Četvrtak, 09.02.2017.

14:21

Odložena odluka o izručenju, traže još informacija

Apelacioni sud u francuskom gradu Kolmaru doneo je odluku da odloži donošenje odluke o izručenju bivšeg vođe OVK Ramuša Haradinaja Srbiji.

Izvor: B92

Odložena odluka o izruèenju, traže još informacija IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

Nisam pravnik!

pre 7 godina

Prijatelju,
znaci zbog "sumnje" u Srbiji svako moze da bude uhapsen .
ja sam mislio da za hapsenje moraju da postoje ozbiljni dokazi,
sad me zanima da li je tako i u drugim demokratskim zemljama EU,
ili samo u Srbiji hapse zbog "sumnje".
(ekonom, 9. februar 2017 20:00)

Upravo tako, zbog sumnje svako može biti uhapšen i bez ikakvih dokaza te mogu držati u pritvoru mislim 48 sati.
I svuda je tako, ja znam da je u Hrvatskoj i Austriji.
Dokazi su potrebni da bi te se osudilo i zatvorilo, a za pritvaranje na određeno vrijeme su "labaviji" kriteriji, ako istražni sud utvrdi da postoji dovljno jaka sumnja onda te zadrže u pritvoru dok policija dalje istražuje i skuplja dokaze.
Proguglaj malo, pogledaj na neki forum, kao šta sam napisao, nisam pravnik, ili odi sutra na žute stranice i nazovi advokata po izboru da ti pojasni!

Mrgud

pre 7 godina

Smesno i jadno! Smesno je zato: Gde su bili sve te optuznice za vreme haskog sudjenja? Mozda bi te optuznice tada pomogle,da je neko imao koristi tada? Vreme je izbora,(svi ce ti u isti tabor)

ekonom

pre 7 godina

(Nisam pravnik!, 9. februar 2017 16:03)
Prijatelju,
znaci zbog "sumnje" u Srbiji svako moze da bude uhapsen .
ja sam mislio da za hapsenje moraju da postoje ozbiljni dokazi,
sad me zanima da li je tako i u drugim demokratskim zemljama EU,
ili samo u Srbiji hapse zbog "sumnje".

gradjanin X

pre 7 godina

Ako ga puste (sto je verovatno), to ce nam pomoci da shvatimo da smo u pogledu diplomatije i prava nula, i ako smo lider u regionu.

cuna

pre 7 godina

Ovo je Velika igra jer ovi nasi se za nista ne pitaju niko u svetu ih ne zarezuje .Da li je moguce da je nasa Vlast bas sad ovo uradila u dogovoru i Srbi moji ko zna sta nas ceka ?

Ajd` sad

pre 7 godina

Da se kladimo da ce ga drzati do izbora(citaj dok ne pobedi njihov covek koji u ime Srbije sve dogovara usmeno) a onda ce ga pocetkomaprila osloboditi.
I tako...
Sta mislite? Kao da i ranije nije prelazio neke granice nego su ga bas sad uhapsili.

samo poredim i pitam

pre 7 godina

"'Ukucajte na Google:"Zakon o potvrđivanju konvencije o međunarodnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima" gde se može pronaći dužnosti Francuske da isporuči okrivljenog Srbiji. Ovde se radi i poštivanju preuzetih medjunarodnih obaveza, nepostupanje može uzrokovati teške posljedice ako se odbije ekstradicija i to po principu retorzije.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (West, 9. februar 2017 18:45)""
=====================================

Dali je onda obaveza i duznost Rusije da Srbiji isporuce Miru i Marka jer je Srbija za njima raspisala poternicu

krnjaca

pre 7 godina

nasu Vladu cine zutokljunci koji se plase izrucenja vise nego Haradinaj, Vucic je doveo svoje ljude u Srpsko Sudstvo koje nije zrelo za ovakav slucaj i to Francuzi znaju i ne zele rizik!

Boban

pre 7 godina

ja sa jos i pre mesec dana rekao da su ga pustili niz vodu,smeta im,to je dogovor evrope i Tacija.Sad ce da ga posalju nama,a mi molimo boga da ga nepuste al ce opet da nas zeznu evo vam ga pa radite sta hocete.

smederevac

pre 7 godina

Dokle vise Zapad gura nos gde mu nije mesto? Zasto stalno neko drugi donosi odluke za druge drzave? Ko su tamo neki francuzi da sude jednom mafijasu koji je radio sto je radio? Kaze politicko sudjenje? Haradinaj izvini ali ako nije politicko zasto je onda dozvoljeno tvojim pristalicama da nose politicku provokaciju (mapa velike albanije)na sudjenju? Zasto su francuzi dozvolili ovakvo drsko ponasanje?

Nikson

pre 7 godina

Svi se skupili sa obeležjima Velike Albanije da podrže Teroristu i niko ništa ne preduzima po tom pitanju, niti ko komentariše ta obeležja.. Meni ovo nikako nije jasno, gde mi to grešimo.. Ovaj svet se pretvorio u jednu veliku sramotu..

West

pre 7 godina

Ukucajte na Google:"Zakon o potvrđivanju konvencije o međunarodnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima" gde se može pronaći dužnosti Francuske da isporuči okrivljenog Srbiji. Ovde se radi i poštivanju preuzetih medjunarodnih obaveza, nepostupanje može uzrokovati teške posljedice ako se odbije ekstradicija i to po principu retorzije.

mare

pre 7 godina

"Ukoliko pak Apelacioni sud utvrdi da su ispunjeni uslovi za izručenje Haradinaja, konačnu odluku o izručenju doneće francuska vlada, navela je portparolka suda u Kolmaru."


Pa da li još neko onda misli da će biti isopručen Srbiji? Neznam zašto zadržavaju i malteritaraju čovek uopšte, još će i odštetu da mu plate...

Aluvial

pre 7 godina

Ja verujem da niko u Beogradu ni ne ocekuje da ga izruce nama. Ovo je jasan pritisak na Pristinu da budu kooperativni u Briselu. Treba formirati ZSO i dati Srbima jos neke koncesije. Do sada nisu bili kooperativni to je jasno. Pregovori u februaru se ubrzavaju i to veoma, nekome u EU (Nemackoj) se izgleda veoma zuri da Kosovo* skine s dnevnog reda. Stizu mnogo krupnije stavke Trump i Putin, Brexit, izbori redom u EU, migranti...svasta nas ceka u 2017.

pola pola

pre 7 godina

Ima sanse da ga puste a mozda i isporuce, pola, pola:) Ako ga isporuce pukla tikva kod Albanaca. Njihovo naj jace oruzje do skora je bilo jedinstvo. Ali i oni su ljudi. Mali akvarijum, puno ribica, a plen se treba deliti i eto ti belaja. Taciju odgovara da ga se otarasi i njega i njegove partije. Padaju tu sada dogovori razne vrste i mnogo je vise u igri nazalost od samog Haradinaja. Nadam se da ce pravda, koja je spora ali dostizna biti zadovoljena zbog zrtava i onih koji su ostali iza njih. A Taci misli da je siguran ali iz izjava i njega vata panika.

leptirica

pre 7 godina

Cuj pitali Haradinaja zeli li da ga izruce Srbiji??? Oce li ga pitat' i zeli li da robija koju godinu, ili da ga odmah puste? Ovakve vijesti o ovom teroristi ne treba vise ni citat', vidi se u kom pravcu ovo ide. Rat nikad blizi. A ako do njega, ne daj Boze dodje, ocekujte Haradinaja u prve redove.
(popokatepetl, 09. februar 2017 14:46)

Standardni postupak,ako okrivljenik izjavi da pristaje na izručenje onda to ide brzo. Ako izjavi da ne želi,onda mora navesti razloge... npr. sumnja da će imati pošteno suđenje, npr. politički motivirana optužnica... Ako sud utvrdi da će u Srbiji imati pošteno suđenje i da optužnica nije politički motivirana,izručenje ide dalje... Znaci ne može bilo tko iz bilo kakvog razloga raspisati potjernicu i tražiti bezpogovorno izručenje. Mislim da će ga na kraju izručiti,ali postupak određuje kada ne postoje prepreke za izručenje.

pacifista

pre 7 godina

"Ako.sud donese odluku o izrucenju Srbiji, konacnu odluku donece francuska vlada" Ovo je metak u srce boginji Pravdi ! Neko je iznad zakona.

Tex

pre 7 godina

Već drugo odlaganje. Samo logički razmisliti zašto. Pa rekao bih da sudije žele postupiti po zakonu i pravdi i da ga izruče, ali očigledno ima velikih pritisaka pa se nećkaju...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Nebitan, 9. februar 2017 16:04)

Ne nego zato sto treba progurati ZSO, a zna se ko je najveci protivnik toga na Kosovu i ujedno najveci opozicionar. Nista ovo nije zbog Srbije.... po obicaju smo zadnja rupa na svirali.

Nisam pravnik!

pre 7 godina

Nisam pravnik ali mislim da zbog ovoga ,
citiram:
} Srbija traži Haradinaja zbog sumnje da je izvršio krivična dela ratnih zločina .{...itd.
"ZBOG SUMNJE" //da li je moguce da je sumnja glavni argument ??
Ako bi mogao neki pravnik da nam to objasni.

hvala B92.
(ekonom, 9. februar 2017 15:51)

Mislim da je to pravna formulacija, on je nevin i osumnjičen dokle god nije osuđen i proglašen krivim i presuda pravomoćna, uvijek bude tako formulirano, zbog osnovane sumnje...

Nebitan

pre 7 godina

Već drugo odlaganje. Samo logički razmisliti zašto. Pa rekao bih da sudije žele postupiti po zakonu i pravdi i da ga izruče, ali očigledno ima velikih pritisaka pa se nećkaju...

Mufljuz bez portfelja

pre 7 godina

@ (popokatepetl, 9. februar 2017 14:46)

Svakog optuženog, kada izađe pred sud, pitaju:
- da li razume optužnicu,
- da li priznaje krivicu.
Tako rade u Francuskoj, tako rade u Srbiji, tako rade bilo gde u svetu...

Bojan

pre 7 godina

Naravno da nece biti izrucen, iz mnogo razloga.
1. zapad bi obesmislio sovje priznanje Kosova
2. Teroristicke grupe sa Kosova bi napadale Srbe i tu Srbija ne bi ostala po strani
3. Previse novca od prodaje droge je uplaceno koje kakvim lobistima
4. Zapadu treba neko sa kim ce Hasim Taci da se glodje u kavezu, zarad nestabilnosti u smislu "ako ne uradis ovo, podrzaceno Haradinaja".

itd...itd.

Dragutin Zavišić

pre 7 godina

Sad je svima jasno ko je dotični, koga on zastupa i štiti, kao i njegova moć i povezanost po celom svetu. Sada imamo dva moguća epiloga:
-1-Odbije se zahtev Srbije i vraćamo se svakodnevnoj rutini i tenzijama na relaciji Kosovo-Srbija
-2-Ispunjeni uslovi i odobrava se izručenje, sledi ekstradicija u Srbiju/Beograd i počinje suđenje. Odnosi Srbije i Kosova se drastično pogoršavaju, kreće revanšizam prema Srpskom življu na Kosovu napuštenom od Srpskih institucija, koje KFOR "neće moći" da kontroliše. Srbija nema način da pomogne svom narodu, nego apeluje, drami, kukumavči (ista predstava kao i za voz), i na kraju objavljuje uspeh, koji svi tumače kao poraz, a epilog su nevine žrtve i manje Srba na Kosovu.

Ja se nadam da grešim, ali kako sada stvari stoje, plašim se da ne bude još i gore, policija nam je kriminalizovana, a i vojska izgleda, o vlasti da ne pričam, njihova prošlost nije tajna.

San

pre 7 godina

Zlocinaca ima i u Srbiji jos ne procesuiranih. Svi odsvugdje treba da odgovaraju. Skoro stotinu hiljada mrtvih na prostorima bivse SFRJ. Trebalo bi biti na desetine hiljada optuzenih. Zlocince iza resetaka da se ne ponovi.

ekonom

pre 7 godina

Nisam pravnik ali mislim da zbog ovoga ,
citiram:
} Srbija traži Haradinaja zbog sumnje da je izvršio krivična dela ratnih zločina .{...itd.
"ZBOG SUMNJE" //da li je moguce da je sumnja glavni argument ??
Ako bi mogao neki pravnik da nam to objasni.

hvala B92.

medicinar

pre 7 godina

Nase diplomatske aktivnosti su vrlo slabe jer nasi političari nemaju petlju da bilo sta urade, ali ovde kuci se vrlo vrlo bahate. Izručenje Haradinaja Srbiji je ravno nuli, nazalost.

gavrilo

pre 7 godina

Nema šta više da se odlaze, to je nepoštovanje žrtava Haradinaja kojih ima i na strani Srba i Albanaca koji su pobijeni da bi se zločini sakrili o koji nisu hteli učestvovati u projektu Velike Albanije.

Zlatko

pre 7 godina

Ukoliko Haradinaj bude oslobođen sa obrazloženjem da dokazi iz Srbije nisu dovoljni odmah večeras vanredna sednica Vlade republike Srbije. Ministar pravde javno da podnese ostavku. Tužilaštvo da odmah pokrene krivične prijave protiv svih koji su loše (ako ne bude izručen) vodili celokupni postupak. Ako Haradinaj ne odgovara u Srbiji neko mora! Odve ne može biti i vuk sit i janjci na broju.

Dairibu

pre 7 godina

Hajde izručite Haradinaja ovde jer hoću da vidim kakvi će biti ovi ovde na konferenciji za štampu povodom izručenja ?
Meni najviše smeta ovako napredan nivo obmanjivanja javnosti da žele izručenje Haradinaja.
Eto, sudite mu.
Dokaze imate, jedino volju da sudite nemate.

popokatepetl

pre 7 godina

Cuj pitali Haradinaja zeli li da ga izruce Srbiji??? Oce li ga pitat' i zeli li da robija koju godinu, ili da ga odmah puste? Ovakve vijesti o ovom teroristi ne treba vise ni citat', vidi se u kom pravcu ovo ide. Rat nikad blizi. A ako do njega, ne daj Boze dodje, ocekujte Haradinaja u prve redove.

Zlatko

pre 7 godina

Ukoliko Haradinaj bude oslobođen sa obrazloženjem da dokazi iz Srbije nisu dovoljni odmah večeras vanredna sednica Vlade republike Srbije. Ministar pravde javno da podnese ostavku. Tužilaštvo da odmah pokrene krivične prijave protiv svih koji su loše (ako ne bude izručen) vodili celokupni postupak. Ako Haradinaj ne odgovara u Srbiji neko mora! Odve ne može biti i vuk sit i janjci na broju.

popokatepetl

pre 7 godina

Cuj pitali Haradinaja zeli li da ga izruce Srbiji??? Oce li ga pitat' i zeli li da robija koju godinu, ili da ga odmah puste? Ovakve vijesti o ovom teroristi ne treba vise ni citat', vidi se u kom pravcu ovo ide. Rat nikad blizi. A ako do njega, ne daj Boze dodje, ocekujte Haradinaja u prve redove.

Bojan

pre 7 godina

Naravno da nece biti izrucen, iz mnogo razloga.
1. zapad bi obesmislio sovje priznanje Kosova
2. Teroristicke grupe sa Kosova bi napadale Srbe i tu Srbija ne bi ostala po strani
3. Previse novca od prodaje droge je uplaceno koje kakvim lobistima
4. Zapadu treba neko sa kim ce Hasim Taci da se glodje u kavezu, zarad nestabilnosti u smislu "ako ne uradis ovo, podrzaceno Haradinaja".

itd...itd.

gavrilo

pre 7 godina

Nema šta više da se odlaze, to je nepoštovanje žrtava Haradinaja kojih ima i na strani Srba i Albanaca koji su pobijeni da bi se zločini sakrili o koji nisu hteli učestvovati u projektu Velike Albanije.

pacifista

pre 7 godina

"Ako.sud donese odluku o izrucenju Srbiji, konacnu odluku donece francuska vlada" Ovo je metak u srce boginji Pravdi ! Neko je iznad zakona.

Nebitan

pre 7 godina

Već drugo odlaganje. Samo logički razmisliti zašto. Pa rekao bih da sudije žele postupiti po zakonu i pravdi i da ga izruče, ali očigledno ima velikih pritisaka pa se nećkaju...

Dragutin Zavišić

pre 7 godina

Sad je svima jasno ko je dotični, koga on zastupa i štiti, kao i njegova moć i povezanost po celom svetu. Sada imamo dva moguća epiloga:
-1-Odbije se zahtev Srbije i vraćamo se svakodnevnoj rutini i tenzijama na relaciji Kosovo-Srbija
-2-Ispunjeni uslovi i odobrava se izručenje, sledi ekstradicija u Srbiju/Beograd i počinje suđenje. Odnosi Srbije i Kosova se drastično pogoršavaju, kreće revanšizam prema Srpskom življu na Kosovu napuštenom od Srpskih institucija, koje KFOR "neće moći" da kontroliše. Srbija nema način da pomogne svom narodu, nego apeluje, drami, kukumavči (ista predstava kao i za voz), i na kraju objavljuje uspeh, koji svi tumače kao poraz, a epilog su nevine žrtve i manje Srba na Kosovu.

Ja se nadam da grešim, ali kako sada stvari stoje, plašim se da ne bude još i gore, policija nam je kriminalizovana, a i vojska izgleda, o vlasti da ne pričam, njihova prošlost nije tajna.

Nisam pravnik!

pre 7 godina

Nisam pravnik ali mislim da zbog ovoga ,
citiram:
} Srbija traži Haradinaja zbog sumnje da je izvršio krivična dela ratnih zločina .{...itd.
"ZBOG SUMNJE" //da li je moguce da je sumnja glavni argument ??
Ako bi mogao neki pravnik da nam to objasni.

hvala B92.
(ekonom, 9. februar 2017 15:51)

Mislim da je to pravna formulacija, on je nevin i osumnjičen dokle god nije osuđen i proglašen krivim i presuda pravomoćna, uvijek bude tako formulirano, zbog osnovane sumnje...

medicinar

pre 7 godina

Nase diplomatske aktivnosti su vrlo slabe jer nasi političari nemaju petlju da bilo sta urade, ali ovde kuci se vrlo vrlo bahate. Izručenje Haradinaja Srbiji je ravno nuli, nazalost.

Mufljuz bez portfelja

pre 7 godina

@ (popokatepetl, 9. februar 2017 14:46)

Svakog optuženog, kada izađe pred sud, pitaju:
- da li razume optužnicu,
- da li priznaje krivicu.
Tako rade u Francuskoj, tako rade u Srbiji, tako rade bilo gde u svetu...

Dairibu

pre 7 godina

Hajde izručite Haradinaja ovde jer hoću da vidim kakvi će biti ovi ovde na konferenciji za štampu povodom izručenja ?
Meni najviše smeta ovako napredan nivo obmanjivanja javnosti da žele izručenje Haradinaja.
Eto, sudite mu.
Dokaze imate, jedino volju da sudite nemate.

Tex

pre 7 godina

Već drugo odlaganje. Samo logički razmisliti zašto. Pa rekao bih da sudije žele postupiti po zakonu i pravdi i da ga izruče, ali očigledno ima velikih pritisaka pa se nećkaju...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Nebitan, 9. februar 2017 16:04)

Ne nego zato sto treba progurati ZSO, a zna se ko je najveci protivnik toga na Kosovu i ujedno najveci opozicionar. Nista ovo nije zbog Srbije.... po obicaju smo zadnja rupa na svirali.

San

pre 7 godina

Zlocinaca ima i u Srbiji jos ne procesuiranih. Svi odsvugdje treba da odgovaraju. Skoro stotinu hiljada mrtvih na prostorima bivse SFRJ. Trebalo bi biti na desetine hiljada optuzenih. Zlocince iza resetaka da se ne ponovi.

ekonom

pre 7 godina

Nisam pravnik ali mislim da zbog ovoga ,
citiram:
} Srbija traži Haradinaja zbog sumnje da je izvršio krivična dela ratnih zločina .{...itd.
"ZBOG SUMNJE" //da li je moguce da je sumnja glavni argument ??
Ako bi mogao neki pravnik da nam to objasni.

hvala B92.

leptirica

pre 7 godina

Cuj pitali Haradinaja zeli li da ga izruce Srbiji??? Oce li ga pitat' i zeli li da robija koju godinu, ili da ga odmah puste? Ovakve vijesti o ovom teroristi ne treba vise ni citat', vidi se u kom pravcu ovo ide. Rat nikad blizi. A ako do njega, ne daj Boze dodje, ocekujte Haradinaja u prve redove.
(popokatepetl, 09. februar 2017 14:46)

Standardni postupak,ako okrivljenik izjavi da pristaje na izručenje onda to ide brzo. Ako izjavi da ne želi,onda mora navesti razloge... npr. sumnja da će imati pošteno suđenje, npr. politički motivirana optužnica... Ako sud utvrdi da će u Srbiji imati pošteno suđenje i da optužnica nije politički motivirana,izručenje ide dalje... Znaci ne može bilo tko iz bilo kakvog razloga raspisati potjernicu i tražiti bezpogovorno izručenje. Mislim da će ga na kraju izručiti,ali postupak određuje kada ne postoje prepreke za izručenje.

Aluvial

pre 7 godina

Ja verujem da niko u Beogradu ni ne ocekuje da ga izruce nama. Ovo je jasan pritisak na Pristinu da budu kooperativni u Briselu. Treba formirati ZSO i dati Srbima jos neke koncesije. Do sada nisu bili kooperativni to je jasno. Pregovori u februaru se ubrzavaju i to veoma, nekome u EU (Nemackoj) se izgleda veoma zuri da Kosovo* skine s dnevnog reda. Stizu mnogo krupnije stavke Trump i Putin, Brexit, izbori redom u EU, migranti...svasta nas ceka u 2017.

samo poredim i pitam

pre 7 godina

"'Ukucajte na Google:"Zakon o potvrđivanju konvencije o međunarodnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima" gde se može pronaći dužnosti Francuske da isporuči okrivljenog Srbiji. Ovde se radi i poštivanju preuzetih medjunarodnih obaveza, nepostupanje može uzrokovati teške posljedice ako se odbije ekstradicija i to po principu retorzije.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (West, 9. februar 2017 18:45)""
=====================================

Dali je onda obaveza i duznost Rusije da Srbiji isporuce Miru i Marka jer je Srbija za njima raspisala poternicu

krnjaca

pre 7 godina

nasu Vladu cine zutokljunci koji se plase izrucenja vise nego Haradinaj, Vucic je doveo svoje ljude u Srpsko Sudstvo koje nije zrelo za ovakav slucaj i to Francuzi znaju i ne zele rizik!

mare

pre 7 godina

"Ukoliko pak Apelacioni sud utvrdi da su ispunjeni uslovi za izručenje Haradinaja, konačnu odluku o izručenju doneće francuska vlada, navela je portparolka suda u Kolmaru."


Pa da li još neko onda misli da će biti isopručen Srbiji? Neznam zašto zadržavaju i malteritaraju čovek uopšte, još će i odštetu da mu plate...

Nikson

pre 7 godina

Svi se skupili sa obeležjima Velike Albanije da podrže Teroristu i niko ništa ne preduzima po tom pitanju, niti ko komentariše ta obeležja.. Meni ovo nikako nije jasno, gde mi to grešimo.. Ovaj svet se pretvorio u jednu veliku sramotu..

pola pola

pre 7 godina

Ima sanse da ga puste a mozda i isporuce, pola, pola:) Ako ga isporuce pukla tikva kod Albanaca. Njihovo naj jace oruzje do skora je bilo jedinstvo. Ali i oni su ljudi. Mali akvarijum, puno ribica, a plen se treba deliti i eto ti belaja. Taciju odgovara da ga se otarasi i njega i njegove partije. Padaju tu sada dogovori razne vrste i mnogo je vise u igri nazalost od samog Haradinaja. Nadam se da ce pravda, koja je spora ali dostizna biti zadovoljena zbog zrtava i onih koji su ostali iza njih. A Taci misli da je siguran ali iz izjava i njega vata panika.

cuna

pre 7 godina

Ovo je Velika igra jer ovi nasi se za nista ne pitaju niko u svetu ih ne zarezuje .Da li je moguce da je nasa Vlast bas sad ovo uradila u dogovoru i Srbi moji ko zna sta nas ceka ?

West

pre 7 godina

Ukucajte na Google:"Zakon o potvrđivanju konvencije o međunarodnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima" gde se može pronaći dužnosti Francuske da isporuči okrivljenog Srbiji. Ovde se radi i poštivanju preuzetih medjunarodnih obaveza, nepostupanje može uzrokovati teške posljedice ako se odbije ekstradicija i to po principu retorzije.

Ajd` sad

pre 7 godina

Da se kladimo da ce ga drzati do izbora(citaj dok ne pobedi njihov covek koji u ime Srbije sve dogovara usmeno) a onda ce ga pocetkomaprila osloboditi.
I tako...
Sta mislite? Kao da i ranije nije prelazio neke granice nego su ga bas sad uhapsili.

Boban

pre 7 godina

ja sa jos i pre mesec dana rekao da su ga pustili niz vodu,smeta im,to je dogovor evrope i Tacija.Sad ce da ga posalju nama,a mi molimo boga da ga nepuste al ce opet da nas zeznu evo vam ga pa radite sta hocete.

gradjanin X

pre 7 godina

Ako ga puste (sto je verovatno), to ce nam pomoci da shvatimo da smo u pogledu diplomatije i prava nula, i ako smo lider u regionu.

Mrgud

pre 7 godina

Smesno i jadno! Smesno je zato: Gde su bili sve te optuznice za vreme haskog sudjenja? Mozda bi te optuznice tada pomogle,da je neko imao koristi tada? Vreme je izbora,(svi ce ti u isti tabor)

smederevac

pre 7 godina

Dokle vise Zapad gura nos gde mu nije mesto? Zasto stalno neko drugi donosi odluke za druge drzave? Ko su tamo neki francuzi da sude jednom mafijasu koji je radio sto je radio? Kaze politicko sudjenje? Haradinaj izvini ali ako nije politicko zasto je onda dozvoljeno tvojim pristalicama da nose politicku provokaciju (mapa velike albanije)na sudjenju? Zasto su francuzi dozvolili ovakvo drsko ponasanje?

Nisam pravnik!

pre 7 godina

Prijatelju,
znaci zbog "sumnje" u Srbiji svako moze da bude uhapsen .
ja sam mislio da za hapsenje moraju da postoje ozbiljni dokazi,
sad me zanima da li je tako i u drugim demokratskim zemljama EU,
ili samo u Srbiji hapse zbog "sumnje".
(ekonom, 9. februar 2017 20:00)

Upravo tako, zbog sumnje svako može biti uhapšen i bez ikakvih dokaza te mogu držati u pritvoru mislim 48 sati.
I svuda je tako, ja znam da je u Hrvatskoj i Austriji.
Dokazi su potrebni da bi te se osudilo i zatvorilo, a za pritvaranje na određeno vrijeme su "labaviji" kriteriji, ako istražni sud utvrdi da postoji dovljno jaka sumnja onda te zadrže u pritvoru dok policija dalje istražuje i skuplja dokaze.
Proguglaj malo, pogledaj na neki forum, kao šta sam napisao, nisam pravnik, ili odi sutra na žute stranice i nazovi advokata po izboru da ti pojasni!

ekonom

pre 7 godina

(Nisam pravnik!, 9. februar 2017 16:03)
Prijatelju,
znaci zbog "sumnje" u Srbiji svako moze da bude uhapsen .
ja sam mislio da za hapsenje moraju da postoje ozbiljni dokazi,
sad me zanima da li je tako i u drugim demokratskim zemljama EU,
ili samo u Srbiji hapse zbog "sumnje".

ekonom

pre 7 godina

Nisam pravnik ali mislim da zbog ovoga ,
citiram:
} Srbija traži Haradinaja zbog sumnje da je izvršio krivična dela ratnih zločina .{...itd.
"ZBOG SUMNJE" //da li je moguce da je sumnja glavni argument ??
Ako bi mogao neki pravnik da nam to objasni.

hvala B92.

popokatepetl

pre 7 godina

Cuj pitali Haradinaja zeli li da ga izruce Srbiji??? Oce li ga pitat' i zeli li da robija koju godinu, ili da ga odmah puste? Ovakve vijesti o ovom teroristi ne treba vise ni citat', vidi se u kom pravcu ovo ide. Rat nikad blizi. A ako do njega, ne daj Boze dodje, ocekujte Haradinaja u prve redove.

Zlatko

pre 7 godina

Ukoliko Haradinaj bude oslobođen sa obrazloženjem da dokazi iz Srbije nisu dovoljni odmah večeras vanredna sednica Vlade republike Srbije. Ministar pravde javno da podnese ostavku. Tužilaštvo da odmah pokrene krivične prijave protiv svih koji su loše (ako ne bude izručen) vodili celokupni postupak. Ako Haradinaj ne odgovara u Srbiji neko mora! Odve ne može biti i vuk sit i janjci na broju.

gavrilo

pre 7 godina

Nema šta više da se odlaze, to je nepoštovanje žrtava Haradinaja kojih ima i na strani Srba i Albanaca koji su pobijeni da bi se zločini sakrili o koji nisu hteli učestvovati u projektu Velike Albanije.

Nebitan

pre 7 godina

Već drugo odlaganje. Samo logički razmisliti zašto. Pa rekao bih da sudije žele postupiti po zakonu i pravdi i da ga izruče, ali očigledno ima velikih pritisaka pa se nećkaju...

San

pre 7 godina

Zlocinaca ima i u Srbiji jos ne procesuiranih. Svi odsvugdje treba da odgovaraju. Skoro stotinu hiljada mrtvih na prostorima bivse SFRJ. Trebalo bi biti na desetine hiljada optuzenih. Zlocince iza resetaka da se ne ponovi.

pacifista

pre 7 godina

"Ako.sud donese odluku o izrucenju Srbiji, konacnu odluku donece francuska vlada" Ovo je metak u srce boginji Pravdi ! Neko je iznad zakona.

Bojan

pre 7 godina

Naravno da nece biti izrucen, iz mnogo razloga.
1. zapad bi obesmislio sovje priznanje Kosova
2. Teroristicke grupe sa Kosova bi napadale Srbe i tu Srbija ne bi ostala po strani
3. Previse novca od prodaje droge je uplaceno koje kakvim lobistima
4. Zapadu treba neko sa kim ce Hasim Taci da se glodje u kavezu, zarad nestabilnosti u smislu "ako ne uradis ovo, podrzaceno Haradinaja".

itd...itd.

Dragutin Zavišić

pre 7 godina

Sad je svima jasno ko je dotični, koga on zastupa i štiti, kao i njegova moć i povezanost po celom svetu. Sada imamo dva moguća epiloga:
-1-Odbije se zahtev Srbije i vraćamo se svakodnevnoj rutini i tenzijama na relaciji Kosovo-Srbija
-2-Ispunjeni uslovi i odobrava se izručenje, sledi ekstradicija u Srbiju/Beograd i počinje suđenje. Odnosi Srbije i Kosova se drastično pogoršavaju, kreće revanšizam prema Srpskom življu na Kosovu napuštenom od Srpskih institucija, koje KFOR "neće moći" da kontroliše. Srbija nema način da pomogne svom narodu, nego apeluje, drami, kukumavči (ista predstava kao i za voz), i na kraju objavljuje uspeh, koji svi tumače kao poraz, a epilog su nevine žrtve i manje Srba na Kosovu.

Ja se nadam da grešim, ali kako sada stvari stoje, plašim se da ne bude još i gore, policija nam je kriminalizovana, a i vojska izgleda, o vlasti da ne pričam, njihova prošlost nije tajna.

medicinar

pre 7 godina

Nase diplomatske aktivnosti su vrlo slabe jer nasi političari nemaju petlju da bilo sta urade, ali ovde kuci se vrlo vrlo bahate. Izručenje Haradinaja Srbiji je ravno nuli, nazalost.

Dairibu

pre 7 godina

Hajde izručite Haradinaja ovde jer hoću da vidim kakvi će biti ovi ovde na konferenciji za štampu povodom izručenja ?
Meni najviše smeta ovako napredan nivo obmanjivanja javnosti da žele izručenje Haradinaja.
Eto, sudite mu.
Dokaze imate, jedino volju da sudite nemate.

ekonom

pre 7 godina

(Nisam pravnik!, 9. februar 2017 16:03)
Prijatelju,
znaci zbog "sumnje" u Srbiji svako moze da bude uhapsen .
ja sam mislio da za hapsenje moraju da postoje ozbiljni dokazi,
sad me zanima da li je tako i u drugim demokratskim zemljama EU,
ili samo u Srbiji hapse zbog "sumnje".

leptirica

pre 7 godina

Cuj pitali Haradinaja zeli li da ga izruce Srbiji??? Oce li ga pitat' i zeli li da robija koju godinu, ili da ga odmah puste? Ovakve vijesti o ovom teroristi ne treba vise ni citat', vidi se u kom pravcu ovo ide. Rat nikad blizi. A ako do njega, ne daj Boze dodje, ocekujte Haradinaja u prve redove.
(popokatepetl, 09. februar 2017 14:46)

Standardni postupak,ako okrivljenik izjavi da pristaje na izručenje onda to ide brzo. Ako izjavi da ne želi,onda mora navesti razloge... npr. sumnja da će imati pošteno suđenje, npr. politički motivirana optužnica... Ako sud utvrdi da će u Srbiji imati pošteno suđenje i da optužnica nije politički motivirana,izručenje ide dalje... Znaci ne može bilo tko iz bilo kakvog razloga raspisati potjernicu i tražiti bezpogovorno izručenje. Mislim da će ga na kraju izručiti,ali postupak određuje kada ne postoje prepreke za izručenje.

smederevac

pre 7 godina

Dokle vise Zapad gura nos gde mu nije mesto? Zasto stalno neko drugi donosi odluke za druge drzave? Ko su tamo neki francuzi da sude jednom mafijasu koji je radio sto je radio? Kaze politicko sudjenje? Haradinaj izvini ali ako nije politicko zasto je onda dozvoljeno tvojim pristalicama da nose politicku provokaciju (mapa velike albanije)na sudjenju? Zasto su francuzi dozvolili ovakvo drsko ponasanje?

Tex

pre 7 godina

Već drugo odlaganje. Samo logički razmisliti zašto. Pa rekao bih da sudije žele postupiti po zakonu i pravdi i da ga izruče, ali očigledno ima velikih pritisaka pa se nećkaju...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Nebitan, 9. februar 2017 16:04)

Ne nego zato sto treba progurati ZSO, a zna se ko je najveci protivnik toga na Kosovu i ujedno najveci opozicionar. Nista ovo nije zbog Srbije.... po obicaju smo zadnja rupa na svirali.

West

pre 7 godina

Ukucajte na Google:"Zakon o potvrđivanju konvencije o međunarodnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima" gde se može pronaći dužnosti Francuske da isporuči okrivljenog Srbiji. Ovde se radi i poštivanju preuzetih medjunarodnih obaveza, nepostupanje može uzrokovati teške posljedice ako se odbije ekstradicija i to po principu retorzije.

Nikson

pre 7 godina

Svi se skupili sa obeležjima Velike Albanije da podrže Teroristu i niko ništa ne preduzima po tom pitanju, niti ko komentariše ta obeležja.. Meni ovo nikako nije jasno, gde mi to grešimo.. Ovaj svet se pretvorio u jednu veliku sramotu..

mare

pre 7 godina

"Ukoliko pak Apelacioni sud utvrdi da su ispunjeni uslovi za izručenje Haradinaja, konačnu odluku o izručenju doneće francuska vlada, navela je portparolka suda u Kolmaru."


Pa da li još neko onda misli da će biti isopručen Srbiji? Neznam zašto zadržavaju i malteritaraju čovek uopšte, još će i odštetu da mu plate...

krnjaca

pre 7 godina

nasu Vladu cine zutokljunci koji se plase izrucenja vise nego Haradinaj, Vucic je doveo svoje ljude u Srpsko Sudstvo koje nije zrelo za ovakav slucaj i to Francuzi znaju i ne zele rizik!

Nisam pravnik!

pre 7 godina

Nisam pravnik ali mislim da zbog ovoga ,
citiram:
} Srbija traži Haradinaja zbog sumnje da je izvršio krivična dela ratnih zločina .{...itd.
"ZBOG SUMNJE" //da li je moguce da je sumnja glavni argument ??
Ako bi mogao neki pravnik da nam to objasni.

hvala B92.
(ekonom, 9. februar 2017 15:51)

Mislim da je to pravna formulacija, on je nevin i osumnjičen dokle god nije osuđen i proglašen krivim i presuda pravomoćna, uvijek bude tako formulirano, zbog osnovane sumnje...

Aluvial

pre 7 godina

Ja verujem da niko u Beogradu ni ne ocekuje da ga izruce nama. Ovo je jasan pritisak na Pristinu da budu kooperativni u Briselu. Treba formirati ZSO i dati Srbima jos neke koncesije. Do sada nisu bili kooperativni to je jasno. Pregovori u februaru se ubrzavaju i to veoma, nekome u EU (Nemackoj) se izgleda veoma zuri da Kosovo* skine s dnevnog reda. Stizu mnogo krupnije stavke Trump i Putin, Brexit, izbori redom u EU, migranti...svasta nas ceka u 2017.

Mufljuz bez portfelja

pre 7 godina

@ (popokatepetl, 9. februar 2017 14:46)

Svakog optuženog, kada izađe pred sud, pitaju:
- da li razume optužnicu,
- da li priznaje krivicu.
Tako rade u Francuskoj, tako rade u Srbiji, tako rade bilo gde u svetu...

Ajd` sad

pre 7 godina

Da se kladimo da ce ga drzati do izbora(citaj dok ne pobedi njihov covek koji u ime Srbije sve dogovara usmeno) a onda ce ga pocetkomaprila osloboditi.
I tako...
Sta mislite? Kao da i ranije nije prelazio neke granice nego su ga bas sad uhapsili.

Boban

pre 7 godina

ja sa jos i pre mesec dana rekao da su ga pustili niz vodu,smeta im,to je dogovor evrope i Tacija.Sad ce da ga posalju nama,a mi molimo boga da ga nepuste al ce opet da nas zeznu evo vam ga pa radite sta hocete.

cuna

pre 7 godina

Ovo je Velika igra jer ovi nasi se za nista ne pitaju niko u svetu ih ne zarezuje .Da li je moguce da je nasa Vlast bas sad ovo uradila u dogovoru i Srbi moji ko zna sta nas ceka ?

gradjanin X

pre 7 godina

Ako ga puste (sto je verovatno), to ce nam pomoci da shvatimo da smo u pogledu diplomatije i prava nula, i ako smo lider u regionu.

samo poredim i pitam

pre 7 godina

"'Ukucajte na Google:"Zakon o potvrđivanju konvencije o međunarodnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima" gde se može pronaći dužnosti Francuske da isporuči okrivljenog Srbiji. Ovde se radi i poštivanju preuzetih medjunarodnih obaveza, nepostupanje može uzrokovati teške posljedice ako se odbije ekstradicija i to po principu retorzije.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (West, 9. februar 2017 18:45)""
=====================================

Dali je onda obaveza i duznost Rusije da Srbiji isporuce Miru i Marka jer je Srbija za njima raspisala poternicu

pola pola

pre 7 godina

Ima sanse da ga puste a mozda i isporuce, pola, pola:) Ako ga isporuce pukla tikva kod Albanaca. Njihovo naj jace oruzje do skora je bilo jedinstvo. Ali i oni su ljudi. Mali akvarijum, puno ribica, a plen se treba deliti i eto ti belaja. Taciju odgovara da ga se otarasi i njega i njegove partije. Padaju tu sada dogovori razne vrste i mnogo je vise u igri nazalost od samog Haradinaja. Nadam se da ce pravda, koja je spora ali dostizna biti zadovoljena zbog zrtava i onih koji su ostali iza njih. A Taci misli da je siguran ali iz izjava i njega vata panika.

Nisam pravnik!

pre 7 godina

Prijatelju,
znaci zbog "sumnje" u Srbiji svako moze da bude uhapsen .
ja sam mislio da za hapsenje moraju da postoje ozbiljni dokazi,
sad me zanima da li je tako i u drugim demokratskim zemljama EU,
ili samo u Srbiji hapse zbog "sumnje".
(ekonom, 9. februar 2017 20:00)

Upravo tako, zbog sumnje svako može biti uhapšen i bez ikakvih dokaza te mogu držati u pritvoru mislim 48 sati.
I svuda je tako, ja znam da je u Hrvatskoj i Austriji.
Dokazi su potrebni da bi te se osudilo i zatvorilo, a za pritvaranje na određeno vrijeme su "labaviji" kriteriji, ako istražni sud utvrdi da postoji dovljno jaka sumnja onda te zadrže u pritvoru dok policija dalje istražuje i skuplja dokaze.
Proguglaj malo, pogledaj na neki forum, kao šta sam napisao, nisam pravnik, ili odi sutra na žute stranice i nazovi advokata po izboru da ti pojasni!

Mrgud

pre 7 godina

Smesno i jadno! Smesno je zato: Gde su bili sve te optuznice za vreme haskog sudjenja? Mozda bi te optuznice tada pomogle,da je neko imao koristi tada? Vreme je izbora,(svi ce ti u isti tabor)