Utorak, 30.05.2017.

12:58

Makron je uradio nešto Putinu što niko do sada nije VIDEO

Predsednik Francuske uradio je nešto što se nije usudio da uradi nijedan svetski lider. Naime, on je stojeći pored Vladimira Putina kritikovao ruske medije.

Izvor: index.hr

Makron je uradio nešto Putinu što niko do sada nije VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

32 Komentari

Sortiraj po:

jasdf

pre 6 godina

@pustinjska lisica
Jeste, Putin je u vise navrata kritikovao pomenuti list. Putinov bliski saradnik, Kadirov, je cak i organizovao protedte protiv tog satiricnog lista.

misko

pre 6 godina

cak i ako ruske i zapadne novine koriste slicnu taktiku velika je razlika jer ruske su drzavne i mogu da prave disinformaciju i laz samo oko Zapada (u stilu:ako mi ne mozemo dobro da zivimo neka se cini da ni oni ne zive dobro) i nema nade de naprave neku kritiku na racun svoje vlade a na zapadu novine nisu drzavne i kritikuju svih i sve tako da objektivnost je mnogo veca

Hanson

pre 6 godina

CNN, NYT itd. nisu državni mediji. Razlika je izmedju državnih medija i privatnih. Ubedljiva većina Rusa svoje mišlienje dobija preko državnih medija. Kao nekada pod Miloševićem, državni mediji su sredstvo propagande reŸima. U Americi ne postoji nijedan državni medij. Državni mediji u Americi redovno kritikuju predsednika a imali su ulogu i u obaranju predsednika Amerike (Watergate). Ne možete porediti RT koji u Rusiji svi gledaju jer nemaju drugih opcija i CNN koji nije ni medju prvih 10 po gledanosti u Americi. Srbi misle da je CNN neka državna televizija koja Amerikancima širi propagandu i samo nju slušaju. CNN je potpuno privatna televizija i nije čak ni medju prvih deset po gledanosti u Americi. U Rusiji je sve državno. I mediji i firme. 80% Rusa prima platu od države. U Americi nema ni državnih medija ni državnih firmi. Mediji mogu da pišu šta god hoće. Ako imate problem sa CNN ima mnogo drugih opcija. Opet kažem, CNN je daleko od toga da je najgledaniji u Americi. Rusija i Amerika su dva različita sistema. Sistem gde je sve podredjeno individualcu, sve je privatno, predsednik se slobodno kritikuje. Sa druge strane je sistem gde je sve drzavno, svi su podredjeni drzavi, pa i najgledaniji mediji su drzavni, a predsednik se velica kao da je bog. Pozdrav iz USA.

dali

pre 6 godina

@Pa se zamisli da li je Putin kritikovao npr. Charlie Hebdo za u najmanju ruju neumesne karikature terorističkih napada na ruske avione i sl.
(Pustinjska lisica, 30. maj 2017 16:11)

Ti smatraš da je Charlie Hebdo koji se i sam deklariše kao satirična novina (bez obzira na neukus njihovih karikatura) ozbiljan medij za informisanje građana kakav Sputnjik i Russia today pretenduju da budu i kako se prikazuju.
Pa care to je kao da si napisao kako treba kritikovati Politikin zabavnik ili neki enigmatski časopis!

neutralni felsh

pre 6 godina

čim je Makron odlučio da se lično upusti u objašnjenja to i te kako znači da se ovi ruski mediji ne samo pažljivo slušaju širom cele planete već i da imaju razarajući uticaj kojeg se Zapad plaši.
(logično, zar ne?, 30. maj 2017 16:41)


kad ikada u nekom ruskom mediju procitas jednu kritiku na racun ruskih politicara na vlasti, onda mozes da poredis ruske medije sa zapadnim.
ovako, ti govoris o propagandnim laboratorijama a mislis da su mediji.
da, u rusiji je novinatsvo mrtvo odavno. ubio ga putin.

1+1=?

pre 6 godina

mene cudi da osim u Srbiji iko uopste slusa Sputnjik I RT.
(BB8, 30. maj 2017 16:00)

Ne znam gde ti živiš, ali RT je izuzetno popularan na YouTube-u, popularniji od mnogih velikih "demokratskih" medija. Da, ponekad objašnjavaju da ono što vidiš ne postoji, ali često objašnjavaju i da postoji i ono što drugi nisu rekli. Ono što se na zapadu prećutkuje, na RT-u se objavljuje.
I onda lepo odgledaš i "demokratske" medije i "propagandne" medije, i dobiješ pravu sliku. A na njoj ništa lepo, veruj mi.

ha

pre 6 godina

@Endi: Sta je to "posteno i hrabro" rekao ako nikada ni jedan jedini primer neistinite i lazne informacije pomenutih medija nije naveden? S druge strane smo imali bezbroj primera nedokazanih tvrdnji i dokazano laznih vesti zapadnih medija na osnovu kojih su uvodjene sankcije, pokretani ratovi i nikom nista.
Moze nekome da se ne svidja sto pomenuti mediji prenose i vesti koje bi zapadni mediji da prikriju i sto osvetljava neke teme koje bi isti da zatamne (npr. u Siriji, Libiji, samoj EU itd.), ali to je njihovo legitimno pravo i uredjivacka politika. Ili to neko misli da zapadni mediji treba da zadrze medijski monopol i da drze kontrolu nad svetom i tako na daljinu upravljaju, a da svi ostali imaju samo da ponavljaju njihove price i bajke?

BB8

pre 6 godina

Hm, mene cudi da osim u Srbiji iko uopste slusa Sputnjik I RT. Klasicni agitpropvski mediji, zaostavstina staljinisticke propagande. Stavise ne znam ni da li se to mogu nazvati mediji, vise neki informativni bilteni za rusofile, koji objasnjavaju da ono sto vidis, zapravo ne postoji, ono sto cujes nije receno ono sto je logicno je zavera.
Ruska verzija Informera I Vucicevica. To veze sa zdravim razumom nema. Ne zam sto se uopste upustao u objasnjenja zasto nije pozvao predsavnike ruske propagande.

stiven k.

pre 6 godina

A šta je CNN nego propaganda i to najgore vrste. Znamo šta i kako su izveštavali za vreme rata u bivšoj Jugoslaviiji (setite se Amanpur). I tada nikom na zapadu nije smetalo da se tako nešto radi, jer je bilo u interesu zapadnih zemalja. Svako ko je drukčije izveštavao, bio je žigosan (bombardovali su RTS). Nije gotovo niti jedan značajniji medij na zapadu bio objektivan. Ruski mediji su "mala deca" za ove zapadnjake.

aeiou

pre 6 godina

To je ta sloboda medija. Mogu da pišu šta hoće, sve dok ne pišu protiv mene
(aninimus, 30. maj 2017 15:45)
Tako je. Mogu da pisu sta hoce dok god ne plasiraju lazi da bi nekome naneli stetu. Kao i sloboda govora - mozes da pricas sta hoces dok god je to istina i ne nanosi stetu drugima

Logika

pre 6 godina

Ovo je jeftina demagogija najviseg nivoa!Kao RT i sputnjik su propagandne masine a BBC i CNN i druge zapadne televizije nisu.Sve je to isto i sve emituju samo ono sto im odgovara,Rusi su samo usvojili strategiju svojih protivnika koji oblikuju svet svojim prenosenjem ,,istine'' svetu i imaju istu funkciju kao i Holivud a to je sirenje ,,meke'' moci svojih drzava,sto je mozda i bitnije od same upotrebe sile.Zato je u Americi i poznat izraz FAKE NEWS.

Pustinjska lisica

pre 6 godina

(Endi, 30. maj 2017 14:08)
veruj mi nije pokazao baš ništa.. kritikovao medije.. hmmm
A Putin mu uzvratio da je u pitanju "nepostojeća tema" o kojoj nema šta da diskutuje..
Pa se zamisli da li je Putin kritikovao npr. Charlie Hebdo za u najmanju ruju neumesne karikature terorističkih napada na ruske avione i sl.

strelac

pre 6 godina

Tako,lepo,otvoreno i u lice.Sta ako je i Putin u pitanju?Zasto bi Rusima bilo nesto tolerisano sto drugima nije?Toliko su i on i Tramp navikli na kukavice i poltrone da malo otreznjenjs nije na odmet.

Pera

pre 6 godina

Nista nije slagao, osim sto je nesto precutao. A to je da nikada nece tolerisati TUDJE lazljive medije, ali SVOJE lazljive medije i te kako podrzava.

logično, zar ne?

pre 6 godina

"Hm, mene cudi da osim u Srbiji iko uopste slusa Sputnjik i RT. ... Ne znam sto se uopste upustao u objasnjenja..." (BB8)

Upravo si samom sebi pronašao izvanredan razlog da prestaneš sa daljim čuđenjem - čim je Makron odlučio da se lično upusti u objašnjenja to i te kako znači da se ovi ruski mediji ne samo pažljivo slušaju širom cele planete već i da imaju razarajući uticaj kojeg se Zapad plaši.

Neko iz mase

pre 6 godina

Uopšte nije tajna da su te dve kuće oruđe propagande. Ali je isto tako poznato da se u istu svrhu koriste i bbc i ccn pa i euronews. Tako da ovakve izjave uopšte ne vidim kao jako lice demokratije već kao obično kukanje u kalimero stilu jer su napadnuti svojim oružjem a odgovorili su kaznama i zabranama u sovjetskom stilu.

Munja Ostrozubi

pre 6 godina

Makron se postavio kao covek od integriteta i pred Trampom i pred Putinom. Pokazao im je zube i nadam se da ce i ostatak Evrope zauzeti njegov stav.

ne radi se to tako

pre 6 godina

Poleteo je "klinac" mnogo, Trampu pomera koščice u ruci, Putinu govori šta je "crvena linija", kritikuje ruske medije, ponaša se kao da je neka mnogo ozbiljna faca i opasan igrač.

Zapamtite šta sam rekao, ima da prsne kao dulek kada bude geknuo na tvrdo. Ne podržavam ni Putina, ni Trampa, Francusku simpatišem ali tako se ne radi. Nov si u ekipi moraš malo da osmotriš situaciju, da se okrene koji krug, da isplaniraš šta i s kim i kada i onda da odigraš mudro a ne s neba pa u rebra.

Poginuće Makron kao Mančester, neće proći ni 6 meseci. Pri tome ne mislim fizički, zaginuće u političkom smislu i posle će mu biti kriv đavo.

salemaras@gmail.com

pre 6 godina

Mozes misliti....neko to isto kaze pred Lavrovom a ne sme pred Putinom?

Vecu petlju je imao Denzel Vasington rekavsi americkim medijima:"Ako ne citate novine neinformisani ste.
Ako ih citate,DEZINFORMISANI STE!"
Oni koji misle da se mediji na zapadu razlikuju od medija u Rusiji potpuno su DEZINFORMISANI!
Na sceni je "rat" geopolitickih mocnika a ne rat za istinu.
Posle svih lazi u zapadnim medijima tokom decenija,lazi koje su vremenom dokazane,zasto bih sada poceo da verujem zapadu ili bilo kome drugom?
Ni nasi mediji nisu drugaciji.Smejem se od pogleda na naslovne strane....a taj smeh nije proizvod zadovoljstva.

Vik

pre 6 godina

Ili drugim recima zamerio im je sto nisu radili u njegovu korist kao vecina glavnih medija nego su iznosili i cinjenice koje mu bas i ne odgovaraju. Vise puta je upitan da iznese konkretno sta su to neistinito i propagandno izvestavali ali za sada je ostao bez odgovora na ta pitanja.

chess board

pre 6 godina

Mislim da je Putin dobio sta je trazio a to je nezvanicna saradnja sa Francuskom bez obzira na sankcije ... a ova prica oko Ruskih medija je samo dimna zavesa!

Neko iz mase

pre 6 godina

Uopšte nije tajna da su te dve kuće oruđe propagande. Ali je isto tako poznato da se u istu svrhu koriste i bbc i ccn pa i euronews. Tako da ovakve izjave uopšte ne vidim kao jako lice demokratije već kao obično kukanje u kalimero stilu jer su napadnuti svojim oružjem a odgovorili su kaznama i zabranama u sovjetskom stilu.

salemaras@gmail.com

pre 6 godina

Mozes misliti....neko to isto kaze pred Lavrovom a ne sme pred Putinom?

Vecu petlju je imao Denzel Vasington rekavsi americkim medijima:"Ako ne citate novine neinformisani ste.
Ako ih citate,DEZINFORMISANI STE!"
Oni koji misle da se mediji na zapadu razlikuju od medija u Rusiji potpuno su DEZINFORMISANI!
Na sceni je "rat" geopolitickih mocnika a ne rat za istinu.
Posle svih lazi u zapadnim medijima tokom decenija,lazi koje su vremenom dokazane,zasto bih sada poceo da verujem zapadu ili bilo kome drugom?
Ni nasi mediji nisu drugaciji.Smejem se od pogleda na naslovne strane....a taj smeh nije proizvod zadovoljstva.

stiven k.

pre 6 godina

A šta je CNN nego propaganda i to najgore vrste. Znamo šta i kako su izveštavali za vreme rata u bivšoj Jugoslaviiji (setite se Amanpur). I tada nikom na zapadu nije smetalo da se tako nešto radi, jer je bilo u interesu zapadnih zemalja. Svako ko je drukčije izveštavao, bio je žigosan (bombardovali su RTS). Nije gotovo niti jedan značajniji medij na zapadu bio objektivan. Ruski mediji su "mala deca" za ove zapadnjake.

chess board

pre 6 godina

Mislim da je Putin dobio sta je trazio a to je nezvanicna saradnja sa Francuskom bez obzira na sankcije ... a ova prica oko Ruskih medija je samo dimna zavesa!

logično, zar ne?

pre 6 godina

"Hm, mene cudi da osim u Srbiji iko uopste slusa Sputnjik i RT. ... Ne znam sto se uopste upustao u objasnjenja..." (BB8)

Upravo si samom sebi pronašao izvanredan razlog da prestaneš sa daljim čuđenjem - čim je Makron odlučio da se lično upusti u objašnjenja to i te kako znači da se ovi ruski mediji ne samo pažljivo slušaju širom cele planete već i da imaju razarajući uticaj kojeg se Zapad plaši.

Munja Ostrozubi

pre 6 godina

Makron se postavio kao covek od integriteta i pred Trampom i pred Putinom. Pokazao im je zube i nadam se da ce i ostatak Evrope zauzeti njegov stav.

ne radi se to tako

pre 6 godina

Poleteo je "klinac" mnogo, Trampu pomera koščice u ruci, Putinu govori šta je "crvena linija", kritikuje ruske medije, ponaša se kao da je neka mnogo ozbiljna faca i opasan igrač.

Zapamtite šta sam rekao, ima da prsne kao dulek kada bude geknuo na tvrdo. Ne podržavam ni Putina, ni Trampa, Francusku simpatišem ali tako se ne radi. Nov si u ekipi moraš malo da osmotriš situaciju, da se okrene koji krug, da isplaniraš šta i s kim i kada i onda da odigraš mudro a ne s neba pa u rebra.

Poginuće Makron kao Mančester, neće proći ni 6 meseci. Pri tome ne mislim fizički, zaginuće u političkom smislu i posle će mu biti kriv đavo.

Vik

pre 6 godina

Ili drugim recima zamerio im je sto nisu radili u njegovu korist kao vecina glavnih medija nego su iznosili i cinjenice koje mu bas i ne odgovaraju. Vise puta je upitan da iznese konkretno sta su to neistinito i propagandno izvestavali ali za sada je ostao bez odgovora na ta pitanja.

BB8

pre 6 godina

Hm, mene cudi da osim u Srbiji iko uopste slusa Sputnjik I RT. Klasicni agitpropvski mediji, zaostavstina staljinisticke propagande. Stavise ne znam ni da li se to mogu nazvati mediji, vise neki informativni bilteni za rusofile, koji objasnjavaju da ono sto vidis, zapravo ne postoji, ono sto cujes nije receno ono sto je logicno je zavera.
Ruska verzija Informera I Vucicevica. To veze sa zdravim razumom nema. Ne zam sto se uopste upustao u objasnjenja zasto nije pozvao predsavnike ruske propagande.

Pustinjska lisica

pre 6 godina

(Endi, 30. maj 2017 14:08)
veruj mi nije pokazao baš ništa.. kritikovao medije.. hmmm
A Putin mu uzvratio da je u pitanju "nepostojeća tema" o kojoj nema šta da diskutuje..
Pa se zamisli da li je Putin kritikovao npr. Charlie Hebdo za u najmanju ruju neumesne karikature terorističkih napada na ruske avione i sl.

1+1=?

pre 6 godina

mene cudi da osim u Srbiji iko uopste slusa Sputnjik I RT.
(BB8, 30. maj 2017 16:00)

Ne znam gde ti živiš, ali RT je izuzetno popularan na YouTube-u, popularniji od mnogih velikih "demokratskih" medija. Da, ponekad objašnjavaju da ono što vidiš ne postoji, ali često objašnjavaju i da postoji i ono što drugi nisu rekli. Ono što se na zapadu prećutkuje, na RT-u se objavljuje.
I onda lepo odgledaš i "demokratske" medije i "propagandne" medije, i dobiješ pravu sliku. A na njoj ništa lepo, veruj mi.

aeiou

pre 6 godina

To je ta sloboda medija. Mogu da pišu šta hoće, sve dok ne pišu protiv mene
(aninimus, 30. maj 2017 15:45)
Tako je. Mogu da pisu sta hoce dok god ne plasiraju lazi da bi nekome naneli stetu. Kao i sloboda govora - mozes da pricas sta hoces dok god je to istina i ne nanosi stetu drugima

Hanson

pre 6 godina

CNN, NYT itd. nisu državni mediji. Razlika je izmedju državnih medija i privatnih. Ubedljiva većina Rusa svoje mišlienje dobija preko državnih medija. Kao nekada pod Miloševićem, državni mediji su sredstvo propagande reŸima. U Americi ne postoji nijedan državni medij. Državni mediji u Americi redovno kritikuju predsednika a imali su ulogu i u obaranju predsednika Amerike (Watergate). Ne možete porediti RT koji u Rusiji svi gledaju jer nemaju drugih opcija i CNN koji nije ni medju prvih 10 po gledanosti u Americi. Srbi misle da je CNN neka državna televizija koja Amerikancima širi propagandu i samo nju slušaju. CNN je potpuno privatna televizija i nije čak ni medju prvih deset po gledanosti u Americi. U Rusiji je sve državno. I mediji i firme. 80% Rusa prima platu od države. U Americi nema ni državnih medija ni državnih firmi. Mediji mogu da pišu šta god hoće. Ako imate problem sa CNN ima mnogo drugih opcija. Opet kažem, CNN je daleko od toga da je najgledaniji u Americi. Rusija i Amerika su dva različita sistema. Sistem gde je sve podredjeno individualcu, sve je privatno, predsednik se slobodno kritikuje. Sa druge strane je sistem gde je sve drzavno, svi su podredjeni drzavi, pa i najgledaniji mediji su drzavni, a predsednik se velica kao da je bog. Pozdrav iz USA.

neutralni felsh

pre 6 godina

čim je Makron odlučio da se lično upusti u objašnjenja to i te kako znači da se ovi ruski mediji ne samo pažljivo slušaju širom cele planete već i da imaju razarajući uticaj kojeg se Zapad plaši.
(logično, zar ne?, 30. maj 2017 16:41)


kad ikada u nekom ruskom mediju procitas jednu kritiku na racun ruskih politicara na vlasti, onda mozes da poredis ruske medije sa zapadnim.
ovako, ti govoris o propagandnim laboratorijama a mislis da su mediji.
da, u rusiji je novinatsvo mrtvo odavno. ubio ga putin.

dali

pre 6 godina

@Pa se zamisli da li je Putin kritikovao npr. Charlie Hebdo za u najmanju ruju neumesne karikature terorističkih napada na ruske avione i sl.
(Pustinjska lisica, 30. maj 2017 16:11)

Ti smatraš da je Charlie Hebdo koji se i sam deklariše kao satirična novina (bez obzira na neukus njihovih karikatura) ozbiljan medij za informisanje građana kakav Sputnjik i Russia today pretenduju da budu i kako se prikazuju.
Pa care to je kao da si napisao kako treba kritikovati Politikin zabavnik ili neki enigmatski časopis!

strelac

pre 6 godina

Tako,lepo,otvoreno i u lice.Sta ako je i Putin u pitanju?Zasto bi Rusima bilo nesto tolerisano sto drugima nije?Toliko su i on i Tramp navikli na kukavice i poltrone da malo otreznjenjs nije na odmet.

Pera

pre 6 godina

Nista nije slagao, osim sto je nesto precutao. A to je da nikada nece tolerisati TUDJE lazljive medije, ali SVOJE lazljive medije i te kako podrzava.

misko

pre 6 godina

cak i ako ruske i zapadne novine koriste slicnu taktiku velika je razlika jer ruske su drzavne i mogu da prave disinformaciju i laz samo oko Zapada (u stilu:ako mi ne mozemo dobro da zivimo neka se cini da ni oni ne zive dobro) i nema nade de naprave neku kritiku na racun svoje vlade a na zapadu novine nisu drzavne i kritikuju svih i sve tako da objektivnost je mnogo veca

Logika

pre 6 godina

Ovo je jeftina demagogija najviseg nivoa!Kao RT i sputnjik su propagandne masine a BBC i CNN i druge zapadne televizije nisu.Sve je to isto i sve emituju samo ono sto im odgovara,Rusi su samo usvojili strategiju svojih protivnika koji oblikuju svet svojim prenosenjem ,,istine'' svetu i imaju istu funkciju kao i Holivud a to je sirenje ,,meke'' moci svojih drzava,sto je mozda i bitnije od same upotrebe sile.Zato je u Americi i poznat izraz FAKE NEWS.

ha

pre 6 godina

@Endi: Sta je to "posteno i hrabro" rekao ako nikada ni jedan jedini primer neistinite i lazne informacije pomenutih medija nije naveden? S druge strane smo imali bezbroj primera nedokazanih tvrdnji i dokazano laznih vesti zapadnih medija na osnovu kojih su uvodjene sankcije, pokretani ratovi i nikom nista.
Moze nekome da se ne svidja sto pomenuti mediji prenose i vesti koje bi zapadni mediji da prikriju i sto osvetljava neke teme koje bi isti da zatamne (npr. u Siriji, Libiji, samoj EU itd.), ali to je njihovo legitimno pravo i uredjivacka politika. Ili to neko misli da zapadni mediji treba da zadrze medijski monopol i da drze kontrolu nad svetom i tako na daljinu upravljaju, a da svi ostali imaju samo da ponavljaju njihove price i bajke?

jasdf

pre 6 godina

@pustinjska lisica
Jeste, Putin je u vise navrata kritikovao pomenuti list. Putinov bliski saradnik, Kadirov, je cak i organizovao protedte protiv tog satiricnog lista.

BB8

pre 6 godina

Hm, mene cudi da osim u Srbiji iko uopste slusa Sputnjik I RT. Klasicni agitpropvski mediji, zaostavstina staljinisticke propagande. Stavise ne znam ni da li se to mogu nazvati mediji, vise neki informativni bilteni za rusofile, koji objasnjavaju da ono sto vidis, zapravo ne postoji, ono sto cujes nije receno ono sto je logicno je zavera.
Ruska verzija Informera I Vucicevica. To veze sa zdravim razumom nema. Ne zam sto se uopste upustao u objasnjenja zasto nije pozvao predsavnike ruske propagande.

ne radi se to tako

pre 6 godina

Poleteo je "klinac" mnogo, Trampu pomera koščice u ruci, Putinu govori šta je "crvena linija", kritikuje ruske medije, ponaša se kao da je neka mnogo ozbiljna faca i opasan igrač.

Zapamtite šta sam rekao, ima da prsne kao dulek kada bude geknuo na tvrdo. Ne podržavam ni Putina, ni Trampa, Francusku simpatišem ali tako se ne radi. Nov si u ekipi moraš malo da osmotriš situaciju, da se okrene koji krug, da isplaniraš šta i s kim i kada i onda da odigraš mudro a ne s neba pa u rebra.

Poginuće Makron kao Mančester, neće proći ni 6 meseci. Pri tome ne mislim fizički, zaginuće u političkom smislu i posle će mu biti kriv đavo.

Munja Ostrozubi

pre 6 godina

Makron se postavio kao covek od integriteta i pred Trampom i pred Putinom. Pokazao im je zube i nadam se da ce i ostatak Evrope zauzeti njegov stav.

Hanson

pre 6 godina

CNN, NYT itd. nisu državni mediji. Razlika je izmedju državnih medija i privatnih. Ubedljiva većina Rusa svoje mišlienje dobija preko državnih medija. Kao nekada pod Miloševićem, državni mediji su sredstvo propagande reŸima. U Americi ne postoji nijedan državni medij. Državni mediji u Americi redovno kritikuju predsednika a imali su ulogu i u obaranju predsednika Amerike (Watergate). Ne možete porediti RT koji u Rusiji svi gledaju jer nemaju drugih opcija i CNN koji nije ni medju prvih 10 po gledanosti u Americi. Srbi misle da je CNN neka državna televizija koja Amerikancima širi propagandu i samo nju slušaju. CNN je potpuno privatna televizija i nije čak ni medju prvih deset po gledanosti u Americi. U Rusiji je sve državno. I mediji i firme. 80% Rusa prima platu od države. U Americi nema ni državnih medija ni državnih firmi. Mediji mogu da pišu šta god hoće. Ako imate problem sa CNN ima mnogo drugih opcija. Opet kažem, CNN je daleko od toga da je najgledaniji u Americi. Rusija i Amerika su dva različita sistema. Sistem gde je sve podredjeno individualcu, sve je privatno, predsednik se slobodno kritikuje. Sa druge strane je sistem gde je sve drzavno, svi su podredjeni drzavi, pa i najgledaniji mediji su drzavni, a predsednik se velica kao da je bog. Pozdrav iz USA.

strelac

pre 6 godina

Tako,lepo,otvoreno i u lice.Sta ako je i Putin u pitanju?Zasto bi Rusima bilo nesto tolerisano sto drugima nije?Toliko su i on i Tramp navikli na kukavice i poltrone da malo otreznjenjs nije na odmet.

Neko iz mase

pre 6 godina

Uopšte nije tajna da su te dve kuće oruđe propagande. Ali je isto tako poznato da se u istu svrhu koriste i bbc i ccn pa i euronews. Tako da ovakve izjave uopšte ne vidim kao jako lice demokratije već kao obično kukanje u kalimero stilu jer su napadnuti svojim oružjem a odgovorili su kaznama i zabranama u sovjetskom stilu.

misko

pre 6 godina

cak i ako ruske i zapadne novine koriste slicnu taktiku velika je razlika jer ruske su drzavne i mogu da prave disinformaciju i laz samo oko Zapada (u stilu:ako mi ne mozemo dobro da zivimo neka se cini da ni oni ne zive dobro) i nema nade de naprave neku kritiku na racun svoje vlade a na zapadu novine nisu drzavne i kritikuju svih i sve tako da objektivnost je mnogo veca

stiven k.

pre 6 godina

A šta je CNN nego propaganda i to najgore vrste. Znamo šta i kako su izveštavali za vreme rata u bivšoj Jugoslaviiji (setite se Amanpur). I tada nikom na zapadu nije smetalo da se tako nešto radi, jer je bilo u interesu zapadnih zemalja. Svako ko je drukčije izveštavao, bio je žigosan (bombardovali su RTS). Nije gotovo niti jedan značajniji medij na zapadu bio objektivan. Ruski mediji su "mala deca" za ove zapadnjake.

Vik

pre 6 godina

Ili drugim recima zamerio im je sto nisu radili u njegovu korist kao vecina glavnih medija nego su iznosili i cinjenice koje mu bas i ne odgovaraju. Vise puta je upitan da iznese konkretno sta su to neistinito i propagandno izvestavali ali za sada je ostao bez odgovora na ta pitanja.

logično, zar ne?

pre 6 godina

"Hm, mene cudi da osim u Srbiji iko uopste slusa Sputnjik i RT. ... Ne znam sto se uopste upustao u objasnjenja..." (BB8)

Upravo si samom sebi pronašao izvanredan razlog da prestaneš sa daljim čuđenjem - čim je Makron odlučio da se lično upusti u objašnjenja to i te kako znači da se ovi ruski mediji ne samo pažljivo slušaju širom cele planete već i da imaju razarajući uticaj kojeg se Zapad plaši.

aeiou

pre 6 godina

To je ta sloboda medija. Mogu da pišu šta hoće, sve dok ne pišu protiv mene
(aninimus, 30. maj 2017 15:45)
Tako je. Mogu da pisu sta hoce dok god ne plasiraju lazi da bi nekome naneli stetu. Kao i sloboda govora - mozes da pricas sta hoces dok god je to istina i ne nanosi stetu drugima

dali

pre 6 godina

@Pa se zamisli da li je Putin kritikovao npr. Charlie Hebdo za u najmanju ruju neumesne karikature terorističkih napada na ruske avione i sl.
(Pustinjska lisica, 30. maj 2017 16:11)

Ti smatraš da je Charlie Hebdo koji se i sam deklariše kao satirična novina (bez obzira na neukus njihovih karikatura) ozbiljan medij za informisanje građana kakav Sputnjik i Russia today pretenduju da budu i kako se prikazuju.
Pa care to je kao da si napisao kako treba kritikovati Politikin zabavnik ili neki enigmatski časopis!

Pustinjska lisica

pre 6 godina

(Endi, 30. maj 2017 14:08)
veruj mi nije pokazao baš ništa.. kritikovao medije.. hmmm
A Putin mu uzvratio da je u pitanju "nepostojeća tema" o kojoj nema šta da diskutuje..
Pa se zamisli da li je Putin kritikovao npr. Charlie Hebdo za u najmanju ruju neumesne karikature terorističkih napada na ruske avione i sl.

chess board

pre 6 godina

Mislim da je Putin dobio sta je trazio a to je nezvanicna saradnja sa Francuskom bez obzira na sankcije ... a ova prica oko Ruskih medija je samo dimna zavesa!

neutralni felsh

pre 6 godina

čim je Makron odlučio da se lično upusti u objašnjenja to i te kako znači da se ovi ruski mediji ne samo pažljivo slušaju širom cele planete već i da imaju razarajući uticaj kojeg se Zapad plaši.
(logično, zar ne?, 30. maj 2017 16:41)


kad ikada u nekom ruskom mediju procitas jednu kritiku na racun ruskih politicara na vlasti, onda mozes da poredis ruske medije sa zapadnim.
ovako, ti govoris o propagandnim laboratorijama a mislis da su mediji.
da, u rusiji je novinatsvo mrtvo odavno. ubio ga putin.

salemaras@gmail.com

pre 6 godina

Mozes misliti....neko to isto kaze pred Lavrovom a ne sme pred Putinom?

Vecu petlju je imao Denzel Vasington rekavsi americkim medijima:"Ako ne citate novine neinformisani ste.
Ako ih citate,DEZINFORMISANI STE!"
Oni koji misle da se mediji na zapadu razlikuju od medija u Rusiji potpuno su DEZINFORMISANI!
Na sceni je "rat" geopolitickih mocnika a ne rat za istinu.
Posle svih lazi u zapadnim medijima tokom decenija,lazi koje su vremenom dokazane,zasto bih sada poceo da verujem zapadu ili bilo kome drugom?
Ni nasi mediji nisu drugaciji.Smejem se od pogleda na naslovne strane....a taj smeh nije proizvod zadovoljstva.

Pera

pre 6 godina

Nista nije slagao, osim sto je nesto precutao. A to je da nikada nece tolerisati TUDJE lazljive medije, ali SVOJE lazljive medije i te kako podrzava.

1+1=?

pre 6 godina

mene cudi da osim u Srbiji iko uopste slusa Sputnjik I RT.
(BB8, 30. maj 2017 16:00)

Ne znam gde ti živiš, ali RT je izuzetno popularan na YouTube-u, popularniji od mnogih velikih "demokratskih" medija. Da, ponekad objašnjavaju da ono što vidiš ne postoji, ali često objašnjavaju i da postoji i ono što drugi nisu rekli. Ono što se na zapadu prećutkuje, na RT-u se objavljuje.
I onda lepo odgledaš i "demokratske" medije i "propagandne" medije, i dobiješ pravu sliku. A na njoj ništa lepo, veruj mi.

Logika

pre 6 godina

Ovo je jeftina demagogija najviseg nivoa!Kao RT i sputnjik su propagandne masine a BBC i CNN i druge zapadne televizije nisu.Sve je to isto i sve emituju samo ono sto im odgovara,Rusi su samo usvojili strategiju svojih protivnika koji oblikuju svet svojim prenosenjem ,,istine'' svetu i imaju istu funkciju kao i Holivud a to je sirenje ,,meke'' moci svojih drzava,sto je mozda i bitnije od same upotrebe sile.Zato je u Americi i poznat izraz FAKE NEWS.

ha

pre 6 godina

@Endi: Sta je to "posteno i hrabro" rekao ako nikada ni jedan jedini primer neistinite i lazne informacije pomenutih medija nije naveden? S druge strane smo imali bezbroj primera nedokazanih tvrdnji i dokazano laznih vesti zapadnih medija na osnovu kojih su uvodjene sankcije, pokretani ratovi i nikom nista.
Moze nekome da se ne svidja sto pomenuti mediji prenose i vesti koje bi zapadni mediji da prikriju i sto osvetljava neke teme koje bi isti da zatamne (npr. u Siriji, Libiji, samoj EU itd.), ali to je njihovo legitimno pravo i uredjivacka politika. Ili to neko misli da zapadni mediji treba da zadrze medijski monopol i da drze kontrolu nad svetom i tako na daljinu upravljaju, a da svi ostali imaju samo da ponavljaju njihove price i bajke?

jasdf

pre 6 godina

@pustinjska lisica
Jeste, Putin je u vise navrata kritikovao pomenuti list. Putinov bliski saradnik, Kadirov, je cak i organizovao protedte protiv tog satiricnog lista.