Aktuelno

Petak, 13.01.2017.

16:12

Umro Miki Jevremović

Izvor: B92

Umro Miki Jevremoviæ IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

131 Komentari

Sortiraj po:

Jelena Jevtic

pre 7 godina

Sezdesetih godina pojavljuje se mlad, obrazovan, pevac sa finim manirima Miki Jevremovic Vartex , nas valjevac. Pesma "Mama" uzdigla ga je na sam vrh nase muzicke scene. Postaje slavni pevac, svetskog renomea. Danas mi, njegovi mikisti, u suzama ga se secamo uz pesmu " Ako jednom vidis Mariju ". Neka andjeli budu uz tebe.Pocivaj u miru. Saucesce njegovoj deci od jedne Jelene.

Sasa Trajkovic

pre 7 godina

Potpuno nezapazeno valjda su predsednicki izbori vasznija vest u medijima, sramota kako se mi kao drustvo odnosimo prema ljudima koji su obelezili svojom umetnoscu nase zivote.
Saucesce porodici i veliko hvala za iskrene emocije i strast kojim nas je podario u svojim pesmama.

Marija

pre 7 godina

Hvala za cetiri najbolje pjesme:
Jedna soba s pogledom na more
Juce sam sreo nju
Kada me jednom ne bude bilo
Ako jednom vidis Mariju

Petar

pre 7 godina

Ode još jedan iz onog pristojnog vremena u kojem je bilo lepo biti živ...ostala samo sećanja, naravno nama koji ih imamo. Ovi mlađi, ni to...

miletrans

pre 7 godina

@ Milence

Mojoj generaciji (četrdeseta kuca na vrata) je ta izjava najpoznatija iz crtanog filma kada Duško Dugouško traži autogram od Đovani Jocića pa mu upravo to kaže i da dinami umesto olovke. To je onaj crtani "Leopold... Leopold... Leopold" Možda nije mesto za crtane filmove, ali veliki MIKI bi prvi u ovakvoj situaciji ispričao neku dobru šalu. Počivajte u miru gospodine Jevremoviću!

Superhik

pre 7 godina

Impresivnom muzickom delu Mikija Jevremovica, znanom ceo moj zivot, pridruzujem I novu fascinaciju njegovim datumom rodjenja,za koju sam, nazalost, saznao iz Vase tuzne vesti.

NeferBoobie

pre 7 godina

Voleo je svoj grad Valjevo, ali je retko nastupao, poslednji put sam ga video na ulici pre par godina kako priča sa komšijama i prijateljima kao da nilada nije ni odlazio odavde. Sasvim običan čovek, nikada nije dramio zvezdu. Nažalost godine boemskog života su ga koštale zdravlja i skratile život. Ostaće u lepom sećanju svojih sugrađana, uključujući i nižepotpisanog.
Hvala i zbogom legendo!

Dragan

pre 7 godina

Tužan dan. Odrastao sam i zaljubljivao se uz njegove pesme. Pre 20 godina upoznao sam Mikija. Ne samo da je bio veliki pevač nego i predivan čovek. Saučešće porodici. Zbogom Legendo, neka te anđeli čuvaju.

Red Veteran

pre 7 godina

Bio je na vrhuncu slave i popularnosti u ono divno i dobro vreme sedamdesetih. Obožavali smo njegove pesme. Sećam se njegovog koncerta u mom gradu 1972. godine. Za gošću je imao mladu pevačicu, početnicu, studentkinju iz Sarajeva... Nedu Ukraden.
Prisustvovao sam njegovom koncertu pre 6 godina u jednoj kafani u Čikagu. Divan čovek i zabavljač. Na koncertu je bilo nas pedesetak! Nisam mogao da verujem da je velika legenda Miki čak i ovde gotovo zaboravljen.
Današnja mladež voli neku drugu muziku, meni matorom sasvim neukusna i strana...
Počivaj u miru legendo, andjeli te čuvali.

MIka

pre 7 godina

Dragi Miki , bio si veliki pevac i covek. Uvek skroman, prijatan i pravi prijatelj.
Bio si deo moje mladosti, ulepsao si mi puno lepih treunutaka da budu jos lepsi.Sa tvojim odlaskom odlazi i deo mene.Hvala ti za sve , saljem ti poslednji pozdrav i Saucesce tvojoj porodici.Crnjanski jednom rece - nema smrti, ima seoba. Ako je to tacno mozda jos jednom nekad, negde u drugoj dimenziji zapevamo zajedno kao nekad Crveno Vino i popijemo po koji spricer.Bio si laf , hvala ti na tome jos jednom.

милутин91

pre 7 godina

Оде још једна громада,нажалост млађима непозната.Ко се није бар једном напио на његову "Пијем "{кафанска химна са обавезним разбијањем чаша}или
заволео бузуки....

Slavica

pre 7 godina

Mom dragom Idolu,mom Mikiju koji je obiljezio moju mladost svojim predivnim pjesmama i glasom.Rastuzila me vijest da si otisao da te nema...Tvoje divne pjesme tvoj glas osjecala sam kao "melem"za dusu. Znao si me rastuziti i razveseliti tvojim stihovima i probuditi najsilnije emocije...Zalim veceras i placem uz tvoju pjesmu"Kada me vise nebude bilo"....Otisao si ali tvoje osjecajne prelijepe pjesme ostaju svima nama ciju si mladost uljepsao svojim stihovima. Pokoj ti dusi Miki a tvojoj porodici iskreno saucesce. Tvoja obozavateljka kojoj si u srcu i dusi bio i ostao cio moj zivot.

Milence

pre 7 godina

Otišle su skoro sve ex-yu zvezde. Odlaze i naši prijatelji. Ja neću imati s kim ostati mlad kad svi odete... i ta mladost će mi teško pasti...

Marko

pre 7 godina

Miki je legenda slagera bivse Juge, a ostale su divne pesme iza njega danas malo zaboravljene na zalost ali prelepe, na boljem si mestu sada Maestro, pozdravi nam tamo sve legende kojima se pridruzujes u beskonacnosti !

botic

pre 7 godina

Zasto ovoliki minus u ovo slucaju?Svaka poruka prepuna emocija i iskrenog saucesca,muzika ne zna za granice,naciju i veru.Zbogom muzicki velemajstore,zbogom muziko moje mladosti!Saucesce. porodici.

Nebojša

pre 7 godina

I ponovo! Nepravilno je reći da je neko umro u toj i toj godini života ?. Čim je neko umro, znaci da je pre toga živeo!!! Pravilno je reći, napisati, da je neko umro u toj godini! To života je nepotrebno, višak i samim tim nepravilno!

018

pre 7 godina

Miki Jevremović je bio i jak šahista. Najbolji šahista među pevačima i najbolji pevač među šahistima. Mislim da je imao titulu MK. Saučešće porodici.

Nikola

pre 7 godina

Citam ovde imena poput Mikija Jevremovica, Djordja Marjanovica, Bobe Stefanovica, Arsena Dedica i iako sa muzikom koju su interpretirali nikada nisam imao nekih emocionalnih dodira, bole me vesti o odlasku ovih ljudi. Vrteli su se non-stop na radiju, televiziji, bilo je nemoguce ne videti ih ili ne cuti...tako su se svakom od nas urezali u pamcenje, voleli njihovu muziku ili ne. Pre par godina, na jednom od odmora u Srbiji, kupim CD sa najvecim hitovima od Leo Martina; odusevio sam se. A samo kad se setim kako sam tog istog Leo Martina "prezirao". Tog dana kupim jos Indekse, hitove od Korni grupe, Fosile i ne secam se vise sta jos. Najezio sam se (u pozitivnom smislu) od te muzike, a neke pesme su mi naterale suze u oci. Izgleda da sam pod "stare dane" (58 godina) postao sentimentalan prema jugo popu. Imam sina, 22 godine "starog", voli muziku kao i ja. Kaze on kad smo preslusali Leo Martina: "Cale bre, ovo je dobro, ovaj peva kao Tom Dzons, a tek tekstovi bre, super". I tad meni padose na pamet Arsen Dedic, Boba Stefanovic...Miki Jevremovic. Sad krecem u potragu za muzikom tih ljudi. Hardrok ionako vise ne mogu da slusam..."ostarelo se".

obican covek

pre 7 godina

Ovih dana sam prvi put cula za ovog covjeka. Stvarno ne znam ni njega ni njegove pjesme ali o covjeku puno govori pismo koje mu je napisala kcer. Kad te rodjena djeca kuju u zvijezde, znas da si uspio kao roditelj tj. da si dobar covjek. Zato neka pociva u miru.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Maja, Zadar, 13. januar 2017 19:44)

Majo, lep komentar, potpuno se slazem. Cinjenice da niste culi za Mikija mi govori dve stvari: 1) mladi ste 2) Mikija nije bilo poslednjih 25 godina u kojima se mnogi kriterijumi (narocito u muzici) poremetili. U takvim vremenima i on se propio, i glas mu je oslabio (pevao je tri i po oktave), ali je ocigledno i dalje dobro igrao sah.
Njegov poslednji intervju od maja prosle godine se mogao videti ovde, on govori mnogo o Mikiju kao coveku: https://www.youtube.com/watch?v=Q0KxdQkNB1I

Bicu Slobodan

pre 7 godina

"Setam sam kraj Kolubare ispod kestenova,
gledam klince pale zare cveta ljubav nova,
kad bi nasu pricu znali nikad ne bi verovali,
ti i ja se voleli a rastali....."

danko , osijek

pre 7 godina

Tuzna vijest. Dragi susjedi molim Vas da primite moju najiskreniju sucut. Otisla je istinska legenda exyu muzike koju sam uvijek sa zadovoljstvom slusao . Bio je dobar pjevac i dobar covjek.
Porodici izrazavam najdublju sucut.
Pocivao u Miru Bozijem.

obican covek

pre 7 godina

Imao sam posebnu čast da prisustvujem njegovom, nažalost poslednjem, koncertu u Domu sindikata, pre 4 godine. Tada je Miki proslavio svoj zlatni, 50-i jubilej pevačke karijere. Treba napomenuti, da je on, osim toga što je bio odličan pevač, bio i kantautor. Devedesetih se bavio sizifovim poslom u Udruženju estradnih umetnika, trudećei se da oživi zabavnu i gradsku muziku, da se ponovo uspostavi festival "Beogradsko proleće". Interesantno je pomenuti i da je krajem 1970-ih i početkom 1980-ih bio najpopularnji- pogodite gde? U Dalmaciji!
(Pesnikova gitara-zauvek, 13. januar 2017 17:09)

Nisam iznenadjen njegovom vezom sa Dalmacijom. Imao je predivan tenor koji je tako isao u italijanski stimung koji se gaji u Dalmaciji.

obican covek

pre 7 godina

Iskreno, nikada ga nisam voleo i uvek mi je Djordje Marjanovic bio u svemu bolji.
(janko.pavlovic, 13. januar 2017 18:59)

Mozete biti Djokista, ali ne mozete reci da je bio u svemu bolji - na primer, Djordje nije mogao da peva 3 i po oktave, Miki jeste. Miki je imao najvise nagrada za interpretaciju, dok je Djordje dobijao nagrade publike. Dva razlicita coveka, ali medjusobno veliki prijatelji - o ovom mozete vise cuti u Mikijevom intervjuu za koji sam postirao link u posebnom postu

Maroje

pre 7 godina

@Aleksandar, 13. januar 2017 16:40

Barem desetak puta nastupio je Miki na Splitskom festivalu. Nekako se najviše puštala Ludo more. Zahvaljujući njegovoj interpretaciji, danas je na repertoaru svih boljih klapa, što znači da je osigurala besmrtnost. Između Mikija i Splita (ljudi) postojala je nekakva posebna veza. Voljeli smo te, Miki. Počivaj nam u miru, dragi prijatelju.

Maja, Zadar

pre 7 godina

Ovih dana sam prvi put cula za ovog covjeka. Stvarno ne znam ni njega ni njegove pjesme ali o covjeku puno govori pismo koje mu je napisala kcer. Kad te rodjena djeca kuju u zvijezde, znas da si uspio kao roditelj tj. da si dobar covjek. Zato neka pociva u miru.

KURRIZI@HOTMAIL.COM

pre 7 godina

Neeka ti je lahka zemlja generacijo i hvala ti za sve sto si ucinio za boljitak ljudi sa raspolozenjem uz tvoj fantastican glas.

Maximus

pre 7 godina

Tuzan zbog cinjenice da je sve vise junaka iz detinjstva otislo na vecni pocinak.Velika zvezda ex YU koja je zivela zadnje svoje godine na marginama drustva i verovatno egzistencije.
Pocivaj u miru Legendo, saucesce porodici i svima koji su danas tuzni.

buron

pre 7 godina

Iskreno saučešće porodici Jevremović.
On je bio idol i moje generacije na Kosovu. Svi smo ga voleli i poštovali, voleli i pevali njegove pesme, Albanci, Srbi, svi.
Koliko nas je samo pesma vezivala.
Gde su sada ta vremena. Ko je i zašto uništio pesmu koja nas je vezivala.....
Neka je laka zemlja Mikiju.

Maximus

pre 7 godina

Tuzan zbog cinjenice da je sve vise junaka iz detinjstva otislo na vecni pocinak.Velika zvezda ex YU koja je zivela zadnje svoje godine na marginama drustva i verovatno egzistencije.
Pocivaj u miru Legendo, saucesce porodici i svima koji su danas tuzni.

маркеђани

pre 7 godina

Почивај у миру Мики, легендо шлагера и једног лепшег и бољег времена. Живиш у својим песмама!

mladen.ba

pre 7 godina

Bio si jedan od omiljenih pjevaca mog oca koji me je "zarazio" tobom jos kao dijete. Hvala mu na tome a hvala i tebi Umjetnice. Vjecna ti slava.

Zlatko

pre 7 godina

Dragi moj Miki, odrastao sam uz tvoje pesme, slušao kad mi je bilo lepo I kada sam bio tužan. Potpisao si dve LP ploče, prišao ti je dečak od deset godina pre jednog kocerta i pomilovao si me po glavi. Otišli su Kemal, Arsen, Boba, sada i Miki. Iza vas gospodo ostaje jedna velika praznina kada više nema lepote i kreacije. Vaše se pesme prepevavaju i to će biti budućnost muzike na ovim prostorima. Neka ti je laka zemlja i počivaj u miru jer si iza sebe ostavio mnogo! Dragi Miki!

Zuba

pre 7 godina

Crni kofer i gitara moja dobra dva drugara, crni kofer i gitara i u dzepu nesto para, i to je sve sto mi treba pa cu stici na kraj neba, na kraj zvezdaaaa.
Hvala za divne stihove,vecna zvezdo muzickog neba.

Marija

pre 7 godina

Bila sam na njegovom poslednjem koncertu,pre 3 godine. Pijuckaobje pice i pevao. A prateci vokal mu je bio rodjeni brat koji takodje dobro peva.
Bilo je lepo slusati ga uzivo,ali otisla sam sa nekom gorcinom,jer takav pevac je jedva okupio 1000 posetilaca na svom koncertu u Domu Sindikata.

Pesnikova gitara-zauvek

pre 7 godina

Imao sam posebnu čast da prisustvujem njegovom, nažalost poslednjem, koncertu u Domu sindikata, pre 4 godine. Tada je Miki proslavio svoj zlatni, 50-i jubilej pevačke karijere. Treba napomenuti, da je on, osim toga što je bio odličan pevač, bio i kantautor. Devedesetih se bavio sizifovim poslom u Udruženju estradnih umetnika, trudećei se da oživi zabavnu i gradsku muziku, da se ponovo uspostavi festival "Beogradsko proleće". Interesantno je pomenuti i da je krajem 1970-ih i početkom 1980-ih bio najpopularnji- pogodite gde? U Dalmaciji!

megatronman

pre 7 godina

Jako sam tužan. Bio sam u njegovom fan klubu i on mi je poslao potpisanu fotografiju. To mi je bila prva od nekog slavnog. Miki je bio veliki pjevač.

perakojitećera

pre 7 godina

Naklon do zemlje.Istinski gospodin, odličan zabavljač ,veliki pevač, i normalan čovek.Počivajte u miru,gospodine Jevremović :-(

Zlobni cinik

pre 7 godina

Veliki pevač, neka mu je pokoj duši i Bog da mu dušu prosti !
Samo da dodam da bez obzira na to što je rođen i živeo u Valjevu uvek je koristio priliku da pomene da je poreklom iz sela Visoka kod Arilja. Stariji meštani pamte kad je kao klinac sa roditeljima dolazio kod babe i dede na raspust, a prvi komšija Jevremovića su bili roditelji Andrije Ere Ojdanića.

Whatever

pre 7 godina

Nažalost to je bilo neminovno jer se retko ko oporavi od jakog mozdanog udara nakon kome. I ako se probudis ostajes invalid. Moja mama je nedavno umrla nakon 3 meseca kome i znalo se da nema neke sanse. No dodatno tome je doprinelo uzasno stanje srpskih bolnica i neadekvatna zdravstvena zastita. Pocivao u miru.

perakojitećera

pre 7 godina

Istinski gospodin.Odličan zabavljač, veliki pevač, normalan čovek.
Počivajte u miru gospodine Jevremoviću.Hvala vam zauvek! :-(

Goran

pre 7 godina

Nad morem već polako pada noć,
poneki galeb umorno se javi.
Vjetar u lišću šumi srce se tugom puni,
suza u oku mom se plavi.

Vetar u lišću šumi srce se tugom puni,
suza u oku mom se plavi.

Ja noćas nekog trebam,
nekog da bol mu pričam,
da mu se poverim sad ko' drugu.

Saša

pre 7 godina

Sećam se partije šaha sa Mikijem u Šah klubu u Valjevu. Miki već velika muzička zvezda a ja klinac koji se šetka po Valjevu na raspustu. Vidim Šah klub, opuštena atmosfera, udjem, kad ono Miki Jevremović a nisam ni znao da je Valjevac. I lepo me sav nasmejan i kao da mi je neki rodjak sa kojim se odavno nisam video, čovek tu pita "majstore, igraœ? može partija?". Neću zaboraviti kako smo se ispričali i smejali uz sok od maline dok je, videvši moje znanje šaha, puštao partiju. Divan čovek. Saučešće poridici.

krznena revolucija

pre 7 godina

Tuzna vijest za istinske obozavaoce muzicke umjetnosti,hitovi neprolazne vrijednosti,simbol jednog neponovljivog vremena.
Vječna ti slava legendo!

Marija

pre 7 godina

Zao mi je. Ostace i on upamcen kao veoma talentovana osoba, sa pesmama za sva vremena i kao veliki borm. Pocivajte u miru, g. Jevremovicu.

Marko

pre 7 godina

Kolike su legende bili Miki Jevremovic i Djordje Marjanovic svedoci i cinjenica da su po zemlji postojali suparnicki klubovi Djokista i Mikista. Nesto kao Bitlsi i Stonsi. Pocivaj u miru legendo.

Marko

pre 7 godina

Kolike su legende bili Miki Jevremovic i Djordje Marjanovic svedoci i cinjenica da su po zemlji postojali suparnicki klubovi Djokista i Mikista. Nesto kao Bitlsi i Stonsi. Pocivaj u miru legendo.

krznena revolucija

pre 7 godina

Tuzna vijest za istinske obozavaoce muzicke umjetnosti,hitovi neprolazne vrijednosti,simbol jednog neponovljivog vremena.
Vječna ti slava legendo!

danko , osijek

pre 7 godina

Tuzna vijest. Dragi susjedi molim Vas da primite moju najiskreniju sucut. Otisla je istinska legenda exyu muzike koju sam uvijek sa zadovoljstvom slusao . Bio je dobar pjevac i dobar covjek.
Porodici izrazavam najdublju sucut.
Pocivao u Miru Bozijem.

Maroje

pre 7 godina

@Aleksandar, 13. januar 2017 16:40

Barem desetak puta nastupio je Miki na Splitskom festivalu. Nekako se najviše puštala Ludo more. Zahvaljujući njegovoj interpretaciji, danas je na repertoaru svih boljih klapa, što znači da je osigurala besmrtnost. Između Mikija i Splita (ljudi) postojala je nekakva posebna veza. Voljeli smo te, Miki. Počivaj nam u miru, dragi prijatelju.

018

pre 7 godina

Miki Jevremović je bio i jak šahista. Najbolji šahista među pevačima i najbolji pevač među šahistima. Mislim da je imao titulu MK. Saučešće porodici.

Marija

pre 7 godina

Zao mi je. Ostace i on upamcen kao veoma talentovana osoba, sa pesmama za sva vremena i kao veliki borm. Pocivajte u miru, g. Jevremovicu.

buron

pre 7 godina

Iskreno saučešće porodici Jevremović.
On je bio idol i moje generacije na Kosovu. Svi smo ga voleli i poštovali, voleli i pevali njegove pesme, Albanci, Srbi, svi.
Koliko nas je samo pesma vezivala.
Gde su sada ta vremena. Ko je i zašto uništio pesmu koja nas je vezivala.....
Neka je laka zemlja Mikiju.

Saša

pre 7 godina

Sećam se partije šaha sa Mikijem u Šah klubu u Valjevu. Miki već velika muzička zvezda a ja klinac koji se šetka po Valjevu na raspustu. Vidim Šah klub, opuštena atmosfera, udjem, kad ono Miki Jevremović a nisam ni znao da je Valjevac. I lepo me sav nasmejan i kao da mi je neki rodjak sa kojim se odavno nisam video, čovek tu pita "majstore, igraœ? može partija?". Neću zaboraviti kako smo se ispričali i smejali uz sok od maline dok je, videvši moje znanje šaha, puštao partiju. Divan čovek. Saučešće poridici.

obican covek

pre 7 godina

Imao sam posebnu čast da prisustvujem njegovom, nažalost poslednjem, koncertu u Domu sindikata, pre 4 godine. Tada je Miki proslavio svoj zlatni, 50-i jubilej pevačke karijere. Treba napomenuti, da je on, osim toga što je bio odličan pevač, bio i kantautor. Devedesetih se bavio sizifovim poslom u Udruženju estradnih umetnika, trudećei se da oživi zabavnu i gradsku muziku, da se ponovo uspostavi festival "Beogradsko proleće". Interesantno je pomenuti i da je krajem 1970-ih i početkom 1980-ih bio najpopularnji- pogodite gde? U Dalmaciji!
(Pesnikova gitara-zauvek, 13. januar 2017 17:09)

Nisam iznenadjen njegovom vezom sa Dalmacijom. Imao je predivan tenor koji je tako isao u italijanski stimung koji se gaji u Dalmaciji.

Marija

pre 7 godina

Bila sam na njegovom poslednjem koncertu,pre 3 godine. Pijuckaobje pice i pevao. A prateci vokal mu je bio rodjeni brat koji takodje dobro peva.
Bilo je lepo slusati ga uzivo,ali otisla sam sa nekom gorcinom,jer takav pevac je jedva okupio 1000 posetilaca na svom koncertu u Domu Sindikata.

маркеђани

pre 7 godina

Почивај у миру Мики, легендо шлагера и једног лепшег и бољег времена. Живиш у својим песмама!

Maximus

pre 7 godina

Tuzan zbog cinjenice da je sve vise junaka iz detinjstva otislo na vecni pocinak.Velika zvezda ex YU koja je zivela zadnje svoje godine na marginama drustva i verovatno egzistencije.
Pocivaj u miru Legendo, saucesce porodici i svima koji su danas tuzni.

Zlatko

pre 7 godina

Dragi moj Miki, odrastao sam uz tvoje pesme, slušao kad mi je bilo lepo I kada sam bio tužan. Potpisao si dve LP ploče, prišao ti je dečak od deset godina pre jednog kocerta i pomilovao si me po glavi. Otišli su Kemal, Arsen, Boba, sada i Miki. Iza vas gospodo ostaje jedna velika praznina kada više nema lepote i kreacije. Vaše se pesme prepevavaju i to će biti budućnost muzike na ovim prostorima. Neka ti je laka zemlja i počivaj u miru jer si iza sebe ostavio mnogo! Dragi Miki!

obican covek

pre 7 godina

Iskreno, nikada ga nisam voleo i uvek mi je Djordje Marjanovic bio u svemu bolji.
(janko.pavlovic, 13. januar 2017 18:59)

Mozete biti Djokista, ali ne mozete reci da je bio u svemu bolji - na primer, Djordje nije mogao da peva 3 i po oktave, Miki jeste. Miki je imao najvise nagrada za interpretaciju, dok je Djordje dobijao nagrade publike. Dva razlicita coveka, ali medjusobno veliki prijatelji - o ovom mozete vise cuti u Mikijevom intervjuu za koji sam postirao link u posebnom postu

Bicu Slobodan

pre 7 godina

"Setam sam kraj Kolubare ispod kestenova,
gledam klince pale zare cveta ljubav nova,
kad bi nasu pricu znali nikad ne bi verovali,
ti i ja se voleli a rastali....."

obican covek

pre 7 godina

Ovih dana sam prvi put cula za ovog covjeka. Stvarno ne znam ni njega ni njegove pjesme ali o covjeku puno govori pismo koje mu je napisala kcer. Kad te rodjena djeca kuju u zvijezde, znas da si uspio kao roditelj tj. da si dobar covjek. Zato neka pociva u miru.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Maja, Zadar, 13. januar 2017 19:44)

Majo, lep komentar, potpuno se slazem. Cinjenice da niste culi za Mikija mi govori dve stvari: 1) mladi ste 2) Mikija nije bilo poslednjih 25 godina u kojima se mnogi kriterijumi (narocito u muzici) poremetili. U takvim vremenima i on se propio, i glas mu je oslabio (pevao je tri i po oktave), ali je ocigledno i dalje dobro igrao sah.
Njegov poslednji intervju od maja prosle godine se mogao videti ovde, on govori mnogo o Mikiju kao coveku: https://www.youtube.com/watch?v=Q0KxdQkNB1I

mladen.ba

pre 7 godina

Bio si jedan od omiljenih pjevaca mog oca koji me je "zarazio" tobom jos kao dijete. Hvala mu na tome a hvala i tebi Umjetnice. Vjecna ti slava.

Maja, Zadar

pre 7 godina

Ovih dana sam prvi put cula za ovog covjeka. Stvarno ne znam ni njega ni njegove pjesme ali o covjeku puno govori pismo koje mu je napisala kcer. Kad te rodjena djeca kuju u zvijezde, znas da si uspio kao roditelj tj. da si dobar covjek. Zato neka pociva u miru.

Pesnikova gitara-zauvek

pre 7 godina

Imao sam posebnu čast da prisustvujem njegovom, nažalost poslednjem, koncertu u Domu sindikata, pre 4 godine. Tada je Miki proslavio svoj zlatni, 50-i jubilej pevačke karijere. Treba napomenuti, da je on, osim toga što je bio odličan pevač, bio i kantautor. Devedesetih se bavio sizifovim poslom u Udruženju estradnih umetnika, trudećei se da oživi zabavnu i gradsku muziku, da se ponovo uspostavi festival "Beogradsko proleće". Interesantno je pomenuti i da je krajem 1970-ih i početkom 1980-ih bio najpopularnji- pogodite gde? U Dalmaciji!

Zuba

pre 7 godina

Crni kofer i gitara moja dobra dva drugara, crni kofer i gitara i u dzepu nesto para, i to je sve sto mi treba pa cu stici na kraj neba, na kraj zvezdaaaa.
Hvala za divne stihove,vecna zvezdo muzickog neba.

Maximus

pre 7 godina

Tuzan zbog cinjenice da je sve vise junaka iz detinjstva otislo na vecni pocinak.Velika zvezda ex YU koja je zivela zadnje svoje godine na marginama drustva i verovatno egzistencije.
Pocivaj u miru Legendo, saucesce porodici i svima koji su danas tuzni.

Whatever

pre 7 godina

Nažalost to je bilo neminovno jer se retko ko oporavi od jakog mozdanog udara nakon kome. I ako se probudis ostajes invalid. Moja mama je nedavno umrla nakon 3 meseca kome i znalo se da nema neke sanse. No dodatno tome je doprinelo uzasno stanje srpskih bolnica i neadekvatna zdravstvena zastita. Pocivao u miru.

KURRIZI@HOTMAIL.COM

pre 7 godina

Neeka ti je lahka zemlja generacijo i hvala ti za sve sto si ucinio za boljitak ljudi sa raspolozenjem uz tvoj fantastican glas.

megatronman

pre 7 godina

Jako sam tužan. Bio sam u njegovom fan klubu i on mi je poslao potpisanu fotografiju. To mi je bila prva od nekog slavnog. Miki je bio veliki pjevač.

perakojitećera

pre 7 godina

Naklon do zemlje.Istinski gospodin, odličan zabavljač ,veliki pevač, i normalan čovek.Počivajte u miru,gospodine Jevremović :-(

Goran

pre 7 godina

Nad morem već polako pada noć,
poneki galeb umorno se javi.
Vjetar u lišću šumi srce se tugom puni,
suza u oku mom se plavi.

Vetar u lišću šumi srce se tugom puni,
suza u oku mom se plavi.

Ja noćas nekog trebam,
nekog da bol mu pričam,
da mu se poverim sad ko' drugu.

perakojitećera

pre 7 godina

Istinski gospodin.Odličan zabavljač, veliki pevač, normalan čovek.
Počivajte u miru gospodine Jevremoviću.Hvala vam zauvek! :-(

Zlobni cinik

pre 7 godina

Veliki pevač, neka mu je pokoj duši i Bog da mu dušu prosti !
Samo da dodam da bez obzira na to što je rođen i živeo u Valjevu uvek je koristio priliku da pomene da je poreklom iz sela Visoka kod Arilja. Stariji meštani pamte kad je kao klinac sa roditeljima dolazio kod babe i dede na raspust, a prvi komšija Jevremovića su bili roditelji Andrije Ere Ojdanića.

Petar

pre 7 godina

Ode još jedan iz onog pristojnog vremena u kojem je bilo lepo biti živ...ostala samo sećanja, naravno nama koji ih imamo. Ovi mlađi, ni to...

Nikola

pre 7 godina

Citam ovde imena poput Mikija Jevremovica, Djordja Marjanovica, Bobe Stefanovica, Arsena Dedica i iako sa muzikom koju su interpretirali nikada nisam imao nekih emocionalnih dodira, bole me vesti o odlasku ovih ljudi. Vrteli su se non-stop na radiju, televiziji, bilo je nemoguce ne videti ih ili ne cuti...tako su se svakom od nas urezali u pamcenje, voleli njihovu muziku ili ne. Pre par godina, na jednom od odmora u Srbiji, kupim CD sa najvecim hitovima od Leo Martina; odusevio sam se. A samo kad se setim kako sam tog istog Leo Martina "prezirao". Tog dana kupim jos Indekse, hitove od Korni grupe, Fosile i ne secam se vise sta jos. Najezio sam se (u pozitivnom smislu) od te muzike, a neke pesme su mi naterale suze u oci. Izgleda da sam pod "stare dane" (58 godina) postao sentimentalan prema jugo popu. Imam sina, 22 godine "starog", voli muziku kao i ja. Kaze on kad smo preslusali Leo Martina: "Cale bre, ovo je dobro, ovaj peva kao Tom Dzons, a tek tekstovi bre, super". I tad meni padose na pamet Arsen Dedic, Boba Stefanovic...Miki Jevremovic. Sad krecem u potragu za muzikom tih ljudi. Hardrok ionako vise ne mogu da slusam..."ostarelo se".

Red Veteran

pre 7 godina

Bio je na vrhuncu slave i popularnosti u ono divno i dobro vreme sedamdesetih. Obožavali smo njegove pesme. Sećam se njegovog koncerta u mom gradu 1972. godine. Za gošću je imao mladu pevačicu, početnicu, studentkinju iz Sarajeva... Nedu Ukraden.
Prisustvovao sam njegovom koncertu pre 6 godina u jednoj kafani u Čikagu. Divan čovek i zabavljač. Na koncertu je bilo nas pedesetak! Nisam mogao da verujem da je velika legenda Miki čak i ovde gotovo zaboravljen.
Današnja mladež voli neku drugu muziku, meni matorom sasvim neukusna i strana...
Počivaj u miru legendo, andjeli te čuvali.

Dragan

pre 7 godina

Tužan dan. Odrastao sam i zaljubljivao se uz njegove pesme. Pre 20 godina upoznao sam Mikija. Ne samo da je bio veliki pevač nego i predivan čovek. Saučešće porodici. Zbogom Legendo, neka te anđeli čuvaju.

NeferBoobie

pre 7 godina

Voleo je svoj grad Valjevo, ali je retko nastupao, poslednji put sam ga video na ulici pre par godina kako priča sa komšijama i prijateljima kao da nilada nije ni odlazio odavde. Sasvim običan čovek, nikada nije dramio zvezdu. Nažalost godine boemskog života su ga koštale zdravlja i skratile život. Ostaće u lepom sećanju svojih sugrađana, uključujući i nižepotpisanog.
Hvala i zbogom legendo!

MIka

pre 7 godina

Dragi Miki , bio si veliki pevac i covek. Uvek skroman, prijatan i pravi prijatelj.
Bio si deo moje mladosti, ulepsao si mi puno lepih treunutaka da budu jos lepsi.Sa tvojim odlaskom odlazi i deo mene.Hvala ti za sve , saljem ti poslednji pozdrav i Saucesce tvojoj porodici.Crnjanski jednom rece - nema smrti, ima seoba. Ako je to tacno mozda jos jednom nekad, negde u drugoj dimenziji zapevamo zajedno kao nekad Crveno Vino i popijemo po koji spricer.Bio si laf , hvala ti na tome jos jednom.

Slavica

pre 7 godina

Mom dragom Idolu,mom Mikiju koji je obiljezio moju mladost svojim predivnim pjesmama i glasom.Rastuzila me vijest da si otisao da te nema...Tvoje divne pjesme tvoj glas osjecala sam kao "melem"za dusu. Znao si me rastuziti i razveseliti tvojim stihovima i probuditi najsilnije emocije...Zalim veceras i placem uz tvoju pjesmu"Kada me vise nebude bilo"....Otisao si ali tvoje osjecajne prelijepe pjesme ostaju svima nama ciju si mladost uljepsao svojim stihovima. Pokoj ti dusi Miki a tvojoj porodici iskreno saucesce. Tvoja obozavateljka kojoj si u srcu i dusi bio i ostao cio moj zivot.

Milence

pre 7 godina

Otišle su skoro sve ex-yu zvezde. Odlaze i naši prijatelji. Ja neću imati s kim ostati mlad kad svi odete... i ta mladost će mi teško pasti...

miletrans

pre 7 godina

@ Milence

Mojoj generaciji (četrdeseta kuca na vrata) je ta izjava najpoznatija iz crtanog filma kada Duško Dugouško traži autogram od Đovani Jocića pa mu upravo to kaže i da dinami umesto olovke. To je onaj crtani "Leopold... Leopold... Leopold" Možda nije mesto za crtane filmove, ali veliki MIKI bi prvi u ovakvoj situaciji ispričao neku dobru šalu. Počivajte u miru gospodine Jevremoviću!

Marija

pre 7 godina

Hvala za cetiri najbolje pjesme:
Jedna soba s pogledom na more
Juce sam sreo nju
Kada me jednom ne bude bilo
Ako jednom vidis Mariju

милутин91

pre 7 godina

Оде још једна громада,нажалост млађима непозната.Ко се није бар једном напио на његову "Пијем "{кафанска химна са обавезним разбијањем чаша}или
заволео бузуки....

botic

pre 7 godina

Zasto ovoliki minus u ovo slucaju?Svaka poruka prepuna emocija i iskrenog saucesca,muzika ne zna za granice,naciju i veru.Zbogom muzicki velemajstore,zbogom muziko moje mladosti!Saucesce. porodici.

Sasa Trajkovic

pre 7 godina

Potpuno nezapazeno valjda su predsednicki izbori vasznija vest u medijima, sramota kako se mi kao drustvo odnosimo prema ljudima koji su obelezili svojom umetnoscu nase zivote.
Saucesce porodici i veliko hvala za iskrene emocije i strast kojim nas je podario u svojim pesmama.

Marko

pre 7 godina

Miki je legenda slagera bivse Juge, a ostale su divne pesme iza njega danas malo zaboravljene na zalost ali prelepe, na boljem si mestu sada Maestro, pozdravi nam tamo sve legende kojima se pridruzujes u beskonacnosti !

Superhik

pre 7 godina

Impresivnom muzickom delu Mikija Jevremovica, znanom ceo moj zivot, pridruzujem I novu fascinaciju njegovim datumom rodjenja,za koju sam, nazalost, saznao iz Vase tuzne vesti.

Jelena Jevtic

pre 7 godina

Sezdesetih godina pojavljuje se mlad, obrazovan, pevac sa finim manirima Miki Jevremovic Vartex , nas valjevac. Pesma "Mama" uzdigla ga je na sam vrh nase muzicke scene. Postaje slavni pevac, svetskog renomea. Danas mi, njegovi mikisti, u suzama ga se secamo uz pesmu " Ako jednom vidis Mariju ". Neka andjeli budu uz tebe.Pocivaj u miru. Saucesce njegovoj deci od jedne Jelene.

Nebojša

pre 7 godina

I ponovo! Nepravilno je reći da je neko umro u toj i toj godini života ?. Čim je neko umro, znaci da je pre toga živeo!!! Pravilno je reći, napisati, da je neko umro u toj godini! To života je nepotrebno, višak i samim tim nepravilno!

Maja, Zadar

pre 7 godina

Ovih dana sam prvi put cula za ovog covjeka. Stvarno ne znam ni njega ni njegove pjesme ali o covjeku puno govori pismo koje mu je napisala kcer. Kad te rodjena djeca kuju u zvijezde, znas da si uspio kao roditelj tj. da si dobar covjek. Zato neka pociva u miru.

Marko

pre 7 godina

Kolike su legende bili Miki Jevremovic i Djordje Marjanovic svedoci i cinjenica da su po zemlji postojali suparnicki klubovi Djokista i Mikista. Nesto kao Bitlsi i Stonsi. Pocivaj u miru legendo.

Nebojša

pre 7 godina

I ponovo! Nepravilno je reći da je neko umro u toj i toj godini života ?. Čim je neko umro, znaci da je pre toga živeo!!! Pravilno je reći, napisati, da je neko umro u toj godini! To života je nepotrebno, višak i samim tim nepravilno!

krznena revolucija

pre 7 godina

Tuzna vijest za istinske obozavaoce muzicke umjetnosti,hitovi neprolazne vrijednosti,simbol jednog neponovljivog vremena.
Vječna ti slava legendo!

buron

pre 7 godina

Iskreno saučešće porodici Jevremović.
On je bio idol i moje generacije na Kosovu. Svi smo ga voleli i poštovali, voleli i pevali njegove pesme, Albanci, Srbi, svi.
Koliko nas je samo pesma vezivala.
Gde su sada ta vremena. Ko je i zašto uništio pesmu koja nas je vezivala.....
Neka je laka zemlja Mikiju.

Maroje

pre 7 godina

@Aleksandar, 13. januar 2017 16:40

Barem desetak puta nastupio je Miki na Splitskom festivalu. Nekako se najviše puštala Ludo more. Zahvaljujući njegovoj interpretaciji, danas je na repertoaru svih boljih klapa, što znači da je osigurala besmrtnost. Između Mikija i Splita (ljudi) postojala je nekakva posebna veza. Voljeli smo te, Miki. Počivaj nam u miru, dragi prijatelju.

KURRIZI@HOTMAIL.COM

pre 7 godina

Neeka ti je lahka zemlja generacijo i hvala ti za sve sto si ucinio za boljitak ljudi sa raspolozenjem uz tvoj fantastican glas.

Bicu Slobodan

pre 7 godina

"Setam sam kraj Kolubare ispod kestenova,
gledam klince pale zare cveta ljubav nova,
kad bi nasu pricu znali nikad ne bi verovali,
ti i ja se voleli a rastali....."

Marija

pre 7 godina

Bila sam na njegovom poslednjem koncertu,pre 3 godine. Pijuckaobje pice i pevao. A prateci vokal mu je bio rodjeni brat koji takodje dobro peva.
Bilo je lepo slusati ga uzivo,ali otisla sam sa nekom gorcinom,jer takav pevac je jedva okupio 1000 posetilaca na svom koncertu u Domu Sindikata.

Maximus

pre 7 godina

Tuzan zbog cinjenice da je sve vise junaka iz detinjstva otislo na vecni pocinak.Velika zvezda ex YU koja je zivela zadnje svoje godine na marginama drustva i verovatno egzistencije.
Pocivaj u miru Legendo, saucesce porodici i svima koji su danas tuzni.

obican covek

pre 7 godina

Ovih dana sam prvi put cula za ovog covjeka. Stvarno ne znam ni njega ni njegove pjesme ali o covjeku puno govori pismo koje mu je napisala kcer. Kad te rodjena djeca kuju u zvijezde, znas da si uspio kao roditelj tj. da si dobar covjek. Zato neka pociva u miru.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Maja, Zadar, 13. januar 2017 19:44)

Majo, lep komentar, potpuno se slazem. Cinjenice da niste culi za Mikija mi govori dve stvari: 1) mladi ste 2) Mikija nije bilo poslednjih 25 godina u kojima se mnogi kriterijumi (narocito u muzici) poremetili. U takvim vremenima i on se propio, i glas mu je oslabio (pevao je tri i po oktave), ali je ocigledno i dalje dobro igrao sah.
Njegov poslednji intervju od maja prosle godine se mogao videti ovde, on govori mnogo o Mikiju kao coveku: https://www.youtube.com/watch?v=Q0KxdQkNB1I

obican covek

pre 7 godina

Imao sam posebnu čast da prisustvujem njegovom, nažalost poslednjem, koncertu u Domu sindikata, pre 4 godine. Tada je Miki proslavio svoj zlatni, 50-i jubilej pevačke karijere. Treba napomenuti, da je on, osim toga što je bio odličan pevač, bio i kantautor. Devedesetih se bavio sizifovim poslom u Udruženju estradnih umetnika, trudećei se da oživi zabavnu i gradsku muziku, da se ponovo uspostavi festival "Beogradsko proleće". Interesantno je pomenuti i da je krajem 1970-ih i početkom 1980-ih bio najpopularnji- pogodite gde? U Dalmaciji!
(Pesnikova gitara-zauvek, 13. januar 2017 17:09)

Nisam iznenadjen njegovom vezom sa Dalmacijom. Imao je predivan tenor koji je tako isao u italijanski stimung koji se gaji u Dalmaciji.

Marija

pre 7 godina

Zao mi je. Ostace i on upamcen kao veoma talentovana osoba, sa pesmama za sva vremena i kao veliki borm. Pocivajte u miru, g. Jevremovicu.

Zlobni cinik

pre 7 godina

Veliki pevač, neka mu je pokoj duši i Bog da mu dušu prosti !
Samo da dodam da bez obzira na to što je rođen i živeo u Valjevu uvek je koristio priliku da pomene da je poreklom iz sela Visoka kod Arilja. Stariji meštani pamte kad je kao klinac sa roditeljima dolazio kod babe i dede na raspust, a prvi komšija Jevremovića su bili roditelji Andrije Ere Ojdanića.

obican covek

pre 7 godina

Iskreno, nikada ga nisam voleo i uvek mi je Djordje Marjanovic bio u svemu bolji.
(janko.pavlovic, 13. januar 2017 18:59)

Mozete biti Djokista, ali ne mozete reci da je bio u svemu bolji - na primer, Djordje nije mogao da peva 3 i po oktave, Miki jeste. Miki je imao najvise nagrada za interpretaciju, dok je Djordje dobijao nagrade publike. Dva razlicita coveka, ali medjusobno veliki prijatelji - o ovom mozete vise cuti u Mikijevom intervjuu za koji sam postirao link u posebnom postu

danko , osijek

pre 7 godina

Tuzna vijest. Dragi susjedi molim Vas da primite moju najiskreniju sucut. Otisla je istinska legenda exyu muzike koju sam uvijek sa zadovoljstvom slusao . Bio je dobar pjevac i dobar covjek.
Porodici izrazavam najdublju sucut.
Pocivao u Miru Bozijem.

Dragan

pre 7 godina

Tužan dan. Odrastao sam i zaljubljivao se uz njegove pesme. Pre 20 godina upoznao sam Mikija. Ne samo da je bio veliki pevač nego i predivan čovek. Saučešće porodici. Zbogom Legendo, neka te anđeli čuvaju.

Red Veteran

pre 7 godina

Bio je na vrhuncu slave i popularnosti u ono divno i dobro vreme sedamdesetih. Obožavali smo njegove pesme. Sećam se njegovog koncerta u mom gradu 1972. godine. Za gošću je imao mladu pevačicu, početnicu, studentkinju iz Sarajeva... Nedu Ukraden.
Prisustvovao sam njegovom koncertu pre 6 godina u jednoj kafani u Čikagu. Divan čovek i zabavljač. Na koncertu je bilo nas pedesetak! Nisam mogao da verujem da je velika legenda Miki čak i ovde gotovo zaboravljen.
Današnja mladež voli neku drugu muziku, meni matorom sasvim neukusna i strana...
Počivaj u miru legendo, andjeli te čuvali.

018

pre 7 godina

Miki Jevremović je bio i jak šahista. Najbolji šahista među pevačima i najbolji pevač među šahistima. Mislim da je imao titulu MK. Saučešće porodici.

Nikola

pre 7 godina

Citam ovde imena poput Mikija Jevremovica, Djordja Marjanovica, Bobe Stefanovica, Arsena Dedica i iako sa muzikom koju su interpretirali nikada nisam imao nekih emocionalnih dodira, bole me vesti o odlasku ovih ljudi. Vrteli su se non-stop na radiju, televiziji, bilo je nemoguce ne videti ih ili ne cuti...tako su se svakom od nas urezali u pamcenje, voleli njihovu muziku ili ne. Pre par godina, na jednom od odmora u Srbiji, kupim CD sa najvecim hitovima od Leo Martina; odusevio sam se. A samo kad se setim kako sam tog istog Leo Martina "prezirao". Tog dana kupim jos Indekse, hitove od Korni grupe, Fosile i ne secam se vise sta jos. Najezio sam se (u pozitivnom smislu) od te muzike, a neke pesme su mi naterale suze u oci. Izgleda da sam pod "stare dane" (58 godina) postao sentimentalan prema jugo popu. Imam sina, 22 godine "starog", voli muziku kao i ja. Kaze on kad smo preslusali Leo Martina: "Cale bre, ovo je dobro, ovaj peva kao Tom Dzons, a tek tekstovi bre, super". I tad meni padose na pamet Arsen Dedic, Boba Stefanovic...Miki Jevremovic. Sad krecem u potragu za muzikom tih ljudi. Hardrok ionako vise ne mogu da slusam..."ostarelo se".

Milence

pre 7 godina

Otišle su skoro sve ex-yu zvezde. Odlaze i naši prijatelji. Ja neću imati s kim ostati mlad kad svi odete... i ta mladost će mi teško pasti...

miletrans

pre 7 godina

@ Milence

Mojoj generaciji (četrdeseta kuca na vrata) je ta izjava najpoznatija iz crtanog filma kada Duško Dugouško traži autogram od Đovani Jocića pa mu upravo to kaže i da dinami umesto olovke. To je onaj crtani "Leopold... Leopold... Leopold" Možda nije mesto za crtane filmove, ali veliki MIKI bi prvi u ovakvoj situaciji ispričao neku dobru šalu. Počivajte u miru gospodine Jevremoviću!

Petar

pre 7 godina

Ode još jedan iz onog pristojnog vremena u kojem je bilo lepo biti živ...ostala samo sećanja, naravno nama koji ih imamo. Ovi mlađi, ni to...

perakojitećera

pre 7 godina

Naklon do zemlje.Istinski gospodin, odličan zabavljač ,veliki pevač, i normalan čovek.Počivajte u miru,gospodine Jevremović :-(

perakojitećera

pre 7 godina

Istinski gospodin.Odličan zabavljač, veliki pevač, normalan čovek.
Počivajte u miru gospodine Jevremoviću.Hvala vam zauvek! :-(

Whatever

pre 7 godina

Nažalost to je bilo neminovno jer se retko ko oporavi od jakog mozdanog udara nakon kome. I ako se probudis ostajes invalid. Moja mama je nedavno umrla nakon 3 meseca kome i znalo se da nema neke sanse. No dodatno tome je doprinelo uzasno stanje srpskih bolnica i neadekvatna zdravstvena zastita. Pocivao u miru.

megatronman

pre 7 godina

Jako sam tužan. Bio sam u njegovom fan klubu i on mi je poslao potpisanu fotografiju. To mi je bila prva od nekog slavnog. Miki je bio veliki pjevač.

mladen.ba

pre 7 godina

Bio si jedan od omiljenih pjevaca mog oca koji me je "zarazio" tobom jos kao dijete. Hvala mu na tome a hvala i tebi Umjetnice. Vjecna ti slava.

Zlatko

pre 7 godina

Dragi moj Miki, odrastao sam uz tvoje pesme, slušao kad mi je bilo lepo I kada sam bio tužan. Potpisao si dve LP ploče, prišao ti je dečak od deset godina pre jednog kocerta i pomilovao si me po glavi. Otišli su Kemal, Arsen, Boba, sada i Miki. Iza vas gospodo ostaje jedna velika praznina kada više nema lepote i kreacije. Vaše se pesme prepevavaju i to će biti budućnost muzike na ovim prostorima. Neka ti je laka zemlja i počivaj u miru jer si iza sebe ostavio mnogo! Dragi Miki!

Maximus

pre 7 godina

Tuzan zbog cinjenice da je sve vise junaka iz detinjstva otislo na vecni pocinak.Velika zvezda ex YU koja je zivela zadnje svoje godine na marginama drustva i verovatno egzistencije.
Pocivaj u miru Legendo, saucesce porodici i svima koji su danas tuzni.

botic

pre 7 godina

Zasto ovoliki minus u ovo slucaju?Svaka poruka prepuna emocija i iskrenog saucesca,muzika ne zna za granice,naciju i veru.Zbogom muzicki velemajstore,zbogom muziko moje mladosti!Saucesce. porodici.

милутин91

pre 7 godina

Оде још једна громада,нажалост млађима непозната.Ко се није бар једном напио на његову "Пијем "{кафанска химна са обавезним разбијањем чаша}или
заволео бузуки....

MIka

pre 7 godina

Dragi Miki , bio si veliki pevac i covek. Uvek skroman, prijatan i pravi prijatelj.
Bio si deo moje mladosti, ulepsao si mi puno lepih treunutaka da budu jos lepsi.Sa tvojim odlaskom odlazi i deo mene.Hvala ti za sve , saljem ti poslednji pozdrav i Saucesce tvojoj porodici.Crnjanski jednom rece - nema smrti, ima seoba. Ako je to tacno mozda jos jednom nekad, negde u drugoj dimenziji zapevamo zajedno kao nekad Crveno Vino i popijemo po koji spricer.Bio si laf , hvala ti na tome jos jednom.

Superhik

pre 7 godina

Impresivnom muzickom delu Mikija Jevremovica, znanom ceo moj zivot, pridruzujem I novu fascinaciju njegovim datumom rodjenja,za koju sam, nazalost, saznao iz Vase tuzne vesti.

Marija

pre 7 godina

Hvala za cetiri najbolje pjesme:
Jedna soba s pogledom na more
Juce sam sreo nju
Kada me jednom ne bude bilo
Ako jednom vidis Mariju

Saša

pre 7 godina

Sećam se partije šaha sa Mikijem u Šah klubu u Valjevu. Miki već velika muzička zvezda a ja klinac koji se šetka po Valjevu na raspustu. Vidim Šah klub, opuštena atmosfera, udjem, kad ono Miki Jevremović a nisam ni znao da je Valjevac. I lepo me sav nasmejan i kao da mi je neki rodjak sa kojim se odavno nisam video, čovek tu pita "majstore, igraœ? može partija?". Neću zaboraviti kako smo se ispričali i smejali uz sok od maline dok je, videvši moje znanje šaha, puštao partiju. Divan čovek. Saučešće poridici.

Goran

pre 7 godina

Nad morem već polako pada noć,
poneki galeb umorno se javi.
Vjetar u lišću šumi srce se tugom puni,
suza u oku mom se plavi.

Vetar u lišću šumi srce se tugom puni,
suza u oku mom se plavi.

Ja noćas nekog trebam,
nekog da bol mu pričam,
da mu se poverim sad ko' drugu.

Pesnikova gitara-zauvek

pre 7 godina

Imao sam posebnu čast da prisustvujem njegovom, nažalost poslednjem, koncertu u Domu sindikata, pre 4 godine. Tada je Miki proslavio svoj zlatni, 50-i jubilej pevačke karijere. Treba napomenuti, da je on, osim toga što je bio odličan pevač, bio i kantautor. Devedesetih se bavio sizifovim poslom u Udruženju estradnih umetnika, trudećei se da oživi zabavnu i gradsku muziku, da se ponovo uspostavi festival "Beogradsko proleće". Interesantno je pomenuti i da je krajem 1970-ih i početkom 1980-ih bio najpopularnji- pogodite gde? U Dalmaciji!

Zuba

pre 7 godina

Crni kofer i gitara moja dobra dva drugara, crni kofer i gitara i u dzepu nesto para, i to je sve sto mi treba pa cu stici na kraj neba, na kraj zvezdaaaa.
Hvala za divne stihove,vecna zvezdo muzickog neba.

маркеђани

pre 7 godina

Почивај у миру Мики, легендо шлагера и једног лепшег и бољег времена. Живиш у својим песмама!

Marko

pre 7 godina

Miki je legenda slagera bivse Juge, a ostale su divne pesme iza njega danas malo zaboravljene na zalost ali prelepe, na boljem si mestu sada Maestro, pozdravi nam tamo sve legende kojima se pridruzujes u beskonacnosti !

Slavica

pre 7 godina

Mom dragom Idolu,mom Mikiju koji je obiljezio moju mladost svojim predivnim pjesmama i glasom.Rastuzila me vijest da si otisao da te nema...Tvoje divne pjesme tvoj glas osjecala sam kao "melem"za dusu. Znao si me rastuziti i razveseliti tvojim stihovima i probuditi najsilnije emocije...Zalim veceras i placem uz tvoju pjesmu"Kada me vise nebude bilo"....Otisao si ali tvoje osjecajne prelijepe pjesme ostaju svima nama ciju si mladost uljepsao svojim stihovima. Pokoj ti dusi Miki a tvojoj porodici iskreno saucesce. Tvoja obozavateljka kojoj si u srcu i dusi bio i ostao cio moj zivot.

NeferBoobie

pre 7 godina

Voleo je svoj grad Valjevo, ali je retko nastupao, poslednji put sam ga video na ulici pre par godina kako priča sa komšijama i prijateljima kao da nilada nije ni odlazio odavde. Sasvim običan čovek, nikada nije dramio zvezdu. Nažalost godine boemskog života su ga koštale zdravlja i skratile život. Ostaće u lepom sećanju svojih sugrađana, uključujući i nižepotpisanog.
Hvala i zbogom legendo!

Sasa Trajkovic

pre 7 godina

Potpuno nezapazeno valjda su predsednicki izbori vasznija vest u medijima, sramota kako se mi kao drustvo odnosimo prema ljudima koji su obelezili svojom umetnoscu nase zivote.
Saucesce porodici i veliko hvala za iskrene emocije i strast kojim nas je podario u svojim pesmama.

Jelena Jevtic

pre 7 godina

Sezdesetih godina pojavljuje se mlad, obrazovan, pevac sa finim manirima Miki Jevremovic Vartex , nas valjevac. Pesma "Mama" uzdigla ga je na sam vrh nase muzicke scene. Postaje slavni pevac, svetskog renomea. Danas mi, njegovi mikisti, u suzama ga se secamo uz pesmu " Ako jednom vidis Mariju ". Neka andjeli budu uz tebe.Pocivaj u miru. Saucesce njegovoj deci od jedne Jelene.