Utorak, 06.06.2017.

06:50

Nemačka ima plan za Balkan, a evo i kakav

Nemačka je, kako saznaju "Večernje novosti", pripremila poseban program za Zapadni Balkan, koji bi bio kompenzacija za dugo čekanje na ulazak u Evropsku uniju.

Izvor: Tanjug

Nemaèka ima plan za Balkan, a evo i kakav IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

60 Komentari

Sortiraj po:

recite istinu i prekinite sa lažima

pre 6 godina

Meni najviše liči da je "Berlin+" program UMESTO punopravnog članstva u EU. Znači da nas nikada neće primiti u EU, ali se to ovde prikazuje na jedan lepši i narodu prihvatljiviji način.

Vlada

pre 6 godina

Niti tih para ima, niti bi ih iko tek tako dao!, inace odnos nemacke prema Srbiji,je svima poznat sem Vucicu!, put do Tirane??,pa jel malo Kosovo,zar hocete i Nis da im date?!

LondonCalling

pre 6 godina

Ajd' nek vam je sa srecom...
Mada, na Balkanu uvek nesto nepredvidivo "iskrsne", pa se sve prolongira, oteze, razvodnji (ukratko receno - pokrade) itd...

akro bata

pre 6 godina

Da li oni šalju para upravo tamo gde je korupcija? Zašto bi to radili? Zato da im se dio para vrati u privatne džepove, zato da imaju poslušne lokalne političare, zato da imaju dokaze za ucenu ako zatreba nekog da se ucenuje, zato da lokalno mogu da poguraju promene kad god požele i izvedu narod na ulice. Možda grešim.

blato

pre 6 godina

Jakova posla. Sve će to da pokupi mafija i crkva i poslati u Rusiju. Ništa od toga nije za nas. Evropljani nisu svesni kolika je korupcija ovde. Srbija se ne vidi od korupcije.(Hm, 06. jun 2017 08:01)Znaju oni to odlično.Od 2000-e na ovamo najveći izvor političke korupcije je novac iz EU.Većina novca je završila u džepovima političara iz Srbije i funkcionera iz Brisela.To je značajno više nego što je Miloševićev režim uzeo.Brisel je centar svetske korupcije,jer je najveći novac u pitanju,a niko ga ne kontroliše.Kako to da među spornim privatizacijama na koje nas upozorava Brisel nema nijedne u kojoj je učestvovala kompanija iz EU?

Ja

pre 6 godina

simo

Nece biti, Simo! Najveci generator mrznje su nekaznjeni zlocini i dvostruki standardi te iste Evrope! Ali trba biti dostojanstveno ljudsko bicce, pa to reci ovima i zahavaliti se na prljavoj ponudi!

Tixon

pre 6 godina

I onda će Nemci , jednoga dana nekog od članova te unije podgovoriti i pomoći da je ruši , kao Jugoslaviju krajem osamdesetih.Deža vu.Samo u se i u svoje kljuse.

i jare i pare

pre 6 godina

Spremte se, spremte za Balkansku uniju. Tako ja to vidim. Još čekam predlog da Balkanska unija (skraćeno BU) postane neutralna zona koja mora da se demilitarizuje.

e

pre 6 godina

Koliko sam ja razumeo (možda i nisam?) ovo bi bili projekti evrope koji bi se ralizovali na balkanu, a koje bi evropa financirala.Ako neko zna želeo bih da mi prosvetli dali bi u tome učestvovala i Ruska federacija? Ako bi učestvovala u tome jako bi se obradovao i navijao da Rusija takođe uđe u uniju.

Mrkva

pre 6 godina

Upravo smo pustili u rad fontanu od 2 miliona evra.
Naš standard je visok i ništa nam ne treba. Neka pomažu drugima, mi smo ekonomska sila.

Milentije ispred seoske zadruge

pre 6 godina

Nemojte Germani, ko boga Vas molim....svako vaše uplitanje ovde je donelo mnogo zla. A uvek na kraju odete podvijenog repa.

Bot na kvadrat

pre 6 godina

Albanija je clanica NATO,tako da joj treba autoput,da bi lakse prebacivala svoje trupe na raznorazne vezbe po Evropi,taj autoput do Tirane je apsolutno protiv interesa Srbije,manite se vi Nemaca,na ovim prostorima nikada nista dobro nisu doneli.

from south

pre 6 godina

Lipi moji, ovo je odlicna stvar - ukoliko se realizira. Pitanje je da li su politicke elite tih drzava u stanju pratiti inicijativu EU ?

EXfabianAC

pre 6 godina

evropska centralna banka po sopstvenom priznanju pusta u promet 60.000.000.000eur mesecno (po procenama nezavisnih ekonomista cifra je bliza 80.000.000.000eur)
kupice vas za kikiriki

Sretno u multikulti

pre 6 godina

@Žex
"Sirijci su dobrodošli, a Balkanci nisu. Pih!"

Tako je, devedesetih sam i ja radio u Nemackoj i kada sam hteo da tamo dovedem zenu i malo dete iz Srbije nisu mi dali jer se moj stanodavac nije slozio sa tim. Moj sin sada bi vec bio pravi Svaba i popravio bi, bar malo, njihov problem starenja stanovnictva.
Kada vidim da im sada dolaze gomile muslimana koji nikada nece da se uklope u njihov nacin zivota, i od kojih ce uvek morati da da cvikaju da ih ne ubodu nozem ili pregaze kolima, ne mogu da kazem da mi se brk ne smesi.

markoni

pre 6 godina

Da nismo pružali toliki otpor za vreme II svetskog rata odavno bi smo bili u EU, pa makar bili i na strani poraženih.Sve se to posle preokrenulo i istorija i činjenice. Slovenski - pravoslavni narodi koji su se borili protiv okupatora i fašizma sada su poraženi, a okupatori nam sada dele lekcije o humanosti i demokratiji.

Malinar

pre 6 godina

Nemcima ovo ne bi bio prvi put da doniraju sredstva za infrastrukturu u Srbiji/Jugoslaviji. Isto su učinili i 1937. ako se ne varam, kada su finansirali tzv. stari put iz NS za BG.
"Igrom sudbine", taj put im je bio koristan samo 4 godine kasnije...

Miki

pre 6 godina

Znaci pravi se cetvrti blok.Bicemo zemlje cetvrtog sveta gde se svi volimo i postujemo,ali ipak neki da ne idu u neke krajeve.Zastava ce nam biti orao na plavoj podlozi sa cetiri zvezdice i fusnotom ispod jedne od njih,dok ce nam himna biti od Dubioze:"No escape from Balkan".Nece nam trebati vize,osim za Srbe na "administrativnom prelazu".Predsednik Cetvrtog bloka ce da bude Haradinaj,zamenik Izedbegovic,zamenik zamenika Dodik a Vucic potparol za odnose sa javnoscu.Milo,naravno,nacelnik antikorupcijskog sektora.

marko

pre 6 godina

Samo spasavanje od Ruskog uticaja moze da obezbedi trajni mir na Balkanu. Oni samo gledaju da naprave sukobe. Mala Crna Gora im je trn u oku, a zamislite tek Srbija.

Hm

pre 6 godina

Jakova posla. Sve će to da pokupi mafija i crkva i poslati u Rusiju. Ništa od toga nije za nas. Evropljani nisu svesni kolika je korupcija ovde. Srbija se ne vidi od korupcije.

читалац

pre 6 godina

Nemci su uvek donosili radost u naše domove.
(BaTo, 6. jun 2017 07:20)

Тако је... Сећам се радости од Кларе Шуман у новчанику :-)

možda sam malo pomešao časove istorije sa časovima integracija

pre 6 godina

Plan nemačke za integraciju srbije u EU će se ostvariti u tri faze.
Faza jedan, armijska grupa sever ulazi u vojvodinu na čelu sa generalom guderijanom.
Faza dva, armijska grupa istok, preko bugrske ulazi u istočnu i južnu srbiju, na čelo sa pustinjskom lisicom.
Faza tri, armijska grupa zapad, preko hrvatske ulazi u zapadnu i centralnu srbiju. Nju predvodi Vilijam Kajtl.
Posle ove ove blickrig integracije, srbija postaje sastavni član evropske unije, i što je još važnije, nemačka pokrajina. Plate su u (rajh) markama, standard samo takav, mogućnost zaposlenja u fabrikama (kampovima) u bavarskoj je velika. Prevoz i smeštaj plaća nemačka vojska, nema troškova.

kiza

pre 6 godina

Konacno nesto pametno, samo da im prodje ta ideja, i da shvate da je takvo ulaganje isplativo, jer ako nas ostave same vrlo je verovatan neki sukob pre ili kasnije.

Ivan ZG

pre 6 godina

Stvarno su me razočarali. Umjesto da poklone 3 (i tako preteknu Ruse koji su poklonili 2 za cijeli jedan akumulator!) akumulatora za helikoptere + jedan dodatni za traktor i prođu jeftino "prokleti" Nijemci su odlučili donirati ozbiljne novce u podizanje standarda. A bilo bi dovoljno da su poklonili recimo gusjenicu sa starog tenka. Stvarno ne razumijem ove Nijemce.
A odgovor Rusije će biti... Paaaaaa, svi znamo njihovu velikodušnost. Možda pošalju još jedan akumulator.

Srdjan Novi Sad

pre 6 godina

Ako uistinu žele da pomognu Srbiji što se tiče infrastrukture, onda bolje da joj pomognu oko izgradnje koridora 11 prema Crnoj Gori.To je ubedljivo najskuplja deonica koja se gradi.Put Niš-Priština-Tirana nije toliko skup,drugo pitanje koliko je ta deonica uopšte potrebna i na kraju mislim da je ona u funkciji stvaranja velike Albanije.Sasvim sam siguran da u EU sve to dobro znaju

Yugocinik

pre 6 godina

"Kako pišu "Novosti" jedan od ciljeva je i da se zapadni Balkan premreži infrastrukturnim vezama kao što su autoputevi koji bi spojili Srbiju sa Bosnom i Hercegovinom ili Beograd s Tiranom, preko Prištine".

Itd, itd, pa dobro "za cije babe zdravlje" smo onda ratovali?! Pa sve to smo imali u SFRJ, i zajednicko trziste, laku i tesku industriju,Marsalov plan, slobodnu trgovinu, atraktivni ekonomski prostor, infrastrukturne veze, tehnoloski pripremljenu drzavu, bezbednosni znacaj.............

I sta sad' isti oni koji su sve to srusili za 5-6 godina ce isto to ponovo graditi narednih 50-60 godina? A i to ce tesko ici zbog 5-6 novih drzavica-mesnih zajednica-dzamahirijica u kojima vecinski dominira jedan narod, Juzni Sloveni.

Mnogo smo jadni.

Jagodinac

pre 6 godina

Neka hvala, referendum o ulasku u EU pa onda dalji koraci. Trebalo bi bar malo da držimo do sebe kao nacija a ne da prihvatamo svaku milostinju...

besna glista

pre 6 godina

Jos jedna greska EU. Zemljama "zapadnog Balkana" to pomoci nece. Zna se ko ce uzeti pare. Ono sto EU treba da uradi je da ljudima omoguci neometan pristup zaposlenju u svim zemljama clanicama. Samo otvorene granice, sloboda kretanja i zaposljavanja, to je ono na cemu zemlje "zapadnog Balkana" treba da insistiraju. Sve ostalo je smesno.

logicar

pre 6 godina

Ovo moze da uspe samo ako bi taj novac za podsticaje malih firmi direktno davala EU.Nikako EU taj novac ne bi smela davati vlastima na Balkanu iz razloga sto ce i taj novac onda zavrsiti u dzepovima ljudi bliskih vlasti koji i danas prigrabljuju sve poslove od drzave.Znaci konkurse da raspisuje EU preko svojih kancelarija na Balkanu,nikako pare u ruke lopovima.

Miki

pre 6 godina

Znaci pravi se cetvrti blok.Bicemo zemlje cetvrtog sveta gde se svi volimo i postujemo,ali ipak neki da ne idu u neke krajeve.Zastava ce nam biti orao na plavoj podlozi sa cetiri zvezdice i fusnotom ispod jedne od njih,dok ce nam himna biti od Dubioze:"No escape from Balkan".Nece nam trebati vize,osim za Srbe na "administrativnom prelazu".Predsednik Cetvrtog bloka ce da bude Haradinaj,zamenik Izedbegovic,zamenik zamenika Dodik a Vucic potparol za odnose sa javnoscu.Milo,naravno,nacelnik antikorupcijskog sektora.

logicar

pre 6 godina

Ovo moze da uspe samo ako bi taj novac za podsticaje malih firmi direktno davala EU.Nikako EU taj novac ne bi smela davati vlastima na Balkanu iz razloga sto ce i taj novac onda zavrsiti u dzepovima ljudi bliskih vlasti koji i danas prigrabljuju sve poslove od drzave.Znaci konkurse da raspisuje EU preko svojih kancelarija na Balkanu,nikako pare u ruke lopovima.

Yugocinik

pre 6 godina

"Kako pišu "Novosti" jedan od ciljeva je i da se zapadni Balkan premreži infrastrukturnim vezama kao što su autoputevi koji bi spojili Srbiju sa Bosnom i Hercegovinom ili Beograd s Tiranom, preko Prištine".

Itd, itd, pa dobro "za cije babe zdravlje" smo onda ratovali?! Pa sve to smo imali u SFRJ, i zajednicko trziste, laku i tesku industriju,Marsalov plan, slobodnu trgovinu, atraktivni ekonomski prostor, infrastrukturne veze, tehnoloski pripremljenu drzavu, bezbednosni znacaj.............

I sta sad' isti oni koji su sve to srusili za 5-6 godina ce isto to ponovo graditi narednih 50-60 godina? A i to ce tesko ici zbog 5-6 novih drzavica-mesnih zajednica-dzamahirijica u kojima vecinski dominira jedan narod, Juzni Sloveni.

Mnogo smo jadni.

Hm

pre 6 godina

Jakova posla. Sve će to da pokupi mafija i crkva i poslati u Rusiju. Ništa od toga nije za nas. Evropljani nisu svesni kolika je korupcija ovde. Srbija se ne vidi od korupcije.

Ivan ZG

pre 6 godina

Stvarno su me razočarali. Umjesto da poklone 3 (i tako preteknu Ruse koji su poklonili 2 za cijeli jedan akumulator!) akumulatora za helikoptere + jedan dodatni za traktor i prođu jeftino "prokleti" Nijemci su odlučili donirati ozbiljne novce u podizanje standarda. A bilo bi dovoljno da su poklonili recimo gusjenicu sa starog tenka. Stvarno ne razumijem ove Nijemce.
A odgovor Rusije će biti... Paaaaaa, svi znamo njihovu velikodušnost. Možda pošalju još jedan akumulator.

Srdjan Novi Sad

pre 6 godina

Ako uistinu žele da pomognu Srbiji što se tiče infrastrukture, onda bolje da joj pomognu oko izgradnje koridora 11 prema Crnoj Gori.To je ubedljivo najskuplja deonica koja se gradi.Put Niš-Priština-Tirana nije toliko skup,drugo pitanje koliko je ta deonica uopšte potrebna i na kraju mislim da je ona u funkciji stvaranja velike Albanije.Sasvim sam siguran da u EU sve to dobro znaju

Mrkva

pre 6 godina

Upravo smo pustili u rad fontanu od 2 miliona evra.
Naš standard je visok i ništa nam ne treba. Neka pomažu drugima, mi smo ekonomska sila.

besna glista

pre 6 godina

Jos jedna greska EU. Zemljama "zapadnog Balkana" to pomoci nece. Zna se ko ce uzeti pare. Ono sto EU treba da uradi je da ljudima omoguci neometan pristup zaposlenju u svim zemljama clanicama. Samo otvorene granice, sloboda kretanja i zaposljavanja, to je ono na cemu zemlje "zapadnog Balkana" treba da insistiraju. Sve ostalo je smesno.

Jagodinac

pre 6 godina

Neka hvala, referendum o ulasku u EU pa onda dalji koraci. Trebalo bi bar malo da držimo do sebe kao nacija a ne da prihvatamo svaku milostinju...

Bot na kvadrat

pre 6 godina

Albanija je clanica NATO,tako da joj treba autoput,da bi lakse prebacivala svoje trupe na raznorazne vezbe po Evropi,taj autoput do Tirane je apsolutno protiv interesa Srbije,manite se vi Nemaca,na ovim prostorima nikada nista dobro nisu doneli.

Sretno u multikulti

pre 6 godina

@Žex
"Sirijci su dobrodošli, a Balkanci nisu. Pih!"

Tako je, devedesetih sam i ja radio u Nemackoj i kada sam hteo da tamo dovedem zenu i malo dete iz Srbije nisu mi dali jer se moj stanodavac nije slozio sa tim. Moj sin sada bi vec bio pravi Svaba i popravio bi, bar malo, njihov problem starenja stanovnictva.
Kada vidim da im sada dolaze gomile muslimana koji nikada nece da se uklope u njihov nacin zivota, i od kojih ce uvek morati da da cvikaju da ih ne ubodu nozem ili pregaze kolima, ne mogu da kazem da mi se brk ne smesi.

Malinar

pre 6 godina

Nemcima ovo ne bi bio prvi put da doniraju sredstva za infrastrukturu u Srbiji/Jugoslaviji. Isto su učinili i 1937. ako se ne varam, kada su finansirali tzv. stari put iz NS za BG.
"Igrom sudbine", taj put im je bio koristan samo 4 godine kasnije...

možda sam malo pomešao časove istorije sa časovima integracija

pre 6 godina

Plan nemačke za integraciju srbije u EU će se ostvariti u tri faze.
Faza jedan, armijska grupa sever ulazi u vojvodinu na čelu sa generalom guderijanom.
Faza dva, armijska grupa istok, preko bugrske ulazi u istočnu i južnu srbiju, na čelo sa pustinjskom lisicom.
Faza tri, armijska grupa zapad, preko hrvatske ulazi u zapadnu i centralnu srbiju. Nju predvodi Vilijam Kajtl.
Posle ove ove blickrig integracije, srbija postaje sastavni član evropske unije, i što je još važnije, nemačka pokrajina. Plate su u (rajh) markama, standard samo takav, mogućnost zaposlenja u fabrikama (kampovima) u bavarskoj je velika. Prevoz i smeštaj plaća nemačka vojska, nema troškova.

markoni

pre 6 godina

Da nismo pružali toliki otpor za vreme II svetskog rata odavno bi smo bili u EU, pa makar bili i na strani poraženih.Sve se to posle preokrenulo i istorija i činjenice. Slovenski - pravoslavni narodi koji su se borili protiv okupatora i fašizma sada su poraženi, a okupatori nam sada dele lekcije o humanosti i demokratiji.

marko

pre 6 godina

Samo spasavanje od Ruskog uticaja moze da obezbedi trajni mir na Balkanu. Oni samo gledaju da naprave sukobe. Mala Crna Gora im je trn u oku, a zamislite tek Srbija.

Milentije ispred seoske zadruge

pre 6 godina

Nemojte Germani, ko boga Vas molim....svako vaše uplitanje ovde je donelo mnogo zla. A uvek na kraju odete podvijenog repa.

kiza

pre 6 godina

Konacno nesto pametno, samo da im prodje ta ideja, i da shvate da je takvo ulaganje isplativo, jer ako nas ostave same vrlo je verovatan neki sukob pre ili kasnije.

читалац

pre 6 godina

Nemci su uvek donosili radost u naše domove.
(BaTo, 6. jun 2017 07:20)

Тако је... Сећам се радости од Кларе Шуман у новчанику :-)

EXfabianAC

pre 6 godina

evropska centralna banka po sopstvenom priznanju pusta u promet 60.000.000.000eur mesecno (po procenama nezavisnih ekonomista cifra je bliza 80.000.000.000eur)
kupice vas za kikiriki

from south

pre 6 godina

Lipi moji, ovo je odlicna stvar - ukoliko se realizira. Pitanje je da li su politicke elite tih drzava u stanju pratiti inicijativu EU ?

blato

pre 6 godina

Jakova posla. Sve će to da pokupi mafija i crkva i poslati u Rusiju. Ništa od toga nije za nas. Evropljani nisu svesni kolika je korupcija ovde. Srbija se ne vidi od korupcije.(Hm, 06. jun 2017 08:01)Znaju oni to odlično.Od 2000-e na ovamo najveći izvor političke korupcije je novac iz EU.Većina novca je završila u džepovima političara iz Srbije i funkcionera iz Brisela.To je značajno više nego što je Miloševićev režim uzeo.Brisel je centar svetske korupcije,jer je najveći novac u pitanju,a niko ga ne kontroliše.Kako to da među spornim privatizacijama na koje nas upozorava Brisel nema nijedne u kojoj je učestvovala kompanija iz EU?

i jare i pare

pre 6 godina

Spremte se, spremte za Balkansku uniju. Tako ja to vidim. Još čekam predlog da Balkanska unija (skraćeno BU) postane neutralna zona koja mora da se demilitarizuje.

Ja

pre 6 godina

simo

Nece biti, Simo! Najveci generator mrznje su nekaznjeni zlocini i dvostruki standardi te iste Evrope! Ali trba biti dostojanstveno ljudsko bicce, pa to reci ovima i zahavaliti se na prljavoj ponudi!

Tixon

pre 6 godina

I onda će Nemci , jednoga dana nekog od članova te unije podgovoriti i pomoći da je ruši , kao Jugoslaviju krajem osamdesetih.Deža vu.Samo u se i u svoje kljuse.

e

pre 6 godina

Koliko sam ja razumeo (možda i nisam?) ovo bi bili projekti evrope koji bi se ralizovali na balkanu, a koje bi evropa financirala.Ako neko zna želeo bih da mi prosvetli dali bi u tome učestvovala i Ruska federacija? Ako bi učestvovala u tome jako bi se obradovao i navijao da Rusija takođe uđe u uniju.

Vlada

pre 6 godina

Niti tih para ima, niti bi ih iko tek tako dao!, inace odnos nemacke prema Srbiji,je svima poznat sem Vucicu!, put do Tirane??,pa jel malo Kosovo,zar hocete i Nis da im date?!

recite istinu i prekinite sa lažima

pre 6 godina

Meni najviše liči da je "Berlin+" program UMESTO punopravnog članstva u EU. Znači da nas nikada neće primiti u EU, ali se to ovde prikazuje na jedan lepši i narodu prihvatljiviji način.

akro bata

pre 6 godina

Da li oni šalju para upravo tamo gde je korupcija? Zašto bi to radili? Zato da im se dio para vrati u privatne džepove, zato da imaju poslušne lokalne političare, zato da imaju dokaze za ucenu ako zatreba nekog da se ucenuje, zato da lokalno mogu da poguraju promene kad god požele i izvedu narod na ulice. Možda grešim.

LondonCalling

pre 6 godina

Ajd' nek vam je sa srecom...
Mada, na Balkanu uvek nesto nepredvidivo "iskrsne", pa se sve prolongira, oteze, razvodnji (ukratko receno - pokrade) itd...

Ivan ZG

pre 6 godina

Stvarno su me razočarali. Umjesto da poklone 3 (i tako preteknu Ruse koji su poklonili 2 za cijeli jedan akumulator!) akumulatora za helikoptere + jedan dodatni za traktor i prođu jeftino "prokleti" Nijemci su odlučili donirati ozbiljne novce u podizanje standarda. A bilo bi dovoljno da su poklonili recimo gusjenicu sa starog tenka. Stvarno ne razumijem ove Nijemce.
A odgovor Rusije će biti... Paaaaaa, svi znamo njihovu velikodušnost. Možda pošalju još jedan akumulator.

Jagodinac

pre 6 godina

Neka hvala, referendum o ulasku u EU pa onda dalji koraci. Trebalo bi bar malo da držimo do sebe kao nacija a ne da prihvatamo svaku milostinju...

marko

pre 6 godina

Samo spasavanje od Ruskog uticaja moze da obezbedi trajni mir na Balkanu. Oni samo gledaju da naprave sukobe. Mala Crna Gora im je trn u oku, a zamislite tek Srbija.

Hm

pre 6 godina

Jakova posla. Sve će to da pokupi mafija i crkva i poslati u Rusiju. Ništa od toga nije za nas. Evropljani nisu svesni kolika je korupcija ovde. Srbija se ne vidi od korupcije.

e

pre 6 godina

Koliko sam ja razumeo (možda i nisam?) ovo bi bili projekti evrope koji bi se ralizovali na balkanu, a koje bi evropa financirala.Ako neko zna želeo bih da mi prosvetli dali bi u tome učestvovala i Ruska federacija? Ako bi učestvovala u tome jako bi se obradovao i navijao da Rusija takođe uđe u uniju.

Bot na kvadrat

pre 6 godina

Albanija je clanica NATO,tako da joj treba autoput,da bi lakse prebacivala svoje trupe na raznorazne vezbe po Evropi,taj autoput do Tirane je apsolutno protiv interesa Srbije,manite se vi Nemaca,na ovim prostorima nikada nista dobro nisu doneli.

Milentije ispred seoske zadruge

pre 6 godina

Nemojte Germani, ko boga Vas molim....svako vaše uplitanje ovde je donelo mnogo zla. A uvek na kraju odete podvijenog repa.

kiza

pre 6 godina

Konacno nesto pametno, samo da im prodje ta ideja, i da shvate da je takvo ulaganje isplativo, jer ako nas ostave same vrlo je verovatan neki sukob pre ili kasnije.

Srdjan Novi Sad

pre 6 godina

Ako uistinu žele da pomognu Srbiji što se tiče infrastrukture, onda bolje da joj pomognu oko izgradnje koridora 11 prema Crnoj Gori.To je ubedljivo najskuplja deonica koja se gradi.Put Niš-Priština-Tirana nije toliko skup,drugo pitanje koliko je ta deonica uopšte potrebna i na kraju mislim da je ona u funkciji stvaranja velike Albanije.Sasvim sam siguran da u EU sve to dobro znaju

besna glista

pre 6 godina

Jos jedna greska EU. Zemljama "zapadnog Balkana" to pomoci nece. Zna se ko ce uzeti pare. Ono sto EU treba da uradi je da ljudima omoguci neometan pristup zaposlenju u svim zemljama clanicama. Samo otvorene granice, sloboda kretanja i zaposljavanja, to je ono na cemu zemlje "zapadnog Balkana" treba da insistiraju. Sve ostalo je smesno.

Miki

pre 6 godina

Znaci pravi se cetvrti blok.Bicemo zemlje cetvrtog sveta gde se svi volimo i postujemo,ali ipak neki da ne idu u neke krajeve.Zastava ce nam biti orao na plavoj podlozi sa cetiri zvezdice i fusnotom ispod jedne od njih,dok ce nam himna biti od Dubioze:"No escape from Balkan".Nece nam trebati vize,osim za Srbe na "administrativnom prelazu".Predsednik Cetvrtog bloka ce da bude Haradinaj,zamenik Izedbegovic,zamenik zamenika Dodik a Vucic potparol za odnose sa javnoscu.Milo,naravno,nacelnik antikorupcijskog sektora.

from south

pre 6 godina

Lipi moji, ovo je odlicna stvar - ukoliko se realizira. Pitanje je da li su politicke elite tih drzava u stanju pratiti inicijativu EU ?

markoni

pre 6 godina

Da nismo pružali toliki otpor za vreme II svetskog rata odavno bi smo bili u EU, pa makar bili i na strani poraženih.Sve se to posle preokrenulo i istorija i činjenice. Slovenski - pravoslavni narodi koji su se borili protiv okupatora i fašizma sada su poraženi, a okupatori nam sada dele lekcije o humanosti i demokratiji.

Sretno u multikulti

pre 6 godina

@Žex
"Sirijci su dobrodošli, a Balkanci nisu. Pih!"

Tako je, devedesetih sam i ja radio u Nemackoj i kada sam hteo da tamo dovedem zenu i malo dete iz Srbije nisu mi dali jer se moj stanodavac nije slozio sa tim. Moj sin sada bi vec bio pravi Svaba i popravio bi, bar malo, njihov problem starenja stanovnictva.
Kada vidim da im sada dolaze gomile muslimana koji nikada nece da se uklope u njihov nacin zivota, i od kojih ce uvek morati da da cvikaju da ih ne ubodu nozem ili pregaze kolima, ne mogu da kazem da mi se brk ne smesi.

Yugocinik

pre 6 godina

"Kako pišu "Novosti" jedan od ciljeva je i da se zapadni Balkan premreži infrastrukturnim vezama kao što su autoputevi koji bi spojili Srbiju sa Bosnom i Hercegovinom ili Beograd s Tiranom, preko Prištine".

Itd, itd, pa dobro "za cije babe zdravlje" smo onda ratovali?! Pa sve to smo imali u SFRJ, i zajednicko trziste, laku i tesku industriju,Marsalov plan, slobodnu trgovinu, atraktivni ekonomski prostor, infrastrukturne veze, tehnoloski pripremljenu drzavu, bezbednosni znacaj.............

I sta sad' isti oni koji su sve to srusili za 5-6 godina ce isto to ponovo graditi narednih 50-60 godina? A i to ce tesko ici zbog 5-6 novih drzavica-mesnih zajednica-dzamahirijica u kojima vecinski dominira jedan narod, Juzni Sloveni.

Mnogo smo jadni.

možda sam malo pomešao časove istorije sa časovima integracija

pre 6 godina

Plan nemačke za integraciju srbije u EU će se ostvariti u tri faze.
Faza jedan, armijska grupa sever ulazi u vojvodinu na čelu sa generalom guderijanom.
Faza dva, armijska grupa istok, preko bugrske ulazi u istočnu i južnu srbiju, na čelo sa pustinjskom lisicom.
Faza tri, armijska grupa zapad, preko hrvatske ulazi u zapadnu i centralnu srbiju. Nju predvodi Vilijam Kajtl.
Posle ove ove blickrig integracije, srbija postaje sastavni član evropske unije, i što je još važnije, nemačka pokrajina. Plate su u (rajh) markama, standard samo takav, mogućnost zaposlenja u fabrikama (kampovima) u bavarskoj je velika. Prevoz i smeštaj plaća nemačka vojska, nema troškova.

Malinar

pre 6 godina

Nemcima ovo ne bi bio prvi put da doniraju sredstva za infrastrukturu u Srbiji/Jugoslaviji. Isto su učinili i 1937. ako se ne varam, kada su finansirali tzv. stari put iz NS za BG.
"Igrom sudbine", taj put im je bio koristan samo 4 godine kasnije...

Mrkva

pre 6 godina

Upravo smo pustili u rad fontanu od 2 miliona evra.
Naš standard je visok i ništa nam ne treba. Neka pomažu drugima, mi smo ekonomska sila.

Tixon

pre 6 godina

I onda će Nemci , jednoga dana nekog od članova te unije podgovoriti i pomoći da je ruši , kao Jugoslaviju krajem osamdesetih.Deža vu.Samo u se i u svoje kljuse.

читалац

pre 6 godina

Nemci su uvek donosili radost u naše domove.
(BaTo, 6. jun 2017 07:20)

Тако је... Сећам се радости од Кларе Шуман у новчанику :-)

EXfabianAC

pre 6 godina

evropska centralna banka po sopstvenom priznanju pusta u promet 60.000.000.000eur mesecno (po procenama nezavisnih ekonomista cifra je bliza 80.000.000.000eur)
kupice vas za kikiriki

logicar

pre 6 godina

Ovo moze da uspe samo ako bi taj novac za podsticaje malih firmi direktno davala EU.Nikako EU taj novac ne bi smela davati vlastima na Balkanu iz razloga sto ce i taj novac onda zavrsiti u dzepovima ljudi bliskih vlasti koji i danas prigrabljuju sve poslove od drzave.Znaci konkurse da raspisuje EU preko svojih kancelarija na Balkanu,nikako pare u ruke lopovima.

blato

pre 6 godina

Jakova posla. Sve će to da pokupi mafija i crkva i poslati u Rusiju. Ništa od toga nije za nas. Evropljani nisu svesni kolika je korupcija ovde. Srbija se ne vidi od korupcije.(Hm, 06. jun 2017 08:01)Znaju oni to odlično.Od 2000-e na ovamo najveći izvor političke korupcije je novac iz EU.Većina novca je završila u džepovima političara iz Srbije i funkcionera iz Brisela.To je značajno više nego što je Miloševićev režim uzeo.Brisel je centar svetske korupcije,jer je najveći novac u pitanju,a niko ga ne kontroliše.Kako to da među spornim privatizacijama na koje nas upozorava Brisel nema nijedne u kojoj je učestvovala kompanija iz EU?

Ja

pre 6 godina

simo

Nece biti, Simo! Najveci generator mrznje su nekaznjeni zlocini i dvostruki standardi te iste Evrope! Ali trba biti dostojanstveno ljudsko bicce, pa to reci ovima i zahavaliti se na prljavoj ponudi!

Vlada

pre 6 godina

Niti tih para ima, niti bi ih iko tek tako dao!, inace odnos nemacke prema Srbiji,je svima poznat sem Vucicu!, put do Tirane??,pa jel malo Kosovo,zar hocete i Nis da im date?!

recite istinu i prekinite sa lažima

pre 6 godina

Meni najviše liči da je "Berlin+" program UMESTO punopravnog članstva u EU. Znači da nas nikada neće primiti u EU, ali se to ovde prikazuje na jedan lepši i narodu prihvatljiviji način.

i jare i pare

pre 6 godina

Spremte se, spremte za Balkansku uniju. Tako ja to vidim. Još čekam predlog da Balkanska unija (skraćeno BU) postane neutralna zona koja mora da se demilitarizuje.

akro bata

pre 6 godina

Da li oni šalju para upravo tamo gde je korupcija? Zašto bi to radili? Zato da im se dio para vrati u privatne džepove, zato da imaju poslušne lokalne političare, zato da imaju dokaze za ucenu ako zatreba nekog da se ucenuje, zato da lokalno mogu da poguraju promene kad god požele i izvedu narod na ulice. Možda grešim.

LondonCalling

pre 6 godina

Ajd' nek vam je sa srecom...
Mada, na Balkanu uvek nesto nepredvidivo "iskrsne", pa se sve prolongira, oteze, razvodnji (ukratko receno - pokrade) itd...