Ponedeljak, 20.02.2017.

18:09

Sakramento plače za Kazinsom, ali Divac ima viziju

Iako svetski mediji i domaća javnost osuđuju odluku Vlada Divca da trejduje Demarkusa Kazinsa, potez generalnog menadžera Kingsa je sasvim logičan i realan.

Izvor: S.Veselinoviæ

Sakramento plaèe za Kazinsom, ali Divac ima viziju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

76 Komentari

Sortiraj po:

bskfan

pre 7 godina

Da li bi iko normalan za Bagija dao 40 miliona godisnje? To je bio problem, jer ga po nekim klauzulama ili sta vec, sleduje maksimalni ugovor od preko 200 miliona za 5 godina. Bagi jeste jak igrac ali je ujedno sputavao igru drugih igraca. Zato je Jokic bolji od mnogih drugih asova jer on svojom igrom cini sve igrace oko sebe boljim nego sto stvarno jesu. Uostalom, videcemo kako ce Pelikani proci sa Bagijem.

Aleksa

pre 7 godina

Koliko ja vidim, javnost ovde uglavnom mlati praznu slamu. Definitivno da je ostao do kraja ugovora morali bi debele pare da mu daju da ne ode kao slobodan igrac. Dakle, tako posmatrajuci i imajuci pritom u vidu da nije timski igrac, dobro je sto su ga trejdovali. Medjutim, nikako se ne moze zanemariti cinjenica da bi prosle ili prethodne sezone izvukli mnogo vise. Dakle, da su ga tada trejdovali moglo bi se reci da "imaju viziju". Ovako, samo da su racionalni, ali malcice kasno da bi se izvukla neka debela korist od trejda, samim tim i pohvala javnosti.

Neko iz Banata

pre 7 godina

Ima previse stvari oko tog trejdova ,pikova i ugovora(zasticeni pikovi,slobodni agrenti,ograniceni slobodni agenti i sl.),tako da nije bas sve tako crno belo kao sto komentarori ovde imaju utisak.Mora da se gledaju svi igraci i salery cap za vise godina unapred(narocito ako se tu doda i tankovanje i trziste koje se vezuje za neku ekipu-privlacenje all-star igraca),zacas se gubitnicka ekipa pretvori u PO.Ovakvi potezi GM nisu retkost,ali potrebno je vreme da se vidi sta mu je cilj i koliko ce biti uspesan(primer Bruklina-Bostona i File )

Bree

pre 7 godina

Ovi hoce da krenu putem Filadelfije. Cuj Tajrik Evans da zameni Rudija Geja, haha. Pa bolji je ovako povredjen i rovit Rudi od 100% spremnog Evansa. Jako losi potezi Divca, imati u vidu da strucnjaci govore da je sledeci draft jedan od slabijih, ako ne i najslabiji u poslednjih 15-20 god.

Славиша

pre 7 godina

Хвала на пар одговора. Разумна кошаркашка дискусија.

Свакако да је на први поглед Сакраменто мало добио. Галовеј ће одмах бити дат, с тим да је Бади Хилд одличан кошаркаш, феноменална прошла сезона на колеџу, али свакако не може тренутно у исту реченицу са Казинсом.
Само мора да се узме чињеница да њему истиче уговор као и Геју. Зашто би, примера ради, Спарси дали Ленарда или Олдриџа ако могу да сачекају лето. Сумњам да би Кингси добили више од нпр. Бертанса или најдаље Грина. Нереално је очекивање ол-стар играч за Казинса сада.
Уосталом видећемо. Колико је врхунских кошаркаша било лоше у тренерском и менаџерском послу..

SHWWWW

pre 7 godina

Twin Towers nisu imali uspjeh?XD Proverite nesto pa onda govorite .Houston je dosao u finale sa Twin Towers i unistio Lakerse 86 4-1,ali se kasnije Ralph Sampson povrijedio.Sto se tice trade msm da je ovo lagan playoff za NO posto su ovo dva najbolja ofanzivna igraca a Davis je jedan od najboljih defanzivaca.Samo zavisi od toga koliko su spremni za timski rad i saradnju.

djura

pre 7 godina

@extream
Cela prica ti se rusi zato sto je Cousins UFA tek na leto 2018. Znaci nije iznajmljivanje na pola godine vec minimum godinu ipo. A da ga je Vlade dao za dzabe dao je. Najgori GM u ligi.

nwa

pre 7 godina

Moze li mi neko ko se vise razume u ove stvari reci da li Vlade Divac ima bitnu ulogu u ovim trejdovima,ili to neko iznad njega odredjuje?Jer ako je ovo Vlade uradio,ja iako nisam toliko u nba-u,deluje mi kao jako glup potez.

munja

pre 7 godina

reko bih da frustrirani panteri bacaju komentare ovde. a ne sećaju se da fmp odbacio jokića i smešno mali ugovor jer je bio 'netalentovan'. sačekajmo jesen, očigledno je da se pravi tim za sledeću godinu pa onda da da se vidimo i pričamo.

Ho ruk

pre 7 godina

Kada zaposlis duduka i neiskusnog coveka na mesyo GM ovakvi kiksevi su potpuno legitimni.Kosarku je igrao fantasticno a ovaj posao obavlja ocajno.

Иван

pre 7 godina

То је мало компликованије него што изгледа. Казинс је сметња. Али кога добити за њега? Скуп је, ником се не ризикује да плаћа играча који је потенцијална мина за тим. Плус, ко то хоће да дође у Сакраменто од већих звезда? Видимо како иде са Јокићевим Денвером: он главни играч није проблематичан, штавише, може ти само побољшати статистику, али Денвер је Денвер. Пол Џорц би легао сјајно Нагетсима, али Денвер је Денвер... Да је Њујорк, Лос Анђелес, или бар Чикаго, Мајами, Бостон, Сан Франциско, неки од тих фенси градова...! Врло ће тешко Кингси градити тим за неки запаженији учинак, чак и кроз високе пикове на драфту. Тамо је само екипа састављена од два странца (Владе и Пеђа) и проблематичне звезде у паду (Вебер) могла нешто више. Но, видећемо...

GM

pre 7 godina

Svi koji kritikuju trn komentar ne sadrzi neko obrazlozenjejd, gotovo svi, kazu da ne valja trejd za Kingse, da je los potez...
A ni jedae.

Da li je Kazins igrac koji moze da vodi Kingse do titule divizije ili polufinala barem konferencije? NE!

Da li je Kazins igrac koji je atraktivan i zbog kojeg ce ljud kupovati kartu da ga gledaju bez obzira na rezultate tima? NE! Covek vec u prvom delu sezone pocinje da bude suspendovan zbog maksimalnog broja tehnickih gresaka?! O cemu vi pricate...

I jos dve da je ostao, pricalo se da bi dobio najveci ugovor u istoriji, cime Kingsi ne bi imali prostora i sanse da sastave ekipu da u plejof makar udje.


Ovako Hild i Galovej imaju perspektivu, Evansu istice ugovor na kraju sezone i oslobadja salery cap za 10 miliona i ponovo moze da se dovede neki slobodni agent koji bi bio jos veca prednost za tim. A cak su se otarasili i Kaspija koji ne igra nista 3 miliona.
I evo poslednja vest da ce da otpuste Barnsa, 6 miliona.
Jos samo Geja da trejduju negde i imaju mozda i najveci prostor za kreiranje novog tima, sa mladim igracima i slobodnim agentima na leto.

Neka neko objasni zasto su Kingsi trebali da zadrze Kazinsa, koji na leto hoce 30 miliona po sezoni i... sta da rade sa njim, jos na zapadu. Igrali bi plejof juce.

Tre rose

pre 7 godina

Viziju u kojoj je draftovao Papajanisa kao top15 pika...sve što treba reći je da je momak za čitavu sezonu, u 57 utakmica odigrao ukupno 17 minuta.
Doduše to je jedna od bolesti koju Kazins donosi, i kad gubiš 30 razlike mora Kazins da ispuni svoju kvotu minuta i statistike i da onemogući klinca, koliko god nemao kvalitet, da oseti malo parket u NBA.
Divac je smešan i uz GM-a Orlanda najveći cirkuzant u čitavoj ligi.

Sa terena

pre 7 godina

Na papiru havarija od trejda, mada uz malo srece, vreme moze da pokaze da je Divac u pravu. U sustini Divac & Co. su pravilno procenili da je Cousins, u stvari, Karmelo Antoni sa sijaset tehinckih gresaka. Dakle, izvrstan individualni igrac, ali kancer za tim. Ti sad mozes da ga drzis u timu do kraja karijere i prodas dosta njegovih dresova, ali taj play off videti nece. Dakle, imali su opciju da grade tim oko Demarkusa, ali su po meni pravilno procenili da tu nema 'leba. Ono sto je mnogima promaklo je da Kingsi prakticno nemaju skupog igraca pod dugogodisnjim ugovorom - svi iole placeniji igraci postaju slobodni 2018. ili 2019, sto Kingsima daje nevidjenu fleksibilnost. I umesto da ovom das max ugovor i okacis sebi kamen oko vrata, ti ga das ni za sta i oslobodis 200 miliona u cap-u, sto ti omogucava da pojuris Jokica 2019. ili nekog ozbiljnog free agenta ranije. U medjuvremenu, mozes da uzmes Bobija, narocito ako ga Detroit otpusti (ili Bjelicu), i imas par pikova u prvoj i drugoj rundi ovogodisnjeg drafta, koji bi trebalo da bude prilicno jak. Mislim da je Vlade vec pokusao od opipa puls Nagetsima za Jokica, ali se Denver verovatno nasmejao na tu ponudu. Sto se tice Cousinsa, ovo mu je poslednja sansa - ako ne prihvati cinjenicu da ce biti druga violina u Nju Orleansu, zavrsice kao Karmelo. Divcu se moze zameriti sto ovo nije uradio ranije, ali se vlasnik verovatno neckao do poslednjeg tretutka. Sad je samo pitanje da li ce svi imati strpljenja da cekaju jos 2 godine.

102

pre 7 godina

moje mišljenje je da je kaznis jedan prosečan centar o kome se mnogo priča, gledao sam ga dosta puta i apsolutno nisam oduševljen.....kad pogledam neke centre iz prošlosti i sadašnjosti šek, gasol, olajdzuvan, hauard, alonzo morning, mutombo, robinson, pa čak i divac....mislim iskreno da li se kaznis moze porediti sa njima, u odnosu na njih kaznis je evrologaski igrac....pa na olimpijadi kad god je kaznis igrao mi smo prilazili, kad bi igrao deandre dzordan ameri bi dizali razliku, naravno pricam o utakmici u grupi....
(beogradski, 20. februar 2017 19:52)

Jokic ;)

Terenac

pre 7 godina

Divac se baš blamira kao menadžer Kingsa.
Otkad je doveo Belinelija i Kufosa kao startne igrače, pa onda uz Kaznsa i Koli-Stajna izabere centra Papajanisa na draftu, pa dovođenje Ronda koga od bostonskih dana više ne interesuje takmičarska košarka.
Ali sad je barem dobio sjajnog beka, Hilda, oslobodio prostor novim centrima...

Mirko

pre 7 godina

Ako je, Kazins nije timski igrac i antipatican je. Divac se predomislio i to je njegovo pravo - doslo mu do grla.
Pokazao je inicijativu, da ne kazem m..a.
Pikovi su super, ali je lutrija a centre nema. Da mu nisam u kozi. Neka mu je Bog napomoc.

BBO

pre 7 godina

Ti pikovi Pelikana su bezvredni. Oni (NOP) ce sa Kazinsom 99% uci u plej-of, sto automatski znaci nisko rangurani pik prve runde za Sakramento. Oni centra nece juruti sigurno, jer u rosteru (odnosno u njihovom D ligaskom timu) imaju Papajanisa i Labisjea.

strugav

pre 7 godina

Citajte stampu iz Amerike i Sakramenta - svi su ogorceni ovim potezom i traze da odu i Divac i Vivek. Divcev trejd sa Filadelfijom nazivaju i moronski.

Styx river

pre 7 godina

@Славиша
Da, ali sta bi sada trebalo svaka ekipa u NBA da izbegava DMC zbog timske hemije? Tesko je danas navesti centra koji moze biti korisniji od njega. E sad stoji to sto Kingsi, iz bilo kog razloga pa i toga sto si naveo( 7 godina bez uspeha) hoce da ga se rese. I uspelo im je. Velika vecina ih zbog toga i ne osudjuje vec zbog necega drugog. Sta su dobili za njega? Dva Evrokup igraca i Badija psa kosarkasa? Ne mogu da poverujem u to da neki NBA klub nije mogao i hteo da im ponudi nesto vise. Mnogo cudan, neocekivan, rez uprave Kingsa. Sto se tice Phille nekako ne znam da li su vredele sve te godine tankovanja, svaka cast Embiidu, Okaforu, Noelu, Saricu i ekipi ali nekako tesko da ce i sledece godine nesto vise uraditi od mozda borbe za 7,8 mesto jer, iako se Simons vrati taj tim je nekako cudan i nazalost sklon povredama. Ako su godine provedene na ubedljivo poslednjem mestu u ligi vredele za to onda ok.

zARKO

pre 7 godina

@Славиша
Nije sporno sto su Kazinsa trejdovali, bilo je krajnje vreme. Tu mu se jedino moze zameriti sto ga nije ranije trejdovao kad su mogli vise da dobiju.
Zamera mu se, sa debelim pravom, sta je dobio zauzvrat. Ovo je totalna smejurija...jos je na kraju u dil dodao i Kaspija koji kad je zdrav je bolji od svih ovih igraca sto su dobili zauzvrat?! Bar da su zagrizli za Holideja, ili za par veterana, ili za bolje pikove (ovaj iz prve runde je Filin zasticeni, tako da ako budu izvuceni od 3-7 mesta na draftu, Fila uzima igraca :D) ovako su dali jednog od 3-4 najbolja napadaca lige ni za sta prakticno...

bravo Vlade Divac

pre 7 godina

Kada bilo ko od vas, koji tako sarkastično komentarišete, bude imao i delić CV-a g. Divca, tek onda imate pravo da pišete o njemu i njegovom radu.

http://www.oks.org.rs/olimpijski-komitet-srbije/organizacija/predsednik/

Legenda, bio, legenda ostao, legenda će biti... Vlade, hvala ti za sve što si do sada uradio i što ćeš još uraditi...

Karamba...

pre 7 godina

Bagi je zver od igrača...trenutno mu niko ne može parirati na toj poziciji,i ko ne ume da iskoristi njegovih over 30 points i 15 skokova per game je čisti papak!

bolero

pre 7 godina

Divac nije odrzao rec i izgub?o je kredibilitet .Mislim da ce uskoro dobiti otkaz, najverovatnije jos ove godine. Do sada nije povukao ni jedan dobar potez.

Extream

pre 7 godina

@Славиша
Ako krenemo hronoloski, kad je Divac stigao kao GM u SAC, imao je Cousinsa koji je imao jos 2 godine do isteka ugovora. Tada je potraznja za njim postojala i ozbiljno je drzao cenu jer je bio stav cele lige da mu nedostaju adekvatni saigraci za uspeh. Na Divcu kao GM-u je bila odluka ili ce ga tradeovati za nesto sto vredi ili ce pokusati rebuild sa njim u timu. On se odlucio za ovo drugo i u potpunosti upropastio sve. '15 je draftovao Cauley-Steina, a '16 nesrecnog Papagiannisa (centri). Dok se za CS moze reci da je opravdao ocekivanja (deff orjentisan centar), ovaj drugi je potpuni promasaj. Dovodjenje Ronda na 1 godinu za ogromne pare gde su ga odmah izgubili i ponovo rebuild, evidentno bez vecih izgleda za uspeh. Mogao je Cousins biti tradeovan i prosle sezone, ali je to ponovo odbijeno.
I sad zasto je to greska??? Pa kad je sinoc krenula pricao eventualnom trade-u Cousinsa, skoro svaki GM je bio zainteresovan za njega za njega ako bi cena bila "next to nothing" (izvor americki sajtovi), jer nikome nije bio interes da dovedu igraca koji za pola godine postaje neograniceno slobodan agent i moze da ode za dzabe (NO je procenio da imaju adute da ga zadrze). Ovako je Vlade svojim potezima devalvirao vrednost najboljeg igraca, a pride i diskreditovao sebe kao osobu cije izjave ce se od sada gledati sa ozbiljnom dozom rezerve. Licno misljenje, morali su da pojure Holidaya u ovom tradu i da pokusaju sada sa Okaforom... Time bi izvukli malo ovu nesrecnu situaciju...

Nemanja

pre 7 godina

Zao mi je ali Divac je morao da napravi atmosferu koja odgovara Kazinsu, a ne da problem atmosfere resava prodajom najboljih igraca, generalno tako je to i u Klivlendu, zna se kome se prilagodjava sve ... Po meni je ovo uzasnan poslovan potez Kingsa, nadam se da ce me Divac osporiti, a oni sto bi kao argument upotrebili da nije bilo drugog nacina i da je Kazins zeleo da ode ... pa trebalo je odavno nesto da se uradi da Kazins ne bude ne zadovoljan.

загор

pre 7 godina

пеликанси нису међу најгорим тимовима лиге. са казонсом ће вероватно у плејоф.

Ja pa ja

pre 7 godina

Baš mi i ne izgleda da Divac ima viziju, a niti mi se čini da će imati naročito visok pik na draftu - pogotovo ne onaj Pelikansa, jer bi oni lako mogli u plej-of. Zapravo, čak i da imaju visok pik, odabraće pogrešnog igrača, kao i dosad. Mada, Divac sigurno nije imao odlučujuću ulogu u ovom trejdu. To je maslo gazde Viveka.

загор

pre 7 godina

може уз богдана и луку митровића. и на њега има права :)
па да танкују наредних 16 годинаер. мада, воватно да су већ дали пикове у бар наредних 10 доводећи неке полуиграче.
казинса је теребало да трејдују када је то тражио џорџ карл.

Zemunac

pre 7 godina

Nije Divac nenormalan (blago rečeno, da bi mi pustili komentar) nego onaj ko mu je poverio posao. Smeje mu se ceo svet.

I nije toliko sporan (racionalno gledano) sam trejd Kazinsa, ali sporno je šta su dobili u zamenu. Tužno.

боро

pre 7 godina

Гледам и не могу да вјерујем да има толико искомплексираних људи да пљују чим се спомене име Дивац, човјек који је цијењен свугдје осим код свог народа,али ако то долази од Човићевих фанова онда ме не чуде ни коментари таквих стручњака којима је горепоменути идол менаџерства и управљања украденим,народним новцем а овамо коментаришу систем трејдовања у НБА.Невјероватно колико су људи затровани

Mladen

pre 7 godina

Da li je dobar potez, vreme ce pokazati. Da li ima logike kod ovakvog poteza, ima. Kazins je neosporno sjajan igrac, ali ocigledno nije igrac oko kojeg moze da se gradi tim, sto se vidi i ove i prethodnih godina. Sa druge strane, odlaskom Kazinsa, otvara se mnogo prostora u budzetu i rasterecuje se seleri kep, jer bi se novim ugovorom Kingsi mozda i ukopali na 5+ godina i manje vise iskesirali 200 milki. Ovako, sa dobrom organizacijom, skautingom i menadzrisanjem, Kingsi mogu da profitiraju na duze staze, ali tu mora mnogo kockica da se sklopi. Videcemo u svakom slucaju. Sto se Divca tice, ne mogu da sudim, mnoge stvari mi nisu jasne, ali isto tako sam svestan da postoji mnogo detalja i 'fazona' koje mi neznamo i ne mozemo da vidimo.

skr

pre 7 godina

Da je Kazins bio problem, jeste ali bi od ove ponude vise ponudilo bar 10 klubova da su znali da je to dovoljno. Prica ide da je Vivek (vlasnik Kingsa) veliki fan Badi Hilda i da je on taj koji je progurao ovaj transfer. Divac radi los posao ali ignorise se da Kingsi vec 10 godina vuku katastrofalne poteze, Divac je najmanji problem.

Inace prica se da su Kingsi u pregovorima sa Minesotom o trejdu a igraci koji se pominju kao moguci su Sabaz Mohamed i Bjelica. Bilo bi super videti Bjelicu tamo, da pokusa da pokaze sta zna, makar i u najgorem timu lige.

khoma

pre 7 godina

Boogi siledžija i na terenu i van njega dobro su ga se otarasili nije zaslužio ni za Partizan da igra...nikad neće ništa osvojiti jer je sitan u glavi

beogradski

pre 7 godina

moje mišljenje je da je kaznis jedan prosečan centar o kome se mnogo priča, gledao sam ga dosta puta i apsolutno nisam oduševljen.....kad pogledam neke centre iz prošlosti i sadašnjosti šek, gasol, olajdzuvan, hauard, alonzo morning, mutombo, robinson, pa čak i divac....mislim iskreno da li se kaznis moze porediti sa njima, u odnosu na njih kaznis je evrologaski igrac....pa na olimpijadi kad god je kaznis igrao mi smo prilazili, kad bi igrao deandre dzordan ameri bi dizali razliku, naravno pricam o utakmici u grupi....

antiDebil

pre 7 godina

Užasan potez jednog od najgorih generalnih menagera.
(Marko, 20. februar 2017 18:17

Divac je takodje bio najgori predsednik u istoriji olimpijskog komiteta pa na kraju zavrsismo OI sa nekakvim rekordom ?
Dag Kristi je juce 5 puta ponovio da Bogdan sledece godine stize u Sakramento tako da je to zavrsena stvar.
Simpaticno mi je pvo pisanije u vezi Sakramenta a ovde imamo situaciju da fmp kome niko nije mogao da zabrani kako ce oni da se zovu nije hteo da dovede Jokica za pisljivih 10 hiljada evra. Umesto da se govori o takvim vizionarima mi govorimo o necemu nedostiznom !

RoCo

pre 7 godina

da li znate da fila ima pravo da menja pika prve runde sa kingsima tako da ako kojim slucajem kingsi prodju na loteriju bolje od file, zamenice pikove.

Deki

pre 7 godina

Napokon se resili Kazinsa... mada bih ga ja za drugu zvezdu menjao a ne za pikove i sabane, ali opet, kingsi nisu toliko dobri da privuku zvezdu medju svoje redove... svakako treba istrpeti ove promene u sledece 2-3 godine dok se ne stvori ekipa a mozda i bude neka zvezda medju njima ili trejd materijala za zvezdu

gao

pre 7 godina

mislim da bi Markel Fulc bio pun pogodak,sto se trejda Kazinsa tice,ne znam,verovatno dobar potez,7 god. grade igru oko njega a nigde play-off-a,uzimajuci da je na leto slobodni agent i da bi trazio min. 150mil. za produzetak ugovora (pitanje i dali bi produzio) mozda i dobar potez kingsa,nzm,vreme ce pokazati.

Jim Beam

pre 7 godina

Kao da su Kingsi svake godine igrali finale zapada pa je ovo tragedija. Sedam godina prave tim oko Bugija i nisu ušli u plejof. Menjali su se treneri, GM, saigrači i ništa. Pri tome Kazins, koji je bez dileme sjajan igrač, ima ozbiljnih problema u glavi očigledno. Trejd je bio neminovnost, a za igrača sa takvim temperamentom nisu mogli mnogo da dobiju jer svi znaju šta to povlači.

Po meni je greška napravljena prošle ili predprošle sezone jer su mogli mnogo više da dobiju za njega čini mi se. Sada je bilo daj šta daš jer nijedna ozbiljna franšiza nije bila sprema za trejd. Mogu sada Divca da pljuju, ali ovo je hrabra i pre svega očekivana odluka. Nadam se da će ih razdrmati malo.

црна овца друштва

pre 7 godina

Тајрик се враћа кући!!! Одличан играч, повреде су га спречиле да уради нешто више, али надам се да ће коначно и срећа да га послужи и да га повреде заобиђу. Куфос је у овој екипи рекао бих вишак и он и Геј би могли врло брзо да оду, а да дође неки квалитетан центар који ће делити минутажу са Вилијем. Веома је важно да Колисон остане у екипи јер је најконстантнији играч већ годинама и уз једну добру четворку са драфта и Богдана који ће уз Бадија донети један додатни квалитет на позицији 2, Кингси следеће сезоне коначно могу до плеј офа

GM

pre 7 godina

Uzdati se unapred da ce bas za pik koji su dobili dobiti neku buducu superzvezdu je krajnje neozbiljno, pogotovo sto to mozda nece biti ni TOP10 pik, a u ovom veku se svake godine cak i u TOP3 izabranih skoro redovno pojavi bar jedan corak koji ne postane ni standardni starter u svojim timovima, a kamoli all-star, dok u drugoj rundi drafta tamo neki 41.pik Jokic ili bukvalno poslednji 60.pik Ajzea Tomas prevazidje sva ocekivanja i prognoze. To je lutrija, dok ono sto sada Sakramento sigurno ima posle ovog trejda, to je ustedjenih 200 miliona dolara koliko su planirali da zarobe za Kazinsov najavljivan maksimalni ugovor. Na leto slobodni agenti postaju mnoge NBA zvezde od kojih neki vise zasluzuju maksimalan ugovor sto njihovi sadasnji klubovi mozda nece uspeti da ispostuju, poput clanova tandema iz GSW Durenta i Karija, ili iz Klipersa Pola i Grifina, a ugovor istice i Hejvordu iz Jute, Milsapu iz Atlante, Lauriju iz Toronta... itd... itd... Da bi se dala konacna ocena Divcevog poteza treba sacekati jesen i njihov roster za pocetak 2017-18 sezonu, jer ovako ne znamo ko i sta im je glavna zamena za bivsu glavnu zvezdu, a to necemo znati ni posle drafta, nego tek kada se bude videlo kako su preusmerene pare koje su trebale da odu Kazinsu.

saeKn

pre 7 godina

Glup potez za medalju ali ne verujem da je to odluka Divca jer je skoro izasao u javnost da ga nece trejdovati. Divac bi trebao da da ostavku jer definitivno vlasnik nema veze sa kosarkom, a sve odlucuje.

Славиша

pre 7 godina

Užasan potez jednog od najgorih generalnih menagera.
(Marko, 20. februar 2017 18:17)

Зашто?

Баш желим одговор након моје констатације.

Казинс је познат као "ван мен шоу", није добар за хемију тима, и након 7 година мучења у Сакрамненту, без плеј-офа, са пуним селери кепом, требало је да наставе и даље? Са њим није могуће довести неког плеј-оф играча. Понављам СЕДАМ година се гради око њега, прошло је десетине играча, није реално да баш нико није добар.
Идемо даље, Никола Јокић, којег би сваки тим пожелео, зарађује ове и идуће године око 1.5 милиона по сезони (руки уговор), ко каже да неки од пикова неће бити нови Јокић? Не заборави да је Никола био 41. пик у ДРУГОЈ рунди. Са друге стране, деси се Ентони Бенет, кошаркаш Фенера са 15 минута у Европи, а био је први пик прве рунде.
Фила је прошле године била тим у рангу са Ефесом, идуће ће бити сигурна у плеј-офу.

Кингси су морали да оставе Казинса и чекају његову пензију да би кренули даље?

Zile

pre 7 godina

Ne pratim toliko NBA ali ako u timu imate Kazinsa, Ronda i Losona koji je kidao u Denveru, mozda je trebao drugi trener... Hild je ekstra ali previse mlad, los posao Divca.

aco

pre 7 godina

Rondo i Bogdan kao bekovi. To bih voleo da vidim. Rondo je nekad bio kao Markovic u odbrani, a kao Teo u napadu. Pala mu je forma, ali nije kasno da se trgne.

ni po babu ni po stričevima

pre 7 godina

Divca u americi osuđuju iz razloga što je pre dve nedelje na ESPN -u tvrdio da Kazins nije na trejd listi , dakle optužuju ga zbog laganja.

bubzzz

pre 7 godina

Jako logičan potez, mislim da će korist imati i Kingsi i Kazins. Jer on ne može tim da odvede u plejoff a nijr više mlad da se oko njega gradi tim. Najbolje ovako restart pa ispočetka. U NBA je najgore kad si prosečan tim na osmom, devetom mesto kao Kingsi. Nit dobiješ dobre pikove nit si konkurentan za titulu.

Jim Beam

pre 7 godina

Kao da su Kingsi svake godine igrali finale zapada pa je ovo tragedija. Sedam godina prave tim oko Bugija i nisu ušli u plejof. Menjali su se treneri, GM, saigrači i ništa. Pri tome Kazins, koji je bez dileme sjajan igrač, ima ozbiljnih problema u glavi očigledno. Trejd je bio neminovnost, a za igrača sa takvim temperamentom nisu mogli mnogo da dobiju jer svi znaju šta to povlači.

Po meni je greška napravljena prošle ili predprošle sezone jer su mogli mnogo više da dobiju za njega čini mi se. Sada je bilo daj šta daš jer nijedna ozbiljna franšiza nije bila sprema za trejd. Mogu sada Divca da pljuju, ali ovo je hrabra i pre svega očekivana odluka. Nadam se da će ih razdrmati malo.

Славиша

pre 7 godina

Užasan potez jednog od najgorih generalnih menagera.
(Marko, 20. februar 2017 18:17)

Зашто?

Баш желим одговор након моје констатације.

Казинс је познат као "ван мен шоу", није добар за хемију тима, и након 7 година мучења у Сакрамненту, без плеј-офа, са пуним селери кепом, требало је да наставе и даље? Са њим није могуће довести неког плеј-оф играча. Понављам СЕДАМ година се гради око њега, прошло је десетине играча, није реално да баш нико није добар.
Идемо даље, Никола Јокић, којег би сваки тим пожелео, зарађује ове и идуће године око 1.5 милиона по сезони (руки уговор), ко каже да неки од пикова неће бити нови Јокић? Не заборави да је Никола био 41. пик у ДРУГОЈ рунди. Са друге стране, деси се Ентони Бенет, кошаркаш Фенера са 15 минута у Европи, а био је први пик прве рунде.
Фила је прошле године била тим у рангу са Ефесом, идуће ће бити сигурна у плеј-офу.

Кингси су морали да оставе Казинса и чекају његову пензију да би кренули даље?

bubzzz

pre 7 godina

Jako logičan potez, mislim da će korist imati i Kingsi i Kazins. Jer on ne može tim da odvede u plejoff a nijr više mlad da se oko njega gradi tim. Najbolje ovako restart pa ispočetka. U NBA je najgore kad si prosečan tim na osmom, devetom mesto kao Kingsi. Nit dobiješ dobre pikove nit si konkurentan za titulu.

ni po babu ni po stričevima

pre 7 godina

Divca u americi osuđuju iz razloga što je pre dve nedelje na ESPN -u tvrdio da Kazins nije na trejd listi , dakle optužuju ga zbog laganja.

GM

pre 7 godina

Uzdati se unapred da ce bas za pik koji su dobili dobiti neku buducu superzvezdu je krajnje neozbiljno, pogotovo sto to mozda nece biti ni TOP10 pik, a u ovom veku se svake godine cak i u TOP3 izabranih skoro redovno pojavi bar jedan corak koji ne postane ni standardni starter u svojim timovima, a kamoli all-star, dok u drugoj rundi drafta tamo neki 41.pik Jokic ili bukvalno poslednji 60.pik Ajzea Tomas prevazidje sva ocekivanja i prognoze. To je lutrija, dok ono sto sada Sakramento sigurno ima posle ovog trejda, to je ustedjenih 200 miliona dolara koliko su planirali da zarobe za Kazinsov najavljivan maksimalni ugovor. Na leto slobodni agenti postaju mnoge NBA zvezde od kojih neki vise zasluzuju maksimalan ugovor sto njihovi sadasnji klubovi mozda nece uspeti da ispostuju, poput clanova tandema iz GSW Durenta i Karija, ili iz Klipersa Pola i Grifina, a ugovor istice i Hejvordu iz Jute, Milsapu iz Atlante, Lauriju iz Toronta... itd... itd... Da bi se dala konacna ocena Divcevog poteza treba sacekati jesen i njihov roster za pocetak 2017-18 sezonu, jer ovako ne znamo ko i sta im je glavna zamena za bivsu glavnu zvezdu, a to necemo znati ni posle drafta, nego tek kada se bude videlo kako su preusmerene pare koje su trebale da odu Kazinsu.

Extream

pre 7 godina

@Славиша
Ako krenemo hronoloski, kad je Divac stigao kao GM u SAC, imao je Cousinsa koji je imao jos 2 godine do isteka ugovora. Tada je potraznja za njim postojala i ozbiljno je drzao cenu jer je bio stav cele lige da mu nedostaju adekvatni saigraci za uspeh. Na Divcu kao GM-u je bila odluka ili ce ga tradeovati za nesto sto vredi ili ce pokusati rebuild sa njim u timu. On se odlucio za ovo drugo i u potpunosti upropastio sve. '15 je draftovao Cauley-Steina, a '16 nesrecnog Papagiannisa (centri). Dok se za CS moze reci da je opravdao ocekivanja (deff orjentisan centar), ovaj drugi je potpuni promasaj. Dovodjenje Ronda na 1 godinu za ogromne pare gde su ga odmah izgubili i ponovo rebuild, evidentno bez vecih izgleda za uspeh. Mogao je Cousins biti tradeovan i prosle sezone, ali je to ponovo odbijeno.
I sad zasto je to greska??? Pa kad je sinoc krenula pricao eventualnom trade-u Cousinsa, skoro svaki GM je bio zainteresovan za njega za njega ako bi cena bila "next to nothing" (izvor americki sajtovi), jer nikome nije bio interes da dovedu igraca koji za pola godine postaje neograniceno slobodan agent i moze da ode za dzabe (NO je procenio da imaju adute da ga zadrze). Ovako je Vlade svojim potezima devalvirao vrednost najboljeg igraca, a pride i diskreditovao sebe kao osobu cije izjave ce se od sada gledati sa ozbiljnom dozom rezerve. Licno misljenje, morali su da pojure Holidaya u ovom tradu i da pokusaju sada sa Okaforom... Time bi izvukli malo ovu nesrecnu situaciju...

skr

pre 7 godina

Da je Kazins bio problem, jeste ali bi od ove ponude vise ponudilo bar 10 klubova da su znali da je to dovoljno. Prica ide da je Vivek (vlasnik Kingsa) veliki fan Badi Hilda i da je on taj koji je progurao ovaj transfer. Divac radi los posao ali ignorise se da Kingsi vec 10 godina vuku katastrofalne poteze, Divac je najmanji problem.

Inace prica se da su Kingsi u pregovorima sa Minesotom o trejdu a igraci koji se pominju kao moguci su Sabaz Mohamed i Bjelica. Bilo bi super videti Bjelicu tamo, da pokusa da pokaze sta zna, makar i u najgorem timu lige.

antiDebil

pre 7 godina

Užasan potez jednog od najgorih generalnih menagera.
(Marko, 20. februar 2017 18:17

Divac je takodje bio najgori predsednik u istoriji olimpijskog komiteta pa na kraju zavrsismo OI sa nekakvim rekordom ?
Dag Kristi je juce 5 puta ponovio da Bogdan sledece godine stize u Sakramento tako da je to zavrsena stvar.
Simpaticno mi je pvo pisanije u vezi Sakramenta a ovde imamo situaciju da fmp kome niko nije mogao da zabrani kako ce oni da se zovu nije hteo da dovede Jokica za pisljivih 10 hiljada evra. Umesto da se govori o takvim vizionarima mi govorimo o necemu nedostiznom !

saeKn

pre 7 godina

Glup potez za medalju ali ne verujem da je to odluka Divca jer je skoro izasao u javnost da ga nece trejdovati. Divac bi trebao da da ostavku jer definitivno vlasnik nema veze sa kosarkom, a sve odlucuje.

Zemunac

pre 7 godina

Nije Divac nenormalan (blago rečeno, da bi mi pustili komentar) nego onaj ko mu je poverio posao. Smeje mu se ceo svet.

I nije toliko sporan (racionalno gledano) sam trejd Kazinsa, ali sporno je šta su dobili u zamenu. Tužno.

zARKO

pre 7 godina

@Славиша
Nije sporno sto su Kazinsa trejdovali, bilo je krajnje vreme. Tu mu se jedino moze zameriti sto ga nije ranije trejdovao kad su mogli vise da dobiju.
Zamera mu se, sa debelim pravom, sta je dobio zauzvrat. Ovo je totalna smejurija...jos je na kraju u dil dodao i Kaspija koji kad je zdrav je bolji od svih ovih igraca sto su dobili zauzvrat?! Bar da su zagrizli za Holideja, ili za par veterana, ili za bolje pikove (ovaj iz prve runde je Filin zasticeni, tako da ako budu izvuceni od 3-7 mesta na draftu, Fila uzima igraca :D) ovako su dali jednog od 3-4 najbolja napadaca lige ni za sta prakticno...

bolero

pre 7 godina

Divac nije odrzao rec i izgub?o je kredibilitet .Mislim da ce uskoro dobiti otkaz, najverovatnije jos ove godine. Do sada nije povukao ni jedan dobar potez.

загор

pre 7 godina

може уз богдана и луку митровића. и на њега има права :)
па да танкују наредних 16 годинаер. мада, воватно да су већ дали пикове у бар наредних 10 доводећи неке полуиграче.
казинса је теребало да трејдују када је то тражио џорџ карл.

црна овца друштва

pre 7 godina

Тајрик се враћа кући!!! Одличан играч, повреде су га спречиле да уради нешто више, али надам се да ће коначно и срећа да га послужи и да га повреде заобиђу. Куфос је у овој екипи рекао бих вишак и он и Геј би могли врло брзо да оду, а да дође неки квалитетан центар који ће делити минутажу са Вилијем. Веома је важно да Колисон остане у екипи јер је најконстантнији играч већ годинама и уз једну добру четворку са драфта и Богдана који ће уз Бадија донети један додатни квалитет на позицији 2, Кингси следеће сезоне коначно могу до плеј офа

Zile

pre 7 godina

Ne pratim toliko NBA ali ako u timu imate Kazinsa, Ronda i Losona koji je kidao u Denveru, mozda je trebao drugi trener... Hild je ekstra ali previse mlad, los posao Divca.

боро

pre 7 godina

Гледам и не могу да вјерујем да има толико искомплексираних људи да пљују чим се спомене име Дивац, човјек који је цијењен свугдје осим код свог народа,али ако то долази од Човићевих фанова онда ме не чуде ни коментари таквих стручњака којима је горепоменути идол менаџерства и управљања украденим,народним новцем а овамо коментаришу систем трејдовања у НБА.Невјероватно колико су људи затровани

Ja pa ja

pre 7 godina

Baš mi i ne izgleda da Divac ima viziju, a niti mi se čini da će imati naročito visok pik na draftu - pogotovo ne onaj Pelikansa, jer bi oni lako mogli u plej-of. Zapravo, čak i da imaju visok pik, odabraće pogrešnog igrača, kao i dosad. Mada, Divac sigurno nije imao odlučujuću ulogu u ovom trejdu. To je maslo gazde Viveka.

Mirko

pre 7 godina

Ako je, Kazins nije timski igrac i antipatican je. Divac se predomislio i to je njegovo pravo - doslo mu do grla.
Pokazao je inicijativu, da ne kazem m..a.
Pikovi su super, ali je lutrija a centre nema. Da mu nisam u kozi. Neka mu je Bog napomoc.

Styx river

pre 7 godina

@Славиша
Da, ali sta bi sada trebalo svaka ekipa u NBA da izbegava DMC zbog timske hemije? Tesko je danas navesti centra koji moze biti korisniji od njega. E sad stoji to sto Kingsi, iz bilo kog razloga pa i toga sto si naveo( 7 godina bez uspeha) hoce da ga se rese. I uspelo im je. Velika vecina ih zbog toga i ne osudjuje vec zbog necega drugog. Sta su dobili za njega? Dva Evrokup igraca i Badija psa kosarkasa? Ne mogu da poverujem u to da neki NBA klub nije mogao i hteo da im ponudi nesto vise. Mnogo cudan, neocekivan, rez uprave Kingsa. Sto se tice Phille nekako ne znam da li su vredele sve te godine tankovanja, svaka cast Embiidu, Okaforu, Noelu, Saricu i ekipi ali nekako tesko da ce i sledece godine nesto vise uraditi od mozda borbe za 7,8 mesto jer, iako se Simons vrati taj tim je nekako cudan i nazalost sklon povredama. Ako su godine provedene na ubedljivo poslednjem mestu u ligi vredele za to onda ok.

RoCo

pre 7 godina

da li znate da fila ima pravo da menja pika prve runde sa kingsima tako da ako kojim slucajem kingsi prodju na loteriju bolje od file, zamenice pikove.

Иван

pre 7 godina

То је мало компликованије него што изгледа. Казинс је сметња. Али кога добити за њега? Скуп је, ником се не ризикује да плаћа играча који је потенцијална мина за тим. Плус, ко то хоће да дође у Сакраменто од већих звезда? Видимо како иде са Јокићевим Денвером: он главни играч није проблематичан, штавише, може ти само побољшати статистику, али Денвер је Денвер. Пол Џорц би легао сјајно Нагетсима, али Денвер је Денвер... Да је Њујорк, Лос Анђелес, или бар Чикаго, Мајами, Бостон, Сан Франциско, неки од тих фенси градова...! Врло ће тешко Кингси градити тим за неки запаженији учинак, чак и кроз високе пикове на драфту. Тамо је само екипа састављена од два странца (Владе и Пеђа) и проблематичне звезде у паду (Вебер) могла нешто више. Но, видећемо...

gao

pre 7 godina

mislim da bi Markel Fulc bio pun pogodak,sto se trejda Kazinsa tice,ne znam,verovatno dobar potez,7 god. grade igru oko njega a nigde play-off-a,uzimajuci da je na leto slobodni agent i da bi trazio min. 150mil. za produzetak ugovora (pitanje i dali bi produzio) mozda i dobar potez kingsa,nzm,vreme ce pokazati.

Sa terena

pre 7 godina

Na papiru havarija od trejda, mada uz malo srece, vreme moze da pokaze da je Divac u pravu. U sustini Divac & Co. su pravilno procenili da je Cousins, u stvari, Karmelo Antoni sa sijaset tehinckih gresaka. Dakle, izvrstan individualni igrac, ali kancer za tim. Ti sad mozes da ga drzis u timu do kraja karijere i prodas dosta njegovih dresova, ali taj play off videti nece. Dakle, imali su opciju da grade tim oko Demarkusa, ali su po meni pravilno procenili da tu nema 'leba. Ono sto je mnogima promaklo je da Kingsi prakticno nemaju skupog igraca pod dugogodisnjim ugovorom - svi iole placeniji igraci postaju slobodni 2018. ili 2019, sto Kingsima daje nevidjenu fleksibilnost. I umesto da ovom das max ugovor i okacis sebi kamen oko vrata, ti ga das ni za sta i oslobodis 200 miliona u cap-u, sto ti omogucava da pojuris Jokica 2019. ili nekog ozbiljnog free agenta ranije. U medjuvremenu, mozes da uzmes Bobija, narocito ako ga Detroit otpusti (ili Bjelicu), i imas par pikova u prvoj i drugoj rundi ovogodisnjeg drafta, koji bi trebalo da bude prilicno jak. Mislim da je Vlade vec pokusao od opipa puls Nagetsima za Jokica, ali se Denver verovatno nasmejao na tu ponudu. Sto se tice Cousinsa, ovo mu je poslednja sansa - ako ne prihvati cinjenicu da ce biti druga violina u Nju Orleansu, zavrsice kao Karmelo. Divcu se moze zameriti sto ovo nije uradio ranije, ali se vlasnik verovatno neckao do poslednjeg tretutka. Sad je samo pitanje da li ce svi imati strpljenja da cekaju jos 2 godine.

Mladen

pre 7 godina

Da li je dobar potez, vreme ce pokazati. Da li ima logike kod ovakvog poteza, ima. Kazins je neosporno sjajan igrac, ali ocigledno nije igrac oko kojeg moze da se gradi tim, sto se vidi i ove i prethodnih godina. Sa druge strane, odlaskom Kazinsa, otvara se mnogo prostora u budzetu i rasterecuje se seleri kep, jer bi se novim ugovorom Kingsi mozda i ukopali na 5+ godina i manje vise iskesirali 200 milki. Ovako, sa dobrom organizacijom, skautingom i menadzrisanjem, Kingsi mogu da profitiraju na duze staze, ali tu mora mnogo kockica da se sklopi. Videcemo u svakom slucaju. Sto se Divca tice, ne mogu da sudim, mnoge stvari mi nisu jasne, ali isto tako sam svestan da postoji mnogo detalja i 'fazona' koje mi neznamo i ne mozemo da vidimo.

GM

pre 7 godina

Svi koji kritikuju trn komentar ne sadrzi neko obrazlozenjejd, gotovo svi, kazu da ne valja trejd za Kingse, da je los potez...
A ni jedae.

Da li je Kazins igrac koji moze da vodi Kingse do titule divizije ili polufinala barem konferencije? NE!

Da li je Kazins igrac koji je atraktivan i zbog kojeg ce ljud kupovati kartu da ga gledaju bez obzira na rezultate tima? NE! Covek vec u prvom delu sezone pocinje da bude suspendovan zbog maksimalnog broja tehnickih gresaka?! O cemu vi pricate...

I jos dve da je ostao, pricalo se da bi dobio najveci ugovor u istoriji, cime Kingsi ne bi imali prostora i sanse da sastave ekipu da u plejof makar udje.


Ovako Hild i Galovej imaju perspektivu, Evansu istice ugovor na kraju sezone i oslobadja salery cap za 10 miliona i ponovo moze da se dovede neki slobodni agent koji bi bio jos veca prednost za tim. A cak su se otarasili i Kaspija koji ne igra nista 3 miliona.
I evo poslednja vest da ce da otpuste Barnsa, 6 miliona.
Jos samo Geja da trejduju negde i imaju mozda i najveci prostor za kreiranje novog tima, sa mladim igracima i slobodnim agentima na leto.

Neka neko objasni zasto su Kingsi trebali da zadrze Kazinsa, koji na leto hoce 30 miliona po sezoni i... sta da rade sa njim, jos na zapadu. Igrali bi plejof juce.

khoma

pre 7 godina

Boogi siledžija i na terenu i van njega dobro su ga se otarasili nije zaslužio ni za Partizan da igra...nikad neće ništa osvojiti jer je sitan u glavi

Deki

pre 7 godina

Napokon se resili Kazinsa... mada bih ga ja za drugu zvezdu menjao a ne za pikove i sabane, ali opet, kingsi nisu toliko dobri da privuku zvezdu medju svoje redove... svakako treba istrpeti ove promene u sledece 2-3 godine dok se ne stvori ekipa a mozda i bude neka zvezda medju njima ili trejd materijala za zvezdu

загор

pre 7 godina

пеликанси нису међу најгорим тимовима лиге. са казонсом ће вероватно у плејоф.

beogradski

pre 7 godina

moje mišljenje je da je kaznis jedan prosečan centar o kome se mnogo priča, gledao sam ga dosta puta i apsolutno nisam oduševljen.....kad pogledam neke centre iz prošlosti i sadašnjosti šek, gasol, olajdzuvan, hauard, alonzo morning, mutombo, robinson, pa čak i divac....mislim iskreno da li se kaznis moze porediti sa njima, u odnosu na njih kaznis je evrologaski igrac....pa na olimpijadi kad god je kaznis igrao mi smo prilazili, kad bi igrao deandre dzordan ameri bi dizali razliku, naravno pricam o utakmici u grupi....

Tre rose

pre 7 godina

Viziju u kojoj je draftovao Papajanisa kao top15 pika...sve što treba reći je da je momak za čitavu sezonu, u 57 utakmica odigrao ukupno 17 minuta.
Doduše to je jedna od bolesti koju Kazins donosi, i kad gubiš 30 razlike mora Kazins da ispuni svoju kvotu minuta i statistike i da onemogući klinca, koliko god nemao kvalitet, da oseti malo parket u NBA.
Divac je smešan i uz GM-a Orlanda najveći cirkuzant u čitavoj ligi.

bravo Vlade Divac

pre 7 godina

Kada bilo ko od vas, koji tako sarkastično komentarišete, bude imao i delić CV-a g. Divca, tek onda imate pravo da pišete o njemu i njegovom radu.

http://www.oks.org.rs/olimpijski-komitet-srbije/organizacija/predsednik/

Legenda, bio, legenda ostao, legenda će biti... Vlade, hvala ti za sve što si do sada uradio i što ćeš još uraditi...

Славиша

pre 7 godina

Хвала на пар одговора. Разумна кошаркашка дискусија.

Свакако да је на први поглед Сакраменто мало добио. Галовеј ће одмах бити дат, с тим да је Бади Хилд одличан кошаркаш, феноменална прошла сезона на колеџу, али свакако не може тренутно у исту реченицу са Казинсом.
Само мора да се узме чињеница да њему истиче уговор као и Геју. Зашто би, примера ради, Спарси дали Ленарда или Олдриџа ако могу да сачекају лето. Сумњам да би Кингси добили више од нпр. Бертанса или најдаље Грина. Нереално је очекивање ол-стар играч за Казинса сада.
Уосталом видећемо. Колико је врхунских кошаркаша било лоше у тренерском и менаџерском послу..

Neko iz Banata

pre 7 godina

Ima previse stvari oko tog trejdova ,pikova i ugovora(zasticeni pikovi,slobodni agrenti,ograniceni slobodni agenti i sl.),tako da nije bas sve tako crno belo kao sto komentarori ovde imaju utisak.Mora da se gledaju svi igraci i salery cap za vise godina unapred(narocito ako se tu doda i tankovanje i trziste koje se vezuje za neku ekipu-privlacenje all-star igraca),zacas se gubitnicka ekipa pretvori u PO.Ovakvi potezi GM nisu retkost,ali potrebno je vreme da se vidi sta mu je cilj i koliko ce biti uspesan(primer Bruklina-Bostona i File )

Nemanja

pre 7 godina

Zao mi je ali Divac je morao da napravi atmosferu koja odgovara Kazinsu, a ne da problem atmosfere resava prodajom najboljih igraca, generalno tako je to i u Klivlendu, zna se kome se prilagodjava sve ... Po meni je ovo uzasnan poslovan potez Kingsa, nadam se da ce me Divac osporiti, a oni sto bi kao argument upotrebili da nije bilo drugog nacina i da je Kazins zeleo da ode ... pa trebalo je odavno nesto da se uradi da Kazins ne bude ne zadovoljan.

aco

pre 7 godina

Rondo i Bogdan kao bekovi. To bih voleo da vidim. Rondo je nekad bio kao Markovic u odbrani, a kao Teo u napadu. Pala mu je forma, ali nije kasno da se trgne.

Bree

pre 7 godina

Ovi hoce da krenu putem Filadelfije. Cuj Tajrik Evans da zameni Rudija Geja, haha. Pa bolji je ovako povredjen i rovit Rudi od 100% spremnog Evansa. Jako losi potezi Divca, imati u vidu da strucnjaci govore da je sledeci draft jedan od slabijih, ako ne i najslabiji u poslednjih 15-20 god.

strugav

pre 7 godina

Citajte stampu iz Amerike i Sakramenta - svi su ogorceni ovim potezom i traze da odu i Divac i Vivek. Divcev trejd sa Filadelfijom nazivaju i moronski.

Ho ruk

pre 7 godina

Kada zaposlis duduka i neiskusnog coveka na mesyo GM ovakvi kiksevi su potpuno legitimni.Kosarku je igrao fantasticno a ovaj posao obavlja ocajno.

BBO

pre 7 godina

Ti pikovi Pelikana su bezvredni. Oni (NOP) ce sa Kazinsom 99% uci u plej-of, sto automatski znaci nisko rangurani pik prve runde za Sakramento. Oni centra nece juruti sigurno, jer u rosteru (odnosno u njihovom D ligaskom timu) imaju Papajanisa i Labisjea.

Terenac

pre 7 godina

Divac se baš blamira kao menadžer Kingsa.
Otkad je doveo Belinelija i Kufosa kao startne igrače, pa onda uz Kaznsa i Koli-Stajna izabere centra Papajanisa na draftu, pa dovođenje Ronda koga od bostonskih dana više ne interesuje takmičarska košarka.
Ali sad je barem dobio sjajnog beka, Hilda, oslobodio prostor novim centrima...

djura

pre 7 godina

@extream
Cela prica ti se rusi zato sto je Cousins UFA tek na leto 2018. Znaci nije iznajmljivanje na pola godine vec minimum godinu ipo. A da ga je Vlade dao za dzabe dao je. Najgori GM u ligi.

SHWWWW

pre 7 godina

Twin Towers nisu imali uspjeh?XD Proverite nesto pa onda govorite .Houston je dosao u finale sa Twin Towers i unistio Lakerse 86 4-1,ali se kasnije Ralph Sampson povrijedio.Sto se tice trade msm da je ovo lagan playoff za NO posto su ovo dva najbolja ofanzivna igraca a Davis je jedan od najboljih defanzivaca.Samo zavisi od toga koliko su spremni za timski rad i saradnju.

munja

pre 7 godina

reko bih da frustrirani panteri bacaju komentare ovde. a ne sećaju se da fmp odbacio jokića i smešno mali ugovor jer je bio 'netalentovan'. sačekajmo jesen, očigledno je da se pravi tim za sledeću godinu pa onda da da se vidimo i pričamo.

102

pre 7 godina

moje mišljenje je da je kaznis jedan prosečan centar o kome se mnogo priča, gledao sam ga dosta puta i apsolutno nisam oduševljen.....kad pogledam neke centre iz prošlosti i sadašnjosti šek, gasol, olajdzuvan, hauard, alonzo morning, mutombo, robinson, pa čak i divac....mislim iskreno da li se kaznis moze porediti sa njima, u odnosu na njih kaznis je evrologaski igrac....pa na olimpijadi kad god je kaznis igrao mi smo prilazili, kad bi igrao deandre dzordan ameri bi dizali razliku, naravno pricam o utakmici u grupi....
(beogradski, 20. februar 2017 19:52)

Jokic ;)

nwa

pre 7 godina

Moze li mi neko ko se vise razume u ove stvari reci da li Vlade Divac ima bitnu ulogu u ovim trejdovima,ili to neko iznad njega odredjuje?Jer ako je ovo Vlade uradio,ja iako nisam toliko u nba-u,deluje mi kao jako glup potez.

Karamba...

pre 7 godina

Bagi je zver od igrača...trenutno mu niko ne može parirati na toj poziciji,i ko ne ume da iskoristi njegovih over 30 points i 15 skokova per game je čisti papak!

Aleksa

pre 7 godina

Koliko ja vidim, javnost ovde uglavnom mlati praznu slamu. Definitivno da je ostao do kraja ugovora morali bi debele pare da mu daju da ne ode kao slobodan igrac. Dakle, tako posmatrajuci i imajuci pritom u vidu da nije timski igrac, dobro je sto su ga trejdovali. Medjutim, nikako se ne moze zanemariti cinjenica da bi prosle ili prethodne sezone izvukli mnogo vise. Dakle, da su ga tada trejdovali moglo bi se reci da "imaju viziju". Ovako, samo da su racionalni, ali malcice kasno da bi se izvukla neka debela korist od trejda, samim tim i pohvala javnosti.

bskfan

pre 7 godina

Da li bi iko normalan za Bagija dao 40 miliona godisnje? To je bio problem, jer ga po nekim klauzulama ili sta vec, sleduje maksimalni ugovor od preko 200 miliona za 5 godina. Bagi jeste jak igrac ali je ujedno sputavao igru drugih igraca. Zato je Jokic bolji od mnogih drugih asova jer on svojom igrom cini sve igrace oko sebe boljim nego sto stvarno jesu. Uostalom, videcemo kako ce Pelikani proci sa Bagijem.

црна овца друштва

pre 7 godina

Тајрик се враћа кући!!! Одличан играч, повреде су га спречиле да уради нешто више, али надам се да ће коначно и срећа да га послужи и да га повреде заобиђу. Куфос је у овој екипи рекао бих вишак и он и Геј би могли врло брзо да оду, а да дође неки квалитетан центар који ће делити минутажу са Вилијем. Веома је важно да Колисон остане у екипи јер је најконстантнији играч већ годинама и уз једну добру четворку са драфта и Богдана који ће уз Бадија донети један додатни квалитет на позицији 2, Кингси следеће сезоне коначно могу до плеј офа

antiDebil

pre 7 godina

Užasan potez jednog od najgorih generalnih menagera.
(Marko, 20. februar 2017 18:17

Divac je takodje bio najgori predsednik u istoriji olimpijskog komiteta pa na kraju zavrsismo OI sa nekakvim rekordom ?
Dag Kristi je juce 5 puta ponovio da Bogdan sledece godine stize u Sakramento tako da je to zavrsena stvar.
Simpaticno mi je pvo pisanije u vezi Sakramenta a ovde imamo situaciju da fmp kome niko nije mogao da zabrani kako ce oni da se zovu nije hteo da dovede Jokica za pisljivih 10 hiljada evra. Umesto da se govori o takvim vizionarima mi govorimo o necemu nedostiznom !

боро

pre 7 godina

Гледам и не могу да вјерујем да има толико искомплексираних људи да пљују чим се спомене име Дивац, човјек који је цијењен свугдје осим код свог народа,али ако то долази од Човићевих фанова онда ме не чуде ни коментари таквих стручњака којима је горепоменути идол менаџерства и управљања украденим,народним новцем а овамо коментаришу систем трејдовања у НБА.Невјероватно колико су људи затровани

aco

pre 7 godina

Rondo i Bogdan kao bekovi. To bih voleo da vidim. Rondo je nekad bio kao Markovic u odbrani, a kao Teo u napadu. Pala mu je forma, ali nije kasno da se trgne.

Bree

pre 7 godina

Ovi hoce da krenu putem Filadelfije. Cuj Tajrik Evans da zameni Rudija Geja, haha. Pa bolji je ovako povredjen i rovit Rudi od 100% spremnog Evansa. Jako losi potezi Divca, imati u vidu da strucnjaci govore da je sledeci draft jedan od slabijih, ako ne i najslabiji u poslednjih 15-20 god.

beogradski

pre 7 godina

moje mišljenje je da je kaznis jedan prosečan centar o kome se mnogo priča, gledao sam ga dosta puta i apsolutno nisam oduševljen.....kad pogledam neke centre iz prošlosti i sadašnjosti šek, gasol, olajdzuvan, hauard, alonzo morning, mutombo, robinson, pa čak i divac....mislim iskreno da li se kaznis moze porediti sa njima, u odnosu na njih kaznis je evrologaski igrac....pa na olimpijadi kad god je kaznis igrao mi smo prilazili, kad bi igrao deandre dzordan ameri bi dizali razliku, naravno pricam o utakmici u grupi....

Zile

pre 7 godina

Ne pratim toliko NBA ali ako u timu imate Kazinsa, Ronda i Losona koji je kidao u Denveru, mozda je trebao drugi trener... Hild je ekstra ali previse mlad, los posao Divca.

Karamba...

pre 7 godina

Bagi je zver od igrača...trenutno mu niko ne može parirati na toj poziciji,i ko ne ume da iskoristi njegovih over 30 points i 15 skokova per game je čisti papak!

Jim Beam

pre 7 godina

Kao da su Kingsi svake godine igrali finale zapada pa je ovo tragedija. Sedam godina prave tim oko Bugija i nisu ušli u plejof. Menjali su se treneri, GM, saigrači i ništa. Pri tome Kazins, koji je bez dileme sjajan igrač, ima ozbiljnih problema u glavi očigledno. Trejd je bio neminovnost, a za igrača sa takvim temperamentom nisu mogli mnogo da dobiju jer svi znaju šta to povlači.

Po meni je greška napravljena prošle ili predprošle sezone jer su mogli mnogo više da dobiju za njega čini mi se. Sada je bilo daj šta daš jer nijedna ozbiljna franšiza nije bila sprema za trejd. Mogu sada Divca da pljuju, ali ovo je hrabra i pre svega očekivana odluka. Nadam se da će ih razdrmati malo.

Славиша

pre 7 godina

Užasan potez jednog od najgorih generalnih menagera.
(Marko, 20. februar 2017 18:17)

Зашто?

Баш желим одговор након моје констатације.

Казинс је познат као "ван мен шоу", није добар за хемију тима, и након 7 година мучења у Сакрамненту, без плеј-офа, са пуним селери кепом, требало је да наставе и даље? Са њим није могуће довести неког плеј-оф играча. Понављам СЕДАМ година се гради око њега, прошло је десетине играча, није реално да баш нико није добар.
Идемо даље, Никола Јокић, којег би сваки тим пожелео, зарађује ове и идуће године око 1.5 милиона по сезони (руки уговор), ко каже да неки од пикова неће бити нови Јокић? Не заборави да је Никола био 41. пик у ДРУГОЈ рунди. Са друге стране, деси се Ентони Бенет, кошаркаш Фенера са 15 минута у Европи, а био је први пик прве рунде.
Фила је прошле године била тим у рангу са Ефесом, идуће ће бити сигурна у плеј-офу.

Кингси су морали да оставе Казинса и чекају његову пензију да би кренули даље?

bubzzz

pre 7 godina

Jako logičan potez, mislim da će korist imati i Kingsi i Kazins. Jer on ne može tim da odvede u plejoff a nijr više mlad da se oko njega gradi tim. Najbolje ovako restart pa ispočetka. U NBA je najgore kad si prosečan tim na osmom, devetom mesto kao Kingsi. Nit dobiješ dobre pikove nit si konkurentan za titulu.

Nemanja

pre 7 godina

Zao mi je ali Divac je morao da napravi atmosferu koja odgovara Kazinsu, a ne da problem atmosfere resava prodajom najboljih igraca, generalno tako je to i u Klivlendu, zna se kome se prilagodjava sve ... Po meni je ovo uzasnan poslovan potez Kingsa, nadam se da ce me Divac osporiti, a oni sto bi kao argument upotrebili da nije bilo drugog nacina i da je Kazins zeleo da ode ... pa trebalo je odavno nesto da se uradi da Kazins ne bude ne zadovoljan.

Extream

pre 7 godina

@Славиша
Ako krenemo hronoloski, kad je Divac stigao kao GM u SAC, imao je Cousinsa koji je imao jos 2 godine do isteka ugovora. Tada je potraznja za njim postojala i ozbiljno je drzao cenu jer je bio stav cele lige da mu nedostaju adekvatni saigraci za uspeh. Na Divcu kao GM-u je bila odluka ili ce ga tradeovati za nesto sto vredi ili ce pokusati rebuild sa njim u timu. On se odlucio za ovo drugo i u potpunosti upropastio sve. '15 je draftovao Cauley-Steina, a '16 nesrecnog Papagiannisa (centri). Dok se za CS moze reci da je opravdao ocekivanja (deff orjentisan centar), ovaj drugi je potpuni promasaj. Dovodjenje Ronda na 1 godinu za ogromne pare gde su ga odmah izgubili i ponovo rebuild, evidentno bez vecih izgleda za uspeh. Mogao je Cousins biti tradeovan i prosle sezone, ali je to ponovo odbijeno.
I sad zasto je to greska??? Pa kad je sinoc krenula pricao eventualnom trade-u Cousinsa, skoro svaki GM je bio zainteresovan za njega za njega ako bi cena bila "next to nothing" (izvor americki sajtovi), jer nikome nije bio interes da dovedu igraca koji za pola godine postaje neograniceno slobodan agent i moze da ode za dzabe (NO je procenio da imaju adute da ga zadrze). Ovako je Vlade svojim potezima devalvirao vrednost najboljeg igraca, a pride i diskreditovao sebe kao osobu cije izjave ce se od sada gledati sa ozbiljnom dozom rezerve. Licno misljenje, morali su da pojure Holidaya u ovom tradu i da pokusaju sada sa Okaforom... Time bi izvukli malo ovu nesrecnu situaciju...

saeKn

pre 7 godina

Glup potez za medalju ali ne verujem da je to odluka Divca jer je skoro izasao u javnost da ga nece trejdovati. Divac bi trebao da da ostavku jer definitivno vlasnik nema veze sa kosarkom, a sve odlucuje.

Ho ruk

pre 7 godina

Kada zaposlis duduka i neiskusnog coveka na mesyo GM ovakvi kiksevi su potpuno legitimni.Kosarku je igrao fantasticno a ovaj posao obavlja ocajno.

Tre rose

pre 7 godina

Viziju u kojoj je draftovao Papajanisa kao top15 pika...sve što treba reći je da je momak za čitavu sezonu, u 57 utakmica odigrao ukupno 17 minuta.
Doduše to je jedna od bolesti koju Kazins donosi, i kad gubiš 30 razlike mora Kazins da ispuni svoju kvotu minuta i statistike i da onemogući klinca, koliko god nemao kvalitet, da oseti malo parket u NBA.
Divac je smešan i uz GM-a Orlanda najveći cirkuzant u čitavoj ligi.

bolero

pre 7 godina

Divac nije odrzao rec i izgub?o je kredibilitet .Mislim da ce uskoro dobiti otkaz, najverovatnije jos ove godine. Do sada nije povukao ni jedan dobar potez.

Mirko

pre 7 godina

Ako je, Kazins nije timski igrac i antipatican je. Divac se predomislio i to je njegovo pravo - doslo mu do grla.
Pokazao je inicijativu, da ne kazem m..a.
Pikovi su super, ali je lutrija a centre nema. Da mu nisam u kozi. Neka mu je Bog napomoc.

Zemunac

pre 7 godina

Nije Divac nenormalan (blago rečeno, da bi mi pustili komentar) nego onaj ko mu je poverio posao. Smeje mu se ceo svet.

I nije toliko sporan (racionalno gledano) sam trejd Kazinsa, ali sporno je šta su dobili u zamenu. Tužno.

khoma

pre 7 godina

Boogi siledžija i na terenu i van njega dobro su ga se otarasili nije zaslužio ni za Partizan da igra...nikad neće ništa osvojiti jer je sitan u glavi

munja

pre 7 godina

reko bih da frustrirani panteri bacaju komentare ovde. a ne sećaju se da fmp odbacio jokića i smešno mali ugovor jer je bio 'netalentovan'. sačekajmo jesen, očigledno je da se pravi tim za sledeću godinu pa onda da da se vidimo i pričamo.

bravo Vlade Divac

pre 7 godina

Kada bilo ko od vas, koji tako sarkastično komentarišete, bude imao i delić CV-a g. Divca, tek onda imate pravo da pišete o njemu i njegovom radu.

http://www.oks.org.rs/olimpijski-komitet-srbije/organizacija/predsednik/

Legenda, bio, legenda ostao, legenda će biti... Vlade, hvala ti za sve što si do sada uradio i što ćeš još uraditi...

djura

pre 7 godina

@extream
Cela prica ti se rusi zato sto je Cousins UFA tek na leto 2018. Znaci nije iznajmljivanje na pola godine vec minimum godinu ipo. A da ga je Vlade dao za dzabe dao je. Najgori GM u ligi.

ni po babu ni po stričevima

pre 7 godina

Divca u americi osuđuju iz razloga što je pre dve nedelje na ESPN -u tvrdio da Kazins nije na trejd listi , dakle optužuju ga zbog laganja.

загор

pre 7 godina

пеликанси нису међу најгорим тимовима лиге. са казонсом ће вероватно у плејоф.

Sa terena

pre 7 godina

Na papiru havarija od trejda, mada uz malo srece, vreme moze da pokaze da je Divac u pravu. U sustini Divac & Co. su pravilno procenili da je Cousins, u stvari, Karmelo Antoni sa sijaset tehinckih gresaka. Dakle, izvrstan individualni igrac, ali kancer za tim. Ti sad mozes da ga drzis u timu do kraja karijere i prodas dosta njegovih dresova, ali taj play off videti nece. Dakle, imali su opciju da grade tim oko Demarkusa, ali su po meni pravilno procenili da tu nema 'leba. Ono sto je mnogima promaklo je da Kingsi prakticno nemaju skupog igraca pod dugogodisnjim ugovorom - svi iole placeniji igraci postaju slobodni 2018. ili 2019, sto Kingsima daje nevidjenu fleksibilnost. I umesto da ovom das max ugovor i okacis sebi kamen oko vrata, ti ga das ni za sta i oslobodis 200 miliona u cap-u, sto ti omogucava da pojuris Jokica 2019. ili nekog ozbiljnog free agenta ranije. U medjuvremenu, mozes da uzmes Bobija, narocito ako ga Detroit otpusti (ili Bjelicu), i imas par pikova u prvoj i drugoj rundi ovogodisnjeg drafta, koji bi trebalo da bude prilicno jak. Mislim da je Vlade vec pokusao od opipa puls Nagetsima za Jokica, ali se Denver verovatno nasmejao na tu ponudu. Sto se tice Cousinsa, ovo mu je poslednja sansa - ako ne prihvati cinjenicu da ce biti druga violina u Nju Orleansu, zavrsice kao Karmelo. Divcu se moze zameriti sto ovo nije uradio ranije, ali se vlasnik verovatno neckao do poslednjeg tretutka. Sad je samo pitanje da li ce svi imati strpljenja da cekaju jos 2 godine.

nwa

pre 7 godina

Moze li mi neko ko se vise razume u ove stvari reci da li Vlade Divac ima bitnu ulogu u ovim trejdovima,ili to neko iznad njega odredjuje?Jer ako je ovo Vlade uradio,ja iako nisam toliko u nba-u,deluje mi kao jako glup potez.

загор

pre 7 godina

може уз богдана и луку митровића. и на њега има права :)
па да танкују наредних 16 годинаер. мада, воватно да су већ дали пикове у бар наредних 10 доводећи неке полуиграче.
казинса је теребало да трејдују када је то тражио џорџ карл.

Styx river

pre 7 godina

@Славиша
Da, ali sta bi sada trebalo svaka ekipa u NBA da izbegava DMC zbog timske hemije? Tesko je danas navesti centra koji moze biti korisniji od njega. E sad stoji to sto Kingsi, iz bilo kog razloga pa i toga sto si naveo( 7 godina bez uspeha) hoce da ga se rese. I uspelo im je. Velika vecina ih zbog toga i ne osudjuje vec zbog necega drugog. Sta su dobili za njega? Dva Evrokup igraca i Badija psa kosarkasa? Ne mogu da poverujem u to da neki NBA klub nije mogao i hteo da im ponudi nesto vise. Mnogo cudan, neocekivan, rez uprave Kingsa. Sto se tice Phille nekako ne znam da li su vredele sve te godine tankovanja, svaka cast Embiidu, Okaforu, Noelu, Saricu i ekipi ali nekako tesko da ce i sledece godine nesto vise uraditi od mozda borbe za 7,8 mesto jer, iako se Simons vrati taj tim je nekako cudan i nazalost sklon povredama. Ako su godine provedene na ubedljivo poslednjem mestu u ligi vredele za to onda ok.

Terenac

pre 7 godina

Divac se baš blamira kao menadžer Kingsa.
Otkad je doveo Belinelija i Kufosa kao startne igrače, pa onda uz Kaznsa i Koli-Stajna izabere centra Papajanisa na draftu, pa dovođenje Ronda koga od bostonskih dana više ne interesuje takmičarska košarka.
Ali sad je barem dobio sjajnog beka, Hilda, oslobodio prostor novim centrima...

GM

pre 7 godina

Svi koji kritikuju trn komentar ne sadrzi neko obrazlozenjejd, gotovo svi, kazu da ne valja trejd za Kingse, da je los potez...
A ni jedae.

Da li je Kazins igrac koji moze da vodi Kingse do titule divizije ili polufinala barem konferencije? NE!

Da li je Kazins igrac koji je atraktivan i zbog kojeg ce ljud kupovati kartu da ga gledaju bez obzira na rezultate tima? NE! Covek vec u prvom delu sezone pocinje da bude suspendovan zbog maksimalnog broja tehnickih gresaka?! O cemu vi pricate...

I jos dve da je ostao, pricalo se da bi dobio najveci ugovor u istoriji, cime Kingsi ne bi imali prostora i sanse da sastave ekipu da u plejof makar udje.


Ovako Hild i Galovej imaju perspektivu, Evansu istice ugovor na kraju sezone i oslobadja salery cap za 10 miliona i ponovo moze da se dovede neki slobodni agent koji bi bio jos veca prednost za tim. A cak su se otarasili i Kaspija koji ne igra nista 3 miliona.
I evo poslednja vest da ce da otpuste Barnsa, 6 miliona.
Jos samo Geja da trejduju negde i imaju mozda i najveci prostor za kreiranje novog tima, sa mladim igracima i slobodnim agentima na leto.

Neka neko objasni zasto su Kingsi trebali da zadrze Kazinsa, koji na leto hoce 30 miliona po sezoni i... sta da rade sa njim, jos na zapadu. Igrali bi plejof juce.

Deki

pre 7 godina

Napokon se resili Kazinsa... mada bih ga ja za drugu zvezdu menjao a ne za pikove i sabane, ali opet, kingsi nisu toliko dobri da privuku zvezdu medju svoje redove... svakako treba istrpeti ove promene u sledece 2-3 godine dok se ne stvori ekipa a mozda i bude neka zvezda medju njima ili trejd materijala za zvezdu

gao

pre 7 godina

mislim da bi Markel Fulc bio pun pogodak,sto se trejda Kazinsa tice,ne znam,verovatno dobar potez,7 god. grade igru oko njega a nigde play-off-a,uzimajuci da je na leto slobodni agent i da bi trazio min. 150mil. za produzetak ugovora (pitanje i dali bi produzio) mozda i dobar potez kingsa,nzm,vreme ce pokazati.

102

pre 7 godina

moje mišljenje je da je kaznis jedan prosečan centar o kome se mnogo priča, gledao sam ga dosta puta i apsolutno nisam oduševljen.....kad pogledam neke centre iz prošlosti i sadašnjosti šek, gasol, olajdzuvan, hauard, alonzo morning, mutombo, robinson, pa čak i divac....mislim iskreno da li se kaznis moze porediti sa njima, u odnosu na njih kaznis je evrologaski igrac....pa na olimpijadi kad god je kaznis igrao mi smo prilazili, kad bi igrao deandre dzordan ameri bi dizali razliku, naravno pricam o utakmici u grupi....
(beogradski, 20. februar 2017 19:52)

Jokic ;)

strugav

pre 7 godina

Citajte stampu iz Amerike i Sakramenta - svi su ogorceni ovim potezom i traze da odu i Divac i Vivek. Divcev trejd sa Filadelfijom nazivaju i moronski.

GM

pre 7 godina

Uzdati se unapred da ce bas za pik koji su dobili dobiti neku buducu superzvezdu je krajnje neozbiljno, pogotovo sto to mozda nece biti ni TOP10 pik, a u ovom veku se svake godine cak i u TOP3 izabranih skoro redovno pojavi bar jedan corak koji ne postane ni standardni starter u svojim timovima, a kamoli all-star, dok u drugoj rundi drafta tamo neki 41.pik Jokic ili bukvalno poslednji 60.pik Ajzea Tomas prevazidje sva ocekivanja i prognoze. To je lutrija, dok ono sto sada Sakramento sigurno ima posle ovog trejda, to je ustedjenih 200 miliona dolara koliko su planirali da zarobe za Kazinsov najavljivan maksimalni ugovor. Na leto slobodni agenti postaju mnoge NBA zvezde od kojih neki vise zasluzuju maksimalan ugovor sto njihovi sadasnji klubovi mozda nece uspeti da ispostuju, poput clanova tandema iz GSW Durenta i Karija, ili iz Klipersa Pola i Grifina, a ugovor istice i Hejvordu iz Jute, Milsapu iz Atlante, Lauriju iz Toronta... itd... itd... Da bi se dala konacna ocena Divcevog poteza treba sacekati jesen i njihov roster za pocetak 2017-18 sezonu, jer ovako ne znamo ko i sta im je glavna zamena za bivsu glavnu zvezdu, a to necemo znati ni posle drafta, nego tek kada se bude videlo kako su preusmerene pare koje su trebale da odu Kazinsu.

BBO

pre 7 godina

Ti pikovi Pelikana su bezvredni. Oni (NOP) ce sa Kazinsom 99% uci u plej-of, sto automatski znaci nisko rangurani pik prve runde za Sakramento. Oni centra nece juruti sigurno, jer u rosteru (odnosno u njihovom D ligaskom timu) imaju Papajanisa i Labisjea.

Славиша

pre 7 godina

Хвала на пар одговора. Разумна кошаркашка дискусија.

Свакако да је на први поглед Сакраменто мало добио. Галовеј ће одмах бити дат, с тим да је Бади Хилд одличан кошаркаш, феноменална прошла сезона на колеџу, али свакако не може тренутно у исту реченицу са Казинсом.
Само мора да се узме чињеница да њему истиче уговор као и Геју. Зашто би, примера ради, Спарси дали Ленарда или Олдриџа ако могу да сачекају лето. Сумњам да би Кингси добили више од нпр. Бертанса или најдаље Грина. Нереално је очекивање ол-стар играч за Казинса сада.
Уосталом видећемо. Колико је врхунских кошаркаша било лоше у тренерском и менаџерском послу..

Mladen

pre 7 godina

Da li je dobar potez, vreme ce pokazati. Da li ima logike kod ovakvog poteza, ima. Kazins je neosporno sjajan igrac, ali ocigledno nije igrac oko kojeg moze da se gradi tim, sto se vidi i ove i prethodnih godina. Sa druge strane, odlaskom Kazinsa, otvara se mnogo prostora u budzetu i rasterecuje se seleri kep, jer bi se novim ugovorom Kingsi mozda i ukopali na 5+ godina i manje vise iskesirali 200 milki. Ovako, sa dobrom organizacijom, skautingom i menadzrisanjem, Kingsi mogu da profitiraju na duze staze, ali tu mora mnogo kockica da se sklopi. Videcemo u svakom slucaju. Sto se Divca tice, ne mogu da sudim, mnoge stvari mi nisu jasne, ali isto tako sam svestan da postoji mnogo detalja i 'fazona' koje mi neznamo i ne mozemo da vidimo.

Ja pa ja

pre 7 godina

Baš mi i ne izgleda da Divac ima viziju, a niti mi se čini da će imati naročito visok pik na draftu - pogotovo ne onaj Pelikansa, jer bi oni lako mogli u plej-of. Zapravo, čak i da imaju visok pik, odabraće pogrešnog igrača, kao i dosad. Mada, Divac sigurno nije imao odlučujuću ulogu u ovom trejdu. To je maslo gazde Viveka.

zARKO

pre 7 godina

@Славиша
Nije sporno sto su Kazinsa trejdovali, bilo je krajnje vreme. Tu mu se jedino moze zameriti sto ga nije ranije trejdovao kad su mogli vise da dobiju.
Zamera mu se, sa debelim pravom, sta je dobio zauzvrat. Ovo je totalna smejurija...jos je na kraju u dil dodao i Kaspija koji kad je zdrav je bolji od svih ovih igraca sto su dobili zauzvrat?! Bar da su zagrizli za Holideja, ili za par veterana, ili za bolje pikove (ovaj iz prve runde je Filin zasticeni, tako da ako budu izvuceni od 3-7 mesta na draftu, Fila uzima igraca :D) ovako su dali jednog od 3-4 najbolja napadaca lige ni za sta prakticno...

Neko iz Banata

pre 7 godina

Ima previse stvari oko tog trejdova ,pikova i ugovora(zasticeni pikovi,slobodni agrenti,ograniceni slobodni agenti i sl.),tako da nije bas sve tako crno belo kao sto komentarori ovde imaju utisak.Mora da se gledaju svi igraci i salery cap za vise godina unapred(narocito ako se tu doda i tankovanje i trziste koje se vezuje za neku ekipu-privlacenje all-star igraca),zacas se gubitnicka ekipa pretvori u PO.Ovakvi potezi GM nisu retkost,ali potrebno je vreme da se vidi sta mu je cilj i koliko ce biti uspesan(primer Bruklina-Bostona i File )

RoCo

pre 7 godina

da li znate da fila ima pravo da menja pika prve runde sa kingsima tako da ako kojim slucajem kingsi prodju na loteriju bolje od file, zamenice pikove.

Иван

pre 7 godina

То је мало компликованије него што изгледа. Казинс је сметња. Али кога добити за њега? Скуп је, ником се не ризикује да плаћа играча који је потенцијална мина за тим. Плус, ко то хоће да дође у Сакраменто од већих звезда? Видимо како иде са Јокићевим Денвером: он главни играч није проблематичан, штавише, може ти само побољшати статистику, али Денвер је Денвер. Пол Џорц би легао сјајно Нагетсима, али Денвер је Денвер... Да је Њујорк, Лос Анђелес, или бар Чикаго, Мајами, Бостон, Сан Франциско, неки од тих фенси градова...! Врло ће тешко Кингси градити тим за неки запаженији учинак, чак и кроз високе пикове на драфту. Тамо је само екипа састављена од два странца (Владе и Пеђа) и проблематичне звезде у паду (Вебер) могла нешто више. Но, видећемо...

skr

pre 7 godina

Da je Kazins bio problem, jeste ali bi od ove ponude vise ponudilo bar 10 klubova da su znali da je to dovoljno. Prica ide da je Vivek (vlasnik Kingsa) veliki fan Badi Hilda i da je on taj koji je progurao ovaj transfer. Divac radi los posao ali ignorise se da Kingsi vec 10 godina vuku katastrofalne poteze, Divac je najmanji problem.

Inace prica se da su Kingsi u pregovorima sa Minesotom o trejdu a igraci koji se pominju kao moguci su Sabaz Mohamed i Bjelica. Bilo bi super videti Bjelicu tamo, da pokusa da pokaze sta zna, makar i u najgorem timu lige.

SHWWWW

pre 7 godina

Twin Towers nisu imali uspjeh?XD Proverite nesto pa onda govorite .Houston je dosao u finale sa Twin Towers i unistio Lakerse 86 4-1,ali se kasnije Ralph Sampson povrijedio.Sto se tice trade msm da je ovo lagan playoff za NO posto su ovo dva najbolja ofanzivna igraca a Davis je jedan od najboljih defanzivaca.Samo zavisi od toga koliko su spremni za timski rad i saradnju.

Aleksa

pre 7 godina

Koliko ja vidim, javnost ovde uglavnom mlati praznu slamu. Definitivno da je ostao do kraja ugovora morali bi debele pare da mu daju da ne ode kao slobodan igrac. Dakle, tako posmatrajuci i imajuci pritom u vidu da nije timski igrac, dobro je sto su ga trejdovali. Medjutim, nikako se ne moze zanemariti cinjenica da bi prosle ili prethodne sezone izvukli mnogo vise. Dakle, da su ga tada trejdovali moglo bi se reci da "imaju viziju". Ovako, samo da su racionalni, ali malcice kasno da bi se izvukla neka debela korist od trejda, samim tim i pohvala javnosti.

bskfan

pre 7 godina

Da li bi iko normalan za Bagija dao 40 miliona godisnje? To je bio problem, jer ga po nekim klauzulama ili sta vec, sleduje maksimalni ugovor od preko 200 miliona za 5 godina. Bagi jeste jak igrac ali je ujedno sputavao igru drugih igraca. Zato je Jokic bolji od mnogih drugih asova jer on svojom igrom cini sve igrace oko sebe boljim nego sto stvarno jesu. Uostalom, videcemo kako ce Pelikani proci sa Bagijem.