Aktuelno

Četvrtak, 22.12.2016.

10:53

"Zemlja je ravna, a Hilari Klinton mrtva"

Izvor: Guardian

"Zemlja je ravna, a Hilari Klinton mrtva" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

38 Komentari

Sortiraj po:

verba volant

pre 7 godina

@dominus

Prvo,našao si potpuno pogrešnu adresu po pitanju preispitivanja.Drugo, taj paternistički stil "čitaj, čitaj" je neodgovarajući , jer sam verovatno dosta starija od tebe i samim tim pročitala daleko više toga od tebe.
Što se saveta o iracionalnom tiče: neka hvala. ja sam racionalni tip, volim da znam uzročno posledične veze, da imam poznate uslove ograničenja i na osnovu dostupnih, često suprotstavljenih stavova izvodim sopstvene zaključke.
Tek, u matriks stavi nekog drugog.

dominus

pre 7 godina

@ verba volant

Čitaj i treba da čitaš, pogotovo o iracionalnom. Teško ćeš ti mene ostaviti u zabludi - pre ćeš sebe :)
Što se tiče primera, globalno zagrevanje jeste laž a teško da je Zemlja ravna ploča. Ostali primeri - sve je moguće, ali kao što sama kažeš manje važno, izuzev otmice dece.
"Inače ko je čije dete, baš me briga", nzm da sam spominjao bilo čiju decu, izuzev konstatacije (objektivno posmatrano) da nas uče od rođenja, preko škole do zrelog doba da budemo robovi sistema, bez da išta preispitujemo.

Trovach

pre 7 godina

@Rhyzm...Od fiberglasa kazes? I onda ocekuje da ti dokazujem evoluciju? Ne pada mi na pamet. Mozes slobodno da verujes u ravnu Zemlju i nemoj ici daleko da ne padnes sa ruba.

verba volant

pre 7 godina

Ti ocigledno uzivas u matrixsu i svim njegovim iluzijama da ti uopšte ne padne na pamet da preispitaš, prvo svet oko sebe pa zatim i svoja shvatanja urođena od rođenja, preko škole do zrelog doba. Važno je biti zarobljen u snu lažne stvarnosti i ne davat ni najmanju sansu da nije sve onako kako izgleda.
(don, 22. decembar 2016 19:00)

sa zadovoljstvom ću te ostaviti u još jednoj zabludi. reći ću ti samo da mnogo čitam i da informacije uglavnom nalazim u knjigama. Navedeni primeri me uglavnom i ne interesuju, izuzev, naravno oblika planete i globalnog zagrevanja.Inače ko je čije dete, baš me briga.

neko tamo

pre 7 godina

@open minded

Sustina je da ravnozemljasi za smesnih 9000 dolara mogu da dokazu da je zemlja ravna, bez potrebe da osporavaju tudji materijal, vec da svojim materijalom, tj. snimcima iznesu dokaze. Samo u Srbiji da se skupite i date po 100 dinara mogli biste da uplatite ovaj let, da snimite odozgo s kojom god kamerom hocete i donesete dokaze nazad na zemlju.

nisam ja odavde

pre 7 godina

Kada semenka padne na pogodno tlo izraste biljka. Sta je to pogodno tlo zavisi od toga kakva je semenka. Tako na primer, o ravnoj zemlji, drukcije misljennje ima neko ko je ucio u skoli a drukcije neko ko je isao samo na veronauku. Pretpostavljam, a naucnici su tu da to i dokazu ili opovrgnu.

don

pre 7 godina

@ verba volant

Ti ocigledno uzivas u matrixsu i svim njegovim iluzijama da ti uopšte ne padne na pamet da preispitaš, prvo svet oko sebe pa zatim i svoja shvatanja urođena od rođenja, preko škole do zrelog doba. Važno je biti zarobljen u snu lažne stvarnosti i ne davat ni najmanju sansu da nije sve onako kako izgleda.

Kontras

pre 7 godina

"Teorije zavera" je namerno konstruisan termin za teorije koje kriticki i otvoreno gledaju na prezentaciju sveta kakvu nam mocne i bogate elite predstavljaju, a sve da bi se te teorije diskreditovale.

Za nekoliko godina teorija da je Zemlja ravna ce biti prihvacena od strane ogromnog broja ljudi. Apsolutno ne postoji nikakav snazan argument da je Zemlja lopta koja rotira i kruzi u svemiru. Pogledajmo ulicne sijalice na vrhovima bandera u nekoj dugackoj ulici. Svaka sledeca sijalica izgleda iz naseg ugla "niza" od prethodne kao da "zalaze" negde u daljini. U stvari, sve te sijalice su na ISTOJ visini. Isto vazi za Sunce koje kruzi iznad staticne ravne Zemlje uvek na istoj visini, ali sto je udaljenije IZGLEDA nize i zalazi za horizont.

Drugo, ako je Sunce mnogo vece od Zemlje prilikom zalaska Sunca na horizontu, svetlost bi morala ISTOVREMENO da bledi i nestaje duz CITAVOG horizonta, a ne najkasnije LOKALNO oko mesta gde je Sunce zaslo. Na Nasa animacijama taj zalazak Sunca na terminatoru/horizontu iz svemira je bas tako odlicno graficki prikazan, jer ako je Sunce mnogo vece od Zemlje tako mora da izgleda. Ono sto vidimo u realnosti je nesto drugo.

Klimatske promene ne postoje. Postoje samo lokalne vestacki izazvane klimatske promene izazvane uz pomoc Haarp-a i verovatno nekih drugih sistema. One sluze za bogacenje multinacionalnih kompanija.

dominus

pre 7 godina

@ Trovach

Tvoj drug nije daleko od istine, ali si ti sigurno daleko. Ako si dovoljno svestan da znaš, da ako postoji vidljivo ljudskom oku, onda postoji i nevidljivo. Tražiti materijalni dokaz za nematerijalno je suludo. To možeš samo doživiti ličnim iskustvom na astralnom planu. Pođi od toga da čovek kao pojedinac ima više tela u jednom pored fizičkog ( eterično, astralno, mentalno...) koja su energetska tela, dakle nevidljiva oku.

roto kos je srce srbije

pre 7 godina

Na svakoj od ovih teorija zavere, neko je zaradio velike pare i dalje ih zaradjuje...

To vam je jedina prava istina o njima...

Djura

pre 7 godina

"Uprkos tome što je čak i čuveni astrofizičar Nil Degras Tajson pokušao da ga razuveri, teorija zavere nastavila je svoj život."
Nisam ravnozemljas, ali ovaj Nil Degras ne ume dve slozene da sklopi, totalni je antitalenat za debunking. Ako je on najjace sto mainstream science ima da ponudi Youtube-u, onda nije ni cudo sto ravnozemljasi napreduju.

Trovach

pre 7 godina

Imam dobrog druga koji obozava teorije zavera. Ubedjen je da postoje cupakabra i megalodon, a veruje da su nas stvorili vanzemaljci. Bas nedavno sam mu rekao da ne veruje brojnim dokazima Teorije evolucije, a veruje u nesto za sta ne postoji niti jedan materijalni dokaz.

Petar®

pre 7 godina

U naš život ulazi TV, vesti, dokumentarci, pokretne slike koje su ipak samo slike, snimci, video, a ne realnost, ne ono što lično
gledamo sa neposredne blizine. A zatim na scenu stupa Internet, you tube klipovi, bezbroj sajtova i td.
Mi svi živimo u jednom okeanu informacija koje po svom karakteru prihvatamo kao istine ili kao laži, ili teorije.
Ali negde se mora podvući crta, zar ne? Te ''rekla kazala'' informacije koje dopiru do nas ma koliko bile ''moguće'', ma koliko
odgovarale našim nekim ličnim ideologijama, našoj ličnoj filozofiji, shvatanju života; ipak se moraju staviti u zagradu.
U šta na kraju verovati? Ako izađem napolje, znaću da li je hladno, videću da li pada kiša, i tada mi ne treba vremenska prognoza.
Ali ne možemo sve u životu sami da proverimo. Rat u nekoj dalekoj zemlji, šta nam ostaje nego informacije domaćih i stranih medija?
Pa onda čitajući gomilu različitih mišljenja, laži i istina, probiramo neku sredinu i to je kao činjenica?
E pa nije! Činjenica, tj istina, ona je jedna. Nju ne zanima odakle si, kakvo ti je vaspitanje, kultura, veroispovest; koliko si obrazovan,
i šta tebi lično odgovara da bude istina, i šta priželjkuješ.
Neki filozofi su rekli čak da Istina ne postoji. Treba razmisliti i o tome.

Mitar

pre 7 godina

@(Старац Исаија, 22. decembar 2016 13:33)

S obzirom da Dejvid Ajk dolazi u Beograd 27. aprila sledece godine, eto zlatne prilike da mu se postavi par pitanja

@Na to se misli kada se kaze da je g.zagrevanje prevara. Mit koji je poceo jos od Al Gora pa na dalje.
(mitolgija, 22. decembar 2016 14:36)
Vise nije globalno zagrevanje, posto u medjuvremenu podaci dokazuje da NEMA globalnog zagrevanja, u proteklih par godina su ga preimenovali mudro u "klimatske promene", tako ako se zagreje oni uzimaju pare, ako pak padne temperatura, opet uzimaju pare, jer ce lako naci razlog da opravdaju i da nateraju firme i zemlje da "placaju porez" na klimatske promene.

mitolgija

pre 7 godina

Nisu globalno zagrevanje izmisli Kinezi ni Tamp, vec razna belosvetska birokratija i prodavci magle, kao jos jednu polugu globalne kontrole.
Oni bi globalnu vlast, druge i manje opcije ih ne zanimaju.
Ideja g.zagrevanja je ta da je covek (industrija) odgovorni krivac ne samo za zagadjenje, vec za klimatske promene. Te da ce se raznim taksama i porezima to spreciti. Niko ne porice da se klimatske promene desavaju ali je pravi razlog njihovog nastanka diskutabilan. Na to se misli kada se kaze da je g.zagrevanje prevara. Mit koji je poceo jos od Al Gora pa na dalje.

ilija

pre 7 godina

Ima i boljih. Srbi su monstrumi, Sadamovo oružje za masovno uništenje, EU nikada bliskija, Rusija će nestati u vakumu, umerena opozicija. I nije to istina, to je memetika. A ovo posle-istine ili posle-memetičkih iskaza, teško da je posle, šamana je uvek bilo i biće da pričaju priče i da se služe njima kako im štima. Poneko će i da nauči da ne uzima zdravo za gotovo bilo šta što se čuje, ali težak je to posao, bolje je da nastavi da se i sam truje.

Старац Исаија

pre 7 godina

Ove teorije bukvalno izmišljaju sajtovi koji od tih nebuloza uzimaju milione. Pa onaj Dejvid Ajk je milioner... Pecaju naivne. Teorije zavera su jedan nonsens. (bg, 22. decembar 2016 11:14)

Дејвид Ајк је много пре интернета, Јутјуба и свега осталог најавио следеће: убиство Лејди Ди, педофилију Џими Севила, лажни терористички напад на САД. Такође, Ајк је био један од најплаћенијих спортских коментатора у Европи пре него што је почео да пише књиге, тако да је својим "сулудим" теоријама само изгубио. Наравно да није милионер, човек живи у стану на острву Рајт, станови у Бг су скупљи.

open minded

pre 7 godina

@Pre nego sto krene lavina komentara ocu da kazem svim ravnozemljasima da ruska kompanija MiGFlug nudi za 9000$ pa navise let sa Migom 29 do "ivice" svemira gde moze da se vidi kakva je Zemlja. I dali su ponudu ravnozemljasima da ako ne vide da je Zemlja okurgla vec ravna onda ce vam novac biti vracen. Uradite to ako ne verujete YT snimcima koji su postavljeni...
(., 22. decembar 2016 11:18)

Evo brate procitah ovo i odem na google da vidim ima li toga sto ti govoris (jer nemam 9hiljada dolara viska).
Isitina je, ima. Ali ja na snimcima ne vidim zaobljenost Zemlje. Uvijek je ravan horizont osim kad se letjelica pomjera pa se aktivira fish eye lense pa se zakrivi snimak. Mozda ti imas neki bez fish eye a da se vidi zakrivljenost zemlje? Linkuj slobodno pratim komentare :) Poz

Teorija Istine

pre 7 godina

1 - Zemlja je ravna
2 - Tejlor Svift je satanista
3 - Fidel Kastro je otac Žistina Tridoa
4 - Hilari Klinton je mrtva i zamenio ju je surogat
5 - Hilari Klinton je na čelu grupe koja zlostavlja decu
6 - Klimatske promene su prevara

Zasto najluđe? Bar 4 od ovih 6 ima u sebi dosta istine, kao npr. broj 2 i 5.
Zasto se nesto naziva "teorijom" sto mozete vidjeti sopstvenim ocima? Holivudom i muzikom (njihovom) upravljaju mutni tipovi i to se vidi u spotovima. Sad da li je konkretno neka pjevacica stvarno okultista ili samo pravi taj spot jer joj tako kazu, na kraju krajeva nije ni bitno.

.

pre 7 godina

Pre nego sto krene lavina komentara ocu da kazem svim ravnozemljasima da ruska kompanija MiGFlug nudi za 9000$ pa navise let sa Migom 29 do "ivice" svemira gde moze da se vidi kakva je Zemlja. I dali su ponudu ravnozemljasima da ako ne vide da je Zemlja okurgla vec ravna onda ce vam novac biti vracen. Uradite to ako ne verujete YT snimcima koji su postavljeni...

slucaj y

pre 7 godina

Pizzagate....izguglajte kolikih je razmera pedofilija u Vasingtonskim diplomatskim krugovima, koja je direktno povezana sa Klington fondacijim i Podestom, Hilarinim PR-om.
To su sve zavere a ne teorije!
Teorija zavere je istinite dogadjaje nazivati teorijama da bi se neinformisana masa pravila jos glupljom i podobnijom za vladanje bez trunke kriticke svesti.

bg

pre 7 godina

Ove teorije bukvalno izmišljaju sajtovi koji od tih nebuloza uzimaju milione. Pa onaj Dejvid Ajk je milioner...
Pecaju naivne.
Teorije zavera su jedan nonsens.

.

pre 7 godina

Pre nego sto krene lavina komentara ocu da kazem svim ravnozemljasima da ruska kompanija MiGFlug nudi za 9000$ pa navise let sa Migom 29 do "ivice" svemira gde moze da se vidi kakva je Zemlja. I dali su ponudu ravnozemljasima da ako ne vide da je Zemlja okurgla vec ravna onda ce vam novac biti vracen. Uradite to ako ne verujete YT snimcima koji su postavljeni...

bg

pre 7 godina

Ove teorije bukvalno izmišljaju sajtovi koji od tih nebuloza uzimaju milione. Pa onaj Dejvid Ajk je milioner...
Pecaju naivne.
Teorije zavera su jedan nonsens.

Teorija Istine

pre 7 godina

1 - Zemlja je ravna
2 - Tejlor Svift je satanista
3 - Fidel Kastro je otac Žistina Tridoa
4 - Hilari Klinton je mrtva i zamenio ju je surogat
5 - Hilari Klinton je na čelu grupe koja zlostavlja decu
6 - Klimatske promene su prevara

Zasto najluđe? Bar 4 od ovih 6 ima u sebi dosta istine, kao npr. broj 2 i 5.
Zasto se nesto naziva "teorijom" sto mozete vidjeti sopstvenim ocima? Holivudom i muzikom (njihovom) upravljaju mutni tipovi i to se vidi u spotovima. Sad da li je konkretno neka pjevacica stvarno okultista ili samo pravi taj spot jer joj tako kazu, na kraju krajeva nije ni bitno.

slucaj y

pre 7 godina

Pizzagate....izguglajte kolikih je razmera pedofilija u Vasingtonskim diplomatskim krugovima, koja je direktno povezana sa Klington fondacijim i Podestom, Hilarinim PR-om.
To su sve zavere a ne teorije!
Teorija zavere je istinite dogadjaje nazivati teorijama da bi se neinformisana masa pravila jos glupljom i podobnijom za vladanje bez trunke kriticke svesti.

ilija

pre 7 godina

Ima i boljih. Srbi su monstrumi, Sadamovo oružje za masovno uništenje, EU nikada bliskija, Rusija će nestati u vakumu, umerena opozicija. I nije to istina, to je memetika. A ovo posle-istine ili posle-memetičkih iskaza, teško da je posle, šamana je uvek bilo i biće da pričaju priče i da se služe njima kako im štima. Poneko će i da nauči da ne uzima zdravo za gotovo bilo šta što se čuje, ali težak je to posao, bolje je da nastavi da se i sam truje.

mitolgija

pre 7 godina

Nisu globalno zagrevanje izmisli Kinezi ni Tamp, vec razna belosvetska birokratija i prodavci magle, kao jos jednu polugu globalne kontrole.
Oni bi globalnu vlast, druge i manje opcije ih ne zanimaju.
Ideja g.zagrevanja je ta da je covek (industrija) odgovorni krivac ne samo za zagadjenje, vec za klimatske promene. Te da ce se raznim taksama i porezima to spreciti. Niko ne porice da se klimatske promene desavaju ali je pravi razlog njihovog nastanka diskutabilan. Na to se misli kada se kaze da je g.zagrevanje prevara. Mit koji je poceo jos od Al Gora pa na dalje.

Petar®

pre 7 godina

U naš život ulazi TV, vesti, dokumentarci, pokretne slike koje su ipak samo slike, snimci, video, a ne realnost, ne ono što lično
gledamo sa neposredne blizine. A zatim na scenu stupa Internet, you tube klipovi, bezbroj sajtova i td.
Mi svi živimo u jednom okeanu informacija koje po svom karakteru prihvatamo kao istine ili kao laži, ili teorije.
Ali negde se mora podvući crta, zar ne? Te ''rekla kazala'' informacije koje dopiru do nas ma koliko bile ''moguće'', ma koliko
odgovarale našim nekim ličnim ideologijama, našoj ličnoj filozofiji, shvatanju života; ipak se moraju staviti u zagradu.
U šta na kraju verovati? Ako izađem napolje, znaću da li je hladno, videću da li pada kiša, i tada mi ne treba vremenska prognoza.
Ali ne možemo sve u životu sami da proverimo. Rat u nekoj dalekoj zemlji, šta nam ostaje nego informacije domaćih i stranih medija?
Pa onda čitajući gomilu različitih mišljenja, laži i istina, probiramo neku sredinu i to je kao činjenica?
E pa nije! Činjenica, tj istina, ona je jedna. Nju ne zanima odakle si, kakvo ti je vaspitanje, kultura, veroispovest; koliko si obrazovan,
i šta tebi lično odgovara da bude istina, i šta priželjkuješ.
Neki filozofi su rekli čak da Istina ne postoji. Treba razmisliti i o tome.

Mitar

pre 7 godina

@(Старац Исаија, 22. decembar 2016 13:33)

S obzirom da Dejvid Ajk dolazi u Beograd 27. aprila sledece godine, eto zlatne prilike da mu se postavi par pitanja

@Na to se misli kada se kaze da je g.zagrevanje prevara. Mit koji je poceo jos od Al Gora pa na dalje.
(mitolgija, 22. decembar 2016 14:36)
Vise nije globalno zagrevanje, posto u medjuvremenu podaci dokazuje da NEMA globalnog zagrevanja, u proteklih par godina su ga preimenovali mudro u "klimatske promene", tako ako se zagreje oni uzimaju pare, ako pak padne temperatura, opet uzimaju pare, jer ce lako naci razlog da opravdaju i da nateraju firme i zemlje da "placaju porez" na klimatske promene.

open minded

pre 7 godina

@Pre nego sto krene lavina komentara ocu da kazem svim ravnozemljasima da ruska kompanija MiGFlug nudi za 9000$ pa navise let sa Migom 29 do "ivice" svemira gde moze da se vidi kakva je Zemlja. I dali su ponudu ravnozemljasima da ako ne vide da je Zemlja okurgla vec ravna onda ce vam novac biti vracen. Uradite to ako ne verujete YT snimcima koji su postavljeni...
(., 22. decembar 2016 11:18)

Evo brate procitah ovo i odem na google da vidim ima li toga sto ti govoris (jer nemam 9hiljada dolara viska).
Isitina je, ima. Ali ja na snimcima ne vidim zaobljenost Zemlje. Uvijek je ravan horizont osim kad se letjelica pomjera pa se aktivira fish eye lense pa se zakrivi snimak. Mozda ti imas neki bez fish eye a da se vidi zakrivljenost zemlje? Linkuj slobodno pratim komentare :) Poz

Старац Исаија

pre 7 godina

Ove teorije bukvalno izmišljaju sajtovi koji od tih nebuloza uzimaju milione. Pa onaj Dejvid Ajk je milioner... Pecaju naivne. Teorije zavera su jedan nonsens. (bg, 22. decembar 2016 11:14)

Дејвид Ајк је много пре интернета, Јутјуба и свега осталог најавио следеће: убиство Лејди Ди, педофилију Џими Севила, лажни терористички напад на САД. Такође, Ајк је био један од најплаћенијих спортских коментатора у Европи пре него што је почео да пише књиге, тако да је својим "сулудим" теоријама само изгубио. Наравно да није милионер, човек живи у стану на острву Рајт, станови у Бг су скупљи.

Djura

pre 7 godina

"Uprkos tome što je čak i čuveni astrofizičar Nil Degras Tajson pokušao da ga razuveri, teorija zavere nastavila je svoj život."
Nisam ravnozemljas, ali ovaj Nil Degras ne ume dve slozene da sklopi, totalni je antitalenat za debunking. Ako je on najjace sto mainstream science ima da ponudi Youtube-u, onda nije ni cudo sto ravnozemljasi napreduju.

roto kos je srce srbije

pre 7 godina

Na svakoj od ovih teorija zavere, neko je zaradio velike pare i dalje ih zaradjuje...

To vam je jedina prava istina o njima...

Trovach

pre 7 godina

Imam dobrog druga koji obozava teorije zavera. Ubedjen je da postoje cupakabra i megalodon, a veruje da su nas stvorili vanzemaljci. Bas nedavno sam mu rekao da ne veruje brojnim dokazima Teorije evolucije, a veruje u nesto za sta ne postoji niti jedan materijalni dokaz.

don

pre 7 godina

@ verba volant

Ti ocigledno uzivas u matrixsu i svim njegovim iluzijama da ti uopšte ne padne na pamet da preispitaš, prvo svet oko sebe pa zatim i svoja shvatanja urođena od rođenja, preko škole do zrelog doba. Važno je biti zarobljen u snu lažne stvarnosti i ne davat ni najmanju sansu da nije sve onako kako izgleda.

Kontras

pre 7 godina

"Teorije zavera" je namerno konstruisan termin za teorije koje kriticki i otvoreno gledaju na prezentaciju sveta kakvu nam mocne i bogate elite predstavljaju, a sve da bi se te teorije diskreditovale.

Za nekoliko godina teorija da je Zemlja ravna ce biti prihvacena od strane ogromnog broja ljudi. Apsolutno ne postoji nikakav snazan argument da je Zemlja lopta koja rotira i kruzi u svemiru. Pogledajmo ulicne sijalice na vrhovima bandera u nekoj dugackoj ulici. Svaka sledeca sijalica izgleda iz naseg ugla "niza" od prethodne kao da "zalaze" negde u daljini. U stvari, sve te sijalice su na ISTOJ visini. Isto vazi za Sunce koje kruzi iznad staticne ravne Zemlje uvek na istoj visini, ali sto je udaljenije IZGLEDA nize i zalazi za horizont.

Drugo, ako je Sunce mnogo vece od Zemlje prilikom zalaska Sunca na horizontu, svetlost bi morala ISTOVREMENO da bledi i nestaje duz CITAVOG horizonta, a ne najkasnije LOKALNO oko mesta gde je Sunce zaslo. Na Nasa animacijama taj zalazak Sunca na terminatoru/horizontu iz svemira je bas tako odlicno graficki prikazan, jer ako je Sunce mnogo vece od Zemlje tako mora da izgleda. Ono sto vidimo u realnosti je nesto drugo.

Klimatske promene ne postoje. Postoje samo lokalne vestacki izazvane klimatske promene izazvane uz pomoc Haarp-a i verovatno nekih drugih sistema. One sluze za bogacenje multinacionalnih kompanija.

dominus

pre 7 godina

@ Trovach

Tvoj drug nije daleko od istine, ali si ti sigurno daleko. Ako si dovoljno svestan da znaš, da ako postoji vidljivo ljudskom oku, onda postoji i nevidljivo. Tražiti materijalni dokaz za nematerijalno je suludo. To možeš samo doživiti ličnim iskustvom na astralnom planu. Pođi od toga da čovek kao pojedinac ima više tela u jednom pored fizičkog ( eterično, astralno, mentalno...) koja su energetska tela, dakle nevidljiva oku.

Trovach

pre 7 godina

@Rhyzm...Od fiberglasa kazes? I onda ocekuje da ti dokazujem evoluciju? Ne pada mi na pamet. Mozes slobodno da verujes u ravnu Zemlju i nemoj ici daleko da ne padnes sa ruba.

nisam ja odavde

pre 7 godina

Kada semenka padne na pogodno tlo izraste biljka. Sta je to pogodno tlo zavisi od toga kakva je semenka. Tako na primer, o ravnoj zemlji, drukcije misljennje ima neko ko je ucio u skoli a drukcije neko ko je isao samo na veronauku. Pretpostavljam, a naucnici su tu da to i dokazu ili opovrgnu.

verba volant

pre 7 godina

Ti ocigledno uzivas u matrixsu i svim njegovim iluzijama da ti uopšte ne padne na pamet da preispitaš, prvo svet oko sebe pa zatim i svoja shvatanja urođena od rođenja, preko škole do zrelog doba. Važno je biti zarobljen u snu lažne stvarnosti i ne davat ni najmanju sansu da nije sve onako kako izgleda.
(don, 22. decembar 2016 19:00)

sa zadovoljstvom ću te ostaviti u još jednoj zabludi. reći ću ti samo da mnogo čitam i da informacije uglavnom nalazim u knjigama. Navedeni primeri me uglavnom i ne interesuju, izuzev, naravno oblika planete i globalnog zagrevanja.Inače ko je čije dete, baš me briga.

neko tamo

pre 7 godina

@open minded

Sustina je da ravnozemljasi za smesnih 9000 dolara mogu da dokazu da je zemlja ravna, bez potrebe da osporavaju tudji materijal, vec da svojim materijalom, tj. snimcima iznesu dokaze. Samo u Srbiji da se skupite i date po 100 dinara mogli biste da uplatite ovaj let, da snimite odozgo s kojom god kamerom hocete i donesete dokaze nazad na zemlju.

dominus

pre 7 godina

@ verba volant

Čitaj i treba da čitaš, pogotovo o iracionalnom. Teško ćeš ti mene ostaviti u zabludi - pre ćeš sebe :)
Što se tiče primera, globalno zagrevanje jeste laž a teško da je Zemlja ravna ploča. Ostali primeri - sve je moguće, ali kao što sama kažeš manje važno, izuzev otmice dece.
"Inače ko je čije dete, baš me briga", nzm da sam spominjao bilo čiju decu, izuzev konstatacije (objektivno posmatrano) da nas uče od rođenja, preko škole do zrelog doba da budemo robovi sistema, bez da išta preispitujemo.

verba volant

pre 7 godina

@dominus

Prvo,našao si potpuno pogrešnu adresu po pitanju preispitivanja.Drugo, taj paternistički stil "čitaj, čitaj" je neodgovarajući , jer sam verovatno dosta starija od tebe i samim tim pročitala daleko više toga od tebe.
Što se saveta o iracionalnom tiče: neka hvala. ja sam racionalni tip, volim da znam uzročno posledične veze, da imam poznate uslove ograničenja i na osnovu dostupnih, često suprotstavljenih stavova izvodim sopstvene zaključke.
Tek, u matriks stavi nekog drugog.

open minded

pre 7 godina

@Pre nego sto krene lavina komentara ocu da kazem svim ravnozemljasima da ruska kompanija MiGFlug nudi za 9000$ pa navise let sa Migom 29 do "ivice" svemira gde moze da se vidi kakva je Zemlja. I dali su ponudu ravnozemljasima da ako ne vide da je Zemlja okurgla vec ravna onda ce vam novac biti vracen. Uradite to ako ne verujete YT snimcima koji su postavljeni...
(., 22. decembar 2016 11:18)

Evo brate procitah ovo i odem na google da vidim ima li toga sto ti govoris (jer nemam 9hiljada dolara viska).
Isitina je, ima. Ali ja na snimcima ne vidim zaobljenost Zemlje. Uvijek je ravan horizont osim kad se letjelica pomjera pa se aktivira fish eye lense pa se zakrivi snimak. Mozda ti imas neki bez fish eye a da se vidi zakrivljenost zemlje? Linkuj slobodno pratim komentare :) Poz

Teorija Istine

pre 7 godina

1 - Zemlja je ravna
2 - Tejlor Svift je satanista
3 - Fidel Kastro je otac Žistina Tridoa
4 - Hilari Klinton je mrtva i zamenio ju je surogat
5 - Hilari Klinton je na čelu grupe koja zlostavlja decu
6 - Klimatske promene su prevara

Zasto najluđe? Bar 4 od ovih 6 ima u sebi dosta istine, kao npr. broj 2 i 5.
Zasto se nesto naziva "teorijom" sto mozete vidjeti sopstvenim ocima? Holivudom i muzikom (njihovom) upravljaju mutni tipovi i to se vidi u spotovima. Sad da li je konkretno neka pjevacica stvarno okultista ili samo pravi taj spot jer joj tako kazu, na kraju krajeva nije ni bitno.

bg

pre 7 godina

Ove teorije bukvalno izmišljaju sajtovi koji od tih nebuloza uzimaju milione. Pa onaj Dejvid Ajk je milioner...
Pecaju naivne.
Teorije zavera su jedan nonsens.

Djura

pre 7 godina

"Uprkos tome što je čak i čuveni astrofizičar Nil Degras Tajson pokušao da ga razuveri, teorija zavere nastavila je svoj život."
Nisam ravnozemljas, ali ovaj Nil Degras ne ume dve slozene da sklopi, totalni je antitalenat za debunking. Ako je on najjace sto mainstream science ima da ponudi Youtube-u, onda nije ni cudo sto ravnozemljasi napreduju.

Kontras

pre 7 godina

"Teorije zavera" je namerno konstruisan termin za teorije koje kriticki i otvoreno gledaju na prezentaciju sveta kakvu nam mocne i bogate elite predstavljaju, a sve da bi se te teorije diskreditovale.

Za nekoliko godina teorija da je Zemlja ravna ce biti prihvacena od strane ogromnog broja ljudi. Apsolutno ne postoji nikakav snazan argument da je Zemlja lopta koja rotira i kruzi u svemiru. Pogledajmo ulicne sijalice na vrhovima bandera u nekoj dugackoj ulici. Svaka sledeca sijalica izgleda iz naseg ugla "niza" od prethodne kao da "zalaze" negde u daljini. U stvari, sve te sijalice su na ISTOJ visini. Isto vazi za Sunce koje kruzi iznad staticne ravne Zemlje uvek na istoj visini, ali sto je udaljenije IZGLEDA nize i zalazi za horizont.

Drugo, ako je Sunce mnogo vece od Zemlje prilikom zalaska Sunca na horizontu, svetlost bi morala ISTOVREMENO da bledi i nestaje duz CITAVOG horizonta, a ne najkasnije LOKALNO oko mesta gde je Sunce zaslo. Na Nasa animacijama taj zalazak Sunca na terminatoru/horizontu iz svemira je bas tako odlicno graficki prikazan, jer ako je Sunce mnogo vece od Zemlje tako mora da izgleda. Ono sto vidimo u realnosti je nesto drugo.

Klimatske promene ne postoje. Postoje samo lokalne vestacki izazvane klimatske promene izazvane uz pomoc Haarp-a i verovatno nekih drugih sistema. One sluze za bogacenje multinacionalnih kompanija.

slucaj y

pre 7 godina

Pizzagate....izguglajte kolikih je razmera pedofilija u Vasingtonskim diplomatskim krugovima, koja je direktno povezana sa Klington fondacijim i Podestom, Hilarinim PR-om.
To su sve zavere a ne teorije!
Teorija zavere je istinite dogadjaje nazivati teorijama da bi se neinformisana masa pravila jos glupljom i podobnijom za vladanje bez trunke kriticke svesti.

mitolgija

pre 7 godina

Nisu globalno zagrevanje izmisli Kinezi ni Tamp, vec razna belosvetska birokratija i prodavci magle, kao jos jednu polugu globalne kontrole.
Oni bi globalnu vlast, druge i manje opcije ih ne zanimaju.
Ideja g.zagrevanja je ta da je covek (industrija) odgovorni krivac ne samo za zagadjenje, vec za klimatske promene. Te da ce se raznim taksama i porezima to spreciti. Niko ne porice da se klimatske promene desavaju ali je pravi razlog njihovog nastanka diskutabilan. Na to se misli kada se kaze da je g.zagrevanje prevara. Mit koji je poceo jos od Al Gora pa na dalje.

Старац Исаија

pre 7 godina

Ove teorije bukvalno izmišljaju sajtovi koji od tih nebuloza uzimaju milione. Pa onaj Dejvid Ajk je milioner... Pecaju naivne. Teorije zavera su jedan nonsens. (bg, 22. decembar 2016 11:14)

Дејвид Ајк је много пре интернета, Јутјуба и свега осталог најавио следеће: убиство Лејди Ди, педофилију Џими Севила, лажни терористички напад на САД. Такође, Ајк је био један од најплаћенијих спортских коментатора у Европи пре него што је почео да пише књиге, тако да је својим "сулудим" теоријама само изгубио. Наравно да није милионер, човек живи у стану на острву Рајт, станови у Бг су скупљи.

.

pre 7 godina

Pre nego sto krene lavina komentara ocu da kazem svim ravnozemljasima da ruska kompanija MiGFlug nudi za 9000$ pa navise let sa Migom 29 do "ivice" svemira gde moze da se vidi kakva je Zemlja. I dali su ponudu ravnozemljasima da ako ne vide da je Zemlja okurgla vec ravna onda ce vam novac biti vracen. Uradite to ako ne verujete YT snimcima koji su postavljeni...

Trovach

pre 7 godina

Imam dobrog druga koji obozava teorije zavera. Ubedjen je da postoje cupakabra i megalodon, a veruje da su nas stvorili vanzemaljci. Bas nedavno sam mu rekao da ne veruje brojnim dokazima Teorije evolucije, a veruje u nesto za sta ne postoji niti jedan materijalni dokaz.

ilija

pre 7 godina

Ima i boljih. Srbi su monstrumi, Sadamovo oružje za masovno uništenje, EU nikada bliskija, Rusija će nestati u vakumu, umerena opozicija. I nije to istina, to je memetika. A ovo posle-istine ili posle-memetičkih iskaza, teško da je posle, šamana je uvek bilo i biće da pričaju priče i da se služe njima kako im štima. Poneko će i da nauči da ne uzima zdravo za gotovo bilo šta što se čuje, ali težak je to posao, bolje je da nastavi da se i sam truje.

Mitar

pre 7 godina

@(Старац Исаија, 22. decembar 2016 13:33)

S obzirom da Dejvid Ajk dolazi u Beograd 27. aprila sledece godine, eto zlatne prilike da mu se postavi par pitanja

@Na to se misli kada se kaze da je g.zagrevanje prevara. Mit koji je poceo jos od Al Gora pa na dalje.
(mitolgija, 22. decembar 2016 14:36)
Vise nije globalno zagrevanje, posto u medjuvremenu podaci dokazuje da NEMA globalnog zagrevanja, u proteklih par godina su ga preimenovali mudro u "klimatske promene", tako ako se zagreje oni uzimaju pare, ako pak padne temperatura, opet uzimaju pare, jer ce lako naci razlog da opravdaju i da nateraju firme i zemlje da "placaju porez" na klimatske promene.

don

pre 7 godina

@ verba volant

Ti ocigledno uzivas u matrixsu i svim njegovim iluzijama da ti uopšte ne padne na pamet da preispitaš, prvo svet oko sebe pa zatim i svoja shvatanja urođena od rođenja, preko škole do zrelog doba. Važno je biti zarobljen u snu lažne stvarnosti i ne davat ni najmanju sansu da nije sve onako kako izgleda.

roto kos je srce srbije

pre 7 godina

Na svakoj od ovih teorija zavere, neko je zaradio velike pare i dalje ih zaradjuje...

To vam je jedina prava istina o njima...

dominus

pre 7 godina

@ Trovach

Tvoj drug nije daleko od istine, ali si ti sigurno daleko. Ako si dovoljno svestan da znaš, da ako postoji vidljivo ljudskom oku, onda postoji i nevidljivo. Tražiti materijalni dokaz za nematerijalno je suludo. To možeš samo doživiti ličnim iskustvom na astralnom planu. Pođi od toga da čovek kao pojedinac ima više tela u jednom pored fizičkog ( eterično, astralno, mentalno...) koja su energetska tela, dakle nevidljiva oku.

Petar®

pre 7 godina

U naš život ulazi TV, vesti, dokumentarci, pokretne slike koje su ipak samo slike, snimci, video, a ne realnost, ne ono što lično
gledamo sa neposredne blizine. A zatim na scenu stupa Internet, you tube klipovi, bezbroj sajtova i td.
Mi svi živimo u jednom okeanu informacija koje po svom karakteru prihvatamo kao istine ili kao laži, ili teorije.
Ali negde se mora podvući crta, zar ne? Te ''rekla kazala'' informacije koje dopiru do nas ma koliko bile ''moguće'', ma koliko
odgovarale našim nekim ličnim ideologijama, našoj ličnoj filozofiji, shvatanju života; ipak se moraju staviti u zagradu.
U šta na kraju verovati? Ako izađem napolje, znaću da li je hladno, videću da li pada kiša, i tada mi ne treba vremenska prognoza.
Ali ne možemo sve u životu sami da proverimo. Rat u nekoj dalekoj zemlji, šta nam ostaje nego informacije domaćih i stranih medija?
Pa onda čitajući gomilu različitih mišljenja, laži i istina, probiramo neku sredinu i to je kao činjenica?
E pa nije! Činjenica, tj istina, ona je jedna. Nju ne zanima odakle si, kakvo ti je vaspitanje, kultura, veroispovest; koliko si obrazovan,
i šta tebi lično odgovara da bude istina, i šta priželjkuješ.
Neki filozofi su rekli čak da Istina ne postoji. Treba razmisliti i o tome.

nisam ja odavde

pre 7 godina

Kada semenka padne na pogodno tlo izraste biljka. Sta je to pogodno tlo zavisi od toga kakva je semenka. Tako na primer, o ravnoj zemlji, drukcije misljennje ima neko ko je ucio u skoli a drukcije neko ko je isao samo na veronauku. Pretpostavljam, a naucnici su tu da to i dokazu ili opovrgnu.

Trovach

pre 7 godina

@Rhyzm...Od fiberglasa kazes? I onda ocekuje da ti dokazujem evoluciju? Ne pada mi na pamet. Mozes slobodno da verujes u ravnu Zemlju i nemoj ici daleko da ne padnes sa ruba.

dominus

pre 7 godina

@ verba volant

Čitaj i treba da čitaš, pogotovo o iracionalnom. Teško ćeš ti mene ostaviti u zabludi - pre ćeš sebe :)
Što se tiče primera, globalno zagrevanje jeste laž a teško da je Zemlja ravna ploča. Ostali primeri - sve je moguće, ali kao što sama kažeš manje važno, izuzev otmice dece.
"Inače ko je čije dete, baš me briga", nzm da sam spominjao bilo čiju decu, izuzev konstatacije (objektivno posmatrano) da nas uče od rođenja, preko škole do zrelog doba da budemo robovi sistema, bez da išta preispitujemo.

neko tamo

pre 7 godina

@open minded

Sustina je da ravnozemljasi za smesnih 9000 dolara mogu da dokazu da je zemlja ravna, bez potrebe da osporavaju tudji materijal, vec da svojim materijalom, tj. snimcima iznesu dokaze. Samo u Srbiji da se skupite i date po 100 dinara mogli biste da uplatite ovaj let, da snimite odozgo s kojom god kamerom hocete i donesete dokaze nazad na zemlju.

verba volant

pre 7 godina

Ti ocigledno uzivas u matrixsu i svim njegovim iluzijama da ti uopšte ne padne na pamet da preispitaš, prvo svet oko sebe pa zatim i svoja shvatanja urođena od rođenja, preko škole do zrelog doba. Važno je biti zarobljen u snu lažne stvarnosti i ne davat ni najmanju sansu da nije sve onako kako izgleda.
(don, 22. decembar 2016 19:00)

sa zadovoljstvom ću te ostaviti u još jednoj zabludi. reći ću ti samo da mnogo čitam i da informacije uglavnom nalazim u knjigama. Navedeni primeri me uglavnom i ne interesuju, izuzev, naravno oblika planete i globalnog zagrevanja.Inače ko je čije dete, baš me briga.

verba volant

pre 7 godina

@dominus

Prvo,našao si potpuno pogrešnu adresu po pitanju preispitivanja.Drugo, taj paternistički stil "čitaj, čitaj" je neodgovarajući , jer sam verovatno dosta starija od tebe i samim tim pročitala daleko više toga od tebe.
Što se saveta o iracionalnom tiče: neka hvala. ja sam racionalni tip, volim da znam uzročno posledične veze, da imam poznate uslove ograničenja i na osnovu dostupnih, često suprotstavljenih stavova izvodim sopstvene zaključke.
Tek, u matriks stavi nekog drugog.