Petak, 28.10.2016.

09:56

"Test severnog jelena" gotovo koban po Toyotu Hilux

Izvor: B92

"Test severnog jelena" gotovo koban po Toyotu Hilux IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

42 Komentari

Sortiraj po:

Molder

pre 7 godina

@e
Prijatelju,pre nego sto komentarises nesto(narocito sto se nek"drznuo" da ukalja ugled tvojoj obozavanoj Tojoti),pogledaj prilog do kraja pa ces videti da su tom testu podvrgnuti gotovo svi pickupovi iz te klase,a svi su ga prosli manje ili vise dobro...Za razliku od Tojote(zamisli nije toliko dobra),svi su sigurni i treba pohvaliti svedjane zbog ovog testa jer ce nekom mozda spasiti zivot...

@bata

pre 7 godina

Takozvani pikapovi su prvobitno predviđeni da budu radna vozila sa zadnjom krutom osovinom i uglavnom gibnjevima predviđenim za nosivost oko 1 tone. Kao takva i nisu predviđena za vratolomije koja treba da podnesu standardna putnička vozila. E sad na stranu što je vožnja pikapovima postao modni trend i koji tovarni prostor skoro nikad ne upotrebljavaju. Pogotovo niskoprofilne gume nikako ne idu uz teretno- trensko vozilo.

e

pre 7 godina

Jednog izrazitog terenca podvrgnuti testu koji se provode na salonskim automobilima je zaista smešno. Bilo bi to kao ruganje automobilima koji su pravljeni za vožnje po asfaltu a testirani na blatnjavim putevima punim usponima i padovima. Čini mi se da je cilj ove prezentacije bio kaljanja ugleda tojote.

Vlada

pre 7 godina

A sta alo je pista dosta hrapavija od realnog asvalta po kojem se svakodnevno vozi?
Mogu oni da pricaju sta hoce a i vi svi ovde Toyota je Toyota, zakon za pouzdanost, kvalitet i istrajnost.

Miroslav

pre 7 godina

@ John Waine

Kupio sam novog L200 i odgovorno tvrdim da je bolji od novog Hiluxa.

Pre kupovine sam napravio ozbiljnu analizu, vozim bas AT menjac koji je preuzet sa Pajera.

Za razliku od Hiluxa gde mi se nudio agregat od samo 150 ks kod Mitsubishija sam dobio 180.

Takodje, L200 ima mnogo bolje manevarske sposobnosti, osetno manji polukrug okretanja (meni veoma bitno zbog manevrisanja na malom prostou), takodje dosta manji koeficijent otpora vazduha (meni veoma bitan pokazatelj relane potrosnje goriva), osetno direktniji volan...
Takodje od Mitsubishija sam dobio fabricku petogodisnju garanciju za razliku od Toyotine koja je trogodisnja, a dodatne dve godine se ostvaruju preko osiguranja.

Posle ovog snimka, kao prvo mi je drago sto nisam pogresio u izboru, a kao drugo jasno mi je ko je ovde zastareo, proizvodjac koji je dozvolio da mu potpuno novi model ima identican problem kao prethodni koji se pojavio pre 12 godina.

car expert

pre 7 godina

Jasno se vidi da su gume prazne.
Zašto nisu gume naduvali propisno?
Mislim da ovaj podatak govori sve o namerama ovoga testa, i to i prvi i drugi put.
Samo gledajte pneumatike.....

Molder

pre 7 godina

Au,pa te ne valja test,pa te svedjani namerno voze brze i slicne gluposti...Za ljubitelje Tojote,pogledajte kako su isti prosli Amarok i Ranger da vidite sta su automobili...

ID

pre 7 godina

@ Hijavata

Znao sam da ces da se javis cim se pomenu Tojote. Ovo je, bre bilo za salu i zezanje, a ti odmah zaozbiljno. Jednogrbe ili dvogrbe, koga interesuje, salimo se, bre !!!!

gagi

pre 7 godina

Meni samo nije jasno, zašto se na ovakvim vozilima, tj. radnim mašinama, montiraju pneumatici od 18 ili 19 col? Zbog lepog izgleda, šta?

John Waine

pre 7 godina

Vozim Hiluxa vec skoro 6 godina
160000km
Presao pola Evrope i dobar deo zemljanih i sneznih puteva.
Nikada nije stao.
Nikada nije proklizao.
Nikada se zaneo.
Ja prilicno brzo i ostro vozim.

Sada sam porucio novi model.
Stize 2017-te. Mart.
Probao sam Amaroka i Ford Rangera.
Iskreno. Igracke naspram novog Hiluxa.
A bogami i stari prilicno mrski konce.

Mitsubishi L200 nisam ni zeleo da probam.
Zastarela tehnologija. 5 brzina(aut) i ruzan do bola.
Nissan najskuplji od svih.
Ili je to Amarok,s obzirom da jedini je poreklo EU i nema carinu.

U svakom slucaju Toyota,pa vise prznih mesta,pa Nissan...pa po vasem izboru.

Veliki brat

pre 7 godina

@(nenad, 28. oktobar 2016 18:35)

Možda u Evropi, ali objasni to onima u Južnoafričkoj Republici i Australiji, koji pljuju Amarok samo tako, a hvale Hillux na sva usta.

Tamo japanci i SAMO japanci, ništa drugo!




Ali, šta ti je srbin, on će svim gostima na nekoj od slava da objašnjava kako "jeste malo više uložio" u polovnog Pasata ili Golfa koga je nedavno kupio, ali "nemac je to", ima da ga služi 10 godina uz samo redovno održavanje i onda će da ga proda za mnogo veće pare nego da je kupio nekog italijana ili japanca.

Ja još nisam naleteo na nekoga u Srbiji da je sebi iskreno i pošteno priznao da se zeznuo što je uzeo nemca, jednostavno kao što ima kod talaca Stokholmski sindrom, tako ima kod vlasnika nemačkih automobila neki (da ga nazovemo Bavarski, ili Berlinski, ili Minhenski) sindrom.

Pa, evo pošto na ulicama najviše viđam Golfova IV, znaju li potencijalni budući kupci da se npr. na velikom servisu za 1.6 benzinac menjaju 4 španera koji koštaju preko 16.000 dinara (ako nisu najgoreg kvaliteta), i da je to preko 40% cene velikog servisa kod lokalnog majstora u njegovoj garaži????


Kad bi ljudi to znali, ne bi niko kupio tog Golfa, ili bi i dalje bio sindrom "jeste da mu je skup veliki servis, ali ja vozim manje od 10.000km godišnje, šta me briga kad ću jednom da uradim veliki servis i da ga prodam pre sledećeg?"

Nestasni ljubitelj pustih ostrva i poljoprivrede

pre 7 godina

Imam Hiluxa 2012-to godiste ,presla 60 hiljada.Koristim je za gradiliste i prevoz materijala i suta.
Koliko je to izdrzljivo vozilo govori i to da bez najmanjeg problema vuce kubik peska u rikverc,na nagibu od 26 posto,istina ,kada je redukovan.Treba uzeti u obzir da m3 peska tezi oko 1400 kg,a da je fabricka nosivost 900 kg.
Hilux je odlican za vucu teskih materijala,kao lako dostavno vozilo i polu terenaci u svakoj od ovih kategorija briljira,osim u voznji po putu.kao i svaki pik ap sa zadnjom vucom,kada je prazan ,djavolski je nezgodan za voznju i meni se desilo da mi je proklizao pri brzini od 40 km/h i uspeo sam da ga izvrnem na bok.Interesantno,nisam imao ni ogrebotinu,limarija je bila ostecena i najvece ostecenje be bilo to sto sam ostetio deo kroza u gornjem levom uglu i pukla mi je soferka.
Kasko je pokrio stetu..

Nikada,ali nikada sa Hiluxom ili bilo kojim drugim pikapom ne vozite po kisi samo u zadnjoj vuci ako su vam gume starije od par meseci.Gume se trose jednako ,tako da prebacivanje ne pomaze i uvek kada ste sto posto sigurni u svoje vozacke vestine i upravljanje,Hilux ce vas iznenaditi.Ja ga obozavam,ali i postujem,pogotovo posle predjenih 60 000 km,a vozio sam ga svuda.U sumi se ne bojte,cak ni po dubokom snegu,jer vas on nece zaustaviti,ali na asfaltu se cuvajte !

Moja preporuka je da svako ko ga vozi van grada po asfaltu,da ubaci dva dzaka cementa u prikolicu ,ili barem dva betonska postolja za suncobrane ili nesto sl !

nenad

pre 7 godina

pozz...za sve koji hvale tojotu prvo nek provozaju amaroka iz licnog iskustva vozijo i jedno i drugo amarok je azdaja za tojotu...ko je vozio sigurno ce se sloziti samnom amarok je bog u ovoj klasi vozila

hiavata

pre 7 godina

Obzirom koliko je Hilux popular kod Islamske države, mora se hitno osigurati bezbednost džihadista. Zbog toga što je severni jele irelevantan za uslove Sirije, Iraka i Libije, treba uvesti test dvogrbe kamile.
(ID, 28. oktobar 2016 12:28)

Ili da se nazove test kengura, jer se i on moze naci u navedenim zemljama isto koliko o dvogrba kamila. I jos dobi gomilu pluseva. Zapita se covek ko cita komentare na ovoj sekciji.

dule

pre 7 godina

Pa bogami ovaj segment je sve zanimljiviji, iako imam malu građevinsku firmu još uvek nemam uslova za neki od ovih auta . Meni je onaj ford ranger dosta dobar i bio bi moj izbor .
Kao da su se u Tojoti opustili u odnosu na konkurenciju.
Na žalost osuđeni smo ,bar većina nas ,na polovnjaka starog 10 i više godina pogotovo mi tzv mali privrednici, niti bogat niti siromah.

B

pre 7 godina

Lično iskustvo koje jako podseća na ovaj manevar, nikom ne trebao...

Vozio sam starog kadeta karavana. Izleteo mi izuzetno krupan pas na regionalnom putu pri brzini 80-90, a u suprotnom pravcu traktor sa prikačenom tanjiračom. Kao namešten scenario, za ne poverovati. Refleksno sam ga izbegao na ovaj način, rekao bih zbog brzine nije bilo ovako dinamično ali je bilo strašno... Da traktor nije imao tanjiraču (koja viri bar metar sa strane) ne bi bila tolika frka. Da sam udario onolikog psa pri toj brzino ko zna šta bi se desilo.

Poučen tim iskustvom mogu reći da je ovo koristan test. Uzgred, jeste mi sumnjivo malo ovo sa Tojotom, ali moj komentar je ionako bio više zbog korisnosti testa, ne zbog rezultata.

misha

pre 7 godina

Nekako mi se cini da bi konkurente Toyota Highlux pojela na off road testovima a ovakva reakcija automobila mozda jeste malo preterana ali nikako zbog dimenzija vozila
(nBgd, 28. oktobar 2016 10:40) # Link komentara

Upravo tako! Toyota ima 5-6cm visi klirens, time i teziste i to se moralo manifestovati ovako neprijatnim nagonjanjem. Pri tome, niskoprofilne (18 cola) gume su delom krive, jer su vrlo neprogresivno reagovale i odjednom izgubile grip (verovatno je delom krivica i na ESP-u, koji je podesen da reaguje vrlo agresivno). Da su bile "balonke" od 16 cola, verovatno bi prianjanje ranije popustilo, vozilo odklizalo u stranu bez preteranog naginjanja i cak se mozda i okrenulo, ali prevrnulo ne bi...

Inace, u vezi relevantnosti testa....drugar iz Svedske koji vozi kamion svakodnevno na sever kaze da je za 7 godina rada i predjenih nekoliko stotina hiljada km video doticnog severnog jelena na putu JEDAN PUT na samoj cesti i to noc i tada je zivotinja dosta brzo pretrcavala put.

Nindza

pre 7 godina

Ovi cim im opadne popularnost i prodaja casopisa, odmah udri po najvecima. Ja im prvo ne verujem da sva vozila idu istom brzinom kad prilaze prepreci, drugo sto ne napisase, kojom brzinom Hilux bezbedno prolazi, nego odmah udri, nije bezbedna. A sve to jer sam jedan model testirao koji su i oni i imali su prituzbe, a ja bez problema. Ti problemi pocinju tek na nesto vecoj brzini, ali to nije slucaj samo sa tim vozilom vec sa vecinom proizvodjaca. Svaki auto ima limit dokle je "bezbedno" ovako ga akati.

Majstor Mile

pre 7 godina

Moj je utisak da tojota ide brže od ostalih modela , ali i da vozač namerno ide više ulevo i kasno seče udesno... Pogledajte trenutke kada vozila kreću udesno!

ID

pre 7 godina

Obzirom koliko je Hilux popular kod Islamske države, mora se hitno osigurati bezbednost džihadista. Zbog toga što je severni jele irelevantan za uslove Sirije, Iraka i Libije, treba uvesti test dvogrbe kamile.

nitex

pre 7 godina

Ovo je ocit udar Svedske na Japan. Ovakvo ocito podmetanje klipove pod tockove nece dobro proci. Ocekuje se zaostravanje odnosa i moguce proterivanje svedskog ambasadora iz Japana. Ovako nesto tesko ko moze da zamisli. Da je umesto Japana napisano Srbija to bi vec bila druga prica.

Miroslav

pre 7 godina

Hilux odavno nije sinonim za najbolji pick up, konkurenti su mu se opsano približili, a ovakvi failovi im nikako ne idu u prilog.
U Srbiji odavno nije najpordavaniji model već je to Mitsubishijev L200.

БН

pre 7 godina

Ово није проблем који се нас тиче.Код нас нема сјеверних јелена.Барем не сјеверних?

nBgd

pre 7 godina

Nekako mi se cini da bi konkurente Toyota Highlux pojela na off road testovima a ovakva reakcija automobila mozda jeste malo preterana ali nikako zbog dimenzija vozila

ID

pre 7 godina

Obzirom koliko je Hilux popular kod Islamske države, mora se hitno osigurati bezbednost džihadista. Zbog toga što je severni jele irelevantan za uslove Sirije, Iraka i Libije, treba uvesti test dvogrbe kamile.

БН

pre 7 godina

Ово није проблем који се нас тиче.Код нас нема сјеверних јелена.Барем не сјеверних?

Nestasni ljubitelj pustih ostrva i poljoprivrede

pre 7 godina

Imam Hiluxa 2012-to godiste ,presla 60 hiljada.Koristim je za gradiliste i prevoz materijala i suta.
Koliko je to izdrzljivo vozilo govori i to da bez najmanjeg problema vuce kubik peska u rikverc,na nagibu od 26 posto,istina ,kada je redukovan.Treba uzeti u obzir da m3 peska tezi oko 1400 kg,a da je fabricka nosivost 900 kg.
Hilux je odlican za vucu teskih materijala,kao lako dostavno vozilo i polu terenaci u svakoj od ovih kategorija briljira,osim u voznji po putu.kao i svaki pik ap sa zadnjom vucom,kada je prazan ,djavolski je nezgodan za voznju i meni se desilo da mi je proklizao pri brzini od 40 km/h i uspeo sam da ga izvrnem na bok.Interesantno,nisam imao ni ogrebotinu,limarija je bila ostecena i najvece ostecenje be bilo to sto sam ostetio deo kroza u gornjem levom uglu i pukla mi je soferka.
Kasko je pokrio stetu..

Nikada,ali nikada sa Hiluxom ili bilo kojim drugim pikapom ne vozite po kisi samo u zadnjoj vuci ako su vam gume starije od par meseci.Gume se trose jednako ,tako da prebacivanje ne pomaze i uvek kada ste sto posto sigurni u svoje vozacke vestine i upravljanje,Hilux ce vas iznenaditi.Ja ga obozavam,ali i postujem,pogotovo posle predjenih 60 000 km,a vozio sam ga svuda.U sumi se ne bojte,cak ni po dubokom snegu,jer vas on nece zaustaviti,ali na asfaltu se cuvajte !

Moja preporuka je da svako ko ga vozi van grada po asfaltu,da ubaci dva dzaka cementa u prikolicu ,ili barem dva betonska postolja za suncobrane ili nesto sl !

B

pre 7 godina

Lično iskustvo koje jako podseća na ovaj manevar, nikom ne trebao...

Vozio sam starog kadeta karavana. Izleteo mi izuzetno krupan pas na regionalnom putu pri brzini 80-90, a u suprotnom pravcu traktor sa prikačenom tanjiračom. Kao namešten scenario, za ne poverovati. Refleksno sam ga izbegao na ovaj način, rekao bih zbog brzine nije bilo ovako dinamično ali je bilo strašno... Da traktor nije imao tanjiraču (koja viri bar metar sa strane) ne bi bila tolika frka. Da sam udario onolikog psa pri toj brzino ko zna šta bi se desilo.

Poučen tim iskustvom mogu reći da je ovo koristan test. Uzgred, jeste mi sumnjivo malo ovo sa Tojotom, ali moj komentar je ionako bio više zbog korisnosti testa, ne zbog rezultata.

nBgd

pre 7 godina

Nekako mi se cini da bi konkurente Toyota Highlux pojela na off road testovima a ovakva reakcija automobila mozda jeste malo preterana ali nikako zbog dimenzija vozila

misha

pre 7 godina

Nekako mi se cini da bi konkurente Toyota Highlux pojela na off road testovima a ovakva reakcija automobila mozda jeste malo preterana ali nikako zbog dimenzija vozila
(nBgd, 28. oktobar 2016 10:40) # Link komentara

Upravo tako! Toyota ima 5-6cm visi klirens, time i teziste i to se moralo manifestovati ovako neprijatnim nagonjanjem. Pri tome, niskoprofilne (18 cola) gume su delom krive, jer su vrlo neprogresivno reagovale i odjednom izgubile grip (verovatno je delom krivica i na ESP-u, koji je podesen da reaguje vrlo agresivno). Da su bile "balonke" od 16 cola, verovatno bi prianjanje ranije popustilo, vozilo odklizalo u stranu bez preteranog naginjanja i cak se mozda i okrenulo, ali prevrnulo ne bi...

Inace, u vezi relevantnosti testa....drugar iz Svedske koji vozi kamion svakodnevno na sever kaze da je za 7 godina rada i predjenih nekoliko stotina hiljada km video doticnog severnog jelena na putu JEDAN PUT na samoj cesti i to noc i tada je zivotinja dosta brzo pretrcavala put.

John Waine

pre 7 godina

Vozim Hiluxa vec skoro 6 godina
160000km
Presao pola Evrope i dobar deo zemljanih i sneznih puteva.
Nikada nije stao.
Nikada nije proklizao.
Nikada se zaneo.
Ja prilicno brzo i ostro vozim.

Sada sam porucio novi model.
Stize 2017-te. Mart.
Probao sam Amaroka i Ford Rangera.
Iskreno. Igracke naspram novog Hiluxa.
A bogami i stari prilicno mrski konce.

Mitsubishi L200 nisam ni zeleo da probam.
Zastarela tehnologija. 5 brzina(aut) i ruzan do bola.
Nissan najskuplji od svih.
Ili je to Amarok,s obzirom da jedini je poreklo EU i nema carinu.

U svakom slucaju Toyota,pa vise prznih mesta,pa Nissan...pa po vasem izboru.

Majstor Mile

pre 7 godina

Moj je utisak da tojota ide brže od ostalih modela , ali i da vozač namerno ide više ulevo i kasno seče udesno... Pogledajte trenutke kada vozila kreću udesno!

dule

pre 7 godina

Pa bogami ovaj segment je sve zanimljiviji, iako imam malu građevinsku firmu još uvek nemam uslova za neki od ovih auta . Meni je onaj ford ranger dosta dobar i bio bi moj izbor .
Kao da su se u Tojoti opustili u odnosu na konkurenciju.
Na žalost osuđeni smo ,bar većina nas ,na polovnjaka starog 10 i više godina pogotovo mi tzv mali privrednici, niti bogat niti siromah.

Miroslav

pre 7 godina

Hilux odavno nije sinonim za najbolji pick up, konkurenti su mu se opsano približili, a ovakvi failovi im nikako ne idu u prilog.
U Srbiji odavno nije najpordavaniji model već je to Mitsubishijev L200.

nitex

pre 7 godina

Ovo je ocit udar Svedske na Japan. Ovakvo ocito podmetanje klipove pod tockove nece dobro proci. Ocekuje se zaostravanje odnosa i moguce proterivanje svedskog ambasadora iz Japana. Ovako nesto tesko ko moze da zamisli. Da je umesto Japana napisano Srbija to bi vec bila druga prica.

hiavata

pre 7 godina

Obzirom koliko je Hilux popular kod Islamske države, mora se hitno osigurati bezbednost džihadista. Zbog toga što je severni jele irelevantan za uslove Sirije, Iraka i Libije, treba uvesti test dvogrbe kamile.
(ID, 28. oktobar 2016 12:28)

Ili da se nazove test kengura, jer se i on moze naci u navedenim zemljama isto koliko o dvogrba kamila. I jos dobi gomilu pluseva. Zapita se covek ko cita komentare na ovoj sekciji.

Veliki brat

pre 7 godina

@(nenad, 28. oktobar 2016 18:35)

Možda u Evropi, ali objasni to onima u Južnoafričkoj Republici i Australiji, koji pljuju Amarok samo tako, a hvale Hillux na sva usta.

Tamo japanci i SAMO japanci, ništa drugo!




Ali, šta ti je srbin, on će svim gostima na nekoj od slava da objašnjava kako "jeste malo više uložio" u polovnog Pasata ili Golfa koga je nedavno kupio, ali "nemac je to", ima da ga služi 10 godina uz samo redovno održavanje i onda će da ga proda za mnogo veće pare nego da je kupio nekog italijana ili japanca.

Ja još nisam naleteo na nekoga u Srbiji da je sebi iskreno i pošteno priznao da se zeznuo što je uzeo nemca, jednostavno kao što ima kod talaca Stokholmski sindrom, tako ima kod vlasnika nemačkih automobila neki (da ga nazovemo Bavarski, ili Berlinski, ili Minhenski) sindrom.

Pa, evo pošto na ulicama najviše viđam Golfova IV, znaju li potencijalni budući kupci da se npr. na velikom servisu za 1.6 benzinac menjaju 4 španera koji koštaju preko 16.000 dinara (ako nisu najgoreg kvaliteta), i da je to preko 40% cene velikog servisa kod lokalnog majstora u njegovoj garaži????


Kad bi ljudi to znali, ne bi niko kupio tog Golfa, ili bi i dalje bio sindrom "jeste da mu je skup veliki servis, ali ja vozim manje od 10.000km godišnje, šta me briga kad ću jednom da uradim veliki servis i da ga prodam pre sledećeg?"

Nindza

pre 7 godina

Ovi cim im opadne popularnost i prodaja casopisa, odmah udri po najvecima. Ja im prvo ne verujem da sva vozila idu istom brzinom kad prilaze prepreci, drugo sto ne napisase, kojom brzinom Hilux bezbedno prolazi, nego odmah udri, nije bezbedna. A sve to jer sam jedan model testirao koji su i oni i imali su prituzbe, a ja bez problema. Ti problemi pocinju tek na nesto vecoj brzini, ali to nije slucaj samo sa tim vozilom vec sa vecinom proizvodjaca. Svaki auto ima limit dokle je "bezbedno" ovako ga akati.

Miroslav

pre 7 godina

@ John Waine

Kupio sam novog L200 i odgovorno tvrdim da je bolji od novog Hiluxa.

Pre kupovine sam napravio ozbiljnu analizu, vozim bas AT menjac koji je preuzet sa Pajera.

Za razliku od Hiluxa gde mi se nudio agregat od samo 150 ks kod Mitsubishija sam dobio 180.

Takodje, L200 ima mnogo bolje manevarske sposobnosti, osetno manji polukrug okretanja (meni veoma bitno zbog manevrisanja na malom prostou), takodje dosta manji koeficijent otpora vazduha (meni veoma bitan pokazatelj relane potrosnje goriva), osetno direktniji volan...
Takodje od Mitsubishija sam dobio fabricku petogodisnju garanciju za razliku od Toyotine koja je trogodisnja, a dodatne dve godine se ostvaruju preko osiguranja.

Posle ovog snimka, kao prvo mi je drago sto nisam pogresio u izboru, a kao drugo jasno mi je ko je ovde zastareo, proizvodjac koji je dozvolio da mu potpuno novi model ima identican problem kao prethodni koji se pojavio pre 12 godina.

Molder

pre 7 godina

@e
Prijatelju,pre nego sto komentarises nesto(narocito sto se nek"drznuo" da ukalja ugled tvojoj obozavanoj Tojoti),pogledaj prilog do kraja pa ces videti da su tom testu podvrgnuti gotovo svi pickupovi iz te klase,a svi su ga prosli manje ili vise dobro...Za razliku od Tojote(zamisli nije toliko dobra),svi su sigurni i treba pohvaliti svedjane zbog ovog testa jer ce nekom mozda spasiti zivot...

gagi

pre 7 godina

Meni samo nije jasno, zašto se na ovakvim vozilima, tj. radnim mašinama, montiraju pneumatici od 18 ili 19 col? Zbog lepog izgleda, šta?

Molder

pre 7 godina

Au,pa te ne valja test,pa te svedjani namerno voze brze i slicne gluposti...Za ljubitelje Tojote,pogledajte kako su isti prosli Amarok i Ranger da vidite sta su automobili...

@bata

pre 7 godina

Takozvani pikapovi su prvobitno predviđeni da budu radna vozila sa zadnjom krutom osovinom i uglavnom gibnjevima predviđenim za nosivost oko 1 tone. Kao takva i nisu predviđena za vratolomije koja treba da podnesu standardna putnička vozila. E sad na stranu što je vožnja pikapovima postao modni trend i koji tovarni prostor skoro nikad ne upotrebljavaju. Pogotovo niskoprofilne gume nikako ne idu uz teretno- trensko vozilo.

Vlada

pre 7 godina

A sta alo je pista dosta hrapavija od realnog asvalta po kojem se svakodnevno vozi?
Mogu oni da pricaju sta hoce a i vi svi ovde Toyota je Toyota, zakon za pouzdanost, kvalitet i istrajnost.

nenad

pre 7 godina

pozz...za sve koji hvale tojotu prvo nek provozaju amaroka iz licnog iskustva vozijo i jedno i drugo amarok je azdaja za tojotu...ko je vozio sigurno ce se sloziti samnom amarok je bog u ovoj klasi vozila

e

pre 7 godina

Jednog izrazitog terenca podvrgnuti testu koji se provode na salonskim automobilima je zaista smešno. Bilo bi to kao ruganje automobilima koji su pravljeni za vožnje po asfaltu a testirani na blatnjavim putevima punim usponima i padovima. Čini mi se da je cilj ove prezentacije bio kaljanja ugleda tojote.

ID

pre 7 godina

@ Hijavata

Znao sam da ces da se javis cim se pomenu Tojote. Ovo je, bre bilo za salu i zezanje, a ti odmah zaozbiljno. Jednogrbe ili dvogrbe, koga interesuje, salimo se, bre !!!!

car expert

pre 7 godina

Jasno se vidi da su gume prazne.
Zašto nisu gume naduvali propisno?
Mislim da ovaj podatak govori sve o namerama ovoga testa, i to i prvi i drugi put.
Samo gledajte pneumatike.....

nenad

pre 7 godina

pozz...za sve koji hvale tojotu prvo nek provozaju amaroka iz licnog iskustva vozijo i jedno i drugo amarok je azdaja za tojotu...ko je vozio sigurno ce se sloziti samnom amarok je bog u ovoj klasi vozila

nBgd

pre 7 godina

Nekako mi se cini da bi konkurente Toyota Highlux pojela na off road testovima a ovakva reakcija automobila mozda jeste malo preterana ali nikako zbog dimenzija vozila

nitex

pre 7 godina

Ovo je ocit udar Svedske na Japan. Ovakvo ocito podmetanje klipove pod tockove nece dobro proci. Ocekuje se zaostravanje odnosa i moguce proterivanje svedskog ambasadora iz Japana. Ovako nesto tesko ko moze da zamisli. Da je umesto Japana napisano Srbija to bi vec bila druga prica.

misha

pre 7 godina

Nekako mi se cini da bi konkurente Toyota Highlux pojela na off road testovima a ovakva reakcija automobila mozda jeste malo preterana ali nikako zbog dimenzija vozila
(nBgd, 28. oktobar 2016 10:40) # Link komentara

Upravo tako! Toyota ima 5-6cm visi klirens, time i teziste i to se moralo manifestovati ovako neprijatnim nagonjanjem. Pri tome, niskoprofilne (18 cola) gume su delom krive, jer su vrlo neprogresivno reagovale i odjednom izgubile grip (verovatno je delom krivica i na ESP-u, koji je podesen da reaguje vrlo agresivno). Da su bile "balonke" od 16 cola, verovatno bi prianjanje ranije popustilo, vozilo odklizalo u stranu bez preteranog naginjanja i cak se mozda i okrenulo, ali prevrnulo ne bi...

Inace, u vezi relevantnosti testa....drugar iz Svedske koji vozi kamion svakodnevno na sever kaze da je za 7 godina rada i predjenih nekoliko stotina hiljada km video doticnog severnog jelena na putu JEDAN PUT na samoj cesti i to noc i tada je zivotinja dosta brzo pretrcavala put.

Majstor Mile

pre 7 godina

Moj je utisak da tojota ide brže od ostalih modela , ali i da vozač namerno ide više ulevo i kasno seče udesno... Pogledajte trenutke kada vozila kreću udesno!

Miroslav

pre 7 godina

Hilux odavno nije sinonim za najbolji pick up, konkurenti su mu se opsano približili, a ovakvi failovi im nikako ne idu u prilog.
U Srbiji odavno nije najpordavaniji model već je to Mitsubishijev L200.

Nindza

pre 7 godina

Ovi cim im opadne popularnost i prodaja casopisa, odmah udri po najvecima. Ja im prvo ne verujem da sva vozila idu istom brzinom kad prilaze prepreci, drugo sto ne napisase, kojom brzinom Hilux bezbedno prolazi, nego odmah udri, nije bezbedna. A sve to jer sam jedan model testirao koji su i oni i imali su prituzbe, a ja bez problema. Ti problemi pocinju tek na nesto vecoj brzini, ali to nije slucaj samo sa tim vozilom vec sa vecinom proizvodjaca. Svaki auto ima limit dokle je "bezbedno" ovako ga akati.

John Waine

pre 7 godina

Vozim Hiluxa vec skoro 6 godina
160000km
Presao pola Evrope i dobar deo zemljanih i sneznih puteva.
Nikada nije stao.
Nikada nije proklizao.
Nikada se zaneo.
Ja prilicno brzo i ostro vozim.

Sada sam porucio novi model.
Stize 2017-te. Mart.
Probao sam Amaroka i Ford Rangera.
Iskreno. Igracke naspram novog Hiluxa.
A bogami i stari prilicno mrski konce.

Mitsubishi L200 nisam ni zeleo da probam.
Zastarela tehnologija. 5 brzina(aut) i ruzan do bola.
Nissan najskuplji od svih.
Ili je to Amarok,s obzirom da jedini je poreklo EU i nema carinu.

U svakom slucaju Toyota,pa vise prznih mesta,pa Nissan...pa po vasem izboru.

hiavata

pre 7 godina

Obzirom koliko je Hilux popular kod Islamske države, mora se hitno osigurati bezbednost džihadista. Zbog toga što je severni jele irelevantan za uslove Sirije, Iraka i Libije, treba uvesti test dvogrbe kamile.
(ID, 28. oktobar 2016 12:28)

Ili da se nazove test kengura, jer se i on moze naci u navedenim zemljama isto koliko o dvogrba kamila. I jos dobi gomilu pluseva. Zapita se covek ko cita komentare na ovoj sekciji.

БН

pre 7 godina

Ово није проблем који се нас тиче.Код нас нема сјеверних јелена.Барем не сјеверних?

car expert

pre 7 godina

Jasno se vidi da su gume prazne.
Zašto nisu gume naduvali propisno?
Mislim da ovaj podatak govori sve o namerama ovoga testa, i to i prvi i drugi put.
Samo gledajte pneumatike.....

e

pre 7 godina

Jednog izrazitog terenca podvrgnuti testu koji se provode na salonskim automobilima je zaista smešno. Bilo bi to kao ruganje automobilima koji su pravljeni za vožnje po asfaltu a testirani na blatnjavim putevima punim usponima i padovima. Čini mi se da je cilj ove prezentacije bio kaljanja ugleda tojote.

Veliki brat

pre 7 godina

@(nenad, 28. oktobar 2016 18:35)

Možda u Evropi, ali objasni to onima u Južnoafričkoj Republici i Australiji, koji pljuju Amarok samo tako, a hvale Hillux na sva usta.

Tamo japanci i SAMO japanci, ništa drugo!




Ali, šta ti je srbin, on će svim gostima na nekoj od slava da objašnjava kako "jeste malo više uložio" u polovnog Pasata ili Golfa koga je nedavno kupio, ali "nemac je to", ima da ga služi 10 godina uz samo redovno održavanje i onda će da ga proda za mnogo veće pare nego da je kupio nekog italijana ili japanca.

Ja još nisam naleteo na nekoga u Srbiji da je sebi iskreno i pošteno priznao da se zeznuo što je uzeo nemca, jednostavno kao što ima kod talaca Stokholmski sindrom, tako ima kod vlasnika nemačkih automobila neki (da ga nazovemo Bavarski, ili Berlinski, ili Minhenski) sindrom.

Pa, evo pošto na ulicama najviše viđam Golfova IV, znaju li potencijalni budući kupci da se npr. na velikom servisu za 1.6 benzinac menjaju 4 španera koji koštaju preko 16.000 dinara (ako nisu najgoreg kvaliteta), i da je to preko 40% cene velikog servisa kod lokalnog majstora u njegovoj garaži????


Kad bi ljudi to znali, ne bi niko kupio tog Golfa, ili bi i dalje bio sindrom "jeste da mu je skup veliki servis, ali ja vozim manje od 10.000km godišnje, šta me briga kad ću jednom da uradim veliki servis i da ga prodam pre sledećeg?"

Vlada

pre 7 godina

A sta alo je pista dosta hrapavija od realnog asvalta po kojem se svakodnevno vozi?
Mogu oni da pricaju sta hoce a i vi svi ovde Toyota je Toyota, zakon za pouzdanost, kvalitet i istrajnost.

ID

pre 7 godina

Obzirom koliko je Hilux popular kod Islamske države, mora se hitno osigurati bezbednost džihadista. Zbog toga što je severni jele irelevantan za uslove Sirije, Iraka i Libije, treba uvesti test dvogrbe kamile.

Molder

pre 7 godina

Au,pa te ne valja test,pa te svedjani namerno voze brze i slicne gluposti...Za ljubitelje Tojote,pogledajte kako su isti prosli Amarok i Ranger da vidite sta su automobili...

Miroslav

pre 7 godina

@ John Waine

Kupio sam novog L200 i odgovorno tvrdim da je bolji od novog Hiluxa.

Pre kupovine sam napravio ozbiljnu analizu, vozim bas AT menjac koji je preuzet sa Pajera.

Za razliku od Hiluxa gde mi se nudio agregat od samo 150 ks kod Mitsubishija sam dobio 180.

Takodje, L200 ima mnogo bolje manevarske sposobnosti, osetno manji polukrug okretanja (meni veoma bitno zbog manevrisanja na malom prostou), takodje dosta manji koeficijent otpora vazduha (meni veoma bitan pokazatelj relane potrosnje goriva), osetno direktniji volan...
Takodje od Mitsubishija sam dobio fabricku petogodisnju garanciju za razliku od Toyotine koja je trogodisnja, a dodatne dve godine se ostvaruju preko osiguranja.

Posle ovog snimka, kao prvo mi je drago sto nisam pogresio u izboru, a kao drugo jasno mi je ko je ovde zastareo, proizvodjac koji je dozvolio da mu potpuno novi model ima identican problem kao prethodni koji se pojavio pre 12 godina.

Molder

pre 7 godina

@e
Prijatelju,pre nego sto komentarises nesto(narocito sto se nek"drznuo" da ukalja ugled tvojoj obozavanoj Tojoti),pogledaj prilog do kraja pa ces videti da su tom testu podvrgnuti gotovo svi pickupovi iz te klase,a svi su ga prosli manje ili vise dobro...Za razliku od Tojote(zamisli nije toliko dobra),svi su sigurni i treba pohvaliti svedjane zbog ovog testa jer ce nekom mozda spasiti zivot...

Nestasni ljubitelj pustih ostrva i poljoprivrede

pre 7 godina

Imam Hiluxa 2012-to godiste ,presla 60 hiljada.Koristim je za gradiliste i prevoz materijala i suta.
Koliko je to izdrzljivo vozilo govori i to da bez najmanjeg problema vuce kubik peska u rikverc,na nagibu od 26 posto,istina ,kada je redukovan.Treba uzeti u obzir da m3 peska tezi oko 1400 kg,a da je fabricka nosivost 900 kg.
Hilux je odlican za vucu teskih materijala,kao lako dostavno vozilo i polu terenaci u svakoj od ovih kategorija briljira,osim u voznji po putu.kao i svaki pik ap sa zadnjom vucom,kada je prazan ,djavolski je nezgodan za voznju i meni se desilo da mi je proklizao pri brzini od 40 km/h i uspeo sam da ga izvrnem na bok.Interesantno,nisam imao ni ogrebotinu,limarija je bila ostecena i najvece ostecenje be bilo to sto sam ostetio deo kroza u gornjem levom uglu i pukla mi je soferka.
Kasko je pokrio stetu..

Nikada,ali nikada sa Hiluxom ili bilo kojim drugim pikapom ne vozite po kisi samo u zadnjoj vuci ako su vam gume starije od par meseci.Gume se trose jednako ,tako da prebacivanje ne pomaze i uvek kada ste sto posto sigurni u svoje vozacke vestine i upravljanje,Hilux ce vas iznenaditi.Ja ga obozavam,ali i postujem,pogotovo posle predjenih 60 000 km,a vozio sam ga svuda.U sumi se ne bojte,cak ni po dubokom snegu,jer vas on nece zaustaviti,ali na asfaltu se cuvajte !

Moja preporuka je da svako ko ga vozi van grada po asfaltu,da ubaci dva dzaka cementa u prikolicu ,ili barem dva betonska postolja za suncobrane ili nesto sl !

dule

pre 7 godina

Pa bogami ovaj segment je sve zanimljiviji, iako imam malu građevinsku firmu još uvek nemam uslova za neki od ovih auta . Meni je onaj ford ranger dosta dobar i bio bi moj izbor .
Kao da su se u Tojoti opustili u odnosu na konkurenciju.
Na žalost osuđeni smo ,bar većina nas ,na polovnjaka starog 10 i više godina pogotovo mi tzv mali privrednici, niti bogat niti siromah.

@bata

pre 7 godina

Takozvani pikapovi su prvobitno predviđeni da budu radna vozila sa zadnjom krutom osovinom i uglavnom gibnjevima predviđenim za nosivost oko 1 tone. Kao takva i nisu predviđena za vratolomije koja treba da podnesu standardna putnička vozila. E sad na stranu što je vožnja pikapovima postao modni trend i koji tovarni prostor skoro nikad ne upotrebljavaju. Pogotovo niskoprofilne gume nikako ne idu uz teretno- trensko vozilo.

gagi

pre 7 godina

Meni samo nije jasno, zašto se na ovakvim vozilima, tj. radnim mašinama, montiraju pneumatici od 18 ili 19 col? Zbog lepog izgleda, šta?

ID

pre 7 godina

@ Hijavata

Znao sam da ces da se javis cim se pomenu Tojote. Ovo je, bre bilo za salu i zezanje, a ti odmah zaozbiljno. Jednogrbe ili dvogrbe, koga interesuje, salimo se, bre !!!!

B

pre 7 godina

Lično iskustvo koje jako podseća na ovaj manevar, nikom ne trebao...

Vozio sam starog kadeta karavana. Izleteo mi izuzetno krupan pas na regionalnom putu pri brzini 80-90, a u suprotnom pravcu traktor sa prikačenom tanjiračom. Kao namešten scenario, za ne poverovati. Refleksno sam ga izbegao na ovaj način, rekao bih zbog brzine nije bilo ovako dinamično ali je bilo strašno... Da traktor nije imao tanjiraču (koja viri bar metar sa strane) ne bi bila tolika frka. Da sam udario onolikog psa pri toj brzino ko zna šta bi se desilo.

Poučen tim iskustvom mogu reći da je ovo koristan test. Uzgred, jeste mi sumnjivo malo ovo sa Tojotom, ali moj komentar je ionako bio više zbog korisnosti testa, ne zbog rezultata.