Petak, 27.01.2017.

23:02

"Srbiji na poklon 'BUK' i osam 'migova', tema je i S-300"

Belorusija će Srbiji pokloniti raketne sisteme protivvazdušne odbrane tipa "BUK" i avione "MiG-29" s tim da će Srbija platiti njihov remont i modernizaciju.

Izvor: Tanjug

"Srbiji na poklon 'BUK' i osam 'migova', tema je i S-300" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

95 Komentari

Sortiraj po:

bataja

pre 7 godina

Čitam i ne verujem sta pisete o sta se lajkuje.
Sramota da vas bude.godinama,vekovima se na nama lome koplja,gube se životi i generacije.uvek smo im zapadali za zube.
Svuda naokolo bubnje ratni bubnjevi.bilo kakav mir je bolji od rata al dokle bre vise.zaboravili ste da smo se uvek tukli sa brojnijim od nas i pokazali smo m..a svima.dobro naoružani nećemo napasti ali moramo se sa nečim braniti makar i sa gomilom gvozdja.ja imam sta da branim i branio bih.

voz moze da se farba, narod ne

pre 7 godina

Ne razumem ovu nabavku naoruzanja. Bolje da su kupljeni ledolomci i cistaci puteva, renovirane bolnice, skole, vrtici, da se pomogne ugrozenom stanovnistvu.
Protiv koga cemo mi to da ratujemo? Protiv NATO-a koji nas okruzuje? Protiv 28 jacih drzava?
Da se junacimo na KiM pa da se Albanija koja je u NATO ukljuci i povuce ostale clanice?

Aldebaran

pre 7 godina

Tema rata kod nas ne pali i ne donosi nikakve bodove. Ko god bude isao na tu kartu, puci ce jer narodu nije do rata. Opet ponavljam, koji je njihov motiv ne znam, ali to sto si ti rekao nije sigurno jer ta prica u Srbiji ne donosi glasove.
(slonov_rep, 27. januar 2017 23:27)

Naprotiv, donosi itekako mnogo bodova!

Kao prvo, imaš gomilu besposlene i zaglupljene omladine koja je 90-ih kvasila pelenice, a koja je ceo svoj dosadašnji život provela u kulturi koja opravdava i glorifikuje nasilje. Dodaj tome tupavu rusofiliju i sistematsko ispiranje mozga i loženje o nekakvoj kolosalnoj "nepravdi" prema Srbima.

O ratu i ratovanju znaju samo ono što su ih ložili oni stariji "ratnici" koji rovove nisu ni na slici videli, tako da sada jedva čekaju svoj trenutak slave i priliku da "isprave" sve "nepravde", od Kosova pa nadalje.

Posle svih ovoh godina rusofislke indoktrinacije, ubeđeni su da je rusko oružje ne samo nepobedivo, nego i čudotvorno, tako da sada kada imamo S-300 i BUK "niko ne sme da nas pipne, bre!"

Ni 99-te nas nisu pipali, nego samo rokali odozgo, a mi sedeli k'o glupi glineni golubovi i pi**eli" "siđite dole, ako smete!"... Ali tu je sad rusko oružje, pa nema frke za nas, skidaćemo ih k'o na pucačkom šandu na vašaru!

Dodaj tome njihovu sreću što ovog puta na čelu Rusije nije "pijani Jelcin", nego Car Putin Prvi Veličanstveni, koji jedva čeka da započne treći svetski rat da bi osvetio Srbe.

I kako ne ratovati kad su okolnosti tako povoljne za nas?!

Aleksandar

pre 7 godina

"Ljubinka sine, tata ide u rat"
"E, cale, cale, opet se igrate"
Epilog nam je svima dobro poznat. Jedino ne znam sta bismo jos mogli da izgubimo, sto vec ovi presvuceni radikali i SPS-ovci nisu izgubili.
(djavo nam stvarno ne da mira)

evo rešenja

pre 7 godina

nikad nisam jeo za dorucak s-300!
(vux, 28. januar 2017 07:53)

Pa ti se onda hrani poglavljima, niko ti ne brani. Svedski sto, pa neka svako izabere sta hoce.

b_j

pre 7 godina

Rusija planira da testira novu američku administraciju krizom na Balkanu, a vama Srbima je namenjena glavna uloga, stoga nek vam je dragi Bog u pomoći, trebaće vam.

Aca N. ZG

pre 7 godina

Vi pricajte sta hocete ali mi se ocigledno iz nekog razloga naoruzavamo.
(joca, 28. januar 2017 03:42)

Ja sam penzionisani pukovnik JNA, doduše nisam bio u vazduhoplovstvu.
Ti to zoveš naoružavanje?!
Skupljate krš star 30 godina iz bivših sovjetskih republika koji su oni ionako mislili baciti i za koji vam je potrebno više para da se dovede u vozno stanje nego da ste novo kupovali!

Ajgor

pre 7 godina

Nisam za Vucka, klonim se politike, ali citajuci ove komentare samo jedno mogu da kazem: Nama Srbima bre nista ne valja! Svaku vest popljujemo, izokrenemo i generalno malo treba da mracimo samo.
Da sutra bude vest stize 30 ledolomaca dzaba, naslo bi se njih 60 pametnih da kazu kako Albanija moze da nas okupira jer, jelte, imamo zastarelu avijaciju - drzavo reaguj.

Ne razumem vas, zivota mi. Stalno mi se vraca ona stara da narod zasluzuje onakvu vlast kakav je i on sam...sve zamisljam da iza ovih komentara stoje likovi iz Boljeg Zivota ili Srecnih Ljudi, cinici i nezadovoljnici...

Dzo

pre 7 godina

U komentarima sve strucnjak do strucnjaka vidim...

Rusija i Belorusija prelaze sa mig 29 na 35 unpotpunosti te im zbog toga ne trebaju vise ovi avioni.

Remont podrazumeva i ugradnju nove opreme modernije opreme npr bolji radar itd. Nije isto polovan auto i polovan avion. S druge strane BUK je izvanredno PVO naoruzanje a o S-300 valjda ne treba pricati.

Bude li svega ovoga, mirni smo.

Nisam ni ja za Vucka i kompaniju, al ni za bilo koga drugog ma politickoj sceni Srbije, ali jesam za jaku Srbiju i u ekonomskom i u vojnom smislu.

A ovi koji pricaju kako je Srbija gladna samo cu reci da je u Srbiji sve vise gojaznih, a to mi ne ide uz gladnu zemlju.

čika Boki

pre 7 godina

Ma mogu da nam poklone i s-400 i Su-35,topolj M i ne znam šta još, ali ko će to da sačuva i obezbedi, kad je vojniku glavna metla, trimer i testera za šiblje i grane. I ko još hoće ovde da ratuje?

Tata

pre 7 godina

Biće rata, kažu svi... Al' ja ću umreti od ljubavi... Ko mi tebe uze, Tamara, prodala si suze drugima... Noćima ja sanjam tvoje korake, kuda idu izgubljene devojke...

Gagi

pre 7 godina

Ja se za Srbiju ne bojim! Pogle' samo koliko vrsnih eksperata i analitičara u samo u dva tuceta dosadašnjih komentara na tekst o beloruskim avionima. I da iskoristim priliku, pa da pitam poštovani publikum ima li za preporuku za nekog korektnog auto limara iz Srbije koji bi mogao da mi reši problem sa starim autom, jer ispada da svi nekako odoše u više sfere. Unapred hvala.

lars

pre 7 godina

Jedini nacin da nas neko ozbiljnije shvati bilo gde jeste da se malo naoruzamo. Ja ne vidim nista lose tu , realno nemamo para za novo pa zasto ne bi smo uzeli i ovo. A za taj S300 realno treba da se iskesiramo zatvorimo nebo pa cete videti sa ima smisla.

Supergenije

pre 7 godina

"Kada je reč o isporuci tenkova i izviđačkih oklopnih vozila oni će biti isporučeni kada ruska strana odluči."

Pored kategorije diplomatskog usmenog dogovara, sad imamo još jednu novoradikalsku kategoriju roka - kad god druga strana odluči.

Gandalf

pre 7 godina

Sta di decko radis...ccc. Pa opet dovlacis staro gvozdje, pa to da valja ne bi nas zapalo.Stvarno mislite da ce EU dozvoliti S-300 u njenom komsiluku ?

knez

pre 7 godina

Razbijac leda madjarski je placen sokolovi i razbija!
Mi ga iznajmili sa nasim parama!
Kupi cemo i to !
Kako vam nista nevalja i kako neki
nasi ljude vole svoju drzavu da blate?

Sloba

pre 7 godina

A ove negativne komentare postavljaju sve besposleni i nistavi ljudi. Ljudi, radite nesto pa se pitajte gde odlazi porez koji placate. Pricate o gladnim ljudima i praznim fabrikama , a sve je to posledica vojne nemoci zbog koje smo platili visoku cenu. Vojska je bitno diplomatsko oruzje!

миланче

pre 7 godina

Ukucam na googlu mig29 i izadje mi godina proizvodnje 1982,a sada je 2017.Ne kapiram stvarno sta ce nam i tih 9 aviona starih 32 godine,kad ih samo turska ima 1000 mnogo modernijih.
(aca, 27. januar 2017 23:22)
Па није то ти ауто да гледаш годину производње. Авиони се гледају по генерацијама и опремом. Миг 29 са модерном технологијом је веома добар авион и далеко је од застарелог...

Tasa

pre 7 godina

Polako postajemo Severna Koreja u Evropi, imaćemo super pucaljke, ali ne i za 'leba.
(A neku fabriku,pa da zaradimo za te avione i to nove?, 27. januar 2017 23:07)

Kada, i ako sve ovo nabavimo, bićemo malo slabije vojne moći od Bugarske. Fazon je što se uvek poredimo sa ex-Yu državama, po pitanju snage vojske, stalno previđajući da nemaju oružje jer smo mi pokrali sve što je bilo pod JNA. Kada se poredimo sa Bugarskom ili Mađarskom ispadnemo smešni, ili bolje da predočim ovako: skoro mrtva Grčka ima više od 200 modernijih aviona od ovoga.

Lignjoslav

pre 7 godina

A moze li Veliki Vodja da nas sa svojih putesestvija obraduje poklonom u vidu,recimo,najnoviji sistem protiv-gladnih kuhinja i to mobilnih,sistem "P(pasulj)300"?

seljadin

pre 7 godina

da smo imali S-300, rata sa NATO ne bi ni bilo, mir bi odavno vladao Kosovom.
Po meni umesto aviona, kupiti sto vise raketa - dokazano je S-300 odvratio NATO od agresije svaku zemlju koja ga je imala.

Burazi jaci od cele kafane

pre 7 godina

Jel imaju i Kazahstan,Uzbekistan i Tadzihistan neke rashodovane 'migove' iz sovjetske ere da nam poklone,a mi samo da platimo modernizaciju i remont ?

slonov_rep

pre 7 godina

Jel se to meni cini, ili nisu zadovoljni istrazivanjima javnog mnjenja, pa hajde da malo ratujemo, to uvek pali.
(Marko, 27. januar 2017 23:04)

Ne znam koji je njihov motiv, ali molim te ne vredjaj vise narod. Tema rata kod nas ne pali i ne donosi nikakve bodove. Ko god bude isao na tu kartu, puci ce jer narodu nije do rata. Opet ponavljam, koji je njihov motiv ne znam, ali to sto si ti rekao nije sigurno jer ta prica u Srbiji ne donosi glasove.

Iluminat

pre 7 godina

Ljudi ovo je sjajno ima bre "bukovima" led da razbijamo po Dunavu a za protivgradnu odbranu ćemo bre migove da koristimo!Dobro mogu ove stvarčice da se korise i u ratu ali moramo da zaratimo što pre jer ako budemo čekali dugo bojim se da će totalno zastareti.

Predrag

pre 7 godina

Nemamo ni jedan brod ledolomac, bolnice se raspadaju, narod gladan a mi se tovarimo bespotrebnom gvozdjurijom. Mora da je masna provizija u pitanju. Možda im je Karić to ispregovarao sa Lukašenkom.

aca

pre 7 godina

Ukucam na googlu mig29 i izadje mi godina proizvodnje 1982,a sada je 2017.Ne kapiram stvarno sta ce nam i tih 9 aviona starih 32 godine,kad ih samo turska ima 1000 mnogo modernijih.

jzs.org.rs

pre 7 godina

Srbija izgleda pored raja za neuspešne Emiratske eksperte postaje i raj za nemoderne vojne starudije, kao da nam nije bilo dosta osiromašenog krajišnika iz 99te kojeg tek što je počelo da nestaje, pa smo krenuli u novo naoružanje starudijama koje će kako mi miriše doneti više štete nego koristi...

Nikolai Valujev

pre 7 godina

Nas niko sa zapada ne mora vojno da napada, samo jedne sankcije od godinu dana i mi smo gotovi. Sankcije je osetila i jedna ogromna Rusija, a zamislite sta bi bilo sa Srbijom. Posto smo sada opkoljeni NATO i EU zemljama sa svih strana nece biti ni sverca kao nekada. Pocrkacemo kao pacovi.

Djera mentol

pre 7 godina

Kad ce lopovi u banana Srbiji da shvate da je narod jad i beda , da je gladan i ubijen u pojam !?? Pa mi nismo imali ni akumulatore za naša tri jedina MIG a 29 a sad nam uvaljuju jos aviona i jos oružja i to da bi se lopuze na vlasti jos omastili od provizija ! Neverovatno koliko je ovaj narod naivan i slep kod očiju !!

Burazi jaci od cele kafane

pre 7 godina

Jel imaju i Kazahstan,Uzbekistan i Tadzihistan neke rashodovane 'migove' iz sovjetske ere da nam poklone,a mi samo da platimo modernizaciju i remont ?

Djera mentol

pre 7 godina

Kad ce lopovi u banana Srbiji da shvate da je narod jad i beda , da je gladan i ubijen u pojam !?? Pa mi nismo imali ni akumulatore za naša tri jedina MIG a 29 a sad nam uvaljuju jos aviona i jos oružja i to da bi se lopuze na vlasti jos omastili od provizija ! Neverovatno koliko je ovaj narod naivan i slep kod očiju !!

seljadin

pre 7 godina

da smo imali S-300, rata sa NATO ne bi ni bilo, mir bi odavno vladao Kosovom.
Po meni umesto aviona, kupiti sto vise raketa - dokazano je S-300 odvratio NATO od agresije svaku zemlju koja ga je imala.

Lignjoslav

pre 7 godina

A moze li Veliki Vodja da nas sa svojih putesestvija obraduje poklonom u vidu,recimo,najnoviji sistem protiv-gladnih kuhinja i to mobilnih,sistem "P(pasulj)300"?

Predrag

pre 7 godina

Nemamo ni jedan brod ledolomac, bolnice se raspadaju, narod gladan a mi se tovarimo bespotrebnom gvozdjurijom. Mora da je masna provizija u pitanju. Možda im je Karić to ispregovarao sa Lukašenkom.

Nikolai Valujev

pre 7 godina

Nas niko sa zapada ne mora vojno da napada, samo jedne sankcije od godinu dana i mi smo gotovi. Sankcije je osetila i jedna ogromna Rusija, a zamislite sta bi bilo sa Srbijom. Posto smo sada opkoljeni NATO i EU zemljama sa svih strana nece biti ni sverca kao nekada. Pocrkacemo kao pacovi.

Iluminat

pre 7 godina

Ljudi ovo je sjajno ima bre "bukovima" led da razbijamo po Dunavu a za protivgradnu odbranu ćemo bre migove da koristimo!Dobro mogu ove stvarčice da se korise i u ratu ali moramo da zaratimo što pre jer ako budemo čekali dugo bojim se da će totalno zastareti.

Dzo

pre 7 godina

U komentarima sve strucnjak do strucnjaka vidim...

Rusija i Belorusija prelaze sa mig 29 na 35 unpotpunosti te im zbog toga ne trebaju vise ovi avioni.

Remont podrazumeva i ugradnju nove opreme modernije opreme npr bolji radar itd. Nije isto polovan auto i polovan avion. S druge strane BUK je izvanredno PVO naoruzanje a o S-300 valjda ne treba pricati.

Bude li svega ovoga, mirni smo.

Nisam ni ja za Vucka i kompaniju, al ni za bilo koga drugog ma politickoj sceni Srbije, ali jesam za jaku Srbiju i u ekonomskom i u vojnom smislu.

A ovi koji pricaju kako je Srbija gladna samo cu reci da je u Srbiji sve vise gojaznih, a to mi ne ide uz gladnu zemlju.

миланче

pre 7 godina

Ukucam na googlu mig29 i izadje mi godina proizvodnje 1982,a sada je 2017.Ne kapiram stvarno sta ce nam i tih 9 aviona starih 32 godine,kad ih samo turska ima 1000 mnogo modernijih.
(aca, 27. januar 2017 23:22)
Па није то ти ауто да гледаш годину производње. Авиони се гледају по генерацијама и опремом. Миг 29 са модерном технологијом је веома добар авион и далеко је од застарелог...

lars

pre 7 godina

Jedini nacin da nas neko ozbiljnije shvati bilo gde jeste da se malo naoruzamo. Ja ne vidim nista lose tu , realno nemamo para za novo pa zasto ne bi smo uzeli i ovo. A za taj S300 realno treba da se iskesiramo zatvorimo nebo pa cete videti sa ima smisla.

Sloba

pre 7 godina

A ove negativne komentare postavljaju sve besposleni i nistavi ljudi. Ljudi, radite nesto pa se pitajte gde odlazi porez koji placate. Pricate o gladnim ljudima i praznim fabrikama , a sve je to posledica vojne nemoci zbog koje smo platili visoku cenu. Vojska je bitno diplomatsko oruzje!

knez

pre 7 godina

Razbijac leda madjarski je placen sokolovi i razbija!
Mi ga iznajmili sa nasim parama!
Kupi cemo i to !
Kako vam nista nevalja i kako neki
nasi ljude vole svoju drzavu da blate?

slonov_rep

pre 7 godina

Jel se to meni cini, ili nisu zadovoljni istrazivanjima javnog mnjenja, pa hajde da malo ratujemo, to uvek pali.
(Marko, 27. januar 2017 23:04)

Ne znam koji je njihov motiv, ali molim te ne vredjaj vise narod. Tema rata kod nas ne pali i ne donosi nikakve bodove. Ko god bude isao na tu kartu, puci ce jer narodu nije do rata. Opet ponavljam, koji je njihov motiv ne znam, ali to sto si ti rekao nije sigurno jer ta prica u Srbiji ne donosi glasove.

aca

pre 7 godina

Ukucam na googlu mig29 i izadje mi godina proizvodnje 1982,a sada je 2017.Ne kapiram stvarno sta ce nam i tih 9 aviona starih 32 godine,kad ih samo turska ima 1000 mnogo modernijih.

bataja

pre 7 godina

Čitam i ne verujem sta pisete o sta se lajkuje.
Sramota da vas bude.godinama,vekovima se na nama lome koplja,gube se životi i generacije.uvek smo im zapadali za zube.
Svuda naokolo bubnje ratni bubnjevi.bilo kakav mir je bolji od rata al dokle bre vise.zaboravili ste da smo se uvek tukli sa brojnijim od nas i pokazali smo m..a svima.dobro naoružani nećemo napasti ali moramo se sa nečim braniti makar i sa gomilom gvozdja.ja imam sta da branim i branio bih.

Ajgor

pre 7 godina

Nisam za Vucka, klonim se politike, ali citajuci ove komentare samo jedno mogu da kazem: Nama Srbima bre nista ne valja! Svaku vest popljujemo, izokrenemo i generalno malo treba da mracimo samo.
Da sutra bude vest stize 30 ledolomaca dzaba, naslo bi se njih 60 pametnih da kazu kako Albanija moze da nas okupira jer, jelte, imamo zastarelu avijaciju - drzavo reaguj.

Ne razumem vas, zivota mi. Stalno mi se vraca ona stara da narod zasluzuje onakvu vlast kakav je i on sam...sve zamisljam da iza ovih komentara stoje likovi iz Boljeg Zivota ili Srecnih Ljudi, cinici i nezadovoljnici...

Aca N. ZG

pre 7 godina

Vi pricajte sta hocete ali mi se ocigledno iz nekog razloga naoruzavamo.
(joca, 28. januar 2017 03:42)

Ja sam penzionisani pukovnik JNA, doduše nisam bio u vazduhoplovstvu.
Ti to zoveš naoružavanje?!
Skupljate krš star 30 godina iz bivših sovjetskih republika koji su oni ionako mislili baciti i za koji vam je potrebno više para da se dovede u vozno stanje nego da ste novo kupovali!

jzs.org.rs

pre 7 godina

Srbija izgleda pored raja za neuspešne Emiratske eksperte postaje i raj za nemoderne vojne starudije, kao da nam nije bilo dosta osiromašenog krajišnika iz 99te kojeg tek što je počelo da nestaje, pa smo krenuli u novo naoružanje starudijama koje će kako mi miriše doneti više štete nego koristi...

Tasa

pre 7 godina

Polako postajemo Severna Koreja u Evropi, imaćemo super pucaljke, ali ne i za 'leba.
(A neku fabriku,pa da zaradimo za te avione i to nove?, 27. januar 2017 23:07)

Kada, i ako sve ovo nabavimo, bićemo malo slabije vojne moći od Bugarske. Fazon je što se uvek poredimo sa ex-Yu državama, po pitanju snage vojske, stalno previđajući da nemaju oružje jer smo mi pokrali sve što je bilo pod JNA. Kada se poredimo sa Bugarskom ili Mađarskom ispadnemo smešni, ili bolje da predočim ovako: skoro mrtva Grčka ima više od 200 modernijih aviona od ovoga.

Supergenije

pre 7 godina

"Kada je reč o isporuci tenkova i izviđačkih oklopnih vozila oni će biti isporučeni kada ruska strana odluči."

Pored kategorije diplomatskog usmenog dogovara, sad imamo još jednu novoradikalsku kategoriju roka - kad god druga strana odluči.

čika Boki

pre 7 godina

Ma mogu da nam poklone i s-400 i Su-35,topolj M i ne znam šta još, ali ko će to da sačuva i obezbedi, kad je vojniku glavna metla, trimer i testera za šiblje i grane. I ko još hoće ovde da ratuje?

Gagi

pre 7 godina

Ja se za Srbiju ne bojim! Pogle' samo koliko vrsnih eksperata i analitičara u samo u dva tuceta dosadašnjih komentara na tekst o beloruskim avionima. I da iskoristim priliku, pa da pitam poštovani publikum ima li za preporuku za nekog korektnog auto limara iz Srbije koji bi mogao da mi reši problem sa starim autom, jer ispada da svi nekako odoše u više sfere. Unapred hvala.

Tata

pre 7 godina

Biće rata, kažu svi... Al' ja ću umreti od ljubavi... Ko mi tebe uze, Tamara, prodala si suze drugima... Noćima ja sanjam tvoje korake, kuda idu izgubljene devojke...

evo rešenja

pre 7 godina

nikad nisam jeo za dorucak s-300!
(vux, 28. januar 2017 07:53)

Pa ti se onda hrani poglavljima, niko ti ne brani. Svedski sto, pa neka svako izabere sta hoce.

Gandalf

pre 7 godina

Sta di decko radis...ccc. Pa opet dovlacis staro gvozdje, pa to da valja ne bi nas zapalo.Stvarno mislite da ce EU dozvoliti S-300 u njenom komsiluku ?

Aldebaran

pre 7 godina

Tema rata kod nas ne pali i ne donosi nikakve bodove. Ko god bude isao na tu kartu, puci ce jer narodu nije do rata. Opet ponavljam, koji je njihov motiv ne znam, ali to sto si ti rekao nije sigurno jer ta prica u Srbiji ne donosi glasove.
(slonov_rep, 27. januar 2017 23:27)

Naprotiv, donosi itekako mnogo bodova!

Kao prvo, imaš gomilu besposlene i zaglupljene omladine koja je 90-ih kvasila pelenice, a koja je ceo svoj dosadašnji život provela u kulturi koja opravdava i glorifikuje nasilje. Dodaj tome tupavu rusofiliju i sistematsko ispiranje mozga i loženje o nekakvoj kolosalnoj "nepravdi" prema Srbima.

O ratu i ratovanju znaju samo ono što su ih ložili oni stariji "ratnici" koji rovove nisu ni na slici videli, tako da sada jedva čekaju svoj trenutak slave i priliku da "isprave" sve "nepravde", od Kosova pa nadalje.

Posle svih ovoh godina rusofislke indoktrinacije, ubeđeni su da je rusko oružje ne samo nepobedivo, nego i čudotvorno, tako da sada kada imamo S-300 i BUK "niko ne sme da nas pipne, bre!"

Ni 99-te nas nisu pipali, nego samo rokali odozgo, a mi sedeli k'o glupi glineni golubovi i pi**eli" "siđite dole, ako smete!"... Ali tu je sad rusko oružje, pa nema frke za nas, skidaćemo ih k'o na pucačkom šandu na vašaru!

Dodaj tome njihovu sreću što ovog puta na čelu Rusije nije "pijani Jelcin", nego Car Putin Prvi Veličanstveni, koji jedva čeka da započne treći svetski rat da bi osvetio Srbe.

I kako ne ratovati kad su okolnosti tako povoljne za nas?!

b_j

pre 7 godina

Rusija planira da testira novu američku administraciju krizom na Balkanu, a vama Srbima je namenjena glavna uloga, stoga nek vam je dragi Bog u pomoći, trebaće vam.

voz moze da se farba, narod ne

pre 7 godina

Ne razumem ovu nabavku naoruzanja. Bolje da su kupljeni ledolomci i cistaci puteva, renovirane bolnice, skole, vrtici, da se pomogne ugrozenom stanovnistvu.
Protiv koga cemo mi to da ratujemo? Protiv NATO-a koji nas okruzuje? Protiv 28 jacih drzava?
Da se junacimo na KiM pa da se Albanija koja je u NATO ukljuci i povuce ostale clanice?

Aleksandar

pre 7 godina

"Ljubinka sine, tata ide u rat"
"E, cale, cale, opet se igrate"
Epilog nam je svima dobro poznat. Jedino ne znam sta bismo jos mogli da izgubimo, sto vec ovi presvuceni radikali i SPS-ovci nisu izgubili.
(djavo nam stvarno ne da mira)

Djera mentol

pre 7 godina

Kad ce lopovi u banana Srbiji da shvate da je narod jad i beda , da je gladan i ubijen u pojam !?? Pa mi nismo imali ni akumulatore za naša tri jedina MIG a 29 a sad nam uvaljuju jos aviona i jos oružja i to da bi se lopuze na vlasti jos omastili od provizija ! Neverovatno koliko je ovaj narod naivan i slep kod očiju !!

seljadin

pre 7 godina

da smo imali S-300, rata sa NATO ne bi ni bilo, mir bi odavno vladao Kosovom.
Po meni umesto aviona, kupiti sto vise raketa - dokazano je S-300 odvratio NATO od agresije svaku zemlju koja ga je imala.

Burazi jaci od cele kafane

pre 7 godina

Jel imaju i Kazahstan,Uzbekistan i Tadzihistan neke rashodovane 'migove' iz sovjetske ere da nam poklone,a mi samo da platimo modernizaciju i remont ?

Nikolai Valujev

pre 7 godina

Nas niko sa zapada ne mora vojno da napada, samo jedne sankcije od godinu dana i mi smo gotovi. Sankcije je osetila i jedna ogromna Rusija, a zamislite sta bi bilo sa Srbijom. Posto smo sada opkoljeni NATO i EU zemljama sa svih strana nece biti ni sverca kao nekada. Pocrkacemo kao pacovi.

Iluminat

pre 7 godina

Ljudi ovo je sjajno ima bre "bukovima" led da razbijamo po Dunavu a za protivgradnu odbranu ćemo bre migove da koristimo!Dobro mogu ove stvarčice da se korise i u ratu ali moramo da zaratimo što pre jer ako budemo čekali dugo bojim se da će totalno zastareti.

aca

pre 7 godina

Ukucam na googlu mig29 i izadje mi godina proizvodnje 1982,a sada je 2017.Ne kapiram stvarno sta ce nam i tih 9 aviona starih 32 godine,kad ih samo turska ima 1000 mnogo modernijih.

Predrag

pre 7 godina

Nemamo ni jedan brod ledolomac, bolnice se raspadaju, narod gladan a mi se tovarimo bespotrebnom gvozdjurijom. Mora da je masna provizija u pitanju. Možda im je Karić to ispregovarao sa Lukašenkom.

Lignjoslav

pre 7 godina

A moze li Veliki Vodja da nas sa svojih putesestvija obraduje poklonom u vidu,recimo,najnoviji sistem protiv-gladnih kuhinja i to mobilnih,sistem "P(pasulj)300"?

jzs.org.rs

pre 7 godina

Srbija izgleda pored raja za neuspešne Emiratske eksperte postaje i raj za nemoderne vojne starudije, kao da nam nije bilo dosta osiromašenog krajišnika iz 99te kojeg tek što je počelo da nestaje, pa smo krenuli u novo naoružanje starudijama koje će kako mi miriše doneti više štete nego koristi...

slonov_rep

pre 7 godina

Jel se to meni cini, ili nisu zadovoljni istrazivanjima javnog mnjenja, pa hajde da malo ratujemo, to uvek pali.
(Marko, 27. januar 2017 23:04)

Ne znam koji je njihov motiv, ali molim te ne vredjaj vise narod. Tema rata kod nas ne pali i ne donosi nikakve bodove. Ko god bude isao na tu kartu, puci ce jer narodu nije do rata. Opet ponavljam, koji je njihov motiv ne znam, ali to sto si ti rekao nije sigurno jer ta prica u Srbiji ne donosi glasove.

Aca N. ZG

pre 7 godina

Vi pricajte sta hocete ali mi se ocigledno iz nekog razloga naoruzavamo.
(joca, 28. januar 2017 03:42)

Ja sam penzionisani pukovnik JNA, doduše nisam bio u vazduhoplovstvu.
Ti to zoveš naoružavanje?!
Skupljate krš star 30 godina iz bivših sovjetskih republika koji su oni ionako mislili baciti i za koji vam je potrebno više para da se dovede u vozno stanje nego da ste novo kupovali!

evo rešenja

pre 7 godina

nikad nisam jeo za dorucak s-300!
(vux, 28. januar 2017 07:53)

Pa ti se onda hrani poglavljima, niko ti ne brani. Svedski sto, pa neka svako izabere sta hoce.

čika Boki

pre 7 godina

Ma mogu da nam poklone i s-400 i Su-35,topolj M i ne znam šta još, ali ko će to da sačuva i obezbedi, kad je vojniku glavna metla, trimer i testera za šiblje i grane. I ko još hoće ovde da ratuje?

Tasa

pre 7 godina

Polako postajemo Severna Koreja u Evropi, imaćemo super pucaljke, ali ne i za 'leba.
(A neku fabriku,pa da zaradimo za te avione i to nove?, 27. januar 2017 23:07)

Kada, i ako sve ovo nabavimo, bićemo malo slabije vojne moći od Bugarske. Fazon je što se uvek poredimo sa ex-Yu državama, po pitanju snage vojske, stalno previđajući da nemaju oružje jer smo mi pokrali sve što je bilo pod JNA. Kada se poredimo sa Bugarskom ili Mađarskom ispadnemo smešni, ili bolje da predočim ovako: skoro mrtva Grčka ima više od 200 modernijih aviona od ovoga.

Supergenije

pre 7 godina

"Kada je reč o isporuci tenkova i izviđačkih oklopnih vozila oni će biti isporučeni kada ruska strana odluči."

Pored kategorije diplomatskog usmenog dogovara, sad imamo još jednu novoradikalsku kategoriju roka - kad god druga strana odluči.

Gagi

pre 7 godina

Ja se za Srbiju ne bojim! Pogle' samo koliko vrsnih eksperata i analitičara u samo u dva tuceta dosadašnjih komentara na tekst o beloruskim avionima. I da iskoristim priliku, pa da pitam poštovani publikum ima li za preporuku za nekog korektnog auto limara iz Srbije koji bi mogao da mi reši problem sa starim autom, jer ispada da svi nekako odoše u više sfere. Unapred hvala.

Tata

pre 7 godina

Biće rata, kažu svi... Al' ja ću umreti od ljubavi... Ko mi tebe uze, Tamara, prodala si suze drugima... Noćima ja sanjam tvoje korake, kuda idu izgubljene devojke...

Gandalf

pre 7 godina

Sta di decko radis...ccc. Pa opet dovlacis staro gvozdje, pa to da valja ne bi nas zapalo.Stvarno mislite da ce EU dozvoliti S-300 u njenom komsiluku ?

b_j

pre 7 godina

Rusija planira da testira novu američku administraciju krizom na Balkanu, a vama Srbima je namenjena glavna uloga, stoga nek vam je dragi Bog u pomoći, trebaće vam.

Aldebaran

pre 7 godina

Tema rata kod nas ne pali i ne donosi nikakve bodove. Ko god bude isao na tu kartu, puci ce jer narodu nije do rata. Opet ponavljam, koji je njihov motiv ne znam, ali to sto si ti rekao nije sigurno jer ta prica u Srbiji ne donosi glasove.
(slonov_rep, 27. januar 2017 23:27)

Naprotiv, donosi itekako mnogo bodova!

Kao prvo, imaš gomilu besposlene i zaglupljene omladine koja je 90-ih kvasila pelenice, a koja je ceo svoj dosadašnji život provela u kulturi koja opravdava i glorifikuje nasilje. Dodaj tome tupavu rusofiliju i sistematsko ispiranje mozga i loženje o nekakvoj kolosalnoj "nepravdi" prema Srbima.

O ratu i ratovanju znaju samo ono što su ih ložili oni stariji "ratnici" koji rovove nisu ni na slici videli, tako da sada jedva čekaju svoj trenutak slave i priliku da "isprave" sve "nepravde", od Kosova pa nadalje.

Posle svih ovoh godina rusofislke indoktrinacije, ubeđeni su da je rusko oružje ne samo nepobedivo, nego i čudotvorno, tako da sada kada imamo S-300 i BUK "niko ne sme da nas pipne, bre!"

Ni 99-te nas nisu pipali, nego samo rokali odozgo, a mi sedeli k'o glupi glineni golubovi i pi**eli" "siđite dole, ako smete!"... Ali tu je sad rusko oružje, pa nema frke za nas, skidaćemo ih k'o na pucačkom šandu na vašaru!

Dodaj tome njihovu sreću što ovog puta na čelu Rusije nije "pijani Jelcin", nego Car Putin Prvi Veličanstveni, koji jedva čeka da započne treći svetski rat da bi osvetio Srbe.

I kako ne ratovati kad su okolnosti tako povoljne za nas?!

Aleksandar

pre 7 godina

"Ljubinka sine, tata ide u rat"
"E, cale, cale, opet se igrate"
Epilog nam je svima dobro poznat. Jedino ne znam sta bismo jos mogli da izgubimo, sto vec ovi presvuceni radikali i SPS-ovci nisu izgubili.
(djavo nam stvarno ne da mira)

voz moze da se farba, narod ne

pre 7 godina

Ne razumem ovu nabavku naoruzanja. Bolje da su kupljeni ledolomci i cistaci puteva, renovirane bolnice, skole, vrtici, da se pomogne ugrozenom stanovnistvu.
Protiv koga cemo mi to da ratujemo? Protiv NATO-a koji nas okruzuje? Protiv 28 jacih drzava?
Da se junacimo na KiM pa da se Albanija koja je u NATO ukljuci i povuce ostale clanice?

Dzo

pre 7 godina

U komentarima sve strucnjak do strucnjaka vidim...

Rusija i Belorusija prelaze sa mig 29 na 35 unpotpunosti te im zbog toga ne trebaju vise ovi avioni.

Remont podrazumeva i ugradnju nove opreme modernije opreme npr bolji radar itd. Nije isto polovan auto i polovan avion. S druge strane BUK je izvanredno PVO naoruzanje a o S-300 valjda ne treba pricati.

Bude li svega ovoga, mirni smo.

Nisam ni ja za Vucka i kompaniju, al ni za bilo koga drugog ma politickoj sceni Srbije, ali jesam za jaku Srbiju i u ekonomskom i u vojnom smislu.

A ovi koji pricaju kako je Srbija gladna samo cu reci da je u Srbiji sve vise gojaznih, a to mi ne ide uz gladnu zemlju.

Sloba

pre 7 godina

A ove negativne komentare postavljaju sve besposleni i nistavi ljudi. Ljudi, radite nesto pa se pitajte gde odlazi porez koji placate. Pricate o gladnim ljudima i praznim fabrikama , a sve je to posledica vojne nemoci zbog koje smo platili visoku cenu. Vojska je bitno diplomatsko oruzje!

knez

pre 7 godina

Razbijac leda madjarski je placen sokolovi i razbija!
Mi ga iznajmili sa nasim parama!
Kupi cemo i to !
Kako vam nista nevalja i kako neki
nasi ljude vole svoju drzavu da blate?

Ajgor

pre 7 godina

Nisam za Vucka, klonim se politike, ali citajuci ove komentare samo jedno mogu da kazem: Nama Srbima bre nista ne valja! Svaku vest popljujemo, izokrenemo i generalno malo treba da mracimo samo.
Da sutra bude vest stize 30 ledolomaca dzaba, naslo bi se njih 60 pametnih da kazu kako Albanija moze da nas okupira jer, jelte, imamo zastarelu avijaciju - drzavo reaguj.

Ne razumem vas, zivota mi. Stalno mi se vraca ona stara da narod zasluzuje onakvu vlast kakav je i on sam...sve zamisljam da iza ovih komentara stoje likovi iz Boljeg Zivota ili Srecnih Ljudi, cinici i nezadovoljnici...

миланче

pre 7 godina

Ukucam na googlu mig29 i izadje mi godina proizvodnje 1982,a sada je 2017.Ne kapiram stvarno sta ce nam i tih 9 aviona starih 32 godine,kad ih samo turska ima 1000 mnogo modernijih.
(aca, 27. januar 2017 23:22)
Па није то ти ауто да гледаш годину производње. Авиони се гледају по генерацијама и опремом. Миг 29 са модерном технологијом је веома добар авион и далеко је од застарелог...

lars

pre 7 godina

Jedini nacin da nas neko ozbiljnije shvati bilo gde jeste da se malo naoruzamo. Ja ne vidim nista lose tu , realno nemamo para za novo pa zasto ne bi smo uzeli i ovo. A za taj S300 realno treba da se iskesiramo zatvorimo nebo pa cete videti sa ima smisla.

bataja

pre 7 godina

Čitam i ne verujem sta pisete o sta se lajkuje.
Sramota da vas bude.godinama,vekovima se na nama lome koplja,gube se životi i generacije.uvek smo im zapadali za zube.
Svuda naokolo bubnje ratni bubnjevi.bilo kakav mir je bolji od rata al dokle bre vise.zaboravili ste da smo se uvek tukli sa brojnijim od nas i pokazali smo m..a svima.dobro naoružani nećemo napasti ali moramo se sa nečim braniti makar i sa gomilom gvozdja.ja imam sta da branim i branio bih.