Subota, 14.01.2017.

09:20

Vestbrukov "kvadripl-dabl" za istoriju

Rasel Vestbruk nastavlja da ispisuje nove stranice istorije u NBA ligi i pozitivnim i negativnim učincima.

Izvor: AK

Vestbrukov "kvadripl-dabl" za istoriju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

85 Komentari

Sortiraj po:

76er

pre 7 godina

Beljo, isto tako sto Dzordan voli Vestbruka, tako Barkli mrzi Voriorse (Karija), i sad ja koji naravno ne poznajem kosarku bolje od Barklija mogu reci da on nije u pravu. Sve je subjektivno to. Vestbruk siluje, bez rezona

LENS

pre 7 godina

Pisete da Vestbruk igra sam i da ceo tim radi za njega a taj tim ima svog trenera.. To onda znaci da jetrener rekao igracima da idu na Vestbruka zar ne? Uostalom, NBA je takav da navijaci u svakom timu imaju jednu zvezdu koja ce da odskace od svih.. A vi ako to ne kapirate onda se vratite na evropsku kosarku.

Beljo

pre 7 godina

S.O.S. A Majkl Dzordan recimo obozava Rasa. Mislim da mu je najmiliji igrac u NBA. Znaci li to da ti bolje poznajes kosarku u Majkla, i cijenis je vise?
Drugo, Ras dosta svojih TD skoro pa da na poluvrijeme ostvari... Harden je za nekoliko njih igrao da kraja meca, samo jureci potrebnu stavku.
Vesbruk ima znatno vise TD od Hardena.
Zasto ne postoji treci igrac u NBA koji isto ima gomilu TD? Mozda zato sto to ipak nije lako?!

S.O.S.

pre 7 godina

Nekad kada neko napravi triple double znalo se da je vrhunski majstor tipa Jordan, Magic, Bird i sl. Posle ovih 3D Vestbruka i Hardena, ta kategorija je po meni izgubila na vrednosti. Jer i jedan i drugi su jako daleko od gore pomenutih i nikako ne mogu da ih uporedim. Vestbruk je igrac sa vrlo malo talenta, a jako puno fizike, klasicna sirovina sa velikim egom. Dovoljno je da mu pogledate facu i vidi se da je bahat i kao da je sada ispao iz nekog geta. Covek siluje loptu, sve se radi da napravi 3D i na kraju ce i uci u istoriju samo zbog statistike, a da mu realno tamo nije mesto. Time se NBA srozava jer ispada da su Jordana i Magica zamenili igraci tipa Vestbruk i Harden sto je katastrofa. Sreca samo sto nikad nece uzeti titulu.

brada mvp

pre 7 godina

Kaze decko da mu je najjace kad neko ne voli westbrooka,a voli hardena.A meni je najjace kad neko ocigledno ne gleda i stavlja ih u isti kos kao "oni su obojica siledzije".Harden igra timski,slicno lebronu,tacnije ima 0.3 suta po utakmici vise od lebrona a 6 manje od westbrooka,a usage% za 7 manji.Tako da nemoj da se pravis pametan i da ih stavljas u isti kos i zavaravas ljude ovde,jer je westbrook jedini siledzija,a hardena ljudi komentarisu na osnovu stare reputacije(tako je i za odbranu koju je dosta popravio)

Karim Abdul Dzabar

pre 7 godina

Kada pricate o tome ko je koliko uzimao suteva i jos kazete da bi tako mogao svako pogledajte statistiku najveceg ikada, Majkla Dzordana, cisto da vidite koliko je on uzimao suteva po utakmici. A ako vam je to cudno, onda se vratite na evropsku kosarku jer je NBA oduvek bio ovakav, jer, da nije, ne biste videli ni Kobija, ni Majkla, ni Karija.. Jedan Vilt Cemberlejn da 100 poena na utakmici i to se smatra neverovatnim dostignucem, a kada Vestbruk da 50 onda se pise kako sve ide na njega.. Nikada necete shvatiti sustinu NBA lige.

Ma...

pre 7 godina

Sto se tice takvih "kvadripl-dablova", Vestbruk 2, Harden 1 ove sezone.
Zanimljiv podatak: Po broju meceva sa 5 i vise izgubljenih lopti su takodje neprevazidjeni ove sezone - Harden 28/37, Vestbruk 27/36.
MVP trka nikad neizvesnija. Ha...

Vlajko

pre 7 godina

Ni on ni Harden ne zaslužuju titulu MVP. Po meni je mnogo veći uspeh to što rade Kawhi,Isaiah Thomas i takvi igrač,nego ova dvojica koji samo jure ličnu statistiku.

Buki

pre 7 godina

Nadam se da ni Vestbruk ni Harden nece biti proglaseni za MVP jer po meni to bi bilo stetno po kosarku i sami NBA ima tu jos kandidata Leonard,Derozen,Lebron,Tomas a mediji samo pisu o ovoj dvojici kao da drugi igraci ne postoje.

badjura

pre 7 godina

Нема ос тог неба,кад играју с нама погубе,мислим на сусрете кад нису дрогирани!

Poštar

pre 7 godina

Ovo je šala a ne kvadripl dabl. U zadnjih 18 sezona ja se jedino sjećam kako je duncan kada je najpotrebnije u 6 utakmici nba finala protiv jerseya imao 23 poena, 20 skokova, 10 assista i 8 blokada (a svi znamo da je njemu jurenje statistike valjda zadnja stvar na pameti) to je najbliže u zadnje vrijeme da se netko približio tom podvigu. Za ostale se u zadnje vrijeme ne sjećam.

Kol

pre 7 godina

Izgubio je 10 lopti ja razumem da mora da igra sam ali kosarka je timska igra ovo sto on radi svako vece nije, nego cisto izivljavanje u cilju da se svaki put ima triple double, ali dobro neka juri kao muva bez glave sa ovakvom igrom play off nece videti ili ce ispasti u prvom kolu!

vince carter

pre 7 godina

Kad pomenuste larry birda,skoro sam gledao njegov highlight koji je bio napravljen kad je napunio 60 godina,nekoliko puta sam ostao u pozitivnom soku kakva je to igracina bila a onda klip u cast celticsa iz 86te pod nazivom beatifful game,kakva timcina i timska igra he bila to,bird je potezima sakrivao loptu,izbaci dva,tri protivnicka igraca iz igre i tek onda shvatis koliko su vecina danasnjih asistencija precenjene,vecina su samo povratne lopte za sutere,obicna dodavanja i onda se neko uporedjuje sa birdom ili magicom samo na osnovu brojeva a nigde veze.

Buki

pre 7 godina

Nista mi nije jasno zasto dajete ovloiki prostor i usporedjujete ga sa velikanima NBA ok ostvarijo je TD ali brate mili 10 izgubljenih lopti katastrofalan sut i plus na to sve njegova ekipa pretrpi poraz.Onda procitam tekst gde se on uporedjuje sa jednim Chamberlainom ajde molim.

antiDebil

pre 7 godina

Za asistencije i skokove u redu,ali i ja bi ovako davao po 20-30 poena po utakmici,da sutiram po 500 puta.
(Dejan, 14. januar 2017 11:21)

A davao bi i ti ? To je ona filozofija svi su oni tapkaci lopte ? I Fica Covic i LeBranko Lazic bi u NBA davali isto poena kao Westbrook da sutiraju kao i on, samo eto iz nekog razloga ne odlaze tamo ?

Wtf

pre 7 godina

Da je imao i dvocifrene blokade pričali bi o kvadriplu,a onda bi mogao da se uporedi sa Klajd Drekslerom koji je ako se ne varam dva puta imao kvadripl.

covek

pre 7 godina

" .. U NBA ima mnogo talenta, ali i mnogo droge .."
(Vladimir, 14. januar 2017 10:29)

Zaposlen si u USADA (Americka anti-doping organizacija) ?

John Doe

pre 7 godina

Da je odlican igrac naravno da jeste, ali je Oklahoma ocajna ekipa, on igra po 40 minuta, svaka lopta je kod njega, imao je utakmica gde je sutirao po 40+ puta, to je jedan sut na svaki minut igre, asistencije isto forsira, zato i toliko izgubljenih lopti, a za skokove mu cela ekipa gradi prostor i pusta njega da hvata lopte da bi jurio tripl dabl. Zakljucak, jako dobar igrac, ali sebican i ruzan stil igre, a Oklahoma jedan od najruznijih timova za gledanje, i sem pocetnog starta gde su imali skor 10-2, tako nesto, od tada su u stalnom padu u formi, ne bi me cudilo da do kraja sezone budu i u problemu za plej-of.

Miha

pre 7 godina

U utakmici protiv Jute, Larry Bird je imao u trecoj cetvrtini: 30 poena, 12 skokova, 10 asistencija i 9 ukradenih lopti. Cijelu cetvrtu cetvrtinu je presjedao. Kada su ga novinari pitali zasto nije igrao kako bi zabiljezio jos jednu ukradenu loptu, rekao je: "What for? I already did enough damage to them."

Logen

pre 7 godina

Vec sam mnogo puta nacinjao ovu temu. Oklahoma ima dobar tim ljudi. I cemu pricamo mi? Westbrook siluje svaku utakmicu do te mjere da onemogucava napredak svojih saigraca. Doslovno niko ne moze da odigra izolaciju!!!
Kakav tripla dabl prosjek i bakraci, covjek je monstrum fizicki, ali mu je ego veci od dvorane. I kad mi kazu "all russell wants to do is to win" ... Najveca laz. Igra samo za svoju statistiku. Vrhunski igraci su pobjegli od njega jer ne mogu da igraju s njim. Sramotna kosarka.
Nije ni Harden mnogo bolji, al jeste za nijansu. Ali harden ima vrhunsku ekipu.. fantasticni trojkasi, pa kad ga udvoje, samo se sipa izvana...

NNN

pre 7 godina

"Ako ovog Rasela izaberu ove godine za MVP lige, ja više ne gledam NBA. Brada je bez konkurencije najbolji ove godine."

Ionako džabe gledaš,
Harden ima više izgubljenih lopti ove sezone od Vestbruka.
Inače obojica igraju vrhunski,
ali većina koja komentariše imaj pamćenje zlatne ribice,
pa čim neko odigra jednu utakmicu loše (u bilo kom sportu!)
odma kreće pljuvačina.
U poslednje dve sezone Oklahoma ima 33-4 kada Vestbruk ima tripl-dabl.

Rtt

pre 7 godina

Da li vi prepametni komentatori vidite navodnike na reci kvadripl-dabl? Znate li šta ti navodnici predstavljaju? Treba zabraniti komentarisanje vesti ljudima sa IQ ispod 100.

nbalive

pre 7 godina

Pogledajte samo statistiku šuta za 3 ovoga westbrooka i Hardena,
nezna se koji je gori,neku večer sutaju obojica skupa 3-17
oba su nabijaši statistike,džabe im njihovi triple double kada nikad neće osvojiti nista.LBJ MVP

milivoj

pre 7 godina

Ne razumijem ove što objašnjavaju da je to triple double a ne kvadripl. U navodnicima je u naslovu, a ocito fali inteligencije da se shvati da je riječ o saarkazmu. Druga stvar, on i Brada nestvarne brojke ove godine, svaka im čast. ALi svejedno to ništa ne znači, tu nema valjda 1 desetina košarkaške inteligencije koju ima Lebron tako da osim nabijanja svoje statistike, ništa značajno sa momčadi neće napraviti. Troše se svaku utakmicu maximalno a to nije način.

chox

pre 7 godina

Ne svidja mi se to sto radi , covek ako mu fali asistencija za tripl-dabl on ce juriti tu asistenciju iako ce mnogo puta vise imati bolju poziciju za sut ali rezultat je podredjen statistici

lale gator

pre 7 godina

Ja pomislio stvarno, da cestitam, stigao Leteceg admirala. Bio sam zadivljen vescu jer su samo su trojica ili cetvorica igraca to ostvarila u istoriji. Kad ono 10 izgubljenih lopti. Nemojte vise ovakve naslove.

Bojan

pre 7 godina

Kapa dole sto uspeva da ostvari tripl dabl na svakoj utakmici,ali mislim da svaki prosecan igrac u NBA sa ovolikom minutazom i ovolikom slobodom moze to da ucini. Preterana sloboda. NBA je vrc odavno cirkus. On sebi pravi statistiku i zeli da se prica o njemu,a generalno saigraci i klub na 100 mestu,prvih 99 mesta ja pa ja. Tako je i sa Hardenom i ostalim individualcima u timovima koji nikada nista nece uraditi dok imaju takve u ekipi. Cilj da svi pricaju o tebi 10 godina dok igras i onda kada se zavrsi karijera bice zaborav...bio jednom jedan sto je ostvarivao triple - double ali nista vise...najveci domet u karijeri. Igraci bez duse...kao i vreme u kojem danas zivimo,nebitno je postalo bitno i sve trenutno,bez razmisljanja u buducnost

veljko

pre 7 godina

ovi sto ne vole vestbruka, a vole hardena su mi najaci. obojica su jednako siledzije, shvatite to vec. harden je na nekoliko utakmica ove sezone sutirao po 10-12 trojki, a da da jednu ili dve. skoro isti broj izgubljenih lopti po mecu imaju. razlika je sto vestbruk ima nesto losiji sut, a bolje fizikalije.

pravi plej je kris pol. rubio je pravi plej (sa losijim sutem, doduse). toni parker, jos jedan. kajri irving je neki hibrid, ali vrhunski. kao i stef kari.

glupo je svadjati se da li je harden i vestbruk mvp, dok se jedan blati, a drugi velica. ljudi su vrlo slicni. samo nijansu manje je sebican harden. izmedju okc i hou, je najveca razlika u gm i treneru. hou ima ideju i gradi tim oko hardena, dok je u okc wes tim, iako ima par odlicnih igraca uz sebe.

Sankar

pre 7 godina

Ako ovog Rasela izaberu ove godine za MVP lige, ja više ne gledam NBA. Brada je bez konkurencije najbolji ove godine. On zasužuje to priznanje. Ovaj igra upadljivo samo zato što nema nikog znatno jakog u timu.

Beljo

pre 7 godina

Ja pomislio stvarno, da cestitam, stigao Leteceg admirala. Bio sam zadivljen vescu jer su samo su trojica ili cetvorica igraca to ostvarila u istoriji. Kad ono 10 izgubljenih lopti. Nemojte vise ovakve naslove.
(lale gator, 14. januar 2017 10:01)
Imao je on TD sa odlicnim procentom vec u trecoj cetvrtini... Mozda je trebao stati da zadovolji tvoj ukus.
Decko nije jurio TD vec je jurio pobjedu. Ali ga nije htjelo.

Vladimir

pre 7 godina

Vise vrede 17p, 8 skokova i 6 asistencija u Euroleague.
Kod trece izgubljene lopte izlazis napolje do kraja.
U NBA ima mnogo talenta, ali i mnogo droge

Bob

pre 7 godina

Polednji igrac za koga nam da je imao kvadripl dabl najednoj utakmici bio je Hakeem Olajuwon, koji je na jednoj NBA utakmici imao dvocifren broj poena,skokova, asistencija i blokada. Vlade Divac, dok je igrao za Charlote Hornets, bio je blizu tog podviga!

VladaBg

pre 7 godina

Citat: "pa decko igra 40 minuta svaku utakmicu. svaku loptu prevodi. sve akcije organizuje"

Sam si objasnio otkud mu tolika statistika... "svaka" je kod njega... zamisli da si u ekipi gde je lopta SAMO kod tebe a pritom si neosporno odličan igrač... ali po statistikama lik ispade nabolji ikada...a nije ni blizu toj grupi igraca..

statistiku treba uzimati za ozbiljno samo kad je pravis u dobroj ekipi protiv dobrih ekipa i kad pobedjujes iste.... a oklahoma je sprdnja od tima...

Patrick Ewing

pre 7 godina

Čovek je bukvalno oterao bradu,Duranta i Ibaku svojom igrom,klasični indijanac.
(JPR23, 14. januar 2017 09:32)

Hardena je otrala uprava koja nije htela pristati na max ugovor iako su pre njega Durant i Westbrook prihvatili malo manje od maksimalnog ugovora.

Ibaka je trampljen posle očajne sezone u kojoj ne da nije napredovao nego nazadovao.

Durant je otiša zato što je kukavica u rivalski tim, to svi znamo jer mu je ugovor istekao.

Idući put kad napišete nešto ovako, konsultujte se sa nekim ko stvarno prati NBA a ne samo boxscore. Nastavite da mrzite čoveka koji igra fenomenalnu košarku, vi ste sigurno bolji.

gojimir debeljački

pre 7 godina

Mislio sam da će Oklahoma bez Duranta tavoriti na dnu, ali zahvaljujući ovom čoveku oni su u plusu (24/18) i idu u playoff. Neka je i halav, neka ima i niske procente šuta, ali njegov tim uglavnom dobija.
Sad su izgubili od slabe Minesote koja je sinoć imala jednu prednost: neigranje Zach Lavine-a. Minesota bez njega uglavnom dobija, a sa njim uglavnom gubi. Iako pomenuti Lavine ove sezone igra i najbolje od mladih zvezda Minesote, definitivno guši drugu dvojicu i u igru unosi lošu atmosferu nadmetanja za loptu u napadu i zanemarivanja odbrane. Za Townsa, Lavina i Wiginsa malo je jedna lopta, a nisu baš talentovani i iskusni kao trojke GSW ili CLE da dobijaju tj. razbijaju svoje protivnike.

mostarac

pre 7 godina

pa decko igra 40 minuta svaku utakmicu. svaku loptu prevodi. sve akcije organizuje. naravno da dodje i do umora i pada koncentracije. ocekivano da ce padat pricenat posebno sa distance a i rast broj izgubljenih lopti. sve u svemu on i brada igraju nestvarne sezone i daleko odskacu od sviju.

DuXoMaN

pre 7 godina

Divljak!!! Imace nekih 35% suta na kraju sezone a dodelice mu MVP titulu najkorisnijeg igraca.
Zalosno koliko drzi loptu kod sebe i ubija kreativnost ekipe. Ipak zbog Kantera i Olandipa dobija te asistencije jer likovi su vrlo efikasni i jaki ofanzivno. U defanzivnom skoku svi grade igrace i reketu da bi ovoj lik ostvario i skokove.
Prava divljacka ekipa.

Sportski analiticar

pre 7 godina

Ne postoji kriterijum prema kome se za njegovu igru ne moze reci da je sebicna, bez ikakvog smisla, a sto je najvaznije losa po ekipu. Argument da igra sa prelosim igracima pa da zato mora tako da igra ne stoji, pa ko u ekipi moze da udje u bilo kakav ritam kada jedan igrac pokusava sve sam!?

Uros

pre 7 godina

Covek napravio tripl, dabl a vise je naudio timu nego sto je koristi doneo. Dublovi u tenisu si timskiji sport od NBA. Vestbruk ce na kraju biti zapamcen po tripl dablovima a ne po 20% procentu suta i 30 izgubljenih lopti.

Ronaldinho

pre 7 godina

Ovo je smesno. Klasicno silovanje od strane jednog igraca, ceo tim igra za njega, on igra za statistiku.
Ima katastrofalan procenat suta, veliki broj izgubljenjh lopti, lik zaposedne loptu, juri tripl dabl svaku tekmu, ostali mu pomazu u tome. Pa tako moze maltene svako. Da ceo Detroit igra za Bobana Marjanovica i on bi imao tripl dabl laganica. Pritom se u NBA za asistenciju racuna i ono sto nema veze sa dodavanjem. Cirkus od igre. Sve je vise nabijaca statistike a sve manje pravih sampiona, takmicara, igraca kojima je pobeda ispred svega.

Kolovođa

pre 7 godina

Kakav učinak 11 skokova i 10 izgubljene lopte => efektivno jedan skok. Mislim, da se razumemo, nemam ja nameru da omalovažavam njegov uspeh i talenat, ali on kao plej mejker bi trebalo malo više mozga da koristi. Nije ni čudo što su izgubili, kad se plej ispucavao kao nenormalan umesto da asistira. Da je polovinu promašaja pretvorio u dodavanja, bar pola od toga bi bile asistencije, što bi bilo negde oko 15 poena. I dalje bi imao tripl-dabl samo sa više asistencija i pobedom umesto poraza...

Mrsimud

pre 7 godina

Nije ga večeras išlo, suviše je forsirao, ali...dešava se :D
A heroj večeri je, bez dileme, veliki mali Ajzea Tomas, opet šut za pobedu. Bez dileme najbolji plejmejker na Istoku..

Ronaldinho

pre 7 godina

Ovo je smesno. Klasicno silovanje od strane jednog igraca, ceo tim igra za njega, on igra za statistiku.
Ima katastrofalan procenat suta, veliki broj izgubljenjh lopti, lik zaposedne loptu, juri tripl dabl svaku tekmu, ostali mu pomazu u tome. Pa tako moze maltene svako. Da ceo Detroit igra za Bobana Marjanovica i on bi imao tripl dabl laganica. Pritom se u NBA za asistenciju racuna i ono sto nema veze sa dodavanjem. Cirkus od igre. Sve je vise nabijaca statistike a sve manje pravih sampiona, takmicara, igraca kojima je pobeda ispred svega.

Uros

pre 7 godina

Covek napravio tripl, dabl a vise je naudio timu nego sto je koristi doneo. Dublovi u tenisu si timskiji sport od NBA. Vestbruk ce na kraju biti zapamcen po tripl dablovima a ne po 20% procentu suta i 30 izgubljenih lopti.

Mrsimud

pre 7 godina

Nije ga večeras išlo, suviše je forsirao, ali...dešava se :D
A heroj večeri je, bez dileme, veliki mali Ajzea Tomas, opet šut za pobedu. Bez dileme najbolji plejmejker na Istoku..

Rtt

pre 7 godina

Da li vi prepametni komentatori vidite navodnike na reci kvadripl-dabl? Znate li šta ti navodnici predstavljaju? Treba zabraniti komentarisanje vesti ljudima sa IQ ispod 100.

VladaBg

pre 7 godina

Citat: "pa decko igra 40 minuta svaku utakmicu. svaku loptu prevodi. sve akcije organizuje"

Sam si objasnio otkud mu tolika statistika... "svaka" je kod njega... zamisli da si u ekipi gde je lopta SAMO kod tebe a pritom si neosporno odličan igrač... ali po statistikama lik ispade nabolji ikada...a nije ni blizu toj grupi igraca..

statistiku treba uzimati za ozbiljno samo kad je pravis u dobroj ekipi protiv dobrih ekipa i kad pobedjujes iste.... a oklahoma je sprdnja od tima...

Miha

pre 7 godina

U utakmici protiv Jute, Larry Bird je imao u trecoj cetvrtini: 30 poena, 12 skokova, 10 asistencija i 9 ukradenih lopti. Cijelu cetvrtu cetvrtinu je presjedao. Kada su ga novinari pitali zasto nije igrao kako bi zabiljezio jos jednu ukradenu loptu, rekao je: "What for? I already did enough damage to them."

Vladimir

pre 7 godina

Vise vrede 17p, 8 skokova i 6 asistencija u Euroleague.
Kod trece izgubljene lopte izlazis napolje do kraja.
U NBA ima mnogo talenta, ali i mnogo droge

Bob

pre 7 godina

Polednji igrac za koga nam da je imao kvadripl dabl najednoj utakmici bio je Hakeem Olajuwon, koji je na jednoj NBA utakmici imao dvocifren broj poena,skokova, asistencija i blokada. Vlade Divac, dok je igrao za Charlote Hornets, bio je blizu tog podviga!

lale gator

pre 7 godina

Ja pomislio stvarno, da cestitam, stigao Leteceg admirala. Bio sam zadivljen vescu jer su samo su trojica ili cetvorica igraca to ostvarila u istoriji. Kad ono 10 izgubljenih lopti. Nemojte vise ovakve naslove.

vince carter

pre 7 godina

Kad pomenuste larry birda,skoro sam gledao njegov highlight koji je bio napravljen kad je napunio 60 godina,nekoliko puta sam ostao u pozitivnom soku kakva je to igracina bila a onda klip u cast celticsa iz 86te pod nazivom beatifful game,kakva timcina i timska igra he bila to,bird je potezima sakrivao loptu,izbaci dva,tri protivnicka igraca iz igre i tek onda shvatis koliko su vecina danasnjih asistencija precenjene,vecina su samo povratne lopte za sutere,obicna dodavanja i onda se neko uporedjuje sa birdom ili magicom samo na osnovu brojeva a nigde veze.

mostarac

pre 7 godina

pa decko igra 40 minuta svaku utakmicu. svaku loptu prevodi. sve akcije organizuje. naravno da dodje i do umora i pada koncentracije. ocekivano da ce padat pricenat posebno sa distance a i rast broj izgubljenih lopti. sve u svemu on i brada igraju nestvarne sezone i daleko odskacu od sviju.

S.O.S.

pre 7 godina

Nekad kada neko napravi triple double znalo se da je vrhunski majstor tipa Jordan, Magic, Bird i sl. Posle ovih 3D Vestbruka i Hardena, ta kategorija je po meni izgubila na vrednosti. Jer i jedan i drugi su jako daleko od gore pomenutih i nikako ne mogu da ih uporedim. Vestbruk je igrac sa vrlo malo talenta, a jako puno fizike, klasicna sirovina sa velikim egom. Dovoljno je da mu pogledate facu i vidi se da je bahat i kao da je sada ispao iz nekog geta. Covek siluje loptu, sve se radi da napravi 3D i na kraju ce i uci u istoriju samo zbog statistike, a da mu realno tamo nije mesto. Time se NBA srozava jer ispada da su Jordana i Magica zamenili igraci tipa Vestbruk i Harden sto je katastrofa. Sreca samo sto nikad nece uzeti titulu.

DuXoMaN

pre 7 godina

Divljak!!! Imace nekih 35% suta na kraju sezone a dodelice mu MVP titulu najkorisnijeg igraca.
Zalosno koliko drzi loptu kod sebe i ubija kreativnost ekipe. Ipak zbog Kantera i Olandipa dobija te asistencije jer likovi su vrlo efikasni i jaki ofanzivno. U defanzivnom skoku svi grade igrace i reketu da bi ovoj lik ostvario i skokove.
Prava divljacka ekipa.

chox

pre 7 godina

Ne svidja mi se to sto radi , covek ako mu fali asistencija za tripl-dabl on ce juriti tu asistenciju iako ce mnogo puta vise imati bolju poziciju za sut ali rezultat je podredjen statistici

Sportski analiticar

pre 7 godina

Ne postoji kriterijum prema kome se za njegovu igru ne moze reci da je sebicna, bez ikakvog smisla, a sto je najvaznije losa po ekipu. Argument da igra sa prelosim igracima pa da zato mora tako da igra ne stoji, pa ko u ekipi moze da udje u bilo kakav ritam kada jedan igrac pokusava sve sam!?

veljko

pre 7 godina

ovi sto ne vole vestbruka, a vole hardena su mi najaci. obojica su jednako siledzije, shvatite to vec. harden je na nekoliko utakmica ove sezone sutirao po 10-12 trojki, a da da jednu ili dve. skoro isti broj izgubljenih lopti po mecu imaju. razlika je sto vestbruk ima nesto losiji sut, a bolje fizikalije.

pravi plej je kris pol. rubio je pravi plej (sa losijim sutem, doduse). toni parker, jos jedan. kajri irving je neki hibrid, ali vrhunski. kao i stef kari.

glupo je svadjati se da li je harden i vestbruk mvp, dok se jedan blati, a drugi velica. ljudi su vrlo slicni. samo nijansu manje je sebican harden. izmedju okc i hou, je najveca razlika u gm i treneru. hou ima ideju i gradi tim oko hardena, dok je u okc wes tim, iako ima par odlicnih igraca uz sebe.

Poštar

pre 7 godina

Ovo je šala a ne kvadripl dabl. U zadnjih 18 sezona ja se jedino sjećam kako je duncan kada je najpotrebnije u 6 utakmici nba finala protiv jerseya imao 23 poena, 20 skokova, 10 assista i 8 blokada (a svi znamo da je njemu jurenje statistike valjda zadnja stvar na pameti) to je najbliže u zadnje vrijeme da se netko približio tom podvigu. Za ostale se u zadnje vrijeme ne sjećam.

covek

pre 7 godina

" .. U NBA ima mnogo talenta, ali i mnogo droge .."
(Vladimir, 14. januar 2017 10:29)

Zaposlen si u USADA (Americka anti-doping organizacija) ?

milivoj

pre 7 godina

Ne razumijem ove što objašnjavaju da je to triple double a ne kvadripl. U navodnicima je u naslovu, a ocito fali inteligencije da se shvati da je riječ o saarkazmu. Druga stvar, on i Brada nestvarne brojke ove godine, svaka im čast. ALi svejedno to ništa ne znači, tu nema valjda 1 desetina košarkaške inteligencije koju ima Lebron tako da osim nabijanja svoje statistike, ništa značajno sa momčadi neće napraviti. Troše se svaku utakmicu maximalno a to nije način.

Kolovođa

pre 7 godina

Kakav učinak 11 skokova i 10 izgubljene lopte => efektivno jedan skok. Mislim, da se razumemo, nemam ja nameru da omalovažavam njegov uspeh i talenat, ali on kao plej mejker bi trebalo malo više mozga da koristi. Nije ni čudo što su izgubili, kad se plej ispucavao kao nenormalan umesto da asistira. Da je polovinu promašaja pretvorio u dodavanja, bar pola od toga bi bile asistencije, što bi bilo negde oko 15 poena. I dalje bi imao tripl-dabl samo sa više asistencija i pobedom umesto poraza...

Bojan

pre 7 godina

Kapa dole sto uspeva da ostvari tripl dabl na svakoj utakmici,ali mislim da svaki prosecan igrac u NBA sa ovolikom minutazom i ovolikom slobodom moze to da ucini. Preterana sloboda. NBA je vrc odavno cirkus. On sebi pravi statistiku i zeli da se prica o njemu,a generalno saigraci i klub na 100 mestu,prvih 99 mesta ja pa ja. Tako je i sa Hardenom i ostalim individualcima u timovima koji nikada nista nece uraditi dok imaju takve u ekipi. Cilj da svi pricaju o tebi 10 godina dok igras i onda kada se zavrsi karijera bice zaborav...bio jednom jedan sto je ostvarivao triple - double ali nista vise...najveci domet u karijeri. Igraci bez duse...kao i vreme u kojem danas zivimo,nebitno je postalo bitno i sve trenutno,bez razmisljanja u buducnost

Vlajko

pre 7 godina

Ni on ni Harden ne zaslužuju titulu MVP. Po meni je mnogo veći uspeh to što rade Kawhi,Isaiah Thomas i takvi igrač,nego ova dvojica koji samo jure ličnu statistiku.

Kol

pre 7 godina

Izgubio je 10 lopti ja razumem da mora da igra sam ali kosarka je timska igra ovo sto on radi svako vece nije, nego cisto izivljavanje u cilju da se svaki put ima triple double, ali dobro neka juri kao muva bez glave sa ovakvom igrom play off nece videti ili ce ispasti u prvom kolu!

Sankar

pre 7 godina

Ako ovog Rasela izaberu ove godine za MVP lige, ja više ne gledam NBA. Brada je bez konkurencije najbolji ove godine. On zasužuje to priznanje. Ovaj igra upadljivo samo zato što nema nikog znatno jakog u timu.

gojimir debeljački

pre 7 godina

Mislio sam da će Oklahoma bez Duranta tavoriti na dnu, ali zahvaljujući ovom čoveku oni su u plusu (24/18) i idu u playoff. Neka je i halav, neka ima i niske procente šuta, ali njegov tim uglavnom dobija.
Sad su izgubili od slabe Minesote koja je sinoć imala jednu prednost: neigranje Zach Lavine-a. Minesota bez njega uglavnom dobija, a sa njim uglavnom gubi. Iako pomenuti Lavine ove sezone igra i najbolje od mladih zvezda Minesote, definitivno guši drugu dvojicu i u igru unosi lošu atmosferu nadmetanja za loptu u napadu i zanemarivanja odbrane. Za Townsa, Lavina i Wiginsa malo je jedna lopta, a nisu baš talentovani i iskusni kao trojke GSW ili CLE da dobijaju tj. razbijaju svoje protivnike.

Buki

pre 7 godina

Nista mi nije jasno zasto dajete ovloiki prostor i usporedjujete ga sa velikanima NBA ok ostvarijo je TD ali brate mili 10 izgubljenih lopti katastrofalan sut i plus na to sve njegova ekipa pretrpi poraz.Onda procitam tekst gde se on uporedjuje sa jednim Chamberlainom ajde molim.

nbalive

pre 7 godina

Pogledajte samo statistiku šuta za 3 ovoga westbrooka i Hardena,
nezna se koji je gori,neku večer sutaju obojica skupa 3-17
oba su nabijaši statistike,džabe im njihovi triple double kada nikad neće osvojiti nista.LBJ MVP

Logen

pre 7 godina

Vec sam mnogo puta nacinjao ovu temu. Oklahoma ima dobar tim ljudi. I cemu pricamo mi? Westbrook siluje svaku utakmicu do te mjere da onemogucava napredak svojih saigraca. Doslovno niko ne moze da odigra izolaciju!!!
Kakav tripla dabl prosjek i bakraci, covjek je monstrum fizicki, ali mu je ego veci od dvorane. I kad mi kazu "all russell wants to do is to win" ... Najveca laz. Igra samo za svoju statistiku. Vrhunski igraci su pobjegli od njega jer ne mogu da igraju s njim. Sramotna kosarka.
Nije ni Harden mnogo bolji, al jeste za nijansu. Ali harden ima vrhunsku ekipu.. fantasticni trojkasi, pa kad ga udvoje, samo se sipa izvana...

Patrick Ewing

pre 7 godina

Čovek je bukvalno oterao bradu,Duranta i Ibaku svojom igrom,klasični indijanac.
(JPR23, 14. januar 2017 09:32)

Hardena je otrala uprava koja nije htela pristati na max ugovor iako su pre njega Durant i Westbrook prihvatili malo manje od maksimalnog ugovora.

Ibaka je trampljen posle očajne sezone u kojoj ne da nije napredovao nego nazadovao.

Durant je otiša zato što je kukavica u rivalski tim, to svi znamo jer mu je ugovor istekao.

Idući put kad napišete nešto ovako, konsultujte se sa nekim ko stvarno prati NBA a ne samo boxscore. Nastavite da mrzite čoveka koji igra fenomenalnu košarku, vi ste sigurno bolji.

brada mvp

pre 7 godina

Kaze decko da mu je najjace kad neko ne voli westbrooka,a voli hardena.A meni je najjace kad neko ocigledno ne gleda i stavlja ih u isti kos kao "oni su obojica siledzije".Harden igra timski,slicno lebronu,tacnije ima 0.3 suta po utakmici vise od lebrona a 6 manje od westbrooka,a usage% za 7 manji.Tako da nemoj da se pravis pametan i da ih stavljas u isti kos i zavaravas ljude ovde,jer je westbrook jedini siledzija,a hardena ljudi komentarisu na osnovu stare reputacije(tako je i za odbranu koju je dosta popravio)

antiDebil

pre 7 godina

Za asistencije i skokove u redu,ali i ja bi ovako davao po 20-30 poena po utakmici,da sutiram po 500 puta.
(Dejan, 14. januar 2017 11:21)

A davao bi i ti ? To je ona filozofija svi su oni tapkaci lopte ? I Fica Covic i LeBranko Lazic bi u NBA davali isto poena kao Westbrook da sutiraju kao i on, samo eto iz nekog razloga ne odlaze tamo ?

Buki

pre 7 godina

Nadam se da ni Vestbruk ni Harden nece biti proglaseni za MVP jer po meni to bi bilo stetno po kosarku i sami NBA ima tu jos kandidata Leonard,Derozen,Lebron,Tomas a mediji samo pisu o ovoj dvojici kao da drugi igraci ne postoje.

John Doe

pre 7 godina

Da je odlican igrac naravno da jeste, ali je Oklahoma ocajna ekipa, on igra po 40 minuta, svaka lopta je kod njega, imao je utakmica gde je sutirao po 40+ puta, to je jedan sut na svaki minut igre, asistencije isto forsira, zato i toliko izgubljenih lopti, a za skokove mu cela ekipa gradi prostor i pusta njega da hvata lopte da bi jurio tripl dabl. Zakljucak, jako dobar igrac, ali sebican i ruzan stil igre, a Oklahoma jedan od najruznijih timova za gledanje, i sem pocetnog starta gde su imali skor 10-2, tako nesto, od tada su u stalnom padu u formi, ne bi me cudilo da do kraja sezone budu i u problemu za plej-of.

Ma...

pre 7 godina

Sto se tice takvih "kvadripl-dablova", Vestbruk 2, Harden 1 ove sezone.
Zanimljiv podatak: Po broju meceva sa 5 i vise izgubljenih lopti su takodje neprevazidjeni ove sezone - Harden 28/37, Vestbruk 27/36.
MVP trka nikad neizvesnija. Ha...

Karim Abdul Dzabar

pre 7 godina

Kada pricate o tome ko je koliko uzimao suteva i jos kazete da bi tako mogao svako pogledajte statistiku najveceg ikada, Majkla Dzordana, cisto da vidite koliko je on uzimao suteva po utakmici. A ako vam je to cudno, onda se vratite na evropsku kosarku jer je NBA oduvek bio ovakav, jer, da nije, ne biste videli ni Kobija, ni Majkla, ni Karija.. Jedan Vilt Cemberlejn da 100 poena na utakmici i to se smatra neverovatnim dostignucem, a kada Vestbruk da 50 onda se pise kako sve ide na njega.. Nikada necete shvatiti sustinu NBA lige.

NNN

pre 7 godina

"Ako ovog Rasela izaberu ove godine za MVP lige, ja više ne gledam NBA. Brada je bez konkurencije najbolji ove godine."

Ionako džabe gledaš,
Harden ima više izgubljenih lopti ove sezone od Vestbruka.
Inače obojica igraju vrhunski,
ali većina koja komentariše imaj pamćenje zlatne ribice,
pa čim neko odigra jednu utakmicu loše (u bilo kom sportu!)
odma kreće pljuvačina.
U poslednje dve sezone Oklahoma ima 33-4 kada Vestbruk ima tripl-dabl.

76er

pre 7 godina

Beljo, isto tako sto Dzordan voli Vestbruka, tako Barkli mrzi Voriorse (Karija), i sad ja koji naravno ne poznajem kosarku bolje od Barklija mogu reci da on nije u pravu. Sve je subjektivno to. Vestbruk siluje, bez rezona

Beljo

pre 7 godina

Ja pomislio stvarno, da cestitam, stigao Leteceg admirala. Bio sam zadivljen vescu jer su samo su trojica ili cetvorica igraca to ostvarila u istoriji. Kad ono 10 izgubljenih lopti. Nemojte vise ovakve naslove.
(lale gator, 14. januar 2017 10:01)
Imao je on TD sa odlicnim procentom vec u trecoj cetvrtini... Mozda je trebao stati da zadovolji tvoj ukus.
Decko nije jurio TD vec je jurio pobjedu. Ali ga nije htjelo.

Wtf

pre 7 godina

Da je imao i dvocifrene blokade pričali bi o kvadriplu,a onda bi mogao da se uporedi sa Klajd Drekslerom koji je ako se ne varam dva puta imao kvadripl.

Beljo

pre 7 godina

S.O.S. A Majkl Dzordan recimo obozava Rasa. Mislim da mu je najmiliji igrac u NBA. Znaci li to da ti bolje poznajes kosarku u Majkla, i cijenis je vise?
Drugo, Ras dosta svojih TD skoro pa da na poluvrijeme ostvari... Harden je za nekoliko njih igrao da kraja meca, samo jureci potrebnu stavku.
Vesbruk ima znatno vise TD od Hardena.
Zasto ne postoji treci igrac u NBA koji isto ima gomilu TD? Mozda zato sto to ipak nije lako?!

LENS

pre 7 godina

Pisete da Vestbruk igra sam i da ceo tim radi za njega a taj tim ima svog trenera.. To onda znaci da jetrener rekao igracima da idu na Vestbruka zar ne? Uostalom, NBA je takav da navijaci u svakom timu imaju jednu zvezdu koja ce da odskace od svih.. A vi ako to ne kapirate onda se vratite na evropsku kosarku.

badjura

pre 7 godina

Нема ос тог неба,кад играју с нама погубе,мислим на сусрете кад нису дрогирани!

mostarac

pre 7 godina

pa decko igra 40 minuta svaku utakmicu. svaku loptu prevodi. sve akcije organizuje. naravno da dodje i do umora i pada koncentracije. ocekivano da ce padat pricenat posebno sa distance a i rast broj izgubljenih lopti. sve u svemu on i brada igraju nestvarne sezone i daleko odskacu od sviju.

Patrick Ewing

pre 7 godina

Čovek je bukvalno oterao bradu,Duranta i Ibaku svojom igrom,klasični indijanac.
(JPR23, 14. januar 2017 09:32)

Hardena je otrala uprava koja nije htela pristati na max ugovor iako su pre njega Durant i Westbrook prihvatili malo manje od maksimalnog ugovora.

Ibaka je trampljen posle očajne sezone u kojoj ne da nije napredovao nego nazadovao.

Durant je otiša zato što je kukavica u rivalski tim, to svi znamo jer mu je ugovor istekao.

Idući put kad napišete nešto ovako, konsultujte se sa nekim ko stvarno prati NBA a ne samo boxscore. Nastavite da mrzite čoveka koji igra fenomenalnu košarku, vi ste sigurno bolji.

Ronaldinho

pre 7 godina

Ovo je smesno. Klasicno silovanje od strane jednog igraca, ceo tim igra za njega, on igra za statistiku.
Ima katastrofalan procenat suta, veliki broj izgubljenjh lopti, lik zaposedne loptu, juri tripl dabl svaku tekmu, ostali mu pomazu u tome. Pa tako moze maltene svako. Da ceo Detroit igra za Bobana Marjanovica i on bi imao tripl dabl laganica. Pritom se u NBA za asistenciju racuna i ono sto nema veze sa dodavanjem. Cirkus od igre. Sve je vise nabijaca statistike a sve manje pravih sampiona, takmicara, igraca kojima je pobeda ispred svega.

Beljo

pre 7 godina

Ja pomislio stvarno, da cestitam, stigao Leteceg admirala. Bio sam zadivljen vescu jer su samo su trojica ili cetvorica igraca to ostvarila u istoriji. Kad ono 10 izgubljenih lopti. Nemojte vise ovakve naslove.
(lale gator, 14. januar 2017 10:01)
Imao je on TD sa odlicnim procentom vec u trecoj cetvrtini... Mozda je trebao stati da zadovolji tvoj ukus.
Decko nije jurio TD vec je jurio pobjedu. Ali ga nije htjelo.

covek

pre 7 godina

" .. U NBA ima mnogo talenta, ali i mnogo droge .."
(Vladimir, 14. januar 2017 10:29)

Zaposlen si u USADA (Americka anti-doping organizacija) ?

Karim Abdul Dzabar

pre 7 godina

Kada pricate o tome ko je koliko uzimao suteva i jos kazete da bi tako mogao svako pogledajte statistiku najveceg ikada, Majkla Dzordana, cisto da vidite koliko je on uzimao suteva po utakmici. A ako vam je to cudno, onda se vratite na evropsku kosarku jer je NBA oduvek bio ovakav, jer, da nije, ne biste videli ni Kobija, ni Majkla, ni Karija.. Jedan Vilt Cemberlejn da 100 poena na utakmici i to se smatra neverovatnim dostignucem, a kada Vestbruk da 50 onda se pise kako sve ide na njega.. Nikada necete shvatiti sustinu NBA lige.

antiDebil

pre 7 godina

Za asistencije i skokove u redu,ali i ja bi ovako davao po 20-30 poena po utakmici,da sutiram po 500 puta.
(Dejan, 14. januar 2017 11:21)

A davao bi i ti ? To je ona filozofija svi su oni tapkaci lopte ? I Fica Covic i LeBranko Lazic bi u NBA davali isto poena kao Westbrook da sutiraju kao i on, samo eto iz nekog razloga ne odlaze tamo ?

Uros

pre 7 godina

Covek napravio tripl, dabl a vise je naudio timu nego sto je koristi doneo. Dublovi u tenisu si timskiji sport od NBA. Vestbruk ce na kraju biti zapamcen po tripl dablovima a ne po 20% procentu suta i 30 izgubljenih lopti.

NNN

pre 7 godina

"Ako ovog Rasela izaberu ove godine za MVP lige, ja više ne gledam NBA. Brada je bez konkurencije najbolji ove godine."

Ionako džabe gledaš,
Harden ima više izgubljenih lopti ove sezone od Vestbruka.
Inače obojica igraju vrhunski,
ali većina koja komentariše imaj pamćenje zlatne ribice,
pa čim neko odigra jednu utakmicu loše (u bilo kom sportu!)
odma kreće pljuvačina.
U poslednje dve sezone Oklahoma ima 33-4 kada Vestbruk ima tripl-dabl.

Wtf

pre 7 godina

Da je imao i dvocifrene blokade pričali bi o kvadriplu,a onda bi mogao da se uporedi sa Klajd Drekslerom koji je ako se ne varam dva puta imao kvadripl.

Vladimir

pre 7 godina

Vise vrede 17p, 8 skokova i 6 asistencija u Euroleague.
Kod trece izgubljene lopte izlazis napolje do kraja.
U NBA ima mnogo talenta, ali i mnogo droge

Rtt

pre 7 godina

Da li vi prepametni komentatori vidite navodnike na reci kvadripl-dabl? Znate li šta ti navodnici predstavljaju? Treba zabraniti komentarisanje vesti ljudima sa IQ ispod 100.

S.O.S.

pre 7 godina

Nekad kada neko napravi triple double znalo se da je vrhunski majstor tipa Jordan, Magic, Bird i sl. Posle ovih 3D Vestbruka i Hardena, ta kategorija je po meni izgubila na vrednosti. Jer i jedan i drugi su jako daleko od gore pomenutih i nikako ne mogu da ih uporedim. Vestbruk je igrac sa vrlo malo talenta, a jako puno fizike, klasicna sirovina sa velikim egom. Dovoljno je da mu pogledate facu i vidi se da je bahat i kao da je sada ispao iz nekog geta. Covek siluje loptu, sve se radi da napravi 3D i na kraju ce i uci u istoriju samo zbog statistike, a da mu realno tamo nije mesto. Time se NBA srozava jer ispada da su Jordana i Magica zamenili igraci tipa Vestbruk i Harden sto je katastrofa. Sreca samo sto nikad nece uzeti titulu.

Sankar

pre 7 godina

Ako ovog Rasela izaberu ove godine za MVP lige, ja više ne gledam NBA. Brada je bez konkurencije najbolji ove godine. On zasužuje to priznanje. Ovaj igra upadljivo samo zato što nema nikog znatno jakog u timu.

veljko

pre 7 godina

ovi sto ne vole vestbruka, a vole hardena su mi najaci. obojica su jednako siledzije, shvatite to vec. harden je na nekoliko utakmica ove sezone sutirao po 10-12 trojki, a da da jednu ili dve. skoro isti broj izgubljenih lopti po mecu imaju. razlika je sto vestbruk ima nesto losiji sut, a bolje fizikalije.

pravi plej je kris pol. rubio je pravi plej (sa losijim sutem, doduse). toni parker, jos jedan. kajri irving je neki hibrid, ali vrhunski. kao i stef kari.

glupo je svadjati se da li je harden i vestbruk mvp, dok se jedan blati, a drugi velica. ljudi su vrlo slicni. samo nijansu manje je sebican harden. izmedju okc i hou, je najveca razlika u gm i treneru. hou ima ideju i gradi tim oko hardena, dok je u okc wes tim, iako ima par odlicnih igraca uz sebe.

Beljo

pre 7 godina

S.O.S. A Majkl Dzordan recimo obozava Rasa. Mislim da mu je najmiliji igrac u NBA. Znaci li to da ti bolje poznajes kosarku u Majkla, i cijenis je vise?
Drugo, Ras dosta svojih TD skoro pa da na poluvrijeme ostvari... Harden je za nekoliko njih igrao da kraja meca, samo jureci potrebnu stavku.
Vesbruk ima znatno vise TD od Hardena.
Zasto ne postoji treci igrac u NBA koji isto ima gomilu TD? Mozda zato sto to ipak nije lako?!

LENS

pre 7 godina

Pisete da Vestbruk igra sam i da ceo tim radi za njega a taj tim ima svog trenera.. To onda znaci da jetrener rekao igracima da idu na Vestbruka zar ne? Uostalom, NBA je takav da navijaci u svakom timu imaju jednu zvezdu koja ce da odskace od svih.. A vi ako to ne kapirate onda se vratite na evropsku kosarku.

VladaBg

pre 7 godina

Citat: "pa decko igra 40 minuta svaku utakmicu. svaku loptu prevodi. sve akcije organizuje"

Sam si objasnio otkud mu tolika statistika... "svaka" je kod njega... zamisli da si u ekipi gde je lopta SAMO kod tebe a pritom si neosporno odličan igrač... ali po statistikama lik ispade nabolji ikada...a nije ni blizu toj grupi igraca..

statistiku treba uzimati za ozbiljno samo kad je pravis u dobroj ekipi protiv dobrih ekipa i kad pobedjujes iste.... a oklahoma je sprdnja od tima...

Bojan

pre 7 godina

Kapa dole sto uspeva da ostvari tripl dabl na svakoj utakmici,ali mislim da svaki prosecan igrac u NBA sa ovolikom minutazom i ovolikom slobodom moze to da ucini. Preterana sloboda. NBA je vrc odavno cirkus. On sebi pravi statistiku i zeli da se prica o njemu,a generalno saigraci i klub na 100 mestu,prvih 99 mesta ja pa ja. Tako je i sa Hardenom i ostalim individualcima u timovima koji nikada nista nece uraditi dok imaju takve u ekipi. Cilj da svi pricaju o tebi 10 godina dok igras i onda kada se zavrsi karijera bice zaborav...bio jednom jedan sto je ostvarivao triple - double ali nista vise...najveci domet u karijeri. Igraci bez duse...kao i vreme u kojem danas zivimo,nebitno je postalo bitno i sve trenutno,bez razmisljanja u buducnost

badjura

pre 7 godina

Нема ос тог неба,кад играју с нама погубе,мислим на сусрете кад нису дрогирани!

nbalive

pre 7 godina

Pogledajte samo statistiku šuta za 3 ovoga westbrooka i Hardena,
nezna se koji je gori,neku večer sutaju obojica skupa 3-17
oba su nabijaši statistike,džabe im njihovi triple double kada nikad neće osvojiti nista.LBJ MVP

gojimir debeljački

pre 7 godina

Mislio sam da će Oklahoma bez Duranta tavoriti na dnu, ali zahvaljujući ovom čoveku oni su u plusu (24/18) i idu u playoff. Neka je i halav, neka ima i niske procente šuta, ali njegov tim uglavnom dobija.
Sad su izgubili od slabe Minesote koja je sinoć imala jednu prednost: neigranje Zach Lavine-a. Minesota bez njega uglavnom dobija, a sa njim uglavnom gubi. Iako pomenuti Lavine ove sezone igra i najbolje od mladih zvezda Minesote, definitivno guši drugu dvojicu i u igru unosi lošu atmosferu nadmetanja za loptu u napadu i zanemarivanja odbrane. Za Townsa, Lavina i Wiginsa malo je jedna lopta, a nisu baš talentovani i iskusni kao trojke GSW ili CLE da dobijaju tj. razbijaju svoje protivnike.

Vlajko

pre 7 godina

Ni on ni Harden ne zaslužuju titulu MVP. Po meni je mnogo veći uspeh to što rade Kawhi,Isaiah Thomas i takvi igrač,nego ova dvojica koji samo jure ličnu statistiku.

Mrsimud

pre 7 godina

Nije ga večeras išlo, suviše je forsirao, ali...dešava se :D
A heroj večeri je, bez dileme, veliki mali Ajzea Tomas, opet šut za pobedu. Bez dileme najbolji plejmejker na Istoku..

lale gator

pre 7 godina

Ja pomislio stvarno, da cestitam, stigao Leteceg admirala. Bio sam zadivljen vescu jer su samo su trojica ili cetvorica igraca to ostvarila u istoriji. Kad ono 10 izgubljenih lopti. Nemojte vise ovakve naslove.

milivoj

pre 7 godina

Ne razumijem ove što objašnjavaju da je to triple double a ne kvadripl. U navodnicima je u naslovu, a ocito fali inteligencije da se shvati da je riječ o saarkazmu. Druga stvar, on i Brada nestvarne brojke ove godine, svaka im čast. ALi svejedno to ništa ne znači, tu nema valjda 1 desetina košarkaške inteligencije koju ima Lebron tako da osim nabijanja svoje statistike, ništa značajno sa momčadi neće napraviti. Troše se svaku utakmicu maximalno a to nije način.

brada mvp

pre 7 godina

Kaze decko da mu je najjace kad neko ne voli westbrooka,a voli hardena.A meni je najjace kad neko ocigledno ne gleda i stavlja ih u isti kos kao "oni su obojica siledzije".Harden igra timski,slicno lebronu,tacnije ima 0.3 suta po utakmici vise od lebrona a 6 manje od westbrooka,a usage% za 7 manji.Tako da nemoj da se pravis pametan i da ih stavljas u isti kos i zavaravas ljude ovde,jer je westbrook jedini siledzija,a hardena ljudi komentarisu na osnovu stare reputacije(tako je i za odbranu koju je dosta popravio)

DuXoMaN

pre 7 godina

Divljak!!! Imace nekih 35% suta na kraju sezone a dodelice mu MVP titulu najkorisnijeg igraca.
Zalosno koliko drzi loptu kod sebe i ubija kreativnost ekipe. Ipak zbog Kantera i Olandipa dobija te asistencije jer likovi su vrlo efikasni i jaki ofanzivno. U defanzivnom skoku svi grade igrace i reketu da bi ovoj lik ostvario i skokove.
Prava divljacka ekipa.

chox

pre 7 godina

Ne svidja mi se to sto radi , covek ako mu fali asistencija za tripl-dabl on ce juriti tu asistenciju iako ce mnogo puta vise imati bolju poziciju za sut ali rezultat je podredjen statistici

Ma...

pre 7 godina

Sto se tice takvih "kvadripl-dablova", Vestbruk 2, Harden 1 ove sezone.
Zanimljiv podatak: Po broju meceva sa 5 i vise izgubljenih lopti su takodje neprevazidjeni ove sezone - Harden 28/37, Vestbruk 27/36.
MVP trka nikad neizvesnija. Ha...

Sportski analiticar

pre 7 godina

Ne postoji kriterijum prema kome se za njegovu igru ne moze reci da je sebicna, bez ikakvog smisla, a sto je najvaznije losa po ekipu. Argument da igra sa prelosim igracima pa da zato mora tako da igra ne stoji, pa ko u ekipi moze da udje u bilo kakav ritam kada jedan igrac pokusava sve sam!?

Bob

pre 7 godina

Polednji igrac za koga nam da je imao kvadripl dabl najednoj utakmici bio je Hakeem Olajuwon, koji je na jednoj NBA utakmici imao dvocifren broj poena,skokova, asistencija i blokada. Vlade Divac, dok je igrao za Charlote Hornets, bio je blizu tog podviga!

Kol

pre 7 godina

Izgubio je 10 lopti ja razumem da mora da igra sam ali kosarka je timska igra ovo sto on radi svako vece nije, nego cisto izivljavanje u cilju da se svaki put ima triple double, ali dobro neka juri kao muva bez glave sa ovakvom igrom play off nece videti ili ce ispasti u prvom kolu!

Buki

pre 7 godina

Nadam se da ni Vestbruk ni Harden nece biti proglaseni za MVP jer po meni to bi bilo stetno po kosarku i sami NBA ima tu jos kandidata Leonard,Derozen,Lebron,Tomas a mediji samo pisu o ovoj dvojici kao da drugi igraci ne postoje.

Poštar

pre 7 godina

Ovo je šala a ne kvadripl dabl. U zadnjih 18 sezona ja se jedino sjećam kako je duncan kada je najpotrebnije u 6 utakmici nba finala protiv jerseya imao 23 poena, 20 skokova, 10 assista i 8 blokada (a svi znamo da je njemu jurenje statistike valjda zadnja stvar na pameti) to je najbliže u zadnje vrijeme da se netko približio tom podvigu. Za ostale se u zadnje vrijeme ne sjećam.

Kolovođa

pre 7 godina

Kakav učinak 11 skokova i 10 izgubljene lopte => efektivno jedan skok. Mislim, da se razumemo, nemam ja nameru da omalovažavam njegov uspeh i talenat, ali on kao plej mejker bi trebalo malo više mozga da koristi. Nije ni čudo što su izgubili, kad se plej ispucavao kao nenormalan umesto da asistira. Da je polovinu promašaja pretvorio u dodavanja, bar pola od toga bi bile asistencije, što bi bilo negde oko 15 poena. I dalje bi imao tripl-dabl samo sa više asistencija i pobedom umesto poraza...

Logen

pre 7 godina

Vec sam mnogo puta nacinjao ovu temu. Oklahoma ima dobar tim ljudi. I cemu pricamo mi? Westbrook siluje svaku utakmicu do te mjere da onemogucava napredak svojih saigraca. Doslovno niko ne moze da odigra izolaciju!!!
Kakav tripla dabl prosjek i bakraci, covjek je monstrum fizicki, ali mu je ego veci od dvorane. I kad mi kazu "all russell wants to do is to win" ... Najveca laz. Igra samo za svoju statistiku. Vrhunski igraci su pobjegli od njega jer ne mogu da igraju s njim. Sramotna kosarka.
Nije ni Harden mnogo bolji, al jeste za nijansu. Ali harden ima vrhunsku ekipu.. fantasticni trojkasi, pa kad ga udvoje, samo se sipa izvana...

Buki

pre 7 godina

Nista mi nije jasno zasto dajete ovloiki prostor i usporedjujete ga sa velikanima NBA ok ostvarijo je TD ali brate mili 10 izgubljenih lopti katastrofalan sut i plus na to sve njegova ekipa pretrpi poraz.Onda procitam tekst gde se on uporedjuje sa jednim Chamberlainom ajde molim.

John Doe

pre 7 godina

Da je odlican igrac naravno da jeste, ali je Oklahoma ocajna ekipa, on igra po 40 minuta, svaka lopta je kod njega, imao je utakmica gde je sutirao po 40+ puta, to je jedan sut na svaki minut igre, asistencije isto forsira, zato i toliko izgubljenih lopti, a za skokove mu cela ekipa gradi prostor i pusta njega da hvata lopte da bi jurio tripl dabl. Zakljucak, jako dobar igrac, ali sebican i ruzan stil igre, a Oklahoma jedan od najruznijih timova za gledanje, i sem pocetnog starta gde su imali skor 10-2, tako nesto, od tada su u stalnom padu u formi, ne bi me cudilo da do kraja sezone budu i u problemu za plej-of.

vince carter

pre 7 godina

Kad pomenuste larry birda,skoro sam gledao njegov highlight koji je bio napravljen kad je napunio 60 godina,nekoliko puta sam ostao u pozitivnom soku kakva je to igracina bila a onda klip u cast celticsa iz 86te pod nazivom beatifful game,kakva timcina i timska igra he bila to,bird je potezima sakrivao loptu,izbaci dva,tri protivnicka igraca iz igre i tek onda shvatis koliko su vecina danasnjih asistencija precenjene,vecina su samo povratne lopte za sutere,obicna dodavanja i onda se neko uporedjuje sa birdom ili magicom samo na osnovu brojeva a nigde veze.

Miha

pre 7 godina

U utakmici protiv Jute, Larry Bird je imao u trecoj cetvrtini: 30 poena, 12 skokova, 10 asistencija i 9 ukradenih lopti. Cijelu cetvrtu cetvrtinu je presjedao. Kada su ga novinari pitali zasto nije igrao kako bi zabiljezio jos jednu ukradenu loptu, rekao je: "What for? I already did enough damage to them."

76er

pre 7 godina

Beljo, isto tako sto Dzordan voli Vestbruka, tako Barkli mrzi Voriorse (Karija), i sad ja koji naravno ne poznajem kosarku bolje od Barklija mogu reci da on nije u pravu. Sve je subjektivno to. Vestbruk siluje, bez rezona