Utorak, 11.04.2017.

10:55

Približava se poslednji rok za zamenu stare vozačke

Izvor: B92

Približava se poslednji rok za zamenu stare vozaèke IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

54 Komentari

Sortiraj po:

Nikola

pre 6 godina

Da li neko zna sta se desava u slucaju da nisam stigao da zamenim vozacku do 10.06. u ove proklete karticne???
Stara tj papirna mi vazi do 2020.

Hvala

Kaja

pre 6 godina

Nije mi samo jasno kako određuju te rokove? Zar nemaju evidenciju važenja izdatih starih dozvola? Ako znaju kada je izdata poslednja stara, rok treba da bude u skladu sa tim datumom. Ovaj narod stvarno ne zna da se izbori za svoja prava...

Srdjan

pre 6 godina

Da li neko zna strucno da objasni kako se tacno klasifikuje delo za koje ce se teretiti vozac koji bude imao vazecu, ali staru papirnu dozvolu?
- Meni nije jasno kako neko moze da me kazni ako imam vazeci dokument izdat bas od njih...dozvola mi vazi jos 3 godine i ne zelim da im placam nista pre isteka. Za svaki dokument nam otimaju novac po dva puta jer ih objavljuju ne vazecim pre njihovog istka...

N

pre 7 godina

A da li znate (moze da se provjeri na sajtu) da prevod strane vozacke kosta 7940 din, plus ostali troskovi? Dakle da bi strucnjak iz MUPa utvrdio da je B kategorija iz npr. Bosanske vozacke, isto sto i B kategorija iz Srpske vozacke, ti kosta 8 hiljada.

griz i jaja

pre 7 godina

ja poručio preko e-uprave, mora preko IE browsera, jedva sam ga našo de se zavuko u win7, čim sam očito čipovanu lk zahtev upisan, uplatnica odma iskočila na štampu, odštampo, ubacili mi u poziv na broj moj jmbg, otišo uplatio u poštu i sutradan javili na email da je sve ok, čekam da me pozovu da podignem vozačku.

Smuleco

pre 7 godina

E - uprava ne funkcioniše! A ovaj SNS bot, što kaže da funkcioniše, laže! Imam elektronsko čitanje kartice, podneo sam prijavu za zamenu vozačke dozvole..I? Ništa! kao i da nisam! U Srbiji sve što bi trebalo da bude formalno, nije normalno!!

griz i jaja

pre 7 godina

eUprava je krs, ne moze licnu kartu da ocita. "ako se nista ne desava, pritisnite F5". I onda mi se zatamni ekran. Zivote ...
(krs, 12. april 2017 19:05)

mora preko IE browsera

šaka jad(n)a

pre 7 godina

odlazim ove godine u Švedsku. Ne pada mi na pamet da radim za parazite u Srbiji. tamo mi vozačka neće trebati,a i neću se skoro vraćati u srbiju,pogotovo ne u velikom sjajnom švabskom autu. Sednem u trolu,pa po Stokholmu klaj-klaj ko normalan čovek.

plavi andjelak

pre 7 godina

(gavin orsay, 11. april 2017 17:31)

I sta ce biti ako te policija zaustavi 12.6.2017. sa starom vozackom? Nista. Hoces li dobiti prijavu za voznju bez vozacke?. Neces. Postoji li kazna ako ne zamenis obrazac? Ne. Odlazak preko je druga stvar.Mozes i da nemas nista kod sebe, dobices samo kaznu sto nisi poneo VD sa sobom ali u sistemu postoji podatak da si polozio vozacki, da imas staru vozacku i da je rok vazenja do "tog i tog" datuma.

Ni porez na imovini tamo ne postoji

pre 7 godina

U Nemackoj jos uvek vaze sive vozacke dozvole izdate posle rata. Izgleda da onaj nas, onaj sa preko 50%, nista nije razumeo Angelu a sreli su se vec nekoliko puta. Naravno kada ne zna nemacki !

Igor

pre 7 godina

@e uprava ne funkcionise. suvisno je pricati o tome .
(Kosta, 12. april 2017 11:39)

Funkicionise. Juce sam narucio dozvolu preko e-uprave.

Kosta

pre 7 godina

prednost nove vozacke dozvole je ta sto je neko na tenderu nabavio plasticne karticr iz kine , prodao drzavi i uzeo milione u sprezi sa onima koji su na vlasti. jedina prrdnost je par hiljada koje smo morali da izdvojimo a dobili nista nismo .

dzoni

pre 7 godina

Prednost nove je što ne treba međunarodna za zemlje EU, kao i što su priznate u Nemačkoj i Austriji i lako se vrši zamena za njihove, za one koji idu na privremeni rad.

U Nemačkoj i Austriji važe i papirnate stare dozvole, kao i u svakoj drugoj evropskoj drzavi, čak ta tzv. medjunarodna dozvola koju stampa AMSS ne važi nigde, ne prepoznaje je nijedan zakon iz prostog razloga sto i ne postoji t.j. to je izmisljotina AMSS, koja ne vazi cak ni kod nase policije

Vlajko

pre 7 godina

Sonja, svaka ti je ko Njegoševa. Sistem kod nas ne motiviše, već naredjuje. Parazit koji nista ne nudi, samo zahteva. To je ono sto stalno pricam. Ziveo sam u Engleskoj, tamo nešto ne moze zato sto moze to, to i to. Kod nas nesto ne moze zato sto eto ne moze, jel ima alternative, nema i ne moze. Naravno, da svakom iole normalnom coveku bude zelju za buntom.

Silver Cloud

pre 7 godina

Meni vozačka ističe u avgustu 2018 i nema šanse da je do tad menjam, jer neću da finansiram parazitsku birokratiju i političare.

Beograđanin

pre 7 godina

Prednost nove je što ne treba međunarodna za zemlje EU, kao i što su priznate u Nemačkoj i Austriji i lako se vrši zamena za njihove, za one koji idu na privremeni rad.

ivan

pre 7 godina

eUprava ne funkcionise, prosle nedelje sam pokusao. Morao sam licno da predam i izgubio 4 sata zivota cekajuci. Prvo proverite da radi pa izbacite "post".

sale

pre 7 godina

Pokušao preko interenta, očitam ličnu kartu i kliknem dalje, kad ono obaveštenje:"ne možete zameniti elektronski, javite se nadležnoj policijskoj stanici". Toliko o elektronskom sistemu.

gavin orsay

pre 7 godina

@plavi andjelak, 11. april 2017 15:56
ne siri dezinformacije. vazenje pink papirne dozvole je do 11.6.2017. tacka. nakon toga joj prestaje vazenje tacka. a ti vozi slobodno sa starom ali ne ubedjuj ljude da placaju kaznu.da pomognem onom momku kog sam trolovao malopre dakle sa potvrdom mozes da vozis unutar srbije van ne, niti mozes preci granicu bez obzira na zeleni karton.ceka se 10 dana

Dule tandrla

pre 7 godina

A moja vazi do 2021 i ne pada mi na pamet da plaćam njihove gluposti i izmisljotine ! Ako hoce da mi zamjene nek je menjati dzabe ako nece bas me briga !

steva

pre 7 godina

Predlazem da za dve-tri godine osmislite nove, u drugoj boji, pa da nam jos malo isisate novce iz dzepova!
(Antigona, 11. april 2017 13:56)
A ne moraš da predlažeš prijatelju jer ova bagra na vlasti ima neviđeno veliki apetit i mnoštvo ideja da pljačka narod.Evo na pr.ja sam pre 2-3 godine kupio motocikl i registrovao ga,i sada kada sam ove godine produžavao registraciju službenica mi je rekla da moram da promenim dozvolu,da izvadim novu,a takođe me je obavestila da ću za 2 godine opet morati da izvadim novu saobraćajnu dozvolu koja me košta 1500 din.!!!???

pančevac

pre 7 godina

kada napravis prekrsaj posalju ti kaznu na kucnu adresu. sto lepo sada ne urade tako i posalju dozvole a priloze uplatnicu pa ko ne plati ista procedura kao da nije platio kaznu. i ne svima odjednom nego sukcesivno kako isticu. ovako ce za 10 god opet svi menjati dozvole u roku od nekoliko meseci.

Sasa

pre 7 godina

Sramota teska. Kad sam 2010. izgubio dozvolu, odem u SUP da izvadim duplikat, i hteo sam lepo da uzmem ovu novu, ali moralo da se ceka mesec dana, a meni se zurilo zbog puta u inostranstvo. Oni mi predloze da mi daju staru za jedan dan, ja ih pitam koja je razlika, a oni kazu nema razlike. I sad opet da vam dajem pare za istu stvar, pa dokle vise gospodo?! Zasto nam ne umanjite iznos za godine koje ste nam zakinuli? Sramota velika, sibicarenje drzave, ovo mi je poslednja zamena kod vas, i poslednja registracija auta, od jeseni registrujem auto na bugarske table, prebacujem dozvolu i idem odavde a vi se gospodo politicari da izvinete j..... sami sa sobom ovde.

s' yuga

pre 7 godina

@Kzkzkz
Zasto su ti zadrzali?
Ja sam predao za novu pre nedelju dana, i na salteru su mi samo pogledali staru, za nju zaheftali onu potvrdu, i vratili mi sve zajedno..

plavi andjelak

pre 7 godina

Cak i da ne zamene vozacke do tog datuma, vozacima se ne moze napisati prijava da su upravljali vozilom bez vozacke dozvole. Kao sto je slucaj sa potvrdama o poznavanju saobracajnih propisa (PSP) koje je trebalo zameniti za vozacke dozvole za AM kategoriju. Vozac ima polozeni ispit i time poseduje znanje i vestinu za upravljanje vozilom odgovarajuce kategorije. Samo nema odgovarajuci obrazac, a za to ne postoji kaznena odredba.
Znaci, ko ima "pink" vozacku dozvolu do 2020., moze slobodno da je koristi do datuma vazenja koji je u njoj naveden.

gavin orsay

pre 7 godina

(Kzkzkz, 11. april 2017 14:28
sa tom potvrdom mozes samo u inostranstvu da vozis, kod nas samo bicikl i to sa svetloodbojnim prslukom.

Killer on the loose

pre 7 godina

Poslali ste me u rat 1999 kada sam imao 20 godina,a sada me jasete za vozacku...hocu,promenicu je,ali kada joj istekne rok,za godinu i po

NapreDno

pre 7 godina

Ganjali su nas da što pre zamenimo zdravstvene knjižice i pokazali ogromnu nesposobnost države da se bori sama sa sobom! Osim zarade države ne vidim ni jedan drugi osnov za ovo, niti jento uslov za EU, a i da jeste poslednje papirne će isteći do ulaska u EU. Sada ćemo imati na delu tradicionalne gužve, jer što da žurim uopšte i sada sam
Sebi skraćujem važenje nove, jer mi je stara važeća do 2019! Ustavni sud bi trwbalo da se izjasni zbog ove pljačke.

sibke

pre 7 godina

al ovo online ,odem ja na,sajt sa zeljom da tako izvadim,majko mojakad samkrenuo da citam sta u stvari mora da se uradi,te idi u kopirnicu pa idi do banke,paskeniraj uplatnici pa skini aplikaciju,gledam ne verujem,pa sta ke tu online,brze se zavrsi da direkno odes kod njih,lepo treba kao u engleskoj ukucas br licne karte,rok.za placanjeti je sedam dana,njima tamo stize uplata iz bankei postom dobijes vozacku

Sonja

pre 7 godina

Ono sto me uvek i najvse nervira u ovoj drzavi je sto stalno imam utisak da sistem (ako uopste takvo stogod postoji) radi protiv mene, a ne za mene, u moju korist! U uredjenim drzavama imate sistem koji vas prati, vas i vase potrebe, pomaze vam, ne odmaze...
Pogotovo me izludjuje ovakva vest, gde ja sad moju vozacku MORAM da menjam zbog roka, samo da bih je promenila, umesto da mi taj sistem koji mi je izdao vozacku dozvoli da koristim staru dok ne istkne (2018.) ili sto je neko pomenuo, da taj sistem isto tako pocne da radi za mene, da ne dozvoli da gubim vreme i novac, nego da mi posalje novu na kucnu adresu! E zato mi je muka od ove drzave! M U K A! Svojoj deci cu gledati da obezbedim da odu sto dalje odavde, kad vec ja nisam mogla. Tuzno je to...znate.

Au!

pre 7 godina

"Ukoliko posedujete stranu vozačku dozvolu, ne možete da podnesete zahtev preko Interneta" Moze li neko da pojasni sta su hteli da kazu/postignu?

starks

pre 7 godina

U Nemackoj ljudi i dalje koriste bas ovakve pink vozacke. Niko ih ne tera da menjaju za nove plasticne. Vaze dok na njima pise da vaze.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Zeleni zmaj, 11. april 2017 11:36)

I ne samo ružičaste, stariji vozači uredno nose one sive papirne vozačke iz 50ih i 60ih čudnog formata. Rok - neograničen, tj. do kraja :-)

U Austriji te ružičaste papirne još uvek važe, baš kao i stare, crne registarske tablice s belim slovima i brojevima, ako i dalje vozite vozilo registrovano pre promene tablica s početka 90ih. Ali to nisu zemlje naprednog karaktera.

lol

pre 7 godina

Moja papirna dozvola vazi do 2020 godine, ukoliko im se ne dopada, mogu slobodno da mi posalju novu na kucnu adresu, ja da gubim vreme zbog necije nesposobbosti, i da jos pritom placam, ne pada mi na kraj pameti

Zeleni zmaj

pre 7 godina

U Nemackoj ljudi i dalje koriste bas ovakve pink vozacke. Niko ih ne tera da menjaju za nove plasticne. Vaze dok na njima pise da vaze.

Kosta

pre 7 godina

najsavrsenija otimacina novca gradjanina pod izgovorom modernizacije . Da samo znate ko je nabavljao plasticne kartice iz kine i dobio na tenderu. Narod u tor pa vodi .

lol

pre 7 godina

Moja papirna dozvola vazi do 2020 godine, ukoliko im se ne dopada, mogu slobodno da mi posalju novu na kucnu adresu, ja da gubim vreme zbog necije nesposobbosti, i da jos pritom placam, ne pada mi na kraj pameti

Kosta

pre 7 godina

najsavrsenija otimacina novca gradjanina pod izgovorom modernizacije . Da samo znate ko je nabavljao plasticne kartice iz kine i dobio na tenderu. Narod u tor pa vodi .

starks

pre 7 godina

U Nemackoj ljudi i dalje koriste bas ovakve pink vozacke. Niko ih ne tera da menjaju za nove plasticne. Vaze dok na njima pise da vaze.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Zeleni zmaj, 11. april 2017 11:36)

I ne samo ružičaste, stariji vozači uredno nose one sive papirne vozačke iz 50ih i 60ih čudnog formata. Rok - neograničen, tj. do kraja :-)

U Austriji te ružičaste papirne još uvek važe, baš kao i stare, crne registarske tablice s belim slovima i brojevima, ako i dalje vozite vozilo registrovano pre promene tablica s početka 90ih. Ali to nisu zemlje naprednog karaktera.

Zeleni zmaj

pre 7 godina

U Nemackoj ljudi i dalje koriste bas ovakve pink vozacke. Niko ih ne tera da menjaju za nove plasticne. Vaze dok na njima pise da vaze.

Sonja

pre 7 godina

Ono sto me uvek i najvse nervira u ovoj drzavi je sto stalno imam utisak da sistem (ako uopste takvo stogod postoji) radi protiv mene, a ne za mene, u moju korist! U uredjenim drzavama imate sistem koji vas prati, vas i vase potrebe, pomaze vam, ne odmaze...
Pogotovo me izludjuje ovakva vest, gde ja sad moju vozacku MORAM da menjam zbog roka, samo da bih je promenila, umesto da mi taj sistem koji mi je izdao vozacku dozvoli da koristim staru dok ne istkne (2018.) ili sto je neko pomenuo, da taj sistem isto tako pocne da radi za mene, da ne dozvoli da gubim vreme i novac, nego da mi posalje novu na kucnu adresu! E zato mi je muka od ove drzave! M U K A! Svojoj deci cu gledati da obezbedim da odu sto dalje odavde, kad vec ja nisam mogla. Tuzno je to...znate.

Killer on the loose

pre 7 godina

Poslali ste me u rat 1999 kada sam imao 20 godina,a sada me jasete za vozacku...hocu,promenicu je,ali kada joj istekne rok,za godinu i po

sibke

pre 7 godina

al ovo online ,odem ja na,sajt sa zeljom da tako izvadim,majko mojakad samkrenuo da citam sta u stvari mora da se uradi,te idi u kopirnicu pa idi do banke,paskeniraj uplatnici pa skini aplikaciju,gledam ne verujem,pa sta ke tu online,brze se zavrsi da direkno odes kod njih,lepo treba kao u engleskoj ukucas br licne karte,rok.za placanjeti je sedam dana,njima tamo stize uplata iz bankei postom dobijes vozacku

NapreDno

pre 7 godina

Ganjali su nas da što pre zamenimo zdravstvene knjižice i pokazali ogromnu nesposobnost države da se bori sama sa sobom! Osim zarade države ne vidim ni jedan drugi osnov za ovo, niti jento uslov za EU, a i da jeste poslednje papirne će isteći do ulaska u EU. Sada ćemo imati na delu tradicionalne gužve, jer što da žurim uopšte i sada sam
Sebi skraćujem važenje nove, jer mi je stara važeća do 2019! Ustavni sud bi trwbalo da se izjasni zbog ove pljačke.

Au!

pre 7 godina

"Ukoliko posedujete stranu vozačku dozvolu, ne možete da podnesete zahtev preko Interneta" Moze li neko da pojasni sta su hteli da kazu/postignu?

plavi andjelak

pre 7 godina

Cak i da ne zamene vozacke do tog datuma, vozacima se ne moze napisati prijava da su upravljali vozilom bez vozacke dozvole. Kao sto je slucaj sa potvrdama o poznavanju saobracajnih propisa (PSP) koje je trebalo zameniti za vozacke dozvole za AM kategoriju. Vozac ima polozeni ispit i time poseduje znanje i vestinu za upravljanje vozilom odgovarajuce kategorije. Samo nema odgovarajuci obrazac, a za to ne postoji kaznena odredba.
Znaci, ko ima "pink" vozacku dozvolu do 2020., moze slobodno da je koristi do datuma vazenja koji je u njoj naveden.

Vlajko

pre 7 godina

Sonja, svaka ti je ko Njegoševa. Sistem kod nas ne motiviše, već naredjuje. Parazit koji nista ne nudi, samo zahteva. To je ono sto stalno pricam. Ziveo sam u Engleskoj, tamo nešto ne moze zato sto moze to, to i to. Kod nas nesto ne moze zato sto eto ne moze, jel ima alternative, nema i ne moze. Naravno, da svakom iole normalnom coveku bude zelju za buntom.

Kosta

pre 7 godina

prednost nove vozacke dozvole je ta sto je neko na tenderu nabavio plasticne karticr iz kine , prodao drzavi i uzeo milione u sprezi sa onima koji su na vlasti. jedina prrdnost je par hiljada koje smo morali da izdvojimo a dobili nista nismo .

sale

pre 7 godina

Pokušao preko interenta, očitam ličnu kartu i kliknem dalje, kad ono obaveštenje:"ne možete zameniti elektronski, javite se nadležnoj policijskoj stanici". Toliko o elektronskom sistemu.

Silver Cloud

pre 7 godina

Meni vozačka ističe u avgustu 2018 i nema šanse da je do tad menjam, jer neću da finansiram parazitsku birokratiju i političare.

steva

pre 7 godina

Predlazem da za dve-tri godine osmislite nove, u drugoj boji, pa da nam jos malo isisate novce iz dzepova!
(Antigona, 11. april 2017 13:56)
A ne moraš da predlažeš prijatelju jer ova bagra na vlasti ima neviđeno veliki apetit i mnoštvo ideja da pljačka narod.Evo na pr.ja sam pre 2-3 godine kupio motocikl i registrovao ga,i sada kada sam ove godine produžavao registraciju službenica mi je rekla da moram da promenim dozvolu,da izvadim novu,a takođe me je obavestila da ću za 2 godine opet morati da izvadim novu saobraćajnu dozvolu koja me košta 1500 din.!!!???

dzoni

pre 7 godina

Prednost nove je što ne treba međunarodna za zemlje EU, kao i što su priznate u Nemačkoj i Austriji i lako se vrši zamena za njihove, za one koji idu na privremeni rad.

U Nemačkoj i Austriji važe i papirnate stare dozvole, kao i u svakoj drugoj evropskoj drzavi, čak ta tzv. medjunarodna dozvola koju stampa AMSS ne važi nigde, ne prepoznaje je nijedan zakon iz prostog razloga sto i ne postoji t.j. to je izmisljotina AMSS, koja ne vazi cak ni kod nase policije

Sasa

pre 7 godina

Sramota teska. Kad sam 2010. izgubio dozvolu, odem u SUP da izvadim duplikat, i hteo sam lepo da uzmem ovu novu, ali moralo da se ceka mesec dana, a meni se zurilo zbog puta u inostranstvo. Oni mi predloze da mi daju staru za jedan dan, ja ih pitam koja je razlika, a oni kazu nema razlike. I sad opet da vam dajem pare za istu stvar, pa dokle vise gospodo?! Zasto nam ne umanjite iznos za godine koje ste nam zakinuli? Sramota velika, sibicarenje drzave, ovo mi je poslednja zamena kod vas, i poslednja registracija auta, od jeseni registrujem auto na bugarske table, prebacujem dozvolu i idem odavde a vi se gospodo politicari da izvinete j..... sami sa sobom ovde.

ivan

pre 7 godina

eUprava ne funkcionise, prosle nedelje sam pokusao. Morao sam licno da predam i izgubio 4 sata zivota cekajuci. Prvo proverite da radi pa izbacite "post".

pančevac

pre 7 godina

kada napravis prekrsaj posalju ti kaznu na kucnu adresu. sto lepo sada ne urade tako i posalju dozvole a priloze uplatnicu pa ko ne plati ista procedura kao da nije platio kaznu. i ne svima odjednom nego sukcesivno kako isticu. ovako ce za 10 god opet svi menjati dozvole u roku od nekoliko meseci.

Ni porez na imovini tamo ne postoji

pre 7 godina

U Nemackoj jos uvek vaze sive vozacke dozvole izdate posle rata. Izgleda da onaj nas, onaj sa preko 50%, nista nije razumeo Angelu a sreli su se vec nekoliko puta. Naravno kada ne zna nemacki !

Dule tandrla

pre 7 godina

A moja vazi do 2021 i ne pada mi na pamet da plaćam njihove gluposti i izmisljotine ! Ako hoce da mi zamjene nek je menjati dzabe ako nece bas me briga !

s' yuga

pre 7 godina

@Kzkzkz
Zasto su ti zadrzali?
Ja sam predao za novu pre nedelju dana, i na salteru su mi samo pogledali staru, za nju zaheftali onu potvrdu, i vratili mi sve zajedno..

šaka jad(n)a

pre 7 godina

odlazim ove godine u Švedsku. Ne pada mi na pamet da radim za parazite u Srbiji. tamo mi vozačka neće trebati,a i neću se skoro vraćati u srbiju,pogotovo ne u velikom sjajnom švabskom autu. Sednem u trolu,pa po Stokholmu klaj-klaj ko normalan čovek.

gavin orsay

pre 7 godina

(Kzkzkz, 11. april 2017 14:28
sa tom potvrdom mozes samo u inostranstvu da vozis, kod nas samo bicikl i to sa svetloodbojnim prslukom.

Srdjan

pre 6 godina

Da li neko zna strucno da objasni kako se tacno klasifikuje delo za koje ce se teretiti vozac koji bude imao vazecu, ali staru papirnu dozvolu?
- Meni nije jasno kako neko moze da me kazni ako imam vazeci dokument izdat bas od njih...dozvola mi vazi jos 3 godine i ne zelim da im placam nista pre isteka. Za svaki dokument nam otimaju novac po dva puta jer ih objavljuju ne vazecim pre njihovog istka...

Kaja

pre 6 godina

Nije mi samo jasno kako određuju te rokove? Zar nemaju evidenciju važenja izdatih starih dozvola? Ako znaju kada je izdata poslednja stara, rok treba da bude u skladu sa tim datumom. Ovaj narod stvarno ne zna da se izbori za svoja prava...

plavi andjelak

pre 7 godina

(gavin orsay, 11. april 2017 17:31)

I sta ce biti ako te policija zaustavi 12.6.2017. sa starom vozackom? Nista. Hoces li dobiti prijavu za voznju bez vozacke?. Neces. Postoji li kazna ako ne zamenis obrazac? Ne. Odlazak preko je druga stvar.Mozes i da nemas nista kod sebe, dobices samo kaznu sto nisi poneo VD sa sobom ali u sistemu postoji podatak da si polozio vozacki, da imas staru vozacku i da je rok vazenja do "tog i tog" datuma.

Smuleco

pre 7 godina

E - uprava ne funkcioniše! A ovaj SNS bot, što kaže da funkcioniše, laže! Imam elektronsko čitanje kartice, podneo sam prijavu za zamenu vozačke dozvole..I? Ništa! kao i da nisam! U Srbiji sve što bi trebalo da bude formalno, nije normalno!!

griz i jaja

pre 7 godina

eUprava je krs, ne moze licnu kartu da ocita. "ako se nista ne desava, pritisnite F5". I onda mi se zatamni ekran. Zivote ...
(krs, 12. april 2017 19:05)

mora preko IE browsera

N

pre 7 godina

A da li znate (moze da se provjeri na sajtu) da prevod strane vozacke kosta 7940 din, plus ostali troskovi? Dakle da bi strucnjak iz MUPa utvrdio da je B kategorija iz npr. Bosanske vozacke, isto sto i B kategorija iz Srpske vozacke, ti kosta 8 hiljada.

Beograđanin

pre 7 godina

Prednost nove je što ne treba međunarodna za zemlje EU, kao i što su priznate u Nemačkoj i Austriji i lako se vrši zamena za njihove, za one koji idu na privremeni rad.

griz i jaja

pre 7 godina

ja poručio preko e-uprave, mora preko IE browsera, jedva sam ga našo de se zavuko u win7, čim sam očito čipovanu lk zahtev upisan, uplatnica odma iskočila na štampu, odštampo, ubacili mi u poziv na broj moj jmbg, otišo uplatio u poštu i sutradan javili na email da je sve ok, čekam da me pozovu da podignem vozačku.

gavin orsay

pre 7 godina

@plavi andjelak, 11. april 2017 15:56
ne siri dezinformacije. vazenje pink papirne dozvole je do 11.6.2017. tacka. nakon toga joj prestaje vazenje tacka. a ti vozi slobodno sa starom ali ne ubedjuj ljude da placaju kaznu.da pomognem onom momku kog sam trolovao malopre dakle sa potvrdom mozes da vozis unutar srbije van ne, niti mozes preci granicu bez obzira na zeleni karton.ceka se 10 dana

Igor

pre 7 godina

@e uprava ne funkcionise. suvisno je pricati o tome .
(Kosta, 12. april 2017 11:39)

Funkicionise. Juce sam narucio dozvolu preko e-uprave.

Nikola

pre 6 godina

Da li neko zna sta se desava u slucaju da nisam stigao da zamenim vozacku do 10.06. u ove proklete karticne???
Stara tj papirna mi vazi do 2020.

Hvala

gavin orsay

pre 7 godina

@plavi andjelak, 11. april 2017 15:56
ne siri dezinformacije. vazenje pink papirne dozvole je do 11.6.2017. tacka. nakon toga joj prestaje vazenje tacka. a ti vozi slobodno sa starom ali ne ubedjuj ljude da placaju kaznu.da pomognem onom momku kog sam trolovao malopre dakle sa potvrdom mozes da vozis unutar srbije van ne, niti mozes preci granicu bez obzira na zeleni karton.ceka se 10 dana

Beograđanin

pre 7 godina

Prednost nove je što ne treba međunarodna za zemlje EU, kao i što su priznate u Nemačkoj i Austriji i lako se vrši zamena za njihove, za one koji idu na privremeni rad.

lol

pre 7 godina

Moja papirna dozvola vazi do 2020 godine, ukoliko im se ne dopada, mogu slobodno da mi posalju novu na kucnu adresu, ja da gubim vreme zbog necije nesposobbosti, i da jos pritom placam, ne pada mi na kraj pameti

Igor

pre 7 godina

@e uprava ne funkcionise. suvisno je pricati o tome .
(Kosta, 12. april 2017 11:39)

Funkicionise. Juce sam narucio dozvolu preko e-uprave.

Killer on the loose

pre 7 godina

Poslali ste me u rat 1999 kada sam imao 20 godina,a sada me jasete za vozacku...hocu,promenicu je,ali kada joj istekne rok,za godinu i po

plavi andjelak

pre 7 godina

Cak i da ne zamene vozacke do tog datuma, vozacima se ne moze napisati prijava da su upravljali vozilom bez vozacke dozvole. Kao sto je slucaj sa potvrdama o poznavanju saobracajnih propisa (PSP) koje je trebalo zameniti za vozacke dozvole za AM kategoriju. Vozac ima polozeni ispit i time poseduje znanje i vestinu za upravljanje vozilom odgovarajuce kategorije. Samo nema odgovarajuci obrazac, a za to ne postoji kaznena odredba.
Znaci, ko ima "pink" vozacku dozvolu do 2020., moze slobodno da je koristi do datuma vazenja koji je u njoj naveden.

Kosta

pre 7 godina

najsavrsenija otimacina novca gradjanina pod izgovorom modernizacije . Da samo znate ko je nabavljao plasticne kartice iz kine i dobio na tenderu. Narod u tor pa vodi .

Zeleni zmaj

pre 7 godina

U Nemackoj ljudi i dalje koriste bas ovakve pink vozacke. Niko ih ne tera da menjaju za nove plasticne. Vaze dok na njima pise da vaze.

starks

pre 7 godina

U Nemackoj ljudi i dalje koriste bas ovakve pink vozacke. Niko ih ne tera da menjaju za nove plasticne. Vaze dok na njima pise da vaze.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Zeleni zmaj, 11. april 2017 11:36)

I ne samo ružičaste, stariji vozači uredno nose one sive papirne vozačke iz 50ih i 60ih čudnog formata. Rok - neograničen, tj. do kraja :-)

U Austriji te ružičaste papirne još uvek važe, baš kao i stare, crne registarske tablice s belim slovima i brojevima, ako i dalje vozite vozilo registrovano pre promene tablica s početka 90ih. Ali to nisu zemlje naprednog karaktera.

NapreDno

pre 7 godina

Ganjali su nas da što pre zamenimo zdravstvene knjižice i pokazali ogromnu nesposobnost države da se bori sama sa sobom! Osim zarade države ne vidim ni jedan drugi osnov za ovo, niti jento uslov za EU, a i da jeste poslednje papirne će isteći do ulaska u EU. Sada ćemo imati na delu tradicionalne gužve, jer što da žurim uopšte i sada sam
Sebi skraćujem važenje nove, jer mi je stara važeća do 2019! Ustavni sud bi trwbalo da se izjasni zbog ove pljačke.

griz i jaja

pre 7 godina

ja poručio preko e-uprave, mora preko IE browsera, jedva sam ga našo de se zavuko u win7, čim sam očito čipovanu lk zahtev upisan, uplatnica odma iskočila na štampu, odštampo, ubacili mi u poziv na broj moj jmbg, otišo uplatio u poštu i sutradan javili na email da je sve ok, čekam da me pozovu da podignem vozačku.

Au!

pre 7 godina

"Ukoliko posedujete stranu vozačku dozvolu, ne možete da podnesete zahtev preko Interneta" Moze li neko da pojasni sta su hteli da kazu/postignu?

gavin orsay

pre 7 godina

(Kzkzkz, 11. april 2017 14:28
sa tom potvrdom mozes samo u inostranstvu da vozis, kod nas samo bicikl i to sa svetloodbojnim prslukom.

sibke

pre 7 godina

al ovo online ,odem ja na,sajt sa zeljom da tako izvadim,majko mojakad samkrenuo da citam sta u stvari mora da se uradi,te idi u kopirnicu pa idi do banke,paskeniraj uplatnici pa skini aplikaciju,gledam ne verujem,pa sta ke tu online,brze se zavrsi da direkno odes kod njih,lepo treba kao u engleskoj ukucas br licne karte,rok.za placanjeti je sedam dana,njima tamo stize uplata iz bankei postom dobijes vozacku

dzoni

pre 7 godina

Prednost nove je što ne treba međunarodna za zemlje EU, kao i što su priznate u Nemačkoj i Austriji i lako se vrši zamena za njihove, za one koji idu na privremeni rad.

U Nemačkoj i Austriji važe i papirnate stare dozvole, kao i u svakoj drugoj evropskoj drzavi, čak ta tzv. medjunarodna dozvola koju stampa AMSS ne važi nigde, ne prepoznaje je nijedan zakon iz prostog razloga sto i ne postoji t.j. to je izmisljotina AMSS, koja ne vazi cak ni kod nase policije

šaka jad(n)a

pre 7 godina

odlazim ove godine u Švedsku. Ne pada mi na pamet da radim za parazite u Srbiji. tamo mi vozačka neće trebati,a i neću se skoro vraćati u srbiju,pogotovo ne u velikom sjajnom švabskom autu. Sednem u trolu,pa po Stokholmu klaj-klaj ko normalan čovek.

Smuleco

pre 7 godina

E - uprava ne funkcioniše! A ovaj SNS bot, što kaže da funkcioniše, laže! Imam elektronsko čitanje kartice, podneo sam prijavu za zamenu vozačke dozvole..I? Ništa! kao i da nisam! U Srbiji sve što bi trebalo da bude formalno, nije normalno!!

s' yuga

pre 7 godina

@Kzkzkz
Zasto su ti zadrzali?
Ja sam predao za novu pre nedelju dana, i na salteru su mi samo pogledali staru, za nju zaheftali onu potvrdu, i vratili mi sve zajedno..

Kosta

pre 7 godina

prednost nove vozacke dozvole je ta sto je neko na tenderu nabavio plasticne karticr iz kine , prodao drzavi i uzeo milione u sprezi sa onima koji su na vlasti. jedina prrdnost je par hiljada koje smo morali da izdvojimo a dobili nista nismo .

Sonja

pre 7 godina

Ono sto me uvek i najvse nervira u ovoj drzavi je sto stalno imam utisak da sistem (ako uopste takvo stogod postoji) radi protiv mene, a ne za mene, u moju korist! U uredjenim drzavama imate sistem koji vas prati, vas i vase potrebe, pomaze vam, ne odmaze...
Pogotovo me izludjuje ovakva vest, gde ja sad moju vozacku MORAM da menjam zbog roka, samo da bih je promenila, umesto da mi taj sistem koji mi je izdao vozacku dozvoli da koristim staru dok ne istkne (2018.) ili sto je neko pomenuo, da taj sistem isto tako pocne da radi za mene, da ne dozvoli da gubim vreme i novac, nego da mi posalje novu na kucnu adresu! E zato mi je muka od ove drzave! M U K A! Svojoj deci cu gledati da obezbedim da odu sto dalje odavde, kad vec ja nisam mogla. Tuzno je to...znate.

Silver Cloud

pre 7 godina

Meni vozačka ističe u avgustu 2018 i nema šanse da je do tad menjam, jer neću da finansiram parazitsku birokratiju i političare.

Sasa

pre 7 godina

Sramota teska. Kad sam 2010. izgubio dozvolu, odem u SUP da izvadim duplikat, i hteo sam lepo da uzmem ovu novu, ali moralo da se ceka mesec dana, a meni se zurilo zbog puta u inostranstvo. Oni mi predloze da mi daju staru za jedan dan, ja ih pitam koja je razlika, a oni kazu nema razlike. I sad opet da vam dajem pare za istu stvar, pa dokle vise gospodo?! Zasto nam ne umanjite iznos za godine koje ste nam zakinuli? Sramota velika, sibicarenje drzave, ovo mi je poslednja zamena kod vas, i poslednja registracija auta, od jeseni registrujem auto na bugarske table, prebacujem dozvolu i idem odavde a vi se gospodo politicari da izvinete j..... sami sa sobom ovde.

sale

pre 7 godina

Pokušao preko interenta, očitam ličnu kartu i kliknem dalje, kad ono obaveštenje:"ne možete zameniti elektronski, javite se nadležnoj policijskoj stanici". Toliko o elektronskom sistemu.

ivan

pre 7 godina

eUprava ne funkcionise, prosle nedelje sam pokusao. Morao sam licno da predam i izgubio 4 sata zivota cekajuci. Prvo proverite da radi pa izbacite "post".

plavi andjelak

pre 7 godina

(gavin orsay, 11. april 2017 17:31)

I sta ce biti ako te policija zaustavi 12.6.2017. sa starom vozackom? Nista. Hoces li dobiti prijavu za voznju bez vozacke?. Neces. Postoji li kazna ako ne zamenis obrazac? Ne. Odlazak preko je druga stvar.Mozes i da nemas nista kod sebe, dobices samo kaznu sto nisi poneo VD sa sobom ali u sistemu postoji podatak da si polozio vozacki, da imas staru vozacku i da je rok vazenja do "tog i tog" datuma.

Srdjan

pre 6 godina

Da li neko zna strucno da objasni kako se tacno klasifikuje delo za koje ce se teretiti vozac koji bude imao vazecu, ali staru papirnu dozvolu?
- Meni nije jasno kako neko moze da me kazni ako imam vazeci dokument izdat bas od njih...dozvola mi vazi jos 3 godine i ne zelim da im placam nista pre isteka. Za svaki dokument nam otimaju novac po dva puta jer ih objavljuju ne vazecim pre njihovog istka...

Kaja

pre 6 godina

Nije mi samo jasno kako određuju te rokove? Zar nemaju evidenciju važenja izdatih starih dozvola? Ako znaju kada je izdata poslednja stara, rok treba da bude u skladu sa tim datumom. Ovaj narod stvarno ne zna da se izbori za svoja prava...

pančevac

pre 7 godina

kada napravis prekrsaj posalju ti kaznu na kucnu adresu. sto lepo sada ne urade tako i posalju dozvole a priloze uplatnicu pa ko ne plati ista procedura kao da nije platio kaznu. i ne svima odjednom nego sukcesivno kako isticu. ovako ce za 10 god opet svi menjati dozvole u roku od nekoliko meseci.

Dule tandrla

pre 7 godina

A moja vazi do 2021 i ne pada mi na pamet da plaćam njihove gluposti i izmisljotine ! Ako hoce da mi zamjene nek je menjati dzabe ako nece bas me briga !

steva

pre 7 godina

Predlazem da za dve-tri godine osmislite nove, u drugoj boji, pa da nam jos malo isisate novce iz dzepova!
(Antigona, 11. april 2017 13:56)
A ne moraš da predlažeš prijatelju jer ova bagra na vlasti ima neviđeno veliki apetit i mnoštvo ideja da pljačka narod.Evo na pr.ja sam pre 2-3 godine kupio motocikl i registrovao ga,i sada kada sam ove godine produžavao registraciju službenica mi je rekla da moram da promenim dozvolu,da izvadim novu,a takođe me je obavestila da ću za 2 godine opet morati da izvadim novu saobraćajnu dozvolu koja me košta 1500 din.!!!???

Vlajko

pre 7 godina

Sonja, svaka ti je ko Njegoševa. Sistem kod nas ne motiviše, već naredjuje. Parazit koji nista ne nudi, samo zahteva. To je ono sto stalno pricam. Ziveo sam u Engleskoj, tamo nešto ne moze zato sto moze to, to i to. Kod nas nesto ne moze zato sto eto ne moze, jel ima alternative, nema i ne moze. Naravno, da svakom iole normalnom coveku bude zelju za buntom.

Ni porez na imovini tamo ne postoji

pre 7 godina

U Nemackoj jos uvek vaze sive vozacke dozvole izdate posle rata. Izgleda da onaj nas, onaj sa preko 50%, nista nije razumeo Angelu a sreli su se vec nekoliko puta. Naravno kada ne zna nemacki !

griz i jaja

pre 7 godina

eUprava je krs, ne moze licnu kartu da ocita. "ako se nista ne desava, pritisnite F5". I onda mi se zatamni ekran. Zivote ...
(krs, 12. april 2017 19:05)

mora preko IE browsera

N

pre 7 godina

A da li znate (moze da se provjeri na sajtu) da prevod strane vozacke kosta 7940 din, plus ostali troskovi? Dakle da bi strucnjak iz MUPa utvrdio da je B kategorija iz npr. Bosanske vozacke, isto sto i B kategorija iz Srpske vozacke, ti kosta 8 hiljada.

Nikola

pre 6 godina

Da li neko zna sta se desava u slucaju da nisam stigao da zamenim vozacku do 10.06. u ove proklete karticne???
Stara tj papirna mi vazi do 2020.

Hvala