Četvrtak, 17.11.2016.

17:55

Meso zamrznuto 1982. moglo da završi u Srbiji

Tovar zamrznutog mesa iz 1982. godine stigao je u luku Bar u Crnoj Gori i sve mere su preduzete da ne stigne na tržište Srbije, saopštila je Uprava carina.

Izvor: Beta

Meso zamrznuto 1982. moglo da završi u Srbiji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

101 Komentari

Sortiraj po:

Milosav

pre 7 godina

Samo da dodam, u slucaju da to meso i prodje granicu i udje u nasu drzavu mozemo da se pohvalimo da jedemo retro meso. Zar 80-e nisu retro nowadays?
Eee drugar moj, time recimo Svaba ili Amer nikada ne mugu da se pohvale! Niko nema sto Srbin imade.

kataklinger

pre 7 godina

mi barem 25 godina jedemo preradjevine od bajatog mesa i najgorih otpada istog, koje se napolju vise ne koristi ni za proizvodnju hrane za pse i macke, tako da nam ovih 600 tona ne moze napraviti nikakav problem. posle tako duge konzumacije tog djubreta nasim telima bi vecu stetu moglo da nanese sveze meso nego ovo iz zaliha Danske ili Norveske vojske, koje gotovo da nema cenu, vec se samo placa transport, jer je unistavanje istog vlasniku skupo, pa mu se veoma isplati da ga uvali (za dz) nekoj vajnoj nasoj renomiranoj industriji mesa.

kataklinger

pre 7 godina

za one koji se pitaju ko je imao racun da 30 i kusur godina drzi meso u hladnjacama odgovor je neka vojska ili drzavne robne rezerve. i mi smo nekada imali zalihe mesa, ulja, brasna, ali ne znam da li i danas to stekarimo?

roary

pre 7 godina

Zanima me ko je imao račun da 34 godine drži meso u zamrzivaču? Osim ako nije bilo negde na Severnom ili Južnom polu...
Ili je to meso iz Srbije, ovde pojedini struju ne plaćaju desetinama godina...?

deki

pre 7 godina

A šta da se radi. Kada narod nema para za meso. Kupovaće se "delikatesi". Neoplanta gasi farmu, klanicu i pandleraj... od čega mislite da se prave "delikatesi" u Srbiji.

Vanko

pre 7 godina

Mi smo otporni na ovakva mesa. Jos dalekih '90. godina, u Majci Srbiji su braca prodavala americko brasno USAid (sve otislo u hleb i bureke), holandsko vojno meso (sa nekim praskom, pa je pljeskavica kompaktna ko mesni narezak), neke vrste cudnih pasulja... Tada je vlada uvozila svo smece iz Evrope i Istoka koje se tamo nije prodalo, norvezani slali lekove kojima je istekao rok itd itd... Vec smo debelo otrovani, samo ostaje da vidimo kakve su posledice. Posle jeDenja nema kajanja...

sumska skoljka otrovnica

pre 7 godina

ajmo gospodo novinari radite svoj posao, to meso nije samo sebe poslalo, ko ga je narucio, kome je bilo namenjeno... e to je domaci zadatak

stevara

pre 7 godina

A,jelte ko mi može kasti,kolko bi koštalo čuvanje tolkog mesa u ladnjači tolke godine.Al bi tu bilo zarade.Ta,ite u.Mal vam nisam kazo.

mikin

pre 7 godina

Srbija je postala eldorado za uvoz hrane koja ne bi prosla ni u zemljama podsaharske Afrike. Odgovornost i posledice za ovakvo stanje na trzistu hrane su misaona imenica. Profit je jedino merilo za trgovce, a za drzavu da oni plate dazbine. Ubijaju svoj vlastiti narod.

ajdzdrao

pre 7 godina

Ako ste promovisali sistem vrednosti gde je novac ubedljivo na prvom mestu, daleko iznad svega ostalog, onda nema mesta čuđenju i sablažnjavanju.

Hebo vas "biznis".

Zlopamtilo

pre 7 godina

Stvarno bi bio red da nam neko pokuša objasniti ko drži meso u hladnjači od 1982.godine i onda ga šalje na Balkan da ga posle toliko decenija brižnog čuvanja , proda ...

fcb

pre 7 godina

Сећам се те 1982. године, тада сам имао 9 година, У Шпанији је одиграно светско првенство у фудбалу... учествовала је и тадашња Југославија, били смо у групи са домаћином Шпанијом, Северном Ирском и Хондурасом! Прваk света је постала Италија пошто је у финалу победила Немачку са 3:1... голове за Италију постигли су Роси, Тардели и Алтобели док је почасни погодак за Немце дао Брајтнер... Недуго затим замрзнуто је и то месо које је ових дана упловило у барску луку... Ех лепа су то времена била...

zalojin

pre 7 godina

zlatne godine, 1982ga. Tada je meso bilo meso, nije bilo antibiotika, hormona i genetike ko danas. A i jedva da je proslo 35 godina. Sta smo sve pojeli ovde, ovo nam dodje ko lep dezert.

borivoje surdilovic

pre 7 godina

ko zna koliko toga je proslo do sada....kao kuce kad nadje parce mesa pored kontejnera pa ga jede...e to i mi u principu isto jedemo

Algorithm

pre 7 godina

Kako ce meso da bude normalno posle 35 godina? Zar se ne raspada i kvari posle godinu dana i ako je smrznuto? Moja baka baca ledene gromade mesa koje se za sezonu ne pojedu! Svasta, 35 godina, ej!?

Tragično

pre 7 godina

Meni nije jasno,da pored toliko zemlje,stočara i poljoprivrednika,mi i dalje uvozimo meso!Kako može da bude jeftinije uveženo i ocarinjeno meso,od domaćeg?!Umesto da se razvija poljoprivreda,država gleda da zgazi i upropasti našeg seljaka,ali zato kasu puni drugim državama,njihovim poljoprivrednicima,uvoženjem mesa iz prošlog veka!

Pro Patria

pre 7 godina

A gdje je saradnja inspekcijskih organa dviju država? Ovako ispada da u Crnu Goru (kao i cgarete nekad) može da stigne svakakav prehrambeni otpad i bez njihove kontrole usmjeri se u susjedne države! A lučke vlasti, zar one ne treba da kontrolišu tovar koji se istvara na tle Crne Gore?! Koliko je meni poznato, brodu koji prevozi nelegalan i sanitarno neispravan teret, lučke vlasti dužne su zabraniti sidrenje i istovar tog tereta; takav brod mora odmah napustiti teritorijalne vode države u kojoj je namjeravao istovariti teret! I tranzit takve robe zabranjen je međunarodnim propisima!

knele

pre 7 godina

Smešno tovar stigao a niko ne zna kome će
PA taj koji je poslao meso preko atlantika je sigurno dogovorio kome ide a ovaj odavde je napravio dil sa inspekcijama da prodje, pa ne svercuju prase brod mesa to su desetine miljone evra robe i transporta, a unayad dve nedelje u Srbiji se obara cena mesa i niko od klanica ne kupuje. Javlja mi se zatvorenih očiju da je sve već odavno kupljeno i namešteno.
Već vidjeno nije prvi put a onda se na tv inspektori kao cude nisu oni nego moja baba
1982 je bila pre 35 godina teške hemikalije su tu da bi se očuvalo i prodalo sirotinji, a naše kvalitetno odkupilo budzašto i poslalo za izvoz verovatno preko iste firme. Kada države nema.

Kirito

pre 7 godina

Kume, aj u 20 marke da je vec uslo? Kosovo 1998. za Koka-Kolu i hamburger propustali slepere sa oruzjima iz Albanije, a meso nece, dajte molim vas, ko da nas niko ne zna kakvi smo...

alienware

pre 7 godina

TASA,komunizam je unistio selo i seljaka.Zato danas nemas sveze mleko,meso,niko ne drzi krave i svinje jer niko nece to da radi,ponizenje.Svi se preseli u BG ,zavrsili skole i zaposlili na drzavnim jaslama.Ako mi ne verujes obidji sela i pitaj sto su deca napustila ,pre 30 godina ,pre demokratije koju pljujes.

Gamelfleisch

pre 7 godina

Ima toga i po EU i desava se s vremena na vreme i u Nemackoj, gde se prodaje ponekad prastaro meso (Gamelfleisch). Inspekcije kontrolisu i love trgovce, kaznjavaju ih ali izgleda da je u pitanju velika lova pa se ide u rizik. Uostalom kada pogledam u diskontu da kilogram svinjske snicle kosta oko 4 € onda mi je jasno da tu nisu cista posla. Zbog toga meso kupujem vrlo retko i samo od seoskih domacinstava koja sama proizvode i svoje proizvode prodaju direktno na imanju. Da je skuplje jeste, ali ne moram ni ja da se svaki dan prezderavam mesom.

Miša, Bgd

pre 7 godina

Za one koji se pitaju odakle meso iz osamdesetih... Vojska i vojne rezerve primarno ali "istekili resursi". Takvo meso je skladišteno pod posebnim uslovima (sa posebnim aditivima) i ne gubi vodu. Samo ukus i boju. Ali par E(broj), jedno 7-8, i eto neke salame i tome sl. Ove "kobasice" što su danas na akciji, tipa 200-300din/kg, to je otpis od prošle ili godina pre... '79, '80, '81. Prjatno.

aleksa

pre 7 godina

Radim u jednoj prodavnici najveceg i najpoznatijeg naseg trgovackog lanca, bas kao mesar i mogu odgovorno da tvrdim i granatujem da je meso koje prodajemo sveze i da stize svakoga dana. Otkricu vam i zbog cega je to tako. Taj supermarket je deo internacionalnog lanca koji je na svetskoj berzi, gde ovakve stvari ne prolaze i bilo kakav ispad ovakve vrste bi uticao na vrednost akcija kompanije, tako da sa tim nema igranja, jer steta moze da bude mnogostruko veca. Mogu da potvrdim ono sto je vec neko napisao, zamrznuto meso zavrsava u suhomesnatim proizvodima, jer se kupuje jeftinije, a ovo malo stoke sto ima u Srbiji se uglavnom prodaje po visim cenama kao meso, ili izveze u inostranstvo. Dakle, jeftin uvoz i skup izvoz.

Aleksandar

pre 7 godina

Taj broj bio u vremenskoj crvotočini.
Najstarije meso koje sam jeo je iz godine kad sam se rodio, mesni narezak. Vojska naravno. Kad skineš sloj konzervansa i masti shvatiš da je prilično ukusan, iako već više od desetak godina punoletan.
Šteta nestalo ih je. Sada imamo u zalihama samo one konzervirane činije (nisu konzerve već kao ona gotova jela pljosnate) od pre par godina koje nisu ni za kerove. Nada možda i to "sazri" za jedno 25 godina.

Milan

pre 7 godina

Vest je stara oko dvadesetak i vise dana, proverite na you tubu. Ima ljudi koji informisu narod dok nije kasno! Poznajuci nasu drzavu iskreno se nadam da to vec nije otislo u one fine pastetice za decu, na zalost...

Milosav

pre 7 godina

Mmmmm, samo kad pomislim na cevape, pljeskavice, kobasice, virsle koje ce da se naprave od ovog kvalitetnog mesa podje mi voda na usta.
Mirno spavajte, dubinska carinska kontrola ima da spreci sverc u Srbiju isto kao sto su sprecili da im skinu 2 Km ograde pored novog autoputa, kao sto su sacuvali magacine oruzja, kao sto su pronasli ko je rusio pod fantomkama, ko je ubio pevaljku itd. U pravnoj drzavi vladavina zakona je svetinja to vidimo na svakom koraku.
Prijatno Srbijo!

jedno mi nije jasno

pre 7 godina

Kazu tovar iz osamdesetih zamrznutog mesa. Izvinite ali ko cuva meso skoro 30 godina? Drugo meso koje je stajalo smrznuto toliko vremena to je totalno dehidrirano, belo bez ukusa , mirisa. Cisto probajte da ostavite jednu sniclu sedam osam meseci u frizu i bice skoro bela. Ako je i stiglo i ako je toliko staro cemu ono moze da sluzi za ishranu neupotrebljivo jer je nemoguce ga za bilo sta koristiti. Ako je vec i utvrdjeno zasto nije odmah sanitarna inspekcija isto zaplenila i unistila vec ga pustila dalje.Sanitarne inspekcije uvek vode racuna u lukama i granicnim prelazima.I opet za kraj kome se isplatilo da nesto drzi 30 i kusur godina smrznuto ????

darko

pre 7 godina

u vojsci sam jeo konzerve iz sezdesetih i sedamdesetih nista nije nikom falilo pa me zanima kako da nije mozda namenjeno za vojsku posto vec navikli stomake

bole ns

pre 7 godina

kakva glupost.prvo tako matoro meso nigde nije dozvoljeno za upotrebu pa tako ni za izvoz.drugo da bi neko 35 godina drzao zaledjeno meso na struju bi dao 30 puta vise nego sto je vrednost svezeg mesa.trece to ni jedan trgovac nebi kupio jer jednostavno nije ni zasta i nikome ga nebi mogao prodati......jos jedna placena vest sa ciljem rusenja domace mesne industrije nebi li nekom novom bilo lakse da izdominira kad se pojavi.

Tasa BG

pre 7 godina

Ja kupio za veceru zelenu salatu,krastvca,luka i jogurta ali proverenog od male mlekare ne kupujem nista vise od trgovinskih lanaca.

Znate ona stara dobra vremena kada je mlekar donosio na kucnom pragu svoje mleko od svojih krava pa kada naspe mleka kaze"Imam svinju u tovu,kao za mene sam je cuvao ako hocete mozete da rezervisete".

To je bilo pre 25-30 godina secam se kao mali i sve je bilo tako ukusno naspram danasnje hrane koju kupujem u prodavnicama(citaj demokratski kapitalizam) da mi prosto dodje da do kraja zivota samo jedem voce i povrce i to od proverenih sitnih proizvodjaca nikada vise iz prodavnica.

jedno mi nije jasno

pre 7 godina

Kazu tovar iz osamdesetih zamrznutog mesa. Izvinite ali ko cuva meso skoro 30 godina? Drugo meso koje je stajalo smrznuto toliko vremena to je totalno dehidrirano, belo bez ukusa , mirisa. Cisto probajte da ostavite jednu sniclu sedam osam meseci u frizu i bice skoro bela. Ako je i stiglo i ako je toliko staro cemu ono moze da sluzi za ishranu neupotrebljivo jer je nemoguce ga za bilo sta koristiti. Ako je vec i utvrdjeno zasto nije odmah sanitarna inspekcija isto zaplenila i unistila vec ga pustila dalje.Sanitarne inspekcije uvek vode racuna u lukama i granicnim prelazima.I opet za kraj kome se isplatilo da nesto drzi 30 i kusur godina smrznuto ????

Che Guevara

pre 7 godina

Nista cudno,nasi uzgajivaci (mislim na HR) prodaju u inostranstvo prvu klasu mesa (jer je po logici najskuplje i najbolje zarade) odande uvoze jeftinu zamrznutu sirovinu,koju kad prerade u kobase itd. sa puno zacina nema sanse da saznas koliko je staro.Jos gora stvar je kad se udje u EU,primjer kod nas u HR,nema vise carine prema EU zemljama pa nema prepreka,ni carine ni inspekcije itd.sve je ostavljeno na savjest proizvodjaca a inspekcija moze da reaguje tek kad se neko otruje.EU je raj za ovakva muljanja,vjerujte znam sta pisem.

Marko

pre 7 godina

90% mesa koje koriste naši preradjivači je uvezeno iz inostranstva.Zlatiborac i ostali imaju samo marketing.Ono sto plasiraju na takmicenjima i nama sto prodaju nema blage veze.Necete verovati koliko se aditiva koristi zarad ukusa.
Tako da,jedini vam je spas ako imate proverene ljude po selima,imate čoveka koji ce sve to lepo da obradi za vas.I tako kupite provereno.

seljak

pre 7 godina

situacija u svinjarstvu katastrofalna. Sto neko od nadleznih ne kaze nemojte seljaci vise ulaziti u tov, jeftinije nam je iz eu. uvoziti svinjske polutke jer oni imaju subvencije i viskove zbog sankcija Rusiji. samo sto oni nece uvoziti sveze meso vec ciste stare hladnjace. ljudi idite do nekog seljaka , nadjite nekog mesara, bice malo skuplje ali bar ce te znati sta jedete.

Miša, Bgd

pre 7 godina

Da "šverciju" to meso preko granice?! To meso je već dobilo "ispeglane" veterinarske papire i sve što treba. Ovo se radi godinama tj. decenijama i naravno, nikom ništa.

laki

pre 7 godina

a gde ce drugde... dai postoji jos jedna drzava na svetu u kojoj oni koji treba da brinu o bezbesnosti i zdravlju svog naroda,to ne rade uopste

Ojha

pre 7 godina

Joj to jos iz vremena kad sam bio u JNA. Samo jos da nas sve kolektivno ponovo pelcuju onom "konjskom vakcinom", posle toga nam ni ekseri teski nece doci za varenje, a kamoli ovo meso...

Posmatrač

pre 7 godina

Ovaj tovar je promil od smeća kojim se hrani ovaj narod. Zašto? Zato što kad si najgori u svemu onda ti pripada najgora hrana kao apsolutno odgovarajuća jer najgori sistem nema potencijal da odbrani interes i zdravlje nesrećnika zarobljenih u njemu. Najgori sistem čini ustajali (25 godina nemenjan) korumpirani rukovodeći kadar koji je toliko glup da ne shvata da iako krade bez ograničenja, ipak deli sudbinu obespravljene mase jer živi sa tom masom. Jel jasno?

dejan

pre 7 godina

Mesec dana kasnije..... VELIKA NOVOGODISNJA AKCIJA drage komsije dodjite u vas najblizi maloprodajni objekat,pripremili smo samo za vas VELIKO iznenadjenje,jer mi mislimo na vas popust od neverovatnih 5%,pozurite jos malo pa nestalo

Milan

pre 7 godina

@ seljak
Evo ga jedan DJB stručnjak, bot. Ako te ko pita meso u Srbiji kad se otkupljuje na veliko je jeftinije nego u EU. Pa onda lepo uvezu od nas to kvalitetno a naši kupe iz Argentine, USA ratnih rezervi, Paname i ostalih destinacija. Druga kategorija mesa je ona koje kupujete od domaćih klanica, to je bože pomozi. To meso što stigne u Srbiju oz inostranstba nije videlo EU zato jer tamo ne može da uđe. Kupujete pivo i poljoprivredne proizvode iz Crne Gore , jel ste vi svi teletabisi?!? Srbija i poljoprivreda, pokažite mi te farme, vinograde, pašnjake i njive. Ja to nisam video.
Vi u Srbiji hoćete da gajite dve svinje godišnje i da od toga vozite BMW e pa ne može. Zato ste se setili da uvozite iz latinske amerike...

mm

pre 7 godina

A zašto taj tovar nije uništen? Čemu je namenjen? To nije ni za životinje. Za šta će se upotrebiti? Za parizere? Paštete? Kako ćemo onda znati o kakvom mesu se radi? Meso staro preko 30 godina? Čija je to monstruozna ideja?
Bojim se da odgovor nećemo dobiti. Što znači da tek sad defintiivno nemamo pojma šta jedemo i šta ćemo uskoro jesti.
Evo predloga za kvalitetan doručak:
2 kriške crnog (ofarbanog belog) hleba produžene trajnosti, "Srneća" pašteta (hm), jogurt od mleka sa aflatoksinom...
Prijatno.

darko

pre 7 godina

Svo meso koje jedemo u delikatesu domacih proizvodjaca je zamrznuto meso iz uvoza. Ono je jeftinije i zato se koristi. To bi svi gradjani trebalo da znaju, a lako je proverljivo kada se vidi kolicina zamrznutog mesa koja se legalno uvozi svake godine, to su zvanicni podaci. Slucajno radim u toj bransi i znam da niko ne pravi od domaceg, svezeg mesa.

Kratkovidi magarac

pre 7 godina

Kao sto je vec neko dole spomenuo,odakle je meso,od cega je i meni je najvise cudno gde je to meso bilo?Ako je bilo u nekoj hladnjaci(zamrzivacu)onda gde je tu racunica da se cuva 34 godine?Jedino ako je uvoz sa Grenlanda.

marko.sky

pre 7 godina

Sigurno nije puno antibiotika kao ovo danasnje... Dajte to da jedemo, meso ko meso... Da je od pre Isusa Hrista, nije ni bitno, gladni smo...

goran

pre 7 godina

Zanimljivo,
Koristi se izraz "tovar'
- ni kolicine
- ni vrdte mesa
- ni odakle je uvezeno
- ni ga je narucio/kome je bilo namenjeno-
- ni sta je u svemu ilegalno

sasa

pre 7 godina

Super. Ovaj tekst nema suštinu osim ako kažete koje je meso u pitanju, čije je meso i gde je trebalo da ode. Ovako u ovom slučaju priča ide Bilo jednom jedno meso iz 1982 godine koje je ...

sasa

pre 7 godina

Super. Ovaj tekst nema suštinu osim ako kažete koje je meso u pitanju, čije je meso i gde je trebalo da ode. Ovako u ovom slučaju priča ide Bilo jednom jedno meso iz 1982 godine koje je ...

goran

pre 7 godina

Zanimljivo,
Koristi se izraz "tovar'
- ni kolicine
- ni vrdte mesa
- ni odakle je uvezeno
- ni ga je narucio/kome je bilo namenjeno-
- ni sta je u svemu ilegalno

Kratkovidi magarac

pre 7 godina

Kao sto je vec neko dole spomenuo,odakle je meso,od cega je i meni je najvise cudno gde je to meso bilo?Ako je bilo u nekoj hladnjaci(zamrzivacu)onda gde je tu racunica da se cuva 34 godine?Jedino ako je uvoz sa Grenlanda.

darko

pre 7 godina

Svo meso koje jedemo u delikatesu domacih proizvodjaca je zamrznuto meso iz uvoza. Ono je jeftinije i zato se koristi. To bi svi gradjani trebalo da znaju, a lako je proverljivo kada se vidi kolicina zamrznutog mesa koja se legalno uvozi svake godine, to su zvanicni podaci. Slucajno radim u toj bransi i znam da niko ne pravi od domaceg, svezeg mesa.

Miša, Bgd

pre 7 godina

Da "šverciju" to meso preko granice?! To meso je već dobilo "ispeglane" veterinarske papire i sve što treba. Ovo se radi godinama tj. decenijama i naravno, nikom ništa.

marko.sky

pre 7 godina

Sigurno nije puno antibiotika kao ovo danasnje... Dajte to da jedemo, meso ko meso... Da je od pre Isusa Hrista, nije ni bitno, gladni smo...

Posmatrač

pre 7 godina

Ovaj tovar je promil od smeća kojim se hrani ovaj narod. Zašto? Zato što kad si najgori u svemu onda ti pripada najgora hrana kao apsolutno odgovarajuća jer najgori sistem nema potencijal da odbrani interes i zdravlje nesrećnika zarobljenih u njemu. Najgori sistem čini ustajali (25 godina nemenjan) korumpirani rukovodeći kadar koji je toliko glup da ne shvata da iako krade bez ograničenja, ipak deli sudbinu obespravljene mase jer živi sa tom masom. Jel jasno?

Marko

pre 7 godina

90% mesa koje koriste naši preradjivači je uvezeno iz inostranstva.Zlatiborac i ostali imaju samo marketing.Ono sto plasiraju na takmicenjima i nama sto prodaju nema blage veze.Necete verovati koliko se aditiva koristi zarad ukusa.
Tako da,jedini vam je spas ako imate proverene ljude po selima,imate čoveka koji ce sve to lepo da obradi za vas.I tako kupite provereno.

mm

pre 7 godina

A zašto taj tovar nije uništen? Čemu je namenjen? To nije ni za životinje. Za šta će se upotrebiti? Za parizere? Paštete? Kako ćemo onda znati o kakvom mesu se radi? Meso staro preko 30 godina? Čija je to monstruozna ideja?
Bojim se da odgovor nećemo dobiti. Što znači da tek sad defintiivno nemamo pojma šta jedemo i šta ćemo uskoro jesti.
Evo predloga za kvalitetan doručak:
2 kriške crnog (ofarbanog belog) hleba produžene trajnosti, "Srneća" pašteta (hm), jogurt od mleka sa aflatoksinom...
Prijatno.

Kirito

pre 7 godina

Kume, aj u 20 marke da je vec uslo? Kosovo 1998. za Koka-Kolu i hamburger propustali slepere sa oruzjima iz Albanije, a meso nece, dajte molim vas, ko da nas niko ne zna kakvi smo...

Miša, Bgd

pre 7 godina

Za one koji se pitaju odakle meso iz osamdesetih... Vojska i vojne rezerve primarno ali "istekili resursi". Takvo meso je skladišteno pod posebnim uslovima (sa posebnim aditivima) i ne gubi vodu. Samo ukus i boju. Ali par E(broj), jedno 7-8, i eto neke salame i tome sl. Ove "kobasice" što su danas na akciji, tipa 200-300din/kg, to je otpis od prošle ili godina pre... '79, '80, '81. Prjatno.

seljak

pre 7 godina

situacija u svinjarstvu katastrofalna. Sto neko od nadleznih ne kaze nemojte seljaci vise ulaziti u tov, jeftinije nam je iz eu. uvoziti svinjske polutke jer oni imaju subvencije i viskove zbog sankcija Rusiji. samo sto oni nece uvoziti sveze meso vec ciste stare hladnjace. ljudi idite do nekog seljaka , nadjite nekog mesara, bice malo skuplje ali bar ce te znati sta jedete.

Milosav

pre 7 godina

Mmmmm, samo kad pomislim na cevape, pljeskavice, kobasice, virsle koje ce da se naprave od ovog kvalitetnog mesa podje mi voda na usta.
Mirno spavajte, dubinska carinska kontrola ima da spreci sverc u Srbiju isto kao sto su sprecili da im skinu 2 Km ograde pored novog autoputa, kao sto su sacuvali magacine oruzja, kao sto su pronasli ko je rusio pod fantomkama, ko je ubio pevaljku itd. U pravnoj drzavi vladavina zakona je svetinja to vidimo na svakom koraku.
Prijatno Srbijo!

knele

pre 7 godina

Smešno tovar stigao a niko ne zna kome će
PA taj koji je poslao meso preko atlantika je sigurno dogovorio kome ide a ovaj odavde je napravio dil sa inspekcijama da prodje, pa ne svercuju prase brod mesa to su desetine miljone evra robe i transporta, a unayad dve nedelje u Srbiji se obara cena mesa i niko od klanica ne kupuje. Javlja mi se zatvorenih očiju da je sve već odavno kupljeno i namešteno.
Već vidjeno nije prvi put a onda se na tv inspektori kao cude nisu oni nego moja baba
1982 je bila pre 35 godina teške hemikalije su tu da bi se očuvalo i prodalo sirotinji, a naše kvalitetno odkupilo budzašto i poslalo za izvoz verovatno preko iste firme. Kada države nema.

Ojha

pre 7 godina

Joj to jos iz vremena kad sam bio u JNA. Samo jos da nas sve kolektivno ponovo pelcuju onom "konjskom vakcinom", posle toga nam ni ekseri teski nece doci za varenje, a kamoli ovo meso...

laki

pre 7 godina

a gde ce drugde... dai postoji jos jedna drzava na svetu u kojoj oni koji treba da brinu o bezbesnosti i zdravlju svog naroda,to ne rade uopste

aleksa

pre 7 godina

Radim u jednoj prodavnici najveceg i najpoznatijeg naseg trgovackog lanca, bas kao mesar i mogu odgovorno da tvrdim i granatujem da je meso koje prodajemo sveze i da stize svakoga dana. Otkricu vam i zbog cega je to tako. Taj supermarket je deo internacionalnog lanca koji je na svetskoj berzi, gde ovakve stvari ne prolaze i bilo kakav ispad ovakve vrste bi uticao na vrednost akcija kompanije, tako da sa tim nema igranja, jer steta moze da bude mnogostruko veca. Mogu da potvrdim ono sto je vec neko napisao, zamrznuto meso zavrsava u suhomesnatim proizvodima, jer se kupuje jeftinije, a ovo malo stoke sto ima u Srbiji se uglavnom prodaje po visim cenama kao meso, ili izveze u inostranstvo. Dakle, jeftin uvoz i skup izvoz.

Pro Patria

pre 7 godina

A gdje je saradnja inspekcijskih organa dviju država? Ovako ispada da u Crnu Goru (kao i cgarete nekad) može da stigne svakakav prehrambeni otpad i bez njihove kontrole usmjeri se u susjedne države! A lučke vlasti, zar one ne treba da kontrolišu tovar koji se istvara na tle Crne Gore?! Koliko je meni poznato, brodu koji prevozi nelegalan i sanitarno neispravan teret, lučke vlasti dužne su zabraniti sidrenje i istovar tog tereta; takav brod mora odmah napustiti teritorijalne vode države u kojoj je namjeravao istovariti teret! I tranzit takve robe zabranjen je međunarodnim propisima!

Gamelfleisch

pre 7 godina

Ima toga i po EU i desava se s vremena na vreme i u Nemackoj, gde se prodaje ponekad prastaro meso (Gamelfleisch). Inspekcije kontrolisu i love trgovce, kaznjavaju ih ali izgleda da je u pitanju velika lova pa se ide u rizik. Uostalom kada pogledam u diskontu da kilogram svinjske snicle kosta oko 4 € onda mi je jasno da tu nisu cista posla. Zbog toga meso kupujem vrlo retko i samo od seoskih domacinstava koja sama proizvode i svoje proizvode prodaju direktno na imanju. Da je skuplje jeste, ali ne moram ni ja da se svaki dan prezderavam mesom.

Che Guevara

pre 7 godina

Nista cudno,nasi uzgajivaci (mislim na HR) prodaju u inostranstvo prvu klasu mesa (jer je po logici najskuplje i najbolje zarade) odande uvoze jeftinu zamrznutu sirovinu,koju kad prerade u kobase itd. sa puno zacina nema sanse da saznas koliko je staro.Jos gora stvar je kad se udje u EU,primjer kod nas u HR,nema vise carine prema EU zemljama pa nema prepreka,ni carine ni inspekcije itd.sve je ostavljeno na savjest proizvodjaca a inspekcija moze da reaguje tek kad se neko otruje.EU je raj za ovakva muljanja,vjerujte znam sta pisem.

dejan

pre 7 godina

Mesec dana kasnije..... VELIKA NOVOGODISNJA AKCIJA drage komsije dodjite u vas najblizi maloprodajni objekat,pripremili smo samo za vas VELIKO iznenadjenje,jer mi mislimo na vas popust od neverovatnih 5%,pozurite jos malo pa nestalo

alienware

pre 7 godina

TASA,komunizam je unistio selo i seljaka.Zato danas nemas sveze mleko,meso,niko ne drzi krave i svinje jer niko nece to da radi,ponizenje.Svi se preseli u BG ,zavrsili skole i zaposlili na drzavnim jaslama.Ako mi ne verujes obidji sela i pitaj sto su deca napustila ,pre 30 godina ,pre demokratije koju pljujes.

Tasa BG

pre 7 godina

Ja kupio za veceru zelenu salatu,krastvca,luka i jogurta ali proverenog od male mlekare ne kupujem nista vise od trgovinskih lanaca.

Znate ona stara dobra vremena kada je mlekar donosio na kucnom pragu svoje mleko od svojih krava pa kada naspe mleka kaze"Imam svinju u tovu,kao za mene sam je cuvao ako hocete mozete da rezervisete".

To je bilo pre 25-30 godina secam se kao mali i sve je bilo tako ukusno naspram danasnje hrane koju kupujem u prodavnicama(citaj demokratski kapitalizam) da mi prosto dodje da do kraja zivota samo jedem voce i povrce i to od proverenih sitnih proizvodjaca nikada vise iz prodavnica.

Aleksandar

pre 7 godina

Taj broj bio u vremenskoj crvotočini.
Najstarije meso koje sam jeo je iz godine kad sam se rodio, mesni narezak. Vojska naravno. Kad skineš sloj konzervansa i masti shvatiš da je prilično ukusan, iako već više od desetak godina punoletan.
Šteta nestalo ih je. Sada imamo u zalihama samo one konzervirane činije (nisu konzerve već kao ona gotova jela pljosnate) od pre par godina koje nisu ni za kerove. Nada možda i to "sazri" za jedno 25 godina.

Milan

pre 7 godina

Vest je stara oko dvadesetak i vise dana, proverite na you tubu. Ima ljudi koji informisu narod dok nije kasno! Poznajuci nasu drzavu iskreno se nadam da to vec nije otislo u one fine pastetice za decu, na zalost...

zalojin

pre 7 godina

zlatne godine, 1982ga. Tada je meso bilo meso, nije bilo antibiotika, hormona i genetike ko danas. A i jedva da je proslo 35 godina. Sta smo sve pojeli ovde, ovo nam dodje ko lep dezert.

sumska skoljka otrovnica

pre 7 godina

ajmo gospodo novinari radite svoj posao, to meso nije samo sebe poslalo, ko ga je narucio, kome je bilo namenjeno... e to je domaci zadatak

Milan

pre 7 godina

@ seljak
Evo ga jedan DJB stručnjak, bot. Ako te ko pita meso u Srbiji kad se otkupljuje na veliko je jeftinije nego u EU. Pa onda lepo uvezu od nas to kvalitetno a naši kupe iz Argentine, USA ratnih rezervi, Paname i ostalih destinacija. Druga kategorija mesa je ona koje kupujete od domaćih klanica, to je bože pomozi. To meso što stigne u Srbiju oz inostranstba nije videlo EU zato jer tamo ne može da uđe. Kupujete pivo i poljoprivredne proizvode iz Crne Gore , jel ste vi svi teletabisi?!? Srbija i poljoprivreda, pokažite mi te farme, vinograde, pašnjake i njive. Ja to nisam video.
Vi u Srbiji hoćete da gajite dve svinje godišnje i da od toga vozite BMW e pa ne može. Zato ste se setili da uvozite iz latinske amerike...

Zlopamtilo

pre 7 godina

Stvarno bi bio red da nam neko pokuša objasniti ko drži meso u hladnjači od 1982.godine i onda ga šalje na Balkan da ga posle toliko decenija brižnog čuvanja , proda ...

darko

pre 7 godina

u vojsci sam jeo konzerve iz sezdesetih i sedamdesetih nista nije nikom falilo pa me zanima kako da nije mozda namenjeno za vojsku posto vec navikli stomake

fcb

pre 7 godina

Сећам се те 1982. године, тада сам имао 9 година, У Шпанији је одиграно светско првенство у фудбалу... учествовала је и тадашња Југославија, били смо у групи са домаћином Шпанијом, Северном Ирском и Хондурасом! Прваk света је постала Италија пошто је у финалу победила Немачку са 3:1... голове за Италију постигли су Роси, Тардели и Алтобели док је почасни погодак за Немце дао Брајтнер... Недуго затим замрзнуто је и то месо које је ових дана упловило у барску луку... Ех лепа су то времена била...

jedno mi nije jasno

pre 7 godina

Kazu tovar iz osamdesetih zamrznutog mesa. Izvinite ali ko cuva meso skoro 30 godina? Drugo meso koje je stajalo smrznuto toliko vremena to je totalno dehidrirano, belo bez ukusa , mirisa. Cisto probajte da ostavite jednu sniclu sedam osam meseci u frizu i bice skoro bela. Ako je i stiglo i ako je toliko staro cemu ono moze da sluzi za ishranu neupotrebljivo jer je nemoguce ga za bilo sta koristiti. Ako je vec i utvrdjeno zasto nije odmah sanitarna inspekcija isto zaplenila i unistila vec ga pustila dalje.Sanitarne inspekcije uvek vode racuna u lukama i granicnim prelazima.I opet za kraj kome se isplatilo da nesto drzi 30 i kusur godina smrznuto ????

mikin

pre 7 godina

Srbija je postala eldorado za uvoz hrane koja ne bi prosla ni u zemljama podsaharske Afrike. Odgovornost i posledice za ovakvo stanje na trzistu hrane su misaona imenica. Profit je jedino merilo za trgovce, a za drzavu da oni plate dazbine. Ubijaju svoj vlastiti narod.

Tragično

pre 7 godina

Meni nije jasno,da pored toliko zemlje,stočara i poljoprivrednika,mi i dalje uvozimo meso!Kako može da bude jeftinije uveženo i ocarinjeno meso,od domaćeg?!Umesto da se razvija poljoprivreda,država gleda da zgazi i upropasti našeg seljaka,ali zato kasu puni drugim državama,njihovim poljoprivrednicima,uvoženjem mesa iz prošlog veka!

ajdzdrao

pre 7 godina

Ako ste promovisali sistem vrednosti gde je novac ubedljivo na prvom mestu, daleko iznad svega ostalog, onda nema mesta čuđenju i sablažnjavanju.

Hebo vas "biznis".

jedno mi nije jasno

pre 7 godina

Kazu tovar iz osamdesetih zamrznutog mesa. Izvinite ali ko cuva meso skoro 30 godina? Drugo meso koje je stajalo smrznuto toliko vremena to je totalno dehidrirano, belo bez ukusa , mirisa. Cisto probajte da ostavite jednu sniclu sedam osam meseci u frizu i bice skoro bela. Ako je i stiglo i ako je toliko staro cemu ono moze da sluzi za ishranu neupotrebljivo jer je nemoguce ga za bilo sta koristiti. Ako je vec i utvrdjeno zasto nije odmah sanitarna inspekcija isto zaplenila i unistila vec ga pustila dalje.Sanitarne inspekcije uvek vode racuna u lukama i granicnim prelazima.I opet za kraj kome se isplatilo da nesto drzi 30 i kusur godina smrznuto ????

Vanko

pre 7 godina

Mi smo otporni na ovakva mesa. Jos dalekih '90. godina, u Majci Srbiji su braca prodavala americko brasno USAid (sve otislo u hleb i bureke), holandsko vojno meso (sa nekim praskom, pa je pljeskavica kompaktna ko mesni narezak), neke vrste cudnih pasulja... Tada je vlada uvozila svo smece iz Evrope i Istoka koje se tamo nije prodalo, norvezani slali lekove kojima je istekao rok itd itd... Vec smo debelo otrovani, samo ostaje da vidimo kakve su posledice. Posle jeDenja nema kajanja...

bole ns

pre 7 godina

kakva glupost.prvo tako matoro meso nigde nije dozvoljeno za upotrebu pa tako ni za izvoz.drugo da bi neko 35 godina drzao zaledjeno meso na struju bi dao 30 puta vise nego sto je vrednost svezeg mesa.trece to ni jedan trgovac nebi kupio jer jednostavno nije ni zasta i nikome ga nebi mogao prodati......jos jedna placena vest sa ciljem rusenja domace mesne industrije nebi li nekom novom bilo lakse da izdominira kad se pojavi.

borivoje surdilovic

pre 7 godina

ko zna koliko toga je proslo do sada....kao kuce kad nadje parce mesa pored kontejnera pa ga jede...e to i mi u principu isto jedemo

kataklinger

pre 7 godina

mi barem 25 godina jedemo preradjevine od bajatog mesa i najgorih otpada istog, koje se napolju vise ne koristi ni za proizvodnju hrane za pse i macke, tako da nam ovih 600 tona ne moze napraviti nikakav problem. posle tako duge konzumacije tog djubreta nasim telima bi vecu stetu moglo da nanese sveze meso nego ovo iz zaliha Danske ili Norveske vojske, koje gotovo da nema cenu, vec se samo placa transport, jer je unistavanje istog vlasniku skupo, pa mu se veoma isplati da ga uvali (za dz) nekoj vajnoj nasoj renomiranoj industriji mesa.

Algorithm

pre 7 godina

Kako ce meso da bude normalno posle 35 godina? Zar se ne raspada i kvari posle godinu dana i ako je smrznuto? Moja baka baca ledene gromade mesa koje se za sezonu ne pojedu! Svasta, 35 godina, ej!?

deki

pre 7 godina

A šta da se radi. Kada narod nema para za meso. Kupovaće se "delikatesi". Neoplanta gasi farmu, klanicu i pandleraj... od čega mislite da se prave "delikatesi" u Srbiji.

Milosav

pre 7 godina

Samo da dodam, u slucaju da to meso i prodje granicu i udje u nasu drzavu mozemo da se pohvalimo da jedemo retro meso. Zar 80-e nisu retro nowadays?
Eee drugar moj, time recimo Svaba ili Amer nikada ne mugu da se pohvale! Niko nema sto Srbin imade.

kataklinger

pre 7 godina

za one koji se pitaju ko je imao racun da 30 i kusur godina drzi meso u hladnjacama odgovor je neka vojska ili drzavne robne rezerve. i mi smo nekada imali zalihe mesa, ulja, brasna, ali ne znam da li i danas to stekarimo?

stevara

pre 7 godina

A,jelte ko mi može kasti,kolko bi koštalo čuvanje tolkog mesa u ladnjači tolke godine.Al bi tu bilo zarade.Ta,ite u.Mal vam nisam kazo.

roary

pre 7 godina

Zanima me ko je imao račun da 34 godine drži meso u zamrzivaču? Osim ako nije bilo negde na Severnom ili Južnom polu...
Ili je to meso iz Srbije, ovde pojedini struju ne plaćaju desetinama godina...?

bole ns

pre 7 godina

kakva glupost.prvo tako matoro meso nigde nije dozvoljeno za upotrebu pa tako ni za izvoz.drugo da bi neko 35 godina drzao zaledjeno meso na struju bi dao 30 puta vise nego sto je vrednost svezeg mesa.trece to ni jedan trgovac nebi kupio jer jednostavno nije ni zasta i nikome ga nebi mogao prodati......jos jedna placena vest sa ciljem rusenja domace mesne industrije nebi li nekom novom bilo lakse da izdominira kad se pojavi.

alienware

pre 7 godina

TASA,komunizam je unistio selo i seljaka.Zato danas nemas sveze mleko,meso,niko ne drzi krave i svinje jer niko nece to da radi,ponizenje.Svi se preseli u BG ,zavrsili skole i zaposlili na drzavnim jaslama.Ako mi ne verujes obidji sela i pitaj sto su deca napustila ,pre 30 godina ,pre demokratije koju pljujes.

marko.sky

pre 7 godina

Sigurno nije puno antibiotika kao ovo danasnje... Dajte to da jedemo, meso ko meso... Da je od pre Isusa Hrista, nije ni bitno, gladni smo...

Milan

pre 7 godina

@ seljak
Evo ga jedan DJB stručnjak, bot. Ako te ko pita meso u Srbiji kad se otkupljuje na veliko je jeftinije nego u EU. Pa onda lepo uvezu od nas to kvalitetno a naši kupe iz Argentine, USA ratnih rezervi, Paname i ostalih destinacija. Druga kategorija mesa je ona koje kupujete od domaćih klanica, to je bože pomozi. To meso što stigne u Srbiju oz inostranstba nije videlo EU zato jer tamo ne može da uđe. Kupujete pivo i poljoprivredne proizvode iz Crne Gore , jel ste vi svi teletabisi?!? Srbija i poljoprivreda, pokažite mi te farme, vinograde, pašnjake i njive. Ja to nisam video.
Vi u Srbiji hoćete da gajite dve svinje godišnje i da od toga vozite BMW e pa ne može. Zato ste se setili da uvozite iz latinske amerike...

aleksa

pre 7 godina

Radim u jednoj prodavnici najveceg i najpoznatijeg naseg trgovackog lanca, bas kao mesar i mogu odgovorno da tvrdim i granatujem da je meso koje prodajemo sveze i da stize svakoga dana. Otkricu vam i zbog cega je to tako. Taj supermarket je deo internacionalnog lanca koji je na svetskoj berzi, gde ovakve stvari ne prolaze i bilo kakav ispad ovakve vrste bi uticao na vrednost akcija kompanije, tako da sa tim nema igranja, jer steta moze da bude mnogostruko veca. Mogu da potvrdim ono sto je vec neko napisao, zamrznuto meso zavrsava u suhomesnatim proizvodima, jer se kupuje jeftinije, a ovo malo stoke sto ima u Srbiji se uglavnom prodaje po visim cenama kao meso, ili izveze u inostranstvo. Dakle, jeftin uvoz i skup izvoz.

jedno mi nije jasno

pre 7 godina

Kazu tovar iz osamdesetih zamrznutog mesa. Izvinite ali ko cuva meso skoro 30 godina? Drugo meso koje je stajalo smrznuto toliko vremena to je totalno dehidrirano, belo bez ukusa , mirisa. Cisto probajte da ostavite jednu sniclu sedam osam meseci u frizu i bice skoro bela. Ako je i stiglo i ako je toliko staro cemu ono moze da sluzi za ishranu neupotrebljivo jer je nemoguce ga za bilo sta koristiti. Ako je vec i utvrdjeno zasto nije odmah sanitarna inspekcija isto zaplenila i unistila vec ga pustila dalje.Sanitarne inspekcije uvek vode racuna u lukama i granicnim prelazima.I opet za kraj kome se isplatilo da nesto drzi 30 i kusur godina smrznuto ????

jedno mi nije jasno

pre 7 godina

Kazu tovar iz osamdesetih zamrznutog mesa. Izvinite ali ko cuva meso skoro 30 godina? Drugo meso koje je stajalo smrznuto toliko vremena to je totalno dehidrirano, belo bez ukusa , mirisa. Cisto probajte da ostavite jednu sniclu sedam osam meseci u frizu i bice skoro bela. Ako je i stiglo i ako je toliko staro cemu ono moze da sluzi za ishranu neupotrebljivo jer je nemoguce ga za bilo sta koristiti. Ako je vec i utvrdjeno zasto nije odmah sanitarna inspekcija isto zaplenila i unistila vec ga pustila dalje.Sanitarne inspekcije uvek vode racuna u lukama i granicnim prelazima.I opet za kraj kome se isplatilo da nesto drzi 30 i kusur godina smrznuto ????

Gamelfleisch

pre 7 godina

Ima toga i po EU i desava se s vremena na vreme i u Nemackoj, gde se prodaje ponekad prastaro meso (Gamelfleisch). Inspekcije kontrolisu i love trgovce, kaznjavaju ih ali izgleda da je u pitanju velika lova pa se ide u rizik. Uostalom kada pogledam u diskontu da kilogram svinjske snicle kosta oko 4 € onda mi je jasno da tu nisu cista posla. Zbog toga meso kupujem vrlo retko i samo od seoskih domacinstava koja sama proizvode i svoje proizvode prodaju direktno na imanju. Da je skuplje jeste, ali ne moram ni ja da se svaki dan prezderavam mesom.

darko

pre 7 godina

u vojsci sam jeo konzerve iz sezdesetih i sedamdesetih nista nije nikom falilo pa me zanima kako da nije mozda namenjeno za vojsku posto vec navikli stomake

Tasa BG

pre 7 godina

Ja kupio za veceru zelenu salatu,krastvca,luka i jogurta ali proverenog od male mlekare ne kupujem nista vise od trgovinskih lanaca.

Znate ona stara dobra vremena kada je mlekar donosio na kucnom pragu svoje mleko od svojih krava pa kada naspe mleka kaze"Imam svinju u tovu,kao za mene sam je cuvao ako hocete mozete da rezervisete".

To je bilo pre 25-30 godina secam se kao mali i sve je bilo tako ukusno naspram danasnje hrane koju kupujem u prodavnicama(citaj demokratski kapitalizam) da mi prosto dodje da do kraja zivota samo jedem voce i povrce i to od proverenih sitnih proizvodjaca nikada vise iz prodavnica.

sasa

pre 7 godina

Super. Ovaj tekst nema suštinu osim ako kažete koje je meso u pitanju, čije je meso i gde je trebalo da ode. Ovako u ovom slučaju priča ide Bilo jednom jedno meso iz 1982 godine koje je ...

darko

pre 7 godina

Svo meso koje jedemo u delikatesu domacih proizvodjaca je zamrznuto meso iz uvoza. Ono je jeftinije i zato se koristi. To bi svi gradjani trebalo da znaju, a lako je proverljivo kada se vidi kolicina zamrznutog mesa koja se legalno uvozi svake godine, to su zvanicni podaci. Slucajno radim u toj bransi i znam da niko ne pravi od domaceg, svezeg mesa.

goran

pre 7 godina

Zanimljivo,
Koristi se izraz "tovar'
- ni kolicine
- ni vrdte mesa
- ni odakle je uvezeno
- ni ga je narucio/kome je bilo namenjeno-
- ni sta je u svemu ilegalno

Che Guevara

pre 7 godina

Nista cudno,nasi uzgajivaci (mislim na HR) prodaju u inostranstvo prvu klasu mesa (jer je po logici najskuplje i najbolje zarade) odande uvoze jeftinu zamrznutu sirovinu,koju kad prerade u kobase itd. sa puno zacina nema sanse da saznas koliko je staro.Jos gora stvar je kad se udje u EU,primjer kod nas u HR,nema vise carine prema EU zemljama pa nema prepreka,ni carine ni inspekcije itd.sve je ostavljeno na savjest proizvodjaca a inspekcija moze da reaguje tek kad se neko otruje.EU je raj za ovakva muljanja,vjerujte znam sta pisem.

Kratkovidi magarac

pre 7 godina

Kao sto je vec neko dole spomenuo,odakle je meso,od cega je i meni je najvise cudno gde je to meso bilo?Ako je bilo u nekoj hladnjaci(zamrzivacu)onda gde je tu racunica da se cuva 34 godine?Jedino ako je uvoz sa Grenlanda.

Miša, Bgd

pre 7 godina

Da "šverciju" to meso preko granice?! To meso je već dobilo "ispeglane" veterinarske papire i sve što treba. Ovo se radi godinama tj. decenijama i naravno, nikom ništa.

Milosav

pre 7 godina

Mmmmm, samo kad pomislim na cevape, pljeskavice, kobasice, virsle koje ce da se naprave od ovog kvalitetnog mesa podje mi voda na usta.
Mirno spavajte, dubinska carinska kontrola ima da spreci sverc u Srbiju isto kao sto su sprecili da im skinu 2 Km ograde pored novog autoputa, kao sto su sacuvali magacine oruzja, kao sto su pronasli ko je rusio pod fantomkama, ko je ubio pevaljku itd. U pravnoj drzavi vladavina zakona je svetinja to vidimo na svakom koraku.
Prijatno Srbijo!

Aleksandar

pre 7 godina

Taj broj bio u vremenskoj crvotočini.
Najstarije meso koje sam jeo je iz godine kad sam se rodio, mesni narezak. Vojska naravno. Kad skineš sloj konzervansa i masti shvatiš da je prilično ukusan, iako već više od desetak godina punoletan.
Šteta nestalo ih je. Sada imamo u zalihama samo one konzervirane činije (nisu konzerve već kao ona gotova jela pljosnate) od pre par godina koje nisu ni za kerove. Nada možda i to "sazri" za jedno 25 godina.

seljak

pre 7 godina

situacija u svinjarstvu katastrofalna. Sto neko od nadleznih ne kaze nemojte seljaci vise ulaziti u tov, jeftinije nam je iz eu. uvoziti svinjske polutke jer oni imaju subvencije i viskove zbog sankcija Rusiji. samo sto oni nece uvoziti sveze meso vec ciste stare hladnjace. ljudi idite do nekog seljaka , nadjite nekog mesara, bice malo skuplje ali bar ce te znati sta jedete.

Pro Patria

pre 7 godina

A gdje je saradnja inspekcijskih organa dviju država? Ovako ispada da u Crnu Goru (kao i cgarete nekad) može da stigne svakakav prehrambeni otpad i bez njihove kontrole usmjeri se u susjedne države! A lučke vlasti, zar one ne treba da kontrolišu tovar koji se istvara na tle Crne Gore?! Koliko je meni poznato, brodu koji prevozi nelegalan i sanitarno neispravan teret, lučke vlasti dužne su zabraniti sidrenje i istovar tog tereta; takav brod mora odmah napustiti teritorijalne vode države u kojoj je namjeravao istovariti teret! I tranzit takve robe zabranjen je međunarodnim propisima!

Posmatrač

pre 7 godina

Ovaj tovar je promil od smeća kojim se hrani ovaj narod. Zašto? Zato što kad si najgori u svemu onda ti pripada najgora hrana kao apsolutno odgovarajuća jer najgori sistem nema potencijal da odbrani interes i zdravlje nesrećnika zarobljenih u njemu. Najgori sistem čini ustajali (25 godina nemenjan) korumpirani rukovodeći kadar koji je toliko glup da ne shvata da iako krade bez ograničenja, ipak deli sudbinu obespravljene mase jer živi sa tom masom. Jel jasno?

Ojha

pre 7 godina

Joj to jos iz vremena kad sam bio u JNA. Samo jos da nas sve kolektivno ponovo pelcuju onom "konjskom vakcinom", posle toga nam ni ekseri teski nece doci za varenje, a kamoli ovo meso...

dejan

pre 7 godina

Mesec dana kasnije..... VELIKA NOVOGODISNJA AKCIJA drage komsije dodjite u vas najblizi maloprodajni objekat,pripremili smo samo za vas VELIKO iznenadjenje,jer mi mislimo na vas popust od neverovatnih 5%,pozurite jos malo pa nestalo

laki

pre 7 godina

a gde ce drugde... dai postoji jos jedna drzava na svetu u kojoj oni koji treba da brinu o bezbesnosti i zdravlju svog naroda,to ne rade uopste

Milan

pre 7 godina

Vest je stara oko dvadesetak i vise dana, proverite na you tubu. Ima ljudi koji informisu narod dok nije kasno! Poznajuci nasu drzavu iskreno se nadam da to vec nije otislo u one fine pastetice za decu, na zalost...

knele

pre 7 godina

Smešno tovar stigao a niko ne zna kome će
PA taj koji je poslao meso preko atlantika je sigurno dogovorio kome ide a ovaj odavde je napravio dil sa inspekcijama da prodje, pa ne svercuju prase brod mesa to su desetine miljone evra robe i transporta, a unayad dve nedelje u Srbiji se obara cena mesa i niko od klanica ne kupuje. Javlja mi se zatvorenih očiju da je sve već odavno kupljeno i namešteno.
Već vidjeno nije prvi put a onda se na tv inspektori kao cude nisu oni nego moja baba
1982 je bila pre 35 godina teške hemikalije su tu da bi se očuvalo i prodalo sirotinji, a naše kvalitetno odkupilo budzašto i poslalo za izvoz verovatno preko iste firme. Kada države nema.

mm

pre 7 godina

A zašto taj tovar nije uništen? Čemu je namenjen? To nije ni za životinje. Za šta će se upotrebiti? Za parizere? Paštete? Kako ćemo onda znati o kakvom mesu se radi? Meso staro preko 30 godina? Čija je to monstruozna ideja?
Bojim se da odgovor nećemo dobiti. Što znači da tek sad defintiivno nemamo pojma šta jedemo i šta ćemo uskoro jesti.
Evo predloga za kvalitetan doručak:
2 kriške crnog (ofarbanog belog) hleba produžene trajnosti, "Srneća" pašteta (hm), jogurt od mleka sa aflatoksinom...
Prijatno.

Miša, Bgd

pre 7 godina

Za one koji se pitaju odakle meso iz osamdesetih... Vojska i vojne rezerve primarno ali "istekili resursi". Takvo meso je skladišteno pod posebnim uslovima (sa posebnim aditivima) i ne gubi vodu. Samo ukus i boju. Ali par E(broj), jedno 7-8, i eto neke salame i tome sl. Ove "kobasice" što su danas na akciji, tipa 200-300din/kg, to je otpis od prošle ili godina pre... '79, '80, '81. Prjatno.

Kirito

pre 7 godina

Kume, aj u 20 marke da je vec uslo? Kosovo 1998. za Koka-Kolu i hamburger propustali slepere sa oruzjima iz Albanije, a meso nece, dajte molim vas, ko da nas niko ne zna kakvi smo...

fcb

pre 7 godina

Сећам се те 1982. године, тада сам имао 9 година, У Шпанији је одиграно светско првенство у фудбалу... учествовала је и тадашња Југославија, били смо у групи са домаћином Шпанијом, Северном Ирском и Хондурасом! Прваk света је постала Италија пошто је у финалу победила Немачку са 3:1... голове за Италију постигли су Роси, Тардели и Алтобели док је почасни погодак за Немце дао Брајтнер... Недуго затим замрзнуто је и то месо које је ових дана упловило у барску луку... Ех лепа су то времена била...

Marko

pre 7 godina

90% mesa koje koriste naši preradjivači je uvezeno iz inostranstva.Zlatiborac i ostali imaju samo marketing.Ono sto plasiraju na takmicenjima i nama sto prodaju nema blage veze.Necete verovati koliko se aditiva koristi zarad ukusa.
Tako da,jedini vam je spas ako imate proverene ljude po selima,imate čoveka koji ce sve to lepo da obradi za vas.I tako kupite provereno.

mikin

pre 7 godina

Srbija je postala eldorado za uvoz hrane koja ne bi prosla ni u zemljama podsaharske Afrike. Odgovornost i posledice za ovakvo stanje na trzistu hrane su misaona imenica. Profit je jedino merilo za trgovce, a za drzavu da oni plate dazbine. Ubijaju svoj vlastiti narod.

Algorithm

pre 7 godina

Kako ce meso da bude normalno posle 35 godina? Zar se ne raspada i kvari posle godinu dana i ako je smrznuto? Moja baka baca ledene gromade mesa koje se za sezonu ne pojedu! Svasta, 35 godina, ej!?

Tragično

pre 7 godina

Meni nije jasno,da pored toliko zemlje,stočara i poljoprivrednika,mi i dalje uvozimo meso!Kako može da bude jeftinije uveženo i ocarinjeno meso,od domaćeg?!Umesto da se razvija poljoprivreda,država gleda da zgazi i upropasti našeg seljaka,ali zato kasu puni drugim državama,njihovim poljoprivrednicima,uvoženjem mesa iz prošlog veka!

stevara

pre 7 godina

A,jelte ko mi može kasti,kolko bi koštalo čuvanje tolkog mesa u ladnjači tolke godine.Al bi tu bilo zarade.Ta,ite u.Mal vam nisam kazo.

kataklinger

pre 7 godina

mi barem 25 godina jedemo preradjevine od bajatog mesa i najgorih otpada istog, koje se napolju vise ne koristi ni za proizvodnju hrane za pse i macke, tako da nam ovih 600 tona ne moze napraviti nikakav problem. posle tako duge konzumacije tog djubreta nasim telima bi vecu stetu moglo da nanese sveze meso nego ovo iz zaliha Danske ili Norveske vojske, koje gotovo da nema cenu, vec se samo placa transport, jer je unistavanje istog vlasniku skupo, pa mu se veoma isplati da ga uvali (za dz) nekoj vajnoj nasoj renomiranoj industriji mesa.

Milosav

pre 7 godina

Samo da dodam, u slucaju da to meso i prodje granicu i udje u nasu drzavu mozemo da se pohvalimo da jedemo retro meso. Zar 80-e nisu retro nowadays?
Eee drugar moj, time recimo Svaba ili Amer nikada ne mugu da se pohvale! Niko nema sto Srbin imade.

zalojin

pre 7 godina

zlatne godine, 1982ga. Tada je meso bilo meso, nije bilo antibiotika, hormona i genetike ko danas. A i jedva da je proslo 35 godina. Sta smo sve pojeli ovde, ovo nam dodje ko lep dezert.

ajdzdrao

pre 7 godina

Ako ste promovisali sistem vrednosti gde je novac ubedljivo na prvom mestu, daleko iznad svega ostalog, onda nema mesta čuđenju i sablažnjavanju.

Hebo vas "biznis".

roary

pre 7 godina

Zanima me ko je imao račun da 34 godine drži meso u zamrzivaču? Osim ako nije bilo negde na Severnom ili Južnom polu...
Ili je to meso iz Srbije, ovde pojedini struju ne plaćaju desetinama godina...?

kataklinger

pre 7 godina

za one koji se pitaju ko je imao racun da 30 i kusur godina drzi meso u hladnjacama odgovor je neka vojska ili drzavne robne rezerve. i mi smo nekada imali zalihe mesa, ulja, brasna, ali ne znam da li i danas to stekarimo?

borivoje surdilovic

pre 7 godina

ko zna koliko toga je proslo do sada....kao kuce kad nadje parce mesa pored kontejnera pa ga jede...e to i mi u principu isto jedemo

Zlopamtilo

pre 7 godina

Stvarno bi bio red da nam neko pokuša objasniti ko drži meso u hladnjači od 1982.godine i onda ga šalje na Balkan da ga posle toliko decenija brižnog čuvanja , proda ...

Vanko

pre 7 godina

Mi smo otporni na ovakva mesa. Jos dalekih '90. godina, u Majci Srbiji su braca prodavala americko brasno USAid (sve otislo u hleb i bureke), holandsko vojno meso (sa nekim praskom, pa je pljeskavica kompaktna ko mesni narezak), neke vrste cudnih pasulja... Tada je vlada uvozila svo smece iz Evrope i Istoka koje se tamo nije prodalo, norvezani slali lekove kojima je istekao rok itd itd... Vec smo debelo otrovani, samo ostaje da vidimo kakve su posledice. Posle jeDenja nema kajanja...

sumska skoljka otrovnica

pre 7 godina

ajmo gospodo novinari radite svoj posao, to meso nije samo sebe poslalo, ko ga je narucio, kome je bilo namenjeno... e to je domaci zadatak

deki

pre 7 godina

A šta da se radi. Kada narod nema para za meso. Kupovaće se "delikatesi". Neoplanta gasi farmu, klanicu i pandleraj... od čega mislite da se prave "delikatesi" u Srbiji.