Nedelja, 05.02.2017.

08:59

Rudić: Skinućemo Srbiju sa trona!

Najveći "dragulj" hrvatskog sporta, proslavljeni selektor reprezentacije Ratko Rudić vratio se u vaterpolo na mesto stručnog savetnika vaterpolo saveza.

Izvor: ÐN

Rudiæ: Skinuæemo Srbiju sa trona! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

164 Komentari

Sortiraj po:

Henk Mudi

pre 7 godina

@sasa 44 medalje osvojila hrvatska na OI...30 od toga u bocanju ...vaterpolo i kosarka OI vicesampioni sveta u kosarci i na OI.. sto vas najvise boli ..uzeli smo mi

Marin

pre 7 godina

Nije sporno da je Srbija trofejni ja u vaterpolu od HR nakon 1991, ali dodavati joj jos i trofeje SFRJ gdje je ključan bio udio HR igrača je neumjesno.

Прваци у бусању у прса

pre 7 godina

Сетите се изјаве Андрије Прлаиновића. Нема системског улагања у ватерполо. Ако се нешто не промени скинуће на Хрвати или неко други.

tasaklil

pre 7 godina

Dobro jutro .kako ste spavali..dal ste lepo sanjali....? U JAV? ? U SNU M? SMO NEDOD?RLJ?V?....bicete veciti vicesampioni nije to mala stvar.....

Sasa

pre 7 godina

Kazete Srbija sportska velesila!Srbija na olimpijskim igrama osvojila 24,a Hrvatska 44 medalje.To su cinjenice,a sto se tice subjektivnog misljenja ono nije relevantno uopce.

Nebuloza

pre 7 godina

Ne bi me čudilo. Ako kroasani upumpaju u vaterpolo dodatnih soma jura, nečemo moći da im pariramo sa naših 950€ vaterpolo budžeta za 2017. godinu. Možemo da se tešimo fotkama našeg preCednika i premiNera sa vaterpolistima. Obojica su viši od igrača. Uskoro će biti i širi. Ne zbog bazena , već . . .

Zigzag

pre 7 godina

sa takvim kompleksom nećeš ti nikuda stići. Pitaj košarkaše
(razmisli, 05. februar 2017 09:30)covjek je rekao da zeli skinuti jacu reprezentaciju od sebe,u cemu je prob?

sasa

pre 7 godina

Zar ne treba da mu bude cilj da budu prvaci sveta, evrope....? pa sta hoce da kaze da ako nas pobede u osmini finala posle mogu i da izgube on je ispunio cilj... kako su to mali ljudi... mozda se varam ali ja nisam nikada nekog naseg selektora cuo da mu je cilj da skine hrvatsku sa trona...

Burgos

pre 7 godina

Jedan od najnebitnijih sportova koji postoje..dokaz je i taj što se razmatra da se makne s olimpijskih igara.Istražite malo pa ćete se uvjerit. Uostalom ozbiljan vaterpolo igraju par država na planeti a sve međusobno graniče. Da se Juga nije raspala ne bi imao tko igrati vaterpolo. Više bi volio da se u košarci poboljšamo nego u sportu di igrači nose dres na glavi.

Milko

pre 7 godina

Srbija će verovatno jednom izgubiti neku od "gren slem" titula(5) ali to nužno ne znači da će je osvojiti Hrvatska, mada su on uz Madjare svakako najozbiljniji protivnik.
A za skidanje sa trona treba vam PET titula istovremeno, što uz dužno poštovanje ne verujem da može bilo ko.

dorcol

pre 7 godina

pre par godina iz cista mira selektorka zenske dc reprezentacije rvatske majoli iz cista mira izjavi dosao je kraj vladavine ane i jelene jer stizu njihove nove snage , nesto ih ne vidoh,mediji njihovog tenisera corica vec proglasili novi djokovic , ,kosarkas bogdanovic izjavi kako nije isto izgubiti od srbije ili od neke ruge reprezentacije,sad ovaj rudic ,koji komleksasi ,,boze koliko su optereceni srbijom.,bolesno.

Mito

pre 7 godina

E moj Rudiću, Partizan i Beograd su od tebe napravili čoveka, vrhunskog vaterpolistu i trenera, a ti sada pretiš vaterpolo reprezentaciji Srbije. Časno nema šta.

ema

pre 7 godina

Srbin?! Srbija mu dala šansu da nauči plivati, pa onda ga naučila i vaterpolu! Nikad nije bio svetska klasa vaterpola!! A sad mu povratili dedovinu da živi na njoj( ne trajno, dok ne bude ispunio skidanje Srba sa trona), leti napolje sa dedovine i iz lepe njihove!! E moji Srbi, vazda izdajice zarad boljeg života!!!

stambolt

pre 7 godina

Ljudi, nama je klupski sport skroz puko. Ne samo vaterpolo, nego i rukomet, odbojka, fudbal. Donekle i košarka, ali tu smo godinama imali Partizan u Evroligi, sada imamo Zvezdu. U ostalim sportovima naši klubovi ne mogu ni da primirišu nekoj ligi šampiona. U rukometu je reprezentacija skroz pukla, odbojka se i dalje solidno drži, ali u tom sportu je žestoka konkurencija u celom svetu i ulaže se dosta para. Videćemo da li će vaterpolo proći kao rukomet ili kao odbojka.

bg

pre 7 godina

hrvati olimpijskoj medalji mogu da zahvale samo sudiji slovencu Margeti koji nije priznao cist pogodak spancima ,spanci se zalili ,slovenca udaljili sa OI ali je rezultat ostao ,eto kako su dosli do medalje .

Radovan

pre 7 godina

Najveci trener u istoriji vatetpola to je tata vaterpola njegova rec IMA najvecu tezinu ne govori ovo bezveze jer su oni prvaci evrope i sveta u mladim kategorijama na temelju toga govori.

Suke

pre 7 godina

Imao sam prilike da slusam doticnog gospodina u Zagrebu nekom skupu. Kralj je uspeo da drzi predavanje od 45 minuta o vaterpolu i motivaciji i da ne pomene Srbiju, a nekoliko puta je pominjao velike timove, takmičenja itd. Prijatelju moj nikoga ti neces skinuti ni odakle jer za to prvo treba da budeš čovek.

Karim Abdul Dzabar

pre 7 godina

sa takvim kompleksom nećeš ti nikuda stići. Pitaj košarkaše
(razmisli, 5. februar 2017 09:30)

Sa kakvim kompleksom? Covek je samo izrazio zelju. Uostalom, procitaj prvo celu vest pre nego sto komentarises..

kisa

pre 7 godina

Prvi mu je cilj da skine Srbiju sa trona?!

Nije mu prvi cilj da hrvatska bude na tronu?

Jadno. Kompleksi. E zbog ovakvih Hrvata bi vredelo uspostaviti, ako ne postoji, paralelan univerzum, da nas ostave na miru jednom vec.

Goran, Kragujevac

pre 7 godina

Nije Rudić ništa loše rekao. Čovek koji je x puta pokazao da nije nacionalista to nikada i ne moze biti.
Rudic je iz Dicma kod Splita bio je selektor i trener i SFRJ i Hrvatske i Italije i SAD i gomile klubova na svim meridijanima.
Ovaj covek rezonuje sportski i potpuno je legitimno da, verovatno, strateg broj jedan u svetu ima cilj da pobedjuje.
Pa pobogu, ovo je sport.
p.s.
Ponekad imam utisak da je vecina komentatora na ovakve vesti i iz Srbije i iz Hrvatske u dobi od 9 do 14 godina.

cojans

pre 7 godina

Moraćete sačekati još jednu smenu generacije. Mi jesmo podmladili ekipu ali bojim se da će te sačekati narednu generaciju. Ovi su jaki u P.M.

dr NS

pre 7 godina

Ja ne vidim kako nećete. Srbija ima 1.5 klub u koje niko ne ulaze cvonjka dok hrvatska ima 4-5 klubova sa značajnim ulaganjima. Nas neće biti ili ćemo igrati epizodnu ulogu za 5-10 godina, a možda i pre. Tako to ide, ne možemo očekivati vrhunske rezultate bez ulaganja

Rocky Balboa

pre 7 godina

"Ne mislim da je tako, u narednom periodu pokušaćemo da se dodatno popravimo i opet otići do nekog najsjajnijeg odličja. Možemo da pariramo Srbima, to se može ostvariti zajedničkim snagama svih nas koji radimo u hrvatskom vaterpolu", zaključio je Rudić.

Hrabra izjava

pre 7 godina

Ovo vam je razlika izmedju Srbije i Hrvatske u vaterpolu od 1991 god.
Srbija 36 medalja, Hrvatska 13

HR Olimpijeske: igre 1 zlato, 1 srebro
HR svetsko prvenstvo: 1 zlato, 2 bronze
HR evropsko prvenstvo: 1 zlato, 2 srebra
HR svetska liga: 1 zlato, 1 srebro, 2 bronze
HR svetski kup: 1 srebro

SRB Olimpijske igre: 1 zlato, 1 srebro, 3 bronze
SRB svetstko prvenstvo: 3 zlata, 2srebra, 2bronze
SRB evropsko prvenstvo: 6 zlata, 2 srebra, 1bronza
SRB svetska liga: 10 zlata, 1 srebro, 1 bronza
SRB svetski kup: 2 zlata, 1 bronza

cukce

pre 7 godina

Nasi delfini su postavili standarde, zadatke, norme... Naravnobda ce se svi truditi ne da skinu sa trona kraljeve vec za pocetak da ih pobede makar u grupi! Pitanje je dal ce Rudic to doziveti, ipak je on covek u godinama!

bbr

pre 7 godina

kakvi lozaci ovi nasi na komentarima...ne nego ce da im Gana bude motivator u vaterpolu!Naravno da je motiv kada si odlican da skines sa trona najboljeg,to smo trenutno mi,nema to veze sa kompleksima,jer je onda i kompleks i to sto mi zelimo da jednog dana skinemo i tu Ameriku sa trona u kosarci.Naravno da nije kompleks nego se za najboljim uvek juri.

bucko lazmisljam

pre 7 godina

Sva sreca da ne naplacuju PDV na mastu, propali bi ste. Srbija je jedina u jednom dahu osvojila sve sto se osvojiti moze u tom sportu i to ce u sportskim analima biti zapisano za navek. Mozda i budete prvi u Evropi ili svetu, ali ste uvek drugi po cinjenicama i to nikada necete moci da promenite. Svi drugi su samo drugi. Dzaba ste krecili.

Dex Dejvid dexdavid2@gmail.com

pre 7 godina

Sport dakako nije moja jača strana. Bavim se njime prije svega kao sociološkim fenomenom. Imam svoj stav o fenomenu košarke na ovim prostorima. No mislim da je fenomen srpskog vaterpola mnogo ceći od fenomena košarke na ovim prostorima. Bilo je to početkom sedamdesetih kada je u Splitu prvi pit organizovano junijorsko prvenstvo jugoslavije u vaterpolu na POŠK-ovom bazenu. Jedini gost iz Srbije bila je mlada ekipa Crvene Zvezde. Bile su to napete godine nakon Mas pokreta, ali na svu sreću nije bilo nikakvih incidenata. Ja nikada neću zaboraviti trenera Zvezde, jednog nevjerovatnog entuzijastu koji je sa kupačim gaćama oko vrata bodrio svoj tim tako da je izgubio glas. Bio je to nevjerovatan entuzijazam iz kojeg se vjerovatno izrodio fenomen srpskog vaterpola.

Dipl.ing

pre 7 godina

Covek je zaista legenda ovog sporta. Rekao je ono sto je najnormalnije za zdrav sport. Svako uvek tezi da srusi najboljeg, sto Srbija sigurno jeste. Oni bar imaju kapaciteta za to.

Vojvoda Momcilo

pre 7 godina

E moj Ratko. I tu Olimpijadu sto ste uzeli mozes samo zahvaliti nasem losem danu protiv Zabara, inace bi u finalu bila ista prica kao u Riu.

genioso

pre 7 godina

srbija ukupno ima deset zatvorenih olimpijskih bazena i kraj. o broju klubova je glupo i govoriti. tas, 25maj, banjica, niski cair, kragujevac, pivacki centar vrnjacka banja, novi sad, becej, bor....i jedan neka sam zaboravio.

bananamen

pre 7 godina

Nema potrebe da se cima. Sama Srbija će sebe skinuti sa trona jer se ulaže nula dinara u taj sport. Imamo još jednu nadolazeću generaciju talentovanih vaterpolista a posle nje neka nam je sa srećom.

haaaaaahaaaaaaaahahahahahaahahahahahahahahhahahahhah

pre 7 godina

hhahahahahahahahahhaahahhaahhaahhahahhahahaaahahahahahahhahahahaaahahahaahahhahahahahaaahahahahahahhaahahhaahahaahaaaahahahaaaahhaahaaaaaahhaahahaaaaaaaaaaaaaaahahaaaahahhaahahahaaa

Hrabra izjava

pre 7 godina

Ovo vam je razlika izmedju Srbije i Hrvatske u vaterpolu od 1991 god.
Srbija 36 medalja, Hrvatska 13

HR Olimpijeske: igre 1 zlato, 1 srebro
HR svetsko prvenstvo: 1 zlato, 2 bronze
HR evropsko prvenstvo: 1 zlato, 2 srebra
HR svetska liga: 1 zlato, 1 srebro, 2 bronze
HR svetski kup: 1 srebro

SRB Olimpijske igre: 1 zlato, 1 srebro, 3 bronze
SRB svetstko prvenstvo: 3 zlata, 2srebra, 2bronze
SRB evropsko prvenstvo: 6 zlata, 2 srebra, 1bronza
SRB svetska liga: 10 zlata, 1 srebro, 1 bronza
SRB svetski kup: 2 zlata, 1 bronza

ana zagreb

pre 7 godina

To nije kompleks ,nego zdravo sportsko razmisljanje.Srbija ima fantasticnu ekipu,koja je godinama uigrana.Uvijek su bili u vrhu,a unazad dvije godine su uzeli sve.Hrvatska je napravila veliki posao u Riu,srebro...a samo 6 mjeseci prije toga bili su na dnu i dozivili fijasko u Beogradu.Tesko da ce Hrvatska...eto bas ovaj cas pobijediti Srbiju u vaterpolu...ali u skoroj buducnosti sigurno hoce.Mladost se dize,radi se dobro.Jug je uzeo trostruku krunu prosle godine.Junior su odlicni.Hrvatska se ima cemu nadati u buducnosti,ali to se ne dogadja preko noci...nego polako.Nisu u igri samo Hrvati...tu su i Madari.Oni su sigurno gladni uspijeha i vjerujte mi da njima teze pada dominacija Srbije,nego Hrvatskoj.Ono sto Srbija ima realno je fantasticnu skolu vatrpola u Partizanu,ali igraci rano odlaze vani..i zlatnu koku Crnu Goru.

cojans

pre 7 godina

Moraćete sačekati još jednu smenu generacije. Mi jesmo podmladili ekipu ali bojim se da će te sačekati narednu generaciju. Ovi su jaki u P.M.

bananamen

pre 7 godina

Nema potrebe da se cima. Sama Srbija će sebe skinuti sa trona jer se ulaže nula dinara u taj sport. Imamo još jednu nadolazeću generaciju talentovanih vaterpolista a posle nje neka nam je sa srećom.

dr NS

pre 7 godina

Ja ne vidim kako nećete. Srbija ima 1.5 klub u koje niko ne ulaze cvonjka dok hrvatska ima 4-5 klubova sa značajnim ulaganjima. Nas neće biti ili ćemo igrati epizodnu ulogu za 5-10 godina, a možda i pre. Tako to ide, ne možemo očekivati vrhunske rezultate bez ulaganja

bg

pre 7 godina

hrvati olimpijskoj medalji mogu da zahvale samo sudiji slovencu Margeti koji nije priznao cist pogodak spancima ,spanci se zalili ,slovenca udaljili sa OI ali je rezultat ostao ,eto kako su dosli do medalje .

Dipl.ing

pre 7 godina

Covek je zaista legenda ovog sporta. Rekao je ono sto je najnormalnije za zdrav sport. Svako uvek tezi da srusi najboljeg, sto Srbija sigurno jeste. Oni bar imaju kapaciteta za to.

dorcol

pre 7 godina

pre par godina iz cista mira selektorka zenske dc reprezentacije rvatske majoli iz cista mira izjavi dosao je kraj vladavine ane i jelene jer stizu njihove nove snage , nesto ih ne vidoh,mediji njihovog tenisera corica vec proglasili novi djokovic , ,kosarkas bogdanovic izjavi kako nije isto izgubiti od srbije ili od neke ruge reprezentacije,sad ovaj rudic ,koji komleksasi ,,boze koliko su optereceni srbijom.,bolesno.

Mito

pre 7 godina

E moj Rudiću, Partizan i Beograd su od tebe napravili čoveka, vrhunskog vaterpolistu i trenera, a ti sada pretiš vaterpolo reprezentaciji Srbije. Časno nema šta.

Vojvoda Momcilo

pre 7 godina

E moj Ratko. I tu Olimpijadu sto ste uzeli mozes samo zahvaliti nasem losem danu protiv Zabara, inace bi u finalu bila ista prica kao u Riu.

haaaaaahaaaaaaaahahahahahaahahahahahahahahhahahahhah

pre 7 godina

hhahahahahahahahahhaahahhaahhaahhahahhahahaaahahahahahahhahahahaaahahahaahahhahahahahaaahahahahahahhaahahhaahahaahaaaahahahaaaahhaahaaaaaahhaahahaaaaaaaaaaaaaaahahaaaahahhaahahahaaa

cukce

pre 7 godina

Nasi delfini su postavili standarde, zadatke, norme... Naravnobda ce se svi truditi ne da skinu sa trona kraljeve vec za pocetak da ih pobede makar u grupi! Pitanje je dal ce Rudic to doziveti, ipak je on covek u godinama!

sasa

pre 7 godina

Zar ne treba da mu bude cilj da budu prvaci sveta, evrope....? pa sta hoce da kaze da ako nas pobede u osmini finala posle mogu i da izgube on je ispunio cilj... kako su to mali ljudi... mozda se varam ali ja nisam nikada nekog naseg selektora cuo da mu je cilj da skine hrvatsku sa trona...

Milko

pre 7 godina

Srbija će verovatno jednom izgubiti neku od "gren slem" titula(5) ali to nužno ne znači da će je osvojiti Hrvatska, mada su on uz Madjare svakako najozbiljniji protivnik.
A za skidanje sa trona treba vam PET titula istovremeno, što uz dužno poštovanje ne verujem da može bilo ko.

Burgos

pre 7 godina

Jedan od najnebitnijih sportova koji postoje..dokaz je i taj što se razmatra da se makne s olimpijskih igara.Istražite malo pa ćete se uvjerit. Uostalom ozbiljan vaterpolo igraju par država na planeti a sve međusobno graniče. Da se Juga nije raspala ne bi imao tko igrati vaterpolo. Više bi volio da se u košarci poboljšamo nego u sportu di igrači nose dres na glavi.

stambolt

pre 7 godina

Ljudi, nama je klupski sport skroz puko. Ne samo vaterpolo, nego i rukomet, odbojka, fudbal. Donekle i košarka, ali tu smo godinama imali Partizan u Evroligi, sada imamo Zvezdu. U ostalim sportovima naši klubovi ne mogu ni da primirišu nekoj ligi šampiona. U rukometu je reprezentacija skroz pukla, odbojka se i dalje solidno drži, ali u tom sportu je žestoka konkurencija u celom svetu i ulaže se dosta para. Videćemo da li će vaterpolo proći kao rukomet ili kao odbojka.

bbr

pre 7 godina

kakvi lozaci ovi nasi na komentarima...ne nego ce da im Gana bude motivator u vaterpolu!Naravno da je motiv kada si odlican da skines sa trona najboljeg,to smo trenutno mi,nema to veze sa kompleksima,jer je onda i kompleks i to sto mi zelimo da jednog dana skinemo i tu Ameriku sa trona u kosarci.Naravno da nije kompleks nego se za najboljim uvek juri.

ana zagreb

pre 7 godina

To nije kompleks ,nego zdravo sportsko razmisljanje.Srbija ima fantasticnu ekipu,koja je godinama uigrana.Uvijek su bili u vrhu,a unazad dvije godine su uzeli sve.Hrvatska je napravila veliki posao u Riu,srebro...a samo 6 mjeseci prije toga bili su na dnu i dozivili fijasko u Beogradu.Tesko da ce Hrvatska...eto bas ovaj cas pobijediti Srbiju u vaterpolu...ali u skoroj buducnosti sigurno hoce.Mladost se dize,radi se dobro.Jug je uzeo trostruku krunu prosle godine.Junior su odlicni.Hrvatska se ima cemu nadati u buducnosti,ali to se ne dogadja preko noci...nego polako.Nisu u igri samo Hrvati...tu su i Madari.Oni su sigurno gladni uspijeha i vjerujte mi da njima teze pada dominacija Srbije,nego Hrvatskoj.Ono sto Srbija ima realno je fantasticnu skolu vatrpola u Partizanu,ali igraci rano odlaze vani..i zlatnu koku Crnu Goru.

Прваци у бусању у прса

pre 7 godina

Сетите се изјаве Андрије Прлаиновића. Нема системског улагања у ватерполо. Ако се нешто не промени скинуће на Хрвати или неко други.

Hrabra izjava

pre 7 godina

Ovo vam je razlika izmedju Srbije i Hrvatske u vaterpolu od 1991 god.
Srbija 36 medalja, Hrvatska 13

HR Olimpijeske: igre 1 zlato, 1 srebro
HR svetsko prvenstvo: 1 zlato, 2 bronze
HR evropsko prvenstvo: 1 zlato, 2 srebra
HR svetska liga: 1 zlato, 1 srebro, 2 bronze
HR svetski kup: 1 srebro

SRB Olimpijske igre: 1 zlato, 1 srebro, 3 bronze
SRB svetstko prvenstvo: 3 zlata, 2srebra, 2bronze
SRB evropsko prvenstvo: 6 zlata, 2 srebra, 1bronza
SRB svetska liga: 10 zlata, 1 srebro, 1 bronza
SRB svetski kup: 2 zlata, 1 bronza

Hrabra izjava

pre 7 godina

Ovo vam je razlika izmedju Srbije i Hrvatske u vaterpolu od 1991 god.
Srbija 36 medalja, Hrvatska 13

HR Olimpijeske: igre 1 zlato, 1 srebro
HR svetsko prvenstvo: 1 zlato, 2 bronze
HR evropsko prvenstvo: 1 zlato, 2 srebra
HR svetska liga: 1 zlato, 1 srebro, 2 bronze
HR svetski kup: 1 srebro

SRB Olimpijske igre: 1 zlato, 1 srebro, 3 bronze
SRB svetstko prvenstvo: 3 zlata, 2srebra, 2bronze
SRB evropsko prvenstvo: 6 zlata, 2 srebra, 1bronza
SRB svetska liga: 10 zlata, 1 srebro, 1 bronza
SRB svetski kup: 2 zlata, 1 bronza

Nebuloza

pre 7 godina

Ne bi me čudilo. Ako kroasani upumpaju u vaterpolo dodatnih soma jura, nečemo moći da im pariramo sa naših 950€ vaterpolo budžeta za 2017. godinu. Možemo da se tešimo fotkama našeg preCednika i premiNera sa vaterpolistima. Obojica su viši od igrača. Uskoro će biti i širi. Ne zbog bazena , već . . .

Goran, Kragujevac

pre 7 godina

Nije Rudić ništa loše rekao. Čovek koji je x puta pokazao da nije nacionalista to nikada i ne moze biti.
Rudic je iz Dicma kod Splita bio je selektor i trener i SFRJ i Hrvatske i Italije i SAD i gomile klubova na svim meridijanima.
Ovaj covek rezonuje sportski i potpuno je legitimno da, verovatno, strateg broj jedan u svetu ima cilj da pobedjuje.
Pa pobogu, ovo je sport.
p.s.
Ponekad imam utisak da je vecina komentatora na ovakve vesti i iz Srbije i iz Hrvatske u dobi od 9 do 14 godina.

Henk Mudi

pre 7 godina

@sasa 44 medalje osvojila hrvatska na OI...30 od toga u bocanju ...vaterpolo i kosarka OI vicesampioni sveta u kosarci i na OI.. sto vas najvise boli ..uzeli smo mi

Marin

pre 7 godina

Nije sporno da je Srbija trofejni ja u vaterpolu od HR nakon 1991, ali dodavati joj jos i trofeje SFRJ gdje je ključan bio udio HR igrača je neumjesno.

Suke

pre 7 godina

Imao sam prilike da slusam doticnog gospodina u Zagrebu nekom skupu. Kralj je uspeo da drzi predavanje od 45 minuta o vaterpolu i motivaciji i da ne pomene Srbiju, a nekoliko puta je pominjao velike timove, takmičenja itd. Prijatelju moj nikoga ti neces skinuti ni odakle jer za to prvo treba da budeš čovek.

Dex Dejvid dexdavid2@gmail.com

pre 7 godina

Sport dakako nije moja jača strana. Bavim se njime prije svega kao sociološkim fenomenom. Imam svoj stav o fenomenu košarke na ovim prostorima. No mislim da je fenomen srpskog vaterpola mnogo ceći od fenomena košarke na ovim prostorima. Bilo je to početkom sedamdesetih kada je u Splitu prvi pit organizovano junijorsko prvenstvo jugoslavije u vaterpolu na POŠK-ovom bazenu. Jedini gost iz Srbije bila je mlada ekipa Crvene Zvezde. Bile su to napete godine nakon Mas pokreta, ali na svu sreću nije bilo nikakvih incidenata. Ja nikada neću zaboraviti trenera Zvezde, jednog nevjerovatnog entuzijastu koji je sa kupačim gaćama oko vrata bodrio svoj tim tako da je izgubio glas. Bio je to nevjerovatan entuzijazam iz kojeg se vjerovatno izrodio fenomen srpskog vaterpola.

bucko lazmisljam

pre 7 godina

Sva sreca da ne naplacuju PDV na mastu, propali bi ste. Srbija je jedina u jednom dahu osvojila sve sto se osvojiti moze u tom sportu i to ce u sportskim analima biti zapisano za navek. Mozda i budete prvi u Evropi ili svetu, ali ste uvek drugi po cinjenicama i to nikada necete moci da promenite. Svi drugi su samo drugi. Dzaba ste krecili.

genioso

pre 7 godina

srbija ukupno ima deset zatvorenih olimpijskih bazena i kraj. o broju klubova je glupo i govoriti. tas, 25maj, banjica, niski cair, kragujevac, pivacki centar vrnjacka banja, novi sad, becej, bor....i jedan neka sam zaboravio.

Radovan

pre 7 godina

Najveci trener u istoriji vatetpola to je tata vaterpola njegova rec IMA najvecu tezinu ne govori ovo bezveze jer su oni prvaci evrope i sveta u mladim kategorijama na temelju toga govori.

Sasa

pre 7 godina

Kazete Srbija sportska velesila!Srbija na olimpijskim igrama osvojila 24,a Hrvatska 44 medalje.To su cinjenice,a sto se tice subjektivnog misljenja ono nije relevantno uopce.

ema

pre 7 godina

Srbin?! Srbija mu dala šansu da nauči plivati, pa onda ga naučila i vaterpolu! Nikad nije bio svetska klasa vaterpola!! A sad mu povratili dedovinu da živi na njoj( ne trajno, dok ne bude ispunio skidanje Srba sa trona), leti napolje sa dedovine i iz lepe njihove!! E moji Srbi, vazda izdajice zarad boljeg života!!!

kisa

pre 7 godina

Prvi mu je cilj da skine Srbiju sa trona?!

Nije mu prvi cilj da hrvatska bude na tronu?

Jadno. Kompleksi. E zbog ovakvih Hrvata bi vredelo uspostaviti, ako ne postoji, paralelan univerzum, da nas ostave na miru jednom vec.

Karim Abdul Dzabar

pre 7 godina

sa takvim kompleksom nećeš ti nikuda stići. Pitaj košarkaše
(razmisli, 5. februar 2017 09:30)

Sa kakvim kompleksom? Covek je samo izrazio zelju. Uostalom, procitaj prvo celu vest pre nego sto komentarises..

tasaklil

pre 7 godina

Dobro jutro .kako ste spavali..dal ste lepo sanjali....? U JAV? ? U SNU M? SMO NEDOD?RLJ?V?....bicete veciti vicesampioni nije to mala stvar.....

Zigzag

pre 7 godina

sa takvim kompleksom nećeš ti nikuda stići. Pitaj košarkaše
(razmisli, 05. februar 2017 09:30)covjek je rekao da zeli skinuti jacu reprezentaciju od sebe,u cemu je prob?

Rocky Balboa

pre 7 godina

"Ne mislim da je tako, u narednom periodu pokušaćemo da se dodatno popravimo i opet otići do nekog najsjajnijeg odličja. Možemo da pariramo Srbima, to se može ostvariti zajedničkim snagama svih nas koji radimo u hrvatskom vaterpolu", zaključio je Rudić.

Burgos

pre 7 godina

Jedan od najnebitnijih sportova koji postoje..dokaz je i taj što se razmatra da se makne s olimpijskih igara.Istražite malo pa ćete se uvjerit. Uostalom ozbiljan vaterpolo igraju par država na planeti a sve međusobno graniče. Da se Juga nije raspala ne bi imao tko igrati vaterpolo. Više bi volio da se u košarci poboljšamo nego u sportu di igrači nose dres na glavi.

Marin

pre 7 godina

Nije sporno da je Srbija trofejni ja u vaterpolu od HR nakon 1991, ali dodavati joj jos i trofeje SFRJ gdje je ključan bio udio HR igrača je neumjesno.

Mito

pre 7 godina

E moj Rudiću, Partizan i Beograd su od tebe napravili čoveka, vrhunskog vaterpolistu i trenera, a ti sada pretiš vaterpolo reprezentaciji Srbije. Časno nema šta.

Dipl.ing

pre 7 godina

Covek je zaista legenda ovog sporta. Rekao je ono sto je najnormalnije za zdrav sport. Svako uvek tezi da srusi najboljeg, sto Srbija sigurno jeste. Oni bar imaju kapaciteta za to.

haaaaaahaaaaaaaahahahahahaahahahahahahahahhahahahhah

pre 7 godina

hhahahahahahahahahhaahahhaahhaahhahahhahahaaahahahahahahhahahahaaahahahaahahhahahahahaaahahahahahahhaahahhaahahaahaaaahahahaaaahhaahaaaaaahhaahahaaaaaaaaaaaaaaahahaaaahahhaahahahaaa

Sasa

pre 7 godina

Kazete Srbija sportska velesila!Srbija na olimpijskim igrama osvojila 24,a Hrvatska 44 medalje.To su cinjenice,a sto se tice subjektivnog misljenja ono nije relevantno uopce.

dorcol

pre 7 godina

pre par godina iz cista mira selektorka zenske dc reprezentacije rvatske majoli iz cista mira izjavi dosao je kraj vladavine ane i jelene jer stizu njihove nove snage , nesto ih ne vidoh,mediji njihovog tenisera corica vec proglasili novi djokovic , ,kosarkas bogdanovic izjavi kako nije isto izgubiti od srbije ili od neke ruge reprezentacije,sad ovaj rudic ,koji komleksasi ,,boze koliko su optereceni srbijom.,bolesno.

bg

pre 7 godina

hrvati olimpijskoj medalji mogu da zahvale samo sudiji slovencu Margeti koji nije priznao cist pogodak spancima ,spanci se zalili ,slovenca udaljili sa OI ali je rezultat ostao ,eto kako su dosli do medalje .

dr NS

pre 7 godina

Ja ne vidim kako nećete. Srbija ima 1.5 klub u koje niko ne ulaze cvonjka dok hrvatska ima 4-5 klubova sa značajnim ulaganjima. Nas neće biti ili ćemo igrati epizodnu ulogu za 5-10 godina, a možda i pre. Tako to ide, ne možemo očekivati vrhunske rezultate bez ulaganja

Vojvoda Momcilo

pre 7 godina

E moj Ratko. I tu Olimpijadu sto ste uzeli mozes samo zahvaliti nasem losem danu protiv Zabara, inace bi u finalu bila ista prica kao u Riu.

bananamen

pre 7 godina

Nema potrebe da se cima. Sama Srbija će sebe skinuti sa trona jer se ulaže nula dinara u taj sport. Imamo još jednu nadolazeću generaciju talentovanih vaterpolista a posle nje neka nam je sa srećom.

cojans

pre 7 godina

Moraćete sačekati još jednu smenu generacije. Mi jesmo podmladili ekipu ali bojim se da će te sačekati narednu generaciju. Ovi su jaki u P.M.

sasa

pre 7 godina

Zar ne treba da mu bude cilj da budu prvaci sveta, evrope....? pa sta hoce da kaze da ako nas pobede u osmini finala posle mogu i da izgube on je ispunio cilj... kako su to mali ljudi... mozda se varam ali ja nisam nikada nekog naseg selektora cuo da mu je cilj da skine hrvatsku sa trona...

Henk Mudi

pre 7 godina

@sasa 44 medalje osvojila hrvatska na OI...30 od toga u bocanju ...vaterpolo i kosarka OI vicesampioni sveta u kosarci i na OI.. sto vas najvise boli ..uzeli smo mi

ana zagreb

pre 7 godina

To nije kompleks ,nego zdravo sportsko razmisljanje.Srbija ima fantasticnu ekipu,koja je godinama uigrana.Uvijek su bili u vrhu,a unazad dvije godine su uzeli sve.Hrvatska je napravila veliki posao u Riu,srebro...a samo 6 mjeseci prije toga bili su na dnu i dozivili fijasko u Beogradu.Tesko da ce Hrvatska...eto bas ovaj cas pobijediti Srbiju u vaterpolu...ali u skoroj buducnosti sigurno hoce.Mladost se dize,radi se dobro.Jug je uzeo trostruku krunu prosle godine.Junior su odlicni.Hrvatska se ima cemu nadati u buducnosti,ali to se ne dogadja preko noci...nego polako.Nisu u igri samo Hrvati...tu su i Madari.Oni su sigurno gladni uspijeha i vjerujte mi da njima teze pada dominacija Srbije,nego Hrvatskoj.Ono sto Srbija ima realno je fantasticnu skolu vatrpola u Partizanu,ali igraci rano odlaze vani..i zlatnu koku Crnu Goru.

cukce

pre 7 godina

Nasi delfini su postavili standarde, zadatke, norme... Naravnobda ce se svi truditi ne da skinu sa trona kraljeve vec za pocetak da ih pobede makar u grupi! Pitanje je dal ce Rudic to doziveti, ipak je on covek u godinama!

Suke

pre 7 godina

Imao sam prilike da slusam doticnog gospodina u Zagrebu nekom skupu. Kralj je uspeo da drzi predavanje od 45 minuta o vaterpolu i motivaciji i da ne pomene Srbiju, a nekoliko puta je pominjao velike timove, takmičenja itd. Prijatelju moj nikoga ti neces skinuti ni odakle jer za to prvo treba da budeš čovek.

Goran, Kragujevac

pre 7 godina

Nije Rudić ništa loše rekao. Čovek koji je x puta pokazao da nije nacionalista to nikada i ne moze biti.
Rudic je iz Dicma kod Splita bio je selektor i trener i SFRJ i Hrvatske i Italije i SAD i gomile klubova na svim meridijanima.
Ovaj covek rezonuje sportski i potpuno je legitimno da, verovatno, strateg broj jedan u svetu ima cilj da pobedjuje.
Pa pobogu, ovo je sport.
p.s.
Ponekad imam utisak da je vecina komentatora na ovakve vesti i iz Srbije i iz Hrvatske u dobi od 9 do 14 godina.

ema

pre 7 godina

Srbin?! Srbija mu dala šansu da nauči plivati, pa onda ga naučila i vaterpolu! Nikad nije bio svetska klasa vaterpola!! A sad mu povratili dedovinu da živi na njoj( ne trajno, dok ne bude ispunio skidanje Srba sa trona), leti napolje sa dedovine i iz lepe njihove!! E moji Srbi, vazda izdajice zarad boljeg života!!!

Karim Abdul Dzabar

pre 7 godina

sa takvim kompleksom nećeš ti nikuda stići. Pitaj košarkaše
(razmisli, 5. februar 2017 09:30)

Sa kakvim kompleksom? Covek je samo izrazio zelju. Uostalom, procitaj prvo celu vest pre nego sto komentarises..

Radovan

pre 7 godina

Najveci trener u istoriji vatetpola to je tata vaterpola njegova rec IMA najvecu tezinu ne govori ovo bezveze jer su oni prvaci evrope i sveta u mladim kategorijama na temelju toga govori.

Dex Dejvid dexdavid2@gmail.com

pre 7 godina

Sport dakako nije moja jača strana. Bavim se njime prije svega kao sociološkim fenomenom. Imam svoj stav o fenomenu košarke na ovim prostorima. No mislim da je fenomen srpskog vaterpola mnogo ceći od fenomena košarke na ovim prostorima. Bilo je to početkom sedamdesetih kada je u Splitu prvi pit organizovano junijorsko prvenstvo jugoslavije u vaterpolu na POŠK-ovom bazenu. Jedini gost iz Srbije bila je mlada ekipa Crvene Zvezde. Bile su to napete godine nakon Mas pokreta, ali na svu sreću nije bilo nikakvih incidenata. Ja nikada neću zaboraviti trenera Zvezde, jednog nevjerovatnog entuzijastu koji je sa kupačim gaćama oko vrata bodrio svoj tim tako da je izgubio glas. Bio je to nevjerovatan entuzijazam iz kojeg se vjerovatno izrodio fenomen srpskog vaterpola.

Milko

pre 7 godina

Srbija će verovatno jednom izgubiti neku od "gren slem" titula(5) ali to nužno ne znači da će je osvojiti Hrvatska, mada su on uz Madjare svakako najozbiljniji protivnik.
A za skidanje sa trona treba vam PET titula istovremeno, što uz dužno poštovanje ne verujem da može bilo ko.

Zigzag

pre 7 godina

sa takvim kompleksom nećeš ti nikuda stići. Pitaj košarkaše
(razmisli, 05. februar 2017 09:30)covjek je rekao da zeli skinuti jacu reprezentaciju od sebe,u cemu je prob?

bucko lazmisljam

pre 7 godina

Sva sreca da ne naplacuju PDV na mastu, propali bi ste. Srbija je jedina u jednom dahu osvojila sve sto se osvojiti moze u tom sportu i to ce u sportskim analima biti zapisano za navek. Mozda i budete prvi u Evropi ili svetu, ali ste uvek drugi po cinjenicama i to nikada necete moci da promenite. Svi drugi su samo drugi. Dzaba ste krecili.

bbr

pre 7 godina

kakvi lozaci ovi nasi na komentarima...ne nego ce da im Gana bude motivator u vaterpolu!Naravno da je motiv kada si odlican da skines sa trona najboljeg,to smo trenutno mi,nema to veze sa kompleksima,jer je onda i kompleks i to sto mi zelimo da jednog dana skinemo i tu Ameriku sa trona u kosarci.Naravno da nije kompleks nego se za najboljim uvek juri.

stambolt

pre 7 godina

Ljudi, nama je klupski sport skroz puko. Ne samo vaterpolo, nego i rukomet, odbojka, fudbal. Donekle i košarka, ali tu smo godinama imali Partizan u Evroligi, sada imamo Zvezdu. U ostalim sportovima naši klubovi ne mogu ni da primirišu nekoj ligi šampiona. U rukometu je reprezentacija skroz pukla, odbojka se i dalje solidno drži, ali u tom sportu je žestoka konkurencija u celom svetu i ulaže se dosta para. Videćemo da li će vaterpolo proći kao rukomet ili kao odbojka.

kisa

pre 7 godina

Prvi mu je cilj da skine Srbiju sa trona?!

Nije mu prvi cilj da hrvatska bude na tronu?

Jadno. Kompleksi. E zbog ovakvih Hrvata bi vredelo uspostaviti, ako ne postoji, paralelan univerzum, da nas ostave na miru jednom vec.

Hrabra izjava

pre 7 godina

Ovo vam je razlika izmedju Srbije i Hrvatske u vaterpolu od 1991 god.
Srbija 36 medalja, Hrvatska 13

HR Olimpijeske: igre 1 zlato, 1 srebro
HR svetsko prvenstvo: 1 zlato, 2 bronze
HR evropsko prvenstvo: 1 zlato, 2 srebra
HR svetska liga: 1 zlato, 1 srebro, 2 bronze
HR svetski kup: 1 srebro

SRB Olimpijske igre: 1 zlato, 1 srebro, 3 bronze
SRB svetstko prvenstvo: 3 zlata, 2srebra, 2bronze
SRB evropsko prvenstvo: 6 zlata, 2 srebra, 1bronza
SRB svetska liga: 10 zlata, 1 srebro, 1 bronza
SRB svetski kup: 2 zlata, 1 bronza

Hrabra izjava

pre 7 godina

Ovo vam je razlika izmedju Srbije i Hrvatske u vaterpolu od 1991 god.
Srbija 36 medalja, Hrvatska 13

HR Olimpijeske: igre 1 zlato, 1 srebro
HR svetsko prvenstvo: 1 zlato, 2 bronze
HR evropsko prvenstvo: 1 zlato, 2 srebra
HR svetska liga: 1 zlato, 1 srebro, 2 bronze
HR svetski kup: 1 srebro

SRB Olimpijske igre: 1 zlato, 1 srebro, 3 bronze
SRB svetstko prvenstvo: 3 zlata, 2srebra, 2bronze
SRB evropsko prvenstvo: 6 zlata, 2 srebra, 1bronza
SRB svetska liga: 10 zlata, 1 srebro, 1 bronza
SRB svetski kup: 2 zlata, 1 bronza

Rocky Balboa

pre 7 godina

"Ne mislim da je tako, u narednom periodu pokušaćemo da se dodatno popravimo i opet otići do nekog najsjajnijeg odličja. Možemo da pariramo Srbima, to se može ostvariti zajedničkim snagama svih nas koji radimo u hrvatskom vaterpolu", zaključio je Rudić.

Nebuloza

pre 7 godina

Ne bi me čudilo. Ako kroasani upumpaju u vaterpolo dodatnih soma jura, nečemo moći da im pariramo sa naših 950€ vaterpolo budžeta za 2017. godinu. Možemo da se tešimo fotkama našeg preCednika i premiNera sa vaterpolistima. Obojica su viši od igrača. Uskoro će biti i širi. Ne zbog bazena , već . . .

tasaklil

pre 7 godina

Dobro jutro .kako ste spavali..dal ste lepo sanjali....? U JAV? ? U SNU M? SMO NEDOD?RLJ?V?....bicete veciti vicesampioni nije to mala stvar.....

Прваци у бусању у прса

pre 7 godina

Сетите се изјаве Андрије Прлаиновића. Нема системског улагања у ватерполо. Ако се нешто не промени скинуће на Хрвати или неко други.

genioso

pre 7 godina

srbija ukupno ima deset zatvorenih olimpijskih bazena i kraj. o broju klubova je glupo i govoriti. tas, 25maj, banjica, niski cair, kragujevac, pivacki centar vrnjacka banja, novi sad, becej, bor....i jedan neka sam zaboravio.