Petak, 02.12.2016.

10:17

Nove kazne - putarima za rupu i 2 mil. RSD

Preduzeća koja grade i održavaju puteve neće više moći da prođu nekažnjeno za nekrpljenje udarnih rupa ili neotklanjanje mogućih uzroka saobraćajnih udesa.

Izvor: Veèernje novosti

Nove kazne - putarima za rupu i 2 mil. RSD IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

36 Komentari

Sortiraj po:

miki

pre 7 godina

pre nedelju dana sam pocepao obe desne gume na rupi koju su vredni putari lepo pripremili za asfaltiranje i ostavili potpuno neobelezenu...

karma

pre 7 godina

izvin'te ali ko će da krade onda... zna se da su tu najveći mafijaši ove zemlje... i njihovi političari koji im obezbeđuju poslove

misha

pre 7 godina

Šta se dešava sa blatom kojeg neodgovorni traktoristi iznesu na put?
Da li će se nešto učiniti i po tom pitanju jer ljudi ginu zbog bahatog ponašanja vozača traktora?

Lepi Bane

pre 7 godina

@bg
Okanović je ove godine napunio 40g. (ili će napuniti sledeće), tako da nije moguće da se 20 godina ne skida sa ekrana.

I ja da nešto kažem

pre 7 godina

Ja sam se već navikao na rupe...Ali,nije mi jasno zašto me ostali vozači požuruju,zašto mi sviraju kad smanjim brzinu a nekad skoro i da zaustavim vozilo da bih bez oštećenja prešao preko rupe.Odakle tim ljudima pare za gume,delove...Stavio sam nalepnicu 'dete u autu' pa mi manje sviraju...Nekada je i opasno mnogo usporiti,odmah te neko obilazi,pravi se još veća pometnja,ne zna čovek više kako da sačuva auto...

Komša

pre 7 godina

Pre 20 dana sam,vozeći normalnom brzinom pocepao gumu jer sam naleteo na plitku rupu oštrih ivica (odvaljen asfalt) koju je nemoguće izbeći jer je dužine kolovotne trake.Beograd,blizu železničke stanice.
Kada se donese zakom po kojem gradjanin može da tuži odgovorne i dobije naknadu štete (ili osiguranje da to reši) onda možemo da pričamo o odgovornosti.
Po ovom zakonu ne mogu da ih tužim jer nisam vrat slomio ni sebi niti nekom drugom.Nije stradao niko osim mog kućnog budžeta.

stefan cerak

pre 7 godina

Videh pre neki dan sliku neku, Frankfurt. Upade mi u oci skoro crn, asfaltiran put, precizno i jasno obelezeno sve. Rekoh, pa dobro Nemacka, pa se zapitah, zasto se ne radi na KVALITETU nego na najpovoljnijoj ceni. Ko ne garantuje kvalitet ne sme da pobedi na tenderu i kraj price. Bolje jednom plati pa sluzi 10 godina, nego svake godine krpi. Dajte molim vas, Cerak, Zarkovo, Bele vode, Rakovica, Banovo brdo, sve se raspada, na svakih 10 metara ja ubodem rupu a izbegnem 2. Za dalje da i ne spominjem, pogotovo manja mesta.

Profesor Okultis

pre 7 godina

Nema nista od toga.Sve je nasiroko i nadugacko,mesta za zlupotrebe ima kolko vam volja.Umesto da se jasno stavi do znanja putarima da su odgovorni i za najmanji udes i da sve moraju platiti u roku od odmah ako se nesto desi zbog rupa ili neoznacenih opasnih deonica,zakonodavac im ostavlja mogucnost da sami vrse nekakve dubinske kontole i analize.

Zoran

pre 7 godina

(Igor, 2. decembar 2016 12:36)
U svakom tenderu koji se raspisuje za auto put kao jedan od uslova treba da stoji da kvalitet izvedenih radova bude minimum kao sto je uradjen ovaj deo kroz Beograd. Sem kvaliteta asfalta (koji je i posle vise od 4 godine prvoklasan) ovde je pre svega podloga uradjena kako struka zapoveda. Da li se neko seca koliko su kopali u dubinu pre asfaltiranja i kakvi su slojevi podloge stavljeni? Nesto sto je svuda normalno kod nas je izuzetak. Zato su nam auto putevi posle godinu dana rada tavki kakvi jesu. Zamislite jos da ima kamiona kao u bilo kojoj zapadnoj zemlji na sta bi to tek tada licilo.

gospodin3%

pre 7 godina

od svega toga nema nista dok se iz zakona ne izbrise deo prilagoditi brzinu uslovima puta tj u praksi ko god da pozove policiju da mu daju zapisnik o tome kako je upao u krater i razbio gumu felnu i dr policija prvo njemu pise kaznu zato sto se nije prilagodio uslovima puta nebitno da li je isao 30 km/h

stumpjumper

pre 7 godina

Bilo bi najlepše da svi timski radimo i recimo uz jednu aplikaciju slikamo i pošaljemo situaciju. Tako pored njih samih i mi malo da učestvujemo da ne bi bilo da nisu stigli da vide... to je koliko vidim izrazito teško napraviti, da ne kažem ne žele da naprave...
Ima neka aplikacija za BG (Beokom servis). Zamišljena na taj način, ali evo, probao sam jednom da pošaljem neke propuste u jednoj ulici i ista nije radila, tj ima neke bagove na postavljanju slike i sl ...

Декс патриота

pre 7 godina

Срећом што је Србија правна држава па ће овакав закон стварно да се примењује и да допринесе да имамо боље путеве и да буда мање саобраћајних незгода узрокованих лошим путем.
Кад би се зезали...
Када су код нас нови закони било шта побољшали?

Igor

pre 7 godina

Malu digresiju ću napraviti. Prošle godine su presvukli sloj asfalta na autoputu na potezu Mladenovac - Smederevo (možda još malo dalje ka Požarevcu), pa se hvalili kako asfaltiraju više od Tita - jeste li videli na šta liči taj asfalt posle 12 meseci? Nema deonice od 200m ravnog puta, bez zakrpe ili bitumena. Kako je moguće da neko toliko aljkavo i nemarno odradi tako skup posao? Postoji li kontrola kvaliteta? Na tenderima svi ponude najgori kvalitet (ako se ne insistira na kvalitetnom asfaltu), a posle zarađuju na održavanju i krpljenju. Pobogu, zašto jednom ne uradite nešto kvalitetno - pogledajte asfalt na auto-putu kroz Beograd - ravan kao staklo, izgleda kao nov a pušten u rad pre 3-4 godine. Zašto se takav kvalitet asfalta ne postavi KAO STANDARD za sve autoputeve i magistrale u zemlji? I onako nas zadužujete, pa bar uradite nešto kako treba, pobogu više. Da ne pominjem koliko je iritirajuće kada vozite autoputem i ne možete da uživate u vožnji već auto poskakuje i trucka...Usporite malo sa reformama, malo bolje kontrolišite sebe i druge, života vam

milan

pre 7 godina

Pre nekoliko meseci na glavnom batajnickom putu kod elektronske industrije kamion mesalica se istovarila na nekoliko mesta po malo.tuda idem na posao i bio sam explodirao od takvih stvari.zvao sam beograd put,grafsku cistocu cak su me prebacivali na zelenilo da sam na kraju digao ruke.toliko o sluzbama. a da ne pominjem sam centar batajnice sama raskrsnica puna kratera i rupa i neravnoga.policija je na deset metara.sta dalje da se prica.stamota

citalac

pre 7 godina

ne mogu godinu dana da ofarbaju ispravno jedno parking mesto koje su pogresno obelezili u ulici...kontaktiramo nadlezne vise od godinu dana da povuku jednu liniju...rupe u asfaltu su tek misaone imenice za Beograd put a 5-6 ekipa Beograd puta svako jutro od 7h do 9h na okretnici ispod Pancevackog mosta "bleje" i to parkiraju kamione na mestu gde je zabranjen saobracaj za kamione.

daniel

pre 7 godina

Odlicno,sad mi jos dajte broj gde ja mogu da prijavim sve to posto u opstini tvrde da to nije za njih.znaci selo pored jagodine (suljkovac) ima osvetljenje na svaku 4 banderu,zimi se ni jedne godine nije ocistio sneg.cisti ga lokalno stanovnistvo.trotoara nema a asfalt su jos valjda Nemanjici izgradili,popravke nigde nema a stetu na kolima zbog nazovi asfalta sami snosimo.drvece sto je bilo pored puta sad vec raste na putu i niko ne odrzava.hoce li se promeniti nesto ili da se ne cudimo sto nam sela izumiru?

ziggy

pre 7 godina

Znaci zabranjena spomen obelezja a dopusteni bilbordi, recimo kod Sava Centra preko gazele prema centru imate jedan lep LCD bilbord pravi sarenis slika koji odvraca paznju vozacima i nikom nista.

Milan

pre 7 godina

A kazne za policiju koja stoji na izlasku iz naseljenog mesta, 5 metara od znaka za prestanak ogranicenja od 50km/h i ulaska u zonu 80km/h, i pise kaznu od 57km/h?!
Uopste ih ne zanima da kontrolisu kojom se brzinom ulazi u naseljeno mesto.
Jel to radi bezbednosti u saobracaju ili radi haraca?

bg

pre 7 godina

Ovaj Okanovic je 20 godina na toj poziciji i ocigledno je da se nista ne menja po pitanju bezbednosti. Mozda da probamo sa drugim covekom na celu agencije?

mima

pre 7 godina

ajte u Suboticu...da vidite i puteve i staze za bicikliste i pesake... trebalo bi ceo grad( sem centra koji je vec 3 x asfaltiran iz ne poznatih razloga) renivirati...al redovno! ni za vreme rata nije ovako ruzno bilo...

Jocagomboca

pre 7 godina

A te kazne ce se placati uz budzeta koji mi punimo, i veciti direktir Drobnjak i ostali, nece odgovarati ni krivicno ni materijalno ni prekrsajno! Sabic je objasnio da ih kaznjava, a oni laduju!

Argentto

pre 7 godina

Takodje, putati bi trebali da isplacuju vozacima i stete nastale na vozilu zbog neadekvatnog odrzavanja puteva. Svi mi uredno placamo registracije, takse, putarine, poreze kroz cenu goriva, guma itd.. veliki deo tog novca (pogotovo putarine) treba da sluzi za odrzavanje puteva a koristi se ko zna za sta drugo.. Tako dodjemo u situaciju da recimo krente negde na put, platili ste registraciju, astronomsku akcizu po litri goriva, platili se putarinu, i uletite u rupu koja vam unisti gumu i isktivi felnu. Na sve to sto smo platili, imamo 2 opcije: prva je da i nastalu stetu platimo iz svog dzepa, druga je da na sudu trazite pravdu, sto ces vas obicno kostati vise od same stete i trajati duze nego taj automobil na kom je nastala steta.

Veliki brat

pre 7 godina

Znajući kako su do sada radili policija, tužilaštvo i sudovi, ovo će samo povećati reket koji će putarska preduzeća (većinom privatizovana) morati da plaćaju političarima i njihovim partijama.

U normalnim zemljama se traži GARANCIJA na izvedene radove, što znači da može jednom da vam se dogodi da zakrpljen put ponovi ispuca i potone na mestima gde je krplje, na sledećoj javnoj nabavci vaša ponuda neće ni biti uzeta u obzir.

vladimir

pre 7 godina

Ima da se lopata preko noći :)
Šalu na stranu, putevi su nam katastrofa. Čak i ti putevi gde nema udarnih rupa, se često ne mogu pohvaliti :(

Razačorani vozač

pre 7 godina

Kada će putari da uklone šine koje se nalaze udaljene samo 250-300 metara iza graničnog prelaza Sremska Rača,koji je najfrekventniji prelaz prema BiH.Da ne bude zabune,tu voz ne saobraća više od 20 godina.Pruga više ne postoji osim tih šina koji se nalaze na kolovozu.Pri tome uz šine se nalaze rupe i nije mali broj onih koji su tu probili gumu.Prosto nevjerovatno da država koja se ponosi izgradnjom auto-puteva ne može da ukloni šine sa kolovoza koje nemaju više nikakvu svrhu.

Напредни вадикали

pre 7 godina

Све то рече и написа Окановић.
Мании те се тог човека,изгубио је компас у времену и простору.

popeye

pre 7 godina

Као два заборављена светла (по дану?) или светло и комшијско дете које сте повезли до школе или код лекара?
А шта је са снегом и ледом, (јер нисте аутом кренули на боб стазу), јел ће се и даље штедети на ризли, а раоник ће служити за украс?

Veliki brat

pre 7 godina

Znajući kako su do sada radili policija, tužilaštvo i sudovi, ovo će samo povećati reket koji će putarska preduzeća (većinom privatizovana) morati da plaćaju političarima i njihovim partijama.

U normalnim zemljama se traži GARANCIJA na izvedene radove, što znači da može jednom da vam se dogodi da zakrpljen put ponovi ispuca i potone na mestima gde je krplje, na sledećoj javnoj nabavci vaša ponuda neće ni biti uzeta u obzir.

Argentto

pre 7 godina

Takodje, putati bi trebali da isplacuju vozacima i stete nastale na vozilu zbog neadekvatnog odrzavanja puteva. Svi mi uredno placamo registracije, takse, putarine, poreze kroz cenu goriva, guma itd.. veliki deo tog novca (pogotovo putarine) treba da sluzi za odrzavanje puteva a koristi se ko zna za sta drugo.. Tako dodjemo u situaciju da recimo krente negde na put, platili ste registraciju, astronomsku akcizu po litri goriva, platili se putarinu, i uletite u rupu koja vam unisti gumu i isktivi felnu. Na sve to sto smo platili, imamo 2 opcije: prva je da i nastalu stetu platimo iz svog dzepa, druga je da na sudu trazite pravdu, sto ces vas obicno kostati vise od same stete i trajati duze nego taj automobil na kom je nastala steta.

Jocagomboca

pre 7 godina

A te kazne ce se placati uz budzeta koji mi punimo, i veciti direktir Drobnjak i ostali, nece odgovarati ni krivicno ni materijalno ni prekrsajno! Sabic je objasnio da ih kaznjava, a oni laduju!

Milan

pre 7 godina

A kazne za policiju koja stoji na izlasku iz naseljenog mesta, 5 metara od znaka za prestanak ogranicenja od 50km/h i ulaska u zonu 80km/h, i pise kaznu od 57km/h?!
Uopste ih ne zanima da kontrolisu kojom se brzinom ulazi u naseljeno mesto.
Jel to radi bezbednosti u saobracaju ili radi haraca?

popeye

pre 7 godina

Као два заборављена светла (по дану?) или светло и комшијско дете које сте повезли до школе или код лекара?
А шта је са снегом и ледом, (јер нисте аутом кренули на боб стазу), јел ће се и даље штедети на ризли, а раоник ће служити за украс?

gospodin3%

pre 7 godina

od svega toga nema nista dok se iz zakona ne izbrise deo prilagoditi brzinu uslovima puta tj u praksi ko god da pozove policiju da mu daju zapisnik o tome kako je upao u krater i razbio gumu felnu i dr policija prvo njemu pise kaznu zato sto se nije prilagodio uslovima puta nebitno da li je isao 30 km/h

Декс патриота

pre 7 godina

Срећом што је Србија правна држава па ће овакав закон стварно да се примењује и да допринесе да имамо боље путеве и да буда мање саобраћајних незгода узрокованих лошим путем.
Кад би се зезали...
Када су код нас нови закони било шта побољшали?

bg

pre 7 godina

Ovaj Okanovic je 20 godina na toj poziciji i ocigledno je da se nista ne menja po pitanju bezbednosti. Mozda da probamo sa drugim covekom na celu agencije?

Igor

pre 7 godina

Malu digresiju ću napraviti. Prošle godine su presvukli sloj asfalta na autoputu na potezu Mladenovac - Smederevo (možda još malo dalje ka Požarevcu), pa se hvalili kako asfaltiraju više od Tita - jeste li videli na šta liči taj asfalt posle 12 meseci? Nema deonice od 200m ravnog puta, bez zakrpe ili bitumena. Kako je moguće da neko toliko aljkavo i nemarno odradi tako skup posao? Postoji li kontrola kvaliteta? Na tenderima svi ponude najgori kvalitet (ako se ne insistira na kvalitetnom asfaltu), a posle zarađuju na održavanju i krpljenju. Pobogu, zašto jednom ne uradite nešto kvalitetno - pogledajte asfalt na auto-putu kroz Beograd - ravan kao staklo, izgleda kao nov a pušten u rad pre 3-4 godine. Zašto se takav kvalitet asfalta ne postavi KAO STANDARD za sve autoputeve i magistrale u zemlji? I onako nas zadužujete, pa bar uradite nešto kako treba, pobogu više. Da ne pominjem koliko je iritirajuće kada vozite autoputem i ne možete da uživate u vožnji već auto poskakuje i trucka...Usporite malo sa reformama, malo bolje kontrolišite sebe i druge, života vam

mima

pre 7 godina

ajte u Suboticu...da vidite i puteve i staze za bicikliste i pesake... trebalo bi ceo grad( sem centra koji je vec 3 x asfaltiran iz ne poznatih razloga) renivirati...al redovno! ni za vreme rata nije ovako ruzno bilo...

ziggy

pre 7 godina

Znaci zabranjena spomen obelezja a dopusteni bilbordi, recimo kod Sava Centra preko gazele prema centru imate jedan lep LCD bilbord pravi sarenis slika koji odvraca paznju vozacima i nikom nista.

Razačorani vozač

pre 7 godina

Kada će putari da uklone šine koje se nalaze udaljene samo 250-300 metara iza graničnog prelaza Sremska Rača,koji je najfrekventniji prelaz prema BiH.Da ne bude zabune,tu voz ne saobraća više od 20 godina.Pruga više ne postoji osim tih šina koji se nalaze na kolovozu.Pri tome uz šine se nalaze rupe i nije mali broj onih koji su tu probili gumu.Prosto nevjerovatno da država koja se ponosi izgradnjom auto-puteva ne može da ukloni šine sa kolovoza koje nemaju više nikakvu svrhu.

daniel

pre 7 godina

Odlicno,sad mi jos dajte broj gde ja mogu da prijavim sve to posto u opstini tvrde da to nije za njih.znaci selo pored jagodine (suljkovac) ima osvetljenje na svaku 4 banderu,zimi se ni jedne godine nije ocistio sneg.cisti ga lokalno stanovnistvo.trotoara nema a asfalt su jos valjda Nemanjici izgradili,popravke nigde nema a stetu na kolima zbog nazovi asfalta sami snosimo.drvece sto je bilo pored puta sad vec raste na putu i niko ne odrzava.hoce li se promeniti nesto ili da se ne cudimo sto nam sela izumiru?

stefan cerak

pre 7 godina

Videh pre neki dan sliku neku, Frankfurt. Upade mi u oci skoro crn, asfaltiran put, precizno i jasno obelezeno sve. Rekoh, pa dobro Nemacka, pa se zapitah, zasto se ne radi na KVALITETU nego na najpovoljnijoj ceni. Ko ne garantuje kvalitet ne sme da pobedi na tenderu i kraj price. Bolje jednom plati pa sluzi 10 godina, nego svake godine krpi. Dajte molim vas, Cerak, Zarkovo, Bele vode, Rakovica, Banovo brdo, sve se raspada, na svakih 10 metara ja ubodem rupu a izbegnem 2. Za dalje da i ne spominjem, pogotovo manja mesta.

Напредни вадикали

pre 7 godina

Све то рече и написа Окановић.
Мании те се тог човека,изгубио је компас у времену и простору.

milan

pre 7 godina

Pre nekoliko meseci na glavnom batajnickom putu kod elektronske industrije kamion mesalica se istovarila na nekoliko mesta po malo.tuda idem na posao i bio sam explodirao od takvih stvari.zvao sam beograd put,grafsku cistocu cak su me prebacivali na zelenilo da sam na kraju digao ruke.toliko o sluzbama. a da ne pominjem sam centar batajnice sama raskrsnica puna kratera i rupa i neravnoga.policija je na deset metara.sta dalje da se prica.stamota

Komša

pre 7 godina

Pre 20 dana sam,vozeći normalnom brzinom pocepao gumu jer sam naleteo na plitku rupu oštrih ivica (odvaljen asfalt) koju je nemoguće izbeći jer je dužine kolovotne trake.Beograd,blizu železničke stanice.
Kada se donese zakom po kojem gradjanin može da tuži odgovorne i dobije naknadu štete (ili osiguranje da to reši) onda možemo da pričamo o odgovornosti.
Po ovom zakonu ne mogu da ih tužim jer nisam vrat slomio ni sebi niti nekom drugom.Nije stradao niko osim mog kućnog budžeta.

vladimir

pre 7 godina

Ima da se lopata preko noći :)
Šalu na stranu, putevi su nam katastrofa. Čak i ti putevi gde nema udarnih rupa, se često ne mogu pohvaliti :(

citalac

pre 7 godina

ne mogu godinu dana da ofarbaju ispravno jedno parking mesto koje su pogresno obelezili u ulici...kontaktiramo nadlezne vise od godinu dana da povuku jednu liniju...rupe u asfaltu su tek misaone imenice za Beograd put a 5-6 ekipa Beograd puta svako jutro od 7h do 9h na okretnici ispod Pancevackog mosta "bleje" i to parkiraju kamione na mestu gde je zabranjen saobracaj za kamione.

Profesor Okultis

pre 7 godina

Nema nista od toga.Sve je nasiroko i nadugacko,mesta za zlupotrebe ima kolko vam volja.Umesto da se jasno stavi do znanja putarima da su odgovorni i za najmanji udes i da sve moraju platiti u roku od odmah ako se nesto desi zbog rupa ili neoznacenih opasnih deonica,zakonodavac im ostavlja mogucnost da sami vrse nekakve dubinske kontole i analize.

Zoran

pre 7 godina

(Igor, 2. decembar 2016 12:36)
U svakom tenderu koji se raspisuje za auto put kao jedan od uslova treba da stoji da kvalitet izvedenih radova bude minimum kao sto je uradjen ovaj deo kroz Beograd. Sem kvaliteta asfalta (koji je i posle vise od 4 godine prvoklasan) ovde je pre svega podloga uradjena kako struka zapoveda. Da li se neko seca koliko su kopali u dubinu pre asfaltiranja i kakvi su slojevi podloge stavljeni? Nesto sto je svuda normalno kod nas je izuzetak. Zato su nam auto putevi posle godinu dana rada tavki kakvi jesu. Zamislite jos da ima kamiona kao u bilo kojoj zapadnoj zemlji na sta bi to tek tada licilo.

stumpjumper

pre 7 godina

Bilo bi najlepše da svi timski radimo i recimo uz jednu aplikaciju slikamo i pošaljemo situaciju. Tako pored njih samih i mi malo da učestvujemo da ne bi bilo da nisu stigli da vide... to je koliko vidim izrazito teško napraviti, da ne kažem ne žele da naprave...
Ima neka aplikacija za BG (Beokom servis). Zamišljena na taj način, ali evo, probao sam jednom da pošaljem neke propuste u jednoj ulici i ista nije radila, tj ima neke bagove na postavljanju slike i sl ...

misha

pre 7 godina

Šta se dešava sa blatom kojeg neodgovorni traktoristi iznesu na put?
Da li će se nešto učiniti i po tom pitanju jer ljudi ginu zbog bahatog ponašanja vozača traktora?

I ja da nešto kažem

pre 7 godina

Ja sam se već navikao na rupe...Ali,nije mi jasno zašto me ostali vozači požuruju,zašto mi sviraju kad smanjim brzinu a nekad skoro i da zaustavim vozilo da bih bez oštećenja prešao preko rupe.Odakle tim ljudima pare za gume,delove...Stavio sam nalepnicu 'dete u autu' pa mi manje sviraju...Nekada je i opasno mnogo usporiti,odmah te neko obilazi,pravi se još veća pometnja,ne zna čovek više kako da sačuva auto...

karma

pre 7 godina

izvin'te ali ko će da krade onda... zna se da su tu najveći mafijaši ove zemlje... i njihovi političari koji im obezbeđuju poslove

miki

pre 7 godina

pre nedelju dana sam pocepao obe desne gume na rupi koju su vredni putari lepo pripremili za asfaltiranje i ostavili potpuno neobelezenu...

Lepi Bane

pre 7 godina

@bg
Okanović je ove godine napunio 40g. (ili će napuniti sledeće), tako da nije moguće da se 20 godina ne skida sa ekrana.

bg

pre 7 godina

Ovaj Okanovic je 20 godina na toj poziciji i ocigledno je da se nista ne menja po pitanju bezbednosti. Mozda da probamo sa drugim covekom na celu agencije?

popeye

pre 7 godina

Као два заборављена светла (по дану?) или светло и комшијско дете које сте повезли до школе или код лекара?
А шта је са снегом и ледом, (јер нисте аутом кренули на боб стазу), јел ће се и даље штедети на ризли, а раоник ће служити за украс?

Напредни вадикали

pre 7 godina

Све то рече и написа Окановић.
Мании те се тог човека,изгубио је компас у времену и простору.

Veliki brat

pre 7 godina

Znajući kako su do sada radili policija, tužilaštvo i sudovi, ovo će samo povećati reket koji će putarska preduzeća (većinom privatizovana) morati da plaćaju političarima i njihovim partijama.

U normalnim zemljama se traži GARANCIJA na izvedene radove, što znači da može jednom da vam se dogodi da zakrpljen put ponovi ispuca i potone na mestima gde je krplje, na sledećoj javnoj nabavci vaša ponuda neće ni biti uzeta u obzir.

Lepi Bane

pre 7 godina

@bg
Okanović je ove godine napunio 40g. (ili će napuniti sledeće), tako da nije moguće da se 20 godina ne skida sa ekrana.

Milan

pre 7 godina

A kazne za policiju koja stoji na izlasku iz naseljenog mesta, 5 metara od znaka za prestanak ogranicenja od 50km/h i ulaska u zonu 80km/h, i pise kaznu od 57km/h?!
Uopste ih ne zanima da kontrolisu kojom se brzinom ulazi u naseljeno mesto.
Jel to radi bezbednosti u saobracaju ili radi haraca?

stumpjumper

pre 7 godina

Bilo bi najlepše da svi timski radimo i recimo uz jednu aplikaciju slikamo i pošaljemo situaciju. Tako pored njih samih i mi malo da učestvujemo da ne bi bilo da nisu stigli da vide... to je koliko vidim izrazito teško napraviti, da ne kažem ne žele da naprave...
Ima neka aplikacija za BG (Beokom servis). Zamišljena na taj način, ali evo, probao sam jednom da pošaljem neke propuste u jednoj ulici i ista nije radila, tj ima neke bagove na postavljanju slike i sl ...

Komša

pre 7 godina

Pre 20 dana sam,vozeći normalnom brzinom pocepao gumu jer sam naleteo na plitku rupu oštrih ivica (odvaljen asfalt) koju je nemoguće izbeći jer je dužine kolovotne trake.Beograd,blizu železničke stanice.
Kada se donese zakom po kojem gradjanin može da tuži odgovorne i dobije naknadu štete (ili osiguranje da to reši) onda možemo da pričamo o odgovornosti.
Po ovom zakonu ne mogu da ih tužim jer nisam vrat slomio ni sebi niti nekom drugom.Nije stradao niko osim mog kućnog budžeta.

Argentto

pre 7 godina

Takodje, putati bi trebali da isplacuju vozacima i stete nastale na vozilu zbog neadekvatnog odrzavanja puteva. Svi mi uredno placamo registracije, takse, putarine, poreze kroz cenu goriva, guma itd.. veliki deo tog novca (pogotovo putarine) treba da sluzi za odrzavanje puteva a koristi se ko zna za sta drugo.. Tako dodjemo u situaciju da recimo krente negde na put, platili ste registraciju, astronomsku akcizu po litri goriva, platili se putarinu, i uletite u rupu koja vam unisti gumu i isktivi felnu. Na sve to sto smo platili, imamo 2 opcije: prva je da i nastalu stetu platimo iz svog dzepa, druga je da na sudu trazite pravdu, sto ces vas obicno kostati vise od same stete i trajati duze nego taj automobil na kom je nastala steta.

Jocagomboca

pre 7 godina

A te kazne ce se placati uz budzeta koji mi punimo, i veciti direktir Drobnjak i ostali, nece odgovarati ni krivicno ni materijalno ni prekrsajno! Sabic je objasnio da ih kaznjava, a oni laduju!

vladimir

pre 7 godina

Ima da se lopata preko noći :)
Šalu na stranu, putevi su nam katastrofa. Čak i ti putevi gde nema udarnih rupa, se često ne mogu pohvaliti :(

ziggy

pre 7 godina

Znaci zabranjena spomen obelezja a dopusteni bilbordi, recimo kod Sava Centra preko gazele prema centru imate jedan lep LCD bilbord pravi sarenis slika koji odvraca paznju vozacima i nikom nista.

gospodin3%

pre 7 godina

od svega toga nema nista dok se iz zakona ne izbrise deo prilagoditi brzinu uslovima puta tj u praksi ko god da pozove policiju da mu daju zapisnik o tome kako je upao u krater i razbio gumu felnu i dr policija prvo njemu pise kaznu zato sto se nije prilagodio uslovima puta nebitno da li je isao 30 km/h

stefan cerak

pre 7 godina

Videh pre neki dan sliku neku, Frankfurt. Upade mi u oci skoro crn, asfaltiran put, precizno i jasno obelezeno sve. Rekoh, pa dobro Nemacka, pa se zapitah, zasto se ne radi na KVALITETU nego na najpovoljnijoj ceni. Ko ne garantuje kvalitet ne sme da pobedi na tenderu i kraj price. Bolje jednom plati pa sluzi 10 godina, nego svake godine krpi. Dajte molim vas, Cerak, Zarkovo, Bele vode, Rakovica, Banovo brdo, sve se raspada, na svakih 10 metara ja ubodem rupu a izbegnem 2. Za dalje da i ne spominjem, pogotovo manja mesta.

karma

pre 7 godina

izvin'te ali ko će da krade onda... zna se da su tu najveći mafijaši ove zemlje... i njihovi političari koji im obezbeđuju poslove

misha

pre 7 godina

Šta se dešava sa blatom kojeg neodgovorni traktoristi iznesu na put?
Da li će se nešto učiniti i po tom pitanju jer ljudi ginu zbog bahatog ponašanja vozača traktora?

mima

pre 7 godina

ajte u Suboticu...da vidite i puteve i staze za bicikliste i pesake... trebalo bi ceo grad( sem centra koji je vec 3 x asfaltiran iz ne poznatih razloga) renivirati...al redovno! ni za vreme rata nije ovako ruzno bilo...

Razačorani vozač

pre 7 godina

Kada će putari da uklone šine koje se nalaze udaljene samo 250-300 metara iza graničnog prelaza Sremska Rača,koji je najfrekventniji prelaz prema BiH.Da ne bude zabune,tu voz ne saobraća više od 20 godina.Pruga više ne postoji osim tih šina koji se nalaze na kolovozu.Pri tome uz šine se nalaze rupe i nije mali broj onih koji su tu probili gumu.Prosto nevjerovatno da država koja se ponosi izgradnjom auto-puteva ne može da ukloni šine sa kolovoza koje nemaju više nikakvu svrhu.

daniel

pre 7 godina

Odlicno,sad mi jos dajte broj gde ja mogu da prijavim sve to posto u opstini tvrde da to nije za njih.znaci selo pored jagodine (suljkovac) ima osvetljenje na svaku 4 banderu,zimi se ni jedne godine nije ocistio sneg.cisti ga lokalno stanovnistvo.trotoara nema a asfalt su jos valjda Nemanjici izgradili,popravke nigde nema a stetu na kolima zbog nazovi asfalta sami snosimo.drvece sto je bilo pored puta sad vec raste na putu i niko ne odrzava.hoce li se promeniti nesto ili da se ne cudimo sto nam sela izumiru?

Декс патриота

pre 7 godina

Срећом што је Србија правна држава па ће овакав закон стварно да се примењује и да допринесе да имамо боље путеве и да буда мање саобраћајних незгода узрокованих лошим путем.
Кад би се зезали...
Када су код нас нови закони било шта побољшали?

Igor

pre 7 godina

Malu digresiju ću napraviti. Prošle godine su presvukli sloj asfalta na autoputu na potezu Mladenovac - Smederevo (možda još malo dalje ka Požarevcu), pa se hvalili kako asfaltiraju više od Tita - jeste li videli na šta liči taj asfalt posle 12 meseci? Nema deonice od 200m ravnog puta, bez zakrpe ili bitumena. Kako je moguće da neko toliko aljkavo i nemarno odradi tako skup posao? Postoji li kontrola kvaliteta? Na tenderima svi ponude najgori kvalitet (ako se ne insistira na kvalitetnom asfaltu), a posle zarađuju na održavanju i krpljenju. Pobogu, zašto jednom ne uradite nešto kvalitetno - pogledajte asfalt na auto-putu kroz Beograd - ravan kao staklo, izgleda kao nov a pušten u rad pre 3-4 godine. Zašto se takav kvalitet asfalta ne postavi KAO STANDARD za sve autoputeve i magistrale u zemlji? I onako nas zadužujete, pa bar uradite nešto kako treba, pobogu više. Da ne pominjem koliko je iritirajuće kada vozite autoputem i ne možete da uživate u vožnji već auto poskakuje i trucka...Usporite malo sa reformama, malo bolje kontrolišite sebe i druge, života vam

milan

pre 7 godina

Pre nekoliko meseci na glavnom batajnickom putu kod elektronske industrije kamion mesalica se istovarila na nekoliko mesta po malo.tuda idem na posao i bio sam explodirao od takvih stvari.zvao sam beograd put,grafsku cistocu cak su me prebacivali na zelenilo da sam na kraju digao ruke.toliko o sluzbama. a da ne pominjem sam centar batajnice sama raskrsnica puna kratera i rupa i neravnoga.policija je na deset metara.sta dalje da se prica.stamota

citalac

pre 7 godina

ne mogu godinu dana da ofarbaju ispravno jedno parking mesto koje su pogresno obelezili u ulici...kontaktiramo nadlezne vise od godinu dana da povuku jednu liniju...rupe u asfaltu su tek misaone imenice za Beograd put a 5-6 ekipa Beograd puta svako jutro od 7h do 9h na okretnici ispod Pancevackog mosta "bleje" i to parkiraju kamione na mestu gde je zabranjen saobracaj za kamione.

Zoran

pre 7 godina

(Igor, 2. decembar 2016 12:36)
U svakom tenderu koji se raspisuje za auto put kao jedan od uslova treba da stoji da kvalitet izvedenih radova bude minimum kao sto je uradjen ovaj deo kroz Beograd. Sem kvaliteta asfalta (koji je i posle vise od 4 godine prvoklasan) ovde je pre svega podloga uradjena kako struka zapoveda. Da li se neko seca koliko su kopali u dubinu pre asfaltiranja i kakvi su slojevi podloge stavljeni? Nesto sto je svuda normalno kod nas je izuzetak. Zato su nam auto putevi posle godinu dana rada tavki kakvi jesu. Zamislite jos da ima kamiona kao u bilo kojoj zapadnoj zemlji na sta bi to tek tada licilo.

Profesor Okultis

pre 7 godina

Nema nista od toga.Sve je nasiroko i nadugacko,mesta za zlupotrebe ima kolko vam volja.Umesto da se jasno stavi do znanja putarima da su odgovorni i za najmanji udes i da sve moraju platiti u roku od odmah ako se nesto desi zbog rupa ili neoznacenih opasnih deonica,zakonodavac im ostavlja mogucnost da sami vrse nekakve dubinske kontole i analize.

I ja da nešto kažem

pre 7 godina

Ja sam se već navikao na rupe...Ali,nije mi jasno zašto me ostali vozači požuruju,zašto mi sviraju kad smanjim brzinu a nekad skoro i da zaustavim vozilo da bih bez oštećenja prešao preko rupe.Odakle tim ljudima pare za gume,delove...Stavio sam nalepnicu 'dete u autu' pa mi manje sviraju...Nekada je i opasno mnogo usporiti,odmah te neko obilazi,pravi se još veća pometnja,ne zna čovek više kako da sačuva auto...

miki

pre 7 godina

pre nedelju dana sam pocepao obe desne gume na rupi koju su vredni putari lepo pripremili za asfaltiranje i ostavili potpuno neobelezenu...