Ponedeljak, 28.11.2016.

09:31

Šta kad kablovska izbaci omiljeni kanal?

Kakva su prava i mogućnosti korisnika koji žele da promene telekomunikacionu kompaniju?

Izvor: Veèernje novosti

Šta kad kablovska izbaci omiljeni kanal? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

102 Komentari

Sortiraj po:

Ispovest mladog momka

pre 7 godina

Bio sam dugo član IKOMA u početku ali sam nažalost morao da prekinem saradnju sa njima jer nisam plaćao na vreme..Tačnije nisam mogao da više plaćam! Inače imao su problem sa netom jedino koji je uvek nešto bio u kvaru a što se tiče TV ponude tu su ima li odlične kanale na digitalnoj kao da su nudili četri paketa 18+ CINEMAX,HBO plus Arena sport svih pet kanala koja su postojala do prošle godine kada su ukinuta..Razlog da obrazlože mi nisu ume li jer nisu tu oni nadležni?? Uprkos svemu tome bio sam neko vreme bez ičega da sam se kasnije odlučio za SBB ali ni oni nisu me oduševili jer program im je očajan da ne kažem "rastumban" jedino što im internet okej da nisu postojali problemi tuda..Dakle ima raznih kabvloskih operatera samo treba dobro obrati pažnju šta odlučite pre nego što potpisujete ugovor..Inače ja ću najvevoratnije se prebaciti na neki drugi operater za jeftine pare da dobijem ono što ja hoću a ne da plaćam što to činim sad,trenutno 2800 dinara koji su u današnjem vremenu itekako značajne..

manje zlo, a ne pravo

pre 7 godina

U zemlji u kojoj mušterija nikad nije u pravu, zaista je besmisleno i razgovarati o ovakvoj temi. A kad bi korisnik zaista i prosuđivao na osnovu onoga što mu piše u ugovoru, ne bi sklopio ugovor ni sa jednom kompanijom.

To je kao zakon o radu: ma radnik ima sva moguća prava, da bi na kraju svakog člana bilo napisano "i ostale odgovornosti"... A šta su to ostale odgovornosti, naravno to nijedan sud ne zna a poslodavac je tu da izmisli sto takvih.

Svaki bogovetni ugovor bi morao biti napisan nedvosmisleno, bez ikakvih "ostalo i razno i drugo" sranja, sve bi moralo biti poznato unapred crno na belo. Ali opet kažem, te ugovore sastavljaju kompanije a ne korisnici i logično je da će da budu na njihovu vodenicu.

Procitaj uputstvo za daljinski upravljac

pre 7 godina

Pre desetak godina presao na SBB.
Imao u startu 80+ kanala.
Posle niza poskupljenja pravdanih poboljsanjem usluge i raznovrsnosti ponude,trenutno imam oko 60.
...
...
...
(Cudne se stvari desavaju, 28. novembar 2016 11:49)

Ne znam u kojoj zemlji zivis ali ja sam pretplatnik SBB-a u Srbiji i imam vise od 160 TV kanala od cega je 39 u HD rezoluciji. Pre oko 13 godina imao sam duplo manje kanala na raspolaganju, nijedan od njih nije bio u HD rezoluciji, nijedan od njih nije bio sportski ni filmski (osim Halmarka koji je prikazivao samo one filmove koje niko drugi nije hteo) i nisam imao na raspolaganju internet.

Danas bih mogao da imam i vise kanala kada bih se pretplatio na skuplji paket.

Danas je usluga skuplja ali zato mogu da biram: da prekinem saradnju i promenim operatera, da predjem na jeftiniji ili skuplji paket ili na nastavim sa istom uslugom. Pre 13-14 godina nisam imao nikakav izbor osim da raskinem saradnju ili da ne.

TV Manijak

pre 7 godina

Prezadovoljan sa Radijus Vektorom, ima i Sport Klub-3 kanala i Arene-5 kanala(paket se dodatno placa), u prosirenom paketu oko 160 kanala od cega 40 HD kanala itd...Sve u svemu, do sada najbolji operater koga sam koristio.

šetač

pre 7 godina

Odavno ratujem sa IKOM jer je ukinuo VIA SAT History kanal. Kada sam zvao SBB rekli su neće da dođu mora 51% stanara da pristane. Skoro cela zgada je zadovoljna jer ima gomila Pinkova. Tu sam shvatio da konkurencije nema, da su podelili grad kao mafija. Čujem da je IKOM prodat SBB ja ne vidim nikakve promene, računi stižu od IKOMa. SBB je bolji ima kvalitetinju ponudu kanala plus HBO-GO i veliku ponudu HD kanala. Ja bih voleo da mogu da satstavim listu kanala i to je to platim ono što gledam. Moj TV ima mogućnost da sastavim omiljenu listu od onog što je u ponudi pa kad dođe tašta i traži PINK ja kažem nemamo u ponudi :).

Dragan

pre 7 godina

Ne znam za druge ali Kopernikus ima ubedljivo najbolji izbor kanala.
Sve Sport klub kanale i sve Arena kanale. Sto se tice kvalitela signala tu nisu najbolji siguran sam ali za izbor kanala skidam kapu.
(Milan Kosanovic, 28. novembar 2016 14:57)

Ako kanale emituju u odavno prevazidjenoj SD umesto u full HD rezoluciji, zalud im dobar izbor kanala.

hehehe

pre 7 godina

Zemlje ex-YU (pre svega RS, BiH i CG) su jedine u Evropi gde se skrembluju kanali iz susednih drzava kada se emituju sportski dogadjaji.
U Nemackoj, Holandiji, Belgiji, Skandinaviji, Italiji, V.Britaniji (da ne nabrajamo dalje..) se nikada ne skrembluju kablovski kanali iz drugih drzava koji emituju Ligu Sampiona, kvalifikacije, SP i EP u fudbalu, Formulu 1 itd.
To je cinjenica koju mogu da vam potvrde nasi gastarbajteri i Srbi koji zive i rade u tim zemljama.
Ova losa praksa uvedena je na nasim prostorima zbog pritiska (uglavnom) drzavnih TV kanala koji su zbog loseg kvaliteta prenosa (slike a posebno komentatora) bili suoceni sa cinjenicom da sve veci broj gledalaca prati prenose za koje su otkupili prava na HRT-u i drugim inostranim TV kanalima.
(Dragan Stankovic, 28. novembar 2016 13:13)

Ovo je skroz tacno.Ja u Italiji gledam Ligu Sampiona na HRT2 i nikada je nisu ugasili kada su utakmice bilo LS ili Svetskog i Evropskog prvenstva ili neke druge.

Kabl

pre 7 godina

Cekaj cekaj, ljudi u srbiji imaju omiljeni tv kanal? A ajde mi recite koji su to kanali. Koji su to kanali u Srbiji koji imaju kvalitetan program vredan paznje? Imam SBB Gold Premium paket sa svim kanalima. Ne pamtim kada sam zadnji put gledao tv. Uzimam taj paket samo zbog interneta i telefona, a televizija je tu samo zato sto mora.

Ivan

pre 7 godina

@ Dr Pekar
Tacno. Isto mislimo. Zalepili se za sport i nista drugo. Bio bih razocaran u sebe da imam samo to interesovanje. A vecina drugara je u fazonu sport i igrice na racubaru. Uzas.
Ja slabo gledam TV , ali imam raznolika interesovanja. Vise pratim ono sto me zanima na internetu. Na tv kad gledam to je uglavnom history, HBO, filmske kanale.. A najvise volim procitati dobru knjigu.

Kalesu

pre 7 godina

1. "Mrak" na ekranu, tokom sportskih i drugih prenosa ili filmova i serija, je posledica (ne)otkupljenih prava pojedine televizije (HRT, na primer) i njihove OBAVEZE da onemoguće distribuciju onih emisija, za koje nemaju kupljena prava satelitskog i emitovanja van svog područja. Dakle, distributeri s tim nemalju ništa, oni samo koriste satelitski signal.

2. "Višak" kanala lako rešava sistem "favorit" i i "omiljeni" kanali, a (verovatno) ga imaju svi sistemi za prijem (razni set top boksovi, risiveri..., IPTV Telekoma, na primer), i onda, kada se osnovna lista kanala ne može uređivati.

3. Problem davanja usluga tamo, gde to realno nije moguće, stvaraju "menadžeri prodaje" i, naročito, razni spoljni trgovci (uglavnom tehnički nestručna lica), koji se trude da što više korisnika "pokupe" u svoj džep, bez NEOPHODNE saradnje sa tehničkim licima operatera, za koga rade tu prodaju.

Mogli

pre 7 godina

Isto sr**e, drugo pakovanje sto bi se reklo. Slika i prilika drzave... Macujem se sa IPTV om jer mi majka radi u mtsu. Ima 5 arene sporta ali zato nijedan sportklub. Sa druge strane, sbb gori od sportklubova a nijedne arene. Kod oba operatera se pojedini kanali doplacuju. Tako da jedini izlaz je da svi ujedine sve kanala. Jos mi je bilo bolje kad sam imao antenu.

Veliki brat

pre 7 godina

Zato i nemam nijednu kablovsku, jer znam za par kolega i rođaka da, uvek kad je neki bitan sportski događaj, znaju kod koga moraju da idu jer kod njih nema taj kanal!

Roditelje ne interesuje, a meni je dovoljan net, televizija me ne zanima, jer nemam vremena od posla da se upravljam prema TV programu.

Evo na jednom sajtu pratim nove HBO serije, sve sa titlom na engleskom (može da se isključi, ali je pogodan je naš sluh nije naviknut na standardni govor gde se mnogi slogovi i reči nejasno čuju), čim se epizoda emituje na HBO i televizijama kojima su prodali prava emitovanja, eto je na tom sajtu, bukvalno dan ili dva kasnije.

E, ovi koji plaćaju operaterima, neka i dalje gledaju serije i filmove od pre dve decenije... I televizijama sa nacionalnom frekvencijom da ne pričam, po koji put se emituju neke serije?


@(Atreides, 28. novembar 2016 11:49)

Nisi u pravu, i pre 20 godina je tako bilo na satelitskoj. Gledaš besplatan kanal, emituju npr. F1, pripreme u pit stopu, i čim krene trka, slika je skremblovana!

Tako je i ovde, ti nisi platio HRT-u pretplatu, pa ne možeš ni gledati sadržaje koje je HRT kupio isključivo za teritoriju Hrvatske. Kako je isti taj sadržaj neko otkupio za emitovanje u Srbiji, to HRT ne može emitovati taj sadržaj u Srbiji, pa i u slučaju kad je neki kablovski operater posrednik.

herc

pre 7 godina

Najveci merak je kada na HRT gledam utakmicu Hrv-Srb, a Srbija ubjedljjvo vodi. E to mi nije moguce preko ovih legalnih operatera ali zato postoji piraterija koja je bolja od ijednog operatera jer tako sam u mogucnosti gledati sta hocu, gdje ja hocu.

prof

pre 7 godina

Bečej-Sattrakt
Ukinuli Sport klub 1, 2, 3 bez najave!!!
A na SK premijer, primera i svi GS tenis turniri i mastersi!!!
Bruka i sramota!!! A bes sve veći!!!

sale

pre 7 godina

Čitam komentare i nešto razmišljam da ja gledam samo negde oko desetak kanala, i kada bi se pojavio neki operater koji bi mi ponudio da sam sastavim listu kanala koje želim, odmah bih prešao kod njega, i ne bih pitao za cenu. Šta će mi 200+ kanala plus ove gluposti koje su uveli tipa 1+,2+,5- i ostalo smeće tima Naša, Vaša, Moja... i naravno Pink :) Kada sve te kanale nism pogledao suka 10 minuta.

stef

pre 7 godina

vrlo prosto. ako korisnik i prodavac imaju ugovor, i ako ga jedna strana prekrsi onda mora da nadoknadi korisniku/prodavcu razliku ili momentalni raskid ugovora uz naknadu za preostalo vreme.
to vazi i za mobilne operatere- ugovor je obostran a ne vazi samo za korisnka... zakon o zadtiti finansijskih usluga je od skoro na snazi (doprineli nam ljudi sa chf kredita koje niko ne spominje) i on brani od zloupottebe..

milena

pre 7 godina

Kopernikus - možda ima sportske kanale ali su izbacili Fox i Fox life I to baš kad sam počela da pratim jednu seriju. Bez obaveštenja, samo jednog dana više nije bilo Foxovih kanala ali je bilo svih Pinkovih kanala, nekih milion. Kvalitet nula, cena povećana, nemam opciju za nešto drugo te je to jedini razlog što sam njihov korisnik, a i oni to znaju.

LoL

pre 7 godina

Meni treba : RTS1,RTS2,B92,PRVA,Arena Sport 1,2,3,4,5,6 (sve arene), Sport Klub 1,2 (svi sport klubovi) i Euro Sport i eventualno 4-5 kanala za klince i nacionalna geografija,discovery i history kanal. Znaci meni treba maks 30 kanala. Zar je toliko tesko da mi neki operator da prava na samo 30 i ja lepo i uredno placam. A ovako placam 150 a gledam samo 10. Mada u zadnje vreme i ne gledam televizor toliko.

Kondor

pre 7 godina

Ja sam zadovoljan sa kablovskim operaterom.Imam Nacionalnu geografiju, N1 i Sport klub, i to mi je dovoljno.Ne razumem ove, koji su opterećeni samo sportskim kanalima.

ickoman

pre 7 godina

total tv je zakon za sve kablovske operatere ,I za kvalitet slike i za programe koji su u osnovnom paketu, a da ne pomenem preko 20 HD kanala xD

Algorithm

pre 7 godina

Ugovornu kaznu ima Vip! Radio sam za njih godinu dana. Imao sam 3 ugovora na svoje ime, jedva sam se izvukao iz globe! Priliku za raskid ugovora sam dobio kada su povecali taksu na usluge i samim tim prekrsili ugovor. Nisu mi ostali duzni jer sam zadrzao sve aparate na polovini ugovora. Sada sam u MTS, za sad najmanje dosadni i najkorekniji za sve. Niti me ko zove, niti ko trazi pare kad ne platim racune.

PAOK

pre 7 godina

Evo ja gledam, u Nisu Kopernikus ima 3 sport kluba i jednu arenu. Nema sve. A ako ima dodatnih paketa oni to nisu ovde naznacili.
(John Terry, 28. novembar 2016 14:44)

Ja zivim u Nisu i imam sve kanale sport kluba i arene.Korisitm isto Kopernikus

John Terry

pre 7 godina

Da li si ozbiljan?! Nisam imao pojma!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (FanCZ, 28. novembar 2016 12:45)

Evo ja gledam, u Nisu Kopernikus ima 3 sport kluba i jednu arenu. Nema sve. A ako ima dodatnih paketa oni to nisu ovde naznacili.

MikiMaric

pre 7 godina

Cim mi istekne ugovor,u januaru,sve to ponistavam. Gledacu ovih par digijalnih kanala preko stb. Malo neta imam preko moba. Cao zdravo lopovi!

izgleda nema pomoci

pre 7 godina

Ja imam SBB,nisam nezadovoljan, ugovor mi davno istekao, ponekad zovu i nude nove pakete. Moj problem je druge vrste, ja TV ne gledam vec godinama. Placam nesto sto ne koristim, kablovsku TV. Ne postoji varijanta da imam samo internet. Nemam pojma kako je to na zapadu, u Moskvi sam imao samo internet, odlicnog protoka, placao neku sitnu lovu i to na automatima za placanje koji se nalaze u skoro svakoj prodavnici,metro stanici,apoteci....Ako ne platis, oni te iskljuce, kada platis oni te ukljuce.

Neko...

pre 7 godina

Mnogo veci problem od promene odredjenih,uglavnom manje bitnih kanala i skremblovanja odredjenih kanala kad je neki sportski dogadjaj u pitanju je promena cene paketa od strane provajdera dok traje potpisan ugovor na odredjeni period sa njima...znaci ako sam ja potpisao na 2 godine ugovor sa njima za neki paket i on npr kosta 3000 din odakle njema pravo da za trajanje tog ugovora menjaju cenu tj poskupljuju?! Meni se to desilo nekoliko puta i molio bih nekoga ko se razume da mi objasni kako je to moguce???

smoki

pre 7 godina

sto se tice skremblovanih kanala, njih gasi ratel ili rem (zaboravio sam tacno, ko bese), tj. na njihov zahtev se gase, a ne operateri.

hrt se gasi kada prenosi ligu sampiona jer on ima pravo prenosa na teritoriji hrvatske, a nema pravo prenosa u srbiji. ista situacija je I sa obn I rtrs, oni imaju pravo prenosa u bih, a ne u srbiji. u srbiji pravo prenosa imaju arena sport I rts.

to se odnosi I na ostale dogadjaje koji se I ne prenose ni na jednoj nasoj televiziji, ali se prenose na nekoj regionalnoj. nema veze sto nijedna nasa televizija ne prenosi, hrt, obn.... nemaju pravo prenosa na drugoj teritoriji, osim za onu za koju su otkupili prava

Dr. Pekar

pre 7 godina

Jeste, imaju na kopernikus sve arene i svi sport klub. Ali su podigli cenu TRI puta za godinu dana. A ako je vama sport i mlaćenje lopte od strane nekih likova najbitnija stvar kod kablovske i interneta onda i treba da plaćate. Posto vidim po komentarima da vam najviše smeta što ne možete da pogledate ligu šampiona na HRT ili RTRS.

nada22

pre 7 godina

Mene interesuje da li provajderi kablovske Telekom i Ikom MORAJU da nam prosleđuju "100" kanala Pinka, Happy, Moja, Naša,...? Prosto je naporno doći do kanala koji želite da gledate, jer su između OVI treš kanli. Kod Telekoma (KDS) ne postoji ni mogućnost da kanale sortirate i one koje ne želite prebacite na kraj liste.

Milan Kosanovic

pre 7 godina

Ne znam za druge ali Kopernikus ima ubedljivo najbolji izbor kanala.
Sve Sport klub kanale i sve Arena kanale. Sto se tice kvalitela signala tu nisu najbolji siguran sam ali za izbor kanala skidam kapu.

Dejan L

pre 7 godina

Sa Kopernikusa smo prešli na IPTV. Znali smo da će nakon promo perioda od mesec dana nestati određeni broj kanala, što se i dogodilo. Nakon toga, svaki mesec iz ponude nestane bar 10 kanala. Za ovih godinu i po, nestalo je preko 100 kanala, sada emituju neke lokalne kanale koji nisu zanimljivi čak ni meštanima tih opština. Ukinuli su čak i pink paket.
Odakle vam pravo? Jednostrano menjanje ugovora podleže krivičnom zakonu. Nema toga što je u ugovoru nejasno, ali kada god to uradite, imate OBAVEZU da nas napismeno obavestite, a mi da odlučimo pristajemo li na to ili se cena koriguje u dogovoru.

realno

pre 7 godina

@ "Meni smeta sledece: kako neki kanal moze da bude zakljucan ako sam ga platio? Kad se igra LŠ oni mi obavezno ugase HRT,RTRS i jos par kanala na kojima je prenos( nemam arenu sport u paketu), i sve zbog toga sto RTS prenosi jednu utakmicu i obavezno neku najgoru, a ja uredno placam i RTS iako ga ne gledam....e sad sto meni operater nije rekao da cu povremeno biti sprecen da gledam neki kanal?"

@(gigatrend
Ovo je najveći problem, koji nadležni (valjda RATEL) "ne vide". Trajnu promenu liste kanala mogu i da razumem (uz adekvatno obaveštenje i mogućnost raskida ugovora), ali sam ubeđen da na ovo nemaju pravo. Ako kroz paket plaćam npr. HRT, hoću stalno da ga imam.

I mene nervira isti problem. Razumeo bih da utakmice prenose i na našem kanalu, pa eto, zbog konkurencije skrembluju. Mogu da pogledam, a skrate mi izbor. Ali npr. ima rukomet na HRT, a naši ne prenose i ovi zaključaju. To je prevara. Zvao jednom SBB, kažu to je naredba od RRA!!!

DOKTOR

pre 7 godina

Ovaj pasus vezan za operatera mobilne telefonije. Kad bih se vec i zeznuo i potpisao takav ugovor,kada bih shvatio da moram da im vratim telefon,vratio bih ga. U delovima. Izvolte.

momir

pre 7 godina

Da li je moguce da ljudi i dan danas sede ispred kutije zvane televizor i gledaju sadrzaj na koji su prinudjeni. Toliko toga moze da se ucini za sve to vreme provedeno ispred tv-a.

Aleksandar

pre 7 godina

@Kecman

Zato sto HRT ne emituje na nasoj teritoriji, ne racunajuci preliv signala. Kablovski ditributeri distribuiraju kanale i za to se placa. Distribucija kanala, nema veze sa emitovanjem. Totalno dva razlicita pojma. Ratel je verovatno u dilu sa nasim emiterima, malo suska ovde, malo onde i eto zabrane. To sto je ucinjeno, to je protivzakonito, a nigde se u svetu to ne radi. Sta da rade ljudi koji su drugog govornog podrucja i eto, zele da gledaju kanal na svom jeziku (iako je sve to isti jezik)? Zabrana? Ma kako da ne. Mogao bi B92 da preispita Ratel, pa da izadje to kao vest. I uz to da im objasni situaciju, da se to nigde u EU ne dogadja. Jer mi to placamo, placamo kanale.

Minja

pre 7 godina

Gospodo. IPTV sam imao godinama. Nedavno, zbog njihovog loseg ophodjenja, presao sam na Total TV, satelitski sistem. Pored ogromnog broja HD kanala, i odlicnih besplatnih filmskih kanala (Cine Star, FOX) i Sport Klupa koji je za Arenu gigant, dobio sam velik broj satelitakih kanala. Da li ste znali da ZDF ima prenose Lige Sampiona, tu je jos na desetine odlicnih stranih kanala. IPTV i Total TV ne mogu da se porede. Bukvalno uvek ima nesto kvalitetno da se pogleda. Svi odlicni kanali su u HD rezoluciji koja je besplatna. Ja sam odusevljen. Ovo pisem kao zadovoljni korisnik. Nije nikakva reklama. IPTV ide preko tel. linije sto usporava net. Kod Total TV-a toga nema. Ja sam iskoristio promotivno besplatnu instalaciju satelita i orvi mesec gratis + 6 meseci besplatno HBO HD. Ne znam da li sada vazi ta akcija.

Dragan Stankovic

pre 7 godina

Mala informacija za korisnike kablovskih usluga.

Zemlje ex-YU (pre svega RS, BiH i CG) su jedine u Evropi gde se skrembluju kanali iz susednih drzava kada se emituju sportski dogadjaji.

U Nemackoj, Holandiji, Belgiji, Skandinaviji, Italiji, V.Britaniji (da ne nabrajamo dalje..) se nikada ne skrembluju kablovski kanali iz drugih drzava koji emituju Ligu Sampiona, kvalifikacije, SP i EP u fudbalu, Formulu 1 itd.

To je cinjenica koju mogu da vam potvrde nasi gastarbajteri i Srbi koji zive i rade u tim zemljama.

Ova losa praksa uvedena je na nasim prostorima zbog pritiska (uglavnom) drzavnih TV kanala koji su zbog loseg kvaliteta prenosa (slike a posebno komentatora) bili suoceni sa cinjenicom da sve veci broj gledalaca prati prenose za koje su otkupili prava na HRT-u i drugim inostranim TV kanalima.

Jo

pre 7 godina

SBB u kombinaciji sa Telenorom, zato sto nastupaju sada zajedno na trzistu... Za 40 evra mesecno imam mobilni sa paketom od 2000din, sve kanale (ukljucujuci i HBO, Cinestar, i sve on demand pakete) kao i internet 80/4. Mislim da ne postoji bolja opcija za one koji zele kvalitetan tv, internet i dosta minuta i interneta na telefonu.

perax

pre 7 godina

nemamo kablovsku od 2009-e, kad smo skontali da menjaju cene i kanale kako hoce i da je generalno ponuda kanala 99% trash. Od tada je kolko vidim jos gore. Samo pinkovi, na nacionalnim geografijama i discovery-ijima gledamo motore, tetoviranja i skladista, na historyiju vanzemaljce, cemu nije mesto na tim kanalima, produkcije se ponasaju prema nama kao da smo nepismene ovce.

Tada smo zena i ja poklonili tv i na njegovo mesto stavili cvece i fotografije, posle su se pridruzile ribice. I srecni smo zbog toga.

Roda

pre 7 godina

Nisam pravnik, ali sam korinsik jednog kablovskog operatera, i radnik u drugom kablovskom operateru. Nisam siguran da su ovi pravnici uopšte pročitali ijedan ugovor koji korisnici potpisuju s operaterom. Svaki operater u ugovoru, kao jednu od obaveznih stavki, stavlja da zadržava pravo promene programske šeme. Tj. svaki operater sebi u ugovoru ostavlja mogućnost da menja kanale u ponudi po svom nahođenju. Svi mi, koji smo korisnici, potpisujemo takav ugovor. Dakle, ne znam po kom pravu onda možemo da se žalimo. Osetio sam to i na svojoj koži. Drugo, kao što rekoh, radim u jednom operateru, a bio sam korisnik sam drugog i bivši korsnik još dva druga operatera, koja sam menjao zbog selidbe. SVI SU ISTI. Uz sitne nijanse, sve vam se svodi na isto, i kvalitet usluge, i ponuda kanala i odnos prema korisniku...Tako da bih svima preporučio da se manu kombinatorike oko prelaska s jednog na drugog operatera, i da se pozabave drugim stvarima u životu, jer samo gube vreme i energiju. Ionako će sve uskoro biti pod dva velika operatera, nažalost, jer u našoj državi ako i postoji zakon protiv monopola, onda se ne primenjuje, inače ne bi jedan veliki operater ovako gramzivo uzimao pod svoje sve manje operatere.

Zoro

pre 7 godina

Raskinuo sam ugovor sa SBB om i potpisao sa IKOMOM samo da bih doplatio sve Arene. Oni su imali tu mogucnost. Samo posle par meseci stiglo mi je neprijatno iznenadjenje gde me operator obavestava da vise nece emitovati sve Arena kanale. Ugovor mi nisu dali da raskinem jer jedna od tacaka ugovora predvidja i promenu uredjivackih kanala.

Konte Gvardiola Klop

pre 7 godina

(Boki, 28. novembar 2016 11:31)

Trebalo je da čitaš o ugovorima koje imaju te TV kuće sa LŠ i eksluzivnim emitovanjem iste za određenu državu. Dakle nabrajaš regionalne kanale.
RTS ima pravo samo sredom da prenosi i to nije najgora utakmica.
Kad neko da velike pare za to pravo onda i želi da gledaju ljudi taj događaj na tom kanalu, a ne na drugim. Tu nije SBB kriv.
Možda je čak RTS platio Areni za to (sreda), čim utorkom nema prava, godinama (valjda bi neke godine kupili i za utorak ili bar neki meč).
Ti ako plaćaš RTS koji ne gledaš, a toliko želiš da gledaš mnoge mečeve LŠ, smetaju ti zaključani kanali, bolje da si investirao u drugog operatera.

Otimaju jedni, otimaju drugi..

pre 7 godina

SBB ima svoje kanale koje ne da npr Telekomu (Sportklub, N1..). Telekom ima svoje kanale koje ne da npr SBBu (Arena..).
Onda to sve dođe do boranije od provajdera, gde se npr uz N1 guraju krš kanali koje niko ne gleda i traži se za taj 'paket' veća cifra nego za Discovery i Eurosport. I Telekom radi slično sa 'sikter' cenama za Arene.. Korisnici se sa pravom bune, Ratel izgleda kao leming koji se zaglavio na nekoj krivini, a SBB i Telekom vode igranku bez prestanka.

Kecman

pre 7 godina

Vidim da se ovde pominje gašenje (skremblovanje) stranih kanala kada su sportski prenosi, i da je objašnjeno zašto je to tako (ko ima prava emitovanja za određenu teritoriju). Ali ono što mene interesuje je da li sa pravom skrembluju kanale kada naši ne prenose dati sportski događaj, LŠ utorkom se ne emituje na RTS, zašto su onda ostali skremblovani? Ili mogu ja sutra da otkupim prava na sve sportske prenose, i nigde ih ne prikazujem, ali ne sme ni niko drugi? Totalna budalaština.

Tasmanijska djavolica

pre 7 godina

Aj sto izbace po neki kanal nego sto istumbaju sve kanale pa vise ne znas ni sta imas ni sta se gde nalazi. Od pinkovih ne moze da se dise. Realno, gleda se desetak kanala i to je to. Sto neko rece, bilo bi pametno da nameste da korisnik izabere kanale i da mu ove druge uopste ne stavljaju u ponudu. A o ceni i njihovim malverzacijama nemam reci. Mozda da kazem, moze im se. Svi su manje vise isti.

Lele, lele, lele...

pre 7 godina

Niški operater interneta, kablovske i od skora telefona Exe-Net ima klauzulu u ugovoru da ukoliko se ugovor do dana isteka ne raskine automatski se produžava za isti period pod istim uslovima. Tako da ti je praktično ostavljeno 20 zadnjih dana ugovora da ga raskineš inače krećeš od početka. Iako mi se dva puta obnavljao ugovor automatski tražili su mi da potpišem novi ugovor kako bi smanjio brzinu interneta.
Podesio sam podsetnik da me opomene na taj rok i otkazujem ugovor i više me neće videti.

bvb

pre 7 godina

u normalnim zemljama taj problem ne postoji. kod nas je prisutan jer imate monopol. Imate drzavni IPTV i drzavni Telekom koji drzi Arenu sport. ko hoce arene mora kod njih jer oni nece dozvoliti SBBu i ostalima da ih uvrste u program. Usluga im je krš , onaj interfejs i "lag" pri promeni programa ubijaju u pojam.

BG

pre 7 godina

Zašto je operaterima ostavljeno na njihovu volju da menjaju ugovor kako im se prohte i to jednostrano.
Daju primamljivu ponudu i posle izvesnog vremena promene uslove. Ukoliko to nije prevara ne znam šta je.
Kažu imamo mogućnost da raskinem ugovor. Da, ali korisnik direktno trpi štetu čak i kad raskine ugovor. Ko će da nadoknadi tu štetu
Po kojim zakonoma ove zemlje daje se za pravo da jedna ugovorna strana sme da menja opšte uslove ugovora. Znamo kako prolaze sada banke koje su samovoljno tumačike ugovore. Tako će proći i provajderi koji menjaju cene, ukidaju minute i slično.
Zašto odgovarajuće regulatorne agencije postoje ako ne regulišu obaveze provajdera i dopuštaju im sanovolju.
Kao što sam rekao nije sve u raskidu ugovora, nego o šteti koja nastaje tom korisniku. Ko će da nadoknadi štetu korisniku, koja se može meriti velikim novčanim iznosima ukoliko mu se ukine neka privilegija u tom ugovoru.

Roda

pre 7 godina

Da, i još nešto, vrlo bitno. Dragi sugrađani, NEMATE pravo da gledate utakmice LŠ na HRT, RTRS i drugim kanalima iz okruženja. To pravo vam NE USKRAĆUJE OPERATER, već vam uskraćuje onaj ko je vlasnik prava na LŠ. U našem slučaju to su RTS i Arena. Kao što već rekoh u prethodnom komentaru, operateri zadržavaju pravo da po svom nahođenju menjaju ponudu TV kanala, ali kad se radi o zatamnjivanju utakcima (filmova, serija) za koje neko drugi ima zakupljeno pravo za Srbiju, operateri su tu nemoćni. Verujte, svaki operater bi vam vrlo rado isporučio sve najopularnije programe na što više svojih kanala, ali postoji jednostavno zakonska obaveza da se ti sadržaji zatamnjuju, i ni jedan operater neće rizikovati ozbiljne tužbe od strane naših TV kanala zbog ovoga.

ja

pre 7 godina

@ Ikom, od skoro ih je kupio Sbb i od tad krece propast, prvo su izbacili arenu 1, posle toga sve muzicke kanale (ostao vh1) i jos par kanala, ako mi neko kaze da ovo sto Sbb radi nije monopol ja stvarno ne znam sta je monopol onda.
(Akiiii, 28. novembar 2016 11:31)

jeste, ali si možda dobio SK ( ako do sada nije bio)
STCABLE je ukinuo SK 1,2 i 3, pre mesec dana, zato što je SBB digao cenu za SK, a oni su exkluzivni distributer....a meni je SK bio 50% gledanja TV....( košarka i tenis)

FanCZ

pre 7 godina

Kao sto je jedan komentator naveo, promenu ugovornih obaveza operateri objave na svom sajtu i time se smatra da su obavestili sve korisnike. Kako su strane u ugovornom postupku ravnopravne, to bi znacilo i da ja kao korisnik mogu na svom licnom sajtu da ih obavestim da sam odlucio da raskinem ugovor ili promenim cenu koju cu da placam na neki manji iznos, a oni ako im to ne odgovara imaju rok od 30 dana da raskinu ugovor ili su automatski prihvatili moje nove uslove.
(Srx, 28. novembar 2016 11:14)

Oni su pravno lice, a ti fizicko. Zato imaju sajt kao javni oglasivac.

dragan

pre 7 godina

Nine tac no da Sbb IMA puno Pinkovih kanala . Ja imam d 3 I I IMA samo cetiri pink kanala koje i ne pratim. Ostali operateri imaju puno vise

gigatrend

pre 7 godina

@ "Meni smeta sledece: kako neki kanal moze da bude zakljucan ako sam ga platio? Kad se igra LŠ oni mi obavezno ugase HRT,RTRS i jos par kanala na kojima je prenos( nemam arenu sport u paketu), i sve zbog toga sto RTS prenosi jednu utakmicu i obavezno neku najgoru, a ja uredno placam i RTS iako ga ne gledam....e sad sto meni operater nije rekao da cu povremeno biti sprecen da gledam neki kanal?"

Ovo je najveći problem, koji nadležni (valjda RATEL) "ne vide". Trajnu promenu liste kanala mogu i da razumem (uz adekvatno obaveštenje i mogućnost raskida ugovora), ali sam ubeđen da na ovo nemaju pravo. Ako kroz paket plaćam npr. HRT, hoću stalno da ga imam.

tamo neki gari sa Detelinare

pre 7 godina

stalno apeluju da dobro procitamo ugovore pre potpisivanja... Znaci svako od nas treba da bude pravnik da bi mogao da rastumaci sta su oni igrom reci sakrili u ugovore. I da provalimo sta nam poturaju da potpisemo kao izvinili bi se i dali nam novi ugovor... Treba udruzenje za zastitu potrosaca da zaredja po kompanijama i da pregleda ugovore koji se poturaju gradjanima,i da drzava reaguje ukoliko stoji skrivena prevara ili zloupotreba. Koliko puta sam u Sbb-u sreo nekog penzionera koji je dosao da
trazi ponistavanje ugovora,jer covek nije znao sta potpisuje... Banke i operateri koriste slabo informisane ljude i prodaju im svasta, sto je po meni vid prevare,a na nas samo apeluju umesto da nas stite...

Dzo

pre 7 godina

Kuca mi je tako napravljena da mora da je odrzava programer i elektro inzenjer. Oni su zaduzeni za to da li nesto moze ili ne moze da podrzi sistem. Ako niste zadovoljni uslugom kablovskog operatera napisite zahtev za raskidanje ugovora zbog tehnickih nemogucnosti i cao! Ova dvojica vec znaju sta da urade. A tehnicka sluzba vam se nakaci, dolazi nekoliko puta i kad vidi da ne moze da resi problem na kraju odustanu. To mi je nekad bilo interesantno sad vise i ne gledam tv mogu i bez kablovske. Budite pametniji od njih. A i za te ugovore i mnoge druge stvari angazujte advokata. Borite se protiv sistema.

navika

pre 7 godina

u vojvodini ( nekim delovima,backa) su samo ugasili SK i dodali arenu 3 koja je glupost teska.i tako sada nema tenisa,f-1moto gp,premijer lige, spance,e vrolige...uzas.jedino dobro sto na areni utorkom mogu da gledam 2 utakmice lige s,a sredom 4,arena 1 i 3, rts i hrt.

Jumko

pre 7 godina

Primeceno je da SBB sve vise uvodi PINK kanale, a JA to upravo NECU.
(Obican Covek, 28. novembar 2016 10:58)

Ko si to TI? Nemas alternativu, sve je SBB. Ne razumemo takve komentare jer niko te ne pita, nego uzmi ili ostavi. Ako zelis da budes u mraku, t.j na slobodnoj digitalnoj i anteni na prozoru ti budi, ali je to samo korak u nazad. Svasta ,kao da imas mogucnost izbora, ljudi pomirite se sa sudbinom, cemu non stop kukanja, prava, moja prava...Nije politika za svakoga!

Corleone

pre 7 godina

Radijus Vektor je ok zbog toga sto je jedan od retkih koji ima SK i Arene. Inace, SBB je najkvalitetniji, bez dileme. Prvo sto mozes da imas svih 6-7 kanala SK, tu je N1 i generalno imaju najjacu ponudu, internet i ostalo. Mislim da je Telekom tu mnogo mrsav. Prevario ih Zeljko Mitrovic sa milijardu Pink kanala sa VHS kvalitetom i ugovorom na ko zna koliko godina, iako to apsolutno ne gleda. Realno, SBB lagano uzima sve vecu teritoriju, jednu po jednu zgradu, jedan po jedan deo grada i jednostavno napreduje, sto je i realno, s obzirom na snagu i kvalitet.

kontra na piku

pre 7 godina

Kablovski distributer "Kopernikus"od skoro imaju svih 5 Arena i 6 kanala Sport kluba.Pretplata povecana za 200 dinara,sto je po meni nista za ovakav paket sportskih kanala.Naviknut da te operateri i distributeri uvek "krate" na ovaj ili onaj nacin,sada sam prijatno iznenadjen!

van sebe

pre 7 godina

Ja sam pre 3 godine otkazao uslugu kod jednog operatera. Isplatio dugovanja i zakljucio ugovor. Medjutim, oni jos uvek nisu poslali ekipu da me i fizicki skinu sa mreze. Mizerna kompenzacija u borbi protiv drzavnih i kompanijskih nameta.

banezi

pre 7 godina

@(Krokodil, 28. novembar 2016 11:11)

Ne lupaj kad ne znaš. Ne košta jedan doplatni kanal 300-400 dinara, već paket kanala (10-12) zavisi od paketa.

Objektivan

pre 7 godina

Pre neki dan me zovu iz Orion telekoma i nude paket za internet i IPTV, u kojem je brzina interneta veća od one koju imam, a za istu cenu koju već plaćam. Naravno prihvatim, potpusujem novi ugovor, medjutim da bi se posle ispostavilo da je ta brzina nemoguća na mojoj liniji. Niko me 4 dana ne zove da mi to kaže, dok sam nisam proverio kod njihove tehničke podrške. Tada je nastala prava borba sa njihovim operaterima, jer sam ih pitao zašto mi nude nešto što je nestvarivo i time me dovode u zabludu, itd, itd. Da skratim, posle moje uporne borbe, uspeo sam da se izborim za skraćenje ugovorne obabeze sa 2 na godinu dana i cenu 400,00 din nižu :-D .

Obucar

pre 7 godina

Ma bre, ne mazite nam oci i ne zavaravajte nas vise tim glupostima. Svi ovde znamo ko kosi a ko vodu nosi, sve me strah da bi operateri pristali na raskid ugovora ako ti zamene omiljeni kanal. A i kad bi ih tuzili, podmitili bi sudije i opet bi vuk pojeo magarca. Ova zemlja jedino razmislja kako da prosiri dzepove svojih tajkuna i tu se prica zavrsava kad govorimo o tome koliko je ovoj zemlji i vlasti stalo do obicnih ljudi. Jasno nam je svima da je ovo čabar od drzave i nemoj da nas lozite vise kako Don Kihot moze pobediti vetrenjace. To mozda samo u knjigama. Praksa je nesto drugo, nazalost.

John Terry

pre 7 godina

Imam dva pitanja, ako zelite, istrazite to:
1. Da li je legalno da operater tokom trajanja ugovora menja cenu ugovorene obaveze?
2. Da li je legalno da u Srbiji covek ne moze, cak i ako hoce basnoslovno da plati, da dobije i Arena Sport i Sport Klub kanale. Ja licno mislim da je to bezobrazluk prve kategorije, tim pre sto se lige koje oni prenose uopste ne poklapaju.

Hvala.

Srx

pre 7 godina

Kao sto je jedan komentator naveo, promenu ugovornih obaveza operateri objave na svom sajtu i time se smatra da su obavestili sve korisnike. Kako su strane u ugovornom postupku ravnopravne, to bi znacilo i da ja kao korisnik mogu na svom licnom sajtu da ih obavestim da sam odlucio da raskinem ugovor ili promenim cenu koju cu da placam na neki manji iznos, a oni ako im to ne odgovara imaju rok od 30 dana da raskinu ugovor ili su automatski prihvatili moje nove uslove.

Atreides

pre 7 godina

-Boki- Da to je ono sto ej zapanjujuce iskljucivanje kanala kada pustaju neke sportske dogadjaje ili sl. Po kom to zakonu. Ja placam kablovsku da gledam te i te kanale i hocu da ih gledam 24h da mi budu dostupni otkud pravo nekome da mi ih iskljucuje. To kao da uzmem satelitsku i neko mi ometa signal kada je recimo neka utakmica. Sta ja imam sa RTS i slicno. Kablovsku placam i zelim te kanale dostupne sta me briga sta RTS i drugi prenose . Necuveni bezobrazluk

Akiiii

pre 7 godina

Ikom, od skoro ih je kupio Sbb i od tad krece propast, prvo su izbacili arenu 1, posle toga sve muzicke kanale (ostao vh1) i jos par kanala, ako mi neko kaze da ovo sto Sbb radi nije monopol ja stvarno ne znam sta je monopol onda.

Steinbrecher

pre 7 godina

Pre neki mesec kablovski operater mi je podigao cenu usluge. Kada sam nazvao da pitam zašto me nisu obavestili, dobio sam odgovor da je to objavljeno na njihovom info kanalu. Ja sam posle toga otkazao pretplatu, objavio na svojoj FACEBOOK stranici, i to im saopštio kada su me (kasnije telefonom) kontaktirali. Naravno, nastavio sam da plaćam višu cenu, ali je lep osećaj čuti zblanutog operatera.

jelena

pre 7 godina

Osnovna zamerka "Telekomu" je nedostatak N1 TV kanala. Zasto??? Bojim se da je na ovoj mrezi prevelika ponuda televizija u vlasnistvu prikrivenih navijaca SNS-a. Cist bezobrazluk!

NEGRO

pre 7 godina

Po mom mišljenju i želji, najbolji bi bio operater koji bi ti dao da sastaviš listu kanala koje želiš da pratiš i kaže cijenu takve liste. Meni bi bilo sasvim dovoljno 15 programa po ličnom izboru i pristao bih na istu cijenu ili čak i veću nego što sada plaćam 120 programa a 7 ili 8 gledljivih (i to povremeno).

Cudne se stvari desavaju

pre 7 godina

Pre desetak godina presao na SBB.
Imao u startu 80+ kanala.
Posle niza poskupljenja pravdanih poboljsanjem usluge i raznovrsnosti ponude,trenutno imam oko 60.
Nestalo 20 kanala,a cena porasla 300%.
Ako.
Ovce su za sisanje,a treba naglasiti da im svako poskupljenje odobrava neka drzavna agencija(zaboravio ime).
Prati li ta Agencija,kako nam smanjuju broj kanala,pre nego sto im odobravaju poskupljenja?
Koga oni stite?
Potrosace ili distributere.
Zna se ko ih placa.
Mi,ovce.
Ili im je sladje,kad im se tutne u dzep nesta sa strane?

Boki

pre 7 godina

Meni smeta sledece: kako neki kanal moze da bude zakljucan ako sam ga platio? Kad se igra LŠ oni mi obavezno ugase HRT,RTRS i jos par kanala na kojima je prenos( nemam arenu sport u paketu), i sve zbog toga sto RTS prenosi jednu utakmicu i obavezno neku najgoru, a ja uredno placam i RTS iako ga ne gledam....e sad sto meni operater nije rekao da cu povremeno biti sprecen da gledam neki kanal?

sremac

pre 7 godina

SBB je ukinuo SOS kanal koji sam najvise gledao, bitno je da ima gomilu ******* pinkovih kanala. To se zove decenijsko nametanje sund ukusa medijskim putem!

Krokodil

pre 7 godina

Samo cu reci da bezite od telekoma. Kada pogledate ponudu sve izgleda sjajno i bajno, ima ne znam ni ja koliko kanala lupam oko 200, ali kad pocnete da koristite skapirate da je vise od pola kanala zakljucano i da se svaki placa na mesecnom nivou posebno tipa oko 300,400din po kanalu. Sramota.

p.s.- Neko rece da SBB gura Pink kanale. Verujte na IPTVu ih ima milion(pola zakljucani), treba ti 5 min da prelistas samo pink, nazalost.

Miki

pre 7 godina

Poslednjih godina kablovska mi samo predstavlja udar na budžet. Nisam poslušao ćaleta da je ugasim i gledam top box par kanala koji se sa njim mogu uhvatiti. Ovako se desi da ponekad prelistam kanale, gomilu krša, od par sportskih jedva da nabodem jednu utakmicu koju tražim, muzički kanali više liče na rijaliti pa ni u njima ne uživam kao nekada, pink gomilu da ne komentarišem.... i na kraju se svede da sve što me zanima gledam na youtube i plaćam kablovski tv iz navike...

Jovan

pre 7 godina

jos jean od razloga je sto su celokupno trziste operateri podelili izmedju sebe, tako da kad raskines sa jednim ne mozes da predjes kod drugog jer on nema kapacitete u tom delu grada, pa ti ostaje ili stari operater ili telekom ili adsl

Dečko

pre 7 godina

Meni smeta sledece: kako neki kanal moze da bude zakljucan ako sam ga platio? Kad se igra LŠ oni mi obavezno ugase HRT,RTRS i jos par kanala na kojima je prenos( nemam arenu sport u paketu), i sve zbog toga sto RTS prenosi jednu utakmicu i obavezno neku najgoru, a ja uredno placam i RTS iako ga ne gledam....e sad sto meni operater nije rekao da cu povremeno biti sprecen da gledam neki kanal?
(Boki, 28. novembar 2016 11:31)

Pa Boki da si se malo raspitao znao bi da to nema veze sa operaterima nego upravo sa RATEL-om . na teritoriji srbije prava za emitovanje lige šampiona imaju Arena i RTS a ne HRT i kada dodje do utakmice , kanali koji nemaju prava za prenos istih moraju biti skremblovani . ali tesko je upisati par reci u google i proveriti , lakse je reci da je tebe neko presao .

zapitaj se

pre 7 godina

To su clanovi sa druge strane ugovora, sitno ispisani, koje niko ne cita.
A glavna caka je kada dodje do promene usluge (mobilni ili kablovski operater) oni Vas obaveste preko sajta na koji 90% korisnika ne ulazi i samim tim ukoliko Vi ne podnesete primedbu u tom roku oni smatraju da se vi slazete sa tom promenom.

Boki

pre 7 godina

Meni smeta sledece: kako neki kanal moze da bude zakljucan ako sam ga platio? Kad se igra LŠ oni mi obavezno ugase HRT,RTRS i jos par kanala na kojima je prenos( nemam arenu sport u paketu), i sve zbog toga sto RTS prenosi jednu utakmicu i obavezno neku najgoru, a ja uredno placam i RTS iako ga ne gledam....e sad sto meni operater nije rekao da cu povremeno biti sprecen da gledam neki kanal?

NEGRO

pre 7 godina

Po mom mišljenju i želji, najbolji bi bio operater koji bi ti dao da sastaviš listu kanala koje želiš da pratiš i kaže cijenu takve liste. Meni bi bilo sasvim dovoljno 15 programa po ličnom izboru i pristao bih na istu cijenu ili čak i veću nego što sada plaćam 120 programa a 7 ili 8 gledljivih (i to povremeno).

Srx

pre 7 godina

Kao sto je jedan komentator naveo, promenu ugovornih obaveza operateri objave na svom sajtu i time se smatra da su obavestili sve korisnike. Kako su strane u ugovornom postupku ravnopravne, to bi znacilo i da ja kao korisnik mogu na svom licnom sajtu da ih obavestim da sam odlucio da raskinem ugovor ili promenim cenu koju cu da placam na neki manji iznos, a oni ako im to ne odgovara imaju rok od 30 dana da raskinu ugovor ili su automatski prihvatili moje nove uslove.

Akiiii

pre 7 godina

Ikom, od skoro ih je kupio Sbb i od tad krece propast, prvo su izbacili arenu 1, posle toga sve muzicke kanale (ostao vh1) i jos par kanala, ako mi neko kaze da ovo sto Sbb radi nije monopol ja stvarno ne znam sta je monopol onda.

Krokodil

pre 7 godina

Samo cu reci da bezite od telekoma. Kada pogledate ponudu sve izgleda sjajno i bajno, ima ne znam ni ja koliko kanala lupam oko 200, ali kad pocnete da koristite skapirate da je vise od pola kanala zakljucano i da se svaki placa na mesecnom nivou posebno tipa oko 300,400din po kanalu. Sramota.

p.s.- Neko rece da SBB gura Pink kanale. Verujte na IPTVu ih ima milion(pola zakljucani), treba ti 5 min da prelistas samo pink, nazalost.

sremac

pre 7 godina

SBB je ukinuo SOS kanal koji sam najvise gledao, bitno je da ima gomilu ******* pinkovih kanala. To se zove decenijsko nametanje sund ukusa medijskim putem!

Steinbrecher

pre 7 godina

Pre neki mesec kablovski operater mi je podigao cenu usluge. Kada sam nazvao da pitam zašto me nisu obavestili, dobio sam odgovor da je to objavljeno na njihovom info kanalu. Ja sam posle toga otkazao pretplatu, objavio na svojoj FACEBOOK stranici, i to im saopštio kada su me (kasnije telefonom) kontaktirali. Naravno, nastavio sam da plaćam višu cenu, ali je lep osećaj čuti zblanutog operatera.

jelena

pre 7 godina

Osnovna zamerka "Telekomu" je nedostatak N1 TV kanala. Zasto??? Bojim se da je na ovoj mrezi prevelika ponuda televizija u vlasnistvu prikrivenih navijaca SNS-a. Cist bezobrazluk!

zapitaj se

pre 7 godina

To su clanovi sa druge strane ugovora, sitno ispisani, koje niko ne cita.
A glavna caka je kada dodje do promene usluge (mobilni ili kablovski operater) oni Vas obaveste preko sajta na koji 90% korisnika ne ulazi i samim tim ukoliko Vi ne podnesete primedbu u tom roku oni smatraju da se vi slazete sa tom promenom.

Roda

pre 7 godina

Nisam pravnik, ali sam korinsik jednog kablovskog operatera, i radnik u drugom kablovskom operateru. Nisam siguran da su ovi pravnici uopšte pročitali ijedan ugovor koji korisnici potpisuju s operaterom. Svaki operater u ugovoru, kao jednu od obaveznih stavki, stavlja da zadržava pravo promene programske šeme. Tj. svaki operater sebi u ugovoru ostavlja mogućnost da menja kanale u ponudi po svom nahođenju. Svi mi, koji smo korisnici, potpisujemo takav ugovor. Dakle, ne znam po kom pravu onda možemo da se žalimo. Osetio sam to i na svojoj koži. Drugo, kao što rekoh, radim u jednom operateru, a bio sam korisnik sam drugog i bivši korsnik još dva druga operatera, koja sam menjao zbog selidbe. SVI SU ISTI. Uz sitne nijanse, sve vam se svodi na isto, i kvalitet usluge, i ponuda kanala i odnos prema korisniku...Tako da bih svima preporučio da se manu kombinatorike oko prelaska s jednog na drugog operatera, i da se pozabave drugim stvarima u životu, jer samo gube vreme i energiju. Ionako će sve uskoro biti pod dva velika operatera, nažalost, jer u našoj državi ako i postoji zakon protiv monopola, onda se ne primenjuje, inače ne bi jedan veliki operater ovako gramzivo uzimao pod svoje sve manje operatere.

sale

pre 7 godina

Čitam komentare i nešto razmišljam da ja gledam samo negde oko desetak kanala, i kada bi se pojavio neki operater koji bi mi ponudio da sam sastavim listu kanala koje želim, odmah bih prešao kod njega, i ne bih pitao za cenu. Šta će mi 200+ kanala plus ove gluposti koje su uveli tipa 1+,2+,5- i ostalo smeće tima Naša, Vaša, Moja... i naravno Pink :) Kada sve te kanale nism pogledao suka 10 minuta.

LoL

pre 7 godina

Meni treba : RTS1,RTS2,B92,PRVA,Arena Sport 1,2,3,4,5,6 (sve arene), Sport Klub 1,2 (svi sport klubovi) i Euro Sport i eventualno 4-5 kanala za klince i nacionalna geografija,discovery i history kanal. Znaci meni treba maks 30 kanala. Zar je toliko tesko da mi neki operator da prava na samo 30 i ja lepo i uredno placam. A ovako placam 150 a gledam samo 10. Mada u zadnje vreme i ne gledam televizor toliko.

perax

pre 7 godina

nemamo kablovsku od 2009-e, kad smo skontali da menjaju cene i kanale kako hoce i da je generalno ponuda kanala 99% trash. Od tada je kolko vidim jos gore. Samo pinkovi, na nacionalnim geografijama i discovery-ijima gledamo motore, tetoviranja i skladista, na historyiju vanzemaljce, cemu nije mesto na tim kanalima, produkcije se ponasaju prema nama kao da smo nepismene ovce.

Tada smo zena i ja poklonili tv i na njegovo mesto stavili cvece i fotografije, posle su se pridruzile ribice. I srecni smo zbog toga.

Dragan Stankovic

pre 7 godina

Mala informacija za korisnike kablovskih usluga.

Zemlje ex-YU (pre svega RS, BiH i CG) su jedine u Evropi gde se skrembluju kanali iz susednih drzava kada se emituju sportski dogadjaji.

U Nemackoj, Holandiji, Belgiji, Skandinaviji, Italiji, V.Britaniji (da ne nabrajamo dalje..) se nikada ne skrembluju kablovski kanali iz drugih drzava koji emituju Ligu Sampiona, kvalifikacije, SP i EP u fudbalu, Formulu 1 itd.

To je cinjenica koju mogu da vam potvrde nasi gastarbajteri i Srbi koji zive i rade u tim zemljama.

Ova losa praksa uvedena je na nasim prostorima zbog pritiska (uglavnom) drzavnih TV kanala koji su zbog loseg kvaliteta prenosa (slike a posebno komentatora) bili suoceni sa cinjenicom da sve veci broj gledalaca prati prenose za koje su otkupili prava na HRT-u i drugim inostranim TV kanalima.

Jovan

pre 7 godina

jos jean od razloga je sto su celokupno trziste operateri podelili izmedju sebe, tako da kad raskines sa jednim ne mozes da predjes kod drugog jer on nema kapacitete u tom delu grada, pa ti ostaje ili stari operater ili telekom ili adsl

Miki

pre 7 godina

Poslednjih godina kablovska mi samo predstavlja udar na budžet. Nisam poslušao ćaleta da je ugasim i gledam top box par kanala koji se sa njim mogu uhvatiti. Ovako se desi da ponekad prelistam kanale, gomilu krša, od par sportskih jedva da nabodem jednu utakmicu koju tražim, muzički kanali više liče na rijaliti pa ni u njima ne uživam kao nekada, pink gomilu da ne komentarišem.... i na kraju se svede da sve što me zanima gledam na youtube i plaćam kablovski tv iz navike...

John Terry

pre 7 godina

Imam dva pitanja, ako zelite, istrazite to:
1. Da li je legalno da operater tokom trajanja ugovora menja cenu ugovorene obaveze?
2. Da li je legalno da u Srbiji covek ne moze, cak i ako hoce basnoslovno da plati, da dobije i Arena Sport i Sport Klub kanale. Ja licno mislim da je to bezobrazluk prve kategorije, tim pre sto se lige koje oni prenose uopste ne poklapaju.

Hvala.

Cudne se stvari desavaju

pre 7 godina

Pre desetak godina presao na SBB.
Imao u startu 80+ kanala.
Posle niza poskupljenja pravdanih poboljsanjem usluge i raznovrsnosti ponude,trenutno imam oko 60.
Nestalo 20 kanala,a cena porasla 300%.
Ako.
Ovce su za sisanje,a treba naglasiti da im svako poskupljenje odobrava neka drzavna agencija(zaboravio ime).
Prati li ta Agencija,kako nam smanjuju broj kanala,pre nego sto im odobravaju poskupljenja?
Koga oni stite?
Potrosace ili distributere.
Zna se ko ih placa.
Mi,ovce.
Ili im je sladje,kad im se tutne u dzep nesta sa strane?

izgleda nema pomoci

pre 7 godina

Ja imam SBB,nisam nezadovoljan, ugovor mi davno istekao, ponekad zovu i nude nove pakete. Moj problem je druge vrste, ja TV ne gledam vec godinama. Placam nesto sto ne koristim, kablovsku TV. Ne postoji varijanta da imam samo internet. Nemam pojma kako je to na zapadu, u Moskvi sam imao samo internet, odlicnog protoka, placao neku sitnu lovu i to na automatima za placanje koji se nalaze u skoro svakoj prodavnici,metro stanici,apoteci....Ako ne platis, oni te iskljuce, kada platis oni te ukljuce.

van sebe

pre 7 godina

Ja sam pre 3 godine otkazao uslugu kod jednog operatera. Isplatio dugovanja i zakljucio ugovor. Medjutim, oni jos uvek nisu poslali ekipu da me i fizicki skinu sa mreze. Mizerna kompenzacija u borbi protiv drzavnih i kompanijskih nameta.

gigatrend

pre 7 godina

@ "Meni smeta sledece: kako neki kanal moze da bude zakljucan ako sam ga platio? Kad se igra LŠ oni mi obavezno ugase HRT,RTRS i jos par kanala na kojima je prenos( nemam arenu sport u paketu), i sve zbog toga sto RTS prenosi jednu utakmicu i obavezno neku najgoru, a ja uredno placam i RTS iako ga ne gledam....e sad sto meni operater nije rekao da cu povremeno biti sprecen da gledam neki kanal?"

Ovo je najveći problem, koji nadležni (valjda RATEL) "ne vide". Trajnu promenu liste kanala mogu i da razumem (uz adekvatno obaveštenje i mogućnost raskida ugovora), ali sam ubeđen da na ovo nemaju pravo. Ako kroz paket plaćam npr. HRT, hoću stalno da ga imam.

milena

pre 7 godina

Kopernikus - možda ima sportske kanale ali su izbacili Fox i Fox life I to baš kad sam počela da pratim jednu seriju. Bez obaveštenja, samo jednog dana više nije bilo Foxovih kanala ali je bilo svih Pinkovih kanala, nekih milion. Kvalitet nula, cena povećana, nemam opciju za nešto drugo te je to jedini razlog što sam njihov korisnik, a i oni to znaju.

Objektivan

pre 7 godina

Pre neki dan me zovu iz Orion telekoma i nude paket za internet i IPTV, u kojem je brzina interneta veća od one koju imam, a za istu cenu koju već plaćam. Naravno prihvatim, potpusujem novi ugovor, medjutim da bi se posle ispostavilo da je ta brzina nemoguća na mojoj liniji. Niko me 4 dana ne zove da mi to kaže, dok sam nisam proverio kod njihove tehničke podrške. Tada je nastala prava borba sa njihovim operaterima, jer sam ih pitao zašto mi nude nešto što je nestvarivo i time me dovode u zabludu, itd, itd. Da skratim, posle moje uporne borbe, uspeo sam da se izborim za skraćenje ugovorne obabeze sa 2 na godinu dana i cenu 400,00 din nižu :-D .

Atreides

pre 7 godina

-Boki- Da to je ono sto ej zapanjujuce iskljucivanje kanala kada pustaju neke sportske dogadjaje ili sl. Po kom to zakonu. Ja placam kablovsku da gledam te i te kanale i hocu da ih gledam 24h da mi budu dostupni otkud pravo nekome da mi ih iskljucuje. To kao da uzmem satelitsku i neko mi ometa signal kada je recimo neka utakmica. Sta ja imam sa RTS i slicno. Kablovsku placam i zelim te kanale dostupne sta me briga sta RTS i drugi prenose . Necuveni bezobrazluk

Zoro

pre 7 godina

Raskinuo sam ugovor sa SBB om i potpisao sa IKOMOM samo da bih doplatio sve Arene. Oni su imali tu mogucnost. Samo posle par meseci stiglo mi je neprijatno iznenadjenje gde me operator obavestava da vise nece emitovati sve Arena kanale. Ugovor mi nisu dali da raskinem jer jedna od tacaka ugovora predvidja i promenu uredjivackih kanala.

prof

pre 7 godina

Bečej-Sattrakt
Ukinuli Sport klub 1, 2, 3 bez najave!!!
A na SK premijer, primera i svi GS tenis turniri i mastersi!!!
Bruka i sramota!!! A bes sve veći!!!

realno

pre 7 godina

@ "Meni smeta sledece: kako neki kanal moze da bude zakljucan ako sam ga platio? Kad se igra LŠ oni mi obavezno ugase HRT,RTRS i jos par kanala na kojima je prenos( nemam arenu sport u paketu), i sve zbog toga sto RTS prenosi jednu utakmicu i obavezno neku najgoru, a ja uredno placam i RTS iako ga ne gledam....e sad sto meni operater nije rekao da cu povremeno biti sprecen da gledam neki kanal?"

@(gigatrend
Ovo je najveći problem, koji nadležni (valjda RATEL) "ne vide". Trajnu promenu liste kanala mogu i da razumem (uz adekvatno obaveštenje i mogućnost raskida ugovora), ali sam ubeđen da na ovo nemaju pravo. Ako kroz paket plaćam npr. HRT, hoću stalno da ga imam.

I mene nervira isti problem. Razumeo bih da utakmice prenose i na našem kanalu, pa eto, zbog konkurencije skrembluju. Mogu da pogledam, a skrate mi izbor. Ali npr. ima rukomet na HRT, a naši ne prenose i ovi zaključaju. To je prevara. Zvao jednom SBB, kažu to je naredba od RRA!!!

Obucar

pre 7 godina

Ma bre, ne mazite nam oci i ne zavaravajte nas vise tim glupostima. Svi ovde znamo ko kosi a ko vodu nosi, sve me strah da bi operateri pristali na raskid ugovora ako ti zamene omiljeni kanal. A i kad bi ih tuzili, podmitili bi sudije i opet bi vuk pojeo magarca. Ova zemlja jedino razmislja kako da prosiri dzepove svojih tajkuna i tu se prica zavrsava kad govorimo o tome koliko je ovoj zemlji i vlasti stalo do obicnih ljudi. Jasno nam je svima da je ovo čabar od drzave i nemoj da nas lozite vise kako Don Kihot moze pobediti vetrenjace. To mozda samo u knjigama. Praksa je nesto drugo, nazalost.

kontra na piku

pre 7 godina

Kablovski distributer "Kopernikus"od skoro imaju svih 5 Arena i 6 kanala Sport kluba.Pretplata povecana za 200 dinara,sto je po meni nista za ovakav paket sportskih kanala.Naviknut da te operateri i distributeri uvek "krate" na ovaj ili onaj nacin,sada sam prijatno iznenadjen!

MikiMaric

pre 7 godina

Cim mi istekne ugovor,u januaru,sve to ponistavam. Gledacu ovih par digijalnih kanala preko stb. Malo neta imam preko moba. Cao zdravo lopovi!

Neko...

pre 7 godina

Mnogo veci problem od promene odredjenih,uglavnom manje bitnih kanala i skremblovanja odredjenih kanala kad je neki sportski dogadjaj u pitanju je promena cene paketa od strane provajdera dok traje potpisan ugovor na odredjeni period sa njima...znaci ako sam ja potpisao na 2 godine ugovor sa njima za neki paket i on npr kosta 3000 din odakle njema pravo da za trajanje tog ugovora menjaju cenu tj poskupljuju?! Meni se to desilo nekoliko puta i molio bih nekoga ko se razume da mi objasni kako je to moguce???

nada22

pre 7 godina

Mene interesuje da li provajderi kablovske Telekom i Ikom MORAJU da nam prosleđuju "100" kanala Pinka, Happy, Moja, Naša,...? Prosto je naporno doći do kanala koji želite da gledate, jer su između OVI treš kanli. Kod Telekoma (KDS) ne postoji ni mogućnost da kanale sortirate i one koje ne želite prebacite na kraj liste.

Corleone

pre 7 godina

Radijus Vektor je ok zbog toga sto je jedan od retkih koji ima SK i Arene. Inace, SBB je najkvalitetniji, bez dileme. Prvo sto mozes da imas svih 6-7 kanala SK, tu je N1 i generalno imaju najjacu ponudu, internet i ostalo. Mislim da je Telekom tu mnogo mrsav. Prevario ih Zeljko Mitrovic sa milijardu Pink kanala sa VHS kvalitetom i ugovorom na ko zna koliko godina, iako to apsolutno ne gleda. Realno, SBB lagano uzima sve vecu teritoriju, jednu po jednu zgradu, jedan po jedan deo grada i jednostavno napreduje, sto je i realno, s obzirom na snagu i kvalitet.

Tasmanijska djavolica

pre 7 godina

Aj sto izbace po neki kanal nego sto istumbaju sve kanale pa vise ne znas ni sta imas ni sta se gde nalazi. Od pinkovih ne moze da se dise. Realno, gleda se desetak kanala i to je to. Sto neko rece, bilo bi pametno da nameste da korisnik izabere kanale i da mu ove druge uopste ne stavljaju u ponudu. A o ceni i njihovim malverzacijama nemam reci. Mozda da kazem, moze im se. Svi su manje vise isti.

Dejan L

pre 7 godina

Sa Kopernikusa smo prešli na IPTV. Znali smo da će nakon promo perioda od mesec dana nestati određeni broj kanala, što se i dogodilo. Nakon toga, svaki mesec iz ponude nestane bar 10 kanala. Za ovih godinu i po, nestalo je preko 100 kanala, sada emituju neke lokalne kanale koji nisu zanimljivi čak ni meštanima tih opština. Ukinuli su čak i pink paket.
Odakle vam pravo? Jednostrano menjanje ugovora podleže krivičnom zakonu. Nema toga što je u ugovoru nejasno, ali kada god to uradite, imate OBAVEZU da nas napismeno obavestite, a mi da odlučimo pristajemo li na to ili se cena koriguje u dogovoru.

Minja

pre 7 godina

Gospodo. IPTV sam imao godinama. Nedavno, zbog njihovog loseg ophodjenja, presao sam na Total TV, satelitski sistem. Pored ogromnog broja HD kanala, i odlicnih besplatnih filmskih kanala (Cine Star, FOX) i Sport Klupa koji je za Arenu gigant, dobio sam velik broj satelitakih kanala. Da li ste znali da ZDF ima prenose Lige Sampiona, tu je jos na desetine odlicnih stranih kanala. IPTV i Total TV ne mogu da se porede. Bukvalno uvek ima nesto kvalitetno da se pogleda. Svi odlicni kanali su u HD rezoluciji koja je besplatna. Ja sam odusevljen. Ovo pisem kao zadovoljni korisnik. Nije nikakva reklama. IPTV ide preko tel. linije sto usporava net. Kod Total TV-a toga nema. Ja sam iskoristio promotivno besplatnu instalaciju satelita i orvi mesec gratis + 6 meseci besplatno HBO HD. Ne znam da li sada vazi ta akcija.

Otimaju jedni, otimaju drugi..

pre 7 godina

SBB ima svoje kanale koje ne da npr Telekomu (Sportklub, N1..). Telekom ima svoje kanale koje ne da npr SBBu (Arena..).
Onda to sve dođe do boranije od provajdera, gde se npr uz N1 guraju krš kanali koje niko ne gleda i traži se za taj 'paket' veća cifra nego za Discovery i Eurosport. I Telekom radi slično sa 'sikter' cenama za Arene.. Korisnici se sa pravom bune, Ratel izgleda kao leming koji se zaglavio na nekoj krivini, a SBB i Telekom vode igranku bez prestanka.

Kecman

pre 7 godina

Vidim da se ovde pominje gašenje (skremblovanje) stranih kanala kada su sportski prenosi, i da je objašnjeno zašto je to tako (ko ima prava emitovanja za određenu teritoriju). Ali ono što mene interesuje je da li sa pravom skrembluju kanale kada naši ne prenose dati sportski događaj, LŠ utorkom se ne emituje na RTS, zašto su onda ostali skremblovani? Ili mogu ja sutra da otkupim prava na sve sportske prenose, i nigde ih ne prikazujem, ali ne sme ni niko drugi? Totalna budalaština.

bvb

pre 7 godina

u normalnim zemljama taj problem ne postoji. kod nas je prisutan jer imate monopol. Imate drzavni IPTV i drzavni Telekom koji drzi Arenu sport. ko hoce arene mora kod njih jer oni nece dozvoliti SBBu i ostalima da ih uvrste u program. Usluga im je krš , onaj interfejs i "lag" pri promeni programa ubijaju u pojam.

herc

pre 7 godina

Najveci merak je kada na HRT gledam utakmicu Hrv-Srb, a Srbija ubjedljjvo vodi. E to mi nije moguce preko ovih legalnih operatera ali zato postoji piraterija koja je bolja od ijednog operatera jer tako sam u mogucnosti gledati sta hocu, gdje ja hocu.

Lele, lele, lele...

pre 7 godina

Niški operater interneta, kablovske i od skora telefona Exe-Net ima klauzulu u ugovoru da ukoliko se ugovor do dana isteka ne raskine automatski se produžava za isti period pod istim uslovima. Tako da ti je praktično ostavljeno 20 zadnjih dana ugovora da ga raskineš inače krećeš od početka. Iako mi se dva puta obnavljao ugovor automatski tražili su mi da potpišem novi ugovor kako bi smanjio brzinu interneta.
Podesio sam podsetnik da me opomene na taj rok i otkazujem ugovor i više me neće videti.

BG

pre 7 godina

Zašto je operaterima ostavljeno na njihovu volju da menjaju ugovor kako im se prohte i to jednostrano.
Daju primamljivu ponudu i posle izvesnog vremena promene uslove. Ukoliko to nije prevara ne znam šta je.
Kažu imamo mogućnost da raskinem ugovor. Da, ali korisnik direktno trpi štetu čak i kad raskine ugovor. Ko će da nadoknadi tu štetu
Po kojim zakonoma ove zemlje daje se za pravo da jedna ugovorna strana sme da menja opšte uslove ugovora. Znamo kako prolaze sada banke koje su samovoljno tumačike ugovore. Tako će proći i provajderi koji menjaju cene, ukidaju minute i slično.
Zašto odgovarajuće regulatorne agencije postoje ako ne regulišu obaveze provajdera i dopuštaju im sanovolju.
Kao što sam rekao nije sve u raskidu ugovora, nego o šteti koja nastaje tom korisniku. Ko će da nadoknadi štetu korisniku, koja se može meriti velikim novčanim iznosima ukoliko mu se ukine neka privilegija u tom ugovoru.

tamo neki gari sa Detelinare

pre 7 godina

stalno apeluju da dobro procitamo ugovore pre potpisivanja... Znaci svako od nas treba da bude pravnik da bi mogao da rastumaci sta su oni igrom reci sakrili u ugovore. I da provalimo sta nam poturaju da potpisemo kao izvinili bi se i dali nam novi ugovor... Treba udruzenje za zastitu potrosaca da zaredja po kompanijama i da pregleda ugovore koji se poturaju gradjanima,i da drzava reaguje ukoliko stoji skrivena prevara ili zloupotreba. Koliko puta sam u Sbb-u sreo nekog penzionera koji je dosao da
trazi ponistavanje ugovora,jer covek nije znao sta potpisuje... Banke i operateri koriste slabo informisane ljude i prodaju im svasta, sto je po meni vid prevare,a na nas samo apeluju umesto da nas stite...

momir

pre 7 godina

Da li je moguce da ljudi i dan danas sede ispred kutije zvane televizor i gledaju sadrzaj na koji su prinudjeni. Toliko toga moze da se ucini za sve to vreme provedeno ispred tv-a.

Algorithm

pre 7 godina

Ugovornu kaznu ima Vip! Radio sam za njih godinu dana. Imao sam 3 ugovora na svoje ime, jedva sam se izvukao iz globe! Priliku za raskid ugovora sam dobio kada su povecali taksu na usluge i samim tim prekrsili ugovor. Nisu mi ostali duzni jer sam zadrzao sve aparate na polovini ugovora. Sada sam u MTS, za sad najmanje dosadni i najkorekniji za sve. Niti me ko zove, niti ko trazi pare kad ne platim racune.

Dečko

pre 7 godina

Meni smeta sledece: kako neki kanal moze da bude zakljucan ako sam ga platio? Kad se igra LŠ oni mi obavezno ugase HRT,RTRS i jos par kanala na kojima je prenos( nemam arenu sport u paketu), i sve zbog toga sto RTS prenosi jednu utakmicu i obavezno neku najgoru, a ja uredno placam i RTS iako ga ne gledam....e sad sto meni operater nije rekao da cu povremeno biti sprecen da gledam neki kanal?
(Boki, 28. novembar 2016 11:31)

Pa Boki da si se malo raspitao znao bi da to nema veze sa operaterima nego upravo sa RATEL-om . na teritoriji srbije prava za emitovanje lige šampiona imaju Arena i RTS a ne HRT i kada dodje do utakmice , kanali koji nemaju prava za prenos istih moraju biti skremblovani . ali tesko je upisati par reci u google i proveriti , lakse je reci da je tebe neko presao .

Roda

pre 7 godina

Da, i još nešto, vrlo bitno. Dragi sugrađani, NEMATE pravo da gledate utakmice LŠ na HRT, RTRS i drugim kanalima iz okruženja. To pravo vam NE USKRAĆUJE OPERATER, već vam uskraćuje onaj ko je vlasnik prava na LŠ. U našem slučaju to su RTS i Arena. Kao što već rekoh u prethodnom komentaru, operateri zadržavaju pravo da po svom nahođenju menjaju ponudu TV kanala, ali kad se radi o zatamnjivanju utakcima (filmova, serija) za koje neko drugi ima zakupljeno pravo za Srbiju, operateri su tu nemoćni. Verujte, svaki operater bi vam vrlo rado isporučio sve najopularnije programe na što više svojih kanala, ali postoji jednostavno zakonska obaveza da se ti sadržaji zatamnjuju, i ni jedan operater neće rizikovati ozbiljne tužbe od strane naših TV kanala zbog ovoga.

Dr. Pekar

pre 7 godina

Jeste, imaju na kopernikus sve arene i svi sport klub. Ali su podigli cenu TRI puta za godinu dana. A ako je vama sport i mlaćenje lopte od strane nekih likova najbitnija stvar kod kablovske i interneta onda i treba da plaćate. Posto vidim po komentarima da vam najviše smeta što ne možete da pogledate ligu šampiona na HRT ili RTRS.

Kondor

pre 7 godina

Ja sam zadovoljan sa kablovskim operaterom.Imam Nacionalnu geografiju, N1 i Sport klub, i to mi je dovoljno.Ne razumem ove, koji su opterećeni samo sportskim kanalima.

DOKTOR

pre 7 godina

Ovaj pasus vezan za operatera mobilne telefonije. Kad bih se vec i zeznuo i potpisao takav ugovor,kada bih shvatio da moram da im vratim telefon,vratio bih ga. U delovima. Izvolte.

smoki

pre 7 godina

sto se tice skremblovanih kanala, njih gasi ratel ili rem (zaboravio sam tacno, ko bese), tj. na njihov zahtev se gase, a ne operateri.

hrt se gasi kada prenosi ligu sampiona jer on ima pravo prenosa na teritoriji hrvatske, a nema pravo prenosa u srbiji. ista situacija je I sa obn I rtrs, oni imaju pravo prenosa u bih, a ne u srbiji. u srbiji pravo prenosa imaju arena sport I rts.

to se odnosi I na ostale dogadjaje koji se I ne prenose ni na jednoj nasoj televiziji, ali se prenose na nekoj regionalnoj. nema veze sto nijedna nasa televizija ne prenosi, hrt, obn.... nemaju pravo prenosa na drugoj teritoriji, osim za onu za koju su otkupili prava

Aleksandar

pre 7 godina

@Kecman

Zato sto HRT ne emituje na nasoj teritoriji, ne racunajuci preliv signala. Kablovski ditributeri distribuiraju kanale i za to se placa. Distribucija kanala, nema veze sa emitovanjem. Totalno dva razlicita pojma. Ratel je verovatno u dilu sa nasim emiterima, malo suska ovde, malo onde i eto zabrane. To sto je ucinjeno, to je protivzakonito, a nigde se u svetu to ne radi. Sta da rade ljudi koji su drugog govornog podrucja i eto, zele da gledaju kanal na svom jeziku (iako je sve to isti jezik)? Zabrana? Ma kako da ne. Mogao bi B92 da preispita Ratel, pa da izadje to kao vest. I uz to da im objasni situaciju, da se to nigde u EU ne dogadja. Jer mi to placamo, placamo kanale.

stef

pre 7 godina

vrlo prosto. ako korisnik i prodavac imaju ugovor, i ako ga jedna strana prekrsi onda mora da nadoknadi korisniku/prodavcu razliku ili momentalni raskid ugovora uz naknadu za preostalo vreme.
to vazi i za mobilne operatere- ugovor je obostran a ne vazi samo za korisnka... zakon o zadtiti finansijskih usluga je od skoro na snazi (doprineli nam ljudi sa chf kredita koje niko ne spominje) i on brani od zloupottebe..

navika

pre 7 godina

u vojvodini ( nekim delovima,backa) su samo ugasili SK i dodali arenu 3 koja je glupost teska.i tako sada nema tenisa,f-1moto gp,premijer lige, spance,e vrolige...uzas.jedino dobro sto na areni utorkom mogu da gledam 2 utakmice lige s,a sredom 4,arena 1 i 3, rts i hrt.

Dzo

pre 7 godina

Kuca mi je tako napravljena da mora da je odrzava programer i elektro inzenjer. Oni su zaduzeni za to da li nesto moze ili ne moze da podrzi sistem. Ako niste zadovoljni uslugom kablovskog operatera napisite zahtev za raskidanje ugovora zbog tehnickih nemogucnosti i cao! Ova dvojica vec znaju sta da urade. A tehnicka sluzba vam se nakaci, dolazi nekoliko puta i kad vidi da ne moze da resi problem na kraju odustanu. To mi je nekad bilo interesantno sad vise i ne gledam tv mogu i bez kablovske. Budite pametniji od njih. A i za te ugovore i mnoge druge stvari angazujte advokata. Borite se protiv sistema.

ja

pre 7 godina

@ Ikom, od skoro ih je kupio Sbb i od tad krece propast, prvo su izbacili arenu 1, posle toga sve muzicke kanale (ostao vh1) i jos par kanala, ako mi neko kaze da ovo sto Sbb radi nije monopol ja stvarno ne znam sta je monopol onda.
(Akiiii, 28. novembar 2016 11:31)

jeste, ali si možda dobio SK ( ako do sada nije bio)
STCABLE je ukinuo SK 1,2 i 3, pre mesec dana, zato što je SBB digao cenu za SK, a oni su exkluzivni distributer....a meni je SK bio 50% gledanja TV....( košarka i tenis)

PAOK

pre 7 godina

Evo ja gledam, u Nisu Kopernikus ima 3 sport kluba i jednu arenu. Nema sve. A ako ima dodatnih paketa oni to nisu ovde naznacili.
(John Terry, 28. novembar 2016 14:44)

Ja zivim u Nisu i imam sve kanale sport kluba i arene.Korisitm isto Kopernikus

Milan Kosanovic

pre 7 godina

Ne znam za druge ali Kopernikus ima ubedljivo najbolji izbor kanala.
Sve Sport klub kanale i sve Arena kanale. Sto se tice kvalitela signala tu nisu najbolji siguran sam ali za izbor kanala skidam kapu.

dragan

pre 7 godina

Nine tac no da Sbb IMA puno Pinkovih kanala . Ja imam d 3 I I IMA samo cetiri pink kanala koje i ne pratim. Ostali operateri imaju puno vise

ickoman

pre 7 godina

total tv je zakon za sve kablovske operatere ,I za kvalitet slike i za programe koji su u osnovnom paketu, a da ne pomenem preko 20 HD kanala xD

hehehe

pre 7 godina

Zemlje ex-YU (pre svega RS, BiH i CG) su jedine u Evropi gde se skrembluju kanali iz susednih drzava kada se emituju sportski dogadjaji.
U Nemackoj, Holandiji, Belgiji, Skandinaviji, Italiji, V.Britaniji (da ne nabrajamo dalje..) se nikada ne skrembluju kablovski kanali iz drugih drzava koji emituju Ligu Sampiona, kvalifikacije, SP i EP u fudbalu, Formulu 1 itd.
To je cinjenica koju mogu da vam potvrde nasi gastarbajteri i Srbi koji zive i rade u tim zemljama.
Ova losa praksa uvedena je na nasim prostorima zbog pritiska (uglavnom) drzavnih TV kanala koji su zbog loseg kvaliteta prenosa (slike a posebno komentatora) bili suoceni sa cinjenicom da sve veci broj gledalaca prati prenose za koje su otkupili prava na HRT-u i drugim inostranim TV kanalima.
(Dragan Stankovic, 28. novembar 2016 13:13)

Ovo je skroz tacno.Ja u Italiji gledam Ligu Sampiona na HRT2 i nikada je nisu ugasili kada su utakmice bilo LS ili Svetskog i Evropskog prvenstva ili neke druge.

FanCZ

pre 7 godina

Kao sto je jedan komentator naveo, promenu ugovornih obaveza operateri objave na svom sajtu i time se smatra da su obavestili sve korisnike. Kako su strane u ugovornom postupku ravnopravne, to bi znacilo i da ja kao korisnik mogu na svom licnom sajtu da ih obavestim da sam odlucio da raskinem ugovor ili promenim cenu koju cu da placam na neki manji iznos, a oni ako im to ne odgovara imaju rok od 30 dana da raskinu ugovor ili su automatski prihvatili moje nove uslove.
(Srx, 28. novembar 2016 11:14)

Oni su pravno lice, a ti fizicko. Zato imaju sajt kao javni oglasivac.

banezi

pre 7 godina

@(Krokodil, 28. novembar 2016 11:11)

Ne lupaj kad ne znaš. Ne košta jedan doplatni kanal 300-400 dinara, već paket kanala (10-12) zavisi od paketa.

Jo

pre 7 godina

SBB u kombinaciji sa Telenorom, zato sto nastupaju sada zajedno na trzistu... Za 40 evra mesecno imam mobilni sa paketom od 2000din, sve kanale (ukljucujuci i HBO, Cinestar, i sve on demand pakete) kao i internet 80/4. Mislim da ne postoji bolja opcija za one koji zele kvalitetan tv, internet i dosta minuta i interneta na telefonu.

šetač

pre 7 godina

Odavno ratujem sa IKOM jer je ukinuo VIA SAT History kanal. Kada sam zvao SBB rekli su neće da dođu mora 51% stanara da pristane. Skoro cela zgada je zadovoljna jer ima gomila Pinkova. Tu sam shvatio da konkurencije nema, da su podelili grad kao mafija. Čujem da je IKOM prodat SBB ja ne vidim nikakve promene, računi stižu od IKOMa. SBB je bolji ima kvalitetinju ponudu kanala plus HBO-GO i veliku ponudu HD kanala. Ja bih voleo da mogu da satstavim listu kanala i to je to platim ono što gledam. Moj TV ima mogućnost da sastavim omiljenu listu od onog što je u ponudi pa kad dođe tašta i traži PINK ja kažem nemamo u ponudi :).

John Terry

pre 7 godina

Da li si ozbiljan?! Nisam imao pojma!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (FanCZ, 28. novembar 2016 12:45)

Evo ja gledam, u Nisu Kopernikus ima 3 sport kluba i jednu arenu. Nema sve. A ako ima dodatnih paketa oni to nisu ovde naznacili.

Veliki brat

pre 7 godina

Zato i nemam nijednu kablovsku, jer znam za par kolega i rođaka da, uvek kad je neki bitan sportski događaj, znaju kod koga moraju da idu jer kod njih nema taj kanal!

Roditelje ne interesuje, a meni je dovoljan net, televizija me ne zanima, jer nemam vremena od posla da se upravljam prema TV programu.

Evo na jednom sajtu pratim nove HBO serije, sve sa titlom na engleskom (može da se isključi, ali je pogodan je naš sluh nije naviknut na standardni govor gde se mnogi slogovi i reči nejasno čuju), čim se epizoda emituje na HBO i televizijama kojima su prodali prava emitovanja, eto je na tom sajtu, bukvalno dan ili dva kasnije.

E, ovi koji plaćaju operaterima, neka i dalje gledaju serije i filmove od pre dve decenije... I televizijama sa nacionalnom frekvencijom da ne pričam, po koji put se emituju neke serije?


@(Atreides, 28. novembar 2016 11:49)

Nisi u pravu, i pre 20 godina je tako bilo na satelitskoj. Gledaš besplatan kanal, emituju npr. F1, pripreme u pit stopu, i čim krene trka, slika je skremblovana!

Tako je i ovde, ti nisi platio HRT-u pretplatu, pa ne možeš ni gledati sadržaje koje je HRT kupio isključivo za teritoriju Hrvatske. Kako je isti taj sadržaj neko otkupio za emitovanje u Srbiji, to HRT ne može emitovati taj sadržaj u Srbiji, pa i u slučaju kad je neki kablovski operater posrednik.

Konte Gvardiola Klop

pre 7 godina

(Boki, 28. novembar 2016 11:31)

Trebalo je da čitaš o ugovorima koje imaju te TV kuće sa LŠ i eksluzivnim emitovanjem iste za određenu državu. Dakle nabrajaš regionalne kanale.
RTS ima pravo samo sredom da prenosi i to nije najgora utakmica.
Kad neko da velike pare za to pravo onda i želi da gledaju ljudi taj događaj na tom kanalu, a ne na drugim. Tu nije SBB kriv.
Možda je čak RTS platio Areni za to (sreda), čim utorkom nema prava, godinama (valjda bi neke godine kupili i za utorak ili bar neki meč).
Ti ako plaćaš RTS koji ne gledaš, a toliko želiš da gledaš mnoge mečeve LŠ, smetaju ti zaključani kanali, bolje da si investirao u drugog operatera.

manje zlo, a ne pravo

pre 7 godina

U zemlji u kojoj mušterija nikad nije u pravu, zaista je besmisleno i razgovarati o ovakvoj temi. A kad bi korisnik zaista i prosuđivao na osnovu onoga što mu piše u ugovoru, ne bi sklopio ugovor ni sa jednom kompanijom.

To je kao zakon o radu: ma radnik ima sva moguća prava, da bi na kraju svakog člana bilo napisano "i ostale odgovornosti"... A šta su to ostale odgovornosti, naravno to nijedan sud ne zna a poslodavac je tu da izmisli sto takvih.

Svaki bogovetni ugovor bi morao biti napisan nedvosmisleno, bez ikakvih "ostalo i razno i drugo" sranja, sve bi moralo biti poznato unapred crno na belo. Ali opet kažem, te ugovore sastavljaju kompanije a ne korisnici i logično je da će da budu na njihovu vodenicu.

Jumko

pre 7 godina

Primeceno je da SBB sve vise uvodi PINK kanale, a JA to upravo NECU.
(Obican Covek, 28. novembar 2016 10:58)

Ko si to TI? Nemas alternativu, sve je SBB. Ne razumemo takve komentare jer niko te ne pita, nego uzmi ili ostavi. Ako zelis da budes u mraku, t.j na slobodnoj digitalnoj i anteni na prozoru ti budi, ali je to samo korak u nazad. Svasta ,kao da imas mogucnost izbora, ljudi pomirite se sa sudbinom, cemu non stop kukanja, prava, moja prava...Nije politika za svakoga!

Kabl

pre 7 godina

Cekaj cekaj, ljudi u srbiji imaju omiljeni tv kanal? A ajde mi recite koji su to kanali. Koji su to kanali u Srbiji koji imaju kvalitetan program vredan paznje? Imam SBB Gold Premium paket sa svim kanalima. Ne pamtim kada sam zadnji put gledao tv. Uzimam taj paket samo zbog interneta i telefona, a televizija je tu samo zato sto mora.

Ivan

pre 7 godina

@ Dr Pekar
Tacno. Isto mislimo. Zalepili se za sport i nista drugo. Bio bih razocaran u sebe da imam samo to interesovanje. A vecina drugara je u fazonu sport i igrice na racubaru. Uzas.
Ja slabo gledam TV , ali imam raznolika interesovanja. Vise pratim ono sto me zanima na internetu. Na tv kad gledam to je uglavnom history, HBO, filmske kanale.. A najvise volim procitati dobru knjigu.

Mogli

pre 7 godina

Isto sr**e, drugo pakovanje sto bi se reklo. Slika i prilika drzave... Macujem se sa IPTV om jer mi majka radi u mtsu. Ima 5 arene sporta ali zato nijedan sportklub. Sa druge strane, sbb gori od sportklubova a nijedne arene. Kod oba operatera se pojedini kanali doplacuju. Tako da jedini izlaz je da svi ujedine sve kanala. Jos mi je bilo bolje kad sam imao antenu.

Dragan

pre 7 godina

Ne znam za druge ali Kopernikus ima ubedljivo najbolji izbor kanala.
Sve Sport klub kanale i sve Arena kanale. Sto se tice kvalitela signala tu nisu najbolji siguran sam ali za izbor kanala skidam kapu.
(Milan Kosanovic, 28. novembar 2016 14:57)

Ako kanale emituju u odavno prevazidjenoj SD umesto u full HD rezoluciji, zalud im dobar izbor kanala.

Procitaj uputstvo za daljinski upravljac

pre 7 godina

Pre desetak godina presao na SBB.
Imao u startu 80+ kanala.
Posle niza poskupljenja pravdanih poboljsanjem usluge i raznovrsnosti ponude,trenutno imam oko 60.
...
...
...
(Cudne se stvari desavaju, 28. novembar 2016 11:49)

Ne znam u kojoj zemlji zivis ali ja sam pretplatnik SBB-a u Srbiji i imam vise od 160 TV kanala od cega je 39 u HD rezoluciji. Pre oko 13 godina imao sam duplo manje kanala na raspolaganju, nijedan od njih nije bio u HD rezoluciji, nijedan od njih nije bio sportski ni filmski (osim Halmarka koji je prikazivao samo one filmove koje niko drugi nije hteo) i nisam imao na raspolaganju internet.

Danas bih mogao da imam i vise kanala kada bih se pretplatio na skuplji paket.

Danas je usluga skuplja ali zato mogu da biram: da prekinem saradnju i promenim operatera, da predjem na jeftiniji ili skuplji paket ili na nastavim sa istom uslugom. Pre 13-14 godina nisam imao nikakav izbor osim da raskinem saradnju ili da ne.

Kalesu

pre 7 godina

1. "Mrak" na ekranu, tokom sportskih i drugih prenosa ili filmova i serija, je posledica (ne)otkupljenih prava pojedine televizije (HRT, na primer) i njihove OBAVEZE da onemoguće distribuciju onih emisija, za koje nemaju kupljena prava satelitskog i emitovanja van svog područja. Dakle, distributeri s tim nemalju ništa, oni samo koriste satelitski signal.

2. "Višak" kanala lako rešava sistem "favorit" i i "omiljeni" kanali, a (verovatno) ga imaju svi sistemi za prijem (razni set top boksovi, risiveri..., IPTV Telekoma, na primer), i onda, kada se osnovna lista kanala ne može uređivati.

3. Problem davanja usluga tamo, gde to realno nije moguće, stvaraju "menadžeri prodaje" i, naročito, razni spoljni trgovci (uglavnom tehnički nestručna lica), koji se trude da što više korisnika "pokupe" u svoj džep, bez NEOPHODNE saradnje sa tehničkim licima operatera, za koga rade tu prodaju.

TV Manijak

pre 7 godina

Prezadovoljan sa Radijus Vektorom, ima i Sport Klub-3 kanala i Arene-5 kanala(paket se dodatno placa), u prosirenom paketu oko 160 kanala od cega 40 HD kanala itd...Sve u svemu, do sada najbolji operater koga sam koristio.

Ispovest mladog momka

pre 7 godina

Bio sam dugo član IKOMA u početku ali sam nažalost morao da prekinem saradnju sa njima jer nisam plaćao na vreme..Tačnije nisam mogao da više plaćam! Inače imao su problem sa netom jedino koji je uvek nešto bio u kvaru a što se tiče TV ponude tu su ima li odlične kanale na digitalnoj kao da su nudili četri paketa 18+ CINEMAX,HBO plus Arena sport svih pet kanala koja su postojala do prošle godine kada su ukinuta..Razlog da obrazlože mi nisu ume li jer nisu tu oni nadležni?? Uprkos svemu tome bio sam neko vreme bez ičega da sam se kasnije odlučio za SBB ali ni oni nisu me oduševili jer program im je očajan da ne kažem "rastumban" jedino što im internet okej da nisu postojali problemi tuda..Dakle ima raznih kabvloskih operatera samo treba dobro obrati pažnju šta odlučite pre nego što potpisujete ugovor..Inače ja ću najvevoratnije se prebaciti na neki drugi operater za jeftine pare da dobijem ono što ja hoću a ne da plaćam što to činim sad,trenutno 2800 dinara koji su u današnjem vremenu itekako značajne..

Jumko

pre 7 godina

Primeceno je da SBB sve vise uvodi PINK kanale, a JA to upravo NECU.
(Obican Covek, 28. novembar 2016 10:58)

Ko si to TI? Nemas alternativu, sve je SBB. Ne razumemo takve komentare jer niko te ne pita, nego uzmi ili ostavi. Ako zelis da budes u mraku, t.j na slobodnoj digitalnoj i anteni na prozoru ti budi, ali je to samo korak u nazad. Svasta ,kao da imas mogucnost izbora, ljudi pomirite se sa sudbinom, cemu non stop kukanja, prava, moja prava...Nije politika za svakoga!

momir

pre 7 godina

Da li je moguce da ljudi i dan danas sede ispred kutije zvane televizor i gledaju sadrzaj na koji su prinudjeni. Toliko toga moze da se ucini za sve to vreme provedeno ispred tv-a.

ickoman

pre 7 godina

total tv je zakon za sve kablovske operatere ,I za kvalitet slike i za programe koji su u osnovnom paketu, a da ne pomenem preko 20 HD kanala xD

Jo

pre 7 godina

SBB u kombinaciji sa Telenorom, zato sto nastupaju sada zajedno na trzistu... Za 40 evra mesecno imam mobilni sa paketom od 2000din, sve kanale (ukljucujuci i HBO, Cinestar, i sve on demand pakete) kao i internet 80/4. Mislim da ne postoji bolja opcija za one koji zele kvalitetan tv, internet i dosta minuta i interneta na telefonu.

Kondor

pre 7 godina

Ja sam zadovoljan sa kablovskim operaterom.Imam Nacionalnu geografiju, N1 i Sport klub, i to mi je dovoljno.Ne razumem ove, koji su opterećeni samo sportskim kanalima.

Dečko

pre 7 godina

Meni smeta sledece: kako neki kanal moze da bude zakljucan ako sam ga platio? Kad se igra LŠ oni mi obavezno ugase HRT,RTRS i jos par kanala na kojima je prenos( nemam arenu sport u paketu), i sve zbog toga sto RTS prenosi jednu utakmicu i obavezno neku najgoru, a ja uredno placam i RTS iako ga ne gledam....e sad sto meni operater nije rekao da cu povremeno biti sprecen da gledam neki kanal?
(Boki, 28. novembar 2016 11:31)

Pa Boki da si se malo raspitao znao bi da to nema veze sa operaterima nego upravo sa RATEL-om . na teritoriji srbije prava za emitovanje lige šampiona imaju Arena i RTS a ne HRT i kada dodje do utakmice , kanali koji nemaju prava za prenos istih moraju biti skremblovani . ali tesko je upisati par reci u google i proveriti , lakse je reci da je tebe neko presao .

Dr. Pekar

pre 7 godina

Jeste, imaju na kopernikus sve arene i svi sport klub. Ali su podigli cenu TRI puta za godinu dana. A ako je vama sport i mlaćenje lopte od strane nekih likova najbitnija stvar kod kablovske i interneta onda i treba da plaćate. Posto vidim po komentarima da vam najviše smeta što ne možete da pogledate ligu šampiona na HRT ili RTRS.

sremac

pre 7 godina

SBB je ukinuo SOS kanal koji sam najvise gledao, bitno je da ima gomilu ******* pinkovih kanala. To se zove decenijsko nametanje sund ukusa medijskim putem!

Procitaj uputstvo za daljinski upravljac

pre 7 godina

Pre desetak godina presao na SBB.
Imao u startu 80+ kanala.
Posle niza poskupljenja pravdanih poboljsanjem usluge i raznovrsnosti ponude,trenutno imam oko 60.
...
...
...
(Cudne se stvari desavaju, 28. novembar 2016 11:49)

Ne znam u kojoj zemlji zivis ali ja sam pretplatnik SBB-a u Srbiji i imam vise od 160 TV kanala od cega je 39 u HD rezoluciji. Pre oko 13 godina imao sam duplo manje kanala na raspolaganju, nijedan od njih nije bio u HD rezoluciji, nijedan od njih nije bio sportski ni filmski (osim Halmarka koji je prikazivao samo one filmove koje niko drugi nije hteo) i nisam imao na raspolaganju internet.

Danas bih mogao da imam i vise kanala kada bih se pretplatio na skuplji paket.

Danas je usluga skuplja ali zato mogu da biram: da prekinem saradnju i promenim operatera, da predjem na jeftiniji ili skuplji paket ili na nastavim sa istom uslugom. Pre 13-14 godina nisam imao nikakav izbor osim da raskinem saradnju ili da ne.

Corleone

pre 7 godina

Radijus Vektor je ok zbog toga sto je jedan od retkih koji ima SK i Arene. Inace, SBB je najkvalitetniji, bez dileme. Prvo sto mozes da imas svih 6-7 kanala SK, tu je N1 i generalno imaju najjacu ponudu, internet i ostalo. Mislim da je Telekom tu mnogo mrsav. Prevario ih Zeljko Mitrovic sa milijardu Pink kanala sa VHS kvalitetom i ugovorom na ko zna koliko godina, iako to apsolutno ne gleda. Realno, SBB lagano uzima sve vecu teritoriju, jednu po jednu zgradu, jedan po jedan deo grada i jednostavno napreduje, sto je i realno, s obzirom na snagu i kvalitet.

Boki

pre 7 godina

Meni smeta sledece: kako neki kanal moze da bude zakljucan ako sam ga platio? Kad se igra LŠ oni mi obavezno ugase HRT,RTRS i jos par kanala na kojima je prenos( nemam arenu sport u paketu), i sve zbog toga sto RTS prenosi jednu utakmicu i obavezno neku najgoru, a ja uredno placam i RTS iako ga ne gledam....e sad sto meni operater nije rekao da cu povremeno biti sprecen da gledam neki kanal?

Milan Kosanovic

pre 7 godina

Ne znam za druge ali Kopernikus ima ubedljivo najbolji izbor kanala.
Sve Sport klub kanale i sve Arena kanale. Sto se tice kvalitela signala tu nisu najbolji siguran sam ali za izbor kanala skidam kapu.

jelena

pre 7 godina

Osnovna zamerka "Telekomu" je nedostatak N1 TV kanala. Zasto??? Bojim se da je na ovoj mrezi prevelika ponuda televizija u vlasnistvu prikrivenih navijaca SNS-a. Cist bezobrazluk!

Minja

pre 7 godina

Gospodo. IPTV sam imao godinama. Nedavno, zbog njihovog loseg ophodjenja, presao sam na Total TV, satelitski sistem. Pored ogromnog broja HD kanala, i odlicnih besplatnih filmskih kanala (Cine Star, FOX) i Sport Klupa koji je za Arenu gigant, dobio sam velik broj satelitakih kanala. Da li ste znali da ZDF ima prenose Lige Sampiona, tu je jos na desetine odlicnih stranih kanala. IPTV i Total TV ne mogu da se porede. Bukvalno uvek ima nesto kvalitetno da se pogleda. Svi odlicni kanali su u HD rezoluciji koja je besplatna. Ja sam odusevljen. Ovo pisem kao zadovoljni korisnik. Nije nikakva reklama. IPTV ide preko tel. linije sto usporava net. Kod Total TV-a toga nema. Ja sam iskoristio promotivno besplatnu instalaciju satelita i orvi mesec gratis + 6 meseci besplatno HBO HD. Ne znam da li sada vazi ta akcija.

FanCZ

pre 7 godina

Kao sto je jedan komentator naveo, promenu ugovornih obaveza operateri objave na svom sajtu i time se smatra da su obavestili sve korisnike. Kako su strane u ugovornom postupku ravnopravne, to bi znacilo i da ja kao korisnik mogu na svom licnom sajtu da ih obavestim da sam odlucio da raskinem ugovor ili promenim cenu koju cu da placam na neki manji iznos, a oni ako im to ne odgovara imaju rok od 30 dana da raskinu ugovor ili su automatski prihvatili moje nove uslove.
(Srx, 28. novembar 2016 11:14)

Oni su pravno lice, a ti fizicko. Zato imaju sajt kao javni oglasivac.

Krokodil

pre 7 godina

Samo cu reci da bezite od telekoma. Kada pogledate ponudu sve izgleda sjajno i bajno, ima ne znam ni ja koliko kanala lupam oko 200, ali kad pocnete da koristite skapirate da je vise od pola kanala zakljucano i da se svaki placa na mesecnom nivou posebno tipa oko 300,400din po kanalu. Sramota.

p.s.- Neko rece da SBB gura Pink kanale. Verujte na IPTVu ih ima milion(pola zakljucani), treba ti 5 min da prelistas samo pink, nazalost.

banezi

pre 7 godina

@(Krokodil, 28. novembar 2016 11:11)

Ne lupaj kad ne znaš. Ne košta jedan doplatni kanal 300-400 dinara, već paket kanala (10-12) zavisi od paketa.

Konte Gvardiola Klop

pre 7 godina

(Boki, 28. novembar 2016 11:31)

Trebalo je da čitaš o ugovorima koje imaju te TV kuće sa LŠ i eksluzivnim emitovanjem iste za određenu državu. Dakle nabrajaš regionalne kanale.
RTS ima pravo samo sredom da prenosi i to nije najgora utakmica.
Kad neko da velike pare za to pravo onda i želi da gledaju ljudi taj događaj na tom kanalu, a ne na drugim. Tu nije SBB kriv.
Možda je čak RTS platio Areni za to (sreda), čim utorkom nema prava, godinama (valjda bi neke godine kupili i za utorak ili bar neki meč).
Ti ako plaćaš RTS koji ne gledaš, a toliko želiš da gledaš mnoge mečeve LŠ, smetaju ti zaključani kanali, bolje da si investirao u drugog operatera.

perax

pre 7 godina

nemamo kablovsku od 2009-e, kad smo skontali da menjaju cene i kanale kako hoce i da je generalno ponuda kanala 99% trash. Od tada je kolko vidim jos gore. Samo pinkovi, na nacionalnim geografijama i discovery-ijima gledamo motore, tetoviranja i skladista, na historyiju vanzemaljce, cemu nije mesto na tim kanalima, produkcije se ponasaju prema nama kao da smo nepismene ovce.

Tada smo zena i ja poklonili tv i na njegovo mesto stavili cvece i fotografije, posle su se pridruzile ribice. I srecni smo zbog toga.

Veliki brat

pre 7 godina

Zato i nemam nijednu kablovsku, jer znam za par kolega i rođaka da, uvek kad je neki bitan sportski događaj, znaju kod koga moraju da idu jer kod njih nema taj kanal!

Roditelje ne interesuje, a meni je dovoljan net, televizija me ne zanima, jer nemam vremena od posla da se upravljam prema TV programu.

Evo na jednom sajtu pratim nove HBO serije, sve sa titlom na engleskom (može da se isključi, ali je pogodan je naš sluh nije naviknut na standardni govor gde se mnogi slogovi i reči nejasno čuju), čim se epizoda emituje na HBO i televizijama kojima su prodali prava emitovanja, eto je na tom sajtu, bukvalno dan ili dva kasnije.

E, ovi koji plaćaju operaterima, neka i dalje gledaju serije i filmove od pre dve decenije... I televizijama sa nacionalnom frekvencijom da ne pričam, po koji put se emituju neke serije?


@(Atreides, 28. novembar 2016 11:49)

Nisi u pravu, i pre 20 godina je tako bilo na satelitskoj. Gledaš besplatan kanal, emituju npr. F1, pripreme u pit stopu, i čim krene trka, slika je skremblovana!

Tako je i ovde, ti nisi platio HRT-u pretplatu, pa ne možeš ni gledati sadržaje koje je HRT kupio isključivo za teritoriju Hrvatske. Kako je isti taj sadržaj neko otkupio za emitovanje u Srbiji, to HRT ne može emitovati taj sadržaj u Srbiji, pa i u slučaju kad je neki kablovski operater posrednik.

LoL

pre 7 godina

Meni treba : RTS1,RTS2,B92,PRVA,Arena Sport 1,2,3,4,5,6 (sve arene), Sport Klub 1,2 (svi sport klubovi) i Euro Sport i eventualno 4-5 kanala za klince i nacionalna geografija,discovery i history kanal. Znaci meni treba maks 30 kanala. Zar je toliko tesko da mi neki operator da prava na samo 30 i ja lepo i uredno placam. A ovako placam 150 a gledam samo 10. Mada u zadnje vreme i ne gledam televizor toliko.

Kabl

pre 7 godina

Cekaj cekaj, ljudi u srbiji imaju omiljeni tv kanal? A ajde mi recite koji su to kanali. Koji su to kanali u Srbiji koji imaju kvalitetan program vredan paznje? Imam SBB Gold Premium paket sa svim kanalima. Ne pamtim kada sam zadnji put gledao tv. Uzimam taj paket samo zbog interneta i telefona, a televizija je tu samo zato sto mora.

Algorithm

pre 7 godina

Ugovornu kaznu ima Vip! Radio sam za njih godinu dana. Imao sam 3 ugovora na svoje ime, jedva sam se izvukao iz globe! Priliku za raskid ugovora sam dobio kada su povecali taksu na usluge i samim tim prekrsili ugovor. Nisu mi ostali duzni jer sam zadrzao sve aparate na polovini ugovora. Sada sam u MTS, za sad najmanje dosadni i najkorekniji za sve. Niti me ko zove, niti ko trazi pare kad ne platim racune.

Dzo

pre 7 godina

Kuca mi je tako napravljena da mora da je odrzava programer i elektro inzenjer. Oni su zaduzeni za to da li nesto moze ili ne moze da podrzi sistem. Ako niste zadovoljni uslugom kablovskog operatera napisite zahtev za raskidanje ugovora zbog tehnickih nemogucnosti i cao! Ova dvojica vec znaju sta da urade. A tehnicka sluzba vam se nakaci, dolazi nekoliko puta i kad vidi da ne moze da resi problem na kraju odustanu. To mi je nekad bilo interesantno sad vise i ne gledam tv mogu i bez kablovske. Budite pametniji od njih. A i za te ugovore i mnoge druge stvari angazujte advokata. Borite se protiv sistema.

PAOK

pre 7 godina

Evo ja gledam, u Nisu Kopernikus ima 3 sport kluba i jednu arenu. Nema sve. A ako ima dodatnih paketa oni to nisu ovde naznacili.
(John Terry, 28. novembar 2016 14:44)

Ja zivim u Nisu i imam sve kanale sport kluba i arene.Korisitm isto Kopernikus

Atreides

pre 7 godina

-Boki- Da to je ono sto ej zapanjujuce iskljucivanje kanala kada pustaju neke sportske dogadjaje ili sl. Po kom to zakonu. Ja placam kablovsku da gledam te i te kanale i hocu da ih gledam 24h da mi budu dostupni otkud pravo nekome da mi ih iskljucuje. To kao da uzmem satelitsku i neko mi ometa signal kada je recimo neka utakmica. Sta ja imam sa RTS i slicno. Kablovsku placam i zelim te kanale dostupne sta me briga sta RTS i drugi prenose . Necuveni bezobrazluk

Dragan Stankovic

pre 7 godina

Mala informacija za korisnike kablovskih usluga.

Zemlje ex-YU (pre svega RS, BiH i CG) su jedine u Evropi gde se skrembluju kanali iz susednih drzava kada se emituju sportski dogadjaji.

U Nemackoj, Holandiji, Belgiji, Skandinaviji, Italiji, V.Britaniji (da ne nabrajamo dalje..) se nikada ne skrembluju kablovski kanali iz drugih drzava koji emituju Ligu Sampiona, kvalifikacije, SP i EP u fudbalu, Formulu 1 itd.

To je cinjenica koju mogu da vam potvrde nasi gastarbajteri i Srbi koji zive i rade u tim zemljama.

Ova losa praksa uvedena je na nasim prostorima zbog pritiska (uglavnom) drzavnih TV kanala koji su zbog loseg kvaliteta prenosa (slike a posebno komentatora) bili suoceni sa cinjenicom da sve veci broj gledalaca prati prenose za koje su otkupili prava na HRT-u i drugim inostranim TV kanalima.

Srx

pre 7 godina

Kao sto je jedan komentator naveo, promenu ugovornih obaveza operateri objave na svom sajtu i time se smatra da su obavestili sve korisnike. Kako su strane u ugovornom postupku ravnopravne, to bi znacilo i da ja kao korisnik mogu na svom licnom sajtu da ih obavestim da sam odlucio da raskinem ugovor ili promenim cenu koju cu da placam na neki manji iznos, a oni ako im to ne odgovara imaju rok od 30 dana da raskinu ugovor ili su automatski prihvatili moje nove uslove.

Roda

pre 7 godina

Da, i još nešto, vrlo bitno. Dragi sugrađani, NEMATE pravo da gledate utakmice LŠ na HRT, RTRS i drugim kanalima iz okruženja. To pravo vam NE USKRAĆUJE OPERATER, već vam uskraćuje onaj ko je vlasnik prava na LŠ. U našem slučaju to su RTS i Arena. Kao što već rekoh u prethodnom komentaru, operateri zadržavaju pravo da po svom nahođenju menjaju ponudu TV kanala, ali kad se radi o zatamnjivanju utakcima (filmova, serija) za koje neko drugi ima zakupljeno pravo za Srbiju, operateri su tu nemoćni. Verujte, svaki operater bi vam vrlo rado isporučio sve najopularnije programe na što više svojih kanala, ali postoji jednostavno zakonska obaveza da se ti sadržaji zatamnjuju, i ni jedan operater neće rizikovati ozbiljne tužbe od strane naših TV kanala zbog ovoga.

John Terry

pre 7 godina

Da li si ozbiljan?! Nisam imao pojma!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (FanCZ, 28. novembar 2016 12:45)

Evo ja gledam, u Nisu Kopernikus ima 3 sport kluba i jednu arenu. Nema sve. A ako ima dodatnih paketa oni to nisu ovde naznacili.

kontra na piku

pre 7 godina

Kablovski distributer "Kopernikus"od skoro imaju svih 5 Arena i 6 kanala Sport kluba.Pretplata povecana za 200 dinara,sto je po meni nista za ovakav paket sportskih kanala.Naviknut da te operateri i distributeri uvek "krate" na ovaj ili onaj nacin,sada sam prijatno iznenadjen!

dragan

pre 7 godina

Nine tac no da Sbb IMA puno Pinkovih kanala . Ja imam d 3 I I IMA samo cetiri pink kanala koje i ne pratim. Ostali operateri imaju puno vise

Aleksandar

pre 7 godina

@Kecman

Zato sto HRT ne emituje na nasoj teritoriji, ne racunajuci preliv signala. Kablovski ditributeri distribuiraju kanale i za to se placa. Distribucija kanala, nema veze sa emitovanjem. Totalno dva razlicita pojma. Ratel je verovatno u dilu sa nasim emiterima, malo suska ovde, malo onde i eto zabrane. To sto je ucinjeno, to je protivzakonito, a nigde se u svetu to ne radi. Sta da rade ljudi koji su drugog govornog podrucja i eto, zele da gledaju kanal na svom jeziku (iako je sve to isti jezik)? Zabrana? Ma kako da ne. Mogao bi B92 da preispita Ratel, pa da izadje to kao vest. I uz to da im objasni situaciju, da se to nigde u EU ne dogadja. Jer mi to placamo, placamo kanale.

Akiiii

pre 7 godina

Ikom, od skoro ih je kupio Sbb i od tad krece propast, prvo su izbacili arenu 1, posle toga sve muzicke kanale (ostao vh1) i jos par kanala, ako mi neko kaze da ovo sto Sbb radi nije monopol ja stvarno ne znam sta je monopol onda.

gigatrend

pre 7 godina

@ "Meni smeta sledece: kako neki kanal moze da bude zakljucan ako sam ga platio? Kad se igra LŠ oni mi obavezno ugase HRT,RTRS i jos par kanala na kojima je prenos( nemam arenu sport u paketu), i sve zbog toga sto RTS prenosi jednu utakmicu i obavezno neku najgoru, a ja uredno placam i RTS iako ga ne gledam....e sad sto meni operater nije rekao da cu povremeno biti sprecen da gledam neki kanal?"

Ovo je najveći problem, koji nadležni (valjda RATEL) "ne vide". Trajnu promenu liste kanala mogu i da razumem (uz adekvatno obaveštenje i mogućnost raskida ugovora), ali sam ubeđen da na ovo nemaju pravo. Ako kroz paket plaćam npr. HRT, hoću stalno da ga imam.

smoki

pre 7 godina

sto se tice skremblovanih kanala, njih gasi ratel ili rem (zaboravio sam tacno, ko bese), tj. na njihov zahtev se gase, a ne operateri.

hrt se gasi kada prenosi ligu sampiona jer on ima pravo prenosa na teritoriji hrvatske, a nema pravo prenosa u srbiji. ista situacija je I sa obn I rtrs, oni imaju pravo prenosa u bih, a ne u srbiji. u srbiji pravo prenosa imaju arena sport I rts.

to se odnosi I na ostale dogadjaje koji se I ne prenose ni na jednoj nasoj televiziji, ali se prenose na nekoj regionalnoj. nema veze sto nijedna nasa televizija ne prenosi, hrt, obn.... nemaju pravo prenosa na drugoj teritoriji, osim za onu za koju su otkupili prava

Steinbrecher

pre 7 godina

Pre neki mesec kablovski operater mi je podigao cenu usluge. Kada sam nazvao da pitam zašto me nisu obavestili, dobio sam odgovor da je to objavljeno na njihovom info kanalu. Ja sam posle toga otkazao pretplatu, objavio na svojoj FACEBOOK stranici, i to im saopštio kada su me (kasnije telefonom) kontaktirali. Naravno, nastavio sam da plaćam višu cenu, ali je lep osećaj čuti zblanutog operatera.

bvb

pre 7 godina

u normalnim zemljama taj problem ne postoji. kod nas je prisutan jer imate monopol. Imate drzavni IPTV i drzavni Telekom koji drzi Arenu sport. ko hoce arene mora kod njih jer oni nece dozvoliti SBBu i ostalima da ih uvrste u program. Usluga im je krš , onaj interfejs i "lag" pri promeni programa ubijaju u pojam.

sale

pre 7 godina

Čitam komentare i nešto razmišljam da ja gledam samo negde oko desetak kanala, i kada bi se pojavio neki operater koji bi mi ponudio da sam sastavim listu kanala koje želim, odmah bih prešao kod njega, i ne bih pitao za cenu. Šta će mi 200+ kanala plus ove gluposti koje su uveli tipa 1+,2+,5- i ostalo smeće tima Naša, Vaša, Moja... i naravno Pink :) Kada sve te kanale nism pogledao suka 10 minuta.

herc

pre 7 godina

Najveci merak je kada na HRT gledam utakmicu Hrv-Srb, a Srbija ubjedljjvo vodi. E to mi nije moguce preko ovih legalnih operatera ali zato postoji piraterija koja je bolja od ijednog operatera jer tako sam u mogucnosti gledati sta hocu, gdje ja hocu.

Ivan

pre 7 godina

@ Dr Pekar
Tacno. Isto mislimo. Zalepili se za sport i nista drugo. Bio bih razocaran u sebe da imam samo to interesovanje. A vecina drugara je u fazonu sport i igrice na racubaru. Uzas.
Ja slabo gledam TV , ali imam raznolika interesovanja. Vise pratim ono sto me zanima na internetu. Na tv kad gledam to je uglavnom history, HBO, filmske kanale.. A najvise volim procitati dobru knjigu.

Cudne se stvari desavaju

pre 7 godina

Pre desetak godina presao na SBB.
Imao u startu 80+ kanala.
Posle niza poskupljenja pravdanih poboljsanjem usluge i raznovrsnosti ponude,trenutno imam oko 60.
Nestalo 20 kanala,a cena porasla 300%.
Ako.
Ovce su za sisanje,a treba naglasiti da im svako poskupljenje odobrava neka drzavna agencija(zaboravio ime).
Prati li ta Agencija,kako nam smanjuju broj kanala,pre nego sto im odobravaju poskupljenja?
Koga oni stite?
Potrosace ili distributere.
Zna se ko ih placa.
Mi,ovce.
Ili im je sladje,kad im se tutne u dzep nesta sa strane?

Roda

pre 7 godina

Nisam pravnik, ali sam korinsik jednog kablovskog operatera, i radnik u drugom kablovskom operateru. Nisam siguran da su ovi pravnici uopšte pročitali ijedan ugovor koji korisnici potpisuju s operaterom. Svaki operater u ugovoru, kao jednu od obaveznih stavki, stavlja da zadržava pravo promene programske šeme. Tj. svaki operater sebi u ugovoru ostavlja mogućnost da menja kanale u ponudi po svom nahođenju. Svi mi, koji smo korisnici, potpisujemo takav ugovor. Dakle, ne znam po kom pravu onda možemo da se žalimo. Osetio sam to i na svojoj koži. Drugo, kao što rekoh, radim u jednom operateru, a bio sam korisnik sam drugog i bivši korsnik još dva druga operatera, koja sam menjao zbog selidbe. SVI SU ISTI. Uz sitne nijanse, sve vam se svodi na isto, i kvalitet usluge, i ponuda kanala i odnos prema korisniku...Tako da bih svima preporučio da se manu kombinatorike oko prelaska s jednog na drugog operatera, i da se pozabave drugim stvarima u životu, jer samo gube vreme i energiju. Ionako će sve uskoro biti pod dva velika operatera, nažalost, jer u našoj državi ako i postoji zakon protiv monopola, onda se ne primenjuje, inače ne bi jedan veliki operater ovako gramzivo uzimao pod svoje sve manje operatere.

Dragan

pre 7 godina

Ne znam za druge ali Kopernikus ima ubedljivo najbolji izbor kanala.
Sve Sport klub kanale i sve Arena kanale. Sto se tice kvalitela signala tu nisu najbolji siguran sam ali za izbor kanala skidam kapu.
(Milan Kosanovic, 28. novembar 2016 14:57)

Ako kanale emituju u odavno prevazidjenoj SD umesto u full HD rezoluciji, zalud im dobar izbor kanala.

Dejan L

pre 7 godina

Sa Kopernikusa smo prešli na IPTV. Znali smo da će nakon promo perioda od mesec dana nestati određeni broj kanala, što se i dogodilo. Nakon toga, svaki mesec iz ponude nestane bar 10 kanala. Za ovih godinu i po, nestalo je preko 100 kanala, sada emituju neke lokalne kanale koji nisu zanimljivi čak ni meštanima tih opština. Ukinuli su čak i pink paket.
Odakle vam pravo? Jednostrano menjanje ugovora podleže krivičnom zakonu. Nema toga što je u ugovoru nejasno, ali kada god to uradite, imate OBAVEZU da nas napismeno obavestite, a mi da odlučimo pristajemo li na to ili se cena koriguje u dogovoru.

milena

pre 7 godina

Kopernikus - možda ima sportske kanale ali su izbacili Fox i Fox life I to baš kad sam počela da pratim jednu seriju. Bez obaveštenja, samo jednog dana više nije bilo Foxovih kanala ali je bilo svih Pinkovih kanala, nekih milion. Kvalitet nula, cena povećana, nemam opciju za nešto drugo te je to jedini razlog što sam njihov korisnik, a i oni to znaju.

Ispovest mladog momka

pre 7 godina

Bio sam dugo član IKOMA u početku ali sam nažalost morao da prekinem saradnju sa njima jer nisam plaćao na vreme..Tačnije nisam mogao da više plaćam! Inače imao su problem sa netom jedino koji je uvek nešto bio u kvaru a što se tiče TV ponude tu su ima li odlične kanale na digitalnoj kao da su nudili četri paketa 18+ CINEMAX,HBO plus Arena sport svih pet kanala koja su postojala do prošle godine kada su ukinuta..Razlog da obrazlože mi nisu ume li jer nisu tu oni nadležni?? Uprkos svemu tome bio sam neko vreme bez ičega da sam se kasnije odlučio za SBB ali ni oni nisu me oduševili jer program im je očajan da ne kažem "rastumban" jedino što im internet okej da nisu postojali problemi tuda..Dakle ima raznih kabvloskih operatera samo treba dobro obrati pažnju šta odlučite pre nego što potpisujete ugovor..Inače ja ću najvevoratnije se prebaciti na neki drugi operater za jeftine pare da dobijem ono što ja hoću a ne da plaćam što to činim sad,trenutno 2800 dinara koji su u današnjem vremenu itekako značajne..

Jovan

pre 7 godina

jos jean od razloga je sto su celokupno trziste operateri podelili izmedju sebe, tako da kad raskines sa jednim ne mozes da predjes kod drugog jer on nema kapacitete u tom delu grada, pa ti ostaje ili stari operater ili telekom ili adsl

Miki

pre 7 godina

Poslednjih godina kablovska mi samo predstavlja udar na budžet. Nisam poslušao ćaleta da je ugasim i gledam top box par kanala koji se sa njim mogu uhvatiti. Ovako se desi da ponekad prelistam kanale, gomilu krša, od par sportskih jedva da nabodem jednu utakmicu koju tražim, muzički kanali više liče na rijaliti pa ni u njima ne uživam kao nekada, pink gomilu da ne komentarišem.... i na kraju se svede da sve što me zanima gledam na youtube i plaćam kablovski tv iz navike...

Kecman

pre 7 godina

Vidim da se ovde pominje gašenje (skremblovanje) stranih kanala kada su sportski prenosi, i da je objašnjeno zašto je to tako (ko ima prava emitovanja za određenu teritoriju). Ali ono što mene interesuje je da li sa pravom skrembluju kanale kada naši ne prenose dati sportski događaj, LŠ utorkom se ne emituje na RTS, zašto su onda ostali skremblovani? Ili mogu ja sutra da otkupim prava na sve sportske prenose, i nigde ih ne prikazujem, ali ne sme ni niko drugi? Totalna budalaština.

Neko...

pre 7 godina

Mnogo veci problem od promene odredjenih,uglavnom manje bitnih kanala i skremblovanja odredjenih kanala kad je neki sportski dogadjaj u pitanju je promena cene paketa od strane provajdera dok traje potpisan ugovor na odredjeni period sa njima...znaci ako sam ja potpisao na 2 godine ugovor sa njima za neki paket i on npr kosta 3000 din odakle njema pravo da za trajanje tog ugovora menjaju cenu tj poskupljuju?! Meni se to desilo nekoliko puta i molio bih nekoga ko se razume da mi objasni kako je to moguce???

nada22

pre 7 godina

Mene interesuje da li provajderi kablovske Telekom i Ikom MORAJU da nam prosleđuju "100" kanala Pinka, Happy, Moja, Naša,...? Prosto je naporno doći do kanala koji želite da gledate, jer su između OVI treš kanli. Kod Telekoma (KDS) ne postoji ni mogućnost da kanale sortirate i one koje ne želite prebacite na kraj liste.

stef

pre 7 godina

vrlo prosto. ako korisnik i prodavac imaju ugovor, i ako ga jedna strana prekrsi onda mora da nadoknadi korisniku/prodavcu razliku ili momentalni raskid ugovora uz naknadu za preostalo vreme.
to vazi i za mobilne operatere- ugovor je obostran a ne vazi samo za korisnka... zakon o zadtiti finansijskih usluga je od skoro na snazi (doprineli nam ljudi sa chf kredita koje niko ne spominje) i on brani od zloupottebe..

TV Manijak

pre 7 godina

Prezadovoljan sa Radijus Vektorom, ima i Sport Klub-3 kanala i Arene-5 kanala(paket se dodatno placa), u prosirenom paketu oko 160 kanala od cega 40 HD kanala itd...Sve u svemu, do sada najbolji operater koga sam koristio.

NEGRO

pre 7 godina

Po mom mišljenju i želji, najbolji bi bio operater koji bi ti dao da sastaviš listu kanala koje želiš da pratiš i kaže cijenu takve liste. Meni bi bilo sasvim dovoljno 15 programa po ličnom izboru i pristao bih na istu cijenu ili čak i veću nego što sada plaćam 120 programa a 7 ili 8 gledljivih (i to povremeno).

Obucar

pre 7 godina

Ma bre, ne mazite nam oci i ne zavaravajte nas vise tim glupostima. Svi ovde znamo ko kosi a ko vodu nosi, sve me strah da bi operateri pristali na raskid ugovora ako ti zamene omiljeni kanal. A i kad bi ih tuzili, podmitili bi sudije i opet bi vuk pojeo magarca. Ova zemlja jedino razmislja kako da prosiri dzepove svojih tajkuna i tu se prica zavrsava kad govorimo o tome koliko je ovoj zemlji i vlasti stalo do obicnih ljudi. Jasno nam je svima da je ovo čabar od drzave i nemoj da nas lozite vise kako Don Kihot moze pobediti vetrenjace. To mozda samo u knjigama. Praksa je nesto drugo, nazalost.

tamo neki gari sa Detelinare

pre 7 godina

stalno apeluju da dobro procitamo ugovore pre potpisivanja... Znaci svako od nas treba da bude pravnik da bi mogao da rastumaci sta su oni igrom reci sakrili u ugovore. I da provalimo sta nam poturaju da potpisemo kao izvinili bi se i dali nam novi ugovor... Treba udruzenje za zastitu potrosaca da zaredja po kompanijama i da pregleda ugovore koji se poturaju gradjanima,i da drzava reaguje ukoliko stoji skrivena prevara ili zloupotreba. Koliko puta sam u Sbb-u sreo nekog penzionera koji je dosao da
trazi ponistavanje ugovora,jer covek nije znao sta potpisuje... Banke i operateri koriste slabo informisane ljude i prodaju im svasta, sto je po meni vid prevare,a na nas samo apeluju umesto da nas stite...

izgleda nema pomoci

pre 7 godina

Ja imam SBB,nisam nezadovoljan, ugovor mi davno istekao, ponekad zovu i nude nove pakete. Moj problem je druge vrste, ja TV ne gledam vec godinama. Placam nesto sto ne koristim, kablovsku TV. Ne postoji varijanta da imam samo internet. Nemam pojma kako je to na zapadu, u Moskvi sam imao samo internet, odlicnog protoka, placao neku sitnu lovu i to na automatima za placanje koji se nalaze u skoro svakoj prodavnici,metro stanici,apoteci....Ako ne platis, oni te iskljuce, kada platis oni te ukljuce.

Kalesu

pre 7 godina

1. "Mrak" na ekranu, tokom sportskih i drugih prenosa ili filmova i serija, je posledica (ne)otkupljenih prava pojedine televizije (HRT, na primer) i njihove OBAVEZE da onemoguće distribuciju onih emisija, za koje nemaju kupljena prava satelitskog i emitovanja van svog područja. Dakle, distributeri s tim nemalju ništa, oni samo koriste satelitski signal.

2. "Višak" kanala lako rešava sistem "favorit" i i "omiljeni" kanali, a (verovatno) ga imaju svi sistemi za prijem (razni set top boksovi, risiveri..., IPTV Telekoma, na primer), i onda, kada se osnovna lista kanala ne može uređivati.

3. Problem davanja usluga tamo, gde to realno nije moguće, stvaraju "menadžeri prodaje" i, naročito, razni spoljni trgovci (uglavnom tehnički nestručna lica), koji se trude da što više korisnika "pokupe" u svoj džep, bez NEOPHODNE saradnje sa tehničkim licima operatera, za koga rade tu prodaju.

Objektivan

pre 7 godina

Pre neki dan me zovu iz Orion telekoma i nude paket za internet i IPTV, u kojem je brzina interneta veća od one koju imam, a za istu cenu koju već plaćam. Naravno prihvatim, potpusujem novi ugovor, medjutim da bi se posle ispostavilo da je ta brzina nemoguća na mojoj liniji. Niko me 4 dana ne zove da mi to kaže, dok sam nisam proverio kod njihove tehničke podrške. Tada je nastala prava borba sa njihovim operaterima, jer sam ih pitao zašto mi nude nešto što je nestvarivo i time me dovode u zabludu, itd, itd. Da skratim, posle moje uporne borbe, uspeo sam da se izborim za skraćenje ugovorne obabeze sa 2 na godinu dana i cenu 400,00 din nižu :-D .

navika

pre 7 godina

u vojvodini ( nekim delovima,backa) su samo ugasili SK i dodali arenu 3 koja je glupost teska.i tako sada nema tenisa,f-1moto gp,premijer lige, spance,e vrolige...uzas.jedino dobro sto na areni utorkom mogu da gledam 2 utakmice lige s,a sredom 4,arena 1 i 3, rts i hrt.

ja

pre 7 godina

@ Ikom, od skoro ih je kupio Sbb i od tad krece propast, prvo su izbacili arenu 1, posle toga sve muzicke kanale (ostao vh1) i jos par kanala, ako mi neko kaze da ovo sto Sbb radi nije monopol ja stvarno ne znam sta je monopol onda.
(Akiiii, 28. novembar 2016 11:31)

jeste, ali si možda dobio SK ( ako do sada nije bio)
STCABLE je ukinuo SK 1,2 i 3, pre mesec dana, zato što je SBB digao cenu za SK, a oni su exkluzivni distributer....a meni je SK bio 50% gledanja TV....( košarka i tenis)

Lele, lele, lele...

pre 7 godina

Niški operater interneta, kablovske i od skora telefona Exe-Net ima klauzulu u ugovoru da ukoliko se ugovor do dana isteka ne raskine automatski se produžava za isti period pod istim uslovima. Tako da ti je praktično ostavljeno 20 zadnjih dana ugovora da ga raskineš inače krećeš od početka. Iako mi se dva puta obnavljao ugovor automatski tražili su mi da potpišem novi ugovor kako bi smanjio brzinu interneta.
Podesio sam podsetnik da me opomene na taj rok i otkazujem ugovor i više me neće videti.

MikiMaric

pre 7 godina

Cim mi istekne ugovor,u januaru,sve to ponistavam. Gledacu ovih par digijalnih kanala preko stb. Malo neta imam preko moba. Cao zdravo lopovi!

zapitaj se

pre 7 godina

To su clanovi sa druge strane ugovora, sitno ispisani, koje niko ne cita.
A glavna caka je kada dodje do promene usluge (mobilni ili kablovski operater) oni Vas obaveste preko sajta na koji 90% korisnika ne ulazi i samim tim ukoliko Vi ne podnesete primedbu u tom roku oni smatraju da se vi slazete sa tom promenom.

John Terry

pre 7 godina

Imam dva pitanja, ako zelite, istrazite to:
1. Da li je legalno da operater tokom trajanja ugovora menja cenu ugovorene obaveze?
2. Da li je legalno da u Srbiji covek ne moze, cak i ako hoce basnoslovno da plati, da dobije i Arena Sport i Sport Klub kanale. Ja licno mislim da je to bezobrazluk prve kategorije, tim pre sto se lige koje oni prenose uopste ne poklapaju.

Hvala.

Otimaju jedni, otimaju drugi..

pre 7 godina

SBB ima svoje kanale koje ne da npr Telekomu (Sportklub, N1..). Telekom ima svoje kanale koje ne da npr SBBu (Arena..).
Onda to sve dođe do boranije od provajdera, gde se npr uz N1 guraju krš kanali koje niko ne gleda i traži se za taj 'paket' veća cifra nego za Discovery i Eurosport. I Telekom radi slično sa 'sikter' cenama za Arene.. Korisnici se sa pravom bune, Ratel izgleda kao leming koji se zaglavio na nekoj krivini, a SBB i Telekom vode igranku bez prestanka.

realno

pre 7 godina

@ "Meni smeta sledece: kako neki kanal moze da bude zakljucan ako sam ga platio? Kad se igra LŠ oni mi obavezno ugase HRT,RTRS i jos par kanala na kojima je prenos( nemam arenu sport u paketu), i sve zbog toga sto RTS prenosi jednu utakmicu i obavezno neku najgoru, a ja uredno placam i RTS iako ga ne gledam....e sad sto meni operater nije rekao da cu povremeno biti sprecen da gledam neki kanal?"

@(gigatrend
Ovo je najveći problem, koji nadležni (valjda RATEL) "ne vide". Trajnu promenu liste kanala mogu i da razumem (uz adekvatno obaveštenje i mogućnost raskida ugovora), ali sam ubeđen da na ovo nemaju pravo. Ako kroz paket plaćam npr. HRT, hoću stalno da ga imam.

I mene nervira isti problem. Razumeo bih da utakmice prenose i na našem kanalu, pa eto, zbog konkurencije skrembluju. Mogu da pogledam, a skrate mi izbor. Ali npr. ima rukomet na HRT, a naši ne prenose i ovi zaključaju. To je prevara. Zvao jednom SBB, kažu to je naredba od RRA!!!

van sebe

pre 7 godina

Ja sam pre 3 godine otkazao uslugu kod jednog operatera. Isplatio dugovanja i zakljucio ugovor. Medjutim, oni jos uvek nisu poslali ekipu da me i fizicki skinu sa mreze. Mizerna kompenzacija u borbi protiv drzavnih i kompanijskih nameta.

Zoro

pre 7 godina

Raskinuo sam ugovor sa SBB om i potpisao sa IKOMOM samo da bih doplatio sve Arene. Oni su imali tu mogucnost. Samo posle par meseci stiglo mi je neprijatno iznenadjenje gde me operator obavestava da vise nece emitovati sve Arena kanale. Ugovor mi nisu dali da raskinem jer jedna od tacaka ugovora predvidja i promenu uredjivackih kanala.

DOKTOR

pre 7 godina

Ovaj pasus vezan za operatera mobilne telefonije. Kad bih se vec i zeznuo i potpisao takav ugovor,kada bih shvatio da moram da im vratim telefon,vratio bih ga. U delovima. Izvolte.

prof

pre 7 godina

Bečej-Sattrakt
Ukinuli Sport klub 1, 2, 3 bez najave!!!
A na SK premijer, primera i svi GS tenis turniri i mastersi!!!
Bruka i sramota!!! A bes sve veći!!!

BG

pre 7 godina

Zašto je operaterima ostavljeno na njihovu volju da menjaju ugovor kako im se prohte i to jednostrano.
Daju primamljivu ponudu i posle izvesnog vremena promene uslove. Ukoliko to nije prevara ne znam šta je.
Kažu imamo mogućnost da raskinem ugovor. Da, ali korisnik direktno trpi štetu čak i kad raskine ugovor. Ko će da nadoknadi tu štetu
Po kojim zakonoma ove zemlje daje se za pravo da jedna ugovorna strana sme da menja opšte uslove ugovora. Znamo kako prolaze sada banke koje su samovoljno tumačike ugovore. Tako će proći i provajderi koji menjaju cene, ukidaju minute i slično.
Zašto odgovarajuće regulatorne agencije postoje ako ne regulišu obaveze provajdera i dopuštaju im sanovolju.
Kao što sam rekao nije sve u raskidu ugovora, nego o šteti koja nastaje tom korisniku. Ko će da nadoknadi štetu korisniku, koja se može meriti velikim novčanim iznosima ukoliko mu se ukine neka privilegija u tom ugovoru.

Tasmanijska djavolica

pre 7 godina

Aj sto izbace po neki kanal nego sto istumbaju sve kanale pa vise ne znas ni sta imas ni sta se gde nalazi. Od pinkovih ne moze da se dise. Realno, gleda se desetak kanala i to je to. Sto neko rece, bilo bi pametno da nameste da korisnik izabere kanale i da mu ove druge uopste ne stavljaju u ponudu. A o ceni i njihovim malverzacijama nemam reci. Mozda da kazem, moze im se. Svi su manje vise isti.

Mogli

pre 7 godina

Isto sr**e, drugo pakovanje sto bi se reklo. Slika i prilika drzave... Macujem se sa IPTV om jer mi majka radi u mtsu. Ima 5 arene sporta ali zato nijedan sportklub. Sa druge strane, sbb gori od sportklubova a nijedne arene. Kod oba operatera se pojedini kanali doplacuju. Tako da jedini izlaz je da svi ujedine sve kanala. Jos mi je bilo bolje kad sam imao antenu.

hehehe

pre 7 godina

Zemlje ex-YU (pre svega RS, BiH i CG) su jedine u Evropi gde se skrembluju kanali iz susednih drzava kada se emituju sportski dogadjaji.
U Nemackoj, Holandiji, Belgiji, Skandinaviji, Italiji, V.Britaniji (da ne nabrajamo dalje..) se nikada ne skrembluju kablovski kanali iz drugih drzava koji emituju Ligu Sampiona, kvalifikacije, SP i EP u fudbalu, Formulu 1 itd.
To je cinjenica koju mogu da vam potvrde nasi gastarbajteri i Srbi koji zive i rade u tim zemljama.
Ova losa praksa uvedena je na nasim prostorima zbog pritiska (uglavnom) drzavnih TV kanala koji su zbog loseg kvaliteta prenosa (slike a posebno komentatora) bili suoceni sa cinjenicom da sve veci broj gledalaca prati prenose za koje su otkupili prava na HRT-u i drugim inostranim TV kanalima.
(Dragan Stankovic, 28. novembar 2016 13:13)

Ovo je skroz tacno.Ja u Italiji gledam Ligu Sampiona na HRT2 i nikada je nisu ugasili kada su utakmice bilo LS ili Svetskog i Evropskog prvenstva ili neke druge.

šetač

pre 7 godina

Odavno ratujem sa IKOM jer je ukinuo VIA SAT History kanal. Kada sam zvao SBB rekli su neće da dođu mora 51% stanara da pristane. Skoro cela zgada je zadovoljna jer ima gomila Pinkova. Tu sam shvatio da konkurencije nema, da su podelili grad kao mafija. Čujem da je IKOM prodat SBB ja ne vidim nikakve promene, računi stižu od IKOMa. SBB je bolji ima kvalitetinju ponudu kanala plus HBO-GO i veliku ponudu HD kanala. Ja bih voleo da mogu da satstavim listu kanala i to je to platim ono što gledam. Moj TV ima mogućnost da sastavim omiljenu listu od onog što je u ponudi pa kad dođe tašta i traži PINK ja kažem nemamo u ponudi :).

manje zlo, a ne pravo

pre 7 godina

U zemlji u kojoj mušterija nikad nije u pravu, zaista je besmisleno i razgovarati o ovakvoj temi. A kad bi korisnik zaista i prosuđivao na osnovu onoga što mu piše u ugovoru, ne bi sklopio ugovor ni sa jednom kompanijom.

To je kao zakon o radu: ma radnik ima sva moguća prava, da bi na kraju svakog člana bilo napisano "i ostale odgovornosti"... A šta su to ostale odgovornosti, naravno to nijedan sud ne zna a poslodavac je tu da izmisli sto takvih.

Svaki bogovetni ugovor bi morao biti napisan nedvosmisleno, bez ikakvih "ostalo i razno i drugo" sranja, sve bi moralo biti poznato unapred crno na belo. Ali opet kažem, te ugovore sastavljaju kompanije a ne korisnici i logično je da će da budu na njihovu vodenicu.