Aktuelno

Ponedeljak, 06.02.2017.

10:08

Premijera: Opel Insignia Sports Tourer za 2017. / FOTO

Izvor: B92

Premijera: Opel Insignia Sports Tourer za 2017. / FOTO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

54 Komentari

Sortiraj po:

Goran

pre 7 godina

Vozim Insigniu 2014 godiste , 2.0 dizel 163 ks 4x4 , od opreme ima sve sto nudi opel . Ucinila me je srecnijim covekom . A lepa je boze dragi , emerald green pa 19 ke gume . Kupio sam je novu i istresao sam se boze dragi ali ne zalim . Vi gospodo sto udarate minuse , da li ste u opste imali priliku da se vozite u tom autu ili je sve rekla kazala . Nova je prelepa . Mazdi kapa dole ali nova insignia je auto za sebe . Sta ako postoji slicnost , pa i premium brendovi se medjusobno kopiraju , zar ne ?

Zox

pre 7 godina

Mogu ljubitelji Opela slobodno da udaraju minuse onima koji kazu da je opel kopirao Mazdu 6 ali istina se moze prikazati na slikama...Kad nemci kopiraju nekog onda nije strasno a kad drugi kopiraju nemce onda je strasno jer samo nemci znaju da naprave i dizajniraju automobil...
Opel i VW su uvek bili narodni automobili,hteli da priznamo il ne...

opcom

pre 7 godina

Ma pricajte sta hocete za Opela, vozim Vektru B 2000. godiste,ovog leta ce biti deseta godina. Redovni servisi i potrosni delovi samo za ovih 10 godina, nigde me nije ostavila na putu nikada, ne kvari se nista na njoj,a vec blizu 300000 km na satu ima. Napravljena kao tenk, kada pogledas enterijer,kao da je presla 100000 km, nigde pohabano nije nista. I onda dodje neki vagenovac da mi soli pamet kako Opel ne valja.

Vrh

pre 7 godina

Imam Opel Insigniu 2014 restajling verziju i prezadovoljan sam. Najbolji odnos cost/benefit. A sada mastam o ovoj najnovijoj lepotici. Mozda sledece godine iskombinujem nekako da se druzimo :)

Metropola

pre 7 godina

Prelep. Sto se tice dizajna, Opel je opet objasnio! Moozda malo lici na Mazdu ali ne vidim nista lose u tome jer neki ne lice ni nasta!

Hehe

pre 7 godina

Svi joj nalaze mane, a 95% kupuje polovnjake jer za vise od toga nema. Eee... Evo i ja cu jednu manu na osnovu slika, zadnji prepust na slikama izgleda veliki, ostalo vizuelno odlicno.

Eodor

pre 7 godina

@Suburban
Inace, covek koji je dizajnirao ove zadnje Mazde, zove se Ikou Maeda i radi u Mazdi 28 godina, od 2010. je glavni dizajner, otac mu je 1978. dizajnirao cuvenu Mazdu RX-7! Covek nikakve veze sa Opelom nema! Sadasnji glavni dizajner u Opelu je Mark Adams, postao je glavni jos 2007. a u Opelu je od 2002!

holden

pre 7 godina

Necu da poredim ni kvalitet, ni klasu....samo jedna stvar- Da li je moguce da Tipo ima u limuzinskoj verziji isti gepek kao nova Insignija u limuzinskoj??

Basti

pre 7 godina

Jasno da je nova generacija tehnički naprednija od prethodne, ali dizajn novog Sports Tourera mi izgleda nekako nedovršeno. Naravno, o ukusima se ne raspravlja, ono što se meni sviđa ne mora i drugima da se sviđa, i obrnuto. Dok mi limuzina izgleda skoro savršeno, karavan izgleda kao da su se dizajneri žurili da ga što pre završe. Ona lajsna što se spušta skroz do zadnjih svetala, autu daje kičast i jeftin izgled, ali vidim da je to postala moda i kod drugih proizvođača. Zašto su je spuštali? Ali najružnije mi izgleda linija trećeg bočnog prozora, nekako nemaštovito, potpuno kvareći wow efekt auta, nimalo elegantno ni sportski. Baš kao da su se dizajneri žurili da što brže odrade posao.

Aleks

pre 7 godina

Kod mene na taksiju kolega vozi insigniju karavan a sin isto godiste astru karavan. Oba dizeli. Astra ima vise mesta napred i pozadi, veci prtljaznik, bolje ide, manje trosi, bolja preglednost... Pitam ga ja pa sto si onda uzeo insigniju? Pa z.... sam se

Cakic 012

pre 7 godina

sto ste dosadni sa tom Mazdom a goreg auta u tom segmentu nema...ok na oko fino izgleda i to je sve ...kada su se pojavile te nove mazde Bečki Taxisti su ih. brzo pokupovali jer je bio duplo jeftiniji od mecke sa sličnim prostorom...i onda za manje od 6meseci svi do jednog su nestali sa ulica ...hehe...pitajte ih zašto ima naših koko hoćete po becu....čak i moja 3prijatelja su se brzo odrekli mazde dizelaša jer je posle samo 20.000km počeo da dimi ko kreka.. užas jedan...rekli su mi da samo benzinske mazde su ok i to one sportske verzije motora...a da...sa paljenjem imaju isto nekih elektronskih problema posle godinu dve ...i sad malo o temi...jedini opel koi je dobar je astra i stara omega V6td...koji je BMW pravio za njih..ja je imao i ako ne volim opel ali omega je toliko prostora imala da je to bilo strasno..

qwak

pre 7 godina

lep auto. ono sto me je zacudilo da me je previse detalja na slici gde se vidi tabla, sedista, naslon za ruku izmedju sedista, podsetilo na lagunu.
Oblik volana, a narocito onaj metalni deo na dnu, naslon izmedju sedista, onaj deo sa 'dugmicima' odmah ispod ekrana, bocni / potporni deo na sedistima, pa cak i deo izmedju (mada je kod lagune step malo plici).

realan

pre 7 godina

sve to lepo izgleda, ali problem ce biti 35.000€ koliko ce kostati model sa prikazanim enterijerom....entry level kod opela unija volju za kupovinom

Suburban

pre 7 godina

Lik koji je godinama radio za dizajnerski tim GM-a je otisao da radi za Mazdu, a inace oblik maske koji mnoge podseca na Mazdu je zapravo nesto sto je prvi put vidjeno kod Opela. Cak je prva Mazda 6 zapravo dizajnom bila kopija Vectre B.

Honda Accord Driver

pre 7 godina

Mocno izgleda. Obozavam robustne, velike automobile. Od vecih, posedovao sam Mazdu 626, Opela Omegu i Hondu Akord. Trenutno vozim Hondu. Omega je bila dve godine stara kad sam je kupio. Bila je kao nova. Posle tri-cetiri godine pocela je da se raspada od rdje. Rdjala je na mestima na kojima cak ni nase Zastave nisu rdjale. Rdjala je ispod prozora, sofersajbne, hauba, krov...na vratima po sredini. Na kraju sam je osam godina staru prodao, tj. skoro poklonio, da se oterasim. Tada sam rekao "nikada vise Opel", iako ne mora da znaci da i danasnji Opeli imaju isti problem. Ali, kad te zmija ujede, onda se i gustera plasis. O tome bi trebali proizvodjaci automobila da razmisljaju. Meni se ova Insignia jako svidja, izgled, ali izgubio sam poverenje u kvalitet Opelovih vozila. Zato radije kupim Mazdu, Hondu...eventualno Toyotu. Imam Hondu Akord trenutno, vozim je vec devet godina. Auto je neunistiv, a kad izadjem iz perionice i pogledam je, a ona izgleda kao prvog dana, kada sam je kupio.

hiavata

pre 7 godina

Prva generacija insignije mi je ubedljivo najlepši auto koji je opel ikada napravio, šteta što su im novi automobili sve ružniji i ružniji u poređenju sa ranijim modelima
(Beograđanin, 06. februar 2017 11:20)

Lepsa i od recorda kupea iz sezdeset i neke i od mante? Tesko. Meni je ovaj model znatno lepsi od prethodnog. Kod prethodnog se nekako videlo da nije evropski dizajn tj. za evropskog kupca.

NeshaBg

pre 7 godina

Posto vozim Omegu karavan 2.6 v6, ovo mi dodje nekako logicno moj sledeci auto. Sad samo da sacekam desetak godina da joj padne cena... Valjda ima normalan rezervni tocak, treba plinsku bocu staviti...

PROPAO NA SVIM DRZAVNIM,DOKTORIRAO NA PRIVATNOM

pre 7 godina

Peugeot 308 sw ima prtljaznik od 610 litara.
A kraci je od Insignie za oko 40 cm.
Passat b8 variant ima prtljaznik od 650 litara.
Skoro svi sw modeli nize klase imaju slican ili veci prtljaznik.
I jos su kraci za 30-40 cm.
Trebace dosta kruziti po centru,da bi se parkirali uzduzno.

Miki

pre 7 godina

Sjajna, vozim 2012 godiste 2.0cdti sa 130ks, sad bi je zamenio za ovaj novi model, samo motor sa 140 konja i obrtnim momentom od cak 370nm. Taj motor ce 100% biti u ponudi.

Sve ok

pre 7 godina

Odlicna je nova insignija i u karavan verziji stvarno prelep auto,prosli model je delovao kao da nije to to medjutim ovaj je savrsen.Nisam nikad nesto preterano veoleo opel al sto jes jes.

henk.mudi

pre 7 godina

Stvarno lepo izgleda, ne bih se bunio ni za sedan ni za karavan. Pravo je osvezenje u D segmentu, sve jaca konkurencija sto je za kupce samo plus, biraju izmedju sjajnih automobila.

Block

pre 7 godina

Ne znam, ovaj karavan mi je nesto razvucen, za svega 30 litara vise pretljaznog prostora od limuzine. Duzina prevelika za auto D segmenta. Duzi npr od Superba a 70 litara manji gepek. Pozdravljam manju tezinu za 200 kg, ali pocinjem da sumnjam, jer kako su svi krenuli da objavljuju manju tezinu ispada da ce za 3 generacije da odu u minus sa tezinom.
A da je postojeca Insignia preteska, jeste. Cak ne toliko kod ubrzanja, ali kod ulaska u krivine i kocenja, oseti se da je malo podgojena. Na pravcu i autoputi ide savrseno.

nr

pre 7 godina

Zamisli Opel predstavio model u sivoj boji, za promenu, ne mogu da verujem.
OPEL = jak, robustan, kvalitetan, udoban, brz, praktican ... i dosadan

Opel

pre 7 godina

Vozio sam prethodnu insigniju karavan u firmi i nije mi ostala u lepom secanju. Tvrda, puna jeftine plastike sa malim zadnjim sedistem i prtljaznikom. Nepregledna kao tenk. I potrosnja je bila slicna. Kad je trebalo otici negde po gradu svi smo se otimali za grande punta. Eto toliko. A da je nova lepa, lepa je. Lepa je dan danas i stara.

NIKOLA

pre 7 godina

Limuzina izgleda vrh vrhova i nadam se sa više mesta unutra,biće hit kad pristigne.Potpuno su promenili enterijer u premium smeru što se jasno vidi u novoj Astri a spolja savršeno.Ne vozim Opel ali realno brutalna ova nova Insa.

Ognjen

pre 7 godina

Nisam neki fan Opela ali bih vozio cak i karavana kako dobro izgleda.Sve je 5+ ali mi jako smeta jedna stvar. Duzina od 5m pa gde bre to da se parkira i smesti,to je bas nepotrebno preterivanje. Odose u A8,BMW 7 duzinsku kategoriju

nikolas

pre 7 godina

opel kida a vi kako hocete...po meni opel,mazda,reno imaju najlepsi dizajn novih modela I konstantno napreduju u polju kvaliteta izrade I motorizacije zadnjih 5 godina...

Ivan

pre 7 godina

Na papiru i po slikama sve izgleda za 5. Konačno će i ponuda prostora na zadnjim sjedalima biti u skladu sa klasom auta.
Motori su novi skoro svi tako da bi tu sve trebalo štimati. Ono što bode oči je da je stara linija bila 200 kg teža!? Nije ni čudo da su se ljudi žalili na tromost motora skoro svih osim najjačih benzinskih.
Ova Insignia puno obećava, a kvalitetu ćemo vidjeti čim počne eksploatacija.

Beograđanin

pre 7 godina

Prva generacija insignije mi je ubedljivo najlepši auto koji je opel ikada napravio, šteta što su im novi automobili sve ružniji i ružniji u poređenju sa ranijim modelima

lako je tuđim k* gloginje mlatiti

pre 7 godina

Vidim i ovde tu odvratnu lajsnu kao kod astre karavan i novog crossland-a.Samo su upropastili dizajn.Uzas sta reci.

japanac

pre 7 godina

Prijatne spoljašnjosti i unutrašnjosti, kao i zavidne dimenzije vozila. Manja masa vozila sigurno obezbeđuje i manju potrošnju goriva. Sve pohvale...

nikolas

pre 7 godina

opel kida a vi kako hocete...po meni opel,mazda,reno imaju najlepsi dizajn novih modela I konstantno napreduju u polju kvaliteta izrade I motorizacije zadnjih 5 godina...

Ivan

pre 7 godina

Na papiru i po slikama sve izgleda za 5. Konačno će i ponuda prostora na zadnjim sjedalima biti u skladu sa klasom auta.
Motori su novi skoro svi tako da bi tu sve trebalo štimati. Ono što bode oči je da je stara linija bila 200 kg teža!? Nije ni čudo da su se ljudi žalili na tromost motora skoro svih osim najjačih benzinskih.
Ova Insignia puno obećava, a kvalitetu ćemo vidjeti čim počne eksploatacija.

Ognjen

pre 7 godina

Nisam neki fan Opela ali bih vozio cak i karavana kako dobro izgleda.Sve je 5+ ali mi jako smeta jedna stvar. Duzina od 5m pa gde bre to da se parkira i smesti,to je bas nepotrebno preterivanje. Odose u A8,BMW 7 duzinsku kategoriju

japanac

pre 7 godina

Prijatne spoljašnjosti i unutrašnjosti, kao i zavidne dimenzije vozila. Manja masa vozila sigurno obezbeđuje i manju potrošnju goriva. Sve pohvale...

hiavata

pre 7 godina

Prva generacija insignije mi je ubedljivo najlepši auto koji je opel ikada napravio, šteta što su im novi automobili sve ružniji i ružniji u poređenju sa ranijim modelima
(Beograđanin, 06. februar 2017 11:20)

Lepsa i od recorda kupea iz sezdeset i neke i od mante? Tesko. Meni je ovaj model znatno lepsi od prethodnog. Kod prethodnog se nekako videlo da nije evropski dizajn tj. za evropskog kupca.

Opel

pre 7 godina

Vozio sam prethodnu insigniju karavan u firmi i nije mi ostala u lepom secanju. Tvrda, puna jeftine plastike sa malim zadnjim sedistem i prtljaznikom. Nepregledna kao tenk. I potrosnja je bila slicna. Kad je trebalo otici negde po gradu svi smo se otimali za grande punta. Eto toliko. A da je nova lepa, lepa je. Lepa je dan danas i stara.

PROPAO NA SVIM DRZAVNIM,DOKTORIRAO NA PRIVATNOM

pre 7 godina

Peugeot 308 sw ima prtljaznik od 610 litara.
A kraci je od Insignie za oko 40 cm.
Passat b8 variant ima prtljaznik od 650 litara.
Skoro svi sw modeli nize klase imaju slican ili veci prtljaznik.
I jos su kraci za 30-40 cm.
Trebace dosta kruziti po centru,da bi se parkirali uzduzno.

Block

pre 7 godina

Ne znam, ovaj karavan mi je nesto razvucen, za svega 30 litara vise pretljaznog prostora od limuzine. Duzina prevelika za auto D segmenta. Duzi npr od Superba a 70 litara manji gepek. Pozdravljam manju tezinu za 200 kg, ali pocinjem da sumnjam, jer kako su svi krenuli da objavljuju manju tezinu ispada da ce za 3 generacije da odu u minus sa tezinom.
A da je postojeca Insignia preteska, jeste. Cak ne toliko kod ubrzanja, ali kod ulaska u krivine i kocenja, oseti se da je malo podgojena. Na pravcu i autoputi ide savrseno.

Sve ok

pre 7 godina

Odlicna je nova insignija i u karavan verziji stvarno prelep auto,prosli model je delovao kao da nije to to medjutim ovaj je savrsen.Nisam nikad nesto preterano veoleo opel al sto jes jes.

NIKOLA

pre 7 godina

Limuzina izgleda vrh vrhova i nadam se sa više mesta unutra,biće hit kad pristigne.Potpuno su promenili enterijer u premium smeru što se jasno vidi u novoj Astri a spolja savršeno.Ne vozim Opel ali realno brutalna ova nova Insa.

henk.mudi

pre 7 godina

Stvarno lepo izgleda, ne bih se bunio ni za sedan ni za karavan. Pravo je osvezenje u D segmentu, sve jaca konkurencija sto je za kupce samo plus, biraju izmedju sjajnih automobila.

Metropola

pre 7 godina

Prelep. Sto se tice dizajna, Opel je opet objasnio! Moozda malo lici na Mazdu ali ne vidim nista lose u tome jer neki ne lice ni nasta!

Beograđanin

pre 7 godina

Prva generacija insignije mi je ubedljivo najlepši auto koji je opel ikada napravio, šteta što su im novi automobili sve ružniji i ružniji u poređenju sa ranijim modelima

NeshaBg

pre 7 godina

Posto vozim Omegu karavan 2.6 v6, ovo mi dodje nekako logicno moj sledeci auto. Sad samo da sacekam desetak godina da joj padne cena... Valjda ima normalan rezervni tocak, treba plinsku bocu staviti...

Miki

pre 7 godina

Sjajna, vozim 2012 godiste 2.0cdti sa 130ks, sad bi je zamenio za ovaj novi model, samo motor sa 140 konja i obrtnim momentom od cak 370nm. Taj motor ce 100% biti u ponudi.

Honda Accord Driver

pre 7 godina

Mocno izgleda. Obozavam robustne, velike automobile. Od vecih, posedovao sam Mazdu 626, Opela Omegu i Hondu Akord. Trenutno vozim Hondu. Omega je bila dve godine stara kad sam je kupio. Bila je kao nova. Posle tri-cetiri godine pocela je da se raspada od rdje. Rdjala je na mestima na kojima cak ni nase Zastave nisu rdjale. Rdjala je ispod prozora, sofersajbne, hauba, krov...na vratima po sredini. Na kraju sam je osam godina staru prodao, tj. skoro poklonio, da se oterasim. Tada sam rekao "nikada vise Opel", iako ne mora da znaci da i danasnji Opeli imaju isti problem. Ali, kad te zmija ujede, onda se i gustera plasis. O tome bi trebali proizvodjaci automobila da razmisljaju. Meni se ova Insignia jako svidja, izgled, ali izgubio sam poverenje u kvalitet Opelovih vozila. Zato radije kupim Mazdu, Hondu...eventualno Toyotu. Imam Hondu Akord trenutno, vozim je vec devet godina. Auto je neunistiv, a kad izadjem iz perionice i pogledam je, a ona izgleda kao prvog dana, kada sam je kupio.

Hehe

pre 7 godina

Svi joj nalaze mane, a 95% kupuje polovnjake jer za vise od toga nema. Eee... Evo i ja cu jednu manu na osnovu slika, zadnji prepust na slikama izgleda veliki, ostalo vizuelno odlicno.

Vrh

pre 7 godina

Imam Opel Insigniu 2014 restajling verziju i prezadovoljan sam. Najbolji odnos cost/benefit. A sada mastam o ovoj najnovijoj lepotici. Mozda sledece godine iskombinujem nekako da se druzimo :)

Eodor

pre 7 godina

@Suburban
Inace, covek koji je dizajnirao ove zadnje Mazde, zove se Ikou Maeda i radi u Mazdi 28 godina, od 2010. je glavni dizajner, otac mu je 1978. dizajnirao cuvenu Mazdu RX-7! Covek nikakve veze sa Opelom nema! Sadasnji glavni dizajner u Opelu je Mark Adams, postao je glavni jos 2007. a u Opelu je od 2002!

Goran

pre 7 godina

Vozim Insigniu 2014 godiste , 2.0 dizel 163 ks 4x4 , od opreme ima sve sto nudi opel . Ucinila me je srecnijim covekom . A lepa je boze dragi , emerald green pa 19 ke gume . Kupio sam je novu i istresao sam se boze dragi ali ne zalim . Vi gospodo sto udarate minuse , da li ste u opste imali priliku da se vozite u tom autu ili je sve rekla kazala . Nova je prelepa . Mazdi kapa dole ali nova insignia je auto za sebe . Sta ako postoji slicnost , pa i premium brendovi se medjusobno kopiraju , zar ne ?

lako je tuđim k* gloginje mlatiti

pre 7 godina

Vidim i ovde tu odvratnu lajsnu kao kod astre karavan i novog crossland-a.Samo su upropastili dizajn.Uzas sta reci.

Aleks

pre 7 godina

Kod mene na taksiju kolega vozi insigniju karavan a sin isto godiste astru karavan. Oba dizeli. Astra ima vise mesta napred i pozadi, veci prtljaznik, bolje ide, manje trosi, bolja preglednost... Pitam ga ja pa sto si onda uzeo insigniju? Pa z.... sam se

opcom

pre 7 godina

Ma pricajte sta hocete za Opela, vozim Vektru B 2000. godiste,ovog leta ce biti deseta godina. Redovni servisi i potrosni delovi samo za ovih 10 godina, nigde me nije ostavila na putu nikada, ne kvari se nista na njoj,a vec blizu 300000 km na satu ima. Napravljena kao tenk, kada pogledas enterijer,kao da je presla 100000 km, nigde pohabano nije nista. I onda dodje neki vagenovac da mi soli pamet kako Opel ne valja.

Zox

pre 7 godina

Mogu ljubitelji Opela slobodno da udaraju minuse onima koji kazu da je opel kopirao Mazdu 6 ali istina se moze prikazati na slikama...Kad nemci kopiraju nekog onda nije strasno a kad drugi kopiraju nemce onda je strasno jer samo nemci znaju da naprave i dizajniraju automobil...
Opel i VW su uvek bili narodni automobili,hteli da priznamo il ne...

Suburban

pre 7 godina

Lik koji je godinama radio za dizajnerski tim GM-a je otisao da radi za Mazdu, a inace oblik maske koji mnoge podseca na Mazdu je zapravo nesto sto je prvi put vidjeno kod Opela. Cak je prva Mazda 6 zapravo dizajnom bila kopija Vectre B.

Cakic 012

pre 7 godina

sto ste dosadni sa tom Mazdom a goreg auta u tom segmentu nema...ok na oko fino izgleda i to je sve ...kada su se pojavile te nove mazde Bečki Taxisti su ih. brzo pokupovali jer je bio duplo jeftiniji od mecke sa sličnim prostorom...i onda za manje od 6meseci svi do jednog su nestali sa ulica ...hehe...pitajte ih zašto ima naših koko hoćete po becu....čak i moja 3prijatelja su se brzo odrekli mazde dizelaša jer je posle samo 20.000km počeo da dimi ko kreka.. užas jedan...rekli su mi da samo benzinske mazde su ok i to one sportske verzije motora...a da...sa paljenjem imaju isto nekih elektronskih problema posle godinu dve ...i sad malo o temi...jedini opel koi je dobar je astra i stara omega V6td...koji je BMW pravio za njih..ja je imao i ako ne volim opel ali omega je toliko prostora imala da je to bilo strasno..

nr

pre 7 godina

Zamisli Opel predstavio model u sivoj boji, za promenu, ne mogu da verujem.
OPEL = jak, robustan, kvalitetan, udoban, brz, praktican ... i dosadan

realan

pre 7 godina

sve to lepo izgleda, ali problem ce biti 35.000€ koliko ce kostati model sa prikazanim enterijerom....entry level kod opela unija volju za kupovinom

holden

pre 7 godina

Necu da poredim ni kvalitet, ni klasu....samo jedna stvar- Da li je moguce da Tipo ima u limuzinskoj verziji isti gepek kao nova Insignija u limuzinskoj??

Basti

pre 7 godina

Jasno da je nova generacija tehnički naprednija od prethodne, ali dizajn novog Sports Tourera mi izgleda nekako nedovršeno. Naravno, o ukusima se ne raspravlja, ono što se meni sviđa ne mora i drugima da se sviđa, i obrnuto. Dok mi limuzina izgleda skoro savršeno, karavan izgleda kao da su se dizajneri žurili da ga što pre završe. Ona lajsna što se spušta skroz do zadnjih svetala, autu daje kičast i jeftin izgled, ali vidim da je to postala moda i kod drugih proizvođača. Zašto su je spuštali? Ali najružnije mi izgleda linija trećeg bočnog prozora, nekako nemaštovito, potpuno kvareći wow efekt auta, nimalo elegantno ni sportski. Baš kao da su se dizajneri žurili da što brže odrade posao.

qwak

pre 7 godina

lep auto. ono sto me je zacudilo da me je previse detalja na slici gde se vidi tabla, sedista, naslon za ruku izmedju sedista, podsetilo na lagunu.
Oblik volana, a narocito onaj metalni deo na dnu, naslon izmedju sedista, onaj deo sa 'dugmicima' odmah ispod ekrana, bocni / potporni deo na sedistima, pa cak i deo izmedju (mada je kod lagune step malo plici).

Beograđanin

pre 7 godina

Prva generacija insignije mi je ubedljivo najlepši auto koji je opel ikada napravio, šteta što su im novi automobili sve ružniji i ružniji u poređenju sa ranijim modelima

lako je tuđim k* gloginje mlatiti

pre 7 godina

Vidim i ovde tu odvratnu lajsnu kao kod astre karavan i novog crossland-a.Samo su upropastili dizajn.Uzas sta reci.

Cakic 012

pre 7 godina

sto ste dosadni sa tom Mazdom a goreg auta u tom segmentu nema...ok na oko fino izgleda i to je sve ...kada su se pojavile te nove mazde Bečki Taxisti su ih. brzo pokupovali jer je bio duplo jeftiniji od mecke sa sličnim prostorom...i onda za manje od 6meseci svi do jednog su nestali sa ulica ...hehe...pitajte ih zašto ima naših koko hoćete po becu....čak i moja 3prijatelja su se brzo odrekli mazde dizelaša jer je posle samo 20.000km počeo da dimi ko kreka.. užas jedan...rekli su mi da samo benzinske mazde su ok i to one sportske verzije motora...a da...sa paljenjem imaju isto nekih elektronskih problema posle godinu dve ...i sad malo o temi...jedini opel koi je dobar je astra i stara omega V6td...koji je BMW pravio za njih..ja je imao i ako ne volim opel ali omega je toliko prostora imala da je to bilo strasno..

nikolas

pre 7 godina

opel kida a vi kako hocete...po meni opel,mazda,reno imaju najlepsi dizajn novih modela I konstantno napreduju u polju kvaliteta izrade I motorizacije zadnjih 5 godina...

nr

pre 7 godina

Zamisli Opel predstavio model u sivoj boji, za promenu, ne mogu da verujem.
OPEL = jak, robustan, kvalitetan, udoban, brz, praktican ... i dosadan

Basti

pre 7 godina

Jasno da je nova generacija tehnički naprednija od prethodne, ali dizajn novog Sports Tourera mi izgleda nekako nedovršeno. Naravno, o ukusima se ne raspravlja, ono što se meni sviđa ne mora i drugima da se sviđa, i obrnuto. Dok mi limuzina izgleda skoro savršeno, karavan izgleda kao da su se dizajneri žurili da ga što pre završe. Ona lajsna što se spušta skroz do zadnjih svetala, autu daje kičast i jeftin izgled, ali vidim da je to postala moda i kod drugih proizvođača. Zašto su je spuštali? Ali najružnije mi izgleda linija trećeg bočnog prozora, nekako nemaštovito, potpuno kvareći wow efekt auta, nimalo elegantno ni sportski. Baš kao da su se dizajneri žurili da što brže odrade posao.

qwak

pre 7 godina

lep auto. ono sto me je zacudilo da me je previse detalja na slici gde se vidi tabla, sedista, naslon za ruku izmedju sedista, podsetilo na lagunu.
Oblik volana, a narocito onaj metalni deo na dnu, naslon izmedju sedista, onaj deo sa 'dugmicima' odmah ispod ekrana, bocni / potporni deo na sedistima, pa cak i deo izmedju (mada je kod lagune step malo plici).

Opel

pre 7 godina

Vozio sam prethodnu insigniju karavan u firmi i nije mi ostala u lepom secanju. Tvrda, puna jeftine plastike sa malim zadnjim sedistem i prtljaznikom. Nepregledna kao tenk. I potrosnja je bila slicna. Kad je trebalo otici negde po gradu svi smo se otimali za grande punta. Eto toliko. A da je nova lepa, lepa je. Lepa je dan danas i stara.

Ivan

pre 7 godina

Na papiru i po slikama sve izgleda za 5. Konačno će i ponuda prostora na zadnjim sjedalima biti u skladu sa klasom auta.
Motori su novi skoro svi tako da bi tu sve trebalo štimati. Ono što bode oči je da je stara linija bila 200 kg teža!? Nije ni čudo da su se ljudi žalili na tromost motora skoro svih osim najjačih benzinskih.
Ova Insignia puno obećava, a kvalitetu ćemo vidjeti čim počne eksploatacija.

PROPAO NA SVIM DRZAVNIM,DOKTORIRAO NA PRIVATNOM

pre 7 godina

Peugeot 308 sw ima prtljaznik od 610 litara.
A kraci je od Insignie za oko 40 cm.
Passat b8 variant ima prtljaznik od 650 litara.
Skoro svi sw modeli nize klase imaju slican ili veci prtljaznik.
I jos su kraci za 30-40 cm.
Trebace dosta kruziti po centru,da bi se parkirali uzduzno.

Ognjen

pre 7 godina

Nisam neki fan Opela ali bih vozio cak i karavana kako dobro izgleda.Sve je 5+ ali mi jako smeta jedna stvar. Duzina od 5m pa gde bre to da se parkira i smesti,to je bas nepotrebno preterivanje. Odose u A8,BMW 7 duzinsku kategoriju

Vrh

pre 7 godina

Imam Opel Insigniu 2014 restajling verziju i prezadovoljan sam. Najbolji odnos cost/benefit. A sada mastam o ovoj najnovijoj lepotici. Mozda sledece godine iskombinujem nekako da se druzimo :)

Miki

pre 7 godina

Sjajna, vozim 2012 godiste 2.0cdti sa 130ks, sad bi je zamenio za ovaj novi model, samo motor sa 140 konja i obrtnim momentom od cak 370nm. Taj motor ce 100% biti u ponudi.

Honda Accord Driver

pre 7 godina

Mocno izgleda. Obozavam robustne, velike automobile. Od vecih, posedovao sam Mazdu 626, Opela Omegu i Hondu Akord. Trenutno vozim Hondu. Omega je bila dve godine stara kad sam je kupio. Bila je kao nova. Posle tri-cetiri godine pocela je da se raspada od rdje. Rdjala je na mestima na kojima cak ni nase Zastave nisu rdjale. Rdjala je ispod prozora, sofersajbne, hauba, krov...na vratima po sredini. Na kraju sam je osam godina staru prodao, tj. skoro poklonio, da se oterasim. Tada sam rekao "nikada vise Opel", iako ne mora da znaci da i danasnji Opeli imaju isti problem. Ali, kad te zmija ujede, onda se i gustera plasis. O tome bi trebali proizvodjaci automobila da razmisljaju. Meni se ova Insignia jako svidja, izgled, ali izgubio sam poverenje u kvalitet Opelovih vozila. Zato radije kupim Mazdu, Hondu...eventualno Toyotu. Imam Hondu Akord trenutno, vozim je vec devet godina. Auto je neunistiv, a kad izadjem iz perionice i pogledam je, a ona izgleda kao prvog dana, kada sam je kupio.

Aleks

pre 7 godina

Kod mene na taksiju kolega vozi insigniju karavan a sin isto godiste astru karavan. Oba dizeli. Astra ima vise mesta napred i pozadi, veci prtljaznik, bolje ide, manje trosi, bolja preglednost... Pitam ga ja pa sto si onda uzeo insigniju? Pa z.... sam se

opcom

pre 7 godina

Ma pricajte sta hocete za Opela, vozim Vektru B 2000. godiste,ovog leta ce biti deseta godina. Redovni servisi i potrosni delovi samo za ovih 10 godina, nigde me nije ostavila na putu nikada, ne kvari se nista na njoj,a vec blizu 300000 km na satu ima. Napravljena kao tenk, kada pogledas enterijer,kao da je presla 100000 km, nigde pohabano nije nista. I onda dodje neki vagenovac da mi soli pamet kako Opel ne valja.

japanac

pre 7 godina

Prijatne spoljašnjosti i unutrašnjosti, kao i zavidne dimenzije vozila. Manja masa vozila sigurno obezbeđuje i manju potrošnju goriva. Sve pohvale...

Suburban

pre 7 godina

Lik koji je godinama radio za dizajnerski tim GM-a je otisao da radi za Mazdu, a inace oblik maske koji mnoge podseca na Mazdu je zapravo nesto sto je prvi put vidjeno kod Opela. Cak je prva Mazda 6 zapravo dizajnom bila kopija Vectre B.

hiavata

pre 7 godina

Prva generacija insignije mi je ubedljivo najlepši auto koji je opel ikada napravio, šteta što su im novi automobili sve ružniji i ružniji u poređenju sa ranijim modelima
(Beograđanin, 06. februar 2017 11:20)

Lepsa i od recorda kupea iz sezdeset i neke i od mante? Tesko. Meni je ovaj model znatno lepsi od prethodnog. Kod prethodnog se nekako videlo da nije evropski dizajn tj. za evropskog kupca.

NeshaBg

pre 7 godina

Posto vozim Omegu karavan 2.6 v6, ovo mi dodje nekako logicno moj sledeci auto. Sad samo da sacekam desetak godina da joj padne cena... Valjda ima normalan rezervni tocak, treba plinsku bocu staviti...

henk.mudi

pre 7 godina

Stvarno lepo izgleda, ne bih se bunio ni za sedan ni za karavan. Pravo je osvezenje u D segmentu, sve jaca konkurencija sto je za kupce samo plus, biraju izmedju sjajnih automobila.

realan

pre 7 godina

sve to lepo izgleda, ali problem ce biti 35.000€ koliko ce kostati model sa prikazanim enterijerom....entry level kod opela unija volju za kupovinom

holden

pre 7 godina

Necu da poredim ni kvalitet, ni klasu....samo jedna stvar- Da li je moguce da Tipo ima u limuzinskoj verziji isti gepek kao nova Insignija u limuzinskoj??

Goran

pre 7 godina

Vozim Insigniu 2014 godiste , 2.0 dizel 163 ks 4x4 , od opreme ima sve sto nudi opel . Ucinila me je srecnijim covekom . A lepa je boze dragi , emerald green pa 19 ke gume . Kupio sam je novu i istresao sam se boze dragi ali ne zalim . Vi gospodo sto udarate minuse , da li ste u opste imali priliku da se vozite u tom autu ili je sve rekla kazala . Nova je prelepa . Mazdi kapa dole ali nova insignia je auto za sebe . Sta ako postoji slicnost , pa i premium brendovi se medjusobno kopiraju , zar ne ?

Block

pre 7 godina

Ne znam, ovaj karavan mi je nesto razvucen, za svega 30 litara vise pretljaznog prostora od limuzine. Duzina prevelika za auto D segmenta. Duzi npr od Superba a 70 litara manji gepek. Pozdravljam manju tezinu za 200 kg, ali pocinjem da sumnjam, jer kako su svi krenuli da objavljuju manju tezinu ispada da ce za 3 generacije da odu u minus sa tezinom.
A da je postojeca Insignia preteska, jeste. Cak ne toliko kod ubrzanja, ali kod ulaska u krivine i kocenja, oseti se da je malo podgojena. Na pravcu i autoputi ide savrseno.

Hehe

pre 7 godina

Svi joj nalaze mane, a 95% kupuje polovnjake jer za vise od toga nema. Eee... Evo i ja cu jednu manu na osnovu slika, zadnji prepust na slikama izgleda veliki, ostalo vizuelno odlicno.

Zox

pre 7 godina

Mogu ljubitelji Opela slobodno da udaraju minuse onima koji kazu da je opel kopirao Mazdu 6 ali istina se moze prikazati na slikama...Kad nemci kopiraju nekog onda nije strasno a kad drugi kopiraju nemce onda je strasno jer samo nemci znaju da naprave i dizajniraju automobil...
Opel i VW su uvek bili narodni automobili,hteli da priznamo il ne...

NIKOLA

pre 7 godina

Limuzina izgleda vrh vrhova i nadam se sa više mesta unutra,biće hit kad pristigne.Potpuno su promenili enterijer u premium smeru što se jasno vidi u novoj Astri a spolja savršeno.Ne vozim Opel ali realno brutalna ova nova Insa.

Sve ok

pre 7 godina

Odlicna je nova insignija i u karavan verziji stvarno prelep auto,prosli model je delovao kao da nije to to medjutim ovaj je savrsen.Nisam nikad nesto preterano veoleo opel al sto jes jes.

Eodor

pre 7 godina

@Suburban
Inace, covek koji je dizajnirao ove zadnje Mazde, zove se Ikou Maeda i radi u Mazdi 28 godina, od 2010. je glavni dizajner, otac mu je 1978. dizajnirao cuvenu Mazdu RX-7! Covek nikakve veze sa Opelom nema! Sadasnji glavni dizajner u Opelu je Mark Adams, postao je glavni jos 2007. a u Opelu je od 2002!

Metropola

pre 7 godina

Prelep. Sto se tice dizajna, Opel je opet objasnio! Moozda malo lici na Mazdu ali ne vidim nista lose u tome jer neki ne lice ni nasta!