Petak, 12.05.2017.

09:11

Ministarka: Pojasevi? Vozači nemaju ništa s tim!

Vozači kojima je u saobraćajnu dozvolu upisan pogrešan podatak o broju sedišta ne bi trebalo ništa da plate. Kazniti odgovorne, kaže resorna ministarka.

Izvor: B92

Ministarka: Pojasevi? Vozaèi nemaju ništa s tim! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

67 Komentari

Sortiraj po:

Bora

pre 6 godina

Stvarno mi nije jasno zašto ljudi dižu toliku famu oko svega ovoga. Imao sam i golfa 1 i golfa 2 i golfa 3 i svi su imali po tri pojasa pozadi. Jedino jugici možda nemaju i automobili koji su uvezeni kao teretni pa posle prepravljani u putničke pa nije postavljeno tri pojasa pozadi a registrovani su za 5 osoba. Svaki moj auto je imao tri pojasa pozadi.

dusan

pre 6 godina

Ne nasedajte na ove izjave prepametne zorane...odradite po uputstvima sa tehničkog...i onda ste mirni jer u suprotnom dođu vam na adresu insp.saobraćajne policije i skinu table...ista fora je i sa NDM na teretnom vozilu...potvrda uvoznika ili predstavnika proizvođača plafon do 4.000 din i reseno...bez amss i fakulteta...

SD

pre 6 godina

Gospodjo sveznajuca ministarko svuda u Evropi je pravilo da mozes voziti onoliko lica u autu koliko ima pojaseva. I kaznu neplaca vozac vec lice koje nema na sebi pojas osim ako se neradi o detetu ispod 14 godina. Ako je dete mladje od 14 godina onda odgovornost snosi vozac.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (vs, 12. maj 2017 14:19)

Nemojte da širite neistine. To je isto kao i za onom pričom o tome da su svuda obavezna svetla danju, ili da svi u Evropi moraju da imaju iste tablice!

Jedna je situacija sa novim vozilima koja moraju ispunjavati određene standarde, pa i u pogledu broja pojaseva.

Druga situacija je sa starijim vozilima za koja važe pravila koja su važila u vreme njihove proizvodnje (ne samo u pogledu pojaseva, nego i u pogledu svega ostalog). Kada bi bilo drugačije nijedno starije vozilo ne bi moglo nigde u Evropi da bude u saobraćaju, a kao što se lako može proveriti čak i u Skandinavskim zemljama imate masu automobila starosti od dvadesetak ili više godina koja se normalno voze. Za one koji misle da se svuda u svetu automobili menjaju na svakih par godina, neka provere prosek starosti vozila u drugim državama!

Dakle, kod tih starijih vozla ne postoje nikakve ''greške''. To su 90% vozila fabrički predviđena za 5 putnika, ali retko koje od njih ima 5 pojaseva, jer u to vreme to nije bilo obavezno. To važi čak i za neke automobile iz više klase, a kamoli za Zastave, Lade, Škode, Moskviče i slično.

Andreja

pre 6 godina

Svaka cast!
Konacno neko da stane na stranu gradjana i pravde, a protiv lenjih ili glupih koji su tamo negde zaseli i nista ne rade!

Pa tako se postaje popularan.Iz iste kuhinje se najavi harac a onda navodno brane gradjani.Taktika im pije vodu cim ovoliko slepaca glasa za njih.

Veki Pekic

pre 6 godina

Odem da dobijem atest za tamne folije. Izlazi covek sa razredjivacem i krpom. Pitam: Sta cete to?? Pa da nadjem br sasije. Otvorim haubu i pokazem plocicu . . A on ce: ne znam ja, mozda je auto ukraden, moram da ga nadjem na sasiji !? Kazem, evo vidi u saobracajnoj, 10 god registrovan u Srb do sada. . . On kaze: bez obzira . .

NoName

pre 6 godina

@MilosS

GraCki autobusi nemaju. Ni jedno nema pojaseve za sedista, osim za vozaca. U Berlinu svaki autobus ima pojaseve za svako sediste.

Na sirotinju i zec vadi onu stvar da prostite

pre 6 godina

Sad se javljate kao spasilac i puni razumevanja za obicnog coveka i njegove jade sa ocnjacima i iskezenim vilicama birokratije. Ministarice lako ce ovo, lako cemo i svi vi ostali, obican covek je poslednji u lancu ishrane drzavne birokratije. Obicnog coveka je lako pripnuti kao i govece na livadi, ali sta cemo sa nasim ulicama, putevima, signalizacijom(horizontalnom i vertikalnom). Zasto na vreme nije prosirivan kapacitet puteva(izgradnjom autoputeva) vec je to dovelo i dovodi do gubitka ljudskih zivota? Zasto ste dozvolili da se magistralne puteve ukljucuju na divlje lokalne staze, da se izgrade brojna naselja, itd.?Da li i to utice na bezbednost u saobracaju? I ko je odgovoran i ko je sve ove godine bio placen da to radi i o tome misli i stara se? Hajde ne bilo vam naredjeno sredite brojne druge sustinske probleme pa se onda istresajte nad narodom.

vs

pre 6 godina

Gospodjo sveznajuca ministarko svuda u Evropi je pravilo da mozes voziti onoliko lica u autu koliko ima pojaseva. I kaznu neplaca vozac vec lice koje nema na sebi pojas osim ako se neradi o detetu ispod 14 godina. Ako je dete mladje od 14 godina onda odgovornost snosi vozac.

Milos Jovic

pre 6 godina

Da li to znači da se takvom automobilu ne smeju voziti 5 putnika, već samo 4, jer ima toliko pojaseva i da će policija kažnjavati ako u vozilu zatekne petu osobu? Život u ovoj zemlji gubi svaki smisao...

Sasa

pre 6 godina

Nijedan komentator nije pogodio sustinu. Ljudi, oni nam automobile, koje je proizvodjac predvideo za 5 osoba, prepravise na 4 osoba. To nisu samo jugici i kecevi, vec masa malih gradskih autica. Koji je to zakonodavac pametniji od proizvodjaca. Ako je proizvodjac rekao da je za 5 osoba ne mogu oni dekretom da prepravljaju. Treba da se bunimo svi, jer ce sutra da pisu kazne kad povezes 5 osoba a registrovan si za 4.

Света ћирилица

pre 6 godina

Уградио гас у кола, отишао у АМСС на атест. Не може одмах, кажу заказује се иако нема никога, дошао на заказано нема струје, дођите нам опет.
Ево мене опет, али нема рада док се не дају паре, а тета која ради на уплатама отишла у непознатом правцу. Није далеко ни пошта у сусједном мјесту у коју су баш тад навалили пензионери. Док сам се вратио неке друге чике дошле на ред, па онда пауза за ручак и онда ме око 15 ч. приме, сликају ауто, изважу, гдје испада да се носивост повећала као да сам ставио златне плоче, па могу повести само троје мршавих путника. Али нема трећег појаса и пошаљу ме да отклоним неправилност. Док сам нашао задњи наслон са појасом и монтирао, остало мало до краја радног времена, а мени треба још технички преглед. Да не идем до града кажем да није проблем да обавим код њих, али они кажу да их зеза нет, па није трагедија ако одем негдје и донесем сутра папир. Дођем ја опет сутра са обављеним техничким, који ми узгред човјек код кога региструјем није ни наплатио, чудећи се што су ме враћали, а они ми кажу да ће ме позвати кад дође атест од АБС. Прошло је од тада 20 дана, они не зову, а ја стрепим од сусрета са саобраћајном полицијом, којима не могу објаснити да сам све редовно платио, јер ми они нису дали никакву потврду. Корисно искуство и стрпљење које ће ми требати кад добијем атест, да поново платим и станем у ред за нову саобраћајну дозволу.

Slovenac 1952

pre 6 godina

Za koliko osoba je onda registrovana srpska policijska marica(kombi)? Koliko znam još iz SFRJ, napred ima dva pojasa, pozadi bacaju, koliko god stane!?:)

sreten

pre 6 godina

Tako je. Na osnovu marke i modela vozila, u katalogu pise 4 ili 5 sedista! Ko pise napamet na registraciji, treba biti odgovoran!
(Dr.Zero, 12. maj 2017 11:52)

Stupili su na snagu novi pravilnici, i ako imas pozadi 2 pojasa moze dvoje da sedi pozadi, ako imas 3 pojasa moze troje. Cak bi trebalo da gledaju i koliko ima naslona za glavu pozadi. Zato je zabuna 4 ili 5.

Ja imam 8 godina star mali gradski auto koji pozadi ima 2 pojasa i NULA naslona za glavu, a koji je proizvodjac deklarisao kao vozilo sa 5 sedecih mesta. Nema veze sa uvoznicima, sa trgovcima, carinom, atestom, homologacijom... Ne interesuje nasu vajnu agenciju za bezbednost nista na osnovu marke i modela, vec na osnovu pravilnika. 7 godina mi je auto bio za 5 osoba, odjednom je postao za 4 osobe. Magija.

Igor

pre 6 godina

Sta cemo sa atestom za plin kod vozila sa fabrickim TNG uredjajem? I dalje mislite da je drzava pametnija od proizvodjaca automobila?
Sta cemo sa signalizacijom? Sta cemo sa rupama? Sta cemo sa cenom goriva? Atest za zatamnjena stakla?

sreten

pre 6 godina

Samo da dodam da taj zakon i taj pravilnik nisu od uvek, nego od oktobra ili novembra 2016, pre oko 6 meseci. Znaci, nema veze sto si pre 5 godina kupio auto i registrovao sa 5 sedista, ako nemas 2 pojasa pozadi, cvrc. Pravilnik ne uzima u obzir realnost. Normalno bi bilo da se pravilnik primanjuje za prvu registaciju, za nova vozila, jer je nov i propis.

Kika

pre 6 godina

Kad već brinete o bezbednosti u saobraćaju zakrpite RUPE u Beogradu. Razvalismo automobile, svakoga dana bar u jednu upadnem. I to ne zato što ne umem da vozim, već izmedju rupe i direktnog sudara izaberem rupu. Verujem da je van Beograda još gora situacija. Ovo kao da je granatirano.

guru_yo

pre 6 godina

koja smejurija! Ministarka ocigledno nije obavestena da vlasnici vozila imaju troskove vec par godina unazad, odnosno od kad je pocela da radi Agencija za bezbednost saobracaja. prilikom uvoza vozila, podaci u saobracajnu dozvolu su se upisivali na osnovu podataka iz carinskog lista, a nije se gledalo sta pise na pločici vozila. sada, ako se podaci iz saobracajne dozvole ne slazu sa podacima na plocici, agencija za bs mora da izda uverenje na osnovu cega se menjaju podaci u saobracajnoj. i ko to placa? pa mi Zorana.

Vlada

pre 6 godina

To je jedino logicno razmisljanje. Kada kupite vozilo,to vozilo je proslo carinu i sve drzavne kontrole i sve oni sami upisuju i saobracajnu. Nismo mi kao vlassnici naveli da ima cetiri ili pet sedista niti jedno slovo mi ne pisemo o karakteristikama vozila. Ako nesto treba da se menja neka menjaju sami u saobracajnu dozvolu u karakteristikama i to je to,ali da ne placamo mi to. Nismo mi krivi ni za sta!!!

Влада

pre 6 godina

Агенција за б. с. створена да нам отима паре. Где у свету има да је издају потврде на основу фотографија? Ево нпр у земљи Србији. Пример, иградиш плин, одрадиш у АМСС преглед, онда они шаљу фотографије да тамо неко из АБС то као "прегледа" и да сертификат који уједно добијеш ид АМСС, а АБС ти за тај фото преглед изме 100€. Да не причам о хомологацијама. Створено да се пљачка. Да имају образа ови у власти, укинули би све такве агенције.

branko 54

pre 6 godina

Ma super izjava samo ce proci godinica dok se to ne ostvari i zatvorice se pun krug a onda napredno tuzite koga hocete a pate dobiti necete. Ja sam auto kupio od zvanicnog dilera pre sedam godina i u februaru sam platio 50 evra i cekao dve nedelje da registrujem auto. Srecom da me nisu uhvatili da vozim ne registrovan auto zbog viska sedista jer bi me tek tada odrali. A koga da tuzim za maltrtiranje i potrosene novce. Naprednu vlast ili agenciju ili FAS. Sve trce da mi se izvnu i vrate pare.

Tja...

pre 6 godina

Malo je.... Treba nam naplatiti svaku uslugu sa povećanjem od 300%, od registracije preko benzina do brojanja pojaseva. Grdna šteta pa niko od vlastodržaca nije vlasnik ni jedne od postojećih poštanskih kompanija, pa da nas nateraju da o sopstvenom trošku šaljemo papire u Nemačku, Italiju, Francusku, Južnu Koreju... tražeći proizvođačke deklaracije za automobile proizvedene početkom devedesetih. papiri tamo, papiri ovamo, eto još 100 evra po automobilu! Imali smo šansu, mislili smo da je glasanje izbor između Pere i Laze, kad ono izbor između života "onako" i života "nikako". Magare, blato, "ona" radnja...

Ministarka misli kako bi trebalo. Država misli drugačije. Baš me zanima šta će biti, evo kupujem kokice i sedam u fotelju :)

Dankoni

pre 6 godina

Svaka cast!
Konacno neko da stane na stranu gradjana i pravde, a protiv lenjih ili glupih koji su tamo negde zaseli i nista ne rade!

Ja sam dva puta menjao saobracajnu o svom trosku i to za nov auto.
Prilikom jedne registracije zato sto na cipu saobracajne nije bio upisan broj osovina vozila (pisalo je 0), a drugi put zbog promene koda boje (nisam prefarbavao novi auto naravno ali se promenio naziv boje, haha)

Kako god rese, ovo bi trebalo da ide po hitnom postupku, jer ti svakako ne mozes da registrujes auto dok se to ne ispravi, a zna se koliko oni mogu da oduze sa donosenjem odluke o bilo cemu :(

dejan

pre 6 godina

Molim redakciju B92 da svakoga dana insistira na ovoj temi inace ce ministarkino reagovanje ostati samo na recima a mi cemo i dalje da placamo svakakve budalastine koje izmisljaju izmisljene agencije i polupismeni ljudi koji zgrcu ogromne plate u njima! Neka se svakoga dana javljaju ljudi koji registruju svoje automobile kako bi smo videli cinjenicno stanje!!!

mladja

pre 6 godina

Tako se razmislja o gradjanima !
Ona bez obzira sto je plavusa razume probleme ljudi koji jedva sastavljaju kraj sa krajem !
Takve izjave trebaju osiromasenom narodu a ne samo harac !
Puna podrska od sirotinje !

LadaNiva

pre 6 godina

Ja vec platio.Lada niva mi bila registrovana prvo na 5 sedista, a sada po novom na 4, i ja sam uredno platio inace ne bih mogao da registrujem vozilo.

agent007

pre 6 godina

Na sami pomen reči "agencija" dobijem blagi svrab, a kad joj se još doda i "saobraćaj" onda nastupa opšte ludilo. Oni se ne bave onim čime bi trebalo, već samo traže način da nam maznu lovu. Šta je to unapređeno po pitanju bezbednosti saobraćaja? Ništa. Sve je isto kao i pre, ljudi ginu na putevima ko muve, bahati se ponašaju još bahatije, a oni se bave nebulozama koliko pojaseva imam u autu, jesu li makaze u prvoj pomoći dovoljno zakrivljene i da ne nabrajam sve gluposti i tričarije kojima se bave. 'Ajde da vas zamolimo nešto drugovi i drugarice iz agencije, nemojte brinuti o nama, jer kad god vi brinete o nama, jao si ga nama!

Kek

pre 6 godina

Tako se razmislja o gradjanima !
Ona bez obzira sto je plavusa razume probleme ljudi koji jedva sastavljaju kraj sa krajem !
Takve izjave trebaju osiromasenom narodu a ne samo harac !
Puna podrska od sirotinje !
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mladja, 12. maj 2017 11:04)

Nikakve izjave ne trebaju narodu vec konkretni potezi. Na zalost uglavnom se sve zavrasva na recima vec vise desetina godina.

Igor

pre 6 godina

Rece gospodja koja je uvela atest za zatamnjena stakla koji moze da kosta i do 50.000 dinara. To nigde u svetu ne postoji.
Sve je ovo politika, niko zbog ovoga nece odgovarati, ovako se samo ubiraju politicki poeni, ne palite se.

ispran mozak

pre 6 godina

Mislim da je neophodno da se uvede zabrana vožnje za sve vozače sa ciljem povećanja bezbednosti u saobraćaju, i to za sve vozače na teritoriji Srbije, bez obzira na godine i vozačko iskustvo. Ovom zabranom rešićemo još nekoliko gorućih problema kada je saobraćaj u pitanju. Neće više biti bahate vožnje, vozača koji razgovaraju telefonom dok upravljaju vozilom, a i problem parkiranja praktično neće postojati .

Poražavajuće deluju podaci da su upravo učesnici u saobraćaju oni koji izazivaju najveći broj saobraćajnih nesreća.

MilosS

pre 6 godina

Gospoja ministarka, a oni koji imaju vozila koja NEMAJU POJASEVE da li treba da izvade saobraćajnu u kojoj piše da je vozilo za NULA putnika? 
(Veliki brat, 12. maj 2017 09:36) 

E, jesi kontraš čudo jedno. 
Ajde navedi vozilo koje je trenutno registrovano, tehnički ispravno i da nema pojaseve uopšte, a da nije muzejski primerak. 
Evo potrudiću se da ti nadomestim finansijske izdatke u slučaju da moraš da menjaš saobraćajnu i da ti piše NULA sedišta. 

ps pričam o putničkim vozilima, a ne o kombajnima, traktorima i sl.
(s t v, 12. maj 2017 10:10)

Na primer, Zastavina vozila nemaju pojaseve pozadi. Imam Keca, tehnicki I limarijski ispravan, ali nema pojas pozadi. I sta sad?

danijel

pre 6 godina

dobra fora. Prvo puste buvu da ce mozda i par miliona ljudi morati da plate po stotinak eura za klasicnu budalastinu, za propust ddrzave i firmu koji rade u okviru drzave, a onda izadje neko od njih u javnost i kaze "ne, ljudi nisu krivi!". Spasli nas od njih samih u stvari.

слободни човек

pre 6 godina

опет поклапају једни друге...
Шта ли ради та жена осим што коментарише новинске чланке?

Dosta je!

pre 6 godina

Znači opet kriva Agencija za bezbednost saobraćaja. Od kad oni deluju i predlažu zakone povećan broj nesreća i svega onoga što bi isti kao trebali da spreče svojim radom!!! Treba ukinuti tu agenciju!

pera

pre 6 godina

Ma važi! Registrovao sam auto 22.4 i imam uplatnicu za novu saobraćajnu dozvolu zato što su stručnjaci upisali broj osovina NULA! Otkud sam ja znao da se broj osovina ne odnosi samo na teretni program i kako je moguće da neko unese nulu, pa ne vozim jedrilicu nego automobil!
Gospođo ministarka na koju adresu da donesem uplatnicu da mi se vrati mojih 1400 dinara?

s t v

pre 6 godina

Gospoja ministarka, a oni koji imaju vozila koja NEMAJU POJASEVE da li treba da izvade saobraćajnu u kojoj piše da je vozilo za NULA putnika?
(Veliki brat, 12. maj 2017 09:36)

E, jesi kontraš čudo jedno.
Ajde navedi vozilo koje je trenutno registrovano, tehnički ispravno i da nema pojaseve uopšte, a da nije muzejski primerak.
Evo potrudiću se da ti nadomestim finansijske izdatke u slučaju da moraš da menjaš saobraćajnu i da ti piše NULA sedišta.

ps pričam o putničkim vozilima, a ne o kombajnima, traktorima i sl.

Zaza

pre 6 godina

Sve dok ne pređe sa reči na dela, ja joj ništa ne verujem.
A šta će biti sa onim baksuzima koji su već morali da plate ispravljanje tuđih grešaka? Hoće li im novac biti refundiran? Čisto sumnjam.

nemke

pre 6 godina

konacno da je neko rekao nesto normalno jer u suprotnom je zamena teza. nadlezni treba da budu odgovorbi za tehnicke propuste...nadam se da ce sa reci preci u delo.

tt

pre 6 godina

Tako je! Ako je uvoznik lazirao podatke (citali smo za slucaj terenaca sa 4 sedista koje je uvoznik, zbog lakse prodaje, deklarisao da ima 5 sedista) treba ga finansijski ostro kazniti a kupci verovatno mogu traziti i nadoknadu stete.

veterinarbg

pre 6 godina

Agencija za bezbednost saobraćaja je glavni izvor svih problema u saobraćaju . Tako da oni samo mogu da proizvode probleme, a ne da ih rešavaju. Toliko nebuloznih propisa i zakona su doneli, da su nama vozačima ogadili volan.

josip broz

pre 6 godina

Gospoja ministarka, a oni koji imaju vozila koja NEMAJU POJASEVE da li treba da izvade saobraćajnu u kojoj piše da je vozilo za NULA putnika?
(Veliki brat, 12. maj 2017 09:36)

Misli se na automobile, ne na bicikle.

Veteran

pre 6 godina

I dalje po sistemu: "Loš policajac i dobar policajac". Posle svega treba da "zahvalimo" ministarki što nas je spasila od gluposti koje su smislili njeni podređeni.

Sendvič sa kulenom

pre 6 godina

Jaaaaaoooo, kakvi licemeri. Pa sve gluposti do sada su vozači platili, pa će i ovo, a ona samo populiše i jedino gde nešto i radi je na novinskim stranicama... Pojeo vuk magarca, standardno u Srbiji

drekavac

pre 6 godina

Kada god je MUP pogresio, ja sam placao ispravku. Cak se cini da namerno naprave brljotinu, samo da bi im posle platili ispravku. Setimo se tablica sa cirilicom. I ove sa ch, dj i sh ce verovatno da dodju na red kad tad, nikad nisam video EU table sa lokalnim slovima tipa nemacki umlauti i sl.

Veliki brat

pre 6 godina

Gospoja ministarka, a oni koji imaju vozila koja NEMAJU POJASEVE da li treba da izvade saobraćajnu u kojoj piše da je vozilo za NULA putnika?

Pedja

pre 6 godina

Provaljen fazon kao i za racune za struju. Ministarka podrzi vozace javno radi politickih poena a sve ostane kako je i bilo. Gradjane i dalje pljackaju preko racuna za struju a i ovo ce gradjani placati. Zivi bili pa videli.

Vozac

pre 6 godina

Simpaticno, nema sta... prvi dan puste losu vest, pa gledaju koliko ce narod da pobesni, pa ako malo kukamo, bice tako, a ako se mnogo bunimo, drugi dan neko iz vlasti popravlja situaciju.

nnidza

pre 6 godina

Ja sam menjao saobraćajnu zbog ugradnje TNG. Greškom mi nisu uneli TNG u saobraćajnu. Bez ikakvih problema su mi pre par meseci izdali novu o njihovom trošku. Pitanje je samo šta bi bilo da mi je policija primetila bocu...

Veteran

pre 6 godina

I dalje po sistemu: "Loš policajac i dobar policajac". Posle svega treba da "zahvalimo" ministarki što nas je spasila od gluposti koje su smislili njeni podređeni.

Pedja

pre 6 godina

Provaljen fazon kao i za racune za struju. Ministarka podrzi vozace javno radi politickih poena a sve ostane kako je i bilo. Gradjane i dalje pljackaju preko racuna za struju a i ovo ce gradjani placati. Zivi bili pa videli.

Sendvič sa kulenom

pre 6 godina

Jaaaaaoooo, kakvi licemeri. Pa sve gluposti do sada su vozači platili, pa će i ovo, a ona samo populiše i jedino gde nešto i radi je na novinskim stranicama... Pojeo vuk magarca, standardno u Srbiji

veterinarbg

pre 6 godina

Agencija za bezbednost saobraćaja je glavni izvor svih problema u saobraćaju . Tako da oni samo mogu da proizvode probleme, a ne da ih rešavaju. Toliko nebuloznih propisa i zakona su doneli, da su nama vozačima ogadili volan.

drekavac

pre 6 godina

Kada god je MUP pogresio, ja sam placao ispravku. Cak se cini da namerno naprave brljotinu, samo da bi im posle platili ispravku. Setimo se tablica sa cirilicom. I ove sa ch, dj i sh ce verovatno da dodju na red kad tad, nikad nisam video EU table sa lokalnim slovima tipa nemacki umlauti i sl.

pera

pre 6 godina

Ma važi! Registrovao sam auto 22.4 i imam uplatnicu za novu saobraćajnu dozvolu zato što su stručnjaci upisali broj osovina NULA! Otkud sam ja znao da se broj osovina ne odnosi samo na teretni program i kako je moguće da neko unese nulu, pa ne vozim jedrilicu nego automobil!
Gospođo ministarka na koju adresu da donesem uplatnicu da mi se vrati mojih 1400 dinara?

Veliki brat

pre 6 godina

Gospoja ministarka, a oni koji imaju vozila koja NEMAJU POJASEVE da li treba da izvade saobraćajnu u kojoj piše da je vozilo za NULA putnika?

Dosta je!

pre 6 godina

Znači opet kriva Agencija za bezbednost saobraćaja. Od kad oni deluju i predlažu zakone povećan broj nesreća i svega onoga što bi isti kao trebali da spreče svojim radom!!! Treba ukinuti tu agenciju!

agent007

pre 6 godina

Na sami pomen reči "agencija" dobijem blagi svrab, a kad joj se još doda i "saobraćaj" onda nastupa opšte ludilo. Oni se ne bave onim čime bi trebalo, već samo traže način da nam maznu lovu. Šta je to unapređeno po pitanju bezbednosti saobraćaja? Ništa. Sve je isto kao i pre, ljudi ginu na putevima ko muve, bahati se ponašaju još bahatije, a oni se bave nebulozama koliko pojaseva imam u autu, jesu li makaze u prvoj pomoći dovoljno zakrivljene i da ne nabrajam sve gluposti i tričarije kojima se bave. 'Ajde da vas zamolimo nešto drugovi i drugarice iz agencije, nemojte brinuti o nama, jer kad god vi brinete o nama, jao si ga nama!

nnidza

pre 6 godina

Ja sam menjao saobraćajnu zbog ugradnje TNG. Greškom mi nisu uneli TNG u saobraćajnu. Bez ikakvih problema su mi pre par meseci izdali novu o njihovom trošku. Pitanje je samo šta bi bilo da mi je policija primetila bocu...

Vozac

pre 6 godina

Simpaticno, nema sta... prvi dan puste losu vest, pa gledaju koliko ce narod da pobesni, pa ako malo kukamo, bice tako, a ako se mnogo bunimo, drugi dan neko iz vlasti popravlja situaciju.

tt

pre 6 godina

Tako je! Ako je uvoznik lazirao podatke (citali smo za slucaj terenaca sa 4 sedista koje je uvoznik, zbog lakse prodaje, deklarisao da ima 5 sedista) treba ga finansijski ostro kazniti a kupci verovatno mogu traziti i nadoknadu stete.

Zaza

pre 6 godina

Sve dok ne pređe sa reči na dela, ja joj ništa ne verujem.
A šta će biti sa onim baksuzima koji su već morali da plate ispravljanje tuđih grešaka? Hoće li im novac biti refundiran? Čisto sumnjam.

Kika

pre 6 godina

Kad već brinete o bezbednosti u saobraćaju zakrpite RUPE u Beogradu. Razvalismo automobile, svakoga dana bar u jednu upadnem. I to ne zato što ne umem da vozim, već izmedju rupe i direktnog sudara izaberem rupu. Verujem da je van Beograda još gora situacija. Ovo kao da je granatirano.

danijel

pre 6 godina

dobra fora. Prvo puste buvu da ce mozda i par miliona ljudi morati da plate po stotinak eura za klasicnu budalastinu, za propust ddrzave i firmu koji rade u okviru drzave, a onda izadje neko od njih u javnost i kaze "ne, ljudi nisu krivi!". Spasli nas od njih samih u stvari.

dejan

pre 6 godina

Molim redakciju B92 da svakoga dana insistira na ovoj temi inace ce ministarkino reagovanje ostati samo na recima a mi cemo i dalje da placamo svakakve budalastine koje izmisljaju izmisljene agencije i polupismeni ljudi koji zgrcu ogromne plate u njima! Neka se svakoga dana javljaju ljudi koji registruju svoje automobile kako bi smo videli cinjenicno stanje!!!

слободни човек

pre 6 godina

опет поклапају једни друге...
Шта ли ради та жена осим што коментарише новинске чланке?

Влада

pre 6 godina

Агенција за б. с. створена да нам отима паре. Где у свету има да је издају потврде на основу фотографија? Ево нпр у земљи Србији. Пример, иградиш плин, одрадиш у АМСС преглед, онда они шаљу фотографије да тамо неко из АБС то као "прегледа" и да сертификат који уједно добијеш ид АМСС, а АБС ти за тај фото преглед изме 100€. Да не причам о хомологацијама. Створено да се пљачка. Да имају образа ови у власти, укинули би све такве агенције.

Igor

pre 6 godina

Sta cemo sa atestom za plin kod vozila sa fabrickim TNG uredjajem? I dalje mislite da je drzava pametnija od proizvodjaca automobila?
Sta cemo sa signalizacijom? Sta cemo sa rupama? Sta cemo sa cenom goriva? Atest za zatamnjena stakla?

Sasa

pre 6 godina

Nijedan komentator nije pogodio sustinu. Ljudi, oni nam automobile, koje je proizvodjac predvideo za 5 osoba, prepravise na 4 osoba. To nisu samo jugici i kecevi, vec masa malih gradskih autica. Koji je to zakonodavac pametniji od proizvodjaca. Ako je proizvodjac rekao da je za 5 osoba ne mogu oni dekretom da prepravljaju. Treba da se bunimo svi, jer ce sutra da pisu kazne kad povezes 5 osoba a registrovan si za 4.

Slovenac 1952

pre 6 godina

Za koliko osoba je onda registrovana srpska policijska marica(kombi)? Koliko znam još iz SFRJ, napred ima dva pojasa, pozadi bacaju, koliko god stane!?:)

Milos Jovic

pre 6 godina

Da li to znači da se takvom automobilu ne smeju voziti 5 putnika, već samo 4, jer ima toliko pojaseva i da će policija kažnjavati ako u vozilu zatekne petu osobu? Život u ovoj zemlji gubi svaki smisao...

Света ћирилица

pre 6 godina

Уградио гас у кола, отишао у АМСС на атест. Не може одмах, кажу заказује се иако нема никога, дошао на заказано нема струје, дођите нам опет.
Ево мене опет, али нема рада док се не дају паре, а тета која ради на уплатама отишла у непознатом правцу. Није далеко ни пошта у сусједном мјесту у коју су баш тад навалили пензионери. Док сам се вратио неке друге чике дошле на ред, па онда пауза за ручак и онда ме око 15 ч. приме, сликају ауто, изважу, гдје испада да се носивост повећала као да сам ставио златне плоче, па могу повести само троје мршавих путника. Али нема трећег појаса и пошаљу ме да отклоним неправилност. Док сам нашао задњи наслон са појасом и монтирао, остало мало до краја радног времена, а мени треба још технички преглед. Да не идем до града кажем да није проблем да обавим код њих, али они кажу да их зеза нет, па није трагедија ако одем негдје и донесем сутра папир. Дођем ја опет сутра са обављеним техничким, који ми узгред човјек код кога региструјем није ни наплатио, чудећи се што су ме враћали, а они ми кажу да ће ме позвати кад дође атест од АБС. Прошло је од тада 20 дана, они не зову, а ја стрепим од сусрета са саобраћајном полицијом, којима не могу објаснити да сам све редовно платио, јер ми они нису дали никакву потврду. Корисно искуство и стрпљење које ће ми требати кад добијем атест, да поново платим и станем у ред за нову саобраћајну дозволу.

guru_yo

pre 6 godina

koja smejurija! Ministarka ocigledno nije obavestena da vlasnici vozila imaju troskove vec par godina unazad, odnosno od kad je pocela da radi Agencija za bezbednost saobracaja. prilikom uvoza vozila, podaci u saobracajnu dozvolu su se upisivali na osnovu podataka iz carinskog lista, a nije se gledalo sta pise na pločici vozila. sada, ako se podaci iz saobracajne dozvole ne slazu sa podacima na plocici, agencija za bs mora da izda uverenje na osnovu cega se menjaju podaci u saobracajnoj. i ko to placa? pa mi Zorana.

Vlada

pre 6 godina

To je jedino logicno razmisljanje. Kada kupite vozilo,to vozilo je proslo carinu i sve drzavne kontrole i sve oni sami upisuju i saobracajnu. Nismo mi kao vlassnici naveli da ima cetiri ili pet sedista niti jedno slovo mi ne pisemo o karakteristikama vozila. Ako nesto treba da se menja neka menjaju sami u saobracajnu dozvolu u karakteristikama i to je to,ali da ne placamo mi to. Nismo mi krivi ni za sta!!!

Veki Pekic

pre 6 godina

Odem da dobijem atest za tamne folije. Izlazi covek sa razredjivacem i krpom. Pitam: Sta cete to?? Pa da nadjem br sasije. Otvorim haubu i pokazem plocicu . . A on ce: ne znam ja, mozda je auto ukraden, moram da ga nadjem na sasiji !? Kazem, evo vidi u saobracajnoj, 10 god registrovan u Srb do sada. . . On kaze: bez obzira . .

Igor

pre 6 godina

Rece gospodja koja je uvela atest za zatamnjena stakla koji moze da kosta i do 50.000 dinara. To nigde u svetu ne postoji.
Sve je ovo politika, niko zbog ovoga nece odgovarati, ovako se samo ubiraju politicki poeni, ne palite se.

MilosS

pre 6 godina

Gospoja ministarka, a oni koji imaju vozila koja NEMAJU POJASEVE da li treba da izvade saobraćajnu u kojoj piše da je vozilo za NULA putnika? 
(Veliki brat, 12. maj 2017 09:36) 

E, jesi kontraš čudo jedno. 
Ajde navedi vozilo koje je trenutno registrovano, tehnički ispravno i da nema pojaseve uopšte, a da nije muzejski primerak. 
Evo potrudiću se da ti nadomestim finansijske izdatke u slučaju da moraš da menjaš saobraćajnu i da ti piše NULA sedišta. 

ps pričam o putničkim vozilima, a ne o kombajnima, traktorima i sl.
(s t v, 12. maj 2017 10:10)

Na primer, Zastavina vozila nemaju pojaseve pozadi. Imam Keca, tehnicki I limarijski ispravan, ali nema pojas pozadi. I sta sad?

Andreja

pre 6 godina

Svaka cast!
Konacno neko da stane na stranu gradjana i pravde, a protiv lenjih ili glupih koji su tamo negde zaseli i nista ne rade!

Pa tako se postaje popularan.Iz iste kuhinje se najavi harac a onda navodno brane gradjani.Taktika im pije vodu cim ovoliko slepaca glasa za njih.

ispran mozak

pre 6 godina

Mislim da je neophodno da se uvede zabrana vožnje za sve vozače sa ciljem povećanja bezbednosti u saobraćaju, i to za sve vozače na teritoriji Srbije, bez obzira na godine i vozačko iskustvo. Ovom zabranom rešićemo još nekoliko gorućih problema kada je saobraćaj u pitanju. Neće više biti bahate vožnje, vozača koji razgovaraju telefonom dok upravljaju vozilom, a i problem parkiranja praktično neće postojati .

Poražavajuće deluju podaci da su upravo učesnici u saobraćaju oni koji izazivaju najveći broj saobraćajnih nesreća.

sreten

pre 6 godina

Samo da dodam da taj zakon i taj pravilnik nisu od uvek, nego od oktobra ili novembra 2016, pre oko 6 meseci. Znaci, nema veze sto si pre 5 godina kupio auto i registrovao sa 5 sedista, ako nemas 2 pojasa pozadi, cvrc. Pravilnik ne uzima u obzir realnost. Normalno bi bilo da se pravilnik primanjuje za prvu registaciju, za nova vozila, jer je nov i propis.

sreten

pre 6 godina

Tako je. Na osnovu marke i modela vozila, u katalogu pise 4 ili 5 sedista! Ko pise napamet na registraciji, treba biti odgovoran!
(Dr.Zero, 12. maj 2017 11:52)

Stupili su na snagu novi pravilnici, i ako imas pozadi 2 pojasa moze dvoje da sedi pozadi, ako imas 3 pojasa moze troje. Cak bi trebalo da gledaju i koliko ima naslona za glavu pozadi. Zato je zabuna 4 ili 5.

Ja imam 8 godina star mali gradski auto koji pozadi ima 2 pojasa i NULA naslona za glavu, a koji je proizvodjac deklarisao kao vozilo sa 5 sedecih mesta. Nema veze sa uvoznicima, sa trgovcima, carinom, atestom, homologacijom... Ne interesuje nasu vajnu agenciju za bezbednost nista na osnovu marke i modela, vec na osnovu pravilnika. 7 godina mi je auto bio za 5 osoba, odjednom je postao za 4 osobe. Magija.

nemke

pre 6 godina

konacno da je neko rekao nesto normalno jer u suprotnom je zamena teza. nadlezni treba da budu odgovorbi za tehnicke propuste...nadam se da ce sa reci preci u delo.

branko 54

pre 6 godina

Ma super izjava samo ce proci godinica dok se to ne ostvari i zatvorice se pun krug a onda napredno tuzite koga hocete a pate dobiti necete. Ja sam auto kupio od zvanicnog dilera pre sedam godina i u februaru sam platio 50 evra i cekao dve nedelje da registrujem auto. Srecom da me nisu uhvatili da vozim ne registrovan auto zbog viska sedista jer bi me tek tada odrali. A koga da tuzim za maltrtiranje i potrosene novce. Naprednu vlast ili agenciju ili FAS. Sve trce da mi se izvnu i vrate pare.

Kek

pre 6 godina

Tako se razmislja o gradjanima !
Ona bez obzira sto je plavusa razume probleme ljudi koji jedva sastavljaju kraj sa krajem !
Takve izjave trebaju osiromasenom narodu a ne samo harac !
Puna podrska od sirotinje !
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mladja, 12. maj 2017 11:04)

Nikakve izjave ne trebaju narodu vec konkretni potezi. Na zalost uglavnom se sve zavrasva na recima vec vise desetina godina.

Tja...

pre 6 godina

Malo je.... Treba nam naplatiti svaku uslugu sa povećanjem od 300%, od registracije preko benzina do brojanja pojaseva. Grdna šteta pa niko od vlastodržaca nije vlasnik ni jedne od postojećih poštanskih kompanija, pa da nas nateraju da o sopstvenom trošku šaljemo papire u Nemačku, Italiju, Francusku, Južnu Koreju... tražeći proizvođačke deklaracije za automobile proizvedene početkom devedesetih. papiri tamo, papiri ovamo, eto još 100 evra po automobilu! Imali smo šansu, mislili smo da je glasanje izbor između Pere i Laze, kad ono izbor između života "onako" i života "nikako". Magare, blato, "ona" radnja...

Ministarka misli kako bi trebalo. Država misli drugačije. Baš me zanima šta će biti, evo kupujem kokice i sedam u fotelju :)

Na sirotinju i zec vadi onu stvar da prostite

pre 6 godina

Sad se javljate kao spasilac i puni razumevanja za obicnog coveka i njegove jade sa ocnjacima i iskezenim vilicama birokratije. Ministarice lako ce ovo, lako cemo i svi vi ostali, obican covek je poslednji u lancu ishrane drzavne birokratije. Obicnog coveka je lako pripnuti kao i govece na livadi, ali sta cemo sa nasim ulicama, putevima, signalizacijom(horizontalnom i vertikalnom). Zasto na vreme nije prosirivan kapacitet puteva(izgradnjom autoputeva) vec je to dovelo i dovodi do gubitka ljudskih zivota? Zasto ste dozvolili da se magistralne puteve ukljucuju na divlje lokalne staze, da se izgrade brojna naselja, itd.?Da li i to utice na bezbednost u saobracaju? I ko je odgovoran i ko je sve ove godine bio placen da to radi i o tome misli i stara se? Hajde ne bilo vam naredjeno sredite brojne druge sustinske probleme pa se onda istresajte nad narodom.

vs

pre 6 godina

Gospodjo sveznajuca ministarko svuda u Evropi je pravilo da mozes voziti onoliko lica u autu koliko ima pojaseva. I kaznu neplaca vozac vec lice koje nema na sebi pojas osim ako se neradi o detetu ispod 14 godina. Ako je dete mladje od 14 godina onda odgovornost snosi vozac.

s t v

pre 6 godina

Gospoja ministarka, a oni koji imaju vozila koja NEMAJU POJASEVE da li treba da izvade saobraćajnu u kojoj piše da je vozilo za NULA putnika?
(Veliki brat, 12. maj 2017 09:36)

E, jesi kontraš čudo jedno.
Ajde navedi vozilo koje je trenutno registrovano, tehnički ispravno i da nema pojaseve uopšte, a da nije muzejski primerak.
Evo potrudiću se da ti nadomestim finansijske izdatke u slučaju da moraš da menjaš saobraćajnu i da ti piše NULA sedišta.

ps pričam o putničkim vozilima, a ne o kombajnima, traktorima i sl.

SD

pre 6 godina

Gospodjo sveznajuca ministarko svuda u Evropi je pravilo da mozes voziti onoliko lica u autu koliko ima pojaseva. I kaznu neplaca vozac vec lice koje nema na sebi pojas osim ako se neradi o detetu ispod 14 godina. Ako je dete mladje od 14 godina onda odgovornost snosi vozac.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (vs, 12. maj 2017 14:19)

Nemojte da širite neistine. To je isto kao i za onom pričom o tome da su svuda obavezna svetla danju, ili da svi u Evropi moraju da imaju iste tablice!

Jedna je situacija sa novim vozilima koja moraju ispunjavati određene standarde, pa i u pogledu broja pojaseva.

Druga situacija je sa starijim vozilima za koja važe pravila koja su važila u vreme njihove proizvodnje (ne samo u pogledu pojaseva, nego i u pogledu svega ostalog). Kada bi bilo drugačije nijedno starije vozilo ne bi moglo nigde u Evropi da bude u saobraćaju, a kao što se lako može proveriti čak i u Skandinavskim zemljama imate masu automobila starosti od dvadesetak ili više godina koja se normalno voze. Za one koji misle da se svuda u svetu automobili menjaju na svakih par godina, neka provere prosek starosti vozila u drugim državama!

Dakle, kod tih starijih vozla ne postoje nikakve ''greške''. To su 90% vozila fabrički predviđena za 5 putnika, ali retko koje od njih ima 5 pojaseva, jer u to vreme to nije bilo obavezno. To važi čak i za neke automobile iz više klase, a kamoli za Zastave, Lade, Škode, Moskviče i slično.

Dankoni

pre 6 godina

Svaka cast!
Konacno neko da stane na stranu gradjana i pravde, a protiv lenjih ili glupih koji su tamo negde zaseli i nista ne rade!

Ja sam dva puta menjao saobracajnu o svom trosku i to za nov auto.
Prilikom jedne registracije zato sto na cipu saobracajne nije bio upisan broj osovina vozila (pisalo je 0), a drugi put zbog promene koda boje (nisam prefarbavao novi auto naravno ali se promenio naziv boje, haha)

Kako god rese, ovo bi trebalo da ide po hitnom postupku, jer ti svakako ne mozes da registrujes auto dok se to ne ispravi, a zna se koliko oni mogu da oduze sa donosenjem odluke o bilo cemu :(

NoName

pre 6 godina

@MilosS

GraCki autobusi nemaju. Ni jedno nema pojaseve za sedista, osim za vozaca. U Berlinu svaki autobus ima pojaseve za svako sediste.

josip broz

pre 6 godina

Gospoja ministarka, a oni koji imaju vozila koja NEMAJU POJASEVE da li treba da izvade saobraćajnu u kojoj piše da je vozilo za NULA putnika?
(Veliki brat, 12. maj 2017 09:36)

Misli se na automobile, ne na bicikle.

LadaNiva

pre 6 godina

Ja vec platio.Lada niva mi bila registrovana prvo na 5 sedista, a sada po novom na 4, i ja sam uredno platio inace ne bih mogao da registrujem vozilo.

mladja

pre 6 godina

Tako se razmislja o gradjanima !
Ona bez obzira sto je plavusa razume probleme ljudi koji jedva sastavljaju kraj sa krajem !
Takve izjave trebaju osiromasenom narodu a ne samo harac !
Puna podrska od sirotinje !

dusan

pre 6 godina

Ne nasedajte na ove izjave prepametne zorane...odradite po uputstvima sa tehničkog...i onda ste mirni jer u suprotnom dođu vam na adresu insp.saobraćajne policije i skinu table...ista fora je i sa NDM na teretnom vozilu...potvrda uvoznika ili predstavnika proizvođača plafon do 4.000 din i reseno...bez amss i fakulteta...

Bora

pre 6 godina

Stvarno mi nije jasno zašto ljudi dižu toliku famu oko svega ovoga. Imao sam i golfa 1 i golfa 2 i golfa 3 i svi su imali po tri pojasa pozadi. Jedino jugici možda nemaju i automobili koji su uvezeni kao teretni pa posle prepravljani u putničke pa nije postavljeno tri pojasa pozadi a registrovani su za 5 osoba. Svaki moj auto je imao tri pojasa pozadi.

mladja

pre 6 godina

Tako se razmislja o gradjanima !
Ona bez obzira sto je plavusa razume probleme ljudi koji jedva sastavljaju kraj sa krajem !
Takve izjave trebaju osiromasenom narodu a ne samo harac !
Puna podrska od sirotinje !

s t v

pre 6 godina

Gospoja ministarka, a oni koji imaju vozila koja NEMAJU POJASEVE da li treba da izvade saobraćajnu u kojoj piše da je vozilo za NULA putnika?
(Veliki brat, 12. maj 2017 09:36)

E, jesi kontraš čudo jedno.
Ajde navedi vozilo koje je trenutno registrovano, tehnički ispravno i da nema pojaseve uopšte, a da nije muzejski primerak.
Evo potrudiću se da ti nadomestim finansijske izdatke u slučaju da moraš da menjaš saobraćajnu i da ti piše NULA sedišta.

ps pričam o putničkim vozilima, a ne o kombajnima, traktorima i sl.

vs

pre 6 godina

Gospodjo sveznajuca ministarko svuda u Evropi je pravilo da mozes voziti onoliko lica u autu koliko ima pojaseva. I kaznu neplaca vozac vec lice koje nema na sebi pojas osim ako se neradi o detetu ispod 14 godina. Ako je dete mladje od 14 godina onda odgovornost snosi vozac.

josip broz

pre 6 godina

Gospoja ministarka, a oni koji imaju vozila koja NEMAJU POJASEVE da li treba da izvade saobraćajnu u kojoj piše da je vozilo za NULA putnika?
(Veliki brat, 12. maj 2017 09:36)

Misli se na automobile, ne na bicikle.

Veliki brat

pre 6 godina

Gospoja ministarka, a oni koji imaju vozila koja NEMAJU POJASEVE da li treba da izvade saobraćajnu u kojoj piše da je vozilo za NULA putnika?

drekavac

pre 6 godina

Kada god je MUP pogresio, ja sam placao ispravku. Cak se cini da namerno naprave brljotinu, samo da bi im posle platili ispravku. Setimo se tablica sa cirilicom. I ove sa ch, dj i sh ce verovatno da dodju na red kad tad, nikad nisam video EU table sa lokalnim slovima tipa nemacki umlauti i sl.

Veteran

pre 6 godina

I dalje po sistemu: "Loš policajac i dobar policajac". Posle svega treba da "zahvalimo" ministarki što nas je spasila od gluposti koje su smislili njeni podređeni.

Dankoni

pre 6 godina

Svaka cast!
Konacno neko da stane na stranu gradjana i pravde, a protiv lenjih ili glupih koji su tamo negde zaseli i nista ne rade!

Ja sam dva puta menjao saobracajnu o svom trosku i to za nov auto.
Prilikom jedne registracije zato sto na cipu saobracajne nije bio upisan broj osovina vozila (pisalo je 0), a drugi put zbog promene koda boje (nisam prefarbavao novi auto naravno ali se promenio naziv boje, haha)

Kako god rese, ovo bi trebalo da ide po hitnom postupku, jer ti svakako ne mozes da registrujes auto dok se to ne ispravi, a zna se koliko oni mogu da oduze sa donosenjem odluke o bilo cemu :(

Sendvič sa kulenom

pre 6 godina

Jaaaaaoooo, kakvi licemeri. Pa sve gluposti do sada su vozači platili, pa će i ovo, a ona samo populiše i jedino gde nešto i radi je na novinskim stranicama... Pojeo vuk magarca, standardno u Srbiji

nemke

pre 6 godina

konacno da je neko rekao nesto normalno jer u suprotnom je zamena teza. nadlezni treba da budu odgovorbi za tehnicke propuste...nadam se da ce sa reci preci u delo.

MilosS

pre 6 godina

Gospoja ministarka, a oni koji imaju vozila koja NEMAJU POJASEVE da li treba da izvade saobraćajnu u kojoj piše da je vozilo za NULA putnika? 
(Veliki brat, 12. maj 2017 09:36) 

E, jesi kontraš čudo jedno. 
Ajde navedi vozilo koje je trenutno registrovano, tehnički ispravno i da nema pojaseve uopšte, a da nije muzejski primerak. 
Evo potrudiću se da ti nadomestim finansijske izdatke u slučaju da moraš da menjaš saobraćajnu i da ti piše NULA sedišta. 

ps pričam o putničkim vozilima, a ne o kombajnima, traktorima i sl.
(s t v, 12. maj 2017 10:10)

Na primer, Zastavina vozila nemaju pojaseve pozadi. Imam Keca, tehnicki I limarijski ispravan, ali nema pojas pozadi. I sta sad?

Sasa

pre 6 godina

Nijedan komentator nije pogodio sustinu. Ljudi, oni nam automobile, koje je proizvodjac predvideo za 5 osoba, prepravise na 4 osoba. To nisu samo jugici i kecevi, vec masa malih gradskih autica. Koji je to zakonodavac pametniji od proizvodjaca. Ako je proizvodjac rekao da je za 5 osoba ne mogu oni dekretom da prepravljaju. Treba da se bunimo svi, jer ce sutra da pisu kazne kad povezes 5 osoba a registrovan si za 4.

Pedja

pre 6 godina

Provaljen fazon kao i za racune za struju. Ministarka podrzi vozace javno radi politickih poena a sve ostane kako je i bilo. Gradjane i dalje pljackaju preko racuna za struju a i ovo ce gradjani placati. Zivi bili pa videli.

слободни човек

pre 6 godina

опет поклапају једни друге...
Шта ли ради та жена осим што коментарише новинске чланке?

veterinarbg

pre 6 godina

Agencija za bezbednost saobraćaja je glavni izvor svih problema u saobraćaju . Tako da oni samo mogu da proizvode probleme, a ne da ih rešavaju. Toliko nebuloznih propisa i zakona su doneli, da su nama vozačima ogadili volan.

Igor

pre 6 godina

Rece gospodja koja je uvela atest za zatamnjena stakla koji moze da kosta i do 50.000 dinara. To nigde u svetu ne postoji.
Sve je ovo politika, niko zbog ovoga nece odgovarati, ovako se samo ubiraju politicki poeni, ne palite se.

Milos Jovic

pre 6 godina

Da li to znači da se takvom automobilu ne smeju voziti 5 putnika, već samo 4, jer ima toliko pojaseva i da će policija kažnjavati ako u vozilu zatekne petu osobu? Život u ovoj zemlji gubi svaki smisao...

Veki Pekic

pre 6 godina

Odem da dobijem atest za tamne folije. Izlazi covek sa razredjivacem i krpom. Pitam: Sta cete to?? Pa da nadjem br sasije. Otvorim haubu i pokazem plocicu . . A on ce: ne znam ja, mozda je auto ukraden, moram da ga nadjem na sasiji !? Kazem, evo vidi u saobracajnoj, 10 god registrovan u Srb do sada. . . On kaze: bez obzira . .

danijel

pre 6 godina

dobra fora. Prvo puste buvu da ce mozda i par miliona ljudi morati da plate po stotinak eura za klasicnu budalastinu, za propust ddrzave i firmu koji rade u okviru drzave, a onda izadje neko od njih u javnost i kaze "ne, ljudi nisu krivi!". Spasli nas od njih samih u stvari.

Bora

pre 6 godina

Stvarno mi nije jasno zašto ljudi dižu toliku famu oko svega ovoga. Imao sam i golfa 1 i golfa 2 i golfa 3 i svi su imali po tri pojasa pozadi. Jedino jugici možda nemaju i automobili koji su uvezeni kao teretni pa posle prepravljani u putničke pa nije postavljeno tri pojasa pozadi a registrovani su za 5 osoba. Svaki moj auto je imao tri pojasa pozadi.

tt

pre 6 godina

Tako je! Ako je uvoznik lazirao podatke (citali smo za slucaj terenaca sa 4 sedista koje je uvoznik, zbog lakse prodaje, deklarisao da ima 5 sedista) treba ga finansijski ostro kazniti a kupci verovatno mogu traziti i nadoknadu stete.

Света ћирилица

pre 6 godina

Уградио гас у кола, отишао у АМСС на атест. Не може одмах, кажу заказује се иако нема никога, дошао на заказано нема струје, дођите нам опет.
Ево мене опет, али нема рада док се не дају паре, а тета која ради на уплатама отишла у непознатом правцу. Није далеко ни пошта у сусједном мјесту у коју су баш тад навалили пензионери. Док сам се вратио неке друге чике дошле на ред, па онда пауза за ручак и онда ме око 15 ч. приме, сликају ауто, изважу, гдје испада да се носивост повећала као да сам ставио златне плоче, па могу повести само троје мршавих путника. Али нема трећег појаса и пошаљу ме да отклоним неправилност. Док сам нашао задњи наслон са појасом и монтирао, остало мало до краја радног времена, а мени треба још технички преглед. Да не идем до града кажем да није проблем да обавим код њих, али они кажу да их зеза нет, па није трагедија ако одем негдје и донесем сутра папир. Дођем ја опет сутра са обављеним техничким, који ми узгред човјек код кога региструјем није ни наплатио, чудећи се што су ме враћали, а они ми кажу да ће ме позвати кад дође атест од АБС. Прошло је од тада 20 дана, они не зову, а ја стрепим од сусрета са саобраћајном полицијом, којима не могу објаснити да сам све редовно платио, јер ми они нису дали никакву потврду. Корисно искуство и стрпљење које ће ми требати кад добијем атест, да поново платим и станем у ред за нову саобраћајну дозволу.

Igor

pre 6 godina

Sta cemo sa atestom za plin kod vozila sa fabrickim TNG uredjajem? I dalje mislite da je drzava pametnija od proizvodjaca automobila?
Sta cemo sa signalizacijom? Sta cemo sa rupama? Sta cemo sa cenom goriva? Atest za zatamnjena stakla?

pera

pre 6 godina

Ma važi! Registrovao sam auto 22.4 i imam uplatnicu za novu saobraćajnu dozvolu zato što su stručnjaci upisali broj osovina NULA! Otkud sam ja znao da se broj osovina ne odnosi samo na teretni program i kako je moguće da neko unese nulu, pa ne vozim jedrilicu nego automobil!
Gospođo ministarka na koju adresu da donesem uplatnicu da mi se vrati mojih 1400 dinara?

Dosta je!

pre 6 godina

Znači opet kriva Agencija za bezbednost saobraćaja. Od kad oni deluju i predlažu zakone povećan broj nesreća i svega onoga što bi isti kao trebali da spreče svojim radom!!! Treba ukinuti tu agenciju!

LadaNiva

pre 6 godina

Ja vec platio.Lada niva mi bila registrovana prvo na 5 sedista, a sada po novom na 4, i ja sam uredno platio inace ne bih mogao da registrujem vozilo.

Andreja

pre 6 godina

Svaka cast!
Konacno neko da stane na stranu gradjana i pravde, a protiv lenjih ili glupih koji su tamo negde zaseli i nista ne rade!

Pa tako se postaje popularan.Iz iste kuhinje se najavi harac a onda navodno brane gradjani.Taktika im pije vodu cim ovoliko slepaca glasa za njih.

nnidza

pre 6 godina

Ja sam menjao saobraćajnu zbog ugradnje TNG. Greškom mi nisu uneli TNG u saobraćajnu. Bez ikakvih problema su mi pre par meseci izdali novu o njihovom trošku. Pitanje je samo šta bi bilo da mi je policija primetila bocu...

Zaza

pre 6 godina

Sve dok ne pređe sa reči na dela, ja joj ništa ne verujem.
A šta će biti sa onim baksuzima koji su već morali da plate ispravljanje tuđih grešaka? Hoće li im novac biti refundiran? Čisto sumnjam.

agent007

pre 6 godina

Na sami pomen reči "agencija" dobijem blagi svrab, a kad joj se još doda i "saobraćaj" onda nastupa opšte ludilo. Oni se ne bave onim čime bi trebalo, već samo traže način da nam maznu lovu. Šta je to unapređeno po pitanju bezbednosti saobraćaja? Ništa. Sve je isto kao i pre, ljudi ginu na putevima ko muve, bahati se ponašaju još bahatije, a oni se bave nebulozama koliko pojaseva imam u autu, jesu li makaze u prvoj pomoći dovoljno zakrivljene i da ne nabrajam sve gluposti i tričarije kojima se bave. 'Ajde da vas zamolimo nešto drugovi i drugarice iz agencije, nemojte brinuti o nama, jer kad god vi brinete o nama, jao si ga nama!

SD

pre 6 godina

Gospodjo sveznajuca ministarko svuda u Evropi je pravilo da mozes voziti onoliko lica u autu koliko ima pojaseva. I kaznu neplaca vozac vec lice koje nema na sebi pojas osim ako se neradi o detetu ispod 14 godina. Ako je dete mladje od 14 godina onda odgovornost snosi vozac.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (vs, 12. maj 2017 14:19)

Nemojte da širite neistine. To je isto kao i za onom pričom o tome da su svuda obavezna svetla danju, ili da svi u Evropi moraju da imaju iste tablice!

Jedna je situacija sa novim vozilima koja moraju ispunjavati određene standarde, pa i u pogledu broja pojaseva.

Druga situacija je sa starijim vozilima za koja važe pravila koja su važila u vreme njihove proizvodnje (ne samo u pogledu pojaseva, nego i u pogledu svega ostalog). Kada bi bilo drugačije nijedno starije vozilo ne bi moglo nigde u Evropi da bude u saobraćaju, a kao što se lako može proveriti čak i u Skandinavskim zemljama imate masu automobila starosti od dvadesetak ili više godina koja se normalno voze. Za one koji misle da se svuda u svetu automobili menjaju na svakih par godina, neka provere prosek starosti vozila u drugim državama!

Dakle, kod tih starijih vozla ne postoje nikakve ''greške''. To su 90% vozila fabrički predviđena za 5 putnika, ali retko koje od njih ima 5 pojaseva, jer u to vreme to nije bilo obavezno. To važi čak i za neke automobile iz više klase, a kamoli za Zastave, Lade, Škode, Moskviče i slično.

Vozac

pre 6 godina

Simpaticno, nema sta... prvi dan puste losu vest, pa gledaju koliko ce narod da pobesni, pa ako malo kukamo, bice tako, a ako se mnogo bunimo, drugi dan neko iz vlasti popravlja situaciju.

Kek

pre 6 godina

Tako se razmislja o gradjanima !
Ona bez obzira sto je plavusa razume probleme ljudi koji jedva sastavljaju kraj sa krajem !
Takve izjave trebaju osiromasenom narodu a ne samo harac !
Puna podrska od sirotinje !
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mladja, 12. maj 2017 11:04)

Nikakve izjave ne trebaju narodu vec konkretni potezi. Na zalost uglavnom se sve zavrasva na recima vec vise desetina godina.

Tja...

pre 6 godina

Malo je.... Treba nam naplatiti svaku uslugu sa povećanjem od 300%, od registracije preko benzina do brojanja pojaseva. Grdna šteta pa niko od vlastodržaca nije vlasnik ni jedne od postojećih poštanskih kompanija, pa da nas nateraju da o sopstvenom trošku šaljemo papire u Nemačku, Italiju, Francusku, Južnu Koreju... tražeći proizvođačke deklaracije za automobile proizvedene početkom devedesetih. papiri tamo, papiri ovamo, eto još 100 evra po automobilu! Imali smo šansu, mislili smo da je glasanje izbor između Pere i Laze, kad ono izbor između života "onako" i života "nikako". Magare, blato, "ona" radnja...

Ministarka misli kako bi trebalo. Država misli drugačije. Baš me zanima šta će biti, evo kupujem kokice i sedam u fotelju :)

branko 54

pre 6 godina

Ma super izjava samo ce proci godinica dok se to ne ostvari i zatvorice se pun krug a onda napredno tuzite koga hocete a pate dobiti necete. Ja sam auto kupio od zvanicnog dilera pre sedam godina i u februaru sam platio 50 evra i cekao dve nedelje da registrujem auto. Srecom da me nisu uhvatili da vozim ne registrovan auto zbog viska sedista jer bi me tek tada odrali. A koga da tuzim za maltrtiranje i potrosene novce. Naprednu vlast ili agenciju ili FAS. Sve trce da mi se izvnu i vrate pare.

dejan

pre 6 godina

Molim redakciju B92 da svakoga dana insistira na ovoj temi inace ce ministarkino reagovanje ostati samo na recima a mi cemo i dalje da placamo svakakve budalastine koje izmisljaju izmisljene agencije i polupismeni ljudi koji zgrcu ogromne plate u njima! Neka se svakoga dana javljaju ljudi koji registruju svoje automobile kako bi smo videli cinjenicno stanje!!!

Vlada

pre 6 godina

To je jedino logicno razmisljanje. Kada kupite vozilo,to vozilo je proslo carinu i sve drzavne kontrole i sve oni sami upisuju i saobracajnu. Nismo mi kao vlassnici naveli da ima cetiri ili pet sedista niti jedno slovo mi ne pisemo o karakteristikama vozila. Ako nesto treba da se menja neka menjaju sami u saobracajnu dozvolu u karakteristikama i to je to,ali da ne placamo mi to. Nismo mi krivi ni za sta!!!

Влада

pre 6 godina

Агенција за б. с. створена да нам отима паре. Где у свету има да је издају потврде на основу фотографија? Ево нпр у земљи Србији. Пример, иградиш плин, одрадиш у АМСС преглед, онда они шаљу фотографије да тамо неко из АБС то као "прегледа" и да сертификат који уједно добијеш ид АМСС, а АБС ти за тај фото преглед изме 100€. Да не причам о хомологацијама. Створено да се пљачка. Да имају образа ови у власти, укинули би све такве агенције.

guru_yo

pre 6 godina

koja smejurija! Ministarka ocigledno nije obavestena da vlasnici vozila imaju troskove vec par godina unazad, odnosno od kad je pocela da radi Agencija za bezbednost saobracaja. prilikom uvoza vozila, podaci u saobracajnu dozvolu su se upisivali na osnovu podataka iz carinskog lista, a nije se gledalo sta pise na pločici vozila. sada, ako se podaci iz saobracajne dozvole ne slazu sa podacima na plocici, agencija za bs mora da izda uverenje na osnovu cega se menjaju podaci u saobracajnoj. i ko to placa? pa mi Zorana.

Slovenac 1952

pre 6 godina

Za koliko osoba je onda registrovana srpska policijska marica(kombi)? Koliko znam još iz SFRJ, napred ima dva pojasa, pozadi bacaju, koliko god stane!?:)

NoName

pre 6 godina

@MilosS

GraCki autobusi nemaju. Ni jedno nema pojaseve za sedista, osim za vozaca. U Berlinu svaki autobus ima pojaseve za svako sediste.

ispran mozak

pre 6 godina

Mislim da je neophodno da se uvede zabrana vožnje za sve vozače sa ciljem povećanja bezbednosti u saobraćaju, i to za sve vozače na teritoriji Srbije, bez obzira na godine i vozačko iskustvo. Ovom zabranom rešićemo još nekoliko gorućih problema kada je saobraćaj u pitanju. Neće više biti bahate vožnje, vozača koji razgovaraju telefonom dok upravljaju vozilom, a i problem parkiranja praktično neće postojati .

Poražavajuće deluju podaci da su upravo učesnici u saobraćaju oni koji izazivaju najveći broj saobraćajnih nesreća.

Kika

pre 6 godina

Kad već brinete o bezbednosti u saobraćaju zakrpite RUPE u Beogradu. Razvalismo automobile, svakoga dana bar u jednu upadnem. I to ne zato što ne umem da vozim, već izmedju rupe i direktnog sudara izaberem rupu. Verujem da je van Beograda još gora situacija. Ovo kao da je granatirano.

sreten

pre 6 godina

Tako je. Na osnovu marke i modela vozila, u katalogu pise 4 ili 5 sedista! Ko pise napamet na registraciji, treba biti odgovoran!
(Dr.Zero, 12. maj 2017 11:52)

Stupili su na snagu novi pravilnici, i ako imas pozadi 2 pojasa moze dvoje da sedi pozadi, ako imas 3 pojasa moze troje. Cak bi trebalo da gledaju i koliko ima naslona za glavu pozadi. Zato je zabuna 4 ili 5.

Ja imam 8 godina star mali gradski auto koji pozadi ima 2 pojasa i NULA naslona za glavu, a koji je proizvodjac deklarisao kao vozilo sa 5 sedecih mesta. Nema veze sa uvoznicima, sa trgovcima, carinom, atestom, homologacijom... Ne interesuje nasu vajnu agenciju za bezbednost nista na osnovu marke i modela, vec na osnovu pravilnika. 7 godina mi je auto bio za 5 osoba, odjednom je postao za 4 osobe. Magija.

Na sirotinju i zec vadi onu stvar da prostite

pre 6 godina

Sad se javljate kao spasilac i puni razumevanja za obicnog coveka i njegove jade sa ocnjacima i iskezenim vilicama birokratije. Ministarice lako ce ovo, lako cemo i svi vi ostali, obican covek je poslednji u lancu ishrane drzavne birokratije. Obicnog coveka je lako pripnuti kao i govece na livadi, ali sta cemo sa nasim ulicama, putevima, signalizacijom(horizontalnom i vertikalnom). Zasto na vreme nije prosirivan kapacitet puteva(izgradnjom autoputeva) vec je to dovelo i dovodi do gubitka ljudskih zivota? Zasto ste dozvolili da se magistralne puteve ukljucuju na divlje lokalne staze, da se izgrade brojna naselja, itd.?Da li i to utice na bezbednost u saobracaju? I ko je odgovoran i ko je sve ove godine bio placen da to radi i o tome misli i stara se? Hajde ne bilo vam naredjeno sredite brojne druge sustinske probleme pa se onda istresajte nad narodom.

sreten

pre 6 godina

Samo da dodam da taj zakon i taj pravilnik nisu od uvek, nego od oktobra ili novembra 2016, pre oko 6 meseci. Znaci, nema veze sto si pre 5 godina kupio auto i registrovao sa 5 sedista, ako nemas 2 pojasa pozadi, cvrc. Pravilnik ne uzima u obzir realnost. Normalno bi bilo da se pravilnik primanjuje za prvu registaciju, za nova vozila, jer je nov i propis.

dusan

pre 6 godina

Ne nasedajte na ove izjave prepametne zorane...odradite po uputstvima sa tehničkog...i onda ste mirni jer u suprotnom dođu vam na adresu insp.saobraćajne policije i skinu table...ista fora je i sa NDM na teretnom vozilu...potvrda uvoznika ili predstavnika proizvođača plafon do 4.000 din i reseno...bez amss i fakulteta...