Ponedeljak, 03.04.2017.

13:19

Prve fotografije: Peugeot 308 za 2018.

Izvor: B92

Prve fotografije: Peugeot 308 za 2018. IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

40 Komentari

Sortiraj po:

PeroTreger

pre 7 godina

@(otac Makarije, 05. april 2017 12:33)
Nikakav problem, izvini ti...
Pazi, ti si tehnički mnogo potkovaniji i pripremljeniji za ovakvu priču, ja jesam pazario očima i klinačkim fascinacijama (veliki touch i to) :-) 1.6 MJ je vrhunski motor, zaista jeste, u samom vrhu, ali me otera od Tipa SW los rezultat na crash testu i još par, zaista, sitnica... A što se tiče ovlašćenih servisera i dilera, lepo kažeš, samo daj, daj, daj, ni patosnice nisam dobio a dao sa "popustom" -18 000 €... Ali svi su takvi, pre ovoga sam vozio Astru H, kupljenu novu kod ovlašćenih dilera (cale je i dalje vozi, auto obožavam) ista priča, nisu uzeli samo gde nismo dali, prosto u ovoj državi sa tim racunam, manje ili vise, na žalost...
Pozz ;-)

otac Makarije

pre 7 godina

PeroTreger, 4. april 2017 16:08

Žao mi je što si shvatio zlonamerno.

Svakako se na vreme informiši o tome koliko traje aditiv za FAP, koliko dugo smeš da voziš automobil (pre odlaska u servis) nakon što ti računar bude signalizirao probem uzrokovan nedostatkom aditiva (pri čemu ti neće napisati da “nemaš aditiv”, već samo “antipollution faulty”, što može da znači “milion” različitih problema ), i vidi “koliko to košta” (novo “komplet pakovanje” + “zamena”).
Da bi ekstra zaradili, ovlašćeni servisi ne drže na stanju “komplet pakovanje” (to se naruči, pa se “čeka”, bar 10-15 dana), već ti najpre nude “dolivanje” ( “na litar” ), što je neuporedivo skuplja varijanta (“uši otpadaju” kada sve sabereš,posebno, jer to “na litar” kratko posle traje). A kad si već došao sa “antipollution faulty”, onda ti naplate i “prinudnu regeneraciju”. Ako nećeš "na litar", nemaš kola bar 15 dana.

Zato, “na vreme” sebi poruči “komplet pakovanje” aditiva, da ga imaš i “promeni” ga kada upustvo kaže (ne čekaj “antipollution faulty”) i proći ćeš bar dva puta jeftinije. Naravno, servis će ti reći, nemoj pre nego se upali “antipollution faulty” :)

Što se tiče aditiva za SCR sistem, pročitaj u upustvu “ograničenja”, motor se gasi ako nema aditiva ili ako taj sistem (sa bilo kog razloga) nije u funkciji. A aditiv mrzne već na -7. I nije u funkciji. Lepo ti piše. Vodi računa o tome.

Pozdrav

P.S. ja sam se pozitivno "fascinirao" kada sam sa 1,6 HDI prešao na 1,6 MJ.

PeroTreger

pre 7 godina

@ (Pera geni, 04. april 2017 12:57)
Pazi, nisam o minusu razmišljao, iskreno da ti kazem, mada sva je šansa da će biti tako... A nogama volan zakacinjem pri izlasku ;-), Reno me odbio jer je plastika unutra katastrofa, iskreno samo zbog toga...
@ Otac Makarije
Na nebuloze ne odgovaram, čitao sam mišljenja, ljudi kažu da je jedan od najboljih, a i meni tako deluje, sta me briga sto je pre 10 god neki hdi euro 4 imao problem... A na ono, "pa i auto koji kazes da si kupio" necu odgovoriti, ne bi mi objavili komentar... Ako se ti tim služiš ne rade to svi...

Ilija čudotvorac

pre 7 godina

Davno rekoh da je ergonomija ovog novog vozila "duplo golo".

Sledeća stvar je sumanuta cena.

Pogledajte koliko je bez ikakvog popusta kod Verana bio panoramski 308 SW 1,6 HDI Premium (tada najviši paket). Bio je 21.090. Evo ga Veranov cenovnik:
http://www.ak-raketa.rs/cenovnici/308sw.pdf

Za te pare je imao serijski pozadi tri odvojena klizna sedišta (sa podešavanjem nagiba), centralnu klimatizaciju pozadi, tu panoramu ... Metalik boja bila 290.

Danas NEpanoramski 308 SW 1,6 HDI u najvišem paketu košta 24.190. Pozadi nema tri odvojena sedišta, već „klupu uz parka“, nema klimatizaciju pozadi, nema panoramu ... Metalik boja 500.

Uz takve cene danas i klot opremu ... :)

Volan

pre 7 godina

Kolega koji u Njemačkoj radi u prodaji Peugeota mi je ispričao jednu anegdotu vezanu za 308. Kaže od 10 kupaca koji su bili zainteresovani za njegovu kupovinu, kada je izašao prije tri godine, čak devet ga je pitalo može li se doplatiti veći volan :) Ovo je samo interesantna anegdota i nema veze sa kvalitetom automobila. Nema sumnje da bi ovaj automobil bio mnogo uspješniji da ima klasičan položaj instrumenta...

Pera geni

pre 7 godina

http://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1246646#k23240833

Pa 308 nije bentli bentayga da je 10-20-30% cene tamo amo u odnosu na konkurenciju za zanemariti. A pogotovo ako se uzme u obzir da ne nudi nista vise cak stavise ima prilicno mana.
Ajde kada dodje zima i preko minus 5 ti ga ostavi napolju da prenoci pa pokusaj da koristis komande klima uredjaja sa ekrana dok se ne zagreje. Ili mi reci da neko ko ima preko 195 ne kaci i toliko mali volan pri ulasku u auto?!
Od francuza je za sada jedino koliko toliko normalan po pitanju cena i opreme reno.

Error404

pre 7 godina

Seat 2013
(Sta je bre ovde novo, 04. april 2017 08:54) 308 2013 jel si procitao tekst? Ocigledno nisi, posto ovaj auto vec postoji, izaso pre seata. Ocigledno nisi video ni jedan novi 308 na putu)l.
Inace vrlo blage primene. Unutrasnjost je potpuno ista, ocekivao sam instrument tablu poput novog 3008. Prednji far potpuno isti, blage promene oko maglenke i zmigavce! Kao da ih Vw grupacija pravi, koji na 4-5 godine promene samo svetla i branike i kazu da su izbacili novi model.

otac Makarije

pre 7 godina

(PeroTreger, 4. april 2017 08:46)
"i najvažnije fascinantni Bluehdi motor nekako dovedu do toga da zaboravis sve mane..."
Pošto vozim HDI motore preko decenije (pa i kola koja kažeš da si kupio), molim Te, šta je "fascinantno" u tim motorima? Ako mene pitaš - ništa! Dizel kao i svaki drugi. Stim da mu treba aditiv za FAP filter (kada dodje vreme, saznaćeš) i sada mu treba još i aditiv za SCR sistem.
A samo proguglaj kakvih je problema imao, recimo, 1,6 HDI Euro 4. I znaš kome je fabrika od tih vlasnika rešila problem? Nikome !!!

PeroTreger

pre 7 godina

@(neko, 03. april 2017 23:05)
E to je apsolutno tačno, sjajno si to primetio... Ja sam kupio nov 308 sw pre 2 meseca, probao sam sve i prosto mi se učinio najkvalitetnijim i najboljim, instrument tabla je stvar ukusa, meni se svidja, posle par dana se navikneš mada mogu da shvatim zašto se ljudima ne sviđa, ima tu par nejasnoća i nelogičnosti, ali manjak mesta na zadnjoj klupi mi je apsolutno nejasan a pritom gepek veći nego kod 508 sw??!?! O ceni necu ni da pričam, malo preteruju sa istom... Međutim, utisak u vožnji, vrhunska udobnost, kvalitet završne obrade, i najvažnije fascinantni Bluehdi motor nekako dovedu do toga da zaboravis sve mane... Poenta, nisam pogrešio...
Pozz svim ljubiteljima cetvorotockasa...

neko

pre 7 godina

Vidim da se svi zale na instrumente u novoj generaciji Pezo automobila... Sjedio sam na sajmu u 308 i 3008 i mogu reci da sam nasao dobru vozacku poziciju u oba automobila. Visok sam 190 i smjestio sam se bez problema i pritom su instrumenti bili pregledni. 308- ica je auto koji bi rado posjedovao, bijeli 308 gt line mi izgleda perfektno, ali ima jednu manu koja je neoprostiva, a to je prostor nazad. Mogu razumjeti da nema prostora za koljena, ipak je duzina automobila cetiri i dvadeset neki cm, al ne mogu razumjeti da su zadnja sjedista postavljena pod uglom od gotovo 90 stepeni. Zar je za neku litru vise u gepeku, bilo vrijedno zrtvovati zadnju klupu. Ziheraski potez inzenjera Pezoa... nazalost.

Mikiveliki

pre 7 godina

Стално и упорно покушавају да измисле неку новину у унутрашњости. И као резултат тога имамо најчуднију и најнефункционалнију унутрашњост. Одвојили су брзинометар од осталог дела, па сада више није могуће летимичним погледом обухватити све. А позиција волана је толико добра да су ваљда први у читавој аутомибилској индустрији морали, не само доњи, него и горњи део да исеку, да би се видело нешто са табле. Ко плаћа ове дизајнере из Пежоа, када и највећи лаик закључи после 10 секунди да је све само једна закомпликована фантазија.

Bojan

pre 7 godina

Dizajn (aktuelnog) 308 je dosta bolji od prethodne generacije, cak sam ga stavio i u opciju za kuovinu narednog auta. Sve je manje vise ok, ali najvecu zamerku kada sam seo u njega imao sam na onu instrument tablu, i konkretno na cinjenicu da je izdignuta gore.. malo spustite sediste i necete videti deo puta zbog instrument table! Jako lose po bezbednost. Sudeci po ovim fotografijama, nisu nista popravili ni za sledecu godinu. Moj civic star 10 godina i dalje ima star trek instrument tablu za 308, i po izgledu i po ergonomiji.

Pozdrav iz Novog Sada

pre 7 godina

Dok ne vratite instrument tablu tamo gde treba da stoji, dotle ništa. A posle da otvorite jednu prodavnicu u drugom najvećm gradu u državi, ne pada mi na pamet da idem 35 km do salona.

Miloš_NS

pre 7 godina

Na fotkama se vidi da je "zatezanje bora" urađeno po ugledu na novi 3008, koji je sjajno dizajniran auto, pa će i ovo verovatno biti dobar potez Francuza.

fotograf

pre 7 godina

manje promene doživela unutrašnjost? koliko ja vidim, razdvojili su brzinomer i ortomer, ambijentalno osvetljenje je drugačije, za meterijale ćemo još sačekati da vidimo.

Kobaja Grande

pre 7 godina

Izmenili su minimalno plastiku prednje maske i to je to. Steta sto su ostavili nebezbedni tablet, da se narod s njim pati. Kontrola klimatizacije tokom voznje je gotovo nemoguca.
Uskoro mozete da ocekujete novi Citroen C4, tj. prepakovani 308, isto kao sto su, radeci na C3, prepakovali 208.
Sve u svemu - uz nerazumno visoke cene koje uvoznik Peugeota pokusava da progura na nasem trzistu, best buy u Srbiji ostaje Renault Megane.

Kobaja Grande

pre 7 godina

Izmenili su minimalno plastiku prednje maske i to je to. Steta sto su ostavili nebezbedni tablet, da se narod s njim pati. Kontrola klimatizacije tokom voznje je gotovo nemoguca.
Uskoro mozete da ocekujete novi Citroen C4, tj. prepakovani 308, isto kao sto su, radeci na C3, prepakovali 208.
Sve u svemu - uz nerazumno visoke cene koje uvoznik Peugeota pokusava da progura na nasem trzistu, best buy u Srbiji ostaje Renault Megane.

Miloš_NS

pre 7 godina

Na fotkama se vidi da je "zatezanje bora" urađeno po ugledu na novi 3008, koji je sjajno dizajniran auto, pa će i ovo verovatno biti dobar potez Francuza.

fotograf

pre 7 godina

manje promene doživela unutrašnjost? koliko ja vidim, razdvojili su brzinomer i ortomer, ambijentalno osvetljenje je drugačije, za meterijale ćemo još sačekati da vidimo.

Mikiveliki

pre 7 godina

Стално и упорно покушавају да измисле неку новину у унутрашњости. И као резултат тога имамо најчуднију и најнефункционалнију унутрашњост. Одвојили су брзинометар од осталог дела, па сада више није могуће летимичним погледом обухватити све. А позиција волана је толико добра да су ваљда први у читавој аутомибилској индустрији морали, не само доњи, него и горњи део да исеку, да би се видело нешто са табле. Ко плаћа ове дизајнере из Пежоа, када и највећи лаик закључи после 10 секунди да је све само једна закомпликована фантазија.

Pozdrav iz Novog Sada

pre 7 godina

Dok ne vratite instrument tablu tamo gde treba da stoji, dotle ništa. A posle da otvorite jednu prodavnicu u drugom najvećm gradu u državi, ne pada mi na pamet da idem 35 km do salona.

neko

pre 7 godina

Vidim da se svi zale na instrumente u novoj generaciji Pezo automobila... Sjedio sam na sajmu u 308 i 3008 i mogu reci da sam nasao dobru vozacku poziciju u oba automobila. Visok sam 190 i smjestio sam se bez problema i pritom su instrumenti bili pregledni. 308- ica je auto koji bi rado posjedovao, bijeli 308 gt line mi izgleda perfektno, ali ima jednu manu koja je neoprostiva, a to je prostor nazad. Mogu razumjeti da nema prostora za koljena, ipak je duzina automobila cetiri i dvadeset neki cm, al ne mogu razumjeti da su zadnja sjedista postavljena pod uglom od gotovo 90 stepeni. Zar je za neku litru vise u gepeku, bilo vrijedno zrtvovati zadnju klupu. Ziheraski potez inzenjera Pezoa... nazalost.

Volan

pre 7 godina

Kolega koji u Njemačkoj radi u prodaji Peugeota mi je ispričao jednu anegdotu vezanu za 308. Kaže od 10 kupaca koji su bili zainteresovani za njegovu kupovinu, kada je izašao prije tri godine, čak devet ga je pitalo može li se doplatiti veći volan :) Ovo je samo interesantna anegdota i nema veze sa kvalitetom automobila. Nema sumnje da bi ovaj automobil bio mnogo uspješniji da ima klasičan položaj instrumenta...

PeroTreger

pre 7 godina

@(neko, 03. april 2017 23:05)
E to je apsolutno tačno, sjajno si to primetio... Ja sam kupio nov 308 sw pre 2 meseca, probao sam sve i prosto mi se učinio najkvalitetnijim i najboljim, instrument tabla je stvar ukusa, meni se svidja, posle par dana se navikneš mada mogu da shvatim zašto se ljudima ne sviđa, ima tu par nejasnoća i nelogičnosti, ali manjak mesta na zadnjoj klupi mi je apsolutno nejasan a pritom gepek veći nego kod 508 sw??!?! O ceni necu ni da pričam, malo preteruju sa istom... Međutim, utisak u vožnji, vrhunska udobnost, kvalitet završne obrade, i najvažnije fascinantni Bluehdi motor nekako dovedu do toga da zaboravis sve mane... Poenta, nisam pogrešio...
Pozz svim ljubiteljima cetvorotockasa...

Bojan

pre 7 godina

Dizajn (aktuelnog) 308 je dosta bolji od prethodne generacije, cak sam ga stavio i u opciju za kuovinu narednog auta. Sve je manje vise ok, ali najvecu zamerku kada sam seo u njega imao sam na onu instrument tablu, i konkretno na cinjenicu da je izdignuta gore.. malo spustite sediste i necete videti deo puta zbog instrument table! Jako lose po bezbednost. Sudeci po ovim fotografijama, nisu nista popravili ni za sledecu godinu. Moj civic star 10 godina i dalje ima star trek instrument tablu za 308, i po izgledu i po ergonomiji.

otac Makarije

pre 7 godina

(PeroTreger, 4. april 2017 08:46)
"i najvažnije fascinantni Bluehdi motor nekako dovedu do toga da zaboravis sve mane..."
Pošto vozim HDI motore preko decenije (pa i kola koja kažeš da si kupio), molim Te, šta je "fascinantno" u tim motorima? Ako mene pitaš - ništa! Dizel kao i svaki drugi. Stim da mu treba aditiv za FAP filter (kada dodje vreme, saznaćeš) i sada mu treba još i aditiv za SCR sistem.
A samo proguglaj kakvih je problema imao, recimo, 1,6 HDI Euro 4. I znaš kome je fabrika od tih vlasnika rešila problem? Nikome !!!

Pera geni

pre 7 godina

http://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1246646#k23240833

Pa 308 nije bentli bentayga da je 10-20-30% cene tamo amo u odnosu na konkurenciju za zanemariti. A pogotovo ako se uzme u obzir da ne nudi nista vise cak stavise ima prilicno mana.
Ajde kada dodje zima i preko minus 5 ti ga ostavi napolju da prenoci pa pokusaj da koristis komande klima uredjaja sa ekrana dok se ne zagreje. Ili mi reci da neko ko ima preko 195 ne kaci i toliko mali volan pri ulasku u auto?!
Od francuza je za sada jedino koliko toliko normalan po pitanju cena i opreme reno.

Ilija čudotvorac

pre 7 godina

Davno rekoh da je ergonomija ovog novog vozila "duplo golo".

Sledeća stvar je sumanuta cena.

Pogledajte koliko je bez ikakvog popusta kod Verana bio panoramski 308 SW 1,6 HDI Premium (tada najviši paket). Bio je 21.090. Evo ga Veranov cenovnik:
http://www.ak-raketa.rs/cenovnici/308sw.pdf

Za te pare je imao serijski pozadi tri odvojena klizna sedišta (sa podešavanjem nagiba), centralnu klimatizaciju pozadi, tu panoramu ... Metalik boja bila 290.

Danas NEpanoramski 308 SW 1,6 HDI u najvišem paketu košta 24.190. Pozadi nema tri odvojena sedišta, već „klupu uz parka“, nema klimatizaciju pozadi, nema panoramu ... Metalik boja 500.

Uz takve cene danas i klot opremu ... :)

PeroTreger

pre 7 godina

@(otac Makarije, 05. april 2017 12:33)
Nikakav problem, izvini ti...
Pazi, ti si tehnički mnogo potkovaniji i pripremljeniji za ovakvu priču, ja jesam pazario očima i klinačkim fascinacijama (veliki touch i to) :-) 1.6 MJ je vrhunski motor, zaista jeste, u samom vrhu, ali me otera od Tipa SW los rezultat na crash testu i još par, zaista, sitnica... A što se tiče ovlašćenih servisera i dilera, lepo kažeš, samo daj, daj, daj, ni patosnice nisam dobio a dao sa "popustom" -18 000 €... Ali svi su takvi, pre ovoga sam vozio Astru H, kupljenu novu kod ovlašćenih dilera (cale je i dalje vozi, auto obožavam) ista priča, nisu uzeli samo gde nismo dali, prosto u ovoj državi sa tim racunam, manje ili vise, na žalost...
Pozz ;-)

otac Makarije

pre 7 godina

PeroTreger, 4. april 2017 16:08

Žao mi je što si shvatio zlonamerno.

Svakako se na vreme informiši o tome koliko traje aditiv za FAP, koliko dugo smeš da voziš automobil (pre odlaska u servis) nakon što ti računar bude signalizirao probem uzrokovan nedostatkom aditiva (pri čemu ti neće napisati da “nemaš aditiv”, već samo “antipollution faulty”, što može da znači “milion” različitih problema ), i vidi “koliko to košta” (novo “komplet pakovanje” + “zamena”).
Da bi ekstra zaradili, ovlašćeni servisi ne drže na stanju “komplet pakovanje” (to se naruči, pa se “čeka”, bar 10-15 dana), već ti najpre nude “dolivanje” ( “na litar” ), što je neuporedivo skuplja varijanta (“uši otpadaju” kada sve sabereš,posebno, jer to “na litar” kratko posle traje). A kad si već došao sa “antipollution faulty”, onda ti naplate i “prinudnu regeneraciju”. Ako nećeš "na litar", nemaš kola bar 15 dana.

Zato, “na vreme” sebi poruči “komplet pakovanje” aditiva, da ga imaš i “promeni” ga kada upustvo kaže (ne čekaj “antipollution faulty”) i proći ćeš bar dva puta jeftinije. Naravno, servis će ti reći, nemoj pre nego se upali “antipollution faulty” :)

Što se tiče aditiva za SCR sistem, pročitaj u upustvu “ograničenja”, motor se gasi ako nema aditiva ili ako taj sistem (sa bilo kog razloga) nije u funkciji. A aditiv mrzne već na -7. I nije u funkciji. Lepo ti piše. Vodi računa o tome.

Pozdrav

P.S. ja sam se pozitivno "fascinirao" kada sam sa 1,6 HDI prešao na 1,6 MJ.

Error404

pre 7 godina

Seat 2013
(Sta je bre ovde novo, 04. april 2017 08:54) 308 2013 jel si procitao tekst? Ocigledno nisi, posto ovaj auto vec postoji, izaso pre seata. Ocigledno nisi video ni jedan novi 308 na putu)l.
Inace vrlo blage primene. Unutrasnjost je potpuno ista, ocekivao sam instrument tablu poput novog 3008. Prednji far potpuno isti, blage promene oko maglenke i zmigavce! Kao da ih Vw grupacija pravi, koji na 4-5 godine promene samo svetla i branike i kazu da su izbacili novi model.

PeroTreger

pre 7 godina

@ (Pera geni, 04. april 2017 12:57)
Pazi, nisam o minusu razmišljao, iskreno da ti kazem, mada sva je šansa da će biti tako... A nogama volan zakacinjem pri izlasku ;-), Reno me odbio jer je plastika unutra katastrofa, iskreno samo zbog toga...
@ Otac Makarije
Na nebuloze ne odgovaram, čitao sam mišljenja, ljudi kažu da je jedan od najboljih, a i meni tako deluje, sta me briga sto je pre 10 god neki hdi euro 4 imao problem... A na ono, "pa i auto koji kazes da si kupio" necu odgovoriti, ne bi mi objavili komentar... Ako se ti tim služiš ne rade to svi...

Kobaja Grande

pre 7 godina

Izmenili su minimalno plastiku prednje maske i to je to. Steta sto su ostavili nebezbedni tablet, da se narod s njim pati. Kontrola klimatizacije tokom voznje je gotovo nemoguca.
Uskoro mozete da ocekujete novi Citroen C4, tj. prepakovani 308, isto kao sto su, radeci na C3, prepakovali 208.
Sve u svemu - uz nerazumno visoke cene koje uvoznik Peugeota pokusava da progura na nasem trzistu, best buy u Srbiji ostaje Renault Megane.

Miloš_NS

pre 7 godina

Na fotkama se vidi da je "zatezanje bora" urađeno po ugledu na novi 3008, koji je sjajno dizajniran auto, pa će i ovo verovatno biti dobar potez Francuza.

Mikiveliki

pre 7 godina

Стално и упорно покушавају да измисле неку новину у унутрашњости. И као резултат тога имамо најчуднију и најнефункционалнију унутрашњост. Одвојили су брзинометар од осталог дела, па сада више није могуће летимичним погледом обухватити све. А позиција волана је толико добра да су ваљда први у читавој аутомибилској индустрији морали, не само доњи, него и горњи део да исеку, да би се видело нешто са табле. Ко плаћа ове дизајнере из Пежоа, када и највећи лаик закључи после 10 секунди да је све само једна закомпликована фантазија.

neko

pre 7 godina

Vidim da se svi zale na instrumente u novoj generaciji Pezo automobila... Sjedio sam na sajmu u 308 i 3008 i mogu reci da sam nasao dobru vozacku poziciju u oba automobila. Visok sam 190 i smjestio sam se bez problema i pritom su instrumenti bili pregledni. 308- ica je auto koji bi rado posjedovao, bijeli 308 gt line mi izgleda perfektno, ali ima jednu manu koja je neoprostiva, a to je prostor nazad. Mogu razumjeti da nema prostora za koljena, ipak je duzina automobila cetiri i dvadeset neki cm, al ne mogu razumjeti da su zadnja sjedista postavljena pod uglom od gotovo 90 stepeni. Zar je za neku litru vise u gepeku, bilo vrijedno zrtvovati zadnju klupu. Ziheraski potez inzenjera Pezoa... nazalost.

Bojan

pre 7 godina

Dizajn (aktuelnog) 308 je dosta bolji od prethodne generacije, cak sam ga stavio i u opciju za kuovinu narednog auta. Sve je manje vise ok, ali najvecu zamerku kada sam seo u njega imao sam na onu instrument tablu, i konkretno na cinjenicu da je izdignuta gore.. malo spustite sediste i necete videti deo puta zbog instrument table! Jako lose po bezbednost. Sudeci po ovim fotografijama, nisu nista popravili ni za sledecu godinu. Moj civic star 10 godina i dalje ima star trek instrument tablu za 308, i po izgledu i po ergonomiji.

Pera geni

pre 7 godina

http://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1246646#k23240833

Pa 308 nije bentli bentayga da je 10-20-30% cene tamo amo u odnosu na konkurenciju za zanemariti. A pogotovo ako se uzme u obzir da ne nudi nista vise cak stavise ima prilicno mana.
Ajde kada dodje zima i preko minus 5 ti ga ostavi napolju da prenoci pa pokusaj da koristis komande klima uredjaja sa ekrana dok se ne zagreje. Ili mi reci da neko ko ima preko 195 ne kaci i toliko mali volan pri ulasku u auto?!
Od francuza je za sada jedino koliko toliko normalan po pitanju cena i opreme reno.

Pozdrav iz Novog Sada

pre 7 godina

Dok ne vratite instrument tablu tamo gde treba da stoji, dotle ništa. A posle da otvorite jednu prodavnicu u drugom najvećm gradu u državi, ne pada mi na pamet da idem 35 km do salona.

fotograf

pre 7 godina

manje promene doživela unutrašnjost? koliko ja vidim, razdvojili su brzinomer i ortomer, ambijentalno osvetljenje je drugačije, za meterijale ćemo još sačekati da vidimo.

otac Makarije

pre 7 godina

(PeroTreger, 4. april 2017 08:46)
"i najvažnije fascinantni Bluehdi motor nekako dovedu do toga da zaboravis sve mane..."
Pošto vozim HDI motore preko decenije (pa i kola koja kažeš da si kupio), molim Te, šta je "fascinantno" u tim motorima? Ako mene pitaš - ništa! Dizel kao i svaki drugi. Stim da mu treba aditiv za FAP filter (kada dodje vreme, saznaćeš) i sada mu treba još i aditiv za SCR sistem.
A samo proguglaj kakvih je problema imao, recimo, 1,6 HDI Euro 4. I znaš kome je fabrika od tih vlasnika rešila problem? Nikome !!!

PeroTreger

pre 7 godina

@(neko, 03. april 2017 23:05)
E to je apsolutno tačno, sjajno si to primetio... Ja sam kupio nov 308 sw pre 2 meseca, probao sam sve i prosto mi se učinio najkvalitetnijim i najboljim, instrument tabla je stvar ukusa, meni se svidja, posle par dana se navikneš mada mogu da shvatim zašto se ljudima ne sviđa, ima tu par nejasnoća i nelogičnosti, ali manjak mesta na zadnjoj klupi mi je apsolutno nejasan a pritom gepek veći nego kod 508 sw??!?! O ceni necu ni da pričam, malo preteruju sa istom... Međutim, utisak u vožnji, vrhunska udobnost, kvalitet završne obrade, i najvažnije fascinantni Bluehdi motor nekako dovedu do toga da zaboravis sve mane... Poenta, nisam pogrešio...
Pozz svim ljubiteljima cetvorotockasa...

Volan

pre 7 godina

Kolega koji u Njemačkoj radi u prodaji Peugeota mi je ispričao jednu anegdotu vezanu za 308. Kaže od 10 kupaca koji su bili zainteresovani za njegovu kupovinu, kada je izašao prije tri godine, čak devet ga je pitalo može li se doplatiti veći volan :) Ovo je samo interesantna anegdota i nema veze sa kvalitetom automobila. Nema sumnje da bi ovaj automobil bio mnogo uspješniji da ima klasičan položaj instrumenta...

otac Makarije

pre 7 godina

PeroTreger, 4. april 2017 16:08

Žao mi je što si shvatio zlonamerno.

Svakako se na vreme informiši o tome koliko traje aditiv za FAP, koliko dugo smeš da voziš automobil (pre odlaska u servis) nakon što ti računar bude signalizirao probem uzrokovan nedostatkom aditiva (pri čemu ti neće napisati da “nemaš aditiv”, već samo “antipollution faulty”, što može da znači “milion” različitih problema ), i vidi “koliko to košta” (novo “komplet pakovanje” + “zamena”).
Da bi ekstra zaradili, ovlašćeni servisi ne drže na stanju “komplet pakovanje” (to se naruči, pa se “čeka”, bar 10-15 dana), već ti najpre nude “dolivanje” ( “na litar” ), što je neuporedivo skuplja varijanta (“uši otpadaju” kada sve sabereš,posebno, jer to “na litar” kratko posle traje). A kad si već došao sa “antipollution faulty”, onda ti naplate i “prinudnu regeneraciju”. Ako nećeš "na litar", nemaš kola bar 15 dana.

Zato, “na vreme” sebi poruči “komplet pakovanje” aditiva, da ga imaš i “promeni” ga kada upustvo kaže (ne čekaj “antipollution faulty”) i proći ćeš bar dva puta jeftinije. Naravno, servis će ti reći, nemoj pre nego se upali “antipollution faulty” :)

Što se tiče aditiva za SCR sistem, pročitaj u upustvu “ograničenja”, motor se gasi ako nema aditiva ili ako taj sistem (sa bilo kog razloga) nije u funkciji. A aditiv mrzne već na -7. I nije u funkciji. Lepo ti piše. Vodi računa o tome.

Pozdrav

P.S. ja sam se pozitivno "fascinirao" kada sam sa 1,6 HDI prešao na 1,6 MJ.

Ilija čudotvorac

pre 7 godina

Davno rekoh da je ergonomija ovog novog vozila "duplo golo".

Sledeća stvar je sumanuta cena.

Pogledajte koliko je bez ikakvog popusta kod Verana bio panoramski 308 SW 1,6 HDI Premium (tada najviši paket). Bio je 21.090. Evo ga Veranov cenovnik:
http://www.ak-raketa.rs/cenovnici/308sw.pdf

Za te pare je imao serijski pozadi tri odvojena klizna sedišta (sa podešavanjem nagiba), centralnu klimatizaciju pozadi, tu panoramu ... Metalik boja bila 290.

Danas NEpanoramski 308 SW 1,6 HDI u najvišem paketu košta 24.190. Pozadi nema tri odvojena sedišta, već „klupu uz parka“, nema klimatizaciju pozadi, nema panoramu ... Metalik boja 500.

Uz takve cene danas i klot opremu ... :)

PeroTreger

pre 7 godina

@ (Pera geni, 04. april 2017 12:57)
Pazi, nisam o minusu razmišljao, iskreno da ti kazem, mada sva je šansa da će biti tako... A nogama volan zakacinjem pri izlasku ;-), Reno me odbio jer je plastika unutra katastrofa, iskreno samo zbog toga...
@ Otac Makarije
Na nebuloze ne odgovaram, čitao sam mišljenja, ljudi kažu da je jedan od najboljih, a i meni tako deluje, sta me briga sto je pre 10 god neki hdi euro 4 imao problem... A na ono, "pa i auto koji kazes da si kupio" necu odgovoriti, ne bi mi objavili komentar... Ako se ti tim služiš ne rade to svi...

Error404

pre 7 godina

Seat 2013
(Sta je bre ovde novo, 04. april 2017 08:54) 308 2013 jel si procitao tekst? Ocigledno nisi, posto ovaj auto vec postoji, izaso pre seata. Ocigledno nisi video ni jedan novi 308 na putu)l.
Inace vrlo blage primene. Unutrasnjost je potpuno ista, ocekivao sam instrument tablu poput novog 3008. Prednji far potpuno isti, blage promene oko maglenke i zmigavce! Kao da ih Vw grupacija pravi, koji na 4-5 godine promene samo svetla i branike i kazu da su izbacili novi model.

PeroTreger

pre 7 godina

@(otac Makarije, 05. april 2017 12:33)
Nikakav problem, izvini ti...
Pazi, ti si tehnički mnogo potkovaniji i pripremljeniji za ovakvu priču, ja jesam pazario očima i klinačkim fascinacijama (veliki touch i to) :-) 1.6 MJ je vrhunski motor, zaista jeste, u samom vrhu, ali me otera od Tipa SW los rezultat na crash testu i još par, zaista, sitnica... A što se tiče ovlašćenih servisera i dilera, lepo kažeš, samo daj, daj, daj, ni patosnice nisam dobio a dao sa "popustom" -18 000 €... Ali svi su takvi, pre ovoga sam vozio Astru H, kupljenu novu kod ovlašćenih dilera (cale je i dalje vozi, auto obožavam) ista priča, nisu uzeli samo gde nismo dali, prosto u ovoj državi sa tim racunam, manje ili vise, na žalost...
Pozz ;-)