Utorak, 10.01.2017.

13:06

Luksuz na japanski način: Lexus LS za 2017.

Izvor: B92

Luksuz na japanski naèin: Lexus LS za 2017. IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

Replay

pre 7 godina

@Blake
Pa jedino ako be vidite dobro, to ne primecujete. Treba znati sve pa o tome pricati a ne samo polu fanovi japanaca i njihovo pametovanje.

@Nemanja
I opet nisu uspeli...

Nemanja

pre 7 godina

@ Xobotnica, 13. januar 2017 19:51

Nisu urbane legende, evo linka za Top Gear epizodu o kojoj sam pricao. Ovde je obicna casa vode ali je rezultat taj. Ono sa prezentacije sam gledao na tv-u davno i ne znam uopste gde je taj snimak. Snimak premotati na 4:15.

https://youtu.be/3Y-Gdz6N-dU

Xobotnica

pre 7 godina

@Nemanja Исту причу сам чуо за Лексус ИС, некада као расклопили су БМВ 3 и Мерцедес Ц и исправили све недостатке које су Немци имали, и тако је рођен ИС. То су урбане легенде, али свакако Лексус се више цени у УСА и овде у Русији, зато што је као Тојота, мање нежан односно захтеван у односу на БМВ. А и потрошња Русе не брине много.

Nemanja

pre 7 godina

@ @Vozio sve i svašta
Не разумем шта је ту толико посебно код V8 мотора у Лексузу? Зашто ће, ко га једном проба, увек хтети да га има? Кажи ми само шта је ту толико боље од конкуренције?
(Абвгдђ, 12. januar 2017 22:16)

Samo pogledaj snimak nekog testa ili prezentacije prvog Lexusa LS, pre skoro 3 decenije. Napravili su onu piramidu od casa koje se pune sampanjcem i stavili na motor. Auto su turirali a nista se iz casa nije prosulo. Slican test su uradili cini mi se, i na Top Gear-u. Kad su stavili na motore S klase, Jaguara XJ i BMW-a, voda se tresla dosta. Zakljucak: rafiniranost i ugladjenost koja je medju najboljim u klasi.
To je samo primer za motor, postoji jos dosta za druge stvari ali se sve moze naci na netu (da ne kucam sad). Jedini je problem sto ljudi kod nas to ne znaju pa misle da je Lexus Toyota sa vise opreme. Lexus je nastao tako sto je predsednik Toyote rekao timu strucnjaka da naprave auto koji ce biti bolji od S klase i ostalih perjanica tog doba i kako nista manje od toga ne prihvata.

Blake

pre 7 godina

Evo ga Replay, ne bi priznao ni mrtav da mu se mnogo svidja. Da je ovo izbacio neki NJemac bio bi najsrecniji na svetu, ovako da pukne od muke. E moj ti....

Replay

pre 7 godina

Oni rukohvati i ono okolo i salt tabla original kao na S klasi. One komande za elek. sedista ista kao na Audiju A8. Spolja deluje, pogotovo sa boka, ista kao neka Tojota.

mex

pre 7 godina

Не разумем шта је ту толико посебно код V8 мотора у Лексузу? Зашто ће, ко га једном проба, увек хтети да га има? Кажи ми само шта је ту толико боље од конкуренције?
(Абвгдђ, 12. januar 2017 22:16)

Sklad. Verujem da niko ne razmišlja o tome dok to ne doživi pa nije ni svestan da postoji nešto tako skladno u automobilu koji radi i koji je u pokretu. Jednostavno ni jedna komponenta ne strci ili radi za sebe a umetnost je u malim detaljima koji vam ni kada ne bi pali na pamet kao recimo zatvaranje prozora gde staklo uspori na par sanitematar pre gume i nema udarca niti bilo kakvog zvuka. Ništa u njemu ne strucka niti zveci, dugmići su tihi, nemaju lokera itd. A njihov atmosferski V8 je sigurno najfiniji osmocilindras u modernoj istoriji što se tiče rada i glatkoce

Абвгдђ

pre 7 godina

@Vozio sve i svašta
Не разумем шта је ту толико посебно код V8 мотора у Лексузу? Зашто ће, ко га једном проба, увек хтети да га има? Кажи ми само шта је ту толико боље од конкуренције?

Xobotnica

pre 7 godina

@Абвгдђ Потписујем коментар. Летос замало да узмем у компензацији Лексус ЕС. Бели, фул, 2013. Као нов. Тих, простран позади, али некако неупечатљив, да не кажем досадан. БМВ Е91, 318д, караван, мало краћи, али пространији пртљажник, агилнији, бржи, троши 6.5 наспрам 12-13л Лексус.
Нисам видео смисао замене. Једино је овим новим моделима дизајн свемирски, посебно фарови, доста је лепши RX од Х3. Мада су делови доста скупљи од БМВ, а поузданост је ту негде.

alex

pre 7 godina

Subjektivan smo narod ko krajnjih granica. Toliko smo hronično oboljeli od "sta će reći komšija ako kupim nešto što nije evropsko pa makar bio 5 puta bolji" da nas ne može niko osedlati. Zato oni koji poznaju i znaju za kvalitet najbolje da ćute i ne prepiru se. Nije za svakoga da se razumije u nešto i to je jednoatavno dar od Boga. Toliko od mene

sone

pre 7 godina

kako mozete lupetati tako.pa najvise fuseraja ima kod japanaca ne bitno koji,a narocito u premium segmentu,bas ls je imao najvidljivije fuseraje kao tapacirung u gepeku,japanci rade motore,ostalo vec skripi i anti korozivna i lakovi,sve vise razocarenja i na njihovu ne kvarljivost i opsti kvalitet.
u kini i evropi nema sta da trazi,niti realno ima kvaliteta,u americi ce ga stici korejci koji su izuzetni,samo treba da izgrade brend ko sto je i tojota sa leksusom pocela 89 te.
toliko na tu temu.

auui

pre 7 godina

Enterijer nešto između bmw-a i mercedesa, ali lepo izgleda.
Eksterijer, kao da su dizajneri bili neodlucni sta zapravo hoće pa ispalo ovo. Maska je smešna.

miki

pre 7 godina

pa ko dade ovom dizajneru prolaznu ocenu... sve sve ali maska koja pokriva trecinu bar prednje strane...auto je vrh kvaliteta ali dizajn....

Vozio sve i svasta

pre 7 godina

Ko se jednom provoza u Lexusu, taj ce uvek zeliti Lexus da provoza ili poseduje. To ce samo razumeti eto ti koji su se vec vozili u njemu :-), to posebno vazi za hibridni model ili cisti V8. Meni licno se svidja novi spolja ali ne toliko iznutra, ali to vise i nije toliko bitno, posto sam se vec vozio u Lexusu ;-).

Bonoban

pre 7 godina

Sigurno odlican auto, ali i dokaz da Japanci n'umeju premium dizajn. Ne mogu ovakvi farovi i ovakva maska u premium, stavite ga pored Volvoa, BMWa, Meca ili Audija i delovace kao juznokorejska nabudzena masina srednje klase.

Uninformed or Misinformed

pre 7 godina

Uh, ovaj novi LS odlično izgleda!!! U kvalitet Lexus ne treba sumnjati, sve je na svom mestu, Imao sam priliku da ga vozim u više navrata! Jedino ima sportsku notu, nije klasična limuzina kao S klasa (kao što je prethodni LS bio). Ne znam kako će na to reagovati sadašnji klijenti.
Inače u Evropi će se prodavati, A u Srbiji verovatno ne jer Lexus Srbija više ne postoji.
Sve u svemu interesantan auto, jedino mi nije jasno sta ce pri vrhu kontrolne table sa leve i desne strane one ručice kao za brisače i zmigavac, za šta služe i koliko su na tom mestu udobne i funkcionalne.

Micko

pre 7 godina

Voleo bih da mi neko objasni koja je to v6 bi-turbo tehnologija iz F1, kad Tojota nije u formuli oko 10 godina kao i da su u to vreme bili aktuelni v10 i v8 atmosferci.
(Shuri, 10. januar 2017 13:24)

TMG ili ti Toyota Motorsports GmbH iz Kelna je firma koja je bila zaduzena za Toyota F1 program i koja sada radi na Le Mans projektu, a inace je zivot zapocela kao Toyota Team Europe sa reli programom. Upravo su oni pre pet godina razvili prototip Lexus LS TMG Sports 650 koji u sebi ima V8 Twin Turbo sa 640 konja i na osnovu tog saznanja i tehnologije je napravljen ovaj novi 3.5l V6 Twin Turbo. Naravno to F1 je klasican PR spin i sama turbo tehnologija nema veze sa F1 programom ali tim koji je imao veze sa F1 stoji iza tehnologije novog motora.

Beton

pre 7 godina

Ja bih ipak rekao da je sve pocelo sa BMW-ovom sedmicom i pozicioniranjem displeja u visini kontrolne table :) e65, to su poceli svi da kopiraju!

Mix

pre 7 godina

Lexus je uvek bio sinonim za luksuz.Fantastican auto,imao komsija jos pre 15 godina neki model,ja se u boljem autu nisam vozio,a vozio sam se u dosta luksuznih automobila.

zlatiborac

pre 7 godina

Najbolje od svega "Made in Japan". (Leksus se ekskluzivno proizvodi u Japanu osim modela RX350 koji se proizvodi u Kanadi). Kontrola kvaliteta dovedena je do savrsenstva. Svaka vrsta fuseraja smatra se elementarnom nekulturom. Samo zbog americkog trzista otvorena je fabrika u Kanadi, inace su Japanci insistirali da se ponos njihove auto industrije proizvodi kod njih. Razlog- svima poznat. Ovom modelu mogu se naci dizajnerske mane, pogotovo u Srbiji, koja je prestonica svetskog automobilskog dizajna olicenog u komentarima sekcije automobili na sajtu B92. O kvalitetu razlicitih automobila pricao sam sa nekoliko Nemaca. Kada im spomenes svetske automobilske marke, podrugljivo se nasmese. Kada im pomenes Leksus, prvo se meskolje, onda se uozbilje, pa im na momente bude i neprijatno. Limuzini koja dolazi sa dalekog istoka mozete da zamerite sta god hocete, osim kvaliteta. Tu Japancima skidam kapu.

Eldorado

pre 7 godina

Mislim da su jedine sličnosti s S-om to što oba "furaju" minimalizam (to je sada moderno, na žalost nas ljubitelja tastera :D) i kvalitet materijala.
Lexus je konačno s poslednjim modelima odskočio što se toga tiče. Rekao bih ovako sa slike da je uz S klasu možda i najbolji enterijer trenutno. Barem s dizajnerske strane, s kvalitetom su svi sada tu negde, možda koji procenat gore-dole.
Koriste se materijali od istih dobavljača, tehnologija se uglavnom kupuje od nezavisnih proizvođača sve je to danas vrhunski nema brige... ;)
Ovo će po Americi moći voziti svako s boljim poslom, na lizing ga neće "ni osetiti".

Абвгдђ

pre 7 godina

Одувек ссм волео немачке аутомобиле. Иако су ми прва два била јапанска. Две мазде. После тога сам заволео Мерцедеса јер га је тата мој возио. До своје, ево 35 године сам доста аутомобила променио. Не, не из финансијских околности већ пословних. И увек сам кокетирао између БМВ- а и Мерцедеса. Прошле године сам баш из тих околности узео Лекзуса ЛС 460 2008 годиште. Већ сада имам нешто више од 70.000 км пређених на њему откако ссм га купио, а купио сам га са одокативних 145.000 км. Не, нећу рећи да су страшно поуздани и да нисам ништа мењао на њему. Није то прича и поента. Мењао сам хладњак који је цурео негде као и предња два лежаја пре десетак дана.
Ауто је тих, удобан, мекан и веома индиректан нс волану. Али то и јесте одлика таквих лимузина када су у питању ти габарити. Али ипак је далеко од седмице а посебно С класе!!! Док ми је ауто био у сервису, добио сам Лексуз NX хибрида. Веома је шиљат с поља. А унутра модеран али и хладан. И ако бих рекао да је досадан и без емоција, помислили бисте да баш радим ону физиолошку ствар. Али заиста јесте тако. Ни једну емоцију, осмех или намргођеност ми није извукао. Што говори да тај новац за мој укус не вреди. Ове године продајем ЛС-а и опет се враћам Немцима.

19TS89

pre 7 godina

E ovo ja zovem luksuz... sve lepo zapakovano jos Japanac... ne kao Mercedes sad sto forsira one kineske tablete na centralnoj konzoli.. dobijem secer kad vidim onu bruku..

Vozač

pre 7 godina

Instruemnt tabla je malo mala za ovaj tip vozila.Staje nekom kupeu, ali limuzini koju voze ljudi od 50+ godina baš i ne.Čak i S klasa, A8 i serija 7 imaju digitalne ekrane na kojima pokazuju klasične kazaljke.

Nemanja

pre 7 godina

Gde je sad onaj komentator sa vesti o prodaji Mercedesa u SAD, koji rece da je Lexus u prednosti nad nemcima samo u cinjenici da se ne kvari? To moze da izjavi samo neko ko nikad nije seo u nekog Lexusa... Imao sam srecu da se vozim i da sam vozim (ne i da posedujem, nazalost) nekoliko puta, u modelima LS600hL i IS350. Kakvi su to automobili... Po svemu u rangu sa nemcima, naravno, po necemu losiji po necemu bolji ali sve u svemu - vrhunski! Kod nas ih nema u velikom broji jer ljudi koji imaju pare zele na sve nacine to da istaknu. A za Lexus nisu culi i nema taj epitet kod nas koji oni traze.

Shuri

pre 7 godina

"Za pogon je upotrebljen novi 3.5 litarski twin-turbo V6, razvijen pomoću F1 tehnologije"

Voleo bih da mi neko objasni koja je to v6 bi-turbo tehnologija iz F1, kad Tojota nije u formuli oko 10 godina kao i da su u to vreme bili aktuelni v10 i v8 atmosferci.

zlatiborac

pre 7 godina

Najbolje od svega "Made in Japan". (Leksus se ekskluzivno proizvodi u Japanu osim modela RX350 koji se proizvodi u Kanadi). Kontrola kvaliteta dovedena je do savrsenstva. Svaka vrsta fuseraja smatra se elementarnom nekulturom. Samo zbog americkog trzista otvorena je fabrika u Kanadi, inace su Japanci insistirali da se ponos njihove auto industrije proizvodi kod njih. Razlog- svima poznat. Ovom modelu mogu se naci dizajnerske mane, pogotovo u Srbiji, koja je prestonica svetskog automobilskog dizajna olicenog u komentarima sekcije automobili na sajtu B92. O kvalitetu razlicitih automobila pricao sam sa nekoliko Nemaca. Kada im spomenes svetske automobilske marke, podrugljivo se nasmese. Kada im pomenes Leksus, prvo se meskolje, onda se uozbilje, pa im na momente bude i neprijatno. Limuzini koja dolazi sa dalekog istoka mozete da zamerite sta god hocete, osim kvaliteta. Tu Japancima skidam kapu.

Nemanja

pre 7 godina

Gde je sad onaj komentator sa vesti o prodaji Mercedesa u SAD, koji rece da je Lexus u prednosti nad nemcima samo u cinjenici da se ne kvari? To moze da izjavi samo neko ko nikad nije seo u nekog Lexusa... Imao sam srecu da se vozim i da sam vozim (ne i da posedujem, nazalost) nekoliko puta, u modelima LS600hL i IS350. Kakvi su to automobili... Po svemu u rangu sa nemcima, naravno, po necemu losiji po necemu bolji ali sve u svemu - vrhunski! Kod nas ih nema u velikom broji jer ljudi koji imaju pare zele na sve nacine to da istaknu. A za Lexus nisu culi i nema taj epitet kod nas koji oni traze.

Micko

pre 7 godina

Voleo bih da mi neko objasni koja je to v6 bi-turbo tehnologija iz F1, kad Tojota nije u formuli oko 10 godina kao i da su u to vreme bili aktuelni v10 i v8 atmosferci.
(Shuri, 10. januar 2017 13:24)

TMG ili ti Toyota Motorsports GmbH iz Kelna je firma koja je bila zaduzena za Toyota F1 program i koja sada radi na Le Mans projektu, a inace je zivot zapocela kao Toyota Team Europe sa reli programom. Upravo su oni pre pet godina razvili prototip Lexus LS TMG Sports 650 koji u sebi ima V8 Twin Turbo sa 640 konja i na osnovu tog saznanja i tehnologije je napravljen ovaj novi 3.5l V6 Twin Turbo. Naravno to F1 je klasican PR spin i sama turbo tehnologija nema veze sa F1 programom ali tim koji je imao veze sa F1 stoji iza tehnologije novog motora.

Mix

pre 7 godina

Lexus je uvek bio sinonim za luksuz.Fantastican auto,imao komsija jos pre 15 godina neki model,ja se u boljem autu nisam vozio,a vozio sam se u dosta luksuznih automobila.

19TS89

pre 7 godina

E ovo ja zovem luksuz... sve lepo zapakovano jos Japanac... ne kao Mercedes sad sto forsira one kineske tablete na centralnoj konzoli.. dobijem secer kad vidim onu bruku..

Eldorado

pre 7 godina

Mislim da su jedine sličnosti s S-om to što oba "furaju" minimalizam (to je sada moderno, na žalost nas ljubitelja tastera :D) i kvalitet materijala.
Lexus je konačno s poslednjim modelima odskočio što se toga tiče. Rekao bih ovako sa slike da je uz S klasu možda i najbolji enterijer trenutno. Barem s dizajnerske strane, s kvalitetom su svi sada tu negde, možda koji procenat gore-dole.
Koriste se materijali od istih dobavljača, tehnologija se uglavnom kupuje od nezavisnih proizvođača sve je to danas vrhunski nema brige... ;)
Ovo će po Americi moći voziti svako s boljim poslom, na lizing ga neće "ni osetiti".

Uninformed or Misinformed

pre 7 godina

Uh, ovaj novi LS odlično izgleda!!! U kvalitet Lexus ne treba sumnjati, sve je na svom mestu, Imao sam priliku da ga vozim u više navrata! Jedino ima sportsku notu, nije klasična limuzina kao S klasa (kao što je prethodni LS bio). Ne znam kako će na to reagovati sadašnji klijenti.
Inače u Evropi će se prodavati, A u Srbiji verovatno ne jer Lexus Srbija više ne postoji.
Sve u svemu interesantan auto, jedino mi nije jasno sta ce pri vrhu kontrolne table sa leve i desne strane one ručice kao za brisače i zmigavac, za šta služe i koliko su na tom mestu udobne i funkcionalne.

alex

pre 7 godina

Subjektivan smo narod ko krajnjih granica. Toliko smo hronično oboljeli od "sta će reći komšija ako kupim nešto što nije evropsko pa makar bio 5 puta bolji" da nas ne može niko osedlati. Zato oni koji poznaju i znaju za kvalitet najbolje da ćute i ne prepiru se. Nije za svakoga da se razumije u nešto i to je jednoatavno dar od Boga. Toliko od mene

Vozio sve i svasta

pre 7 godina

Ko se jednom provoza u Lexusu, taj ce uvek zeliti Lexus da provoza ili poseduje. To ce samo razumeti eto ti koji su se vec vozili u njemu :-), to posebno vazi za hibridni model ili cisti V8. Meni licno se svidja novi spolja ali ne toliko iznutra, ali to vise i nije toliko bitno, posto sam se vec vozio u Lexusu ;-).

Bonoban

pre 7 godina

Sigurno odlican auto, ali i dokaz da Japanci n'umeju premium dizajn. Ne mogu ovakvi farovi i ovakva maska u premium, stavite ga pored Volvoa, BMWa, Meca ili Audija i delovace kao juznokorejska nabudzena masina srednje klase.

Абвгдђ

pre 7 godina

Одувек ссм волео немачке аутомобиле. Иако су ми прва два била јапанска. Две мазде. После тога сам заволео Мерцедеса јер га је тата мој возио. До своје, ево 35 године сам доста аутомобила променио. Не, не из финансијских околности већ пословних. И увек сам кокетирао између БМВ- а и Мерцедеса. Прошле године сам баш из тих околности узео Лекзуса ЛС 460 2008 годиште. Већ сада имам нешто више од 70.000 км пређених на њему откако ссм га купио, а купио сам га са одокативних 145.000 км. Не, нећу рећи да су страшно поуздани и да нисам ништа мењао на њему. Није то прича и поента. Мењао сам хладњак који је цурео негде као и предња два лежаја пре десетак дана.
Ауто је тих, удобан, мекан и веома индиректан нс волану. Али то и јесте одлика таквих лимузина када су у питању ти габарити. Али ипак је далеко од седмице а посебно С класе!!! Док ми је ауто био у сервису, добио сам Лексуз NX хибрида. Веома је шиљат с поља. А унутра модеран али и хладан. И ако бих рекао да је досадан и без емоција, помислили бисте да баш радим ону физиолошку ствар. Али заиста јесте тако. Ни једну емоцију, осмех или намргођеност ми није извукао. Што говори да тај новац за мој укус не вреди. Ове године продајем ЛС-а и опет се враћам Немцима.

Nemanja

pre 7 godina

@ @Vozio sve i svašta
Не разумем шта је ту толико посебно код V8 мотора у Лексузу? Зашто ће, ко га једном проба, увек хтети да га има? Кажи ми само шта је ту толико боље од конкуренције?
(Абвгдђ, 12. januar 2017 22:16)

Samo pogledaj snimak nekog testa ili prezentacije prvog Lexusa LS, pre skoro 3 decenije. Napravili su onu piramidu od casa koje se pune sampanjcem i stavili na motor. Auto su turirali a nista se iz casa nije prosulo. Slican test su uradili cini mi se, i na Top Gear-u. Kad su stavili na motore S klase, Jaguara XJ i BMW-a, voda se tresla dosta. Zakljucak: rafiniranost i ugladjenost koja je medju najboljim u klasi.
To je samo primer za motor, postoji jos dosta za druge stvari ali se sve moze naci na netu (da ne kucam sad). Jedini je problem sto ljudi kod nas to ne znaju pa misle da je Lexus Toyota sa vise opreme. Lexus je nastao tako sto je predsednik Toyote rekao timu strucnjaka da naprave auto koji ce biti bolji od S klase i ostalih perjanica tog doba i kako nista manje od toga ne prihvata.

Blake

pre 7 godina

Evo ga Replay, ne bi priznao ni mrtav da mu se mnogo svidja. Da je ovo izbacio neki NJemac bio bi najsrecniji na svetu, ovako da pukne od muke. E moj ti....

Shuri

pre 7 godina

"Za pogon je upotrebljen novi 3.5 litarski twin-turbo V6, razvijen pomoću F1 tehnologije"

Voleo bih da mi neko objasni koja je to v6 bi-turbo tehnologija iz F1, kad Tojota nije u formuli oko 10 godina kao i da su u to vreme bili aktuelni v10 i v8 atmosferci.

Beton

pre 7 godina

Ja bih ipak rekao da je sve pocelo sa BMW-ovom sedmicom i pozicioniranjem displeja u visini kontrolne table :) e65, to su poceli svi da kopiraju!

miki

pre 7 godina

pa ko dade ovom dizajneru prolaznu ocenu... sve sve ali maska koja pokriva trecinu bar prednje strane...auto je vrh kvaliteta ali dizajn....

mex

pre 7 godina

Не разумем шта је ту толико посебно код V8 мотора у Лексузу? Зашто ће, ко га једном проба, увек хтети да га има? Кажи ми само шта је ту толико боље од конкуренције?
(Абвгдђ, 12. januar 2017 22:16)

Sklad. Verujem da niko ne razmišlja o tome dok to ne doživi pa nije ni svestan da postoji nešto tako skladno u automobilu koji radi i koji je u pokretu. Jednostavno ni jedna komponenta ne strci ili radi za sebe a umetnost je u malim detaljima koji vam ni kada ne bi pali na pamet kao recimo zatvaranje prozora gde staklo uspori na par sanitematar pre gume i nema udarca niti bilo kakvog zvuka. Ništa u njemu ne strucka niti zveci, dugmići su tihi, nemaju lokera itd. A njihov atmosferski V8 je sigurno najfiniji osmocilindras u modernoj istoriji što se tiče rada i glatkoce

auui

pre 7 godina

Enterijer nešto između bmw-a i mercedesa, ali lepo izgleda.
Eksterijer, kao da su dizajneri bili neodlucni sta zapravo hoće pa ispalo ovo. Maska je smešna.

Vozač

pre 7 godina

Instruemnt tabla je malo mala za ovaj tip vozila.Staje nekom kupeu, ali limuzini koju voze ljudi od 50+ godina baš i ne.Čak i S klasa, A8 i serija 7 imaju digitalne ekrane na kojima pokazuju klasične kazaljke.

Replay

pre 7 godina

Oni rukohvati i ono okolo i salt tabla original kao na S klasi. One komande za elek. sedista ista kao na Audiju A8. Spolja deluje, pogotovo sa boka, ista kao neka Tojota.

Nemanja

pre 7 godina

@ Xobotnica, 13. januar 2017 19:51

Nisu urbane legende, evo linka za Top Gear epizodu o kojoj sam pricao. Ovde je obicna casa vode ali je rezultat taj. Ono sa prezentacije sam gledao na tv-u davno i ne znam uopste gde je taj snimak. Snimak premotati na 4:15.

https://youtu.be/3Y-Gdz6N-dU

sone

pre 7 godina

kako mozete lupetati tako.pa najvise fuseraja ima kod japanaca ne bitno koji,a narocito u premium segmentu,bas ls je imao najvidljivije fuseraje kao tapacirung u gepeku,japanci rade motore,ostalo vec skripi i anti korozivna i lakovi,sve vise razocarenja i na njihovu ne kvarljivost i opsti kvalitet.
u kini i evropi nema sta da trazi,niti realno ima kvaliteta,u americi ce ga stici korejci koji su izuzetni,samo treba da izgrade brend ko sto je i tojota sa leksusom pocela 89 te.
toliko na tu temu.

Xobotnica

pre 7 godina

@Абвгдђ Потписујем коментар. Летос замало да узмем у компензацији Лексус ЕС. Бели, фул, 2013. Као нов. Тих, простран позади, али некако неупечатљив, да не кажем досадан. БМВ Е91, 318д, караван, мало краћи, али пространији пртљажник, агилнији, бржи, троши 6.5 наспрам 12-13л Лексус.
Нисам видео смисао замене. Једино је овим новим моделима дизајн свемирски, посебно фарови, доста је лепши RX од Х3. Мада су делови доста скупљи од БМВ, а поузданост је ту негде.

Xobotnica

pre 7 godina

@Nemanja Исту причу сам чуо за Лексус ИС, некада као расклопили су БМВ 3 и Мерцедес Ц и исправили све недостатке које су Немци имали, и тако је рођен ИС. То су урбане легенде, али свакако Лексус се више цени у УСА и овде у Русији, зато што је као Тојота, мање нежан односно захтеван у односу на БМВ. А и потрошња Русе не брине много.

Replay

pre 7 godina

@Blake
Pa jedino ako be vidite dobro, to ne primecujete. Treba znati sve pa o tome pricati a ne samo polu fanovi japanaca i njihovo pametovanje.

@Nemanja
I opet nisu uspeli...

Абвгдђ

pre 7 godina

@Vozio sve i svašta
Не разумем шта је ту толико посебно код V8 мотора у Лексузу? Зашто ће, ко га једном проба, увек хтети да га има? Кажи ми само шта је ту толико боље од конкуренције?

Bonoban

pre 7 godina

Sigurno odlican auto, ali i dokaz da Japanci n'umeju premium dizajn. Ne mogu ovakvi farovi i ovakva maska u premium, stavite ga pored Volvoa, BMWa, Meca ili Audija i delovace kao juznokorejska nabudzena masina srednje klase.

Абвгдђ

pre 7 godina

Одувек ссм волео немачке аутомобиле. Иако су ми прва два била јапанска. Две мазде. После тога сам заволео Мерцедеса јер га је тата мој возио. До своје, ево 35 године сам доста аутомобила променио. Не, не из финансијских околности већ пословних. И увек сам кокетирао између БМВ- а и Мерцедеса. Прошле године сам баш из тих околности узео Лекзуса ЛС 460 2008 годиште. Већ сада имам нешто више од 70.000 км пређених на њему откако ссм га купио, а купио сам га са одокативних 145.000 км. Не, нећу рећи да су страшно поуздани и да нисам ништа мењао на њему. Није то прича и поента. Мењао сам хладњак који је цурео негде као и предња два лежаја пре десетак дана.
Ауто је тих, удобан, мекан и веома индиректан нс волану. Али то и јесте одлика таквих лимузина када су у питању ти габарити. Али ипак је далеко од седмице а посебно С класе!!! Док ми је ауто био у сервису, добио сам Лексуз NX хибрида. Веома је шиљат с поља. А унутра модеран али и хладан. И ако бих рекао да је досадан и без емоција, помислили бисте да баш радим ону физиолошку ствар. Али заиста јесте тако. Ни једну емоцију, осмех или намргођеност ми није извукао. Што говори да тај новац за мој укус не вреди. Ове године продајем ЛС-а и опет се враћам Немцима.

Beton

pre 7 godina

Ja bih ipak rekao da je sve pocelo sa BMW-ovom sedmicom i pozicioniranjem displeja u visini kontrolne table :) e65, to su poceli svi da kopiraju!

sone

pre 7 godina

kako mozete lupetati tako.pa najvise fuseraja ima kod japanaca ne bitno koji,a narocito u premium segmentu,bas ls je imao najvidljivije fuseraje kao tapacirung u gepeku,japanci rade motore,ostalo vec skripi i anti korozivna i lakovi,sve vise razocarenja i na njihovu ne kvarljivost i opsti kvalitet.
u kini i evropi nema sta da trazi,niti realno ima kvaliteta,u americi ce ga stici korejci koji su izuzetni,samo treba da izgrade brend ko sto je i tojota sa leksusom pocela 89 te.
toliko na tu temu.

Shuri

pre 7 godina

"Za pogon je upotrebljen novi 3.5 litarski twin-turbo V6, razvijen pomoću F1 tehnologije"

Voleo bih da mi neko objasni koja je to v6 bi-turbo tehnologija iz F1, kad Tojota nije u formuli oko 10 godina kao i da su u to vreme bili aktuelni v10 i v8 atmosferci.

Vozač

pre 7 godina

Instruemnt tabla je malo mala za ovaj tip vozila.Staje nekom kupeu, ali limuzini koju voze ljudi od 50+ godina baš i ne.Čak i S klasa, A8 i serija 7 imaju digitalne ekrane na kojima pokazuju klasične kazaljke.

auui

pre 7 godina

Enterijer nešto između bmw-a i mercedesa, ali lepo izgleda.
Eksterijer, kao da su dizajneri bili neodlucni sta zapravo hoće pa ispalo ovo. Maska je smešna.

Replay

pre 7 godina

Oni rukohvati i ono okolo i salt tabla original kao na S klasi. One komande za elek. sedista ista kao na Audiju A8. Spolja deluje, pogotovo sa boka, ista kao neka Tojota.

19TS89

pre 7 godina

E ovo ja zovem luksuz... sve lepo zapakovano jos Japanac... ne kao Mercedes sad sto forsira one kineske tablete na centralnoj konzoli.. dobijem secer kad vidim onu bruku..

miki

pre 7 godina

pa ko dade ovom dizajneru prolaznu ocenu... sve sve ali maska koja pokriva trecinu bar prednje strane...auto je vrh kvaliteta ali dizajn....

zlatiborac

pre 7 godina

Najbolje od svega "Made in Japan". (Leksus se ekskluzivno proizvodi u Japanu osim modela RX350 koji se proizvodi u Kanadi). Kontrola kvaliteta dovedena je do savrsenstva. Svaka vrsta fuseraja smatra se elementarnom nekulturom. Samo zbog americkog trzista otvorena je fabrika u Kanadi, inace su Japanci insistirali da se ponos njihove auto industrije proizvodi kod njih. Razlog- svima poznat. Ovom modelu mogu se naci dizajnerske mane, pogotovo u Srbiji, koja je prestonica svetskog automobilskog dizajna olicenog u komentarima sekcije automobili na sajtu B92. O kvalitetu razlicitih automobila pricao sam sa nekoliko Nemaca. Kada im spomenes svetske automobilske marke, podrugljivo se nasmese. Kada im pomenes Leksus, prvo se meskolje, onda se uozbilje, pa im na momente bude i neprijatno. Limuzini koja dolazi sa dalekog istoka mozete da zamerite sta god hocete, osim kvaliteta. Tu Japancima skidam kapu.

Xobotnica

pre 7 godina

@Абвгдђ Потписујем коментар. Летос замало да узмем у компензацији Лексус ЕС. Бели, фул, 2013. Као нов. Тих, простран позади, али некако неупечатљив, да не кажем досадан. БМВ Е91, 318д, караван, мало краћи, али пространији пртљажник, агилнији, бржи, троши 6.5 наспрам 12-13л Лексус.
Нисам видео смисао замене. Једино је овим новим моделима дизајн свемирски, посебно фарови, доста је лепши RX од Х3. Мада су делови доста скупљи од БМВ, а поузданост је ту негде.

Replay

pre 7 godina

@Blake
Pa jedino ako be vidite dobro, to ne primecujete. Treba znati sve pa o tome pricati a ne samo polu fanovi japanaca i njihovo pametovanje.

@Nemanja
I opet nisu uspeli...

Абвгдђ

pre 7 godina

@Vozio sve i svašta
Не разумем шта је ту толико посебно код V8 мотора у Лексузу? Зашто ће, ко га једном проба, увек хтети да га има? Кажи ми само шта је ту толико боље од конкуренције?

Nemanja

pre 7 godina

Gde je sad onaj komentator sa vesti o prodaji Mercedesa u SAD, koji rece da je Lexus u prednosti nad nemcima samo u cinjenici da se ne kvari? To moze da izjavi samo neko ko nikad nije seo u nekog Lexusa... Imao sam srecu da se vozim i da sam vozim (ne i da posedujem, nazalost) nekoliko puta, u modelima LS600hL i IS350. Kakvi su to automobili... Po svemu u rangu sa nemcima, naravno, po necemu losiji po necemu bolji ali sve u svemu - vrhunski! Kod nas ih nema u velikom broji jer ljudi koji imaju pare zele na sve nacine to da istaknu. A za Lexus nisu culi i nema taj epitet kod nas koji oni traze.

Eldorado

pre 7 godina

Mislim da su jedine sličnosti s S-om to što oba "furaju" minimalizam (to je sada moderno, na žalost nas ljubitelja tastera :D) i kvalitet materijala.
Lexus je konačno s poslednjim modelima odskočio što se toga tiče. Rekao bih ovako sa slike da je uz S klasu možda i najbolji enterijer trenutno. Barem s dizajnerske strane, s kvalitetom su svi sada tu negde, možda koji procenat gore-dole.
Koriste se materijali od istih dobavljača, tehnologija se uglavnom kupuje od nezavisnih proizvođača sve je to danas vrhunski nema brige... ;)
Ovo će po Americi moći voziti svako s boljim poslom, na lizing ga neće "ni osetiti".

Mix

pre 7 godina

Lexus je uvek bio sinonim za luksuz.Fantastican auto,imao komsija jos pre 15 godina neki model,ja se u boljem autu nisam vozio,a vozio sam se u dosta luksuznih automobila.

Blake

pre 7 godina

Evo ga Replay, ne bi priznao ni mrtav da mu se mnogo svidja. Da je ovo izbacio neki NJemac bio bi najsrecniji na svetu, ovako da pukne od muke. E moj ti....

Uninformed or Misinformed

pre 7 godina

Uh, ovaj novi LS odlično izgleda!!! U kvalitet Lexus ne treba sumnjati, sve je na svom mestu, Imao sam priliku da ga vozim u više navrata! Jedino ima sportsku notu, nije klasična limuzina kao S klasa (kao što je prethodni LS bio). Ne znam kako će na to reagovati sadašnji klijenti.
Inače u Evropi će se prodavati, A u Srbiji verovatno ne jer Lexus Srbija više ne postoji.
Sve u svemu interesantan auto, jedino mi nije jasno sta ce pri vrhu kontrolne table sa leve i desne strane one ručice kao za brisače i zmigavac, za šta služe i koliko su na tom mestu udobne i funkcionalne.

Vozio sve i svasta

pre 7 godina

Ko se jednom provoza u Lexusu, taj ce uvek zeliti Lexus da provoza ili poseduje. To ce samo razumeti eto ti koji su se vec vozili u njemu :-), to posebno vazi za hibridni model ili cisti V8. Meni licno se svidja novi spolja ali ne toliko iznutra, ali to vise i nije toliko bitno, posto sam se vec vozio u Lexusu ;-).

Nemanja

pre 7 godina

@ @Vozio sve i svašta
Не разумем шта је ту толико посебно код V8 мотора у Лексузу? Зашто ће, ко га једном проба, увек хтети да га има? Кажи ми само шта је ту толико боље од конкуренције?
(Абвгдђ, 12. januar 2017 22:16)

Samo pogledaj snimak nekog testa ili prezentacije prvog Lexusa LS, pre skoro 3 decenije. Napravili su onu piramidu od casa koje se pune sampanjcem i stavili na motor. Auto su turirali a nista se iz casa nije prosulo. Slican test su uradili cini mi se, i na Top Gear-u. Kad su stavili na motore S klase, Jaguara XJ i BMW-a, voda se tresla dosta. Zakljucak: rafiniranost i ugladjenost koja je medju najboljim u klasi.
To je samo primer za motor, postoji jos dosta za druge stvari ali se sve moze naci na netu (da ne kucam sad). Jedini je problem sto ljudi kod nas to ne znaju pa misle da je Lexus Toyota sa vise opreme. Lexus je nastao tako sto je predsednik Toyote rekao timu strucnjaka da naprave auto koji ce biti bolji od S klase i ostalih perjanica tog doba i kako nista manje od toga ne prihvata.

Xobotnica

pre 7 godina

@Nemanja Исту причу сам чуо за Лексус ИС, некада као расклопили су БМВ 3 и Мерцедес Ц и исправили све недостатке које су Немци имали, и тако је рођен ИС. То су урбане легенде, али свакако Лексус се више цени у УСА и овде у Русији, зато што је као Тојота, мање нежан односно захтеван у односу на БМВ. А и потрошња Русе не брине много.

Micko

pre 7 godina

Voleo bih da mi neko objasni koja je to v6 bi-turbo tehnologija iz F1, kad Tojota nije u formuli oko 10 godina kao i da su u to vreme bili aktuelni v10 i v8 atmosferci.
(Shuri, 10. januar 2017 13:24)

TMG ili ti Toyota Motorsports GmbH iz Kelna je firma koja je bila zaduzena za Toyota F1 program i koja sada radi na Le Mans projektu, a inace je zivot zapocela kao Toyota Team Europe sa reli programom. Upravo su oni pre pet godina razvili prototip Lexus LS TMG Sports 650 koji u sebi ima V8 Twin Turbo sa 640 konja i na osnovu tog saznanja i tehnologije je napravljen ovaj novi 3.5l V6 Twin Turbo. Naravno to F1 je klasican PR spin i sama turbo tehnologija nema veze sa F1 programom ali tim koji je imao veze sa F1 stoji iza tehnologije novog motora.

alex

pre 7 godina

Subjektivan smo narod ko krajnjih granica. Toliko smo hronično oboljeli od "sta će reći komšija ako kupim nešto što nije evropsko pa makar bio 5 puta bolji" da nas ne može niko osedlati. Zato oni koji poznaju i znaju za kvalitet najbolje da ćute i ne prepiru se. Nije za svakoga da se razumije u nešto i to je jednoatavno dar od Boga. Toliko od mene

mex

pre 7 godina

Не разумем шта је ту толико посебно код V8 мотора у Лексузу? Зашто ће, ко га једном проба, увек хтети да га има? Кажи ми само шта је ту толико боље од конкуренције?
(Абвгдђ, 12. januar 2017 22:16)

Sklad. Verujem da niko ne razmišlja o tome dok to ne doživi pa nije ni svestan da postoji nešto tako skladno u automobilu koji radi i koji je u pokretu. Jednostavno ni jedna komponenta ne strci ili radi za sebe a umetnost je u malim detaljima koji vam ni kada ne bi pali na pamet kao recimo zatvaranje prozora gde staklo uspori na par sanitematar pre gume i nema udarca niti bilo kakvog zvuka. Ništa u njemu ne strucka niti zveci, dugmići su tihi, nemaju lokera itd. A njihov atmosferski V8 je sigurno najfiniji osmocilindras u modernoj istoriji što se tiče rada i glatkoce

Nemanja

pre 7 godina

@ Xobotnica, 13. januar 2017 19:51

Nisu urbane legende, evo linka za Top Gear epizodu o kojoj sam pricao. Ovde je obicna casa vode ali je rezultat taj. Ono sa prezentacije sam gledao na tv-u davno i ne znam uopste gde je taj snimak. Snimak premotati na 4:15.

https://youtu.be/3Y-Gdz6N-dU