Sreda, 07.06.2017.

11:11

FBI: Ruska podmetačina izazvala krizu u Kataru

Agenti FBI veruju da su ruski hakeri "podmetnuli" lažnu priču državnim medijima u Kataru, koja je zatim izazvala veliku krizu i veliki sukob u arapskom svetu.

Izvor: B92

FBI: Ruska podmetaèina izazvala krizu u Kataru IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

84 Komentari

Sortiraj po:

who cares

pre 6 godina

Da je tako demantovali bi odmah, ostvarili licne kontakte sa Saudijcima i resili problem bez problema, ko uvodi sankcije i blokira granice na osnovu par vesti koje vidi u medijima, bez provere i diplomatskog kontakta izmedju zemalja, zaista mu smesno i naivno dodje. Sve i da jeste tako to je onda samo izgovor bio, zelja da to urade je ocigledno onda postojala od ranije.

2+2=5

pre 6 godina

Znači Rusija je supersila broj jedan trenutno?!
Činjenice: izabrali trampa za predsednika SAD.
Namestili Kataru.
Pripojili Krim.
Da li su zli ili ne to zavisi od tačke gledišta.
Sila N°1

Heterija

pre 6 godina

Ako je Rusija i delimicno ostvarila ono zasta je optuzuju, pocev od raznih svetskih medija pa preko poznatih obaveatajnih sluzbi, koje su inace umesane u sve i svasta, onda je zaista Svetska Sila broj 1 (jedan). I zasluzuje da je se plase jer je uspela ono sto nikome nije. Sad samo jos da to javno priznaju svi oni koji je optuzuju!

Powerslave

pre 6 godina

Ako su Rusi to sve podmetnuli, a Arapi na osnovu lažnih informacija izolovali Katar, a sad su toga svesni... zašto onda ne prekinu sa blokadom iz ovih stopa?

Vlada

pre 6 godina

Ma da, sigurno su Ruski hakeri, nema ko drugi...!
Čak i da je tako, dal' bi bilo koja država uvodila sankcije drugoj samo na osnovu poluproverenih izjava ?
Sve mi se čini da Ameri pokušavaju da smire dečicu na bliskom istoku pa ih onda mire time što kažu da su strašni zli Rusi krivi za sve kako bi međusobno dečica jedna drugima oprostila razmirice.
Providno...!

Pustijska lisica

pre 6 godina

(misko, 07. jun 2017 11:26)
Upravo tako i nama su hakovali PIO fond i državnu kasu pa su nam smanjili penzije i plate, a da ne pominjem hakerske napade na Bambi i Štark.. ubaciše nam i so u plazmu, čokoladu u smoki.. ništa im nije sveto..

Tomy

pre 6 godina

Vi koji pominjete Al Džaziru da kažem da pratim Balkans i da su veoma objektivni i ne navijaju.Opletu u dokumentarnim emisijama po svima,istoku i zapadu.

misko

pre 6 godina

(Виргул, 7. jun 2017 11:33)
rusi sa jedne strane i nemci sa druge strane i jesu napravili invaziju Poljske, to niko ne moze da ne prizna

Stranac

pre 6 godina

Ne zamajavajte se. Koliko god vi mislili da je to naivno i providno, ciljna grupa (prosjecan stanovnik u zapadnoj Evropi) guta tu informaciju kao da je neopoziva istina.
Citam danas istu vijest u norveskim medijima i SVI su ubijedjeni da su to Rusi uradili.

Бата Стојковић

pre 6 godina

Бог те мазо, па овај Биро постао нека религиозна организација. У задње време само изјављују како нешто верују у ово и оно а ништа да кажу знамо, открили смо или утврдили смо. Ма какви!

FSBI

pre 6 godina

Ovaj FBI se pravi naivan kao francuska sobarica, pa ne pominju da je u ovoj farsi oko Katara umesan i njihov USA predsednik licno. Katar je jedan od najvecih svetskih izvoznika gasa i nafte, i naravno da bi Rusija imala ogromne koristi od njihove propasti. Ali korist od skoka cene nafte, kao i ucutkivanja Al-Dzazire kao najuglednijeg globalnog medija u celom arapskom i muslimanskom svetu koja je trn u oku svim tamosnjim lokalnim diktaturama (nije ni Katar neko narocito demokratsko drustvo, ali su po svemu daleko iznad svih bliskoistocnih standarda, dok su po bogatstvu sam svetski vrh), imaju i svi ovi Katarovi susedi koji su "spontano" odlucili da mu udare blokadu na osnovu svih tih nevesto fabrikovanih optuzbi. A tu je i Donald Tramp bez cijeg aminovanja njegovi glavni saveznici za izgradnju nekog najnovijeg svetskog poretka kakvom on tezi, Rusi i Saudijci, nikada ne bi kranuli u tako providan i rizican projekat.

Aleksandar

pre 6 godina

Tako je gospodine Emire, Rusi su vas hakovali, niste vi slali novac i opremu teroristima, nego je ona pala sa neba. Zato su ISIS i AlKaida sirom Sirije i Iraka opremljeni do zuba najnovijim TOW sistemima, snajperima poslednje generacine, grad sistemima i svom mogucom pesadijskomo opremom. Da ne pominjem logistiku. Garant je ave isporicila republika Zimbabve a Rusi i CIA vas hakovali.

tony

pre 6 godina

...e ako FBI tako kaže...jel to isti onaj FBI čijeg je direktora smenio upravo Trump, onaj Trump koji se pre neki dan hvalio da je on zaslužan za blokadu Qatara jer navodno finansira ISIS protiv kojih se navodno bori USA...ovoliko nebuloza nisam skoro video...OK, ajde sada malo racionalno da sagledamo stvari, tačno je da Rusi imaju interesa od krize, baš kao i USA i svi ostali koji izvoze naftu i gas...zašto je Amerima trebala ova farsa, da bi optužili Rusiju još jednom kao nekog ko stalno pravi probleme u svetu i ko izaziva krize i ratove...i sad ono ključno, Ameri pripremaju teren tj. ubedjuju svet da je Rusija zla imperija i da je treba uništiti, zato i gomilaju vojsku i naoružanje po svim ruskim granicama

Protoss

pre 6 godina

21 vek, vek generacija CNN i BBC ispranih mozgova.Jedina njihova "istina" je ta koju svet mora u uslovima globalizacija zapadnih centara moci da proguta i prihvati, inace ce svim alternativnim borcima protiv njihove "istine" biti iskljucen cip.

sale

pre 6 godina

A mi smo inače svi budale pa verujemo da bi saudijska arabija i ostali doneli tako krupnu odluku na osnovu nečeg što su videli na televiziji a da pri tom ni ne provere istinitost preko svojih diplomatskih kanala...

Онај који мало познаје историју

pre 6 godina

(За Виргула)

Руси јесу извршили инвазију на Пољску 1939.

čist bezobrazluk

pre 6 godina

Jel to zabranjeno da neko bude prijatelj sa Izraelom i Iranom, dve od najvećih svetskih civilizacija? Ne kontam. A sa druge strane, ako je izrael cionistički (tako kažu) a u iranu vlada islamska revolucija, kako neko može da bude dobar i sa jednim i sa drugim?
Sa druge strane imamo vehabijsku saudijsku arabiju, kojoj takav izrael ne smeta, kao ni američke trupe, al im smeta iran. Šta reći.

poltron

pre 6 godina

Zar Tramp nije rekao da je uradio odličan posao sa Katarom?
A da, Tramp je ruski čovek. Sada sve ima smisla.
I američka i ruska propaganda vređaju ljudsku inteligenciju. Daj oladite malo, ili idite na Mars pa se tamo rokajte nuklearkama do mile volje.

BeKo

pre 6 godina

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/hakerski-napadi-na-katar-stavili-lazne-vijesti-u-fokus

Tu lažnu vest (tako tvrde iz Katarskih vlasti) su objavili mediji iz UAE (Sky News Arabia i Al Arabiya).Sobzirom kako se kasnije odvijala situacija ko god da je podmetnuo vest imao je interes. (Rusi- tako će možda približili Katar i Iran jer su očekivali reakciju S.A i ostalih ,ili Amerika koja će
tako disciplinovati saveznika da ne gleda preko Persijskog zaliva)

neko voli popa a neko voli popadiju

pre 6 godina

(Jasmina, 7. jun 2017 11:21)

A svakodnevne "proverene informacije" Sputnjika, Tanjuga, RT-a, Vecernjih novosti, ..., su dobrodosle, jel?

dragan

pre 6 godina

Kaze Rusija na svaki nacin podriva americku spoljnu politiku a kad ono njihova spoljna politika je da se uniste rusi, pa bas je cudno sto ovi to podrivaju na sve nacine.

kraja

pre 6 godina

...jutros ja udjem u kupatilo, pogledam u ogledalo, nepoznat covek...
...zovem odmah fbi, nesto je tu sumnjivo...
...i posle kratkog pregledanja oni ustanove da mi je hakovano ogledalo...
...svi tragovi upucuju na ruske hakere...
...sad su mi sredili ogledalo, meni bas ne lici na mene, ali experti iz fbi-ja mi kazu da sam to ja...
...pouzdano...
...za svaki slucaj su mi promenili firmware u pegli, sporetu na plin i postanskom sanducetu...
...dobro i u novcaniku...

Zagi

pre 6 godina

E pa ti Rusi su stvarno prevršili svaku meru! Pre neki dan hakovaše američki bombarder, i ovaj ispusti bombe, na bolnicu, izginulo preko 100 civila, strašno!

Cccccc

pre 6 godina

Ah ti Rusi, stvarno više nema smisla kakve sve vragolije izvode po svetu. Ali ih je svemoćni FBI provalio. Bljak više... PS nisam rusofil

una

pre 6 godina

Gebels je mala maca za ove. Naravno da je Amerika izazvala krizu. Svijet je poceo ozbiljno da optužuje SAD da sponzorišu ISIS preko zalivskih zemalja....Sada je pao dogovor da se krivica svali na Katar.

Avanturista

pre 6 godina

Jao, kakvo pranje ruku, Ameri su majstori manipulacije :-D Jel' ta podmetacina u stvari Tramp? Posto FBI tvrdi da su Rusi hakovali i namestili izbore? Dakle, sledi da je Tramp kao "trojanski konj" napravio krizu na Bliskom istoku. Sto uostalom i on sam tvrdi, da je njegova poseta Saudi Arabiji bila efikasna. No, sad puj-pike ne vazi, sad su svi super ortaci, malo se nizu razumeli u prevodu, posto saudijski kralj prica gornjosaudijsko-hedzaskim narecjem, a katarski emir donjosaudijsko-zalivskim, pa se nisu razumeli. Ocito da je Katar platio reket, a cilj, sta god da jeste, efikasno je ostvaren.

djuro

pre 6 godina

sigurno... Fbi , Cia, sve unapred znaju, ali samo to objave posto se , već nesto desi... kao Mujo kad kaže "eto! znao sam.." , a nije znao....

deronja4pk

pre 6 godina

Nista novo, Rusi su tu samo da prave haos i zastiitnici su svih egzoticnih dikatatura.

Svet je najvise napredovao i tehnoloski i ekonomski devedesetih, kad se Rusija nije uplitala u svetske probleme zbog sopstvenih problema.

Виргул

pre 6 godina

Јесте, Руси су убили и Кенедија и поклали Индијанце да би се Енглези населили по Америци. Такође, врло је извесно да су они извршили инвазију на Пољску 1939. те започели Други Светски Рат.

a uklapa se

pre 6 godina

Hoće li to na kraju ispasti da je Tramp najmio ruske hakere da mu završavaju posao? Odnosno da je pomoću njih došao na vlast koristeći ih u kampanji i sada da proizvede rezultate svoje posete kako je i sam rekao. Zanimljivo da se jedna kapitalistička zemlja koja priznaje moć novca za božanstvo nije setila obakve mogućnosti.

ja

pre 6 godina

Sigurno su Rusi hakerskim napadom primorali Amerikance da prodaju Saudiskoj
Arabiji oružje za 300 milijardi dolara i da otvore vazdohoplovnu bazu u
Kataru.

DB

pre 6 godina

Reče FBI za čoveka (a on šatro potvrdio, "jeste neko mi je hakovao komp:))) ) koji ima 365 milijardi dolara. Sada nema toliko. Ne znam koliko FBI naplaćuje ovakve spinove. Neverovatno...

oklagija

pre 6 godina

Svemoguci ruski hakeri. Ako citate ovo braco ruski hakeri molim vas da mi prebacite na racun par stotina eura, ide mi se na letovanje nisam odavno.

Zagi

pre 6 godina

E pa ti Rusi su stvarno prevršili svaku meru! Pre neki dan hakovaše američki bombarder, i ovaj ispusti bombe, na bolnicu, izginulo preko 100 civila, strašno!

una

pre 6 godina

Gebels je mala maca za ove. Naravno da je Amerika izazvala krizu. Svijet je poceo ozbiljno da optužuje SAD da sponzorišu ISIS preko zalivskih zemalja....Sada je pao dogovor da se krivica svali na Katar.

Виргул

pre 6 godina

Јесте, Руси су убили и Кенедија и поклали Индијанце да би се Енглези населили по Америци. Такође, врло је извесно да су они извршили инвазију на Пољску 1939. те започели Други Светски Рат.

čist bezobrazluk

pre 6 godina

Jel to zabranjeno da neko bude prijatelj sa Izraelom i Iranom, dve od najvećih svetskih civilizacija? Ne kontam. A sa druge strane, ako je izrael cionistički (tako kažu) a u iranu vlada islamska revolucija, kako neko može da bude dobar i sa jednim i sa drugim?
Sa druge strane imamo vehabijsku saudijsku arabiju, kojoj takav izrael ne smeta, kao ni američke trupe, al im smeta iran. Šta reći.

poltron

pre 6 godina

Zar Tramp nije rekao da je uradio odličan posao sa Katarom?
A da, Tramp je ruski čovek. Sada sve ima smisla.
I američka i ruska propaganda vređaju ljudsku inteligenciju. Daj oladite malo, ili idite na Mars pa se tamo rokajte nuklearkama do mile volje.

oklagija

pre 6 godina

Svemoguci ruski hakeri. Ako citate ovo braco ruski hakeri molim vas da mi prebacite na racun par stotina eura, ide mi se na letovanje nisam odavno.

ja

pre 6 godina

Sigurno su Rusi hakerskim napadom primorali Amerikance da prodaju Saudiskoj
Arabiji oružje za 300 milijardi dolara i da otvore vazdohoplovnu bazu u
Kataru.

Cccccc

pre 6 godina

Ah ti Rusi, stvarno više nema smisla kakve sve vragolije izvode po svetu. Ali ih je svemoćni FBI provalio. Bljak više... PS nisam rusofil

kraja

pre 6 godina

...jutros ja udjem u kupatilo, pogledam u ogledalo, nepoznat covek...
...zovem odmah fbi, nesto je tu sumnjivo...
...i posle kratkog pregledanja oni ustanove da mi je hakovano ogledalo...
...svi tragovi upucuju na ruske hakere...
...sad su mi sredili ogledalo, meni bas ne lici na mene, ali experti iz fbi-ja mi kazu da sam to ja...
...pouzdano...
...za svaki slucaj su mi promenili firmware u pegli, sporetu na plin i postanskom sanducetu...
...dobro i u novcaniku...

Aleksandar

pre 6 godina

Tako je gospodine Emire, Rusi su vas hakovali, niste vi slali novac i opremu teroristima, nego je ona pala sa neba. Zato su ISIS i AlKaida sirom Sirije i Iraka opremljeni do zuba najnovijim TOW sistemima, snajperima poslednje generacine, grad sistemima i svom mogucom pesadijskomo opremom. Da ne pominjem logistiku. Garant je ave isporicila republika Zimbabve a Rusi i CIA vas hakovali.

sale

pre 6 godina

A mi smo inače svi budale pa verujemo da bi saudijska arabija i ostali doneli tako krupnu odluku na osnovu nečeg što su videli na televiziji a da pri tom ni ne provere istinitost preko svojih diplomatskih kanala...

Protoss

pre 6 godina

21 vek, vek generacija CNN i BBC ispranih mozgova.Jedina njihova "istina" je ta koju svet mora u uslovima globalizacija zapadnih centara moci da proguta i prihvati, inace ce svim alternativnim borcima protiv njihove "istine" biti iskljucen cip.

Pustijska lisica

pre 6 godina

(misko, 07. jun 2017 11:26)
Upravo tako i nama su hakovali PIO fond i državnu kasu pa su nam smanjili penzije i plate, a da ne pominjem hakerske napade na Bambi i Štark.. ubaciše nam i so u plazmu, čokoladu u smoki.. ništa im nije sveto..

tony

pre 6 godina

...e ako FBI tako kaže...jel to isti onaj FBI čijeg je direktora smenio upravo Trump, onaj Trump koji se pre neki dan hvalio da je on zaslužan za blokadu Qatara jer navodno finansira ISIS protiv kojih se navodno bori USA...ovoliko nebuloza nisam skoro video...OK, ajde sada malo racionalno da sagledamo stvari, tačno je da Rusi imaju interesa od krize, baš kao i USA i svi ostali koji izvoze naftu i gas...zašto je Amerima trebala ova farsa, da bi optužili Rusiju još jednom kao nekog ko stalno pravi probleme u svetu i ko izaziva krize i ratove...i sad ono ključno, Ameri pripremaju teren tj. ubedjuju svet da je Rusija zla imperija i da je treba uništiti, zato i gomilaju vojsku i naoružanje po svim ruskim granicama

dragan

pre 6 godina

Kaze Rusija na svaki nacin podriva americku spoljnu politiku a kad ono njihova spoljna politika je da se uniste rusi, pa bas je cudno sto ovi to podrivaju na sve nacine.

Stranac

pre 6 godina

Ne zamajavajte se. Koliko god vi mislili da je to naivno i providno, ciljna grupa (prosjecan stanovnik u zapadnoj Evropi) guta tu informaciju kao da je neopoziva istina.
Citam danas istu vijest u norveskim medijima i SVI su ubijedjeni da su to Rusi uradili.

2+2=5

pre 6 godina

Znači Rusija je supersila broj jedan trenutno?!
Činjenice: izabrali trampa za predsednika SAD.
Namestili Kataru.
Pripojili Krim.
Da li su zli ili ne to zavisi od tačke gledišta.
Sila N°1

DB

pre 6 godina

Reče FBI za čoveka (a on šatro potvrdio, "jeste neko mi je hakovao komp:))) ) koji ima 365 milijardi dolara. Sada nema toliko. Ne znam koliko FBI naplaćuje ovakve spinove. Neverovatno...

Бата Стојковић

pre 6 godina

Бог те мазо, па овај Биро постао нека религиозна организација. У задње време само изјављују како нешто верују у ово и оно а ништа да кажу знамо, открили смо или утврдили смо. Ма какви!

Avanturista

pre 6 godina

Jao, kakvo pranje ruku, Ameri su majstori manipulacije :-D Jel' ta podmetacina u stvari Tramp? Posto FBI tvrdi da su Rusi hakovali i namestili izbore? Dakle, sledi da je Tramp kao "trojanski konj" napravio krizu na Bliskom istoku. Sto uostalom i on sam tvrdi, da je njegova poseta Saudi Arabiji bila efikasna. No, sad puj-pike ne vazi, sad su svi super ortaci, malo se nizu razumeli u prevodu, posto saudijski kralj prica gornjosaudijsko-hedzaskim narecjem, a katarski emir donjosaudijsko-zalivskim, pa se nisu razumeli. Ocito da je Katar platio reket, a cilj, sta god da jeste, efikasno je ostvaren.

Vlada

pre 6 godina

Ma da, sigurno su Ruski hakeri, nema ko drugi...!
Čak i da je tako, dal' bi bilo koja država uvodila sankcije drugoj samo na osnovu poluproverenih izjava ?
Sve mi se čini da Ameri pokušavaju da smire dečicu na bliskom istoku pa ih onda mire time što kažu da su strašni zli Rusi krivi za sve kako bi međusobno dečica jedna drugima oprostila razmirice.
Providno...!

djuro

pre 6 godina

sigurno... Fbi , Cia, sve unapred znaju, ali samo to objave posto se , već nesto desi... kao Mujo kad kaže "eto! znao sam.." , a nije znao....

a uklapa se

pre 6 godina

Hoće li to na kraju ispasti da je Tramp najmio ruske hakere da mu završavaju posao? Odnosno da je pomoću njih došao na vlast koristeći ih u kampanji i sada da proizvede rezultate svoje posete kako je i sam rekao. Zanimljivo da se jedna kapitalistička zemlja koja priznaje moć novca za božanstvo nije setila obakve mogućnosti.

Powerslave

pre 6 godina

Ako su Rusi to sve podmetnuli, a Arapi na osnovu lažnih informacija izolovali Katar, a sad su toga svesni... zašto onda ne prekinu sa blokadom iz ovih stopa?

Heterija

pre 6 godina

Ako je Rusija i delimicno ostvarila ono zasta je optuzuju, pocev od raznih svetskih medija pa preko poznatih obaveatajnih sluzbi, koje su inace umesane u sve i svasta, onda je zaista Svetska Sila broj 1 (jedan). I zasluzuje da je se plase jer je uspela ono sto nikome nije. Sad samo jos da to javno priznaju svi oni koji je optuzuju!

who cares

pre 6 godina

Da je tako demantovali bi odmah, ostvarili licne kontakte sa Saudijcima i resili problem bez problema, ko uvodi sankcije i blokira granice na osnovu par vesti koje vidi u medijima, bez provere i diplomatskog kontakta izmedju zemalja, zaista mu smesno i naivno dodje. Sve i da jeste tako to je onda samo izgovor bio, zelja da to urade je ocigledno onda postojala od ranije.

FSBI

pre 6 godina

Ovaj FBI se pravi naivan kao francuska sobarica, pa ne pominju da je u ovoj farsi oko Katara umesan i njihov USA predsednik licno. Katar je jedan od najvecih svetskih izvoznika gasa i nafte, i naravno da bi Rusija imala ogromne koristi od njihove propasti. Ali korist od skoka cene nafte, kao i ucutkivanja Al-Dzazire kao najuglednijeg globalnog medija u celom arapskom i muslimanskom svetu koja je trn u oku svim tamosnjim lokalnim diktaturama (nije ni Katar neko narocito demokratsko drustvo, ali su po svemu daleko iznad svih bliskoistocnih standarda, dok su po bogatstvu sam svetski vrh), imaju i svi ovi Katarovi susedi koji su "spontano" odlucili da mu udare blokadu na osnovu svih tih nevesto fabrikovanih optuzbi. A tu je i Donald Tramp bez cijeg aminovanja njegovi glavni saveznici za izgradnju nekog najnovijeg svetskog poretka kakvom on tezi, Rusi i Saudijci, nikada ne bi kranuli u tako providan i rizican projekat.

Tomy

pre 6 godina

Vi koji pominjete Al Džaziru da kažem da pratim Balkans i da su veoma objektivni i ne navijaju.Opletu u dokumentarnim emisijama po svima,istoku i zapadu.

Онај који мало познаје историју

pre 6 godina

(За Виргула)

Руси јесу извршили инвазију на Пољску 1939.

neko voli popa a neko voli popadiju

pre 6 godina

(Jasmina, 7. jun 2017 11:21)

A svakodnevne "proverene informacije" Sputnjika, Tanjuga, RT-a, Vecernjih novosti, ..., su dobrodosle, jel?

BeKo

pre 6 godina

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/hakerski-napadi-na-katar-stavili-lazne-vijesti-u-fokus

Tu lažnu vest (tako tvrde iz Katarskih vlasti) su objavili mediji iz UAE (Sky News Arabia i Al Arabiya).Sobzirom kako se kasnije odvijala situacija ko god da je podmetnuo vest imao je interes. (Rusi- tako će možda približili Katar i Iran jer su očekivali reakciju S.A i ostalih ,ili Amerika koja će
tako disciplinovati saveznika da ne gleda preko Persijskog zaliva)

deronja4pk

pre 6 godina

Nista novo, Rusi su tu samo da prave haos i zastiitnici su svih egzoticnih dikatatura.

Svet je najvise napredovao i tehnoloski i ekonomski devedesetih, kad se Rusija nije uplitala u svetske probleme zbog sopstvenih problema.

misko

pre 6 godina

(Виргул, 7. jun 2017 11:33)
rusi sa jedne strane i nemci sa druge strane i jesu napravili invaziju Poljske, to niko ne moze da ne prizna

deronja4pk

pre 6 godina

Nista novo, Rusi su tu samo da prave haos i zastiitnici su svih egzoticnih dikatatura.

Svet je najvise napredovao i tehnoloski i ekonomski devedesetih, kad se Rusija nije uplitala u svetske probleme zbog sopstvenih problema.

neko voli popa a neko voli popadiju

pre 6 godina

(Jasmina, 7. jun 2017 11:21)

A svakodnevne "proverene informacije" Sputnjika, Tanjuga, RT-a, Vecernjih novosti, ..., su dobrodosle, jel?

Онај који мало познаје историју

pre 6 godina

(За Виргула)

Руси јесу извршили инвазију на Пољску 1939.

misko

pre 6 godina

(Виргул, 7. jun 2017 11:33)
rusi sa jedne strane i nemci sa druge strane i jesu napravili invaziju Poljske, to niko ne moze da ne prizna

Tomy

pre 6 godina

Vi koji pominjete Al Džaziru da kažem da pratim Balkans i da su veoma objektivni i ne navijaju.Opletu u dokumentarnim emisijama po svima,istoku i zapadu.

Виргул

pre 6 godina

Јесте, Руси су убили и Кенедија и поклали Индијанце да би се Енглези населили по Америци. Такође, врло је извесно да су они извршили инвазију на Пољску 1939. те започели Други Светски Рат.

Zagi

pre 6 godina

E pa ti Rusi su stvarno prevršili svaku meru! Pre neki dan hakovaše američki bombarder, i ovaj ispusti bombe, na bolnicu, izginulo preko 100 civila, strašno!

poltron

pre 6 godina

Zar Tramp nije rekao da je uradio odličan posao sa Katarom?
A da, Tramp je ruski čovek. Sada sve ima smisla.
I američka i ruska propaganda vređaju ljudsku inteligenciju. Daj oladite malo, ili idite na Mars pa se tamo rokajte nuklearkama do mile volje.

una

pre 6 godina

Gebels je mala maca za ove. Naravno da je Amerika izazvala krizu. Svijet je poceo ozbiljno da optužuje SAD da sponzorišu ISIS preko zalivskih zemalja....Sada je pao dogovor da se krivica svali na Katar.

oklagija

pre 6 godina

Svemoguci ruski hakeri. Ako citate ovo braco ruski hakeri molim vas da mi prebacite na racun par stotina eura, ide mi se na letovanje nisam odavno.

BeKo

pre 6 godina

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/hakerski-napadi-na-katar-stavili-lazne-vijesti-u-fokus

Tu lažnu vest (tako tvrde iz Katarskih vlasti) su objavili mediji iz UAE (Sky News Arabia i Al Arabiya).Sobzirom kako se kasnije odvijala situacija ko god da je podmetnuo vest imao je interes. (Rusi- tako će možda približili Katar i Iran jer su očekivali reakciju S.A i ostalih ,ili Amerika koja će
tako disciplinovati saveznika da ne gleda preko Persijskog zaliva)

kraja

pre 6 godina

...jutros ja udjem u kupatilo, pogledam u ogledalo, nepoznat covek...
...zovem odmah fbi, nesto je tu sumnjivo...
...i posle kratkog pregledanja oni ustanove da mi je hakovano ogledalo...
...svi tragovi upucuju na ruske hakere...
...sad su mi sredili ogledalo, meni bas ne lici na mene, ali experti iz fbi-ja mi kazu da sam to ja...
...pouzdano...
...za svaki slucaj su mi promenili firmware u pegli, sporetu na plin i postanskom sanducetu...
...dobro i u novcaniku...

2+2=5

pre 6 godina

Znači Rusija je supersila broj jedan trenutno?!
Činjenice: izabrali trampa za predsednika SAD.
Namestili Kataru.
Pripojili Krim.
Da li su zli ili ne to zavisi od tačke gledišta.
Sila N°1

Cccccc

pre 6 godina

Ah ti Rusi, stvarno više nema smisla kakve sve vragolije izvode po svetu. Ali ih je svemoćni FBI provalio. Bljak više... PS nisam rusofil

Protoss

pre 6 godina

21 vek, vek generacija CNN i BBC ispranih mozgova.Jedina njihova "istina" je ta koju svet mora u uslovima globalizacija zapadnih centara moci da proguta i prihvati, inace ce svim alternativnim borcima protiv njihove "istine" biti iskljucen cip.

DB

pre 6 godina

Reče FBI za čoveka (a on šatro potvrdio, "jeste neko mi je hakovao komp:))) ) koji ima 365 milijardi dolara. Sada nema toliko. Ne znam koliko FBI naplaćuje ovakve spinove. Neverovatno...

čist bezobrazluk

pre 6 godina

Jel to zabranjeno da neko bude prijatelj sa Izraelom i Iranom, dve od najvećih svetskih civilizacija? Ne kontam. A sa druge strane, ako je izrael cionistički (tako kažu) a u iranu vlada islamska revolucija, kako neko može da bude dobar i sa jednim i sa drugim?
Sa druge strane imamo vehabijsku saudijsku arabiju, kojoj takav izrael ne smeta, kao ni američke trupe, al im smeta iran. Šta reći.

ja

pre 6 godina

Sigurno su Rusi hakerskim napadom primorali Amerikance da prodaju Saudiskoj
Arabiji oružje za 300 milijardi dolara i da otvore vazdohoplovnu bazu u
Kataru.

dragan

pre 6 godina

Kaze Rusija na svaki nacin podriva americku spoljnu politiku a kad ono njihova spoljna politika je da se uniste rusi, pa bas je cudno sto ovi to podrivaju na sve nacine.

Stranac

pre 6 godina

Ne zamajavajte se. Koliko god vi mislili da je to naivno i providno, ciljna grupa (prosjecan stanovnik u zapadnoj Evropi) guta tu informaciju kao da je neopoziva istina.
Citam danas istu vijest u norveskim medijima i SVI su ubijedjeni da su to Rusi uradili.

a uklapa se

pre 6 godina

Hoće li to na kraju ispasti da je Tramp najmio ruske hakere da mu završavaju posao? Odnosno da je pomoću njih došao na vlast koristeći ih u kampanji i sada da proizvede rezultate svoje posete kako je i sam rekao. Zanimljivo da se jedna kapitalistička zemlja koja priznaje moć novca za božanstvo nije setila obakve mogućnosti.

Aleksandar

pre 6 godina

Tako je gospodine Emire, Rusi su vas hakovali, niste vi slali novac i opremu teroristima, nego je ona pala sa neba. Zato su ISIS i AlKaida sirom Sirije i Iraka opremljeni do zuba najnovijim TOW sistemima, snajperima poslednje generacine, grad sistemima i svom mogucom pesadijskomo opremom. Da ne pominjem logistiku. Garant je ave isporicila republika Zimbabve a Rusi i CIA vas hakovali.

Vlada

pre 6 godina

Ma da, sigurno su Ruski hakeri, nema ko drugi...!
Čak i da je tako, dal' bi bilo koja država uvodila sankcije drugoj samo na osnovu poluproverenih izjava ?
Sve mi se čini da Ameri pokušavaju da smire dečicu na bliskom istoku pa ih onda mire time što kažu da su strašni zli Rusi krivi za sve kako bi međusobno dečica jedna drugima oprostila razmirice.
Providno...!

djuro

pre 6 godina

sigurno... Fbi , Cia, sve unapred znaju, ali samo to objave posto se , već nesto desi... kao Mujo kad kaže "eto! znao sam.." , a nije znao....

sale

pre 6 godina

A mi smo inače svi budale pa verujemo da bi saudijska arabija i ostali doneli tako krupnu odluku na osnovu nečeg što su videli na televiziji a da pri tom ni ne provere istinitost preko svojih diplomatskih kanala...

Бата Стојковић

pre 6 godina

Бог те мазо, па овај Биро постао нека религиозна организација. У задње време само изјављују како нешто верују у ово и оно а ништа да кажу знамо, открили смо или утврдили смо. Ма какви!

Heterija

pre 6 godina

Ako je Rusija i delimicno ostvarila ono zasta je optuzuju, pocev od raznih svetskih medija pa preko poznatih obaveatajnih sluzbi, koje su inace umesane u sve i svasta, onda je zaista Svetska Sila broj 1 (jedan). I zasluzuje da je se plase jer je uspela ono sto nikome nije. Sad samo jos da to javno priznaju svi oni koji je optuzuju!

Avanturista

pre 6 godina

Jao, kakvo pranje ruku, Ameri su majstori manipulacije :-D Jel' ta podmetacina u stvari Tramp? Posto FBI tvrdi da su Rusi hakovali i namestili izbore? Dakle, sledi da je Tramp kao "trojanski konj" napravio krizu na Bliskom istoku. Sto uostalom i on sam tvrdi, da je njegova poseta Saudi Arabiji bila efikasna. No, sad puj-pike ne vazi, sad su svi super ortaci, malo se nizu razumeli u prevodu, posto saudijski kralj prica gornjosaudijsko-hedzaskim narecjem, a katarski emir donjosaudijsko-zalivskim, pa se nisu razumeli. Ocito da je Katar platio reket, a cilj, sta god da jeste, efikasno je ostvaren.

tony

pre 6 godina

...e ako FBI tako kaže...jel to isti onaj FBI čijeg je direktora smenio upravo Trump, onaj Trump koji se pre neki dan hvalio da je on zaslužan za blokadu Qatara jer navodno finansira ISIS protiv kojih se navodno bori USA...ovoliko nebuloza nisam skoro video...OK, ajde sada malo racionalno da sagledamo stvari, tačno je da Rusi imaju interesa od krize, baš kao i USA i svi ostali koji izvoze naftu i gas...zašto je Amerima trebala ova farsa, da bi optužili Rusiju još jednom kao nekog ko stalno pravi probleme u svetu i ko izaziva krize i ratove...i sad ono ključno, Ameri pripremaju teren tj. ubedjuju svet da je Rusija zla imperija i da je treba uništiti, zato i gomilaju vojsku i naoružanje po svim ruskim granicama

FSBI

pre 6 godina

Ovaj FBI se pravi naivan kao francuska sobarica, pa ne pominju da je u ovoj farsi oko Katara umesan i njihov USA predsednik licno. Katar je jedan od najvecih svetskih izvoznika gasa i nafte, i naravno da bi Rusija imala ogromne koristi od njihove propasti. Ali korist od skoka cene nafte, kao i ucutkivanja Al-Dzazire kao najuglednijeg globalnog medija u celom arapskom i muslimanskom svetu koja je trn u oku svim tamosnjim lokalnim diktaturama (nije ni Katar neko narocito demokratsko drustvo, ali su po svemu daleko iznad svih bliskoistocnih standarda, dok su po bogatstvu sam svetski vrh), imaju i svi ovi Katarovi susedi koji su "spontano" odlucili da mu udare blokadu na osnovu svih tih nevesto fabrikovanih optuzbi. A tu je i Donald Tramp bez cijeg aminovanja njegovi glavni saveznici za izgradnju nekog najnovijeg svetskog poretka kakvom on tezi, Rusi i Saudijci, nikada ne bi kranuli u tako providan i rizican projekat.

Pustijska lisica

pre 6 godina

(misko, 07. jun 2017 11:26)
Upravo tako i nama su hakovali PIO fond i državnu kasu pa su nam smanjili penzije i plate, a da ne pominjem hakerske napade na Bambi i Štark.. ubaciše nam i so u plazmu, čokoladu u smoki.. ništa im nije sveto..

Powerslave

pre 6 godina

Ako su Rusi to sve podmetnuli, a Arapi na osnovu lažnih informacija izolovali Katar, a sad su toga svesni... zašto onda ne prekinu sa blokadom iz ovih stopa?

who cares

pre 6 godina

Da je tako demantovali bi odmah, ostvarili licne kontakte sa Saudijcima i resili problem bez problema, ko uvodi sankcije i blokira granice na osnovu par vesti koje vidi u medijima, bez provere i diplomatskog kontakta izmedju zemalja, zaista mu smesno i naivno dodje. Sve i da jeste tako to je onda samo izgovor bio, zelja da to urade je ocigledno onda postojala od ranije.