Utorak, 13.12.2016.

10:22

Devojčicu ispred škole ujeo pas - odšteta 81 dinar

Učenicu petog razreda OŠ "Radoje Domanović" iz Paraćina ujeo je pas po izlasku iz škole, a osiguravajuća kuća odobrila jje isplatu naknade od tačno 81 dinara.

Izvor: Veèernje novosti

Devojèicu ispred škole ujeo pas - odšteta 81 dinar IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

56 Komentari

Sortiraj po:

dada

pre 7 godina

Zato pojedine opstine isplacuju ogromne svote novca za ovaj problem pojedinim gradjanima koji po par puta godisnje naplacuju odstetu! Ako odmah zelite pare dobijate 55000 a ako ce te da cekate par meseci ,onda te cifre budu daleko vece,od 80 pa nadalje. Sve je to zloupotreba! Osiguravajuca kuca da isplati tu mizernu sumu? Poslati im inspekciju da ispita njihov rad!

Malo znanja molim

pre 7 godina

Zao mi je sto su svi komentari koje sam pogledao potpuno neoptereceni bilo kakvim znanjem. Nemojte ljudima da dajete potpuno nebulozne savete, koje ukoliko bi poslusali bi samo imali bezveze troskove.

Kao pravnik koji je cesto radio na slucajevima naknada stete moram da napomenem sledece -
1) osiguravajuce kuce osiguravaju ucenike najcesce od posledica nezgode, sto podrazumeva naknadu za smrt i privremeno ili trajno umanjenje zivotne sposobnosti. Ako je devojcica imala ujed tu najcesce nema uopste realnog umanjenja, te me cudi da je bilo sta uopste i odredjeno. Najpre deluje da je neko hteo da ne odbije pa je izmislio neki minimalni osnov i isplatio besmislenih 81 dinar.
Nema sumnje da se devojcica sigurno uplasila i da ju je bolelo, ali to nije predmet ove vrste osiguranja.

2) Postoji druga naknada na koju devojcica ima pravo i tu je visina 50.000+ (zavisi od suda) - to je naknada po osnovu odgovornosti i to Opstine Paracin koja je bila duzna da obezbedi red na teritoriji svoje lokalne samouprave i da ukloni sve lutajuce zivotinje. Tu ulaze i bol i strah i sve...

I da, cisto da se zna - nikada nisam radio za Generali, ali jesam savetovao ljude kada su potrazivali novac od njih.

Milan

pre 7 godina

Neću da komentarisem za devojčicu. Izlišno je bilo šta komentarisati. Uvreda za inteligenciju bi bila da osiguranje potražuje 81 dinar od devojčice!?! Sramota bre! Roditelji da su imalo pametni, sudske tužbe svima! Od policajca zaduženog za tu školu, opštine, inspekcije, do države!

Botina

pre 7 godina

Već sledeće godine preći na drugu osiguravajuću kuću, a to bi trebalo i ostale škole da urade poučene ovim iskustvom. Neka se osiguravajuča kuća pozabavi onima koji su odredili ovaj iznos i doveli do toga da im škole otkažu usluge. Naravno i država da uradi svoje. Tako se postiže standard u jednoj zemlji. Mislite li da će tako biti, naravno da ne...

Vasa

pre 7 godina

Nama je pao neki led sa krova, i oštetio rolo vrata. Bili osigurani kod Đeneralija.

Otkačili su nas na keca, advokat je smatrao da je gubljenje vremena, šteta je 400€.

Naš direktor, uzme tri dana i pomoću prijatelja i poznanika im otera sedam klijenata u suparničku kuću, sa obrazloženjem -because I can-.

Jedan od tih klijenata je imao polisu na 2 miliona dinara godišnje.

Bilo kukanja i plakanja. Zapamtite, ovaj svet bi bez osiguravajućih kuća i advokata bio predivno mesto.

Arthas30

pre 7 godina

"Ljudi, ne budite naivni, i ishitreni, ovo nema veze sa osiguranjem, grad je taj koji je odgovoran. Na srecu dete je proslo bez povreda, a tada nastupa osiguranje."

Ako je u pitanju pas lutalica onda je opstina odgovorna

DP

pre 7 godina

Naći advokata, tužiti grad, sa advokatom dogovoriti 20% od dobijene sume plus troškovi postupka. Dobiće preko 150.000 dinara u parnici. Jedini trošak je taksa za veštačenje na okolnost straha i pretrpljenog bola, što je oko 150e. Eto, ukratko.

bg

pre 7 godina

@Samo u Srbiji.
Tako treba. Svi treba da nauce da ukoliko postoji neki spor koji steta, treba angazovati advokata. Nece vise niko da nas zeza. To je amin.

kad sistem postane neprijatelj narodu koji ga je napravio

pre 7 godina

Sad će da se pojavi neka našminkana tetka sa minđušama kao da pripada Zulu plemenu, direktorka nekog levog sektora za zamajavanje naroda u Đeneraliju i da nam svima objasni kako su oni respektabilna osiguravajuća kuća sa 100%-tnom isplatom šteta i da u konkretnom slučaju nema osnova za isplatu štete. A ako je tako zašto su onda isplaćivali i onih 81 dinar? Ako nema osnova onda nema ni isplate a ako misle da nekom šibicarski zamažu oči sa 81 dinar onda se grdno varaju i valjalo bi da ih akcionari sve redom otpuste ako misle da i dogodine podele neku dividendu. Do tada, obilaziti ih u najširem mogućem luku.

tako je!

pre 7 godina

"Za nas je vrlo važno da svi đaci budu osigurani i bezbedni jer se škola nalazi na vrlo prometnoj raskrsnici. Imamo 635 đaka i svi su osigurani 24 sata, bez obzira na mesto na kome su, što je posebno važno zbog ekskurzija", ističe Dragana Veljković, direktorka škole.

Pa eto, lepo vam je rekla, znači sve je u najboljem redu, i ona i svi njeni saradnici se jako brinu za bezbednost đaka i smatraju da je ta bezbednost veoma važna, najvažnija na svetu. I šta hoćete sad vi sa tim osamdesetjednim dinarom?! Zašto namerno talasate i unosite razdor i pravite intrige? Sram da vas bude!

Profil

pre 7 godina

Nadoknada od 81 din. koja realnost? Za te pare je morao neko da potrosi papir, pa da zagreje stolicu i napise to kao kranje resenje i kaze sebi ovo je OK.Sa papirom od 80 dindzi sad mogu u realnost?!
Na osnovu cega taj zakljucak, sta je uzeto u razmatranje, mogu samo da nagadjam. Najverovatnije po nekim kolonama a osetno manje po svesti o tome sta se uopste tu desilo.

Samo u Srbiji

pre 7 godina

Da probam ukratko koliko je moguce:

Davno, u Osnovnoj skoli, pao sam na velikom odmoru sa jedne, da kazem klackalice i slomio sam ruku. Posle velikog odmora ostao sam jos jedan cas u skoli i morao sam da odem kuci jer su bolovi bili veliki. Tata me je odvezao u bolnicu, konstatovan je prelom i dobio sam gips.
Osiguranje smo platili kao i uvek. Niko od nas nije ni razmiljao o mogucoj naplati osiguranja dok nam lekar koji mi je stavio gips to nije sugerisao. Tata je rekao da nece nista pokretati, da nije vazno. Ubedio nas je lekar. Javili smo se mom razredom staresini sta se desilo, a i on sam nas je uputio u Osiguravajucu kucu koja u svom nazivu ima ime grada Novog Sada. Tata je pristao. Sa lekarskom dokumentacijom je otisao u tu kucu nakon cega su nas oni odbili i rekli da ja nisam slomio ruku?!?!?!?! Bio sam tih dana u skoli, svi nastavnici i ucenici su videli da je ruka u gipsu a moji prijatelji su i sami videli da sam pao i da je ruka otekla. Tata se tada zainatio, angazovao advokata i pokrenuo postupak (nije hteo nista od toga ali zbog njihovog ponasanja je bio prinudjen na taj potez). Advokat je prihatio slucaj iz prve, u dogovoru sa njim od sume koju naplati 50% nama, 50% advokatu. Dobili smo sud, advokar je naplatio 100.000 dinara od Osiguravajuce kuce i to smo podelili. Pozdrav.

realno

pre 7 godina

Ljude misle da kada uplate tu polisu imaju pravo na sta god oce. Na zalost nije tako, osugranje je biznis, njihov opstanak se vrti oko toga da cete im vi dati pare i u najboljem slucaju ne iskoristiti to sto ste platili.

Skola je kriva sto se nije pobrinula da ovako nesto bude deo polise. Cinjenica da "neka deca" ne placaju osiguranje je znak da je polisa mizerija.

Sto se ovog slucaja tice, mala nije imala nikakve povrede. Strah i dusevni bol nisu povreda i nisu sto se "naplacuje".

Da su je odveli u privatnu bolnicu da dobije inekciju protiv besnila, sve bi bilo placeno.

osiguranje je legalna prevara

pre 7 godina

Sva ta osiguranja su zapravo porez na naivnost. Osiguravaju ljude od događaja za koje su šanse zaista minimalne da se dogode a za sasvim realne događaje koji se dešavaju ili ne osiguravaju ili osiguravaju tako da su odštete mizerne. Delta Generali prednjači u tome a pritom imaju veoma vulgarnu i agresivnu telefonsku spam marketing kampanju kojom navlače neupućen narod. Nažalost, u svemu tome oni ostaju u granicama legalnog pa nema osnova za sudski spor ali svakako debelo koriste naivnost i neupućenost naroda što bi valjalo zakonom regulisati da se spreče ovakve legalne obmane. Ista stvar je i sa dobrovoljnim penzionim osiguranjem. Danas vam obećavaju basnoslovnu penziju koja za 30 godina neće biti ni na nivou cene kifle. Ali zato direktori i šefovi imaju sasvim ugodne plate kojim ih akcionari nagrađuju za obmane koje čine u njihovom interesu.

Dr. Beli

pre 7 godina

Policajac sam. Pre desetak godina, na poslu sam prilikom intervecije zadobio povredu, pokidani ligamenti kolena. 5 meseci bolovanja. Od osiguravajuce kuce sam dobio identican odgovor : " Uvidom u medicinsku dokumentaciju ustanovili smo da povreda ne ostavlja trajne posledice" . Pogresio sam sto se nisam zalio ili isao na Sud. Pitao bih ja osiguranje pa zar povreda mora da ostavi trajne posledice? Savet roditeljima. Zalite se, ongazujte odvokata, jer ovo je bezobrazluk.

virus

pre 7 godina

pa moje dete slomilo nogu...dobio nula dinara...3 puta se zalili...na kraju kao uplatili 5 ili 6ooo dinara...mislim...oke...uplaticu vam osiguranje sledeci put znas kad !!!!???

****

pre 7 godina

Odštete za ujed psa koje dosuđuje sud su u iznosima od 80.000 pa sve do 200.000 dinara. O prelomima neću ni da pričam. Gospodin Nordland ovde kaže kako niko ne komentariše da se redovno isplaćuju prelomi. Ako se stvarno plaćaju 5-6.000 dinara tek to je sramota. Kao pravnik preporučujem svima da u takvim situacijama, kao i u ovoj, angažuju advokata. Veliki broj advokata pristaje da radi za troškove postupka i procenat od 10% naplaćene sume, tako da stranka osim plaćanja veštačenja u nekom trenutku faktički nema nikakve troškove. Kada se sabere sa kamatama i iznosom i advokat i stranke budu jako zadovoljni na kraju, jedino je potrebno strpljenje, ali se isplati. Ljudi ne dajte da Vas varaju osiguravajuća društva

Ljuba

pre 7 godina

Rešenje svih problema je u Nemanjinoj ulici u Beogradu. Dakle, pokupiti sve lutalice sa ulica iz cele Srbije i ubaciti u dvorište zgrade vlade.

dalje da ne pricam

pre 7 godina

Samo za pretrpljeni strah treba da dobije ogromnu sumu, sa 81 dinar ne moze da se plati niti jedan odlazak kod psihologa zbog psihickih trauma.

Dejan

pre 7 godina

Ljudi, ne budite naivni, i ishitreni, ovo nema veze sa osiguranjem, grad je taj koji je odgovoran. Na srecu dete je proslo bez povreda, a tada nastupa osiguranje.

cubrilob@yahoo.com

pre 7 godina

Ok,to je prema oceni osiguravajuce kuce nesporna steta.Sad lepo tuzba,pa sto materijalna,sto nematerijalna steta,sporna,p nek se cesu gde ih ne svrbi..

sve ih bojkotovati

pre 7 godina

U Srbiji nista osiguravati. Te kuce su nasle sve rupe u nasim zakonima, znaju da isterivanje po sudovima sa njima traje od 4-10godina ( mene, koja sam ih tuzila nisu pozvali ni na prvo rociste ni posle 3god) i znaju da ljudi nemaju para da ih tuze u onolikom broju u kom bi trebali, Takodje, ne postoji neka drustvena platforma, osim ovako po komentarima, gde mogu da se ocrne i gde bi im reputacija permanentno stradala za ovakvo ponasanje. Ovo vazi za sva osiguranja kod nas, a najgori su oni koji satro daju novac u humanitarne svrhe ( tj. skinu deo poreza) pa tako prezentuju imidz postenja i humanosti u javnosti, dok s druge strane ne isplacuju gradjane kojima su to duzni da ucine.

Miodrag

pre 7 godina

Moj sin je bio u autobusu koji se prevrnuo i povređen je i ima lekarsku dokumentaciju. Taj isti Generali je prvo odbio da mu isplati odštetu dok se ne utvrdi koji je vozač kriv, kao da njega kao putnika to interesuje, pa je morao da tuži. Ovo "osiguranje" je najproblematičnije. Znaju samo da uzimaju a ne i da plaćaju obaveze. Treba država da im zabrani rad

koma

pre 7 godina

Samo da znate da vas varaju. Pisem iz Zagreba, mislim i kod nas su osigravajuce kuce uzas, ali ovo. Dacu vam samo primjer koliki su iznosi kod nas u igri - na početku godine 20 kn (oko 330 din). Ne znam za ugrize psa, ali za prijelome se dobiva oko 200-300 eura (znači od 25.000 dinara na više). E sada, ili se đaci u Srbiji lome puno više od ovih u Hrvatskoj (nekako sumnjam u to), ili vas osiguranja vise pljackaju.

Pera

pre 7 godina

Meni je ovde jedino drago da je lepo, punim imenom navedeno koja je osiguravajuca kuca u igri, tako da im reklama gora ne treba. Inace ni sam ne placam svom detetu osiguranje u skoli jer mi je receno da je to toliko mizerno da se bukvalno novac baca u vetar. Morate sami, privatno uplatiti polisu osiguranja za dete gde cifra nije naivna ali znate da vam je dete stvarno osigurano kako valja..jer morate procitati polisu, sitna slova, sve...

Gorki

pre 7 godina

To je nevidjeno prevarantska kuca. Imao sam kod njih osiguranje stana od mogucih havarija i citao sam i sitna slova, sve je dvosmisleno a "agent" vas dodatno ubedjuje kako je to sve pokriveno premijom. Kada se desilo pucanje cevi u kupatilu priznali su samo zamenu cevi a moralo je da se rusi celo kupatilo, nista plocice, majstori, kao da ce Mandrak da dodje i kroz zid provuce ruku i zameni cev. Bezite od njih koliko vas noge nose.

Dragan

pre 7 godina

Kod istog osiguranja bila osigurana i moja firma. Na poslu mi je pao deo opreme na glavu, imao sam konac i 4 šava a osiguranje nije dalo ni dinar, zato što nije ostavilo trajne posledice. Prevaranti!!!

Nordland

pre 7 godina

Po ugovoru, osiguranje djaka pokriva prelome, invalidnost, dane provedene u bolnici. Sam ujed psa se ne pokriva, osim ako iz njega nije proizislo nesto od gore navedenog. Da je dete provelo nekoliko dana u bolnici, ili od ujeda dobilo invalidnost (npr. pocepana tetiva), dobilo bi odredjene pare. Smesno mi je sto je neko napisao da osiguranje treba da plati pocepanu jaknu, pa odakle toj osobi taj zakljucak? U svakom slucaju, postoji pravo zalbe.

Tuzno mi je sto niko ne komentarise redovno isplacene slucajeve preloma, uganuca i drugih povreda.

m.o.

pre 7 godina

Paraćin- grad lutalica! Užas jedan! U svakom dvorištu po jedan pas! Po ulicama psi! Gazde ne vode računa! Opština ne vodi računa! Plus automobili na sve strane = nemam gde da šetam bebu!

charlie

pre 7 godina

Ne vidim u čemu je problem ako nema većih ozleda osim ogrebotine.Verovatno osiguranje ne pokriva oštećenja na garderobi.Neću komentarisati izjavu -Šta treba da se desi pa da osiguranje isplati odštetu.Pa verovatno realna povreda.

Razumihin

pre 7 godina

Drzava bez pravosudja dovodi do ovakvih situacija, jer vecina obicnog naroda izbegava parnice sa njima, a svi znamo iz kojih razloga. Oni samo koriste cinjanicu da je ovo banana republika. Ko je imao posla sa njima sve mu je jasno.

nexus

pre 7 godina

Moju babu je oborilo kuce, nije ujelo, polomila je nogu. Opstina je platila odstetu od preko 300 000 dinara. Podelila sa advokatom. Neka tuze opstinu.

tako smo u mogućnosti

pre 7 godina

Osiguravajuće kuće i osiguranje, bar u Srbiji, je šarena laža. Nikada neće, ni približnom iznosu, nadoknaditi štetu. Naravno sve po zakonu. Banana republika.

Јабучило

pre 7 godina

Нормалан износ би требало да покрије трошак за уништену одећу + накнаду за повреду. Осигуравајуће друштво се силно обрукало.
Нека туже и град. Корен проблема је у дивљем псу луталици.

Miodrag

pre 7 godina

Moj sin je bio u autobusu koji se prevrnuo i povređen je i ima lekarsku dokumentaciju. Taj isti Generali je prvo odbio da mu isplati odštetu dok se ne utvrdi koji je vozač kriv, kao da njega kao putnika to interesuje, pa je morao da tuži. Ovo "osiguranje" je najproblematičnije. Znaju samo da uzimaju a ne i da plaćaju obaveze. Treba država da im zabrani rad

Gorki

pre 7 godina

To je nevidjeno prevarantska kuca. Imao sam kod njih osiguranje stana od mogucih havarija i citao sam i sitna slova, sve je dvosmisleno a "agent" vas dodatno ubedjuje kako je to sve pokriveno premijom. Kada se desilo pucanje cevi u kupatilu priznali su samo zamenu cevi a moralo je da se rusi celo kupatilo, nista plocice, majstori, kao da ce Mandrak da dodje i kroz zid provuce ruku i zameni cev. Bezite od njih koliko vas noge nose.

nexus

pre 7 godina

Moju babu je oborilo kuce, nije ujelo, polomila je nogu. Opstina je platila odstetu od preko 300 000 dinara. Podelila sa advokatom. Neka tuze opstinu.

Pera

pre 7 godina

Meni je ovde jedino drago da je lepo, punim imenom navedeno koja je osiguravajuca kuca u igri, tako da im reklama gora ne treba. Inace ni sam ne placam svom detetu osiguranje u skoli jer mi je receno da je to toliko mizerno da se bukvalno novac baca u vetar. Morate sami, privatno uplatiti polisu osiguranja za dete gde cifra nije naivna ali znate da vam je dete stvarno osigurano kako valja..jer morate procitati polisu, sitna slova, sve...

Dragan

pre 7 godina

Kod istog osiguranja bila osigurana i moja firma. Na poslu mi je pao deo opreme na glavu, imao sam konac i 4 šava a osiguranje nije dalo ni dinar, zato što nije ostavilo trajne posledice. Prevaranti!!!

m.o.

pre 7 godina

Paraćin- grad lutalica! Užas jedan! U svakom dvorištu po jedan pas! Po ulicama psi! Gazde ne vode računa! Opština ne vodi računa! Plus automobili na sve strane = nemam gde da šetam bebu!

Samo u Srbiji

pre 7 godina

Da probam ukratko koliko je moguce:

Davno, u Osnovnoj skoli, pao sam na velikom odmoru sa jedne, da kazem klackalice i slomio sam ruku. Posle velikog odmora ostao sam jos jedan cas u skoli i morao sam da odem kuci jer su bolovi bili veliki. Tata me je odvezao u bolnicu, konstatovan je prelom i dobio sam gips.
Osiguranje smo platili kao i uvek. Niko od nas nije ni razmiljao o mogucoj naplati osiguranja dok nam lekar koji mi je stavio gips to nije sugerisao. Tata je rekao da nece nista pokretati, da nije vazno. Ubedio nas je lekar. Javili smo se mom razredom staresini sta se desilo, a i on sam nas je uputio u Osiguravajucu kucu koja u svom nazivu ima ime grada Novog Sada. Tata je pristao. Sa lekarskom dokumentacijom je otisao u tu kucu nakon cega su nas oni odbili i rekli da ja nisam slomio ruku?!?!?!?! Bio sam tih dana u skoli, svi nastavnici i ucenici su videli da je ruka u gipsu a moji prijatelji su i sami videli da sam pao i da je ruka otekla. Tata se tada zainatio, angazovao advokata i pokrenuo postupak (nije hteo nista od toga ali zbog njihovog ponasanja je bio prinudjen na taj potez). Advokat je prihatio slucaj iz prve, u dogovoru sa njim od sume koju naplati 50% nama, 50% advokatu. Dobili smo sud, advokar je naplatio 100.000 dinara od Osiguravajuce kuce i to smo podelili. Pozdrav.

Јабучило

pre 7 godina

Нормалан износ би требало да покрије трошак за уништену одећу + накнаду за повреду. Осигуравајуће друштво се силно обрукало.
Нека туже и град. Корен проблема је у дивљем псу луталици.

tako smo u mogućnosti

pre 7 godina

Osiguravajuće kuće i osiguranje, bar u Srbiji, je šarena laža. Nikada neće, ni približnom iznosu, nadoknaditi štetu. Naravno sve po zakonu. Banana republika.

koma

pre 7 godina

Samo da znate da vas varaju. Pisem iz Zagreba, mislim i kod nas su osigravajuce kuce uzas, ali ovo. Dacu vam samo primjer koliki su iznosi kod nas u igri - na početku godine 20 kn (oko 330 din). Ne znam za ugrize psa, ali za prijelome se dobiva oko 200-300 eura (znači od 25.000 dinara na više). E sada, ili se đaci u Srbiji lome puno više od ovih u Hrvatskoj (nekako sumnjam u to), ili vas osiguranja vise pljackaju.

sve ih bojkotovati

pre 7 godina

U Srbiji nista osiguravati. Te kuce su nasle sve rupe u nasim zakonima, znaju da isterivanje po sudovima sa njima traje od 4-10godina ( mene, koja sam ih tuzila nisu pozvali ni na prvo rociste ni posle 3god) i znaju da ljudi nemaju para da ih tuze u onolikom broju u kom bi trebali, Takodje, ne postoji neka drustvena platforma, osim ovako po komentarima, gde mogu da se ocrne i gde bi im reputacija permanentno stradala za ovakvo ponasanje. Ovo vazi za sva osiguranja kod nas, a najgori su oni koji satro daju novac u humanitarne svrhe ( tj. skinu deo poreza) pa tako prezentuju imidz postenja i humanosti u javnosti, dok s druge strane ne isplacuju gradjane kojima su to duzni da ucine.

Razumihin

pre 7 godina

Drzava bez pravosudja dovodi do ovakvih situacija, jer vecina obicnog naroda izbegava parnice sa njima, a svi znamo iz kojih razloga. Oni samo koriste cinjanicu da je ovo banana republika. Ko je imao posla sa njima sve mu je jasno.

cubrilob@yahoo.com

pre 7 godina

Ok,to je prema oceni osiguravajuce kuce nesporna steta.Sad lepo tuzba,pa sto materijalna,sto nematerijalna steta,sporna,p nek se cesu gde ih ne svrbi..

Dr. Beli

pre 7 godina

Policajac sam. Pre desetak godina, na poslu sam prilikom intervecije zadobio povredu, pokidani ligamenti kolena. 5 meseci bolovanja. Od osiguravajuce kuce sam dobio identican odgovor : " Uvidom u medicinsku dokumentaciju ustanovili smo da povreda ne ostavlja trajne posledice" . Pogresio sam sto se nisam zalio ili isao na Sud. Pitao bih ja osiguranje pa zar povreda mora da ostavi trajne posledice? Savet roditeljima. Zalite se, ongazujte odvokata, jer ovo je bezobrazluk.

****

pre 7 godina

Odštete za ujed psa koje dosuđuje sud su u iznosima od 80.000 pa sve do 200.000 dinara. O prelomima neću ni da pričam. Gospodin Nordland ovde kaže kako niko ne komentariše da se redovno isplaćuju prelomi. Ako se stvarno plaćaju 5-6.000 dinara tek to je sramota. Kao pravnik preporučujem svima da u takvim situacijama, kao i u ovoj, angažuju advokata. Veliki broj advokata pristaje da radi za troškove postupka i procenat od 10% naplaćene sume, tako da stranka osim plaćanja veštačenja u nekom trenutku faktički nema nikakve troškove. Kada se sabere sa kamatama i iznosom i advokat i stranke budu jako zadovoljni na kraju, jedino je potrebno strpljenje, ali se isplati. Ljudi ne dajte da Vas varaju osiguravajuća društva

Vasa

pre 7 godina

Nama je pao neki led sa krova, i oštetio rolo vrata. Bili osigurani kod Đeneralija.

Otkačili su nas na keca, advokat je smatrao da je gubljenje vremena, šteta je 400€.

Naš direktor, uzme tri dana i pomoću prijatelja i poznanika im otera sedam klijenata u suparničku kuću, sa obrazloženjem -because I can-.

Jedan od tih klijenata je imao polisu na 2 miliona dinara godišnje.

Bilo kukanja i plakanja. Zapamtite, ovaj svet bi bez osiguravajućih kuća i advokata bio predivno mesto.

Ljuba

pre 7 godina

Rešenje svih problema je u Nemanjinoj ulici u Beogradu. Dakle, pokupiti sve lutalice sa ulica iz cele Srbije i ubaciti u dvorište zgrade vlade.

virus

pre 7 godina

pa moje dete slomilo nogu...dobio nula dinara...3 puta se zalili...na kraju kao uplatili 5 ili 6ooo dinara...mislim...oke...uplaticu vam osiguranje sledeci put znas kad !!!!???

Malo znanja molim

pre 7 godina

Zao mi je sto su svi komentari koje sam pogledao potpuno neoptereceni bilo kakvim znanjem. Nemojte ljudima da dajete potpuno nebulozne savete, koje ukoliko bi poslusali bi samo imali bezveze troskove.

Kao pravnik koji je cesto radio na slucajevima naknada stete moram da napomenem sledece -
1) osiguravajuce kuce osiguravaju ucenike najcesce od posledica nezgode, sto podrazumeva naknadu za smrt i privremeno ili trajno umanjenje zivotne sposobnosti. Ako je devojcica imala ujed tu najcesce nema uopste realnog umanjenja, te me cudi da je bilo sta uopste i odredjeno. Najpre deluje da je neko hteo da ne odbije pa je izmislio neki minimalni osnov i isplatio besmislenih 81 dinar.
Nema sumnje da se devojcica sigurno uplasila i da ju je bolelo, ali to nije predmet ove vrste osiguranja.

2) Postoji druga naknada na koju devojcica ima pravo i tu je visina 50.000+ (zavisi od suda) - to je naknada po osnovu odgovornosti i to Opstine Paracin koja je bila duzna da obezbedi red na teritoriji svoje lokalne samouprave i da ukloni sve lutajuce zivotinje. Tu ulaze i bol i strah i sve...

I da, cisto da se zna - nikada nisam radio za Generali, ali jesam savetovao ljude kada su potrazivali novac od njih.

osiguranje je legalna prevara

pre 7 godina

Sva ta osiguranja su zapravo porez na naivnost. Osiguravaju ljude od događaja za koje su šanse zaista minimalne da se dogode a za sasvim realne događaje koji se dešavaju ili ne osiguravaju ili osiguravaju tako da su odštete mizerne. Delta Generali prednjači u tome a pritom imaju veoma vulgarnu i agresivnu telefonsku spam marketing kampanju kojom navlače neupućen narod. Nažalost, u svemu tome oni ostaju u granicama legalnog pa nema osnova za sudski spor ali svakako debelo koriste naivnost i neupućenost naroda što bi valjalo zakonom regulisati da se spreče ovakve legalne obmane. Ista stvar je i sa dobrovoljnim penzionim osiguranjem. Danas vam obećavaju basnoslovnu penziju koja za 30 godina neće biti ni na nivou cene kifle. Ali zato direktori i šefovi imaju sasvim ugodne plate kojim ih akcionari nagrađuju za obmane koje čine u njihovom interesu.

Profil

pre 7 godina

Nadoknada od 81 din. koja realnost? Za te pare je morao neko da potrosi papir, pa da zagreje stolicu i napise to kao kranje resenje i kaze sebi ovo je OK.Sa papirom od 80 dindzi sad mogu u realnost?!
Na osnovu cega taj zakljucak, sta je uzeto u razmatranje, mogu samo da nagadjam. Najverovatnije po nekim kolonama a osetno manje po svesti o tome sta se uopste tu desilo.

DP

pre 7 godina

Naći advokata, tužiti grad, sa advokatom dogovoriti 20% od dobijene sume plus troškovi postupka. Dobiće preko 150.000 dinara u parnici. Jedini trošak je taksa za veštačenje na okolnost straha i pretrpljenog bola, što je oko 150e. Eto, ukratko.

dalje da ne pricam

pre 7 godina

Samo za pretrpljeni strah treba da dobije ogromnu sumu, sa 81 dinar ne moze da se plati niti jedan odlazak kod psihologa zbog psihickih trauma.

kad sistem postane neprijatelj narodu koji ga je napravio

pre 7 godina

Sad će da se pojavi neka našminkana tetka sa minđušama kao da pripada Zulu plemenu, direktorka nekog levog sektora za zamajavanje naroda u Đeneraliju i da nam svima objasni kako su oni respektabilna osiguravajuća kuća sa 100%-tnom isplatom šteta i da u konkretnom slučaju nema osnova za isplatu štete. A ako je tako zašto su onda isplaćivali i onih 81 dinar? Ako nema osnova onda nema ni isplate a ako misle da nekom šibicarski zamažu oči sa 81 dinar onda se grdno varaju i valjalo bi da ih akcionari sve redom otpuste ako misle da i dogodine podele neku dividendu. Do tada, obilaziti ih u najširem mogućem luku.

Arthas30

pre 7 godina

"Ljudi, ne budite naivni, i ishitreni, ovo nema veze sa osiguranjem, grad je taj koji je odgovoran. Na srecu dete je proslo bez povreda, a tada nastupa osiguranje."

Ako je u pitanju pas lutalica onda je opstina odgovorna

charlie

pre 7 godina

Ne vidim u čemu je problem ako nema većih ozleda osim ogrebotine.Verovatno osiguranje ne pokriva oštećenja na garderobi.Neću komentarisati izjavu -Šta treba da se desi pa da osiguranje isplati odštetu.Pa verovatno realna povreda.

tako je!

pre 7 godina

"Za nas je vrlo važno da svi đaci budu osigurani i bezbedni jer se škola nalazi na vrlo prometnoj raskrsnici. Imamo 635 đaka i svi su osigurani 24 sata, bez obzira na mesto na kome su, što je posebno važno zbog ekskurzija", ističe Dragana Veljković, direktorka škole.

Pa eto, lepo vam je rekla, znači sve je u najboljem redu, i ona i svi njeni saradnici se jako brinu za bezbednost đaka i smatraju da je ta bezbednost veoma važna, najvažnija na svetu. I šta hoćete sad vi sa tim osamdesetjednim dinarom?! Zašto namerno talasate i unosite razdor i pravite intrige? Sram da vas bude!

Nordland

pre 7 godina

Po ugovoru, osiguranje djaka pokriva prelome, invalidnost, dane provedene u bolnici. Sam ujed psa se ne pokriva, osim ako iz njega nije proizislo nesto od gore navedenog. Da je dete provelo nekoliko dana u bolnici, ili od ujeda dobilo invalidnost (npr. pocepana tetiva), dobilo bi odredjene pare. Smesno mi je sto je neko napisao da osiguranje treba da plati pocepanu jaknu, pa odakle toj osobi taj zakljucak? U svakom slucaju, postoji pravo zalbe.

Tuzno mi je sto niko ne komentarise redovno isplacene slucajeve preloma, uganuca i drugih povreda.

Milan

pre 7 godina

Neću da komentarisem za devojčicu. Izlišno je bilo šta komentarisati. Uvreda za inteligenciju bi bila da osiguranje potražuje 81 dinar od devojčice!?! Sramota bre! Roditelji da su imalo pametni, sudske tužbe svima! Od policajca zaduženog za tu školu, opštine, inspekcije, do države!

bg

pre 7 godina

@Samo u Srbiji.
Tako treba. Svi treba da nauce da ukoliko postoji neki spor koji steta, treba angazovati advokata. Nece vise niko da nas zeza. To je amin.

Botina

pre 7 godina

Već sledeće godine preći na drugu osiguravajuću kuću, a to bi trebalo i ostale škole da urade poučene ovim iskustvom. Neka se osiguravajuča kuća pozabavi onima koji su odredili ovaj iznos i doveli do toga da im škole otkažu usluge. Naravno i država da uradi svoje. Tako se postiže standard u jednoj zemlji. Mislite li da će tako biti, naravno da ne...

realno

pre 7 godina

Ljude misle da kada uplate tu polisu imaju pravo na sta god oce. Na zalost nije tako, osugranje je biznis, njihov opstanak se vrti oko toga da cete im vi dati pare i u najboljem slucaju ne iskoristiti to sto ste platili.

Skola je kriva sto se nije pobrinula da ovako nesto bude deo polise. Cinjenica da "neka deca" ne placaju osiguranje je znak da je polisa mizerija.

Sto se ovog slucaja tice, mala nije imala nikakve povrede. Strah i dusevni bol nisu povreda i nisu sto se "naplacuje".

Da su je odveli u privatnu bolnicu da dobije inekciju protiv besnila, sve bi bilo placeno.

Dejan

pre 7 godina

Ljudi, ne budite naivni, i ishitreni, ovo nema veze sa osiguranjem, grad je taj koji je odgovoran. Na srecu dete je proslo bez povreda, a tada nastupa osiguranje.

dada

pre 7 godina

Zato pojedine opstine isplacuju ogromne svote novca za ovaj problem pojedinim gradjanima koji po par puta godisnje naplacuju odstetu! Ako odmah zelite pare dobijate 55000 a ako ce te da cekate par meseci ,onda te cifre budu daleko vece,od 80 pa nadalje. Sve je to zloupotreba! Osiguravajuca kuca da isplati tu mizernu sumu? Poslati im inspekciju da ispita njihov rad!

charlie

pre 7 godina

Ne vidim u čemu je problem ako nema većih ozleda osim ogrebotine.Verovatno osiguranje ne pokriva oštećenja na garderobi.Neću komentarisati izjavu -Šta treba da se desi pa da osiguranje isplati odštetu.Pa verovatno realna povreda.

Nordland

pre 7 godina

Po ugovoru, osiguranje djaka pokriva prelome, invalidnost, dane provedene u bolnici. Sam ujed psa se ne pokriva, osim ako iz njega nije proizislo nesto od gore navedenog. Da je dete provelo nekoliko dana u bolnici, ili od ujeda dobilo invalidnost (npr. pocepana tetiva), dobilo bi odredjene pare. Smesno mi je sto je neko napisao da osiguranje treba da plati pocepanu jaknu, pa odakle toj osobi taj zakljucak? U svakom slucaju, postoji pravo zalbe.

Tuzno mi je sto niko ne komentarise redovno isplacene slucajeve preloma, uganuca i drugih povreda.

realno

pre 7 godina

Ljude misle da kada uplate tu polisu imaju pravo na sta god oce. Na zalost nije tako, osugranje je biznis, njihov opstanak se vrti oko toga da cete im vi dati pare i u najboljem slucaju ne iskoristiti to sto ste platili.

Skola je kriva sto se nije pobrinula da ovako nesto bude deo polise. Cinjenica da "neka deca" ne placaju osiguranje je znak da je polisa mizerija.

Sto se ovog slucaja tice, mala nije imala nikakve povrede. Strah i dusevni bol nisu povreda i nisu sto se "naplacuje".

Da su je odveli u privatnu bolnicu da dobije inekciju protiv besnila, sve bi bilo placeno.

Dejan

pre 7 godina

Ljudi, ne budite naivni, i ishitreni, ovo nema veze sa osiguranjem, grad je taj koji je odgovoran. Na srecu dete je proslo bez povreda, a tada nastupa osiguranje.

m.o.

pre 7 godina

Paraćin- grad lutalica! Užas jedan! U svakom dvorištu po jedan pas! Po ulicama psi! Gazde ne vode računa! Opština ne vodi računa! Plus automobili na sve strane = nemam gde da šetam bebu!

Јабучило

pre 7 godina

Нормалан износ би требало да покрије трошак за уништену одећу + накнаду за повреду. Осигуравајуће друштво се силно обрукало.
Нека туже и град. Корен проблема је у дивљем псу луталици.

Malo znanja molim

pre 7 godina

Zao mi je sto su svi komentari koje sam pogledao potpuno neoptereceni bilo kakvim znanjem. Nemojte ljudima da dajete potpuno nebulozne savete, koje ukoliko bi poslusali bi samo imali bezveze troskove.

Kao pravnik koji je cesto radio na slucajevima naknada stete moram da napomenem sledece -
1) osiguravajuce kuce osiguravaju ucenike najcesce od posledica nezgode, sto podrazumeva naknadu za smrt i privremeno ili trajno umanjenje zivotne sposobnosti. Ako je devojcica imala ujed tu najcesce nema uopste realnog umanjenja, te me cudi da je bilo sta uopste i odredjeno. Najpre deluje da je neko hteo da ne odbije pa je izmislio neki minimalni osnov i isplatio besmislenih 81 dinar.
Nema sumnje da se devojcica sigurno uplasila i da ju je bolelo, ali to nije predmet ove vrste osiguranja.

2) Postoji druga naknada na koju devojcica ima pravo i tu je visina 50.000+ (zavisi od suda) - to je naknada po osnovu odgovornosti i to Opstine Paracin koja je bila duzna da obezbedi red na teritoriji svoje lokalne samouprave i da ukloni sve lutajuce zivotinje. Tu ulaze i bol i strah i sve...

I da, cisto da se zna - nikada nisam radio za Generali, ali jesam savetovao ljude kada su potrazivali novac od njih.

Milan

pre 7 godina

Neću da komentarisem za devojčicu. Izlišno je bilo šta komentarisati. Uvreda za inteligenciju bi bila da osiguranje potražuje 81 dinar od devojčice!?! Sramota bre! Roditelji da su imalo pametni, sudske tužbe svima! Od policajca zaduženog za tu školu, opštine, inspekcije, do države!

Dragan

pre 7 godina

Kod istog osiguranja bila osigurana i moja firma. Na poslu mi je pao deo opreme na glavu, imao sam konac i 4 šava a osiguranje nije dalo ni dinar, zato što nije ostavilo trajne posledice. Prevaranti!!!

Botina

pre 7 godina

Već sledeće godine preći na drugu osiguravajuću kuću, a to bi trebalo i ostale škole da urade poučene ovim iskustvom. Neka se osiguravajuča kuća pozabavi onima koji su odredili ovaj iznos i doveli do toga da im škole otkažu usluge. Naravno i država da uradi svoje. Tako se postiže standard u jednoj zemlji. Mislite li da će tako biti, naravno da ne...

Gorki

pre 7 godina

To je nevidjeno prevarantska kuca. Imao sam kod njih osiguranje stana od mogucih havarija i citao sam i sitna slova, sve je dvosmisleno a "agent" vas dodatno ubedjuje kako je to sve pokriveno premijom. Kada se desilo pucanje cevi u kupatilu priznali su samo zamenu cevi a moralo je da se rusi celo kupatilo, nista plocice, majstori, kao da ce Mandrak da dodje i kroz zid provuce ruku i zameni cev. Bezite od njih koliko vas noge nose.

sve ih bojkotovati

pre 7 godina

U Srbiji nista osiguravati. Te kuce su nasle sve rupe u nasim zakonima, znaju da isterivanje po sudovima sa njima traje od 4-10godina ( mene, koja sam ih tuzila nisu pozvali ni na prvo rociste ni posle 3god) i znaju da ljudi nemaju para da ih tuze u onolikom broju u kom bi trebali, Takodje, ne postoji neka drustvena platforma, osim ovako po komentarima, gde mogu da se ocrne i gde bi im reputacija permanentno stradala za ovakvo ponasanje. Ovo vazi za sva osiguranja kod nas, a najgori su oni koji satro daju novac u humanitarne svrhe ( tj. skinu deo poreza) pa tako prezentuju imidz postenja i humanosti u javnosti, dok s druge strane ne isplacuju gradjane kojima su to duzni da ucine.

Ljuba

pre 7 godina

Rešenje svih problema je u Nemanjinoj ulici u Beogradu. Dakle, pokupiti sve lutalice sa ulica iz cele Srbije i ubaciti u dvorište zgrade vlade.

osiguranje je legalna prevara

pre 7 godina

Sva ta osiguranja su zapravo porez na naivnost. Osiguravaju ljude od događaja za koje su šanse zaista minimalne da se dogode a za sasvim realne događaje koji se dešavaju ili ne osiguravaju ili osiguravaju tako da su odštete mizerne. Delta Generali prednjači u tome a pritom imaju veoma vulgarnu i agresivnu telefonsku spam marketing kampanju kojom navlače neupućen narod. Nažalost, u svemu tome oni ostaju u granicama legalnog pa nema osnova za sudski spor ali svakako debelo koriste naivnost i neupućenost naroda što bi valjalo zakonom regulisati da se spreče ovakve legalne obmane. Ista stvar je i sa dobrovoljnim penzionim osiguranjem. Danas vam obećavaju basnoslovnu penziju koja za 30 godina neće biti ni na nivou cene kifle. Ali zato direktori i šefovi imaju sasvim ugodne plate kojim ih akcionari nagrađuju za obmane koje čine u njihovom interesu.

Pera

pre 7 godina

Meni je ovde jedino drago da je lepo, punim imenom navedeno koja je osiguravajuca kuca u igri, tako da im reklama gora ne treba. Inace ni sam ne placam svom detetu osiguranje u skoli jer mi je receno da je to toliko mizerno da se bukvalno novac baca u vetar. Morate sami, privatno uplatiti polisu osiguranja za dete gde cifra nije naivna ali znate da vam je dete stvarno osigurano kako valja..jer morate procitati polisu, sitna slova, sve...

kad sistem postane neprijatelj narodu koji ga je napravio

pre 7 godina

Sad će da se pojavi neka našminkana tetka sa minđušama kao da pripada Zulu plemenu, direktorka nekog levog sektora za zamajavanje naroda u Đeneraliju i da nam svima objasni kako su oni respektabilna osiguravajuća kuća sa 100%-tnom isplatom šteta i da u konkretnom slučaju nema osnova za isplatu štete. A ako je tako zašto su onda isplaćivali i onih 81 dinar? Ako nema osnova onda nema ni isplate a ako misle da nekom šibicarski zamažu oči sa 81 dinar onda se grdno varaju i valjalo bi da ih akcionari sve redom otpuste ako misle da i dogodine podele neku dividendu. Do tada, obilaziti ih u najširem mogućem luku.

Arthas30

pre 7 godina

"Ljudi, ne budite naivni, i ishitreni, ovo nema veze sa osiguranjem, grad je taj koji je odgovoran. Na srecu dete je proslo bez povreda, a tada nastupa osiguranje."

Ako je u pitanju pas lutalica onda je opstina odgovorna

DP

pre 7 godina

Naći advokata, tužiti grad, sa advokatom dogovoriti 20% od dobijene sume plus troškovi postupka. Dobiće preko 150.000 dinara u parnici. Jedini trošak je taksa za veštačenje na okolnost straha i pretrpljenog bola, što je oko 150e. Eto, ukratko.

Vasa

pre 7 godina

Nama je pao neki led sa krova, i oštetio rolo vrata. Bili osigurani kod Đeneralija.

Otkačili su nas na keca, advokat je smatrao da je gubljenje vremena, šteta je 400€.

Naš direktor, uzme tri dana i pomoću prijatelja i poznanika im otera sedam klijenata u suparničku kuću, sa obrazloženjem -because I can-.

Jedan od tih klijenata je imao polisu na 2 miliona dinara godišnje.

Bilo kukanja i plakanja. Zapamtite, ovaj svet bi bez osiguravajućih kuća i advokata bio predivno mesto.

tako smo u mogućnosti

pre 7 godina

Osiguravajuće kuće i osiguranje, bar u Srbiji, je šarena laža. Nikada neće, ni približnom iznosu, nadoknaditi štetu. Naravno sve po zakonu. Banana republika.

Razumihin

pre 7 godina

Drzava bez pravosudja dovodi do ovakvih situacija, jer vecina obicnog naroda izbegava parnice sa njima, a svi znamo iz kojih razloga. Oni samo koriste cinjanicu da je ovo banana republika. Ko je imao posla sa njima sve mu je jasno.

Miodrag

pre 7 godina

Moj sin je bio u autobusu koji se prevrnuo i povređen je i ima lekarsku dokumentaciju. Taj isti Generali je prvo odbio da mu isplati odštetu dok se ne utvrdi koji je vozač kriv, kao da njega kao putnika to interesuje, pa je morao da tuži. Ovo "osiguranje" je najproblematičnije. Znaju samo da uzimaju a ne i da plaćaju obaveze. Treba država da im zabrani rad

dalje da ne pricam

pre 7 godina

Samo za pretrpljeni strah treba da dobije ogromnu sumu, sa 81 dinar ne moze da se plati niti jedan odlazak kod psihologa zbog psihickih trauma.

****

pre 7 godina

Odštete za ujed psa koje dosuđuje sud su u iznosima od 80.000 pa sve do 200.000 dinara. O prelomima neću ni da pričam. Gospodin Nordland ovde kaže kako niko ne komentariše da se redovno isplaćuju prelomi. Ako se stvarno plaćaju 5-6.000 dinara tek to je sramota. Kao pravnik preporučujem svima da u takvim situacijama, kao i u ovoj, angažuju advokata. Veliki broj advokata pristaje da radi za troškove postupka i procenat od 10% naplaćene sume, tako da stranka osim plaćanja veštačenja u nekom trenutku faktički nema nikakve troškove. Kada se sabere sa kamatama i iznosom i advokat i stranke budu jako zadovoljni na kraju, jedino je potrebno strpljenje, ali se isplati. Ljudi ne dajte da Vas varaju osiguravajuća društva

Samo u Srbiji

pre 7 godina

Da probam ukratko koliko je moguce:

Davno, u Osnovnoj skoli, pao sam na velikom odmoru sa jedne, da kazem klackalice i slomio sam ruku. Posle velikog odmora ostao sam jos jedan cas u skoli i morao sam da odem kuci jer su bolovi bili veliki. Tata me je odvezao u bolnicu, konstatovan je prelom i dobio sam gips.
Osiguranje smo platili kao i uvek. Niko od nas nije ni razmiljao o mogucoj naplati osiguranja dok nam lekar koji mi je stavio gips to nije sugerisao. Tata je rekao da nece nista pokretati, da nije vazno. Ubedio nas je lekar. Javili smo se mom razredom staresini sta se desilo, a i on sam nas je uputio u Osiguravajucu kucu koja u svom nazivu ima ime grada Novog Sada. Tata je pristao. Sa lekarskom dokumentacijom je otisao u tu kucu nakon cega su nas oni odbili i rekli da ja nisam slomio ruku?!?!?!?! Bio sam tih dana u skoli, svi nastavnici i ucenici su videli da je ruka u gipsu a moji prijatelji su i sami videli da sam pao i da je ruka otekla. Tata se tada zainatio, angazovao advokata i pokrenuo postupak (nije hteo nista od toga ali zbog njihovog ponasanja je bio prinudjen na taj potez). Advokat je prihatio slucaj iz prve, u dogovoru sa njim od sume koju naplati 50% nama, 50% advokatu. Dobili smo sud, advokar je naplatio 100.000 dinara od Osiguravajuce kuce i to smo podelili. Pozdrav.

bg

pre 7 godina

@Samo u Srbiji.
Tako treba. Svi treba da nauce da ukoliko postoji neki spor koji steta, treba angazovati advokata. Nece vise niko da nas zeza. To je amin.

cubrilob@yahoo.com

pre 7 godina

Ok,to je prema oceni osiguravajuce kuce nesporna steta.Sad lepo tuzba,pa sto materijalna,sto nematerijalna steta,sporna,p nek se cesu gde ih ne svrbi..

koma

pre 7 godina

Samo da znate da vas varaju. Pisem iz Zagreba, mislim i kod nas su osigravajuce kuce uzas, ali ovo. Dacu vam samo primjer koliki su iznosi kod nas u igri - na početku godine 20 kn (oko 330 din). Ne znam za ugrize psa, ali za prijelome se dobiva oko 200-300 eura (znači od 25.000 dinara na više). E sada, ili se đaci u Srbiji lome puno više od ovih u Hrvatskoj (nekako sumnjam u to), ili vas osiguranja vise pljackaju.

Dr. Beli

pre 7 godina

Policajac sam. Pre desetak godina, na poslu sam prilikom intervecije zadobio povredu, pokidani ligamenti kolena. 5 meseci bolovanja. Od osiguravajuce kuce sam dobio identican odgovor : " Uvidom u medicinsku dokumentaciju ustanovili smo da povreda ne ostavlja trajne posledice" . Pogresio sam sto se nisam zalio ili isao na Sud. Pitao bih ja osiguranje pa zar povreda mora da ostavi trajne posledice? Savet roditeljima. Zalite se, ongazujte odvokata, jer ovo je bezobrazluk.

virus

pre 7 godina

pa moje dete slomilo nogu...dobio nula dinara...3 puta se zalili...na kraju kao uplatili 5 ili 6ooo dinara...mislim...oke...uplaticu vam osiguranje sledeci put znas kad !!!!???

Profil

pre 7 godina

Nadoknada od 81 din. koja realnost? Za te pare je morao neko da potrosi papir, pa da zagreje stolicu i napise to kao kranje resenje i kaze sebi ovo je OK.Sa papirom od 80 dindzi sad mogu u realnost?!
Na osnovu cega taj zakljucak, sta je uzeto u razmatranje, mogu samo da nagadjam. Najverovatnije po nekim kolonama a osetno manje po svesti o tome sta se uopste tu desilo.

tako je!

pre 7 godina

"Za nas je vrlo važno da svi đaci budu osigurani i bezbedni jer se škola nalazi na vrlo prometnoj raskrsnici. Imamo 635 đaka i svi su osigurani 24 sata, bez obzira na mesto na kome su, što je posebno važno zbog ekskurzija", ističe Dragana Veljković, direktorka škole.

Pa eto, lepo vam je rekla, znači sve je u najboljem redu, i ona i svi njeni saradnici se jako brinu za bezbednost đaka i smatraju da je ta bezbednost veoma važna, najvažnija na svetu. I šta hoćete sad vi sa tim osamdesetjednim dinarom?! Zašto namerno talasate i unosite razdor i pravite intrige? Sram da vas bude!

nexus

pre 7 godina

Moju babu je oborilo kuce, nije ujelo, polomila je nogu. Opstina je platila odstetu od preko 300 000 dinara. Podelila sa advokatom. Neka tuze opstinu.

dada

pre 7 godina

Zato pojedine opstine isplacuju ogromne svote novca za ovaj problem pojedinim gradjanima koji po par puta godisnje naplacuju odstetu! Ako odmah zelite pare dobijate 55000 a ako ce te da cekate par meseci ,onda te cifre budu daleko vece,od 80 pa nadalje. Sve je to zloupotreba! Osiguravajuca kuca da isplati tu mizernu sumu? Poslati im inspekciju da ispita njihov rad!