Petak, 24.03.2017.

18:07

"Ako nekome do danas nije jasno zašto trčim ovu trku..."

U beogradskoj Kombank areni održan je predizborni miting predsedničkog kandidata vladajuće koalicije Aleksandra Vučića.

Izvor: Tanjug

"Ako nekome do danas nije jasno zašto trèim ovu trku..." IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

58 Komentari

Sortiraj po:

Predrag

pre 7 godina

Vucic je kandidat naroda i iz naroda i bice postovan predsednik srbije koji ce na najbolji moguci nacin zastupati interese srbije na medjunarodnom planu i biti saradnik i kriticar vlade srbije

Realno

pre 7 godina

70% glasaca su penzioneri. Mladi uglavnom nece glasati za Vucica ali kako ubediti penzionera koji samo gleda tv, cita novine a nema pristup internetu. Ipak se nadam da cemo se iznenaditi kao i za Trampa sto je bilo.

rusosaurus

pre 7 godina

Treba mu ljubav,a pobediće znanjem? Ako je to znanje u vidu plagijata i falsifikata , a u velikom procentu jeste o kakvoj vrednosti znanja govori?Pre neki dan reče da bi se pre ubio iako nije samubica nego na nepošten način uzeo makar jedan glas? I onda danas RIK usvaja normative po kojima se glasovi mogu arčiti kako vlasti odgovara ("Kosovo") .Demagogija ,poltronstvo ,strah , vlastoljublje i pohlepa su 5 osnovnih brzina u ovom autobusu kojim upravlja AV.Davno napisa Ivo Andrić:"Došlo vrijema da pametni ćute ,budale govore ,a fukara se bogati .".

dno ne postoji, ovi pomeraju granice

pre 7 godina

Dakle, krenuo sam na posao i pola sata kruzio trazeci parking. Onaj parking iza Sava Centra je bio ZATVOREN (kasnije je napunjen autobusima, ali ceo napunjen, onoliko autobusa moze da preveze ceo jedan manji grad ljudi), oko Arene opsadno stanje od jutra, zatvoren parking. Parkirao sam bogu iza nogu, zakasnio sam debelo da bi sendvic botovi mogli da gledaju Nadu Ajkulu i malog Aleka i to u sred radnog dana. Ti svi ljudi su dovodjeni celo prepodne i tu su okolo setali i cekali, mislim da nikoga iz Beograda nije bilo.
Pobedice Vucic na izborima, pobedice kao od sale ubedljivo i gledajuci sve ovo danas, ja zaista mislim da mi stvarno nismo bolje zasluzili. Sami smo za sve krivi, a Vucic je samo slika i prilika svih nas u globalu. Sramota me je zbog svega, opet cu se osecati ponizeno na izborima.

Julijan Apostata

pre 7 godina

Kada su proglasili izbore, prva pomisao bila mi je da ne treba da glasam jer sam zemlju napustio pre vise od 20 godina. A onda se odmah setim da iz zemlje, zapravo, nisam otisao svojom voljom, nego su me oterali - isti ovi koji su sada na vlasti, samo su se tada malo drugacije zvali i pricali su malo drugaciju pricu. Pa se onda setim roditelja, rodbine i prijatelja, dobrih i vrednih ljudi, koji ne mogu dostojanstveno da prezive mesec od svog postenog rada, kao i da se u Srbiji danas umire od gladi. I onda, povrh svega toga, na danasnji dan, crni 24. 03., saznam da je u sred srpske prestonice, Nemac koji je aminovao “civilizacijsko prevaspitavanje” Srbije bombama, Srbima objasnjavao koliko su "napredni" i ko treba da ih vodi ka “svetloj evropskoj buducnosti”. Dileme, naravno, vise nemam. Nema te prepreke koja ce me spreciti da potegnem 1000+ km i glasam. Moj glas bice licna osveta pojedinca za svo zlo koje su mi/nam naneli. Nadam se da ovi sto prognoziraju izlaznost imaju makar i najgrublju ideju koliko takvih kao ja ima u srpskoj dijaspori, onoj formiranoj od ’92 do danas.

nislija

pre 7 godina

Nikada u zivotu nisam video toliko autobusa kao danas na NBG... Sa obe strane Milutina Milankovica od O.Brigada do J.Gagarina i od Gudalovica do Gazele plus parking oko Sava centra... a preko Gazele u pravcu ka NBG je bila kolona do Autokomande... sve ovo oko 15h. Nisam ni za ni protiv AV, ali je ovo danas bilo preterivanje. Ko je platio sve te autobuse i odakle novci. A ako je "donacija" autoprevoznika, molim poresku upravu da proveri da li su platili PDV na poklon za konvenciju!

Пеђа

pre 7 godina

Пролазио сам данас онуда.
Туга и срамота.
Ја не знам колико је људи тамо било, али из Београда их није било ни пар стотина сигурно, ако узмемо у обзир да је била опсада од неколико стотина аутобуса, па пута четрдесет, педесет људи...ма ужас.
Како глупе манипулације пролазе у овој јадној земљи.

Бојан

pre 7 godina

Можда бих и насео па гласао за актуелну власт, можда би ме и убедили да су им намере добре само да није код власти наступила колективна амнезија! Какву су причу причали некада о Клинтону, Шредеру, Блеру....а где смо данас, данас 24. марта ејјјјјјјјј! Дружење са Клинтоном, Блер саветник, Шредер скоро па брат, а његова партија сушта супротност А. Меркел која је у очима наше власти икона! Тешка конфузија и папазјанија!

Zora

pre 7 godina

Tebi gradjani sve veruju.Dovescemo "ikeu" do proleca 2014 godine; Objavicemo istinu o "Politici" i "Vecernjim novostima"; Zaustavicemo partijsko zaposljavanje; Sinisa Mali nece biti kandidat za gradonacelnika Beograda; Napravicemo najmanju Vladu, sa samo 15 ministara; Ni bog me ne moze spoiti sa Dacicem; Struja ce biti jeftinija za 20%; Krecemo da gradimo hidroelektranu i termoelektranu; Ukinucemo funkcije drzavnih sekretara; Izgradicemo kanal Dunav-Morava-Vardar-Egejsko more; Obezbedicemo sto milijardi evra investicija; Napravicemo fabriku cipova sa Emiratima; U Srbiji ce se praviti delovi za Boing i Erbas; Garantovao si da se nece smanjivati penzije;Obecavam bolji zivot 2014.godine; itd.

tužni građanin

pre 7 godina

Na današnji dan mi dovodi u centar Srbije Gerharda Šredera, zbog koga smo, između ostalih, plakali i tugovali za našim voljenima i sunarodnicima.
Da li taj čovek zaslužuje da bude Vaš i moj predsednik?!

Bata Stojkovic

pre 7 godina

Za pocetak bilo bi dovoljno da postujes Ustav ove zemlje, kao i njene instutucije a ne da svu vlast grabis samo za sebe. Tvoji ministri i stranacki funkcioneri vise ni ne kriju da ni jednu odluku bez tebe ne mogu da donesu. A i novinarima vidim vise ti postavljas pitanja i trazis sta da te pitaju nego sto to oni sami cine. Kako imas cvrste stavove, koliko drzis rec i koliko ispunjavas obecanja videli smo i jos gledamo gospodine. Kako bese nisi glup da se kandidujes za predsednika Srbije?

jerkovic

pre 7 godina

A Šreder, da li je on imao nešto da kaže u vezi sa današnjim datumom?
(ExNS, 24. mart 2017 18:29)
Pa imao bi itekako. Ako se ne varam on je bio kancelar Nemacke, ili ministar spoljnih poslova 1999 godine kad je Srbija napadnuta. Zamislite taj moral da na godisnjicu napada na sopstvenu zemlju dovedete jednog od kljucnih politicara iz agresorske koalicije. Ovo je nesto sto ni u najcrnjim nocnim morama niko nije mogao ni naslutiti...Strasno...

Milan

pre 7 godina

Zivim u US, i svakog 24 marta osecam se malo licemerno sto sam ovde.... Glup, verovatno i osecaj bez nekog realnog razloga ali tako je... Ali evo ove godine predsednik zemlje u kojoj zivim se borio zustro protiv Klintonovih i njihovog zla koje su sirili po svetu, a premijer Srbije seta Sredera na danasnji dan pred 15000 Srba koji mu aplaudiraju.... Da mi je neko pricao ne bi verovao...

Predrag66

pre 7 godina

Jasno nam je,na godišnjicu NATO agresije na tvom mitingu govori Šreder koji je slao avione Tornado na Srbiju.
Na Jankovićevom skupu je govorio Sreto Malinović,pilot,komandant koji je branio Srbiju.
Jasno nam je....

ana75

pre 7 godina

Finale putujućeg cirkusa koji plaćaju poreski obaveznici. I vrhunac ironije-na godišnjicu NATO bombardovanja Šreder daje podršku. Koliko samo bahatosti i potcenjivanja birača

Aco

pre 7 godina

Da li su ovakva gostovanja stranih diplomata i političara na mitinzima mešanje stranih službi u izborni proces? Da li bi Nemačka dozvolila da naši predstavnici govore na njihovim izborima? Liči na još jednu manipulaciju nad našim narodom.

golub

pre 7 godina

Velika izlaznost je kljuc uspeha na ovim izborima.
Aktivno ucesce svih gradjana Srbije na izborima je takodje i kljuc razvoja nase drzave u buducnosti.
Trenutno je takav trend da podanici SNSa izlaze na izbore u punom potencijalu, dok vecina nezadovoljne populacije ignorise izbore. Rezultat toga je vladavina sns vrednosti koje su simbol opste dekadencije drustva i narusavanje osnovnih ljudskih prava uz jacanje elemenata diktature.
Nema vise izgovora:svi su isti, nemam za koga, pitaju se strane sile itd.
Svaki glas je bitan i masovnim odzivom cemo s lakocom da neutralisemo vestacku podrsku SNSa.
SVI NA IZBORE!

Marchelius

pre 7 godina

Trcis ti zato sto znas da je Nikolic imao klimave sanse da pobedi. Sto bi bilo dovoljno da se stvori sumnja da vasa politicka opcija ima podrsku u narodu. Ti prijatelju ostavi te price za nekog drugog

Sone

pre 7 godina

Zaista verujem u sve sto si rekao, ali i ti treba da razumes jednu stvar. Zelja i trud su jedno, al ponekad su licne mogucnosti drugo. Trud te je doveo tu de jesi, a i zelja je naravno prisutna. Ali vreme je da shvatis da kad god budes resio da napustis politicki sport, pa makar i u ovoj trci pobedio neces biti upamcen kao neko ko je istoriski uradio nesto veliko. Prosto nisi taj kapacitet, veoma mi je zao.

Iluzija

pre 7 godina

Ne bih da uvredim simpatizere gradjanske Srbije, ali realno je da predsednik ne moze ama bas nista da uradi, on predstavlja da kazemo neku figuru i to je to. Bitnija je vlada ali sami gradjani znaju da oni nikada na izborima nisu imali vecinu i da im je svaka vlada sacinjavala sps=jul=penzioneri. Da li su se gradjani ikada pitali da li ce ikada vise imati svoju vladu kada gradjanstvo stoji na klimavih 20% plus gore dole? Lako je bilo DOS i DS da vladaju 12 godina jer je u narodu bio strah da vrati one koje je oduvek voleo i one kojima se klanjao, plaseci se da nas zapad ne kazni. Meni ne bi bilo na cast da znam da me neko izglasao iz straha. Medjutim Vucic postade veliki prijatelj sa svima i narod se ne plasi da mu da podrsku, jer vecina naroda je Vucic to je to, kako mislite da promenite takav narod t.j. takvu vecinu? Eto ja vama istinu pravo u centar a vi meni verovatno minuse.

Džoni

pre 7 godina

Obećanje, obećanja, što si davao....

Obećao je da neće smanjiti penzije - smanjio ih.
Obećao da se neće kandidovati za predsednika - kandidovao se.
Obećao da napušta politiku ako ne bude izabran za gradonačelnika BG - nije izabran, nije napustio.
Obećava svake godine da će biti bolje za 2 godine - i dalje samo obećava.

Vreme je za promene!

peki

pre 7 godina

Meni nije jasno zasto trcis ovu trku,kao premijer mozes da sprovedes reforme,svoje vizije i ideje,kao predsednik nemas tu moc,nisi cak ni predsednik stranke.Dakle u cemu je poenta.

Džoni

pre 7 godina

Obećanje, obećanja, što si davao....

Obećao je da neće smanjiti penzije - smanjio ih.
Obećao da se neće kandidovati za predsednika - kandidovao se.
Obećao da napušta politiku ako ne bude izabran za gradonačelnika BG - nije izabran, nije napustio.
Obećava svake godine da će biti bolje za 2 godine - i dalje samo obećava.

Vreme je za promene!

Predrag66

pre 7 godina

Jasno nam je,na godišnjicu NATO agresije na tvom mitingu govori Šreder koji je slao avione Tornado na Srbiju.
Na Jankovićevom skupu je govorio Sreto Malinović,pilot,komandant koji je branio Srbiju.
Jasno nam je....

Marchelius

pre 7 godina

Trcis ti zato sto znas da je Nikolic imao klimave sanse da pobedi. Sto bi bilo dovoljno da se stvori sumnja da vasa politicka opcija ima podrsku u narodu. Ti prijatelju ostavi te price za nekog drugog

golub

pre 7 godina

Velika izlaznost je kljuc uspeha na ovim izborima.
Aktivno ucesce svih gradjana Srbije na izborima je takodje i kljuc razvoja nase drzave u buducnosti.
Trenutno je takav trend da podanici SNSa izlaze na izbore u punom potencijalu, dok vecina nezadovoljne populacije ignorise izbore. Rezultat toga je vladavina sns vrednosti koje su simbol opste dekadencije drustva i narusavanje osnovnih ljudskih prava uz jacanje elemenata diktature.
Nema vise izgovora:svi su isti, nemam za koga, pitaju se strane sile itd.
Svaki glas je bitan i masovnim odzivom cemo s lakocom da neutralisemo vestacku podrsku SNSa.
SVI NA IZBORE!

Milan

pre 7 godina

Zivim u US, i svakog 24 marta osecam se malo licemerno sto sam ovde.... Glup, verovatno i osecaj bez nekog realnog razloga ali tako je... Ali evo ove godine predsednik zemlje u kojoj zivim se borio zustro protiv Klintonovih i njihovog zla koje su sirili po svetu, a premijer Srbije seta Sredera na danasnji dan pred 15000 Srba koji mu aplaudiraju.... Da mi je neko pricao ne bi verovao...

ana75

pre 7 godina

Finale putujućeg cirkusa koji plaćaju poreski obaveznici. I vrhunac ironije-na godišnjicu NATO bombardovanja Šreder daje podršku. Koliko samo bahatosti i potcenjivanja birača

jerkovic

pre 7 godina

A Šreder, da li je on imao nešto da kaže u vezi sa današnjim datumom?
(ExNS, 24. mart 2017 18:29)
Pa imao bi itekako. Ako se ne varam on je bio kancelar Nemacke, ili ministar spoljnih poslova 1999 godine kad je Srbija napadnuta. Zamislite taj moral da na godisnjicu napada na sopstvenu zemlju dovedete jednog od kljucnih politicara iz agresorske koalicije. Ovo je nesto sto ni u najcrnjim nocnim morama niko nije mogao ni naslutiti...Strasno...

peki

pre 7 godina

Meni nije jasno zasto trcis ovu trku,kao premijer mozes da sprovedes reforme,svoje vizije i ideje,kao predsednik nemas tu moc,nisi cak ni predsednik stranke.Dakle u cemu je poenta.

Aco

pre 7 godina

Da li su ovakva gostovanja stranih diplomata i političara na mitinzima mešanje stranih službi u izborni proces? Da li bi Nemačka dozvolila da naši predstavnici govore na njihovim izborima? Liči na još jednu manipulaciju nad našim narodom.

tužni građanin

pre 7 godina

Na današnji dan mi dovodi u centar Srbije Gerharda Šredera, zbog koga smo, između ostalih, plakali i tugovali za našim voljenima i sunarodnicima.
Da li taj čovek zaslužuje da bude Vaš i moj predsednik?!

Zora

pre 7 godina

Tebi gradjani sve veruju.Dovescemo "ikeu" do proleca 2014 godine; Objavicemo istinu o "Politici" i "Vecernjim novostima"; Zaustavicemo partijsko zaposljavanje; Sinisa Mali nece biti kandidat za gradonacelnika Beograda; Napravicemo najmanju Vladu, sa samo 15 ministara; Ni bog me ne moze spoiti sa Dacicem; Struja ce biti jeftinija za 20%; Krecemo da gradimo hidroelektranu i termoelektranu; Ukinucemo funkcije drzavnih sekretara; Izgradicemo kanal Dunav-Morava-Vardar-Egejsko more; Obezbedicemo sto milijardi evra investicija; Napravicemo fabriku cipova sa Emiratima; U Srbiji ce se praviti delovi za Boing i Erbas; Garantovao si da se nece smanjivati penzije;Obecavam bolji zivot 2014.godine; itd.

Sone

pre 7 godina

Zaista verujem u sve sto si rekao, ali i ti treba da razumes jednu stvar. Zelja i trud su jedno, al ponekad su licne mogucnosti drugo. Trud te je doveo tu de jesi, a i zelja je naravno prisutna. Ali vreme je da shvatis da kad god budes resio da napustis politicki sport, pa makar i u ovoj trci pobedio neces biti upamcen kao neko ko je istoriski uradio nesto veliko. Prosto nisi taj kapacitet, veoma mi je zao.

Iluzija

pre 7 godina

Ne bih da uvredim simpatizere gradjanske Srbije, ali realno je da predsednik ne moze ama bas nista da uradi, on predstavlja da kazemo neku figuru i to je to. Bitnija je vlada ali sami gradjani znaju da oni nikada na izborima nisu imali vecinu i da im je svaka vlada sacinjavala sps=jul=penzioneri. Da li su se gradjani ikada pitali da li ce ikada vise imati svoju vladu kada gradjanstvo stoji na klimavih 20% plus gore dole? Lako je bilo DOS i DS da vladaju 12 godina jer je u narodu bio strah da vrati one koje je oduvek voleo i one kojima se klanjao, plaseci se da nas zapad ne kazni. Meni ne bi bilo na cast da znam da me neko izglasao iz straha. Medjutim Vucic postade veliki prijatelj sa svima i narod se ne plasi da mu da podrsku, jer vecina naroda je Vucic to je to, kako mislite da promenite takav narod t.j. takvu vecinu? Eto ja vama istinu pravo u centar a vi meni verovatno minuse.

Пеђа

pre 7 godina

Пролазио сам данас онуда.
Туга и срамота.
Ја не знам колико је људи тамо било, али из Београда их није било ни пар стотина сигурно, ако узмемо у обзир да је била опсада од неколико стотина аутобуса, па пута четрдесет, педесет људи...ма ужас.
Како глупе манипулације пролазе у овој јадној земљи.

nislija

pre 7 godina

Nikada u zivotu nisam video toliko autobusa kao danas na NBG... Sa obe strane Milutina Milankovica od O.Brigada do J.Gagarina i od Gudalovica do Gazele plus parking oko Sava centra... a preko Gazele u pravcu ka NBG je bila kolona do Autokomande... sve ovo oko 15h. Nisam ni za ni protiv AV, ali je ovo danas bilo preterivanje. Ko je platio sve te autobuse i odakle novci. A ako je "donacija" autoprevoznika, molim poresku upravu da proveri da li su platili PDV na poklon za konvenciju!

Bata Stojkovic

pre 7 godina

Za pocetak bilo bi dovoljno da postujes Ustav ove zemlje, kao i njene instutucije a ne da svu vlast grabis samo za sebe. Tvoji ministri i stranacki funkcioneri vise ni ne kriju da ni jednu odluku bez tebe ne mogu da donesu. A i novinarima vidim vise ti postavljas pitanja i trazis sta da te pitaju nego sto to oni sami cine. Kako imas cvrste stavove, koliko drzis rec i koliko ispunjavas obecanja videli smo i jos gledamo gospodine. Kako bese nisi glup da se kandidujes za predsednika Srbije?

Бојан

pre 7 godina

Можда бих и насео па гласао за актуелну власт, можда би ме и убедили да су им намере добре само да није код власти наступила колективна амнезија! Какву су причу причали некада о Клинтону, Шредеру, Блеру....а где смо данас, данас 24. марта ејјјјјјјјј! Дружење са Клинтоном, Блер саветник, Шредер скоро па брат, а његова партија сушта супротност А. Меркел која је у очима наше власти икона! Тешка конфузија и папазјанија!

dno ne postoji, ovi pomeraju granice

pre 7 godina

Dakle, krenuo sam na posao i pola sata kruzio trazeci parking. Onaj parking iza Sava Centra je bio ZATVOREN (kasnije je napunjen autobusima, ali ceo napunjen, onoliko autobusa moze da preveze ceo jedan manji grad ljudi), oko Arene opsadno stanje od jutra, zatvoren parking. Parkirao sam bogu iza nogu, zakasnio sam debelo da bi sendvic botovi mogli da gledaju Nadu Ajkulu i malog Aleka i to u sred radnog dana. Ti svi ljudi su dovodjeni celo prepodne i tu su okolo setali i cekali, mislim da nikoga iz Beograda nije bilo.
Pobedice Vucic na izborima, pobedice kao od sale ubedljivo i gledajuci sve ovo danas, ja zaista mislim da mi stvarno nismo bolje zasluzili. Sami smo za sve krivi, a Vucic je samo slika i prilika svih nas u globalu. Sramota me je zbog svega, opet cu se osecati ponizeno na izborima.

Julijan Apostata

pre 7 godina

Kada su proglasili izbore, prva pomisao bila mi je da ne treba da glasam jer sam zemlju napustio pre vise od 20 godina. A onda se odmah setim da iz zemlje, zapravo, nisam otisao svojom voljom, nego su me oterali - isti ovi koji su sada na vlasti, samo su se tada malo drugacije zvali i pricali su malo drugaciju pricu. Pa se onda setim roditelja, rodbine i prijatelja, dobrih i vrednih ljudi, koji ne mogu dostojanstveno da prezive mesec od svog postenog rada, kao i da se u Srbiji danas umire od gladi. I onda, povrh svega toga, na danasnji dan, crni 24. 03., saznam da je u sred srpske prestonice, Nemac koji je aminovao “civilizacijsko prevaspitavanje” Srbije bombama, Srbima objasnjavao koliko su "napredni" i ko treba da ih vodi ka “svetloj evropskoj buducnosti”. Dileme, naravno, vise nemam. Nema te prepreke koja ce me spreciti da potegnem 1000+ km i glasam. Moj glas bice licna osveta pojedinca za svo zlo koje su mi/nam naneli. Nadam se da ovi sto prognoziraju izlaznost imaju makar i najgrublju ideju koliko takvih kao ja ima u srpskoj dijaspori, onoj formiranoj od ’92 do danas.

Predrag

pre 7 godina

Vucic je kandidat naroda i iz naroda i bice postovan predsednik srbije koji ce na najbolji moguci nacin zastupati interese srbije na medjunarodnom planu i biti saradnik i kriticar vlade srbije

Realno

pre 7 godina

70% glasaca su penzioneri. Mladi uglavnom nece glasati za Vucica ali kako ubediti penzionera koji samo gleda tv, cita novine a nema pristup internetu. Ipak se nadam da cemo se iznenaditi kao i za Trampa sto je bilo.

rusosaurus

pre 7 godina

Treba mu ljubav,a pobediće znanjem? Ako je to znanje u vidu plagijata i falsifikata , a u velikom procentu jeste o kakvoj vrednosti znanja govori?Pre neki dan reče da bi se pre ubio iako nije samubica nego na nepošten način uzeo makar jedan glas? I onda danas RIK usvaja normative po kojima se glasovi mogu arčiti kako vlasti odgovara ("Kosovo") .Demagogija ,poltronstvo ,strah , vlastoljublje i pohlepa su 5 osnovnih brzina u ovom autobusu kojim upravlja AV.Davno napisa Ivo Andrić:"Došlo vrijema da pametni ćute ,budale govore ,a fukara se bogati .".

Predrag66

pre 7 godina

Jasno nam je,na godišnjicu NATO agresije na tvom mitingu govori Šreder koji je slao avione Tornado na Srbiju.
Na Jankovićevom skupu je govorio Sreto Malinović,pilot,komandant koji je branio Srbiju.
Jasno nam je....

Milan

pre 7 godina

Zivim u US, i svakog 24 marta osecam se malo licemerno sto sam ovde.... Glup, verovatno i osecaj bez nekog realnog razloga ali tako je... Ali evo ove godine predsednik zemlje u kojoj zivim se borio zustro protiv Klintonovih i njihovog zla koje su sirili po svetu, a premijer Srbije seta Sredera na danasnji dan pred 15000 Srba koji mu aplaudiraju.... Da mi je neko pricao ne bi verovao...

Sone

pre 7 godina

Zaista verujem u sve sto si rekao, ali i ti treba da razumes jednu stvar. Zelja i trud su jedno, al ponekad su licne mogucnosti drugo. Trud te je doveo tu de jesi, a i zelja je naravno prisutna. Ali vreme je da shvatis da kad god budes resio da napustis politicki sport, pa makar i u ovoj trci pobedio neces biti upamcen kao neko ko je istoriski uradio nesto veliko. Prosto nisi taj kapacitet, veoma mi je zao.

ana75

pre 7 godina

Finale putujućeg cirkusa koji plaćaju poreski obaveznici. I vrhunac ironije-na godišnjicu NATO bombardovanja Šreder daje podršku. Koliko samo bahatosti i potcenjivanja birača

jerkovic

pre 7 godina

A Šreder, da li je on imao nešto da kaže u vezi sa današnjim datumom?
(ExNS, 24. mart 2017 18:29)
Pa imao bi itekako. Ako se ne varam on je bio kancelar Nemacke, ili ministar spoljnih poslova 1999 godine kad je Srbija napadnuta. Zamislite taj moral da na godisnjicu napada na sopstvenu zemlju dovedete jednog od kljucnih politicara iz agresorske koalicije. Ovo je nesto sto ni u najcrnjim nocnim morama niko nije mogao ni naslutiti...Strasno...

Džoni

pre 7 godina

Obećanje, obećanja, što si davao....

Obećao je da neće smanjiti penzije - smanjio ih.
Obećao da se neće kandidovati za predsednika - kandidovao se.
Obećao da napušta politiku ako ne bude izabran za gradonačelnika BG - nije izabran, nije napustio.
Obećava svake godine da će biti bolje za 2 godine - i dalje samo obećava.

Vreme je za promene!

Marchelius

pre 7 godina

Trcis ti zato sto znas da je Nikolic imao klimave sanse da pobedi. Sto bi bilo dovoljno da se stvori sumnja da vasa politicka opcija ima podrsku u narodu. Ti prijatelju ostavi te price za nekog drugog

golub

pre 7 godina

Velika izlaznost je kljuc uspeha na ovim izborima.
Aktivno ucesce svih gradjana Srbije na izborima je takodje i kljuc razvoja nase drzave u buducnosti.
Trenutno je takav trend da podanici SNSa izlaze na izbore u punom potencijalu, dok vecina nezadovoljne populacije ignorise izbore. Rezultat toga je vladavina sns vrednosti koje su simbol opste dekadencije drustva i narusavanje osnovnih ljudskih prava uz jacanje elemenata diktature.
Nema vise izgovora:svi su isti, nemam za koga, pitaju se strane sile itd.
Svaki glas je bitan i masovnim odzivom cemo s lakocom da neutralisemo vestacku podrsku SNSa.
SVI NA IZBORE!

Aco

pre 7 godina

Da li su ovakva gostovanja stranih diplomata i političara na mitinzima mešanje stranih službi u izborni proces? Da li bi Nemačka dozvolila da naši predstavnici govore na njihovim izborima? Liči na još jednu manipulaciju nad našim narodom.

peki

pre 7 godina

Meni nije jasno zasto trcis ovu trku,kao premijer mozes da sprovedes reforme,svoje vizije i ideje,kao predsednik nemas tu moc,nisi cak ni predsednik stranke.Dakle u cemu je poenta.

Пеђа

pre 7 godina

Пролазио сам данас онуда.
Туга и срамота.
Ја не знам колико је људи тамо било, али из Београда их није било ни пар стотина сигурно, ако узмемо у обзир да је била опсада од неколико стотина аутобуса, па пута четрдесет, педесет људи...ма ужас.
Како глупе манипулације пролазе у овој јадној земљи.

Bata Stojkovic

pre 7 godina

Za pocetak bilo bi dovoljno da postujes Ustav ove zemlje, kao i njene instutucije a ne da svu vlast grabis samo za sebe. Tvoji ministri i stranacki funkcioneri vise ni ne kriju da ni jednu odluku bez tebe ne mogu da donesu. A i novinarima vidim vise ti postavljas pitanja i trazis sta da te pitaju nego sto to oni sami cine. Kako imas cvrste stavove, koliko drzis rec i koliko ispunjavas obecanja videli smo i jos gledamo gospodine. Kako bese nisi glup da se kandidujes za predsednika Srbije?

Zora

pre 7 godina

Tebi gradjani sve veruju.Dovescemo "ikeu" do proleca 2014 godine; Objavicemo istinu o "Politici" i "Vecernjim novostima"; Zaustavicemo partijsko zaposljavanje; Sinisa Mali nece biti kandidat za gradonacelnika Beograda; Napravicemo najmanju Vladu, sa samo 15 ministara; Ni bog me ne moze spoiti sa Dacicem; Struja ce biti jeftinija za 20%; Krecemo da gradimo hidroelektranu i termoelektranu; Ukinucemo funkcije drzavnih sekretara; Izgradicemo kanal Dunav-Morava-Vardar-Egejsko more; Obezbedicemo sto milijardi evra investicija; Napravicemo fabriku cipova sa Emiratima; U Srbiji ce se praviti delovi za Boing i Erbas; Garantovao si da se nece smanjivati penzije;Obecavam bolji zivot 2014.godine; itd.

nislija

pre 7 godina

Nikada u zivotu nisam video toliko autobusa kao danas na NBG... Sa obe strane Milutina Milankovica od O.Brigada do J.Gagarina i od Gudalovica do Gazele plus parking oko Sava centra... a preko Gazele u pravcu ka NBG je bila kolona do Autokomande... sve ovo oko 15h. Nisam ni za ni protiv AV, ali je ovo danas bilo preterivanje. Ko je platio sve te autobuse i odakle novci. A ako je "donacija" autoprevoznika, molim poresku upravu da proveri da li su platili PDV na poklon za konvenciju!

tužni građanin

pre 7 godina

Na današnji dan mi dovodi u centar Srbije Gerharda Šredera, zbog koga smo, između ostalih, plakali i tugovali za našim voljenima i sunarodnicima.
Da li taj čovek zaslužuje da bude Vaš i moj predsednik?!

dno ne postoji, ovi pomeraju granice

pre 7 godina

Dakle, krenuo sam na posao i pola sata kruzio trazeci parking. Onaj parking iza Sava Centra je bio ZATVOREN (kasnije je napunjen autobusima, ali ceo napunjen, onoliko autobusa moze da preveze ceo jedan manji grad ljudi), oko Arene opsadno stanje od jutra, zatvoren parking. Parkirao sam bogu iza nogu, zakasnio sam debelo da bi sendvic botovi mogli da gledaju Nadu Ajkulu i malog Aleka i to u sred radnog dana. Ti svi ljudi su dovodjeni celo prepodne i tu su okolo setali i cekali, mislim da nikoga iz Beograda nije bilo.
Pobedice Vucic na izborima, pobedice kao od sale ubedljivo i gledajuci sve ovo danas, ja zaista mislim da mi stvarno nismo bolje zasluzili. Sami smo za sve krivi, a Vucic je samo slika i prilika svih nas u globalu. Sramota me je zbog svega, opet cu se osecati ponizeno na izborima.

Julijan Apostata

pre 7 godina

Kada su proglasili izbore, prva pomisao bila mi je da ne treba da glasam jer sam zemlju napustio pre vise od 20 godina. A onda se odmah setim da iz zemlje, zapravo, nisam otisao svojom voljom, nego su me oterali - isti ovi koji su sada na vlasti, samo su se tada malo drugacije zvali i pricali su malo drugaciju pricu. Pa se onda setim roditelja, rodbine i prijatelja, dobrih i vrednih ljudi, koji ne mogu dostojanstveno da prezive mesec od svog postenog rada, kao i da se u Srbiji danas umire od gladi. I onda, povrh svega toga, na danasnji dan, crni 24. 03., saznam da je u sred srpske prestonice, Nemac koji je aminovao “civilizacijsko prevaspitavanje” Srbije bombama, Srbima objasnjavao koliko su "napredni" i ko treba da ih vodi ka “svetloj evropskoj buducnosti”. Dileme, naravno, vise nemam. Nema te prepreke koja ce me spreciti da potegnem 1000+ km i glasam. Moj glas bice licna osveta pojedinca za svo zlo koje su mi/nam naneli. Nadam se da ovi sto prognoziraju izlaznost imaju makar i najgrublju ideju koliko takvih kao ja ima u srpskoj dijaspori, onoj formiranoj od ’92 do danas.

Бојан

pre 7 godina

Можда бих и насео па гласао за актуелну власт, можда би ме и убедили да су им намере добре само да није код власти наступила колективна амнезија! Какву су причу причали некада о Клинтону, Шредеру, Блеру....а где смо данас, данас 24. марта ејјјјјјјјј! Дружење са Клинтоном, Блер саветник, Шредер скоро па брат, а његова партија сушта супротност А. Меркел која је у очима наше власти икона! Тешка конфузија и папазјанија!

Iluzija

pre 7 godina

Ne bih da uvredim simpatizere gradjanske Srbije, ali realno je da predsednik ne moze ama bas nista da uradi, on predstavlja da kazemo neku figuru i to je to. Bitnija je vlada ali sami gradjani znaju da oni nikada na izborima nisu imali vecinu i da im je svaka vlada sacinjavala sps=jul=penzioneri. Da li su se gradjani ikada pitali da li ce ikada vise imati svoju vladu kada gradjanstvo stoji na klimavih 20% plus gore dole? Lako je bilo DOS i DS da vladaju 12 godina jer je u narodu bio strah da vrati one koje je oduvek voleo i one kojima se klanjao, plaseci se da nas zapad ne kazni. Meni ne bi bilo na cast da znam da me neko izglasao iz straha. Medjutim Vucic postade veliki prijatelj sa svima i narod se ne plasi da mu da podrsku, jer vecina naroda je Vucic to je to, kako mislite da promenite takav narod t.j. takvu vecinu? Eto ja vama istinu pravo u centar a vi meni verovatno minuse.

rusosaurus

pre 7 godina

Treba mu ljubav,a pobediće znanjem? Ako je to znanje u vidu plagijata i falsifikata , a u velikom procentu jeste o kakvoj vrednosti znanja govori?Pre neki dan reče da bi se pre ubio iako nije samubica nego na nepošten način uzeo makar jedan glas? I onda danas RIK usvaja normative po kojima se glasovi mogu arčiti kako vlasti odgovara ("Kosovo") .Demagogija ,poltronstvo ,strah , vlastoljublje i pohlepa su 5 osnovnih brzina u ovom autobusu kojim upravlja AV.Davno napisa Ivo Andrić:"Došlo vrijema da pametni ćute ,budale govore ,a fukara se bogati .".

Realno

pre 7 godina

70% glasaca su penzioneri. Mladi uglavnom nece glasati za Vucica ali kako ubediti penzionera koji samo gleda tv, cita novine a nema pristup internetu. Ipak se nadam da cemo se iznenaditi kao i za Trampa sto je bilo.

Predrag

pre 7 godina

Vucic je kandidat naroda i iz naroda i bice postovan predsednik srbije koji ce na najbolji moguci nacin zastupati interese srbije na medjunarodnom planu i biti saradnik i kriticar vlade srbije