Četvrtak, 12.01.2017.

07:39

Indeks: Kolinda pola sata trkeljala o ustašama i Srbiji

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović gostovala je u emisiji “Iza zavese“. Portal Indeks.hr piše da je njeno gostovanje sažeto u jednu reč – “ništa“.

Izvor: index.hr

Indeks: Kolinda pola sata trkeljala o ustašama i Srbiji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

47 Komentari

Sortiraj po:

Komša

pre 7 godina

Trkeljati se kod nas koristi kao "preturati" ili " pretresati,pregledati" .Možda je kod Hrvata drugačije.
Prava reč kod nas bi bila "trtljati" ili "brbljati" .
Bilo kako bilo i Hrvati i mi zaslužujemo jedni druge kada smo posle Josipovića i Tadića izabrali ovo da nas predstavlja.
Nema laži - to smo što smo.

Klark Kent

pre 7 godina

Bez obzira šta je pričala, izraz "trkeljala" je baš književni. Svaka čast za profesionalizam.
(Ja, 12. januar 2017 09:06) Očigledno nisi upoznat sa načinom rada portala Index. Njihovi tekstovi su do srži neposredni, piše se bez ikakvog ustručavanja a stvari se uvek nazivaju pravim imenom, baš kao ovo "trkeljanje". Ja lično, kao njihov kolega, podržavam ovaj stil koji možda jeste malo nekonvencionalan za današnje novinarstvo ali zato stanje stvari dočarava na najbolji mogući način. Meni lično neuporedivo više smeta pisanje Blica, Informera, Kurira i ostalih "nazovi" novina. Index uvek rado čitam. Da ne govorim da kod njih ne postoji C od cenzure za razliku od svih naših medija, gde ti i komentare ispod vesti cenzurišu.

sale

pre 7 godina

Ima nešto u balkanskim glasačima, nešto što je jače od njihovog razuma i njihove koristi, pa stalno glasaju za najlošije kandidate.
Zato Balkan, iako po svemu bogomdan, celu svoju istoriju samo trpi i pati.
Ali tako uvek biva sa kada se najlošije bira, nema drugog ishoda...
(Danilo, 12. januar 2017 08:42)

Na žalost još je gore, a ti se samo tešiš misleći da "ima teorije, ali nije bilo šanse ": kog god kandidata da izabereš, on će postati loša vlast, sistem nam je takav da sistematski korumpira svakog. Imali smo mi i dobre kandidate nekada, svaki put smo duvali u prste posle toga.

U demokratiji sve može da se razj..e: nova ekipa je slobodna da izmeni sve zakone, ako si u nekom trenutku imao udar inspiracije i doneo zakone koji su malo popravili stvari, to ti nije ništa sigurno, novi mandat, novi zakoni.

Znači, nema magičnog rešenja jednom i za svagda, nego samo polako, polako da pamet dođe svima iz d. u g. i da se tu zadrži tokom više generacija, ali čim bude malo dobro jedno vreme, udari amnezija ...

mm89

pre 7 godina

Ne mogu da verujem šta oni rade,a još se narod pali. Ljudi,pa vidite valjda da nemamo ni za hleb više,a oni nam skreću pažnju sa Hrvatskom,isto tako i ova Kolinda njima za nas. Tako je najlakse da se skrene pažnja od teške situacije,palite narod da se mrzi,kradete nenormalno,umesto da poradite malo na boljitku života običnog gradjanina!

Petar

pre 7 godina

Balkan nije geografski pojam, već stanje duha. Ko želi nešto više od večno uzavrlog mesa na ovim prostorima...pa, planeta je stvarno velika, a vaš život je samo jedan.

Stiv

pre 7 godina

Hrvatski novinari bar smeju da iznose svoj stav o njoj. Zamislite ovde da Blic ili neki priznati portal pisu nesto lose o Vucicu, odmah bi ga zatvorili.

Sion

pre 7 godina

Na zalost opet Balkanspa posla, mislim da su najveci problemi na Balkanu odlazak mladih, nemastina, huskanje jedni protiv drugih. Elite na Balkanu nemaju prespektive da poboljsaju situaciju u regionu, pa se igraju sami sa sobom i bacaju prasinu u oci svopstvenih naroda. Na kraju ce ostati samo stari i siromastvo, a daleko od tog cilja i nismo.
U komentarima vidim toliku mrznju i prezir da li je Hrvat ili je Srbin, i sram me je toga, sta je bilo bilo je, potrebno je ici napred potrebno je pricati o buducnosti a ne o proslosti, gledajuci Srbijanske i Hrvatske medie sve nesto proslost, proslost, mislim da smo mi mladi zatocenici nase proslosti, zato necemo nigde dogurati. gade mi se nacionalisti, oni nisu patriote, patriote vole svoju zemlju, pokazuju postovanje prema svojim susedima. Znam da je 80tih i 90tih bilo svega i svacega, ali sada je 2017ta, pustite mlade da rade, da nas vode ka tom nekom boljem zivotu, da ga ne traze po inozemstvu. Ukratko ostavite nas na miru sa prosloscu. Za kraj citiracu Cicerona - Vracanje u proslost unistava buducnost.

Ivan

pre 7 godina

Vidim da ima dosta onih koji su u zabludi. Jedna od njih je da je Kolinda predstavnica neke desnice. Desnica u RH ne postoji. Tj. postoji, ali nemaju NITI JEDNOG zastupnika u parlamentu! Za razliku od Srbije. I Kolinda ima uvijek vrlo odmjerene izjave, ali one koje pogađaju bit stvari.
Kao ona:"Ako Srbija misli da će prije u EU ako stalno ponavlja da je RH fašistička, neće." Oni koji se ne slažu sa izjavom, neka promisle još jednom.
O portalu Index najbolje govore ovakvi tekstovi. Možete pročitati cijeli tekst, a da pri tome nemate pojma što je u stvari Kolinda govorila. Dobili ste samo njihov politički obojeni stav bez sadržaja. A njega sam znao i prije čitanja teksta. Tko voli takvo novinarstvo je onaj koji voli razgovor bez argumenata. I da mu svi klimaju glavom dok govori.
Ja volim razgovor argumentima i zato dolazim čitati vijesti na B92. Iako su ovdje najčešće zanimljiviji komentari od vijesti.

n33l1x

pre 7 godina

Ma to šta Koljinda cijelo vrijeme trkelja gluposti po javnoj televiziji, i voditelju kojeg su si sami HDZ-ovci postavili tamo da imaju kod koga gostovat, vam normalan dio nacije niti ne doživljava nego se iskreno zgraža jer ne vjeruje u kakvoj državi žive. vjerujte mi, nju vam podržava, a i sam HDZ, mahom neobrazovan i zadrt dio HR, samo onda dolazimo do činjenice koliko takvih ima ako uredno stalno pobjeđuju na izborima a nazadit će nas još i više nego u Sanaderovo vrijeme ogromne pljačke i rasprodaje svega. pa će za to sve biti krivi srbi, komunisti itd. a ne oni sami. okrenimo se budućnosti, razvoju i prijateljstvu jer od ovoga nitko nema koristi. pozz iz HR.

KliftonToni

pre 7 godina

Kolindu u Hrvatskoj podrzavaju iskljucivo neobrazovani ekstremi, nesto slicno kao šešelja u srbiji
(Mile, 12. januar 2017 09:31) # Link komentara

Шешеља подржава 5% Србије. Колинду је изгласало бар 50% гласача Хрватске. Да ли си ти то управо назвао 50% Хрвата необразованим шешељоликим екстремима? Миле, Миле...ти опет идеш против транзиције....

Pedu

pre 7 godina

Čast RETKIM izuzecima, ali oni na nacionalnom nivou imaju kompleks više vrednosti.
Nismo ni mi bolji, ali oni su to podigli na sasvim drugi nivo.

NBGD

pre 7 godina

Na sve strane idioti,a narodu sve teze i teze. Pricaju nam price kao da smo deca,a mi jos gori pa slusamo. Ne znam ko je gori,dal oni koji su obezbedili svoje zadnjice i sada ti prosipaju pricu ili mi koji dajemo istu tu zadnjicu nebi li pregurali nekako i slusamo ih i verujemo im.

leptirica

pre 7 godina

Tako to rade nezavisne novine. Voleo bih da vidim jedan ovakav tekst u srpskim novinama nakon Vučićevog gostovanja.
(dr Evil, 12. januar 2017 09:13)

Haha ,daleko od toga da smatram Kolindu odličnom predsjednicom,zapravo stavljam ju u kategoriju sa vašim Tomom,samo malo obrazovanija,ali index nisu nezavisne novine otkako im je Milanovic otpisao vise milijunske dugove prema državi. Od tada nema tekstova o katastrofalnoj Milanovicevoj vladi i bave se isključivo HDZ-OM. Nema nezavisnih medija,ima samo manje i više pristranih.

To je to

pre 7 godina

Moram da priznam da mi retko, skoro nikada me pricamo o njima.
Daleko od toga da volim nase "diplomce" na vlasti ali stvarno se ne secam da ih neko spominje.
Osim Vulina ali on se ne racuna...

pera

pre 7 godina

Hahahahaha!!!
Odavno bolji tekst nisam procitao, nego sto je ovaj sa indeksa.
Stvarno vise sjasite sa tim nacionalistickim trkeljisanjima, zarad tudjih prepucavanja. (i srbi i hrvati)
Prosto mi je neverovatno koliko se u poslednjih par godina, na silu pokusava region gurnuti ponovo u neke sukobe, zarad valjda potreba velikih... I to od strane politickih "elita" u samom regionu.
Jasno je meni da smo svi ovde obicne kolonijice... Al bar malo probajte da nas iskulirate sa s...njima...

Neko iz mase

pre 7 godina

"Na sve strane idioti,a narodu sve teze i teze. Pricaju nam price kao da smo deca,a mi jos gori pa slusamo. Ne znam ko je gori,dal oni koji su obezbedili svoje zadnjice i sada ti prosipaju pricu ili mi koji dajemo istu tu zadnjicu nebi li pregurali nekako i slusamo ih i verujemo im.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (NBGD, 12. januar 2017 09:04)"

Poentirao si već u prvoj rečenici. Upravo ti koji se nalaze "na sve strane" čine gro ovog naroda. Dakle i biće sve teže i teže.

Lanmi

pre 7 godina

Pre svega valjalo bi da mi objavite jednom komentar!
Sto se tice Indexa valjalo bi da ima neka medijska kuca tako da komentarise nase politicare kada pocnu da TRAKELJAJU o komsijama. U hrvatskoj smo bili svedoci da je Milanovic izgubio izbore jer je takodje imao bezveznu retoriku tokom kampanje. Da li ce nase politicare poceti jednom da kosta to TRAKELJISANJE o drugima a ne o ekonomiji i stanju u zemlji. Balkanu je dosta ratova i svi narodi zele samo da zive bolje. Nasi se igraju sa Dodikom i koriste trenutnu situaciju i preokupaciju evrope i amerike oko drugih stvari, ali moraju znati da ce doci opet na red da ih biju po usima cim rese te probleme.

masak

pre 7 godina

Meni nije jasno zasto su hrvati toliko optereceni srbima (dobro,jasno mi je,ali ajde kao da nije) ali hteli su svoju drzavu,sada je imaju,zar nemaju nesto pametnije da rade i pricaju nego o nama

Perax

pre 7 godina

Hajde sad da mastamo da i mi imamo portal koji cita pola nacije a koji bi na slican nacin kritikovao naseg kneza. Ako je zasluzio, naravno ;)

1€ satnica srpskih radnika

pre 7 godina

A braćo Hrvati, i vi ste u fazonu da nas malo *** u zdrav mozak i vaši i naši. Drago mi je. Bolje da se spustimo na zemlju i jedni i drugi i da sarađujemo koliko god je moguće.

...

pre 7 godina

Da vidim da kod nas neki veliki medij napravi ovakav izveštaj o nekom iz vlasti, bilo koje. Da ne pominjem što im na izborima poslednjih deset godina uvek iskoči neko novo ime

Danilo

pre 7 godina

Ima nešto u balkanskim glasačima, nešto što je jače od njihovog razuma i njihove koristi, pa stalno glasaju za najlošije kandidate.
Zato Balkan, iako po svemu bogomdan, celu svoju istoriju samo trpi i pati.
Ali tako uvek biva sa kada se najlošije bira, nema drugog ishoda...

To je to

pre 7 godina

Moram da priznam da mi retko, skoro nikada me pricamo o njima.
Daleko od toga da volim nase "diplomce" na vlasti ali stvarno se ne secam da ih neko spominje.
Osim Vulina ali on se ne racuna...

pera

pre 7 godina

Hahahahaha!!!
Odavno bolji tekst nisam procitao, nego sto je ovaj sa indeksa.
Stvarno vise sjasite sa tim nacionalistickim trkeljisanjima, zarad tudjih prepucavanja. (i srbi i hrvati)
Prosto mi je neverovatno koliko se u poslednjih par godina, na silu pokusava region gurnuti ponovo u neke sukobe, zarad valjda potreba velikih... I to od strane politickih "elita" u samom regionu.
Jasno je meni da smo svi ovde obicne kolonijice... Al bar malo probajte da nas iskulirate sa s...njima...

Perax

pre 7 godina

Hajde sad da mastamo da i mi imamo portal koji cita pola nacije a koji bi na slican nacin kritikovao naseg kneza. Ako je zasluzio, naravno ;)

masak

pre 7 godina

Meni nije jasno zasto su hrvati toliko optereceni srbima (dobro,jasno mi je,ali ajde kao da nije) ali hteli su svoju drzavu,sada je imaju,zar nemaju nesto pametnije da rade i pricaju nego o nama

Danilo

pre 7 godina

Ima nešto u balkanskim glasačima, nešto što je jače od njihovog razuma i njihove koristi, pa stalno glasaju za najlošije kandidate.
Zato Balkan, iako po svemu bogomdan, celu svoju istoriju samo trpi i pati.
Ali tako uvek biva sa kada se najlošije bira, nema drugog ishoda...

...

pre 7 godina

Da vidim da kod nas neki veliki medij napravi ovakav izveštaj o nekom iz vlasti, bilo koje. Da ne pominjem što im na izborima poslednjih deset godina uvek iskoči neko novo ime

Pedu

pre 7 godina

Čast RETKIM izuzecima, ali oni na nacionalnom nivou imaju kompleks više vrednosti.
Nismo ni mi bolji, ali oni su to podigli na sasvim drugi nivo.

Lanmi

pre 7 godina

Pre svega valjalo bi da mi objavite jednom komentar!
Sto se tice Indexa valjalo bi da ima neka medijska kuca tako da komentarise nase politicare kada pocnu da TRAKELJAJU o komsijama. U hrvatskoj smo bili svedoci da je Milanovic izgubio izbore jer je takodje imao bezveznu retoriku tokom kampanje. Da li ce nase politicare poceti jednom da kosta to TRAKELJISANJE o drugima a ne o ekonomiji i stanju u zemlji. Balkanu je dosta ratova i svi narodi zele samo da zive bolje. Nasi se igraju sa Dodikom i koriste trenutnu situaciju i preokupaciju evrope i amerike oko drugih stvari, ali moraju znati da ce doci opet na red da ih biju po usima cim rese te probleme.

NBGD

pre 7 godina

Na sve strane idioti,a narodu sve teze i teze. Pricaju nam price kao da smo deca,a mi jos gori pa slusamo. Ne znam ko je gori,dal oni koji su obezbedili svoje zadnjice i sada ti prosipaju pricu ili mi koji dajemo istu tu zadnjicu nebi li pregurali nekako i slusamo ih i verujemo im.

1€ satnica srpskih radnika

pre 7 godina

A braćo Hrvati, i vi ste u fazonu da nas malo *** u zdrav mozak i vaši i naši. Drago mi je. Bolje da se spustimo na zemlju i jedni i drugi i da sarađujemo koliko god je moguće.

Petar

pre 7 godina

Balkan nije geografski pojam, već stanje duha. Ko želi nešto više od večno uzavrlog mesa na ovim prostorima...pa, planeta je stvarno velika, a vaš život je samo jedan.

Klark Kent

pre 7 godina

Bez obzira šta je pričala, izraz "trkeljala" je baš književni. Svaka čast za profesionalizam.
(Ja, 12. januar 2017 09:06) Očigledno nisi upoznat sa načinom rada portala Index. Njihovi tekstovi su do srži neposredni, piše se bez ikakvog ustručavanja a stvari se uvek nazivaju pravim imenom, baš kao ovo "trkeljanje". Ja lično, kao njihov kolega, podržavam ovaj stil koji možda jeste malo nekonvencionalan za današnje novinarstvo ali zato stanje stvari dočarava na najbolji mogući način. Meni lično neuporedivo više smeta pisanje Blica, Informera, Kurira i ostalih "nazovi" novina. Index uvek rado čitam. Da ne govorim da kod njih ne postoji C od cenzure za razliku od svih naših medija, gde ti i komentare ispod vesti cenzurišu.

Stiv

pre 7 godina

Hrvatski novinari bar smeju da iznose svoj stav o njoj. Zamislite ovde da Blic ili neki priznati portal pisu nesto lose o Vucicu, odmah bi ga zatvorili.

KliftonToni

pre 7 godina

Kolindu u Hrvatskoj podrzavaju iskljucivo neobrazovani ekstremi, nesto slicno kao šešelja u srbiji
(Mile, 12. januar 2017 09:31) # Link komentara

Шешеља подржава 5% Србије. Колинду је изгласало бар 50% гласача Хрватске. Да ли си ти то управо назвао 50% Хрвата необразованим шешељоликим екстремима? Миле, Миле...ти опет идеш против транзиције....

leptirica

pre 7 godina

Tako to rade nezavisne novine. Voleo bih da vidim jedan ovakav tekst u srpskim novinama nakon Vučićevog gostovanja.
(dr Evil, 12. januar 2017 09:13)

Haha ,daleko od toga da smatram Kolindu odličnom predsjednicom,zapravo stavljam ju u kategoriju sa vašim Tomom,samo malo obrazovanija,ali index nisu nezavisne novine otkako im je Milanovic otpisao vise milijunske dugove prema državi. Od tada nema tekstova o katastrofalnoj Milanovicevoj vladi i bave se isključivo HDZ-OM. Nema nezavisnih medija,ima samo manje i više pristranih.

n33l1x

pre 7 godina

Ma to šta Koljinda cijelo vrijeme trkelja gluposti po javnoj televiziji, i voditelju kojeg su si sami HDZ-ovci postavili tamo da imaju kod koga gostovat, vam normalan dio nacije niti ne doživljava nego se iskreno zgraža jer ne vjeruje u kakvoj državi žive. vjerujte mi, nju vam podržava, a i sam HDZ, mahom neobrazovan i zadrt dio HR, samo onda dolazimo do činjenice koliko takvih ima ako uredno stalno pobjeđuju na izborima a nazadit će nas još i više nego u Sanaderovo vrijeme ogromne pljačke i rasprodaje svega. pa će za to sve biti krivi srbi, komunisti itd. a ne oni sami. okrenimo se budućnosti, razvoju i prijateljstvu jer od ovoga nitko nema koristi. pozz iz HR.

Ivan

pre 7 godina

Vidim da ima dosta onih koji su u zabludi. Jedna od njih je da je Kolinda predstavnica neke desnice. Desnica u RH ne postoji. Tj. postoji, ali nemaju NITI JEDNOG zastupnika u parlamentu! Za razliku od Srbije. I Kolinda ima uvijek vrlo odmjerene izjave, ali one koje pogađaju bit stvari.
Kao ona:"Ako Srbija misli da će prije u EU ako stalno ponavlja da je RH fašistička, neće." Oni koji se ne slažu sa izjavom, neka promisle još jednom.
O portalu Index najbolje govore ovakvi tekstovi. Možete pročitati cijeli tekst, a da pri tome nemate pojma što je u stvari Kolinda govorila. Dobili ste samo njihov politički obojeni stav bez sadržaja. A njega sam znao i prije čitanja teksta. Tko voli takvo novinarstvo je onaj koji voli razgovor bez argumenata. I da mu svi klimaju glavom dok govori.
Ja volim razgovor argumentima i zato dolazim čitati vijesti na B92. Iako su ovdje najčešće zanimljiviji komentari od vijesti.

Sion

pre 7 godina

Na zalost opet Balkanspa posla, mislim da su najveci problemi na Balkanu odlazak mladih, nemastina, huskanje jedni protiv drugih. Elite na Balkanu nemaju prespektive da poboljsaju situaciju u regionu, pa se igraju sami sa sobom i bacaju prasinu u oci svopstvenih naroda. Na kraju ce ostati samo stari i siromastvo, a daleko od tog cilja i nismo.
U komentarima vidim toliku mrznju i prezir da li je Hrvat ili je Srbin, i sram me je toga, sta je bilo bilo je, potrebno je ici napred potrebno je pricati o buducnosti a ne o proslosti, gledajuci Srbijanske i Hrvatske medie sve nesto proslost, proslost, mislim da smo mi mladi zatocenici nase proslosti, zato necemo nigde dogurati. gade mi se nacionalisti, oni nisu patriote, patriote vole svoju zemlju, pokazuju postovanje prema svojim susedima. Znam da je 80tih i 90tih bilo svega i svacega, ali sada je 2017ta, pustite mlade da rade, da nas vode ka tom nekom boljem zivotu, da ga ne traze po inozemstvu. Ukratko ostavite nas na miru sa prosloscu. Za kraj citiracu Cicerona - Vracanje u proslost unistava buducnost.

Neko iz mase

pre 7 godina

"Na sve strane idioti,a narodu sve teze i teze. Pricaju nam price kao da smo deca,a mi jos gori pa slusamo. Ne znam ko je gori,dal oni koji su obezbedili svoje zadnjice i sada ti prosipaju pricu ili mi koji dajemo istu tu zadnjicu nebi li pregurali nekako i slusamo ih i verujemo im.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (NBGD, 12. januar 2017 09:04)"

Poentirao si već u prvoj rečenici. Upravo ti koji se nalaze "na sve strane" čine gro ovog naroda. Dakle i biće sve teže i teže.

Komša

pre 7 godina

Trkeljati se kod nas koristi kao "preturati" ili " pretresati,pregledati" .Možda je kod Hrvata drugačije.
Prava reč kod nas bi bila "trtljati" ili "brbljati" .
Bilo kako bilo i Hrvati i mi zaslužujemo jedni druge kada smo posle Josipovića i Tadića izabrali ovo da nas predstavlja.
Nema laži - to smo što smo.

mm89

pre 7 godina

Ne mogu da verujem šta oni rade,a još se narod pali. Ljudi,pa vidite valjda da nemamo ni za hleb više,a oni nam skreću pažnju sa Hrvatskom,isto tako i ova Kolinda njima za nas. Tako je najlakse da se skrene pažnja od teške situacije,palite narod da se mrzi,kradete nenormalno,umesto da poradite malo na boljitku života običnog gradjanina!

sale

pre 7 godina

Ima nešto u balkanskim glasačima, nešto što je jače od njihovog razuma i njihove koristi, pa stalno glasaju za najlošije kandidate.
Zato Balkan, iako po svemu bogomdan, celu svoju istoriju samo trpi i pati.
Ali tako uvek biva sa kada se najlošije bira, nema drugog ishoda...
(Danilo, 12. januar 2017 08:42)

Na žalost još je gore, a ti se samo tešiš misleći da "ima teorije, ali nije bilo šanse ": kog god kandidata da izabereš, on će postati loša vlast, sistem nam je takav da sistematski korumpira svakog. Imali smo mi i dobre kandidate nekada, svaki put smo duvali u prste posle toga.

U demokratiji sve može da se razj..e: nova ekipa je slobodna da izmeni sve zakone, ako si u nekom trenutku imao udar inspiracije i doneo zakone koji su malo popravili stvari, to ti nije ništa sigurno, novi mandat, novi zakoni.

Znači, nema magičnog rešenja jednom i za svagda, nego samo polako, polako da pamet dođe svima iz d. u g. i da se tu zadrži tokom više generacija, ali čim bude malo dobro jedno vreme, udari amnezija ...

Ivan

pre 7 godina

Vidim da ima dosta onih koji su u zabludi. Jedna od njih je da je Kolinda predstavnica neke desnice. Desnica u RH ne postoji. Tj. postoji, ali nemaju NITI JEDNOG zastupnika u parlamentu! Za razliku od Srbije. I Kolinda ima uvijek vrlo odmjerene izjave, ali one koje pogađaju bit stvari.
Kao ona:"Ako Srbija misli da će prije u EU ako stalno ponavlja da je RH fašistička, neće." Oni koji se ne slažu sa izjavom, neka promisle još jednom.
O portalu Index najbolje govore ovakvi tekstovi. Možete pročitati cijeli tekst, a da pri tome nemate pojma što je u stvari Kolinda govorila. Dobili ste samo njihov politički obojeni stav bez sadržaja. A njega sam znao i prije čitanja teksta. Tko voli takvo novinarstvo je onaj koji voli razgovor bez argumenata. I da mu svi klimaju glavom dok govori.
Ja volim razgovor argumentima i zato dolazim čitati vijesti na B92. Iako su ovdje najčešće zanimljiviji komentari od vijesti.

To je to

pre 7 godina

Moram da priznam da mi retko, skoro nikada me pricamo o njima.
Daleko od toga da volim nase "diplomce" na vlasti ali stvarno se ne secam da ih neko spominje.
Osim Vulina ali on se ne racuna...

masak

pre 7 godina

Meni nije jasno zasto su hrvati toliko optereceni srbima (dobro,jasno mi je,ali ajde kao da nije) ali hteli su svoju drzavu,sada je imaju,zar nemaju nesto pametnije da rade i pricaju nego o nama

Lanmi

pre 7 godina

Pre svega valjalo bi da mi objavite jednom komentar!
Sto se tice Indexa valjalo bi da ima neka medijska kuca tako da komentarise nase politicare kada pocnu da TRAKELJAJU o komsijama. U hrvatskoj smo bili svedoci da je Milanovic izgubio izbore jer je takodje imao bezveznu retoriku tokom kampanje. Da li ce nase politicare poceti jednom da kosta to TRAKELJISANJE o drugima a ne o ekonomiji i stanju u zemlji. Balkanu je dosta ratova i svi narodi zele samo da zive bolje. Nasi se igraju sa Dodikom i koriste trenutnu situaciju i preokupaciju evrope i amerike oko drugih stvari, ali moraju znati da ce doci opet na red da ih biju po usima cim rese te probleme.

Pedu

pre 7 godina

Čast RETKIM izuzecima, ali oni na nacionalnom nivou imaju kompleks više vrednosti.
Nismo ni mi bolji, ali oni su to podigli na sasvim drugi nivo.

Stiv

pre 7 godina

Hrvatski novinari bar smeju da iznose svoj stav o njoj. Zamislite ovde da Blic ili neki priznati portal pisu nesto lose o Vucicu, odmah bi ga zatvorili.

Komša

pre 7 godina

Trkeljati se kod nas koristi kao "preturati" ili " pretresati,pregledati" .Možda je kod Hrvata drugačije.
Prava reč kod nas bi bila "trtljati" ili "brbljati" .
Bilo kako bilo i Hrvati i mi zaslužujemo jedni druge kada smo posle Josipovića i Tadića izabrali ovo da nas predstavlja.
Nema laži - to smo što smo.

pera

pre 7 godina

Hahahahaha!!!
Odavno bolji tekst nisam procitao, nego sto je ovaj sa indeksa.
Stvarno vise sjasite sa tim nacionalistickim trkeljisanjima, zarad tudjih prepucavanja. (i srbi i hrvati)
Prosto mi je neverovatno koliko se u poslednjih par godina, na silu pokusava region gurnuti ponovo u neke sukobe, zarad valjda potreba velikih... I to od strane politickih "elita" u samom regionu.
Jasno je meni da smo svi ovde obicne kolonijice... Al bar malo probajte da nas iskulirate sa s...njima...

KliftonToni

pre 7 godina

Kolindu u Hrvatskoj podrzavaju iskljucivo neobrazovani ekstremi, nesto slicno kao šešelja u srbiji
(Mile, 12. januar 2017 09:31) # Link komentara

Шешеља подржава 5% Србије. Колинду је изгласало бар 50% гласача Хрватске. Да ли си ти то управо назвао 50% Хрвата необразованим шешељоликим екстремима? Миле, Миле...ти опет идеш против транзиције....

1€ satnica srpskih radnika

pre 7 godina

A braćo Hrvati, i vi ste u fazonu da nas malo *** u zdrav mozak i vaši i naši. Drago mi je. Bolje da se spustimo na zemlju i jedni i drugi i da sarađujemo koliko god je moguće.

...

pre 7 godina

Da vidim da kod nas neki veliki medij napravi ovakav izveštaj o nekom iz vlasti, bilo koje. Da ne pominjem što im na izborima poslednjih deset godina uvek iskoči neko novo ime

Petar

pre 7 godina

Balkan nije geografski pojam, već stanje duha. Ko želi nešto više od večno uzavrlog mesa na ovim prostorima...pa, planeta je stvarno velika, a vaš život je samo jedan.

n33l1x

pre 7 godina

Ma to šta Koljinda cijelo vrijeme trkelja gluposti po javnoj televiziji, i voditelju kojeg su si sami HDZ-ovci postavili tamo da imaju kod koga gostovat, vam normalan dio nacije niti ne doživljava nego se iskreno zgraža jer ne vjeruje u kakvoj državi žive. vjerujte mi, nju vam podržava, a i sam HDZ, mahom neobrazovan i zadrt dio HR, samo onda dolazimo do činjenice koliko takvih ima ako uredno stalno pobjeđuju na izborima a nazadit će nas još i više nego u Sanaderovo vrijeme ogromne pljačke i rasprodaje svega. pa će za to sve biti krivi srbi, komunisti itd. a ne oni sami. okrenimo se budućnosti, razvoju i prijateljstvu jer od ovoga nitko nema koristi. pozz iz HR.

Perax

pre 7 godina

Hajde sad da mastamo da i mi imamo portal koji cita pola nacije a koji bi na slican nacin kritikovao naseg kneza. Ako je zasluzio, naravno ;)

Danilo

pre 7 godina

Ima nešto u balkanskim glasačima, nešto što je jače od njihovog razuma i njihove koristi, pa stalno glasaju za najlošije kandidate.
Zato Balkan, iako po svemu bogomdan, celu svoju istoriju samo trpi i pati.
Ali tako uvek biva sa kada se najlošije bira, nema drugog ishoda...

Sion

pre 7 godina

Na zalost opet Balkanspa posla, mislim da su najveci problemi na Balkanu odlazak mladih, nemastina, huskanje jedni protiv drugih. Elite na Balkanu nemaju prespektive da poboljsaju situaciju u regionu, pa se igraju sami sa sobom i bacaju prasinu u oci svopstvenih naroda. Na kraju ce ostati samo stari i siromastvo, a daleko od tog cilja i nismo.
U komentarima vidim toliku mrznju i prezir da li je Hrvat ili je Srbin, i sram me je toga, sta je bilo bilo je, potrebno je ici napred potrebno je pricati o buducnosti a ne o proslosti, gledajuci Srbijanske i Hrvatske medie sve nesto proslost, proslost, mislim da smo mi mladi zatocenici nase proslosti, zato necemo nigde dogurati. gade mi se nacionalisti, oni nisu patriote, patriote vole svoju zemlju, pokazuju postovanje prema svojim susedima. Znam da je 80tih i 90tih bilo svega i svacega, ali sada je 2017ta, pustite mlade da rade, da nas vode ka tom nekom boljem zivotu, da ga ne traze po inozemstvu. Ukratko ostavite nas na miru sa prosloscu. Za kraj citiracu Cicerona - Vracanje u proslost unistava buducnost.

Klark Kent

pre 7 godina

Bez obzira šta je pričala, izraz "trkeljala" je baš književni. Svaka čast za profesionalizam.
(Ja, 12. januar 2017 09:06) Očigledno nisi upoznat sa načinom rada portala Index. Njihovi tekstovi su do srži neposredni, piše se bez ikakvog ustručavanja a stvari se uvek nazivaju pravim imenom, baš kao ovo "trkeljanje". Ja lično, kao njihov kolega, podržavam ovaj stil koji možda jeste malo nekonvencionalan za današnje novinarstvo ali zato stanje stvari dočarava na najbolji mogući način. Meni lično neuporedivo više smeta pisanje Blica, Informera, Kurira i ostalih "nazovi" novina. Index uvek rado čitam. Da ne govorim da kod njih ne postoji C od cenzure za razliku od svih naših medija, gde ti i komentare ispod vesti cenzurišu.

leptirica

pre 7 godina

Tako to rade nezavisne novine. Voleo bih da vidim jedan ovakav tekst u srpskim novinama nakon Vučićevog gostovanja.
(dr Evil, 12. januar 2017 09:13)

Haha ,daleko od toga da smatram Kolindu odličnom predsjednicom,zapravo stavljam ju u kategoriju sa vašim Tomom,samo malo obrazovanija,ali index nisu nezavisne novine otkako im je Milanovic otpisao vise milijunske dugove prema državi. Od tada nema tekstova o katastrofalnoj Milanovicevoj vladi i bave se isključivo HDZ-OM. Nema nezavisnih medija,ima samo manje i više pristranih.

mm89

pre 7 godina

Ne mogu da verujem šta oni rade,a još se narod pali. Ljudi,pa vidite valjda da nemamo ni za hleb više,a oni nam skreću pažnju sa Hrvatskom,isto tako i ova Kolinda njima za nas. Tako je najlakse da se skrene pažnja od teške situacije,palite narod da se mrzi,kradete nenormalno,umesto da poradite malo na boljitku života običnog gradjanina!

NBGD

pre 7 godina

Na sve strane idioti,a narodu sve teze i teze. Pricaju nam price kao da smo deca,a mi jos gori pa slusamo. Ne znam ko je gori,dal oni koji su obezbedili svoje zadnjice i sada ti prosipaju pricu ili mi koji dajemo istu tu zadnjicu nebi li pregurali nekako i slusamo ih i verujemo im.

Neko iz mase

pre 7 godina

"Na sve strane idioti,a narodu sve teze i teze. Pricaju nam price kao da smo deca,a mi jos gori pa slusamo. Ne znam ko je gori,dal oni koji su obezbedili svoje zadnjice i sada ti prosipaju pricu ili mi koji dajemo istu tu zadnjicu nebi li pregurali nekako i slusamo ih i verujemo im.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (NBGD, 12. januar 2017 09:04)"

Poentirao si već u prvoj rečenici. Upravo ti koji se nalaze "na sve strane" čine gro ovog naroda. Dakle i biće sve teže i teže.

sale

pre 7 godina

Ima nešto u balkanskim glasačima, nešto što je jače od njihovog razuma i njihove koristi, pa stalno glasaju za najlošije kandidate.
Zato Balkan, iako po svemu bogomdan, celu svoju istoriju samo trpi i pati.
Ali tako uvek biva sa kada se najlošije bira, nema drugog ishoda...
(Danilo, 12. januar 2017 08:42)

Na žalost još je gore, a ti se samo tešiš misleći da "ima teorije, ali nije bilo šanse ": kog god kandidata da izabereš, on će postati loša vlast, sistem nam je takav da sistematski korumpira svakog. Imali smo mi i dobre kandidate nekada, svaki put smo duvali u prste posle toga.

U demokratiji sve može da se razj..e: nova ekipa je slobodna da izmeni sve zakone, ako si u nekom trenutku imao udar inspiracije i doneo zakone koji su malo popravili stvari, to ti nije ništa sigurno, novi mandat, novi zakoni.

Znači, nema magičnog rešenja jednom i za svagda, nego samo polako, polako da pamet dođe svima iz d. u g. i da se tu zadrži tokom više generacija, ali čim bude malo dobro jedno vreme, udari amnezija ...