Sreda, 07.12.2016.

17:00

Novakova greška i odgovornost u "slučaju Beker"

Izvor: Nikola Ðukiæ

Novakova greška i odgovornost u "sluèaju Beker" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

189 Komentari

Sortiraj po:

proxy

pre 7 godina

Alberto Tomba... covek nije znao za poraz. svi govorili da je najveci. I onda je poceo sa meditacijom i jogom...
funkcionisalo mu kratko vreme. Ko i Novaku...

Ozbiljan

pre 7 godina

Pa Đoković je video, dok je davao popovima novac, da oni to potroše na skupi lični standard a njega ostave na cedilu da gine i da se krsti na terenu - niko nije došao na tribine da mu prisustvom da podršku, i pored ogromnog novca koji je dao, - onako kako radi sadašnji njegov duhovni savetnik. Onda se on okrenuo, opravdano, od popova i okrenuo onom koji ga uvažava kao ličnost a ne kao nekog ko ima samo lovu. Popovi su sada okrenuti onima koji, ali to je druga priča...

krakaka

pre 7 godina

Ko nikad nije zagrlio drvo , ne zna kakav je to osecaj.Svakog jutra kad krenem na posao , zagrlim staru Brezu ispred moje zgrade, verujte , nista mi nije tesko tog dana da uradim.Komsije pricaju da sam otkacio a ja se samo smeskam i kazem-sve vas mnogo volim prijatelji komsije.

Tata spalio Đenku

pre 7 godina

Ateista sam tim se dicim to ne moze biti svak...nisu svi Srbi Pravoslavci sedi jedan! 
(AhtungDihtung, 07. decembar 2016 17:35) 

Ko JE Srbin, taj je pravoslavac! To je jednostavno neodvojivo! E sad, to što se "svak" izjašnjava kao Srbin, to je drugo!

Joc@

pre 7 godina

Sve je ovo predstava, šou...
Nole, najbolji teniser sveta, u godini 4 slema, gubi 9000 poena tek tako olako.
I na završnom masteru se nešto mnogo ne sekira zbog propuštene šanse.
Sve ovo ukazuje o čemu se radi – o najvećoj nameštaljci.
(Ako moderator propusti ovu poslednju reč, zahvaljujem mu se specijalno.)

laki78

pre 7 godina

Trenutno sve se svodi na Novakovu motivaciju koju ce imati za sledecu sezonu i mislim da je tu trener manje bitan.On je ostvaren i kompletan teniser koji u slucaju da adekvatno radi ima snagu da sledece sezone prikupi brdo titula na znacajnim turnirima i tu je trener manje bitan.Sad pitanje je koliko onima zelje za to.U svakom slucaju postujem njegovu odluku kako god da odluci.Ohrabruje cinjenica da je po mommisljenju u Londonu imao zelju i da mislim da se pripremao jako,samo nije imao dovoljno vremena da se vrati na 100% forme.

Tata spalio Đenku

pre 7 godina

VREME JE DA SE N01E PROBUDI 

Zamislite gladijatora koji godinama vežba i napokon postane nepobediv a onda se pojavi neko ko tom gladijatoru kaže "moraš da se smiriš, opustiš, šalji ljubav" tako ćeš pobedjivati a onda kad se gladijator umiri, uspori, umrtvi ide završni udarac......pa svi znamo šta toreadori rade....
(LOL, 07. decembar 2016 20:10)

Znamo! Toreadora koji se uspava, na kraju iznesu iz arene..

Amater

pre 7 godina

U svakom sportu gde se vrti veliki novac ima namestanja i to sa vrha.

Pogledajte primere u drugim sportovima:
Formula 1 - sumaher kojeg su bukvalno naterali da se penzionise a sada glumataju svake godine i postavljaju nekog novog prvaka
Fudbal - Svetska prvenstva su komedija. Brzail sa ronaldom gubi u Francuskoj u finalu i sl.
Svi Americki profesionalni sportovi. Uvek mora neki drugi grad i tim da bude prvak kako bi se odrzavalo dovoljno interesovanje lokalnih navijaca koji kupuju karte i sve ostalo i koji prakticno i donose novac savezima. NFL, MBL, NBA, NHL i sl.

Ovde je jasno da kada bi Novak pobedjivao sledecih 5 godina sve niko sem Srba ne bi gledao tenis a to ne donosi novac ATPu pa je logicno da se napravi vestacko rivalstvo izmedju Novaka i Mareja. Tuzno je sto se time direktno degradira kvalitet tenisa bas kao i svih drugih sportova a ko sto je Duci simonovic rekao. Gde god je novac umesan u sport tu ima malo sporta i postene borbe.

Zao mi je sto cu ovim razocarati vecinu navijaca svih navedenih i ne navedenih sportova ali ovo je tuzna realnost sporta.

Jocagomboca

pre 7 godina

Wong, 100% se slazem sa tobom!!! I jos da dodam, uopste ne mislim da je Jelena kriva za bilo sta, cak mislim da Nole ima tesku narav, sto je i sam rekao par puta, on je odlucio koju ishranu ce koristiti, ne Jelena, ali i pored svega neprijatno mi je i da gledam ka Noletovom boksu kada je tamo Imas! Njegova pojava me bas uznemiri, kako je pomogao Marku, samo da tako ne pomigne i Noletu!!! Glda ga kao da ce ga progutati!!

Lalo

pre 7 godina

Ja mislim da bi Prof.Dr. Bogdan Obradović bio najbolji Novakov trener, čovek apsolutno sve zna o tenisu, osvojio je toliko toga u tenisu a i Vi ga stalno nešto zapitkujete. Jedino ne znam kakvu ulogu dodeliti Taši Ječ. u tom budućem stručnom štabu, pošto je i ona po stručnosti veoma blizu.

Az

pre 7 godina

A prema kome to Novak ima odgovornost?! Njegov zivot, njegova karijera. Nije potpisao za neki klub pa da sudbina kluba zavisi od njegovih odluka.

bobo

pre 7 godina

Apelujem na redakciju B92 da pronadje negde u arhivi vesti kad je Novak potpisao sa Bekerom i da nas podseti kakva je reakcija javnosti bila tada. Ja se secam da je 90% komentatora bilo protiv toga. Da je 90% komentatora govorilo: "Novace, da li si normalan, Vajda te je doveo do vrha sa Bekerom neces dobro proci. Zasto menjas vec oproban recept?" A sad svi Bekera dizu u visine.

Dule Pacov

pre 7 godina

Nije lako kad ti malo lošije krene da se svi okrenu protiv tebe. A mi smo to uradili. Ok je možda smo svi mi u pravu A Novak gresi, ali uradio je mnogo do sad a mi sa ovakvim komentarima delujemo kao da se desilo ne znam sta.

Mislim da preterujemo.

zarucnilist@gmail.com

pre 7 godina

Bio je najbolji vise nije sada je to Mari svako ima svoje vreme i trenutke. Nisu tu krivi Amerikanci Britanci Francuzi i Kinezi nego Novakovo vreme je proslo ako je pametan povuci ce se slavan sada.

Ja vjerujem

pre 7 godina

Pa zar je moguće da od toliko komentara 95% je negativno i napada Novaka. Pa dajte ljudi, čemu tolika malodušnost, zašto nemate nimalo vjere u Novaka, svi sve znaju i govore kako bi trebalo biti.
Meni je strašno žao što je Novak doživio ovakav pad, ali uvjeren sam da će se vratiti, vjerujem u njega i u dobru i u zlu.

зихи

pre 7 godina

@александар
надал није освојио много више од ђоковића, а пао је много раније. па иста су генерација, побогу.

Jumko

pre 7 godina

Pa dobro, znaci sve se svodi na to da je Nole promenio ishranu i da je zato slabasniji dok se ne navikne a pored toga nema ni odnos sa zenom, da ne bi ni to malo snage negde iscurelo. Hehe zato je bitno da mnogi koji ga kritikuju ovde imaju sex po vise puta nedeljno, ali sta ces ne moze i jare i pare. On ce to da radi kada ode u penziju. Bitno je da on nju voli, godine nece predstavljati problem!

Vulin (the sine)

pre 7 godina

Nisam morao da čitam tekst do kraja a već se zapitao...ko si bre ti frajeru da imaš bilo kakvu kritičnu analizu o čoveku koji je postigao što niko nije u open eri??? Ko tebi daje za pravo i ko tebe shvata za ozbiljno...možda Vulin(verzija "the sine") jer ni takvi bolidi ne mogu da išta osim BRAVO MAJSTORE da kažu za Noleta. Ne interesuje mene šta ti misliš jer ja mislim svojom glavom.
Nole,tebra...samo ti cepaj kako ti misliš da treba jer se to pokazalo kao pravo,makar ne osvoijo ništa na dalje...barem što se mene tiče...praštam razbijene telefone na nekoliko smečeva koji su trebali da uđu...nama si dao i više nego što smo zaslužili!

.

žarko

pre 7 godina

Prvi kontakt sa Đokovićem, koji će nekoliko godina godina kasnije biti mnogo ozbiljniji i dublji, dogodio se 2013, kada je Novakov brat Marko počeo da praktikuje spomenute metode u borbi sa depresijom.

ključna rečenica.

žarko

pre 7 godina

Prvi kontakt sa Đokovićem, koji će nekoliko godina godina kasnije biti mnogo ozbiljniji i dublji, dogodio se 2013, kada je Novakov brat Marko počeo da praktikuje spomenute metode u borbi sa depresijom.

ključna rečenica.

Ana

pre 7 godina

Tvoj komentar kao da je pisao aleksandar vučić. I on na svaku kritiku krene sa filozofiranjem o tome kako je on najlepši, najpametniji i najvredniji a mi svi ostali smo niko i ništa. Istina je sasvim drugačija. Sve što si napisao ustvari si opisao sebe.
(flash royal, 7. decembar 2016 23:06)

A ne, nije tako. Vi ste se videli opisani u komentaru i zato ste osetili potrebu da vredjate.

BeKo

pre 7 godina

“Nacionalizam je, pre svega paranoja. Kolektivna i pojedinačna paranoja.”

Danilo Kiš

Samo još nisam siguran šta je uzrok a šta posledica.

mup

pre 7 godina

Bregzit je prosao zato sto cela britanska vlada, kraljica, MI 6, nista drugo ne rade i ne planiraju osim kako da sruse Novaka i na njegovo mesto instaliraju Mareja. Sve su pokusali sto se ige tice i nista mu nisu mogli, ali su nasli slabu tacku, to jest dve. Zenu i brata. Zena je umislila da je dzet set i sa tim humanitarnim radom i veganskom ishranom je uzdrmala Novakovo samopouzdanje i metabolizam, jer ne moze buldozer da radi na kabezu. Brat je tanak i slab sa nervima, jer se od njega mnogo ocekivalo, a nije uradio nista. Pao je u depresiju i ovaj Imaz mu je navodno pomogao. Novak, koji bi sve ucinio za porodicu je pristao da udje u taj luzerski program, vise da bi ohrabrio brata i pomogao mu da se izvuce iz problema. Njemu ovaj folirant ne treba i ako ga se ne otrese karijera mu je pri kraju. Svejedno, ucinio je vec i previse i ja mu se zahvaljujem na svim radostima koje mi je doneo.

Zoran

pre 7 godina

Za manje od dva meseca je Melburn. Tamo će sve doći na svoje ili neće doći na svoje. Ostaje nam da samo strpljivo sačekamo i da vidimo.

A što se lečenja depresije tiče, nisam psihijatar ali preporučujem "Lexilium". Pouzdano pomaže. Pepe-rminti i gmazovi teško da će poboljšati stvar.

markonato

pre 7 godina

Novak Đokovic? jel to onaj sto je testerisao rekete po Londonu? sada je upao u trip nekog pacifizma. Kad sam video njega i zenu mu kako meditiraju, skapirao sam da ga je ona uvukla u to.

MsK

pre 7 godina

@Istine radi
Bravo za komentar.
I dok Marija vrlo složno već proglašavaju najboljim britanskim sportistom svih vremena, mi Djokovića omalovažavamo i pljujemo zaboravljajući na brojne rekorde koje ispisao samo u ove 2 sezone;
I dok Marija brit.novinari već svrstavaju u najboljih 5 tenisera svih vremena, mi Djokoviću ne računamo već dostignutu 2.poziciju u teniskoj istoriji, jer uspeh mu priznajemo jedino ako osvoji 18 GS;
I dok Mariju već hoće da dodele titulu sera, mi po našem šampionu, da oprostiš, uglavnom ser***..
Valjda nam zato nam sve tako dobro i ide..

optimist

pre 7 godina

Spski mentalitet, prvo te obozavamo i kujemo u zvezde, a posle te pljujemo sto hoces da budes obican covek! Da li su oni koji ga optuzuju ista osvojili? Bilo koje prvo mesto bilo u cemu?

из угла

pre 7 godina

Nole ne obaziri se na ove naše budale. Kokošija pamet. Trećeg januara stavljam pare da si prvi na kraju sezone i uživanje do kraja godine. Tvoj vrhunski tenis je nepobediv. Uživaj na tom nivou i opušteno.

flash royal

pre 7 godina

Kada shvatite da vaša patološka želja da Novak bude najbolji ikada proističe iz potrebe da nahranite svoj ego zato što nemate čime da se ponosite u svojim životima, doći ćete do otkrića da sve vaše pljuvanje ovog Španca ili Novakove žene takođe potiče iz vaše razočaranosti što Novaka boli uvo da udovoljava vašim bolesnim željama da bude najveći ikada. On čovek traži svoju sreću, nije on mašina koja treba da uzdiže osećaj ponosa srpskog mediokriteta, on živi za nešto što njemu ima smisla. Je l ćete i svoju decu da nipodaštavate ako ne budu bila najbolja u nečemu? Alo, sebičnjaći, osvestite se!
(FullHouse, 07. decembar 2016 19:01)

Tvoj komentar kao da je pisao aleksandar vučić. I on na svaku kritiku krene sa filozofiranjem o tome kako je on najlepši, najpametniji i najvredniji a mi svi ostali smo niko i ništa. Istina je sasvim drugačija. Sve što si napisao ustvari si opisao sebe.

BOT92

pre 7 godina

“Nacionalizam je, pre svega paranoja. Kolektivna i pojedinačna paranoja.”

Danilo Kiš

Samo još nisam siguran šta je uzrok a šta posledica.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (BeKo, 7. decembar 2016 23:09) # Link komentara
Prvo ti nisi siguran ni sta ni gde komentarises.

Tek nakon Wimbledona 2017 se moze govoriti da li je greska ili ne

пастир

pre 7 godina

новак је од бекера направио тениског тренера. пре новака, он се тим послом није бавио. нешто се не сећам лоших критика на новаков рачун када је поред вајде, дао прилику бекеру, тренеру почетнику.
новак зна шта ради.

hexen

pre 7 godina

Nole i njegova familija redovno su isli kod tih gatara i vidovnjaka da ga kao zastite od uroka jer se na turnirima rade magijski obredi. Decko ima jaku autosugestiju i to se vidi iz aviona i to nije lose samo mora da proistekne iz rada a ne bajanja.
Ovde je problem sto familija odlucuje sta Nole moze a sta ne moze. Kao u fazonu dugujes nam jer smo te mi doveli tu gde jesi. Zalozili kucu za treninge i ostalo. Mislim da su oni doveli ovog vraca na insistiranje mame.

posmatrač samo

pre 7 godina

Lično sam očekivao da će Nole nakon Roland Garosa da ode iz tenisa! Jednostavno to je to. istorija sve se ima i tačka
Kome ima on da se pravda? Srce je ostavio nebrojeno puta za Srbiju - poslednji put sam ga gledao u Pioniru, to je bilo strašno! Poslednji atom snage je ostavio, meni je bilo teško da ga gledam, mene su boleli mišići dok sam sedeo ... Nije odustao i pobedili smo.
Zato - Nole, čuvaj se i gledaj sebe i porodicu. Kada ti bude teško oni će biti pored tebe!

Wong

pre 7 godina

Ne mogu vjerovati da su svi nasjeli na ovu priču kako je Novak preko noći postao sektaš ili se zasitio. Treba li da napomenem da Novak još od WM-a daje kontradiktorne izgovore za svoju lošu igru? Pad motivacije, povreda ona, povreda druga, pa nije mu cilj prvo mjesto (kakva smiješna izjava), pa želi uživat na terenu, pa onda implicitno ukazuje da se je upleo navodno u neku sektu.
Ajde malo razmislite, prije nego vrisnete kako je ovo "teorija zavjere". Jedina dva manje-više realna izgovora glase "Nole se je zasitio tenisa" i "Novaka je sekta izludjela". Oba izgovora imaju slab fundament. Da je istinit bilo koji od ta dva, zar ne bi bilo logično da Novak potpuno pukne na terenu? A nije se to desilo. Poslije kraha na WM-u, Novak je osvojo Kanadu, igrao finale US OPEN-a i završnog mastera, gdje je odigrao par odličnih mečeva.

Pitanje glasi - ako je Novak "zasićen" ili "zaluđen sektom", kako to da je "posustao" i "pukao" TAMAN u onoj mjeri u kojoj je dovoljno da Endi preuzme prvu poziciju? Pa sve one predaje Endiju, pa Novakova "povreda" pred kinesku turneju, pa totalno egzibicionistička igra na ovom zadnjem finalu s Endijem, gdje se je vidjelo da namjerno smanjuje gas, da bi ga premoreni Endi pobijedio.

Ljudi, ovo je ATP-ova manipulacija, svako sa gramom logike može to primijetiti. Žele lažnom konkurentnošću podići publicitet tenisu, jer nema publiciteta tu gdje jedan igrač dominira. U tu je svrhu i Beker žrtvovan pred javnošću. Potrebno je kreirati novo "rivalstvo".

Izdislav

pre 7 godina

Nije on glup pa da pljune na sve sto je osvojio...pokusace ovako ako nema rezultata vraca se na stari nacin treniranja.
U stvari najbolje je na refendumu da gradjani odluce kako ce Novak trenirati i koji ce biti trener.

jasno ko dan

pre 7 godina

Upropasila ga zena,nabijajuci mu osecaj grize savesti, a to sve jer je ljubomorna na njegovu karijeru. Neuspesan teniser guru ce ga samo dokrajciti takodje iz ljubomore. Problem lezi u Novakovom stipsarluku. Ovde je resenje u razvodu, ali izgleda da ce on pre upropastiti sebe i karijeru nego zeni dati pola svoje imovine i lepo se razici.

Pedja

pre 7 godina

Sve je jasno kao dan. Teniska priča je završena. Oni koji u to sumnjaju uveriće se posle nekog vremena. Novak je izabrao onostrano. Nije on jedini slučaj. Pitanje je samo koliko daleko će otići, koliko će ga to koštati. Srbi koji su propatili i još uvek pate Novakave uspehe su doživljavali kao svoje. Bio je idol ljudima, tim je razočarenje veče. Kao sa popularnim glumcem koji je uvek idealizovan, bez mane, superheroj, pa kad saznamo da tuče ženu usledi razočarenje. I Novaka smo gledali samo na "platnu". To je samo dokaz da smo imali iskrivljenu sliku ili smo videli samo ono što smo želeli da vidimo.

Maja

pre 7 godina

Oproštajni tekst za šampiona. Dok je vlada baš je vladao. Neka mu je sa srećom u novim životnim iskušenjima. A biće mu žao kad jednog dana shvati šta je još ispustio.

Banezi

pre 7 godina

Novak je posle Australijen opena 2008. mogao da se povuče kao najbolji srpski teniser svih vremena, a na kraju 2011. je mogao da se povuče kao najbolji srpski sportista svih vremena ali je čovek nastavio da dominira svetskim tenisom. Logično je da dođe do zasićenosti i manjka volje i čega god. Sutra da se povuče ostaće legenda tenisa, jedan od pet najboljih svih vremena minimum.

dejo

pre 7 godina

Porodica je najvaznija...na kraju mu samo to ostaje...bole ce sve vas uvo sta radi on za 10 godina a on ce zaliti sto se nije igrao sa detetom...jos vise ga postujem ako je odlucio da slusa sebe a ne "navijace". On sebi i svojoj porodici duguje vreme a ostalima nista! Ako sutra napusti tenis za mene ce biti najbolji sportista ikada. Ljudi su marva...

Pedja

pre 7 godina

Sve je jasno kao dan. Teniska priča je završena. Oni koji u to sumnjaju uveriće se posle nekog vremena. Novak je izabrao onostrano. Nije on jedini slučaj. Pitanje je samo koliko daleko će otići, koliko će ga to koštati. Srbi koji su propatili i još uvek pate Novakave uspehe su doživljavali kao svoje. Bio je idol ljudima, tim je razočarenje veče. Kao sa popularnim glumcem koji je uvek idealizovan, bez mane, superheroj, pa kad saznamo da tuče ženu usledi razočarenje. I Novaka smo gledali samo na "platnu". To je samo dokaz da smo imali iskrivljenu sliku ili smo videli samo ono što smo želeli da vidimo.

Pedja

pre 7 godina

Sve je jasno kao dan. Teniska priča je završena. Oni koji u to sumnjaju uveriće se posle nekog vremena. Novak je izabrao onostrano. Nije on jedini slučaj. Pitanje je samo koliko daleko će otići, koliko će ga to koštati. Srbi koji su propatili i još uvek pate Novakave uspehe su doživljavali kao svoje. Bio je idol ljudima, tim je razočarenje veče. Kao sa popularnim glumcem koji je uvek idealizovan, bez mane, superheroj, pa kad saznamo da tuče ženu usledi razočarenje. I Novaka smo gledali samo na "platnu". To je samo dokaz da smo imali iskrivljenu sliku ili smo videli samo ono što smo želeli da vidimo.

Nik

pre 7 godina

Najzad je neko napisao Novakov pravi problem a to je brat Marko koji boluje od depresije. Vec sam jednom pisao da kada Novak kaze familija to nije samo Jelena i sin nego malo sire. Oni su se svi zrtvovali za njega i on to dobro zna i ceni. Novak je osvojio sve sto moze da se osvoji i vreme je bilo da se posveti familiji posebno bratu koji je u velikim problemima. Vi koji komentarisete da je kukavica, sektas i ostalo bolje se pokrite usima i proverite svoj odnos sa porodicom i pomazite bliznjem svom .

Sky

pre 7 godina

Trenirao sam tenis neko vreme, odlucio sam da se posvetim skoli i prestao sam, a i preskupo je za nase standarde.
Ono sto me trener naucio, voleo bih da i Djokovic pokusa da razume.
Ne menjaj igru kojom pobedjujes.

honey bunny

pre 7 godina

Neće dovesti nikoga, završava karijeru sledeće godine. Što je najsmešnije on očekuje da se penzionišu i Nadal i Federer istovremeno sa njim.

Aleksandar I

pre 7 godina

U svemu ovome najvise pate njegovi FANOVI!!! Nadam se da Nole misli o njima... kao njegov navijac lakse bi mi bilo da kaze " e dosta ljudi,ne mogu vise" nego da nas mrcvari ovako..nadam se da ce 2017. explodirati i biti onaj stari..

rekao je covek da ga tenis vise ne zanima

lencuga

pre 7 godina

kako li se samo sprdaju Federer,Marej,Nadal i ostali zbog guru majstora,mogu tek da zamislim.Nema coveka koji od para i moci ne poblesavi,ima ih kolko hoces

Neutralni posmatrac

pre 7 godina

Pomenuli ste Reja Alena, pomenuli ste Stefa Karija... Postoji razlika. Oni su odlicni, bave se tim "obicnim dosadnim stvatima", ali imaju iza sebe i saigrace. Ako im danas slabije ide, ili ne ide uopste, ici ce Kleju, ili nekome drugome. Kod individualnih sportova je drugacije. Ako Novaku ne ide, nema ko da ga vadi. Mora sam. Kasno je posle meca, kasno je pre meca. Tada mu treba pomoc.
A Novak je stvari oterao u ekstrem. Ishrana, treninzi, pa i rezultati. Sve je bilo ekstremno. Nije sebi dozvoljavao "izlete" i izuzetke. Osvojio je sve sto je mogao osim tog Oi zlata. Zasitio se. Svega. Treba mu vreme da se sabere i vrati na stare staze, ra pronadje taj motiv.
Mislim da je greska sto he otpustio Bekera. I sto tadi na gubitku tezine. Treba mu Bekerova drskost i ta snaga. Ali dobro, ko zna zasto je to dohro

sremac

pre 7 godina

Do pre pola godine bio je jedan Jumko, sad hiljade i hiljade Jumaka. Nije Nole lice srpskog mentaliteta kako ga sad uporedjujete, jer nijedan srpski sportista nije postigao tolko kolko je Nole i verovatno tesko da ce i neko.
Srpski mentalitet je izrazen kod gotovo svih komentara, nema oprosta za jednog od najboljih tenisera svih vremena. Nije vise prvi i ajde lincujte ga. Sta ste pa vi srbi bolje zasluzili kad ne znate ni svoje da cenite. Vise bi cenili da je neki nas teniser ubo neki GS trofej nego sto je Nole porazbijao najbolje i osvoji ono sto ni oni nisu. Ali takvi smo mi, najgori.

zigot

pre 7 godina

prso je decko skroz... al ok, desi se i najboljem #ocigledno


jednoj stvari de iskreno nadam... da ce Beker biti prisutan na bozicnoj veceri kod Djokovicevih

Vaše Ime

pre 7 godina

90% ljudi je imalo neke imaginacije posle Vimbldona kako je sve OK sa Novakom i kako je to zbog toga i toga... NIKO da napiše stručni komentar još tada kako je Novak posrnuo, promenio se, kako je malodušan, kako ne trenira dovoljno.
Umesto toga dobili smo izraz ''mentalno ispražnjen''...
Tek sada su se i najveći Nolobotovi otreznili i polako i oni kritikuju ponašanje i promenu Novaka;
- ali kasno! A Novak je upravo ogledalo našeg mentaliteta.
Ma koliko bio prvi, najbolji, ne može da sakrije svoju dušu.
Psuje, dernja se, nervira se; pare su mu i te kako udarile u glavu.
Prokockao je mnogo šansi do danas da bude najbolji svih vremena.
Kao i svi Srbi, brzo se zadovolji uspehom koji je tek krenuo da raste.
Uplaši se velikih gotovo neopisivih dostignuća, i izabere da ide linijom manjeg otpora.

A zaista nema tu matematike i filozofije. Ako želiš da budeš najbolji, zaboravi na sreću, religiju, neke moralne doktrine; i samo radi, treniraj, znoji se i gini na terenu i to baš onda kad si prvi i nedodirljiv!
To je cela poenta i ceo smisao. Ili ostavljaš svoju dušu na terenu i van njega, i za uzvrat dostižeš ono nezamislivo! Ili se predaš i kažeš - dpsta mi je, zadovoljan sam, hoću da uživam u životu već sad...

To je sve.

Oprasivac

pre 7 godina

Samim tim sto je Beker postavio ultimatum, ako je zaista tako bilo, velika je stvar. Znaci da djokovic hoce Imazovim metodama(citaj bez krvi i znoja) da dostize velike rezultate, a Beker hoce vise rada na terenu.

gojimir debeljački

pre 7 godina

Nole ako si Srbin idi na Hilandar i tamo nadji svoj mir i svoju duhovnost. Okreni se pravoslavlju i ugledaj se na svoje pretke. Ako ne znaš kome se moliš postoji šansa da se ne moliš Bogu. Batali sajontologiju, holistiku, instant psihologiju, grljenje drveća, gledanje u sunce. Ti kao najveći srpski sportista svih vremena nosiš veću odgovornost od te da pobedjuješ, da budeš dobar muž i otac, humanitarac, poliglota ili šta već. Tu treba da bude tvoja snaga, ako te već svet, kome pokušavaš da se dodvoriš, nije prihvatio i procenio kako zaslužuješ, neka ti onda motiv bude da budeš srpski ratnik, koji za svaki poen gine kao da je na Kolubari ili Mojkovcu.

Lionac

pre 7 godina

Pustite coveka da zivi svoj zivot i sam odredjuje prioritete, vi cete pricati takvoj mentalnoj gromadi sta je najbolje za njega, joj srpski nebeski narode

čega se pametan stidi, time se budala diči

pre 7 godina

Ateista sam tim se dicim to ne moze biti svak...nisu svi Srbi Pravoslavci sedi jedan!
(AhtungDihtung, 07. decembar 2016 17:35)

U pravu si, ima i vas komunjara.

Goran

pre 7 godina

Lokomotiva se tesko zaustavlja, a ako se zaustavi, posebno tako sto izadje iz koloseka, potreban je mnogo veci napor da se pokrene nego sto je trebao da se zaustavi. Novak ce se mnogo teze vratiti nego sto je iskliznuo.

Raymond

pre 7 godina

Ja sam rešio, Nole ima moju podršku sve dok ne vidim onog tipa u njegovom boksu! Tada menjam kanal!
(mike, 7. decembar 2016 17:20)

Ja se vise bojim onog bizarnog davanja srca publici. Tu moram zaista da okrenem glavu, a ton da stavim na MUTE. Tako, njegovi porazi nemaju samo lose strane. Bar se ne blamira i glupira kad izgubi.

urke

pre 7 godina

Covek ima 100 miliona na računu, desetine miliona ga čekaju, osvojio je sve, kakav li je to osećaj ne mogu znati ali mora da je poseban, deluje mi kao da je mogao nastaviti bez preterane filozofije ali svako je osoba za sebe.

LOL

pre 7 godina

VREME JE DA SE N01E PROBUDI

Zamislite gladijatora koji godinama vežba i napokon postane nepobediv a onda se pojavi neko ko tom gladijatoru kaže "moraš da se smiriš, opustiš, šalji ljubav" tako ćeš pobedjivati a onda kad se gladijator umiri, uspori, umrtvi ide završni udarac......pa svi znamo šta toreadori rade....

Aleksa

pre 7 godina

Vrhunski sportisti duze traju u secanju ljudi kad osete zasicenost i neporazeni, na vrhuncu slave, kazu "sad je dosta" i povuku se iz sporta. Sa mrcvarenjem posle Rolan Garosa Novak je propustio taj trenutak. Uostalom, on ima pravo na svoj zivot i karieru, ima pravo izbora i pravo na greske. Ja sam mu zahvalan za sve sto je ucinio u tenisu i kao nas ambasador sporta. Njemu srecno,a ja se okrecem novim nadama Srbije koji se vec prepoznaju.

Monte

pre 7 godina

Dobro bi bilo da covjeka malo ostavite na miru, jer mu je ocigledno potreban. Srbija, zemlja sa najvecim brojem strucnjaka po glavi stanovnika + komsilukom sa malicioznim komentarima (i zeljama).

Runzo Objektivni

pre 7 godina

Zbog čega je ovaj potez (prekid saradnje sa Bekerom) već proglašen greškom? Hajde da sačekamo i da vidimo gde će Novak da bude posle Vimbldona. Setimo se da je 90% ljudi pljuvalo Bekera. Moj je osećaj da Imaz šteti, ali ljudi, ja nisam Novak. Možda ga čovek zaista čini srećnim. Ako mi Novakov uspeh na terenu poistovećujemo sa srećom, ne mora da znači da i Nole izjednačava ta dva. Uživajte malo u životu, kad se postigne ovoliko zaista je teško biti dalje motivisan... pa ja sam siguran, da zaradim JEDAN MILION dolara, povukao bih se iz svega što radim i živeo, za svoje pojmove, carski, do kraja života. Novak je samo od turnira zaradio 100x toliko, i ko zna još koliko, i uspeo nešto što je uz njega uradilo još nekoliko ljudi U ISTORIJI, a mnoge stvari je uspeo niko ili svega još jedan. Hajde malo da sjašemo, ovo mu dođe kao moderna varijanta spaljivanja nedužnog čoveka na lomači.

Mix

pre 7 godina

Sumnjam da bi mene moja zena pi cenu ljubavi naterala da prihvatim vegan ishranu.Nisu mogli doktori da me odvrate od alkhola.Nisam pijanac ali volim drustvo i alkohol u drustvu..Slusajuci Obradovica i citajuci Bekera dolazim do zakjucka da je promenio nacin zivota.Na vrhuncu karijere.Cist idiotluk.Mogao je jid dve tri godine vrhunski da kaze zbogom a onda neka ide u budisticke hramove trazi nebeski mir i neka jede kao kokoska. Jos nesto mi je postalo cudno.Ono njegovo pozdravljanje publike.Ne bih rekao da je davanje srca publici

gigatrend

pre 7 godina

Kada sam, još u "slučaju" Ane Ivanović, pisao da jutro posle osvajanja RG, ne sme da se trči počasni krug oko Trijumfalne kapije ili Ajfelovog tornja, nego da se ide na trening, dobijao sam rekordni broj minusa, a radilo se upravo o očuvanju rutine. Sada je to izgleda ok napisati.

Nekima treba malo više vremena. Živeli.

Ivan

pre 7 godina

Jedno sam siguran, a to je, nastavi li ovako kako je krenuo nakon osvajanja Rolan Garosa, neće više nikada biti ni blizu povratku na prvo mesto ATP liste, NIKADA! Ne može se poslovni odnos (a njemu je tenis posao zar ne??? Ili se možda varamo???), dakle ne može se poslovni odnos mešati sa privatnim nipošto, ako se želi uspeh na tom poslu!! Mora se biti profesionalac, odgovoran, marljiv, radan, vredan profesionalac!! Ne može se meditiranjem biti na čelu ATP liste, ne može i tačka!! Zato više i nije na čelu te liste i neće ni biti dokle god mu umesto trenera sede šamani u trenerskoj loži...Ja sam veliki njegov fan ali ovako ne ide, nastavi li ovako ispašće ne samo iz top 10 naredne godine nego i iz top 20! Biće srećan ako na kraju sledeće godine bude i u top 50 sa ovakvim NEODGOVORNIM pristupom svom poslu! Da sledeće godine odbrani nenormalno veliki broj poena koji je svojim trudom (bez medijuma i vračeva) osvojio u prvoj polovini ove godine, NEMA ŠANSE ne vrati li se ozbiljnom radu sa ozbiljnim ljudima....

Madjija

pre 7 godina

Sve se da razumeti, ali narav Srba, tu prestaje svaka logika... Sve znaju, sve vide, sve cuju, sve mogu. Gledaj malo u svoju avliju Srbine pa ces mozda i ti voleti i siriti mir. Mozda?

Pekar

pre 7 godina

Mi mozemo da komentarisemo sa strane da li nam se necije odluke dopadaju ili ne, ali da se javno okarakterise potez Djokovica kao greska od strane autora, priznacete da deluje pretenciozno. Sigurno da niko od nas nije upucen u sve detalje situacije, a i da jeste, samo je jedno individualno Djokovicevo iskustvo. Kao da svi mi donosimo samo ispravne logike. Pustimo coveka, nije ni on Supermen

petar-pfc

pre 7 godina

Ja mislim da je sve što se dešava povezano sa istekom sponzorskog ugovora. Kad Nole bude potpisao ugovor sa nekom "kick ass" firmom sve će biti u redu. Ne sekiram se ja za njega. Napred Nole !!!

Mica

pre 7 godina

Novak je vrlo uporan i tvrdoglav.To mu je pomoglo u dosadašnjoj karijeri.Otvoren je prema novim saznanjima u raznim sferama zivota,sto je i omogucilo upliv "raznih strucnjaka"iz oblasti vegeterijanstva, meditacije itd.To mu je postao stil zivota uz svrsrdnu podrsku ili nagovor supruge.Cak im je u zadnje vrijeme preuredila stan Elena Karic pobornica identicnog stila zivota.To je pokusao da prenese i na tenis uprkos svim kritikama.Samo tenis nazalost ne trpi tu filozofiju.Novace,vrati se konacno sebi i daj navijacima nadu za bolje sutra!

zoran

pre 7 godina

Nema nam spasa vec odavno. Vidite kad jedna psihicka gromada, jedan psihicki mozda najjaci sportista ikada moze biti izmanipulisan i kad njemu moze da se "ispere" mozak, vrlo lako moze i sa ostatkom dosta labilnijeg covecanstva.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Samo čovek, 7. decembar 2016 18:03)

Novak psihicka gromada..?? Da li ti znas sta je to uopste..?
Novak je upravo upao u zamku gde su ga drugi ubedili da je psihicka gromada, a on to nikada nije bio, niti ce biti. Sasvim prosecan psiholoski sklop, a to se vidi po njegovom ponasanju veoma jasno. Covek koji zeli da se svima dopadne ima ozbiljan problem, a to sada lagano izlazi na povrsinu.
Smejali ste se NAdali, jer decko ne krije svoj psiholoski izazov, a sada kada Novakov problem lagano s epomalja (mada je bilo odavno ocigledno) traze se razlozi u Bekeru, zasicenju i ko zna cemu.
Ovaj Pepe ne moze da mu pomogne, niti Novak moze da se bavi meditacijom. Da bi Bice bilo u stanju meditacije osoba mora da bude u izuzetnom balansu koji se postize dugotrajnim radom. Nole je svetlosnim godinama udaljen od takvog stanja. Nije meditacija zmurenje ocima i pricanje bajki.
Njemu svako dobro i njegovoj familiji, ali treba da potrazi strucnu pomoc.

Z_Germans_cs

pre 7 godina

Na stranu dobar tekst koji sam upravo pročitao... ali kakvi crni dugi zagrljaji i slične gluposti. Onakav ratnik na terenu a sad dugi zagrljaji... Sa kojim ciljem će da nastavi karijeru čak i da je sada prekine njegova stvar i pravo zadužio je ovu zemlju više nego dovoljno ali ovakav pristup i zaokret... neverovatno. Žao mi je jedino što ove njegove gluposti nisu Amerima zanimljive pa da ga stave u South park već vidim epizodu : Federer ga pere posle povratka iz penzije, a on Baters i guru u dugom zagrljaju na kraju epizode u dugom zagrljaju šire ljubav. NOVAČE BRATE...DUDE.... LOL

Valderama

pre 7 godina

Niko ne moze da me ubedi da je odlazak Bekera zbog losijih rezultata u zadnjih 6 meseci.Pa taj tim je osvojio 6GS i ne znam tacno ali jedno 15- ak mastersta za 2.5 godine.Ocigledno da je doslo do raskola van teniskog terena, a sigurno znacajnu ulogui ma Pepe Imaz.

mika

pre 7 godina

rano je poceo da jede zrnevlje da bi dugo ziveo, da misli na porodicu imao, bi jos dvoje-troje dece, da ima stefan s kime da se ugra, a ne da familija glumi decu na ridjendanu! zenin i njen guru ce ga upropastiti s njegovim dopustenjem.

FullHouse

pre 7 godina

Kada shvatite da vaša patološka želja da Novak bude najbolji ikada proističe iz potrebe da nahranite svoj ego zato što nemate čime da se ponosite u svojim životima, doći ćete do otkrića da sve vaše pljuvanje ovog Španca ili Novakove žene takođe potiče iz vaše razočaranosti što Novaka boli uvo da udovoljava vašim bolesnim željama da bude najveći ikada. On čovek traži svoju sreću, nije on mašina koja treba da uzdiže osećaj ponosa srpskog mediokriteta, on živi za nešto što njemu ima smisla. Je l ćete i svoju decu da nipodaštavate ako ne budu bila najbolja u nečemu? Alo, sebičnjaći, osvestite se!

pateticno

pre 7 godina

Pa nije novak jedini koji ima dete i želi više vremena da provodi sa njim. Moj otac rinta po ceo dan da bi othranio porodicu i ne skraćuje radno vreme da bi proveo više vremena sa mnom (Novak manje trenira da bi proveo više vremena sa porodicom). Takvo razmišljanje ne priznajem. Nakon završetka karijere provodićeš sate i sate sa porodicom i nemoj da ubrzavaš svoju
penziju. Saberi se i polazak na trening!

oglo

pre 7 godina

debelo se novak preracuno. mislio je da nadje zlatnu sredinu. odustane od tempa i dominacije al ostane konkurentan i u samom vrhu. al ne ide to tako. conga i jos neki su taki pa vibriraju izmedju 6 i 20 mesta. to ceka i novaka ako nastavi ovako. takodje ce u sledrcem sponzorskom ugovoru izgubiti najmanje 50 milki zbog ovog pada. a ako izborom trenera ili nekim rezultatom na ausopenu ne pokaze da mu je stalo puce i celih 100 zivi bili pa videli. mislim da on jos ne konta sta ga ceka i da se jos uvek nada toj sredini. mislim da ce tek posle rg-a svatiti gde je. e sad dal ce ktenuti da se vraca il ce otici to cemo skontati tek negde oko usopena.

Goran

pre 7 godina

Na zalost Novak je ovim pokazao svoj mentalitet.KUKAVICE.Imao je sve uslove da postavne najbolji igrac planete ali nije imao vise volje.Beker/Nemac čelične volje i discipline terao ga je da trenira medjutim on je izabrao nirvanu i meditaciju.Steta.Nema trenera koji moše njemu pomoći u daljem radu.Možda Australija bude nejegov zadnji veliki uspeh.Onda ocekujte pad.

bili andol

pre 7 godina

@n.n.
ne suprotno,sada mu treba kritika da shvati da nije Bog i da se malo spusti na zemlju,u onom cuvenom Srdjanovom intervjuu gde je covek ponizio sve Novakove konkurente kao i ostale srpske sportiste se vidi sta Novak misli o drugima ali ne sme da kaze,opsednutost sopstvenom slikom gospodina savrsenog u javnosti je potisnula glad za pobedama i otuda psiholozi,gurui,u sustini njegova stvar i ako se sutra povuce ali ako se kritikuje i jedan Sale Djordjevic onda kada i nema potrebe za tim moze vala i Djokovic

Paznja

pre 7 godina

Po vama je hejter svako ko alarmantno upozorava coveka koji srlja u ambis. To rade oni koji ga vole.
Kome je svejedno, ko ne vidi dalje od svog nosa ili ko je protiv Noleta on ce ga tapsati po ramenu sta god da uradi i gde god da krene, pa makar to bila propast.
Osvestite se ljudi, uvek je bolja kritika od uzdizanja u nebesa i pumpanja glave neprestanim laskanjem. Ua za licemerje.

rock the casbah

pre 7 godina

@LondonCalling
Ajd nadji me jedan pogan komentar majketi,vama je svaki komentar koji nije velicanje Novaka kao Boga najgore omalovazavanje,samo mi nije jasno zasto se ne javljate kada se komentarisu ostali srpski sportisti,nikada vas nema kada se ZAISTA pljuju pojedinci od Ane Ivanovic do Djordjevica,a histeriste na svaku makar i najdobronamerniju kritiku Novaka,sto samo govori da sport i ne pratite vec ste zaludjeni stvarima koje forsiraju mediji,zato i ne cudi sto biramo Vucica za premijera,koji btw,takodje ne moze da istrpi ni najmanju kritiku,ali to on zarad sebe a vi zarad prebogatog sportiste kog nikada necete ni sresti u zivotu i koga kao i vecinu u danasnjem kapitalistickom svetu briga za bilo sta osim za svoj dzep

ElvisNs

pre 7 godina

Mislim da je Pepe jezuet, a Beker mason 32. stepena. Posvadjali su se oko toga, ko vlada Noletom, na to je prsla Jelena, i onda je Srdjan Djokovic dao Bekeru otkaz. Rasplakana Dijana, kukala je za ruznim Nemcom, ali Nole nije oklevao, rekao je samo kratko: "Odlazi Borise"... Boris je tuzno krenuo ka aeorodromu.

Red

pre 7 godina

Neka priča ko šta hoće ali karijera nike zaokružena ,niniz bliza.Biti tako blizu ,dedinog rekorda,a ne ciniti ništa da se so njega i stigne je u najmanju ruku,ludost.
Proći će mnogo godina pa da se opet nekome ukaže ,takva prilika.Zaista ,šteta.
Imaš je osetio keš i tu je zbog istoga.

NegoŠta

pre 7 godina

Što volim sve ove likove koji Ga pljuju i kritikuju, i znaju šta i kako je trebao da uradi...alo, Novak je napravio nešto što niko nije, i ostace zabeležen kao jedan od najvećih, jedan od trojice, i jedan koji ima najbolji međusobni skor među tom trojicom...da li je sve to dovoljno da ga smatraju najvećim, to nije bitno, i da je osvojio najviše grend slemova i da je osvojio sve masterse, opet bi našli nešto po čemu je neko drugi bolji. A, za to vreme ON i treba da uživa u plodovima, i ako je to njegova odluka da polako ostavlja reket, to je i njegovo apsolutno pravo, a ja se nadam da cu u nekoj boljoj Srbiji svojim klincima jednom pričati kako je igrao i kako je drao sve redom...

Knez

pre 7 godina

Pa nije novak jedini koji ima dete i želi više vremena da provodi sa njim. Moj otac rinta po ceo dan da bi othranio porodicu i ne skraćuje radno vreme da bi proveo više vremena sa mnom (Novak manje trenira da bi proveo više vremena sa porodicom). Takvo razmišljanje ne priznajem. Nakon završetka karijere provodićeš sate i sate sa porodicom i nemoj da ubrzavaš svoju 
penziju. Saberi se i polazak na trening!
(pateticno, 07. decembar 2016 19:26)
A jel mozes ti da zamislis situaciju da tvoj otac ima toliko novca da ne treba da radi ni tvoj praunuk? Bole njega usi, on je jedan od najboljih tenisera svih vremena, i moze da radi sta hoce...da provodi vreme sa sinom, postane vegan, budista, ode u sektu...moze mu se, a narocito ga briga sto ti i slicni tebi nesto ne priznajete, bez vas zivot ce mu propasti.

Ccc

pre 7 godina

Njegova karijera, njegov zivot, njegov novac kojim placa koga hoce. Mozete da pisete vase misljenje ali ce sigurno najmanje vas da posluša. Kako bude radio, tako ce i karijera da mu se razvija. Obrni okreni to je njegova stvar. Vreme ce sve da pokaze. Onda nemojte pisati hvalospeve. Jer mnogi se okrecu kako vetar duva. Isto je bilo kada je uzeo BB za trenera. VI ne mozete da znate sta Novak zeli i planira. I delite savete jer se vama nesto ne svidja? Koga je briga za to? Novak vam je nesto duzan?

n.n.

pre 7 godina

lako je bilo podrzavati Novaka kada sve ide kao u snu.
sada mu treba podrska, zasluzio ju je, ma sta god da uradi i odluci u vezi sa svojom karijerom!

Napo Leon

pre 7 godina

beker ima doživotni ugovor sa :PUMA
novi sponzor Novaka :NIKE-Nikako nebi dozvolio da u Boksu Nike prvaka sedi neko sa Puma trenericom,tako da je prekid saradnje bio neminovan

sosa

pre 7 godina

ja i dalje mislim da je Pepe diler a da je depresija nešto drugo
Žao mi je ali eto
Novaku želim stabilnost, želju i stalnost
I daga još dugo gledamo kako pobeđuje

istine radi

pre 7 godina

Covek koji se cele karijere borio protiv publike ne moze podrsku da dobije ni kod kuce... a toliko ih prozivasmo. Vilander je bebica naspram hejtera u rodjenoj mu zenlji koju je onoliko promovisao. koliko smo loshi. Sto se tenisa tice, trening.

LondonCalling

pre 7 godina

Ljudi...odvratni ste!
Koliko poganih komentara, ne verujem...a do nedavno ste ga velicali, dizali u zvezde.
Bljutavi ste do bola! Ovo je jedan od dokaza koliko je Srbija posrnula.
A do pre nekoliko godina sam toliko bio ponosan na svoju zemlju, pogotovo na moj divni narod...
Sada me je samo sramota, nemam vise na cega da budem ponosan...tuzno
Ajd' zbogom...

seljadin

pre 7 godina

Ako se secate OI, i lecenja sportista.....
za ovako skokovit preobrazaj,
ma ipak mislim da je Djokovic ozdravio i da vise ne sme da se leci lekovima koji povecavaju snagu i izdrzljivost,

beograd

pre 7 godina

novi trener bez obzira dali novak to ima da plati je alelsandar vucic..jedini koj zna sve ..najbolji..osvojio sve sto se moze osvojiti. ..nepobediv( doduse na recima)

Znanje

pre 7 godina

Od kada se taj Pepe pojavio koji kao širi pozitivnu energiju,Novak je samo nervozniji i sklon ponašanju koji nije karakterističan za njega.O vega ishrani ne mislim ništa dobro.Čovek u svojim genima nosi i biljnu i životinjsku ishranu,samo treba naći balans,Novak dok god bude aktivan sportista ne sme da bude samo vezan.Znam vezane koji su mladi i bolesni kao što znam one koji jedu crveno meso i imaju duboku starost.Novače, ti si inteligrntan i niko ne treba da ti kaže šta je dobro za tebe,ti to sam treba da osetiš sam,ne ni žena,ni trener,samo ti,ali ako si lagala...bolje se penzioniši.

navika

pre 7 godina

U svemu ovome najvise pate njegovi FANOVI!!! Nadam se da Nole misli o njima... kao njegov navijac lakse bi mi bilo da kaze " e dosta ljudi,ne mogu vise" nego da nas mrcvari ovako..nadam se da ce 2017. explodirati i biti onaj stari..

bbr

pre 7 godina

zvezdasdosmrti@...e moj druze,nije on trebao nju ni da zeni,to je jedan od problema,a to bi znao da znas nju,tako da kako god okrenes,kada ona bude zelela on ce ostati bez te polovine imovine,nezavisno od njegovog ponasanja.

Samo čovek

pre 7 godina

Nema nam spasa vec odavno. Vidite kad jedna psihicka gromada, jedan psihicki mozda najjaci sportista ikada moze biti izmanipulisan i kad njemu moze da se "ispere" mozak, vrlo lako moze i sa ostatkom dosta labilnijeg covecanstva.

NOVACE CARE

pre 7 godina

Novaka volim, postujem, cenim ... sve najbolje o Novaku, osim, blagim recima kazem, mislim da je pogresio kada je uzeo ovog Jose Pepe Imaz. Bice mi zao da Novak, koji je najbolji u tenisu, ostane sa 12 GS a moze da uzme bar jos 5.
Pepe Jose Imaz je, obmanuo i Marka i Novaka.

Nema uspeha bez rada Novace, a meditiranje, price o ljubavi, srcima itd. su obmane, a jos i placas da te neko obmanjuje.

Neka te Bog blagoslovi i da snage da prepoznas ko te obanjuje a ko ne.

Mix

pre 7 godina

Pa nema samo Novak decu.Nije Novak kapetan duge plovidbe pa ga nema kid kuce vise od pola godine.Jelena je sa njim vodi i dete i guvernantu. Kog tenisera je iznedrio Pepe Imaz? Novakov brat imao problema pa ga u zivot vratio u normalu i zato se Novak okrenuo ovom guruu. Cini mi se da sve ove price ne piju vodu.Novak je polako ali sistematski uvucen u holistiku i vegan ishranu

Gajetano

pre 7 godina

Kada je rekao da ga prvo mesto i turniri vise toliko ne zanimaju i da ima vaznijih stvari u zivotu od tenisa, Novak je prizvao svoj pad. Da li je to plod zamora, strategije na duzi period, ili neceg sasvim treceg, pokazace vreme.

No bez obzira sta pricao, videlo se iz aviona koliko ga boli nemoc na terenu (lomljenje reketa, cepanje majice, rasprave sa sudijom). Ne pamtim da je ikada tako lose igrao kljucne poene, a ono sto mu trenutno jos fali su i fizicka sprema (ocigledno), motivacija za dalji napredak (pretpostavljam), prvi servis koji je ocigledno u velikoj krizi, a ni ritern mu u poslednje vreme ne radi kao sto smo navikli. Da mu protivnici sa servisima od 170-180kmh prave 2-3 servis vinera u svakom gemu, to ne lici na Djokovica.

I ono najvaznije: onaj ko ne napreduje, taj nazaduje.

Idemo Nole, doslo je do zasicenja, zaboravi ovaj ne bas slavni zavrsetak sezone. Psihicki se odmori, nadji motiv, jos samo par koraka fali da postanes najbolji ikada. IDEMO MAJSTORE!

Pozdrav,

Eggy

pre 7 godina

Ko je Pepe Imas? Pa, neko koga nema na zvanicnom sajtu ATP ni u bazi bivsih igraca ni trenera ( mozete naci npr. Vemica kao trenrta Brajana). a neki se ovde naljute kada Rusedski ili Fereira komentarisu, kao ko su pa oni....

Nemce opet nešto svrbi, a...

pre 7 godina

Izvinjavam se, mnogo se izvinjavam - pa zar nije upravo Novak Đoković izvukao ovog Nemca sa margina nemačke žute štampe. I, debelo ga plaćao.
Za uzvrat, eto ti isti Nemci (koji su godinama pljuvali i omalovažavali BORISA Bekera), sad opet imaju zadovoljstvo da pljuckaju po nekom Srbinu. Kao da je to nešto novo.
Uostalom, Novak Đoković je plaćao usluge nemačkom treneru.
Sutra će da plaća usluge nekom drugom treneru, za svoje novce, a verujem da bi mnogima bila čast.

Mars Tenis

pre 7 godina

Daj nek se svi malo opuste, smire. Promena je tu i Nole je dovoljno iskusan i inteligentan i sam zna najbolje sta mu je potrebno. I ako to dobije od Imaza na neobicajni nacin, onda to ne mora biti lose. Ako mu Imaz vise pomaze da nadje novu motivaciju i ciljeve a Beker manje, onda ne vidim neki problem u tome. Srecno Nole!

Bora

pre 7 godina

Vrlo prosto, blisko buduće vreme će reći i objasniti sve.I nama i Noletu.Sledeći trener će raščistiti situaciju u vezi onog guru-srculenceta.Da li mislite da će bilo ko da dođe da trenira Novaka, objašnjavjući mu da jednostavno mora na terenu biti ZVER a ne pufnasta cica-masa, dok mu onaj smirella-espana govori suprotno?Neće, jer će taj sledeći trener imati još teži zadatak o Bekera.A niko ne voli da bude u gubitničkom timu.Druga solucija je da uzme nekog kvazi-trenera, nekog poput Pepea kome je najveći uspeh ulazak u prvih 200 i učestvovanje na većem turniru.Onda, ćao-zdravo, Nole.Sledeća godina razrešava.

Cole

pre 7 godina

Koga god da dovede, a nekog pajsera
sigurno neće, jedno je sigurno, neće
biti suza u očima njegovog trenera
kao što je bilo u Bekerovim očima.
E sad, dolazimo do paradoksa, a to je
da Novak traži ljubav..., a po meni,
je tu ljubav baš oterao od sebe, tako da
će bilo koji trener koju bude došao mehanički
da radi, bez ljubavi, emocija... koje Novak
očajnički želi.

P.S.
Novače srećno u nastavku karijere.

Mobi Soul

pre 7 godina

Mene ovo veoma podseća na sudbinu Bitlsa koji su na svom vrhuncu takodje otišli u neku drugu dimenziju - kod Maharišija u meditaciju. Prvo su prestali da sviraju uživo jer je postalo neizdrživo a zatim su snimili najbolji album rokenrola do tada... i onda su izašli iz muzike, i nisu uspeli da nadju način da se uspešno vrate. Daj bože da Novak nadje taj put.

Petar®

pre 7 godina

Uzalud menja trenere dok ne promeni glavu.

Prosto, bio je na vrhu, istinski na vrhu, kad je moralno slomio jednog Nadala, najupornijeg sportistu ikada, oterao Federera u penziju, i ušao u glavu smotanom Mareju.
Ostali su bili lak plen za njega. U takvoj poziciji mogao je da je istinski dao sve od sebe da osvoji kalendarski slem i da dominira još 2, 3 godine, uz naravno posvećenost i veliki rad.

On je sve to odbacio, Bekera je sad odbacio, doveo je neke sumljive likove u tim, počeo da se jako čudno ponaša, posvetio se nekoj neprirodnoj filozofiji života, okrenuo leđa stvarnosti, i zbog toga će upropastiti svoju karijeru.
Kad bude bio sede kose na samrti kajaće se zbog ovih odluka koje je doneo u poslednjih pola godine.
Nadam se da će ipak da se OTREZNI, i da će ako u njemu ima još nagona, strasti i ljubavi prema tenisu i sportu i gladijatorskoj borbi, uspeti da ostvari ono za šta je rođen - da bude najbolji teniser svih vremena; sve je dakle samo na njemu!

Radoznala

pre 7 godina

Svašta nešto je ovde napisano o Pepeu. No nigde ne videsmo ima li taj Španac (katolik sto posto) porodicu - ženu, decu?
Takođe bi bilo interesantno da nam kažete nešto i o trećem sinu Srđana Đokovića, da li je dobro.
Znate Srbi su veoma privrženi porodici. Verujem da je Novak i užoj i široj familiji pomagao bez zadrške, no da nije mogao da natera svoju mlađu braću da se osamostale, da budu svoji.
E, tu je ta slovenska duša u pitanju. Nametnu ti krivicu jer ti je, recimo, sestra otišla u demokratsku Holandiju da radi u izlogu...
Toga nema na zapadu, mislim te ljubavi bez repova.
Tamo decu viđaš samo za Dan zahvalnosti, Dan mrtvih ili za katolički Božić. U međuvremenu...

Stefannnn18

pre 7 godina

Daleko bilo vise sa ovim temama. Ne znam za vas, ali ja jedva cekam start sledece sezone, bas imam zelju da vidim ko ce se boriti za trofeje u zavrsnicama turnira. Po svemu sudeci, vece sanse imaju Nadal i Federer od Djokovica da se vrate na stare staze, samo zbog toga sto zele da se vrate i osvajaju turnire, imaju zelju, Novak je bas ocigledno i nema, sve mu je prece. Nek radi momak sta god hoce sa svojim zivotom, ali sve ovo sto se desava deluje izuzetno neukusno za jednog takvog gospodina kakav je Novak.

zvezdasdosmrti@yahoo.com

pre 7 godina

prvo, moj mail je u potpisu i za sve sto zelite da mi kazete, slobodno napisite mail...
drugi, pogledajte sliku dva zaljubljena momka, jednog u plavoj a jednog u beloj majci, i sve vam je jasno
trece, Novaku to ne treba, ali da li je ucenjen, da li je prolupao... ko ce ga znati, za sada nema snage da stane na put tom sarlatanu i gleda ga kako se smeje sa Markom i sa Jelenom a Nole na terenu sve nervozniji... nemoj posle da se cudite ako mu prekipi pa na pogresan nacin i na pogresnom mestu iskali bes, pa ga to kosta pola imovine....

ajde

pre 7 godina

Kakva greška, ne mora doveka biti sa Bekerom. Možda dođe bolji trener. Uostalom ima Vajdu, važnijeg od Bekera.

Najbitnije je da Novak ponovo vredno trenira, da ponovo želi da osvaja trofeje.

srle

pre 7 godina

Ko smo mi da Novaku određujemo šta da radi? Posvetio je život sportu, vreme je da i on živi malo, nije mašina koja stalno pobeđuje. Osvojio je sve, a neki njegovi takozvani navijači ne umeju da cene taj uspeh. Kad je doveo Bekera nije valjalo, bilo mnogo kritika? Isto se sada ponavlja. Što se mene tiče, neka uzme samo još taj Sinsinati i nemamo pravo da Novaka kritikujemo, osvetlao je obraz ove zemlje. Uvek uz Novaka Đokovića i bezuslovna podrška za njega.

Mobi Soul

pre 7 godina

Mene ovo veoma podseća na sudbinu Bitlsa koji su na svom vrhuncu takodje otišli u neku drugu dimenziju - kod Maharišija u meditaciju. Prvo su prestali da sviraju uživo jer je postalo neizdrživo a zatim su snimili najbolji album rokenrola do tada... i onda su izašli iz muzike, i nisu uspeli da nadju način da se uspešno vrate. Daj bože da Novak nadje taj put.

Mobi Soul

pre 7 godina

Mene ovo veoma podseća na sudbinu Bitlsa koji su na svom vrhuncu takodje otišli u neku drugu dimenziju - kod Maharišija u meditaciju. Prvo su prestali da sviraju uživo jer je postalo neizdrživo a zatim su snimili najbolji album rokenrola do tada... i onda su izašli iz muzike, i nisu uspeli da nadju način da se uspešno vrate. Daj bože da Novak nadje taj put.

Ja

pre 7 godina

Jel neko primetio (preveliku) sličnost između imaza i Marka?
(dovoljno je samo pogledati ovu sliku)
Mislim da je ovaj potonji zbog toga toliko privržen imazu.

Što se tiče Novaka, šta je tu je.
Da je mogao mnogo više jeste, ali s druge strane sve što se dešavalo na terenu (setimo se samo scene kada 20 000 duša na US openu navija protiv njega) moralo je ostaviti psihološkog efekta kad tad.
Sigurno je da Novaku (kao i svim egoistima uostalom) hvali ljubavi (od porodice, publike, saigrača itd) i zbog toga pati.
Suma sumarum: 12 slemova je sasvim ok.

nebitan lik

pre 7 godina

e bas me z. i za nola,njegovog brata ,njegovog ili vec cijeg spanskog frajera ,gurua ili vec sta je i lupanje loptice .Oni su puni love i nije ni cudo sto im je mozak malko otisao u 3D

Blizanac,ljubitelj lepih žena

pre 7 godina

Ono što je krasilo Novaka jeste da na kraju uvek uradi pravu stvar.Blizanac,svestran,ljubitelj lepih žena,emotivac...kako god odluči bili smo i bićemo ponosni na sve što je uradio...a ako nešto mrzim to je rutina,tako da ga potpuno razumem...

из угла

pre 7 godina

То што је сад на другом месту је одлична мотивација. Има циљ и неког да се надмеће, као пре са Рафом и Федерком. То је процес, а Новакова вештина није у питању. Кад је на врхунцу стварно је непобедив.

Dule Dabić Gluvaja, selo Gornja Suvaja

pre 7 godina

Ako je Nole sretan, ja još više. Toliko dobrog nam je doneo do sad, ljudi, jel ste to zaboravili?! Nek ne osvoji nijedan turnir više, ostaje One and Only...

Napred Nole.

Cole

pre 7 godina

Koga god da dovede, a nekog pajsera
sigurno neće, jedno je sigurno, neće
biti suza u očima njegovog trenera
kao što je bilo u Bekerovim očima.
E sad, dolazimo do paradoksa, a to je
da Novak traži ljubav..., a po meni,
je tu ljubav baš oterao od sebe, tako da
će bilo koji trener koju bude došao mehanički
da radi, bez ljubavi, emocija... koje Novak
očajnički želi.

P.S.
Novače srećno u nastavku karijere.

Gajetano

pre 7 godina

Kada je rekao da ga prvo mesto i turniri vise toliko ne zanimaju i da ima vaznijih stvari u zivotu od tenisa, Novak je prizvao svoj pad. Da li je to plod zamora, strategije na duzi period, ili neceg sasvim treceg, pokazace vreme.

No bez obzira sta pricao, videlo se iz aviona koliko ga boli nemoc na terenu (lomljenje reketa, cepanje majice, rasprave sa sudijom). Ne pamtim da je ikada tako lose igrao kljucne poene, a ono sto mu trenutno jos fali su i fizicka sprema (ocigledno), motivacija za dalji napredak (pretpostavljam), prvi servis koji je ocigledno u velikoj krizi, a ni ritern mu u poslednje vreme ne radi kao sto smo navikli. Da mu protivnici sa servisima od 170-180kmh prave 2-3 servis vinera u svakom gemu, to ne lici na Djokovica.

I ono najvaznije: onaj ko ne napreduje, taj nazaduje.

Idemo Nole, doslo je do zasicenja, zaboravi ovaj ne bas slavni zavrsetak sezone. Psihicki se odmori, nadji motiv, jos samo par koraka fali da postanes najbolji ikada. IDEMO MAJSTORE!

Pozdrav,

Mix

pre 7 godina

Pa nema samo Novak decu.Nije Novak kapetan duge plovidbe pa ga nema kid kuce vise od pola godine.Jelena je sa njim vodi i dete i guvernantu. Kog tenisera je iznedrio Pepe Imaz? Novakov brat imao problema pa ga u zivot vratio u normalu i zato se Novak okrenuo ovom guruu. Cini mi se da sve ove price ne piju vodu.Novak je polako ali sistematski uvucen u holistiku i vegan ishranu

Petar®

pre 7 godina

Uzalud menja trenere dok ne promeni glavu.

Prosto, bio je na vrhu, istinski na vrhu, kad je moralno slomio jednog Nadala, najupornijeg sportistu ikada, oterao Federera u penziju, i ušao u glavu smotanom Mareju.
Ostali su bili lak plen za njega. U takvoj poziciji mogao je da je istinski dao sve od sebe da osvoji kalendarski slem i da dominira još 2, 3 godine, uz naravno posvećenost i veliki rad.

On je sve to odbacio, Bekera je sad odbacio, doveo je neke sumljive likove u tim, počeo da se jako čudno ponaša, posvetio se nekoj neprirodnoj filozofiji života, okrenuo leđa stvarnosti, i zbog toga će upropastiti svoju karijeru.
Kad bude bio sede kose na samrti kajaće se zbog ovih odluka koje je doneo u poslednjih pola godine.
Nadam se da će ipak da se OTREZNI, i da će ako u njemu ima još nagona, strasti i ljubavi prema tenisu i sportu i gladijatorskoj borbi, uspeti da ostvari ono za šta je rođen - da bude najbolji teniser svih vremena; sve je dakle samo na njemu!

zvezdasdosmrti@yahoo.com

pre 7 godina

prvo, moj mail je u potpisu i za sve sto zelite da mi kazete, slobodno napisite mail...
drugi, pogledajte sliku dva zaljubljena momka, jednog u plavoj a jednog u beloj majci, i sve vam je jasno
trece, Novaku to ne treba, ali da li je ucenjen, da li je prolupao... ko ce ga znati, za sada nema snage da stane na put tom sarlatanu i gleda ga kako se smeje sa Markom i sa Jelenom a Nole na terenu sve nervozniji... nemoj posle da se cudite ako mu prekipi pa na pogresan nacin i na pogresnom mestu iskali bes, pa ga to kosta pola imovine....

istine radi

pre 7 godina

Covek koji se cele karijere borio protiv publike ne moze podrsku da dobije ni kod kuce... a toliko ih prozivasmo. Vilander je bebica naspram hejtera u rodjenoj mu zenlji koju je onoliko promovisao. koliko smo loshi. Sto se tenisa tice, trening.

mup

pre 7 godina

Bregzit je prosao zato sto cela britanska vlada, kraljica, MI 6, nista drugo ne rade i ne planiraju osim kako da sruse Novaka i na njegovo mesto instaliraju Mareja. Sve su pokusali sto se ige tice i nista mu nisu mogli, ali su nasli slabu tacku, to jest dve. Zenu i brata. Zena je umislila da je dzet set i sa tim humanitarnim radom i veganskom ishranom je uzdrmala Novakovo samopouzdanje i metabolizam, jer ne moze buldozer da radi na kabezu. Brat je tanak i slab sa nervima, jer se od njega mnogo ocekivalo, a nije uradio nista. Pao je u depresiju i ovaj Imaz mu je navodno pomogao. Novak, koji bi sve ucinio za porodicu je pristao da udje u taj luzerski program, vise da bi ohrabrio brata i pomogao mu da se izvuce iz problema. Njemu ovaj folirant ne treba i ako ga se ne otrese karijera mu je pri kraju. Svejedno, ucinio je vec i previse i ja mu se zahvaljujem na svim radostima koje mi je doneo.

Samo čovek

pre 7 godina

Nema nam spasa vec odavno. Vidite kad jedna psihicka gromada, jedan psihicki mozda najjaci sportista ikada moze biti izmanipulisan i kad njemu moze da se "ispere" mozak, vrlo lako moze i sa ostatkom dosta labilnijeg covecanstva.

nebitan lik

pre 7 godina

e bas me z. i za nola,njegovog brata ,njegovog ili vec cijeg spanskog frajera ,gurua ili vec sta je i lupanje loptice .Oni su puni love i nije ni cudo sto im je mozak malko otisao u 3D

Eggy

pre 7 godina

Ko je Pepe Imas? Pa, neko koga nema na zvanicnom sajtu ATP ni u bazi bivsih igraca ni trenera ( mozete naci npr. Vemica kao trenrta Brajana). a neki se ovde naljute kada Rusedski ili Fereira komentarisu, kao ko su pa oni....

zoran

pre 7 godina

Nema nam spasa vec odavno. Vidite kad jedna psihicka gromada, jedan psihicki mozda najjaci sportista ikada moze biti izmanipulisan i kad njemu moze da se "ispere" mozak, vrlo lako moze i sa ostatkom dosta labilnijeg covecanstva.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Samo čovek, 7. decembar 2016 18:03)

Novak psihicka gromada..?? Da li ti znas sta je to uopste..?
Novak je upravo upao u zamku gde su ga drugi ubedili da je psihicka gromada, a on to nikada nije bio, niti ce biti. Sasvim prosecan psiholoski sklop, a to se vidi po njegovom ponasanju veoma jasno. Covek koji zeli da se svima dopadne ima ozbiljan problem, a to sada lagano izlazi na povrsinu.
Smejali ste se NAdali, jer decko ne krije svoj psiholoski izazov, a sada kada Novakov problem lagano s epomalja (mada je bilo odavno ocigledno) traze se razlozi u Bekeru, zasicenju i ko zna cemu.
Ovaj Pepe ne moze da mu pomogne, niti Novak moze da se bavi meditacijom. Da bi Bice bilo u stanju meditacije osoba mora da bude u izuzetnom balansu koji se postize dugotrajnim radom. Nole je svetlosnim godinama udaljen od takvog stanja. Nije meditacija zmurenje ocima i pricanje bajki.
Njemu svako dobro i njegovoj familiji, ali treba da potrazi strucnu pomoc.

pateticno

pre 7 godina

Pa nije novak jedini koji ima dete i želi više vremena da provodi sa njim. Moj otac rinta po ceo dan da bi othranio porodicu i ne skraćuje radno vreme da bi proveo više vremena sa mnom (Novak manje trenira da bi proveo više vremena sa porodicom). Takvo razmišljanje ne priznajem. Nakon završetka karijere provodićeš sate i sate sa porodicom i nemoj da ubrzavaš svoju
penziju. Saberi se i polazak na trening!

urke

pre 7 godina

Covek ima 100 miliona na računu, desetine miliona ga čekaju, osvojio je sve, kakav li je to osećaj ne mogu znati ali mora da je poseban, deluje mi kao da je mogao nastaviti bez preterane filozofije ali svako je osoba za sebe.

Bora

pre 7 godina

Vrlo prosto, blisko buduće vreme će reći i objasniti sve.I nama i Noletu.Sledeći trener će raščistiti situaciju u vezi onog guru-srculenceta.Da li mislite da će bilo ko da dođe da trenira Novaka, objašnjavjući mu da jednostavno mora na terenu biti ZVER a ne pufnasta cica-masa, dok mu onaj smirella-espana govori suprotno?Neće, jer će taj sledeći trener imati još teži zadatak o Bekera.A niko ne voli da bude u gubitničkom timu.Druga solucija je da uzme nekog kvazi-trenera, nekog poput Pepea kome je najveći uspeh ulazak u prvih 200 i učestvovanje na većem turniru.Onda, ćao-zdravo, Nole.Sledeća godina razrešava.

Vaše Ime

pre 7 godina

90% ljudi je imalo neke imaginacije posle Vimbldona kako je sve OK sa Novakom i kako je to zbog toga i toga... NIKO da napiše stručni komentar još tada kako je Novak posrnuo, promenio se, kako je malodušan, kako ne trenira dovoljno.
Umesto toga dobili smo izraz ''mentalno ispražnjen''...
Tek sada su se i najveći Nolobotovi otreznili i polako i oni kritikuju ponašanje i promenu Novaka;
- ali kasno! A Novak je upravo ogledalo našeg mentaliteta.
Ma koliko bio prvi, najbolji, ne može da sakrije svoju dušu.
Psuje, dernja se, nervira se; pare su mu i te kako udarile u glavu.
Prokockao je mnogo šansi do danas da bude najbolji svih vremena.
Kao i svi Srbi, brzo se zadovolji uspehom koji je tek krenuo da raste.
Uplaši se velikih gotovo neopisivih dostignuća, i izabere da ide linijom manjeg otpora.

A zaista nema tu matematike i filozofije. Ako želiš da budeš najbolji, zaboravi na sreću, religiju, neke moralne doktrine; i samo radi, treniraj, znoji se i gini na terenu i to baš onda kad si prvi i nedodirljiv!
To je cela poenta i ceo smisao. Ili ostavljaš svoju dušu na terenu i van njega, i za uzvrat dostižeš ono nezamislivo! Ili se predaš i kažeš - dpsta mi je, zadovoljan sam, hoću da uživam u životu već sad...

To je sve.

Oprasivac

pre 7 godina

Samim tim sto je Beker postavio ultimatum, ako je zaista tako bilo, velika je stvar. Znaci da djokovic hoce Imazovim metodama(citaj bez krvi i znoja) da dostize velike rezultate, a Beker hoce vise rada na terenu.

Mobi Soul

pre 7 godina

Mene ovo veoma podseća na sudbinu Bitlsa koji su na svom vrhuncu takodje otišli u neku drugu dimenziju - kod Maharišija u meditaciju. Prvo su prestali da sviraju uživo jer je postalo neizdrživo a zatim su snimili najbolji album rokenrola do tada... i onda su izašli iz muzike, i nisu uspeli da nadju način da se uspešno vrate. Daj bože da Novak nadje taj put.

Radoznala

pre 7 godina

Svašta nešto je ovde napisano o Pepeu. No nigde ne videsmo ima li taj Španac (katolik sto posto) porodicu - ženu, decu?
Takođe bi bilo interesantno da nam kažete nešto i o trećem sinu Srđana Đokovića, da li je dobro.
Znate Srbi su veoma privrženi porodici. Verujem da je Novak i užoj i široj familiji pomagao bez zadrške, no da nije mogao da natera svoju mlađu braću da se osamostale, da budu svoji.
E, tu je ta slovenska duša u pitanju. Nametnu ti krivicu jer ti je, recimo, sestra otišla u demokratsku Holandiju da radi u izlogu...
Toga nema na zapadu, mislim te ljubavi bez repova.
Tamo decu viđaš samo za Dan zahvalnosti, Dan mrtvih ili za katolički Božić. U međuvremenu...

Madjija

pre 7 godina

Sve se da razumeti, ali narav Srba, tu prestaje svaka logika... Sve znaju, sve vide, sve cuju, sve mogu. Gledaj malo u svoju avliju Srbine pa ces mozda i ti voleti i siriti mir. Mozda?

Paznja

pre 7 godina

Po vama je hejter svako ko alarmantno upozorava coveka koji srlja u ambis. To rade oni koji ga vole.
Kome je svejedno, ko ne vidi dalje od svog nosa ili ko je protiv Noleta on ce ga tapsati po ramenu sta god da uradi i gde god da krene, pa makar to bila propast.
Osvestite se ljudi, uvek je bolja kritika od uzdizanja u nebesa i pumpanja glave neprestanim laskanjem. Ua za licemerje.

Zoran

pre 7 godina

Za manje od dva meseca je Melburn. Tamo će sve doći na svoje ili neće doći na svoje. Ostaje nam da samo strpljivo sačekamo i da vidimo.

A što se lečenja depresije tiče, nisam psihijatar ali preporučujem "Lexilium". Pouzdano pomaže. Pepe-rminti i gmazovi teško da će poboljšati stvar.

NOVACE CARE

pre 7 godina

Novaka volim, postujem, cenim ... sve najbolje o Novaku, osim, blagim recima kazem, mislim da je pogresio kada je uzeo ovog Jose Pepe Imaz. Bice mi zao da Novak, koji je najbolji u tenisu, ostane sa 12 GS a moze da uzme bar jos 5.
Pepe Jose Imaz je, obmanuo i Marka i Novaka.

Nema uspeha bez rada Novace, a meditiranje, price o ljubavi, srcima itd. su obmane, a jos i placas da te neko obmanjuje.

Neka te Bog blagoslovi i da snage da prepoznas ko te obanjuje a ko ne.

Pekar

pre 7 godina

Mi mozemo da komentarisemo sa strane da li nam se necije odluke dopadaju ili ne, ali da se javno okarakterise potez Djokovica kao greska od strane autora, priznacete da deluje pretenciozno. Sigurno da niko od nas nije upucen u sve detalje situacije, a i da jeste, samo je jedno individualno Djokovicevo iskustvo. Kao da svi mi donosimo samo ispravne logike. Pustimo coveka, nije ni on Supermen

posmatrač samo

pre 7 godina

Lično sam očekivao da će Nole nakon Roland Garosa da ode iz tenisa! Jednostavno to je to. istorija sve se ima i tačka
Kome ima on da se pravda? Srce je ostavio nebrojeno puta za Srbiju - poslednji put sam ga gledao u Pioniru, to je bilo strašno! Poslednji atom snage je ostavio, meni je bilo teško da ga gledam, mene su boleli mišići dok sam sedeo ... Nije odustao i pobedili smo.
Zato - Nole, čuvaj se i gledaj sebe i porodicu. Kada ti bude teško oni će biti pored tebe!

Stefannnn18

pre 7 godina

Daleko bilo vise sa ovim temama. Ne znam za vas, ali ja jedva cekam start sledece sezone, bas imam zelju da vidim ko ce se boriti za trofeje u zavrsnicama turnira. Po svemu sudeci, vece sanse imaju Nadal i Federer od Djokovica da se vrate na stare staze, samo zbog toga sto zele da se vrate i osvajaju turnire, imaju zelju, Novak je bas ocigledno i nema, sve mu je prece. Nek radi momak sta god hoce sa svojim zivotom, ali sve ovo sto se desava deluje izuzetno neukusno za jednog takvog gospodina kakav je Novak.

dejo

pre 7 godina

Porodica je najvaznija...na kraju mu samo to ostaje...bole ce sve vas uvo sta radi on za 10 godina a on ce zaliti sto se nije igrao sa detetom...jos vise ga postujem ako je odlucio da slusa sebe a ne "navijace". On sebi i svojoj porodici duguje vreme a ostalima nista! Ako sutra napusti tenis za mene ce biti najbolji sportista ikada. Ljudi su marva...

Izdislav

pre 7 godina

Nije on glup pa da pljune na sve sto je osvojio...pokusace ovako ako nema rezultata vraca se na stari nacin treniranja.
U stvari najbolje je na refendumu da gradjani odluce kako ce Novak trenirati i koji ce biti trener.

optimist

pre 7 godina

Spski mentalitet, prvo te obozavamo i kujemo u zvezde, a posle te pljujemo sto hoces da budes obican covek! Da li su oni koji ga optuzuju ista osvojili? Bilo koje prvo mesto bilo u cemu?

gigatrend

pre 7 godina

Kada sam, još u "slučaju" Ane Ivanović, pisao da jutro posle osvajanja RG, ne sme da se trči počasni krug oko Trijumfalne kapije ili Ajfelovog tornja, nego da se ide na trening, dobijao sam rekordni broj minusa, a radilo se upravo o očuvanju rutine. Sada je to izgleda ok napisati.

Nekima treba malo više vremena. Živeli.

Wong

pre 7 godina

Ne mogu vjerovati da su svi nasjeli na ovu priču kako je Novak preko noći postao sektaš ili se zasitio. Treba li da napomenem da Novak još od WM-a daje kontradiktorne izgovore za svoju lošu igru? Pad motivacije, povreda ona, povreda druga, pa nije mu cilj prvo mjesto (kakva smiješna izjava), pa želi uživat na terenu, pa onda implicitno ukazuje da se je upleo navodno u neku sektu.
Ajde malo razmislite, prije nego vrisnete kako je ovo "teorija zavjere". Jedina dva manje-više realna izgovora glase "Nole se je zasitio tenisa" i "Novaka je sekta izludjela". Oba izgovora imaju slab fundament. Da je istinit bilo koji od ta dva, zar ne bi bilo logično da Novak potpuno pukne na terenu? A nije se to desilo. Poslije kraha na WM-u, Novak je osvojo Kanadu, igrao finale US OPEN-a i završnog mastera, gdje je odigrao par odličnih mečeva.

Pitanje glasi - ako je Novak "zasićen" ili "zaluđen sektom", kako to da je "posustao" i "pukao" TAMAN u onoj mjeri u kojoj je dovoljno da Endi preuzme prvu poziciju? Pa sve one predaje Endiju, pa Novakova "povreda" pred kinesku turneju, pa totalno egzibicionistička igra na ovom zadnjem finalu s Endijem, gdje se je vidjelo da namjerno smanjuje gas, da bi ga premoreni Endi pobijedio.

Ljudi, ovo je ATP-ova manipulacija, svako sa gramom logike može to primijetiti. Žele lažnom konkurentnošću podići publicitet tenisu, jer nema publiciteta tu gdje jedan igrač dominira. U tu je svrhu i Beker žrtvovan pred javnošću. Potrebno je kreirati novo "rivalstvo".

n.n.

pre 7 godina

lako je bilo podrzavati Novaka kada sve ide kao u snu.
sada mu treba podrska, zasluzio ju je, ma sta god da uradi i odluci u vezi sa svojom karijerom!

FullHouse

pre 7 godina

Kada shvatite da vaša patološka želja da Novak bude najbolji ikada proističe iz potrebe da nahranite svoj ego zato što nemate čime da se ponosite u svojim životima, doći ćete do otkrića da sve vaše pljuvanje ovog Španca ili Novakove žene takođe potiče iz vaše razočaranosti što Novaka boli uvo da udovoljava vašim bolesnim željama da bude najveći ikada. On čovek traži svoju sreću, nije on mašina koja treba da uzdiže osećaj ponosa srpskog mediokriteta, on živi za nešto što njemu ima smisla. Je l ćete i svoju decu da nipodaštavate ako ne budu bila najbolja u nečemu? Alo, sebičnjaći, osvestite se!

ajde

pre 7 godina

Kakva greška, ne mora doveka biti sa Bekerom. Možda dođe bolji trener. Uostalom ima Vajdu, važnijeg od Bekera.

Najbitnije je da Novak ponovo vredno trenira, da ponovo želi da osvaja trofeje.

Banezi

pre 7 godina

Novak je posle Australijen opena 2008. mogao da se povuče kao najbolji srpski teniser svih vremena, a na kraju 2011. je mogao da se povuče kao najbolji srpski sportista svih vremena ali je čovek nastavio da dominira svetskim tenisom. Logično je da dođe do zasićenosti i manjka volje i čega god. Sutra da se povuče ostaće legenda tenisa, jedan od pet najboljih svih vremena minimum.

Z_Germans_cs

pre 7 godina

Na stranu dobar tekst koji sam upravo pročitao... ali kakvi crni dugi zagrljaji i slične gluposti. Onakav ratnik na terenu a sad dugi zagrljaji... Sa kojim ciljem će da nastavi karijeru čak i da je sada prekine njegova stvar i pravo zadužio je ovu zemlju više nego dovoljno ali ovakav pristup i zaokret... neverovatno. Žao mi je jedino što ove njegove gluposti nisu Amerima zanimljive pa da ga stave u South park već vidim epizodu : Federer ga pere posle povratka iz penzije, a on Baters i guru u dugom zagrljaju na kraju epizode u dugom zagrljaju šire ljubav. NOVAČE BRATE...DUDE.... LOL

gojimir debeljački

pre 7 godina

Nole ako si Srbin idi na Hilandar i tamo nadji svoj mir i svoju duhovnost. Okreni se pravoslavlju i ugledaj se na svoje pretke. Ako ne znaš kome se moliš postoji šansa da se ne moliš Bogu. Batali sajontologiju, holistiku, instant psihologiju, grljenje drveća, gledanje u sunce. Ti kao najveći srpski sportista svih vremena nosiš veću odgovornost od te da pobedjuješ, da budeš dobar muž i otac, humanitarac, poliglota ili šta već. Tu treba da bude tvoja snaga, ako te već svet, kome pokušavaš da se dodvoriš, nije prihvatio i procenio kako zaslužuješ, neka ti onda motiv bude da budeš srpski ratnik, koji za svaki poen gine kao da je na Kolubari ili Mojkovcu.

ElvisNs

pre 7 godina

Mislim da je Pepe jezuet, a Beker mason 32. stepena. Posvadjali su se oko toga, ko vlada Noletom, na to je prsla Jelena, i onda je Srdjan Djokovic dao Bekeru otkaz. Rasplakana Dijana, kukala je za ruznim Nemcom, ali Nole nije oklevao, rekao je samo kratko: "Odlazi Borise"... Boris je tuzno krenuo ka aeorodromu.

Runzo Objektivni

pre 7 godina

Zbog čega je ovaj potez (prekid saradnje sa Bekerom) već proglašen greškom? Hajde da sačekamo i da vidimo gde će Novak da bude posle Vimbldona. Setimo se da je 90% ljudi pljuvalo Bekera. Moj je osećaj da Imaz šteti, ali ljudi, ja nisam Novak. Možda ga čovek zaista čini srećnim. Ako mi Novakov uspeh na terenu poistovećujemo sa srećom, ne mora da znači da i Nole izjednačava ta dva. Uživajte malo u životu, kad se postigne ovoliko zaista je teško biti dalje motivisan... pa ja sam siguran, da zaradim JEDAN MILION dolara, povukao bih se iz svega što radim i živeo, za svoje pojmove, carski, do kraja života. Novak je samo od turnira zaradio 100x toliko, i ko zna još koliko, i uspeo nešto što je uz njega uradilo još nekoliko ljudi U ISTORIJI, a mnoge stvari je uspeo niko ili svega još jedan. Hajde malo da sjašemo, ovo mu dođe kao moderna varijanta spaljivanja nedužnog čoveka na lomači.

beograd

pre 7 godina

novi trener bez obzira dali novak to ima da plati je alelsandar vucic..jedini koj zna sve ..najbolji..osvojio sve sto se moze osvojiti. ..nepobediv( doduse na recima)

Dule Dabić Gluvaja, selo Gornja Suvaja

pre 7 godina

Ako je Nole sretan, ja još više. Toliko dobrog nam je doneo do sad, ljudi, jel ste to zaboravili?! Nek ne osvoji nijedan turnir više, ostaje One and Only...

Napred Nole.

LOL

pre 7 godina

VREME JE DA SE N01E PROBUDI

Zamislite gladijatora koji godinama vežba i napokon postane nepobediv a onda se pojavi neko ko tom gladijatoru kaže "moraš da se smiriš, opustiš, šalji ljubav" tako ćeš pobedjivati a onda kad se gladijator umiri, uspori, umrtvi ide završni udarac......pa svi znamo šta toreadori rade....

flash royal

pre 7 godina

Kada shvatite da vaša patološka želja da Novak bude najbolji ikada proističe iz potrebe da nahranite svoj ego zato što nemate čime da se ponosite u svojim životima, doći ćete do otkrića da sve vaše pljuvanje ovog Španca ili Novakove žene takođe potiče iz vaše razočaranosti što Novaka boli uvo da udovoljava vašim bolesnim željama da bude najveći ikada. On čovek traži svoju sreću, nije on mašina koja treba da uzdiže osećaj ponosa srpskog mediokriteta, on živi za nešto što njemu ima smisla. Je l ćete i svoju decu da nipodaštavate ako ne budu bila najbolja u nečemu? Alo, sebičnjaći, osvestite se!
(FullHouse, 07. decembar 2016 19:01)

Tvoj komentar kao da je pisao aleksandar vučić. I on na svaku kritiku krene sa filozofiranjem o tome kako je on najlepši, najpametniji i najvredniji a mi svi ostali smo niko i ništa. Istina je sasvim drugačija. Sve što si napisao ustvari si opisao sebe.

sosa

pre 7 godina

ja i dalje mislim da je Pepe diler a da je depresija nešto drugo
Žao mi je ali eto
Novaku želim stabilnost, želju i stalnost
I daga još dugo gledamo kako pobeđuje

Pedja

pre 7 godina

Sve je jasno kao dan. Teniska priča je završena. Oni koji u to sumnjaju uveriće se posle nekog vremena. Novak je izabrao onostrano. Nije on jedini slučaj. Pitanje je samo koliko daleko će otići, koliko će ga to koštati. Srbi koji su propatili i još uvek pate Novakave uspehe su doživljavali kao svoje. Bio je idol ljudima, tim je razočarenje veče. Kao sa popularnim glumcem koji je uvek idealizovan, bez mane, superheroj, pa kad saznamo da tuče ženu usledi razočarenje. I Novaka smo gledali samo na "platnu". To je samo dokaz da smo imali iskrivljenu sliku ili smo videli samo ono što smo želeli da vidimo.

Nemce opet nešto svrbi, a...

pre 7 godina

Izvinjavam se, mnogo se izvinjavam - pa zar nije upravo Novak Đoković izvukao ovog Nemca sa margina nemačke žute štampe. I, debelo ga plaćao.
Za uzvrat, eto ti isti Nemci (koji su godinama pljuvali i omalovažavali BORISA Bekera), sad opet imaju zadovoljstvo da pljuckaju po nekom Srbinu. Kao da je to nešto novo.
Uostalom, Novak Đoković je plaćao usluge nemačkom treneru.
Sutra će da plaća usluge nekom drugom treneru, za svoje novce, a verujem da bi mnogima bila čast.

Nik

pre 7 godina

Najzad je neko napisao Novakov pravi problem a to je brat Marko koji boluje od depresije. Vec sam jednom pisao da kada Novak kaze familija to nije samo Jelena i sin nego malo sire. Oni su se svi zrtvovali za njega i on to dobro zna i ceni. Novak je osvojio sve sto moze da se osvoji i vreme je bilo da se posveti familiji posebno bratu koji je u velikim problemima. Vi koji komentarisete da je kukavica, sektas i ostalo bolje se pokrite usima i proverite svoj odnos sa porodicom i pomazite bliznjem svom .

srle

pre 7 godina

Ko smo mi da Novaku određujemo šta da radi? Posvetio je život sportu, vreme je da i on živi malo, nije mašina koja stalno pobeđuje. Osvojio je sve, a neki njegovi takozvani navijači ne umeju da cene taj uspeh. Kad je doveo Bekera nije valjalo, bilo mnogo kritika? Isto se sada ponavlja. Što se mene tiče, neka uzme samo još taj Sinsinati i nemamo pravo da Novaka kritikujemo, osvetlao je obraz ove zemlje. Uvek uz Novaka Đokovića i bezuslovna podrška za njega.

NegoŠta

pre 7 godina

Što volim sve ove likove koji Ga pljuju i kritikuju, i znaju šta i kako je trebao da uradi...alo, Novak je napravio nešto što niko nije, i ostace zabeležen kao jedan od najvećih, jedan od trojice, i jedan koji ima najbolji međusobni skor među tom trojicom...da li je sve to dovoljno da ga smatraju najvećim, to nije bitno, i da je osvojio najviše grend slemova i da je osvojio sve masterse, opet bi našli nešto po čemu je neko drugi bolji. A, za to vreme ON i treba da uživa u plodovima, i ako je to njegova odluka da polako ostavlja reket, to je i njegovo apsolutno pravo, a ja se nadam da cu u nekoj boljoj Srbiji svojim klincima jednom pričati kako je igrao i kako je drao sve redom...

Ivan

pre 7 godina

Jedno sam siguran, a to je, nastavi li ovako kako je krenuo nakon osvajanja Rolan Garosa, neće više nikada biti ni blizu povratku na prvo mesto ATP liste, NIKADA! Ne može se poslovni odnos (a njemu je tenis posao zar ne??? Ili se možda varamo???), dakle ne može se poslovni odnos mešati sa privatnim nipošto, ako se želi uspeh na tom poslu!! Mora se biti profesionalac, odgovoran, marljiv, radan, vredan profesionalac!! Ne može se meditiranjem biti na čelu ATP liste, ne može i tačka!! Zato više i nije na čelu te liste i neće ni biti dokle god mu umesto trenera sede šamani u trenerskoj loži...Ja sam veliki njegov fan ali ovako ne ide, nastavi li ovako ispašće ne samo iz top 10 naredne godine nego i iz top 20! Biće srećan ako na kraju sledeće godine bude i u top 50 sa ovakvim NEODGOVORNIM pristupom svom poslu! Da sledeće godine odbrani nenormalno veliki broj poena koji je svojim trudom (bez medijuma i vračeva) osvojio u prvoj polovini ove godine, NEMA ŠANSE ne vrati li se ozbiljnom radu sa ozbiljnim ljudima....

Ja

pre 7 godina

Jel neko primetio (preveliku) sličnost između imaza i Marka?
(dovoljno je samo pogledati ovu sliku)
Mislim da je ovaj potonji zbog toga toliko privržen imazu.

Što se tiče Novaka, šta je tu je.
Da je mogao mnogo više jeste, ali s druge strane sve što se dešavalo na terenu (setimo se samo scene kada 20 000 duša na US openu navija protiv njega) moralo je ostaviti psihološkog efekta kad tad.
Sigurno je da Novaku (kao i svim egoistima uostalom) hvali ljubavi (od porodice, publike, saigrača itd) i zbog toga pati.
Suma sumarum: 12 slemova je sasvim ok.

bili andol

pre 7 godina

@n.n.
ne suprotno,sada mu treba kritika da shvati da nije Bog i da se malo spusti na zemlju,u onom cuvenom Srdjanovom intervjuu gde je covek ponizio sve Novakove konkurente kao i ostale srpske sportiste se vidi sta Novak misli o drugima ali ne sme da kaze,opsednutost sopstvenom slikom gospodina savrsenog u javnosti je potisnula glad za pobedama i otuda psiholozi,gurui,u sustini njegova stvar i ako se sutra povuce ali ako se kritikuje i jedan Sale Djordjevic onda kada i nema potrebe za tim moze vala i Djokovic

Valderama

pre 7 godina

Niko ne moze da me ubedi da je odlazak Bekera zbog losijih rezultata u zadnjih 6 meseci.Pa taj tim je osvojio 6GS i ne znam tacno ali jedno 15- ak mastersta za 2.5 godine.Ocigledno da je doslo do raskola van teniskog terena, a sigurno znacajnu ulogui ma Pepe Imaz.

Red

pre 7 godina

Neka priča ko šta hoće ali karijera nike zaokružena ,niniz bliza.Biti tako blizu ,dedinog rekorda,a ne ciniti ništa da se so njega i stigne je u najmanju ruku,ludost.
Proći će mnogo godina pa da se opet nekome ukaže ,takva prilika.Zaista ,šteta.
Imaš je osetio keš i tu je zbog istoga.

mika

pre 7 godina

rano je poceo da jede zrnevlje da bi dugo ziveo, da misli na porodicu imao, bi jos dvoje-troje dece, da ima stefan s kime da se ugra, a ne da familija glumi decu na ridjendanu! zenin i njen guru ce ga upropastiti s njegovim dopustenjem.

Mix

pre 7 godina

Sumnjam da bi mene moja zena pi cenu ljubavi naterala da prihvatim vegan ishranu.Nisu mogli doktori da me odvrate od alkhola.Nisam pijanac ali volim drustvo i alkohol u drustvu..Slusajuci Obradovica i citajuci Bekera dolazim do zakjucka da je promenio nacin zivota.Na vrhuncu karijere.Cist idiotluk.Mogao je jid dve tri godine vrhunski da kaze zbogom a onda neka ide u budisticke hramove trazi nebeski mir i neka jede kao kokoska. Jos nesto mi je postalo cudno.Ono njegovo pozdravljanje publike.Ne bih rekao da je davanje srca publici

Raymond

pre 7 godina

Ja sam rešio, Nole ima moju podršku sve dok ne vidim onog tipa u njegovom boksu! Tada menjam kanal!
(mike, 7. decembar 2016 17:20)

Ja se vise bojim onog bizarnog davanja srca publici. Tu moram zaista da okrenem glavu, a ton da stavim na MUTE. Tako, njegovi porazi nemaju samo lose strane. Bar se ne blamira i glupira kad izgubi.

lencuga

pre 7 godina

kako li se samo sprdaju Federer,Marej,Nadal i ostali zbog guru majstora,mogu tek da zamislim.Nema coveka koji od para i moci ne poblesavi,ima ih kolko hoces

Sky

pre 7 godina

Trenirao sam tenis neko vreme, odlucio sam da se posvetim skoli i prestao sam, a i preskupo je za nase standarde.
Ono sto me trener naucio, voleo bih da i Djokovic pokusa da razume.
Ne menjaj igru kojom pobedjujes.

Maja

pre 7 godina

Oproštajni tekst za šampiona. Dok je vlada baš je vladao. Neka mu je sa srećom u novim životnim iskušenjima. A biće mu žao kad jednog dana shvati šta je još ispustio.

LondonCalling

pre 7 godina

Ljudi...odvratni ste!
Koliko poganih komentara, ne verujem...a do nedavno ste ga velicali, dizali u zvezde.
Bljutavi ste do bola! Ovo je jedan od dokaza koliko je Srbija posrnula.
A do pre nekoliko godina sam toliko bio ponosan na svoju zemlju, pogotovo na moj divni narod...
Sada me je samo sramota, nemam vise na cega da budem ponosan...tuzno
Ajd' zbogom...

Mobi Soul

pre 7 godina

Mene ovo veoma podseća na sudbinu Bitlsa koji su na svom vrhuncu takodje otišli u neku drugu dimenziju - kod Maharišija u meditaciju. Prvo su prestali da sviraju uživo jer je postalo neizdrživo a zatim su snimili najbolji album rokenrola do tada... i onda su izašli iz muzike, i nisu uspeli da nadju način da se uspešno vrate. Daj bože da Novak nadje taj put.

Amater

pre 7 godina

U svakom sportu gde se vrti veliki novac ima namestanja i to sa vrha.

Pogledajte primere u drugim sportovima:
Formula 1 - sumaher kojeg su bukvalno naterali da se penzionise a sada glumataju svake godine i postavljaju nekog novog prvaka
Fudbal - Svetska prvenstva su komedija. Brzail sa ronaldom gubi u Francuskoj u finalu i sl.
Svi Americki profesionalni sportovi. Uvek mora neki drugi grad i tim da bude prvak kako bi se odrzavalo dovoljno interesovanje lokalnih navijaca koji kupuju karte i sve ostalo i koji prakticno i donose novac savezima. NFL, MBL, NBA, NHL i sl.

Ovde je jasno da kada bi Novak pobedjivao sledecih 5 godina sve niko sem Srba ne bi gledao tenis a to ne donosi novac ATPu pa je logicno da se napravi vestacko rivalstvo izmedju Novaka i Mareja. Tuzno je sto se time direktno degradira kvalitet tenisa bas kao i svih drugih sportova a ko sto je Duci simonovic rekao. Gde god je novac umesan u sport tu ima malo sporta i postene borbe.

Zao mi je sto cu ovim razocarati vecinu navijaca svih navedenih i ne navedenih sportova ali ovo je tuzna realnost sporta.

krakaka

pre 7 godina

Ko nikad nije zagrlio drvo , ne zna kakav je to osecaj.Svakog jutra kad krenem na posao , zagrlim staru Brezu ispred moje zgrade, verujte , nista mi nije tesko tog dana da uradim.Komsije pricaju da sam otkacio a ja se samo smeskam i kazem-sve vas mnogo volim prijatelji komsije.

из угла

pre 7 godina

Nole ne obaziri se na ove naše budale. Kokošija pamet. Trećeg januara stavljam pare da si prvi na kraju sezone i uživanje do kraja godine. Tvoj vrhunski tenis je nepobediv. Uživaj na tom nivou i opušteno.

čega se pametan stidi, time se budala diči

pre 7 godina

Ateista sam tim se dicim to ne moze biti svak...nisu svi Srbi Pravoslavci sedi jedan!
(AhtungDihtung, 07. decembar 2016 17:35)

U pravu si, ima i vas komunjara.

Mobi Soul

pre 7 godina

Mene ovo veoma podseća na sudbinu Bitlsa koji su na svom vrhuncu takodje otišli u neku drugu dimenziju - kod Maharišija u meditaciju. Prvo su prestali da sviraju uživo jer je postalo neizdrživo a zatim su snimili najbolji album rokenrola do tada... i onda su izašli iz muzike, i nisu uspeli da nadju način da se uspešno vrate. Daj bože da Novak nadje taj put.

BeKo

pre 7 godina

“Nacionalizam je, pre svega paranoja. Kolektivna i pojedinačna paranoja.”

Danilo Kiš

Samo još nisam siguran šta je uzrok a šta posledica.

oglo

pre 7 godina

debelo se novak preracuno. mislio je da nadje zlatnu sredinu. odustane od tempa i dominacije al ostane konkurentan i u samom vrhu. al ne ide to tako. conga i jos neki su taki pa vibriraju izmedju 6 i 20 mesta. to ceka i novaka ako nastavi ovako. takodje ce u sledrcem sponzorskom ugovoru izgubiti najmanje 50 milki zbog ovog pada. a ako izborom trenera ili nekim rezultatom na ausopenu ne pokaze da mu je stalo puce i celih 100 zivi bili pa videli. mislim da on jos ne konta sta ga ceka i da se jos uvek nada toj sredini. mislim da ce tek posle rg-a svatiti gde je. e sad dal ce ktenuti da se vraca il ce otici to cemo skontati tek negde oko usopena.

rock the casbah

pre 7 godina

@LondonCalling
Ajd nadji me jedan pogan komentar majketi,vama je svaki komentar koji nije velicanje Novaka kao Boga najgore omalovazavanje,samo mi nije jasno zasto se ne javljate kada se komentarisu ostali srpski sportisti,nikada vas nema kada se ZAISTA pljuju pojedinci od Ane Ivanovic do Djordjevica,a histeriste na svaku makar i najdobronamerniju kritiku Novaka,sto samo govori da sport i ne pratite vec ste zaludjeni stvarima koje forsiraju mediji,zato i ne cudi sto biramo Vucica za premijera,koji btw,takodje ne moze da istrpi ni najmanju kritiku,ali to on zarad sebe a vi zarad prebogatog sportiste kog nikada necete ni sresti u zivotu i koga kao i vecinu u danasnjem kapitalistickom svetu briga za bilo sta osim za svoj dzep

Goran

pre 7 godina

Lokomotiva se tesko zaustavlja, a ako se zaustavi, posebno tako sto izadje iz koloseka, potreban je mnogo veci napor da se pokrene nego sto je trebao da se zaustavi. Novak ce se mnogo teze vratiti nego sto je iskliznuo.

bobo

pre 7 godina

Apelujem na redakciju B92 da pronadje negde u arhivi vesti kad je Novak potpisao sa Bekerom i da nas podseti kakva je reakcija javnosti bila tada. Ja se secam da je 90% komentatora bilo protiv toga. Da je 90% komentatora govorilo: "Novace, da li si normalan, Vajda te je doveo do vrha sa Bekerom neces dobro proci. Zasto menjas vec oproban recept?" A sad svi Bekera dizu u visine.

пастир

pre 7 godina

новак је од бекера направио тениског тренера. пре новака, он се тим послом није бавио. нешто се не сећам лоших критика на новаков рачун када је поред вајде, дао прилику бекеру, тренеру почетнику.
новак зна шта ради.

jasno ko dan

pre 7 godina

Upropasila ga zena,nabijajuci mu osecaj grize savesti, a to sve jer je ljubomorna na njegovu karijeru. Neuspesan teniser guru ce ga samo dokrajciti takodje iz ljubomore. Problem lezi u Novakovom stipsarluku. Ovde je resenje u razvodu, ali izgleda da ce on pre upropastiti sebe i karijeru nego zeni dati pola svoje imovine i lepo se razici.

Mica

pre 7 godina

Novak je vrlo uporan i tvrdoglav.To mu je pomoglo u dosadašnjoj karijeri.Otvoren je prema novim saznanjima u raznim sferama zivota,sto je i omogucilo upliv "raznih strucnjaka"iz oblasti vegeterijanstva, meditacije itd.To mu je postao stil zivota uz svrsrdnu podrsku ili nagovor supruge.Cak im je u zadnje vrijeme preuredila stan Elena Karic pobornica identicnog stila zivota.To je pokusao da prenese i na tenis uprkos svim kritikama.Samo tenis nazalost ne trpi tu filozofiju.Novace,vrati se konacno sebi i daj navijacima nadu za bolje sutra!

hexen

pre 7 godina

Nole i njegova familija redovno su isli kod tih gatara i vidovnjaka da ga kao zastite od uroka jer se na turnirima rade magijski obredi. Decko ima jaku autosugestiju i to se vidi iz aviona i to nije lose samo mora da proistekne iz rada a ne bajanja.
Ovde je problem sto familija odlucuje sta Nole moze a sta ne moze. Kao u fazonu dugujes nam jer smo te mi doveli tu gde jesi. Zalozili kucu za treninge i ostalo. Mislim da su oni doveli ovog vraca na insistiranje mame.

Jocagomboca

pre 7 godina

Wong, 100% se slazem sa tobom!!! I jos da dodam, uopste ne mislim da je Jelena kriva za bilo sta, cak mislim da Nole ima tesku narav, sto je i sam rekao par puta, on je odlucio koju ishranu ce koristiti, ne Jelena, ali i pored svega neprijatno mi je i da gledam ka Noletovom boksu kada je tamo Imas! Njegova pojava me bas uznemiri, kako je pomogao Marku, samo da tako ne pomigne i Noletu!!! Glda ga kao da ce ga progutati!!

Joc@

pre 7 godina

Sve je ovo predstava, šou...
Nole, najbolji teniser sveta, u godini 4 slema, gubi 9000 poena tek tako olako.
I na završnom masteru se nešto mnogo ne sekira zbog propuštene šanse.
Sve ovo ukazuje o čemu se radi – o najvećoj nameštaljci.
(Ako moderator propusti ovu poslednju reč, zahvaljujem mu se specijalno.)

Knez

pre 7 godina

Pa nije novak jedini koji ima dete i želi više vremena da provodi sa njim. Moj otac rinta po ceo dan da bi othranio porodicu i ne skraćuje radno vreme da bi proveo više vremena sa mnom (Novak manje trenira da bi proveo više vremena sa porodicom). Takvo razmišljanje ne priznajem. Nakon završetka karijere provodićeš sate i sate sa porodicom i nemoj da ubrzavaš svoju 
penziju. Saberi se i polazak na trening!
(pateticno, 07. decembar 2016 19:26)
A jel mozes ti da zamislis situaciju da tvoj otac ima toliko novca da ne treba da radi ni tvoj praunuk? Bole njega usi, on je jedan od najboljih tenisera svih vremena, i moze da radi sta hoce...da provodi vreme sa sinom, postane vegan, budista, ode u sektu...moze mu se, a narocito ga briga sto ti i slicni tebi nesto ne priznajete, bez vas zivot ce mu propasti.

Tata spalio Đenku

pre 7 godina

VREME JE DA SE N01E PROBUDI 

Zamislite gladijatora koji godinama vežba i napokon postane nepobediv a onda se pojavi neko ko tom gladijatoru kaže "moraš da se smiriš, opustiš, šalji ljubav" tako ćeš pobedjivati a onda kad se gladijator umiri, uspori, umrtvi ide završni udarac......pa svi znamo šta toreadori rade....
(LOL, 07. decembar 2016 20:10)

Znamo! Toreadora koji se uspava, na kraju iznesu iz arene..

bbr

pre 7 godina

zvezdasdosmrti@...e moj druze,nije on trebao nju ni da zeni,to je jedan od problema,a to bi znao da znas nju,tako da kako god okrenes,kada ona bude zelela on ce ostati bez te polovine imovine,nezavisno od njegovog ponasanja.

Mars Tenis

pre 7 godina

Daj nek se svi malo opuste, smire. Promena je tu i Nole je dovoljno iskusan i inteligentan i sam zna najbolje sta mu je potrebno. I ako to dobije od Imaza na neobicajni nacin, onda to ne mora biti lose. Ako mu Imaz vise pomaze da nadje novu motivaciju i ciljeve a Beker manje, onda ne vidim neki problem u tome. Srecno Nole!

navika

pre 7 godina

U svemu ovome najvise pate njegovi FANOVI!!! Nadam se da Nole misli o njima... kao njegov navijac lakse bi mi bilo da kaze " e dosta ljudi,ne mogu vise" nego da nas mrcvari ovako..nadam se da ce 2017. explodirati i biti onaj stari..

Neutralni posmatrac

pre 7 godina

Pomenuli ste Reja Alena, pomenuli ste Stefa Karija... Postoji razlika. Oni su odlicni, bave se tim "obicnim dosadnim stvatima", ali imaju iza sebe i saigrace. Ako im danas slabije ide, ili ne ide uopste, ici ce Kleju, ili nekome drugome. Kod individualnih sportova je drugacije. Ako Novaku ne ide, nema ko da ga vadi. Mora sam. Kasno je posle meca, kasno je pre meca. Tada mu treba pomoc.
A Novak je stvari oterao u ekstrem. Ishrana, treninzi, pa i rezultati. Sve je bilo ekstremno. Nije sebi dozvoljavao "izlete" i izuzetke. Osvojio je sve sto je mogao osim tog Oi zlata. Zasitio se. Svega. Treba mu vreme da se sabere i vrati na stare staze, ra pronadje taj motiv.
Mislim da je greska sto he otpustio Bekera. I sto tadi na gubitku tezine. Treba mu Bekerova drskost i ta snaga. Ali dobro, ko zna zasto je to dohro

Znanje

pre 7 godina

Od kada se taj Pepe pojavio koji kao širi pozitivnu energiju,Novak je samo nervozniji i sklon ponašanju koji nije karakterističan za njega.O vega ishrani ne mislim ništa dobro.Čovek u svojim genima nosi i biljnu i životinjsku ishranu,samo treba naći balans,Novak dok god bude aktivan sportista ne sme da bude samo vezan.Znam vezane koji su mladi i bolesni kao što znam one koji jedu crveno meso i imaju duboku starost.Novače, ti si inteligrntan i niko ne treba da ti kaže šta je dobro za tebe,ti to sam treba da osetiš sam,ne ni žena,ni trener,samo ti,ali ako si lagala...bolje se penzioniši.

Goran

pre 7 godina

Na zalost Novak je ovim pokazao svoj mentalitet.KUKAVICE.Imao je sve uslove da postavne najbolji igrac planete ali nije imao vise volje.Beker/Nemac čelične volje i discipline terao ga je da trenira medjutim on je izabrao nirvanu i meditaciju.Steta.Nema trenera koji moše njemu pomoći u daljem radu.Možda Australija bude nejegov zadnji veliki uspeh.Onda ocekujte pad.

Ccc

pre 7 godina

Njegova karijera, njegov zivot, njegov novac kojim placa koga hoce. Mozete da pisete vase misljenje ali ce sigurno najmanje vas da posluša. Kako bude radio, tako ce i karijera da mu se razvija. Obrni okreni to je njegova stvar. Vreme ce sve da pokaze. Onda nemojte pisati hvalospeve. Jer mnogi se okrecu kako vetar duva. Isto je bilo kada je uzeo BB za trenera. VI ne mozete da znate sta Novak zeli i planira. I delite savete jer se vama nesto ne svidja? Koga je briga za to? Novak vam je nesto duzan?

Monte

pre 7 godina

Dobro bi bilo da covjeka malo ostavite na miru, jer mu je ocigledno potreban. Srbija, zemlja sa najvecim brojem strucnjaka po glavi stanovnika + komsilukom sa malicioznim komentarima (i zeljama).

sremac

pre 7 godina

Do pre pola godine bio je jedan Jumko, sad hiljade i hiljade Jumaka. Nije Nole lice srpskog mentaliteta kako ga sad uporedjujete, jer nijedan srpski sportista nije postigao tolko kolko je Nole i verovatno tesko da ce i neko.
Srpski mentalitet je izrazen kod gotovo svih komentara, nema oprosta za jednog od najboljih tenisera svih vremena. Nije vise prvi i ajde lincujte ga. Sta ste pa vi srbi bolje zasluzili kad ne znate ni svoje da cenite. Vise bi cenili da je neki nas teniser ubo neki GS trofej nego sto je Nole porazbijao najbolje i osvoji ono sto ni oni nisu. Ali takvi smo mi, najgori.

Ana

pre 7 godina

Tvoj komentar kao da je pisao aleksandar vučić. I on na svaku kritiku krene sa filozofiranjem o tome kako je on najlepši, najpametniji i najvredniji a mi svi ostali smo niko i ništa. Istina je sasvim drugačija. Sve što si napisao ustvari si opisao sebe.
(flash royal, 7. decembar 2016 23:06)

A ne, nije tako. Vi ste se videli opisani u komentaru i zato ste osetili potrebu da vredjate.

MsK

pre 7 godina

@Istine radi
Bravo za komentar.
I dok Marija vrlo složno već proglašavaju najboljim britanskim sportistom svih vremena, mi Djokovića omalovažavamo i pljujemo zaboravljajući na brojne rekorde koje ispisao samo u ove 2 sezone;
I dok Marija brit.novinari već svrstavaju u najboljih 5 tenisera svih vremena, mi Djokoviću ne računamo već dostignutu 2.poziciju u teniskoj istoriji, jer uspeh mu priznajemo jedino ako osvoji 18 GS;
I dok Mariju već hoće da dodele titulu sera, mi po našem šampionu, da oprostiš, uglavnom ser***..
Valjda nam zato nam sve tako dobro i ide..

proxy

pre 7 godina

Alberto Tomba... covek nije znao za poraz. svi govorili da je najveci. I onda je poceo sa meditacijom i jogom...
funkcionisalo mu kratko vreme. Ko i Novaku...

Blizanac,ljubitelj lepih žena

pre 7 godina

Ono što je krasilo Novaka jeste da na kraju uvek uradi pravu stvar.Blizanac,svestran,ljubitelj lepih žena,emotivac...kako god odluči bili smo i bićemo ponosni na sve što je uradio...a ako nešto mrzim to je rutina,tako da ga potpuno razumem...

seljadin

pre 7 godina

Ako se secate OI, i lecenja sportista.....
za ovako skokovit preobrazaj,
ma ipak mislim da je Djokovic ozdravio i da vise ne sme da se leci lekovima koji povecavaju snagu i izdrzljivost,

honey bunny

pre 7 godina

Neće dovesti nikoga, završava karijeru sledeće godine. Što je najsmešnije on očekuje da se penzionišu i Nadal i Federer istovremeno sa njim.

petar-pfc

pre 7 godina

Ja mislim da je sve što se dešava povezano sa istekom sponzorskog ugovora. Kad Nole bude potpisao ugovor sa nekom "kick ass" firmom sve će biti u redu. Ne sekiram se ja za njega. Napred Nole !!!

zigot

pre 7 godina

prso je decko skroz... al ok, desi se i najboljem #ocigledno


jednoj stvari de iskreno nadam... da ce Beker biti prisutan na bozicnoj veceri kod Djokovicevih

Lalo

pre 7 godina

Ja mislim da bi Prof.Dr. Bogdan Obradović bio najbolji Novakov trener, čovek apsolutno sve zna o tenisu, osvojio je toliko toga u tenisu a i Vi ga stalno nešto zapitkujete. Jedino ne znam kakvu ulogu dodeliti Taši Ječ. u tom budućem stručnom štabu, pošto je i ona po stručnosti veoma blizu.

из угла

pre 7 godina

То што је сад на другом месту је одлична мотивација. Има циљ и неког да се надмеће, као пре са Рафом и Федерком. То је процес, а Новакова вештина није у питању. Кад је на врхунцу стварно је непобедив.

Napo Leon

pre 7 godina

beker ima doživotni ugovor sa :PUMA
novi sponzor Novaka :NIKE-Nikako nebi dozvolio da u Boksu Nike prvaka sedi neko sa Puma trenericom,tako da je prekid saradnje bio neminovan

laki78

pre 7 godina

Trenutno sve se svodi na Novakovu motivaciju koju ce imati za sledecu sezonu i mislim da je tu trener manje bitan.On je ostvaren i kompletan teniser koji u slucaju da adekvatno radi ima snagu da sledece sezone prikupi brdo titula na znacajnim turnirima i tu je trener manje bitan.Sad pitanje je koliko onima zelje za to.U svakom slucaju postujem njegovu odluku kako god da odluci.Ohrabruje cinjenica da je po mommisljenju u Londonu imao zelju i da mislim da se pripremao jako,samo nije imao dovoljno vremena da se vrati na 100% forme.

Pedja

pre 7 godina

Sve je jasno kao dan. Teniska priča je završena. Oni koji u to sumnjaju uveriće se posle nekog vremena. Novak je izabrao onostrano. Nije on jedini slučaj. Pitanje je samo koliko daleko će otići, koliko će ga to koštati. Srbi koji su propatili i još uvek pate Novakave uspehe su doživljavali kao svoje. Bio je idol ljudima, tim je razočarenje veče. Kao sa popularnim glumcem koji je uvek idealizovan, bez mane, superheroj, pa kad saznamo da tuče ženu usledi razočarenje. I Novaka smo gledali samo na "platnu". To je samo dokaz da smo imali iskrivljenu sliku ili smo videli samo ono što smo želeli da vidimo.

Lionac

pre 7 godina

Pustite coveka da zivi svoj zivot i sam odredjuje prioritete, vi cete pricati takvoj mentalnoj gromadi sta je najbolje za njega, joj srpski nebeski narode

Pedja

pre 7 godina

Sve je jasno kao dan. Teniska priča je završena. Oni koji u to sumnjaju uveriće se posle nekog vremena. Novak je izabrao onostrano. Nije on jedini slučaj. Pitanje je samo koliko daleko će otići, koliko će ga to koštati. Srbi koji su propatili i još uvek pate Novakave uspehe su doživljavali kao svoje. Bio je idol ljudima, tim je razočarenje veče. Kao sa popularnim glumcem koji je uvek idealizovan, bez mane, superheroj, pa kad saznamo da tuče ženu usledi razočarenje. I Novaka smo gledali samo na "platnu". To je samo dokaz da smo imali iskrivljenu sliku ili smo videli samo ono što smo želeli da vidimo.

Az

pre 7 godina

A prema kome to Novak ima odgovornost?! Njegov zivot, njegova karijera. Nije potpisao za neki klub pa da sudbina kluba zavisi od njegovih odluka.

Aleksandar I

pre 7 godina

U svemu ovome najvise pate njegovi FANOVI!!! Nadam se da Nole misli o njima... kao njegov navijac lakse bi mi bilo da kaze " e dosta ljudi,ne mogu vise" nego da nas mrcvari ovako..nadam se da ce 2017. explodirati i biti onaj stari..

rekao je covek da ga tenis vise ne zanima

žarko

pre 7 godina

Prvi kontakt sa Đokovićem, koji će nekoliko godina godina kasnije biti mnogo ozbiljniji i dublji, dogodio se 2013, kada je Novakov brat Marko počeo da praktikuje spomenute metode u borbi sa depresijom.

ključna rečenica.

Aleksa

pre 7 godina

Vrhunski sportisti duze traju u secanju ljudi kad osete zasicenost i neporazeni, na vrhuncu slave, kazu "sad je dosta" i povuku se iz sporta. Sa mrcvarenjem posle Rolan Garosa Novak je propustio taj trenutak. Uostalom, on ima pravo na svoj zivot i karieru, ima pravo izbora i pravo na greske. Ja sam mu zahvalan za sve sto je ucinio u tenisu i kao nas ambasador sporta. Njemu srecno,a ja se okrecem novim nadama Srbije koji se vec prepoznaju.

markonato

pre 7 godina

Novak Đokovic? jel to onaj sto je testerisao rekete po Londonu? sada je upao u trip nekog pacifizma. Kad sam video njega i zenu mu kako meditiraju, skapirao sam da ga je ona uvukla u to.

Ozbiljan

pre 7 godina

Pa Đoković je video, dok je davao popovima novac, da oni to potroše na skupi lični standard a njega ostave na cedilu da gine i da se krsti na terenu - niko nije došao na tribine da mu prisustvom da podršku, i pored ogromnog novca koji je dao, - onako kako radi sadašnji njegov duhovni savetnik. Onda se on okrenuo, opravdano, od popova i okrenuo onom koji ga uvažava kao ličnost a ne kao nekog ko ima samo lovu. Popovi su sada okrenuti onima koji, ali to je druga priča...

žarko

pre 7 godina

Prvi kontakt sa Đokovićem, koji će nekoliko godina godina kasnije biti mnogo ozbiljniji i dublji, dogodio se 2013, kada je Novakov brat Marko počeo da praktikuje spomenute metode u borbi sa depresijom.

ključna rečenica.

Tata spalio Đenku

pre 7 godina

Ateista sam tim se dicim to ne moze biti svak...nisu svi Srbi Pravoslavci sedi jedan! 
(AhtungDihtung, 07. decembar 2016 17:35) 

Ko JE Srbin, taj je pravoslavac! To je jednostavno neodvojivo! E sad, to što se "svak" izjašnjava kao Srbin, to je drugo!

BOT92

pre 7 godina

“Nacionalizam je, pre svega paranoja. Kolektivna i pojedinačna paranoja.”

Danilo Kiš

Samo još nisam siguran šta je uzrok a šta posledica.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (BeKo, 7. decembar 2016 23:09) # Link komentara
Prvo ti nisi siguran ni sta ni gde komentarises.

Tek nakon Wimbledona 2017 se moze govoriti da li je greska ili ne

Vulin (the sine)

pre 7 godina

Nisam morao da čitam tekst do kraja a već se zapitao...ko si bre ti frajeru da imaš bilo kakvu kritičnu analizu o čoveku koji je postigao što niko nije u open eri??? Ko tebi daje za pravo i ko tebe shvata za ozbiljno...možda Vulin(verzija "the sine") jer ni takvi bolidi ne mogu da išta osim BRAVO MAJSTORE da kažu za Noleta. Ne interesuje mene šta ti misliš jer ja mislim svojom glavom.
Nole,tebra...samo ti cepaj kako ti misliš da treba jer se to pokazalo kao pravo,makar ne osvoijo ništa na dalje...barem što se mene tiče...praštam razbijene telefone na nekoliko smečeva koji su trebali da uđu...nama si dao i više nego što smo zaslužili!

.

зихи

pre 7 godina

@александар
надал није освојио много више од ђоковића, а пао је много раније. па иста су генерација, побогу.

Dule Pacov

pre 7 godina

Nije lako kad ti malo lošije krene da se svi okrenu protiv tebe. A mi smo to uradili. Ok je možda smo svi mi u pravu A Novak gresi, ali uradio je mnogo do sad a mi sa ovakvim komentarima delujemo kao da se desilo ne znam sta.

Mislim da preterujemo.

Ja vjerujem

pre 7 godina

Pa zar je moguće da od toliko komentara 95% je negativno i napada Novaka. Pa dajte ljudi, čemu tolika malodušnost, zašto nemate nimalo vjere u Novaka, svi sve znaju i govore kako bi trebalo biti.
Meni je strašno žao što je Novak doživio ovakav pad, ali uvjeren sam da će se vratiti, vjerujem u njega i u dobru i u zlu.

zarucnilist@gmail.com

pre 7 godina

Bio je najbolji vise nije sada je to Mari svako ima svoje vreme i trenutke. Nisu tu krivi Amerikanci Britanci Francuzi i Kinezi nego Novakovo vreme je proslo ako je pametan povuci ce se slavan sada.

Jumko

pre 7 godina

Pa dobro, znaci sve se svodi na to da je Nole promenio ishranu i da je zato slabasniji dok se ne navikne a pored toga nema ni odnos sa zenom, da ne bi ni to malo snage negde iscurelo. Hehe zato je bitno da mnogi koji ga kritikuju ovde imaju sex po vise puta nedeljno, ali sta ces ne moze i jare i pare. On ce to da radi kada ode u penziju. Bitno je da on nju voli, godine nece predstavljati problem!

Nemce opet nešto svrbi, a...

pre 7 godina

Izvinjavam se, mnogo se izvinjavam - pa zar nije upravo Novak Đoković izvukao ovog Nemca sa margina nemačke žute štampe. I, debelo ga plaćao.
Za uzvrat, eto ti isti Nemci (koji su godinama pljuvali i omalovažavali BORISA Bekera), sad opet imaju zadovoljstvo da pljuckaju po nekom Srbinu. Kao da je to nešto novo.
Uostalom, Novak Đoković je plaćao usluge nemačkom treneru.
Sutra će da plaća usluge nekom drugom treneru, za svoje novce, a verujem da bi mnogima bila čast.

пастир

pre 7 godina

новак је од бекера направио тениског тренера. пре новака, он се тим послом није бавио. нешто се не сећам лоших критика на новаков рачун када је поред вајде, дао прилику бекеру, тренеру почетнику.
новак зна шта ради.

gojimir debeljački

pre 7 godina

Nole ako si Srbin idi na Hilandar i tamo nadji svoj mir i svoju duhovnost. Okreni se pravoslavlju i ugledaj se na svoje pretke. Ako ne znaš kome se moliš postoji šansa da se ne moliš Bogu. Batali sajontologiju, holistiku, instant psihologiju, grljenje drveća, gledanje u sunce. Ti kao najveći srpski sportista svih vremena nosiš veću odgovornost od te da pobedjuješ, da budeš dobar muž i otac, humanitarac, poliglota ili šta već. Tu treba da bude tvoja snaga, ako te već svet, kome pokušavaš da se dodvoriš, nije prihvatio i procenio kako zaslužuješ, neka ti onda motiv bude da budeš srpski ratnik, koji za svaki poen gine kao da je na Kolubari ili Mojkovcu.

flash royal

pre 7 godina

Kada shvatite da vaša patološka želja da Novak bude najbolji ikada proističe iz potrebe da nahranite svoj ego zato što nemate čime da se ponosite u svojim životima, doći ćete do otkrića da sve vaše pljuvanje ovog Španca ili Novakove žene takođe potiče iz vaše razočaranosti što Novaka boli uvo da udovoljava vašim bolesnim željama da bude najveći ikada. On čovek traži svoju sreću, nije on mašina koja treba da uzdiže osećaj ponosa srpskog mediokriteta, on živi za nešto što njemu ima smisla. Je l ćete i svoju decu da nipodaštavate ako ne budu bila najbolja u nečemu? Alo, sebičnjaći, osvestite se!
(FullHouse, 07. decembar 2016 19:01)

Tvoj komentar kao da je pisao aleksandar vučić. I on na svaku kritiku krene sa filozofiranjem o tome kako je on najlepši, najpametniji i najvredniji a mi svi ostali smo niko i ništa. Istina je sasvim drugačija. Sve što si napisao ustvari si opisao sebe.

čega se pametan stidi, time se budala diči

pre 7 godina

Ateista sam tim se dicim to ne moze biti svak...nisu svi Srbi Pravoslavci sedi jedan!
(AhtungDihtung, 07. decembar 2016 17:35)

U pravu si, ima i vas komunjara.

zvezdasdosmrti@yahoo.com

pre 7 godina

prvo, moj mail je u potpisu i za sve sto zelite da mi kazete, slobodno napisite mail...
drugi, pogledajte sliku dva zaljubljena momka, jednog u plavoj a jednog u beloj majci, i sve vam je jasno
trece, Novaku to ne treba, ali da li je ucenjen, da li je prolupao... ko ce ga znati, za sada nema snage da stane na put tom sarlatanu i gleda ga kako se smeje sa Markom i sa Jelenom a Nole na terenu sve nervozniji... nemoj posle da se cudite ako mu prekipi pa na pogresan nacin i na pogresnom mestu iskali bes, pa ga to kosta pola imovine....

istine radi

pre 7 godina

Covek koji se cele karijere borio protiv publike ne moze podrsku da dobije ni kod kuce... a toliko ih prozivasmo. Vilander je bebica naspram hejtera u rodjenoj mu zenlji koju je onoliko promovisao. koliko smo loshi. Sto se tenisa tice, trening.

Ja

pre 7 godina

Jel neko primetio (preveliku) sličnost između imaza i Marka?
(dovoljno je samo pogledati ovu sliku)
Mislim da je ovaj potonji zbog toga toliko privržen imazu.

Što se tiče Novaka, šta je tu je.
Da je mogao mnogo više jeste, ali s druge strane sve što se dešavalo na terenu (setimo se samo scene kada 20 000 duša na US openu navija protiv njega) moralo je ostaviti psihološkog efekta kad tad.
Sigurno je da Novaku (kao i svim egoistima uostalom) hvali ljubavi (od porodice, publike, saigrača itd) i zbog toga pati.
Suma sumarum: 12 slemova je sasvim ok.

Tata spalio Đenku

pre 7 godina

Ateista sam tim se dicim to ne moze biti svak...nisu svi Srbi Pravoslavci sedi jedan! 
(AhtungDihtung, 07. decembar 2016 17:35) 

Ko JE Srbin, taj je pravoslavac! To je jednostavno neodvojivo! E sad, to što se "svak" izjašnjava kao Srbin, to je drugo!

Blizanac,ljubitelj lepih žena

pre 7 godina

Ono što je krasilo Novaka jeste da na kraju uvek uradi pravu stvar.Blizanac,svestran,ljubitelj lepih žena,emotivac...kako god odluči bili smo i bićemo ponosni na sve što je uradio...a ako nešto mrzim to je rutina,tako da ga potpuno razumem...

LondonCalling

pre 7 godina

Ljudi...odvratni ste!
Koliko poganih komentara, ne verujem...a do nedavno ste ga velicali, dizali u zvezde.
Bljutavi ste do bola! Ovo je jedan od dokaza koliko je Srbija posrnula.
A do pre nekoliko godina sam toliko bio ponosan na svoju zemlju, pogotovo na moj divni narod...
Sada me je samo sramota, nemam vise na cega da budem ponosan...tuzno
Ajd' zbogom...

hexen

pre 7 godina

Nole i njegova familija redovno su isli kod tih gatara i vidovnjaka da ga kao zastite od uroka jer se na turnirima rade magijski obredi. Decko ima jaku autosugestiju i to se vidi iz aviona i to nije lose samo mora da proistekne iz rada a ne bajanja.
Ovde je problem sto familija odlucuje sta Nole moze a sta ne moze. Kao u fazonu dugujes nam jer smo te mi doveli tu gde jesi. Zalozili kucu za treninge i ostalo. Mislim da su oni doveli ovog vraca na insistiranje mame.

nebitan lik

pre 7 godina

e bas me z. i za nola,njegovog brata ,njegovog ili vec cijeg spanskog frajera ,gurua ili vec sta je i lupanje loptice .Oni su puni love i nije ni cudo sto im je mozak malko otisao u 3D

Vaše Ime

pre 7 godina

90% ljudi je imalo neke imaginacije posle Vimbldona kako je sve OK sa Novakom i kako je to zbog toga i toga... NIKO da napiše stručni komentar još tada kako je Novak posrnuo, promenio se, kako je malodušan, kako ne trenira dovoljno.
Umesto toga dobili smo izraz ''mentalno ispražnjen''...
Tek sada su se i najveći Nolobotovi otreznili i polako i oni kritikuju ponašanje i promenu Novaka;
- ali kasno! A Novak je upravo ogledalo našeg mentaliteta.
Ma koliko bio prvi, najbolji, ne može da sakrije svoju dušu.
Psuje, dernja se, nervira se; pare su mu i te kako udarile u glavu.
Prokockao je mnogo šansi do danas da bude najbolji svih vremena.
Kao i svi Srbi, brzo se zadovolji uspehom koji je tek krenuo da raste.
Uplaši se velikih gotovo neopisivih dostignuća, i izabere da ide linijom manjeg otpora.

A zaista nema tu matematike i filozofije. Ako želiš da budeš najbolji, zaboravi na sreću, religiju, neke moralne doktrine; i samo radi, treniraj, znoji se i gini na terenu i to baš onda kad si prvi i nedodirljiv!
To je cela poenta i ceo smisao. Ili ostavljaš svoju dušu na terenu i van njega, i za uzvrat dostižeš ono nezamislivo! Ili se predaš i kažeš - dpsta mi je, zadovoljan sam, hoću da uživam u životu već sad...

To je sve.

jasno ko dan

pre 7 godina

Upropasila ga zena,nabijajuci mu osecaj grize savesti, a to sve jer je ljubomorna na njegovu karijeru. Neuspesan teniser guru ce ga samo dokrajciti takodje iz ljubomore. Problem lezi u Novakovom stipsarluku. Ovde je resenje u razvodu, ali izgleda da ce on pre upropastiti sebe i karijeru nego zeni dati pola svoje imovine i lepo se razici.

Petar®

pre 7 godina

Uzalud menja trenere dok ne promeni glavu.

Prosto, bio je na vrhu, istinski na vrhu, kad je moralno slomio jednog Nadala, najupornijeg sportistu ikada, oterao Federera u penziju, i ušao u glavu smotanom Mareju.
Ostali su bili lak plen za njega. U takvoj poziciji mogao je da je istinski dao sve od sebe da osvoji kalendarski slem i da dominira još 2, 3 godine, uz naravno posvećenost i veliki rad.

On je sve to odbacio, Bekera je sad odbacio, doveo je neke sumljive likove u tim, počeo da se jako čudno ponaša, posvetio se nekoj neprirodnoj filozofiji života, okrenuo leđa stvarnosti, i zbog toga će upropastiti svoju karijeru.
Kad bude bio sede kose na samrti kajaće se zbog ovih odluka koje je doneo u poslednjih pola godine.
Nadam se da će ipak da se OTREZNI, i da će ako u njemu ima još nagona, strasti i ljubavi prema tenisu i sportu i gladijatorskoj borbi, uspeti da ostvari ono za šta je rođen - da bude najbolji teniser svih vremena; sve je dakle samo na njemu!

NegoŠta

pre 7 godina

Što volim sve ove likove koji Ga pljuju i kritikuju, i znaju šta i kako je trebao da uradi...alo, Novak je napravio nešto što niko nije, i ostace zabeležen kao jedan od najvećih, jedan od trojice, i jedan koji ima najbolji međusobni skor među tom trojicom...da li je sve to dovoljno da ga smatraju najvećim, to nije bitno, i da je osvojio najviše grend slemova i da je osvojio sve masterse, opet bi našli nešto po čemu je neko drugi bolji. A, za to vreme ON i treba da uživa u plodovima, i ako je to njegova odluka da polako ostavlja reket, to je i njegovo apsolutno pravo, a ja se nadam da cu u nekoj boljoj Srbiji svojim klincima jednom pričati kako je igrao i kako je drao sve redom...

из угла

pre 7 godina

Nole ne obaziri se na ove naše budale. Kokošija pamet. Trećeg januara stavljam pare da si prvi na kraju sezone i uživanje do kraja godine. Tvoj vrhunski tenis je nepobediv. Uživaj na tom nivou i opušteno.

ajde

pre 7 godina

Kakva greška, ne mora doveka biti sa Bekerom. Možda dođe bolji trener. Uostalom ima Vajdu, važnijeg od Bekera.

Najbitnije je da Novak ponovo vredno trenira, da ponovo želi da osvaja trofeje.

mup

pre 7 godina

Bregzit je prosao zato sto cela britanska vlada, kraljica, MI 6, nista drugo ne rade i ne planiraju osim kako da sruse Novaka i na njegovo mesto instaliraju Mareja. Sve su pokusali sto se ige tice i nista mu nisu mogli, ali su nasli slabu tacku, to jest dve. Zenu i brata. Zena je umislila da je dzet set i sa tim humanitarnim radom i veganskom ishranom je uzdrmala Novakovo samopouzdanje i metabolizam, jer ne moze buldozer da radi na kabezu. Brat je tanak i slab sa nervima, jer se od njega mnogo ocekivalo, a nije uradio nista. Pao je u depresiju i ovaj Imaz mu je navodno pomogao. Novak, koji bi sve ucinio za porodicu je pristao da udje u taj luzerski program, vise da bi ohrabrio brata i pomogao mu da se izvuce iz problema. Njemu ovaj folirant ne treba i ako ga se ne otrese karijera mu je pri kraju. Svejedno, ucinio je vec i previse i ja mu se zahvaljujem na svim radostima koje mi je doneo.

optimist

pre 7 godina

Spski mentalitet, prvo te obozavamo i kujemo u zvezde, a posle te pljujemo sto hoces da budes obican covek! Da li su oni koji ga optuzuju ista osvojili? Bilo koje prvo mesto bilo u cemu?

Radoznala

pre 7 godina

Svašta nešto je ovde napisano o Pepeu. No nigde ne videsmo ima li taj Španac (katolik sto posto) porodicu - ženu, decu?
Takođe bi bilo interesantno da nam kažete nešto i o trećem sinu Srđana Đokovića, da li je dobro.
Znate Srbi su veoma privrženi porodici. Verujem da je Novak i užoj i široj familiji pomagao bez zadrške, no da nije mogao da natera svoju mlađu braću da se osamostale, da budu svoji.
E, tu je ta slovenska duša u pitanju. Nametnu ti krivicu jer ti je, recimo, sestra otišla u demokratsku Holandiju da radi u izlogu...
Toga nema na zapadu, mislim te ljubavi bez repova.
Tamo decu viđaš samo za Dan zahvalnosti, Dan mrtvih ili za katolički Božić. U međuvremenu...

Napo Leon

pre 7 godina

beker ima doživotni ugovor sa :PUMA
novi sponzor Novaka :NIKE-Nikako nebi dozvolio da u Boksu Nike prvaka sedi neko sa Puma trenericom,tako da je prekid saradnje bio neminovan

Samo čovek

pre 7 godina

Nema nam spasa vec odavno. Vidite kad jedna psihicka gromada, jedan psihicki mozda najjaci sportista ikada moze biti izmanipulisan i kad njemu moze da se "ispere" mozak, vrlo lako moze i sa ostatkom dosta labilnijeg covecanstva.

Cole

pre 7 godina

Koga god da dovede, a nekog pajsera
sigurno neće, jedno je sigurno, neće
biti suza u očima njegovog trenera
kao što je bilo u Bekerovim očima.
E sad, dolazimo do paradoksa, a to je
da Novak traži ljubav..., a po meni,
je tu ljubav baš oterao od sebe, tako da
će bilo koji trener koju bude došao mehanički
da radi, bez ljubavi, emocija... koje Novak
očajnički želi.

P.S.
Novače srećno u nastavku karijere.

Wong

pre 7 godina

Ne mogu vjerovati da su svi nasjeli na ovu priču kako je Novak preko noći postao sektaš ili se zasitio. Treba li da napomenem da Novak još od WM-a daje kontradiktorne izgovore za svoju lošu igru? Pad motivacije, povreda ona, povreda druga, pa nije mu cilj prvo mjesto (kakva smiješna izjava), pa želi uživat na terenu, pa onda implicitno ukazuje da se je upleo navodno u neku sektu.
Ajde malo razmislite, prije nego vrisnete kako je ovo "teorija zavjere". Jedina dva manje-više realna izgovora glase "Nole se je zasitio tenisa" i "Novaka je sekta izludjela". Oba izgovora imaju slab fundament. Da je istinit bilo koji od ta dva, zar ne bi bilo logično da Novak potpuno pukne na terenu? A nije se to desilo. Poslije kraha na WM-u, Novak je osvojo Kanadu, igrao finale US OPEN-a i završnog mastera, gdje je odigrao par odličnih mečeva.

Pitanje glasi - ako je Novak "zasićen" ili "zaluđen sektom", kako to da je "posustao" i "pukao" TAMAN u onoj mjeri u kojoj je dovoljno da Endi preuzme prvu poziciju? Pa sve one predaje Endiju, pa Novakova "povreda" pred kinesku turneju, pa totalno egzibicionistička igra na ovom zadnjem finalu s Endijem, gdje se je vidjelo da namjerno smanjuje gas, da bi ga premoreni Endi pobijedio.

Ljudi, ovo je ATP-ova manipulacija, svako sa gramom logike može to primijetiti. Žele lažnom konkurentnošću podići publicitet tenisu, jer nema publiciteta tu gdje jedan igrač dominira. U tu je svrhu i Beker žrtvovan pred javnošću. Potrebno je kreirati novo "rivalstvo".

Mars Tenis

pre 7 godina

Daj nek se svi malo opuste, smire. Promena je tu i Nole je dovoljno iskusan i inteligentan i sam zna najbolje sta mu je potrebno. I ako to dobije od Imaza na neobicajni nacin, onda to ne mora biti lose. Ako mu Imaz vise pomaze da nadje novu motivaciju i ciljeve a Beker manje, onda ne vidim neki problem u tome. Srecno Nole!

Dule Dabić Gluvaja, selo Gornja Suvaja

pre 7 godina

Ako je Nole sretan, ja još više. Toliko dobrog nam je doneo do sad, ljudi, jel ste to zaboravili?! Nek ne osvoji nijedan turnir više, ostaje One and Only...

Napred Nole.

FullHouse

pre 7 godina

Kada shvatite da vaša patološka želja da Novak bude najbolji ikada proističe iz potrebe da nahranite svoj ego zato što nemate čime da se ponosite u svojim životima, doći ćete do otkrića da sve vaše pljuvanje ovog Španca ili Novakove žene takođe potiče iz vaše razočaranosti što Novaka boli uvo da udovoljava vašim bolesnim željama da bude najveći ikada. On čovek traži svoju sreću, nije on mašina koja treba da uzdiže osećaj ponosa srpskog mediokriteta, on živi za nešto što njemu ima smisla. Je l ćete i svoju decu da nipodaštavate ako ne budu bila najbolja u nečemu? Alo, sebičnjaći, osvestite se!

Knez

pre 7 godina

Pa nije novak jedini koji ima dete i želi više vremena da provodi sa njim. Moj otac rinta po ceo dan da bi othranio porodicu i ne skraćuje radno vreme da bi proveo više vremena sa mnom (Novak manje trenira da bi proveo više vremena sa porodicom). Takvo razmišljanje ne priznajem. Nakon završetka karijere provodićeš sate i sate sa porodicom i nemoj da ubrzavaš svoju 
penziju. Saberi se i polazak na trening!
(pateticno, 07. decembar 2016 19:26)
A jel mozes ti da zamislis situaciju da tvoj otac ima toliko novca da ne treba da radi ni tvoj praunuk? Bole njega usi, on je jedan od najboljih tenisera svih vremena, i moze da radi sta hoce...da provodi vreme sa sinom, postane vegan, budista, ode u sektu...moze mu se, a narocito ga briga sto ti i slicni tebi nesto ne priznajete, bez vas zivot ce mu propasti.

srle

pre 7 godina

Ko smo mi da Novaku određujemo šta da radi? Posvetio je život sportu, vreme je da i on živi malo, nije mašina koja stalno pobeđuje. Osvojio je sve, a neki njegovi takozvani navijači ne umeju da cene taj uspeh. Kad je doveo Bekera nije valjalo, bilo mnogo kritika? Isto se sada ponavlja. Što se mene tiče, neka uzme samo još taj Sinsinati i nemamo pravo da Novaka kritikujemo, osvetlao je obraz ove zemlje. Uvek uz Novaka Đokovića i bezuslovna podrška za njega.

seljadin

pre 7 godina

Ako se secate OI, i lecenja sportista.....
za ovako skokovit preobrazaj,
ma ipak mislim da je Djokovic ozdravio i da vise ne sme da se leci lekovima koji povecavaju snagu i izdrzljivost,

pateticno

pre 7 godina

Pa nije novak jedini koji ima dete i želi više vremena da provodi sa njim. Moj otac rinta po ceo dan da bi othranio porodicu i ne skraćuje radno vreme da bi proveo više vremena sa mnom (Novak manje trenira da bi proveo više vremena sa porodicom). Takvo razmišljanje ne priznajem. Nakon završetka karijere provodićeš sate i sate sa porodicom i nemoj da ubrzavaš svoju
penziju. Saberi se i polazak na trening!

BOT92

pre 7 godina

“Nacionalizam je, pre svega paranoja. Kolektivna i pojedinačna paranoja.”

Danilo Kiš

Samo još nisam siguran šta je uzrok a šta posledica.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (BeKo, 7. decembar 2016 23:09) # Link komentara
Prvo ti nisi siguran ni sta ni gde komentarises.

Tek nakon Wimbledona 2017 se moze govoriti da li je greska ili ne

dejo

pre 7 godina

Porodica je najvaznija...na kraju mu samo to ostaje...bole ce sve vas uvo sta radi on za 10 godina a on ce zaliti sto se nije igrao sa detetom...jos vise ga postujem ako je odlucio da slusa sebe a ne "navijace". On sebi i svojoj porodici duguje vreme a ostalima nista! Ako sutra napusti tenis za mene ce biti najbolji sportista ikada. Ljudi su marva...

Mix

pre 7 godina

Pa nema samo Novak decu.Nije Novak kapetan duge plovidbe pa ga nema kid kuce vise od pola godine.Jelena je sa njim vodi i dete i guvernantu. Kog tenisera je iznedrio Pepe Imaz? Novakov brat imao problema pa ga u zivot vratio u normalu i zato se Novak okrenuo ovom guruu. Cini mi se da sve ove price ne piju vodu.Novak je polako ali sistematski uvucen u holistiku i vegan ishranu

ElvisNs

pre 7 godina

Mislim da je Pepe jezuet, a Beker mason 32. stepena. Posvadjali su se oko toga, ko vlada Noletom, na to je prsla Jelena, i onda je Srdjan Djokovic dao Bekeru otkaz. Rasplakana Dijana, kukala je za ruznim Nemcom, ali Nole nije oklevao, rekao je samo kratko: "Odlazi Borise"... Boris je tuzno krenuo ka aeorodromu.

zoran

pre 7 godina

Nema nam spasa vec odavno. Vidite kad jedna psihicka gromada, jedan psihicki mozda najjaci sportista ikada moze biti izmanipulisan i kad njemu moze da se "ispere" mozak, vrlo lako moze i sa ostatkom dosta labilnijeg covecanstva.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Samo čovek, 7. decembar 2016 18:03)

Novak psihicka gromada..?? Da li ti znas sta je to uopste..?
Novak je upravo upao u zamku gde su ga drugi ubedili da je psihicka gromada, a on to nikada nije bio, niti ce biti. Sasvim prosecan psiholoski sklop, a to se vidi po njegovom ponasanju veoma jasno. Covek koji zeli da se svima dopadne ima ozbiljan problem, a to sada lagano izlazi na povrsinu.
Smejali ste se NAdali, jer decko ne krije svoj psiholoski izazov, a sada kada Novakov problem lagano s epomalja (mada je bilo odavno ocigledno) traze se razlozi u Bekeru, zasicenju i ko zna cemu.
Ovaj Pepe ne moze da mu pomogne, niti Novak moze da se bavi meditacijom. Da bi Bice bilo u stanju meditacije osoba mora da bude u izuzetnom balansu koji se postize dugotrajnim radom. Nole je svetlosnim godinama udaljen od takvog stanja. Nije meditacija zmurenje ocima i pricanje bajki.
Njemu svako dobro i njegovoj familiji, ali treba da potrazi strucnu pomoc.

Madjija

pre 7 godina

Sve se da razumeti, ali narav Srba, tu prestaje svaka logika... Sve znaju, sve vide, sve cuju, sve mogu. Gledaj malo u svoju avliju Srbine pa ces mozda i ti voleti i siriti mir. Mozda?

zigot

pre 7 godina

prso je decko skroz... al ok, desi se i najboljem #ocigledno


jednoj stvari de iskreno nadam... da ce Beker biti prisutan na bozicnoj veceri kod Djokovicevih

n.n.

pre 7 godina

lako je bilo podrzavati Novaka kada sve ide kao u snu.
sada mu treba podrska, zasluzio ju je, ma sta god da uradi i odluci u vezi sa svojom karijerom!

Goran

pre 7 godina

Na zalost Novak je ovim pokazao svoj mentalitet.KUKAVICE.Imao je sve uslove da postavne najbolji igrac planete ali nije imao vise volje.Beker/Nemac čelične volje i discipline terao ga je da trenira medjutim on je izabrao nirvanu i meditaciju.Steta.Nema trenera koji moše njemu pomoći u daljem radu.Možda Australija bude nejegov zadnji veliki uspeh.Onda ocekujte pad.

Zoran

pre 7 godina

Za manje od dva meseca je Melburn. Tamo će sve doći na svoje ili neće doći na svoje. Ostaje nam da samo strpljivo sačekamo i da vidimo.

A što se lečenja depresije tiče, nisam psihijatar ali preporučujem "Lexilium". Pouzdano pomaže. Pepe-rminti i gmazovi teško da će poboljšati stvar.

Ozbiljan

pre 7 godina

Pa Đoković je video, dok je davao popovima novac, da oni to potroše na skupi lični standard a njega ostave na cedilu da gine i da se krsti na terenu - niko nije došao na tribine da mu prisustvom da podršku, i pored ogromnog novca koji je dao, - onako kako radi sadašnji njegov duhovni savetnik. Onda se on okrenuo, opravdano, od popova i okrenuo onom koji ga uvažava kao ličnost a ne kao nekog ko ima samo lovu. Popovi su sada okrenuti onima koji, ali to je druga priča...

из угла

pre 7 godina

То што је сад на другом месту је одлична мотивација. Има циљ и неког да се надмеће, као пре са Рафом и Федерком. То је процес, а Новакова вештина није у питању. Кад је на врхунцу стварно је непобедив.

Gajetano

pre 7 godina

Kada je rekao da ga prvo mesto i turniri vise toliko ne zanimaju i da ima vaznijih stvari u zivotu od tenisa, Novak je prizvao svoj pad. Da li je to plod zamora, strategije na duzi period, ili neceg sasvim treceg, pokazace vreme.

No bez obzira sta pricao, videlo se iz aviona koliko ga boli nemoc na terenu (lomljenje reketa, cepanje majice, rasprave sa sudijom). Ne pamtim da je ikada tako lose igrao kljucne poene, a ono sto mu trenutno jos fali su i fizicka sprema (ocigledno), motivacija za dalji napredak (pretpostavljam), prvi servis koji je ocigledno u velikoj krizi, a ni ritern mu u poslednje vreme ne radi kao sto smo navikli. Da mu protivnici sa servisima od 170-180kmh prave 2-3 servis vinera u svakom gemu, to ne lici na Djokovica.

I ono najvaznije: onaj ko ne napreduje, taj nazaduje.

Idemo Nole, doslo je do zasicenja, zaboravi ovaj ne bas slavni zavrsetak sezone. Psihicki se odmori, nadji motiv, jos samo par koraka fali da postanes najbolji ikada. IDEMO MAJSTORE!

Pozdrav,

Pekar

pre 7 godina

Mi mozemo da komentarisemo sa strane da li nam se necije odluke dopadaju ili ne, ali da se javno okarakterise potez Djokovica kao greska od strane autora, priznacete da deluje pretenciozno. Sigurno da niko od nas nije upucen u sve detalje situacije, a i da jeste, samo je jedno individualno Djokovicevo iskustvo. Kao da svi mi donosimo samo ispravne logike. Pustimo coveka, nije ni on Supermen

Nik

pre 7 godina

Najzad je neko napisao Novakov pravi problem a to je brat Marko koji boluje od depresije. Vec sam jednom pisao da kada Novak kaze familija to nije samo Jelena i sin nego malo sire. Oni su se svi zrtvovali za njega i on to dobro zna i ceni. Novak je osvojio sve sto moze da se osvoji i vreme je bilo da se posveti familiji posebno bratu koji je u velikim problemima. Vi koji komentarisete da je kukavica, sektas i ostalo bolje se pokrite usima i proverite svoj odnos sa porodicom i pomazite bliznjem svom .

Pedja

pre 7 godina

Sve je jasno kao dan. Teniska priča je završena. Oni koji u to sumnjaju uveriće se posle nekog vremena. Novak je izabrao onostrano. Nije on jedini slučaj. Pitanje je samo koliko daleko će otići, koliko će ga to koštati. Srbi koji su propatili i još uvek pate Novakave uspehe su doživljavali kao svoje. Bio je idol ljudima, tim je razočarenje veče. Kao sa popularnim glumcem koji je uvek idealizovan, bez mane, superheroj, pa kad saznamo da tuče ženu usledi razočarenje. I Novaka smo gledali samo na "platnu". To je samo dokaz da smo imali iskrivljenu sliku ili smo videli samo ono što smo želeli da vidimo.

BeKo

pre 7 godina

“Nacionalizam je, pre svega paranoja. Kolektivna i pojedinačna paranoja.”

Danilo Kiš

Samo još nisam siguran šta je uzrok a šta posledica.

Joc@

pre 7 godina

Sve je ovo predstava, šou...
Nole, najbolji teniser sveta, u godini 4 slema, gubi 9000 poena tek tako olako.
I na završnom masteru se nešto mnogo ne sekira zbog propuštene šanse.
Sve ovo ukazuje o čemu se radi – o najvećoj nameštaljci.
(Ako moderator propusti ovu poslednju reč, zahvaljujem mu se specijalno.)

Lalo

pre 7 godina

Ja mislim da bi Prof.Dr. Bogdan Obradović bio najbolji Novakov trener, čovek apsolutno sve zna o tenisu, osvojio je toliko toga u tenisu a i Vi ga stalno nešto zapitkujete. Jedino ne znam kakvu ulogu dodeliti Taši Ječ. u tom budućem stručnom štabu, pošto je i ona po stručnosti veoma blizu.

Runzo Objektivni

pre 7 godina

Zbog čega je ovaj potez (prekid saradnje sa Bekerom) već proglašen greškom? Hajde da sačekamo i da vidimo gde će Novak da bude posle Vimbldona. Setimo se da je 90% ljudi pljuvalo Bekera. Moj je osećaj da Imaz šteti, ali ljudi, ja nisam Novak. Možda ga čovek zaista čini srećnim. Ako mi Novakov uspeh na terenu poistovećujemo sa srećom, ne mora da znači da i Nole izjednačava ta dva. Uživajte malo u životu, kad se postigne ovoliko zaista je teško biti dalje motivisan... pa ja sam siguran, da zaradim JEDAN MILION dolara, povukao bih se iz svega što radim i živeo, za svoje pojmove, carski, do kraja života. Novak je samo od turnira zaradio 100x toliko, i ko zna još koliko, i uspeo nešto što je uz njega uradilo još nekoliko ljudi U ISTORIJI, a mnoge stvari je uspeo niko ili svega još jedan. Hajde malo da sjašemo, ovo mu dođe kao moderna varijanta spaljivanja nedužnog čoveka na lomači.

Vulin (the sine)

pre 7 godina

Nisam morao da čitam tekst do kraja a već se zapitao...ko si bre ti frajeru da imaš bilo kakvu kritičnu analizu o čoveku koji je postigao što niko nije u open eri??? Ko tebi daje za pravo i ko tebe shvata za ozbiljno...možda Vulin(verzija "the sine") jer ni takvi bolidi ne mogu da išta osim BRAVO MAJSTORE da kažu za Noleta. Ne interesuje mene šta ti misliš jer ja mislim svojom glavom.
Nole,tebra...samo ti cepaj kako ti misliš da treba jer se to pokazalo kao pravo,makar ne osvoijo ništa na dalje...barem što se mene tiče...praštam razbijene telefone na nekoliko smečeva koji su trebali da uđu...nama si dao i više nego što smo zaslužili!

.

sremac

pre 7 godina

Do pre pola godine bio je jedan Jumko, sad hiljade i hiljade Jumaka. Nije Nole lice srpskog mentaliteta kako ga sad uporedjujete, jer nijedan srpski sportista nije postigao tolko kolko je Nole i verovatno tesko da ce i neko.
Srpski mentalitet je izrazen kod gotovo svih komentara, nema oprosta za jednog od najboljih tenisera svih vremena. Nije vise prvi i ajde lincujte ga. Sta ste pa vi srbi bolje zasluzili kad ne znate ni svoje da cenite. Vise bi cenili da je neki nas teniser ubo neki GS trofej nego sto je Nole porazbijao najbolje i osvoji ono sto ni oni nisu. Ali takvi smo mi, najgori.

NOVACE CARE

pre 7 godina

Novaka volim, postujem, cenim ... sve najbolje o Novaku, osim, blagim recima kazem, mislim da je pogresio kada je uzeo ovog Jose Pepe Imaz. Bice mi zao da Novak, koji je najbolji u tenisu, ostane sa 12 GS a moze da uzme bar jos 5.
Pepe Jose Imaz je, obmanuo i Marka i Novaka.

Nema uspeha bez rada Novace, a meditiranje, price o ljubavi, srcima itd. su obmane, a jos i placas da te neko obmanjuje.

Neka te Bog blagoslovi i da snage da prepoznas ko te obanjuje a ko ne.

Mobi Soul

pre 7 godina

Mene ovo veoma podseća na sudbinu Bitlsa koji su na svom vrhuncu takodje otišli u neku drugu dimenziju - kod Maharišija u meditaciju. Prvo su prestali da sviraju uživo jer je postalo neizdrživo a zatim su snimili najbolji album rokenrola do tada... i onda su izašli iz muzike, i nisu uspeli da nadju način da se uspešno vrate. Daj bože da Novak nadje taj put.

Maja

pre 7 godina

Oproštajni tekst za šampiona. Dok je vlada baš je vladao. Neka mu je sa srećom u novim životnim iskušenjima. A biće mu žao kad jednog dana shvati šta je još ispustio.

bbr

pre 7 godina

zvezdasdosmrti@...e moj druze,nije on trebao nju ni da zeni,to je jedan od problema,a to bi znao da znas nju,tako da kako god okrenes,kada ona bude zelela on ce ostati bez te polovine imovine,nezavisno od njegovog ponasanja.

Ivan

pre 7 godina

Jedno sam siguran, a to je, nastavi li ovako kako je krenuo nakon osvajanja Rolan Garosa, neće više nikada biti ni blizu povratku na prvo mesto ATP liste, NIKADA! Ne može se poslovni odnos (a njemu je tenis posao zar ne??? Ili se možda varamo???), dakle ne može se poslovni odnos mešati sa privatnim nipošto, ako se želi uspeh na tom poslu!! Mora se biti profesionalac, odgovoran, marljiv, radan, vredan profesionalac!! Ne može se meditiranjem biti na čelu ATP liste, ne može i tačka!! Zato više i nije na čelu te liste i neće ni biti dokle god mu umesto trenera sede šamani u trenerskoj loži...Ja sam veliki njegov fan ali ovako ne ide, nastavi li ovako ispašće ne samo iz top 10 naredne godine nego i iz top 20! Biće srećan ako na kraju sledeće godine bude i u top 50 sa ovakvim NEODGOVORNIM pristupom svom poslu! Da sledeće godine odbrani nenormalno veliki broj poena koji je svojim trudom (bez medijuma i vračeva) osvojio u prvoj polovini ove godine, NEMA ŠANSE ne vrati li se ozbiljnom radu sa ozbiljnim ljudima....

petar-pfc

pre 7 godina

Ja mislim da je sve što se dešava povezano sa istekom sponzorskog ugovora. Kad Nole bude potpisao ugovor sa nekom "kick ass" firmom sve će biti u redu. Ne sekiram se ja za njega. Napred Nole !!!

Pedja

pre 7 godina

Sve je jasno kao dan. Teniska priča je završena. Oni koji u to sumnjaju uveriće se posle nekog vremena. Novak je izabrao onostrano. Nije on jedini slučaj. Pitanje je samo koliko daleko će otići, koliko će ga to koštati. Srbi koji su propatili i još uvek pate Novakave uspehe su doživljavali kao svoje. Bio je idol ljudima, tim je razočarenje veče. Kao sa popularnim glumcem koji je uvek idealizovan, bez mane, superheroj, pa kad saznamo da tuče ženu usledi razočarenje. I Novaka smo gledali samo na "platnu". To je samo dokaz da smo imali iskrivljenu sliku ili smo videli samo ono što smo želeli da vidimo.

Pedja

pre 7 godina

Sve je jasno kao dan. Teniska priča je završena. Oni koji u to sumnjaju uveriće se posle nekog vremena. Novak je izabrao onostrano. Nije on jedini slučaj. Pitanje je samo koliko daleko će otići, koliko će ga to koštati. Srbi koji su propatili i još uvek pate Novakave uspehe su doživljavali kao svoje. Bio je idol ljudima, tim je razočarenje veče. Kao sa popularnim glumcem koji je uvek idealizovan, bez mane, superheroj, pa kad saznamo da tuče ženu usledi razočarenje. I Novaka smo gledali samo na "platnu". To je samo dokaz da smo imali iskrivljenu sliku ili smo videli samo ono što smo želeli da vidimo.

Mobi Soul

pre 7 godina

Mene ovo veoma podseća na sudbinu Bitlsa koji su na svom vrhuncu takodje otišli u neku drugu dimenziju - kod Maharišija u meditaciju. Prvo su prestali da sviraju uživo jer je postalo neizdrživo a zatim su snimili najbolji album rokenrola do tada... i onda su izašli iz muzike, i nisu uspeli da nadju način da se uspešno vrate. Daj bože da Novak nadje taj put.

sosa

pre 7 godina

ja i dalje mislim da je Pepe diler a da je depresija nešto drugo
Žao mi je ali eto
Novaku želim stabilnost, želju i stalnost
I daga još dugo gledamo kako pobeđuje

Mix

pre 7 godina

Sumnjam da bi mene moja zena pi cenu ljubavi naterala da prihvatim vegan ishranu.Nisu mogli doktori da me odvrate od alkhola.Nisam pijanac ali volim drustvo i alkohol u drustvu..Slusajuci Obradovica i citajuci Bekera dolazim do zakjucka da je promenio nacin zivota.Na vrhuncu karijere.Cist idiotluk.Mogao je jid dve tri godine vrhunski da kaze zbogom a onda neka ide u budisticke hramove trazi nebeski mir i neka jede kao kokoska. Jos nesto mi je postalo cudno.Ono njegovo pozdravljanje publike.Ne bih rekao da je davanje srca publici

Mobi Soul

pre 7 godina

Mene ovo veoma podseća na sudbinu Bitlsa koji su na svom vrhuncu takodje otišli u neku drugu dimenziju - kod Maharišija u meditaciju. Prvo su prestali da sviraju uživo jer je postalo neizdrživo a zatim su snimili najbolji album rokenrola do tada... i onda su izašli iz muzike, i nisu uspeli da nadju način da se uspešno vrate. Daj bože da Novak nadje taj put.

gigatrend

pre 7 godina

Kada sam, još u "slučaju" Ane Ivanović, pisao da jutro posle osvajanja RG, ne sme da se trči počasni krug oko Trijumfalne kapije ili Ajfelovog tornja, nego da se ide na trening, dobijao sam rekordni broj minusa, a radilo se upravo o očuvanju rutine. Sada je to izgleda ok napisati.

Nekima treba malo više vremena. Živeli.

Lionac

pre 7 godina

Pustite coveka da zivi svoj zivot i sam odredjuje prioritete, vi cete pricati takvoj mentalnoj gromadi sta je najbolje za njega, joj srpski nebeski narode

Ja vjerujem

pre 7 godina

Pa zar je moguće da od toliko komentara 95% je negativno i napada Novaka. Pa dajte ljudi, čemu tolika malodušnost, zašto nemate nimalo vjere u Novaka, svi sve znaju i govore kako bi trebalo biti.
Meni je strašno žao što je Novak doživio ovakav pad, ali uvjeren sam da će se vratiti, vjerujem u njega i u dobru i u zlu.

Jumko

pre 7 godina

Pa dobro, znaci sve se svodi na to da je Nole promenio ishranu i da je zato slabasniji dok se ne navikne a pored toga nema ni odnos sa zenom, da ne bi ni to malo snage negde iscurelo. Hehe zato je bitno da mnogi koji ga kritikuju ovde imaju sex po vise puta nedeljno, ali sta ces ne moze i jare i pare. On ce to da radi kada ode u penziju. Bitno je da on nju voli, godine nece predstavljati problem!

Bora

pre 7 godina

Vrlo prosto, blisko buduće vreme će reći i objasniti sve.I nama i Noletu.Sledeći trener će raščistiti situaciju u vezi onog guru-srculenceta.Da li mislite da će bilo ko da dođe da trenira Novaka, objašnjavjući mu da jednostavno mora na terenu biti ZVER a ne pufnasta cica-masa, dok mu onaj smirella-espana govori suprotno?Neće, jer će taj sledeći trener imati još teži zadatak o Bekera.A niko ne voli da bude u gubitničkom timu.Druga solucija je da uzme nekog kvazi-trenera, nekog poput Pepea kome je najveći uspeh ulazak u prvih 200 i učestvovanje na većem turniru.Onda, ćao-zdravo, Nole.Sledeća godina razrešava.

Ana

pre 7 godina

Tvoj komentar kao da je pisao aleksandar vučić. I on na svaku kritiku krene sa filozofiranjem o tome kako je on najlepši, najpametniji i najvredniji a mi svi ostali smo niko i ništa. Istina je sasvim drugačija. Sve što si napisao ustvari si opisao sebe.
(flash royal, 7. decembar 2016 23:06)

A ne, nije tako. Vi ste se videli opisani u komentaru i zato ste osetili potrebu da vredjate.

Amater

pre 7 godina

U svakom sportu gde se vrti veliki novac ima namestanja i to sa vrha.

Pogledajte primere u drugim sportovima:
Formula 1 - sumaher kojeg su bukvalno naterali da se penzionise a sada glumataju svake godine i postavljaju nekog novog prvaka
Fudbal - Svetska prvenstva su komedija. Brzail sa ronaldom gubi u Francuskoj u finalu i sl.
Svi Americki profesionalni sportovi. Uvek mora neki drugi grad i tim da bude prvak kako bi se odrzavalo dovoljno interesovanje lokalnih navijaca koji kupuju karte i sve ostalo i koji prakticno i donose novac savezima. NFL, MBL, NBA, NHL i sl.

Ovde je jasno da kada bi Novak pobedjivao sledecih 5 godina sve niko sem Srba ne bi gledao tenis a to ne donosi novac ATPu pa je logicno da se napravi vestacko rivalstvo izmedju Novaka i Mareja. Tuzno je sto se time direktno degradira kvalitet tenisa bas kao i svih drugih sportova a ko sto je Duci simonovic rekao. Gde god je novac umesan u sport tu ima malo sporta i postene borbe.

Zao mi je sto cu ovim razocarati vecinu navijaca svih navedenih i ne navedenih sportova ali ovo je tuzna realnost sporta.

Stefannnn18

pre 7 godina

Daleko bilo vise sa ovim temama. Ne znam za vas, ali ja jedva cekam start sledece sezone, bas imam zelju da vidim ko ce se boriti za trofeje u zavrsnicama turnira. Po svemu sudeci, vece sanse imaju Nadal i Federer od Djokovica da se vrate na stare staze, samo zbog toga sto zele da se vrate i osvajaju turnire, imaju zelju, Novak je bas ocigledno i nema, sve mu je prece. Nek radi momak sta god hoce sa svojim zivotom, ali sve ovo sto se desava deluje izuzetno neukusno za jednog takvog gospodina kakav je Novak.

navika

pre 7 godina

U svemu ovome najvise pate njegovi FANOVI!!! Nadam se da Nole misli o njima... kao njegov navijac lakse bi mi bilo da kaze " e dosta ljudi,ne mogu vise" nego da nas mrcvari ovako..nadam se da ce 2017. explodirati i biti onaj stari..

mika

pre 7 godina

rano je poceo da jede zrnevlje da bi dugo ziveo, da misli na porodicu imao, bi jos dvoje-troje dece, da ima stefan s kime da se ugra, a ne da familija glumi decu na ridjendanu! zenin i njen guru ce ga upropastiti s njegovim dopustenjem.

LOL

pre 7 godina

VREME JE DA SE N01E PROBUDI

Zamislite gladijatora koji godinama vežba i napokon postane nepobediv a onda se pojavi neko ko tom gladijatoru kaže "moraš da se smiriš, opustiš, šalji ljubav" tako ćeš pobedjivati a onda kad se gladijator umiri, uspori, umrtvi ide završni udarac......pa svi znamo šta toreadori rade....

Banezi

pre 7 godina

Novak je posle Australijen opena 2008. mogao da se povuče kao najbolji srpski teniser svih vremena, a na kraju 2011. je mogao da se povuče kao najbolji srpski sportista svih vremena ali je čovek nastavio da dominira svetskim tenisom. Logično je da dođe do zasićenosti i manjka volje i čega god. Sutra da se povuče ostaće legenda tenisa, jedan od pet najboljih svih vremena minimum.

Izdislav

pre 7 godina

Nije on glup pa da pljune na sve sto je osvojio...pokusace ovako ako nema rezultata vraca se na stari nacin treniranja.
U stvari najbolje je na refendumu da gradjani odluce kako ce Novak trenirati i koji ce biti trener.

bili andol

pre 7 godina

@n.n.
ne suprotno,sada mu treba kritika da shvati da nije Bog i da se malo spusti na zemlju,u onom cuvenom Srdjanovom intervjuu gde je covek ponizio sve Novakove konkurente kao i ostale srpske sportiste se vidi sta Novak misli o drugima ali ne sme da kaze,opsednutost sopstvenom slikom gospodina savrsenog u javnosti je potisnula glad za pobedama i otuda psiholozi,gurui,u sustini njegova stvar i ako se sutra povuce ali ako se kritikuje i jedan Sale Djordjevic onda kada i nema potrebe za tim moze vala i Djokovic

Red

pre 7 godina

Neka priča ko šta hoće ali karijera nike zaokružena ,niniz bliza.Biti tako blizu ,dedinog rekorda,a ne ciniti ništa da se so njega i stigne je u najmanju ruku,ludost.
Proći će mnogo godina pa da se opet nekome ukaže ,takva prilika.Zaista ,šteta.
Imaš je osetio keš i tu je zbog istoga.

urke

pre 7 godina

Covek ima 100 miliona na računu, desetine miliona ga čekaju, osvojio je sve, kakav li je to osećaj ne mogu znati ali mora da je poseban, deluje mi kao da je mogao nastaviti bez preterane filozofije ali svako je osoba za sebe.

Monte

pre 7 godina

Dobro bi bilo da covjeka malo ostavite na miru, jer mu je ocigledno potreban. Srbija, zemlja sa najvecim brojem strucnjaka po glavi stanovnika + komsilukom sa malicioznim komentarima (i zeljama).

lencuga

pre 7 godina

kako li se samo sprdaju Federer,Marej,Nadal i ostali zbog guru majstora,mogu tek da zamislim.Nema coveka koji od para i moci ne poblesavi,ima ih kolko hoces

Ccc

pre 7 godina

Njegova karijera, njegov zivot, njegov novac kojim placa koga hoce. Mozete da pisete vase misljenje ali ce sigurno najmanje vas da posluša. Kako bude radio, tako ce i karijera da mu se razvija. Obrni okreni to je njegova stvar. Vreme ce sve da pokaze. Onda nemojte pisati hvalospeve. Jer mnogi se okrecu kako vetar duva. Isto je bilo kada je uzeo BB za trenera. VI ne mozete da znate sta Novak zeli i planira. I delite savete jer se vama nesto ne svidja? Koga je briga za to? Novak vam je nesto duzan?

Mica

pre 7 godina

Novak je vrlo uporan i tvrdoglav.To mu je pomoglo u dosadašnjoj karijeri.Otvoren je prema novim saznanjima u raznim sferama zivota,sto je i omogucilo upliv "raznih strucnjaka"iz oblasti vegeterijanstva, meditacije itd.To mu je postao stil zivota uz svrsrdnu podrsku ili nagovor supruge.Cak im je u zadnje vrijeme preuredila stan Elena Karic pobornica identicnog stila zivota.To je pokusao da prenese i na tenis uprkos svim kritikama.Samo tenis nazalost ne trpi tu filozofiju.Novace,vrati se konacno sebi i daj navijacima nadu za bolje sutra!

posmatrač samo

pre 7 godina

Lično sam očekivao da će Nole nakon Roland Garosa da ode iz tenisa! Jednostavno to je to. istorija sve se ima i tačka
Kome ima on da se pravda? Srce je ostavio nebrojeno puta za Srbiju - poslednji put sam ga gledao u Pioniru, to je bilo strašno! Poslednji atom snage je ostavio, meni je bilo teško da ga gledam, mene su boleli mišići dok sam sedeo ... Nije odustao i pobedili smo.
Zato - Nole, čuvaj se i gledaj sebe i porodicu. Kada ti bude teško oni će biti pored tebe!

oglo

pre 7 godina

debelo se novak preracuno. mislio je da nadje zlatnu sredinu. odustane od tempa i dominacije al ostane konkurentan i u samom vrhu. al ne ide to tako. conga i jos neki su taki pa vibriraju izmedju 6 i 20 mesta. to ceka i novaka ako nastavi ovako. takodje ce u sledrcem sponzorskom ugovoru izgubiti najmanje 50 milki zbog ovog pada. a ako izborom trenera ili nekim rezultatom na ausopenu ne pokaze da mu je stalo puce i celih 100 zivi bili pa videli. mislim da on jos ne konta sta ga ceka i da se jos uvek nada toj sredini. mislim da ce tek posle rg-a svatiti gde je. e sad dal ce ktenuti da se vraca il ce otici to cemo skontati tek negde oko usopena.

Oprasivac

pre 7 godina

Samim tim sto je Beker postavio ultimatum, ako je zaista tako bilo, velika je stvar. Znaci da djokovic hoce Imazovim metodama(citaj bez krvi i znoja) da dostize velike rezultate, a Beker hoce vise rada na terenu.

zarucnilist@gmail.com

pre 7 godina

Bio je najbolji vise nije sada je to Mari svako ima svoje vreme i trenutke. Nisu tu krivi Amerikanci Britanci Francuzi i Kinezi nego Novakovo vreme je proslo ako je pametan povuci ce se slavan sada.

laki78

pre 7 godina

Trenutno sve se svodi na Novakovu motivaciju koju ce imati za sledecu sezonu i mislim da je tu trener manje bitan.On je ostvaren i kompletan teniser koji u slucaju da adekvatno radi ima snagu da sledece sezone prikupi brdo titula na znacajnim turnirima i tu je trener manje bitan.Sad pitanje je koliko onima zelje za to.U svakom slucaju postujem njegovu odluku kako god da odluci.Ohrabruje cinjenica da je po mommisljenju u Londonu imao zelju i da mislim da se pripremao jako,samo nije imao dovoljno vremena da se vrati na 100% forme.

Eggy

pre 7 godina

Ko je Pepe Imas? Pa, neko koga nema na zvanicnom sajtu ATP ni u bazi bivsih igraca ni trenera ( mozete naci npr. Vemica kao trenrta Brajana). a neki se ovde naljute kada Rusedski ili Fereira komentarisu, kao ko su pa oni....

markonato

pre 7 godina

Novak Đokovic? jel to onaj sto je testerisao rekete po Londonu? sada je upao u trip nekog pacifizma. Kad sam video njega i zenu mu kako meditiraju, skapirao sam da ga je ona uvukla u to.

MsK

pre 7 godina

@Istine radi
Bravo za komentar.
I dok Marija vrlo složno već proglašavaju najboljim britanskim sportistom svih vremena, mi Djokovića omalovažavamo i pljujemo zaboravljajući na brojne rekorde koje ispisao samo u ove 2 sezone;
I dok Marija brit.novinari već svrstavaju u najboljih 5 tenisera svih vremena, mi Djokoviću ne računamo već dostignutu 2.poziciju u teniskoj istoriji, jer uspeh mu priznajemo jedino ako osvoji 18 GS;
I dok Mariju već hoće da dodele titulu sera, mi po našem šampionu, da oprostiš, uglavnom ser***..
Valjda nam zato nam sve tako dobro i ide..

beograd

pre 7 godina

novi trener bez obzira dali novak to ima da plati je alelsandar vucic..jedini koj zna sve ..najbolji..osvojio sve sto se moze osvojiti. ..nepobediv( doduse na recima)

Z_Germans_cs

pre 7 godina

Na stranu dobar tekst koji sam upravo pročitao... ali kakvi crni dugi zagrljaji i slične gluposti. Onakav ratnik na terenu a sad dugi zagrljaji... Sa kojim ciljem će da nastavi karijeru čak i da je sada prekine njegova stvar i pravo zadužio je ovu zemlju više nego dovoljno ali ovakav pristup i zaokret... neverovatno. Žao mi je jedino što ove njegove gluposti nisu Amerima zanimljive pa da ga stave u South park već vidim epizodu : Federer ga pere posle povratka iz penzije, a on Baters i guru u dugom zagrljaju na kraju epizode u dugom zagrljaju šire ljubav. NOVAČE BRATE...DUDE.... LOL

Paznja

pre 7 godina

Po vama je hejter svako ko alarmantno upozorava coveka koji srlja u ambis. To rade oni koji ga vole.
Kome je svejedno, ko ne vidi dalje od svog nosa ili ko je protiv Noleta on ce ga tapsati po ramenu sta god da uradi i gde god da krene, pa makar to bila propast.
Osvestite se ljudi, uvek je bolja kritika od uzdizanja u nebesa i pumpanja glave neprestanim laskanjem. Ua za licemerje.

rock the casbah

pre 7 godina

@LondonCalling
Ajd nadji me jedan pogan komentar majketi,vama je svaki komentar koji nije velicanje Novaka kao Boga najgore omalovazavanje,samo mi nije jasno zasto se ne javljate kada se komentarisu ostali srpski sportisti,nikada vas nema kada se ZAISTA pljuju pojedinci od Ane Ivanovic do Djordjevica,a histeriste na svaku makar i najdobronamerniju kritiku Novaka,sto samo govori da sport i ne pratite vec ste zaludjeni stvarima koje forsiraju mediji,zato i ne cudi sto biramo Vucica za premijera,koji btw,takodje ne moze da istrpi ni najmanju kritiku,ali to on zarad sebe a vi zarad prebogatog sportiste kog nikada necete ni sresti u zivotu i koga kao i vecinu u danasnjem kapitalistickom svetu briga za bilo sta osim za svoj dzep

Aleksandar I

pre 7 godina

U svemu ovome najvise pate njegovi FANOVI!!! Nadam se da Nole misli o njima... kao njegov navijac lakse bi mi bilo da kaze " e dosta ljudi,ne mogu vise" nego da nas mrcvari ovako..nadam se da ce 2017. explodirati i biti onaj stari..

rekao je covek da ga tenis vise ne zanima

Znanje

pre 7 godina

Od kada se taj Pepe pojavio koji kao širi pozitivnu energiju,Novak je samo nervozniji i sklon ponašanju koji nije karakterističan za njega.O vega ishrani ne mislim ništa dobro.Čovek u svojim genima nosi i biljnu i životinjsku ishranu,samo treba naći balans,Novak dok god bude aktivan sportista ne sme da bude samo vezan.Znam vezane koji su mladi i bolesni kao što znam one koji jedu crveno meso i imaju duboku starost.Novače, ti si inteligrntan i niko ne treba da ti kaže šta je dobro za tebe,ti to sam treba da osetiš sam,ne ni žena,ni trener,samo ti,ali ako si lagala...bolje se penzioniši.

Aleksa

pre 7 godina

Vrhunski sportisti duze traju u secanju ljudi kad osete zasicenost i neporazeni, na vrhuncu slave, kazu "sad je dosta" i povuku se iz sporta. Sa mrcvarenjem posle Rolan Garosa Novak je propustio taj trenutak. Uostalom, on ima pravo na svoj zivot i karieru, ima pravo izbora i pravo na greske. Ja sam mu zahvalan za sve sto je ucinio u tenisu i kao nas ambasador sporta. Njemu srecno,a ja se okrecem novim nadama Srbije koji se vec prepoznaju.

Neutralni posmatrac

pre 7 godina

Pomenuli ste Reja Alena, pomenuli ste Stefa Karija... Postoji razlika. Oni su odlicni, bave se tim "obicnim dosadnim stvatima", ali imaju iza sebe i saigrace. Ako im danas slabije ide, ili ne ide uopste, ici ce Kleju, ili nekome drugome. Kod individualnih sportova je drugacije. Ako Novaku ne ide, nema ko da ga vadi. Mora sam. Kasno je posle meca, kasno je pre meca. Tada mu treba pomoc.
A Novak je stvari oterao u ekstrem. Ishrana, treninzi, pa i rezultati. Sve je bilo ekstremno. Nije sebi dozvoljavao "izlete" i izuzetke. Osvojio je sve sto je mogao osim tog Oi zlata. Zasitio se. Svega. Treba mu vreme da se sabere i vrati na stare staze, ra pronadje taj motiv.
Mislim da je greska sto he otpustio Bekera. I sto tadi na gubitku tezine. Treba mu Bekerova drskost i ta snaga. Ali dobro, ko zna zasto je to dohro

honey bunny

pre 7 godina

Neće dovesti nikoga, završava karijeru sledeće godine. Što je najsmešnije on očekuje da se penzionišu i Nadal i Federer istovremeno sa njim.

Raymond

pre 7 godina

Ja sam rešio, Nole ima moju podršku sve dok ne vidim onog tipa u njegovom boksu! Tada menjam kanal!
(mike, 7. decembar 2016 17:20)

Ja se vise bojim onog bizarnog davanja srca publici. Tu moram zaista da okrenem glavu, a ton da stavim na MUTE. Tako, njegovi porazi nemaju samo lose strane. Bar se ne blamira i glupira kad izgubi.

Dule Pacov

pre 7 godina

Nije lako kad ti malo lošije krene da se svi okrenu protiv tebe. A mi smo to uradili. Ok je možda smo svi mi u pravu A Novak gresi, ali uradio je mnogo do sad a mi sa ovakvim komentarima delujemo kao da se desilo ne znam sta.

Mislim da preterujemo.

Az

pre 7 godina

A prema kome to Novak ima odgovornost?! Njegov zivot, njegova karijera. Nije potpisao za neki klub pa da sudbina kluba zavisi od njegovih odluka.

Tata spalio Đenku

pre 7 godina

VREME JE DA SE N01E PROBUDI 

Zamislite gladijatora koji godinama vežba i napokon postane nepobediv a onda se pojavi neko ko tom gladijatoru kaže "moraš da se smiriš, opustiš, šalji ljubav" tako ćeš pobedjivati a onda kad se gladijator umiri, uspori, umrtvi ide završni udarac......pa svi znamo šta toreadori rade....
(LOL, 07. decembar 2016 20:10)

Znamo! Toreadora koji se uspava, na kraju iznesu iz arene..

Sky

pre 7 godina

Trenirao sam tenis neko vreme, odlucio sam da se posvetim skoli i prestao sam, a i preskupo je za nase standarde.
Ono sto me trener naucio, voleo bih da i Djokovic pokusa da razume.
Ne menjaj igru kojom pobedjujes.

зихи

pre 7 godina

@александар
надал није освојио много више од ђоковића, а пао је много раније. па иста су генерација, побогу.

krakaka

pre 7 godina

Ko nikad nije zagrlio drvo , ne zna kakav je to osecaj.Svakog jutra kad krenem na posao , zagrlim staru Brezu ispred moje zgrade, verujte , nista mi nije tesko tog dana da uradim.Komsije pricaju da sam otkacio a ja se samo smeskam i kazem-sve vas mnogo volim prijatelji komsije.

Valderama

pre 7 godina

Niko ne moze da me ubedi da je odlazak Bekera zbog losijih rezultata u zadnjih 6 meseci.Pa taj tim je osvojio 6GS i ne znam tacno ali jedno 15- ak mastersta za 2.5 godine.Ocigledno da je doslo do raskola van teniskog terena, a sigurno znacajnu ulogui ma Pepe Imaz.

Goran

pre 7 godina

Lokomotiva se tesko zaustavlja, a ako se zaustavi, posebno tako sto izadje iz koloseka, potreban je mnogo veci napor da se pokrene nego sto je trebao da se zaustavi. Novak ce se mnogo teze vratiti nego sto je iskliznuo.

bobo

pre 7 godina

Apelujem na redakciju B92 da pronadje negde u arhivi vesti kad je Novak potpisao sa Bekerom i da nas podseti kakva je reakcija javnosti bila tada. Ja se secam da je 90% komentatora bilo protiv toga. Da je 90% komentatora govorilo: "Novace, da li si normalan, Vajda te je doveo do vrha sa Bekerom neces dobro proci. Zasto menjas vec oproban recept?" A sad svi Bekera dizu u visine.

žarko

pre 7 godina

Prvi kontakt sa Đokovićem, koji će nekoliko godina godina kasnije biti mnogo ozbiljniji i dublji, dogodio se 2013, kada je Novakov brat Marko počeo da praktikuje spomenute metode u borbi sa depresijom.

ključna rečenica.

žarko

pre 7 godina

Prvi kontakt sa Đokovićem, koji će nekoliko godina godina kasnije biti mnogo ozbiljniji i dublji, dogodio se 2013, kada je Novakov brat Marko počeo da praktikuje spomenute metode u borbi sa depresijom.

ključna rečenica.

proxy

pre 7 godina

Alberto Tomba... covek nije znao za poraz. svi govorili da je najveci. I onda je poceo sa meditacijom i jogom...
funkcionisalo mu kratko vreme. Ko i Novaku...

Jocagomboca

pre 7 godina

Wong, 100% se slazem sa tobom!!! I jos da dodam, uopste ne mislim da je Jelena kriva za bilo sta, cak mislim da Nole ima tesku narav, sto je i sam rekao par puta, on je odlucio koju ishranu ce koristiti, ne Jelena, ali i pored svega neprijatno mi je i da gledam ka Noletovom boksu kada je tamo Imas! Njegova pojava me bas uznemiri, kako je pomogao Marku, samo da tako ne pomigne i Noletu!!! Glda ga kao da ce ga progutati!!