Petak, 09.12.2016.

14:02

Pogled u minimalističku kabinu Teslinog Modela 3

Izvor: B92

Pogled u minimalistièku kabinu Teslinog Modela 3 IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

57 Komentari

Sortiraj po:

n6

pre 7 godina

definitivno je budućnost. komentari tipa, "sta ce biti za par god kad počne da se kvari" su totalno neosnovani. svi se kvare, kvare se benzinci, kvare se dizelaši ja ne znam taj auto koji se ne kvari. Čak sta više, el.auto ima mnogo manje delova u odnosu na auto sa unutrašnjim sagorevanjem. ono što može da se kvari je baterija i el. motori, možda i sitnica u odn. na to šta se sve kvari na benzincima i dizelašima.

n6

pre 7 godina

A kad sija jako sunce, onda skreneš negde u hladovinu da pogledaš u displej, pa da nastaviš vožnju? Il je možda taj displej čaroban, pa mu ne smeta sunce? Ili stakla ne propuštaju sunčeve zrake?
(U čemu je "trik"?, 10. decembar 2016 16:26)

tu si totalno u pravu ali ovo pravilo da kazem vazi samo za lcd,oled,amoled itd ekrane. mada kad pojacas intenzitet do kraja vidi se i na suncu. bolje resenje su monohromatski ekrani poput displeja instrument table recimo reno scenika 2 gde i po najjacem suncu savrseno vidis ali sa druge strane ne bi bilo to to da jedna Tesla ugradi monohromatski displej.

ime

pre 7 godina

@Ivan, cuo sam jedan zanimljiv podatak sto se tice Teslinih automobila, u njihovom slucaju baterije nisu u tvom vlasnistvu, nego se tretiraju kao da su njihove a ti si ih dobio na koriscenje kupovinom automobila, i tom slucaju, kad otkazu baterije, dobijas nove na koriscenje.

dzoni

pre 7 godina

Meni se ne svidja i tu je kraj price ..to sto ima elektromotor i bateriju ne menja da mi je interijer bezveze...generalno i ne volim ekrane koji nisu integrisani u komandnu tablu vec samo kao tablet zalepljeni

ivan

pre 7 godina

Ko prelazi veliku kilometrazu mesecno, ovo je pravi auto, samo da moze da se puni kod kuce ili da ima prenosivi punjac.
Racunica: uzmes kredit da kupis ovaj auto, rata je recimo 300eura mesecno.
meni bi rata bila 200eura, mozda i manja, jer trenutno dajem 20000rsd mesecno za gorivo.
Ne racunam odrzavanje auta koje nije jeftino jer zadnje 2godine prelazim prosecno 4000km mesecno.
Takav mi je posao, i meni bi ovaj auto zavrsio posao extra.
E sad mane: ne proverena tehnologija.
sve je lepo na papiru, ali tehnologija se dokazuje kroz vreme, sta ce biti sa baterijama i sa elektronikom za 5-6 godina aktivne eksploatacije, koliko kosta odrzavanje tog auta, jer dzaba mu ako za 5-6 godina vrisne baterija a ona kosta koliko i pola auta, u ovom slucaju mozda i vise.
Ako sve sto ustedis vozeci se na struju, das na odrzavanje auta, onda ne vidim poentu kupovati ovakav auto.
Dizajn posebna prica i zavisi ukusa, meni se licno svidja.

Lincoln

pre 7 godina

Uh sto meni treba jedan električni auto, posao - kuća u jednom pravcu 7 km plus svrati ovde, svrati onde a sve mahom kroz grad... Samo kad bih imao novca za tako nešto ne bih razmišljao o drugim automobilima, i to ne da bih bio cool, svejedno mi je kako bi izgledao taj električni auto, nego cisto iz praktičnih i ekonomskih razloga.

Joca

pre 7 godina

Ipak je trebalo da info konzolu stave iza volana, ako su već ostavili volan. Bila bi bliže, pa bi tako mogla da bude i manja. Ako je minimalistički koncept, onda mora da bude dosledno minimalistički.

dd

pre 7 godina

prevelik display koji lako odvraca paznju vozaca od uslova u saobracaju...morao je mnogo manji da bude,totalno neprakticno...ali to je sminkerica,kiceraj kada provozas neku cicu da se primi,neverovatno glupo odradjeno samo sto ce to bude trend sve veci displey ce se ugradjivati,sl.kao sa smart telefonima sto veci ekran...ovo nije za bezbednu voznju ozb mislim i pisem,bice saobracajnih nezgoda

gefufna

pre 7 godina

@Statističar
Bio sam u modelu S par puta na sajmovima i pipkao tablet.
Reci mi šta je funkcionalnije, pritisnuti dugme bez gledanja ili ulaziti u menije na tabletu u toku vožnje da bi našao opciju.

@trn u oku
Vozim Hyundai Elantru 2012 kupljenu novu. Da, rđa se pojavila nakon prve zime jer jako sole puteve, ali sada je nema bitno više. Jeste bruka i jeste čudno.

@eletric
Tesla jeste trendi, "statement car". Velika količina "hajpa" je napuvana oko tih auta. Činjenica. Nešto slično je sa Apple telefonima.
Naloženi ljudi pristaju da ih oderu za pare samo da bi sebi i drugima izgledali bolje, iako imaju istu ili sličnu funkcionalnost i u drugim proizvodima uz koje ne ide ložiona.
Ne znam koji električni auto voziš, ali kupovina novog se jednstavno ne isplati. Možda polovan bi imao smisla, ili bi imalo smisla ga kupiti u ludačkim zemljama poput Norveške (ogromne subvencije).
Duboko je nemoralno, pogrešno i bezobrazno da svi građani, kroz porez kog plaćaju, učestvuju u kupovini ovih skupih auta. Norvežani ne znaju šta će od naftnih prihoda pa se tako razbacuju parama.

@achitwn
Mislim da si u pravu, ali samo u oblastima sa jako puno para, poput California, Seattle... A vukojebine u unutrašnjosti sa propalom prerađivačkom industrijom, bez IT sektora, bez poljoprivrede (recimo, Upper New York State)?
Ja sam preko granice u milionskoj naseobini kojoj solidno ide i tek ponekad naletim na model S. Model X sam vidio jednom na autoputu kod Toronta.

U čemu je "trik"?

pre 7 godina

A kad sija jako sunce, onda skreneš negde u hladovinu da pogledaš u displej, pa da nastaviš vožnju? Il je možda taj displej čaroban, pa mu ne smeta sunce? Ili stakla ne propuštaju sunčeve zrake?

Achitwn

pre 7 godina

tesla motors je neprofitabilan, i drzava im placa odredjenu sumu kako bi zaradili pare. naksiromasniji gradjani sad-a od poreza izdvajaju kako bi bogatiji mogli da priuste ova kola. nije da ih je neko pitao, ali zaista guraju ovog lika na silu
(bla, 10. decembar 2016 10:28)
Istina je da ce tesla imati problem profitabilnosti, ako ne podignu cenu modela 3 bar na $45K. Po Procitao sam detaljnu analizu u Forbs-u da ce sa $35k da guve $4-5k po vozilu.
Medjutim apsolutno je netacno da drzava dotira Teslu. To samo moze srbin iz socijalizma da izvai. Tesla je privarna kompanija i drzava se ne petlja u business.

Achitwn

pre 7 godina

Ne tripujete se. Ovo je i dalje originalni prototip. Proizvodna verzija ce biti sasvim drugacija. Ovi nasi clanci su netacni po obicaju.

Gonzo

pre 7 godina

@jungula...
Sva sreća pa je elektromotor nova tehnologija.Što se performansi tiče da li stvarno misliš da će ovaj model imati iste kao i model "s" koji je skoro 3 puta skuplji?I još jedna sitnica,model 3 kad kupuješ nema džaba punjenja što ih je kao kompaniju izdvajalo od svih ostalih.Jeste da je struja jeftina u odnosu na bilo koje gorivo ali ajmo zamisliti da sad svi mi pređemo na elektromobile,ko će onda da proizvede toliku količinu struje?I ako već pričamo o ekologiji kao glavnoj stvari pri kupovini ovakvog vozila,od čeka se ono prave gume,plastika,karoserija,boja....I molim te nemoj spominjati Norvešku,sve pare su zgrnuli na nafti pa sad tu istu kintu daju ljudima za ovakve automobile,njima je super a vi ostali crknite.Umalo da zaboravim,Tesla ne zna da napravi pojedine komponente pa ih kupuje od Mercedesa (ručica za migavce,prekidači za prozore...).Ostatak unutrašnjosti je vrlo dobro napravljen.

Beogradjanim

pre 7 godina

@ Ako ti je automobil samo prevozno sredstvo od tacke A do tacke B, ovo je skroz ok. Malo nebezbedno jer moras da vozis i cackas ekran cak i da bi upalio klimu, promenio radio stanicu i slicno ali ok. U auto se ti vozis i za 20000 koliko kazes da kosta vlasnika, mogao bi bar da imas funkcionalniju i malo lepsu kabinu.
Za ljude kojima auto nije samo gomila lima i penuto prevozno sredstvo, sto je verovatno mnogima na strani posvecenoj auto industriji, ovo je ocajno! Sto pomenuse mnogi, nema duse, dizajner kao da je ovo resenje uradio na godisnjem odmoru. Pored ovog enterijera, gde ce vlasnik provoditi vreme, je cak i standardno hladan VW Golf ili A4, vrhunac dizjana, kao da ih je Mikelandjelo dizajnirao. Da ne pricam o enterijerima ostalih automobila... To stoTesla ima moderan pogonski sklop ga apsolutno ne amnestira od izgleda enterijera sa pocetka 80 ih godina. Cak i ostali modeli kuce, model P i model X (u koje sam imao prilike da udjem) imaji malo mastovitije enterijere.
Da sam potencijalni kupac ovog modela, odustao bih od kupovine jer to sto ima odlican motor ne znaci da treba da mi se smuci svaki put kad sednem u isti...

Tata

pre 7 godina

@ Haha Naprotiv, pokvari se tablet i zamenis samo njega! Cak ne moras nista ni da otvaras tablu, samo tablet i gotovo. Necu reci da sam odusevljen kako izgleda enterijer, ali podrzavam minimalisticki pristup u svakom slimslu! Ipak, mislim da su mogli i lepse da realizuju taj minimalizam. Sve u svemu, glupo je pricati ovako, valjalo bi sesti i probati. Mozda je sve onako kako treba da bude. Pozdrav!

jungula bungula

pre 7 godina

al najjaci su mi ovi sto su u fazonu, fuuuj ruzno, za te oare da kupim a4 ili golf, znaci ne mogu da verujem.. alo ljudi, ista lova za auto sa u utrasnjim sagorevanjem, znaci tehnologija od pre sto godina i tesla koji je bukvalno point performansama i ubrzanjima bolji od vecine ferrari-a lamborghinia, sa autopilotom, tehnologijom iznad svih i to po ceni od 35000 bez subvencija drzave. u norveskoj je subvencija 40posto sto znaci da bi potencijalni kupac mora da izdvoji oko 20000 a drzava ti pokrije ostalo.. da imam pare, i da me neko pita navedi bolji izbor za ove pare, mislim da je uopste suvisno razmisljati i tom "drugom izboru"

bla

pre 7 godina

tesla motors je neprofitabilan, i drzava im placa odredjenu sumu kako bi zaradili pare. naksiromasniji gradjani sad-a od poreza izdvajaju kako bi bogatiji mogli da priuste ova kola. nije da ih je neko pitao, ali zaista guraju ovog lika na silu

achitwn

pre 7 godina

Nefunkcionalno, ali to nije bitno. Jedino što je bitno je "cool" faktor. Ko ovo bude vozio biće "cool" u svojim i očima drugih i to je ono što prodaje ovaj auto.
(gefufna, 09. decembar 2016 14:40)
taj element coolness-a ovde u us je prosao. model s se vidi svuda i X, niko ne obraca paznju.

Pa nista

pre 7 godina

Sad ce ovi napaceni sto pljuju nemce kako imaju konzervativan pristup i izradu enterijera i kokpita da velicaju ovu ruznocu. I ja bi bolje rizajnirao. Stavim monitor od pc-a, neki hd, volan i to ce da bude top.

Mikiveliki

pre 7 godina

Свођење свих команди на употребу једног дисплеја, веома је опасно, као прво и најважније. Возач ће велику пажњу одвојити да нађе оно што му треба, а тиме ће ризик бити пуно већи. Ради се заправо о намери произвођача да додатно уштеди. Много је скупље имати засебне команде од једног дусплеја, па се ви сналазите.

eletric

pre 7 godina

Glupo je kad neko daje komentar a totalno je neinformisan. Tesla se ne kupuje zato da budes cool. Posedujem elektricni auto vec 8godina i vozim ga po lokalu. na 100km potrosim oko 150dinara ako kupim usput nesto za grickanje i popiti ;) a da nepricam kako mi je veliki servis skup gde nemas zamenu kaiseva...ulja...itd. Za te pare nov auto elektricni ako se vozite ne predaleko od kuce svaki dan je nesto najbolje sto mozete uraditi(pod uslovom da planirate kupiti auto u tom cenovnom rangu) a ne da bi bili cool.

Statističar

pre 7 godina

@ gefufna

Vidi se da Teslin automobil nikada nisi ni video uživo a kamoli seo u njega ili ga vozio. Kao neko ko je uradio i jedno i drugo i treće, mogu vam reći da je vozilo neverovatno u svakom pogledu. Pravi "game changer" što ovde rekli.

Nemanja

pre 7 godina

Koliko je ovo ruzno u nemastovito, nemam reci. Mogli su nekog dizajnera da angazuju, postaviti ekran na srediste ravne konzole zna svako.

Gross

pre 7 godina

Znaci Volga bolje izgleda unutra. Ne znam kome se svidja prazna kabina. Ja licno volim klasične instrumente i prekidace. Naravno da je izradjeno sa ukusom i savremeno. Ovo je totalno bezdušno...

gefufna

pre 7 godina

Nefunkcionalno, ali to nije bitno. Jedino što je bitno je "cool" faktor. Ko ovo bude vozio biće "cool" u svojim i očima drugih i to je ono što prodaje ovaj auto.

eletric

pre 7 godina

Glupo je kad neko daje komentar a totalno je neinformisan. Tesla se ne kupuje zato da budes cool. Posedujem elektricni auto vec 8godina i vozim ga po lokalu. na 100km potrosim oko 150dinara ako kupim usput nesto za grickanje i popiti ;) a da nepricam kako mi je veliki servis skup gde nemas zamenu kaiseva...ulja...itd. Za te pare nov auto elektricni ako se vozite ne predaleko od kuce svaki dan je nesto najbolje sto mozete uraditi(pod uslovom da planirate kupiti auto u tom cenovnom rangu) a ne da bi bili cool.

gefufna

pre 7 godina

Nefunkcionalno, ali to nije bitno. Jedino što je bitno je "cool" faktor. Ko ovo bude vozio biće "cool" u svojim i očima drugih i to je ono što prodaje ovaj auto.

Statističar

pre 7 godina

@ gefufna

Vidi se da Teslin automobil nikada nisi ni video uživo a kamoli seo u njega ili ga vozio. Kao neko ko je uradio i jedno i drugo i treće, mogu vam reći da je vozilo neverovatno u svakom pogledu. Pravi "game changer" što ovde rekli.

achitwn

pre 7 godina

Nefunkcionalno, ali to nije bitno. Jedino što je bitno je "cool" faktor. Ko ovo bude vozio biće "cool" u svojim i očima drugih i to je ono što prodaje ovaj auto.
(gefufna, 09. decembar 2016 14:40)
taj element coolness-a ovde u us je prosao. model s se vidi svuda i X, niko ne obraca paznju.

Gross

pre 7 godina

Znaci Volga bolje izgleda unutra. Ne znam kome se svidja prazna kabina. Ja licno volim klasične instrumente i prekidace. Naravno da je izradjeno sa ukusom i savremeno. Ovo je totalno bezdušno...

jungula bungula

pre 7 godina

al najjaci su mi ovi sto su u fazonu, fuuuj ruzno, za te oare da kupim a4 ili golf, znaci ne mogu da verujem.. alo ljudi, ista lova za auto sa u utrasnjim sagorevanjem, znaci tehnologija od pre sto godina i tesla koji je bukvalno point performansama i ubrzanjima bolji od vecine ferrari-a lamborghinia, sa autopilotom, tehnologijom iznad svih i to po ceni od 35000 bez subvencija drzave. u norveskoj je subvencija 40posto sto znaci da bi potencijalni kupac mora da izdvoji oko 20000 a drzava ti pokrije ostalo.. da imam pare, i da me neko pita navedi bolji izbor za ove pare, mislim da je uopste suvisno razmisljati i tom "drugom izboru"

Mikiveliki

pre 7 godina

Свођење свих команди на употребу једног дисплеја, веома је опасно, као прво и најважније. Возач ће велику пажњу одвојити да нађе оно што му треба, а тиме ће ризик бити пуно већи. Ради се заправо о намери произвођача да додатно уштеди. Много је скупље имати засебне команде од једног дусплеја, па се ви сналазите.

Lincoln

pre 7 godina

Uh sto meni treba jedan električni auto, posao - kuća u jednom pravcu 7 km plus svrati ovde, svrati onde a sve mahom kroz grad... Samo kad bih imao novca za tako nešto ne bih razmišljao o drugim automobilima, i to ne da bih bio cool, svejedno mi je kako bi izgledao taj električni auto, nego cisto iz praktičnih i ekonomskih razloga.

Tata

pre 7 godina

@ Haha Naprotiv, pokvari se tablet i zamenis samo njega! Cak ne moras nista ni da otvaras tablu, samo tablet i gotovo. Necu reci da sam odusevljen kako izgleda enterijer, ali podrzavam minimalisticki pristup u svakom slimslu! Ipak, mislim da su mogli i lepse da realizuju taj minimalizam. Sve u svemu, glupo je pricati ovako, valjalo bi sesti i probati. Mozda je sve onako kako treba da bude. Pozdrav!

Nemanja

pre 7 godina

Koliko je ovo ruzno u nemastovito, nemam reci. Mogli su nekog dizajnera da angazuju, postaviti ekran na srediste ravne konzole zna svako.

gefufna

pre 7 godina

@Statističar
Bio sam u modelu S par puta na sajmovima i pipkao tablet.
Reci mi šta je funkcionalnije, pritisnuti dugme bez gledanja ili ulaziti u menije na tabletu u toku vožnje da bi našao opciju.

@trn u oku
Vozim Hyundai Elantru 2012 kupljenu novu. Da, rđa se pojavila nakon prve zime jer jako sole puteve, ali sada je nema bitno više. Jeste bruka i jeste čudno.

@eletric
Tesla jeste trendi, "statement car". Velika količina "hajpa" je napuvana oko tih auta. Činjenica. Nešto slično je sa Apple telefonima.
Naloženi ljudi pristaju da ih oderu za pare samo da bi sebi i drugima izgledali bolje, iako imaju istu ili sličnu funkcionalnost i u drugim proizvodima uz koje ne ide ložiona.
Ne znam koji električni auto voziš, ali kupovina novog se jednstavno ne isplati. Možda polovan bi imao smisla, ili bi imalo smisla ga kupiti u ludačkim zemljama poput Norveške (ogromne subvencije).
Duboko je nemoralno, pogrešno i bezobrazno da svi građani, kroz porez kog plaćaju, učestvuju u kupovini ovih skupih auta. Norvežani ne znaju šta će od naftnih prihoda pa se tako razbacuju parama.

@achitwn
Mislim da si u pravu, ali samo u oblastima sa jako puno para, poput California, Seattle... A vukojebine u unutrašnjosti sa propalom prerađivačkom industrijom, bez IT sektora, bez poljoprivrede (recimo, Upper New York State)?
Ja sam preko granice u milionskoj naseobini kojoj solidno ide i tek ponekad naletim na model S. Model X sam vidio jednom na autoputu kod Toronta.

ivan

pre 7 godina

Ko prelazi veliku kilometrazu mesecno, ovo je pravi auto, samo da moze da se puni kod kuce ili da ima prenosivi punjac.
Racunica: uzmes kredit da kupis ovaj auto, rata je recimo 300eura mesecno.
meni bi rata bila 200eura, mozda i manja, jer trenutno dajem 20000rsd mesecno za gorivo.
Ne racunam odrzavanje auta koje nije jeftino jer zadnje 2godine prelazim prosecno 4000km mesecno.
Takav mi je posao, i meni bi ovaj auto zavrsio posao extra.
E sad mane: ne proverena tehnologija.
sve je lepo na papiru, ali tehnologija se dokazuje kroz vreme, sta ce biti sa baterijama i sa elektronikom za 5-6 godina aktivne eksploatacije, koliko kosta odrzavanje tog auta, jer dzaba mu ako za 5-6 godina vrisne baterija a ona kosta koliko i pola auta, u ovom slucaju mozda i vise.
Ako sve sto ustedis vozeci se na struju, das na odrzavanje auta, onda ne vidim poentu kupovati ovakav auto.
Dizajn posebna prica i zavisi ukusa, meni se licno svidja.

Pa nista

pre 7 godina

Sad ce ovi napaceni sto pljuju nemce kako imaju konzervativan pristup i izradu enterijera i kokpita da velicaju ovu ruznocu. I ja bi bolje rizajnirao. Stavim monitor od pc-a, neki hd, volan i to ce da bude top.

U čemu je "trik"?

pre 7 godina

A kad sija jako sunce, onda skreneš negde u hladovinu da pogledaš u displej, pa da nastaviš vožnju? Il je možda taj displej čaroban, pa mu ne smeta sunce? Ili stakla ne propuštaju sunčeve zrake?

Achitwn

pre 7 godina

tesla motors je neprofitabilan, i drzava im placa odredjenu sumu kako bi zaradili pare. naksiromasniji gradjani sad-a od poreza izdvajaju kako bi bogatiji mogli da priuste ova kola. nije da ih je neko pitao, ali zaista guraju ovog lika na silu
(bla, 10. decembar 2016 10:28)
Istina je da ce tesla imati problem profitabilnosti, ako ne podignu cenu modela 3 bar na $45K. Po Procitao sam detaljnu analizu u Forbs-u da ce sa $35k da guve $4-5k po vozilu.
Medjutim apsolutno je netacno da drzava dotira Teslu. To samo moze srbin iz socijalizma da izvai. Tesla je privarna kompanija i drzava se ne petlja u business.

Gonzo

pre 7 godina

@jungula...
Sva sreća pa je elektromotor nova tehnologija.Što se performansi tiče da li stvarno misliš da će ovaj model imati iste kao i model "s" koji je skoro 3 puta skuplji?I još jedna sitnica,model 3 kad kupuješ nema džaba punjenja što ih je kao kompaniju izdvajalo od svih ostalih.Jeste da je struja jeftina u odnosu na bilo koje gorivo ali ajmo zamisliti da sad svi mi pređemo na elektromobile,ko će onda da proizvede toliku količinu struje?I ako već pričamo o ekologiji kao glavnoj stvari pri kupovini ovakvog vozila,od čeka se ono prave gume,plastika,karoserija,boja....I molim te nemoj spominjati Norvešku,sve pare su zgrnuli na nafti pa sad tu istu kintu daju ljudima za ovakve automobile,njima je super a vi ostali crknite.Umalo da zaboravim,Tesla ne zna da napravi pojedine komponente pa ih kupuje od Mercedesa (ručica za migavce,prekidači za prozore...).Ostatak unutrašnjosti je vrlo dobro napravljen.

dd

pre 7 godina

prevelik display koji lako odvraca paznju vozaca od uslova u saobracaju...morao je mnogo manji da bude,totalno neprakticno...ali to je sminkerica,kiceraj kada provozas neku cicu da se primi,neverovatno glupo odradjeno samo sto ce to bude trend sve veci displey ce se ugradjivati,sl.kao sa smart telefonima sto veci ekran...ovo nije za bezbednu voznju ozb mislim i pisem,bice saobracajnih nezgoda

Beogradjanim

pre 7 godina

@ Ako ti je automobil samo prevozno sredstvo od tacke A do tacke B, ovo je skroz ok. Malo nebezbedno jer moras da vozis i cackas ekran cak i da bi upalio klimu, promenio radio stanicu i slicno ali ok. U auto se ti vozis i za 20000 koliko kazes da kosta vlasnika, mogao bi bar da imas funkcionalniju i malo lepsu kabinu.
Za ljude kojima auto nije samo gomila lima i penuto prevozno sredstvo, sto je verovatno mnogima na strani posvecenoj auto industriji, ovo je ocajno! Sto pomenuse mnogi, nema duse, dizajner kao da je ovo resenje uradio na godisnjem odmoru. Pored ovog enterijera, gde ce vlasnik provoditi vreme, je cak i standardno hladan VW Golf ili A4, vrhunac dizjana, kao da ih je Mikelandjelo dizajnirao. Da ne pricam o enterijerima ostalih automobila... To stoTesla ima moderan pogonski sklop ga apsolutno ne amnestira od izgleda enterijera sa pocetka 80 ih godina. Cak i ostali modeli kuce, model P i model X (u koje sam imao prilike da udjem) imaji malo mastovitije enterijere.
Da sam potencijalni kupac ovog modela, odustao bih od kupovine jer to sto ima odlican motor ne znaci da treba da mi se smuci svaki put kad sednem u isti...

Achitwn

pre 7 godina

Ne tripujete se. Ovo je i dalje originalni prototip. Proizvodna verzija ce biti sasvim drugacija. Ovi nasi clanci su netacni po obicaju.

Joca

pre 7 godina

Ipak je trebalo da info konzolu stave iza volana, ako su već ostavili volan. Bila bi bliže, pa bi tako mogla da bude i manja. Ako je minimalistički koncept, onda mora da bude dosledno minimalistički.

dzoni

pre 7 godina

Meni se ne svidja i tu je kraj price ..to sto ima elektromotor i bateriju ne menja da mi je interijer bezveze...generalno i ne volim ekrane koji nisu integrisani u komandnu tablu vec samo kao tablet zalepljeni

bla

pre 7 godina

tesla motors je neprofitabilan, i drzava im placa odredjenu sumu kako bi zaradili pare. naksiromasniji gradjani sad-a od poreza izdvajaju kako bi bogatiji mogli da priuste ova kola. nije da ih je neko pitao, ali zaista guraju ovog lika na silu

ime

pre 7 godina

@Ivan, cuo sam jedan zanimljiv podatak sto se tice Teslinih automobila, u njihovom slucaju baterije nisu u tvom vlasnistvu, nego se tretiraju kao da su njihove a ti si ih dobio na koriscenje kupovinom automobila, i tom slucaju, kad otkazu baterije, dobijas nove na koriscenje.

n6

pre 7 godina

definitivno je budućnost. komentari tipa, "sta ce biti za par god kad počne da se kvari" su totalno neosnovani. svi se kvare, kvare se benzinci, kvare se dizelaši ja ne znam taj auto koji se ne kvari. Čak sta više, el.auto ima mnogo manje delova u odnosu na auto sa unutrašnjim sagorevanjem. ono što može da se kvari je baterija i el. motori, možda i sitnica u odn. na to šta se sve kvari na benzincima i dizelašima.

n6

pre 7 godina

A kad sija jako sunce, onda skreneš negde u hladovinu da pogledaš u displej, pa da nastaviš vožnju? Il je možda taj displej čaroban, pa mu ne smeta sunce? Ili stakla ne propuštaju sunčeve zrake?
(U čemu je "trik"?, 10. decembar 2016 16:26)

tu si totalno u pravu ali ovo pravilo da kazem vazi samo za lcd,oled,amoled itd ekrane. mada kad pojacas intenzitet do kraja vidi se i na suncu. bolje resenje su monohromatski ekrani poput displeja instrument table recimo reno scenika 2 gde i po najjacem suncu savrseno vidis ali sa druge strane ne bi bilo to to da jedna Tesla ugradi monohromatski displej.

gefufna

pre 7 godina

Nefunkcionalno, ali to nije bitno. Jedino što je bitno je "cool" faktor. Ko ovo bude vozio biće "cool" u svojim i očima drugih i to je ono što prodaje ovaj auto.

bla

pre 7 godina

tesla motors je neprofitabilan, i drzava im placa odredjenu sumu kako bi zaradili pare. naksiromasniji gradjani sad-a od poreza izdvajaju kako bi bogatiji mogli da priuste ova kola. nije da ih je neko pitao, ali zaista guraju ovog lika na silu

jungula bungula

pre 7 godina

al najjaci su mi ovi sto su u fazonu, fuuuj ruzno, za te oare da kupim a4 ili golf, znaci ne mogu da verujem.. alo ljudi, ista lova za auto sa u utrasnjim sagorevanjem, znaci tehnologija od pre sto godina i tesla koji je bukvalno point performansama i ubrzanjima bolji od vecine ferrari-a lamborghinia, sa autopilotom, tehnologijom iznad svih i to po ceni od 35000 bez subvencija drzave. u norveskoj je subvencija 40posto sto znaci da bi potencijalni kupac mora da izdvoji oko 20000 a drzava ti pokrije ostalo.. da imam pare, i da me neko pita navedi bolji izbor za ove pare, mislim da je uopste suvisno razmisljati i tom "drugom izboru"

Gross

pre 7 godina

Znaci Volga bolje izgleda unutra. Ne znam kome se svidja prazna kabina. Ja licno volim klasične instrumente i prekidace. Naravno da je izradjeno sa ukusom i savremeno. Ovo je totalno bezdušno...

Pa nista

pre 7 godina

Sad ce ovi napaceni sto pljuju nemce kako imaju konzervativan pristup i izradu enterijera i kokpita da velicaju ovu ruznocu. I ja bi bolje rizajnirao. Stavim monitor od pc-a, neki hd, volan i to ce da bude top.

Achitwn

pre 7 godina

tesla motors je neprofitabilan, i drzava im placa odredjenu sumu kako bi zaradili pare. naksiromasniji gradjani sad-a od poreza izdvajaju kako bi bogatiji mogli da priuste ova kola. nije da ih je neko pitao, ali zaista guraju ovog lika na silu
(bla, 10. decembar 2016 10:28)
Istina je da ce tesla imati problem profitabilnosti, ako ne podignu cenu modela 3 bar na $45K. Po Procitao sam detaljnu analizu u Forbs-u da ce sa $35k da guve $4-5k po vozilu.
Medjutim apsolutno je netacno da drzava dotira Teslu. To samo moze srbin iz socijalizma da izvai. Tesla je privarna kompanija i drzava se ne petlja u business.

dd

pre 7 godina

prevelik display koji lako odvraca paznju vozaca od uslova u saobracaju...morao je mnogo manji da bude,totalno neprakticno...ali to je sminkerica,kiceraj kada provozas neku cicu da se primi,neverovatno glupo odradjeno samo sto ce to bude trend sve veci displey ce se ugradjivati,sl.kao sa smart telefonima sto veci ekran...ovo nije za bezbednu voznju ozb mislim i pisem,bice saobracajnih nezgoda

Mikiveliki

pre 7 godina

Свођење свих команди на употребу једног дисплеја, веома је опасно, као прво и најважније. Возач ће велику пажњу одвојити да нађе оно што му треба, а тиме ће ризик бити пуно већи. Ради се заправо о намери произвођача да додатно уштеди. Много је скупље имати засебне команде од једног дусплеја, па се ви сналазите.

Beogradjanim

pre 7 godina

@ Ako ti je automobil samo prevozno sredstvo od tacke A do tacke B, ovo je skroz ok. Malo nebezbedno jer moras da vozis i cackas ekran cak i da bi upalio klimu, promenio radio stanicu i slicno ali ok. U auto se ti vozis i za 20000 koliko kazes da kosta vlasnika, mogao bi bar da imas funkcionalniju i malo lepsu kabinu.
Za ljude kojima auto nije samo gomila lima i penuto prevozno sredstvo, sto je verovatno mnogima na strani posvecenoj auto industriji, ovo je ocajno! Sto pomenuse mnogi, nema duse, dizajner kao da je ovo resenje uradio na godisnjem odmoru. Pored ovog enterijera, gde ce vlasnik provoditi vreme, je cak i standardno hladan VW Golf ili A4, vrhunac dizjana, kao da ih je Mikelandjelo dizajnirao. Da ne pricam o enterijerima ostalih automobila... To stoTesla ima moderan pogonski sklop ga apsolutno ne amnestira od izgleda enterijera sa pocetka 80 ih godina. Cak i ostali modeli kuce, model P i model X (u koje sam imao prilike da udjem) imaji malo mastovitije enterijere.
Da sam potencijalni kupac ovog modela, odustao bih od kupovine jer to sto ima odlican motor ne znaci da treba da mi se smuci svaki put kad sednem u isti...

U čemu je "trik"?

pre 7 godina

A kad sija jako sunce, onda skreneš negde u hladovinu da pogledaš u displej, pa da nastaviš vožnju? Il je možda taj displej čaroban, pa mu ne smeta sunce? Ili stakla ne propuštaju sunčeve zrake?

Statističar

pre 7 godina

@ gefufna

Vidi se da Teslin automobil nikada nisi ni video uživo a kamoli seo u njega ili ga vozio. Kao neko ko je uradio i jedno i drugo i treće, mogu vam reći da je vozilo neverovatno u svakom pogledu. Pravi "game changer" što ovde rekli.

eletric

pre 7 godina

Glupo je kad neko daje komentar a totalno je neinformisan. Tesla se ne kupuje zato da budes cool. Posedujem elektricni auto vec 8godina i vozim ga po lokalu. na 100km potrosim oko 150dinara ako kupim usput nesto za grickanje i popiti ;) a da nepricam kako mi je veliki servis skup gde nemas zamenu kaiseva...ulja...itd. Za te pare nov auto elektricni ako se vozite ne predaleko od kuce svaki dan je nesto najbolje sto mozete uraditi(pod uslovom da planirate kupiti auto u tom cenovnom rangu) a ne da bi bili cool.

gefufna

pre 7 godina

@Statističar
Bio sam u modelu S par puta na sajmovima i pipkao tablet.
Reci mi šta je funkcionalnije, pritisnuti dugme bez gledanja ili ulaziti u menije na tabletu u toku vožnje da bi našao opciju.

@trn u oku
Vozim Hyundai Elantru 2012 kupljenu novu. Da, rđa se pojavila nakon prve zime jer jako sole puteve, ali sada je nema bitno više. Jeste bruka i jeste čudno.

@eletric
Tesla jeste trendi, "statement car". Velika količina "hajpa" je napuvana oko tih auta. Činjenica. Nešto slično je sa Apple telefonima.
Naloženi ljudi pristaju da ih oderu za pare samo da bi sebi i drugima izgledali bolje, iako imaju istu ili sličnu funkcionalnost i u drugim proizvodima uz koje ne ide ložiona.
Ne znam koji električni auto voziš, ali kupovina novog se jednstavno ne isplati. Možda polovan bi imao smisla, ili bi imalo smisla ga kupiti u ludačkim zemljama poput Norveške (ogromne subvencije).
Duboko je nemoralno, pogrešno i bezobrazno da svi građani, kroz porez kog plaćaju, učestvuju u kupovini ovih skupih auta. Norvežani ne znaju šta će od naftnih prihoda pa se tako razbacuju parama.

@achitwn
Mislim da si u pravu, ali samo u oblastima sa jako puno para, poput California, Seattle... A vukojebine u unutrašnjosti sa propalom prerađivačkom industrijom, bez IT sektora, bez poljoprivrede (recimo, Upper New York State)?
Ja sam preko granice u milionskoj naseobini kojoj solidno ide i tek ponekad naletim na model S. Model X sam vidio jednom na autoputu kod Toronta.

Gonzo

pre 7 godina

@jungula...
Sva sreća pa je elektromotor nova tehnologija.Što se performansi tiče da li stvarno misliš da će ovaj model imati iste kao i model "s" koji je skoro 3 puta skuplji?I još jedna sitnica,model 3 kad kupuješ nema džaba punjenja što ih je kao kompaniju izdvajalo od svih ostalih.Jeste da je struja jeftina u odnosu na bilo koje gorivo ali ajmo zamisliti da sad svi mi pređemo na elektromobile,ko će onda da proizvede toliku količinu struje?I ako već pričamo o ekologiji kao glavnoj stvari pri kupovini ovakvog vozila,od čeka se ono prave gume,plastika,karoserija,boja....I molim te nemoj spominjati Norvešku,sve pare su zgrnuli na nafti pa sad tu istu kintu daju ljudima za ovakve automobile,njima je super a vi ostali crknite.Umalo da zaboravim,Tesla ne zna da napravi pojedine komponente pa ih kupuje od Mercedesa (ručica za migavce,prekidači za prozore...).Ostatak unutrašnjosti je vrlo dobro napravljen.

Nemanja

pre 7 godina

Koliko je ovo ruzno u nemastovito, nemam reci. Mogli su nekog dizajnera da angazuju, postaviti ekran na srediste ravne konzole zna svako.

achitwn

pre 7 godina

Nefunkcionalno, ali to nije bitno. Jedino što je bitno je "cool" faktor. Ko ovo bude vozio biće "cool" u svojim i očima drugih i to je ono što prodaje ovaj auto.
(gefufna, 09. decembar 2016 14:40)
taj element coolness-a ovde u us je prosao. model s se vidi svuda i X, niko ne obraca paznju.

Achitwn

pre 7 godina

Ne tripujete se. Ovo je i dalje originalni prototip. Proizvodna verzija ce biti sasvim drugacija. Ovi nasi clanci su netacni po obicaju.

Tata

pre 7 godina

@ Haha Naprotiv, pokvari se tablet i zamenis samo njega! Cak ne moras nista ni da otvaras tablu, samo tablet i gotovo. Necu reci da sam odusevljen kako izgleda enterijer, ali podrzavam minimalisticki pristup u svakom slimslu! Ipak, mislim da su mogli i lepse da realizuju taj minimalizam. Sve u svemu, glupo je pricati ovako, valjalo bi sesti i probati. Mozda je sve onako kako treba da bude. Pozdrav!

Joca

pre 7 godina

Ipak je trebalo da info konzolu stave iza volana, ako su već ostavili volan. Bila bi bliže, pa bi tako mogla da bude i manja. Ako je minimalistički koncept, onda mora da bude dosledno minimalistički.

ivan

pre 7 godina

Ko prelazi veliku kilometrazu mesecno, ovo je pravi auto, samo da moze da se puni kod kuce ili da ima prenosivi punjac.
Racunica: uzmes kredit da kupis ovaj auto, rata je recimo 300eura mesecno.
meni bi rata bila 200eura, mozda i manja, jer trenutno dajem 20000rsd mesecno za gorivo.
Ne racunam odrzavanje auta koje nije jeftino jer zadnje 2godine prelazim prosecno 4000km mesecno.
Takav mi je posao, i meni bi ovaj auto zavrsio posao extra.
E sad mane: ne proverena tehnologija.
sve je lepo na papiru, ali tehnologija se dokazuje kroz vreme, sta ce biti sa baterijama i sa elektronikom za 5-6 godina aktivne eksploatacije, koliko kosta odrzavanje tog auta, jer dzaba mu ako za 5-6 godina vrisne baterija a ona kosta koliko i pola auta, u ovom slucaju mozda i vise.
Ako sve sto ustedis vozeci se na struju, das na odrzavanje auta, onda ne vidim poentu kupovati ovakav auto.
Dizajn posebna prica i zavisi ukusa, meni se licno svidja.

Lincoln

pre 7 godina

Uh sto meni treba jedan električni auto, posao - kuća u jednom pravcu 7 km plus svrati ovde, svrati onde a sve mahom kroz grad... Samo kad bih imao novca za tako nešto ne bih razmišljao o drugim automobilima, i to ne da bih bio cool, svejedno mi je kako bi izgledao taj električni auto, nego cisto iz praktičnih i ekonomskih razloga.

ime

pre 7 godina

@Ivan, cuo sam jedan zanimljiv podatak sto se tice Teslinih automobila, u njihovom slucaju baterije nisu u tvom vlasnistvu, nego se tretiraju kao da su njihove a ti si ih dobio na koriscenje kupovinom automobila, i tom slucaju, kad otkazu baterije, dobijas nove na koriscenje.

dzoni

pre 7 godina

Meni se ne svidja i tu je kraj price ..to sto ima elektromotor i bateriju ne menja da mi je interijer bezveze...generalno i ne volim ekrane koji nisu integrisani u komandnu tablu vec samo kao tablet zalepljeni

n6

pre 7 godina

definitivno je budućnost. komentari tipa, "sta ce biti za par god kad počne da se kvari" su totalno neosnovani. svi se kvare, kvare se benzinci, kvare se dizelaši ja ne znam taj auto koji se ne kvari. Čak sta više, el.auto ima mnogo manje delova u odnosu na auto sa unutrašnjim sagorevanjem. ono što može da se kvari je baterija i el. motori, možda i sitnica u odn. na to šta se sve kvari na benzincima i dizelašima.

n6

pre 7 godina

A kad sija jako sunce, onda skreneš negde u hladovinu da pogledaš u displej, pa da nastaviš vožnju? Il je možda taj displej čaroban, pa mu ne smeta sunce? Ili stakla ne propuštaju sunčeve zrake?
(U čemu je "trik"?, 10. decembar 2016 16:26)

tu si totalno u pravu ali ovo pravilo da kazem vazi samo za lcd,oled,amoled itd ekrane. mada kad pojacas intenzitet do kraja vidi se i na suncu. bolje resenje su monohromatski ekrani poput displeja instrument table recimo reno scenika 2 gde i po najjacem suncu savrseno vidis ali sa druge strane ne bi bilo to to da jedna Tesla ugradi monohromatski displej.