Utorak, 20.12.2016.

14:11

Rezolucija o Krimu usvojena u UN, Srbija glasala protiv

Generalna skupština UN usvojila je rezoluciju kojom se poziva na međunarodno posmatranje situacije u oblasti ljudskih prava na Krimu, prenosi <a href="https://rs-lat.sputniknews.com/svet/201612201109323380-generalnaskupstinaUN-rezolucija-Krim-1/" class="text-link" target= "_blank">Sputnjik</a>.

Izvor: Sputnjik

Rezolucija o Krimu usvojena u UN, Srbija glasala protiv IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

Coco Bill

pre 7 godina

Šizofrenija na srpski način:
1. Kosovo u komentarima "brane" oni koji su protiv Rusije (pretpostavka - opoziciji naklonjeni komentatori);
2. Rusiju brane oni koji su za ulazak Srbije u EU (pretpostavka - vlasti naklonjeni komentatori);
3. Krste se i čude oni treći koji vide da ni jedni ni drugi nisu iskreni u onome što "podržavaju".
(terza, 20. decembar 2016 17:49)

Bravo i svaka čast za komentar !!!! Odlično ste pogodili "stanje duha" nas Srba !!! Uzgred, bar po mom mišljenju, Vaš komentar može da prođe kao univerzalan, kad god se radi o nekom svetskom "prepucavanju", a gde su "umešani" Rusi

KOLEVKA KOLEVKE

pre 7 godina

Pa ja bi voleo da nam vrate Kosovo, pa bi tek onda "videli", šta bi nam bilo. Jer bi onda podpredsednik vlade Srbije i to ne samo formalno, morao da bude Albanac, a možda čak i predsednik Srbije. Takođe i neka od ministarstava morala bi da im pripadnu. Pa onda socijalna pomoć, dečiji dodatci, zapošljavanje u državnim ustanovama po "ključu"..itd...itd. Dakle sve ono što vidimo iz "makedonskog" primera, samo što bi to kod nas bilo još sve i izrazitije. Tad bi voleo da vdim reakciju raznih "patrijota" i inih čuvara "srpske kolevke" kako bio sve to podneli jer u oni u sušini jako tolerantni prema raznoraznim različitostima nadam se da ćete ovo objviti jer vidim da često birate objavljivanja

kiza

pre 7 godina

@Storno

Ajde molim te ne iznosi neutemeljene razloge.

Referendum na Krimu uz Rusku vojsku, ali nije to ni bitno, verovatno bi svakako prosao.

Isto kao i sto bi referendum na Kosmetu isto prosao za otcepljenje, evo sto ga sad ne predlozimo?

yep

pre 7 godina

@Zorann: Kazete da je Srbija trebala da glasa "za" kako bi imala "bolju poziciju da predloži takvu rezoluciju za Kosovo", pa prosto pitanje: Ko bi onda podrzao takvu rezoluciju? Stvarno mislite da bi bas oni koji su izglasali da je KiM nezavisno glasali za takvu rezoluciju i sami sebi opalili samar? A s druge strane bi sigurno u potpunosti izgubili rusku podrsku u UN.
Srbi u globalu jesu jedan politicki vrlo naivan narod, ali valjda nisu zaista bas toliko infantilno naivni da ne mogu da savladaju elementarnu logiku na nivou desetogodisnjeg deteta.

Oliver

pre 7 godina

Ne razumem zasto se neki bune protiv politike dvostrukih standarda kad je ta politika potpuno legalna i legitimna.Gde to pise da su dupli standardi zabranjeni? Nigde. To sto je licemerno i nemoralno je nebitno,jer moral ionako ne postoji u politici,nego samo interesi.I Amerika i Rusija vode politiku duplih standarda i tu nema bas nikakvih razlika izmedju njih.Amerika podrzava otcepljenje Kosova,a ne podrzava otcepljenje Abhazije,Juzne Osetije i Krima.Rusija obrnuto:ne podrzava otcepljenje Kosova,a podrzava otcepljenje Abhazije,Juzne Osetije i Krima.Konacno smo i mi postali pametni pa i mi primenjujemo duple standarde,heheh.

terza

pre 7 godina

Šizofrenija na srpski način:
1. Kosovo u komentarima "brane" oni koji su protiv Rusije (pretpostavka - opoziciji naklonjeni komentatori);
2. Rusiju brane oni koji su za ulazak Srbije u EU (pretpostavka - vlasti naklonjeni komentatori);
3. Krste se i čude oni treći koji vide da ni jedni ni drugi nisu iskreni u onome što "podržavaju".

Pedu

pre 7 godina

Onako iz fazona, trebalo bi da tražimo istu stvar i na Kosovu, i u Hrvatskoj.
Svakako je potrebno tako nešto, jer svi znamo kakva je situacija.
A kažem "iz fazona", jer sam svestan da nema šanse tako nešto da se desi, a i kad bi se desilo to bi bila najobičnija farsa.
ZAto, treba napraviti fazon, i malo se sprdati sa UN

Bata Stojkovic

pre 7 godina

8

Jos jedan dokaz da smo postali ruska kolonija. Ono sto Rusija i Rusi rade u Ukrajini je isto sto je zapad uradio nama na Kosovu. Za Kosovo se bunimo sta nam rade a za Ukrajinu podrzamo takvo stanje . (bbb, 20. decembar 2016 16:29) A da smo glasali za to bi bio dokaz da smo okupirana zemlja jer podrzavamo podelu sopstvene zemlje a glasamo za ocuvanje tudje. Kako god da uradimo pravimo gresku. E sad ovako bar mozemo da kazemo da prihvatamao princip presedenta koji postoji u anglosaksonskom pravu. Ako je otcepljenje Kosova legalno onda je i otcepljenje Krima. Neka vrate Kosovo Srbiji i sve ce biti drugacije.

student

pre 7 godina

Svi znamo kako su 'mirovnjaci' radili svoj posao na Kosovu i koliko je srpskog naroda nestalo i stradalo posle rata tamo. Ko ih je zastitio?? Dobro je da smo glasali protiv, ti stranci su nepotrebni tamo.

mlekadzija

pre 7 godina

Mogu samo da zamislim sastav posmatracke misije....nista od toga srecom po stanovnike Krima. Rusija nije bivsa SFRJ ili SRbija da mocnici sprovode sta im se cefne.

Bane

pre 7 godina

Ok, ali ako se priznaje nezavisnost Krima, onda mora i Kosova.
Krim jeste imao referendum na kome su izašli samo Rusi, od kojih je 96 % glasalo za (Iako druga strana nije kontrolisala referendum). Ukrajinci kojih je oko 24 % Krima i Tatari kojih je 12 % nisu glasali. Tamo je Rusa oko 62 %. Što se Kosova tiče Albanaca je čak 93 % dakle daleko ih je više nego Rusa na Krimu, dakle u tom slučaju i oni imaju pravo.
Što se tiče referenruma na Kosovu on po tamošnjem pravnom tumačenju nije neophodan ako na izborima ubedljivu većinu imaju separatističke partije. Sve albanske partije su tamo bile separatistčke, tako da je bilo dovoljno da se nezavisnost proglasi u kosovskom parlamentu.
Tako da niste u pravu ako smatrate da je referenrum u ovom slučaju nešto menjao. Referendum ima smisao kad su i parlament i narod podeljeni, kao na primeru Crne Gore. Međutim kad je reč o Kosovu nije valjda da neko misli da postoje albanske partije i značajan deo albanskog naroda koji nisu bili za nezavisnost?

vvvvvvvvvv

pre 7 godina

Ma trebala je Srbija da glasa protiv Rusije,i Zapad bi nam odmah vratio Kosovo u sastav Srbije,kako da ne.E jadan nas narode kako si naivan,da ne kazem nesto grublje.

George Best

pre 7 godina

Cekaj, glasali smo ko da je Jeremic postao predsednik sveta, a ja gled`o Nebojsu iz Beograda oce da ga apsi ovde...pa sam u dilemi, gde nam je presednik? Jel se vratio, pa odavlen vuce konce po Ist Riveru? A Ukrajina i dalje ne priznaje Pupak Srbije, Dno ocnjega vida Srbije, Srce Srbije i ostale organe...Pankreas Srbije, Dzigericu Srbije, Dvanaestopalacno crevo Srbije, Debelo crevo Srbije...dobro ajde nije debelo crevo, ono je bezveze pri svome kraju...a mi njima ovako? Nas i Rusa 300 miliona i plus Kinezi i Indija i tri na karte...brate, masovni smo na svetu u pm, ovo-ono...Srbija, brate!!!

Bojan

pre 7 godina

Strasno je koliko lutamo i ne pronalazimo se.
Rusi oduzeli Krim, kao i nama Ameri Kosovo a mi smo nesto uz Ruse, jer ovi ne priznaju Kosovo, koje je oteto bas kao i Krim.
Pandemonijum srpske politike, ovo je pretužno.

bbb

pre 7 godina

Jos jedan dokaz da smo postali ruska kolonija. Ono sto Rusija i Rusi rade u Ukrajini je isto sto je zapad uradio nama na Kosovu. Za Kosovo se bunimo sta nam rade a za Ukrajinu podrzamo takvo stanje .

xxx

pre 7 godina

Iskreno, iznenadjen sam da su nasi glasali protiv. Ali, dobro je pa nisu podrzali. Inace, ko god tupi o doslednosti i principijelnosti je slep kod ociju. Ko se jos drzi principa? Pa oni su blatantno prekrsili medjunarodno pravo otevsi nama deo teritorije, a sad mi trebamo biti principijelni jel? Da idemo njima niz dlaku a protiv najveceg nam saveznika i zemlje koja nas direktno brani i podrzava? Pa da su Rusi bili principijelni priznali i Kosovo, da su Amerikanci bili principijelni ne bi priznali Kosovo ....Koja bre principijelnost, to je zvaka za naivne ...

VelikoAlbanac

pre 7 godina

Srbija podrzava uzimanje Krima od strane Rusije.A govori da je Kosovo srpsko.Sutra kada se Kosovo pripoji Albaniji,sta ce onda reci?Bice pamagajte braco Rusi.ahahahahahahaha...e da vas nema,trebalo bi vas izmisliti.

sta reci za coveka

pre 7 godina

Za razliku od Krima Kosovo nikada nije imalo vrifikovani referendum...Ono je jednostavno okupirano i oteto!
(Storno, 20. decembar 2016 15:39)
A za razliku od Krima, Kosovo ima medjunarodnu podrsku. Obice nam se ovo o glavu kad se uskoro ukine veto u UN...

мики

pre 7 godina

Пајо пајо ако сте толико некултурни да некоме кажете да не лупа онда и ви морате да себи то кажете. Референдум на Криму се одржао уз Руску војску, претње, па чак и на местима за гласање је било наоружаних људи. И није одржан у Украјини јер не би прошао. А пре тога су протерани велика већина Украјинаца и Татара. Никад али никад није објављен број изашлих него само проценти. У то време а до скора сам радио у Украјини и врло добро сам упознат са свим тим дешавањима. Немојте да мислите да су Путин и Руси у тој причи цвећке овде смо цвеће али увенуло искључиво ми.

Vuk

pre 7 godina

Ovakav jadni, slugeranjski, neprincipijelan odnos Srbije prema Rusiji ce skupo kostati ovu zemlju. Po ko zna koji put.. Slugeraj, pa makar i u korist sopstvene stete. Na ovakvim stvarima se vidi kuda zapravo Vucic i Dacic vode ovu zemlju. To Evropa i njene vrednosti sigurno nisu.

Kasnije covek ima toliko drskosti da histerise kada mu ne otvore poglavlja u Briselu.. Kome da otvore? Nekome ko nema toliko dostojanstva da glasa po svojoj savesti i u skladu sa svojom politikom prema Kosovu..

Remus

pre 7 godina

Srbija je trebala da glasa ZA, kako bi imala bolju poziciju da predloži takvu rezoluciju za Kosovo. Ovako je srpska vlast postigla autogol.
(Zorann, 20. decembar 2016 14:53) # Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

Ovi cudni, brojni botovi bi trebali malo na casove iz politike. Srbija da predlozi rezoluciju o Kosovu? Kome? Kada i zasto? I ko bi to uopste saslusao? Jedini uspeh ove Srpske politicke klike je relativno umeren stav izmedju USA i Rusije koje ni ovo bezumno glasanje nije promenulo.

Kodirov

pre 7 godina

@srbin

Krim je uvek bio Ruski ,Kosovo uvek srce Srbije. Sada da se održi referendum u Beču može da se desi da većina glasa za pripajanje Turskoj, Albaniji, ID ,Siriji Iraku, kome god... Opet će pripadati Austrijancima. Za 30 godina, većina stanovnika mogu da budu Kinezi ili Indusi, ali opet nema promene. Taktika "došli divlji i oterali pitome" je iz nekih prošlih vekova. Nadam se da se Bljesak i Oluja, nikome više u istoriji neće desiti.

disko nindža

pre 7 godina

Ova vlast nas je odvela u društvo ovih zemalja koje su glasale protiv rezolucije. Društvo je loše i mi se međunarodno loše ponašamo. Kakva Evropa ! Srbiju su odveli u Aziju. Srbijo, probudi se !
(LALE, 20. decembar 2016 14:16)

JAR je u Africi

Djorgo

pre 7 godina

Doveli smo sebe u situaciju da smo duzni rusima, pogotovo oko UNESCO,
tako da je ovo verovatno manje zlo nego da smo bili uzdrzani.
Na zalost ...

srce sumadije

pre 7 godina

Ovi nasi neznaju pa neznaju.Propast ove Srbije je neizbezna.Svako ko sa rusijom suruje dolazi na dno.U veoma kratkom roku ce Srbiju stici kazna samo da vidimo kakva.

Paja

pre 7 godina

(Neko, 20. decembar 2016 14:59)

Daj obavesti me kada su to Kosovari glasali na referendumu mozda sam nesto prespavao jednostavno lupas u tome je i problem Krim je glasao za ocepljenje a Kosovo nije glasalo a uzgred glasanje na kosovu bi podrazumevalo glasanje u celoj Srbiji kao sto sad Spanija osporava Kataloniji ali proguglaj malo a ne lupaj bar sad ima sve na internetu.

srbin

pre 7 godina

Ne razumem,o cemu ovi govore kada je na referendumu 96% stanovnika Krima glasalo za pripajanje Rusiji???Zapad se stvarno izgubio u svojim lupetanjima.
(Pentrit, 20. decembar 2016 14:44)

Toliko , ako ne i vise Albanaca bi isto glasalo na Kosovu, a u Ceceniji bi verovatno bilo 99% za otcepljenje od Rusije. Znaci da podrzavas otcepljenje Kosova od Srbije.

dokle

pre 7 godina

znaci ova vlast je uz rusiju iako je ta ista rusija na silu otela tudju teritoriju? da li ova nasa vlast radi za svoju ili neciju tudju korist ne znam ali da su nemci i li ameri to uradili da li bi i onda bili uz one koji na silu otimaju? znaci da se salzu sa otimanjem naseg kosova? toliko o postenju srbin kad je na vlasti gled samo svoju korist zabole ga za narod, mada ima nekih koji ebe zovu srbima a nisu srbi rodjeni van srbije gde njihove familije vekovima zive i ti isti mi vode moju srbiju, kada ce vlast da misli na srpski interes a ne svoj? osvetice nam se to ta nasa dvolicnost

LALE

pre 7 godina

Ova vlast nas je odvela u društvo ovih zemalja koje su glasale protiv rezolucije. Društvo je loše i mi se međunarodno loše ponašamo. Kakva Evropa ! Srbiju su odveli u Aziju. Srbijo, probudi se !

Konstantin

pre 7 godina

Rezolucija o Krimi nije iskrena briga o ljudima i njihovim potrebama u cilju pronalaženja rešenja i prevazilaženju krize vec je politička rezolucija sa ciljem nanošenja štete Ruskoj federaciji a u političkim i drugim interesima onih koju su je predložili.
To dokazuje nepostojanje iste, slicne rezolucije od tih država za tragediju Srba koji žive na Kosovu obespravljeni.
Rezolucija o Krimi je uvredjujuca za sve one obespravljene u svetu poput Srba.
Ona treba biti odbačena kao takva i neprihvacena jer šalje lošu poruku, da svi nismo jednaki pred UN.

Pentrit

pre 7 godina

Ne razumem,o cemu ovi govore kada je na referendumu 96% stanovnika Krima glasalo za pripajanje Rusiji???Zapad se stvarno izgubio u svojim lupetanjima.

Neko

pre 7 godina

Pa isto su tako građani Kosova, ali uz mnogo veću izlaznost, glasali za nezavisnost, pa im to većina u Srbiji ne priznaje. Zašto Krim može, a Kosovo ne? Pa onda neko priča o dvostrukim standardima...

Ne razumem,o cemu ovi govore kada je na referendumu 96% stanovnika Krima glasalo za pripajanje Rusiji???Zapad se stvarno izgubio u svojim lupetanjima.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Pentrit, 20. decembar 2016 14:44) # Link komentara

kisa

pre 7 godina

Imali ste 16 godina da istu napravite za KiM, pa niste. A zasto? Pa zasto ova sad za jednu veliku suverenu zemlju u kojoj su internacionalne institucije ionako regularno prisutne?
Kako god drago mi je da i sakati i bosi kakvi smo ipak stojimo protiv fasizma.

Pentrit

pre 7 godina

Ne razumem,o cemu ovi govore kada je na referendumu 96% stanovnika Krima glasalo za pripajanje Rusiji???Zapad se stvarno izgubio u svojim lupetanjima.

kisa

pre 7 godina

Imali ste 16 godina da istu napravite za KiM, pa niste. A zasto? Pa zasto ova sad za jednu veliku suverenu zemlju u kojoj su internacionalne institucije ionako regularno prisutne?
Kako god drago mi je da i sakati i bosi kakvi smo ipak stojimo protiv fasizma.

Konstantin

pre 7 godina

Rezolucija o Krimi nije iskrena briga o ljudima i njihovim potrebama u cilju pronalaženja rešenja i prevazilaženju krize vec je politička rezolucija sa ciljem nanošenja štete Ruskoj federaciji a u političkim i drugim interesima onih koju su je predložili.
To dokazuje nepostojanje iste, slicne rezolucije od tih država za tragediju Srba koji žive na Kosovu obespravljeni.
Rezolucija o Krimi je uvredjujuca za sve one obespravljene u svetu poput Srba.
Ona treba biti odbačena kao takva i neprihvacena jer šalje lošu poruku, da svi nismo jednaki pred UN.

LALE

pre 7 godina

Ova vlast nas je odvela u društvo ovih zemalja koje su glasale protiv rezolucije. Društvo je loše i mi se međunarodno loše ponašamo. Kakva Evropa ! Srbiju su odveli u Aziju. Srbijo, probudi se !

srbin

pre 7 godina

Ne razumem,o cemu ovi govore kada je na referendumu 96% stanovnika Krima glasalo za pripajanje Rusiji???Zapad se stvarno izgubio u svojim lupetanjima.
(Pentrit, 20. decembar 2016 14:44)

Toliko , ako ne i vise Albanaca bi isto glasalo na Kosovu, a u Ceceniji bi verovatno bilo 99% za otcepljenje od Rusije. Znaci da podrzavas otcepljenje Kosova od Srbije.

vvvvvvvvvv

pre 7 godina

Ma trebala je Srbija da glasa protiv Rusije,i Zapad bi nam odmah vratio Kosovo u sastav Srbije,kako da ne.E jadan nas narode kako si naivan,da ne kazem nesto grublje.

Paja

pre 7 godina

(Neko, 20. decembar 2016 14:59)

Daj obavesti me kada su to Kosovari glasali na referendumu mozda sam nesto prespavao jednostavno lupas u tome je i problem Krim je glasao za ocepljenje a Kosovo nije glasalo a uzgred glasanje na kosovu bi podrazumevalo glasanje u celoj Srbiji kao sto sad Spanija osporava Kataloniji ali proguglaj malo a ne lupaj bar sad ima sve na internetu.

bbb

pre 7 godina

Jos jedan dokaz da smo postali ruska kolonija. Ono sto Rusija i Rusi rade u Ukrajini je isto sto je zapad uradio nama na Kosovu. Za Kosovo se bunimo sta nam rade a za Ukrajinu podrzamo takvo stanje .

Vuk

pre 7 godina

Ovakav jadni, slugeranjski, neprincipijelan odnos Srbije prema Rusiji ce skupo kostati ovu zemlju. Po ko zna koji put.. Slugeraj, pa makar i u korist sopstvene stete. Na ovakvim stvarima se vidi kuda zapravo Vucic i Dacic vode ovu zemlju. To Evropa i njene vrednosti sigurno nisu.

Kasnije covek ima toliko drskosti da histerise kada mu ne otvore poglavlja u Briselu.. Kome da otvore? Nekome ko nema toliko dostojanstva da glasa po svojoj savesti i u skladu sa svojom politikom prema Kosovu..

disko nindža

pre 7 godina

Ova vlast nas je odvela u društvo ovih zemalja koje su glasale protiv rezolucije. Društvo je loše i mi se međunarodno loše ponašamo. Kakva Evropa ! Srbiju su odveli u Aziju. Srbijo, probudi se !
(LALE, 20. decembar 2016 14:16)

JAR je u Africi

xxx

pre 7 godina

Iskreno, iznenadjen sam da su nasi glasali protiv. Ali, dobro je pa nisu podrzali. Inace, ko god tupi o doslednosti i principijelnosti je slep kod ociju. Ko se jos drzi principa? Pa oni su blatantno prekrsili medjunarodno pravo otevsi nama deo teritorije, a sad mi trebamo biti principijelni jel? Da idemo njima niz dlaku a protiv najveceg nam saveznika i zemlje koja nas direktno brani i podrzava? Pa da su Rusi bili principijelni priznali i Kosovo, da su Amerikanci bili principijelni ne bi priznali Kosovo ....Koja bre principijelnost, to je zvaka za naivne ...

Bojan

pre 7 godina

Strasno je koliko lutamo i ne pronalazimo se.
Rusi oduzeli Krim, kao i nama Ameri Kosovo a mi smo nesto uz Ruse, jer ovi ne priznaju Kosovo, koje je oteto bas kao i Krim.
Pandemonijum srpske politike, ovo je pretužno.

sta reci za coveka

pre 7 godina

Za razliku od Krima Kosovo nikada nije imalo vrifikovani referendum...Ono je jednostavno okupirano i oteto!
(Storno, 20. decembar 2016 15:39)
A za razliku od Krima, Kosovo ima medjunarodnu podrsku. Obice nam se ovo o glavu kad se uskoro ukine veto u UN...

srce sumadije

pre 7 godina

Ovi nasi neznaju pa neznaju.Propast ove Srbije je neizbezna.Svako ko sa rusijom suruje dolazi na dno.U veoma kratkom roku ce Srbiju stici kazna samo da vidimo kakva.

Kodirov

pre 7 godina

@srbin

Krim je uvek bio Ruski ,Kosovo uvek srce Srbije. Sada da se održi referendum u Beču može da se desi da većina glasa za pripajanje Turskoj, Albaniji, ID ,Siriji Iraku, kome god... Opet će pripadati Austrijancima. Za 30 godina, većina stanovnika mogu da budu Kinezi ili Indusi, ali opet nema promene. Taktika "došli divlji i oterali pitome" je iz nekih prošlih vekova. Nadam se da se Bljesak i Oluja, nikome više u istoriji neće desiti.

dokle

pre 7 godina

znaci ova vlast je uz rusiju iako je ta ista rusija na silu otela tudju teritoriju? da li ova nasa vlast radi za svoju ili neciju tudju korist ne znam ali da su nemci i li ameri to uradili da li bi i onda bili uz one koji na silu otimaju? znaci da se salzu sa otimanjem naseg kosova? toliko o postenju srbin kad je na vlasti gled samo svoju korist zabole ga za narod, mada ima nekih koji ebe zovu srbima a nisu srbi rodjeni van srbije gde njihove familije vekovima zive i ti isti mi vode moju srbiju, kada ce vlast da misli na srpski interes a ne svoj? osvetice nam se to ta nasa dvolicnost

Neko

pre 7 godina

Pa isto su tako građani Kosova, ali uz mnogo veću izlaznost, glasali za nezavisnost, pa im to većina u Srbiji ne priznaje. Zašto Krim može, a Kosovo ne? Pa onda neko priča o dvostrukim standardima...

Ne razumem,o cemu ovi govore kada je na referendumu 96% stanovnika Krima glasalo za pripajanje Rusiji???Zapad se stvarno izgubio u svojim lupetanjima.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Pentrit, 20. decembar 2016 14:44) # Link komentara

мики

pre 7 godina

Пајо пајо ако сте толико некултурни да некоме кажете да не лупа онда и ви морате да себи то кажете. Референдум на Криму се одржао уз Руску војску, претње, па чак и на местима за гласање је било наоружаних људи. И није одржан у Украјини јер не би прошао. А пре тога су протерани велика већина Украјинаца и Татара. Никад али никад није објављен број изашлих него само проценти. У то време а до скора сам радио у Украјини и врло добро сам упознат са свим тим дешавањима. Немојте да мислите да су Путин и Руси у тој причи цвећке овде смо цвеће али увенуло искључиво ми.

mlekadzija

pre 7 godina

Mogu samo da zamislim sastav posmatracke misije....nista od toga srecom po stanovnike Krima. Rusija nije bivsa SFRJ ili SRbija da mocnici sprovode sta im se cefne.

VelikoAlbanac

pre 7 godina

Srbija podrzava uzimanje Krima od strane Rusije.A govori da je Kosovo srpsko.Sutra kada se Kosovo pripoji Albaniji,sta ce onda reci?Bice pamagajte braco Rusi.ahahahahahahaha...e da vas nema,trebalo bi vas izmisliti.

Djorgo

pre 7 godina

Doveli smo sebe u situaciju da smo duzni rusima, pogotovo oko UNESCO,
tako da je ovo verovatno manje zlo nego da smo bili uzdrzani.
Na zalost ...

Bata Stojkovic

pre 7 godina

8

Jos jedan dokaz da smo postali ruska kolonija. Ono sto Rusija i Rusi rade u Ukrajini je isto sto je zapad uradio nama na Kosovu. Za Kosovo se bunimo sta nam rade a za Ukrajinu podrzamo takvo stanje . (bbb, 20. decembar 2016 16:29) A da smo glasali za to bi bio dokaz da smo okupirana zemlja jer podrzavamo podelu sopstvene zemlje a glasamo za ocuvanje tudje. Kako god da uradimo pravimo gresku. E sad ovako bar mozemo da kazemo da prihvatamao princip presedenta koji postoji u anglosaksonskom pravu. Ako je otcepljenje Kosova legalno onda je i otcepljenje Krima. Neka vrate Kosovo Srbiji i sve ce biti drugacije.

Oliver

pre 7 godina

Ne razumem zasto se neki bune protiv politike dvostrukih standarda kad je ta politika potpuno legalna i legitimna.Gde to pise da su dupli standardi zabranjeni? Nigde. To sto je licemerno i nemoralno je nebitno,jer moral ionako ne postoji u politici,nego samo interesi.I Amerika i Rusija vode politiku duplih standarda i tu nema bas nikakvih razlika izmedju njih.Amerika podrzava otcepljenje Kosova,a ne podrzava otcepljenje Abhazije,Juzne Osetije i Krima.Rusija obrnuto:ne podrzava otcepljenje Kosova,a podrzava otcepljenje Abhazije,Juzne Osetije i Krima.Konacno smo i mi postali pametni pa i mi primenjujemo duple standarde,heheh.

student

pre 7 godina

Svi znamo kako su 'mirovnjaci' radili svoj posao na Kosovu i koliko je srpskog naroda nestalo i stradalo posle rata tamo. Ko ih je zastitio?? Dobro je da smo glasali protiv, ti stranci su nepotrebni tamo.

Bane

pre 7 godina

Ok, ali ako se priznaje nezavisnost Krima, onda mora i Kosova.
Krim jeste imao referendum na kome su izašli samo Rusi, od kojih je 96 % glasalo za (Iako druga strana nije kontrolisala referendum). Ukrajinci kojih je oko 24 % Krima i Tatari kojih je 12 % nisu glasali. Tamo je Rusa oko 62 %. Što se Kosova tiče Albanaca je čak 93 % dakle daleko ih je više nego Rusa na Krimu, dakle u tom slučaju i oni imaju pravo.
Što se tiče referenruma na Kosovu on po tamošnjem pravnom tumačenju nije neophodan ako na izborima ubedljivu većinu imaju separatističke partije. Sve albanske partije su tamo bile separatistčke, tako da je bilo dovoljno da se nezavisnost proglasi u kosovskom parlamentu.
Tako da niste u pravu ako smatrate da je referenrum u ovom slučaju nešto menjao. Referendum ima smisao kad su i parlament i narod podeljeni, kao na primeru Crne Gore. Međutim kad je reč o Kosovu nije valjda da neko misli da postoje albanske partije i značajan deo albanskog naroda koji nisu bili za nezavisnost?

George Best

pre 7 godina

Cekaj, glasali smo ko da je Jeremic postao predsednik sveta, a ja gled`o Nebojsu iz Beograda oce da ga apsi ovde...pa sam u dilemi, gde nam je presednik? Jel se vratio, pa odavlen vuce konce po Ist Riveru? A Ukrajina i dalje ne priznaje Pupak Srbije, Dno ocnjega vida Srbije, Srce Srbije i ostale organe...Pankreas Srbije, Dzigericu Srbije, Dvanaestopalacno crevo Srbije, Debelo crevo Srbije...dobro ajde nije debelo crevo, ono je bezveze pri svome kraju...a mi njima ovako? Nas i Rusa 300 miliona i plus Kinezi i Indija i tri na karte...brate, masovni smo na svetu u pm, ovo-ono...Srbija, brate!!!

Remus

pre 7 godina

Srbija je trebala da glasa ZA, kako bi imala bolju poziciju da predloži takvu rezoluciju za Kosovo. Ovako je srpska vlast postigla autogol.
(Zorann, 20. decembar 2016 14:53) # Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

Ovi cudni, brojni botovi bi trebali malo na casove iz politike. Srbija da predlozi rezoluciju o Kosovu? Kome? Kada i zasto? I ko bi to uopste saslusao? Jedini uspeh ove Srpske politicke klike je relativno umeren stav izmedju USA i Rusije koje ni ovo bezumno glasanje nije promenulo.

terza

pre 7 godina

Šizofrenija na srpski način:
1. Kosovo u komentarima "brane" oni koji su protiv Rusije (pretpostavka - opoziciji naklonjeni komentatori);
2. Rusiju brane oni koji su za ulazak Srbije u EU (pretpostavka - vlasti naklonjeni komentatori);
3. Krste se i čude oni treći koji vide da ni jedni ni drugi nisu iskreni u onome što "podržavaju".

yep

pre 7 godina

@Zorann: Kazete da je Srbija trebala da glasa "za" kako bi imala "bolju poziciju da predloži takvu rezoluciju za Kosovo", pa prosto pitanje: Ko bi onda podrzao takvu rezoluciju? Stvarno mislite da bi bas oni koji su izglasali da je KiM nezavisno glasali za takvu rezoluciju i sami sebi opalili samar? A s druge strane bi sigurno u potpunosti izgubili rusku podrsku u UN.
Srbi u globalu jesu jedan politicki vrlo naivan narod, ali valjda nisu zaista bas toliko infantilno naivni da ne mogu da savladaju elementarnu logiku na nivou desetogodisnjeg deteta.

Pedu

pre 7 godina

Onako iz fazona, trebalo bi da tražimo istu stvar i na Kosovu, i u Hrvatskoj.
Svakako je potrebno tako nešto, jer svi znamo kakva je situacija.
A kažem "iz fazona", jer sam svestan da nema šanse tako nešto da se desi, a i kad bi se desilo to bi bila najobičnija farsa.
ZAto, treba napraviti fazon, i malo se sprdati sa UN

KOLEVKA KOLEVKE

pre 7 godina

Pa ja bi voleo da nam vrate Kosovo, pa bi tek onda "videli", šta bi nam bilo. Jer bi onda podpredsednik vlade Srbije i to ne samo formalno, morao da bude Albanac, a možda čak i predsednik Srbije. Takođe i neka od ministarstava morala bi da im pripadnu. Pa onda socijalna pomoć, dečiji dodatci, zapošljavanje u državnim ustanovama po "ključu"..itd...itd. Dakle sve ono što vidimo iz "makedonskog" primera, samo što bi to kod nas bilo još sve i izrazitije. Tad bi voleo da vdim reakciju raznih "patrijota" i inih čuvara "srpske kolevke" kako bio sve to podneli jer u oni u sušini jako tolerantni prema raznoraznim različitostima nadam se da ćete ovo objviti jer vidim da često birate objavljivanja

kiza

pre 7 godina

@Storno

Ajde molim te ne iznosi neutemeljene razloge.

Referendum na Krimu uz Rusku vojsku, ali nije to ni bitno, verovatno bi svakako prosao.

Isto kao i sto bi referendum na Kosmetu isto prosao za otcepljenje, evo sto ga sad ne predlozimo?

Coco Bill

pre 7 godina

Šizofrenija na srpski način:
1. Kosovo u komentarima "brane" oni koji su protiv Rusije (pretpostavka - opoziciji naklonjeni komentatori);
2. Rusiju brane oni koji su za ulazak Srbije u EU (pretpostavka - vlasti naklonjeni komentatori);
3. Krste se i čude oni treći koji vide da ni jedni ni drugi nisu iskreni u onome što "podržavaju".
(terza, 20. decembar 2016 17:49)

Bravo i svaka čast za komentar !!!! Odlično ste pogodili "stanje duha" nas Srba !!! Uzgred, bar po mom mišljenju, Vaš komentar može da prođe kao univerzalan, kad god se radi o nekom svetskom "prepucavanju", a gde su "umešani" Rusi

LALE

pre 7 godina

Ova vlast nas je odvela u društvo ovih zemalja koje su glasale protiv rezolucije. Društvo je loše i mi se međunarodno loše ponašamo. Kakva Evropa ! Srbiju su odveli u Aziju. Srbijo, probudi se !

srbin

pre 7 godina

Ne razumem,o cemu ovi govore kada je na referendumu 96% stanovnika Krima glasalo za pripajanje Rusiji???Zapad se stvarno izgubio u svojim lupetanjima.
(Pentrit, 20. decembar 2016 14:44)

Toliko , ako ne i vise Albanaca bi isto glasalo na Kosovu, a u Ceceniji bi verovatno bilo 99% za otcepljenje od Rusije. Znaci da podrzavas otcepljenje Kosova od Srbije.

dokle

pre 7 godina

znaci ova vlast je uz rusiju iako je ta ista rusija na silu otela tudju teritoriju? da li ova nasa vlast radi za svoju ili neciju tudju korist ne znam ali da su nemci i li ameri to uradili da li bi i onda bili uz one koji na silu otimaju? znaci da se salzu sa otimanjem naseg kosova? toliko o postenju srbin kad je na vlasti gled samo svoju korist zabole ga za narod, mada ima nekih koji ebe zovu srbima a nisu srbi rodjeni van srbije gde njihove familije vekovima zive i ti isti mi vode moju srbiju, kada ce vlast da misli na srpski interes a ne svoj? osvetice nam se to ta nasa dvolicnost

bbb

pre 7 godina

Jos jedan dokaz da smo postali ruska kolonija. Ono sto Rusija i Rusi rade u Ukrajini je isto sto je zapad uradio nama na Kosovu. Za Kosovo se bunimo sta nam rade a za Ukrajinu podrzamo takvo stanje .

Neko

pre 7 godina

Pa isto su tako građani Kosova, ali uz mnogo veću izlaznost, glasali za nezavisnost, pa im to većina u Srbiji ne priznaje. Zašto Krim može, a Kosovo ne? Pa onda neko priča o dvostrukim standardima...

Ne razumem,o cemu ovi govore kada je na referendumu 96% stanovnika Krima glasalo za pripajanje Rusiji???Zapad se stvarno izgubio u svojim lupetanjima.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Pentrit, 20. decembar 2016 14:44) # Link komentara

srce sumadije

pre 7 godina

Ovi nasi neznaju pa neznaju.Propast ove Srbije je neizbezna.Svako ko sa rusijom suruje dolazi na dno.U veoma kratkom roku ce Srbiju stici kazna samo da vidimo kakva.

Pentrit

pre 7 godina

Ne razumem,o cemu ovi govore kada je na referendumu 96% stanovnika Krima glasalo za pripajanje Rusiji???Zapad se stvarno izgubio u svojim lupetanjima.

Bojan

pre 7 godina

Strasno je koliko lutamo i ne pronalazimo se.
Rusi oduzeli Krim, kao i nama Ameri Kosovo a mi smo nesto uz Ruse, jer ovi ne priznaju Kosovo, koje je oteto bas kao i Krim.
Pandemonijum srpske politike, ovo je pretužno.

sta reci za coveka

pre 7 godina

Za razliku od Krima Kosovo nikada nije imalo vrifikovani referendum...Ono je jednostavno okupirano i oteto!
(Storno, 20. decembar 2016 15:39)
A za razliku od Krima, Kosovo ima medjunarodnu podrsku. Obice nam se ovo o glavu kad se uskoro ukine veto u UN...

Vuk

pre 7 godina

Ovakav jadni, slugeranjski, neprincipijelan odnos Srbije prema Rusiji ce skupo kostati ovu zemlju. Po ko zna koji put.. Slugeraj, pa makar i u korist sopstvene stete. Na ovakvim stvarima se vidi kuda zapravo Vucic i Dacic vode ovu zemlju. To Evropa i njene vrednosti sigurno nisu.

Kasnije covek ima toliko drskosti da histerise kada mu ne otvore poglavlja u Briselu.. Kome da otvore? Nekome ko nema toliko dostojanstva da glasa po svojoj savesti i u skladu sa svojom politikom prema Kosovu..

Konstantin

pre 7 godina

Rezolucija o Krimi nije iskrena briga o ljudima i njihovim potrebama u cilju pronalaženja rešenja i prevazilaženju krize vec je politička rezolucija sa ciljem nanošenja štete Ruskoj federaciji a u političkim i drugim interesima onih koju su je predložili.
To dokazuje nepostojanje iste, slicne rezolucije od tih država za tragediju Srba koji žive na Kosovu obespravljeni.
Rezolucija o Krimi je uvredjujuca za sve one obespravljene u svetu poput Srba.
Ona treba biti odbačena kao takva i neprihvacena jer šalje lošu poruku, da svi nismo jednaki pred UN.

Djorgo

pre 7 godina

Doveli smo sebe u situaciju da smo duzni rusima, pogotovo oko UNESCO,
tako da je ovo verovatno manje zlo nego da smo bili uzdrzani.
Na zalost ...

мики

pre 7 godina

Пајо пајо ако сте толико некултурни да некоме кажете да не лупа онда и ви морате да себи то кажете. Референдум на Криму се одржао уз Руску војску, претње, па чак и на местима за гласање је било наоружаних људи. И није одржан у Украјини јер не би прошао. А пре тога су протерани велика већина Украјинаца и Татара. Никад али никад није објављен број изашлих него само проценти. У то време а до скора сам радио у Украјини и врло добро сам упознат са свим тим дешавањима. Немојте да мислите да су Путин и Руси у тој причи цвећке овде смо цвеће али увенуло искључиво ми.

kisa

pre 7 godina

Imali ste 16 godina da istu napravite za KiM, pa niste. A zasto? Pa zasto ova sad za jednu veliku suverenu zemlju u kojoj su internacionalne institucije ionako regularno prisutne?
Kako god drago mi je da i sakati i bosi kakvi smo ipak stojimo protiv fasizma.

Paja

pre 7 godina

(Neko, 20. decembar 2016 14:59)

Daj obavesti me kada su to Kosovari glasali na referendumu mozda sam nesto prespavao jednostavno lupas u tome je i problem Krim je glasao za ocepljenje a Kosovo nije glasalo a uzgred glasanje na kosovu bi podrazumevalo glasanje u celoj Srbiji kao sto sad Spanija osporava Kataloniji ali proguglaj malo a ne lupaj bar sad ima sve na internetu.

Kodirov

pre 7 godina

@srbin

Krim je uvek bio Ruski ,Kosovo uvek srce Srbije. Sada da se održi referendum u Beču može da se desi da većina glasa za pripajanje Turskoj, Albaniji, ID ,Siriji Iraku, kome god... Opet će pripadati Austrijancima. Za 30 godina, većina stanovnika mogu da budu Kinezi ili Indusi, ali opet nema promene. Taktika "došli divlji i oterali pitome" je iz nekih prošlih vekova. Nadam se da se Bljesak i Oluja, nikome više u istoriji neće desiti.

Bata Stojkovic

pre 7 godina

8

Jos jedan dokaz da smo postali ruska kolonija. Ono sto Rusija i Rusi rade u Ukrajini je isto sto je zapad uradio nama na Kosovu. Za Kosovo se bunimo sta nam rade a za Ukrajinu podrzamo takvo stanje . (bbb, 20. decembar 2016 16:29) A da smo glasali za to bi bio dokaz da smo okupirana zemlja jer podrzavamo podelu sopstvene zemlje a glasamo za ocuvanje tudje. Kako god da uradimo pravimo gresku. E sad ovako bar mozemo da kazemo da prihvatamao princip presedenta koji postoji u anglosaksonskom pravu. Ako je otcepljenje Kosova legalno onda je i otcepljenje Krima. Neka vrate Kosovo Srbiji i sve ce biti drugacije.

disko nindža

pre 7 godina

Ova vlast nas je odvela u društvo ovih zemalja koje su glasale protiv rezolucije. Društvo je loše i mi se međunarodno loše ponašamo. Kakva Evropa ! Srbiju su odveli u Aziju. Srbijo, probudi se !
(LALE, 20. decembar 2016 14:16)

JAR je u Africi

vvvvvvvvvv

pre 7 godina

Ma trebala je Srbija da glasa protiv Rusije,i Zapad bi nam odmah vratio Kosovo u sastav Srbije,kako da ne.E jadan nas narode kako si naivan,da ne kazem nesto grublje.

VelikoAlbanac

pre 7 godina

Srbija podrzava uzimanje Krima od strane Rusije.A govori da je Kosovo srpsko.Sutra kada se Kosovo pripoji Albaniji,sta ce onda reci?Bice pamagajte braco Rusi.ahahahahahahaha...e da vas nema,trebalo bi vas izmisliti.

xxx

pre 7 godina

Iskreno, iznenadjen sam da su nasi glasali protiv. Ali, dobro je pa nisu podrzali. Inace, ko god tupi o doslednosti i principijelnosti je slep kod ociju. Ko se jos drzi principa? Pa oni su blatantno prekrsili medjunarodno pravo otevsi nama deo teritorije, a sad mi trebamo biti principijelni jel? Da idemo njima niz dlaku a protiv najveceg nam saveznika i zemlje koja nas direktno brani i podrzava? Pa da su Rusi bili principijelni priznali i Kosovo, da su Amerikanci bili principijelni ne bi priznali Kosovo ....Koja bre principijelnost, to je zvaka za naivne ...

mlekadzija

pre 7 godina

Mogu samo da zamislim sastav posmatracke misije....nista od toga srecom po stanovnike Krima. Rusija nije bivsa SFRJ ili SRbija da mocnici sprovode sta im se cefne.

Pedu

pre 7 godina

Onako iz fazona, trebalo bi da tražimo istu stvar i na Kosovu, i u Hrvatskoj.
Svakako je potrebno tako nešto, jer svi znamo kakva je situacija.
A kažem "iz fazona", jer sam svestan da nema šanse tako nešto da se desi, a i kad bi se desilo to bi bila najobičnija farsa.
ZAto, treba napraviti fazon, i malo se sprdati sa UN

George Best

pre 7 godina

Cekaj, glasali smo ko da je Jeremic postao predsednik sveta, a ja gled`o Nebojsu iz Beograda oce da ga apsi ovde...pa sam u dilemi, gde nam je presednik? Jel se vratio, pa odavlen vuce konce po Ist Riveru? A Ukrajina i dalje ne priznaje Pupak Srbije, Dno ocnjega vida Srbije, Srce Srbije i ostale organe...Pankreas Srbije, Dzigericu Srbije, Dvanaestopalacno crevo Srbije, Debelo crevo Srbije...dobro ajde nije debelo crevo, ono je bezveze pri svome kraju...a mi njima ovako? Nas i Rusa 300 miliona i plus Kinezi i Indija i tri na karte...brate, masovni smo na svetu u pm, ovo-ono...Srbija, brate!!!

student

pre 7 godina

Svi znamo kako su 'mirovnjaci' radili svoj posao na Kosovu i koliko je srpskog naroda nestalo i stradalo posle rata tamo. Ko ih je zastitio?? Dobro je da smo glasali protiv, ti stranci su nepotrebni tamo.

Bane

pre 7 godina

Ok, ali ako se priznaje nezavisnost Krima, onda mora i Kosova.
Krim jeste imao referendum na kome su izašli samo Rusi, od kojih je 96 % glasalo za (Iako druga strana nije kontrolisala referendum). Ukrajinci kojih je oko 24 % Krima i Tatari kojih je 12 % nisu glasali. Tamo je Rusa oko 62 %. Što se Kosova tiče Albanaca je čak 93 % dakle daleko ih je više nego Rusa na Krimu, dakle u tom slučaju i oni imaju pravo.
Što se tiče referenruma na Kosovu on po tamošnjem pravnom tumačenju nije neophodan ako na izborima ubedljivu većinu imaju separatističke partije. Sve albanske partije su tamo bile separatistčke, tako da je bilo dovoljno da se nezavisnost proglasi u kosovskom parlamentu.
Tako da niste u pravu ako smatrate da je referenrum u ovom slučaju nešto menjao. Referendum ima smisao kad su i parlament i narod podeljeni, kao na primeru Crne Gore. Međutim kad je reč o Kosovu nije valjda da neko misli da postoje albanske partije i značajan deo albanskog naroda koji nisu bili za nezavisnost?

Oliver

pre 7 godina

Ne razumem zasto se neki bune protiv politike dvostrukih standarda kad je ta politika potpuno legalna i legitimna.Gde to pise da su dupli standardi zabranjeni? Nigde. To sto je licemerno i nemoralno je nebitno,jer moral ionako ne postoji u politici,nego samo interesi.I Amerika i Rusija vode politiku duplih standarda i tu nema bas nikakvih razlika izmedju njih.Amerika podrzava otcepljenje Kosova,a ne podrzava otcepljenje Abhazije,Juzne Osetije i Krima.Rusija obrnuto:ne podrzava otcepljenje Kosova,a podrzava otcepljenje Abhazije,Juzne Osetije i Krima.Konacno smo i mi postali pametni pa i mi primenjujemo duple standarde,heheh.

terza

pre 7 godina

Šizofrenija na srpski način:
1. Kosovo u komentarima "brane" oni koji su protiv Rusije (pretpostavka - opoziciji naklonjeni komentatori);
2. Rusiju brane oni koji su za ulazak Srbije u EU (pretpostavka - vlasti naklonjeni komentatori);
3. Krste se i čude oni treći koji vide da ni jedni ni drugi nisu iskreni u onome što "podržavaju".

yep

pre 7 godina

@Zorann: Kazete da je Srbija trebala da glasa "za" kako bi imala "bolju poziciju da predloži takvu rezoluciju za Kosovo", pa prosto pitanje: Ko bi onda podrzao takvu rezoluciju? Stvarno mislite da bi bas oni koji su izglasali da je KiM nezavisno glasali za takvu rezoluciju i sami sebi opalili samar? A s druge strane bi sigurno u potpunosti izgubili rusku podrsku u UN.
Srbi u globalu jesu jedan politicki vrlo naivan narod, ali valjda nisu zaista bas toliko infantilno naivni da ne mogu da savladaju elementarnu logiku na nivou desetogodisnjeg deteta.

Remus

pre 7 godina

Srbija je trebala da glasa ZA, kako bi imala bolju poziciju da predloži takvu rezoluciju za Kosovo. Ovako je srpska vlast postigla autogol.
(Zorann, 20. decembar 2016 14:53) # Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

Ovi cudni, brojni botovi bi trebali malo na casove iz politike. Srbija da predlozi rezoluciju o Kosovu? Kome? Kada i zasto? I ko bi to uopste saslusao? Jedini uspeh ove Srpske politicke klike je relativno umeren stav izmedju USA i Rusije koje ni ovo bezumno glasanje nije promenulo.

kiza

pre 7 godina

@Storno

Ajde molim te ne iznosi neutemeljene razloge.

Referendum na Krimu uz Rusku vojsku, ali nije to ni bitno, verovatno bi svakako prosao.

Isto kao i sto bi referendum na Kosmetu isto prosao za otcepljenje, evo sto ga sad ne predlozimo?

Coco Bill

pre 7 godina

Šizofrenija na srpski način:
1. Kosovo u komentarima "brane" oni koji su protiv Rusije (pretpostavka - opoziciji naklonjeni komentatori);
2. Rusiju brane oni koji su za ulazak Srbije u EU (pretpostavka - vlasti naklonjeni komentatori);
3. Krste se i čude oni treći koji vide da ni jedni ni drugi nisu iskreni u onome što "podržavaju".
(terza, 20. decembar 2016 17:49)

Bravo i svaka čast za komentar !!!! Odlično ste pogodili "stanje duha" nas Srba !!! Uzgred, bar po mom mišljenju, Vaš komentar može da prođe kao univerzalan, kad god se radi o nekom svetskom "prepucavanju", a gde su "umešani" Rusi

KOLEVKA KOLEVKE

pre 7 godina

Pa ja bi voleo da nam vrate Kosovo, pa bi tek onda "videli", šta bi nam bilo. Jer bi onda podpredsednik vlade Srbije i to ne samo formalno, morao da bude Albanac, a možda čak i predsednik Srbije. Takođe i neka od ministarstava morala bi da im pripadnu. Pa onda socijalna pomoć, dečiji dodatci, zapošljavanje u državnim ustanovama po "ključu"..itd...itd. Dakle sve ono što vidimo iz "makedonskog" primera, samo što bi to kod nas bilo još sve i izrazitije. Tad bi voleo da vdim reakciju raznih "patrijota" i inih čuvara "srpske kolevke" kako bio sve to podneli jer u oni u sušini jako tolerantni prema raznoraznim različitostima nadam se da ćete ovo objviti jer vidim da često birate objavljivanja