Četvrtak, 08.06.2017.

16:05

Amerika stala, Komi svedočio: Rusija se mešala u izbore

Bivši direktor FBI Džejms Komi svedočio je pred Senatom o ruskom mešanju u američke predsedničke izbore.

Izvor: B92

Amerika stala, Komi svedoèio: Rusija se mešala u izbore IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

75 Komentari

Sortiraj po:

Marko

pre 6 godina

@Bosanac
Covece kako ne kapiras da neko voli nesto drugo, drugacije nego sto ti volis? Ti volis Ameriku, ok, tvoja stvar. Ja ne volim, i imam pravo na to. Sve je kako gledas na stvari. Jednostavno postoje dve dijametralno suprotne price i nikad se ne poklapaju, uvek ce jedni potirati pricu drugih. Ja recimo ne volim Ameriku zato sto oni zive na nas racun, mesaju se u sve, imaju imunitet da rade sta hoce po svetu, crpe resurse odakle zele i mesaju se u svaku prepirku/podelu drzava da izvuku neku korist. Ti ne moras da verujes u to ali ja znam da je to tako, ne mrzim nikoga ali vise volim istok. Jesmo mi sa istoka malo divlji, ali zapad mora da shvati jednu stvar: PUSTITE NAS DA ZIVIMO KAKO MI ZELIMO!

pravo je pravo i još ponešto

pre 6 godina

Pitam se da li su ti hakeri očekivali ovakav uspeh i da će mu SAD tako biti posvećene. Možda će to da podignu na sledeći nivo i da tvrde da su Rusi hakovali račune za struju.

DPolitika

pre 6 godina

@M

"Ta sluzba sluzi narodu"

FBI sluzi narodu, mozda bi trebalo ali...

Danas nepostojeci KGB je mala beba za FBI. Dok je recimo KGB zaista bio pod ministarstvima SSSR, FBI za vreme Edgara Huvera je bio pod i slusao koga?

Edgar Huver, diktator, de facto vodja SAD oko 30-tak godina, osoba koja je postavljala i smenjivala celu americku administraciju kako mu padne napamet.

Skolski, najbolji i najveci primer kao je jedna policijska sluzba upravljala jednom drzavom.

Izraziti suprotno misljenje u SAD-u od Edgarovog a imati na vratu glavu bilo je nemoguca misija cak i za predsednike SAD-a. Nikson se tresao na pomen Huverovog imena, sta li su ostali radili koji ga nisu nadziveli necemo znati jer su pomrli...A neki su cak mozda i stradali, setimo se Kenedija i toga da je Huver licno vodio istragu o uzrocima a tada je dobio dozivotno postavljenje zahvaljujuci tom dogadjaju.

Jos malo obrazovanja o "sluzbama"...

U Rusiji naslednik KGB-a nije FSB vec SVR. Kada pricamo o spijunima i tome slicno ono sto je radio KGB pa i sam Vladimir putin svojevremeno u DDR-u danas radi SVR.

Diskutovati o sluzbama a neznati cemu sluze, da li postoje i kako rade je zapravo najinteresatnije sa stanovista posmatranja kako se ljudi lako fasciniraju necim o cemu zapravo pojma nemaju...

Tako za mnoge i dan danas izgleda KGB postoji a zapravo nemaju pojma ni sta je ta sluba radila, ni koje su joj duznosti bile a kamoli da vise ne postoji vec 20-tak godina tacnije od kraja 1991.

Balkanska mešalica

pre 6 godina

Prvo i glupom je jasno da mešati se i namestiti izbore nije isto .Ako kandidat u izbornoj kampanji razgovara sa ambasadorima ili stranim diplomatama lično ili preko mailova da li je to nedozvoljeno mešanje u izbore?Po toj logici u naše izbore nema ko se nije mešao.Drugo, koliko znam FBI nema materijalnih dokaza da je Rusija finansijski pomagala bilo kojeg kandidata ili je pak plasirala neistinite informacije o bilo kome.I konačno moje skromno mišljenje o razlogu zašto je Trump pobedio je da USA moraju da uđu u vojni sukob sa Iranom ,Kinom i Rusijom čak i po cenu opšteg uništenja većine čovečanstva ,a preživiće samo odabrana "elita" koja će posle apokalipse imati apsolutnu vlast na planeti .

RexLex

pre 6 godina

Hillary Clinton i Donald Trump.
Zar je to najkvalitetnije, najbolje, najkvalifikovanije, najkredibilnije, najprimerenije što ova velika nacija može da ponudi za najznačajniju poziciju u zemlji?
Ne.
Ovo je najgore. Ovo je nezabeleženo u istoriji SAD.
Pravi kandidati, oni kojima bi se američki građani ponosili,nisu uspeli zbog samo jedne falinke. Nisu pripadali ni Demokratama ni Republikancima.

tanja

pre 6 godina

Da li možete da zamislite ovakvo javno 'propitivanje' u prenosu na tv-u kod nas ili u Putinovoj Rusiji? Zamenite glavne aktere ove drame likovima koji obnašaju iste funkcije kod nas...ili u Rusiji...i stavite prst na čelo...šta vam se pričinilo?...da li ćemo takav 'film ikada' gledati...

Mart NS

pre 6 godina

U hakovanim mejlovima DNC se vidi saradnja izmedju staba Hilari Klinton i medija da se od protivnickih kandidata "pogura" upravo Tramp jer je procena bila da bi bas takvog kandidata lako dobila Hilari. Tramp je dobio puno sati besplatne reklame posebno na NBC-u (za razliku od Bernija recimo). Da ne pominjemo korupciju u stranci, promene stranackog statusa mnogih novoregistrovanih glasaca iz demokrata u nezavistan (da ne bi mogli da glasaju za Bernija) i sad kao Rusija htela Trampa. Kakva losa predstava. Aplauz za svakog glasaca demokratske stranke u USA ko veruje u ovo, ili bar bira da se bavi ovim a zatvara oci na uzasnu korupciju u stranci.

Berliner

pre 6 godina

"Nemam sumnje da se Rusija umešala u predsedničke izbore", naglasio je Komi.
Nemas sumnje, a imas li dokaze?! Kakav cirkus u Americi, strasno...

M

pre 6 godina

"Smenjen si jer si očigledno indiskretan. Ta služba mora slepo da služi interesima izabranog predsednika i da ne pita zašto i kako, šta je pravedno a šta nije...a ti si izašao iz tog okvira.
(..., 08. jun 2017 19:40)"

Ta sluzba sluzi narodu, ne predsedniku. Nije ti to SSSR i FBI nije KGB pa da sluzi predsedniku.

podrška Trampu i Putinu

pre 6 godina

Ovaj se tek sad setio da se 'Rusija mešala'? Setio se tek kad je smenjen? Od kad on to ustvari zna? I čak da se Rusija mešala kakve veze to ima sa Trampom? Tramp je tada bio običan građanin, nezavisni kandidat, nije mogao da ima uticaja na ništa, ni na američke službe, ni na Rusiju. To je pokušaj da se ruši Trampa i optuži Ruse kao neprijatelje Amerike i neprijatelje slobode, demokratije. Čisto spinovanje.

Mladen Mladenovic

pre 6 godina

Ratni lobi u Americi sada "ratuje" protiv coveka koji hoce da im "ugasi" posao, rafna mesta i ogromna sredstva, koja bi se iz vojnog budzeta slila u njihove dzepove. Tramp se ocito ne boji Rusa ako smatra da je saradnja daleko prihvatljivija od konfrontacija. Ovde imamo situaciju da bi drzava, koja se deklarativno zalaze za mir, radije da ratuje.

nemilosrdni anđeo

pre 6 godina

Dižu prašinu oko ničega, samo pokušavaju što više da mu otežaju da spreovede obećanja iz svoje kampanje. Predsjednik ima ustavno pravo da zaposli ili otpusti bilo kojeg direktora iz neke državne agencije. Nema govora o nekom ometanju pravde, zloupotrebi moći a ponajmanje o opozivu. Sve što radi je po ustavu i zakonu. To što se nekom ne sviđa, pa nije ni tokom kampanje i zato imamo Trumpa.

Смена Страже

pre 6 godina

Па би сте онда никакав сила ако вам се Руси успешно мешају у изборе.Може се слободно рећи да сте ви бивша сила на издисају.

Ivan

pre 6 godina

Ovi baš ne znaju kad je dosta! Ova priča je toliko izlizana i toliko vasceli svet više baš briga za to da je jednostavno presmešno i pričati bilo šta više o tome, ali oni ne, oni idu dalje, oni nastavljaju da bacaju ljagu na sami sebe sa tim izborima i ruskom mešanju da je jednostavno strašno.

To ti je ono kad ne umeš da sebi priznaš da te narod više NEĆE, da si dozlogrdio svima i da su zato izabrali ovog čoveka, rijaliti zvezdu inače, ne zato što njega vole već zato što ste im se VI demokrate i ostali iz starih establišmenta popeli na glavu svim Amerima za sva vremena sa svojim katastrofalnim politikama te bi isti ti Ameri za predsednika izabrali i onog crnca prosjaka kraj buradima u kojima gori vatra u siromašnim kvartovima njihovih velegrada sasvim sam siguran, samo da vas više ne gledaju! Koja Rusija kad se Rusija mešala, na koji se način mešala, koje su posledice tog mešanja, dokaze, dokaze na sunce? A dokaza nigde nema samo rijaliti šou i besmilice. Zaista sramotno! Na taj način mu impičment nećete prirediti mada se iz petnih žila trudite.

...

pre 6 godina

Smenjen si jer si očigledno indiskretan. Ta služba mora slepo da služi interesima izabranog predsednika i da ne pita zašto i kako, šta je pravedno a šta nije...a ti si izašao iz tog okvira.

waters

pre 6 godina

Comey je optuzbama na racun Clintonove prakticki doveo Trumpa na vlast. Tako da sva tvoja filozofija pada u vodu. Covjek je radio svoj posao i protiv nje i protiv Trumpa - vrsio istrage.(Fbi, 08. jun 2017 16:31)Ne bih rekao.Komni je desetak dana pred izbore pokrenuo istragu o mejlovima Klintonove,a onda je neočekivano par dana pred izbore zaključio istragu,izjavivši da nije bilo propusta u radu tadašnje sekretarke.Pitanje je zašto je tu istragu pokrenuo u tom trenutku,iako se za mejlove znalo mesecima unapred i zašto je tako brzo zaključio istragu,posle samo nekoliko dana?Ne verujem da je o tome sam odlučivao bez političkih pritisaka.A glavno pitanje od koga i čiji pritisci su bili?Sada se ponaša kao razvedeni supružnik,a oni su najgori svedoci.

Iznogud

pre 6 godina

Covek kaze Rusija se mesala u izbore ali nije nikako uspeo da kaze gde su konkretni dokazi, ko, kada, gde, dajte imena, adrese, vreme...nista od toga, klasicna americka histerija i opsednutost rusima. Ovi su bolesni.

Bosanac

pre 6 godina

Naravno, Srbi su i dalje ubijeđeni da su Rusi nevini i da je sve ovo američka propaganda protiv njihove braće.Šta reći, zatucani i zaslijepljeni bili i ostali.Oni koji i vjeruju da se Rusi i miješaju po svijetu u sve i svašta, zbog slijepe ljubavi ka istim i mržnje ka amerima, im odobravaju njihove postupke, čak i da njih na.uze, Srbi bi im oprostili.Vi ste Srbi stvarno smiješan narod...

realista

pre 6 godina

Tipična američka "igranka". Napravili su čitav scenario kako da dodatno optuže Rusiju iako je svako normalan svestan da Rusija nije mogla direktno da utiče na izbore. Nisu glasali Rusi, nego Amerikanci. A ako je to što su objavljene e-mail poruke Klintonove uticalo na američko javno mnenje, šta su tu krivi Rusi? Nisu oni slati te mejlove. Cilj je očito da se po svaku cenu diskredituje Tramp, a ovaj dušebrižnik FBI priča ono što mu je napisano u scenariju. Ne treba opravdavati Trampa, jer se pokazalo da je totalno nestabilan, ali ni Hilari očito nije zaslužila da im bude predsednik. Amerikanci bi trebali da uvedu pravilo da se za predsednika može kandidovati neko do 60 godina starosti, a ne neki starci kao Tramp i Hilari.

kole

pre 6 godina

nije se rusila mesala u izbore nego on smatra da se rusija mesala u izbore,sto je vec poznata prica.verovatno i jeste,ali je problem sto nema dokaze vec nagadjanja, pa je takvo svedocenje smesno.smesna je cela ova predstava,jer niko ne pravi svedocenja o svojoj nesposobnosti.verovatno planiraju da izvucu pare za dodatne aktivnosti preko ulaganja u "sigurnost" necega pa im treba razlog kojim ce da zamazu oci javnosti....

Branka, Svajcarska.

pre 6 godina

Volim ove srpske komentatore koji su cinicni na situaciju da parlamentarni i pravni sistem funlcionise, a ne samo Vucic.
Komi, bivsi sef FBI, ima zavidnu karijeru kao pravnik, drzavni tuzioc. A mi imamo keramicara Batu Santosa na slicnoj funkciji. I tu nema cinicnih komentara-

Nikodije IV

pre 6 godina

Obzirom na situaciju u kojoj se SAD trenutno nalaze morace nesto da upali: Trampovo smenjivanje, zavrzlama oko Katara, najava nezavisne Kurdske drzave u Iraku, Sirija, Putin ili nesto sto ce tek da izmisle da bi narodu skrenuli misli sa pravih problema. Inace price o demokratiji sa dve partije koje se smenjuju na vlasti, a rade isto i predsednickoj autonomiji su zvaka za ludaka odavno.

Evo

pre 6 godina

Pored terorista, finansijskih lopova, naftaškog lobija koji davi svet, vojne sile koja satire sve ko joj se suprotstavi, siromaštva, duga od preko 1000 milijardi dolara, ludih političara, prikrivene mržnje prema afroamerikacima Americi je najveći neprijatelj Rusija. Jer Rusiju možeš uvek da izvučeš kao keca iz rukava kad ne znaš šta drugo da kažeš. Rusiju kriviš i za izbore, i za finansijsku krizu, i za cenu nafte kad je mala i kad je velika ... Uz to još potpališ (tačnije primoraš kroz institucije NATO pakta) evropske slepce da te prate u mržnji ka Rusima i ti ispadaš Kalimero. Niko te ne voli a strašni Rusi te maltretiraju na svakom koraku. A pri tom ne spominjes da samo Amerika bez NATO saveznia ima duplo više stanovnika. Ali ne spominješ da nemaš petlju da napadneš te iste Ruse jer si navikao da „biješ" samo one koji ne mogu da ti uzvrate, one koje možeš da mlatiš Tomahavcima, one na koje možeš da pošalješ plaćenike raznih vrsta da ne bi uprljao ruke. A kad se napokon pojavi neko ko sme i može da ti opali šamar ....u stari možda ne sme i ne može ali ne smeš da proveriš ... ti kukaš kao Damjanov Zelenko da te on maltretira na svakom ćošku iako te nije ni pogledao a kamo li udario.

marija

pre 6 godina

"Ko je hakovao izbore? Rusija. Da li ste sigurni? Da. Koliko ste sigurni? 100 odsto. Na koliko je glasova uticano? Nula", preneo je Tilerson.

zvezdarac

pre 6 godina

@Branka
Komi je bio na čelu federalnog istražnog biroa ili što bi kod nas bilo (nekad) i saveznog SUP-a. Bata Gajić je na čelu BIA što bi u SAD bila CIA.
Kompetentnost u svakom slučaju nije glavna karakteristika šefa naše informacione agencije.

Nesha

pre 6 godina

Komentari na ovu vest govore da se ovako nešto nikada neće dogoditi u Srbiji.
Srbi vole glasne i nerazborite vođe poput Donalda, a kada sistem radi svoj posao, objavljuje dokumenta i podatke - to zovu "zaverom". Zato nam ide ovako.

povratak u budućnost

pre 6 godina

tako se to radi u USA, a imamo i mi njihove savetnike za stvaranje stanja haosa.. a oni imaju CNN,..a mi RTS..
Narode celog sveta dodji pameti.. pa da nekom nije u interesu, naravno finansijskom, nikada ovoga ne bi bilo..
OVAJ CE SAD DA ISPRICA ISTINU O SVEMU- DAJ MAJKE TI. KO JOS VERUJE U TO.

Gorango

pre 6 godina

Sve dok ne pokazu bočicu sa hemijskim materijalom na kojoj stoji ime Putina kao dokaz da je Trump hteo da otruje Ameriku po nalogu Rusije sve ovo će mi delovati krajnje "Komicno"... Ali mogu oni i tako nesto. Ipak, to je Amerika.

Samir

pre 6 godina

Veliki korak za USA...neko ipak mora da obuzda agresivne kapitalisticke kartele koje kontrolisu ljudi koji su medjusobno povjezani globalnim investicionim projektima. Trump i Putin su deo iste druzine sa sve Sheicima iz Persiskog zaliva... Trump treba da bude smjenjen...ali i paralelno se sprema veliki remont u UN-a. Postojeca konfiguracija sile i kapitala nije u proporciji sa realnostima i zbog toga je neophodno reformisati svijet na globalnom nivou. Isuvise mali broj ljudi odlucuje o sudbini svijeta i takvo stanje je neodrzivo u 21 vijeku.

Fox Mulder

pre 6 godina

(establišment ne miruje, 8. jun 2017 16:22)

Comey je optuzbama na racun Clintonove prakticki doveo Trumpa na vlast. Tako da sva tvoja filozofija pada u vodu. Covjek je radio svoj posao i protiv nje i protiv Trumpa - vrsio istrage.
(Fbi, 8. jun 2017 16:31)

Eto, čovjek radi svoj posao. Hm...
Šta misliš, da li bi Komi svjedočio protiv Trampa da ga on nije smijenio sa funkcije?
FBI, NSA, CIA i slične američke službe zaista rade svoj posao po pravilu službe, ne lažu i samo za istinu se zalažu... :)
E, "filozofija" ljudi koji razmišljaju slično tebi nije ništa bolja od one koju tako nadmeno kritikuješ.
Pozdrav

ror

pre 6 godina

Sta sve necu ovde da procitam. Hillary je trebalo da bude krivicno gonjena, ali je upravo Comey bio misljenja da se ne goni, iako nije imao ta ovlascenja (ali je 'Secretary of Justice' tj. ministar pravde Loretha Lynch to blagosiljala - inace Obamina miljenica)

tricikl

pre 6 godina

Dakle, ovako: Hilari Klinton je slala mejlove sa privatnog mejla... Hilari Klinton je zagovara ubistva po svetu. I, sada, ona nije izgubila izbore zato sto je to uradila, ona je izgubila izbgore zato sto je to neko objavio da je radila??? A FBI je kriv zato sto je to objavio? A mesanje Rusije se svodi na to sto su ojbavili sta je Hilari Klinton sve radila? Fascinantno spinovanje.

DDD

pre 6 godina

Pa zar neko stvarno misli da će Tramp biti opozvan!? On je i pobedio jer im trenutno odgovara takav predsednik, a on radi šta mu se kaže. Sve ostalo je predstava.

Fbi

pre 6 godina

(establišment ne miruje, 8. jun 2017 16:22)

Comey je optuzbama na racun Clintonove prakticki doveo Trumpa na vlast. Tako da sva tvoja filozofija pada u vodu. Covjek je radio svoj posao i protiv nje i protiv Trumpa - vrsio istrage.

Anka

pre 6 godina

Kod nas se svi mesaju u predsednice izbore od SAD pa do Rusije i nikom nista.Kod njih je u toku ispitivanja uplate novca u fondaciju Hilari pred izbore.Pre par veceri je na CNN bila ostra polemika sa timom njenih advokata i Trampovog zamenika sekretara.

Gastos iz usa ©®

pre 6 godina

ne sekirajte se, niko se ovde nije potresao šta ima da kaže dotični. svi su jutros samo ustali i otišli na svoj posao. to samo ovde ljude brine.

Dr Who

pre 6 godina

Ljudi, hajde ne pišite gluposti. Džejms Komi je čovek koji je objavio prepiske Hilari Klinton dve nedelje pred izbore i tako doprineo njenom porazu. Dakle, nije on nikakav "čovek sistema". Šta on kaže, ako ume da dokaže (a beleške je već dostavio, dakle, dokazi postoje), treba prihvatiti kao validno, a ne cmizdriti o nekoj "globalnoj zaveri" protiv Tramp. Donald Tramp je jednostavno glupak koji je mislio da može da reši problem tako što će otpustiti Komija. Prevario se. Kraj priče.

freza na dar

pre 6 godina

Kakav način da se narodnim masama servira sve i svašta. Bravo! A šta ako kaže da je Tramp marsovac, jel to onda validno? 1984 na delu.

Tor

pre 6 godina

Ja ne znam da li su u toj Americi svi retardirani ili o čemu se ovde radi. Razumem političari, ali da ih niko ne pita ni za jedan jedini dokaz. Pa tako i mali Djokica može da tvrdi bilo šta i šta sad svi da veruju. Ne znam da li su se Rusi mešali niti me to zanima, ali da sam američki građanin tražio bih materijalne dokaze, a drugo, i da se jesu umešali, pa onda Amerika ispade banana država a ne najmoćnija sila, što mi je zaista teško da poverujem.

#GoldenShowers

pre 6 godina

Istorijski momenat. Sletanje na Mesec, Votergejt, 9/11, svedocenje Komija. Pedeset godina kasnije cete se setiti gde ste bili danas!

mladen

pre 6 godina

Kombi, čovek koji je uticao na to da Hilari ne postane predsednik i koji će možda dovesti do toga da Tramp bude opozvan i tako sam eliminisati dva očajna predsednika.

miroslav

pre 6 godina

Koje dizanje prasine bez potrebe,kao da Amerka nema vecih problema.Ako im ne opali ovo da zamagle narod onda ce pokusati da raspale neki novi rat,najverovatnije u perzijskom zalivu.

establišment ne miruje

pre 6 godina

Pokušavaju da sruše Trampa. Pokušavaju svim sredstvima. To samo pokazuje oliko je važno da Tramp ostane na poziciji. Demokratija je očito farsa. Interesne grupe kolo vode a narod samo izlazi na izbore. Kad slučajno pobedi kandidat koji nije po volji moćne interesne grupe anda idu akcije likvidacija ili rušenje. Mnogo je američkihbpredsednika ubijeno a ubice nikad nisu uhapšene (verovatno su i ubice likvidisane).

#GoldenShowers

pre 6 godina

"Kakav način da se narodnim masama servira sve i svašta. Bravo!"

To su rekli i za Votergejt, pa je predsednik dao ostavku. A sektasi poput tebe bi ga verovatno podrzavali kao sto su ga podrzavali republikanci u vreme ostavke (56%, 22% ukupno).

mladen

pre 6 godina

Kombi, čovek koji je uticao na to da Hilari ne postane predsednik i koji će možda dovesti do toga da Tramp bude opozvan i tako sam eliminisati dva očajna predsednika.

freza na dar

pre 6 godina

Kakav način da se narodnim masama servira sve i svašta. Bravo! A šta ako kaže da je Tramp marsovac, jel to onda validno? 1984 na delu.

Gastos iz usa ©®

pre 6 godina

ne sekirajte se, niko se ovde nije potresao šta ima da kaže dotični. svi su jutros samo ustali i otišli na svoj posao. to samo ovde ljude brine.

Dr Who

pre 6 godina

Ljudi, hajde ne pišite gluposti. Džejms Komi je čovek koji je objavio prepiske Hilari Klinton dve nedelje pred izbore i tako doprineo njenom porazu. Dakle, nije on nikakav "čovek sistema". Šta on kaže, ako ume da dokaže (a beleške je već dostavio, dakle, dokazi postoje), treba prihvatiti kao validno, a ne cmizdriti o nekoj "globalnoj zaveri" protiv Tramp. Donald Tramp je jednostavno glupak koji je mislio da može da reši problem tako što će otpustiti Komija. Prevario se. Kraj priče.

establišment ne miruje

pre 6 godina

Pokušavaju da sruše Trampa. Pokušavaju svim sredstvima. To samo pokazuje oliko je važno da Tramp ostane na poziciji. Demokratija je očito farsa. Interesne grupe kolo vode a narod samo izlazi na izbore. Kad slučajno pobedi kandidat koji nije po volji moćne interesne grupe anda idu akcije likvidacija ili rušenje. Mnogo je američkihbpredsednika ubijeno a ubice nikad nisu uhapšene (verovatno su i ubice likvidisane).

Anka

pre 6 godina

Kod nas se svi mesaju u predsednice izbore od SAD pa do Rusije i nikom nista.Kod njih je u toku ispitivanja uplate novca u fondaciju Hilari pred izbore.Pre par veceri je na CNN bila ostra polemika sa timom njenih advokata i Trampovog zamenika sekretara.

Tor

pre 6 godina

Ja ne znam da li su u toj Americi svi retardirani ili o čemu se ovde radi. Razumem političari, ali da ih niko ne pita ni za jedan jedini dokaz. Pa tako i mali Djokica može da tvrdi bilo šta i šta sad svi da veruju. Ne znam da li su se Rusi mešali niti me to zanima, ali da sam američki građanin tražio bih materijalne dokaze, a drugo, i da se jesu umešali, pa onda Amerika ispade banana država a ne najmoćnija sila, što mi je zaista teško da poverujem.

tricikl

pre 6 godina

Dakle, ovako: Hilari Klinton je slala mejlove sa privatnog mejla... Hilari Klinton je zagovara ubistva po svetu. I, sada, ona nije izgubila izbore zato sto je to uradila, ona je izgubila izbgore zato sto je to neko objavio da je radila??? A FBI je kriv zato sto je to objavio? A mesanje Rusije se svodi na to sto su ojbavili sta je Hilari Klinton sve radila? Fascinantno spinovanje.

Fbi

pre 6 godina

(establišment ne miruje, 8. jun 2017 16:22)

Comey je optuzbama na racun Clintonove prakticki doveo Trumpa na vlast. Tako da sva tvoja filozofija pada u vodu. Covjek je radio svoj posao i protiv nje i protiv Trumpa - vrsio istrage.

ror

pre 6 godina

Sta sve necu ovde da procitam. Hillary je trebalo da bude krivicno gonjena, ali je upravo Comey bio misljenja da se ne goni, iako nije imao ta ovlascenja (ali je 'Secretary of Justice' tj. ministar pravde Loretha Lynch to blagosiljala - inace Obamina miljenica)

DDD

pre 6 godina

Pa zar neko stvarno misli da će Tramp biti opozvan!? On je i pobedio jer im trenutno odgovara takav predsednik, a on radi šta mu se kaže. Sve ostalo je predstava.

Evo

pre 6 godina

Pored terorista, finansijskih lopova, naftaškog lobija koji davi svet, vojne sile koja satire sve ko joj se suprotstavi, siromaštva, duga od preko 1000 milijardi dolara, ludih političara, prikrivene mržnje prema afroamerikacima Americi je najveći neprijatelj Rusija. Jer Rusiju možeš uvek da izvučeš kao keca iz rukava kad ne znaš šta drugo da kažeš. Rusiju kriviš i za izbore, i za finansijsku krizu, i za cenu nafte kad je mala i kad je velika ... Uz to još potpališ (tačnije primoraš kroz institucije NATO pakta) evropske slepce da te prate u mržnji ka Rusima i ti ispadaš Kalimero. Niko te ne voli a strašni Rusi te maltretiraju na svakom koraku. A pri tom ne spominjes da samo Amerika bez NATO saveznia ima duplo više stanovnika. Ali ne spominješ da nemaš petlju da napadneš te iste Ruse jer si navikao da „biješ" samo one koji ne mogu da ti uzvrate, one koje možeš da mlatiš Tomahavcima, one na koje možeš da pošalješ plaćenike raznih vrsta da ne bi uprljao ruke. A kad se napokon pojavi neko ko sme i može da ti opali šamar ....u stari možda ne sme i ne može ali ne smeš da proveriš ... ti kukaš kao Damjanov Zelenko da te on maltretira na svakom ćošku iako te nije ni pogledao a kamo li udario.

Fox Mulder

pre 6 godina

(establišment ne miruje, 8. jun 2017 16:22)

Comey je optuzbama na racun Clintonove prakticki doveo Trumpa na vlast. Tako da sva tvoja filozofija pada u vodu. Covjek je radio svoj posao i protiv nje i protiv Trumpa - vrsio istrage.
(Fbi, 8. jun 2017 16:31)

Eto, čovjek radi svoj posao. Hm...
Šta misliš, da li bi Komi svjedočio protiv Trampa da ga on nije smijenio sa funkcije?
FBI, NSA, CIA i slične američke službe zaista rade svoj posao po pravilu službe, ne lažu i samo za istinu se zalažu... :)
E, "filozofija" ljudi koji razmišljaju slično tebi nije ništa bolja od one koju tako nadmeno kritikuješ.
Pozdrav

Nesha

pre 6 godina

Komentari na ovu vest govore da se ovako nešto nikada neće dogoditi u Srbiji.
Srbi vole glasne i nerazborite vođe poput Donalda, a kada sistem radi svoj posao, objavljuje dokumenta i podatke - to zovu "zaverom". Zato nam ide ovako.

Gorango

pre 6 godina

Sve dok ne pokazu bočicu sa hemijskim materijalom na kojoj stoji ime Putina kao dokaz da je Trump hteo da otruje Ameriku po nalogu Rusije sve ovo će mi delovati krajnje "Komicno"... Ali mogu oni i tako nesto. Ipak, to je Amerika.

#GoldenShowers

pre 6 godina

Istorijski momenat. Sletanje na Mesec, Votergejt, 9/11, svedocenje Komija. Pedeset godina kasnije cete se setiti gde ste bili danas!

realista

pre 6 godina

Tipična američka "igranka". Napravili su čitav scenario kako da dodatno optuže Rusiju iako je svako normalan svestan da Rusija nije mogla direktno da utiče na izbore. Nisu glasali Rusi, nego Amerikanci. A ako je to što su objavljene e-mail poruke Klintonove uticalo na američko javno mnenje, šta su tu krivi Rusi? Nisu oni slati te mejlove. Cilj je očito da se po svaku cenu diskredituje Tramp, a ovaj dušebrižnik FBI priča ono što mu je napisano u scenariju. Ne treba opravdavati Trampa, jer se pokazalo da je totalno nestabilan, ali ni Hilari očito nije zaslužila da im bude predsednik. Amerikanci bi trebali da uvedu pravilo da se za predsednika može kandidovati neko do 60 godina starosti, a ne neki starci kao Tramp i Hilari.

povratak u budućnost

pre 6 godina

tako se to radi u USA, a imamo i mi njihove savetnike za stvaranje stanja haosa.. a oni imaju CNN,..a mi RTS..
Narode celog sveta dodji pameti.. pa da nekom nije u interesu, naravno finansijskom, nikada ovoga ne bi bilo..
OVAJ CE SAD DA ISPRICA ISTINU O SVEMU- DAJ MAJKE TI. KO JOS VERUJE U TO.

Branka, Svajcarska.

pre 6 godina

Volim ove srpske komentatore koji su cinicni na situaciju da parlamentarni i pravni sistem funlcionise, a ne samo Vucic.
Komi, bivsi sef FBI, ima zavidnu karijeru kao pravnik, drzavni tuzioc. A mi imamo keramicara Batu Santosa na slicnoj funkciji. I tu nema cinicnih komentara-

miroslav

pre 6 godina

Koje dizanje prasine bez potrebe,kao da Amerka nema vecih problema.Ako im ne opali ovo da zamagle narod onda ce pokusati da raspale neki novi rat,najverovatnije u perzijskom zalivu.

#GoldenShowers

pre 6 godina

"Kakav način da se narodnim masama servira sve i svašta. Bravo!"

To su rekli i za Votergejt, pa je predsednik dao ostavku. A sektasi poput tebe bi ga verovatno podrzavali kao sto su ga podrzavali republikanci u vreme ostavke (56%, 22% ukupno).

Samir

pre 6 godina

Veliki korak za USA...neko ipak mora da obuzda agresivne kapitalisticke kartele koje kontrolisu ljudi koji su medjusobno povjezani globalnim investicionim projektima. Trump i Putin su deo iste druzine sa sve Sheicima iz Persiskog zaliva... Trump treba da bude smjenjen...ali i paralelno se sprema veliki remont u UN-a. Postojeca konfiguracija sile i kapitala nije u proporciji sa realnostima i zbog toga je neophodno reformisati svijet na globalnom nivou. Isuvise mali broj ljudi odlucuje o sudbini svijeta i takvo stanje je neodrzivo u 21 vijeku.

Bosanac

pre 6 godina

Naravno, Srbi su i dalje ubijeđeni da su Rusi nevini i da je sve ovo američka propaganda protiv njihove braće.Šta reći, zatucani i zaslijepljeni bili i ostali.Oni koji i vjeruju da se Rusi i miješaju po svijetu u sve i svašta, zbog slijepe ljubavi ka istim i mržnje ka amerima, im odobravaju njihove postupke, čak i da njih na.uze, Srbi bi im oprostili.Vi ste Srbi stvarno smiješan narod...

Iznogud

pre 6 godina

Covek kaze Rusija se mesala u izbore ali nije nikako uspeo da kaze gde su konkretni dokazi, ko, kada, gde, dajte imena, adrese, vreme...nista od toga, klasicna americka histerija i opsednutost rusima. Ovi su bolesni.

Nikodije IV

pre 6 godina

Obzirom na situaciju u kojoj se SAD trenutno nalaze morace nesto da upali: Trampovo smenjivanje, zavrzlama oko Katara, najava nezavisne Kurdske drzave u Iraku, Sirija, Putin ili nesto sto ce tek da izmisle da bi narodu skrenuli misli sa pravih problema. Inace price o demokratiji sa dve partije koje se smenjuju na vlasti, a rade isto i predsednickoj autonomiji su zvaka za ludaka odavno.

zvezdarac

pre 6 godina

@Branka
Komi je bio na čelu federalnog istražnog biroa ili što bi kod nas bilo (nekad) i saveznog SUP-a. Bata Gajić je na čelu BIA što bi u SAD bila CIA.
Kompetentnost u svakom slučaju nije glavna karakteristika šefa naše informacione agencije.

Berliner

pre 6 godina

"Nemam sumnje da se Rusija umešala u predsedničke izbore", naglasio je Komi.
Nemas sumnje, a imas li dokaze?! Kakav cirkus u Americi, strasno...

Mart NS

pre 6 godina

U hakovanim mejlovima DNC se vidi saradnja izmedju staba Hilari Klinton i medija da se od protivnickih kandidata "pogura" upravo Tramp jer je procena bila da bi bas takvog kandidata lako dobila Hilari. Tramp je dobio puno sati besplatne reklame posebno na NBC-u (za razliku od Bernija recimo). Da ne pominjemo korupciju u stranci, promene stranackog statusa mnogih novoregistrovanih glasaca iz demokrata u nezavistan (da ne bi mogli da glasaju za Bernija) i sad kao Rusija htela Trampa. Kakva losa predstava. Aplauz za svakog glasaca demokratske stranke u USA ko veruje u ovo, ili bar bira da se bavi ovim a zatvara oci na uzasnu korupciju u stranci.

waters

pre 6 godina

Comey je optuzbama na racun Clintonove prakticki doveo Trumpa na vlast. Tako da sva tvoja filozofija pada u vodu. Covjek je radio svoj posao i protiv nje i protiv Trumpa - vrsio istrage.(Fbi, 08. jun 2017 16:31)Ne bih rekao.Komni je desetak dana pred izbore pokrenuo istragu o mejlovima Klintonove,a onda je neočekivano par dana pred izbore zaključio istragu,izjavivši da nije bilo propusta u radu tadašnje sekretarke.Pitanje je zašto je tu istragu pokrenuo u tom trenutku,iako se za mejlove znalo mesecima unapred i zašto je tako brzo zaključio istragu,posle samo nekoliko dana?Ne verujem da je o tome sam odlučivao bez političkih pritisaka.A glavno pitanje od koga i čiji pritisci su bili?Sada se ponaša kao razvedeni supružnik,a oni su najgori svedoci.

RexLex

pre 6 godina

Hillary Clinton i Donald Trump.
Zar je to najkvalitetnije, najbolje, najkvalifikovanije, najkredibilnije, najprimerenije što ova velika nacija može da ponudi za najznačajniju poziciju u zemlji?
Ne.
Ovo je najgore. Ovo je nezabeleženo u istoriji SAD.
Pravi kandidati, oni kojima bi se američki građani ponosili,nisu uspeli zbog samo jedne falinke. Nisu pripadali ni Demokratama ni Republikancima.

marija

pre 6 godina

"Ko je hakovao izbore? Rusija. Da li ste sigurni? Da. Koliko ste sigurni? 100 odsto. Na koliko je glasova uticano? Nula", preneo je Tilerson.

tanja

pre 6 godina

Da li možete da zamislite ovakvo javno 'propitivanje' u prenosu na tv-u kod nas ili u Putinovoj Rusiji? Zamenite glavne aktere ove drame likovima koji obnašaju iste funkcije kod nas...ili u Rusiji...i stavite prst na čelo...šta vam se pričinilo?...da li ćemo takav 'film ikada' gledati...

kole

pre 6 godina

nije se rusila mesala u izbore nego on smatra da se rusija mesala u izbore,sto je vec poznata prica.verovatno i jeste,ali je problem sto nema dokaze vec nagadjanja, pa je takvo svedocenje smesno.smesna je cela ova predstava,jer niko ne pravi svedocenja o svojoj nesposobnosti.verovatno planiraju da izvucu pare za dodatne aktivnosti preko ulaganja u "sigurnost" necega pa im treba razlog kojim ce da zamazu oci javnosti....

M

pre 6 godina

"Smenjen si jer si očigledno indiskretan. Ta služba mora slepo da služi interesima izabranog predsednika i da ne pita zašto i kako, šta je pravedno a šta nije...a ti si izašao iz tog okvira.
(..., 08. jun 2017 19:40)"

Ta sluzba sluzi narodu, ne predsedniku. Nije ti to SSSR i FBI nije KGB pa da sluzi predsedniku.

Смена Страже

pre 6 godina

Па би сте онда никакав сила ако вам се Руси успешно мешају у изборе.Може се слободно рећи да сте ви бивша сила на издисају.

...

pre 6 godina

Smenjen si jer si očigledno indiskretan. Ta služba mora slepo da služi interesima izabranog predsednika i da ne pita zašto i kako, šta je pravedno a šta nije...a ti si izašao iz tog okvira.

podrška Trampu i Putinu

pre 6 godina

Ovaj se tek sad setio da se 'Rusija mešala'? Setio se tek kad je smenjen? Od kad on to ustvari zna? I čak da se Rusija mešala kakve veze to ima sa Trampom? Tramp je tada bio običan građanin, nezavisni kandidat, nije mogao da ima uticaja na ništa, ni na američke službe, ni na Rusiju. To je pokušaj da se ruši Trampa i optuži Ruse kao neprijatelje Amerike i neprijatelje slobode, demokratije. Čisto spinovanje.

Ivan

pre 6 godina

Ovi baš ne znaju kad je dosta! Ova priča je toliko izlizana i toliko vasceli svet više baš briga za to da je jednostavno presmešno i pričati bilo šta više o tome, ali oni ne, oni idu dalje, oni nastavljaju da bacaju ljagu na sami sebe sa tim izborima i ruskom mešanju da je jednostavno strašno.

To ti je ono kad ne umeš da sebi priznaš da te narod više NEĆE, da si dozlogrdio svima i da su zato izabrali ovog čoveka, rijaliti zvezdu inače, ne zato što njega vole već zato što ste im se VI demokrate i ostali iz starih establišmenta popeli na glavu svim Amerima za sva vremena sa svojim katastrofalnim politikama te bi isti ti Ameri za predsednika izabrali i onog crnca prosjaka kraj buradima u kojima gori vatra u siromašnim kvartovima njihovih velegrada sasvim sam siguran, samo da vas više ne gledaju! Koja Rusija kad se Rusija mešala, na koji se način mešala, koje su posledice tog mešanja, dokaze, dokaze na sunce? A dokaza nigde nema samo rijaliti šou i besmilice. Zaista sramotno! Na taj način mu impičment nećete prirediti mada se iz petnih žila trudite.

nemilosrdni anđeo

pre 6 godina

Dižu prašinu oko ničega, samo pokušavaju što više da mu otežaju da spreovede obećanja iz svoje kampanje. Predsjednik ima ustavno pravo da zaposli ili otpusti bilo kojeg direktora iz neke državne agencije. Nema govora o nekom ometanju pravde, zloupotrebi moći a ponajmanje o opozivu. Sve što radi je po ustavu i zakonu. To što se nekom ne sviđa, pa nije ni tokom kampanje i zato imamo Trumpa.

Mladen Mladenovic

pre 6 godina

Ratni lobi u Americi sada "ratuje" protiv coveka koji hoce da im "ugasi" posao, rafna mesta i ogromna sredstva, koja bi se iz vojnog budzeta slila u njihove dzepove. Tramp se ocito ne boji Rusa ako smatra da je saradnja daleko prihvatljivija od konfrontacija. Ovde imamo situaciju da bi drzava, koja se deklarativno zalaze za mir, radije da ratuje.

Balkanska mešalica

pre 6 godina

Prvo i glupom je jasno da mešati se i namestiti izbore nije isto .Ako kandidat u izbornoj kampanji razgovara sa ambasadorima ili stranim diplomatama lično ili preko mailova da li je to nedozvoljeno mešanje u izbore?Po toj logici u naše izbore nema ko se nije mešao.Drugo, koliko znam FBI nema materijalnih dokaza da je Rusija finansijski pomagala bilo kojeg kandidata ili je pak plasirala neistinite informacije o bilo kome.I konačno moje skromno mišljenje o razlogu zašto je Trump pobedio je da USA moraju da uđu u vojni sukob sa Iranom ,Kinom i Rusijom čak i po cenu opšteg uništenja većine čovečanstva ,a preživiće samo odabrana "elita" koja će posle apokalipse imati apsolutnu vlast na planeti .

pravo je pravo i još ponešto

pre 6 godina

Pitam se da li su ti hakeri očekivali ovakav uspeh i da će mu SAD tako biti posvećene. Možda će to da podignu na sledeći nivo i da tvrde da su Rusi hakovali račune za struju.

DPolitika

pre 6 godina

@M

"Ta sluzba sluzi narodu"

FBI sluzi narodu, mozda bi trebalo ali...

Danas nepostojeci KGB je mala beba za FBI. Dok je recimo KGB zaista bio pod ministarstvima SSSR, FBI za vreme Edgara Huvera je bio pod i slusao koga?

Edgar Huver, diktator, de facto vodja SAD oko 30-tak godina, osoba koja je postavljala i smenjivala celu americku administraciju kako mu padne napamet.

Skolski, najbolji i najveci primer kao je jedna policijska sluzba upravljala jednom drzavom.

Izraziti suprotno misljenje u SAD-u od Edgarovog a imati na vratu glavu bilo je nemoguca misija cak i za predsednike SAD-a. Nikson se tresao na pomen Huverovog imena, sta li su ostali radili koji ga nisu nadziveli necemo znati jer su pomrli...A neki su cak mozda i stradali, setimo se Kenedija i toga da je Huver licno vodio istragu o uzrocima a tada je dobio dozivotno postavljenje zahvaljujuci tom dogadjaju.

Jos malo obrazovanja o "sluzbama"...

U Rusiji naslednik KGB-a nije FSB vec SVR. Kada pricamo o spijunima i tome slicno ono sto je radio KGB pa i sam Vladimir putin svojevremeno u DDR-u danas radi SVR.

Diskutovati o sluzbama a neznati cemu sluze, da li postoje i kako rade je zapravo najinteresatnije sa stanovista posmatranja kako se ljudi lako fasciniraju necim o cemu zapravo pojma nemaju...

Tako za mnoge i dan danas izgleda KGB postoji a zapravo nemaju pojma ni sta je ta sluba radila, ni koje su joj duznosti bile a kamoli da vise ne postoji vec 20-tak godina tacnije od kraja 1991.

Marko

pre 6 godina

@Bosanac
Covece kako ne kapiras da neko voli nesto drugo, drugacije nego sto ti volis? Ti volis Ameriku, ok, tvoja stvar. Ja ne volim, i imam pravo na to. Sve je kako gledas na stvari. Jednostavno postoje dve dijametralno suprotne price i nikad se ne poklapaju, uvek ce jedni potirati pricu drugih. Ja recimo ne volim Ameriku zato sto oni zive na nas racun, mesaju se u sve, imaju imunitet da rade sta hoce po svetu, crpe resurse odakle zele i mesaju se u svaku prepirku/podelu drzava da izvuku neku korist. Ti ne moras da verujes u to ali ja znam da je to tako, ne mrzim nikoga ali vise volim istok. Jesmo mi sa istoka malo divlji, ali zapad mora da shvati jednu stvar: PUSTITE NAS DA ZIVIMO KAKO MI ZELIMO!

establišment ne miruje

pre 6 godina

Pokušavaju da sruše Trampa. Pokušavaju svim sredstvima. To samo pokazuje oliko je važno da Tramp ostane na poziciji. Demokratija je očito farsa. Interesne grupe kolo vode a narod samo izlazi na izbore. Kad slučajno pobedi kandidat koji nije po volji moćne interesne grupe anda idu akcije likvidacija ili rušenje. Mnogo je američkihbpredsednika ubijeno a ubice nikad nisu uhapšene (verovatno su i ubice likvidisane).

Bosanac

pre 6 godina

Naravno, Srbi su i dalje ubijeđeni da su Rusi nevini i da je sve ovo američka propaganda protiv njihove braće.Šta reći, zatucani i zaslijepljeni bili i ostali.Oni koji i vjeruju da se Rusi i miješaju po svijetu u sve i svašta, zbog slijepe ljubavi ka istim i mržnje ka amerima, im odobravaju njihove postupke, čak i da njih na.uze, Srbi bi im oprostili.Vi ste Srbi stvarno smiješan narod...

freza na dar

pre 6 godina

Kakav način da se narodnim masama servira sve i svašta. Bravo! A šta ako kaže da je Tramp marsovac, jel to onda validno? 1984 na delu.

Samir

pre 6 godina

Veliki korak za USA...neko ipak mora da obuzda agresivne kapitalisticke kartele koje kontrolisu ljudi koji su medjusobno povjezani globalnim investicionim projektima. Trump i Putin su deo iste druzine sa sve Sheicima iz Persiskog zaliva... Trump treba da bude smjenjen...ali i paralelno se sprema veliki remont u UN-a. Postojeca konfiguracija sile i kapitala nije u proporciji sa realnostima i zbog toga je neophodno reformisati svijet na globalnom nivou. Isuvise mali broj ljudi odlucuje o sudbini svijeta i takvo stanje je neodrzivo u 21 vijeku.

#GoldenShowers

pre 6 godina

"Kakav način da se narodnim masama servira sve i svašta. Bravo!"

To su rekli i za Votergejt, pa je predsednik dao ostavku. A sektasi poput tebe bi ga verovatno podrzavali kao sto su ga podrzavali republikanci u vreme ostavke (56%, 22% ukupno).

Nesha

pre 6 godina

Komentari na ovu vest govore da se ovako nešto nikada neće dogoditi u Srbiji.
Srbi vole glasne i nerazborite vođe poput Donalda, a kada sistem radi svoj posao, objavljuje dokumenta i podatke - to zovu "zaverom". Zato nam ide ovako.

Dr Who

pre 6 godina

Ljudi, hajde ne pišite gluposti. Džejms Komi je čovek koji je objavio prepiske Hilari Klinton dve nedelje pred izbore i tako doprineo njenom porazu. Dakle, nije on nikakav "čovek sistema". Šta on kaže, ako ume da dokaže (a beleške je već dostavio, dakle, dokazi postoje), treba prihvatiti kao validno, a ne cmizdriti o nekoj "globalnoj zaveri" protiv Tramp. Donald Tramp je jednostavno glupak koji je mislio da može da reši problem tako što će otpustiti Komija. Prevario se. Kraj priče.

Tor

pre 6 godina

Ja ne znam da li su u toj Americi svi retardirani ili o čemu se ovde radi. Razumem političari, ali da ih niko ne pita ni za jedan jedini dokaz. Pa tako i mali Djokica može da tvrdi bilo šta i šta sad svi da veruju. Ne znam da li su se Rusi mešali niti me to zanima, ali da sam američki građanin tražio bih materijalne dokaze, a drugo, i da se jesu umešali, pa onda Amerika ispade banana država a ne najmoćnija sila, što mi je zaista teško da poverujem.

Fox Mulder

pre 6 godina

(establišment ne miruje, 8. jun 2017 16:22)

Comey je optuzbama na racun Clintonove prakticki doveo Trumpa na vlast. Tako da sva tvoja filozofija pada u vodu. Covjek je radio svoj posao i protiv nje i protiv Trumpa - vrsio istrage.
(Fbi, 8. jun 2017 16:31)

Eto, čovjek radi svoj posao. Hm...
Šta misliš, da li bi Komi svjedočio protiv Trampa da ga on nije smijenio sa funkcije?
FBI, NSA, CIA i slične američke službe zaista rade svoj posao po pravilu službe, ne lažu i samo za istinu se zalažu... :)
E, "filozofija" ljudi koji razmišljaju slično tebi nije ništa bolja od one koju tako nadmeno kritikuješ.
Pozdrav

Gastos iz usa ©®

pre 6 godina

ne sekirajte se, niko se ovde nije potresao šta ima da kaže dotični. svi su jutros samo ustali i otišli na svoj posao. to samo ovde ljude brine.

...

pre 6 godina

Smenjen si jer si očigledno indiskretan. Ta služba mora slepo da služi interesima izabranog predsednika i da ne pita zašto i kako, šta je pravedno a šta nije...a ti si izašao iz tog okvira.

DDD

pre 6 godina

Pa zar neko stvarno misli da će Tramp biti opozvan!? On je i pobedio jer im trenutno odgovara takav predsednik, a on radi šta mu se kaže. Sve ostalo je predstava.

realista

pre 6 godina

Tipična američka "igranka". Napravili su čitav scenario kako da dodatno optuže Rusiju iako je svako normalan svestan da Rusija nije mogla direktno da utiče na izbore. Nisu glasali Rusi, nego Amerikanci. A ako je to što su objavljene e-mail poruke Klintonove uticalo na američko javno mnenje, šta su tu krivi Rusi? Nisu oni slati te mejlove. Cilj je očito da se po svaku cenu diskredituje Tramp, a ovaj dušebrižnik FBI priča ono što mu je napisano u scenariju. Ne treba opravdavati Trampa, jer se pokazalo da je totalno nestabilan, ali ni Hilari očito nije zaslužila da im bude predsednik. Amerikanci bi trebali da uvedu pravilo da se za predsednika može kandidovati neko do 60 godina starosti, a ne neki starci kao Tramp i Hilari.

miroslav

pre 6 godina

Koje dizanje prasine bez potrebe,kao da Amerka nema vecih problema.Ako im ne opali ovo da zamagle narod onda ce pokusati da raspale neki novi rat,najverovatnije u perzijskom zalivu.

tricikl

pre 6 godina

Dakle, ovako: Hilari Klinton je slala mejlove sa privatnog mejla... Hilari Klinton je zagovara ubistva po svetu. I, sada, ona nije izgubila izbore zato sto je to uradila, ona je izgubila izbgore zato sto je to neko objavio da je radila??? A FBI je kriv zato sto je to objavio? A mesanje Rusije se svodi na to sto su ojbavili sta je Hilari Klinton sve radila? Fascinantno spinovanje.

Gorango

pre 6 godina

Sve dok ne pokazu bočicu sa hemijskim materijalom na kojoj stoji ime Putina kao dokaz da je Trump hteo da otruje Ameriku po nalogu Rusije sve ovo će mi delovati krajnje "Komicno"... Ali mogu oni i tako nesto. Ipak, to je Amerika.

mladen

pre 6 godina

Kombi, čovek koji je uticao na to da Hilari ne postane predsednik i koji će možda dovesti do toga da Tramp bude opozvan i tako sam eliminisati dva očajna predsednika.

Evo

pre 6 godina

Pored terorista, finansijskih lopova, naftaškog lobija koji davi svet, vojne sile koja satire sve ko joj se suprotstavi, siromaštva, duga od preko 1000 milijardi dolara, ludih političara, prikrivene mržnje prema afroamerikacima Americi je najveći neprijatelj Rusija. Jer Rusiju možeš uvek da izvučeš kao keca iz rukava kad ne znaš šta drugo da kažeš. Rusiju kriviš i za izbore, i za finansijsku krizu, i za cenu nafte kad je mala i kad je velika ... Uz to još potpališ (tačnije primoraš kroz institucije NATO pakta) evropske slepce da te prate u mržnji ka Rusima i ti ispadaš Kalimero. Niko te ne voli a strašni Rusi te maltretiraju na svakom koraku. A pri tom ne spominjes da samo Amerika bez NATO saveznia ima duplo više stanovnika. Ali ne spominješ da nemaš petlju da napadneš te iste Ruse jer si navikao da „biješ" samo one koji ne mogu da ti uzvrate, one koje možeš da mlatiš Tomahavcima, one na koje možeš da pošalješ plaćenike raznih vrsta da ne bi uprljao ruke. A kad se napokon pojavi neko ko sme i može da ti opali šamar ....u stari možda ne sme i ne može ali ne smeš da proveriš ... ti kukaš kao Damjanov Zelenko da te on maltretira na svakom ćošku iako te nije ni pogledao a kamo li udario.

#GoldenShowers

pre 6 godina

Istorijski momenat. Sletanje na Mesec, Votergejt, 9/11, svedocenje Komija. Pedeset godina kasnije cete se setiti gde ste bili danas!

tanja

pre 6 godina

Da li možete da zamislite ovakvo javno 'propitivanje' u prenosu na tv-u kod nas ili u Putinovoj Rusiji? Zamenite glavne aktere ove drame likovima koji obnašaju iste funkcije kod nas...ili u Rusiji...i stavite prst na čelo...šta vam se pričinilo?...da li ćemo takav 'film ikada' gledati...

M

pre 6 godina

"Smenjen si jer si očigledno indiskretan. Ta služba mora slepo da služi interesima izabranog predsednika i da ne pita zašto i kako, šta je pravedno a šta nije...a ti si izašao iz tog okvira.
(..., 08. jun 2017 19:40)"

Ta sluzba sluzi narodu, ne predsedniku. Nije ti to SSSR i FBI nije KGB pa da sluzi predsedniku.

ror

pre 6 godina

Sta sve necu ovde da procitam. Hillary je trebalo da bude krivicno gonjena, ali je upravo Comey bio misljenja da se ne goni, iako nije imao ta ovlascenja (ali je 'Secretary of Justice' tj. ministar pravde Loretha Lynch to blagosiljala - inace Obamina miljenica)

povratak u budućnost

pre 6 godina

tako se to radi u USA, a imamo i mi njihove savetnike za stvaranje stanja haosa.. a oni imaju CNN,..a mi RTS..
Narode celog sveta dodji pameti.. pa da nekom nije u interesu, naravno finansijskom, nikada ovoga ne bi bilo..
OVAJ CE SAD DA ISPRICA ISTINU O SVEMU- DAJ MAJKE TI. KO JOS VERUJE U TO.

Fbi

pre 6 godina

(establišment ne miruje, 8. jun 2017 16:22)

Comey je optuzbama na racun Clintonove prakticki doveo Trumpa na vlast. Tako da sva tvoja filozofija pada u vodu. Covjek je radio svoj posao i protiv nje i protiv Trumpa - vrsio istrage.

Iznogud

pre 6 godina

Covek kaze Rusija se mesala u izbore ali nije nikako uspeo da kaze gde su konkretni dokazi, ko, kada, gde, dajte imena, adrese, vreme...nista od toga, klasicna americka histerija i opsednutost rusima. Ovi su bolesni.

Branka, Svajcarska.

pre 6 godina

Volim ove srpske komentatore koji su cinicni na situaciju da parlamentarni i pravni sistem funlcionise, a ne samo Vucic.
Komi, bivsi sef FBI, ima zavidnu karijeru kao pravnik, drzavni tuzioc. A mi imamo keramicara Batu Santosa na slicnoj funkciji. I tu nema cinicnih komentara-

podrška Trampu i Putinu

pre 6 godina

Ovaj se tek sad setio da se 'Rusija mešala'? Setio se tek kad je smenjen? Od kad on to ustvari zna? I čak da se Rusija mešala kakve veze to ima sa Trampom? Tramp je tada bio običan građanin, nezavisni kandidat, nije mogao da ima uticaja na ništa, ni na američke službe, ni na Rusiju. To je pokušaj da se ruši Trampa i optuži Ruse kao neprijatelje Amerike i neprijatelje slobode, demokratije. Čisto spinovanje.

Anka

pre 6 godina

Kod nas se svi mesaju u predsednice izbore od SAD pa do Rusije i nikom nista.Kod njih je u toku ispitivanja uplate novca u fondaciju Hilari pred izbore.Pre par veceri je na CNN bila ostra polemika sa timom njenih advokata i Trampovog zamenika sekretara.

Ivan

pre 6 godina

Ovi baš ne znaju kad je dosta! Ova priča je toliko izlizana i toliko vasceli svet više baš briga za to da je jednostavno presmešno i pričati bilo šta više o tome, ali oni ne, oni idu dalje, oni nastavljaju da bacaju ljagu na sami sebe sa tim izborima i ruskom mešanju da je jednostavno strašno.

To ti je ono kad ne umeš da sebi priznaš da te narod više NEĆE, da si dozlogrdio svima i da su zato izabrali ovog čoveka, rijaliti zvezdu inače, ne zato što njega vole već zato što ste im se VI demokrate i ostali iz starih establišmenta popeli na glavu svim Amerima za sva vremena sa svojim katastrofalnim politikama te bi isti ti Ameri za predsednika izabrali i onog crnca prosjaka kraj buradima u kojima gori vatra u siromašnim kvartovima njihovih velegrada sasvim sam siguran, samo da vas više ne gledaju! Koja Rusija kad se Rusija mešala, na koji se način mešala, koje su posledice tog mešanja, dokaze, dokaze na sunce? A dokaza nigde nema samo rijaliti šou i besmilice. Zaista sramotno! Na taj način mu impičment nećete prirediti mada se iz petnih žila trudite.

nemilosrdni anđeo

pre 6 godina

Dižu prašinu oko ničega, samo pokušavaju što više da mu otežaju da spreovede obećanja iz svoje kampanje. Predsjednik ima ustavno pravo da zaposli ili otpusti bilo kojeg direktora iz neke državne agencije. Nema govora o nekom ometanju pravde, zloupotrebi moći a ponajmanje o opozivu. Sve što radi je po ustavu i zakonu. To što se nekom ne sviđa, pa nije ni tokom kampanje i zato imamo Trumpa.

marija

pre 6 godina

"Ko je hakovao izbore? Rusija. Da li ste sigurni? Da. Koliko ste sigurni? 100 odsto. Na koliko je glasova uticano? Nula", preneo je Tilerson.

Berliner

pre 6 godina

"Nemam sumnje da se Rusija umešala u predsedničke izbore", naglasio je Komi.
Nemas sumnje, a imas li dokaze?! Kakav cirkus u Americi, strasno...

kole

pre 6 godina

nije se rusila mesala u izbore nego on smatra da se rusija mesala u izbore,sto je vec poznata prica.verovatno i jeste,ali je problem sto nema dokaze vec nagadjanja, pa je takvo svedocenje smesno.smesna je cela ova predstava,jer niko ne pravi svedocenja o svojoj nesposobnosti.verovatno planiraju da izvucu pare za dodatne aktivnosti preko ulaganja u "sigurnost" necega pa im treba razlog kojim ce da zamazu oci javnosti....

Nikodije IV

pre 6 godina

Obzirom na situaciju u kojoj se SAD trenutno nalaze morace nesto da upali: Trampovo smenjivanje, zavrzlama oko Katara, najava nezavisne Kurdske drzave u Iraku, Sirija, Putin ili nesto sto ce tek da izmisle da bi narodu skrenuli misli sa pravih problema. Inace price o demokratiji sa dve partije koje se smenjuju na vlasti, a rade isto i predsednickoj autonomiji su zvaka za ludaka odavno.

Mart NS

pre 6 godina

U hakovanim mejlovima DNC se vidi saradnja izmedju staba Hilari Klinton i medija da se od protivnickih kandidata "pogura" upravo Tramp jer je procena bila da bi bas takvog kandidata lako dobila Hilari. Tramp je dobio puno sati besplatne reklame posebno na NBC-u (za razliku od Bernija recimo). Da ne pominjemo korupciju u stranci, promene stranackog statusa mnogih novoregistrovanih glasaca iz demokrata u nezavistan (da ne bi mogli da glasaju za Bernija) i sad kao Rusija htela Trampa. Kakva losa predstava. Aplauz za svakog glasaca demokratske stranke u USA ko veruje u ovo, ili bar bira da se bavi ovim a zatvara oci na uzasnu korupciju u stranci.

Mladen Mladenovic

pre 6 godina

Ratni lobi u Americi sada "ratuje" protiv coveka koji hoce da im "ugasi" posao, rafna mesta i ogromna sredstva, koja bi se iz vojnog budzeta slila u njihove dzepove. Tramp se ocito ne boji Rusa ako smatra da je saradnja daleko prihvatljivija od konfrontacija. Ovde imamo situaciju da bi drzava, koja se deklarativno zalaze za mir, radije da ratuje.

waters

pre 6 godina

Comey je optuzbama na racun Clintonove prakticki doveo Trumpa na vlast. Tako da sva tvoja filozofija pada u vodu. Covjek je radio svoj posao i protiv nje i protiv Trumpa - vrsio istrage.(Fbi, 08. jun 2017 16:31)Ne bih rekao.Komni je desetak dana pred izbore pokrenuo istragu o mejlovima Klintonove,a onda je neočekivano par dana pred izbore zaključio istragu,izjavivši da nije bilo propusta u radu tadašnje sekretarke.Pitanje je zašto je tu istragu pokrenuo u tom trenutku,iako se za mejlove znalo mesecima unapred i zašto je tako brzo zaključio istragu,posle samo nekoliko dana?Ne verujem da je o tome sam odlučivao bez političkih pritisaka.A glavno pitanje od koga i čiji pritisci su bili?Sada se ponaša kao razvedeni supružnik,a oni su najgori svedoci.

Смена Страже

pre 6 godina

Па би сте онда никакав сила ако вам се Руси успешно мешају у изборе.Може се слободно рећи да сте ви бивша сила на издисају.

Balkanska mešalica

pre 6 godina

Prvo i glupom je jasno da mešati se i namestiti izbore nije isto .Ako kandidat u izbornoj kampanji razgovara sa ambasadorima ili stranim diplomatama lično ili preko mailova da li je to nedozvoljeno mešanje u izbore?Po toj logici u naše izbore nema ko se nije mešao.Drugo, koliko znam FBI nema materijalnih dokaza da je Rusija finansijski pomagala bilo kojeg kandidata ili je pak plasirala neistinite informacije o bilo kome.I konačno moje skromno mišljenje o razlogu zašto je Trump pobedio je da USA moraju da uđu u vojni sukob sa Iranom ,Kinom i Rusijom čak i po cenu opšteg uništenja većine čovečanstva ,a preživiće samo odabrana "elita" koja će posle apokalipse imati apsolutnu vlast na planeti .

DPolitika

pre 6 godina

@M

"Ta sluzba sluzi narodu"

FBI sluzi narodu, mozda bi trebalo ali...

Danas nepostojeci KGB je mala beba za FBI. Dok je recimo KGB zaista bio pod ministarstvima SSSR, FBI za vreme Edgara Huvera je bio pod i slusao koga?

Edgar Huver, diktator, de facto vodja SAD oko 30-tak godina, osoba koja je postavljala i smenjivala celu americku administraciju kako mu padne napamet.

Skolski, najbolji i najveci primer kao je jedna policijska sluzba upravljala jednom drzavom.

Izraziti suprotno misljenje u SAD-u od Edgarovog a imati na vratu glavu bilo je nemoguca misija cak i za predsednike SAD-a. Nikson se tresao na pomen Huverovog imena, sta li su ostali radili koji ga nisu nadziveli necemo znati jer su pomrli...A neki su cak mozda i stradali, setimo se Kenedija i toga da je Huver licno vodio istragu o uzrocima a tada je dobio dozivotno postavljenje zahvaljujuci tom dogadjaju.

Jos malo obrazovanja o "sluzbama"...

U Rusiji naslednik KGB-a nije FSB vec SVR. Kada pricamo o spijunima i tome slicno ono sto je radio KGB pa i sam Vladimir putin svojevremeno u DDR-u danas radi SVR.

Diskutovati o sluzbama a neznati cemu sluze, da li postoje i kako rade je zapravo najinteresatnije sa stanovista posmatranja kako se ljudi lako fasciniraju necim o cemu zapravo pojma nemaju...

Tako za mnoge i dan danas izgleda KGB postoji a zapravo nemaju pojma ni sta je ta sluba radila, ni koje su joj duznosti bile a kamoli da vise ne postoji vec 20-tak godina tacnije od kraja 1991.

zvezdarac

pre 6 godina

@Branka
Komi je bio na čelu federalnog istražnog biroa ili što bi kod nas bilo (nekad) i saveznog SUP-a. Bata Gajić je na čelu BIA što bi u SAD bila CIA.
Kompetentnost u svakom slučaju nije glavna karakteristika šefa naše informacione agencije.

RexLex

pre 6 godina

Hillary Clinton i Donald Trump.
Zar je to najkvalitetnije, najbolje, najkvalifikovanije, najkredibilnije, najprimerenije što ova velika nacija može da ponudi za najznačajniju poziciju u zemlji?
Ne.
Ovo je najgore. Ovo je nezabeleženo u istoriji SAD.
Pravi kandidati, oni kojima bi se američki građani ponosili,nisu uspeli zbog samo jedne falinke. Nisu pripadali ni Demokratama ni Republikancima.

pravo je pravo i još ponešto

pre 6 godina

Pitam se da li su ti hakeri očekivali ovakav uspeh i da će mu SAD tako biti posvećene. Možda će to da podignu na sledeći nivo i da tvrde da su Rusi hakovali račune za struju.

Marko

pre 6 godina

@Bosanac
Covece kako ne kapiras da neko voli nesto drugo, drugacije nego sto ti volis? Ti volis Ameriku, ok, tvoja stvar. Ja ne volim, i imam pravo na to. Sve je kako gledas na stvari. Jednostavno postoje dve dijametralno suprotne price i nikad se ne poklapaju, uvek ce jedni potirati pricu drugih. Ja recimo ne volim Ameriku zato sto oni zive na nas racun, mesaju se u sve, imaju imunitet da rade sta hoce po svetu, crpe resurse odakle zele i mesaju se u svaku prepirku/podelu drzava da izvuku neku korist. Ti ne moras da verujes u to ali ja znam da je to tako, ne mrzim nikoga ali vise volim istok. Jesmo mi sa istoka malo divlji, ali zapad mora da shvati jednu stvar: PUSTITE NAS DA ZIVIMO KAKO MI ZELIMO!