Nedelja, 12.03.2017.

08:47

Ministarka proterana, Turci prete "najgrubljim odgovorom"

Holandske vlasti proglasile su tursku ministarku za porodična pitanja Fatmu Betul Sajan Kaju "nepoželjnom" i privele je.

Izvor: B92

Ministarka proterana, Turci prete "najgrubljim odgovorom" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

73 Komentari

Sortiraj po:

zvezdarac

pre 7 godina

@gerilac
I šta kažeš, u svakoj eu državi ima 3-6 miliona Turaka?
U Holandiji, koja ima 17 miliona stanovnika, 3 miliona Turaka? U Španiji, Francuskoj, VB?
U Poljskoj, Italiji, Austriji, Hrvatskoj, Sloveniji, Češkoj, Bugarskoj, Mađarskoj...

Za tvoju informaciju, Turaka u Holandiji ima nešto preko 350 hiljada.
U Nemačkoj (koja ih ima najviše) jedva preko 3 miliona. U Francuskoj ukupno muslimana svih porekla ima svega 8% odnosno manje od 4 miliona (Turaka ima najmanje iz te grupe).

gleda majmun sebe u zrcalo

pre 7 godina

I ovako počinju i vode se ratovi novog doba. Sada ću ja tebi da zabranim da koristiš moj vazdušni prostor, a ja ću tebi da pošaljem zaraženo seme kupusa, a ja ću tvoju robu da držim na carini dok se ne spaška, a ja ću tvoj brod na vanrednu inspekciju i da ga zadržim do izdavanja rešenja o sanitarnoj ispravnosti a inspektori će biti uhapšeni zbog puča, a ja ću vašim kompanijama u VB da podignem cenu skladištenja robe jer su skladišta moja, proteraću ti ambasadore i zatvoriti tvoje hrišćanske škole, nećeš dobiti ništa od mene za baba noel a i glasaću da ti se ne da novac, jel znaš onaj brod što smo uzeli, e pa stiže sa 100,000 izbeglica.

555333

pre 7 godina

Kakve veze sada ima sto je zena?! Ona je ministar/ministarka, prema njoj kao i prema svakom drugom sluzbeniku neke drzave postupa se na propisan nacin, bez obzira da li je u pitanju svecani docek ili privodjenje.

Han Solo

pre 7 godina

Ne znam nikoga ko se usrećio sa Turcima, počev od nas pa nadalje. Lično mislim da su mentalno kao nacija malo napredovali od srednjovekovnog perioda i to isključivo zahvaljujući blizini Evrope. Bio sam tamo, to se vidi na svakom koraku, naravno govorim o narodu i vlasti, a ne o pojedincima koji svugde mogu biti izvanredni. Holanđanima svakako Turci nisu potrebni, a taj Erdogan ili ko god da vlada Turcima, bolje bi bilo da se okrene sopstvenoj naciji, organizaciji, demokratizaciji i radu nego pretnjama i ucenama prema drugim nacijama...ovako, samo potvrđuje opšti negativan utisak.

Miki

pre 7 godina

Sve ovo jako liči na onaj miting što je Milošević hteo da u jesen 1989. pravi u Ljubljani. Pa kad mu nisu dali, objavio "ekonomski rat" Sloveniji.

igor

pre 7 godina

Ovako reaguje civilizovana država koji štiti svoj integritet - ako želite da iskazujete podršku predsedniku druge države, bez dozvole lokalnih vlasti, onda se spakujete pa pravac u tu državu, te onda organizujte skupove do mile volje.
Samo ovako može se sprečiti nacionalističko osmanlijsko ludilo koje je uzelo maha. Granicu EU treba postaviti na Turskoj granici, saopštiti im jasne uslove za ulazak u EU (a to će ispuniti NIKAD sa svojim mentalitetom), i završiti tu priču o integracijama. Jadnu i izmučenu Srbiju su svi označavala kao neprijatelja miru u regionu, a pogledajte šta svi ostali rade u poslednjih 10 godina?!

Slavoljub

pre 7 godina

Manje je poznato da su Turci u znak prijateljstva sa Holanđanima nekada davno poklonili lukovice lala koje su postale simbol Oranja. Holanđani su uzvratili dizajnom šoljica za čaj u znak zahvalnosti - i to u obliku cveta lale. Šta rade ovi današnji političari... društvo spektakla.

Gerilac

pre 7 godina

Ahahahh,sve analiticar do analiticara!! Gospodo draga kako god 5 miliona Turaka u Nemackoj itekako ima udela u politici a u svakoj Eu drzavi ima izmedju 3-6 Miliona Turaka tako da predstavljaju u svakoj zemlji Pozamasnu biracku snagu. A Sasvim je prirodno sto se Bore da budu jaki i gledaju u pravcu svojih iteresa. To radi isto Rusija,Amerika,Britanija,Francuska pa sto Nebi i Turci i Srbija gleda da bude vodeca i daj Boze da bude na Balkanu i sire. Budimo manje pristrasni a malo vise Realni! Turska je jedna od retkih kojoj Mmf Duguje a svi ostali duguju Mmf-u. I jako brzim koracima Turcu koracaju napred pa dali to neko voleo ili ne to je cinjenica. Licno znam da je najniza penzija u turskoj 400 e znaci dosta jaka ekonomija a kod nas koliko je!!?? Imaju jaku Ekonomiju i Vojsku a vi pricajte sta hocete. Sto ih nezaistavise Rusi u siriji ili Ameri ravnopravno ucestvuju u desavanjima u Siriji a boga mi i Sire. Jasno je i Rusima i Amerima da bas Turci nisu naivni !!

HuH

pre 7 godina

Nezzino, 12. mart 2017 11:49) Evo jacu da ti objasnim. Ja isto ne živim u Srbiji duže vreme, male su šanse da ću se ikada vratiti ali i dalje pratim dešavanja u Srbiji i nadam se da će moj narod i zemlja u kojoj sam proveo 28 godina konačno stati na noge i imati udoban život. A ti sto mitinguju i mešaju se u politiku matičnih zemalja su klasični gastarbajteri koji se nisu pronašli u državama gde žive, zele da budu deo političkog života jer planiraju posle penzionisanja da se vrate. Turci, Jevreji ....

Natasa

pre 7 godina

U Holandiji su izbori u sredu i samo zbog toga nije smelo da se dozvoli okupljanje, jer bi se u protivnom moglo desiti da na izborima pobedi ultradesnicar Wilders, sto se sad zasigurno nece desiti. Inace po trenutnom ispitivanju javnog mnjenja 24 mandata su za vladajucu patiju liberala, 22 za Wildersa, 22 za Central demokrate i 20 za Zelene .... po mom misljenju najvise ce dobiti Central demokrate i Zeleni. Predstoji zaista zanimljiva trka. Da nema izbora Erdoganova kampanja ne bi bila dovedena u pitanje u Holandiji.

glupander

pre 7 godina

@johnzie
Lepo rečeno.
Ja kao srbin razmišljam: "U konfliktu smo sa :albancima, muslimanima, hrvatima. Lošim odnosima sa: mađarima, bugarima, makedoncima, crnogorcima. Tolerantnim sa rumunima.
Šta nije u redu s nama?
Mnogi intelektualci se slažu sa mnom, ali ćute. Budale pričaju i pišu. Fukare se odavno obogatile. E, moj Andriću,otišao si i ostavio nam ovakve!

il Capitano

pre 7 godina

Holanđani su narod koji zna šta radi.Svesna nacija kojoj je primarni cilj lep život.Znaju oni šta rade i dobro čitaju pokušaje manipulacije zaostalih naroda.Pošto ih dobro poznajem, ja lično im se divim i poštujem njihove stavove.Holandija je jaka država zahvaljujući tome što se ne bave glupostima, već gledaju napred.Ako već ne znamo šta da radimo,možemo gledati šta oni rade i pratiti ih.Oni ne prave greške i ne gube...

Denis

pre 7 godina

Nikada nisi cuo da ode politicar u drugu drzavu i propagira???? Dodik u Srbiju, Vucic u Bosnu svi na sve strane... Holandiji bi bilo pametnije da ne pravi neprijatelja od Turske

Goran

pre 7 godina

Glasaju sa Endorgana i loze se na patriotizam,a desetine milione Turaka zivi i radi u zapadnoj Evropi i ne pada im na pamet da se vrate u Tursku.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Dejan, 12. mart 2017 11:31)

Sta ti tu nije jasno brale ? Kao Srbi gastarbajteri za vreme Milosevica.

Saša

pre 7 godina

Imenjače, a zašto misliš da je nešto čudno da se ministarka za porodična pitanja Turske uputi u Holandiju? Kao da do sada nikada ministri iz matičnih država nisu držali govore zemljacima u Holandiji, Nemačkoj itd...? Pa uvek je tako bilo valjda? Dovoljno je bilo da Holandija ne prihvata dolazak zbog te namere ministru spoljnjih poslova. Po meni, radi se i zaokretu u politici spoljnjih poslova EU. Mi bolje da ostanemo po strani. Jednom u životu bre da budemo pametni.

Bravo Holandjani!

pre 7 godina

Следи протеривање холандског амбасасора из Турске а онда нека виде да ли им се исплатило. Као са санкцијама Русији ...
(леле, 12. mart 2017 10:27)

Uh, pazi da im ne naude!

Tako rade prave drzave, a kod nas dodje Premijer druge drzave, razvije zastave svoje zemlje, a skoloni nase, a nas GLAVNI COVEK na to prokomentarise " da nije lepo sto nisu pustili nasu himnu"???

Aleksandar

pre 7 godina

@(marko, 12. mart 2017 11:55)

Ti Holandiju, kanda, ni na slici nisi video a znaš ko koga podržava... Evo ja ne znam ama nijednog imigranta, uključujući tu i Turke, da podržava tog diktatora. Baš juče pričao sa mesarom u turskom supermarketu o zabrani ministru spoljnih poslova Turske da drži političke govore u Roterdamu i čovek to podržava 100%, kaže da je 'teo turske satrape da mu drže slovo ostao bi u Turskoj...

Istog bih mišljenja i ja bio u hipotetičkoj situaciji da Vučić il' Dačić hoće da drže nekakve govore ovde a da im vlasti to zabrane. Neka ih tamo kod vas, ja sam iz Srbije i otišao jer nisam više mog'o da gledam takve njuške - što njih, što one koji ih podržavaju...

srce na teren

pre 7 godina

wut, 12. mart 2017 11:27

Ako nisi čuo uključi RTS i cuces. Mesanje srpskih političara u BiH, Kosovu, Hrvatskoj, Crnoj Gori.
Ili ogledalo se u Srbiji davno razbilo pa nema ni trunke samokritičnosti.
U Nemackoj i Holandiji zivi preko 12 miliona holandjana i nemaca turskog porekla. Dakle to odprilike dodje vise nego sto ima srba na planeti sa svim okolnim zemljama i Cikagom.

Pera

pre 7 godina

@Saša. Da li bi ti izgledalo potpuno normalno da se skupi 20000 Turaka u Beogradu i mitinguje u pruzanju podrske Erdoganu koji hoce da menja Ustav da bi mogao da vlada neograniceno?

sneijder

pre 7 godina

" skup u znak podrške turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu u Roterdamu", hahahaa, u Roterdamu :)))
Pa šta bre nije jasno turcima ? (deki, 12. mart 2017 10:40)

pazi deki, 3 dana pre holandskih izbora, erdogan se promovise i pokusava sto vise glasova da dobije za svoje izbore u aprilu! takodje, treba neko da mu objasni da su pola miliona turaka holandski turci, koji imaju pravo da glasaju na holandskim izborima.

Nebitno

pre 7 godina

Taman kad pomislis da od ovih nasih na vlasti ne moze gore, pojave se Turci sa idejom da se umesaju u parlamentarne izbore u Holandiji. Kada im Holandjani ne dozvole, oni se nadrndaju i pocnu da prete. Haos. Transfer blama.

Vrlo Vrlo Zadovoljan Tip

pre 7 godina

Da, treba podrzati skup koji podrzava ideju da Turskom ponovo vlada Sultan. Treba i Putina podrzati oko zakona koji podrzava nasilje u porodici! I ostre zakone visegodisnjeg zatvora za zene koje voze automobil u Saudijskoj Arabiji!
Bravo HOLANDIJO! Ni milimetar nazad!

wut

pre 7 godina

pa to niko ne radi. Ja iskreno nikada nisam čuo da politicari jedne zemlje idu u drugu zemlju da propagiraju svoju politiku svojim drzavljanima koji žive u drugoj zemlji i vise ni nemaju svoje originalne pasoše. Vidite koliko smesno ovo sve zvuci. Ne razumem se u zakone ali sam prilicno siguran da je to čak i ilegalno u zemljama EU. I siguran sam da onaj turski nazadni absolutista erdogan to dobro zna, samo namerno podgreva stvari.

bora

pre 7 godina

Kad mi Srbi,narod pilećeg pamćenja,nešto komentarišemo!?
Pa nama je tu pre 5-6 dana,u zemlju ušao ne ambasador,nego Presedik tudje države Bujar Nišani!!? Bez poziva,bez dozvole...i ponašao se kao da je u Elbasanu a ne u Srbiji!!?

Sloba

pre 7 godina

Zivim 23 godine u Amsterdamu. Ovo je populisticka odluka holandske vlade zbog izbora. Po meni trebali bi svima omoguciti slobodu govora i okupljanja, ako nisu teroristi naravno. Licno bi, da sam Turcin, glasao Ne na referendumu " ali bi se zivotom borio za prava onih koji hoce da agituju za Da."

Dejan

pre 7 godina

Glasaju sa Endorgana i loze se na patriotizam,a desetine milione Turaka zivi i radi u zapadnoj Evropi i ne pada im na pamet da se vrate u Tursku.

123

pre 7 godina

Sjajno, sjajno je procitati ovakvu vijest i vidjeti da postoje drzave koje mogu da stanu na put osmanlijama i njihovom sirenju i busanju. Pazi, drzava donese uredbu kojom se nesto zabranjuje na njenoj teritoriji i druga strana drzava odluci da to ne postuje i onda ovu naziva fasistickom!
Niko krupno ka turcin ne laze!

Nezzino

pre 7 godina

Ja stvarno ne razumem ove ljude koji se prvo isele iz svoje zemlje i onda podrzavaju politicare zemlje iz koje su dosli.
I ja zivim u inostranstvu ali nikada mi ne bi palo na pamet da podrzavam Vucica ili neke druge politicare. Dno dna.

NIKOLA

pre 7 godina

A što se svi ti Turci što mašu zastavama Turske kad im je Erdogan tako dobar ne vrate u Tursku.Ej bre našli ste u zemljama gde su političari ozbiljna profesija a vlast pod kontrolom raznih nezavisnih institucija i gde ista pada zbog sitnog skandala da širite njegovu diktaturu.

marko

pre 7 godina

Pola zapadne evrope je turska dijaspora,holandjanima ovo nije trebalo,pogotovo sto je polovina stanovnika holandije ili turci ili imigranti koji isto podrzavaju erdogana,daj boze da ne izadje ovo na lose...

Nemanja

pre 7 godina

Turci su kreteni, ne kapiraju da ne mogu da se ponasaju bahato sa zapadnom evropom, ja razumem da im je privredni rast u proteklim godinama dao vetar u ledja, ali isto tako ta Turska uzasno zavisi od evropskih trzista gde po najvise plasira svoju robu, uz ogranicavanja uvoza, pa mozda i sankcije u buducnosti, EU ce resiti problem Erdogana pa i turske ... jer siromasne zemlje, istorija pokazuje ... ne mogu da se odupru interesima bogatih zemalja pa cak i kada je vojno ova druga zemlja znatno dominantnija (poput ovog tursko-holandskog primera). Licno ne mislim o Holandiji bas nista specijalno dobro, imali smo i mi sa njima losa iskustva, ali u ovom slucaju im drzim stranu, turska vlada je za mene trenutno sinonim diktature, takodje udaljavanje turske od sekularne drzave (koje je mozda sporije nego sto se dogodilo u nekim drugim istocnijim zemljama), surovanje sa teroristima zarad licne koristi itd sve su to stvari zbog kojih bi diktaturi trebalo stati na put.

Deus

pre 7 godina

Holandija i Nemačka su ozbiljne i uređene zemlje sa zakonima koji se moraju poštovati.Ako neko u Holandiji stekne uslov za dobijanje holandskog državljanstva on mora doneti pismeni dokaz zemlje iz koje je došao da se odriče starog državljanstva. Tako ili napolje. E sada Turci su to uradili i sada turska ministrica traži od holanđana turskog porekla da se mešaju u poslove strane vlade.Štobismo mi rekli nemož da bidne.
(e, 12. mart 2017 09:25)
--
To nije tacno. Turci imaju pravo na dvojno drzavljanstvo. Cak i da nemaju, imaju pravo da se politicki organizuju kao holandski ili nemacki drzavljani ako ne remete ustavni poredak zemlje. Ako mogu neonacisti ne vidim zasto ne bi mogli Turci ili bilo koja etnicka grupa stranog porekla. Pa Nemacka i Holandija su prepune stranaca koji imaju nemacki pasos tj i nisu stranci ali je politicara stranog porekla izuzetno malo. Sta nam to govori o tim drustvima? Nemojmo se bacati kamenjem na Turke odmah. Nisu ni na Zapadu cvecke. Svako je ovde pomalo u pravu i niko bas sasvim. Zapadna drustva ce uskoro morati dramaticno da se promene u odnosu na strance tj ljude stranog porekla ako zele da ocuvaju politicku i drustvenu stabilnost.

Goksy

pre 7 godina

Koji su nasilnici ovi Turci! Uobrazili su,da sto god oni zamisle,da im se to i ostvari. Jos bi da se ponasaju u tudjoj drzavi kao na svojim poljima Anadolije! E ne moze tako drugovi ,,Osmanlije,,!

johnzie

pre 7 godina

Ne bih da ulazim dublje u pitanja diplomatije i međudržavnih odnosa jer tu se situacija nikada ne može opisati odnosom "dobar - loš", prava slika je tu uvek skrivena, nekompletna. Ali činjenica da si u 'sukobu' sa Iranom, Izraelom, Sirijom, Rusijom, potom SAD, konstantno sa Grčkom, Jermenijom, a evo sada i sa Nemačkom i Holandijom ne može se tek tako zanemariti. Pa čovek kada bi imao toliko nesuglasica sa okolinom u jednom trenutku bi se, ako je iole inteligentan i čestit, zapitao 'Da nije problem u meni...?!'.
Svako dobro.

леле

pre 7 godina

Следи протеривање холандског амбасасора из Турске а онда нека виде да ли им се исплатило. Као са санкцијама Русији ...

Salemm

pre 7 godina

Nema ozbiljne frke bez Turaka. ;)
Preteruju i zapadnjaci i jako ih nervira to sto ih zovu fasistima i nacistima, a nikom na zapadu ne smeta kada svi naglas Putina i Erdogana vec par godina diktatorim zovu. U krivu su i jedni i drugi, ali i postoji neka srednja istina koja me jako zabrinjava.

Cx

pre 7 godina

Smatram da su Holandjani u pravu ali gledano iz drugog ugla mislim da je ovo "prekomerna upotreba sile". Kada se ovakve stvari desavaju u Holandiji onda je to demokratski. Sve sto bi trebali da urade je da se ne mesaju u stvari drugih zemalja kada one resavaju slicne probleme.

Nex

pre 7 godina

I kako ce da reaguje Erdogan? Time sto ce da ostane bez holandskih i nemackih turista. A o firmama i da nepricamo.
Ako pobedi Wilders, A sanse za ovo su velike tek ce onda biti belaja za Turke, Marokance i ostale muslimane. No to treba da zahvale sami sebi, od tolerantnih Holanđana njihovim postupcima napravili su ih netolerantnim i desno orjentisanim.

GSVuk

pre 7 godina

pogledajte sliku malo bolje,

sivi vukovi - kaziprst i mali prst su podignuti kao vucije usi, dok su palac, srednji i domali prst spojeni u tacku da izgleda kao vucija njuska.

muslimansko bratstvo - cetiri prsta

isil - ispruzeni kaziprst

Aramis

pre 7 godina

Ovi Turci sto demonstriraju neka se vrate za Tursku ako je njima toliko lose u Holandiji.
Imaju pravo da glasaju u Turskoj ambasadi ali traziti da Turski politicari vode predizbornu kampanju u drugoj zemlji nije okej iz vise razloga.

e

pre 7 godina

Holandija i Nemačka su ozbiljne i uređene zemlje sa zakonima koji se moraju poštovati.Ako neko u Holandiji stekne uslov za dobijanje holandskog državljanstva on mora doneti pismeni dokaz zemlje iz koje je došao da se odriče starog državljanstva. Tako ili napolje. E sada Turci su to uradili i sada turska ministrica traži od holanđana turskog porekla da se mešaju u poslove strane vlade.Štobismo mi rekli nemož da bidne.

Milojko

pre 7 godina

Svaka cast Holandiji ! Turska je poslednjih godina pocela da se ponasa u stilu imperije iz osmanlijskog perioda. Kao da ponovo osvajaju Balkan i ostatak Evrope. O stanju ljudskih prava u samoj Turskoj ne treba trositi reci.

Svako dobro

pre 7 godina

Koji turski bezobrazluk. Holanđani nisu dozvolili ministru da sleti, a onda su Turci poslali ministarku iz Nemačke da pređe kolima u Holandiju. Uostalom, šta rade toliki turski ministri po Evropi? Sad vidimo da ih ima nekoliko "na terenu"...

dr NS

pre 7 godina

Kad bude mogla u Turskoj neka holandska predstavnica koja se bori za ljudska prava da se obrati skupu Kurda onda pustiti i ove iz Turskr da trućaju u Holandiji

Milojko

pre 7 godina

Svaka cast Holandiji ! Turska je poslednjih godina pocela da se ponasa u stilu imperije iz osmanlijskog perioda. Kao da ponovo osvajaju Balkan i ostatak Evrope. O stanju ljudskih prava u samoj Turskoj ne treba trositi reci.

Aramis

pre 7 godina

Ovi Turci sto demonstriraju neka se vrate za Tursku ako je njima toliko lose u Holandiji.
Imaju pravo da glasaju u Turskoj ambasadi ali traziti da Turski politicari vode predizbornu kampanju u drugoj zemlji nije okej iz vise razloga.

dr NS

pre 7 godina

Kad bude mogla u Turskoj neka holandska predstavnica koja se bori za ljudska prava da se obrati skupu Kurda onda pustiti i ove iz Turskr da trućaju u Holandiji

Nex

pre 7 godina

I kako ce da reaguje Erdogan? Time sto ce da ostane bez holandskih i nemackih turista. A o firmama i da nepricamo.
Ako pobedi Wilders, A sanse za ovo su velike tek ce onda biti belaja za Turke, Marokance i ostale muslimane. No to treba da zahvale sami sebi, od tolerantnih Holanđana njihovim postupcima napravili su ih netolerantnim i desno orjentisanim.

Svako dobro

pre 7 godina

Koji turski bezobrazluk. Holanđani nisu dozvolili ministru da sleti, a onda su Turci poslali ministarku iz Nemačke da pređe kolima u Holandiju. Uostalom, šta rade toliki turski ministri po Evropi? Sad vidimo da ih ima nekoliko "na terenu"...

e

pre 7 godina

Holandija i Nemačka su ozbiljne i uređene zemlje sa zakonima koji se moraju poštovati.Ako neko u Holandiji stekne uslov za dobijanje holandskog državljanstva on mora doneti pismeni dokaz zemlje iz koje je došao da se odriče starog državljanstva. Tako ili napolje. E sada Turci su to uradili i sada turska ministrica traži od holanđana turskog porekla da se mešaju u poslove strane vlade.Štobismo mi rekli nemož da bidne.

bora

pre 7 godina

Kad mi Srbi,narod pilećeg pamćenja,nešto komentarišemo!?
Pa nama je tu pre 5-6 dana,u zemlju ušao ne ambasador,nego Presedik tudje države Bujar Nišani!!? Bez poziva,bez dozvole...i ponašao se kao da je u Elbasanu a ne u Srbiji!!?

Bravo Holandjani!

pre 7 godina

Следи протеривање холандског амбасасора из Турске а онда нека виде да ли им се исплатило. Као са санкцијама Русији ...
(леле, 12. mart 2017 10:27)

Uh, pazi da im ne naude!

Tako rade prave drzave, a kod nas dodje Premijer druge drzave, razvije zastave svoje zemlje, a skoloni nase, a nas GLAVNI COVEK na to prokomentarise " da nije lepo sto nisu pustili nasu himnu"???

Nezzino

pre 7 godina

Ja stvarno ne razumem ove ljude koji se prvo isele iz svoje zemlje i onda podrzavaju politicare zemlje iz koje su dosli.
I ja zivim u inostranstvu ali nikada mi ne bi palo na pamet da podrzavam Vucica ili neke druge politicare. Dno dna.

NIKOLA

pre 7 godina

A što se svi ti Turci što mašu zastavama Turske kad im je Erdogan tako dobar ne vrate u Tursku.Ej bre našli ste u zemljama gde su političari ozbiljna profesija a vlast pod kontrolom raznih nezavisnih institucija i gde ista pada zbog sitnog skandala da širite njegovu diktaturu.

123

pre 7 godina

Sjajno, sjajno je procitati ovakvu vijest i vidjeti da postoje drzave koje mogu da stanu na put osmanlijama i njihovom sirenju i busanju. Pazi, drzava donese uredbu kojom se nesto zabranjuje na njenoj teritoriji i druga strana drzava odluci da to ne postuje i onda ovu naziva fasistickom!
Niko krupno ka turcin ne laze!

Nebitno

pre 7 godina

Taman kad pomislis da od ovih nasih na vlasti ne moze gore, pojave se Turci sa idejom da se umesaju u parlamentarne izbore u Holandiji. Kada im Holandjani ne dozvole, oni se nadrndaju i pocnu da prete. Haos. Transfer blama.

Vrlo Vrlo Zadovoljan Tip

pre 7 godina

Da, treba podrzati skup koji podrzava ideju da Turskom ponovo vlada Sultan. Treba i Putina podrzati oko zakona koji podrzava nasilje u porodici! I ostre zakone visegodisnjeg zatvora za zene koje voze automobil u Saudijskoj Arabiji!
Bravo HOLANDIJO! Ni milimetar nazad!

Aleksandar

pre 7 godina

@(marko, 12. mart 2017 11:55)

Ti Holandiju, kanda, ni na slici nisi video a znaš ko koga podržava... Evo ja ne znam ama nijednog imigranta, uključujući tu i Turke, da podržava tog diktatora. Baš juče pričao sa mesarom u turskom supermarketu o zabrani ministru spoljnih poslova Turske da drži političke govore u Roterdamu i čovek to podržava 100%, kaže da je 'teo turske satrape da mu drže slovo ostao bi u Turskoj...

Istog bih mišljenja i ja bio u hipotetičkoj situaciji da Vučić il' Dačić hoće da drže nekakve govore ovde a da im vlasti to zabrane. Neka ih tamo kod vas, ja sam iz Srbije i otišao jer nisam više mog'o da gledam takve njuške - što njih, što one koji ih podržavaju...

Dejan

pre 7 godina

Glasaju sa Endorgana i loze se na patriotizam,a desetine milione Turaka zivi i radi u zapadnoj Evropi i ne pada im na pamet da se vrate u Tursku.

GSVuk

pre 7 godina

pogledajte sliku malo bolje,

sivi vukovi - kaziprst i mali prst su podignuti kao vucije usi, dok su palac, srednji i domali prst spojeni u tacku da izgleda kao vucija njuska.

muslimansko bratstvo - cetiri prsta

isil - ispruzeni kaziprst

Goksy

pre 7 godina

Koji su nasilnici ovi Turci! Uobrazili su,da sto god oni zamisle,da im se to i ostvari. Jos bi da se ponasaju u tudjoj drzavi kao na svojim poljima Anadolije! E ne moze tako drugovi ,,Osmanlije,,!

Salemm

pre 7 godina

Nema ozbiljne frke bez Turaka. ;)
Preteruju i zapadnjaci i jako ih nervira to sto ih zovu fasistima i nacistima, a nikom na zapadu ne smeta kada svi naglas Putina i Erdogana vec par godina diktatorim zovu. U krivu su i jedni i drugi, ali i postoji neka srednja istina koja me jako zabrinjava.

wut

pre 7 godina

pa to niko ne radi. Ja iskreno nikada nisam čuo da politicari jedne zemlje idu u drugu zemlju da propagiraju svoju politiku svojim drzavljanima koji žive u drugoj zemlji i vise ni nemaju svoje originalne pasoše. Vidite koliko smesno ovo sve zvuci. Ne razumem se u zakone ali sam prilicno siguran da je to čak i ilegalno u zemljama EU. I siguran sam da onaj turski nazadni absolutista erdogan to dobro zna, samo namerno podgreva stvari.

Pera

pre 7 godina

@Saša. Da li bi ti izgledalo potpuno normalno da se skupi 20000 Turaka u Beogradu i mitinguje u pruzanju podrske Erdoganu koji hoce da menja Ustav da bi mogao da vlada neograniceno?

igor

pre 7 godina

Ovako reaguje civilizovana država koji štiti svoj integritet - ako želite da iskazujete podršku predsedniku druge države, bez dozvole lokalnih vlasti, onda se spakujete pa pravac u tu državu, te onda organizujte skupove do mile volje.
Samo ovako može se sprečiti nacionalističko osmanlijsko ludilo koje je uzelo maha. Granicu EU treba postaviti na Turskoj granici, saopštiti im jasne uslove za ulazak u EU (a to će ispuniti NIKAD sa svojim mentalitetom), i završiti tu priču o integracijama. Jadnu i izmučenu Srbiju su svi označavala kao neprijatelja miru u regionu, a pogledajte šta svi ostali rade u poslednjih 10 godina?!

johnzie

pre 7 godina

Ne bih da ulazim dublje u pitanja diplomatije i međudržavnih odnosa jer tu se situacija nikada ne može opisati odnosom "dobar - loš", prava slika je tu uvek skrivena, nekompletna. Ali činjenica da si u 'sukobu' sa Iranom, Izraelom, Sirijom, Rusijom, potom SAD, konstantno sa Grčkom, Jermenijom, a evo sada i sa Nemačkom i Holandijom ne može se tek tako zanemariti. Pa čovek kada bi imao toliko nesuglasica sa okolinom u jednom trenutku bi se, ako je iole inteligentan i čestit, zapitao 'Da nije problem u meni...?!'.
Svako dobro.

il Capitano

pre 7 godina

Holanđani su narod koji zna šta radi.Svesna nacija kojoj je primarni cilj lep život.Znaju oni šta rade i dobro čitaju pokušaje manipulacije zaostalih naroda.Pošto ih dobro poznajem, ja lično im se divim i poštujem njihove stavove.Holandija je jaka država zahvaljujući tome što se ne bave glupostima, već gledaju napred.Ako već ne znamo šta da radimo,možemo gledati šta oni rade i pratiti ih.Oni ne prave greške i ne gube...

Nemanja

pre 7 godina

Turci su kreteni, ne kapiraju da ne mogu da se ponasaju bahato sa zapadnom evropom, ja razumem da im je privredni rast u proteklim godinama dao vetar u ledja, ali isto tako ta Turska uzasno zavisi od evropskih trzista gde po najvise plasira svoju robu, uz ogranicavanja uvoza, pa mozda i sankcije u buducnosti, EU ce resiti problem Erdogana pa i turske ... jer siromasne zemlje, istorija pokazuje ... ne mogu da se odupru interesima bogatih zemalja pa cak i kada je vojno ova druga zemlja znatno dominantnija (poput ovog tursko-holandskog primera). Licno ne mislim o Holandiji bas nista specijalno dobro, imali smo i mi sa njima losa iskustva, ali u ovom slucaju im drzim stranu, turska vlada je za mene trenutno sinonim diktature, takodje udaljavanje turske od sekularne drzave (koje je mozda sporije nego sto se dogodilo u nekim drugim istocnijim zemljama), surovanje sa teroristima zarad licne koristi itd sve su to stvari zbog kojih bi diktaturi trebalo stati na put.

Saša

pre 7 godina

Imenjače, a zašto misliš da je nešto čudno da se ministarka za porodična pitanja Turske uputi u Holandiju? Kao da do sada nikada ministri iz matičnih država nisu držali govore zemljacima u Holandiji, Nemačkoj itd...? Pa uvek je tako bilo valjda? Dovoljno je bilo da Holandija ne prihvata dolazak zbog te namere ministru spoljnjih poslova. Po meni, radi se i zaokretu u politici spoljnjih poslova EU. Mi bolje da ostanemo po strani. Jednom u životu bre da budemo pametni.

леле

pre 7 godina

Следи протеривање холандског амбасасора из Турске а онда нека виде да ли им се исплатило. Као са санкцијама Русији ...

HuH

pre 7 godina

Nezzino, 12. mart 2017 11:49) Evo jacu da ti objasnim. Ja isto ne živim u Srbiji duže vreme, male su šanse da ću se ikada vratiti ali i dalje pratim dešavanja u Srbiji i nadam se da će moj narod i zemlja u kojoj sam proveo 28 godina konačno stati na noge i imati udoban život. A ti sto mitinguju i mešaju se u politiku matičnih zemalja su klasični gastarbajteri koji se nisu pronašli u državama gde žive, zele da budu deo političkog života jer planiraju posle penzionisanja da se vrate. Turci, Jevreji ....

glupander

pre 7 godina

@johnzie
Lepo rečeno.
Ja kao srbin razmišljam: "U konfliktu smo sa :albancima, muslimanima, hrvatima. Lošim odnosima sa: mađarima, bugarima, makedoncima, crnogorcima. Tolerantnim sa rumunima.
Šta nije u redu s nama?
Mnogi intelektualci se slažu sa mnom, ali ćute. Budale pričaju i pišu. Fukare se odavno obogatile. E, moj Andriću,otišao si i ostavio nam ovakve!

Cx

pre 7 godina

Smatram da su Holandjani u pravu ali gledano iz drugog ugla mislim da je ovo "prekomerna upotreba sile". Kada se ovakve stvari desavaju u Holandiji onda je to demokratski. Sve sto bi trebali da urade je da se ne mesaju u stvari drugih zemalja kada one resavaju slicne probleme.

Goran

pre 7 godina

Glasaju sa Endorgana i loze se na patriotizam,a desetine milione Turaka zivi i radi u zapadnoj Evropi i ne pada im na pamet da se vrate u Tursku.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Dejan, 12. mart 2017 11:31)

Sta ti tu nije jasno brale ? Kao Srbi gastarbajteri za vreme Milosevica.

sneijder

pre 7 godina

" skup u znak podrške turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu u Roterdamu", hahahaa, u Roterdamu :)))
Pa šta bre nije jasno turcima ? (deki, 12. mart 2017 10:40)

pazi deki, 3 dana pre holandskih izbora, erdogan se promovise i pokusava sto vise glasova da dobije za svoje izbore u aprilu! takodje, treba neko da mu objasni da su pola miliona turaka holandski turci, koji imaju pravo da glasaju na holandskim izborima.

Denis

pre 7 godina

Nikada nisi cuo da ode politicar u drugu drzavu i propagira???? Dodik u Srbiju, Vucic u Bosnu svi na sve strane... Holandiji bi bilo pametnije da ne pravi neprijatelja od Turske

Deus

pre 7 godina

Holandija i Nemačka su ozbiljne i uređene zemlje sa zakonima koji se moraju poštovati.Ako neko u Holandiji stekne uslov za dobijanje holandskog državljanstva on mora doneti pismeni dokaz zemlje iz koje je došao da se odriče starog državljanstva. Tako ili napolje. E sada Turci su to uradili i sada turska ministrica traži od holanđana turskog porekla da se mešaju u poslove strane vlade.Štobismo mi rekli nemož da bidne.
(e, 12. mart 2017 09:25)
--
To nije tacno. Turci imaju pravo na dvojno drzavljanstvo. Cak i da nemaju, imaju pravo da se politicki organizuju kao holandski ili nemacki drzavljani ako ne remete ustavni poredak zemlje. Ako mogu neonacisti ne vidim zasto ne bi mogli Turci ili bilo koja etnicka grupa stranog porekla. Pa Nemacka i Holandija su prepune stranaca koji imaju nemacki pasos tj i nisu stranci ali je politicara stranog porekla izuzetno malo. Sta nam to govori o tim drustvima? Nemojmo se bacati kamenjem na Turke odmah. Nisu ni na Zapadu cvecke. Svako je ovde pomalo u pravu i niko bas sasvim. Zapadna drustva ce uskoro morati dramaticno da se promene u odnosu na strance tj ljude stranog porekla ako zele da ocuvaju politicku i drustvenu stabilnost.

Han Solo

pre 7 godina

Ne znam nikoga ko se usrećio sa Turcima, počev od nas pa nadalje. Lično mislim da su mentalno kao nacija malo napredovali od srednjovekovnog perioda i to isključivo zahvaljujući blizini Evrope. Bio sam tamo, to se vidi na svakom koraku, naravno govorim o narodu i vlasti, a ne o pojedincima koji svugde mogu biti izvanredni. Holanđanima svakako Turci nisu potrebni, a taj Erdogan ili ko god da vlada Turcima, bolje bi bilo da se okrene sopstvenoj naciji, organizaciji, demokratizaciji i radu nego pretnjama i ucenama prema drugim nacijama...ovako, samo potvrđuje opšti negativan utisak.

Sloba

pre 7 godina

Zivim 23 godine u Amsterdamu. Ovo je populisticka odluka holandske vlade zbog izbora. Po meni trebali bi svima omoguciti slobodu govora i okupljanja, ako nisu teroristi naravno. Licno bi, da sam Turcin, glasao Ne na referendumu " ali bi se zivotom borio za prava onih koji hoce da agituju za Da."

marko

pre 7 godina

Pola zapadne evrope je turska dijaspora,holandjanima ovo nije trebalo,pogotovo sto je polovina stanovnika holandije ili turci ili imigranti koji isto podrzavaju erdogana,daj boze da ne izadje ovo na lose...

srce na teren

pre 7 godina

wut, 12. mart 2017 11:27

Ako nisi čuo uključi RTS i cuces. Mesanje srpskih političara u BiH, Kosovu, Hrvatskoj, Crnoj Gori.
Ili ogledalo se u Srbiji davno razbilo pa nema ni trunke samokritičnosti.
U Nemackoj i Holandiji zivi preko 12 miliona holandjana i nemaca turskog porekla. Dakle to odprilike dodje vise nego sto ima srba na planeti sa svim okolnim zemljama i Cikagom.

555333

pre 7 godina

Kakve veze sada ima sto je zena?! Ona je ministar/ministarka, prema njoj kao i prema svakom drugom sluzbeniku neke drzave postupa se na propisan nacin, bez obzira da li je u pitanju svecani docek ili privodjenje.

Miki

pre 7 godina

Sve ovo jako liči na onaj miting što je Milošević hteo da u jesen 1989. pravi u Ljubljani. Pa kad mu nisu dali, objavio "ekonomski rat" Sloveniji.

Slavoljub

pre 7 godina

Manje je poznato da su Turci u znak prijateljstva sa Holanđanima nekada davno poklonili lukovice lala koje su postale simbol Oranja. Holanđani su uzvratili dizajnom šoljica za čaj u znak zahvalnosti - i to u obliku cveta lale. Šta rade ovi današnji političari... društvo spektakla.

gleda majmun sebe u zrcalo

pre 7 godina

I ovako počinju i vode se ratovi novog doba. Sada ću ja tebi da zabranim da koristiš moj vazdušni prostor, a ja ću tebi da pošaljem zaraženo seme kupusa, a ja ću tvoju robu da držim na carini dok se ne spaška, a ja ću tvoj brod na vanrednu inspekciju i da ga zadržim do izdavanja rešenja o sanitarnoj ispravnosti a inspektori će biti uhapšeni zbog puča, a ja ću vašim kompanijama u VB da podignem cenu skladištenja robe jer su skladišta moja, proteraću ti ambasadore i zatvoriti tvoje hrišćanske škole, nećeš dobiti ništa od mene za baba noel a i glasaću da ti se ne da novac, jel znaš onaj brod što smo uzeli, e pa stiže sa 100,000 izbeglica.

zvezdarac

pre 7 godina

@gerilac
I šta kažeš, u svakoj eu državi ima 3-6 miliona Turaka?
U Holandiji, koja ima 17 miliona stanovnika, 3 miliona Turaka? U Španiji, Francuskoj, VB?
U Poljskoj, Italiji, Austriji, Hrvatskoj, Sloveniji, Češkoj, Bugarskoj, Mađarskoj...

Za tvoju informaciju, Turaka u Holandiji ima nešto preko 350 hiljada.
U Nemačkoj (koja ih ima najviše) jedva preko 3 miliona. U Francuskoj ukupno muslimana svih porekla ima svega 8% odnosno manje od 4 miliona (Turaka ima najmanje iz te grupe).

Natasa

pre 7 godina

U Holandiji su izbori u sredu i samo zbog toga nije smelo da se dozvoli okupljanje, jer bi se u protivnom moglo desiti da na izborima pobedi ultradesnicar Wilders, sto se sad zasigurno nece desiti. Inace po trenutnom ispitivanju javnog mnjenja 24 mandata su za vladajucu patiju liberala, 22 za Wildersa, 22 za Central demokrate i 20 za Zelene .... po mom misljenju najvise ce dobiti Central demokrate i Zeleni. Predstoji zaista zanimljiva trka. Da nema izbora Erdoganova kampanja ne bi bila dovedena u pitanje u Holandiji.

Gerilac

pre 7 godina

Ahahahh,sve analiticar do analiticara!! Gospodo draga kako god 5 miliona Turaka u Nemackoj itekako ima udela u politici a u svakoj Eu drzavi ima izmedju 3-6 Miliona Turaka tako da predstavljaju u svakoj zemlji Pozamasnu biracku snagu. A Sasvim je prirodno sto se Bore da budu jaki i gledaju u pravcu svojih iteresa. To radi isto Rusija,Amerika,Britanija,Francuska pa sto Nebi i Turci i Srbija gleda da bude vodeca i daj Boze da bude na Balkanu i sire. Budimo manje pristrasni a malo vise Realni! Turska je jedna od retkih kojoj Mmf Duguje a svi ostali duguju Mmf-u. I jako brzim koracima Turcu koracaju napred pa dali to neko voleo ili ne to je cinjenica. Licno znam da je najniza penzija u turskoj 400 e znaci dosta jaka ekonomija a kod nas koliko je!!?? Imaju jaku Ekonomiju i Vojsku a vi pricajte sta hocete. Sto ih nezaistavise Rusi u siriji ili Ameri ravnopravno ucestvuju u desavanjima u Siriji a boga mi i Sire. Jasno je i Rusima i Amerima da bas Turci nisu naivni !!

Denis

pre 7 godina

Nikada nisi cuo da ode politicar u drugu drzavu i propagira???? Dodik u Srbiju, Vucic u Bosnu svi na sve strane... Holandiji bi bilo pametnije da ne pravi neprijatelja od Turske

marko

pre 7 godina

Pola zapadne evrope je turska dijaspora,holandjanima ovo nije trebalo,pogotovo sto je polovina stanovnika holandije ili turci ili imigranti koji isto podrzavaju erdogana,daj boze da ne izadje ovo na lose...

леле

pre 7 godina

Следи протеривање холандског амбасасора из Турске а онда нека виде да ли им се исплатило. Као са санкцијама Русији ...

Cx

pre 7 godina

Smatram da su Holandjani u pravu ali gledano iz drugog ugla mislim da je ovo "prekomerna upotreba sile". Kada se ovakve stvari desavaju u Holandiji onda je to demokratski. Sve sto bi trebali da urade je da se ne mesaju u stvari drugih zemalja kada one resavaju slicne probleme.

Sloba

pre 7 godina

Zivim 23 godine u Amsterdamu. Ovo je populisticka odluka holandske vlade zbog izbora. Po meni trebali bi svima omoguciti slobodu govora i okupljanja, ako nisu teroristi naravno. Licno bi, da sam Turcin, glasao Ne na referendumu " ali bi se zivotom borio za prava onih koji hoce da agituju za Da."

Milojko

pre 7 godina

Svaka cast Holandiji ! Turska je poslednjih godina pocela da se ponasa u stilu imperije iz osmanlijskog perioda. Kao da ponovo osvajaju Balkan i ostatak Evrope. O stanju ljudskih prava u samoj Turskoj ne treba trositi reci.

Deus

pre 7 godina

Holandija i Nemačka su ozbiljne i uređene zemlje sa zakonima koji se moraju poštovati.Ako neko u Holandiji stekne uslov za dobijanje holandskog državljanstva on mora doneti pismeni dokaz zemlje iz koje je došao da se odriče starog državljanstva. Tako ili napolje. E sada Turci su to uradili i sada turska ministrica traži od holanđana turskog porekla da se mešaju u poslove strane vlade.Štobismo mi rekli nemož da bidne.
(e, 12. mart 2017 09:25)
--
To nije tacno. Turci imaju pravo na dvojno drzavljanstvo. Cak i da nemaju, imaju pravo da se politicki organizuju kao holandski ili nemacki drzavljani ako ne remete ustavni poredak zemlje. Ako mogu neonacisti ne vidim zasto ne bi mogli Turci ili bilo koja etnicka grupa stranog porekla. Pa Nemacka i Holandija su prepune stranaca koji imaju nemacki pasos tj i nisu stranci ali je politicara stranog porekla izuzetno malo. Sta nam to govori o tim drustvima? Nemojmo se bacati kamenjem na Turke odmah. Nisu ni na Zapadu cvecke. Svako je ovde pomalo u pravu i niko bas sasvim. Zapadna drustva ce uskoro morati dramaticno da se promene u odnosu na strance tj ljude stranog porekla ako zele da ocuvaju politicku i drustvenu stabilnost.

Salemm

pre 7 godina

Nema ozbiljne frke bez Turaka. ;)
Preteruju i zapadnjaci i jako ih nervira to sto ih zovu fasistima i nacistima, a nikom na zapadu ne smeta kada svi naglas Putina i Erdogana vec par godina diktatorim zovu. U krivu su i jedni i drugi, ali i postoji neka srednja istina koja me jako zabrinjava.

Gerilac

pre 7 godina

Ahahahh,sve analiticar do analiticara!! Gospodo draga kako god 5 miliona Turaka u Nemackoj itekako ima udela u politici a u svakoj Eu drzavi ima izmedju 3-6 Miliona Turaka tako da predstavljaju u svakoj zemlji Pozamasnu biracku snagu. A Sasvim je prirodno sto se Bore da budu jaki i gledaju u pravcu svojih iteresa. To radi isto Rusija,Amerika,Britanija,Francuska pa sto Nebi i Turci i Srbija gleda da bude vodeca i daj Boze da bude na Balkanu i sire. Budimo manje pristrasni a malo vise Realni! Turska je jedna od retkih kojoj Mmf Duguje a svi ostali duguju Mmf-u. I jako brzim koracima Turcu koracaju napred pa dali to neko voleo ili ne to je cinjenica. Licno znam da je najniza penzija u turskoj 400 e znaci dosta jaka ekonomija a kod nas koliko je!!?? Imaju jaku Ekonomiju i Vojsku a vi pricajte sta hocete. Sto ih nezaistavise Rusi u siriji ili Ameri ravnopravno ucestvuju u desavanjima u Siriji a boga mi i Sire. Jasno je i Rusima i Amerima da bas Turci nisu naivni !!

srce na teren

pre 7 godina

wut, 12. mart 2017 11:27

Ako nisi čuo uključi RTS i cuces. Mesanje srpskih političara u BiH, Kosovu, Hrvatskoj, Crnoj Gori.
Ili ogledalo se u Srbiji davno razbilo pa nema ni trunke samokritičnosti.
U Nemackoj i Holandiji zivi preko 12 miliona holandjana i nemaca turskog porekla. Dakle to odprilike dodje vise nego sto ima srba na planeti sa svim okolnim zemljama i Cikagom.

glupander

pre 7 godina

@johnzie
Lepo rečeno.
Ja kao srbin razmišljam: "U konfliktu smo sa :albancima, muslimanima, hrvatima. Lošim odnosima sa: mađarima, bugarima, makedoncima, crnogorcima. Tolerantnim sa rumunima.
Šta nije u redu s nama?
Mnogi intelektualci se slažu sa mnom, ali ćute. Budale pričaju i pišu. Fukare se odavno obogatile. E, moj Andriću,otišao si i ostavio nam ovakve!

Saša

pre 7 godina

Imenjače, a zašto misliš da je nešto čudno da se ministarka za porodična pitanja Turske uputi u Holandiju? Kao da do sada nikada ministri iz matičnih država nisu držali govore zemljacima u Holandiji, Nemačkoj itd...? Pa uvek je tako bilo valjda? Dovoljno je bilo da Holandija ne prihvata dolazak zbog te namere ministru spoljnjih poslova. Po meni, radi se i zaokretu u politici spoljnjih poslova EU. Mi bolje da ostanemo po strani. Jednom u životu bre da budemo pametni.

Nex

pre 7 godina

I kako ce da reaguje Erdogan? Time sto ce da ostane bez holandskih i nemackih turista. A o firmama i da nepricamo.
Ako pobedi Wilders, A sanse za ovo su velike tek ce onda biti belaja za Turke, Marokance i ostale muslimane. No to treba da zahvale sami sebi, od tolerantnih Holanđana njihovim postupcima napravili su ih netolerantnim i desno orjentisanim.

e

pre 7 godina

Holandija i Nemačka su ozbiljne i uređene zemlje sa zakonima koji se moraju poštovati.Ako neko u Holandiji stekne uslov za dobijanje holandskog državljanstva on mora doneti pismeni dokaz zemlje iz koje je došao da se odriče starog državljanstva. Tako ili napolje. E sada Turci su to uradili i sada turska ministrica traži od holanđana turskog porekla da se mešaju u poslove strane vlade.Štobismo mi rekli nemož da bidne.

Nebitno

pre 7 godina

Taman kad pomislis da od ovih nasih na vlasti ne moze gore, pojave se Turci sa idejom da se umesaju u parlamentarne izbore u Holandiji. Kada im Holandjani ne dozvole, oni se nadrndaju i pocnu da prete. Haos. Transfer blama.

Vrlo Vrlo Zadovoljan Tip

pre 7 godina

Da, treba podrzati skup koji podrzava ideju da Turskom ponovo vlada Sultan. Treba i Putina podrzati oko zakona koji podrzava nasilje u porodici! I ostre zakone visegodisnjeg zatvora za zene koje voze automobil u Saudijskoj Arabiji!
Bravo HOLANDIJO! Ni milimetar nazad!

Svako dobro

pre 7 godina

Koji turski bezobrazluk. Holanđani nisu dozvolili ministru da sleti, a onda su Turci poslali ministarku iz Nemačke da pređe kolima u Holandiju. Uostalom, šta rade toliki turski ministri po Evropi? Sad vidimo da ih ima nekoliko "na terenu"...

Nezzino

pre 7 godina

Ja stvarno ne razumem ove ljude koji se prvo isele iz svoje zemlje i onda podrzavaju politicare zemlje iz koje su dosli.
I ja zivim u inostranstvu ali nikada mi ne bi palo na pamet da podrzavam Vucica ili neke druge politicare. Dno dna.

il Capitano

pre 7 godina

Holanđani su narod koji zna šta radi.Svesna nacija kojoj je primarni cilj lep život.Znaju oni šta rade i dobro čitaju pokušaje manipulacije zaostalih naroda.Pošto ih dobro poznajem, ja lično im se divim i poštujem njihove stavove.Holandija je jaka država zahvaljujući tome što se ne bave glupostima, već gledaju napred.Ako već ne znamo šta da radimo,možemo gledati šta oni rade i pratiti ih.Oni ne prave greške i ne gube...

Aramis

pre 7 godina

Ovi Turci sto demonstriraju neka se vrate za Tursku ako je njima toliko lose u Holandiji.
Imaju pravo da glasaju u Turskoj ambasadi ali traziti da Turski politicari vode predizbornu kampanju u drugoj zemlji nije okej iz vise razloga.

HuH

pre 7 godina

Nezzino, 12. mart 2017 11:49) Evo jacu da ti objasnim. Ja isto ne živim u Srbiji duže vreme, male su šanse da ću se ikada vratiti ali i dalje pratim dešavanja u Srbiji i nadam se da će moj narod i zemlja u kojoj sam proveo 28 godina konačno stati na noge i imati udoban život. A ti sto mitinguju i mešaju se u politiku matičnih zemalja su klasični gastarbajteri koji se nisu pronašli u državama gde žive, zele da budu deo političkog života jer planiraju posle penzionisanja da se vrate. Turci, Jevreji ....

dr NS

pre 7 godina

Kad bude mogla u Turskoj neka holandska predstavnica koja se bori za ljudska prava da se obrati skupu Kurda onda pustiti i ove iz Turskr da trućaju u Holandiji

GSVuk

pre 7 godina

pogledajte sliku malo bolje,

sivi vukovi - kaziprst i mali prst su podignuti kao vucije usi, dok su palac, srednji i domali prst spojeni u tacku da izgleda kao vucija njuska.

muslimansko bratstvo - cetiri prsta

isil - ispruzeni kaziprst

Natasa

pre 7 godina

U Holandiji su izbori u sredu i samo zbog toga nije smelo da se dozvoli okupljanje, jer bi se u protivnom moglo desiti da na izborima pobedi ultradesnicar Wilders, sto se sad zasigurno nece desiti. Inace po trenutnom ispitivanju javnog mnjenja 24 mandata su za vladajucu patiju liberala, 22 za Wildersa, 22 za Central demokrate i 20 za Zelene .... po mom misljenju najvise ce dobiti Central demokrate i Zeleni. Predstoji zaista zanimljiva trka. Da nema izbora Erdoganova kampanja ne bi bila dovedena u pitanje u Holandiji.

igor

pre 7 godina

Ovako reaguje civilizovana država koji štiti svoj integritet - ako želite da iskazujete podršku predsedniku druge države, bez dozvole lokalnih vlasti, onda se spakujete pa pravac u tu državu, te onda organizujte skupove do mile volje.
Samo ovako može se sprečiti nacionalističko osmanlijsko ludilo koje je uzelo maha. Granicu EU treba postaviti na Turskoj granici, saopštiti im jasne uslove za ulazak u EU (a to će ispuniti NIKAD sa svojim mentalitetom), i završiti tu priču o integracijama. Jadnu i izmučenu Srbiju su svi označavala kao neprijatelja miru u regionu, a pogledajte šta svi ostali rade u poslednjih 10 godina?!

Goksy

pre 7 godina

Koji su nasilnici ovi Turci! Uobrazili su,da sto god oni zamisle,da im se to i ostvari. Jos bi da se ponasaju u tudjoj drzavi kao na svojim poljima Anadolije! E ne moze tako drugovi ,,Osmanlije,,!

123

pre 7 godina

Sjajno, sjajno je procitati ovakvu vijest i vidjeti da postoje drzave koje mogu da stanu na put osmanlijama i njihovom sirenju i busanju. Pazi, drzava donese uredbu kojom se nesto zabranjuje na njenoj teritoriji i druga strana drzava odluci da to ne postuje i onda ovu naziva fasistickom!
Niko krupno ka turcin ne laze!

Nemanja

pre 7 godina

Turci su kreteni, ne kapiraju da ne mogu da se ponasaju bahato sa zapadnom evropom, ja razumem da im je privredni rast u proteklim godinama dao vetar u ledja, ali isto tako ta Turska uzasno zavisi od evropskih trzista gde po najvise plasira svoju robu, uz ogranicavanja uvoza, pa mozda i sankcije u buducnosti, EU ce resiti problem Erdogana pa i turske ... jer siromasne zemlje, istorija pokazuje ... ne mogu da se odupru interesima bogatih zemalja pa cak i kada je vojno ova druga zemlja znatno dominantnija (poput ovog tursko-holandskog primera). Licno ne mislim o Holandiji bas nista specijalno dobro, imali smo i mi sa njima losa iskustva, ali u ovom slucaju im drzim stranu, turska vlada je za mene trenutno sinonim diktature, takodje udaljavanje turske od sekularne drzave (koje je mozda sporije nego sto se dogodilo u nekim drugim istocnijim zemljama), surovanje sa teroristima zarad licne koristi itd sve su to stvari zbog kojih bi diktaturi trebalo stati na put.

bora

pre 7 godina

Kad mi Srbi,narod pilećeg pamćenja,nešto komentarišemo!?
Pa nama je tu pre 5-6 dana,u zemlju ušao ne ambasador,nego Presedik tudje države Bujar Nišani!!? Bez poziva,bez dozvole...i ponašao se kao da je u Elbasanu a ne u Srbiji!!?

Aleksandar

pre 7 godina

@(marko, 12. mart 2017 11:55)

Ti Holandiju, kanda, ni na slici nisi video a znaš ko koga podržava... Evo ja ne znam ama nijednog imigranta, uključujući tu i Turke, da podržava tog diktatora. Baš juče pričao sa mesarom u turskom supermarketu o zabrani ministru spoljnih poslova Turske da drži političke govore u Roterdamu i čovek to podržava 100%, kaže da je 'teo turske satrape da mu drže slovo ostao bi u Turskoj...

Istog bih mišljenja i ja bio u hipotetičkoj situaciji da Vučić il' Dačić hoće da drže nekakve govore ovde a da im vlasti to zabrane. Neka ih tamo kod vas, ja sam iz Srbije i otišao jer nisam više mog'o da gledam takve njuške - što njih, što one koji ih podržavaju...

NIKOLA

pre 7 godina

A što se svi ti Turci što mašu zastavama Turske kad im je Erdogan tako dobar ne vrate u Tursku.Ej bre našli ste u zemljama gde su političari ozbiljna profesija a vlast pod kontrolom raznih nezavisnih institucija i gde ista pada zbog sitnog skandala da širite njegovu diktaturu.

wut

pre 7 godina

pa to niko ne radi. Ja iskreno nikada nisam čuo da politicari jedne zemlje idu u drugu zemlju da propagiraju svoju politiku svojim drzavljanima koji žive u drugoj zemlji i vise ni nemaju svoje originalne pasoše. Vidite koliko smesno ovo sve zvuci. Ne razumem se u zakone ali sam prilicno siguran da je to čak i ilegalno u zemljama EU. I siguran sam da onaj turski nazadni absolutista erdogan to dobro zna, samo namerno podgreva stvari.

Dejan

pre 7 godina

Glasaju sa Endorgana i loze se na patriotizam,a desetine milione Turaka zivi i radi u zapadnoj Evropi i ne pada im na pamet da se vrate u Tursku.

Bravo Holandjani!

pre 7 godina

Следи протеривање холандског амбасасора из Турске а онда нека виде да ли им се исплатило. Као са санкцијама Русији ...
(леле, 12. mart 2017 10:27)

Uh, pazi da im ne naude!

Tako rade prave drzave, a kod nas dodje Premijer druge drzave, razvije zastave svoje zemlje, a skoloni nase, a nas GLAVNI COVEK na to prokomentarise " da nije lepo sto nisu pustili nasu himnu"???

Goran

pre 7 godina

Glasaju sa Endorgana i loze se na patriotizam,a desetine milione Turaka zivi i radi u zapadnoj Evropi i ne pada im na pamet da se vrate u Tursku.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Dejan, 12. mart 2017 11:31)

Sta ti tu nije jasno brale ? Kao Srbi gastarbajteri za vreme Milosevica.

sneijder

pre 7 godina

" skup u znak podrške turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu u Roterdamu", hahahaa, u Roterdamu :)))
Pa šta bre nije jasno turcima ? (deki, 12. mart 2017 10:40)

pazi deki, 3 dana pre holandskih izbora, erdogan se promovise i pokusava sto vise glasova da dobije za svoje izbore u aprilu! takodje, treba neko da mu objasni da su pola miliona turaka holandski turci, koji imaju pravo da glasaju na holandskim izborima.

Pera

pre 7 godina

@Saša. Da li bi ti izgledalo potpuno normalno da se skupi 20000 Turaka u Beogradu i mitinguje u pruzanju podrske Erdoganu koji hoce da menja Ustav da bi mogao da vlada neograniceno?

Han Solo

pre 7 godina

Ne znam nikoga ko se usrećio sa Turcima, počev od nas pa nadalje. Lično mislim da su mentalno kao nacija malo napredovali od srednjovekovnog perioda i to isključivo zahvaljujući blizini Evrope. Bio sam tamo, to se vidi na svakom koraku, naravno govorim o narodu i vlasti, a ne o pojedincima koji svugde mogu biti izvanredni. Holanđanima svakako Turci nisu potrebni, a taj Erdogan ili ko god da vlada Turcima, bolje bi bilo da se okrene sopstvenoj naciji, organizaciji, demokratizaciji i radu nego pretnjama i ucenama prema drugim nacijama...ovako, samo potvrđuje opšti negativan utisak.

johnzie

pre 7 godina

Ne bih da ulazim dublje u pitanja diplomatije i međudržavnih odnosa jer tu se situacija nikada ne može opisati odnosom "dobar - loš", prava slika je tu uvek skrivena, nekompletna. Ali činjenica da si u 'sukobu' sa Iranom, Izraelom, Sirijom, Rusijom, potom SAD, konstantno sa Grčkom, Jermenijom, a evo sada i sa Nemačkom i Holandijom ne može se tek tako zanemariti. Pa čovek kada bi imao toliko nesuglasica sa okolinom u jednom trenutku bi se, ako je iole inteligentan i čestit, zapitao 'Da nije problem u meni...?!'.
Svako dobro.

zvezdarac

pre 7 godina

@gerilac
I šta kažeš, u svakoj eu državi ima 3-6 miliona Turaka?
U Holandiji, koja ima 17 miliona stanovnika, 3 miliona Turaka? U Španiji, Francuskoj, VB?
U Poljskoj, Italiji, Austriji, Hrvatskoj, Sloveniji, Češkoj, Bugarskoj, Mađarskoj...

Za tvoju informaciju, Turaka u Holandiji ima nešto preko 350 hiljada.
U Nemačkoj (koja ih ima najviše) jedva preko 3 miliona. U Francuskoj ukupno muslimana svih porekla ima svega 8% odnosno manje od 4 miliona (Turaka ima najmanje iz te grupe).

gleda majmun sebe u zrcalo

pre 7 godina

I ovako počinju i vode se ratovi novog doba. Sada ću ja tebi da zabranim da koristiš moj vazdušni prostor, a ja ću tebi da pošaljem zaraženo seme kupusa, a ja ću tvoju robu da držim na carini dok se ne spaška, a ja ću tvoj brod na vanrednu inspekciju i da ga zadržim do izdavanja rešenja o sanitarnoj ispravnosti a inspektori će biti uhapšeni zbog puča, a ja ću vašim kompanijama u VB da podignem cenu skladištenja robe jer su skladišta moja, proteraću ti ambasadore i zatvoriti tvoje hrišćanske škole, nećeš dobiti ništa od mene za baba noel a i glasaću da ti se ne da novac, jel znaš onaj brod što smo uzeli, e pa stiže sa 100,000 izbeglica.

Miki

pre 7 godina

Sve ovo jako liči na onaj miting što je Milošević hteo da u jesen 1989. pravi u Ljubljani. Pa kad mu nisu dali, objavio "ekonomski rat" Sloveniji.

Slavoljub

pre 7 godina

Manje je poznato da su Turci u znak prijateljstva sa Holanđanima nekada davno poklonili lukovice lala koje su postale simbol Oranja. Holanđani su uzvratili dizajnom šoljica za čaj u znak zahvalnosti - i to u obliku cveta lale. Šta rade ovi današnji političari... društvo spektakla.

555333

pre 7 godina

Kakve veze sada ima sto je zena?! Ona je ministar/ministarka, prema njoj kao i prema svakom drugom sluzbeniku neke drzave postupa se na propisan nacin, bez obzira da li je u pitanju svecani docek ili privodjenje.