Nedelja, 25.12.2016.

16:14

Upozorenje: Ko ne prijavi, porez 75% na imovinu

Prva verzija Zakona o poreklu imovine već je spremna i uskoro se očekuje javna rasprava o tom važnom dokumentu.

Izvor: B92

Upozorenje: Ko ne prijavi, porez 75% na imovinu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

56 Komentari

Sortiraj po:

i tako dalje

pre 7 godina

Ovaj zakon odavno postoji ali se ne primenjuje. Tako da tajkuni, politicari, vodje navijaca i slicni slobodno spavajte mirno. Ali zato po omiljenim principima pseudo-pravne drzave "retroaktivnosti" i "selektivnosti" spremite se da polazete racune: frilenseri, sitne zanatlije i majstori, nastavnici privatnih casova, penzioneri koji se izdrzavate doznakama dece iz inostranstva i svi ostali...sledi detaljna provera, naplata i kaznjavanje za to ste uspeli da nekim cudom prezivite u prethodnih 20god.

Wiener

pre 7 godina

Zasto novi zakon ne tretira i oslobadjanje od dela poreza ako se ulozi u sport,kulturu ili bilo sta.. To je praksa u svi clanicama EU. U nemackoj je to 10% u Spaniji i Francuskoj 12%. Zato imaju uspeh u sportu. Vucic bi sve hteo u budzet i da on kao da je njegova imovina deli na kasicicu.Imali bi i sport i kulturu i poboljsano zdravstvo

U zemlji gde zivim postoji mogucnost ako odes i kupis Mercedes za privatnu upotrebu da ti dodje finansijska policija i prokontrolise poslovanje.Ko ce da kontrolise estradne zvezde koje na ruke dobijaju po 5000 evra za vikend.

Ovo je sve cirkus da bis e vladar hvalio smanjenim deficitom ili suficitom u budzetu

alejandro

pre 7 godina

Fore i fazoni! Prijavljuje se minimalac a voze se džipovi i besne limuzine ulicama Beograda i unutrašnjosti! Sad će neki inspektor da stisne petlju i da ide na vrata nekome ko je granični slučaj (čas sa ove čas sa one strane zakona) i da ga pita a otkuda ti ovo i ono... Nema to mnogo veze! A šta sa onima koji imaju na svoje ime otvorene 2-3 ćerke firme pa se sredstva prebacuju kad se jedna blokira?! Kako sa njima?? Mislim da nema dobre volje kao što nema dobre volje da se domaći poslodavci uvedu u red tako što će celokupnu zaradu zaposlenima uplaćivati na tekuće račune a ne da zaposlene prijavljuju na minimalac a ostatak na ruke ili sve na ruke! Mnogo posla za poresku službu a odsustvo volje da se to istera na čistac čini mi se?!

XXL

pre 7 godina

E ko ne prijavi da je kupovao `lebac ceo meses, a zarađuje 20-25.000 biće sankcionisan sa plaćanjem poreza od 75% ili mu dolaze izvršioci da otimaju - imovinu. Na kraju odakle takvima imovina - nek` dokažu. Ovako se samo lovarni građani uznemiruju.

diktator

pre 7 godina

Zakon o poreklu imovine mora da se uvede, ali bolje bi bilo da taj zakon bude vazio sa sve, a ako bi se primenjivao doslo bi i do smanjenja korupcije.

ms

pre 7 godina

Kad svi koji su u vlasti, zajedno se svojim drugarima tajkunima budu iskontrolisani na opisani nacin, slazem se da procesljaju i po ostatku naroda. Do tada bi bolje bilo da cute i ne talasaju mnogo, posto narod nije ni glup ni lud, sve je vise nego ocigledno...

Vrabac u ruci

pre 7 godina

Opet se njima ostavlja na volju koga ce kontrolisati a koga ne. Ajmo ispocetka, jer sam ja sam sebi dosadan koliko puta pisem o ovome, ako Vasi prihodi - potrosacka korpa - troskovi sticanja nove imovine >= 0 , to znaci da ste u redu. Ako ispadne manje od 0 onda se pali crvena lampica. Sto dalje implicira da je prvo neophodno formirati bazu podataka koja je preko odgovarajuceg softvera umrezena sa Saobracajnom evidencijim, katastrom itd itd. Znaci nema nikakve dobre volje poreskog inspektora ili ministra , algoritam ti javlja ko je za proveru i nema ti nista da odlucujes, nego samo procitas adresu i krenes u kontrolu. Ako se ustanovi da je poreski inspektor korumpiran ili ne u me da radi 1000000 din kazne i 0prekrsajna/krivicna i zavisnosti od stete.

Mufljuz

pre 7 godina

Ako neko misli da ce ovaj zakon da pogodi tajkune i one sa velikim materijalnim dobrima grdno se vara. I dosadasnji zakon je sve to omogucivao ali se, kao i obicno, ne sprovodi. Novim zakonom (75% od vrednosti imovine) ce sada krenuti da ispituju odakle vam auto od 4-5000€ kada ste na minimalcu, odakle vam 3 televizora kada ne radite. E sada na scenu stupaju oni drzavni "kucepazitelji" iz Zakona o stanovanju da to utvrde i prijave. Vidite, kako sve moze da se odradi.

Dejan

pre 7 godina

U potpunosti podrzavam ovaj zakon. Nisam clan nijedne partije, niti sam ikada bio clan. Zasto podrzavam ovakav zakon? Zbog nase dece ga podzavam, jer moja deca i deca nekog ( ko npr. ima butik) nemaju istu startnu poziciju. Ja radim u dobroj firmi i plata mi je veca nego premijerova :) To znaci da dobro zaradjujem, samo sto ja radim prosecno 9-10 sati , a ne 20 :) . Ali ja ni u najlepsim snovima ne mogu da iskesiram 100.000 € za novi apartman u Grckoj. Oporezovana mi je zarada, placam sve doprinose ne dugujem drzavi ni pare, dok neko ne placa CARINU na robu, POREZ i DOPRINOSE za radnike i taj takav je pametan , a ja sam glup!?!? E pa prijateljii moji , malo morgen! Neka svako radi po zakonima Republike Srbije pa neka zaradi za 10 apartmana, nemam nista protiv, a ovako samo ja finansiram i skolstvo i zdravstvo i penzionere i td. Ili sto bi jedan poslasticar reko: da placam porez moj sin bi vozio Tomos, a ovako vozi Yamahu R1 :)

hmm

pre 7 godina

Nije problem u donosenju ovog zakona nego sto se taj zakon umesto na politicare i sluzbenike u administraciji odnosi i na celo stanovnistvo... problem nisu gradjani nego politicari, tajkuni bar zaposlajvaju nesto malo... a ovi samo deru kozu sa ledja...

piter

pre 7 godina

koje je ovo fašističko podneblje. neko te optuži da si nešto nezakonito stekao, a ti treba da dokazuješ suprotno??? u krivičnom procesnom pravu osnovna pretpostavka je pretpostavka nevinosti. dakle ako tužilac nešto tvrdi, on to treba i da dokaže. nije dokazao? molim lepo, okrivljeni je nevin. zašto bi ovde bilo drugačije?

Djura

pre 7 godina

Najveci problem ce biti ovi koji su poslovali u Srbiji.Sta oni imaju sa ljudima koji rade u inostranstvu.Ja sam 15 godina bio van zemlje i radio.Ovde sam kupio stan prijavio poreskoj upravi platio porez na prenos prava i uknjizio.Al ovi ovde sto su prijavljivali 300 000 din godisnje.A zaradi 5 000 000 din i kupi auto od 2 000 000 ili stan te godine.

mlekadzija

pre 7 godina

Neozbiljno.... krajnje. Ova propala drzava ne moze (nece) da naplati struju od nekih a sad ce da "sredjuje" porez.... ovo nije ni za cipiripija i mrmota.

dzoni.

pre 7 godina

Cekaj sta znaci to da prijavim..pa ako se auto vodi na mene ,platio sam porez kad sam kupio na moje ime,placam svake godine registraciju na moje ime sta ima da ga prijavljujem za porez ne kapiram..isto vazi i za stan????

Toni

pre 7 godina

Ovo je Grozno....
Ovo je stvarno malterinje, jer zaista ima vreme i pare dase nesto ovakvo uradi?
Najvise problem ce da ima ovi ko zivi i radi van srbije, koj nemaju prihod ovde ali imaju velike kuce stanovi etc...

Eh?

pre 7 godina

Pa sta sad - ne valja sto se donosi zakon o poreklu imovine?
Zar do juce nisu svi kukali kako nikako da se donese taj zakon?
Neko da mi objasni?

Goran

pre 7 godina

Dobijam konstantno na kladionici i imam bogatog strica u Svedskoj koji mi salje puno para. Cao
(DOKTOR, 25. decembar 2016 20:45)

Podneseš dokaze o dobicima i uplatama, i nemaš frke. Plaćaš samo porez na igre na sreću. I pozdravi strica.

tralala

pre 7 godina

Ma bre, nema od toga nista. Pa to isto politicari pricaju vec 50 godina, secate li se akcije "imas kucu vrati stan" ? Pa ovde se zakoni samo donose i ne sprovode. Ali hajde, neka pocnu od Dedinja, dovoljno bi bilo i samo to da srede.

Namazao se narod

pre 7 godina

Evo ocu ja pre izbora da prijavim dvadesetak osoba i garantujem svojom imovinom da nemaju pokriće za imovinu. Dobar je i postojeći zakon sudite im po njemu. Ali pre izbora. Da neće i izvoz Vučićevih Mercedesa da krene pre izbora hahahhaha

Znam ja to, meni brat radi u Italiju ;)

pre 7 godina

Vršiće se unakrsno ispitivanje, odnosno da li imovina koju posedujete odgovara vašim prihodima u toku godine i onome što ste prijavili Poreskoj upravi”, objašnjava Kuburović.

ovo se nece nikad desiti jer bi u tom slučaju država srbija ostala bez službenika, političara, doktora...

stalker

pre 7 godina

Razgovaraju nemac i srbin, i pita srbin nemca kako zivi od plate.
Nemac odgovara: " pa kod nas je plata 2000 evra i od toga nam treba 1200 da namirimo sve".
Pita srbin: " a sa onih 800 sta radite??".
Kaze nemac da se to kod njih ne pita, i onda postavi srbinu isto pitanje.
Odgovara srbin: "pa kod nas je plata 300 evra, i svaki mesec potrosimo oko 500 evra i tako nekako sastavimo kraj sa krajem".
Cudi se nemac i pita ponovo: " Kako bre to, a odakle vam onih 200 evra???".
Kaze srbin: :EEE TO SE KOD NAS NE PITA".

Sandra s

pre 7 godina

Naravno! Ja za svoj stan koji jos nije ucrtan ukatastar od 2009 svake godine placam porez UREDNO! Investitor jos nije dobio upotrebnu dozvolu, a kompleks ima 300 stanova?!?! Da li je to normalno?!

kako da ne?

pre 7 godina

Krajnje nedorecen i glup zakon! Sta cemo sa parama koje dolaze od rodbine iz dijaspore? Oni placaju porez u svojim zemljama! A sta cemo s parama zaradjenim po kladionicama i kockarnicama? Te cenjene institucije nisu duzne da izdaju bilo kakve fiskalne potvrde, racune ili slicno. Ako je taj novac ilegalan, zasto onda te cenjene ustanove naseg drustva i dalje rade legalno? Sve dok ne donesete zakon o objedinjenom oporezivanju svih prihoda gradjana bez obzira na poreklo, uz primenu progresivne skale, od te price nema nista! Znaci - ako neko zaradi kao frilenser on to lepo prijavi drzavi kao PRIHOD od NN firme i plati na to porez. A ne kao sada, da u poreskom pitaju koji je PIB te strane firme i slicne gluposti. Isto tako, ako ti je teca iz Beca poslao pare, ti lepo prijavis: prihod od tece toliko i toliko ... i platis porez na to. Tek tada cemo moci da govorimo o ovakvom zakonu. Dotle nas obidjite.

SONE

pre 7 godina

Danas mozete optuziti svakoga za poreklo imovine,a da to ne moze dokazati.Cak i onoga ko radi za 200€ mozete pitati od kud mu telefon od 100€,patike 70€,farmerke,jakna100€,pa brate sta si jeo taj mesec,kako si platio rezije....svi smo u prekrsaju.Mi smo u stvari sirotiste od 7miliona ljudi koje kopira zakone od bogatih zemalja.

Tri put meri, jednom seci

pre 7 godina

“Vršiće se unakrsno ispitivanje, odnosno da li imovina koju posedujete odgovara vašim prihodima u toku godine i onome što ste prijavili Poreskoj upravi”

Ko će da vrši, šta će da vrši i kako će da vrši? Šta će biti čije ingerencije? ne bi me mnogo čudilo da iskusni čelnici ministarstva pravde pomešaju babe i žabe, pa da Poreskim upravama daju ingerencije tužilaštva i sudstva. A na kraju da svi mi to platimo kad dospeju odštete po presudama iz Strazbura.

dule

pre 7 godina

Pa ovo je glupos nevidjena.


Aj da pitamo 99% Srbije jel imaju papire da dokazu kako su kupili auto,stan,namestaj ,pa nemaju normalno .

Ova zemlja je bila pod sankcijama ratom snalazili su se ljudi kako su znali.

Pa nismo mi Svajcarska pa da se to moze tako lako uraditi i proveriti.

Drzava je namestila sistem koji traje 30godina a to je da neke narocite pare i ne mozes zaraditi osim nesto bas ne radis na svoju ruku i sada ce svi ispasti kriminalci

Pa svaki moler,zemljoradnik,majstor,vodoinstalater ne moze da dokaze pola svoje imovine

I sada najbolje svima da sve uzmete ala ste pametni

Videcete da ce biti pobuna zbog ovoga

Goran

pre 7 godina

Jadni naši političari, sudije, advokati, lekari.
Nažalost to će se koristiti za obračun sa neposlušnicima i neistomišljenicima. Ljudi bliski vlasti će ostati netaknuti.

Gotova priča

pre 7 godina

Ne fali nama zakon nego dobra volja. I po sadašnjim zakonima ogroman procenat korupcije je mogao da bude sankcionisan. Ali ni jedna vlast (uključujući i sadašnju) nije htela to da radi. Zašto? Pretpostavite sami.
(dule, 25. decembar 2016 17:11)

Hvala ti za komentar koji dobijajući minuse hrani gladna usta sendvičima! U duhu novogodišnjih praznika!

Lala iz Banata

pre 7 godina

Pristajem! 
Da se krene redom od popa, doktora, veterinara, mene, ugostitelja, zemljoradnika.... 
Zidajte zatvore.
(Funkcioner, 25. decembar 2016 17:12

Popa ne može - on ne plaća porez.

Woody

pre 7 godina

Prvo češljati političare, direktore javnih preduzeća, pevače, glumce, vlasnike privatnih preduzeća koja su propala i ostala dužna pitaj kome, nemoguće je da preduzeće nije uplatilo doprinose za zaposlene a vlasnik ima jahtu, itd. Tek kad sve to završite, slobodno pređite na građane... Bojim se da će ovi češljati samo građane...

Grof

pre 7 godina

Sve moze ALI da se prvo krene od politicara i od ljudi koji rade u drzavnoj administraciji pa da vidimo kako se to prima na njima i kad oni sve to lepo pokazu na primeru u praksi onda nije problem da i ostali budu predmet istog procesa.

Vi ovim abolirate pre svega politicare i od njih pravite svete krave kao i ljude bliske vlastima (sadasnje, prosle) koji su i pre 2000. god. dosli do nekretnina na veoma 'posten' nacin.

Najpostenije je onda da se proverava od '49. godine, da ne bude pre i posle 2000. god. kao ona cuvena emisija sto nekada bese na TV, 'posle 2000dite'.

realan

pre 7 godina

alo bre, komentatori....ne radi se o vama nego o nekome ko ima auto od 100.000 i vilu od 2.000.000 a nema zvanicne prihode....ili sve u cemu uziva je na ime umrle babe....ali bojim se da nece biti mnogo vajde

Miki

pre 7 godina

Nazad u komunizam. Sledeci zakon ce omoguciti da oni za koje se posumnja da su pricali loše o vlasti a ne uspeju da dokazu da nisu, ostanu bez celokupne imovine i budu poslati na prinudni rad na Goli otok.

dule

pre 7 godina

Gluposti.
Gluposti.
...

Ne fali nama zakon nego dobra volja. I po sadašnjim zakonima ogroman procenat korupcije je mogao da bude sankcionisan. Ali ni jedna vlast (uključujući i sadašnju) nije htela to da radi. Zašto? Pretpostavite sami.

u centru

pre 7 godina

isto kao sto ce od centra grada da naprave pesacku zonu. kao da vec sad nije dovoljno tesko ziveti u centru. pa ce ljudi morati da beze iz centra, a onda nastupa kupovina za sitan novac. pa kad pokupuju ceo centar, kazu, zeznuli smo se, i ukinu pesacku zonu.... dopuniti po slobodnoj volji...

Mister X

pre 7 godina

Pa sad ste im zakinuli penzije, a hocete da placaju vise?!
Dok ja kao trazilac neke usluge drzavne administracije ne mogu da zatrazim odstetu ili da prijavim nesavesni organ zbog greske na koju ih upozoravam, da cu zbog njih izgubiti dane i novac, dotle ne vidim smisao veceg poreza.
Druga stvar, urbanisticki planovi se menjaju kako kome cefne. Vi ulozite u kucu, a onda nemate mogucnost da uzivate zbog anarhije koje vlada, a placate porez. Itd..

zvezda nije ponos srbije

pre 7 godina

pa 90posto kuca u srbiji je napravljeno nelegalno...npr moja kuca je napravljena pomocu ujaka strica caleta rodjaka tasta majstora prijatelja vredi sad 500 000 eur ali ja nisam ni dinara ulozio...a radim za 50000din mesecno...

Milisav Jove Torbica

pre 7 godina

A sta je bogatstvo? Auto sa više od 2000 kubika možda? Kuća od 200 kvadrata u selu? Najjače su mi izjave da neko nije platio porez na zaradu, a nije ni zaradio dovoljno da plati porez, matematičari moji. Zašto oporezivati zaradu koja ne pokriva osnovne troškove? Ili ako hoćete koja nije dovoljna ni za tu famoznu potrošačku korpu? Ja zarađujem 18-25000 dinara, kako kad, kao kuvar u restoranu. Koliko hoćete da vam platim poreza jer ste mi omogućili da se obogatim ovako?

Milisav Jove Torbica

pre 7 godina

A sta je bogatstvo? Auto sa više od 2000 kubika možda? Kuća od 200 kvadrata u selu? Najjače su mi izjave da neko nije platio porez na zaradu, a nije ni zaradio dovoljno da plati porez, matematičari moji. Zašto oporezivati zaradu koja ne pokriva osnovne troškove? Ili ako hoćete koja nije dovoljna ni za tu famoznu potrošačku korpu? Ja zarađujem 18-25000 dinara, kako kad, kao kuvar u restoranu. Koliko hoćete da vam platim poreza jer ste mi omogućili da se obogatim ovako?

SONE

pre 7 godina

Danas mozete optuziti svakoga za poreklo imovine,a da to ne moze dokazati.Cak i onoga ko radi za 200€ mozete pitati od kud mu telefon od 100€,patike 70€,farmerke,jakna100€,pa brate sta si jeo taj mesec,kako si platio rezije....svi smo u prekrsaju.Mi smo u stvari sirotiste od 7miliona ljudi koje kopira zakone od bogatih zemalja.

dule

pre 7 godina

Gluposti.
Gluposti.
...

Ne fali nama zakon nego dobra volja. I po sadašnjim zakonima ogroman procenat korupcije je mogao da bude sankcionisan. Ali ni jedna vlast (uključujući i sadašnju) nije htela to da radi. Zašto? Pretpostavite sami.

Goran

pre 7 godina

Jadni naši političari, sudije, advokati, lekari.
Nažalost to će se koristiti za obračun sa neposlušnicima i neistomišljenicima. Ljudi bliski vlasti će ostati netaknuti.

Gotova priča

pre 7 godina

Ne fali nama zakon nego dobra volja. I po sadašnjim zakonima ogroman procenat korupcije je mogao da bude sankcionisan. Ali ni jedna vlast (uključujući i sadašnju) nije htela to da radi. Zašto? Pretpostavite sami.
(dule, 25. decembar 2016 17:11)

Hvala ti za komentar koji dobijajući minuse hrani gladna usta sendvičima! U duhu novogodišnjih praznika!

zvezda nije ponos srbije

pre 7 godina

pa 90posto kuca u srbiji je napravljeno nelegalno...npr moja kuca je napravljena pomocu ujaka strica caleta rodjaka tasta majstora prijatelja vredi sad 500 000 eur ali ja nisam ni dinara ulozio...a radim za 50000din mesecno...

Woody

pre 7 godina

Prvo češljati političare, direktore javnih preduzeća, pevače, glumce, vlasnike privatnih preduzeća koja su propala i ostala dužna pitaj kome, nemoguće je da preduzeće nije uplatilo doprinose za zaposlene a vlasnik ima jahtu, itd. Tek kad sve to završite, slobodno pređite na građane... Bojim se da će ovi češljati samo građane...

Lala iz Banata

pre 7 godina

Pristajem! 
Da se krene redom od popa, doktora, veterinara, mene, ugostitelja, zemljoradnika.... 
Zidajte zatvore.
(Funkcioner, 25. decembar 2016 17:12

Popa ne može - on ne plaća porez.

realan

pre 7 godina

alo bre, komentatori....ne radi se o vama nego o nekome ko ima auto od 100.000 i vilu od 2.000.000 a nema zvanicne prihode....ili sve u cemu uziva je na ime umrle babe....ali bojim se da nece biti mnogo vajde

Miki

pre 7 godina

Nazad u komunizam. Sledeci zakon ce omoguciti da oni za koje se posumnja da su pricali loše o vlasti a ne uspeju da dokazu da nisu, ostanu bez celokupne imovine i budu poslati na prinudni rad na Goli otok.

u centru

pre 7 godina

isto kao sto ce od centra grada da naprave pesacku zonu. kao da vec sad nije dovoljno tesko ziveti u centru. pa ce ljudi morati da beze iz centra, a onda nastupa kupovina za sitan novac. pa kad pokupuju ceo centar, kazu, zeznuli smo se, i ukinu pesacku zonu.... dopuniti po slobodnoj volji...

Sandra s

pre 7 godina

Naravno! Ja za svoj stan koji jos nije ucrtan ukatastar od 2009 svake godine placam porez UREDNO! Investitor jos nije dobio upotrebnu dozvolu, a kompleks ima 300 stanova?!?! Da li je to normalno?!

dule

pre 7 godina

Pa ovo je glupos nevidjena.


Aj da pitamo 99% Srbije jel imaju papire da dokazu kako su kupili auto,stan,namestaj ,pa nemaju normalno .

Ova zemlja je bila pod sankcijama ratom snalazili su se ljudi kako su znali.

Pa nismo mi Svajcarska pa da se to moze tako lako uraditi i proveriti.

Drzava je namestila sistem koji traje 30godina a to je da neke narocite pare i ne mozes zaraditi osim nesto bas ne radis na svoju ruku i sada ce svi ispasti kriminalci

Pa svaki moler,zemljoradnik,majstor,vodoinstalater ne moze da dokaze pola svoje imovine

I sada najbolje svima da sve uzmete ala ste pametni

Videcete da ce biti pobuna zbog ovoga

stalker

pre 7 godina

Razgovaraju nemac i srbin, i pita srbin nemca kako zivi od plate.
Nemac odgovara: " pa kod nas je plata 2000 evra i od toga nam treba 1200 da namirimo sve".
Pita srbin: " a sa onih 800 sta radite??".
Kaze nemac da se to kod njih ne pita, i onda postavi srbinu isto pitanje.
Odgovara srbin: "pa kod nas je plata 300 evra, i svaki mesec potrosimo oko 500 evra i tako nekako sastavimo kraj sa krajem".
Cudi se nemac i pita ponovo: " Kako bre to, a odakle vam onih 200 evra???".
Kaze srbin: :EEE TO SE KOD NAS NE PITA".

Mister X

pre 7 godina

Pa sad ste im zakinuli penzije, a hocete da placaju vise?!
Dok ja kao trazilac neke usluge drzavne administracije ne mogu da zatrazim odstetu ili da prijavim nesavesni organ zbog greske na koju ih upozoravam, da cu zbog njih izgubiti dane i novac, dotle ne vidim smisao veceg poreza.
Druga stvar, urbanisticki planovi se menjaju kako kome cefne. Vi ulozite u kucu, a onda nemate mogucnost da uzivate zbog anarhije koje vlada, a placate porez. Itd..

Grof

pre 7 godina

Sve moze ALI da se prvo krene od politicara i od ljudi koji rade u drzavnoj administraciji pa da vidimo kako se to prima na njima i kad oni sve to lepo pokazu na primeru u praksi onda nije problem da i ostali budu predmet istog procesa.

Vi ovim abolirate pre svega politicare i od njih pravite svete krave kao i ljude bliske vlastima (sadasnje, prosle) koji su i pre 2000. god. dosli do nekretnina na veoma 'posten' nacin.

Najpostenije je onda da se proverava od '49. godine, da ne bude pre i posle 2000. god. kao ona cuvena emisija sto nekada bese na TV, 'posle 2000dite'.

Znam ja to, meni brat radi u Italiju ;)

pre 7 godina

Vršiće se unakrsno ispitivanje, odnosno da li imovina koju posedujete odgovara vašim prihodima u toku godine i onome što ste prijavili Poreskoj upravi”, objašnjava Kuburović.

ovo se nece nikad desiti jer bi u tom slučaju država srbija ostala bez službenika, političara, doktora...

Namazao se narod

pre 7 godina

Evo ocu ja pre izbora da prijavim dvadesetak osoba i garantujem svojom imovinom da nemaju pokriće za imovinu. Dobar je i postojeći zakon sudite im po njemu. Ali pre izbora. Da neće i izvoz Vučićevih Mercedesa da krene pre izbora hahahhaha

Tri put meri, jednom seci

pre 7 godina

“Vršiće se unakrsno ispitivanje, odnosno da li imovina koju posedujete odgovara vašim prihodima u toku godine i onome što ste prijavili Poreskoj upravi”

Ko će da vrši, šta će da vrši i kako će da vrši? Šta će biti čije ingerencije? ne bi me mnogo čudilo da iskusni čelnici ministarstva pravde pomešaju babe i žabe, pa da Poreskim upravama daju ingerencije tužilaštva i sudstva. A na kraju da svi mi to platimo kad dospeju odštete po presudama iz Strazbura.

tralala

pre 7 godina

Ma bre, nema od toga nista. Pa to isto politicari pricaju vec 50 godina, secate li se akcije "imas kucu vrati stan" ? Pa ovde se zakoni samo donose i ne sprovode. Ali hajde, neka pocnu od Dedinja, dovoljno bi bilo i samo to da srede.

kako da ne?

pre 7 godina

Krajnje nedorecen i glup zakon! Sta cemo sa parama koje dolaze od rodbine iz dijaspore? Oni placaju porez u svojim zemljama! A sta cemo s parama zaradjenim po kladionicama i kockarnicama? Te cenjene institucije nisu duzne da izdaju bilo kakve fiskalne potvrde, racune ili slicno. Ako je taj novac ilegalan, zasto onda te cenjene ustanove naseg drustva i dalje rade legalno? Sve dok ne donesete zakon o objedinjenom oporezivanju svih prihoda gradjana bez obzira na poreklo, uz primenu progresivne skale, od te price nema nista! Znaci - ako neko zaradi kao frilenser on to lepo prijavi drzavi kao PRIHOD od NN firme i plati na to porez. A ne kao sada, da u poreskom pitaju koji je PIB te strane firme i slicne gluposti. Isto tako, ako ti je teca iz Beca poslao pare, ti lepo prijavis: prihod od tece toliko i toliko ... i platis porez na to. Tek tada cemo moci da govorimo o ovakvom zakonu. Dotle nas obidjite.

Goran

pre 7 godina

Dobijam konstantno na kladionici i imam bogatog strica u Svedskoj koji mi salje puno para. Cao
(DOKTOR, 25. decembar 2016 20:45)

Podneseš dokaze o dobicima i uplatama, i nemaš frke. Plaćaš samo porez na igre na sreću. I pozdravi strica.

Mufljuz

pre 7 godina

Ako neko misli da ce ovaj zakon da pogodi tajkune i one sa velikim materijalnim dobrima grdno se vara. I dosadasnji zakon je sve to omogucivao ali se, kao i obicno, ne sprovodi. Novim zakonom (75% od vrednosti imovine) ce sada krenuti da ispituju odakle vam auto od 4-5000€ kada ste na minimalcu, odakle vam 3 televizora kada ne radite. E sada na scenu stupaju oni drzavni "kucepazitelji" iz Zakona o stanovanju da to utvrde i prijave. Vidite, kako sve moze da se odradi.

Eh?

pre 7 godina

Pa sta sad - ne valja sto se donosi zakon o poreklu imovine?
Zar do juce nisu svi kukali kako nikako da se donese taj zakon?
Neko da mi objasni?

piter

pre 7 godina

koje je ovo fašističko podneblje. neko te optuži da si nešto nezakonito stekao, a ti treba da dokazuješ suprotno??? u krivičnom procesnom pravu osnovna pretpostavka je pretpostavka nevinosti. dakle ako tužilac nešto tvrdi, on to treba i da dokaže. nije dokazao? molim lepo, okrivljeni je nevin. zašto bi ovde bilo drugačije?

Toni

pre 7 godina

Ovo je Grozno....
Ovo je stvarno malterinje, jer zaista ima vreme i pare dase nesto ovakvo uradi?
Najvise problem ce da ima ovi ko zivi i radi van srbije, koj nemaju prihod ovde ali imaju velike kuce stanovi etc...

mlekadzija

pre 7 godina

Neozbiljno.... krajnje. Ova propala drzava ne moze (nece) da naplati struju od nekih a sad ce da "sredjuje" porez.... ovo nije ni za cipiripija i mrmota.

dzoni.

pre 7 godina

Cekaj sta znaci to da prijavim..pa ako se auto vodi na mene ,platio sam porez kad sam kupio na moje ime,placam svake godine registraciju na moje ime sta ima da ga prijavljujem za porez ne kapiram..isto vazi i za stan????

hmm

pre 7 godina

Nije problem u donosenju ovog zakona nego sto se taj zakon umesto na politicare i sluzbenike u administraciji odnosi i na celo stanovnistvo... problem nisu gradjani nego politicari, tajkuni bar zaposlajvaju nesto malo... a ovi samo deru kozu sa ledja...

Dejan

pre 7 godina

U potpunosti podrzavam ovaj zakon. Nisam clan nijedne partije, niti sam ikada bio clan. Zasto podrzavam ovakav zakon? Zbog nase dece ga podzavam, jer moja deca i deca nekog ( ko npr. ima butik) nemaju istu startnu poziciju. Ja radim u dobroj firmi i plata mi je veca nego premijerova :) To znaci da dobro zaradjujem, samo sto ja radim prosecno 9-10 sati , a ne 20 :) . Ali ja ni u najlepsim snovima ne mogu da iskesiram 100.000 € za novi apartman u Grckoj. Oporezovana mi je zarada, placam sve doprinose ne dugujem drzavi ni pare, dok neko ne placa CARINU na robu, POREZ i DOPRINOSE za radnike i taj takav je pametan , a ja sam glup!?!? E pa prijateljii moji , malo morgen! Neka svako radi po zakonima Republike Srbije pa neka zaradi za 10 apartmana, nemam nista protiv, a ovako samo ja finansiram i skolstvo i zdravstvo i penzionere i td. Ili sto bi jedan poslasticar reko: da placam porez moj sin bi vozio Tomos, a ovako vozi Yamahu R1 :)

Vrabac u ruci

pre 7 godina

Opet se njima ostavlja na volju koga ce kontrolisati a koga ne. Ajmo ispocetka, jer sam ja sam sebi dosadan koliko puta pisem o ovome, ako Vasi prihodi - potrosacka korpa - troskovi sticanja nove imovine >= 0 , to znaci da ste u redu. Ako ispadne manje od 0 onda se pali crvena lampica. Sto dalje implicira da je prvo neophodno formirati bazu podataka koja je preko odgovarajuceg softvera umrezena sa Saobracajnom evidencijim, katastrom itd itd. Znaci nema nikakve dobre volje poreskog inspektora ili ministra , algoritam ti javlja ko je za proveru i nema ti nista da odlucujes, nego samo procitas adresu i krenes u kontrolu. Ako se ustanovi da je poreski inspektor korumpiran ili ne u me da radi 1000000 din kazne i 0prekrsajna/krivicna i zavisnosti od stete.

i tako dalje

pre 7 godina

Ovaj zakon odavno postoji ali se ne primenjuje. Tako da tajkuni, politicari, vodje navijaca i slicni slobodno spavajte mirno. Ali zato po omiljenim principima pseudo-pravne drzave "retroaktivnosti" i "selektivnosti" spremite se da polazete racune: frilenseri, sitne zanatlije i majstori, nastavnici privatnih casova, penzioneri koji se izdrzavate doznakama dece iz inostranstva i svi ostali...sledi detaljna provera, naplata i kaznjavanje za to ste uspeli da nekim cudom prezivite u prethodnih 20god.

Wiener

pre 7 godina

Zasto novi zakon ne tretira i oslobadjanje od dela poreza ako se ulozi u sport,kulturu ili bilo sta.. To je praksa u svi clanicama EU. U nemackoj je to 10% u Spaniji i Francuskoj 12%. Zato imaju uspeh u sportu. Vucic bi sve hteo u budzet i da on kao da je njegova imovina deli na kasicicu.Imali bi i sport i kulturu i poboljsano zdravstvo

U zemlji gde zivim postoji mogucnost ako odes i kupis Mercedes za privatnu upotrebu da ti dodje finansijska policija i prokontrolise poslovanje.Ko ce da kontrolise estradne zvezde koje na ruke dobijaju po 5000 evra za vikend.

Ovo je sve cirkus da bis e vladar hvalio smanjenim deficitom ili suficitom u budzetu

Djura

pre 7 godina

Najveci problem ce biti ovi koji su poslovali u Srbiji.Sta oni imaju sa ljudima koji rade u inostranstvu.Ja sam 15 godina bio van zemlje i radio.Ovde sam kupio stan prijavio poreskoj upravi platio porez na prenos prava i uknjizio.Al ovi ovde sto su prijavljivali 300 000 din godisnje.A zaradi 5 000 000 din i kupi auto od 2 000 000 ili stan te godine.

ms

pre 7 godina

Kad svi koji su u vlasti, zajedno se svojim drugarima tajkunima budu iskontrolisani na opisani nacin, slazem se da procesljaju i po ostatku naroda. Do tada bi bolje bilo da cute i ne talasaju mnogo, posto narod nije ni glup ni lud, sve je vise nego ocigledno...

alejandro

pre 7 godina

Fore i fazoni! Prijavljuje se minimalac a voze se džipovi i besne limuzine ulicama Beograda i unutrašnjosti! Sad će neki inspektor da stisne petlju i da ide na vrata nekome ko je granični slučaj (čas sa ove čas sa one strane zakona) i da ga pita a otkuda ti ovo i ono... Nema to mnogo veze! A šta sa onima koji imaju na svoje ime otvorene 2-3 ćerke firme pa se sredstva prebacuju kad se jedna blokira?! Kako sa njima?? Mislim da nema dobre volje kao što nema dobre volje da se domaći poslodavci uvedu u red tako što će celokupnu zaradu zaposlenima uplaćivati na tekuće račune a ne da zaposlene prijavljuju na minimalac a ostatak na ruke ili sve na ruke! Mnogo posla za poresku službu a odsustvo volje da se to istera na čistac čini mi se?!

XXL

pre 7 godina

E ko ne prijavi da je kupovao `lebac ceo meses, a zarađuje 20-25.000 biće sankcionisan sa plaćanjem poreza od 75% ili mu dolaze izvršioci da otimaju - imovinu. Na kraju odakle takvima imovina - nek` dokažu. Ovako se samo lovarni građani uznemiruju.

diktator

pre 7 godina

Zakon o poreklu imovine mora da se uvede, ali bolje bi bilo da taj zakon bude vazio sa sve, a ako bi se primenjivao doslo bi i do smanjenja korupcije.

zvezda nije ponos srbije

pre 7 godina

pa 90posto kuca u srbiji je napravljeno nelegalno...npr moja kuca je napravljena pomocu ujaka strica caleta rodjaka tasta majstora prijatelja vredi sad 500 000 eur ali ja nisam ni dinara ulozio...a radim za 50000din mesecno...

Milisav Jove Torbica

pre 7 godina

A sta je bogatstvo? Auto sa više od 2000 kubika možda? Kuća od 200 kvadrata u selu? Najjače su mi izjave da neko nije platio porez na zaradu, a nije ni zaradio dovoljno da plati porez, matematičari moji. Zašto oporezivati zaradu koja ne pokriva osnovne troškove? Ili ako hoćete koja nije dovoljna ni za tu famoznu potrošačku korpu? Ja zarađujem 18-25000 dinara, kako kad, kao kuvar u restoranu. Koliko hoćete da vam platim poreza jer ste mi omogućili da se obogatim ovako?

Miki

pre 7 godina

Nazad u komunizam. Sledeci zakon ce omoguciti da oni za koje se posumnja da su pricali loše o vlasti a ne uspeju da dokazu da nisu, ostanu bez celokupne imovine i budu poslati na prinudni rad na Goli otok.

u centru

pre 7 godina

isto kao sto ce od centra grada da naprave pesacku zonu. kao da vec sad nije dovoljno tesko ziveti u centru. pa ce ljudi morati da beze iz centra, a onda nastupa kupovina za sitan novac. pa kad pokupuju ceo centar, kazu, zeznuli smo se, i ukinu pesacku zonu.... dopuniti po slobodnoj volji...

Mister X

pre 7 godina

Pa sad ste im zakinuli penzije, a hocete da placaju vise?!
Dok ja kao trazilac neke usluge drzavne administracije ne mogu da zatrazim odstetu ili da prijavim nesavesni organ zbog greske na koju ih upozoravam, da cu zbog njih izgubiti dane i novac, dotle ne vidim smisao veceg poreza.
Druga stvar, urbanisticki planovi se menjaju kako kome cefne. Vi ulozite u kucu, a onda nemate mogucnost da uzivate zbog anarhije koje vlada, a placate porez. Itd..

dule

pre 7 godina

Gluposti.
Gluposti.
...

Ne fali nama zakon nego dobra volja. I po sadašnjim zakonima ogroman procenat korupcije je mogao da bude sankcionisan. Ali ni jedna vlast (uključujući i sadašnju) nije htela to da radi. Zašto? Pretpostavite sami.

SONE

pre 7 godina

Danas mozete optuziti svakoga za poreklo imovine,a da to ne moze dokazati.Cak i onoga ko radi za 200€ mozete pitati od kud mu telefon od 100€,patike 70€,farmerke,jakna100€,pa brate sta si jeo taj mesec,kako si platio rezije....svi smo u prekrsaju.Mi smo u stvari sirotiste od 7miliona ljudi koje kopira zakone od bogatih zemalja.

Grof

pre 7 godina

Sve moze ALI da se prvo krene od politicara i od ljudi koji rade u drzavnoj administraciji pa da vidimo kako se to prima na njima i kad oni sve to lepo pokazu na primeru u praksi onda nije problem da i ostali budu predmet istog procesa.

Vi ovim abolirate pre svega politicare i od njih pravite svete krave kao i ljude bliske vlastima (sadasnje, prosle) koji su i pre 2000. god. dosli do nekretnina na veoma 'posten' nacin.

Najpostenije je onda da se proverava od '49. godine, da ne bude pre i posle 2000. god. kao ona cuvena emisija sto nekada bese na TV, 'posle 2000dite'.

Gotova priča

pre 7 godina

Ne fali nama zakon nego dobra volja. I po sadašnjim zakonima ogroman procenat korupcije je mogao da bude sankcionisan. Ali ni jedna vlast (uključujući i sadašnju) nije htela to da radi. Zašto? Pretpostavite sami.
(dule, 25. decembar 2016 17:11)

Hvala ti za komentar koji dobijajući minuse hrani gladna usta sendvičima! U duhu novogodišnjih praznika!

Woody

pre 7 godina

Prvo češljati političare, direktore javnih preduzeća, pevače, glumce, vlasnike privatnih preduzeća koja su propala i ostala dužna pitaj kome, nemoguće je da preduzeće nije uplatilo doprinose za zaposlene a vlasnik ima jahtu, itd. Tek kad sve to završite, slobodno pređite na građane... Bojim se da će ovi češljati samo građane...

dule

pre 7 godina

Pa ovo je glupos nevidjena.


Aj da pitamo 99% Srbije jel imaju papire da dokazu kako su kupili auto,stan,namestaj ,pa nemaju normalno .

Ova zemlja je bila pod sankcijama ratom snalazili su se ljudi kako su znali.

Pa nismo mi Svajcarska pa da se to moze tako lako uraditi i proveriti.

Drzava je namestila sistem koji traje 30godina a to je da neke narocite pare i ne mozes zaraditi osim nesto bas ne radis na svoju ruku i sada ce svi ispasti kriminalci

Pa svaki moler,zemljoradnik,majstor,vodoinstalater ne moze da dokaze pola svoje imovine

I sada najbolje svima da sve uzmete ala ste pametni

Videcete da ce biti pobuna zbog ovoga

Goran

pre 7 godina

Jadni naši političari, sudije, advokati, lekari.
Nažalost to će se koristiti za obračun sa neposlušnicima i neistomišljenicima. Ljudi bliski vlasti će ostati netaknuti.

Lala iz Banata

pre 7 godina

Pristajem! 
Da se krene redom od popa, doktora, veterinara, mene, ugostitelja, zemljoradnika.... 
Zidajte zatvore.
(Funkcioner, 25. decembar 2016 17:12

Popa ne može - on ne plaća porez.

Tri put meri, jednom seci

pre 7 godina

“Vršiće se unakrsno ispitivanje, odnosno da li imovina koju posedujete odgovara vašim prihodima u toku godine i onome što ste prijavili Poreskoj upravi”

Ko će da vrši, šta će da vrši i kako će da vrši? Šta će biti čije ingerencije? ne bi me mnogo čudilo da iskusni čelnici ministarstva pravde pomešaju babe i žabe, pa da Poreskim upravama daju ingerencije tužilaštva i sudstva. A na kraju da svi mi to platimo kad dospeju odštete po presudama iz Strazbura.

Znam ja to, meni brat radi u Italiju ;)

pre 7 godina

Vršiće se unakrsno ispitivanje, odnosno da li imovina koju posedujete odgovara vašim prihodima u toku godine i onome što ste prijavili Poreskoj upravi”, objašnjava Kuburović.

ovo se nece nikad desiti jer bi u tom slučaju država srbija ostala bez službenika, političara, doktora...

kako da ne?

pre 7 godina

Krajnje nedorecen i glup zakon! Sta cemo sa parama koje dolaze od rodbine iz dijaspore? Oni placaju porez u svojim zemljama! A sta cemo s parama zaradjenim po kladionicama i kockarnicama? Te cenjene institucije nisu duzne da izdaju bilo kakve fiskalne potvrde, racune ili slicno. Ako je taj novac ilegalan, zasto onda te cenjene ustanove naseg drustva i dalje rade legalno? Sve dok ne donesete zakon o objedinjenom oporezivanju svih prihoda gradjana bez obzira na poreklo, uz primenu progresivne skale, od te price nema nista! Znaci - ako neko zaradi kao frilenser on to lepo prijavi drzavi kao PRIHOD od NN firme i plati na to porez. A ne kao sada, da u poreskom pitaju koji je PIB te strane firme i slicne gluposti. Isto tako, ako ti je teca iz Beca poslao pare, ti lepo prijavis: prihod od tece toliko i toliko ... i platis porez na to. Tek tada cemo moci da govorimo o ovakvom zakonu. Dotle nas obidjite.

stalker

pre 7 godina

Razgovaraju nemac i srbin, i pita srbin nemca kako zivi od plate.
Nemac odgovara: " pa kod nas je plata 2000 evra i od toga nam treba 1200 da namirimo sve".
Pita srbin: " a sa onih 800 sta radite??".
Kaze nemac da se to kod njih ne pita, i onda postavi srbinu isto pitanje.
Odgovara srbin: "pa kod nas je plata 300 evra, i svaki mesec potrosimo oko 500 evra i tako nekako sastavimo kraj sa krajem".
Cudi se nemac i pita ponovo: " Kako bre to, a odakle vam onih 200 evra???".
Kaze srbin: :EEE TO SE KOD NAS NE PITA".

Namazao se narod

pre 7 godina

Evo ocu ja pre izbora da prijavim dvadesetak osoba i garantujem svojom imovinom da nemaju pokriće za imovinu. Dobar je i postojeći zakon sudite im po njemu. Ali pre izbora. Da neće i izvoz Vučićevih Mercedesa da krene pre izbora hahahhaha

Toni

pre 7 godina

Ovo je Grozno....
Ovo je stvarno malterinje, jer zaista ima vreme i pare dase nesto ovakvo uradi?
Najvise problem ce da ima ovi ko zivi i radi van srbije, koj nemaju prihod ovde ali imaju velike kuce stanovi etc...

realan

pre 7 godina

alo bre, komentatori....ne radi se o vama nego o nekome ko ima auto od 100.000 i vilu od 2.000.000 a nema zvanicne prihode....ili sve u cemu uziva je na ime umrle babe....ali bojim se da nece biti mnogo vajde

Eh?

pre 7 godina

Pa sta sad - ne valja sto se donosi zakon o poreklu imovine?
Zar do juce nisu svi kukali kako nikako da se donese taj zakon?
Neko da mi objasni?

Sandra s

pre 7 godina

Naravno! Ja za svoj stan koji jos nije ucrtan ukatastar od 2009 svake godine placam porez UREDNO! Investitor jos nije dobio upotrebnu dozvolu, a kompleks ima 300 stanova?!?! Da li je to normalno?!

Goran

pre 7 godina

Dobijam konstantno na kladionici i imam bogatog strica u Svedskoj koji mi salje puno para. Cao
(DOKTOR, 25. decembar 2016 20:45)

Podneseš dokaze o dobicima i uplatama, i nemaš frke. Plaćaš samo porez na igre na sreću. I pozdravi strica.

Dejan

pre 7 godina

U potpunosti podrzavam ovaj zakon. Nisam clan nijedne partije, niti sam ikada bio clan. Zasto podrzavam ovakav zakon? Zbog nase dece ga podzavam, jer moja deca i deca nekog ( ko npr. ima butik) nemaju istu startnu poziciju. Ja radim u dobroj firmi i plata mi je veca nego premijerova :) To znaci da dobro zaradjujem, samo sto ja radim prosecno 9-10 sati , a ne 20 :) . Ali ja ni u najlepsim snovima ne mogu da iskesiram 100.000 € za novi apartman u Grckoj. Oporezovana mi je zarada, placam sve doprinose ne dugujem drzavi ni pare, dok neko ne placa CARINU na robu, POREZ i DOPRINOSE za radnike i taj takav je pametan , a ja sam glup!?!? E pa prijateljii moji , malo morgen! Neka svako radi po zakonima Republike Srbije pa neka zaradi za 10 apartmana, nemam nista protiv, a ovako samo ja finansiram i skolstvo i zdravstvo i penzionere i td. Ili sto bi jedan poslasticar reko: da placam porez moj sin bi vozio Tomos, a ovako vozi Yamahu R1 :)

piter

pre 7 godina

koje je ovo fašističko podneblje. neko te optuži da si nešto nezakonito stekao, a ti treba da dokazuješ suprotno??? u krivičnom procesnom pravu osnovna pretpostavka je pretpostavka nevinosti. dakle ako tužilac nešto tvrdi, on to treba i da dokaže. nije dokazao? molim lepo, okrivljeni je nevin. zašto bi ovde bilo drugačije?

Vrabac u ruci

pre 7 godina

Opet se njima ostavlja na volju koga ce kontrolisati a koga ne. Ajmo ispocetka, jer sam ja sam sebi dosadan koliko puta pisem o ovome, ako Vasi prihodi - potrosacka korpa - troskovi sticanja nove imovine >= 0 , to znaci da ste u redu. Ako ispadne manje od 0 onda se pali crvena lampica. Sto dalje implicira da je prvo neophodno formirati bazu podataka koja je preko odgovarajuceg softvera umrezena sa Saobracajnom evidencijim, katastrom itd itd. Znaci nema nikakve dobre volje poreskog inspektora ili ministra , algoritam ti javlja ko je za proveru i nema ti nista da odlucujes, nego samo procitas adresu i krenes u kontrolu. Ako se ustanovi da je poreski inspektor korumpiran ili ne u me da radi 1000000 din kazne i 0prekrsajna/krivicna i zavisnosti od stete.

tralala

pre 7 godina

Ma bre, nema od toga nista. Pa to isto politicari pricaju vec 50 godina, secate li se akcije "imas kucu vrati stan" ? Pa ovde se zakoni samo donose i ne sprovode. Ali hajde, neka pocnu od Dedinja, dovoljno bi bilo i samo to da srede.

dzoni.

pre 7 godina

Cekaj sta znaci to da prijavim..pa ako se auto vodi na mene ,platio sam porez kad sam kupio na moje ime,placam svake godine registraciju na moje ime sta ima da ga prijavljujem za porez ne kapiram..isto vazi i za stan????

Mufljuz

pre 7 godina

Ako neko misli da ce ovaj zakon da pogodi tajkune i one sa velikim materijalnim dobrima grdno se vara. I dosadasnji zakon je sve to omogucivao ali se, kao i obicno, ne sprovodi. Novim zakonom (75% od vrednosti imovine) ce sada krenuti da ispituju odakle vam auto od 4-5000€ kada ste na minimalcu, odakle vam 3 televizora kada ne radite. E sada na scenu stupaju oni drzavni "kucepazitelji" iz Zakona o stanovanju da to utvrde i prijave. Vidite, kako sve moze da se odradi.

Djura

pre 7 godina

Najveci problem ce biti ovi koji su poslovali u Srbiji.Sta oni imaju sa ljudima koji rade u inostranstvu.Ja sam 15 godina bio van zemlje i radio.Ovde sam kupio stan prijavio poreskoj upravi platio porez na prenos prava i uknjizio.Al ovi ovde sto su prijavljivali 300 000 din godisnje.A zaradi 5 000 000 din i kupi auto od 2 000 000 ili stan te godine.

hmm

pre 7 godina

Nije problem u donosenju ovog zakona nego sto se taj zakon umesto na politicare i sluzbenike u administraciji odnosi i na celo stanovnistvo... problem nisu gradjani nego politicari, tajkuni bar zaposlajvaju nesto malo... a ovi samo deru kozu sa ledja...

XXL

pre 7 godina

E ko ne prijavi da je kupovao `lebac ceo meses, a zarađuje 20-25.000 biće sankcionisan sa plaćanjem poreza od 75% ili mu dolaze izvršioci da otimaju - imovinu. Na kraju odakle takvima imovina - nek` dokažu. Ovako se samo lovarni građani uznemiruju.

ms

pre 7 godina

Kad svi koji su u vlasti, zajedno se svojim drugarima tajkunima budu iskontrolisani na opisani nacin, slazem se da procesljaju i po ostatku naroda. Do tada bi bolje bilo da cute i ne talasaju mnogo, posto narod nije ni glup ni lud, sve je vise nego ocigledno...

alejandro

pre 7 godina

Fore i fazoni! Prijavljuje se minimalac a voze se džipovi i besne limuzine ulicama Beograda i unutrašnjosti! Sad će neki inspektor da stisne petlju i da ide na vrata nekome ko je granični slučaj (čas sa ove čas sa one strane zakona) i da ga pita a otkuda ti ovo i ono... Nema to mnogo veze! A šta sa onima koji imaju na svoje ime otvorene 2-3 ćerke firme pa se sredstva prebacuju kad se jedna blokira?! Kako sa njima?? Mislim da nema dobre volje kao što nema dobre volje da se domaći poslodavci uvedu u red tako što će celokupnu zaradu zaposlenima uplaćivati na tekuće račune a ne da zaposlene prijavljuju na minimalac a ostatak na ruke ili sve na ruke! Mnogo posla za poresku službu a odsustvo volje da se to istera na čistac čini mi se?!

mlekadzija

pre 7 godina

Neozbiljno.... krajnje. Ova propala drzava ne moze (nece) da naplati struju od nekih a sad ce da "sredjuje" porez.... ovo nije ni za cipiripija i mrmota.

Wiener

pre 7 godina

Zasto novi zakon ne tretira i oslobadjanje od dela poreza ako se ulozi u sport,kulturu ili bilo sta.. To je praksa u svi clanicama EU. U nemackoj je to 10% u Spaniji i Francuskoj 12%. Zato imaju uspeh u sportu. Vucic bi sve hteo u budzet i da on kao da je njegova imovina deli na kasicicu.Imali bi i sport i kulturu i poboljsano zdravstvo

U zemlji gde zivim postoji mogucnost ako odes i kupis Mercedes za privatnu upotrebu da ti dodje finansijska policija i prokontrolise poslovanje.Ko ce da kontrolise estradne zvezde koje na ruke dobijaju po 5000 evra za vikend.

Ovo je sve cirkus da bis e vladar hvalio smanjenim deficitom ili suficitom u budzetu

i tako dalje

pre 7 godina

Ovaj zakon odavno postoji ali se ne primenjuje. Tako da tajkuni, politicari, vodje navijaca i slicni slobodno spavajte mirno. Ali zato po omiljenim principima pseudo-pravne drzave "retroaktivnosti" i "selektivnosti" spremite se da polazete racune: frilenseri, sitne zanatlije i majstori, nastavnici privatnih casova, penzioneri koji se izdrzavate doznakama dece iz inostranstva i svi ostali...sledi detaljna provera, naplata i kaznjavanje za to ste uspeli da nekim cudom prezivite u prethodnih 20god.

diktator

pre 7 godina

Zakon o poreklu imovine mora da se uvede, ali bolje bi bilo da taj zakon bude vazio sa sve, a ako bi se primenjivao doslo bi i do smanjenja korupcije.