Sreda, 14.06.2017.

20:36

Nenadić promašio za pobedu,bod u Minsku vodi na EP

Rukometaši Srbije u poslednjem kolu kvalifikacione Grupe 2 za odlazak na EP odigrali su nerešen meč protiv Poljske - 34:34

Izvor: B92

Nenadiæ promašio za pobedu,bod u Minsku vodi na EP IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

99 Komentari

Sortiraj po:

Darko

pre 6 godina

@Dag Kristi
Imamo mi olimpijsko srebro u kosarci,dva olimpijska zlata i broncu u rukometu,olimpijsko zlato i dva srebra u vaterpolu te kao najvaznije svjetsku broncu u nogometu,a Vama uz vaterpolo najuspjesniji sportovi na olimpijadi streljastvo i tekwando.

trile

pre 6 godina

Hrvatska od osamostaljenja ima 44 medalje na OI(33 na ljetnim i 11 na zimskim).To sto vi nemate ni ucesnike na ZOI ne zbaci da one ne oostoje.Vi kao Srbija imate samo 15 medalja,a kao SRJ i SCG jos 9,to znaci da u istom periodu imate 20 medalja manje od Hrvata.Zato nemojte se busati u prsa jer ste smijesni naspram nas.
(Darko, 15. jun 2017 10:00)

A to što je činjenica da smo zbog sportskih sankcija prvu Olimpijadu videli 1996? To ništa ne menja? Tužno je kako se hrvati teše medaljama u jedrenju i skijanju rodbine Kostelić a najsmešnije je kad se na Wikipediji vide prva učešća "as part of Austria", ha, ha, ha! A Srbija samostalna. Srbija ima preko 300 medalja na ekipnim takmičenjima u muškoj i ženskoj konkurenciji, na evropskim i svetskim prvenstvima i Olimpijadama u košarci, vaterpolu, odbojci i tom "vašem rukometu" sa 6 medalja sa velikih takmičenja i nažalost 2 četvrta mesta na OI i SP. Takođe Vas smo redovno dobijali. A i u fudbalu smo bili prvaci sveta i Evrope u U21 i U20 što vi nikad niste bili.
Uzgred, Srbija se, iako je igrala nerešeno, plasirala na EP u rukometu. Jedino u slučaju da Rumunija dobije danas Belorusiju, te da 17.06.2017. Norveška i Litvanija igraju nerešeno (A obema pobeda treba za plasman+nerešen rezultat je malo verovatan u rukometu i igra se u Norveškoj) a da Srbija od Belorusije 18.06.2017. izgubi sa 8+ razlike, što je sve malo verovatno. To je valjda i cilj kvalifikacija? Plasman na EP? Čestitajmo našima a hrvate da otresemo u sred Zagreba!

Darko

pre 6 godina

Hrvatska od osamostaljenja ima 44 medalje na OI(33 na ljetnim i 11 na zimskim).To sto vi nemate ni ucesnike na ZOI ne zbaci da one ne oostoje.Vi kao Srbija imate samo 15 medalja,a kao SRJ i SCG jos 9,to znaci da u istom periodu imate 20 medalja manje od Hrvata.Zato nemojte se busati u prsa jer ste smijesni naspram nas.

Dovla

pre 6 godina

@Stara Kuka
Potpuno ste u pravu za sve stavke. Kada kažem da je sve isto mislim na stanje u seniorskom fudbalu i seniorskom rukometu, ali i ponašanju oba saveza. Kada kažete mladi talentovani, pa i ovi su bili mladi i talentovani i to prvaci sveta i Evrope (Šešum, Rnić, Nenadić, Prodanović, sada neki nisu igrali, ali jesu dosta puta). Dakle isto kao i fudbalu (od prvaka Evrpe igra jedan, od Novozelanđana nijedan). Jesu li ikad pokazali nešto slično u seniorskoj? U Bg-u. I jedni i drugi igraju sporo, bezidejno, sa katastrofalnom odbranom. Šešum 2012-e kaže „Bilo je očekivano da izgubimo prve 3, ali 5. nismo smeli“. Na to Peruničić kaže „Kakvo je ovo razmišljanje?“. Gubitničko, isto kao u fudbalu. U poslednjih 25 godina smo u oba sporta promenili 20 selektora (manje-više), a igru naravno nismo menjali. Cvetković je dobar trener, ali zašto smo oterali i Vujovića. Mogao je da pomogne. Međutim, on je za nas Crrnogorac, izdajnik, prodao utakmicu Hrvatima i sl. Naravno najveća sličnost je u radu Saveza. Fudbal deca treniraju isključivo zbog popularnosti samog sporta i zbog toga što mogu da prate kvalitetne utakmice na TV-u, a ne zato što su ovi sposobni da ih privole. Rukomet niko ne popularizuje. Poslednjih 5 god. (možda i više) se samo svađaju i prebacuju krivicu. Ko god da dođe u RSS kaže „Država treba da pomogne“. Da, ali zakonima i propisima, a ne parama. Jer tako mogu i ja da vodim savez. Uostalom kako očekivati nešto od vlasti u kojoj su retki videli loptu.

Marko NBG

pre 6 godina

@Dejan CZ
Da li si gledao finale LŠ Vardar-PSŽ?To je pravi rukomet čovek da uživa,ima svega,sjajnih akcija,čvrstih čak surovih odbrana,presečenih napada i kontri,taktičkog nadmudrivanja sa ovim pravilom da u napadu maožeš da ubaciš igrača umesto golmana.
Meni godinama nije jasno da naši rukometaši koji igraju odlično za najbolje evropske klubove u reprezentaciji ne liče na sebe,samim tim i igra ne liči ninašta pa se stekne utisak da čovek juče i u finalu LŠ gleda dva različita sporta.
Izgleda da je i kod njih prisutan sindrom fudbalera,reprezentacija=raspust.
Odmor,zabava,izlasci...bez obaveze.

Duh iz prošlosti

pre 6 godina

@ Dejan CZ ne lupetaj molim te, ta igra izgleda tako, kada igraju spore reprezentacije poput Srbije i Poljaka koji su u neobjašnjivom nokdaunu. Odgledaj utakmice na prvenstvu pa ćeš možda promeniti mišljenje. Idealna prilika da se konačno plasiramo na neko prvenstvo, ajmo naši!

Stara kuka

pre 6 godina

Srbi,vi pratite rukomet?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ko je imao vise medalja u riu)

Da, pratimo. Pitaj starije. Oni nisu prolazili ispod 5 razlike, a nekad i po 10.

@Licemerje

Nismo osvojili niti jednu medalju u streljastvu u Riju. Sedi jedan.

PS Nemojte nam to raditi, to mogu samo Srbi.

Dejan CZ

pre 6 godina

Utakmica je pokazala kud je ovaj sport evoluirao...Od nekadasnje lepe igre za gledanje sa dosta taktickih zamisli po kojim cepelinom,organizacijom u igri... sada lici kao na casu fizickog kada osnovcima das loptu pa gde je lopta tu je i ceo razred...Ubijena je lepota igre.

Ilija Čvorović

pre 6 godina

Хендикеп -6,5 на наше против пољака, поклон... кога смо ми добили седам разлике?
Иначе пролазимо, тешко да румуни могу добити обе, а поготово у Пољској...

bezanija

pre 6 godina

jel moguce da toliko pljujemo po nasim sportistima,u ovom slucaju rukomet,a ni fudbal ne zaostaje,a trenutno smo prvi na tabeli u oba i verovatno cemo se plasirati i na evro u rukometu i svetsko u fudbalu,ali ne,nista ne valja,daj malo i noleta da opljujete,ipak je on sve osvojio,al sta mu to vredi kada je sada 4-ti...

Uros Djurdjevic Prejaki

pre 6 godina

A imali 2 razlike vodjstva pri rezu 8:6.Sramota.Veselinovicu vrati se!! A ispali smo zato sto nisu pozvani u repku Dragan Sudzum,Sesum,Prodanovic,Ratko Stojkovic,Nenadic i Tihomir Doder.

Struja neuspesni brejkdenser

pre 6 godina

To nije colonia nego dobar, los, zao.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Medalja, 14. jun 2017 23:59)

Nije dobar,los,zao vec Prljavo kazaliste.

Aleksandar

pre 6 godina

(Licemjerje vol.2, 14. jun 2017 23:50) Prvo nemate 20 medalja više. Od 1992. do 2016. Hrvatska je na OI osvojila 33 medalje. U istom periodu Srbija 27. E sad Hrvatska od Srbije ima manje 77 medalja. Dakle Srbija 110, Hrvatska 33. Ako još uvek nije jasno kako objasniću. Kraljevina Srbija je učestvovala na OI 1912. Kasnije, kada se formirala Kraljevina SHS, Olimpijski komitet Kraljevine Srbije je preimenovan u Olimpijski komitet Kraljevine SHS, kasnije Kraljevine Jugoslavije, pa SFRJ. Dakle, jedini validan i priznat Olimpijski komitet u međunarodnim okvirima bio je srpski. Svi ostali su međunarodno priznanje dobili po raspadu Jugoslavije. Zato sve medalje pripadaju Srbiji od 1912. pa do danas. Srbija je u Kraljevinu Srba, Hrvata i Slovenaca unela sopstvenu nezavisnost i međunarodno priznanje u svim oblastima, uključujući i sport. Dakle, mi Srbi smo vam omogućili da se takmičite u okviru našeg komiteta. O daljim istorijskim činjenicama neću ovde.

Predrag Niš

pre 6 godina

Dragi rukometaši, hoćete li pobediti jednu utakmicu u Nišu? Naši golmani su za 2 utakmice u Nišu skupili jedva više od 5 odbrana zajedno, jako bedan učinak. Đukić je mogao biti heroj pobede, na kraju ispao tragičar sa 3 promašaja. No, bitno je da odemo na EP, pa tamo šta bude biće.

Stara kuka

pre 6 godina

@Licemerje vol 2
A najjace kad pricas o broju stanovnika.Pa imaju Kina i Indija po koju milijardu pa bi to tome trebale biti ubedljivo najbolje...kad ono daleko od toga.Vise imamo reprezentativaca iz Republike Srpske i Crne Gore generalno nego juzno od Beograda.To je iz mnogo razloga.Ne znas stanje u Srbiji i zato bolje nemoj da pricas.
PS Petrovic,Popovic,Komazec,Boskovic,Obradovic,Rapajic,Vukojevic,Prso,Kalinic,Perisic,Subasic...umesto hvala i cvece vi nista cccc

Stara kuka

pre 6 godina

@Licemerje vol 2
Sta cete vi uopste ovde?Zaboravio si reci da smo imali sankcije do 1995 godine?Nasi sportisti nisu mogli da ucestvuju na OI u timskim sportovima a neko cak nisu imali prava nastupa u pojedinacnim.Kad vec o njima govoris dovoljno je reci Djokovic i Cavic.A vi nastavite sa glinenim golubovima,jedrenjem,pecanjem,kamena s ramena te uzimate jos kojeg Bugarina ili Srbina da vam osvaja medalje.

skandi

pre 6 godina

Znate kako skandinavci kazu za nas rukomet? - Tuca uz loptu..
Jest malo provokativno ali nisu daleko od istine, ja bih bio malo blazi, reci cu- hrkljus.

Licemjerje vol.2

pre 6 godina

Inače kravatu, penkalo i licemerje izmislili su croati!, 14. jun 2017 22:55)

Poceo si prvi sa provokacijama i na provokacije si dobio najnormalniji odgovor, "licemjerje" se odnosi na tebe, a ne na srpski narod, samo budale generaliziraju 4ipo ili 7 miliona ljudi.
Znaci vise vridi medalja kad je iz timskog sporta nego pojedinacnog?
Vidis meni je lakse igrat u timu nego pojedinacno uspit !
Ajde vidim da si uveo novu statistiku od prošlih olimpijada, znaci osvojili ste 100 medalja ? Šteta šta ti ta statistika nije bila zanimljiva i ranije, kao i nikad nikome na svijetu, al dobro.
Sad bi ja tebi i mogao rec da vaterpolo igraju ozbiljno 4 zemlje, s time da je to u Hrvatskoj samo Dubrovnik, al necu, cestitke, jaci ste i bolji.
Čestitke svim srpskim sportašima na medaljama iz kolektivnih sportova, eto čestitam i tebi, vidim da se ponašaš kao da si bio protagonist svih tih timova.
Sad si i ti mogao čestitat šta Hrvatska sa olimpijskih igara ima 20 medalja više od Srbije nakon 1992.
Ili ćeš brojat koja je iz kakvog sporta, koliko ljudi prati taj sport, kakav je vjetar puhao taj dan.
Eto oduzmi golubove i jedrenje, znaci 16 medalja vise :)
Ja vama necu ni pucanje u papir ni zenske tenkvandoe
A vise nego duplo manje Hrvata od Srba zivi na brdovitom balkanu.
Pa ti vidi

bobo mk

pre 6 godina

Veoma loše večeras. Bekovi presebični u napadu, niko ne šprinta nazad, golmani slabi uglavnom zahvaljujući lošoj i neborbenoj odbrani. Ako se sve uzme u obzir, koliko se malo trči rezultat je odličan.
Raduje to što su sa ovim bodom momci izborili plasman na EP barem kao najbolja treča ekipa. Utakmica u Minsku ne odlučuje.

Bojan B.

pre 6 godina

Treba da se pomirimo da smo prosečna ekipa, i da je uspeh plasman na Evropsko.Znam da smo nekad bili dobri, ali to je bilo neko drugo vreme.Slično je i u fudbalu, uvek očekujemo da svakog pobedimo, kao da kod nas igraju Mesi i Ronaldo.

Kistanje,Jagodic

pre 6 godina

Ne smemo izgubiti sa više od 5 razlike u Minsku i na EP smo. To što se tiče nas, inače odgovora nam još brdo rezultata pa neće biti ni ta gol razlika bitna.

Stara kuka

pre 6 godina

Jedina razlika između fudbala i rukometa u Srbiji je u broju onih koji treniraju. Sve ostalo je isto. Odigraju jednu da valja pa onda 10 ne dao Bog nikome.
(Dovla, 14. jun 2017 22:52)
Da bi nesto komentarisao,moras da pratiš non stop,da budes 200% u tome i da znas.Velika je razlika u rukometu i fudbalu.Prvo,nama u rukometu igraju najbolji,bolje nemamo.U fudbalu sasvim druga prica,ne igraju najbolji vec se menadzeri tale sa savezom i selektorima.Trece,u rukometu nemamo perspektivu(trenutno),dok u fudbalu imamo sjajne malde igrace koji su redovno u vrhu svetskog i evropskog fudbala.To pokazuju rezultati na prvenstvima.U rukometu nemamo toliko talentovane klince za razliku od fudbala.

Milan

pre 6 godina

Jako lose u odbrani, golmanima nista nije islo, a u napadu sve po starom - samo bekovi, na snagu i kroz sredinu... Posle duzeg vremena imamo dobra i pouzdana krila (pre svih Djukica!) ali nam to nista ne znaci jer nijedan od njih za 60 minuta ne pipne loptu, a pivota koristimo samo kad nema drugog resenja. Mora bolje od ovog...

Vucko

pre 6 godina

Poludeo sam, celu halu su nervirali celu utakmicu. Trude se nasi, al' jednostavno ne znaju. Odbrana nula, daju nam gol kako hoce, golmani takodje mnogo slabi. Spori smo mnogo, ne stignemo da se vratimo u odbranu, brz centar ne znamo sta znaci, igramo neki rukomet iz 80-tih. Jesu nam nedostajali Sesum, Vujin, Abutovic... ali nema opravdanja da ne pobedis podmladjenu Poljsku kod kuce, u onakvoj fenomenalnoj atmosferi. Nenadic klasa, ostali igraci prosek. Onaj decko Obradovic sto igrao beka, kada igra u napadu kao da imamo igraca manje. Nadam se da cemo otici na prvenstvo, al' tamo nam debakl ne gine.

Snaga je ono što vidiš, a Sila ono što ne vidiš!

pre 6 godina

(Jumko, 14. jun 2017 22:45)

Gde si nesrećo, jesi bio na rehabilitaciji, nemate ko doljnejeg veša na sajtovima za odrasle?
Što se tiče snage... naći ekipu koja je ovako troma i bez golmana, koja će ovakvim poljacima da da 34 komada!!!!!!!
Jesi ti obratio pažnju na broj golova obe ekipe, a ujedno i na stil!?
Kako su Poljaci dali toliko to smo videli i to je jasno ko dan, ostaje nejasno kako su uspeli da budu zadnji u grupi, ali kod nas je nejasno kako smo mi uspeli da damo 34 gola!?!?!? I to oni brži, centar igraju ko da je kontra, i još im golman služi svrsi itekako, mi spori i bez golmana i opet nerešeno sa sve po 34 komada!

DJ

pre 6 godina

59:41, Strajnic: Nikako sada Nenadic ne bi trebalo da sutira, nikako. Svi Poljaci znaju da ce Nenadic sutirati. pauza 3 sekunde. Ili dati loptu Nenadicu pa sta bude.

Stara kuka

pre 6 godina

I da,vec smo na EP.I da izgubimo od Belorusije,pitanje je da li ce Rumuni dobiti obe(u slučaju istog broja bodova sa njima mi smo ispred zbog medjusobnog skora).Sa sedam bodova smo vec sada najbolji treceplairani koji ide dalje tj na prvenstvo Evrope.

branko

pre 6 godina

ne mogu,stvarno ne mogu...Gledao bih mec ali KOMENTATOR JE...NE ZNAM LJUDI...KO MU DADE DA SE BAVI OVOM PROFESIJOM.Ljudi,njemu je sve sto (bilo koji) protivnik uradi LAKO i za svaku sudijsku u korist protivnika nadje opravdanje za sudije...Ne mogu...prebacio kanal

Inače kravatu, penkalo i licemerje izmislili su croati!

pre 6 godina

Ne druže vi ste sila...

A ne mi što smo ko i SAD uzeli medalje u 4 kolektivna sporta.

Mora da više vredi medalja u pucanju sa lovačkom puškom nego kad jedan kolektiv uzme medalju. Mora da je moć u onih koji nose 7 medalja iz sedam sprotova nego kad sto ljudi nosi medalju oko vrata iz 4 sporta... veći je to uspeh. Kad 7 ima medalju a 100 nema, nego obrnuto... klasičan tisutljetnji pogled na svet, pun objektivnosti. Zato postolje nećete ni videti više ikad sem u boćanju, jedrenju i možda ako Čila uzme neki turnir 250...

Priznajemo ne da ste sila, ma vi niste samo nas prešišali i nismo mi nebeski narod pa uzimamo sa 7mil građana i ekonomijom afričkog podneblja isto što i SAD u kolektivnim sportovima, nego ste vi nebeski anrod kojim se Papa najviše ponosi jer ste veće pape od njega, vi sa doping aferom diskom i glinenim golubovima i jedrenjem.

PS. i di reci ti nama kakav vam je omjer u međusobnim natjecanjima u vašem nacionalnom sportu sa srbijancima, a lipi moj prepodobni i prepošteni?

Borky

pre 6 godina

Srbi,vi pratite rukomet? 
(Ko je imao vise medalja u riu, 14. jun 2017 

Jel racunas prave medalje ili one golubove,na parice,pljuvanje u dalj itd?

Odosmo mi na SP bez kontre, a i kad je iznedrimo ne damo gol nikad.

pre 6 godina

20 godina gledam rukomet, i glavu dajem na panj da kad bi se uradila ozbiljna studija, da se pregledaju svi mečevi Srbije u zadnjih dvadeset godina da procenutalno niko ni blizu tome nije po neuspešnosti u kontrama i sedmercima.

Znači ako srbinu daš lak poen, ono od čega se i "živi" u rukometu(kontre) on neće uzeti ili Bog neće dati kako god vam drago, ali ako ga razapneš, okilaviš, namučiš, izmoriš, uništiš i živce mu sve pojedeš on onda u inat da neki gol kakav niko drugi ne ume... i to za pobedu ili na suštu korist!

Što bi lako kad može sve da se iskomplikuje ;)!

SRBIJA!!!

NEBESKA!!!

Sava osim sveta!!!

nex

pre 6 godina

Da se ne zavaravamo,mi ovaj sport vise nemamo. Ovo je tuga. Oni imaju golmana,mi čamovu gredu. Zao mi Cvetkovica,a obozavao sam da ga gledam. On je bio Dzordan u rukometu. Mogu da zamislim kako mu je dok gleda ovo mucenje

Licemjerje

pre 6 godina

(Borky, 14. jun 2017 22:09)

Znaci pucanje u pokretnu metu i veslanje (na parice) su ti smijesne discipline odnosno medalje, a pucanje iz zracnog oruzja u nepokretnu papirnatu metu ti je sta ?
Vrh olimpa?
Ajde oduzmu li vam se medalje od tu bit ce vam veselo s obzirom da vam ih je skoro pola iz streljastva.

Sin lovca na medvede

pre 6 godina

Muški rukomet je najlošiji sport sa loptom u Srbiji. Prosto je neverovatno koliko je nazadovao za svetskim kvalitetom u poslednjih 20 godina. Od nekada jake reprezentacije Srbija je, ako se uopste plasira, na velikim takmičenjima potpuni autdajder. U poredjenju sa regijom frapantan je zaostatak za CRO, SLO i MK.
Šta radi Srpska rukometna struka?

Bicu Slobodan

pre 6 godina

Sramotno je primiti 34 gola na svom terenu od ovakve Poljske. Koliko god da smo u napadu dobri odbrana je katastrofa. Jovici treba defanzivni koordinator izgleda :)

Stara kuka

pre 6 godina

Kao neko ko prati rukomet vise od 30 godina,mogu reci samo jedno:KOLIKO NAM FALI I NEDOSTAJE JEDAN SREDNJI BEK.Pa makar bio i prosek,ali samo da pusta loptu.Na primer,koliko nam u kosarci znače Teo,Jovic i Markovic.Kad bi imali srednjeg beka onda bi se videla prava vrednost Nenedica,Zelenovića i Djordjica.Kao i krila koja ne pipnu lotu skoro ceo mec (a moraju da daju zicere).Tesko je to.Takodje,nemamo vise vrhunske top golmane kao nekad.

Dovla

pre 6 godina

Jedina razlika između fudbala i rukometa u Srbiji je u broju onih koji treniraju. Sve ostalo je isto. Odigraju jednu da valja pa onda 10 ne dao Bog nikome.

x

pre 6 godina

59:41, Strajnic: Nikako sada Nenadic ne bi trebalo da sutira, nikako. Svi Poljaci znaju da ce Nenadic sutirati. pauza 3 sekunde. Ili dati loptu Nenadicu pa sta bude.
(DJ, 14. jun 2017 22:33)

Strajnic se razume u rukomet, ali covek nista ne gleda. Poslednji napad Poljaka na minut do kraja sudije uredno dizu ruku za pasivan napad on cuti, prica neke nebuloze. Inace, u pasivnom napadu ekipa moze da ima do 7 dodavanja. Nastavlja se brojanje i posle faulova za devet metara. (mogao je npr. to da objasni gledaocima) Pominje pasivan napad tek na kraju (6. dodavanje).
Ista prica i za nas napad na kraju. Pasivan napad bio 15 sekundi, on cuti. Nenadic je morao da sutira, verovatno bi nam u protivnom bila oduzeta lopta.

Dzhoni

pre 6 godina

Zelenović-najgori desni bek u istoriji reprezentacije. Čovek koji ima iednu kretnju i jednu fintu u sredinu. 3 promašaja Đukića kojima smo mogli da rešimo utakmicu su posledica što dečko 2 puta loptu nije pipnuo za celu utakmicu jer se Zelenović po njegovom ustaljenom šablonu zabija u sredinu.

Strahopetulus

pre 6 godina

Da li su rukovodeći ljudi 'ČAIRA' želeli da pošalju neku (ne)skrivenu poruku kombinacijom boja podloge na kojoj se igra...?

Sklanjalica

pre 6 godina

Poljaci zadnjih 5.minuta se sklanjali, plus poslednji napad nisu hteli da igraju i ne vredi.Jedino da su sami sebi jos dali gol , cirkus.

DG

pre 6 godina

Ne znam zasto dolaze da igraju u Nis sada, kada ih 2012. na EP zanimao samo Beograd i grupa u Pioniru. Idite u Pionir sada pa igrajte pred 500 ljudi. U Nis ne treba da dolazite vise. To je moj stav. Rukomet od 2012. ne gledam jer je to bilo najvece moje razocarenje u reprezentativni sport. Pozdrav od nislije.

Вања

pre 6 godina

Јел има још неко ко гледа ове? После пропасти од Чешке пре пар година када су просули 14 голова у реваншу за мене они више не постоје.

ispran mozak

pre 6 godina

Kad su Poljaci ovako pukli u rukometu? Poslednjih desetak godina su po rezultatima medju 7-8 na svetu, na SP jedno srebro i dve bronze, na OI prošle godine četvrti, izbaciše Hrvate u 1/4. Je'l to znači da ima nade za nas?

Pop

pre 6 godina

Gde nadajosmo ovog tromog golmana... čovek ima reflekse ko baba neka i kordinacija u prostoru mu je kataklizmicna. Drzi ruke dole i ceska se po stomaku dok ovi napadaju...

Nije rukomet Nenadić

pre 6 godina

Bolje nekog iz publike da su stavili za golmana... a da ne priča čovek da igramo rukomet koji se igrao '44. sa ekipom koja kreira ritam, snagu i brzinu za 2020. a igra tek 2017.

Znači za tri godine će nas poljaci odvaliti sa 30 razlike, večeras će biti samo 10-15.

ајмо

pre 6 godina

Хаха Ратко Николић, нисам га видео још од Француске 2001.
И даље је наш најбољи пивот.

tektonika ovaploćenja paradigme kroz prizmu sekularizma /kačamak s mlekom

pre 6 godina

Ko još prati ovaj sport? Potpuno bezveze igra, nema ni akcije ni soloprodora ni atraktivnih poteza... Fudbal je mnogo bolji sport definitivno i ja ne volim svaki sport koji nije fudbal.

ајмо

pre 6 godina

Хаха Ратко Николић, нисам га видео још од Француске 2001.
И даље је наш најбољи пивот.

ispran mozak

pre 6 godina

Kad su Poljaci ovako pukli u rukometu? Poslednjih desetak godina su po rezultatima medju 7-8 na svetu, na SP jedno srebro i dve bronze, na OI prošle godine četvrti, izbaciše Hrvate u 1/4. Je'l to znači da ima nade za nas?

Borky

pre 6 godina

Srbi,vi pratite rukomet? 
(Ko je imao vise medalja u riu, 14. jun 2017 

Jel racunas prave medalje ili one golubove,na parice,pljuvanje u dalj itd?

Sin lovca na medvede

pre 6 godina

Muški rukomet je najlošiji sport sa loptom u Srbiji. Prosto je neverovatno koliko je nazadovao za svetskim kvalitetom u poslednjih 20 godina. Od nekada jake reprezentacije Srbija je, ako se uopste plasira, na velikim takmičenjima potpuni autdajder. U poredjenju sa regijom frapantan je zaostatak za CRO, SLO i MK.
Šta radi Srpska rukometna struka?

DJ

pre 6 godina

59:41, Strajnic: Nikako sada Nenadic ne bi trebalo da sutira, nikako. Svi Poljaci znaju da ce Nenadic sutirati. pauza 3 sekunde. Ili dati loptu Nenadicu pa sta bude.

Sklanjalica

pre 6 godina

Poljaci zadnjih 5.minuta se sklanjali, plus poslednji napad nisu hteli da igraju i ne vredi.Jedino da su sami sebi jos dali gol , cirkus.

branko

pre 6 godina

ne mogu,stvarno ne mogu...Gledao bih mec ali KOMENTATOR JE...NE ZNAM LJUDI...KO MU DADE DA SE BAVI OVOM PROFESIJOM.Ljudi,njemu je sve sto (bilo koji) protivnik uradi LAKO i za svaku sudijsku u korist protivnika nadje opravdanje za sudije...Ne mogu...prebacio kanal

Vucko

pre 6 godina

Poludeo sam, celu halu su nervirali celu utakmicu. Trude se nasi, al' jednostavno ne znaju. Odbrana nula, daju nam gol kako hoce, golmani takodje mnogo slabi. Spori smo mnogo, ne stignemo da se vratimo u odbranu, brz centar ne znamo sta znaci, igramo neki rukomet iz 80-tih. Jesu nam nedostajali Sesum, Vujin, Abutovic... ali nema opravdanja da ne pobedis podmladjenu Poljsku kod kuce, u onakvoj fenomenalnoj atmosferi. Nenadic klasa, ostali igraci prosek. Onaj decko Obradovic sto igrao beka, kada igra u napadu kao da imamo igraca manje. Nadam se da cemo otici na prvenstvo, al' tamo nam debakl ne gine.

DG

pre 6 godina

Ne znam zasto dolaze da igraju u Nis sada, kada ih 2012. na EP zanimao samo Beograd i grupa u Pioniru. Idite u Pionir sada pa igrajte pred 500 ljudi. U Nis ne treba da dolazite vise. To je moj stav. Rukomet od 2012. ne gledam jer je to bilo najvece moje razocarenje u reprezentativni sport. Pozdrav od nislije.

nex

pre 6 godina

Da se ne zavaravamo,mi ovaj sport vise nemamo. Ovo je tuga. Oni imaju golmana,mi čamovu gredu. Zao mi Cvetkovica,a obozavao sam da ga gledam. On je bio Dzordan u rukometu. Mogu da zamislim kako mu je dok gleda ovo mucenje

Bicu Slobodan

pre 6 godina

Sramotno je primiti 34 gola na svom terenu od ovakve Poljske. Koliko god da smo u napadu dobri odbrana je katastrofa. Jovici treba defanzivni koordinator izgleda :)

Dovla

pre 6 godina

Jedina razlika između fudbala i rukometa u Srbiji je u broju onih koji treniraju. Sve ostalo je isto. Odigraju jednu da valja pa onda 10 ne dao Bog nikome.

Milan

pre 6 godina

Jako lose u odbrani, golmanima nista nije islo, a u napadu sve po starom - samo bekovi, na snagu i kroz sredinu... Posle duzeg vremena imamo dobra i pouzdana krila (pre svih Djukica!) ali nam to nista ne znaci jer nijedan od njih za 60 minuta ne pipne loptu, a pivota koristimo samo kad nema drugog resenja. Mora bolje od ovog...

Inače kravatu, penkalo i licemerje izmislili su croati!

pre 6 godina

Ne druže vi ste sila...

A ne mi što smo ko i SAD uzeli medalje u 4 kolektivna sporta.

Mora da više vredi medalja u pucanju sa lovačkom puškom nego kad jedan kolektiv uzme medalju. Mora da je moć u onih koji nose 7 medalja iz sedam sprotova nego kad sto ljudi nosi medalju oko vrata iz 4 sporta... veći je to uspeh. Kad 7 ima medalju a 100 nema, nego obrnuto... klasičan tisutljetnji pogled na svet, pun objektivnosti. Zato postolje nećete ni videti više ikad sem u boćanju, jedrenju i možda ako Čila uzme neki turnir 250...

Priznajemo ne da ste sila, ma vi niste samo nas prešišali i nismo mi nebeski narod pa uzimamo sa 7mil građana i ekonomijom afričkog podneblja isto što i SAD u kolektivnim sportovima, nego ste vi nebeski anrod kojim se Papa najviše ponosi jer ste veće pape od njega, vi sa doping aferom diskom i glinenim golubovima i jedrenjem.

PS. i di reci ti nama kakav vam je omjer u međusobnim natjecanjima u vašem nacionalnom sportu sa srbijancima, a lipi moj prepodobni i prepošteni?

skandi

pre 6 godina

Znate kako skandinavci kazu za nas rukomet? - Tuca uz loptu..
Jest malo provokativno ali nisu daleko od istine, ja bih bio malo blazi, reci cu- hrkljus.

Bojan B.

pre 6 godina

Treba da se pomirimo da smo prosečna ekipa, i da je uspeh plasman na Evropsko.Znam da smo nekad bili dobri, ali to je bilo neko drugo vreme.Slično je i u fudbalu, uvek očekujemo da svakog pobedimo, kao da kod nas igraju Mesi i Ronaldo.

Stara kuka

pre 6 godina

Kao neko ko prati rukomet vise od 30 godina,mogu reci samo jedno:KOLIKO NAM FALI I NEDOSTAJE JEDAN SREDNJI BEK.Pa makar bio i prosek,ali samo da pusta loptu.Na primer,koliko nam u kosarci znače Teo,Jovic i Markovic.Kad bi imali srednjeg beka onda bi se videla prava vrednost Nenedica,Zelenovića i Djordjica.Kao i krila koja ne pipnu lotu skoro ceo mec (a moraju da daju zicere).Tesko je to.Takodje,nemamo vise vrhunske top golmane kao nekad.

x

pre 6 godina

59:41, Strajnic: Nikako sada Nenadic ne bi trebalo da sutira, nikako. Svi Poljaci znaju da ce Nenadic sutirati. pauza 3 sekunde. Ili dati loptu Nenadicu pa sta bude.
(DJ, 14. jun 2017 22:33)

Strajnic se razume u rukomet, ali covek nista ne gleda. Poslednji napad Poljaka na minut do kraja sudije uredno dizu ruku za pasivan napad on cuti, prica neke nebuloze. Inace, u pasivnom napadu ekipa moze da ima do 7 dodavanja. Nastavlja se brojanje i posle faulova za devet metara. (mogao je npr. to da objasni gledaocima) Pominje pasivan napad tek na kraju (6. dodavanje).
Ista prica i za nas napad na kraju. Pasivan napad bio 15 sekundi, on cuti. Nenadic je morao da sutira, verovatno bi nam u protivnom bila oduzeta lopta.

Вања

pre 6 godina

Јел има још неко ко гледа ове? После пропасти од Чешке пре пар година када су просули 14 голова у реваншу за мене они више не постоје.

Stara kuka

pre 6 godina

I da,vec smo na EP.I da izgubimo od Belorusije,pitanje je da li ce Rumuni dobiti obe(u slučaju istog broja bodova sa njima mi smo ispred zbog medjusobnog skora).Sa sedam bodova smo vec sada najbolji treceplairani koji ide dalje tj na prvenstvo Evrope.

bobo mk

pre 6 godina

Veoma loše večeras. Bekovi presebični u napadu, niko ne šprinta nazad, golmani slabi uglavnom zahvaljujući lošoj i neborbenoj odbrani. Ako se sve uzme u obzir, koliko se malo trči rezultat je odličan.
Raduje to što su sa ovim bodom momci izborili plasman na EP barem kao najbolja treča ekipa. Utakmica u Minsku ne odlučuje.

Pop

pre 6 godina

Gde nadajosmo ovog tromog golmana... čovek ima reflekse ko baba neka i kordinacija u prostoru mu je kataklizmicna. Drzi ruke dole i ceska se po stomaku dok ovi napadaju...

Odosmo mi na SP bez kontre, a i kad je iznedrimo ne damo gol nikad.

pre 6 godina

20 godina gledam rukomet, i glavu dajem na panj da kad bi se uradila ozbiljna studija, da se pregledaju svi mečevi Srbije u zadnjih dvadeset godina da procenutalno niko ni blizu tome nije po neuspešnosti u kontrama i sedmercima.

Znači ako srbinu daš lak poen, ono od čega se i "živi" u rukometu(kontre) on neće uzeti ili Bog neće dati kako god vam drago, ali ako ga razapneš, okilaviš, namučiš, izmoriš, uništiš i živce mu sve pojedeš on onda u inat da neki gol kakav niko drugi ne ume... i to za pobedu ili na suštu korist!

Što bi lako kad može sve da se iskomplikuje ;)!

SRBIJA!!!

NEBESKA!!!

Sava osim sveta!!!

Aleksandar

pre 6 godina

(Licemjerje vol.2, 14. jun 2017 23:50) Prvo nemate 20 medalja više. Od 1992. do 2016. Hrvatska je na OI osvojila 33 medalje. U istom periodu Srbija 27. E sad Hrvatska od Srbije ima manje 77 medalja. Dakle Srbija 110, Hrvatska 33. Ako još uvek nije jasno kako objasniću. Kraljevina Srbija je učestvovala na OI 1912. Kasnije, kada se formirala Kraljevina SHS, Olimpijski komitet Kraljevine Srbije je preimenovan u Olimpijski komitet Kraljevine SHS, kasnije Kraljevine Jugoslavije, pa SFRJ. Dakle, jedini validan i priznat Olimpijski komitet u međunarodnim okvirima bio je srpski. Svi ostali su međunarodno priznanje dobili po raspadu Jugoslavije. Zato sve medalje pripadaju Srbiji od 1912. pa do danas. Srbija je u Kraljevinu Srba, Hrvata i Slovenaca unela sopstvenu nezavisnost i međunarodno priznanje u svim oblastima, uključujući i sport. Dakle, mi Srbi smo vam omogućili da se takmičite u okviru našeg komiteta. O daljim istorijskim činjenicama neću ovde.

Snaga je ono što vidiš, a Sila ono što ne vidiš!

pre 6 godina

(Jumko, 14. jun 2017 22:45)

Gde si nesrećo, jesi bio na rehabilitaciji, nemate ko doljnejeg veša na sajtovima za odrasle?
Što se tiče snage... naći ekipu koja je ovako troma i bez golmana, koja će ovakvim poljacima da da 34 komada!!!!!!!
Jesi ti obratio pažnju na broj golova obe ekipe, a ujedno i na stil!?
Kako su Poljaci dali toliko to smo videli i to je jasno ko dan, ostaje nejasno kako su uspeli da budu zadnji u grupi, ali kod nas je nejasno kako smo mi uspeli da damo 34 gola!?!?!? I to oni brži, centar igraju ko da je kontra, i još im golman služi svrsi itekako, mi spori i bez golmana i opet nerešeno sa sve po 34 komada!

Dzhoni

pre 6 godina

Zelenović-najgori desni bek u istoriji reprezentacije. Čovek koji ima iednu kretnju i jednu fintu u sredinu. 3 promašaja Đukića kojima smo mogli da rešimo utakmicu su posledica što dečko 2 puta loptu nije pipnuo za celu utakmicu jer se Zelenović po njegovom ustaljenom šablonu zabija u sredinu.

bezanija

pre 6 godina

jel moguce da toliko pljujemo po nasim sportistima,u ovom slucaju rukomet,a ni fudbal ne zaostaje,a trenutno smo prvi na tabeli u oba i verovatno cemo se plasirati i na evro u rukometu i svetsko u fudbalu,ali ne,nista ne valja,daj malo i noleta da opljujete,ipak je on sve osvojio,al sta mu to vredi kada je sada 4-ti...

Stara kuka

pre 6 godina

Jedina razlika između fudbala i rukometa u Srbiji je u broju onih koji treniraju. Sve ostalo je isto. Odigraju jednu da valja pa onda 10 ne dao Bog nikome.
(Dovla, 14. jun 2017 22:52)
Da bi nesto komentarisao,moras da pratiš non stop,da budes 200% u tome i da znas.Velika je razlika u rukometu i fudbalu.Prvo,nama u rukometu igraju najbolji,bolje nemamo.U fudbalu sasvim druga prica,ne igraju najbolji vec se menadzeri tale sa savezom i selektorima.Trece,u rukometu nemamo perspektivu(trenutno),dok u fudbalu imamo sjajne malde igrace koji su redovno u vrhu svetskog i evropskog fudbala.To pokazuju rezultati na prvenstvima.U rukometu nemamo toliko talentovane klince za razliku od fudbala.

Dejan CZ

pre 6 godina

Utakmica je pokazala kud je ovaj sport evoluirao...Od nekadasnje lepe igre za gledanje sa dosta taktickih zamisli po kojim cepelinom,organizacijom u igri... sada lici kao na casu fizickog kada osnovcima das loptu pa gde je lopta tu je i ceo razred...Ubijena je lepota igre.

Licemjerje vol.2

pre 6 godina

Inače kravatu, penkalo i licemerje izmislili su croati!, 14. jun 2017 22:55)

Poceo si prvi sa provokacijama i na provokacije si dobio najnormalniji odgovor, "licemjerje" se odnosi na tebe, a ne na srpski narod, samo budale generaliziraju 4ipo ili 7 miliona ljudi.
Znaci vise vridi medalja kad je iz timskog sporta nego pojedinacnog?
Vidis meni je lakse igrat u timu nego pojedinacno uspit !
Ajde vidim da si uveo novu statistiku od prošlih olimpijada, znaci osvojili ste 100 medalja ? Šteta šta ti ta statistika nije bila zanimljiva i ranije, kao i nikad nikome na svijetu, al dobro.
Sad bi ja tebi i mogao rec da vaterpolo igraju ozbiljno 4 zemlje, s time da je to u Hrvatskoj samo Dubrovnik, al necu, cestitke, jaci ste i bolji.
Čestitke svim srpskim sportašima na medaljama iz kolektivnih sportova, eto čestitam i tebi, vidim da se ponašaš kao da si bio protagonist svih tih timova.
Sad si i ti mogao čestitat šta Hrvatska sa olimpijskih igara ima 20 medalja više od Srbije nakon 1992.
Ili ćeš brojat koja je iz kakvog sporta, koliko ljudi prati taj sport, kakav je vjetar puhao taj dan.
Eto oduzmi golubove i jedrenje, znaci 16 medalja vise :)
Ja vama necu ni pucanje u papir ni zenske tenkvandoe
A vise nego duplo manje Hrvata od Srba zivi na brdovitom balkanu.
Pa ti vidi

Strahopetulus

pre 6 godina

Da li su rukovodeći ljudi 'ČAIRA' želeli da pošalju neku (ne)skrivenu poruku kombinacijom boja podloge na kojoj se igra...?

Kistanje,Jagodic

pre 6 godina

Ne smemo izgubiti sa više od 5 razlike u Minsku i na EP smo. To što se tiče nas, inače odgovora nam još brdo rezultata pa neće biti ni ta gol razlika bitna.

Nije rukomet Nenadić

pre 6 godina

Bolje nekog iz publike da su stavili za golmana... a da ne priča čovek da igramo rukomet koji se igrao '44. sa ekipom koja kreira ritam, snagu i brzinu za 2020. a igra tek 2017.

Znači za tri godine će nas poljaci odvaliti sa 30 razlike, večeras će biti samo 10-15.

Ilija Čvorović

pre 6 godina

Хендикеп -6,5 на наше против пољака, поклон... кога смо ми добили седам разлике?
Иначе пролазимо, тешко да румуни могу добити обе, а поготово у Пољској...

Stara kuka

pre 6 godina

@Licemerje vol 2
Sta cete vi uopste ovde?Zaboravio si reci da smo imali sankcije do 1995 godine?Nasi sportisti nisu mogli da ucestvuju na OI u timskim sportovima a neko cak nisu imali prava nastupa u pojedinacnim.Kad vec o njima govoris dovoljno je reci Djokovic i Cavic.A vi nastavite sa glinenim golubovima,jedrenjem,pecanjem,kamena s ramena te uzimate jos kojeg Bugarina ili Srbina da vam osvaja medalje.

Stara kuka

pre 6 godina

@Licemerje vol 2
A najjace kad pricas o broju stanovnika.Pa imaju Kina i Indija po koju milijardu pa bi to tome trebale biti ubedljivo najbolje...kad ono daleko od toga.Vise imamo reprezentativaca iz Republike Srpske i Crne Gore generalno nego juzno od Beograda.To je iz mnogo razloga.Ne znas stanje u Srbiji i zato bolje nemoj da pricas.
PS Petrovic,Popovic,Komazec,Boskovic,Obradovic,Rapajic,Vukojevic,Prso,Kalinic,Perisic,Subasic...umesto hvala i cvece vi nista cccc

Marko NBG

pre 6 godina

@Dejan CZ
Da li si gledao finale LŠ Vardar-PSŽ?To je pravi rukomet čovek da uživa,ima svega,sjajnih akcija,čvrstih čak surovih odbrana,presečenih napada i kontri,taktičkog nadmudrivanja sa ovim pravilom da u napadu maožeš da ubaciš igrača umesto golmana.
Meni godinama nije jasno da naši rukometaši koji igraju odlično za najbolje evropske klubove u reprezentaciji ne liče na sebe,samim tim i igra ne liči ninašta pa se stekne utisak da čovek juče i u finalu LŠ gleda dva različita sporta.
Izgleda da je i kod njih prisutan sindrom fudbalera,reprezentacija=raspust.
Odmor,zabava,izlasci...bez obaveze.

tektonika ovaploćenja paradigme kroz prizmu sekularizma /kačamak s mlekom

pre 6 godina

Ko još prati ovaj sport? Potpuno bezveze igra, nema ni akcije ni soloprodora ni atraktivnih poteza... Fudbal je mnogo bolji sport definitivno i ja ne volim svaki sport koji nije fudbal.

Licemjerje

pre 6 godina

(Borky, 14. jun 2017 22:09)

Znaci pucanje u pokretnu metu i veslanje (na parice) su ti smijesne discipline odnosno medalje, a pucanje iz zracnog oruzja u nepokretnu papirnatu metu ti je sta ?
Vrh olimpa?
Ajde oduzmu li vam se medalje od tu bit ce vam veselo s obzirom da vam ih je skoro pola iz streljastva.

Stara kuka

pre 6 godina

Srbi,vi pratite rukomet?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ko je imao vise medalja u riu)

Da, pratimo. Pitaj starije. Oni nisu prolazili ispod 5 razlike, a nekad i po 10.

@Licemerje

Nismo osvojili niti jednu medalju u streljastvu u Riju. Sedi jedan.

PS Nemojte nam to raditi, to mogu samo Srbi.

trile

pre 6 godina

Hrvatska od osamostaljenja ima 44 medalje na OI(33 na ljetnim i 11 na zimskim).To sto vi nemate ni ucesnike na ZOI ne zbaci da one ne oostoje.Vi kao Srbija imate samo 15 medalja,a kao SRJ i SCG jos 9,to znaci da u istom periodu imate 20 medalja manje od Hrvata.Zato nemojte se busati u prsa jer ste smijesni naspram nas.
(Darko, 15. jun 2017 10:00)

A to što je činjenica da smo zbog sportskih sankcija prvu Olimpijadu videli 1996? To ništa ne menja? Tužno je kako se hrvati teše medaljama u jedrenju i skijanju rodbine Kostelić a najsmešnije je kad se na Wikipediji vide prva učešća "as part of Austria", ha, ha, ha! A Srbija samostalna. Srbija ima preko 300 medalja na ekipnim takmičenjima u muškoj i ženskoj konkurenciji, na evropskim i svetskim prvenstvima i Olimpijadama u košarci, vaterpolu, odbojci i tom "vašem rukometu" sa 6 medalja sa velikih takmičenja i nažalost 2 četvrta mesta na OI i SP. Takođe Vas smo redovno dobijali. A i u fudbalu smo bili prvaci sveta i Evrope u U21 i U20 što vi nikad niste bili.
Uzgred, Srbija se, iako je igrala nerešeno, plasirala na EP u rukometu. Jedino u slučaju da Rumunija dobije danas Belorusiju, te da 17.06.2017. Norveška i Litvanija igraju nerešeno (A obema pobeda treba za plasman+nerešen rezultat je malo verovatan u rukometu i igra se u Norveškoj) a da Srbija od Belorusije 18.06.2017. izgubi sa 8+ razlike, što je sve malo verovatno. To je valjda i cilj kvalifikacija? Plasman na EP? Čestitajmo našima a hrvate da otresemo u sred Zagreba!

Predrag Niš

pre 6 godina

Dragi rukometaši, hoćete li pobediti jednu utakmicu u Nišu? Naši golmani su za 2 utakmice u Nišu skupili jedva više od 5 odbrana zajedno, jako bedan učinak. Đukić je mogao biti heroj pobede, na kraju ispao tragičar sa 3 promašaja. No, bitno je da odemo na EP, pa tamo šta bude biće.

Dovla

pre 6 godina

@Stara Kuka
Potpuno ste u pravu za sve stavke. Kada kažem da je sve isto mislim na stanje u seniorskom fudbalu i seniorskom rukometu, ali i ponašanju oba saveza. Kada kažete mladi talentovani, pa i ovi su bili mladi i talentovani i to prvaci sveta i Evrope (Šešum, Rnić, Nenadić, Prodanović, sada neki nisu igrali, ali jesu dosta puta). Dakle isto kao i fudbalu (od prvaka Evrpe igra jedan, od Novozelanđana nijedan). Jesu li ikad pokazali nešto slično u seniorskoj? U Bg-u. I jedni i drugi igraju sporo, bezidejno, sa katastrofalnom odbranom. Šešum 2012-e kaže „Bilo je očekivano da izgubimo prve 3, ali 5. nismo smeli“. Na to Peruničić kaže „Kakvo je ovo razmišljanje?“. Gubitničko, isto kao u fudbalu. U poslednjih 25 godina smo u oba sporta promenili 20 selektora (manje-više), a igru naravno nismo menjali. Cvetković je dobar trener, ali zašto smo oterali i Vujovića. Mogao je da pomogne. Međutim, on je za nas Crrnogorac, izdajnik, prodao utakmicu Hrvatima i sl. Naravno najveća sličnost je u radu Saveza. Fudbal deca treniraju isključivo zbog popularnosti samog sporta i zbog toga što mogu da prate kvalitetne utakmice na TV-u, a ne zato što su ovi sposobni da ih privole. Rukomet niko ne popularizuje. Poslednjih 5 god. (možda i više) se samo svađaju i prebacuju krivicu. Ko god da dođe u RSS kaže „Država treba da pomogne“. Da, ali zakonima i propisima, a ne parama. Jer tako mogu i ja da vodim savez. Uostalom kako očekivati nešto od vlasti u kojoj su retki videli loptu.

Struja neuspesni brejkdenser

pre 6 godina

To nije colonia nego dobar, los, zao.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Medalja, 14. jun 2017 23:59)

Nije dobar,los,zao vec Prljavo kazaliste.

Duh iz prošlosti

pre 6 godina

@ Dejan CZ ne lupetaj molim te, ta igra izgleda tako, kada igraju spore reprezentacije poput Srbije i Poljaka koji su u neobjašnjivom nokdaunu. Odgledaj utakmice na prvenstvu pa ćeš možda promeniti mišljenje. Idealna prilika da se konačno plasiramo na neko prvenstvo, ajmo naši!

Darko

pre 6 godina

Hrvatska od osamostaljenja ima 44 medalje na OI(33 na ljetnim i 11 na zimskim).To sto vi nemate ni ucesnike na ZOI ne zbaci da one ne oostoje.Vi kao Srbija imate samo 15 medalja,a kao SRJ i SCG jos 9,to znaci da u istom periodu imate 20 medalja manje od Hrvata.Zato nemojte se busati u prsa jer ste smijesni naspram nas.

Darko

pre 6 godina

@Dag Kristi
Imamo mi olimpijsko srebro u kosarci,dva olimpijska zlata i broncu u rukometu,olimpijsko zlato i dva srebra u vaterpolu te kao najvaznije svjetsku broncu u nogometu,a Vama uz vaterpolo najuspjesniji sportovi na olimpijadi streljastvo i tekwando.

Uros Djurdjevic Prejaki

pre 6 godina

A imali 2 razlike vodjstva pri rezu 8:6.Sramota.Veselinovicu vrati se!! A ispali smo zato sto nisu pozvani u repku Dragan Sudzum,Sesum,Prodanovic,Ratko Stojkovic,Nenadic i Tihomir Doder.

tektonika ovaploćenja paradigme kroz prizmu sekularizma /kačamak s mlekom

pre 6 godina

Ko još prati ovaj sport? Potpuno bezveze igra, nema ni akcije ni soloprodora ni atraktivnih poteza... Fudbal je mnogo bolji sport definitivno i ja ne volim svaki sport koji nije fudbal.

DG

pre 6 godina

Ne znam zasto dolaze da igraju u Nis sada, kada ih 2012. na EP zanimao samo Beograd i grupa u Pioniru. Idite u Pionir sada pa igrajte pred 500 ljudi. U Nis ne treba da dolazite vise. To je moj stav. Rukomet od 2012. ne gledam jer je to bilo najvece moje razocarenje u reprezentativni sport. Pozdrav od nislije.

Licemjerje vol.2

pre 6 godina

Inače kravatu, penkalo i licemerje izmislili su croati!, 14. jun 2017 22:55)

Poceo si prvi sa provokacijama i na provokacije si dobio najnormalniji odgovor, "licemjerje" se odnosi na tebe, a ne na srpski narod, samo budale generaliziraju 4ipo ili 7 miliona ljudi.
Znaci vise vridi medalja kad je iz timskog sporta nego pojedinacnog?
Vidis meni je lakse igrat u timu nego pojedinacno uspit !
Ajde vidim da si uveo novu statistiku od prošlih olimpijada, znaci osvojili ste 100 medalja ? Šteta šta ti ta statistika nije bila zanimljiva i ranije, kao i nikad nikome na svijetu, al dobro.
Sad bi ja tebi i mogao rec da vaterpolo igraju ozbiljno 4 zemlje, s time da je to u Hrvatskoj samo Dubrovnik, al necu, cestitke, jaci ste i bolji.
Čestitke svim srpskim sportašima na medaljama iz kolektivnih sportova, eto čestitam i tebi, vidim da se ponašaš kao da si bio protagonist svih tih timova.
Sad si i ti mogao čestitat šta Hrvatska sa olimpijskih igara ima 20 medalja više od Srbije nakon 1992.
Ili ćeš brojat koja je iz kakvog sporta, koliko ljudi prati taj sport, kakav je vjetar puhao taj dan.
Eto oduzmi golubove i jedrenje, znaci 16 medalja vise :)
Ja vama necu ni pucanje u papir ni zenske tenkvandoe
A vise nego duplo manje Hrvata od Srba zivi na brdovitom balkanu.
Pa ti vidi

Uros Djurdjevic Prejaki

pre 6 godina

A imali 2 razlike vodjstva pri rezu 8:6.Sramota.Veselinovicu vrati se!! A ispali smo zato sto nisu pozvani u repku Dragan Sudzum,Sesum,Prodanovic,Ratko Stojkovic,Nenadic i Tihomir Doder.

Darko

pre 6 godina

@Dag Kristi
Imamo mi olimpijsko srebro u kosarci,dva olimpijska zlata i broncu u rukometu,olimpijsko zlato i dva srebra u vaterpolu te kao najvaznije svjetsku broncu u nogometu,a Vama uz vaterpolo najuspjesniji sportovi na olimpijadi streljastvo i tekwando.

Nije rukomet Nenadić

pre 6 godina

Bolje nekog iz publike da su stavili za golmana... a da ne priča čovek da igramo rukomet koji se igrao '44. sa ekipom koja kreira ritam, snagu i brzinu za 2020. a igra tek 2017.

Znači za tri godine će nas poljaci odvaliti sa 30 razlike, večeras će biti samo 10-15.

Вања

pre 6 godina

Јел има још неко ко гледа ове? После пропасти од Чешке пре пар година када су просули 14 голова у реваншу за мене они више не постоје.

Borky

pre 6 godina

Srbi,vi pratite rukomet? 
(Ko je imao vise medalja u riu, 14. jun 2017 

Jel racunas prave medalje ili one golubove,na parice,pljuvanje u dalj itd?

Licemjerje

pre 6 godina

(Borky, 14. jun 2017 22:09)

Znaci pucanje u pokretnu metu i veslanje (na parice) su ti smijesne discipline odnosno medalje, a pucanje iz zracnog oruzja u nepokretnu papirnatu metu ti je sta ?
Vrh olimpa?
Ajde oduzmu li vam se medalje od tu bit ce vam veselo s obzirom da vam ih je skoro pola iz streljastva.

Darko

pre 6 godina

Hrvatska od osamostaljenja ima 44 medalje na OI(33 na ljetnim i 11 na zimskim).To sto vi nemate ni ucesnike na ZOI ne zbaci da one ne oostoje.Vi kao Srbija imate samo 15 medalja,a kao SRJ i SCG jos 9,to znaci da u istom periodu imate 20 medalja manje od Hrvata.Zato nemojte se busati u prsa jer ste smijesni naspram nas.

Sklanjalica

pre 6 godina

Poljaci zadnjih 5.minuta se sklanjali, plus poslednji napad nisu hteli da igraju i ne vredi.Jedino da su sami sebi jos dali gol , cirkus.

Pop

pre 6 godina

Gde nadajosmo ovog tromog golmana... čovek ima reflekse ko baba neka i kordinacija u prostoru mu je kataklizmicna. Drzi ruke dole i ceska se po stomaku dok ovi napadaju...

ispran mozak

pre 6 godina

Kad su Poljaci ovako pukli u rukometu? Poslednjih desetak godina su po rezultatima medju 7-8 na svetu, na SP jedno srebro i dve bronze, na OI prošle godine četvrti, izbaciše Hrvate u 1/4. Je'l to znači da ima nade za nas?

Inače kravatu, penkalo i licemerje izmislili su croati!

pre 6 godina

Ne druže vi ste sila...

A ne mi što smo ko i SAD uzeli medalje u 4 kolektivna sporta.

Mora da više vredi medalja u pucanju sa lovačkom puškom nego kad jedan kolektiv uzme medalju. Mora da je moć u onih koji nose 7 medalja iz sedam sprotova nego kad sto ljudi nosi medalju oko vrata iz 4 sporta... veći je to uspeh. Kad 7 ima medalju a 100 nema, nego obrnuto... klasičan tisutljetnji pogled na svet, pun objektivnosti. Zato postolje nećete ni videti više ikad sem u boćanju, jedrenju i možda ako Čila uzme neki turnir 250...

Priznajemo ne da ste sila, ma vi niste samo nas prešišali i nismo mi nebeski narod pa uzimamo sa 7mil građana i ekonomijom afričkog podneblja isto što i SAD u kolektivnim sportovima, nego ste vi nebeski anrod kojim se Papa najviše ponosi jer ste veće pape od njega, vi sa doping aferom diskom i glinenim golubovima i jedrenjem.

PS. i di reci ti nama kakav vam je omjer u međusobnim natjecanjima u vašem nacionalnom sportu sa srbijancima, a lipi moj prepodobni i prepošteni?

Stara kuka

pre 6 godina

Jedina razlika između fudbala i rukometa u Srbiji je u broju onih koji treniraju. Sve ostalo je isto. Odigraju jednu da valja pa onda 10 ne dao Bog nikome.
(Dovla, 14. jun 2017 22:52)
Da bi nesto komentarisao,moras da pratiš non stop,da budes 200% u tome i da znas.Velika je razlika u rukometu i fudbalu.Prvo,nama u rukometu igraju najbolji,bolje nemamo.U fudbalu sasvim druga prica,ne igraju najbolji vec se menadzeri tale sa savezom i selektorima.Trece,u rukometu nemamo perspektivu(trenutno),dok u fudbalu imamo sjajne malde igrace koji su redovno u vrhu svetskog i evropskog fudbala.To pokazuju rezultati na prvenstvima.U rukometu nemamo toliko talentovane klince za razliku od fudbala.

Dzhoni

pre 6 godina

Zelenović-najgori desni bek u istoriji reprezentacije. Čovek koji ima iednu kretnju i jednu fintu u sredinu. 3 promašaja Đukića kojima smo mogli da rešimo utakmicu su posledica što dečko 2 puta loptu nije pipnuo za celu utakmicu jer se Zelenović po njegovom ustaljenom šablonu zabija u sredinu.

branko

pre 6 godina

ne mogu,stvarno ne mogu...Gledao bih mec ali KOMENTATOR JE...NE ZNAM LJUDI...KO MU DADE DA SE BAVI OVOM PROFESIJOM.Ljudi,njemu je sve sto (bilo koji) protivnik uradi LAKO i za svaku sudijsku u korist protivnika nadje opravdanje za sudije...Ne mogu...prebacio kanal

bezanija

pre 6 godina

jel moguce da toliko pljujemo po nasim sportistima,u ovom slucaju rukomet,a ni fudbal ne zaostaje,a trenutno smo prvi na tabeli u oba i verovatno cemo se plasirati i na evro u rukometu i svetsko u fudbalu,ali ne,nista ne valja,daj malo i noleta da opljujete,ipak je on sve osvojio,al sta mu to vredi kada je sada 4-ti...

x

pre 6 godina

59:41, Strajnic: Nikako sada Nenadic ne bi trebalo da sutira, nikako. Svi Poljaci znaju da ce Nenadic sutirati. pauza 3 sekunde. Ili dati loptu Nenadicu pa sta bude.
(DJ, 14. jun 2017 22:33)

Strajnic se razume u rukomet, ali covek nista ne gleda. Poslednji napad Poljaka na minut do kraja sudije uredno dizu ruku za pasivan napad on cuti, prica neke nebuloze. Inace, u pasivnom napadu ekipa moze da ima do 7 dodavanja. Nastavlja se brojanje i posle faulova za devet metara. (mogao je npr. to da objasni gledaocima) Pominje pasivan napad tek na kraju (6. dodavanje).
Ista prica i za nas napad na kraju. Pasivan napad bio 15 sekundi, on cuti. Nenadic je morao da sutira, verovatno bi nam u protivnom bila oduzeta lopta.

Strahopetulus

pre 6 godina

Da li su rukovodeći ljudi 'ČAIRA' želeli da pošalju neku (ne)skrivenu poruku kombinacijom boja podloge na kojoj se igra...?

ајмо

pre 6 godina

Хаха Ратко Николић, нисам га видео још од Француске 2001.
И даље је наш најбољи пивот.

Snaga je ono što vidiš, a Sila ono što ne vidiš!

pre 6 godina

(Jumko, 14. jun 2017 22:45)

Gde si nesrećo, jesi bio na rehabilitaciji, nemate ko doljnejeg veša na sajtovima za odrasle?
Što se tiče snage... naći ekipu koja je ovako troma i bez golmana, koja će ovakvim poljacima da da 34 komada!!!!!!!
Jesi ti obratio pažnju na broj golova obe ekipe, a ujedno i na stil!?
Kako su Poljaci dali toliko to smo videli i to je jasno ko dan, ostaje nejasno kako su uspeli da budu zadnji u grupi, ali kod nas je nejasno kako smo mi uspeli da damo 34 gola!?!?!? I to oni brži, centar igraju ko da je kontra, i još im golman služi svrsi itekako, mi spori i bez golmana i opet nerešeno sa sve po 34 komada!

Kistanje,Jagodic

pre 6 godina

Ne smemo izgubiti sa više od 5 razlike u Minsku i na EP smo. To što se tiče nas, inače odgovora nam još brdo rezultata pa neće biti ni ta gol razlika bitna.

Dejan CZ

pre 6 godina

Utakmica je pokazala kud je ovaj sport evoluirao...Od nekadasnje lepe igre za gledanje sa dosta taktickih zamisli po kojim cepelinom,organizacijom u igri... sada lici kao na casu fizickog kada osnovcima das loptu pa gde je lopta tu je i ceo razred...Ubijena je lepota igre.

Odosmo mi na SP bez kontre, a i kad je iznedrimo ne damo gol nikad.

pre 6 godina

20 godina gledam rukomet, i glavu dajem na panj da kad bi se uradila ozbiljna studija, da se pregledaju svi mečevi Srbije u zadnjih dvadeset godina da procenutalno niko ni blizu tome nije po neuspešnosti u kontrama i sedmercima.

Znači ako srbinu daš lak poen, ono od čega se i "živi" u rukometu(kontre) on neće uzeti ili Bog neće dati kako god vam drago, ali ako ga razapneš, okilaviš, namučiš, izmoriš, uništiš i živce mu sve pojedeš on onda u inat da neki gol kakav niko drugi ne ume... i to za pobedu ili na suštu korist!

Što bi lako kad može sve da se iskomplikuje ;)!

SRBIJA!!!

NEBESKA!!!

Sava osim sveta!!!

skandi

pre 6 godina

Znate kako skandinavci kazu za nas rukomet? - Tuca uz loptu..
Jest malo provokativno ali nisu daleko od istine, ja bih bio malo blazi, reci cu- hrkljus.

Vucko

pre 6 godina

Poludeo sam, celu halu su nervirali celu utakmicu. Trude se nasi, al' jednostavno ne znaju. Odbrana nula, daju nam gol kako hoce, golmani takodje mnogo slabi. Spori smo mnogo, ne stignemo da se vratimo u odbranu, brz centar ne znamo sta znaci, igramo neki rukomet iz 80-tih. Jesu nam nedostajali Sesum, Vujin, Abutovic... ali nema opravdanja da ne pobedis podmladjenu Poljsku kod kuce, u onakvoj fenomenalnoj atmosferi. Nenadic klasa, ostali igraci prosek. Onaj decko Obradovic sto igrao beka, kada igra u napadu kao da imamo igraca manje. Nadam se da cemo otici na prvenstvo, al' tamo nam debakl ne gine.

Aleksandar

pre 6 godina

(Licemjerje vol.2, 14. jun 2017 23:50) Prvo nemate 20 medalja više. Od 1992. do 2016. Hrvatska je na OI osvojila 33 medalje. U istom periodu Srbija 27. E sad Hrvatska od Srbije ima manje 77 medalja. Dakle Srbija 110, Hrvatska 33. Ako još uvek nije jasno kako objasniću. Kraljevina Srbija je učestvovala na OI 1912. Kasnije, kada se formirala Kraljevina SHS, Olimpijski komitet Kraljevine Srbije je preimenovan u Olimpijski komitet Kraljevine SHS, kasnije Kraljevine Jugoslavije, pa SFRJ. Dakle, jedini validan i priznat Olimpijski komitet u međunarodnim okvirima bio je srpski. Svi ostali su međunarodno priznanje dobili po raspadu Jugoslavije. Zato sve medalje pripadaju Srbiji od 1912. pa do danas. Srbija je u Kraljevinu Srba, Hrvata i Slovenaca unela sopstvenu nezavisnost i međunarodno priznanje u svim oblastima, uključujući i sport. Dakle, mi Srbi smo vam omogućili da se takmičite u okviru našeg komiteta. O daljim istorijskim činjenicama neću ovde.

DJ

pre 6 godina

59:41, Strajnic: Nikako sada Nenadic ne bi trebalo da sutira, nikako. Svi Poljaci znaju da ce Nenadic sutirati. pauza 3 sekunde. Ili dati loptu Nenadicu pa sta bude.

Stara kuka

pre 6 godina

Kao neko ko prati rukomet vise od 30 godina,mogu reci samo jedno:KOLIKO NAM FALI I NEDOSTAJE JEDAN SREDNJI BEK.Pa makar bio i prosek,ali samo da pusta loptu.Na primer,koliko nam u kosarci znače Teo,Jovic i Markovic.Kad bi imali srednjeg beka onda bi se videla prava vrednost Nenedica,Zelenovića i Djordjica.Kao i krila koja ne pipnu lotu skoro ceo mec (a moraju da daju zicere).Tesko je to.Takodje,nemamo vise vrhunske top golmane kao nekad.

Dovla

pre 6 godina

Jedina razlika između fudbala i rukometa u Srbiji je u broju onih koji treniraju. Sve ostalo je isto. Odigraju jednu da valja pa onda 10 ne dao Bog nikome.

Sin lovca na medvede

pre 6 godina

Muški rukomet je najlošiji sport sa loptom u Srbiji. Prosto je neverovatno koliko je nazadovao za svetskim kvalitetom u poslednjih 20 godina. Od nekada jake reprezentacije Srbija je, ako se uopste plasira, na velikim takmičenjima potpuni autdajder. U poredjenju sa regijom frapantan je zaostatak za CRO, SLO i MK.
Šta radi Srpska rukometna struka?

Bojan B.

pre 6 godina

Treba da se pomirimo da smo prosečna ekipa, i da je uspeh plasman na Evropsko.Znam da smo nekad bili dobri, ali to je bilo neko drugo vreme.Slično je i u fudbalu, uvek očekujemo da svakog pobedimo, kao da kod nas igraju Mesi i Ronaldo.

bobo mk

pre 6 godina

Veoma loše večeras. Bekovi presebični u napadu, niko ne šprinta nazad, golmani slabi uglavnom zahvaljujući lošoj i neborbenoj odbrani. Ako se sve uzme u obzir, koliko se malo trči rezultat je odličan.
Raduje to što su sa ovim bodom momci izborili plasman na EP barem kao najbolja treča ekipa. Utakmica u Minsku ne odlučuje.

Milan

pre 6 godina

Jako lose u odbrani, golmanima nista nije islo, a u napadu sve po starom - samo bekovi, na snagu i kroz sredinu... Posle duzeg vremena imamo dobra i pouzdana krila (pre svih Djukica!) ali nam to nista ne znaci jer nijedan od njih za 60 minuta ne pipne loptu, a pivota koristimo samo kad nema drugog resenja. Mora bolje od ovog...

Stara kuka

pre 6 godina

I da,vec smo na EP.I da izgubimo od Belorusije,pitanje je da li ce Rumuni dobiti obe(u slučaju istog broja bodova sa njima mi smo ispred zbog medjusobnog skora).Sa sedam bodova smo vec sada najbolji treceplairani koji ide dalje tj na prvenstvo Evrope.

Struja neuspesni brejkdenser

pre 6 godina

To nije colonia nego dobar, los, zao.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Medalja, 14. jun 2017 23:59)

Nije dobar,los,zao vec Prljavo kazaliste.

nex

pre 6 godina

Da se ne zavaravamo,mi ovaj sport vise nemamo. Ovo je tuga. Oni imaju golmana,mi čamovu gredu. Zao mi Cvetkovica,a obozavao sam da ga gledam. On je bio Dzordan u rukometu. Mogu da zamislim kako mu je dok gleda ovo mucenje

Bicu Slobodan

pre 6 godina

Sramotno je primiti 34 gola na svom terenu od ovakve Poljske. Koliko god da smo u napadu dobri odbrana je katastrofa. Jovici treba defanzivni koordinator izgleda :)

Stara kuka

pre 6 godina

@Licemerje vol 2
Sta cete vi uopste ovde?Zaboravio si reci da smo imali sankcije do 1995 godine?Nasi sportisti nisu mogli da ucestvuju na OI u timskim sportovima a neko cak nisu imali prava nastupa u pojedinacnim.Kad vec o njima govoris dovoljno je reci Djokovic i Cavic.A vi nastavite sa glinenim golubovima,jedrenjem,pecanjem,kamena s ramena te uzimate jos kojeg Bugarina ili Srbina da vam osvaja medalje.

Stara kuka

pre 6 godina

@Licemerje vol 2
A najjace kad pricas o broju stanovnika.Pa imaju Kina i Indija po koju milijardu pa bi to tome trebale biti ubedljivo najbolje...kad ono daleko od toga.Vise imamo reprezentativaca iz Republike Srpske i Crne Gore generalno nego juzno od Beograda.To je iz mnogo razloga.Ne znas stanje u Srbiji i zato bolje nemoj da pricas.
PS Petrovic,Popovic,Komazec,Boskovic,Obradovic,Rapajic,Vukojevic,Prso,Kalinic,Perisic,Subasic...umesto hvala i cvece vi nista cccc

Predrag Niš

pre 6 godina

Dragi rukometaši, hoćete li pobediti jednu utakmicu u Nišu? Naši golmani su za 2 utakmice u Nišu skupili jedva više od 5 odbrana zajedno, jako bedan učinak. Đukić je mogao biti heroj pobede, na kraju ispao tragičar sa 3 promašaja. No, bitno je da odemo na EP, pa tamo šta bude biće.

Marko NBG

pre 6 godina

@Dejan CZ
Da li si gledao finale LŠ Vardar-PSŽ?To je pravi rukomet čovek da uživa,ima svega,sjajnih akcija,čvrstih čak surovih odbrana,presečenih napada i kontri,taktičkog nadmudrivanja sa ovim pravilom da u napadu maožeš da ubaciš igrača umesto golmana.
Meni godinama nije jasno da naši rukometaši koji igraju odlično za najbolje evropske klubove u reprezentaciji ne liče na sebe,samim tim i igra ne liči ninašta pa se stekne utisak da čovek juče i u finalu LŠ gleda dva različita sporta.
Izgleda da je i kod njih prisutan sindrom fudbalera,reprezentacija=raspust.
Odmor,zabava,izlasci...bez obaveze.

Duh iz prošlosti

pre 6 godina

@ Dejan CZ ne lupetaj molim te, ta igra izgleda tako, kada igraju spore reprezentacije poput Srbije i Poljaka koji su u neobjašnjivom nokdaunu. Odgledaj utakmice na prvenstvu pa ćeš možda promeniti mišljenje. Idealna prilika da se konačno plasiramo na neko prvenstvo, ajmo naši!

trile

pre 6 godina

Hrvatska od osamostaljenja ima 44 medalje na OI(33 na ljetnim i 11 na zimskim).To sto vi nemate ni ucesnike na ZOI ne zbaci da one ne oostoje.Vi kao Srbija imate samo 15 medalja,a kao SRJ i SCG jos 9,to znaci da u istom periodu imate 20 medalja manje od Hrvata.Zato nemojte se busati u prsa jer ste smijesni naspram nas.
(Darko, 15. jun 2017 10:00)

A to što je činjenica da smo zbog sportskih sankcija prvu Olimpijadu videli 1996? To ništa ne menja? Tužno je kako se hrvati teše medaljama u jedrenju i skijanju rodbine Kostelić a najsmešnije je kad se na Wikipediji vide prva učešća "as part of Austria", ha, ha, ha! A Srbija samostalna. Srbija ima preko 300 medalja na ekipnim takmičenjima u muškoj i ženskoj konkurenciji, na evropskim i svetskim prvenstvima i Olimpijadama u košarci, vaterpolu, odbojci i tom "vašem rukometu" sa 6 medalja sa velikih takmičenja i nažalost 2 četvrta mesta na OI i SP. Takođe Vas smo redovno dobijali. A i u fudbalu smo bili prvaci sveta i Evrope u U21 i U20 što vi nikad niste bili.
Uzgred, Srbija se, iako je igrala nerešeno, plasirala na EP u rukometu. Jedino u slučaju da Rumunija dobije danas Belorusiju, te da 17.06.2017. Norveška i Litvanija igraju nerešeno (A obema pobeda treba za plasman+nerešen rezultat je malo verovatan u rukometu i igra se u Norveškoj) a da Srbija od Belorusije 18.06.2017. izgubi sa 8+ razlike, što je sve malo verovatno. To je valjda i cilj kvalifikacija? Plasman na EP? Čestitajmo našima a hrvate da otresemo u sred Zagreba!

Ilija Čvorović

pre 6 godina

Хендикеп -6,5 на наше против пољака, поклон... кога смо ми добили седам разлике?
Иначе пролазимо, тешко да румуни могу добити обе, а поготово у Пољској...

Stara kuka

pre 6 godina

Srbi,vi pratite rukomet?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ko je imao vise medalja u riu)

Da, pratimo. Pitaj starije. Oni nisu prolazili ispod 5 razlike, a nekad i po 10.

@Licemerje

Nismo osvojili niti jednu medalju u streljastvu u Riju. Sedi jedan.

PS Nemojte nam to raditi, to mogu samo Srbi.

Dovla

pre 6 godina

@Stara Kuka
Potpuno ste u pravu za sve stavke. Kada kažem da je sve isto mislim na stanje u seniorskom fudbalu i seniorskom rukometu, ali i ponašanju oba saveza. Kada kažete mladi talentovani, pa i ovi su bili mladi i talentovani i to prvaci sveta i Evrope (Šešum, Rnić, Nenadić, Prodanović, sada neki nisu igrali, ali jesu dosta puta). Dakle isto kao i fudbalu (od prvaka Evrpe igra jedan, od Novozelanđana nijedan). Jesu li ikad pokazali nešto slično u seniorskoj? U Bg-u. I jedni i drugi igraju sporo, bezidejno, sa katastrofalnom odbranom. Šešum 2012-e kaže „Bilo je očekivano da izgubimo prve 3, ali 5. nismo smeli“. Na to Peruničić kaže „Kakvo je ovo razmišljanje?“. Gubitničko, isto kao u fudbalu. U poslednjih 25 godina smo u oba sporta promenili 20 selektora (manje-više), a igru naravno nismo menjali. Cvetković je dobar trener, ali zašto smo oterali i Vujovića. Mogao je da pomogne. Međutim, on je za nas Crrnogorac, izdajnik, prodao utakmicu Hrvatima i sl. Naravno najveća sličnost je u radu Saveza. Fudbal deca treniraju isključivo zbog popularnosti samog sporta i zbog toga što mogu da prate kvalitetne utakmice na TV-u, a ne zato što su ovi sposobni da ih privole. Rukomet niko ne popularizuje. Poslednjih 5 god. (možda i više) se samo svađaju i prebacuju krivicu. Ko god da dođe u RSS kaže „Država treba da pomogne“. Da, ali zakonima i propisima, a ne parama. Jer tako mogu i ja da vodim savez. Uostalom kako očekivati nešto od vlasti u kojoj su retki videli loptu.