Četvrtak, 19.01.2017.

16:25

Opet velika promena - Bus plus više neće biti isti

"Bus plus" kartice postaće platne i građani će moći da ostvare i popuste na cenu gradskog prevoza i račun Infostana, najavio je gradski menadžer Goran Vesić

Izvor: Beta

Opet velika promena - Bus plus više neæe biti isti IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

76 Komentari

Sortiraj po:

sasha

pre 7 godina

@Silver Surfer

Djilas i njegov tim jesu izabrali tu firmu da uvede sistem bus-plus, i sistem je radio kao sto su i 2 mosta sagradjena u predvidjenom roku.

Zasto odmah mislis da se Djilas ugradio u tu pricu? Ili se to ovde PODRAZUMEVA, samo sto nista od predvidjenog posle NE FUNKCIONISE...Ili ne radi, ili mora da se doradi, ili je nepotrebno (kao ona raspevana cesma koja ce nas, kazu, kostati SAMO 260 miliona evra!!!)

Ja, na primer, verujem da je Djilas izabrao tu tursku firmu (koja od PRODATIH karata dobija SAMO oko 9%, a ne 100%!!!), zato sto je imao informaciju da ce uraditi sve na vreme i po ugovoru....

A onda su dosli naprednjaci, pljuvalli bus-plus, obecali da ce ga ukinuti kad dodju na vlast, ...i sad, puj-pike- ne-vazi...

Sad im je bus-plus ok, pa su OBNOVILI ugovor sa tom turskom firmom....

Silver Surfer

pre 7 godina

@ Nikola

Nema tu interesa grada, ni GSP-a vec onih koji su uleteli u semu i kojima se ogromna lova sliva u dzepove. Da budemo iskreni, skroz do kraja, BusPlus je kostao Djilasa izbora a najava ukidanja dovela je naprednjake na vlast u Beogradu. Niti je Djilas odgovarao zbog BusPlusa (elegantno se povukao iz politike), niti je isti ukinut. A ovde je odavno ucvrscen obrazac da je licni interes iznad svakog drugog. Makar bio na stetu i drzave i gradjana. Upotreba tog obrasca dovela je do opstanka BusPlusa.

Beogradjanin30

pre 7 godina

Znam da ce ovi "moralni ratnici" koji brinu o stanju drzavnih finansija (osim kad ih kradu politicari) da me okace na stub srama (veliki hriscani). Ali ja sam nezaposlen, nemam nikakva primanja, nemam ni hiljadu dinara da uplatim markicu za nezaposlene. Jos imam i jednu kaznu koju ne znam kako da platim, tako da ne mogu ni da overim ponovo povlasticu. Jedan zacarani krug, koji ce se zavrsiti neslavno....:(
Ali ko zna, kad dodju da me hapse za sve namete i racune, posto nemam nista osim gole koze i raspadnutih patika. Barem u zatvoru cu imati sta da jedem. Ostanimo optimisti...ha ha ha...

Ned Stark

pre 7 godina

@Radu Tebi je jasno da je za to kriv tvoj poslodavac, ne onaj ko odredjuje cenu prevoza u Beogradu? Da se razumemo, ne branim njih, govorim ti o tome da je tvoj gazda kriv, niko drugi. Za to ti nije kriv Beograd.

A dok god ti jedino imas hrabrosti da se pobunis na nekom portalu, umesto gazdi u lice, placace te i jos manje.

Inace, pazljivo sa zeljama - onda bi svi koji nisu iz Beograda bili stranci, i kao takvi tretirani. Batina ima dva kraja.

smanjiticenukarteanepovecati

pre 7 godina

Ako je u Nemackoj plata 3000 eur a mesecna karta za prevoz 70eur to je 42 puta manje u odnosu na platu. Uzmimo primer u Srbiji 30000 plata (mnogi je nemaju) 30.000:42=714 dakle cena MESECNE karte u Srbiji treba biti 715 dinara. Cena karte po danu 715:30=23 dinara Dnevna karta 23 dinara, zaokruzite na 25 SVI zivi bi to platili. Ne nikako nasoj vlasti a i svima je zinula zadnjica da napune dzepove sto pre. Samim tim veliki novac se trosi na Bus plus uterivace, daleko veca zarada bi Vam bila gospodo ako smanjite cenu karte. Tom logikom bi platio i onaj ko nema jer bi nasao bednih 25 dinara ili bi ga bilo sramota da ne plati. Dakle zakljucak je smanjiti cene a ne povecati!!!

Nevena Pa

pre 7 godina

To je jako bitno za mene koja sam iz Panceva...to ce biti treca kartica koju kupujem!
I samo komplikujete. Otkud ja znam u kojoj se zoni vozim. Ali ne..bitno je da ste Djilasa napljuvali kada je uvodio taj sistem, a vi ste jos 100puta gore naprqvili. "Jako velika stvar"

Radu

pre 7 godina

Samo ptavite probleme ljudima koji tade u privatnom sektoru. Nama daju novac za put po ceni markice u Beogradu a vi stalno nešto izmišljate neke virtualne niže cene i onda nama gazde isplaćuju manje za prevoz. Madam se da će se Srbija otcepiti od Beograda pa radite šta znate.

470 din. godisnje je i meni skroz ok

pre 7 godina

Povecace se naplata kad se gradjanima pruzi usluga kao najboljim platisama penzionerima, Kod penzosa je naplata 100%.
Dakle, dajte svima da se voze za 470 dinara godisnje i problem je resen!

samo naPRDNO

pre 7 godina

@Bus Plus je privatno preduzece.
(Nikola, 19. januar 2017 16:49)

Busplus je sistem u okviru kog posluju Apex, GSP, Lasta i ostali privatni autoprevoznici.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)
(Ske, 19. januar 2017 19:03)

@Ske...gresis sinko, misli, mnogo gresis... Apex je privatna turska firma koja je osnovana sa 500evra osnovackog kapitala i dobila je posao vredan milione evra. Sva sredstva od prodaje karata sliva se u kasu apexa koji ima zagaratovanu mesecnu dobit, koju im je omogucila ova vlada novim ugovorom pre 4 godine koji su potpisali MAli i Vesic. Sav novac, ako ga ima vise od zagarantovane njihove zarade, apex uplacuje GSP. Inace, apex jedan deo fiksne dobiti dobija iz drzavne kase tj. gradjani placaju, kao sto i GSP dobija pare iz budzeta. Sada mozes da komentarises.

Spearman

pre 7 godina

Mislim da kod nas nikad nece biti uredjenog drustva. Razlog nisu samo politicari vec mentalitet koji se iskazuje u ovim komentarima. Ljudi misle ako se svercuju da to niko ne placa, a placamo mi poreski obveznici. Rezultat su losije skole, bolnice, itd. Ali to je to, kratkorocno razmisljanje. Nikad ne vidimo siru sliku, samo daj sad da bude besplatno i odmah.

250 dinara druže

pre 7 godina

Pre tri meseca "istekne" mi BUS plus kartica za zaposlene. Posle sat vremena čekanja u redu na Trgu Rrpublike, daju mi fizički novu karticu, dabome uz nadoknadu od 250 dinara, ali ne može tu da se dopuni, nego idi na trafiku. Staru karticu mi vrate, mada nikako da shvatim šta joj je falilo? A da, treba naplatiti 250 dinara izdavanje nove kartice sa kompletno istim podacima.
Pre mesec dana, odem da izvadim karticu za trudnice. Ne može, pogrešili vam datum porodjaja (2016. umesto 2017.), vratite sa da vam "lupe pečat preko ispravke".
I onda pogadjate, opet nova kartica i opet 250 dinara (kod APEXa i trudnice plaćaju, nema labavo).
I zašto ja sad imam 3 Bus plus kartice? Čemu vam služi taj "tehnolodži" u imenu? Sigurno ne ukazuje da ste moderni i u korak sa novim tehnologijama.
Sve u svemu, APEX je privatna firma gora i neorganizovanija od svakog javnog preduzeća, i ovo je još jedan način da ljudima naplate, pored preskupog prevoza, izdavanje nove kartice, dabome 250 dinara.

Fulano

pre 7 godina

Dakle "velike" promene koje dolaze sa novim bus plus karticama su u tome što će sad privatna kompanija Apex moći da ubira profit od tercijarnih finansiskih transakcija preko tih kartica, a sve će to grad da stimuliše tako što će davati popuste onima koji info stan plate istim. Dakle popust daje JP, a JP plaćamo mi. A kakve veze ova "velika novina" ima sa GSP-om i boljom naplatom karata, to nema veze. To je sporedna stvar.

sarkazam

pre 7 godina

ako je mesečna karta za zaposlene 3000 dinara onda treba da se uvede celodnevna karta od 100 dinara...pljačka gradjana srbije zvanih "ovce"...
(andrijano, 19. januar 2017 19:13)

To naravno veze nema sa zivotom....pa gde si video da bilo sta sto se placa u prepaid-u na mesecnom/godisnjem/visegodisnjem nivou kosta isto kao i 30/365 X dnevno???
Pa ko bi onda imao rezon da kupi mesecnu kartu?
Dovoljno posteno bi bilo da dnevna karta kosta i 200din

postovalac

pre 7 godina

Gospodine Vesicu, budite ljubazni, objasnite nam zasto se kod dopuna kartica Bus-plusa ne izdaje fiskalni racun, Niti postoji iznos obracunatog Pdv-a
(Zeljko, 19. januar 2017 19:26)

Ne svidja mi se Busplus kao sistem, ali ovo naprosto nije tačno. Svaki put dobijem, uz potvrdu o dopuni i fiskalni račun. Treba da tražite od prodavca.

Srrrrrdjan

pre 7 godina

Cekajte, nisam mozda dobro razumeo...pa ovi su povezali bus sa prodajom cevapcica i frizerskim uslugama?! Kupis cipele pa se sledeceg meseca vozis jeftinije? Pa onda ne kupuj cipele ...

foreigner

pre 7 godina

Par godina sam ovde u bgd-u, inace sam iz eu- inostranstva, beogradski gradski saobracaj je iskreno katastrofa, za ovaj 21 vek, za jedan glavni grad, zemlje u evropi i to nema veze da li ste u eu ili ne, evropska ste zemlja. Ovde jw sve naopako, vidi te one stare, zute ikarbusove autobuse, sa drvenim, starim sedistima, raspada se a u njemu, oni aparati za ocitavanje karte.

VJ

pre 7 godina

Nedavno smo morali da menjamo stare kartice kojima ništa nije falilo, da biste opet zaradili.
Je l' sad ponovo hoćete da nas napravite budalama?
Ja novu ne kupujem makar koštala i 2din., možete samo da mi je poklonite.
Ako je opciono, onda ok, cenim uvođenje dodatnih mogućnosti i servisa, pa ko želi koristiće.

Ske

pre 7 godina

@Bus Plus je privatno preduzece.
(Nikola, 19. januar 2017 16:49)

Busplus je sistem u okviru kog posluju Apex, GSP, Lasta i ostali privatni autoprevoznici.

andrijano

pre 7 godina

ako je mesečna karta za zaposlene 3000 dinara onda treba da se uvede celodnevna karta od 100 dinara...pljačka gradjana srbije zvanih "ovce"...

Zeljko

pre 7 godina

Gospodine Vesicu, budite ljubazni, objasnite nam zasto se kod dopuna kartica Bus-plusa ne izdaje fiskalni racun, Niti postoji iznos obracunatog Pdv-a

Predrag

pre 7 godina

Napravite eksperiment, pojefinite karte par meseci da vidimo rezultate....cik ako smete nesto da pojeftinite... to bi uticalo na vase provizijice

Donglai Pei

pre 7 godina

Znaci grad ce omogucavanjem popusta na placanje Infostana Bus Plus karticom nasim novcem da dotira sirenje usluga privatne kompanije, i tako im omoguci vecu zaradu.

Grunf

pre 7 godina

Promena,kava promena?Promena bi bila da GSP poštuje interval polazaka.Promena bi bila da su vozila GSP-a čista,klimatizovana.To je promena.Promena je da s evozimo bezbednim autobusima.Promena je da na stajalištima imamo obaveštenje o dolasku autobusa izraženo u minutama a ne da oni displeji stoje kao ogledala i ne rade,pa kucate SMS poruke ne bi le se neko ovajdio dok čekate u debelom minusu i plusu.Jedini grad u Evropi koji ima obaveštenje o dolasku vozila izraženo u broju stanica.Nek objasni koja je to medjunarodno priznata merna jedinica.Ne, naša vlast se bavi novim kartzicama.Pa sedi ti na novu karticu pa se vozaj koliko hoćeš.Kad nemaš šta da smisliš onda menjaj kartice.Da neće kartica imati i potpis gradonačelnika i gradskog menadžera?To je vrednost nove kartice.Ovo je neverovatno.Opet uterijemo pare štampačima kartica.Opet gužve.Ludilo od zemlje.Da neće i na njoj da piše "Kosovo je Srbija" na jedno 182 jezika.

Zoran

pre 7 godina

sreda, 01. feb 2012, 11:38 -> 13:42

Srpska napredna stranka ocenila da je uvođenje "Bus plus" sistema za naplatu karata u gradskom prevozu u Beogradu poniženje i otimanje novca od građana.

zemunac

pre 7 godina

A kako bi bilo da sve opstine, komunalna policija i druge javne sluzbe prodaju sluzbena vozila i da se svi pocevsi od gradskih i opstinskih funkcionera voze GSP-om
Naravno ne treba zaobici ni republicku vladu i ministarstva ni predsednistvo.
Sednice skupstine i poslanicki klubovi mogli bi se organizovati u busevima i trolama, jedino je problem sa onim koji non-stop radi, pa bi morale da rade sve linije 24 sata ili bi postojala privremena dezurstva u zavisnosti od svecanih otvaranja

franz

pre 7 godina

neka se svim privatnicima otme ono sto morajubpo zakonu da daju radniku za prevoz pa ce imati . u suprotnom se vozim sa onim parama koje su namenjene za to . dakle nema ih . dakle vozim se gratis . cao

Драган

pre 7 godina

Повећајте плате и неће бити проблема, мислите да било ко воли да се шверцује, да бежи од контроле, да ујутру у 5 или 6 излази из једног у други превоз да неби платио карту. Можда је неко то чиме би платио карту оставио детету за ужину. Боли вас "оно" него само удри по сиротињи која и даље само ћути и ради. Е моја Србијо докле си дошла!

Јована

pre 7 godina

Драги "газда", наш закон о раду јасно каже да је обавеза послодавца да ПЛАТИ раднику трошкове превоза.

vanja

pre 7 godina

Vesicu,sami ste krivi....ti i tvoji drugari.Nagovarali ste ljude da NE PLACAJU bus- plus samo da bi napakostili bivsoj vlasti,.... obecavali ste da cete ga UKINUTI kad dodjete na vlast,i sta sad?!? Sad kukate i nagovarate,pretite,podmicujete gradjane da ipak POCNU PONOVO da placaju gradski prevoz.....

Vitamini

pre 7 godina

Vesicu, nema grada na svetu gde je javni gradski prevoz profitabilan cak i tamo gde 70% metro.Svugde se dotira.Zasto bi javna preduzeca morali da placaju prevoz svojim zaposlenima. Zakonska obaveza je svakog da dodje na posao

papi

pre 7 godina

prevoz ne sme kostati vise od 1 hiljade din....a upola za stare i ne zaposlene....samo.tako nece biti ***** po busevima...do tad nema leba samo ce policija ulaziti a vozaci trpeti mobing!!!! narod je gladan...

Aleksandra

pre 7 godina

I kad god mislim da nemaju vise ideja, oni me zapanje, k'o nekad Sloba. A bre Vesicu, ajd malo cuti, da se pozelimo tvojih lupetanja. Pa neumoran si!

Svasta

pre 7 godina

Potpisali ugovor!? A pre nekoliko godina se kleli u decu da jedva cekaju da istekne stari i oslobode se prevaranata! Izgleda da su se u medjuvremenu dogovorili (citaj naplatili kako treba).

perje

pre 7 godina

Koliko znam, i dosad je bilo popusta uz Busplus karticu - 5% u Tempu, na neka osiguranja, 8% Nsport i jos neka mesta, ali nije bila platna.
Mozda su zamislili sledeci varijantu-vezete karticu za tekuci racun, oni vam odmah skinu 3000 za prevoz, a onda vam daju da kupujete uz neke mizerne popuste 3-5% u npr. Winwinu:)

Smislov

pre 7 godina

Bili profitabilni kada bi smanji broj zaposlenih i efikasije radili. Postavi automat gde god mozes umedto coveka..... Tako to rade i na zapadu i na istoku!

Ned Stark

pre 7 godina

E pa Vesicu, onda umesto sto ste u platu umuvali "prevoz+topli obrok" kroz kvazi uvecan koeficijent, lepo dajte normalnu platu, sa onim sto sleduje zaposlenima u upravi, a oni neka sami odluce da li ce da kupe kartu ili ne.

Tako da, prica "da svi zaposleni u upravi placaju kartu" - pa vec je placaju, tako sto im uprava placa. Car je go.

Tuga.

ne laje kera sela radi ...

pre 7 godina

Za mene je isto, uzali pare meni direktno, od mog gazde zbog mene, kroz porez, ... znam da će na kraju pare biti uzete od mene a volšebno će se pojaviti tamo gde treba da se plate troškovi prevoza.

MEĐUTIM! Taj novčani tok nije dovoljno dobar, jer "neprofitabilno" javno preduzeće (oksimoron: ako je javno preduzeće, ne može ostati bez para) NE MOŽE DOBRO DA SE PRODA, e to je ono što žulja ove ljude koje ste izabrali da čuvaju javno dobro!

Problem je što ovako neće biti provizija i političkog marketinga, slikanja na vestima sa "strateškim partnerima"

E u nas Srba pamcenje ko u zlatne ribice...

pre 7 godina

SNS rece da ce ukinuti bus plus sad mu prosiruju delatnost.
Vala sve ljudine od reci ostaju na vlasti samo sto nema alternative

miki...

pre 7 godina

Ovo su sigurno komentari Beogradjana..Sta je nema para a?Kad ste drmali sa dobrim platama i prevoz vam bio aman besplatan nesto nisam video da ste se bunili.

Fjodor

pre 7 godina

"To može da se zaustavi jedino boljom naplatom karata"

Pogrešno. To može da se zaustavi jedino boljim životnim standardom.
Mada pošto imamo rast od 78647634, 6 % tu neće biti nikakvih problema.

Aleksa

pre 7 godina

Ako prosečan Nemac sa primanjima od 2000 evra mesečno nakon poreza odluči da utroši svoju platu na karte za javni prevoz za jednu vožnju, u zavisnosti od grada do grada će moći da kupi 700-740 karata. Prosečan Francuz će od svojih primanja kupiti od 1200 do 1280 karata. Prosečan Britanac će moći da kupi od 630 do 840 karata. Španac će moći da priušti od 650 do 960 karata. Grk će moći da se vozi oko 550 vožnji.
Za to vreme, prosečan Srbin od svojih primanja može da priušti od 270 do 450 karata.
Pošto plaćam mesečnu kartu uredno već 14 godina, postavio bih pitanje poštovanim komentatorima - šta je zapravo urađeno u modernizaciji javnog prevoza u Beogradu? Jesu penzionisani (neki) stari autobusi, trolejbusi i tramvaji, ukinuti su samostalni privatni prevoznici i uveden je 'Apex' kao firma posrednik za naplatu usluge. Ali da li su krajnji korisnici videli ikakav boljitak izuzev servisa za proveru udaljenosti vozila od stanice?
Ja stvarno želim da plaćam gradski prevoz ali isto tako želim da znam detalje. Javno ugovore, javne brojke, troškove goriva, struje, dažbine.
Ako mesečna karta za vožnju može u Bukureštu da košta oko 1600 dinara, u Pragu 20 evra (oko 2550 dinara), ako Kaunas može da ima cenu mesečne karte od 25 evra (3100 dinara), Luksemburg od 25 evra, Talin od 23 evra, Varšava od 25 evra, ako su Bratislava, Moskva, Atina, Budimpešta i Porto marginalno skuplji od Beograda, a Rim, Milano i Firenca skuplji za jedva hiljadu dinara, onda nešto debelo nije u redu u GSP-u.

Klara

pre 7 godina

Zasto privatnoj kompaniji Apex ide nas novac od placanja GSP? I kakva veza postoji izmedju ove firme i Infostana, tj JKP-a koji je drzavna institucija? Kazem nas, a u stvari izuzimam sebe, jer sam jednom u zivotu uplatila Bus Plus, vise ne nameravam da finansiram Vesica i Malog.

CND

pre 7 godina

U svakom iole normlnom gradu na planeti udjes u bilo koju trafiku, kupis plastiku, odes na masinu ili u isti tu trafiku i napunis sta oces, mesecno, dnevno, kartu dve, nema redova nema cekanja nema slikanja nema gluposti ko kod nas, samo mi uvek izmisljamo toplu vodu dok ceo svet ro radi vec sto godina, ubice nas tvrdoglavost.

Nikola

pre 7 godina

Zasto bi grad davao popust onima koji trose preko Bus Plus kartice? Gde je tu logika i gde je tu interes grada? Bus Plus je privatno preduzece.

Slx

pre 7 godina

Nije cena prevoza skupa nego su plate male. Kada bi zapsleni imali normalne prihode sa kojima bi mogli da prehrane svoje porodice onda bi i placali prevoz. Ovako vlasti mogu da uvode kontrole na svim stanicama a narod ce opet smisliti neki nacin za svercovanje.

svi na izbore

pre 7 godina

Daj Boze da se resimo ovih u aprilu, dobijemo konacno normalnu vlast i da svi koji su opljackali ovaj narod i drzavu zavrse u zatvoru. Stvarno je dosta.

Bunt

pre 7 godina

Jel postoji neki zakon koji sprecava nelojalnu konkurenciju, kako to da grad povlascuje privatnu firmu bez tendera prilikom placanja infostana.

nemanja

pre 7 godina

A zasto bi svi zaposleni u javnim preduzecima i upravi placali markice ako ne koriste prevoz? Uvedite celodnevnu kartu a ne jednu voznju da placam 90din, a dok odem i vratim se s jednog kraja bg na drugi nekad mi treba i duze od 90min, pa bi trebalo da platim jos jednu kartu? Kontrolori busplusa neovlasceno traze licne karte i legitimisu gradjane, poverenik je davno ukazao na neustavnost odluke na osnovu koje pisu prekrsajne naloge. Celi sistem je u raspadu...

Sasa

pre 7 godina

Ugovor je sa AIK Bankom. Opet se Kole omastio. Nego sta rece ono Vucic pre izbora? Nesto oko tajkuna i da nece oni dalje voditi glavnu rec, kad ono Kole i ekipa nikad jaci.

svi na izbore

pre 7 godina

Daj Boze da se resimo ovih u aprilu, dobijemo konacno normalnu vlast i da svi koji su opljackali ovaj narod i drzavu zavrse u zatvoru. Stvarno je dosta.

Sasa

pre 7 godina

Ugovor je sa AIK Bankom. Opet se Kole omastio. Nego sta rece ono Vucic pre izbora? Nesto oko tajkuna i da nece oni dalje voditi glavnu rec, kad ono Kole i ekipa nikad jaci.

Nikola

pre 7 godina

Zasto bi grad davao popust onima koji trose preko Bus Plus kartice? Gde je tu logika i gde je tu interes grada? Bus Plus je privatno preduzece.

Slx

pre 7 godina

Nije cena prevoza skupa nego su plate male. Kada bi zapsleni imali normalne prihode sa kojima bi mogli da prehrane svoje porodice onda bi i placali prevoz. Ovako vlasti mogu da uvode kontrole na svim stanicama a narod ce opet smisliti neki nacin za svercovanje.

nemanja

pre 7 godina

A zasto bi svi zaposleni u javnim preduzecima i upravi placali markice ako ne koriste prevoz? Uvedite celodnevnu kartu a ne jednu voznju da placam 90din, a dok odem i vratim se s jednog kraja bg na drugi nekad mi treba i duze od 90min, pa bi trebalo da platim jos jednu kartu? Kontrolori busplusa neovlasceno traze licne karte i legitimisu gradjane, poverenik je davno ukazao na neustavnost odluke na osnovu koje pisu prekrsajne naloge. Celi sistem je u raspadu...

Aleksa

pre 7 godina

Ako prosečan Nemac sa primanjima od 2000 evra mesečno nakon poreza odluči da utroši svoju platu na karte za javni prevoz za jednu vožnju, u zavisnosti od grada do grada će moći da kupi 700-740 karata. Prosečan Francuz će od svojih primanja kupiti od 1200 do 1280 karata. Prosečan Britanac će moći da kupi od 630 do 840 karata. Španac će moći da priušti od 650 do 960 karata. Grk će moći da se vozi oko 550 vožnji.
Za to vreme, prosečan Srbin od svojih primanja može da priušti od 270 do 450 karata.
Pošto plaćam mesečnu kartu uredno već 14 godina, postavio bih pitanje poštovanim komentatorima - šta je zapravo urađeno u modernizaciji javnog prevoza u Beogradu? Jesu penzionisani (neki) stari autobusi, trolejbusi i tramvaji, ukinuti su samostalni privatni prevoznici i uveden je 'Apex' kao firma posrednik za naplatu usluge. Ali da li su krajnji korisnici videli ikakav boljitak izuzev servisa za proveru udaljenosti vozila od stanice?
Ja stvarno želim da plaćam gradski prevoz ali isto tako želim da znam detalje. Javno ugovore, javne brojke, troškove goriva, struje, dažbine.
Ako mesečna karta za vožnju može u Bukureštu da košta oko 1600 dinara, u Pragu 20 evra (oko 2550 dinara), ako Kaunas može da ima cenu mesečne karte od 25 evra (3100 dinara), Luksemburg od 25 evra, Talin od 23 evra, Varšava od 25 evra, ako su Bratislava, Moskva, Atina, Budimpešta i Porto marginalno skuplji od Beograda, a Rim, Milano i Firenca skuplji za jedva hiljadu dinara, onda nešto debelo nije u redu u GSP-u.

Fjodor

pre 7 godina

"To može da se zaustavi jedino boljom naplatom karata"

Pogrešno. To može da se zaustavi jedino boljim životnim standardom.
Mada pošto imamo rast od 78647634, 6 % tu neće biti nikakvih problema.

Bunt

pre 7 godina

Jel postoji neki zakon koji sprecava nelojalnu konkurenciju, kako to da grad povlascuje privatnu firmu bez tendera prilikom placanja infostana.

Grunf

pre 7 godina

Promena,kava promena?Promena bi bila da GSP poštuje interval polazaka.Promena bi bila da su vozila GSP-a čista,klimatizovana.To je promena.Promena je da s evozimo bezbednim autobusima.Promena je da na stajalištima imamo obaveštenje o dolasku autobusa izraženo u minutama a ne da oni displeji stoje kao ogledala i ne rade,pa kucate SMS poruke ne bi le se neko ovajdio dok čekate u debelom minusu i plusu.Jedini grad u Evropi koji ima obaveštenje o dolasku vozila izraženo u broju stanica.Nek objasni koja je to medjunarodno priznata merna jedinica.Ne, naša vlast se bavi novim kartzicama.Pa sedi ti na novu karticu pa se vozaj koliko hoćeš.Kad nemaš šta da smisliš onda menjaj kartice.Da neće kartica imati i potpis gradonačelnika i gradskog menadžera?To je vrednost nove kartice.Ovo je neverovatno.Opet uterijemo pare štampačima kartica.Opet gužve.Ludilo od zemlje.Da neće i na njoj da piše "Kosovo je Srbija" na jedno 182 jezika.

Драган

pre 7 godina

Повећајте плате и неће бити проблема, мислите да било ко воли да се шверцује, да бежи од контроле, да ујутру у 5 или 6 излази из једног у други превоз да неби платио карту. Можда је неко то чиме би платио карту оставио детету за ужину. Боли вас "оно" него само удри по сиротињи која и даље само ћути и ради. Е моја Србијо докле си дошла!

Zeljko

pre 7 godina

Gospodine Vesicu, budite ljubazni, objasnite nam zasto se kod dopuna kartica Bus-plusa ne izdaje fiskalni racun, Niti postoji iznos obracunatog Pdv-a

Zoran

pre 7 godina

sreda, 01. feb 2012, 11:38 -> 13:42

Srpska napredna stranka ocenila da je uvođenje "Bus plus" sistema za naplatu karata u gradskom prevozu u Beogradu poniženje i otimanje novca od građana.

Klara

pre 7 godina

Zasto privatnoj kompaniji Apex ide nas novac od placanja GSP? I kakva veza postoji izmedju ove firme i Infostana, tj JKP-a koji je drzavna institucija? Kazem nas, a u stvari izuzimam sebe, jer sam jednom u zivotu uplatila Bus Plus, vise ne nameravam da finansiram Vesica i Malog.

Donglai Pei

pre 7 godina

Znaci grad ce omogucavanjem popusta na placanje Infostana Bus Plus karticom nasim novcem da dotira sirenje usluga privatne kompanije, i tako im omoguci vecu zaradu.

Aleksandra

pre 7 godina

I kad god mislim da nemaju vise ideja, oni me zapanje, k'o nekad Sloba. A bre Vesicu, ajd malo cuti, da se pozelimo tvojih lupetanja. Pa neumoran si!

Svasta

pre 7 godina

Potpisali ugovor!? A pre nekoliko godina se kleli u decu da jedva cekaju da istekne stari i oslobode se prevaranata! Izgleda da su se u medjuvremenu dogovorili (citaj naplatili kako treba).

Predrag

pre 7 godina

Napravite eksperiment, pojefinite karte par meseci da vidimo rezultate....cik ako smete nesto da pojeftinite... to bi uticalo na vase provizijice

vanja

pre 7 godina

Vesicu,sami ste krivi....ti i tvoji drugari.Nagovarali ste ljude da NE PLACAJU bus- plus samo da bi napakostili bivsoj vlasti,.... obecavali ste da cete ga UKINUTI kad dodjete na vlast,i sta sad?!? Sad kukate i nagovarate,pretite,podmicujete gradjane da ipak POCNU PONOVO da placaju gradski prevoz.....

andrijano

pre 7 godina

ako je mesečna karta za zaposlene 3000 dinara onda treba da se uvede celodnevna karta od 100 dinara...pljačka gradjana srbije zvanih "ovce"...

perje

pre 7 godina

Koliko znam, i dosad je bilo popusta uz Busplus karticu - 5% u Tempu, na neka osiguranja, 8% Nsport i jos neka mesta, ali nije bila platna.
Mozda su zamislili sledeci varijantu-vezete karticu za tekuci racun, oni vam odmah skinu 3000 za prevoz, a onda vam daju da kupujete uz neke mizerne popuste 3-5% u npr. Winwinu:)

E u nas Srba pamcenje ko u zlatne ribice...

pre 7 godina

SNS rece da ce ukinuti bus plus sad mu prosiruju delatnost.
Vala sve ljudine od reci ostaju na vlasti samo sto nema alternative

CND

pre 7 godina

U svakom iole normlnom gradu na planeti udjes u bilo koju trafiku, kupis plastiku, odes na masinu ili u isti tu trafiku i napunis sta oces, mesecno, dnevno, kartu dve, nema redova nema cekanja nema slikanja nema gluposti ko kod nas, samo mi uvek izmisljamo toplu vodu dok ceo svet ro radi vec sto godina, ubice nas tvrdoglavost.

zemunac

pre 7 godina

A kako bi bilo da sve opstine, komunalna policija i druge javne sluzbe prodaju sluzbena vozila i da se svi pocevsi od gradskih i opstinskih funkcionera voze GSP-om
Naravno ne treba zaobici ni republicku vladu i ministarstva ni predsednistvo.
Sednice skupstine i poslanicki klubovi mogli bi se organizovati u busevima i trolama, jedino je problem sa onim koji non-stop radi, pa bi morale da rade sve linije 24 sata ili bi postojala privremena dezurstva u zavisnosti od svecanih otvaranja

Јована

pre 7 godina

Драги "газда", наш закон о раду јасно каже да је обавеза послодавца да ПЛАТИ раднику трошкове превоза.

foreigner

pre 7 godina

Par godina sam ovde u bgd-u, inace sam iz eu- inostranstva, beogradski gradski saobracaj je iskreno katastrofa, za ovaj 21 vek, za jedan glavni grad, zemlje u evropi i to nema veze da li ste u eu ili ne, evropska ste zemlja. Ovde jw sve naopako, vidi te one stare, zute ikarbusove autobuse, sa drvenim, starim sedistima, raspada se a u njemu, oni aparati za ocitavanje karte.

papi

pre 7 godina

prevoz ne sme kostati vise od 1 hiljade din....a upola za stare i ne zaposlene....samo.tako nece biti ***** po busevima...do tad nema leba samo ce policija ulaziti a vozaci trpeti mobing!!!! narod je gladan...

Vitamini

pre 7 godina

Vesicu, nema grada na svetu gde je javni gradski prevoz profitabilan cak i tamo gde 70% metro.Svugde se dotira.Zasto bi javna preduzeca morali da placaju prevoz svojim zaposlenima. Zakonska obaveza je svakog da dodje na posao

VJ

pre 7 godina

Nedavno smo morali da menjamo stare kartice kojima ništa nije falilo, da biste opet zaradili.
Je l' sad ponovo hoćete da nas napravite budalama?
Ja novu ne kupujem makar koštala i 2din., možete samo da mi je poklonite.
Ako je opciono, onda ok, cenim uvođenje dodatnih mogućnosti i servisa, pa ko želi koristiće.

Ned Stark

pre 7 godina

E pa Vesicu, onda umesto sto ste u platu umuvali "prevoz+topli obrok" kroz kvazi uvecan koeficijent, lepo dajte normalnu platu, sa onim sto sleduje zaposlenima u upravi, a oni neka sami odluce da li ce da kupe kartu ili ne.

Tako da, prica "da svi zaposleni u upravi placaju kartu" - pa vec je placaju, tako sto im uprava placa. Car je go.

Tuga.

Smislov

pre 7 godina

Bili profitabilni kada bi smanji broj zaposlenih i efikasije radili. Postavi automat gde god mozes umedto coveka..... Tako to rade i na zapadu i na istoku!

ne laje kera sela radi ...

pre 7 godina

Za mene je isto, uzali pare meni direktno, od mog gazde zbog mene, kroz porez, ... znam da će na kraju pare biti uzete od mene a volšebno će se pojaviti tamo gde treba da se plate troškovi prevoza.

MEĐUTIM! Taj novčani tok nije dovoljno dobar, jer "neprofitabilno" javno preduzeće (oksimoron: ako je javno preduzeće, ne može ostati bez para) NE MOŽE DOBRO DA SE PRODA, e to je ono što žulja ove ljude koje ste izabrali da čuvaju javno dobro!

Problem je što ovako neće biti provizija i političkog marketinga, slikanja na vestima sa "strateškim partnerima"

franz

pre 7 godina

neka se svim privatnicima otme ono sto morajubpo zakonu da daju radniku za prevoz pa ce imati . u suprotnom se vozim sa onim parama koje su namenjene za to . dakle nema ih . dakle vozim se gratis . cao

Srrrrrdjan

pre 7 godina

Cekajte, nisam mozda dobro razumeo...pa ovi su povezali bus sa prodajom cevapcica i frizerskim uslugama?! Kupis cipele pa se sledeceg meseca vozis jeftinije? Pa onda ne kupuj cipele ...

250 dinara druže

pre 7 godina

Pre tri meseca "istekne" mi BUS plus kartica za zaposlene. Posle sat vremena čekanja u redu na Trgu Rrpublike, daju mi fizički novu karticu, dabome uz nadoknadu od 250 dinara, ali ne može tu da se dopuni, nego idi na trafiku. Staru karticu mi vrate, mada nikako da shvatim šta joj je falilo? A da, treba naplatiti 250 dinara izdavanje nove kartice sa kompletno istim podacima.
Pre mesec dana, odem da izvadim karticu za trudnice. Ne može, pogrešili vam datum porodjaja (2016. umesto 2017.), vratite sa da vam "lupe pečat preko ispravke".
I onda pogadjate, opet nova kartica i opet 250 dinara (kod APEXa i trudnice plaćaju, nema labavo).
I zašto ja sad imam 3 Bus plus kartice? Čemu vam služi taj "tehnolodži" u imenu? Sigurno ne ukazuje da ste moderni i u korak sa novim tehnologijama.
Sve u svemu, APEX je privatna firma gora i neorganizovanija od svakog javnog preduzeća, i ovo je još jedan način da ljudima naplate, pored preskupog prevoza, izdavanje nove kartice, dabome 250 dinara.

Ske

pre 7 godina

@Bus Plus je privatno preduzece.
(Nikola, 19. januar 2017 16:49)

Busplus je sistem u okviru kog posluju Apex, GSP, Lasta i ostali privatni autoprevoznici.

samo naPRDNO

pre 7 godina

@Bus Plus je privatno preduzece.
(Nikola, 19. januar 2017 16:49)

Busplus je sistem u okviru kog posluju Apex, GSP, Lasta i ostali privatni autoprevoznici.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)
(Ske, 19. januar 2017 19:03)

@Ske...gresis sinko, misli, mnogo gresis... Apex je privatna turska firma koja je osnovana sa 500evra osnovackog kapitala i dobila je posao vredan milione evra. Sva sredstva od prodaje karata sliva se u kasu apexa koji ima zagaratovanu mesecnu dobit, koju im je omogucila ova vlada novim ugovorom pre 4 godine koji su potpisali MAli i Vesic. Sav novac, ako ga ima vise od zagarantovane njihove zarade, apex uplacuje GSP. Inace, apex jedan deo fiksne dobiti dobija iz drzavne kase tj. gradjani placaju, kao sto i GSP dobija pare iz budzeta. Sada mozes da komentarises.

smanjiticenukarteanepovecati

pre 7 godina

Ako je u Nemackoj plata 3000 eur a mesecna karta za prevoz 70eur to je 42 puta manje u odnosu na platu. Uzmimo primer u Srbiji 30000 plata (mnogi je nemaju) 30.000:42=714 dakle cena MESECNE karte u Srbiji treba biti 715 dinara. Cena karte po danu 715:30=23 dinara Dnevna karta 23 dinara, zaokruzite na 25 SVI zivi bi to platili. Ne nikako nasoj vlasti a i svima je zinula zadnjica da napune dzepove sto pre. Samim tim veliki novac se trosi na Bus plus uterivace, daleko veca zarada bi Vam bila gospodo ako smanjite cenu karte. Tom logikom bi platio i onaj ko nema jer bi nasao bednih 25 dinara ili bi ga bilo sramota da ne plati. Dakle zakljucak je smanjiti cene a ne povecati!!!

Fulano

pre 7 godina

Dakle "velike" promene koje dolaze sa novim bus plus karticama su u tome što će sad privatna kompanija Apex moći da ubira profit od tercijarnih finansiskih transakcija preko tih kartica, a sve će to grad da stimuliše tako što će davati popuste onima koji info stan plate istim. Dakle popust daje JP, a JP plaćamo mi. A kakve veze ova "velika novina" ima sa GSP-om i boljom naplatom karata, to nema veze. To je sporedna stvar.

470 din. godisnje je i meni skroz ok

pre 7 godina

Povecace se naplata kad se gradjanima pruzi usluga kao najboljim platisama penzionerima, Kod penzosa je naplata 100%.
Dakle, dajte svima da se voze za 470 dinara godisnje i problem je resen!

miki...

pre 7 godina

Ovo su sigurno komentari Beogradjana..Sta je nema para a?Kad ste drmali sa dobrim platama i prevoz vam bio aman besplatan nesto nisam video da ste se bunili.

Nevena Pa

pre 7 godina

To je jako bitno za mene koja sam iz Panceva...to ce biti treca kartica koju kupujem!
I samo komplikujete. Otkud ja znam u kojoj se zoni vozim. Ali ne..bitno je da ste Djilasa napljuvali kada je uvodio taj sistem, a vi ste jos 100puta gore naprqvili. "Jako velika stvar"

Beogradjanin30

pre 7 godina

Znam da ce ovi "moralni ratnici" koji brinu o stanju drzavnih finansija (osim kad ih kradu politicari) da me okace na stub srama (veliki hriscani). Ali ja sam nezaposlen, nemam nikakva primanja, nemam ni hiljadu dinara da uplatim markicu za nezaposlene. Jos imam i jednu kaznu koju ne znam kako da platim, tako da ne mogu ni da overim ponovo povlasticu. Jedan zacarani krug, koji ce se zavrsiti neslavno....:(
Ali ko zna, kad dodju da me hapse za sve namete i racune, posto nemam nista osim gole koze i raspadnutih patika. Barem u zatvoru cu imati sta da jedem. Ostanimo optimisti...ha ha ha...

Silver Surfer

pre 7 godina

@ Nikola

Nema tu interesa grada, ni GSP-a vec onih koji su uleteli u semu i kojima se ogromna lova sliva u dzepove. Da budemo iskreni, skroz do kraja, BusPlus je kostao Djilasa izbora a najava ukidanja dovela je naprednjake na vlast u Beogradu. Niti je Djilas odgovarao zbog BusPlusa (elegantno se povukao iz politike), niti je isti ukinut. A ovde je odavno ucvrscen obrazac da je licni interes iznad svakog drugog. Makar bio na stetu i drzave i gradjana. Upotreba tog obrasca dovela je do opstanka BusPlusa.

sasha

pre 7 godina

@Silver Surfer

Djilas i njegov tim jesu izabrali tu firmu da uvede sistem bus-plus, i sistem je radio kao sto su i 2 mosta sagradjena u predvidjenom roku.

Zasto odmah mislis da se Djilas ugradio u tu pricu? Ili se to ovde PODRAZUMEVA, samo sto nista od predvidjenog posle NE FUNKCIONISE...Ili ne radi, ili mora da se doradi, ili je nepotrebno (kao ona raspevana cesma koja ce nas, kazu, kostati SAMO 260 miliona evra!!!)

Ja, na primer, verujem da je Djilas izabrao tu tursku firmu (koja od PRODATIH karata dobija SAMO oko 9%, a ne 100%!!!), zato sto je imao informaciju da ce uraditi sve na vreme i po ugovoru....

A onda su dosli naprednjaci, pljuvalli bus-plus, obecali da ce ga ukinuti kad dodju na vlast, ...i sad, puj-pike- ne-vazi...

Sad im je bus-plus ok, pa su OBNOVILI ugovor sa tom turskom firmom....

Spearman

pre 7 godina

Mislim da kod nas nikad nece biti uredjenog drustva. Razlog nisu samo politicari vec mentalitet koji se iskazuje u ovim komentarima. Ljudi misle ako se svercuju da to niko ne placa, a placamo mi poreski obveznici. Rezultat su losije skole, bolnice, itd. Ali to je to, kratkorocno razmisljanje. Nikad ne vidimo siru sliku, samo daj sad da bude besplatno i odmah.

sarkazam

pre 7 godina

ako je mesečna karta za zaposlene 3000 dinara onda treba da se uvede celodnevna karta od 100 dinara...pljačka gradjana srbije zvanih "ovce"...
(andrijano, 19. januar 2017 19:13)

To naravno veze nema sa zivotom....pa gde si video da bilo sta sto se placa u prepaid-u na mesecnom/godisnjem/visegodisnjem nivou kosta isto kao i 30/365 X dnevno???
Pa ko bi onda imao rezon da kupi mesecnu kartu?
Dovoljno posteno bi bilo da dnevna karta kosta i 200din

Radu

pre 7 godina

Samo ptavite probleme ljudima koji tade u privatnom sektoru. Nama daju novac za put po ceni markice u Beogradu a vi stalno nešto izmišljate neke virtualne niže cene i onda nama gazde isplaćuju manje za prevoz. Madam se da će se Srbija otcepiti od Beograda pa radite šta znate.

postovalac

pre 7 godina

Gospodine Vesicu, budite ljubazni, objasnite nam zasto se kod dopuna kartica Bus-plusa ne izdaje fiskalni racun, Niti postoji iznos obracunatog Pdv-a
(Zeljko, 19. januar 2017 19:26)

Ne svidja mi se Busplus kao sistem, ali ovo naprosto nije tačno. Svaki put dobijem, uz potvrdu o dopuni i fiskalni račun. Treba da tražite od prodavca.

Ned Stark

pre 7 godina

@Radu Tebi je jasno da je za to kriv tvoj poslodavac, ne onaj ko odredjuje cenu prevoza u Beogradu? Da se razumemo, ne branim njih, govorim ti o tome da je tvoj gazda kriv, niko drugi. Za to ti nije kriv Beograd.

A dok god ti jedino imas hrabrosti da se pobunis na nekom portalu, umesto gazdi u lice, placace te i jos manje.

Inace, pazljivo sa zeljama - onda bi svi koji nisu iz Beograda bili stranci, i kao takvi tretirani. Batina ima dva kraja.

miki...

pre 7 godina

Ovo su sigurno komentari Beogradjana..Sta je nema para a?Kad ste drmali sa dobrim platama i prevoz vam bio aman besplatan nesto nisam video da ste se bunili.

Ske

pre 7 godina

@Bus Plus je privatno preduzece.
(Nikola, 19. januar 2017 16:49)

Busplus je sistem u okviru kog posluju Apex, GSP, Lasta i ostali privatni autoprevoznici.

Spearman

pre 7 godina

Mislim da kod nas nikad nece biti uredjenog drustva. Razlog nisu samo politicari vec mentalitet koji se iskazuje u ovim komentarima. Ljudi misle ako se svercuju da to niko ne placa, a placamo mi poreski obveznici. Rezultat su losije skole, bolnice, itd. Ali to je to, kratkorocno razmisljanje. Nikad ne vidimo siru sliku, samo daj sad da bude besplatno i odmah.

Zeljko

pre 7 godina

Gospodine Vesicu, budite ljubazni, objasnite nam zasto se kod dopuna kartica Bus-plusa ne izdaje fiskalni racun, Niti postoji iznos obracunatog Pdv-a

svi na izbore

pre 7 godina

Daj Boze da se resimo ovih u aprilu, dobijemo konacno normalnu vlast i da svi koji su opljackali ovaj narod i drzavu zavrse u zatvoru. Stvarno je dosta.

Vitamini

pre 7 godina

Vesicu, nema grada na svetu gde je javni gradski prevoz profitabilan cak i tamo gde 70% metro.Svugde se dotira.Zasto bi javna preduzeca morali da placaju prevoz svojim zaposlenima. Zakonska obaveza je svakog da dodje na posao

foreigner

pre 7 godina

Par godina sam ovde u bgd-u, inace sam iz eu- inostranstva, beogradski gradski saobracaj je iskreno katastrofa, za ovaj 21 vek, za jedan glavni grad, zemlje u evropi i to nema veze da li ste u eu ili ne, evropska ste zemlja. Ovde jw sve naopako, vidi te one stare, zute ikarbusove autobuse, sa drvenim, starim sedistima, raspada se a u njemu, oni aparati za ocitavanje karte.

andrijano

pre 7 godina

ako je mesečna karta za zaposlene 3000 dinara onda treba da se uvede celodnevna karta od 100 dinara...pljačka gradjana srbije zvanih "ovce"...

Slx

pre 7 godina

Nije cena prevoza skupa nego su plate male. Kada bi zapsleni imali normalne prihode sa kojima bi mogli da prehrane svoje porodice onda bi i placali prevoz. Ovako vlasti mogu da uvode kontrole na svim stanicama a narod ce opet smisliti neki nacin za svercovanje.

franz

pre 7 godina

neka se svim privatnicima otme ono sto morajubpo zakonu da daju radniku za prevoz pa ce imati . u suprotnom se vozim sa onim parama koje su namenjene za to . dakle nema ih . dakle vozim se gratis . cao

sarkazam

pre 7 godina

ako je mesečna karta za zaposlene 3000 dinara onda treba da se uvede celodnevna karta od 100 dinara...pljačka gradjana srbije zvanih "ovce"...
(andrijano, 19. januar 2017 19:13)

To naravno veze nema sa zivotom....pa gde si video da bilo sta sto se placa u prepaid-u na mesecnom/godisnjem/visegodisnjem nivou kosta isto kao i 30/365 X dnevno???
Pa ko bi onda imao rezon da kupi mesecnu kartu?
Dovoljno posteno bi bilo da dnevna karta kosta i 200din

nemanja

pre 7 godina

A zasto bi svi zaposleni u javnim preduzecima i upravi placali markice ako ne koriste prevoz? Uvedite celodnevnu kartu a ne jednu voznju da placam 90din, a dok odem i vratim se s jednog kraja bg na drugi nekad mi treba i duze od 90min, pa bi trebalo da platim jos jednu kartu? Kontrolori busplusa neovlasceno traze licne karte i legitimisu gradjane, poverenik je davno ukazao na neustavnost odluke na osnovu koje pisu prekrsajne naloge. Celi sistem je u raspadu...

Smislov

pre 7 godina

Bili profitabilni kada bi smanji broj zaposlenih i efikasije radili. Postavi automat gde god mozes umedto coveka..... Tako to rade i na zapadu i na istoku!

Grunf

pre 7 godina

Promena,kava promena?Promena bi bila da GSP poštuje interval polazaka.Promena bi bila da su vozila GSP-a čista,klimatizovana.To je promena.Promena je da s evozimo bezbednim autobusima.Promena je da na stajalištima imamo obaveštenje o dolasku autobusa izraženo u minutama a ne da oni displeji stoje kao ogledala i ne rade,pa kucate SMS poruke ne bi le se neko ovajdio dok čekate u debelom minusu i plusu.Jedini grad u Evropi koji ima obaveštenje o dolasku vozila izraženo u broju stanica.Nek objasni koja je to medjunarodno priznata merna jedinica.Ne, naša vlast se bavi novim kartzicama.Pa sedi ti na novu karticu pa se vozaj koliko hoćeš.Kad nemaš šta da smisliš onda menjaj kartice.Da neće kartica imati i potpis gradonačelnika i gradskog menadžera?To je vrednost nove kartice.Ovo je neverovatno.Opet uterijemo pare štampačima kartica.Opet gužve.Ludilo od zemlje.Da neće i na njoj da piše "Kosovo je Srbija" na jedno 182 jezika.

Donglai Pei

pre 7 godina

Znaci grad ce omogucavanjem popusta na placanje Infostana Bus Plus karticom nasim novcem da dotira sirenje usluga privatne kompanije, i tako im omoguci vecu zaradu.

Klara

pre 7 godina

Zasto privatnoj kompaniji Apex ide nas novac od placanja GSP? I kakva veza postoji izmedju ove firme i Infostana, tj JKP-a koji je drzavna institucija? Kazem nas, a u stvari izuzimam sebe, jer sam jednom u zivotu uplatila Bus Plus, vise ne nameravam da finansiram Vesica i Malog.

CND

pre 7 godina

U svakom iole normlnom gradu na planeti udjes u bilo koju trafiku, kupis plastiku, odes na masinu ili u isti tu trafiku i napunis sta oces, mesecno, dnevno, kartu dve, nema redova nema cekanja nema slikanja nema gluposti ko kod nas, samo mi uvek izmisljamo toplu vodu dok ceo svet ro radi vec sto godina, ubice nas tvrdoglavost.

postovalac

pre 7 godina

Gospodine Vesicu, budite ljubazni, objasnite nam zasto se kod dopuna kartica Bus-plusa ne izdaje fiskalni racun, Niti postoji iznos obracunatog Pdv-a
(Zeljko, 19. januar 2017 19:26)

Ne svidja mi se Busplus kao sistem, ali ovo naprosto nije tačno. Svaki put dobijem, uz potvrdu o dopuni i fiskalni račun. Treba da tražite od prodavca.

Aleksa

pre 7 godina

Ako prosečan Nemac sa primanjima od 2000 evra mesečno nakon poreza odluči da utroši svoju platu na karte za javni prevoz za jednu vožnju, u zavisnosti od grada do grada će moći da kupi 700-740 karata. Prosečan Francuz će od svojih primanja kupiti od 1200 do 1280 karata. Prosečan Britanac će moći da kupi od 630 do 840 karata. Španac će moći da priušti od 650 do 960 karata. Grk će moći da se vozi oko 550 vožnji.
Za to vreme, prosečan Srbin od svojih primanja može da priušti od 270 do 450 karata.
Pošto plaćam mesečnu kartu uredno već 14 godina, postavio bih pitanje poštovanim komentatorima - šta je zapravo urađeno u modernizaciji javnog prevoza u Beogradu? Jesu penzionisani (neki) stari autobusi, trolejbusi i tramvaji, ukinuti su samostalni privatni prevoznici i uveden je 'Apex' kao firma posrednik za naplatu usluge. Ali da li su krajnji korisnici videli ikakav boljitak izuzev servisa za proveru udaljenosti vozila od stanice?
Ja stvarno želim da plaćam gradski prevoz ali isto tako želim da znam detalje. Javno ugovore, javne brojke, troškove goriva, struje, dažbine.
Ako mesečna karta za vožnju može u Bukureštu da košta oko 1600 dinara, u Pragu 20 evra (oko 2550 dinara), ako Kaunas može da ima cenu mesečne karte od 25 evra (3100 dinara), Luksemburg od 25 evra, Talin od 23 evra, Varšava od 25 evra, ako su Bratislava, Moskva, Atina, Budimpešta i Porto marginalno skuplji od Beograda, a Rim, Milano i Firenca skuplji za jedva hiljadu dinara, onda nešto debelo nije u redu u GSP-u.

Јована

pre 7 godina

Драги "газда", наш закон о раду јасно каже да је обавеза послодавца да ПЛАТИ раднику трошкове превоза.

Sasa

pre 7 godina

Ugovor je sa AIK Bankom. Opet se Kole omastio. Nego sta rece ono Vucic pre izbora? Nesto oko tajkuna i da nece oni dalje voditi glavnu rec, kad ono Kole i ekipa nikad jaci.

Драган

pre 7 godina

Повећајте плате и неће бити проблема, мислите да било ко воли да се шверцује, да бежи од контроле, да ујутру у 5 или 6 излази из једног у други превоз да неби платио карту. Можда је неко то чиме би платио карту оставио детету за ужину. Боли вас "оно" него само удри по сиротињи која и даље само ћути и ради. Е моја Србијо докле си дошла!

zemunac

pre 7 godina

A kako bi bilo da sve opstine, komunalna policija i druge javne sluzbe prodaju sluzbena vozila i da se svi pocevsi od gradskih i opstinskih funkcionera voze GSP-om
Naravno ne treba zaobici ni republicku vladu i ministarstva ni predsednistvo.
Sednice skupstine i poslanicki klubovi mogli bi se organizovati u busevima i trolama, jedino je problem sa onim koji non-stop radi, pa bi morale da rade sve linije 24 sata ili bi postojala privremena dezurstva u zavisnosti od svecanih otvaranja

Predrag

pre 7 godina

Napravite eksperiment, pojefinite karte par meseci da vidimo rezultate....cik ako smete nesto da pojeftinite... to bi uticalo na vase provizijice

Nikola

pre 7 godina

Zasto bi grad davao popust onima koji trose preko Bus Plus kartice? Gde je tu logika i gde je tu interes grada? Bus Plus je privatno preduzece.

perje

pre 7 godina

Koliko znam, i dosad je bilo popusta uz Busplus karticu - 5% u Tempu, na neka osiguranja, 8% Nsport i jos neka mesta, ali nije bila platna.
Mozda su zamislili sledeci varijantu-vezete karticu za tekuci racun, oni vam odmah skinu 3000 za prevoz, a onda vam daju da kupujete uz neke mizerne popuste 3-5% u npr. Winwinu:)

Fjodor

pre 7 godina

"To može da se zaustavi jedino boljom naplatom karata"

Pogrešno. To može da se zaustavi jedino boljim životnim standardom.
Mada pošto imamo rast od 78647634, 6 % tu neće biti nikakvih problema.

papi

pre 7 godina

prevoz ne sme kostati vise od 1 hiljade din....a upola za stare i ne zaposlene....samo.tako nece biti ***** po busevima...do tad nema leba samo ce policija ulaziti a vozaci trpeti mobing!!!! narod je gladan...

Aleksandra

pre 7 godina

I kad god mislim da nemaju vise ideja, oni me zapanje, k'o nekad Sloba. A bre Vesicu, ajd malo cuti, da se pozelimo tvojih lupetanja. Pa neumoran si!

Zoran

pre 7 godina

sreda, 01. feb 2012, 11:38 -> 13:42

Srpska napredna stranka ocenila da je uvođenje "Bus plus" sistema za naplatu karata u gradskom prevozu u Beogradu poniženje i otimanje novca od građana.

Ned Stark

pre 7 godina

E pa Vesicu, onda umesto sto ste u platu umuvali "prevoz+topli obrok" kroz kvazi uvecan koeficijent, lepo dajte normalnu platu, sa onim sto sleduje zaposlenima u upravi, a oni neka sami odluce da li ce da kupe kartu ili ne.

Tako da, prica "da svi zaposleni u upravi placaju kartu" - pa vec je placaju, tako sto im uprava placa. Car je go.

Tuga.

vanja

pre 7 godina

Vesicu,sami ste krivi....ti i tvoji drugari.Nagovarali ste ljude da NE PLACAJU bus- plus samo da bi napakostili bivsoj vlasti,.... obecavali ste da cete ga UKINUTI kad dodjete na vlast,i sta sad?!? Sad kukate i nagovarate,pretite,podmicujete gradjane da ipak POCNU PONOVO da placaju gradski prevoz.....

Svasta

pre 7 godina

Potpisali ugovor!? A pre nekoliko godina se kleli u decu da jedva cekaju da istekne stari i oslobode se prevaranata! Izgleda da su se u medjuvremenu dogovorili (citaj naplatili kako treba).

ne laje kera sela radi ...

pre 7 godina

Za mene je isto, uzali pare meni direktno, od mog gazde zbog mene, kroz porez, ... znam da će na kraju pare biti uzete od mene a volšebno će se pojaviti tamo gde treba da se plate troškovi prevoza.

MEĐUTIM! Taj novčani tok nije dovoljno dobar, jer "neprofitabilno" javno preduzeće (oksimoron: ako je javno preduzeće, ne može ostati bez para) NE MOŽE DOBRO DA SE PRODA, e to je ono što žulja ove ljude koje ste izabrali da čuvaju javno dobro!

Problem je što ovako neće biti provizija i političkog marketinga, slikanja na vestima sa "strateškim partnerima"

Radu

pre 7 godina

Samo ptavite probleme ljudima koji tade u privatnom sektoru. Nama daju novac za put po ceni markice u Beogradu a vi stalno nešto izmišljate neke virtualne niže cene i onda nama gazde isplaćuju manje za prevoz. Madam se da će se Srbija otcepiti od Beograda pa radite šta znate.

Bunt

pre 7 godina

Jel postoji neki zakon koji sprecava nelojalnu konkurenciju, kako to da grad povlascuje privatnu firmu bez tendera prilikom placanja infostana.

E u nas Srba pamcenje ko u zlatne ribice...

pre 7 godina

SNS rece da ce ukinuti bus plus sad mu prosiruju delatnost.
Vala sve ljudine od reci ostaju na vlasti samo sto nema alternative

250 dinara druže

pre 7 godina

Pre tri meseca "istekne" mi BUS plus kartica za zaposlene. Posle sat vremena čekanja u redu na Trgu Rrpublike, daju mi fizički novu karticu, dabome uz nadoknadu od 250 dinara, ali ne može tu da se dopuni, nego idi na trafiku. Staru karticu mi vrate, mada nikako da shvatim šta joj je falilo? A da, treba naplatiti 250 dinara izdavanje nove kartice sa kompletno istim podacima.
Pre mesec dana, odem da izvadim karticu za trudnice. Ne može, pogrešili vam datum porodjaja (2016. umesto 2017.), vratite sa da vam "lupe pečat preko ispravke".
I onda pogadjate, opet nova kartica i opet 250 dinara (kod APEXa i trudnice plaćaju, nema labavo).
I zašto ja sad imam 3 Bus plus kartice? Čemu vam služi taj "tehnolodži" u imenu? Sigurno ne ukazuje da ste moderni i u korak sa novim tehnologijama.
Sve u svemu, APEX je privatna firma gora i neorganizovanija od svakog javnog preduzeća, i ovo je još jedan način da ljudima naplate, pored preskupog prevoza, izdavanje nove kartice, dabome 250 dinara.

470 din. godisnje je i meni skroz ok

pre 7 godina

Povecace se naplata kad se gradjanima pruzi usluga kao najboljim platisama penzionerima, Kod penzosa je naplata 100%.
Dakle, dajte svima da se voze za 470 dinara godisnje i problem je resen!

Srrrrrdjan

pre 7 godina

Cekajte, nisam mozda dobro razumeo...pa ovi su povezali bus sa prodajom cevapcica i frizerskim uslugama?! Kupis cipele pa se sledeceg meseca vozis jeftinije? Pa onda ne kupuj cipele ...

Silver Surfer

pre 7 godina

@ Nikola

Nema tu interesa grada, ni GSP-a vec onih koji su uleteli u semu i kojima se ogromna lova sliva u dzepove. Da budemo iskreni, skroz do kraja, BusPlus je kostao Djilasa izbora a najava ukidanja dovela je naprednjake na vlast u Beogradu. Niti je Djilas odgovarao zbog BusPlusa (elegantno se povukao iz politike), niti je isti ukinut. A ovde je odavno ucvrscen obrazac da je licni interes iznad svakog drugog. Makar bio na stetu i drzave i gradjana. Upotreba tog obrasca dovela je do opstanka BusPlusa.

VJ

pre 7 godina

Nedavno smo morali da menjamo stare kartice kojima ništa nije falilo, da biste opet zaradili.
Je l' sad ponovo hoćete da nas napravite budalama?
Ja novu ne kupujem makar koštala i 2din., možete samo da mi je poklonite.
Ako je opciono, onda ok, cenim uvođenje dodatnih mogućnosti i servisa, pa ko želi koristiće.

samo naPRDNO

pre 7 godina

@Bus Plus je privatno preduzece.
(Nikola, 19. januar 2017 16:49)

Busplus je sistem u okviru kog posluju Apex, GSP, Lasta i ostali privatni autoprevoznici.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)
(Ske, 19. januar 2017 19:03)

@Ske...gresis sinko, misli, mnogo gresis... Apex je privatna turska firma koja je osnovana sa 500evra osnovackog kapitala i dobila je posao vredan milione evra. Sva sredstva od prodaje karata sliva se u kasu apexa koji ima zagaratovanu mesecnu dobit, koju im je omogucila ova vlada novim ugovorom pre 4 godine koji su potpisali MAli i Vesic. Sav novac, ako ga ima vise od zagarantovane njihove zarade, apex uplacuje GSP. Inace, apex jedan deo fiksne dobiti dobija iz drzavne kase tj. gradjani placaju, kao sto i GSP dobija pare iz budzeta. Sada mozes da komentarises.

smanjiticenukarteanepovecati

pre 7 godina

Ako je u Nemackoj plata 3000 eur a mesecna karta za prevoz 70eur to je 42 puta manje u odnosu na platu. Uzmimo primer u Srbiji 30000 plata (mnogi je nemaju) 30.000:42=714 dakle cena MESECNE karte u Srbiji treba biti 715 dinara. Cena karte po danu 715:30=23 dinara Dnevna karta 23 dinara, zaokruzite na 25 SVI zivi bi to platili. Ne nikako nasoj vlasti a i svima je zinula zadnjica da napune dzepove sto pre. Samim tim veliki novac se trosi na Bus plus uterivace, daleko veca zarada bi Vam bila gospodo ako smanjite cenu karte. Tom logikom bi platio i onaj ko nema jer bi nasao bednih 25 dinara ili bi ga bilo sramota da ne plati. Dakle zakljucak je smanjiti cene a ne povecati!!!

Nevena Pa

pre 7 godina

To je jako bitno za mene koja sam iz Panceva...to ce biti treca kartica koju kupujem!
I samo komplikujete. Otkud ja znam u kojoj se zoni vozim. Ali ne..bitno je da ste Djilasa napljuvali kada je uvodio taj sistem, a vi ste jos 100puta gore naprqvili. "Jako velika stvar"

Fulano

pre 7 godina

Dakle "velike" promene koje dolaze sa novim bus plus karticama su u tome što će sad privatna kompanija Apex moći da ubira profit od tercijarnih finansiskih transakcija preko tih kartica, a sve će to grad da stimuliše tako što će davati popuste onima koji info stan plate istim. Dakle popust daje JP, a JP plaćamo mi. A kakve veze ova "velika novina" ima sa GSP-om i boljom naplatom karata, to nema veze. To je sporedna stvar.

sasha

pre 7 godina

@Silver Surfer

Djilas i njegov tim jesu izabrali tu firmu da uvede sistem bus-plus, i sistem je radio kao sto su i 2 mosta sagradjena u predvidjenom roku.

Zasto odmah mislis da se Djilas ugradio u tu pricu? Ili se to ovde PODRAZUMEVA, samo sto nista od predvidjenog posle NE FUNKCIONISE...Ili ne radi, ili mora da se doradi, ili je nepotrebno (kao ona raspevana cesma koja ce nas, kazu, kostati SAMO 260 miliona evra!!!)

Ja, na primer, verujem da je Djilas izabrao tu tursku firmu (koja od PRODATIH karata dobija SAMO oko 9%, a ne 100%!!!), zato sto je imao informaciju da ce uraditi sve na vreme i po ugovoru....

A onda su dosli naprednjaci, pljuvalli bus-plus, obecali da ce ga ukinuti kad dodju na vlast, ...i sad, puj-pike- ne-vazi...

Sad im je bus-plus ok, pa su OBNOVILI ugovor sa tom turskom firmom....

Beogradjanin30

pre 7 godina

Znam da ce ovi "moralni ratnici" koji brinu o stanju drzavnih finansija (osim kad ih kradu politicari) da me okace na stub srama (veliki hriscani). Ali ja sam nezaposlen, nemam nikakva primanja, nemam ni hiljadu dinara da uplatim markicu za nezaposlene. Jos imam i jednu kaznu koju ne znam kako da platim, tako da ne mogu ni da overim ponovo povlasticu. Jedan zacarani krug, koji ce se zavrsiti neslavno....:(
Ali ko zna, kad dodju da me hapse za sve namete i racune, posto nemam nista osim gole koze i raspadnutih patika. Barem u zatvoru cu imati sta da jedem. Ostanimo optimisti...ha ha ha...

Ned Stark

pre 7 godina

@Radu Tebi je jasno da je za to kriv tvoj poslodavac, ne onaj ko odredjuje cenu prevoza u Beogradu? Da se razumemo, ne branim njih, govorim ti o tome da je tvoj gazda kriv, niko drugi. Za to ti nije kriv Beograd.

A dok god ti jedino imas hrabrosti da se pobunis na nekom portalu, umesto gazdi u lice, placace te i jos manje.

Inace, pazljivo sa zeljama - onda bi svi koji nisu iz Beograda bili stranci, i kao takvi tretirani. Batina ima dva kraja.