Četvrtak, 20.04.2017.

07:18

Rusija "spasla" S. Koreju pred SB UN, Kina bila protiv

Rusija je u sredu sprečila Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija da osudi Severnu Koreje zbog najnovijeg ispaljivanja rakete.

Izvor: Beta

Rusija "spasla" S. Koreju pred SB UN, Kina bila protiv IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

27 Komentari

Sortiraj po:

kraja

pre 7 godina

"Nekoliko njih, govoreći pod uslovom da im se ne objave imena, priznalo je da su iznenađeni ruskom blokadom teksta i to uprkos tome što je tekst podržao Peking koji obično diplomatski štiti Severnu Koreju u UN."

...vecini komentatora je bespogovorno poverovala licima "bez lica", koji samo pod uslovom da ostanu anonimni pricaju sta im padne na pamet, ukljucujuci i alapacu niki hejli, zenu koja zna samo da laze...
...predpostavljam da ruski demanti niko nije ni pogledao ni procitao, a ko jeste, smatra da rusi samo lazu...
...toliko...
...znam da je o jednoumlju besmisleno govoriti...

Vlad

pre 7 godina

"BgHQ o kojoj slobodi pricas?Da li je sloboda gde jedna porodica vlada drzavom decenijama i gde ako ne aplaudiras vodji ides pred streljacki stroj?"

Ista situacija je i u Saudijskoj Arabiji, pa to ne predstavlja problem za Amere, čak su i veliki saveznici. Zašto Ameri nisu napali SA kada se zna da je najviše učesnika 9/11 upravo odatle? Zašto Ameri ne dižu glas kada se gay osobe najbrutalnije ugnjetavaju, a politički protivnici/novinari masovno ubijaju? Zašto se ćuti na to što SA finansira teroriste?

Недељко Стефановић

pre 7 godina

Прво, све што знамо о С. Кореји након Корејског рата је пропаганда. Како је тамо, заправо не знамо, али претпоставимо да је тако.

Има нас који смо прочитали Орвелову 1984. Такви тоталитарни режими се хране супротстављеним тоталитарним режимима, тако да један другог подупиру.

С. Кореја има изговор за тоталитаризам у томе што су САД такве какве јесу, а САД имају изговор за тоталитаризам у томе што је Ц. Кореја таква каква јесте. Наравно, ниједна од њих не представља себе као тоталитарну него нај-јузер-френдли земљу на свету.

Да водеће земље нису такве какве јесу, ни С. Кореја не би била таква каква јесте или би се кроз међународну заједницу проблем лакше решио. Можда уз употребу непопуларних мера, али би био решен.

Чуј, САД некога проглашавају највећом претњом. Какво лицемерје!

Dr Who

pre 7 godina

Kažu ljudi, normalno je da se zemlja naoružava.
Tako je, ali nije normalno da zemlja preti svima oko sebe, i još pritom pravi simulaciju bacanja nuklearne bombe na američki grad, dok masa euforično kliče.
Svaka normalna država bi morala da reaguje i zaustavi ovog manijaka dok ne uništi pola Azije.
A rusku sklonost ka tome da uvek budu na pogrešnoj strani istorije (i naše oduševljenje tom činjenicom) ne vredi komentarisati.
Logika "neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj" u ovom slučaju ne važi.
Ljudi, trgnite se i shvatite za koga vi zapravo navijate ovde!

BgHQ

pre 7 godina

Don Kihot, 20. april 2017 08:13)
o kojoj slobodi pricas?Da li je sloboda gde jedna porodica vlada drzavom decenijama i gde ako ne aplaudiras vodji ides pred streljacki stroj?Sloboda tesko da je u drzavi gde postoje radni logori i gde ljudi ne mogu da putuju,koriste internet i gde zive u bedi dovoljnoj da ne umru od gladi.Da li bi zeleo da u takvoj slobodi zivis ili da tvoje dete uziva u takvim blagodetima slobode?Pa cak se i Kina okrece od njih ali nasi pajseri jos uvek ih brane jedino iz razloga sto se ovi kao nesto suprostavljaju USA.Pa ovi da ih pljunu ovi bi se podavili sve na celu sa onim debelim sizofrenikom.

milan

pre 7 godina

Treba osuditi svako zveckanje oruzjem bez izuzetaka prvo americi pa svima po redu na kraju i severnoj koreji a to sto njihovi građani bez izuzetaka svi moraju da pljeskaju vođi je unutrašnje pitanje severne koreje

Realno

pre 7 godina

PjongYang moze biti zamoljen da to ucini... osim ukoliko sve zemlje ne prestanu sa takvim probama, u tom slucaju se moze zajtevati od njih.
Dok god Ameri i Rusi (i ostali) vrse probe i/ili koriste oruzje na suverenim drzavama niko nema moralno ni pravno pravo da zahteva to od S.Koreje.
Napred Kim.

Ко још пада на те штосеве?

pre 7 godina

Зар није корисније да поставе услов да се у С. Кореји уведе вишестраначки систем и демократија - да се након, рецимо, годину дана одрже демократски вишестраначки избори (исто и за Председника) и да се одрже бар 2 таква циклуса (сваки по пун мандат од нпр. 4 год.), па да се након тога С. Кореји дозволи да сама одлучује какво оружје хоће да има и колико да га има. Остале земље које имају нуклеарно наоружање су тобоже са "демократским" и "одговорним" режимима на власти, па ако је тако, нека помогну народу С. Кореје да дође до своје слободе и неће бити проблема око нуклеарног наоружаља - или су можда сви остали одговорни и "не желе рат", само народ С. Кореје ће увек бити "неодговоран" и жели рат?! Све сталне чланице Савета безбедности УН морале би да буду гарант спровођеља демократских промена и гарант слобода људи у С. Кореји у том периоду - иначе да им уведу санкције, као што и хоће сада, а САД хоће и рат (само лажу, чим зину, као и увек!). Па нек' онда Ким Џонг Ун објасни народу зашто су им уведене санкције!

С. Кореја је вештачки створена управо због рата у који САД сада улазе!

Matija

pre 7 godina

Zašto se prenose reči Niki Hejli? Ispostavilo se na Organizaciji za zabranjene supstance i u dopunskim izveštajima stručnjaka da nije bilo napada otrovnim gasom u Siriji. Hejli je isto što i Pauel, megafon za širenje laži. Veoma je drsko praviti se naivan i ćutati o tome da Trampova administracija deluje na ovakav način, odnosno da se metod laži i nasilja ne zaustavlja. Da li Savet bezbednosti treba da usvaja sve ishitrene i propagandističke zahteve SAD? Valjda prvo treba da se vidi šta je to uradila Severna Koreja.

Bucko razmisljam

pre 7 godina

Rusija je u sredu sprečila Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija da osudi Severnu Koreje zbog najnovijeg ispaljivanja rakete.

Sudeci po ostavljenim komentarima ovde na ovom uglednom sajtu cvrsto verujem da bi to isto uradila i SRBIJA kada bi imala pravo glasa u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija !

a

pre 7 godina

Kad Amerikanci kazu da je Severna Koreja najveća pretnja za stabilnost u svet, onda mi se povraća, a Ameri unistili ceo svet ratom i njihovom demokratiom, ali im nije dosta jer zver sve sto je veca ona je i gladnija, pa su se navrzli na Rusiju. Imam osecaj da je sve to izmaklo kontroli, a gde ce se i kako zvrsiti ostaje da sacekamo i ko ima srece da dozivi.

barisa

pre 7 godina

Upravo je Amerika, a pogotovo njen novi predsednik najveća pretnja po mir u svetu. Ako iko bude izazvao nuklearni rat tiče biti Tramp sa njegovom bahatom i nepromisljenom politikom.

ls

pre 7 godina

Neka, bas je lepo kada Amerika ima mnogo toga protiv, a ne sme na svoj tradicionalan nacin da ubedi nekoga da ne radi to sto se njima ne svidja, a svi znamo koje su to njihove tradicionalne metode ubedjivanja.

vlad

pre 7 godina

Videli Rusi da su se Ameri navrzli da napadnu S. Koreju, pa žele da spreče napad i osiguraju da se svi sporovi reše diplomatskim putem. To je ODGOVORNO ponašanje, jer bi svaki vojni sukob ovde imao KATASTROFALNE posledice za milionsko stanovništvo Korejskog poluostrva.

Don Kihot

pre 7 godina

A,sta traze SAD u tom regionu,ove druge su sve granicne drzave???
Da nema SAD Koreja ne bi bila podeljena,ameri stalno prete S.Koreji,oni se naoruzavaju zbog odbrane i slobode svoje drzave!?

CarloNS

pre 7 godina

Rusi su im učinili medveđu uslugu. Možda namerno zatežu situaciju, jer i oni vole da prodaju oružje. Sada će bucko umesto rezolucije u UN da popije Tomahavk.

VUK

pre 7 godina

Severna Koreja sa svojim ekonomskim potencijalom i autonomnom industrijom koja ne proizvodi nijedan proizvod koji bi mogao da se nađe na sv.tržištu , nije pretnja nikome, osim svojim građanima. Žive bez novca , el.energije, grejanja,ličnog poseda.. jedu samo ono što raste na društvenim njivama, imaju zimsku i letnju uniformu. Nikada nisu probali nijedan proizvod iz neke druge zemlje. Ne znaju ni za slatkiše,vina,piva,voće i povrće koje ne uspeva kod njih. Strana garderoba,tehnika,muzika,film...ništa !!! i što je najsurovije..nikada nigde ne putuju izvan S.Koreje. Ljudskoj vrsti nije moguće na dug rok sprečiti migraciju i kretanje . Kada dođe to vreme ,vođa izmisli trivijalne razloge i javno pogubi na hiljade..ponekad i svoju najbližu rodbinu (mada se osnovano sumnja da rodbinu lažno ubija..samo im menja posle predstave identitet i šalje u pokrajine u unutrašnjosti na službu , gde onda bez milosti izvršavaju monstruozne zločine). Kakav moral ima zemlja koja u pustom teranju inata zapadnom svetu , može da podržava ovaj gulag od države? Samo neko ko voli gulage, siromaštvo svog stanovništva i ko se klanja vođi-idolu , može mirno da gleda život ovih mučenika u S.Koreji i da podržava njihovog bolesnog vođu. Kaže Pismo : Ne čini sebi idola niti drugoga lika ..mnogi koji su razbili na stotine jaja za protekli praznik , bi trebali da se sete ko je vaskrsao i ko je naš Bog ! Rvač,pilot i ko zna šta sve...samo je jedan od smrtnih i prolaznih političara. Nije svaka njegova odluka , zapovest. Može i vođa da pogreši ,ako ne...onda je isti Papa..a to nam se baš nešto i ne sviđa.

Djordje NS

pre 7 godina

Pa šta je tu čudno, Rusija već godina predstavlja utočište i sigurnu kuću za razne diktatore i njihove porodice. Uostalom, njom i vlada diktator.

bota

pre 7 godina

Je l' zabranjeno da se testira nuklearno oruzje? Posto znam da su ranije SSSR i USA testirali zveri i od po 50 megatona a sada zabranjuju drugima. Mozda je naknadno zabranjeno ali nisam cuo.

Don Kihot

pre 7 godina

A,sta traze SAD u tom regionu,ove druge su sve granicne drzave???
Da nema SAD Koreja ne bi bila podeljena,ameri stalno prete S.Koreji,oni se naoruzavaju zbog odbrane i slobode svoje drzave!?

Djordje NS

pre 7 godina

Pa šta je tu čudno, Rusija već godina predstavlja utočište i sigurnu kuću za razne diktatore i njihove porodice. Uostalom, njom i vlada diktator.

a

pre 7 godina

Kad Amerikanci kazu da je Severna Koreja najveća pretnja za stabilnost u svet, onda mi se povraća, a Ameri unistili ceo svet ratom i njihovom demokratiom, ali im nije dosta jer zver sve sto je veca ona je i gladnija, pa su se navrzli na Rusiju. Imam osecaj da je sve to izmaklo kontroli, a gde ce se i kako zvrsiti ostaje da sacekamo i ko ima srece da dozivi.

barisa

pre 7 godina

Upravo je Amerika, a pogotovo njen novi predsednik najveća pretnja po mir u svetu. Ako iko bude izazvao nuklearni rat tiče biti Tramp sa njegovom bahatom i nepromisljenom politikom.

bota

pre 7 godina

Je l' zabranjeno da se testira nuklearno oruzje? Posto znam da su ranije SSSR i USA testirali zveri i od po 50 megatona a sada zabranjuju drugima. Mozda je naknadno zabranjeno ali nisam cuo.

ls

pre 7 godina

Neka, bas je lepo kada Amerika ima mnogo toga protiv, a ne sme na svoj tradicionalan nacin da ubedi nekoga da ne radi to sto se njima ne svidja, a svi znamo koje su to njihove tradicionalne metode ubedjivanja.

VUK

pre 7 godina

Severna Koreja sa svojim ekonomskim potencijalom i autonomnom industrijom koja ne proizvodi nijedan proizvod koji bi mogao da se nađe na sv.tržištu , nije pretnja nikome, osim svojim građanima. Žive bez novca , el.energije, grejanja,ličnog poseda.. jedu samo ono što raste na društvenim njivama, imaju zimsku i letnju uniformu. Nikada nisu probali nijedan proizvod iz neke druge zemlje. Ne znaju ni za slatkiše,vina,piva,voće i povrće koje ne uspeva kod njih. Strana garderoba,tehnika,muzika,film...ništa !!! i što je najsurovije..nikada nigde ne putuju izvan S.Koreje. Ljudskoj vrsti nije moguće na dug rok sprečiti migraciju i kretanje . Kada dođe to vreme ,vođa izmisli trivijalne razloge i javno pogubi na hiljade..ponekad i svoju najbližu rodbinu (mada se osnovano sumnja da rodbinu lažno ubija..samo im menja posle predstave identitet i šalje u pokrajine u unutrašnjosti na službu , gde onda bez milosti izvršavaju monstruozne zločine). Kakav moral ima zemlja koja u pustom teranju inata zapadnom svetu , može da podržava ovaj gulag od države? Samo neko ko voli gulage, siromaštvo svog stanovništva i ko se klanja vođi-idolu , može mirno da gleda život ovih mučenika u S.Koreji i da podržava njihovog bolesnog vođu. Kaže Pismo : Ne čini sebi idola niti drugoga lika ..mnogi koji su razbili na stotine jaja za protekli praznik , bi trebali da se sete ko je vaskrsao i ko je naš Bog ! Rvač,pilot i ko zna šta sve...samo je jedan od smrtnih i prolaznih političara. Nije svaka njegova odluka , zapovest. Može i vođa da pogreši ,ako ne...onda je isti Papa..a to nam se baš nešto i ne sviđa.

vlad

pre 7 godina

Videli Rusi da su se Ameri navrzli da napadnu S. Koreju, pa žele da spreče napad i osiguraju da se svi sporovi reše diplomatskim putem. To je ODGOVORNO ponašanje, jer bi svaki vojni sukob ovde imao KATASTROFALNE posledice za milionsko stanovništvo Korejskog poluostrva.

CarloNS

pre 7 godina

Rusi su im učinili medveđu uslugu. Možda namerno zatežu situaciju, jer i oni vole da prodaju oružje. Sada će bucko umesto rezolucije u UN da popije Tomahavk.

Bucko razmisljam

pre 7 godina

Rusija je u sredu sprečila Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija da osudi Severnu Koreje zbog najnovijeg ispaljivanja rakete.

Sudeci po ostavljenim komentarima ovde na ovom uglednom sajtu cvrsto verujem da bi to isto uradila i SRBIJA kada bi imala pravo glasa u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija !

BgHQ

pre 7 godina

Don Kihot, 20. april 2017 08:13)
o kojoj slobodi pricas?Da li je sloboda gde jedna porodica vlada drzavom decenijama i gde ako ne aplaudiras vodji ides pred streljacki stroj?Sloboda tesko da je u drzavi gde postoje radni logori i gde ljudi ne mogu da putuju,koriste internet i gde zive u bedi dovoljnoj da ne umru od gladi.Da li bi zeleo da u takvoj slobodi zivis ili da tvoje dete uziva u takvim blagodetima slobode?Pa cak se i Kina okrece od njih ali nasi pajseri jos uvek ih brane jedino iz razloga sto se ovi kao nesto suprostavljaju USA.Pa ovi da ih pljunu ovi bi se podavili sve na celu sa onim debelim sizofrenikom.

Dr Who

pre 7 godina

Kažu ljudi, normalno je da se zemlja naoružava.
Tako je, ali nije normalno da zemlja preti svima oko sebe, i još pritom pravi simulaciju bacanja nuklearne bombe na američki grad, dok masa euforično kliče.
Svaka normalna država bi morala da reaguje i zaustavi ovog manijaka dok ne uništi pola Azije.
A rusku sklonost ka tome da uvek budu na pogrešnoj strani istorije (i naše oduševljenje tom činjenicom) ne vredi komentarisati.
Logika "neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj" u ovom slučaju ne važi.
Ljudi, trgnite se i shvatite za koga vi zapravo navijate ovde!

Vlad

pre 7 godina

"BgHQ o kojoj slobodi pricas?Da li je sloboda gde jedna porodica vlada drzavom decenijama i gde ako ne aplaudiras vodji ides pred streljacki stroj?"

Ista situacija je i u Saudijskoj Arabiji, pa to ne predstavlja problem za Amere, čak su i veliki saveznici. Zašto Ameri nisu napali SA kada se zna da je najviše učesnika 9/11 upravo odatle? Zašto Ameri ne dižu glas kada se gay osobe najbrutalnije ugnjetavaju, a politički protivnici/novinari masovno ubijaju? Zašto se ćuti na to što SA finansira teroriste?

Недељко Стефановић

pre 7 godina

Прво, све што знамо о С. Кореји након Корејског рата је пропаганда. Како је тамо, заправо не знамо, али претпоставимо да је тако.

Има нас који смо прочитали Орвелову 1984. Такви тоталитарни режими се хране супротстављеним тоталитарним режимима, тако да један другог подупиру.

С. Кореја има изговор за тоталитаризам у томе што су САД такве какве јесу, а САД имају изговор за тоталитаризам у томе што је Ц. Кореја таква каква јесте. Наравно, ниједна од њих не представља себе као тоталитарну него нај-јузер-френдли земљу на свету.

Да водеће земље нису такве какве јесу, ни С. Кореја не би била таква каква јесте или би се кроз међународну заједницу проблем лакше решио. Можда уз употребу непопуларних мера, али би био решен.

Чуј, САД некога проглашавају највећом претњом. Какво лицемерје!

Matija

pre 7 godina

Zašto se prenose reči Niki Hejli? Ispostavilo se na Organizaciji za zabranjene supstance i u dopunskim izveštajima stručnjaka da nije bilo napada otrovnim gasom u Siriji. Hejli je isto što i Pauel, megafon za širenje laži. Veoma je drsko praviti se naivan i ćutati o tome da Trampova administracija deluje na ovakav način, odnosno da se metod laži i nasilja ne zaustavlja. Da li Savet bezbednosti treba da usvaja sve ishitrene i propagandističke zahteve SAD? Valjda prvo treba da se vidi šta je to uradila Severna Koreja.

Realno

pre 7 godina

PjongYang moze biti zamoljen da to ucini... osim ukoliko sve zemlje ne prestanu sa takvim probama, u tom slucaju se moze zajtevati od njih.
Dok god Ameri i Rusi (i ostali) vrse probe i/ili koriste oruzje na suverenim drzavama niko nema moralno ni pravno pravo da zahteva to od S.Koreje.
Napred Kim.

Ко још пада на те штосеве?

pre 7 godina

Зар није корисније да поставе услов да се у С. Кореји уведе вишестраначки систем и демократија - да се након, рецимо, годину дана одрже демократски вишестраначки избори (исто и за Председника) и да се одрже бар 2 таква циклуса (сваки по пун мандат од нпр. 4 год.), па да се након тога С. Кореји дозволи да сама одлучује какво оружје хоће да има и колико да га има. Остале земље које имају нуклеарно наоружање су тобоже са "демократским" и "одговорним" режимима на власти, па ако је тако, нека помогну народу С. Кореје да дође до своје слободе и неће бити проблема око нуклеарног наоружаља - или су можда сви остали одговорни и "не желе рат", само народ С. Кореје ће увек бити "неодговоран" и жели рат?! Све сталне чланице Савета безбедности УН морале би да буду гарант спровођеља демократских промена и гарант слобода људи у С. Кореји у том периоду - иначе да им уведу санкције, као што и хоће сада, а САД хоће и рат (само лажу, чим зину, као и увек!). Па нек' онда Ким Џонг Ун објасни народу зашто су им уведене санкције!

С. Кореја је вештачки створена управо због рата у који САД сада улазе!

milan

pre 7 godina

Treba osuditi svako zveckanje oruzjem bez izuzetaka prvo americi pa svima po redu na kraju i severnoj koreji a to sto njihovi građani bez izuzetaka svi moraju da pljeskaju vođi je unutrašnje pitanje severne koreje

kraja

pre 7 godina

"Nekoliko njih, govoreći pod uslovom da im se ne objave imena, priznalo je da su iznenađeni ruskom blokadom teksta i to uprkos tome što je tekst podržao Peking koji obično diplomatski štiti Severnu Koreju u UN."

...vecini komentatora je bespogovorno poverovala licima "bez lica", koji samo pod uslovom da ostanu anonimni pricaju sta im padne na pamet, ukljucujuci i alapacu niki hejli, zenu koja zna samo da laze...
...predpostavljam da ruski demanti niko nije ni pogledao ni procitao, a ko jeste, smatra da rusi samo lazu...
...toliko...
...znam da je o jednoumlju besmisleno govoriti...

Djordje NS

pre 7 godina

Pa šta je tu čudno, Rusija već godina predstavlja utočište i sigurnu kuću za razne diktatore i njihove porodice. Uostalom, njom i vlada diktator.

Don Kihot

pre 7 godina

A,sta traze SAD u tom regionu,ove druge su sve granicne drzave???
Da nema SAD Koreja ne bi bila podeljena,ameri stalno prete S.Koreji,oni se naoruzavaju zbog odbrane i slobode svoje drzave!?

vlad

pre 7 godina

Videli Rusi da su se Ameri navrzli da napadnu S. Koreju, pa žele da spreče napad i osiguraju da se svi sporovi reše diplomatskim putem. To je ODGOVORNO ponašanje, jer bi svaki vojni sukob ovde imao KATASTROFALNE posledice za milionsko stanovništvo Korejskog poluostrva.

VUK

pre 7 godina

Severna Koreja sa svojim ekonomskim potencijalom i autonomnom industrijom koja ne proizvodi nijedan proizvod koji bi mogao da se nađe na sv.tržištu , nije pretnja nikome, osim svojim građanima. Žive bez novca , el.energije, grejanja,ličnog poseda.. jedu samo ono što raste na društvenim njivama, imaju zimsku i letnju uniformu. Nikada nisu probali nijedan proizvod iz neke druge zemlje. Ne znaju ni za slatkiše,vina,piva,voće i povrće koje ne uspeva kod njih. Strana garderoba,tehnika,muzika,film...ništa !!! i što je najsurovije..nikada nigde ne putuju izvan S.Koreje. Ljudskoj vrsti nije moguće na dug rok sprečiti migraciju i kretanje . Kada dođe to vreme ,vođa izmisli trivijalne razloge i javno pogubi na hiljade..ponekad i svoju najbližu rodbinu (mada se osnovano sumnja da rodbinu lažno ubija..samo im menja posle predstave identitet i šalje u pokrajine u unutrašnjosti na službu , gde onda bez milosti izvršavaju monstruozne zločine). Kakav moral ima zemlja koja u pustom teranju inata zapadnom svetu , može da podržava ovaj gulag od države? Samo neko ko voli gulage, siromaštvo svog stanovništva i ko se klanja vođi-idolu , može mirno da gleda život ovih mučenika u S.Koreji i da podržava njihovog bolesnog vođu. Kaže Pismo : Ne čini sebi idola niti drugoga lika ..mnogi koji su razbili na stotine jaja za protekli praznik , bi trebali da se sete ko je vaskrsao i ko je naš Bog ! Rvač,pilot i ko zna šta sve...samo je jedan od smrtnih i prolaznih političara. Nije svaka njegova odluka , zapovest. Može i vođa da pogreši ,ako ne...onda je isti Papa..a to nam se baš nešto i ne sviđa.

a

pre 7 godina

Kad Amerikanci kazu da je Severna Koreja najveća pretnja za stabilnost u svet, onda mi se povraća, a Ameri unistili ceo svet ratom i njihovom demokratiom, ali im nije dosta jer zver sve sto je veca ona je i gladnija, pa su se navrzli na Rusiju. Imam osecaj da je sve to izmaklo kontroli, a gde ce se i kako zvrsiti ostaje da sacekamo i ko ima srece da dozivi.

barisa

pre 7 godina

Upravo je Amerika, a pogotovo njen novi predsednik najveća pretnja po mir u svetu. Ako iko bude izazvao nuklearni rat tiče biti Tramp sa njegovom bahatom i nepromisljenom politikom.

bota

pre 7 godina

Je l' zabranjeno da se testira nuklearno oruzje? Posto znam da su ranije SSSR i USA testirali zveri i od po 50 megatona a sada zabranjuju drugima. Mozda je naknadno zabranjeno ali nisam cuo.

CarloNS

pre 7 godina

Rusi su im učinili medveđu uslugu. Možda namerno zatežu situaciju, jer i oni vole da prodaju oružje. Sada će bucko umesto rezolucije u UN da popije Tomahavk.

ls

pre 7 godina

Neka, bas je lepo kada Amerika ima mnogo toga protiv, a ne sme na svoj tradicionalan nacin da ubedi nekoga da ne radi to sto se njima ne svidja, a svi znamo koje su to njihove tradicionalne metode ubedjivanja.

Dr Who

pre 7 godina

Kažu ljudi, normalno je da se zemlja naoružava.
Tako je, ali nije normalno da zemlja preti svima oko sebe, i još pritom pravi simulaciju bacanja nuklearne bombe na američki grad, dok masa euforično kliče.
Svaka normalna država bi morala da reaguje i zaustavi ovog manijaka dok ne uništi pola Azije.
A rusku sklonost ka tome da uvek budu na pogrešnoj strani istorije (i naše oduševljenje tom činjenicom) ne vredi komentarisati.
Logika "neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj" u ovom slučaju ne važi.
Ljudi, trgnite se i shvatite za koga vi zapravo navijate ovde!

Matija

pre 7 godina

Zašto se prenose reči Niki Hejli? Ispostavilo se na Organizaciji za zabranjene supstance i u dopunskim izveštajima stručnjaka da nije bilo napada otrovnim gasom u Siriji. Hejli je isto što i Pauel, megafon za širenje laži. Veoma je drsko praviti se naivan i ćutati o tome da Trampova administracija deluje na ovakav način, odnosno da se metod laži i nasilja ne zaustavlja. Da li Savet bezbednosti treba da usvaja sve ishitrene i propagandističke zahteve SAD? Valjda prvo treba da se vidi šta je to uradila Severna Koreja.

Ко још пада на те штосеве?

pre 7 godina

Зар није корисније да поставе услов да се у С. Кореји уведе вишестраначки систем и демократија - да се након, рецимо, годину дана одрже демократски вишестраначки избори (исто и за Председника) и да се одрже бар 2 таква циклуса (сваки по пун мандат од нпр. 4 год.), па да се након тога С. Кореји дозволи да сама одлучује какво оружје хоће да има и колико да га има. Остале земље које имају нуклеарно наоружање су тобоже са "демократским" и "одговорним" режимима на власти, па ако је тако, нека помогну народу С. Кореје да дође до своје слободе и неће бити проблема око нуклеарног наоружаља - или су можда сви остали одговорни и "не желе рат", само народ С. Кореје ће увек бити "неодговоран" и жели рат?! Све сталне чланице Савета безбедности УН морале би да буду гарант спровођеља демократских промена и гарант слобода људи у С. Кореји у том периоду - иначе да им уведу санкције, као што и хоће сада, а САД хоће и рат (само лажу, чим зину, као и увек!). Па нек' онда Ким Џонг Ун објасни народу зашто су им уведене санкције!

С. Кореја је вештачки створена управо због рата у који САД сада улазе!

milan

pre 7 godina

Treba osuditi svako zveckanje oruzjem bez izuzetaka prvo americi pa svima po redu na kraju i severnoj koreji a to sto njihovi građani bez izuzetaka svi moraju da pljeskaju vođi je unutrašnje pitanje severne koreje

Realno

pre 7 godina

PjongYang moze biti zamoljen da to ucini... osim ukoliko sve zemlje ne prestanu sa takvim probama, u tom slucaju se moze zajtevati od njih.
Dok god Ameri i Rusi (i ostali) vrse probe i/ili koriste oruzje na suverenim drzavama niko nema moralno ni pravno pravo da zahteva to od S.Koreje.
Napred Kim.

Bucko razmisljam

pre 7 godina

Rusija je u sredu sprečila Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija da osudi Severnu Koreje zbog najnovijeg ispaljivanja rakete.

Sudeci po ostavljenim komentarima ovde na ovom uglednom sajtu cvrsto verujem da bi to isto uradila i SRBIJA kada bi imala pravo glasa u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija !

BgHQ

pre 7 godina

Don Kihot, 20. april 2017 08:13)
o kojoj slobodi pricas?Da li je sloboda gde jedna porodica vlada drzavom decenijama i gde ako ne aplaudiras vodji ides pred streljacki stroj?Sloboda tesko da je u drzavi gde postoje radni logori i gde ljudi ne mogu da putuju,koriste internet i gde zive u bedi dovoljnoj da ne umru od gladi.Da li bi zeleo da u takvoj slobodi zivis ili da tvoje dete uziva u takvim blagodetima slobode?Pa cak se i Kina okrece od njih ali nasi pajseri jos uvek ih brane jedino iz razloga sto se ovi kao nesto suprostavljaju USA.Pa ovi da ih pljunu ovi bi se podavili sve na celu sa onim debelim sizofrenikom.

Недељко Стефановић

pre 7 godina

Прво, све што знамо о С. Кореји након Корејског рата је пропаганда. Како је тамо, заправо не знамо, али претпоставимо да је тако.

Има нас који смо прочитали Орвелову 1984. Такви тоталитарни режими се хране супротстављеним тоталитарним режимима, тако да један другог подупиру.

С. Кореја има изговор за тоталитаризам у томе што су САД такве какве јесу, а САД имају изговор за тоталитаризам у томе што је Ц. Кореја таква каква јесте. Наравно, ниједна од њих не представља себе као тоталитарну него нај-јузер-френдли земљу на свету.

Да водеће земље нису такве какве јесу, ни С. Кореја не би била таква каква јесте или би се кроз међународну заједницу проблем лакше решио. Можда уз употребу непопуларних мера, али би био решен.

Чуј, САД некога проглашавају највећом претњом. Какво лицемерје!

Vlad

pre 7 godina

"BgHQ o kojoj slobodi pricas?Da li je sloboda gde jedna porodica vlada drzavom decenijama i gde ako ne aplaudiras vodji ides pred streljacki stroj?"

Ista situacija je i u Saudijskoj Arabiji, pa to ne predstavlja problem za Amere, čak su i veliki saveznici. Zašto Ameri nisu napali SA kada se zna da je najviše učesnika 9/11 upravo odatle? Zašto Ameri ne dižu glas kada se gay osobe najbrutalnije ugnjetavaju, a politički protivnici/novinari masovno ubijaju? Zašto se ćuti na to što SA finansira teroriste?

kraja

pre 7 godina

"Nekoliko njih, govoreći pod uslovom da im se ne objave imena, priznalo je da su iznenađeni ruskom blokadom teksta i to uprkos tome što je tekst podržao Peking koji obično diplomatski štiti Severnu Koreju u UN."

...vecini komentatora je bespogovorno poverovala licima "bez lica", koji samo pod uslovom da ostanu anonimni pricaju sta im padne na pamet, ukljucujuci i alapacu niki hejli, zenu koja zna samo da laze...
...predpostavljam da ruski demanti niko nije ni pogledao ni procitao, a ko jeste, smatra da rusi samo lazu...
...toliko...
...znam da je o jednoumlju besmisleno govoriti...