Utorak, 20.12.2016.

10:12

Šta se dogodi telu ako svako jutro popijete vodu s medom?

Izvor: zadovoljna.hr

Šta se dogodi telu ako svako jutro popijete vodu s medom? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

Laki

pre 7 godina

moj komentar je za sada dobio 67 minusa,
sedam godina svaki dan sam koristio med ,
jedino sto sam dobio bila je alergija na med,tj ,
jaki grcevi u stomaku .prestao sam da uzimam med oko pet godina ,sad ga koristim povremeno,
shvatio sam da organizam ne moze da iskoristi veliku kolicinu meda ,
i ako se pije med brzo proleti kroz organizam i velika kolicina ode u otpad.
zbog toga ja sad koristim med za salate ,jedem radi promene slatke salate ,
trenutno mesam med sa bundevom i cveklom.

nije malo 30%??

pre 7 godina

@Belladonna

Vitamin C kazu ubrzava sagorevanje masnih naslaga tokom fizicke aktivnosti za oko 30% (ako dobro pamtim, postoji neka slicna statistika))...

blahblah

pre 7 godina

@SAMO BAHATO:

Koja je to razlika, voleo bih da znam, sa gledišta biologije i kako ga telo procesira... Ah da, ne moraš puno da se trudiš, i jedan i drugi se obrađuju u telu tako što telo izluči insulin, jer jedna supena kašika meda ima oko 13gr šećera (vodi se da supena kašika ima 16gr, a kako je 80% meda čist šećer, to je oko 13gr), što je 3 kafene kašike šećera, a kad se pogleda struktura šećera u medu, dođe na oko 1.5 kafene kašičice glukoze i 1.5 fruktoze. Inače, u svakom trenutku, normalan nivo glukoze u krvi je jedna kafena kašikica glukoze, sve preko, telo se brani lučenjem insulina. Tako da, automatski kad uradiš ovo što članak kaže, ode ti dobar deo meda u jetru pod uslovom da ima mesta u glikogenu. Ako nema, onda se pretvara u trigliceride i sprema za skladištenje u masne ćelije, pa se lagano masti jetra. Nastavi u toku dana sa još dosta ugljenih hidrata, eto recepta za masnu jetru koju je neko dole u komentarima navodno rešio medom, a ne redukcijom kalorija i ugljenih hidrata

KORN

pre 7 godina

A je li moze umesto ovog da se pije medovača?Pitam cisto onako da ne iznenadim organizam od rano jutro sa vodom i medom pa ako moze medovača kao kako se kaze atnertnativa,da se ovaj malo kulturno izrazim.

mama

pre 7 godina

Dugo praktikujemo ovo i mogu da kazem da se promena najvise vidi kod cerke, a med je iz naseg pcelinjaka, bagremov, provereno dobar! Preporucujem svima, a narocito ljudima koji imaju problem sa zatvorom!

да да

pre 7 godina

Шећер к'о шећер ! Промешајте супену кашику шећера у чаши воде и добићете исти ефекат. Промешајте 5 супених кашика шећера у 2dl воде и добићете кокишку, пепсишку и остало ђубре !

Commander Shepard

pre 7 godina

"мало цејлонског цимета ставим у теглу меда и сваки дан попијем лимунаду, њам њам"
(Нина)

"A jel taj cejlonski bolji od ostalih? Nisam stručnjak za cimet pa pitam"
(mirče)

Ne znam zasto je Nina dobila gomilu minusa. Med je fantasticna namirnica, ali zbog obilja aminokiselina nece uspeti adekvatno da vam podigne PH nivo u krvi posle prospavane noci. Zato je limun odlican za tu svrhu. Cimet ce prirodno regulisati insulin, tako da ove tri stvari cine idealnu kombinaciju.

Cejlonski cimet je najkvalitetniji po svom sastavu (naziva se jos i "true"). Druga vrsta cimeta, koja je mnogo jeftinija, sadrzi mnogo kumarina koji je u vecim dozama toksican za jetru. Zato uvek trazite "cinnamomum zeylonicum" na ambalazi.

Pera endogrinolog

pre 7 godina

Kašika meda izaziva enormnu količinu insulina u jutarnjim satima što dugorocno gledajući vodi direktno u dijabetes tip 2.

Laki

pre 7 godina

Med se ne pije sa vodom , to je pogrešno mišljenje,
na veliku žalost retko ko pravilno koristi med .
Med treba jesti sa hlebom ,
kašičica nedeljno .

Dejan

pre 7 godina

Ja napravim toplu limunadu sa medom i jos dodam domace jabukovo sirce (jedna kasika), malo rendanog djumbira i pola kasicice sode bikarbone.
I vec godinama ne znam za bolest, uredni svi nalazi.

Nana

pre 7 godina

Pa nije bas sve tako. Zamislite kada uleti ta kolicina secera na uspavani pankreas i kako on mora da ispria insulin za razgradnju. Po nekad je ok, ali stalno, to iscrpljuje pankreas. Cim je dijabeticarima zabranjen, majka sad deteta sa dijabetom, onda se bas ne preporucuje. Dobre enzime ima, ali pazljivo

Beloved

pre 7 godina

@mirče
Neuporedivo bolji i korisniji od ovog indonežanskog ili kineskog cimeta koji se prodaje po našim prodavnicama zdrave hrane (koji uostalom i nije pravi cimet već tzv kasija). Cena indonežanskog je oko 500 dinara po kilogramu, dok cejlonski košta oko 4500 dinara.

c i t i z e n

pre 7 godina

1) Koja je to merna jedinica koja se označava sa dcl? Ja i ostali koji rade sa fizičkim veličinama čuli smo za decilitar (dl). Slično važi i za pogrešno dkg i ispravno dag (dekagram) itd.
2) Čuo sam za supenu kašiku i za kafenu kašičicu ali ne i za čajnu kašiku.
"Ko razume shvatiće." Radi se o potrebi za standardizovanim načinom izražavanja u javnom govoru (što nikako nije u suprotnosti sa slobodom govora i izražavanja).

Cobankovic

pre 7 godina

Svako jutro zadnje dve godine pijem 2 loze nataste sa 3 deci vode. Mogu reci da se vidi razlika te se osecam fantasticno tokom celog dana.

Tabaraba

pre 7 godina

A jel taj cejlonski bolji od ostalih? Nisam stručnjak za cimet pa pitam.
(mirče, 20. decembar 2016 12:30)

Jedini koji valja. Ostali su ukrasni i prilicno otrovni. Imas po netu, procitaj da te neko ne bi slucajno trovao.

Алекса

pre 7 godina

Настави да пијеш. Не можеш очекивати да полетиш, ако ти је навика да свакодневно пијеш, сигурно ти је организам у бољем стању него што је био. Мед и топла вода је нешто најбоље за бућење организма, понекад и лимун уз то. Само настави тако и ништа се не брини.

Saldzo

pre 7 godina

Bilo bi sjajno kada bi covek imao priliku da vidi na nekom sajtu kosnice, uslove sakupljanja meda, higijenu, cene, mogucnosti isporuke (ili licno da se dodje ili postom). Na taj nacin bi mogao lakse da kupi pravi med.
(pozeljno, 20. decembar 2016 12:05)

Idite na sajt Saveza Pcelarskih Organizacija Srbije. Tamo imate sve.

Belladonna

pre 7 godina

Ja svako jutro vec godinama pijem 4 dcl tople vode sa jednim limunom. Mozda i ima nekog efeka a da ja toga nisam svesna.....pojma nemam, samo znam da se jaaaako dobro osecam, ALI sam dosta poradila na kolicini hrane koju unosim, svela secer na minimum( uzmem malo crne cokolade) bacila se na sport 3-5 puta nedeljno, bogami, dobro sam istopila salo, zategla se, i generalno dobro se osecam.

srBA

pre 7 godina

Za ovo pod 3. (antibakterijski):
Jednom prilikom sam pojeo hranu koja je duže stajala, i odmah pošto sam je pojeo, shvatio sam da sam pogrešio, da to nije bio dobar potez. Potom, sasvim po instinktu, uzmem nekoliko kašika meda i popijem vode. I... sve bude OK. Sutradan pričam to kolegi medaru a on mi kaže da sam učinio pravu stvar u pravom trenutku.

Paul Kersey

pre 7 godina

мало цејлонског цимета ставим у теглу меда и сваки дан попијем лимунаду, њам њам (Нина, 20. decembar 2016 10:27)

A šta uradiš sa medom začinjenim cimetom? :)

Nikola

pre 7 godina

Vec neko vreme pijem svako jutro rastvoren med u kom je ubacen izgnjecen beli luk i narendan djumbir. Glavica belog luka i koren djumbira na teglu meda.

Ne znam da sta se sve desava u telu, ali znam da bolove koje sam imao u predelu zeluca vise nemam i da mi jako prija ovaj napitak. Malo mi se i pritisak snizio, gornji sa 140 na 130, a donji je otisao na 70 - 75.
U svakom slucaju - meni jako odgovara.
Inace, miris belog luka se potpuno izgubi.

danijel

pre 7 godina

svako kutro pijem zeleni caj sa medom. sta se desava u organizmu ne znam, ali znam da mi jako prija i da se mnogo bolje osecam kada dan pocnem tako.
u svakom slucaju med ujutro ne moze da skodi.

N57

pre 7 godina

Pusim kao turcin, nema kaslja od kada konzumiram supenu kasiku meda i casu vode ujutro cim otvorim oci a s obzirom da popijem barem 4 kafe u toku dana od koje mi se stomak naduva ni toga vise nema, za navedeno iz teksta ne mogu da kazem da je istina ili ne ali meni se nista od navedenog ne desava, prava istina je da niko nema pojma zasto je to tako ali efekat je pozitivan, vredi pokusati ali bez limuna jer limunska kiselina lose utice na prazan zeludac

zoki

pre 7 godina

Bilo bi sjajno kada bi covek imao priliku da vidi na nekom sajtu kosnice, uslove sakupljanja meda, higijenu, cene, mogucnosti isporuke (ili licno da se dodje ili postom). Na taj nacin bi mogao lakse da kupi pravi med.
(pozeljno, 20. decembar 2016 12:05)

Sve to mozete videti kod mene, 20 god. sam aktivan pcelar. Pcelar sam cetvrte generacije u mojoj porodici. Preporucujem vam upotrebu maticnog mleca :).
gospodardarkvudazagor@gmail.com

maki

pre 7 godina

Ja popijem čašu vode u kojoj se ubacujem obavezno cimet iz Šri Lanke (kažu da je sitniji od Cejlonskog) kao i malo limuna i osećam se ...

Sergej

pre 7 godina

(alex, 20. decembar 2016 10:29)
U avgustu sam imao jako lošu krvnu sliku: zamašćena jetra, trigliceridi oko 5, holesterol preko 3. Počeo sam svako jutro da pijem pola naceđenog limuna u 1/2l tople vode (istočim sa česme, ne kuvam) i malu kašiku meda. Prošlog četvrtka bio u laboratoriji, rezultati drastično bolji, jedino su trigliceridi sada oko 2. Ostalo sve u granicama.

pozeljno

pre 7 godina

Bilo bi sjajno kada bi covek imao priliku da vidi na nekom sajtu kosnice, uslove sakupljanja meda, higijenu, cene, mogucnosti isporuke (ili licno da se dodje ili postom). Na taj nacin bi mogao lakse da kupi pravi med.

mirče

pre 7 godina

мало цејлонског цимета ставим у теглу меда и сваки дан попијем лимунаду, њам њам
(Нина, 20. decembar 2016 10:27)

A jel taj cejlonski bolji od ostalih? Nisam stručnjak za cimet pa pitam.

Нина

pre 7 godina

мало цејлонског цимета ставим у теглу меда и сваки дан попијем лимунаду, њам њам

alex

pre 7 godina

Mnogi savetuju da se ujutru pije topla voda sa limunom i medom (pretpostavljam da moze i caj). Deluje mi ok za razliku od gomile drugih gluposti koje se preporucuju, definitivno cu da probam.

alex

pre 7 godina

Mnogi savetuju da se ujutru pije topla voda sa limunom i medom (pretpostavljam da moze i caj). Deluje mi ok za razliku od gomile drugih gluposti koje se preporucuju, definitivno cu da probam.

mirče

pre 7 godina

мало цејлонског цимета ставим у теглу меда и сваки дан попијем лимунаду, њам њам
(Нина, 20. decembar 2016 10:27)

A jel taj cejlonski bolji od ostalih? Nisam stručnjak za cimet pa pitam.

pozeljno

pre 7 godina

Bilo bi sjajno kada bi covek imao priliku da vidi na nekom sajtu kosnice, uslove sakupljanja meda, higijenu, cene, mogucnosti isporuke (ili licno da se dodje ili postom). Na taj nacin bi mogao lakse da kupi pravi med.

c i t i z e n

pre 7 godina

1) Koja je to merna jedinica koja se označava sa dcl? Ja i ostali koji rade sa fizičkim veličinama čuli smo za decilitar (dl). Slično važi i za pogrešno dkg i ispravno dag (dekagram) itd.
2) Čuo sam za supenu kašiku i za kafenu kašičicu ali ne i za čajnu kašiku.
"Ko razume shvatiće." Radi se o potrebi za standardizovanim načinom izražavanja u javnom govoru (što nikako nije u suprotnosti sa slobodom govora i izražavanja).

Нина

pre 7 godina

мало цејлонског цимета ставим у теглу меда и сваки дан попијем лимунаду, њам њам

Commander Shepard

pre 7 godina

"мало цејлонског цимета ставим у теглу меда и сваки дан попијем лимунаду, њам њам"
(Нина)

"A jel taj cejlonski bolji od ostalih? Nisam stručnjak za cimet pa pitam"
(mirče)

Ne znam zasto je Nina dobila gomilu minusa. Med je fantasticna namirnica, ali zbog obilja aminokiselina nece uspeti adekvatno da vam podigne PH nivo u krvi posle prospavane noci. Zato je limun odlican za tu svrhu. Cimet ce prirodno regulisati insulin, tako da ove tri stvari cine idealnu kombinaciju.

Cejlonski cimet je najkvalitetniji po svom sastavu (naziva se jos i "true"). Druga vrsta cimeta, koja je mnogo jeftinija, sadrzi mnogo kumarina koji je u vecim dozama toksican za jetru. Zato uvek trazite "cinnamomum zeylonicum" na ambalazi.

Belladonna

pre 7 godina

Ja svako jutro vec godinama pijem 4 dcl tople vode sa jednim limunom. Mozda i ima nekog efeka a da ja toga nisam svesna.....pojma nemam, samo znam da se jaaaako dobro osecam, ALI sam dosta poradila na kolicini hrane koju unosim, svela secer na minimum( uzmem malo crne cokolade) bacila se na sport 3-5 puta nedeljno, bogami, dobro sam istopila salo, zategla se, i generalno dobro se osecam.

mama

pre 7 godina

Dugo praktikujemo ovo i mogu da kazem da se promena najvise vidi kod cerke, a med je iz naseg pcelinjaka, bagremov, provereno dobar! Preporucujem svima, a narocito ljudima koji imaju problem sa zatvorom!

Paul Kersey

pre 7 godina

мало цејлонског цимета ставим у теглу меда и сваки дан попијем лимунаду, њам њам (Нина, 20. decembar 2016 10:27)

A šta uradiš sa medom začinjenim cimetom? :)

KORN

pre 7 godina

A je li moze umesto ovog da se pije medovača?Pitam cisto onako da ne iznenadim organizam od rano jutro sa vodom i medom pa ako moze medovača kao kako se kaze atnertnativa,da se ovaj malo kulturno izrazim.

srBA

pre 7 godina

Za ovo pod 3. (antibakterijski):
Jednom prilikom sam pojeo hranu koja je duže stajala, i odmah pošto sam je pojeo, shvatio sam da sam pogrešio, da to nije bio dobar potez. Potom, sasvim po instinktu, uzmem nekoliko kašika meda i popijem vode. I... sve bude OK. Sutradan pričam to kolegi medaru a on mi kaže da sam učinio pravu stvar u pravom trenutku.

Nana

pre 7 godina

Pa nije bas sve tako. Zamislite kada uleti ta kolicina secera na uspavani pankreas i kako on mora da ispria insulin za razgradnju. Po nekad je ok, ali stalno, to iscrpljuje pankreas. Cim je dijabeticarima zabranjen, majka sad deteta sa dijabetom, onda se bas ne preporucuje. Dobre enzime ima, ali pazljivo

Cobankovic

pre 7 godina

Svako jutro zadnje dve godine pijem 2 loze nataste sa 3 deci vode. Mogu reci da se vidi razlika te se osecam fantasticno tokom celog dana.

Pera endogrinolog

pre 7 godina

Kašika meda izaziva enormnu količinu insulina u jutarnjim satima što dugorocno gledajući vodi direktno u dijabetes tip 2.

Beloved

pre 7 godina

@mirče
Neuporedivo bolji i korisniji od ovog indonežanskog ili kineskog cimeta koji se prodaje po našim prodavnicama zdrave hrane (koji uostalom i nije pravi cimet već tzv kasija). Cena indonežanskog je oko 500 dinara po kilogramu, dok cejlonski košta oko 4500 dinara.

Sergej

pre 7 godina

(alex, 20. decembar 2016 10:29)
U avgustu sam imao jako lošu krvnu sliku: zamašćena jetra, trigliceridi oko 5, holesterol preko 3. Počeo sam svako jutro da pijem pola naceđenog limuna u 1/2l tople vode (istočim sa česme, ne kuvam) i malu kašiku meda. Prošlog četvrtka bio u laboratoriji, rezultati drastično bolji, jedino su trigliceridi sada oko 2. Ostalo sve u granicama.

Dejan

pre 7 godina

Ja napravim toplu limunadu sa medom i jos dodam domace jabukovo sirce (jedna kasika), malo rendanog djumbira i pola kasicice sode bikarbone.
I vec godinama ne znam za bolest, uredni svi nalazi.

Алекса

pre 7 godina

Настави да пијеш. Не можеш очекивати да полетиш, ако ти је навика да свакодневно пијеш, сигурно ти је организам у бољем стању него што је био. Мед и топла вода је нешто најбоље за бућење организма, понекад и лимун уз то. Само настави тако и ништа се не брини.

Tabaraba

pre 7 godina

A jel taj cejlonski bolji od ostalih? Nisam stručnjak za cimet pa pitam.
(mirče, 20. decembar 2016 12:30)

Jedini koji valja. Ostali su ukrasni i prilicno otrovni. Imas po netu, procitaj da te neko ne bi slucajno trovao.

danijel

pre 7 godina

svako kutro pijem zeleni caj sa medom. sta se desava u organizmu ne znam, ali znam da mi jako prija i da se mnogo bolje osecam kada dan pocnem tako.
u svakom slucaju med ujutro ne moze da skodi.

Saldzo

pre 7 godina

Bilo bi sjajno kada bi covek imao priliku da vidi na nekom sajtu kosnice, uslove sakupljanja meda, higijenu, cene, mogucnosti isporuke (ili licno da se dodje ili postom). Na taj nacin bi mogao lakse da kupi pravi med.
(pozeljno, 20. decembar 2016 12:05)

Idite na sajt Saveza Pcelarskih Organizacija Srbije. Tamo imate sve.

maki

pre 7 godina

Ja popijem čašu vode u kojoj se ubacujem obavezno cimet iz Šri Lanke (kažu da je sitniji od Cejlonskog) kao i malo limuna i osećam se ...

zoki

pre 7 godina

Bilo bi sjajno kada bi covek imao priliku da vidi na nekom sajtu kosnice, uslove sakupljanja meda, higijenu, cene, mogucnosti isporuke (ili licno da se dodje ili postom). Na taj nacin bi mogao lakse da kupi pravi med.
(pozeljno, 20. decembar 2016 12:05)

Sve to mozete videti kod mene, 20 god. sam aktivan pcelar. Pcelar sam cetvrte generacije u mojoj porodici. Preporucujem vam upotrebu maticnog mleca :).
gospodardarkvudazagor@gmail.com

Nikola

pre 7 godina

Vec neko vreme pijem svako jutro rastvoren med u kom je ubacen izgnjecen beli luk i narendan djumbir. Glavica belog luka i koren djumbira na teglu meda.

Ne znam da sta se sve desava u telu, ali znam da bolove koje sam imao u predelu zeluca vise nemam i da mi jako prija ovaj napitak. Malo mi se i pritisak snizio, gornji sa 140 na 130, a donji je otisao na 70 - 75.
U svakom slucaju - meni jako odgovara.
Inace, miris belog luka se potpuno izgubi.

да да

pre 7 godina

Шећер к'о шећер ! Промешајте супену кашику шећера у чаши воде и добићете исти ефекат. Промешајте 5 супених кашика шећера у 2dl воде и добићете кокишку, пепсишку и остало ђубре !

blahblah

pre 7 godina

@SAMO BAHATO:

Koja je to razlika, voleo bih da znam, sa gledišta biologije i kako ga telo procesira... Ah da, ne moraš puno da se trudiš, i jedan i drugi se obrađuju u telu tako što telo izluči insulin, jer jedna supena kašika meda ima oko 13gr šećera (vodi se da supena kašika ima 16gr, a kako je 80% meda čist šećer, to je oko 13gr), što je 3 kafene kašike šećera, a kad se pogleda struktura šećera u medu, dođe na oko 1.5 kafene kašičice glukoze i 1.5 fruktoze. Inače, u svakom trenutku, normalan nivo glukoze u krvi je jedna kafena kašikica glukoze, sve preko, telo se brani lučenjem insulina. Tako da, automatski kad uradiš ovo što članak kaže, ode ti dobar deo meda u jetru pod uslovom da ima mesta u glikogenu. Ako nema, onda se pretvara u trigliceride i sprema za skladištenje u masne ćelije, pa se lagano masti jetra. Nastavi u toku dana sa još dosta ugljenih hidrata, eto recepta za masnu jetru koju je neko dole u komentarima navodno rešio medom, a ne redukcijom kalorija i ugljenih hidrata

Laki

pre 7 godina

Med se ne pije sa vodom , to je pogrešno mišljenje,
na veliku žalost retko ko pravilno koristi med .
Med treba jesti sa hlebom ,
kašičica nedeljno .

N57

pre 7 godina

Pusim kao turcin, nema kaslja od kada konzumiram supenu kasiku meda i casu vode ujutro cim otvorim oci a s obzirom da popijem barem 4 kafe u toku dana od koje mi se stomak naduva ni toga vise nema, za navedeno iz teksta ne mogu da kazem da je istina ili ne ali meni se nista od navedenog ne desava, prava istina je da niko nema pojma zasto je to tako ali efekat je pozitivan, vredi pokusati ali bez limuna jer limunska kiselina lose utice na prazan zeludac

Laki

pre 7 godina

moj komentar je za sada dobio 67 minusa,
sedam godina svaki dan sam koristio med ,
jedino sto sam dobio bila je alergija na med,tj ,
jaki grcevi u stomaku .prestao sam da uzimam med oko pet godina ,sad ga koristim povremeno,
shvatio sam da organizam ne moze da iskoristi veliku kolicinu meda ,
i ako se pije med brzo proleti kroz organizam i velika kolicina ode u otpad.
zbog toga ja sad koristim med za salate ,jedem radi promene slatke salate ,
trenutno mesam med sa bundevom i cveklom.

nije malo 30%??

pre 7 godina

@Belladonna

Vitamin C kazu ubrzava sagorevanje masnih naslaga tokom fizicke aktivnosti za oko 30% (ako dobro pamtim, postoji neka slicna statistika))...

Нина

pre 7 godina

мало цејлонског цимета ставим у теглу меда и сваки дан попијем лимунаду, њам њам

Laki

pre 7 godina

Med se ne pije sa vodom , to je pogrešno mišljenje,
na veliku žalost retko ko pravilno koristi med .
Med treba jesti sa hlebom ,
kašičica nedeljno .

да да

pre 7 godina

Шећер к'о шећер ! Промешајте супену кашику шећера у чаши воде и добићете исти ефекат. Промешајте 5 супених кашика шећера у 2dl воде и добићете кокишку, пепсишку и остало ђубре !

Pera endogrinolog

pre 7 godina

Kašika meda izaziva enormnu količinu insulina u jutarnjim satima što dugorocno gledajući vodi direktno u dijabetes tip 2.

mirče

pre 7 godina

мало цејлонског цимета ставим у теглу меда и сваки дан попијем лимунаду, њам њам
(Нина, 20. decembar 2016 10:27)

A jel taj cejlonski bolji od ostalih? Nisam stručnjak za cimet pa pitam.

Cobankovic

pre 7 godina

Svako jutro zadnje dve godine pijem 2 loze nataste sa 3 deci vode. Mogu reci da se vidi razlika te se osecam fantasticno tokom celog dana.

pozeljno

pre 7 godina

Bilo bi sjajno kada bi covek imao priliku da vidi na nekom sajtu kosnice, uslove sakupljanja meda, higijenu, cene, mogucnosti isporuke (ili licno da se dodje ili postom). Na taj nacin bi mogao lakse da kupi pravi med.

maki

pre 7 godina

Ja popijem čašu vode u kojoj se ubacujem obavezno cimet iz Šri Lanke (kažu da je sitniji od Cejlonskog) kao i malo limuna i osećam se ...

N57

pre 7 godina

Pusim kao turcin, nema kaslja od kada konzumiram supenu kasiku meda i casu vode ujutro cim otvorim oci a s obzirom da popijem barem 4 kafe u toku dana od koje mi se stomak naduva ni toga vise nema, za navedeno iz teksta ne mogu da kazem da je istina ili ne ali meni se nista od navedenog ne desava, prava istina je da niko nema pojma zasto je to tako ali efekat je pozitivan, vredi pokusati ali bez limuna jer limunska kiselina lose utice na prazan zeludac

alex

pre 7 godina

Mnogi savetuju da se ujutru pije topla voda sa limunom i medom (pretpostavljam da moze i caj). Deluje mi ok za razliku od gomile drugih gluposti koje se preporucuju, definitivno cu da probam.

KORN

pre 7 godina

A je li moze umesto ovog da se pije medovača?Pitam cisto onako da ne iznenadim organizam od rano jutro sa vodom i medom pa ako moze medovača kao kako se kaze atnertnativa,da se ovaj malo kulturno izrazim.

c i t i z e n

pre 7 godina

1) Koja je to merna jedinica koja se označava sa dcl? Ja i ostali koji rade sa fizičkim veličinama čuli smo za decilitar (dl). Slično važi i za pogrešno dkg i ispravno dag (dekagram) itd.
2) Čuo sam za supenu kašiku i za kafenu kašičicu ali ne i za čajnu kašiku.
"Ko razume shvatiće." Radi se o potrebi za standardizovanim načinom izražavanja u javnom govoru (što nikako nije u suprotnosti sa slobodom govora i izražavanja).

Saldzo

pre 7 godina

Bilo bi sjajno kada bi covek imao priliku da vidi na nekom sajtu kosnice, uslove sakupljanja meda, higijenu, cene, mogucnosti isporuke (ili licno da se dodje ili postom). Na taj nacin bi mogao lakse da kupi pravi med.
(pozeljno, 20. decembar 2016 12:05)

Idite na sajt Saveza Pcelarskih Organizacija Srbije. Tamo imate sve.

srBA

pre 7 godina

Za ovo pod 3. (antibakterijski):
Jednom prilikom sam pojeo hranu koja je duže stajala, i odmah pošto sam je pojeo, shvatio sam da sam pogrešio, da to nije bio dobar potez. Potom, sasvim po instinktu, uzmem nekoliko kašika meda i popijem vode. I... sve bude OK. Sutradan pričam to kolegi medaru a on mi kaže da sam učinio pravu stvar u pravom trenutku.

Tabaraba

pre 7 godina

A jel taj cejlonski bolji od ostalih? Nisam stručnjak za cimet pa pitam.
(mirče, 20. decembar 2016 12:30)

Jedini koji valja. Ostali su ukrasni i prilicno otrovni. Imas po netu, procitaj da te neko ne bi slucajno trovao.

Алекса

pre 7 godina

Настави да пијеш. Не можеш очекивати да полетиш, ако ти је навика да свакодневно пијеш, сигурно ти је организам у бољем стању него што је био. Мед и топла вода је нешто најбоље за бућење организма, понекад и лимун уз то. Само настави тако и ништа се не брини.

Commander Shepard

pre 7 godina

"мало цејлонског цимета ставим у теглу меда и сваки дан попијем лимунаду, њам њам"
(Нина)

"A jel taj cejlonski bolji od ostalih? Nisam stručnjak za cimet pa pitam"
(mirče)

Ne znam zasto je Nina dobila gomilu minusa. Med je fantasticna namirnica, ali zbog obilja aminokiselina nece uspeti adekvatno da vam podigne PH nivo u krvi posle prospavane noci. Zato je limun odlican za tu svrhu. Cimet ce prirodno regulisati insulin, tako da ove tri stvari cine idealnu kombinaciju.

Cejlonski cimet je najkvalitetniji po svom sastavu (naziva se jos i "true"). Druga vrsta cimeta, koja je mnogo jeftinija, sadrzi mnogo kumarina koji je u vecim dozama toksican za jetru. Zato uvek trazite "cinnamomum zeylonicum" na ambalazi.

mama

pre 7 godina

Dugo praktikujemo ovo i mogu da kazem da se promena najvise vidi kod cerke, a med je iz naseg pcelinjaka, bagremov, provereno dobar! Preporucujem svima, a narocito ljudima koji imaju problem sa zatvorom!

Belladonna

pre 7 godina

Ja svako jutro vec godinama pijem 4 dcl tople vode sa jednim limunom. Mozda i ima nekog efeka a da ja toga nisam svesna.....pojma nemam, samo znam da se jaaaako dobro osecam, ALI sam dosta poradila na kolicini hrane koju unosim, svela secer na minimum( uzmem malo crne cokolade) bacila se na sport 3-5 puta nedeljno, bogami, dobro sam istopila salo, zategla se, i generalno dobro se osecam.

Nana

pre 7 godina

Pa nije bas sve tako. Zamislite kada uleti ta kolicina secera na uspavani pankreas i kako on mora da ispria insulin za razgradnju. Po nekad je ok, ali stalno, to iscrpljuje pankreas. Cim je dijabeticarima zabranjen, majka sad deteta sa dijabetom, onda se bas ne preporucuje. Dobre enzime ima, ali pazljivo

blahblah

pre 7 godina

@SAMO BAHATO:

Koja je to razlika, voleo bih da znam, sa gledišta biologije i kako ga telo procesira... Ah da, ne moraš puno da se trudiš, i jedan i drugi se obrađuju u telu tako što telo izluči insulin, jer jedna supena kašika meda ima oko 13gr šećera (vodi se da supena kašika ima 16gr, a kako je 80% meda čist šećer, to je oko 13gr), što je 3 kafene kašike šećera, a kad se pogleda struktura šećera u medu, dođe na oko 1.5 kafene kašičice glukoze i 1.5 fruktoze. Inače, u svakom trenutku, normalan nivo glukoze u krvi je jedna kafena kašikica glukoze, sve preko, telo se brani lučenjem insulina. Tako da, automatski kad uradiš ovo što članak kaže, ode ti dobar deo meda u jetru pod uslovom da ima mesta u glikogenu. Ako nema, onda se pretvara u trigliceride i sprema za skladištenje u masne ćelije, pa se lagano masti jetra. Nastavi u toku dana sa još dosta ugljenih hidrata, eto recepta za masnu jetru koju je neko dole u komentarima navodno rešio medom, a ne redukcijom kalorija i ugljenih hidrata

Sergej

pre 7 godina

(alex, 20. decembar 2016 10:29)
U avgustu sam imao jako lošu krvnu sliku: zamašćena jetra, trigliceridi oko 5, holesterol preko 3. Počeo sam svako jutro da pijem pola naceđenog limuna u 1/2l tople vode (istočim sa česme, ne kuvam) i malu kašiku meda. Prošlog četvrtka bio u laboratoriji, rezultati drastično bolji, jedino su trigliceridi sada oko 2. Ostalo sve u granicama.

Paul Kersey

pre 7 godina

мало цејлонског цимета ставим у теглу меда и сваки дан попијем лимунаду, њам њам (Нина, 20. decembar 2016 10:27)

A šta uradiš sa medom začinjenim cimetom? :)

zoki

pre 7 godina

Bilo bi sjajno kada bi covek imao priliku da vidi na nekom sajtu kosnice, uslove sakupljanja meda, higijenu, cene, mogucnosti isporuke (ili licno da se dodje ili postom). Na taj nacin bi mogao lakse da kupi pravi med.
(pozeljno, 20. decembar 2016 12:05)

Sve to mozete videti kod mene, 20 god. sam aktivan pcelar. Pcelar sam cetvrte generacije u mojoj porodici. Preporucujem vam upotrebu maticnog mleca :).
gospodardarkvudazagor@gmail.com

danijel

pre 7 godina

svako kutro pijem zeleni caj sa medom. sta se desava u organizmu ne znam, ali znam da mi jako prija i da se mnogo bolje osecam kada dan pocnem tako.
u svakom slucaju med ujutro ne moze da skodi.

Dejan

pre 7 godina

Ja napravim toplu limunadu sa medom i jos dodam domace jabukovo sirce (jedna kasika), malo rendanog djumbira i pola kasicice sode bikarbone.
I vec godinama ne znam za bolest, uredni svi nalazi.

Nikola

pre 7 godina

Vec neko vreme pijem svako jutro rastvoren med u kom je ubacen izgnjecen beli luk i narendan djumbir. Glavica belog luka i koren djumbira na teglu meda.

Ne znam da sta se sve desava u telu, ali znam da bolove koje sam imao u predelu zeluca vise nemam i da mi jako prija ovaj napitak. Malo mi se i pritisak snizio, gornji sa 140 na 130, a donji je otisao na 70 - 75.
U svakom slucaju - meni jako odgovara.
Inace, miris belog luka se potpuno izgubi.

Beloved

pre 7 godina

@mirče
Neuporedivo bolji i korisniji od ovog indonežanskog ili kineskog cimeta koji se prodaje po našim prodavnicama zdrave hrane (koji uostalom i nije pravi cimet već tzv kasija). Cena indonežanskog je oko 500 dinara po kilogramu, dok cejlonski košta oko 4500 dinara.

nije malo 30%??

pre 7 godina

@Belladonna

Vitamin C kazu ubrzava sagorevanje masnih naslaga tokom fizicke aktivnosti za oko 30% (ako dobro pamtim, postoji neka slicna statistika))...

Laki

pre 7 godina

moj komentar je za sada dobio 67 minusa,
sedam godina svaki dan sam koristio med ,
jedino sto sam dobio bila je alergija na med,tj ,
jaki grcevi u stomaku .prestao sam da uzimam med oko pet godina ,sad ga koristim povremeno,
shvatio sam da organizam ne moze da iskoristi veliku kolicinu meda ,
i ako se pije med brzo proleti kroz organizam i velika kolicina ode u otpad.
zbog toga ja sad koristim med za salate ,jedem radi promene slatke salate ,
trenutno mesam med sa bundevom i cveklom.