Četvrtak, 18.05.2017.

21:19

Američki avioni bombardovali konvoj sirijskih snaga

Američki avioni bombardovali su konvoj sirijskih snaga kod granice s Jordanom ocenjujući da mogu predstavljati pretnju koalicionim snagama u borbi protiv ID.

Izvor: Beta

Amerièki avioni bombardovali konvoj sirijskih snaga IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

40 Komentari

Sortiraj po:

bole

pre 6 godina

Pre svega nisu bombardovane SAA, vojska Sirije vec pro vladine milicije,

paramilitarne formnacije.

Te formacije su se sukobile sa Opozicionim paramilitarcima koji su

pozvali Koaliciju u pomoc.

Bila je opomena pre bombardovanja.

Imali smo sve to u svojoj kuci, Jugoslaviji.

Trebalo bi manje ostrasceno da pratimo i da pustimo ove ljude koji

dobro prate da komentarisu.

Samo kada bi pro Rusi i pro EU/Ameri mogli da se uzdrze.

Kako sada ostrasceno zastupaju nesto sa cim veze nemaju, tako su

ostrasceno postupali i u nasem ratu i izazvali jos gore posledice

za nas same.

Velike smo galamdzije, sa malo znanja i groznim temperamentom.

Džoni

pre 6 godina

Ovi Ameri svugde moraju da imaju neke pobunjenike koje će da podržavaju. Prvo odrede koja zemlja im je prioritet za "uvođenje demokratije" procene se vrše po količini prirodnih bogatstava skoro po pravilu nafte. Zatim pronađu neke opozicione struje pa ih polako naoružavaju dok istovremeno preko medija rade na satanizaciji aktuelnog režima koji treba svrgnuti, ubeđuju narod kako će im biti bolje kada ode režim a oni dođu, zatim optuže režim za masovne zločine( oružje za masovno uništenje humanitarna katastrofa i sl) onda se nađe neki povod (incident) i kauboji su u sedlu i kreću u "instaliranje demokratije". Uspostave kontrolu nad delovima države koji su im interesantni i počinje eksploatacija a zemlja ostaje u rasulu gde se više ne zna ko gde udara! Ostaju dokle imaju interes a onda se povuku i baš ih zabole za ove što su "demokratizovali".

Udri po sirotinji

pre 6 godina

Zamisli Sirijci usli u zonu jednog dela svoje drzave bez dozvole SAD i sad mi treba da pricamo kako je lazna demokratija u stvari prava demokratija, mesto gde vlada pravo i istina.

Sinisa

pre 6 godina

S400 ne moze ni do Damaska da dobaci a kamoli do granice sa Irakom,ovo sa Sirijom lici na okupiranu posleratnu Austriju....svaka vojska ima svoju zonu.

Gorana

pre 6 godina

Kad citas komentare mi srbi uvek sve znamo i sve mozemo da iskomentarisemo. Koliko realno vecina komentatora zna o stanju na terenu sirije i sta se tamo desava. Na koji nacin se dolazi do informacija i preko kojih portala. Ako gledaju CNN imaju jednu sliku a Sputnjik potpuno drugu. Pa dragi moji zemljaci rat je pre 17 godina bio u nasoj zemlji pa su nam i domaci mediji punili glavu povrsnim i netacnim informacijama. Neke istine saznajemo sada a neke necemo nikada. Daleko je sirija i bojim se da je u raljama dve svetske sile koje najmanje interesuje sirijski narod...

Ko se seća

pre 6 godina

Još Džordž Buš je posle invazije na Irak 2003 izjavio da je sledeća Sirija. Bez nekog normalnog obrazloženja, samo najavio

Nikola

pre 6 godina

@make yugoslavia great again!
Jos jedna laz. U deeskalacione zone, po ovom dogovoru u Astani spadaju: Dara i okolina, Istocna Guta ( predgradje Damaska ) , neki ruralni dijelovi grada Homs, i Idlib. Ovo dje su pogodjeni Sirijski vojnici je jugoistok zemlje, pustinja gdje nema stanovnika, i gdje ima samo mozda 1000 pobunjenika, i naravno Americke i Britanske baze. ( Britanci su potvrdili zvanicno da tu imaju baze jos odavno, ameri tek sada pootvrdjuju to ) Inace i to nesto pobunjenika sto ima je na silu sklepano od raznoraznih grupacija od kojih pola nisu Sirijci, samo da se prikaze da i oni negdje imaju teritoriju, koja je doduse i strateska, jer predstavlja tromedju Jordana, Iraka i Sirije. Blizu je i Saudijska Arabija.

Neko ko se seća

pre 6 godina

Rusi su rekli još jednom i to je to. Ali da rekli su to i prethodnih 10 puta. Hrabri Putin hrabro ćuti kad treba da ispuni obećano da lepo svi nestanemo iz ovog pakla.

Boca

pre 6 godina

Sjecam da se pricalo na pocetku krize u bivsoj SFRJ, da ce poslije nas poceti 3 svjetski i da ce varnica biti negdje izmedju bliskog istoka i kavkaza. Kao da je neko unaprijed odredio scenario, pa se proculo. MIslim da u tajnosti definitivno americki i ruski zvanicnici rade zajedno. Najvjerovatnije ce da slijedi depopulacija, a ne iskljucujem i masovno ludilo i napad na srz sloboda covjeka i njegovog zivota na globalnom nivou. A posto je i klima oslabljena i generalno ruinirana, njima se vjerovatno zuri.

Kukolj

pre 6 godina

Pre svega nije bio američki avion već Jordanski... Drugo, ovi papir ratnici neka prvo pogledaju mapu gde je bombardovano i gde su raspoređeni Ruski protivazdušni sistemi, pa će shvatiti... Treće, ti sistemi su tu postavljeni za odvaraćanje dejstva po Ruskim bazama i ništa drugo. Ukratko, nikako ne smeju dejstvovati suprotno toj dokrini, da ne bi podstakli eskalaciju, pošto su u tom slučaju bojno inferiorni tj. nema ih dovoljno.

Reflex

pre 6 godina

Zasto nema sankcije za USA za ovakve ispade? Ceka li nekog americkog generala ili visokog cinovnika vojni sud za ovakve zlocine? Napali konvoj jer su mislili... Bez ikakvih dokaza da se sprema bilo kakva akcija.

RSrpska

pre 6 godina

Jasno je sada sve, i prošli put je Tramp naredio bombardovanje u trenutku kada mu je pala popularnost i kada su bili veliki pritisci vezano za njegovu povezanost sa Rusijom.

Pa nista

pre 6 godina

@Amerofil
Namerno zamenjujes teze, vladine snage i ISIS nisu na isti. Vladine snage su snage suverene Sirije, a ove koje Rusi bombarduju su teroristi. Ne znam jel namerno pises ovakve nebuloze ili si stvarnno pglu...

make yugoslavia great again!

pre 6 godina

Sirijci su usli u zonu deeskalacije, bili su upozoreni da izadju iz nje prvo od Rusa i onda od Amerikanaca. Oni su se na to oglusili. Zasto su ulazili u tu zonu? Verovatno zato da bi izveli izvidjacku akciju u cilju odbrane boka glavnine snaga. Rusi nisu intervenisali jer se Sirijci nisu drzali dogovorenih protokola.

YttrIUm

pre 6 godina

Ovo sad vec nije vise potez odmazde, koji cu biti izolovan nego ce cini se postati sve ucestalija praksa. Prethodna reakcija Rusije je bila preblaga, ne kazem ni da je trebala biti zesca zbog eskalacije sukoba, ali ni ovo nije nikako dobro

Stari Taja

pre 6 godina

Kada Rusi bombarduju protivnike rezima, onda je to za deo ovdasnjeg zivlja ok.Kada Ameri bombarduju snage rezima onda nije ok.Obrni, okreni, strada narod.

istina

pre 6 godina

Samo neka usplahireno ovde mnogi podrzavaju diktatora koji je porusio celu drzavu da bi ostao na vlasti.Prizivaju tako i ovde istu nesrecu. Ne napada Asad godinama Amerikance vec gradjane Sirije koji su protiv njega. U pomoc je pozvao Iran i Rusiju.Vise od polovine stanovnistva je napustilo drzavu. Niko od njih nije otisao u slobodarsku Rusiju, vec svi hrle prema Zapadu.

Amerofil

pre 6 godina

Nema sta da se prizna, Amerika je vojna i ekonomska sila broj 1.I ne plasi se Rusije i njihovih pvo sistema.Tako da, tek se spremajte da Tramp militarno intervenise.Ovo je pocetak.Ide Severna Koreja, a za kraj Iran.

Torrente

pre 6 godina

Ameri su ubili 6 sirijskih vojnika, uništili 4 tenka i osam pratećih vozila, a sve u svrhu podrške teroristima zvanim "umerena opozicija".

Sirijcima očigledno ne sme da bude dozvoljeno da budu gazde u sopstvenoj zemlji. Napominjem da preko 80% naroda Sirije zivi na teritorijama pod kontrolom vlade.

Rekao bih sramotno, ali posle 1999. i podrške albanskim teroristima na KiM, ovakvo ponašanje kauboja mu dođe kao normalan sled stvari.

Лиманац

pre 6 godina

Да се разумемо: војска стране државе је на територији суверене државе напала војску те државе. ЗАТО ШТО ЈЕ УГРОЖЕНА!?!?

kraja

pre 6 godina

"komandant na terenu smatrao je da ove snage predstavljaju pretnju koalicionim snagama"

...udri i napisi bilo sta...
...sta se mi kome uopste pravdamo...

Princip

pre 6 godina

Predstavnici ove jedinice koja je pogodjena su objavili da je poginulo 6 vojnika. To je pustinja, prema Jordanu i istocno prema Iraku. Amerikanci imaju bazu i pokusavaju da sprijece Sirijsku armiju da po prvi put stignu do Iracke granice. Tu nema mnogo pripadnika opozicije. Ne bore se protiv ISIS-a. To je najveca laz koju mogu izmisliti. Eventualno puskaranje 10 vojnika protiv 10 vojnika. Glavna uporista ISIS-a su sjeveroistocno oko rijeke Eufrat. Ko zna kako izgleda mapa trenutno i gdje se nalaze cije snage zna o cemu govorim. Ovo je cisto istresanje sile od strane Amerike, moze se reci i okupacija jer na Sirijskoj teritoriji imaju svoje baze, i usput pokusavaju da sprrijece vladu te drzave da povrati kontrolu nad svojim granicama.

Лиманац

pre 6 godina

Да се разумемо: војска стране државе је на територији суверене државе напала војску те државе. ЗАТО ШТО ЈЕ УГРОЖЕНА!?!?

Torrente

pre 6 godina

Ameri su ubili 6 sirijskih vojnika, uništili 4 tenka i osam pratećih vozila, a sve u svrhu podrške teroristima zvanim "umerena opozicija".

Sirijcima očigledno ne sme da bude dozvoljeno da budu gazde u sopstvenoj zemlji. Napominjem da preko 80% naroda Sirije zivi na teritorijama pod kontrolom vlade.

Rekao bih sramotno, ali posle 1999. i podrške albanskim teroristima na KiM, ovakvo ponašanje kauboja mu dođe kao normalan sled stvari.

Princip

pre 6 godina

Predstavnici ove jedinice koja je pogodjena su objavili da je poginulo 6 vojnika. To je pustinja, prema Jordanu i istocno prema Iraku. Amerikanci imaju bazu i pokusavaju da sprijece Sirijsku armiju da po prvi put stignu do Iracke granice. Tu nema mnogo pripadnika opozicije. Ne bore se protiv ISIS-a. To je najveca laz koju mogu izmisliti. Eventualno puskaranje 10 vojnika protiv 10 vojnika. Glavna uporista ISIS-a su sjeveroistocno oko rijeke Eufrat. Ko zna kako izgleda mapa trenutno i gdje se nalaze cije snage zna o cemu govorim. Ovo je cisto istresanje sile od strane Amerike, moze se reci i okupacija jer na Sirijskoj teritoriji imaju svoje baze, i usput pokusavaju da sprrijece vladu te drzave da povrati kontrolu nad svojim granicama.

kraja

pre 6 godina

"komandant na terenu smatrao je da ove snage predstavljaju pretnju koalicionim snagama"

...udri i napisi bilo sta...
...sta se mi kome uopste pravdamo...

Pa nista

pre 6 godina

@Amerofil
Namerno zamenjujes teze, vladine snage i ISIS nisu na isti. Vladine snage su snage suverene Sirije, a ove koje Rusi bombarduju su teroristi. Ne znam jel namerno pises ovakve nebuloze ili si stvarnno pglu...

istina

pre 6 godina

Samo neka usplahireno ovde mnogi podrzavaju diktatora koji je porusio celu drzavu da bi ostao na vlasti.Prizivaju tako i ovde istu nesrecu. Ne napada Asad godinama Amerikance vec gradjane Sirije koji su protiv njega. U pomoc je pozvao Iran i Rusiju.Vise od polovine stanovnistva je napustilo drzavu. Niko od njih nije otisao u slobodarsku Rusiju, vec svi hrle prema Zapadu.

Amerofil

pre 6 godina

Nema sta da se prizna, Amerika je vojna i ekonomska sila broj 1.I ne plasi se Rusije i njihovih pvo sistema.Tako da, tek se spremajte da Tramp militarno intervenise.Ovo je pocetak.Ide Severna Koreja, a za kraj Iran.

YttrIUm

pre 6 godina

Ovo sad vec nije vise potez odmazde, koji cu biti izolovan nego ce cini se postati sve ucestalija praksa. Prethodna reakcija Rusije je bila preblaga, ne kazem ni da je trebala biti zesca zbog eskalacije sukoba, ali ni ovo nije nikako dobro

Stari Taja

pre 6 godina

Kada Rusi bombarduju protivnike rezima, onda je to za deo ovdasnjeg zivlja ok.Kada Ameri bombarduju snage rezima onda nije ok.Obrni, okreni, strada narod.

make yugoslavia great again!

pre 6 godina

Sirijci su usli u zonu deeskalacije, bili su upozoreni da izadju iz nje prvo od Rusa i onda od Amerikanaca. Oni su se na to oglusili. Zasto su ulazili u tu zonu? Verovatno zato da bi izveli izvidjacku akciju u cilju odbrane boka glavnine snaga. Rusi nisu intervenisali jer se Sirijci nisu drzali dogovorenih protokola.

Udri po sirotinji

pre 6 godina

Zamisli Sirijci usli u zonu jednog dela svoje drzave bez dozvole SAD i sad mi treba da pricamo kako je lazna demokratija u stvari prava demokratija, mesto gde vlada pravo i istina.

Ko se seća

pre 6 godina

Još Džordž Buš je posle invazije na Irak 2003 izjavio da je sledeća Sirija. Bez nekog normalnog obrazloženja, samo najavio

Gorana

pre 6 godina

Kad citas komentare mi srbi uvek sve znamo i sve mozemo da iskomentarisemo. Koliko realno vecina komentatora zna o stanju na terenu sirije i sta se tamo desava. Na koji nacin se dolazi do informacija i preko kojih portala. Ako gledaju CNN imaju jednu sliku a Sputnjik potpuno drugu. Pa dragi moji zemljaci rat je pre 17 godina bio u nasoj zemlji pa su nam i domaci mediji punili glavu povrsnim i netacnim informacijama. Neke istine saznajemo sada a neke necemo nikada. Daleko je sirija i bojim se da je u raljama dve svetske sile koje najmanje interesuje sirijski narod...

Reflex

pre 6 godina

Zasto nema sankcije za USA za ovakve ispade? Ceka li nekog americkog generala ili visokog cinovnika vojni sud za ovakve zlocine? Napali konvoj jer su mislili... Bez ikakvih dokaza da se sprema bilo kakva akcija.

Sinisa

pre 6 godina

S400 ne moze ni do Damaska da dobaci a kamoli do granice sa Irakom,ovo sa Sirijom lici na okupiranu posleratnu Austriju....svaka vojska ima svoju zonu.

Nikola

pre 6 godina

@make yugoslavia great again!
Jos jedna laz. U deeskalacione zone, po ovom dogovoru u Astani spadaju: Dara i okolina, Istocna Guta ( predgradje Damaska ) , neki ruralni dijelovi grada Homs, i Idlib. Ovo dje su pogodjeni Sirijski vojnici je jugoistok zemlje, pustinja gdje nema stanovnika, i gdje ima samo mozda 1000 pobunjenika, i naravno Americke i Britanske baze. ( Britanci su potvrdili zvanicno da tu imaju baze jos odavno, ameri tek sada pootvrdjuju to ) Inace i to nesto pobunjenika sto ima je na silu sklepano od raznoraznih grupacija od kojih pola nisu Sirijci, samo da se prikaze da i oni negdje imaju teritoriju, koja je doduse i strateska, jer predstavlja tromedju Jordana, Iraka i Sirije. Blizu je i Saudijska Arabija.

Kukolj

pre 6 godina

Pre svega nije bio američki avion već Jordanski... Drugo, ovi papir ratnici neka prvo pogledaju mapu gde je bombardovano i gde su raspoređeni Ruski protivazdušni sistemi, pa će shvatiti... Treće, ti sistemi su tu postavljeni za odvaraćanje dejstva po Ruskim bazama i ništa drugo. Ukratko, nikako ne smeju dejstvovati suprotno toj dokrini, da ne bi podstakli eskalaciju, pošto su u tom slučaju bojno inferiorni tj. nema ih dovoljno.

RSrpska

pre 6 godina

Jasno je sada sve, i prošli put je Tramp naredio bombardovanje u trenutku kada mu je pala popularnost i kada su bili veliki pritisci vezano za njegovu povezanost sa Rusijom.

Neko ko se seća

pre 6 godina

Rusi su rekli još jednom i to je to. Ali da rekli su to i prethodnih 10 puta. Hrabri Putin hrabro ćuti kad treba da ispuni obećano da lepo svi nestanemo iz ovog pakla.

Džoni

pre 6 godina

Ovi Ameri svugde moraju da imaju neke pobunjenike koje će da podržavaju. Prvo odrede koja zemlja im je prioritet za "uvođenje demokratije" procene se vrše po količini prirodnih bogatstava skoro po pravilu nafte. Zatim pronađu neke opozicione struje pa ih polako naoružavaju dok istovremeno preko medija rade na satanizaciji aktuelnog režima koji treba svrgnuti, ubeđuju narod kako će im biti bolje kada ode režim a oni dođu, zatim optuže režim za masovne zločine( oružje za masovno uništenje humanitarna katastrofa i sl) onda se nađe neki povod (incident) i kauboji su u sedlu i kreću u "instaliranje demokratije". Uspostave kontrolu nad delovima države koji su im interesantni i počinje eksploatacija a zemlja ostaje u rasulu gde se više ne zna ko gde udara! Ostaju dokle imaju interes a onda se povuku i baš ih zabole za ove što su "demokratizovali".

Boca

pre 6 godina

Sjecam da se pricalo na pocetku krize u bivsoj SFRJ, da ce poslije nas poceti 3 svjetski i da ce varnica biti negdje izmedju bliskog istoka i kavkaza. Kao da je neko unaprijed odredio scenario, pa se proculo. MIslim da u tajnosti definitivno americki i ruski zvanicnici rade zajedno. Najvjerovatnije ce da slijedi depopulacija, a ne iskljucujem i masovno ludilo i napad na srz sloboda covjeka i njegovog zivota na globalnom nivou. A posto je i klima oslabljena i generalno ruinirana, njima se vjerovatno zuri.

bole

pre 6 godina

Pre svega nisu bombardovane SAA, vojska Sirije vec pro vladine milicije,

paramilitarne formnacije.

Te formacije su se sukobile sa Opozicionim paramilitarcima koji su

pozvali Koaliciju u pomoc.

Bila je opomena pre bombardovanja.

Imali smo sve to u svojoj kuci, Jugoslaviji.

Trebalo bi manje ostrasceno da pratimo i da pustimo ove ljude koji

dobro prate da komentarisu.

Samo kada bi pro Rusi i pro EU/Ameri mogli da se uzdrze.

Kako sada ostrasceno zastupaju nesto sa cim veze nemaju, tako su

ostrasceno postupali i u nasem ratu i izazvali jos gore posledice

za nas same.

Velike smo galamdzije, sa malo znanja i groznim temperamentom.

istina

pre 6 godina

Samo neka usplahireno ovde mnogi podrzavaju diktatora koji je porusio celu drzavu da bi ostao na vlasti.Prizivaju tako i ovde istu nesrecu. Ne napada Asad godinama Amerikance vec gradjane Sirije koji su protiv njega. U pomoc je pozvao Iran i Rusiju.Vise od polovine stanovnistva je napustilo drzavu. Niko od njih nije otisao u slobodarsku Rusiju, vec svi hrle prema Zapadu.

Amerofil

pre 6 godina

Nema sta da se prizna, Amerika je vojna i ekonomska sila broj 1.I ne plasi se Rusije i njihovih pvo sistema.Tako da, tek se spremajte da Tramp militarno intervenise.Ovo je pocetak.Ide Severna Koreja, a za kraj Iran.

Stari Taja

pre 6 godina

Kada Rusi bombarduju protivnike rezima, onda je to za deo ovdasnjeg zivlja ok.Kada Ameri bombarduju snage rezima onda nije ok.Obrni, okreni, strada narod.

make yugoslavia great again!

pre 6 godina

Sirijci su usli u zonu deeskalacije, bili su upozoreni da izadju iz nje prvo od Rusa i onda od Amerikanaca. Oni su se na to oglusili. Zasto su ulazili u tu zonu? Verovatno zato da bi izveli izvidjacku akciju u cilju odbrane boka glavnine snaga. Rusi nisu intervenisali jer se Sirijci nisu drzali dogovorenih protokola.

Torrente

pre 6 godina

Ameri su ubili 6 sirijskih vojnika, uništili 4 tenka i osam pratećih vozila, a sve u svrhu podrške teroristima zvanim "umerena opozicija".

Sirijcima očigledno ne sme da bude dozvoljeno da budu gazde u sopstvenoj zemlji. Napominjem da preko 80% naroda Sirije zivi na teritorijama pod kontrolom vlade.

Rekao bih sramotno, ali posle 1999. i podrške albanskim teroristima na KiM, ovakvo ponašanje kauboja mu dođe kao normalan sled stvari.

Лиманац

pre 6 godina

Да се разумемо: војска стране државе је на територији суверене државе напала војску те државе. ЗАТО ШТО ЈЕ УГРОЖЕНА!?!?

Pa nista

pre 6 godina

@Amerofil
Namerno zamenjujes teze, vladine snage i ISIS nisu na isti. Vladine snage su snage suverene Sirije, a ove koje Rusi bombarduju su teroristi. Ne znam jel namerno pises ovakve nebuloze ili si stvarnno pglu...

Princip

pre 6 godina

Predstavnici ove jedinice koja je pogodjena su objavili da je poginulo 6 vojnika. To je pustinja, prema Jordanu i istocno prema Iraku. Amerikanci imaju bazu i pokusavaju da sprijece Sirijsku armiju da po prvi put stignu do Iracke granice. Tu nema mnogo pripadnika opozicije. Ne bore se protiv ISIS-a. To je najveca laz koju mogu izmisliti. Eventualno puskaranje 10 vojnika protiv 10 vojnika. Glavna uporista ISIS-a su sjeveroistocno oko rijeke Eufrat. Ko zna kako izgleda mapa trenutno i gdje se nalaze cije snage zna o cemu govorim. Ovo je cisto istresanje sile od strane Amerike, moze se reci i okupacija jer na Sirijskoj teritoriji imaju svoje baze, i usput pokusavaju da sprrijece vladu te drzave da povrati kontrolu nad svojim granicama.

kraja

pre 6 godina

"komandant na terenu smatrao je da ove snage predstavljaju pretnju koalicionim snagama"

...udri i napisi bilo sta...
...sta se mi kome uopste pravdamo...

YttrIUm

pre 6 godina

Ovo sad vec nije vise potez odmazde, koji cu biti izolovan nego ce cini se postati sve ucestalija praksa. Prethodna reakcija Rusije je bila preblaga, ne kazem ni da je trebala biti zesca zbog eskalacije sukoba, ali ni ovo nije nikako dobro

Neko ko se seća

pre 6 godina

Rusi su rekli još jednom i to je to. Ali da rekli su to i prethodnih 10 puta. Hrabri Putin hrabro ćuti kad treba da ispuni obećano da lepo svi nestanemo iz ovog pakla.

Udri po sirotinji

pre 6 godina

Zamisli Sirijci usli u zonu jednog dela svoje drzave bez dozvole SAD i sad mi treba da pricamo kako je lazna demokratija u stvari prava demokratija, mesto gde vlada pravo i istina.

Sinisa

pre 6 godina

S400 ne moze ni do Damaska da dobaci a kamoli do granice sa Irakom,ovo sa Sirijom lici na okupiranu posleratnu Austriju....svaka vojska ima svoju zonu.

Gorana

pre 6 godina

Kad citas komentare mi srbi uvek sve znamo i sve mozemo da iskomentarisemo. Koliko realno vecina komentatora zna o stanju na terenu sirije i sta se tamo desava. Na koji nacin se dolazi do informacija i preko kojih portala. Ako gledaju CNN imaju jednu sliku a Sputnjik potpuno drugu. Pa dragi moji zemljaci rat je pre 17 godina bio u nasoj zemlji pa su nam i domaci mediji punili glavu povrsnim i netacnim informacijama. Neke istine saznajemo sada a neke necemo nikada. Daleko je sirija i bojim se da je u raljama dve svetske sile koje najmanje interesuje sirijski narod...

Boca

pre 6 godina

Sjecam da se pricalo na pocetku krize u bivsoj SFRJ, da ce poslije nas poceti 3 svjetski i da ce varnica biti negdje izmedju bliskog istoka i kavkaza. Kao da je neko unaprijed odredio scenario, pa se proculo. MIslim da u tajnosti definitivno americki i ruski zvanicnici rade zajedno. Najvjerovatnije ce da slijedi depopulacija, a ne iskljucujem i masovno ludilo i napad na srz sloboda covjeka i njegovog zivota na globalnom nivou. A posto je i klima oslabljena i generalno ruinirana, njima se vjerovatno zuri.

Nikola

pre 6 godina

@make yugoslavia great again!
Jos jedna laz. U deeskalacione zone, po ovom dogovoru u Astani spadaju: Dara i okolina, Istocna Guta ( predgradje Damaska ) , neki ruralni dijelovi grada Homs, i Idlib. Ovo dje su pogodjeni Sirijski vojnici je jugoistok zemlje, pustinja gdje nema stanovnika, i gdje ima samo mozda 1000 pobunjenika, i naravno Americke i Britanske baze. ( Britanci su potvrdili zvanicno da tu imaju baze jos odavno, ameri tek sada pootvrdjuju to ) Inace i to nesto pobunjenika sto ima je na silu sklepano od raznoraznih grupacija od kojih pola nisu Sirijci, samo da se prikaze da i oni negdje imaju teritoriju, koja je doduse i strateska, jer predstavlja tromedju Jordana, Iraka i Sirije. Blizu je i Saudijska Arabija.

Reflex

pre 6 godina

Zasto nema sankcije za USA za ovakve ispade? Ceka li nekog americkog generala ili visokog cinovnika vojni sud za ovakve zlocine? Napali konvoj jer su mislili... Bez ikakvih dokaza da se sprema bilo kakva akcija.

RSrpska

pre 6 godina

Jasno je sada sve, i prošli put je Tramp naredio bombardovanje u trenutku kada mu je pala popularnost i kada su bili veliki pritisci vezano za njegovu povezanost sa Rusijom.

Kukolj

pre 6 godina

Pre svega nije bio američki avion već Jordanski... Drugo, ovi papir ratnici neka prvo pogledaju mapu gde je bombardovano i gde su raspoređeni Ruski protivazdušni sistemi, pa će shvatiti... Treće, ti sistemi su tu postavljeni za odvaraćanje dejstva po Ruskim bazama i ništa drugo. Ukratko, nikako ne smeju dejstvovati suprotno toj dokrini, da ne bi podstakli eskalaciju, pošto su u tom slučaju bojno inferiorni tj. nema ih dovoljno.

Ko se seća

pre 6 godina

Još Džordž Buš je posle invazije na Irak 2003 izjavio da je sledeća Sirija. Bez nekog normalnog obrazloženja, samo najavio

Džoni

pre 6 godina

Ovi Ameri svugde moraju da imaju neke pobunjenike koje će da podržavaju. Prvo odrede koja zemlja im je prioritet za "uvođenje demokratije" procene se vrše po količini prirodnih bogatstava skoro po pravilu nafte. Zatim pronađu neke opozicione struje pa ih polako naoružavaju dok istovremeno preko medija rade na satanizaciji aktuelnog režima koji treba svrgnuti, ubeđuju narod kako će im biti bolje kada ode režim a oni dođu, zatim optuže režim za masovne zločine( oružje za masovno uništenje humanitarna katastrofa i sl) onda se nađe neki povod (incident) i kauboji su u sedlu i kreću u "instaliranje demokratije". Uspostave kontrolu nad delovima države koji su im interesantni i počinje eksploatacija a zemlja ostaje u rasulu gde se više ne zna ko gde udara! Ostaju dokle imaju interes a onda se povuku i baš ih zabole za ove što su "demokratizovali".

bole

pre 6 godina

Pre svega nisu bombardovane SAA, vojska Sirije vec pro vladine milicije,

paramilitarne formnacije.

Te formacije su se sukobile sa Opozicionim paramilitarcima koji su

pozvali Koaliciju u pomoc.

Bila je opomena pre bombardovanja.

Imali smo sve to u svojoj kuci, Jugoslaviji.

Trebalo bi manje ostrasceno da pratimo i da pustimo ove ljude koji

dobro prate da komentarisu.

Samo kada bi pro Rusi i pro EU/Ameri mogli da se uzdrze.

Kako sada ostrasceno zastupaju nesto sa cim veze nemaju, tako su

ostrasceno postupali i u nasem ratu i izazvali jos gore posledice

za nas same.

Velike smo galamdzije, sa malo znanja i groznim temperamentom.