Četvrtak, 25.05.2017.

11:13

Vučić dovezao novi "fijat 500L": Prekretnica VIDEO

Kompanija "Fijat-Krajsler" (FCA) svečano je predstavila novi fijat 500L u krugu fabrike u Kragujevcu, a premijer Aleksandar Vučić je "isprobao" novi model.

Izvor: Tanjug

Vuèiæ dovezao novi "fijat 500L": Prekretnica VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

46 Komentari

Sortiraj po:

Дача

pre 6 godina

Најпопуларнији Амерички сајт за оцењивање квалитета производа на њиховом тржишту,ставио је 500Л на листу 10 најлошијих аутомобила - као најгори ауто у компакт класи,када се погледа однос уложеног новца и кавалитета који се за ту суму добија. Како кажу - "Исплативост: Много гора од просека."

Најзанимљивије је што се листа саставља према мишљењу и утисцима потрошача,значи директних корисника,а не новинара и којекаквих квази-стручњака који традиционално "мрзе Србију и све што из ње долази".

Новом 500Л много среће. Требаће му на озбиљним тржиштима.

Да не буде рекла-казала http://www.consumerreports.org/new-cars/10-of-the-lowest-rated-cars-for-2017/

ludi milojko

pre 6 godina

Ovaj restyle je došao baš u pravo vreme..braon i narandžasta mu fenomenalno čuče kao i nove felne. Ali tako opremljen i uz dizel motor cena mu ide u nebesa..ja sam pre za novi tipo karavan..

Bojan

pre 6 godina

Deset godina ljudi koji zive iza Fiata u naselju Erdec voze po rupama i nikakvom asfaltu koji se nalazi ispred same fabrike.Tek pre nedelju dana je ceo most asfaltiran,ograda ofarbana i to zbog dolaska premijera..DESET GODINA!

trile

pre 6 godina

Iskreno, ok auto. Nije lepota ali dobro je dizajniran sto se prostora tice kojga ima zaista puno. U firmi vozimo ovaj, cajger je otkucao 136.000 za sada ne primecujem da se ista raspada! Ama bas nista mada moram reci da je dobro odrzavan. Benzinac od 95 konja je pospan ali dizel 1.3 vuce dobro. U firmi imamo i lineu i sto se tice zavrsne obrade 500l je mnogo bolji-sav usiven u nutra. Linea ima nalepnice od papira na instrument tabli.

Kecman

pre 6 godina

Fiat 500L je prelep. Uspeh je da se jedan takav automobil sklapa kod nas.
(Sinisa Goranovic, 25. maj 2017 11:35)
shvatam ja da si ti bot i da moras da hvalis ovo, doduse izgled je u oku posmatraca pa necemo to komentarisati.
Nazalost po Fijat, Srbiju a i sve nas Fijat je fabrika koja je u velikom padu i koju sve ostale grupacije (VW, Tojota, 5Reno-Nisan) u svim segmentima daleko nadmasuju. Ovo kazem kao dobar poznavalac prilika u auto industriji. Fiatu 500L su glavna konkurencija u Evropi Reno Senik, Citroen Pikaso... i oni su mnogo bolji automobili(na nasu veliku zalost) i dosta se bolje prodaju. U Americi je slicna prica gde Fijat nema nikakve sanse protiv japanaca koji vladaju tamo.
Nasa nesreca je sto smo u partnerstvo usli sa Fijatom koji je uspeo da upropasti Lanciju a i drugi brendovi mu ne blistaju i imaju negativnu tendenciju. S druge Cesi i Rumuni su procvetali jer su im mentori postali mnogo ozbiljnije fabrike VW i Reno(uz svo podnistavanje od strane nekih ka renou oni su po pitanju upravljanja svetlosnim gofinama ispred fijata).

Bojan

pre 6 godina

Iskren da budem,odnos cene i kvaliteta stoji. Vozim ga evo skoro 4 godine, jos ga nisam otplatio, ostalo mi je jos godinu dana kredita koji je u tom momentu bio najpovoljniji ( da ne reklamiram banku ).
U tom momentu skupio sam pristojne pare za polovnjaka i trazio neki mladji auto, sa nekom pristojnom km , medjutim sve sto je iskakalo je bilo sa "vracenih" 100-115.000 km i mnogo losijom opremom.
Za ove 4 godine sam zamenio svecice, odradio male servise i registraciju i nista vise. Mozda sam bio te srece da naletim na dobro odradjen auto, ali iskren da budem zamerke nemam ni na komfor unutra , ni na upravljivost istim, dosta mesta za nas od 190 cm i napred i nazad. Posle stare Fabie gde su mi kolena bila za vratom, ovo je sto se tice prostora u kabini bilo prijatno iznenadjenje.
Jedino sto stoji da je 1.4 95 KS dosta trom pri preticanju i misljenja sam da bi mu 1.6 motor sa jos malo konja super legao, ali to se iznivelise spustanjem u nizi stepen prenosa pri preticanju. Sve ostalo je , barem na mom vozilu i dalje 100% funkcionalno. E sad da li sam imao srece da je odradjen kako treba ili se nekome zalomilo vozilo koje nije uradjeno kako treba , to je sad neka druga tema za razmatranje. Sve u svemu, ja zadovoljan.
Treba i uporediti nova vozila slicne cene sa Ficom i doneti zakljucak da li je ovo dobra kupovina ili ne.

Boki2211

pre 6 godina

Sreca je pa se auto ne pravi za Vucica vec za trziste. Hvalite se tek kad pocne prodaja. Tada cete videti sta ste napravili i koliko ste ga dobro napravili. A Vucica i njegovu voznju po krugu fabrike zaboravite odmah

Demos

pre 6 godina

Pripremite se vi polako za elektroautomobile. Njima nece trebati komplikovani motor ni transmisija pa se spremimo da ih sami pravimo. Imamo rudnik litijuma (kod Loznice) i bakra za baterije, elektromotor je lako napraviti, za 2,3 godine ako se ukljuce profesori fakluteta bi mogli napraviti nas elektroauto i smanjiti uvoz nafte i automobila gde nam odlazi veliki deo bogatstva iz zemlje. To je prava buducnost, praviti svoje umesto raditi za strance.
(Cekamo revolucionarni Tesla 3 u junu, 25. maj 2017 12:06)

A ko će da ga napravi? Pa, ne znamo ni prugu da položimo, što je tehnologija iz 19 veka, a hoćemo da pravimo automobile 22 veka. Smešni ste.

the Spatula

pre 6 godina

Ne sumnjamo da je lep, dobar, udoban, da ide lepo. Ali...nije nam jasno zasto se vozite u audijima, skodama, bmwu, roverima itd, a toliko volite Srbiju, vi nasi dragi politicari? Eto, ispada da sam ja veci Srbin od tebe, vas jer vozim FIAT.

Nenad

pre 6 godina

Od svega ovoga neke stvari su mi interesantne.Ko je sve dao novac tj tih 1.3 milijarde evra, koliko smo dali mi a kolko Italijani?Zasto nisu popunjeni proizvidni kapaciteti fabrike?Zasto ne prouzvodimo jos jedan model u klasi Dacije Logan,Skode Rapid,Lade Veste itd.,nesto sto je za trziste juzne i istocne Evrope?Zasto ugradjuju 1.4 16v koji trosi ulje?

Đole

pre 6 godina

Rekord fabrike Crvena Zastava Automobili je na nivou jedne godine bio preko 220.000 prodatih automobila. Rekord Fijata u Kragujevcu je 147.000. Takođe, godišnja proizvodnja u Tastavi nikada nije padala na menje od 100.000 automobila izuzev u godini bombardovanja i u još dve godine kada su sankcije bile najžešće. Fijat je u Kragujevcu tokom 2016. proizveo samo 85.000 vozila. Strašno malo!!! Tačno je da je Fijat jedan od najvećih izvoznika iz Srbije ali niko ne spominje i da je jedan od najvećih uvoznika. Zato Fijat u budžet Srbije uplaćuje mizeran novac na osnovu dividende!! BROJKE SVE GOVORE - JEDAN OD NAJLOŠIJIH POSLOVA U ISTORIJI SRBIJE. ZAŠTO DINKIĆ I ĐELIĆ NISU OPTUŽENI ZA ŠTETU NANETU DRŽAVI SRBIJI???

Marko

pre 6 godina

Da, ali njemu nisu dali NOV auto sa :

1. Cukanjem u prednjem delu sasije kada prelazis preko rupe ili neravnine na putu,

2. Sa problemima u menjacu,

3. Sa problemima u letvi volana, luft i lupkanje kod okretanja volana

4. Sa procurivanjem vode kada je jaka kisa, iznutra kod prednjih retrovizora,

5. Bez suspleha,

6. Sa vecim brisacem koji ne moze da se otvori do kraja nego
kaci za plastiku haube

7. Sa ovlascenim servisima koji se prave ludi na sve ove probleme,

8. Sa arogantnom i neprofesionalnom tehnickom podrskom fabrike,

9. Prosecno svaki deseti Fijat 500 L ima neki od ovih problema - da se proveriti na forumima.



FIAT treba da je sramota !

Zalosno, upropastili su ceo koncept. Zato Srpske vlasti i traze proizvodnju novog modela.

Tako dobro zamisljen auto i dizajn sa ozbiljnim propustima o kojima se cuti. Nije ni cudo sto su brze bolje pozurili sa redizajniranim modelom.

Turci, odnosno fabrika Tofas za Tipo je dosta bolje prosla.

donkihot

pre 6 godina

NOVI MODEL..Po njegovoj logici i on je svakog jutra kad obuce drugo odelo, nov covek... Kamo lepe srece da je tako,mozda bi i nama jednom svanulo sa njim-novim covekom! Ali,sta ocekivati od njega,sem novih manipulacija,demagogije i lazi... Sto je najgore od svega,nije on kriv,vec mi sami,mi koji jesmo i koji nismo glasali!

drvobradi

pre 6 godina

Jedan od problema 500L serije je sto nema dobru paletu motora. To se donekle popravilo sa ovim 1,3 i 1,6 dizelima od 95 i 120 KS, ali benzinski su i dalje losi, a to moze biti problem s obzirom na trenutnu situaciju sa dizelima. 1.4 od 95KS je trebalo izbaciti i ubaciti neki atmosferski od 110+ KS i upariti ga sa vec postojecim pristojnim 6to brzinskim menjacem, a ovaj 1.4T je slabiji od konkurencije (Opel, Skoda, PSA) a verovatno slicno kosta.

NIKOLA

pre 6 godina

Ružan spolja, unutra top urađen ,ne volim FIAT ali ubedljivo najbolji odnos cene i onog što pruža,ja do sada ne sedoh u auto te klase a da ima toliko mesta i napred i nazad i ok gepek a cena Rumunska,potpuno neopravdano ignorisan auto zbog spoljnog izgleda.Čak i osnovni benzinac 95 konja sa ugrađenim plinom lepo ide.PS inače vozim auto od 150 konja i visok sam preko 190 cm i težak preko 100 kg tako da me je baš pozitivno iznenadio.A gospodar i treba da reklamira, koji mi to auto još pravimo i kome se plaća porez i čiji su radnici,tako i da radi i druge stvari a ne da nas loži i priča bajke za laku noć.

Cekamo revolucionarni Tesla 3 u junu

pre 6 godina

Pripremite se vi polako za elektroautomobile. Njima nece trebati komplikovani motor ni transmisija pa se spremimo da ih sami pravimo. Imamo rudnik litijuma (kod Loznice) i bakra za baterije, elektromotor je lako napraviti, za 2,3 godine ako se ukljuce profesori fakluteta bi mogli napraviti nas elektroauto i smanjiti uvoz nafte i automobila gde nam odlazi veliki deo bogatstva iz zemlje. To je prava buducnost, praviti svoje umesto raditi za strance.

jj

pre 6 godina

Puno mi je srce kada vidim ovakve vesti, ovo me malo vraća u prošlost kada smo restilizovali Juga pa mu stavili nove branike i odmoriste za ruke posle guranja. Neka se on nama pravi još 20 godina pa onda novi model.

Ja

pre 6 godina

najbolje prodavanog?istorija se ponavlja.
tako su zastavina vozila dobila gotovo neprimetan redizajn i novu instrument tablu...nakon toga svi znamo sta je usledilo.

Miki

pre 6 godina

Meni lično je na žalost ružan i ovaj i prošli,kao neka buba,ne liči mi na auto.
Ali moram da priznam da ih u americi viđam prilično dosta,uglavnom ih vozaju žene.Gledam da kupujem šta god mogu a da je napravljeno u srbiji ali ovo stvarno ne mogu,baš mi je ružan,a skuplji na primer od novog pasata.
Razumem i to da se ukusi ne komentarišu,da sam to ja a opet nekima je lep verovatno.

Realnost

pre 6 godina

Ne simpatišem Vučića,ali mi ovo deluje kao logičan potez proizvođača i to mema veze sa Vučićem ili ko god da je na čelu države.Restajling se radi kod svakog automobila, to je slučaj i sa 500L.Kao i uvek restajling verzija je de facto bolja jer se ispravljaju sve greške kod prvobitne verzije koje nisu mogle biti uočene testiranjem pre upotrebe.E sad ukusi su različiti, ali meni se ova verzija dopada.Naručito je primamljiv produženi model sa 8 sedišta koji je lep za auto takve veličine, kao i funkcionalan.Motori su za moj ukus slabi, ali ipak ja nisam porodičan čovek koji vozi ovakav tip automobila.Voleo bih samo da vidim šta voze ovi komentatori, kada im je ovaj auto "loš".

Meister Jakob

pre 6 godina

Da li mi neko može objasniti kako to da premijer zloupotrebljava svoj položaj za reklamiranje privatne firme?!
Da premijer odvozi auto bilo koje marke, pa javno kaže da je odličan i to objave svi mediji to je neprocjenjiva reklama, nema tih novaca kojim se tako što može kupiti, ili možda ima?!

fsdf

pre 6 godina

MUP ne moze ni tablicu da napravi kako treba, ova PROBA sa razlicitm razmacima izmedju slova izgleda kao da su deca u obdanistu slagala.

A o "novom modelu" ne znam sta da kazem.

vojvodjanin

pre 6 godina

Ovaj i tamo ode. Na promociju automobila.Besposlen pop i jarice krsti. Da li Merkelova ide na promociju novog Mercedesa? Ali treba upotpuniti vecerasnje TV Dnevnike

Nov model, ha, ha, ha

pre 6 godina

Fali podatak koliki je uvoz Fiata u Srbiju, pošto je u tim kolima samo vazduh u gumama iz Srbije.A milijarde dinara iz budžeta su ustvari plata za radnike koji praktično Fiat ne koštaju ništa.

miki

pre 6 godina

Zasto imate potrebu da obmanjujete narod? To nije novi model, vec je stari model restilizovan i unapredjen kako bi mu se produzio zivotni, prodajni vek.

vojvodjanin

pre 6 godina

Ovaj i tamo ode. Na promociju automobila.Besposlen pop i jarice krsti. Da li Merkelova ide na promociju novog Mercedesa? Ali treba upotpuniti vecerasnje TV Dnevnike

miki

pre 6 godina

Zasto imate potrebu da obmanjujete narod? To nije novi model, vec je stari model restilizovan i unapredjen kako bi mu se produzio zivotni, prodajni vek.

Realnost

pre 6 godina

Ne simpatišem Vučića,ali mi ovo deluje kao logičan potez proizvođača i to mema veze sa Vučićem ili ko god da je na čelu države.Restajling se radi kod svakog automobila, to je slučaj i sa 500L.Kao i uvek restajling verzija je de facto bolja jer se ispravljaju sve greške kod prvobitne verzije koje nisu mogle biti uočene testiranjem pre upotrebe.E sad ukusi su različiti, ali meni se ova verzija dopada.Naručito je primamljiv produženi model sa 8 sedišta koji je lep za auto takve veličine, kao i funkcionalan.Motori su za moj ukus slabi, ali ipak ja nisam porodičan čovek koji vozi ovakav tip automobila.Voleo bih samo da vidim šta voze ovi komentatori, kada im je ovaj auto "loš".

Nov model, ha, ha, ha

pre 6 godina

Fali podatak koliki je uvoz Fiata u Srbiju, pošto je u tim kolima samo vazduh u gumama iz Srbije.A milijarde dinara iz budžeta su ustvari plata za radnike koji praktično Fiat ne koštaju ništa.

fsdf

pre 6 godina

MUP ne moze ni tablicu da napravi kako treba, ova PROBA sa razlicitm razmacima izmedju slova izgleda kao da su deca u obdanistu slagala.

A o "novom modelu" ne znam sta da kazem.

Bojan

pre 6 godina

Iskren da budem,odnos cene i kvaliteta stoji. Vozim ga evo skoro 4 godine, jos ga nisam otplatio, ostalo mi je jos godinu dana kredita koji je u tom momentu bio najpovoljniji ( da ne reklamiram banku ).
U tom momentu skupio sam pristojne pare za polovnjaka i trazio neki mladji auto, sa nekom pristojnom km , medjutim sve sto je iskakalo je bilo sa "vracenih" 100-115.000 km i mnogo losijom opremom.
Za ove 4 godine sam zamenio svecice, odradio male servise i registraciju i nista vise. Mozda sam bio te srece da naletim na dobro odradjen auto, ali iskren da budem zamerke nemam ni na komfor unutra , ni na upravljivost istim, dosta mesta za nas od 190 cm i napred i nazad. Posle stare Fabie gde su mi kolena bila za vratom, ovo je sto se tice prostora u kabini bilo prijatno iznenadjenje.
Jedino sto stoji da je 1.4 95 KS dosta trom pri preticanju i misljenja sam da bi mu 1.6 motor sa jos malo konja super legao, ali to se iznivelise spustanjem u nizi stepen prenosa pri preticanju. Sve ostalo je , barem na mom vozilu i dalje 100% funkcionalno. E sad da li sam imao srece da je odradjen kako treba ili se nekome zalomilo vozilo koje nije uradjeno kako treba , to je sad neka druga tema za razmatranje. Sve u svemu, ja zadovoljan.
Treba i uporediti nova vozila slicne cene sa Ficom i doneti zakljucak da li je ovo dobra kupovina ili ne.

trile

pre 6 godina

Iskreno, ok auto. Nije lepota ali dobro je dizajniran sto se prostora tice kojga ima zaista puno. U firmi vozimo ovaj, cajger je otkucao 136.000 za sada ne primecujem da se ista raspada! Ama bas nista mada moram reci da je dobro odrzavan. Benzinac od 95 konja je pospan ali dizel 1.3 vuce dobro. U firmi imamo i lineu i sto se tice zavrsne obrade 500l je mnogo bolji-sav usiven u nutra. Linea ima nalepnice od papira na instrument tabli.

Cekamo revolucionarni Tesla 3 u junu

pre 6 godina

Pripremite se vi polako za elektroautomobile. Njima nece trebati komplikovani motor ni transmisija pa se spremimo da ih sami pravimo. Imamo rudnik litijuma (kod Loznice) i bakra za baterije, elektromotor je lako napraviti, za 2,3 godine ako se ukljuce profesori fakluteta bi mogli napraviti nas elektroauto i smanjiti uvoz nafte i automobila gde nam odlazi veliki deo bogatstva iz zemlje. To je prava buducnost, praviti svoje umesto raditi za strance.

donkihot

pre 6 godina

NOVI MODEL..Po njegovoj logici i on je svakog jutra kad obuce drugo odelo, nov covek... Kamo lepe srece da je tako,mozda bi i nama jednom svanulo sa njim-novim covekom! Ali,sta ocekivati od njega,sem novih manipulacija,demagogije i lazi... Sto je najgore od svega,nije on kriv,vec mi sami,mi koji jesmo i koji nismo glasali!

Meister Jakob

pre 6 godina

Da li mi neko može objasniti kako to da premijer zloupotrebljava svoj položaj za reklamiranje privatne firme?!
Da premijer odvozi auto bilo koje marke, pa javno kaže da je odličan i to objave svi mediji to je neprocjenjiva reklama, nema tih novaca kojim se tako što može kupiti, ili možda ima?!

Đole

pre 6 godina

Rekord fabrike Crvena Zastava Automobili je na nivou jedne godine bio preko 220.000 prodatih automobila. Rekord Fijata u Kragujevcu je 147.000. Takođe, godišnja proizvodnja u Tastavi nikada nije padala na menje od 100.000 automobila izuzev u godini bombardovanja i u još dve godine kada su sankcije bile najžešće. Fijat je u Kragujevcu tokom 2016. proizveo samo 85.000 vozila. Strašno malo!!! Tačno je da je Fijat jedan od najvećih izvoznika iz Srbije ali niko ne spominje i da je jedan od najvećih uvoznika. Zato Fijat u budžet Srbije uplaćuje mizeran novac na osnovu dividende!! BROJKE SVE GOVORE - JEDAN OD NAJLOŠIJIH POSLOVA U ISTORIJI SRBIJE. ZAŠTO DINKIĆ I ĐELIĆ NISU OPTUŽENI ZA ŠTETU NANETU DRŽAVI SRBIJI???

the Spatula

pre 6 godina

Ne sumnjamo da je lep, dobar, udoban, da ide lepo. Ali...nije nam jasno zasto se vozite u audijima, skodama, bmwu, roverima itd, a toliko volite Srbiju, vi nasi dragi politicari? Eto, ispada da sam ja veci Srbin od tebe, vas jer vozim FIAT.

NIKOLA

pre 6 godina

Ružan spolja, unutra top urađen ,ne volim FIAT ali ubedljivo najbolji odnos cene i onog što pruža,ja do sada ne sedoh u auto te klase a da ima toliko mesta i napred i nazad i ok gepek a cena Rumunska,potpuno neopravdano ignorisan auto zbog spoljnog izgleda.Čak i osnovni benzinac 95 konja sa ugrađenim plinom lepo ide.PS inače vozim auto od 150 konja i visok sam preko 190 cm i težak preko 100 kg tako da me je baš pozitivno iznenadio.A gospodar i treba da reklamira, koji mi to auto još pravimo i kome se plaća porez i čiji su radnici,tako i da radi i druge stvari a ne da nas loži i priča bajke za laku noć.

jj

pre 6 godina

Puno mi je srce kada vidim ovakve vesti, ovo me malo vraća u prošlost kada smo restilizovali Juga pa mu stavili nove branike i odmoriste za ruke posle guranja. Neka se on nama pravi još 20 godina pa onda novi model.

Demos

pre 6 godina

Pripremite se vi polako za elektroautomobile. Njima nece trebati komplikovani motor ni transmisija pa se spremimo da ih sami pravimo. Imamo rudnik litijuma (kod Loznice) i bakra za baterije, elektromotor je lako napraviti, za 2,3 godine ako se ukljuce profesori fakluteta bi mogli napraviti nas elektroauto i smanjiti uvoz nafte i automobila gde nam odlazi veliki deo bogatstva iz zemlje. To je prava buducnost, praviti svoje umesto raditi za strance.
(Cekamo revolucionarni Tesla 3 u junu, 25. maj 2017 12:06)

A ko će da ga napravi? Pa, ne znamo ni prugu da položimo, što je tehnologija iz 19 veka, a hoćemo da pravimo automobile 22 veka. Smešni ste.

drvobradi

pre 6 godina

Jedan od problema 500L serije je sto nema dobru paletu motora. To se donekle popravilo sa ovim 1,3 i 1,6 dizelima od 95 i 120 KS, ali benzinski su i dalje losi, a to moze biti problem s obzirom na trenutnu situaciju sa dizelima. 1.4 od 95KS je trebalo izbaciti i ubaciti neki atmosferski od 110+ KS i upariti ga sa vec postojecim pristojnim 6to brzinskim menjacem, a ovaj 1.4T je slabiji od konkurencije (Opel, Skoda, PSA) a verovatno slicno kosta.

Boki2211

pre 6 godina

Sreca je pa se auto ne pravi za Vucica vec za trziste. Hvalite se tek kad pocne prodaja. Tada cete videti sta ste napravili i koliko ste ga dobro napravili. A Vucica i njegovu voznju po krugu fabrike zaboravite odmah

Marko

pre 6 godina

Da, ali njemu nisu dali NOV auto sa :

1. Cukanjem u prednjem delu sasije kada prelazis preko rupe ili neravnine na putu,

2. Sa problemima u menjacu,

3. Sa problemima u letvi volana, luft i lupkanje kod okretanja volana

4. Sa procurivanjem vode kada je jaka kisa, iznutra kod prednjih retrovizora,

5. Bez suspleha,

6. Sa vecim brisacem koji ne moze da se otvori do kraja nego
kaci za plastiku haube

7. Sa ovlascenim servisima koji se prave ludi na sve ove probleme,

8. Sa arogantnom i neprofesionalnom tehnickom podrskom fabrike,

9. Prosecno svaki deseti Fijat 500 L ima neki od ovih problema - da se proveriti na forumima.



FIAT treba da je sramota !

Zalosno, upropastili su ceo koncept. Zato Srpske vlasti i traze proizvodnju novog modela.

Tako dobro zamisljen auto i dizajn sa ozbiljnim propustima o kojima se cuti. Nije ni cudo sto su brze bolje pozurili sa redizajniranim modelom.

Turci, odnosno fabrika Tofas za Tipo je dosta bolje prosla.

ludi milojko

pre 6 godina

Ovaj restyle je došao baš u pravo vreme..braon i narandžasta mu fenomenalno čuče kao i nove felne. Ali tako opremljen i uz dizel motor cena mu ide u nebesa..ja sam pre za novi tipo karavan..

Ja

pre 6 godina

najbolje prodavanog?istorija se ponavlja.
tako su zastavina vozila dobila gotovo neprimetan redizajn i novu instrument tablu...nakon toga svi znamo sta je usledilo.

Nenad

pre 6 godina

Od svega ovoga neke stvari su mi interesantne.Ko je sve dao novac tj tih 1.3 milijarde evra, koliko smo dali mi a kolko Italijani?Zasto nisu popunjeni proizvidni kapaciteti fabrike?Zasto ne prouzvodimo jos jedan model u klasi Dacije Logan,Skode Rapid,Lade Veste itd.,nesto sto je za trziste juzne i istocne Evrope?Zasto ugradjuju 1.4 16v koji trosi ulje?

Kecman

pre 6 godina

Fiat 500L je prelep. Uspeh je da se jedan takav automobil sklapa kod nas.
(Sinisa Goranovic, 25. maj 2017 11:35)
shvatam ja da si ti bot i da moras da hvalis ovo, doduse izgled je u oku posmatraca pa necemo to komentarisati.
Nazalost po Fijat, Srbiju a i sve nas Fijat je fabrika koja je u velikom padu i koju sve ostale grupacije (VW, Tojota, 5Reno-Nisan) u svim segmentima daleko nadmasuju. Ovo kazem kao dobar poznavalac prilika u auto industriji. Fiatu 500L su glavna konkurencija u Evropi Reno Senik, Citroen Pikaso... i oni su mnogo bolji automobili(na nasu veliku zalost) i dosta se bolje prodaju. U Americi je slicna prica gde Fijat nema nikakve sanse protiv japanaca koji vladaju tamo.
Nasa nesreca je sto smo u partnerstvo usli sa Fijatom koji je uspeo da upropasti Lanciju a i drugi brendovi mu ne blistaju i imaju negativnu tendenciju. S druge Cesi i Rumuni su procvetali jer su im mentori postali mnogo ozbiljnije fabrike VW i Reno(uz svo podnistavanje od strane nekih ka renou oni su po pitanju upravljanja svetlosnim gofinama ispred fijata).

Miki

pre 6 godina

Meni lično je na žalost ružan i ovaj i prošli,kao neka buba,ne liči mi na auto.
Ali moram da priznam da ih u americi viđam prilično dosta,uglavnom ih vozaju žene.Gledam da kupujem šta god mogu a da je napravljeno u srbiji ali ovo stvarno ne mogu,baš mi je ružan,a skuplji na primer od novog pasata.
Razumem i to da se ukusi ne komentarišu,da sam to ja a opet nekima je lep verovatno.

Bojan

pre 6 godina

Deset godina ljudi koji zive iza Fiata u naselju Erdec voze po rupama i nikakvom asfaltu koji se nalazi ispred same fabrike.Tek pre nedelju dana je ceo most asfaltiran,ograda ofarbana i to zbog dolaska premijera..DESET GODINA!

Дача

pre 6 godina

Најпопуларнији Амерички сајт за оцењивање квалитета производа на њиховом тржишту,ставио је 500Л на листу 10 најлошијих аутомобила - као најгори ауто у компакт класи,када се погледа однос уложеног новца и кавалитета који се за ту суму добија. Како кажу - "Исплативост: Много гора од просека."

Најзанимљивије је што се листа саставља према мишљењу и утисцима потрошача,значи директних корисника,а не новинара и којекаквих квази-стручњака који традиционално "мрзе Србију и све што из ње долази".

Новом 500Л много среће. Требаће му на озбиљним тржиштима.

Да не буде рекла-казала http://www.consumerreports.org/new-cars/10-of-the-lowest-rated-cars-for-2017/

vojvodjanin

pre 6 godina

Ovaj i tamo ode. Na promociju automobila.Besposlen pop i jarice krsti. Da li Merkelova ide na promociju novog Mercedesa? Ali treba upotpuniti vecerasnje TV Dnevnike

miki

pre 6 godina

Zasto imate potrebu da obmanjujete narod? To nije novi model, vec je stari model restilizovan i unapredjen kako bi mu se produzio zivotni, prodajni vek.

Nov model, ha, ha, ha

pre 6 godina

Fali podatak koliki je uvoz Fiata u Srbiju, pošto je u tim kolima samo vazduh u gumama iz Srbije.A milijarde dinara iz budžeta su ustvari plata za radnike koji praktično Fiat ne koštaju ništa.

fsdf

pre 6 godina

MUP ne moze ni tablicu da napravi kako treba, ova PROBA sa razlicitm razmacima izmedju slova izgleda kao da su deca u obdanistu slagala.

A o "novom modelu" ne znam sta da kazem.

Meister Jakob

pre 6 godina

Da li mi neko može objasniti kako to da premijer zloupotrebljava svoj položaj za reklamiranje privatne firme?!
Da premijer odvozi auto bilo koje marke, pa javno kaže da je odličan i to objave svi mediji to je neprocjenjiva reklama, nema tih novaca kojim se tako što može kupiti, ili možda ima?!

donkihot

pre 6 godina

NOVI MODEL..Po njegovoj logici i on je svakog jutra kad obuce drugo odelo, nov covek... Kamo lepe srece da je tako,mozda bi i nama jednom svanulo sa njim-novim covekom! Ali,sta ocekivati od njega,sem novih manipulacija,demagogije i lazi... Sto je najgore od svega,nije on kriv,vec mi sami,mi koji jesmo i koji nismo glasali!

drvobradi

pre 6 godina

Jedan od problema 500L serije je sto nema dobru paletu motora. To se donekle popravilo sa ovim 1,3 i 1,6 dizelima od 95 i 120 KS, ali benzinski su i dalje losi, a to moze biti problem s obzirom na trenutnu situaciju sa dizelima. 1.4 od 95KS je trebalo izbaciti i ubaciti neki atmosferski od 110+ KS i upariti ga sa vec postojecim pristojnim 6to brzinskim menjacem, a ovaj 1.4T je slabiji od konkurencije (Opel, Skoda, PSA) a verovatno slicno kosta.

Cekamo revolucionarni Tesla 3 u junu

pre 6 godina

Pripremite se vi polako za elektroautomobile. Njima nece trebati komplikovani motor ni transmisija pa se spremimo da ih sami pravimo. Imamo rudnik litijuma (kod Loznice) i bakra za baterije, elektromotor je lako napraviti, za 2,3 godine ako se ukljuce profesori fakluteta bi mogli napraviti nas elektroauto i smanjiti uvoz nafte i automobila gde nam odlazi veliki deo bogatstva iz zemlje. To je prava buducnost, praviti svoje umesto raditi za strance.

jj

pre 6 godina

Puno mi je srce kada vidim ovakve vesti, ovo me malo vraća u prošlost kada smo restilizovali Juga pa mu stavili nove branike i odmoriste za ruke posle guranja. Neka se on nama pravi još 20 godina pa onda novi model.

NIKOLA

pre 6 godina

Ružan spolja, unutra top urađen ,ne volim FIAT ali ubedljivo najbolji odnos cene i onog što pruža,ja do sada ne sedoh u auto te klase a da ima toliko mesta i napred i nazad i ok gepek a cena Rumunska,potpuno neopravdano ignorisan auto zbog spoljnog izgleda.Čak i osnovni benzinac 95 konja sa ugrađenim plinom lepo ide.PS inače vozim auto od 150 konja i visok sam preko 190 cm i težak preko 100 kg tako da me je baš pozitivno iznenadio.A gospodar i treba da reklamira, koji mi to auto još pravimo i kome se plaća porez i čiji su radnici,tako i da radi i druge stvari a ne da nas loži i priča bajke za laku noć.

Đole

pre 6 godina

Rekord fabrike Crvena Zastava Automobili je na nivou jedne godine bio preko 220.000 prodatih automobila. Rekord Fijata u Kragujevcu je 147.000. Takođe, godišnja proizvodnja u Tastavi nikada nije padala na menje od 100.000 automobila izuzev u godini bombardovanja i u još dve godine kada su sankcije bile najžešće. Fijat je u Kragujevcu tokom 2016. proizveo samo 85.000 vozila. Strašno malo!!! Tačno je da je Fijat jedan od najvećih izvoznika iz Srbije ali niko ne spominje i da je jedan od najvećih uvoznika. Zato Fijat u budžet Srbije uplaćuje mizeran novac na osnovu dividende!! BROJKE SVE GOVORE - JEDAN OD NAJLOŠIJIH POSLOVA U ISTORIJI SRBIJE. ZAŠTO DINKIĆ I ĐELIĆ NISU OPTUŽENI ZA ŠTETU NANETU DRŽAVI SRBIJI???

Demos

pre 6 godina

Pripremite se vi polako za elektroautomobile. Njima nece trebati komplikovani motor ni transmisija pa se spremimo da ih sami pravimo. Imamo rudnik litijuma (kod Loznice) i bakra za baterije, elektromotor je lako napraviti, za 2,3 godine ako se ukljuce profesori fakluteta bi mogli napraviti nas elektroauto i smanjiti uvoz nafte i automobila gde nam odlazi veliki deo bogatstva iz zemlje. To je prava buducnost, praviti svoje umesto raditi za strance.
(Cekamo revolucionarni Tesla 3 u junu, 25. maj 2017 12:06)

A ko će da ga napravi? Pa, ne znamo ni prugu da položimo, što je tehnologija iz 19 veka, a hoćemo da pravimo automobile 22 veka. Smešni ste.

the Spatula

pre 6 godina

Ne sumnjamo da je lep, dobar, udoban, da ide lepo. Ali...nije nam jasno zasto se vozite u audijima, skodama, bmwu, roverima itd, a toliko volite Srbiju, vi nasi dragi politicari? Eto, ispada da sam ja veci Srbin od tebe, vas jer vozim FIAT.

Ja

pre 6 godina

najbolje prodavanog?istorija se ponavlja.
tako su zastavina vozila dobila gotovo neprimetan redizajn i novu instrument tablu...nakon toga svi znamo sta je usledilo.

Nenad

pre 6 godina

Od svega ovoga neke stvari su mi interesantne.Ko je sve dao novac tj tih 1.3 milijarde evra, koliko smo dali mi a kolko Italijani?Zasto nisu popunjeni proizvidni kapaciteti fabrike?Zasto ne prouzvodimo jos jedan model u klasi Dacije Logan,Skode Rapid,Lade Veste itd.,nesto sto je za trziste juzne i istocne Evrope?Zasto ugradjuju 1.4 16v koji trosi ulje?

Miki

pre 6 godina

Meni lično je na žalost ružan i ovaj i prošli,kao neka buba,ne liči mi na auto.
Ali moram da priznam da ih u americi viđam prilično dosta,uglavnom ih vozaju žene.Gledam da kupujem šta god mogu a da je napravljeno u srbiji ali ovo stvarno ne mogu,baš mi je ružan,a skuplji na primer od novog pasata.
Razumem i to da se ukusi ne komentarišu,da sam to ja a opet nekima je lep verovatno.

Marko

pre 6 godina

Da, ali njemu nisu dali NOV auto sa :

1. Cukanjem u prednjem delu sasije kada prelazis preko rupe ili neravnine na putu,

2. Sa problemima u menjacu,

3. Sa problemima u letvi volana, luft i lupkanje kod okretanja volana

4. Sa procurivanjem vode kada je jaka kisa, iznutra kod prednjih retrovizora,

5. Bez suspleha,

6. Sa vecim brisacem koji ne moze da se otvori do kraja nego
kaci za plastiku haube

7. Sa ovlascenim servisima koji se prave ludi na sve ove probleme,

8. Sa arogantnom i neprofesionalnom tehnickom podrskom fabrike,

9. Prosecno svaki deseti Fijat 500 L ima neki od ovih problema - da se proveriti na forumima.



FIAT treba da je sramota !

Zalosno, upropastili su ceo koncept. Zato Srpske vlasti i traze proizvodnju novog modela.

Tako dobro zamisljen auto i dizajn sa ozbiljnim propustima o kojima se cuti. Nije ni cudo sto su brze bolje pozurili sa redizajniranim modelom.

Turci, odnosno fabrika Tofas za Tipo je dosta bolje prosla.

Boki2211

pre 6 godina

Sreca je pa se auto ne pravi za Vucica vec za trziste. Hvalite se tek kad pocne prodaja. Tada cete videti sta ste napravili i koliko ste ga dobro napravili. A Vucica i njegovu voznju po krugu fabrike zaboravite odmah

ludi milojko

pre 6 godina

Ovaj restyle je došao baš u pravo vreme..braon i narandžasta mu fenomenalno čuče kao i nove felne. Ali tako opremljen i uz dizel motor cena mu ide u nebesa..ja sam pre za novi tipo karavan..

Kecman

pre 6 godina

Fiat 500L je prelep. Uspeh je da se jedan takav automobil sklapa kod nas.
(Sinisa Goranovic, 25. maj 2017 11:35)
shvatam ja da si ti bot i da moras da hvalis ovo, doduse izgled je u oku posmatraca pa necemo to komentarisati.
Nazalost po Fijat, Srbiju a i sve nas Fijat je fabrika koja je u velikom padu i koju sve ostale grupacije (VW, Tojota, 5Reno-Nisan) u svim segmentima daleko nadmasuju. Ovo kazem kao dobar poznavalac prilika u auto industriji. Fiatu 500L su glavna konkurencija u Evropi Reno Senik, Citroen Pikaso... i oni su mnogo bolji automobili(na nasu veliku zalost) i dosta se bolje prodaju. U Americi je slicna prica gde Fijat nema nikakve sanse protiv japanaca koji vladaju tamo.
Nasa nesreca je sto smo u partnerstvo usli sa Fijatom koji je uspeo da upropasti Lanciju a i drugi brendovi mu ne blistaju i imaju negativnu tendenciju. S druge Cesi i Rumuni su procvetali jer su im mentori postali mnogo ozbiljnije fabrike VW i Reno(uz svo podnistavanje od strane nekih ka renou oni su po pitanju upravljanja svetlosnim gofinama ispred fijata).

Bojan

pre 6 godina

Deset godina ljudi koji zive iza Fiata u naselju Erdec voze po rupama i nikakvom asfaltu koji se nalazi ispred same fabrike.Tek pre nedelju dana je ceo most asfaltiran,ograda ofarbana i to zbog dolaska premijera..DESET GODINA!

Realnost

pre 6 godina

Ne simpatišem Vučića,ali mi ovo deluje kao logičan potez proizvođača i to mema veze sa Vučićem ili ko god da je na čelu države.Restajling se radi kod svakog automobila, to je slučaj i sa 500L.Kao i uvek restajling verzija je de facto bolja jer se ispravljaju sve greške kod prvobitne verzije koje nisu mogle biti uočene testiranjem pre upotrebe.E sad ukusi su različiti, ali meni se ova verzija dopada.Naručito je primamljiv produženi model sa 8 sedišta koji je lep za auto takve veličine, kao i funkcionalan.Motori su za moj ukus slabi, ali ipak ja nisam porodičan čovek koji vozi ovakav tip automobila.Voleo bih samo da vidim šta voze ovi komentatori, kada im je ovaj auto "loš".

Bojan

pre 6 godina

Iskren da budem,odnos cene i kvaliteta stoji. Vozim ga evo skoro 4 godine, jos ga nisam otplatio, ostalo mi je jos godinu dana kredita koji je u tom momentu bio najpovoljniji ( da ne reklamiram banku ).
U tom momentu skupio sam pristojne pare za polovnjaka i trazio neki mladji auto, sa nekom pristojnom km , medjutim sve sto je iskakalo je bilo sa "vracenih" 100-115.000 km i mnogo losijom opremom.
Za ove 4 godine sam zamenio svecice, odradio male servise i registraciju i nista vise. Mozda sam bio te srece da naletim na dobro odradjen auto, ali iskren da budem zamerke nemam ni na komfor unutra , ni na upravljivost istim, dosta mesta za nas od 190 cm i napred i nazad. Posle stare Fabie gde su mi kolena bila za vratom, ovo je sto se tice prostora u kabini bilo prijatno iznenadjenje.
Jedino sto stoji da je 1.4 95 KS dosta trom pri preticanju i misljenja sam da bi mu 1.6 motor sa jos malo konja super legao, ali to se iznivelise spustanjem u nizi stepen prenosa pri preticanju. Sve ostalo je , barem na mom vozilu i dalje 100% funkcionalno. E sad da li sam imao srece da je odradjen kako treba ili se nekome zalomilo vozilo koje nije uradjeno kako treba , to je sad neka druga tema za razmatranje. Sve u svemu, ja zadovoljan.
Treba i uporediti nova vozila slicne cene sa Ficom i doneti zakljucak da li je ovo dobra kupovina ili ne.

trile

pre 6 godina

Iskreno, ok auto. Nije lepota ali dobro je dizajniran sto se prostora tice kojga ima zaista puno. U firmi vozimo ovaj, cajger je otkucao 136.000 za sada ne primecujem da se ista raspada! Ama bas nista mada moram reci da je dobro odrzavan. Benzinac od 95 konja je pospan ali dizel 1.3 vuce dobro. U firmi imamo i lineu i sto se tice zavrsne obrade 500l je mnogo bolji-sav usiven u nutra. Linea ima nalepnice od papira na instrument tabli.

Дача

pre 6 godina

Најпопуларнији Амерички сајт за оцењивање квалитета производа на њиховом тржишту,ставио је 500Л на листу 10 најлошијих аутомобила - као најгори ауто у компакт класи,када се погледа однос уложеног новца и кавалитета који се за ту суму добија. Како кажу - "Исплативост: Много гора од просека."

Најзанимљивије је што се листа саставља према мишљењу и утисцима потрошача,значи директних корисника,а не новинара и којекаквих квази-стручњака који традиционално "мрзе Србију и све што из ње долази".

Новом 500Л много среће. Требаће му на озбиљним тржиштима.

Да не буде рекла-казала http://www.consumerreports.org/new-cars/10-of-the-lowest-rated-cars-for-2017/