Sreda, 26.10.2016.

15:03

Đuričko: Imam pravo da kažem šta mislim, nisam starleta

Izvor: B92

Ðurièko: Imam pravo da kažem šta mislim, nisam starleta IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

216 Komentari

Sortiraj po:

Mika

pre 7 godina

Tri pogresne stvari radimo, ali to nije vekovima, nego samop dva veka, a to su> Rusofilstvo, Rusofilstvo i Rusofilstvo. Da toga nije, bolelo bi zapad uvo i za kosovkse albance, i za bosance islamske provinijencije. Jednostavno, ne trebaju im ruski sputnjici na raskrsnici puteva. Ko to ne vidi, taj je slepo zaljubljen u mit i vredja ga istina.
(Stubborn Truth, 28. oktobar 2016 12:23)

Raspad i jedne i druge drzave desio pod dejstvom i zagovaranjem clanica tih drzava od strane zapada,a zasto je Rusofilstvo nesto negativno i zasto to znaci da je zapad nesto pozitivno i treba tome da tezimo? isti ti Rusi nisu hteli da saviju kicmu pred globalnom ekonomijom zapada i oni su omrazeni,ali su sacuvali ono sto oni jesu,zapadna ideja je globalizacija i gubljenje kulture i tradicije svake drzave ponaosob,a mi ako se izgubimo tako,kako kaze prorocanstvo stacemo svi pod jedno drvo...

Stubborn Truth

pre 7 godina

"razlog raspada SFRJ je isti onaj kao i SSSR,ko poznaje istoriju zna o cemu je rec...a da li je u nama problem i da li mi radimo nesto pogresno to bas nisam siguran.... (Mika), ahh, vidi gledaj, pazi, SFRJ nije ni u kom slucaju bila SSSR, a njen raspad je zapoceo pre nego sto se SSSR, ali i Berlinski zid srusio. Raspad SFRJ je poceo Memorandumom SANU, mitinzima voistine, i ustavnim udarom iz marta 1989, a Berlinski zid, i gvozedena zavesa pali su krajem te godine, Sovjetski savez je srusen u vreme kada smo se mi vec ubijali i klali yardjalim kasikama u odbrani balvan bedema i nejaci. A da cinimo pogresno, pa cinimo, ali to je sa svakim zaljubljenim tako, blene u namigusu, sanja da joj se uvuce, na samu pomen njenogg imena pada u trans, i tako to. Tri pogresne stvari radimo, ali to nije vekovima, nego samop dva veka, a to su> Rusofilstvo, Rusofilstvo i Rusofilstvo. Da toga nije, bolelo bi zapad uvo i za kosovkse albance, i za bosance islamske provinijencije. Jednostavno, ne trebaju im ruski sputnjici na raskrsnici puteva. Ko to ne vidi, taj je slepo zaljubljen u mit i vredja ga istina.

Mika

pre 7 godina

zanimljivo mi je citati komentare vecine ovde... ako je rekao nesto protiv nase drzave odmah ga svi kritikuju da nije bio objektivan i da je film jednostrano ocrnio srbe... pa ako smo svi mi srbi, kako smo onda objektivni u ocenjivanju tog filma?

dalje, ako pogledamo istini u oci, od nas su pobegli slovenci... pobili smo se sa hrvatima... istrebljivali smo se sa muslimanima... sa siptarima isto... makedonci su pobegli, a crnogorci nas otkacili. ostatak planete nas je bombardovao... da li vam je palo na pamet da smo nesto ocigledno mi radili nesto pogresno cim su svi bili protiv nas? osvestite se...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (milan pilan mladji, 26. oktobar 2016 22:03)
o
Pa dobro prijatelju jel i Gadafi radio nesto pogresno,pa su velike civilizovane zemlje zapada razrusile jedan od najbolje stvorenih drzavnih sistema ikada...ne razumes neke stvari,ekonomija ne trpi sve to,politika proglasava sta je dobro,a sta ne,a vojska resava...tako je i sa nama bio slucaj,razlog raspada SFRJ je isti onaj kao i SSSR,ko poznaje istoriju zna o cemu je rec...a da li je u nama problem i da li mi radimo nesto pogresno to bas nisam siguran....

evrolicemeri

pre 7 godina

Imas ti pravo da uzmes 40 000 evra od Drzavne lutrije za samo 1 reklamu za Loto. A onda da sebe proglasavas za zrtvu i borca za demokratiju. Ti si sebicni nemoralni licemer koji misli samo na svoj interes. Nemoralni licemer nema pravo da deli lekcije o moralu.

Јабучило

pre 7 godina

@ Drugi su krivi
Одговорност на ратовима деведесетих не лежи на Србији, иако ни ми нисмо били мале маце.
Подсетићу те на 1812, када је дотад највећа коалиција, под Наполеоном, напала Русију.
Деведесетих се догодило слично. Главни удар у тада монополарном свету је претрпела Србија, традиционални руски савезник, али је удар био намењен одсецању православне Русије са Балкана и каснијем наставку продора ка руским земљама. Срећом, нису успели, а Русија се враћа у игру. А са Русијом и Србија.

Mirjana K

pre 7 godina

Mnogo vas je izvuklo I konteksta sta je "pisac hteo da kaze". Kaže da to što je čitao nesto i učio škole ipak znaci nesto i daje mu širu sliku kao građaninu da kaže svoje mišljenje. Nista drugo. Naravno da neko obrazovan malo bolje može da shvati šta se dešava u drugom sferama društva nego neko ko pije po splavovima i jedino interesovanje u životu mu je da ima silikone i dobro se proda (starleta). Nadam se da se niste uvredili jer NISTE čitali Hemingveja recimo nego da samo niste shvatili šta je rekao. A svi imaju pravo da kažu mišljenje (bar u slobodnom društvu) i on kaže samo da neće da ćuti. Nista drugo. Ajmo sad svi minus koji nisu prošli kroz lektire osnovne i srednje :)
(West Didsbury, 26. oktobar 2016 17:32


Znači, kolege koje ga nisu podržale su pijandrure sa splavova ili šta je poenta tvog komentara ? Braniš neodbranjivo, na isti način je pukao Panonski...Hoće li neko da me natera da ih ponovo poštujem? Nema šanse jer ne poštuju svoju državu, ćao zdravo !

LondonCalling

pre 7 godina

@Gavra

Potpisujem sve sto si napisao!!!
Razmisljao sam da li da PONOVO, po ko zna koji put, napisem komentar povodom desavanja 90ih ali si mi ti olaksao posao. Hvala ti!

P.S. Srbi, shvatite vec jednom da NIJE sve vasa greska. SVI su krivi i SVE strane su cinile zlocine. Prestanite da se izvinjavate. Mozete da se stidite gadosti koje su vasi idioti cinili u vase ime i to je u redu. Nije sramota stideti se svojih zlocinaca, to je cak i ispravno. Ali nemojte se izvinjavati druguma, onima koji se svojih zlocinaca ne stide i njihova nedela ne priznaju, vec ih cak zovu i herojima?!
Sto rece Gavra: Uspravite se i volite svoju zemlju!!!

popeye

pre 7 godina

У ствари, више јеси него што ниси. Глумио си негде из идеала, упркос новцу или некој другој користи? Не, то се не зове професионализам...

nbc

pre 7 godina

Kada pročitam kako je neko hrabar kada nešto ovako kaže u Srbiji. Pa ako igdje smije da pljune na zemlju u kojoj živi to je u Srbiji. A i izgleda da se isplati. Pitajte Kandićku, Biserko, Karanovićku, Latinku i slične.

nbc

pre 7 godina

Sjajan glumac kao i mnogi drugi koji su prodali dušu đavlu. Ovdje nije riječ o kvalitetu, nije riječ ni o toj ulozi, svako ima pravo da radi i zaradi kako on misli. Problem je u obrazloženjima. Još veći nikogović je Šerbedžija koji vrlo lako pljuje po svojima a tamo se ulizuje i postaje advokat Džolijeve koja je simbol jednog razvratnog društva. I sama je priznala o raznim skandalima, nosila je krv oko vrata od svog ljubavnika i slično, da li je ta osoba pogodna da bude ambasador UNICEF-a? Naravno da nije kao ni Balašević. I svi oni imaju jako veliku slobodu da rade kod nas šta ih je volja. I radi to i budi to što jesi ali molim te da nas poštede svojih glupih pravdanja. Na žalost, naši umjetnici su se pokazali kao potpuno neosviješteni. Kako smo imali početkom dvadesetog vijeka izuzetne umjetnike i nacionalno svjesne, tako ih sada imamo u potpunoj suprotnosti (šta reći za Karanovićku). I takvim umjetnicima i dajemo toliki prostor i poslove? Simbol toga je Karanovićka koja je svugdje pljunula po svom narodu a za uzvrat dobija najznačajniju ulogu u Srpskom glumištu. I dosta mi je više priče "znate li šta se desilo u Bosni?". Ja znam jer sam proveo 4 godine rata u svom kraju i znam koliko su Srbi stradali. A ne vjerujem da bilo ko od njih išta zna. Znaju samo CNN informacije za koje su se na žalost zalijepile mnoge protuve u Srbiji.

EU Citizen

pre 7 godina

Nije problem što glumci govore ono što misle, nego što zloupitrebljavaju svoju medijsku popularnost stečenu zbog prijatne fizionomije ili talenta za igrarije, uz koje vrlo retko idu inteligencija i znanje, da popuju i šire svoje obično maloumne plitičke stavove. Ljudi su time sasvim prirodno revoltirani, jer većina tih likova možda nisu starlete, ali, uključujući i ovog, nisu ni daleko od toga...

CATAPA

pre 7 godina

Nikada film nije "samo film". Slučajno, nisam gledao film Anđeline Džoli, ali grdno bih se iznenadio da nije propaganda jer već dugi niz godina američki film je isključivo propagandni, bar onaj visokobudžetna produkcija.
Za glumca koji drži do sebe, sramotno je da reklamira i deterdžent, kamoli ideologiju. No, živimo u svetu u kom je sramota umrla kao žrtva besomučne propagande i reklamokratije. Sramota je umrla odmah nakon istine jer nije mogla da izdrži.

Đuričku nije trebalo da čita Šekspira, nego scenario.

CATAPA

pre 7 godina

dalje, ako pogledamo istini u oci, od nas su pobegli slovenci...
(milan pilan mladji, 26. oktobar 2016 22:03)
Ako još malo detaljnije pogledamo, niko nije bežao od Srbije nego od Beograda, parazita i rasadnika arogantnog primitivizma koji je uzurpirao interese Srbije u svoje sopstvene i prdtavlja sebe kao Srbiju.
I Srbija danas bi najradije da pobegne od tog i takvog Beograda, jednako u svakom delu Srbije, Vranju, Pazaru, Kikindi, Nišu, Zrenjaninu... svuda. Niko me neće ubediti da su Slovenci (...) hteli da pobegnu od recimo Užica ili Sombora.

Lana d

pre 7 godina

Sta god vi ovde pisali- čovek je sjajan glumac! Ko mi ne veruje, nek proba da nadje karte za ,,Slucajnu smrt jednog anarhiste" u Jugoslovenskom dramskom pozoristu... Pa onda nek proba da priča....

lemi

pre 7 godina

Nakon svega deci osavljamo ojadjenu I razorenu zemlju, koju svi hoce da napuste I ljude indoktrinirane teorijom zavere. Ovakvi kakvi smo ni ne mozemo da opstanemo. Ni bioloski ni civilizacijski. Kaze se da je budala onaj koji svaki put radi isto nadajuci se drugacijem ishodu. Ja nasu naconalnu politiku samo tako dozivljavam. Kao veeeeeliku budalastinu.
(Drugi su krivi, 27. oktobar 2016 11:44)

Aman covece, kako ne shvatas da ni taj tvoj rezon ne valja jer je takodje ekstreman i iskljuciv. Bombardovanje je bila najveca greska koju je napravio Milosevic, ali to nikako ne umanjuje gresku NATO-a. Mnoge zemlje clanice nato-a, moguce i sam nato su priznali da je to bila greska. O cemu sad trabunjas ti? Da uocimo greske i da ih ne pravimo? Apsolutno se slazem, ali moze to i na drugaciji nacin, a ne ovako detinjasto "ti si kriv, ti si kriv, ti si kriv". Ako me je nesto zivot naucio to je da nije ni crn ni beo vec siv.

veteran

pre 7 godina

bersi: Postovani gospodine, ocito je da niste u toku.Srpska strana je priznala zlocine.Narod veoma dobro zna da su pojedinci cinili zlocine i slaze se da budu kaznjeni.Dakle mi cistimo svoje dvoriste.Pitam se kad ce poceti drugi da ciste svoja.Srpski narod je prtrpeo dva, slobodno mogu reci genocida u dvadesetom veku, zar smo trebali i treci. Ako nisi upucen i Hrvati i tadasnji muslimani su nas ubijali kao pripadnici Austrougarske vojske.O Jasenovcu i jamama valjda ne treba da pisem.Najcasnije srpske oficire smo isporucili da bi im se sudilo po komandnoj odgovornosti, kao da drugi nisu imali komandante.I Srpkinje su silovane, a mudzahedini se slikali sa odsecenim Srpskim glavama.Kazes svi pobegli od nas.Nasa je greska sto su nam preci stvarali tu drzavu.Tada smo mogli Srbiji pripojiti krajeve naseljene Srbima i kraj.Istina kralj je bio previse ambiciozan.

zlatousti

pre 7 godina

A da je glumio Hitlera,da li bi i njega posle branio?Ovo je glupost i Đuričko nije snimio film zato što ima neki politički stav u vezi sa Bosnom,već je dobio veliki honorar,a i ponadao se da će napraviti karijeru u inostranstvu.Bolje je da zaboravi na tu ulogu.Ne vidim da je na nekim zabranjenim listama,jer i dalje snima kao i pre.

glasnik

pre 7 godina

Svako od nas ima pravo na svoje misljenje i to je dobro kad mozes da kazes ono sto i drugi ne misle ali da nemas posledice vezano za svoje misljenje a ovde ipak malo preterujemo vezano za Djurickovu ulogu u filmu poznate holivudske glumice.On je svoj cilj ostvario tako sto je preko ovog filma dobio sansu da ode dalje i snima preko jer ipak to je njegov zanat.Da ga osudjujemo zato sto on igra u jednom filmu koji jeste pristrasno odradjen ali samo zato sto je Andjelina imala takve podatke o tome i za nju je to sasvim dovoljno da snimi film. Ali mi smo trebali sasvim drugaciji pristup tom filmu imati, napraviti premijeru pozvati i Breda i Andjelinu pustiti film koji i onako ne bi imao uspeha ali onda njih dvoje upoznati i sa sudbinom drugih naroda u tom ratu i mozda nekoga zainteresovati da snimi i film koliko toliko nepristrasan. Ali mi smo odmah sve to odbacili, glumce sa nase strane stavili na crnu listu i sta smo dobili. Uglavnom cemo cuti sto se tice rata pa dobro i oni su nasem narodu cinili zlocine a niko ne odgovara za to i dok oni ne osude svoje zlocine necemo ni mi nase i tako u nedogled. Katarza gospodo , jedini nacin da ucinimo sebe boljim, sagledavanje cinjenica a ne samo odbacivanje pa kako one lose bile.

brdo

pre 7 godina

globalno gledajuci nista on nije kriv..ne znam i dal mu je neko zamerio jel sto bi neko zamerio nekom glumcu koji glumi hitlera..glumci su kao i svi ostali poslovi na ovom svetu..placaju se vise ili manje..imao je priliku da uzme parw i uzeo je. a sad sta je njemu u glavi . to je pitanje mada i to je njegova stvar. zivi i pusti druge da zive..npr.moje misljenje da bi 99% srba odigralo sta god ta pare jer sno jadni po tom pitanju.

Djenka

pre 7 godina

Bože, koliko komentara! Zakačili ste se samo za Đurickovu ulogu u Anđelininom filmu i ni mrvicu dalje. Da li je film poprilično loš -jeste. Ali vi ne penite zbog lošeg filma nego zbog "srbomrzacke " poruke? A "Lepa sela lepo gore" ? Ili "Srpski film"
(Someone, 27. oktobar 2016 01:00)

Au brate, al si omasio poentu price!! Nisam hteo da se mesam, slazem se da svako ima pravo na svoje misljenje, na pravo da to misljenje javno iznese, i na pravo da zbog misljenja ne propati fizicki. Necemo se tuci zbog stavova. Ali uporediti "Srpski film" sa "Lepa sela lepo gore" je kulturoloski zlocin. A Djuricku porucujem samo jedno: Sloboda izrazavanja je neotudjiva. Ali javne licnosti moraju da budu spremne na posledice javnog nastupa. Naravno ne fizicke, ponavljam jos jednom da je primitivizam tuci ljude koji se vama ne slazu, bilo politicki bilo po seksualnoj orijentaciji. A i krivicno je kaznjivo, sto potpuno pozdravljam. Ali ako se opredelis za neko "delo" koje vredja (bez obzira na razlog) deo publike mozes slobodno da ocekujes da izgubis te ljude kao publiku zauvek. Ako vec ti nisi bio uvredjen filmom ne mozes zabraniti ljudima da ga dozive kao nesto lose. Ziveli i srecno.

Drugi su krivi

pre 7 godina

@Јабучило, Sve sto je rekao Milan Pilan je 100% tacno. Mozemo mi naravno da nadjemo opravdanje za sve sto nam se desava I da krivimo druge. Mislim to naveliko radimo evo vec 25 godina, a propadamo intenzivno, sve pametno I obrazovano je otislo iz zemlje ili planira da ode. Sve nas je manje a I oni koji zive su ispod granica ljudskog dostojanstva.

I tacno je da nas je bombardovalo pola sveta. Mozes proveriti 1999-e je okupljena najbrojnija vojna alijansa u istoriji planete zemlje. Niko, nikada nije navukao toliko protivnika u jednom trenutku. Jeste to bio NATO u prosirenom sasavu, ali bilo je NATO intervencija I pre I posle, ama ni jedna sa tako plebiscitarnom pordskom u celom svetu.

Nakon svega deci osavljamo ojadjenu I razorenu zemlju, koju svi hoce da napuste I ljude indoktrinirane teorijom zavere. Ovakvi kakvi smo ni ne mozemo da opstanemo. Ni bioloski ni civilizacijski. Kaze se da je budala onaj koji svaki put radi isto nadajuci se drugacijem ishodu. Ja nasu naconalnu politiku samo tako dozivljavam. Kao veeeeeliku budalastinu.

djuro

pre 7 godina

@(milan pilan mladji, 26. oktobar 2016 22:03)

tuku nas i napadaju vijekovima.. ne uđosmo u tuđu kuću nikome.. . kažeš drugi pobjegli od nas!? ne kažeš kako su cviljeli da se ujedinimo!? Kralj se odriče srpske države, zarad jugoslovenstva... pobjegli, da kad su dobili sve.. kad su postali veći, no što su ikad bili. svi, osim Crne Gore su prvi put dobili državu. istoriju i jezik izmišljaju!! većina naših poturčenih i pokatoličenih sad nam soli pamet! isto kao i ovi naši među nama što pozivaju da se urazumimo i legnemo na rudu..

viki55

pre 7 godina

Djuricko, ovi komentari , koji su upuceni tebi, nisu zbog toga sto ne pricas istinu, vec zbog toga sto si obrazovaniji, skolovaniji i HRABRIJI od ovih koji te ne vole i SMES da javno iskazes Istinu koja kukavice zdravo boli !

Јабучило

pre 7 godina

Заправо, баш се старлете понајвише утркују да кажу шта мисле. А наравно да свако има право да каже шта мисли.

Vukašin

pre 7 godina

Mišljenje jednog glumca, koji se inače školuju da budu lažovi ne treba nikoga da interesuje. Po čemu se ti razlikuješ od starlete? Sada kada je takva anti propaganda protiv naše zemlje, ti dolivaš ulje na vatru. Samo kada sam te video u čemu si se pojavio na premijeri tog smeća od filma nisam znao da li si Đuričko ili Dzoni Dep.

zex1

pre 7 godina

milan pilan mladji, pogledaj sve te zemlje i njihove gradjanr kako se ophode prema svojoj drzavi. Oni ne izdaju svoje, veliki su nacionalisti, interes otadzbine im je na prvom mestu, bar velikoj vecini... svima dto si nabrojao... a mi samo kukamo kako nase ne valja, kako smo zlocinci, ugnjetavali smo pola balkana, nadajuci se kako ce neko da se sazali i potapse nas, nebeski narod preposteni kome tudja sreca i pravda na prvom ,drugom i trecem mestu... takve osobe i drzave retko ko moze da trpi, a ne da voli... cenio sam Djuricka sve do ovog filma... Glogovac je odbio ulogu i svaka mu cast i njemu slicnima,sto se mene tice...

Јабучило

pre 7 godina

dalje, ako pogledamo istini u oci, od nas su pobegli slovenci... pobili smo se sa hrvatima... istrebljivali smo se sa muslimanima... sa siptarima isto... makedonci su pobegli, a crnogorci nas otkacili. ostatak planete nas je bombardovao... da li vam je palo na pamet da smo nesto ocigledno mi radili nesto pogresno cim su svi bili protiv nas? osvestite se...
(milan pilan mladji, 26. oktobar 2016 22:03)

Милане,
Словенци су побегли из Југославије јер су наслутили шта ће бити.
Хрвати Србима нису хтели да дају право које су тражили за себе, приде су те исте Србе још од 1941. до 1945. истребљивали.
За муслимане важи исто.
За Шиптаре такође, уз додатак да још од 1878. и Призренске лиге раде на затирању Срба и стварању Велике Албаније. Сада то осећају и Црна Гора и Македонија (Македонци су имали и омањи рат против њих).
Црна Гора и Македонија су нације признате државним декретом 1946. године. Природно је да теже државности и самосталности, нарочито Македонија, која није желела да учествује и долазећем рату са Хрватима и муслиманима.
Коначно, није нас бомбардовао ЦЕО свет, него доказано освајачко-империјалистички савез НАТО и то без мандата Уједињених нација, првенствено дугорочно рушећи руски утицај на Балкану.
Наша кобна грешка је што нисмо знали шта хоћемо, ни војно, ни политички и нисмо имали јаког савезника.

my way

pre 7 godina

Jedno je govoriti o ratu u Bosni i zlocinima, moze se po meni pricati i o zlocinima saveznika u Drugom svetskom ratu koliko god to u svetu bilo tabu, ali se istorija ne moze falsifikovati, ne mogu se uloge izokretati za 180. Pa Srbi su u Lisabonu prihvatili Kutiljerov plan po kojem su prihvatili sto niko na kugli zemaljskoj ne bi, a to je da nemaju daleko manje pravo, da ostanu u svojoj drzavi Jugoslaviji sa svojim sunarodnicima, vec da budu deo celovite BiH. No, ni to nije bilo dovoljno Aliji, tacnije njegovim gazdama, vec su poceli rat. I sta sad, ja treba da prihvatim okretanje istorije na glavu, gazim po istini, pravdi, zrtvama, lupam o velikosrpskom nacionalizmu, agresiji JNA na Jugoslaviju, srpskom okupiranju sopstvenih ognjista... i jos to da predstavljam kao nesto moralno uzviseno? Zao mi je, moral, inteligencina i znanje mi ne dozvoljavaju, gospodine Djuricko, a pravo je dvosmerna ulica, pa tako kao sto vi imate pravo da uzmete novac za snimanje cega god zelite, da pricate sta god zelite, tako i drugi imaju pravo na svoj sud i misljenje o tome.

Tijana

pre 7 godina

Ne treba glumce omalovazavati. Obrazovaniji su i upuceniji u nasu istoriju i politiku od pojedinih politicara.Naravno da treba da iznesu svoje misljenje, kao i svaki gradjanin nase zemlje.

Zoki

pre 7 godina

@Andjelina je super osoba i hrabra zena - Angelina je gov** i to polako izlazi na videlo, gov** imaju tendenciju da isplivaju na površinu. Sve to nema veze sa njenim pokušajem da se igra režisera sa tim njenim filmom o ratu u Bosni, nego sa puno važnijim stvarima koje izlaze na površinu. Obratite pažnju na njen razvod i stvari oko njega.
A što se tiče samog filma, potrošila je 13 miliona dolara da bi na domaćem (američkom) tržištu zaradila 300 hiljada. Širom sveta film je zaradio 1,1 milion dolara.

Doktor

pre 7 godina

Na žalost, shodno filmovima u kojima glume, današnji glumci su više starlete i politički asistenti, nego umetnici. Ja se nešto ne sećam ulogo doričnog u delima Šekspira i Dostojevskog.

Mile

pre 7 godina

Tacno je da su Hitlerovi zlocini mnogostruko veci od Milosevicevih a da smo mi oficijalno krivi za sve ratove na ovim prostorima unazad 30 godina. Razlog zasto je to tako je jer dilejuemo sa Rusima. Politika. Dok se ne uzmemo u pameti Zapad ce nas kriviti. Djuricko nije trebao da igra u takvom filmu ali Djuricko ima prava da kaze sta misli i dobro je da on to hoce. Ako svi zacutimo (kao sto i jesmo) onda ce nas srpske velmoze kroz formu patriotizma gaziti jos 100 godina. Kao sto nas sada gaze. Svi vi koji ste protiv Djuricka setite se da imate decu koja zbog naseg nacionalizma i cutnje zivi u bedi.

32K

pre 7 godina

Hmmm, po toj logici mogao sam i ja da snimim film gde se glorifikuje Hitler ili Ante Pavelić, mislim to je umetničko delo? Bez obzira da li sam pročitao Šekspira i Dostojevskog. On je u domaćim okvirima ostvaren glumac a dotični film mi je bilo klasično kupovanje mesta kod svestrane "umetnice" i UN ambasadorke. Kako je Glogovac odio slične angažmane? Jednostavno, dobri glumci glume sve a vrhunski biraju. Za mene je on bio vrhunski, posle tog filma opšte me ne zanima šta i gde glumi. To filozofiranje bez nacionalnog cilja i indetitet a nas je i dovelo tu gde jesmo. Onaj iz vrha policije špijunira za CIA onaj Go... ne glasa protiv prijema Kosova u svetski rukometni savez, ovaj glumi u anti-srpskim filmovima. Sami sebi smo dovoljni. Mislite o tome.

Don Kihot

pre 7 godina

Film nisam gledao, odavno me ne lože ekranizacije balkanske mržnje - domaće ili strane produkcije. Živeo sam je, neću da trošim vreme na tudje percepcije stvari kroz koje sam i sam prošao... Ali da mrzim Djurička što je igrao u tom filmu? To mi je još apsurdnije trošenje energije.

zalojin

pre 7 godina

A ko mu to brani da priva sta hoce? Jeste situacija crna, losa, zalosna. Ali makar u kafani mogu da pricam sta hocu, u drustvu i gde hocu. Ako mu fali hrabrosti, neka se ugleda na Kesica. Ne cenim ga ko glumca, manje vise zbog tog izuzetno loseg filma Andjeline, vise zbog nekako usiljene glume. Da budem iskren, ni ne secam se nekog filma gde on glumi, osim "vratice se rode", premda je i to serija.

Komša

pre 7 godina

Narod voli da stvara mitove,pa je tako opšte prihvaćena "istina" o vrhunskoj umetnosti iznad politike.
Mit.Ispratimo samo od srednjeg veka sve veće umetnike i naučnike - svi do jednog su radili pod pokroviteljstvom nekog vladara,visokog sveštenstva itd.
Većina njih je prihvatala glavni pravac mišljenja oličen u hrišćanskoj religiji (vladajućoj ideologiji tog vremena) i tek po neki je pokazao neke sitne disidentske ispade a upadljiva većina otvoren oportunizam.
Tek razvojem gradjanskog društva pojavljuju se ljudi sa integritetom u pravom smislu te reči.
Glumac,umetnik,pa i bilo ko drugi ima pravo na svoje mišljenje,ima pravo da se bavi politikom aktivno ili da podržava neku ideju.On to pravo mora da ima i njegove aktivnosti ne bi smele da ugrožavaju njegovu fizičku i materijalnu bezbednost ni pravnu sigurnost ali isto tako ne bi smeo da traži da ta njegova aktivnost bude izuzeta od kavne kritike ili političke reakcije druge strane.
Niko nije sveta krava.

tajo

pre 7 godina

Imaš pravo i priliku,i umesto da ih iskoristiš za pravdu i pomirenje ti ovako arogantno.Sram te bilo,potrudi se malo da razumiš običan narod.

brdo

pre 7 godina

prodao si se za manje nego starleta..smatram da svi imaju pravo da rade sta hoce.ali postoji i neka granica..novac je nazalost postao najvazniji

psycho-path

pre 7 godina

@milan pilan mladji
vidis, sinovce, ja to ne gledam tako...
po toj logici, ako svi skacu u bunar i mi moramo za njima...
onog momenta kad ukapiras da ne moras i da mozes(moras) da kazes NE, postajes slobodan covek...
u suprotnom si samo jedan zatvorenik malo doteranog konc. logora koji se zove Balkan...
ajde sad kuci na ucenje...

Mikele

pre 7 godina

Maznuo si lovu, šta te sada briga ko šta govori. Šta god ti rekao neće promeniti stav zapada o nama kao o Hutu ratnicima, koji su divlji, neobrazovani, ubice, silovatelji. Tako je i sa Angelinom Jolie, pokušala da otvori ozbiljnu remu na pristrasan i na zapadu popularan i opšteprihvaćen način Srbi kao negativnci i tako stekne popularnost kao režiser, ali joj zbog nedostatka umeća to nije pošlo za rukom i pored svih Bredovih para. Na svetu uvek mora da postoji negativac i to najčešće isfabrikovan i izmišljen, pa zamislite film bez negativca. U jednom istorijskom trenutku to smo bili mi, sada je to neko drugi (Gadafi, Asad itd...). A ti sine Nikola maznuo si lovu, odradio te strance trećerazrednom glumom, i sada nama guslaš o otvaranju očiju o ratu u Bosni, ma daj majstore mojne te fore, pravi šibicari maznu lovu i zapale, ne objašnjavaju kako su imali časne namere. Mada ako je bilo upućeno pojedinim starletama onda.....

obad

pre 7 godina

Nikola ti si u pravu.Što se tiče ovih drugih komentara oni potiču od onih koji kažu,,mora da bude po našemu i kad nismo u pravu,,verovatno od,,braće,,iz RS.Živim u Sremu dobro ih znam.

Marko

pre 7 godina

@milan pilan mladji
Jesmo i tokom Drugog svetskog rata takođe nešto pogrešno radili kada su nas svi otkačili ili bili protiv nas?

gari

pre 7 godina

(Washington, 26. oktobar 2016 16:20)

Kaži nam gde je rekao da je samo jedna strana kriva? Znaš dva jezika, verovatno si školovan, živiš preko kod "neprijatelja", pa valjda možeš da nam kažeš gde je to rekao.

shoah

pre 7 godina

dalje, ako pogledamo istini u oci, od nas su pobegli slovenci... pobili smo se sa hrvatima... istrebljivali smo se sa muslimanima... sa siptarima isto... makedonci su pobegli, a crnogorci nas otkacili. ostatak planete nas je bombardovao... da li vam je palo na pamet da smo nesto ocigledno mi radili nesto pogresno cim su svi bili protiv nas? osvestite se...
(milan pilan mladji, 26. oktobar 2016 22:03)

Da je srece da su svi ti "pobegli" tamo 1914., na Zemlji bi danas zivelo dva miliona Srba vise.

Simon

pre 7 godina

Kako je naivan ovaj Djurcko! Kao da nije citao ni Sekspira ni Dostojevskog. Nije on ni los covek ni los glumac. Naprotiv. Odlican je. Ali je naivan do bola. Sama crkva u kojoj kuka ili u kojoj se moli pojacava taj osecaj njegove stravicne naivnosti. Steta.

fenix

pre 7 godina

nikola nije bog zna kakav glimac, prosecan. ne verujem da bi ispeo da odglumi iole zahtevniju ulogu. opet ima nekog urbanog smeka i ima svoje mesto. sto se tice andje, moze se reci da se prodao za male "pare". prvo film jako los, a drugo njegova uloga krajnje nebitna. epilog, niti mu je donela neku afirmaciju da bi mogao napraviti neku karijeru vani, osim sto je vozio avion u world war z, a ovde je sebi pritvorio neka vrata. manojlovicu su nudjene velike pare i visokobudjetnom filmu pa je odbio ulogu.
dzaba sekspir i dostojevski kada mudrosti nema, seljak sa planine verovatno nije ni cuo za dostojevskog, ali je mnogo mudriji od njega, a sigurno ima mudrijih i starleta. xx

Двопрсти лењивац

pre 7 godina

Драги Ђуро, огради се од тог филма, сазови конференцију за новинаре и реци да ти је жао, изрази неслагање са пропагандним карактером филма, твој уметнички рад би у неку руку био сачуван, а имиџ поправљен пред домаћом публиком. Људи су овде злопамтила, штета би била велика за једну дивну каријеру, као што је твоја, да остане умрљана улогом далеко испод твог уметничког нивоа и сензибилитета.
Разменимо заставице, не мењајмо дресове. Другарски поздрав из белог света.

btw

pre 7 godina

@(milan pilan mladji, 26. oktobar 2016 22:03) mi smo prijatelju samo u sredini, ti drugi nisu nista bolji, to je cela poenta. te je i njegov stav da ucestvuje u projektima drugih koji nas ocrnjuju licemeran, a on misli da je moralniji od svih nas ostalih jer to radi, uopste nije pitanje nacionalizma...

Džo

pre 7 godina

Nekada su domaćini i pametni ljudi bili poslanici birani direktno od naroda. Danas narod glasa za sranku i lidera a od poltronstva ( nema veze koja je sranka) zavisi koji ćes biti na toj listi i da li ćes ući u parlament. Onda isti taj kaze mene je narod izglasao. A narod ga prvi put video i cuo kod overe mandata. Ne treba da se nerviras Nikola u ovoj zemlji su gdin Legija i Arkan heroji kakvi verovatno treba svi da budemo. U ovoj zemlji je zabranjeno ( ma ko bio na vlasti) imati stav i svoje misljenje.

Да те питам

pre 7 godina

@milan pilan mladji, морам да те питам неке ствари...
1. Ми зли Срби смо са свима заратили. Остали су брали љубичице? Хрватска је напала БиХ, зар не? А, тога се не сећаш? Добро, добро.
2. Са Србима нико неће, сви су откачили Србе. Добро. А ко је од бивших СФРЈ република ушао у било какву државну заједницу са било којом републиком из СФРЈ ере? Ни једна? А што ако су само Срби и Србија били проблем?
3. Ми напали Албанце? Када? 1998 су дневно у просеку убијали по 1 полицајца. Иди молим те у Немачку уби 7 полицајаца недељно у име самосталности, да видим шта ће ти се десити. Ништа лепо, зар не?
4. Нас је бомбардовао СВЕТ? Нисам обавештен да су нас напале Кина, Индија, Пакистан, Русија, Индонезија, Јапан, Судан, Јемен, Либија... Знаш, нису НАТО фашисти СВЕТ. Они су само оно најгоре у свету. Али нису цео свет, зар не?
5. Да смо ми криви - јесмо. Требали смо да оставимо 500.000 Срба у Хрватској да им се репризирају геноциди из два светска рата. Је л` тако? А у Босни смо требали да пређемо у ислам и променимо имена, је л` да? И на Косову смо требали да напустимо своја имања, цркве и манастире, јер су албански, а не наши, је л` тако?

Стиди се. Ако имаш чиме!

Gavra

pre 7 godina

@Bersi,zemljace u belome svetu,Milosevic,Karadjic,Mladic,Seselj,Biljana Plavsic,Koljevic,Sljivancanin I jos bezbroj drugih svi isporuceni Hagu of Srbije,Sa izuzetkom Seselja svi ili pomrli pre presude,osudjeni na visegodisnje robije ili su procesi jos u toku.Tadic I Vucic se izvinjavali I kome je trebalo I kome nije.Sa druge strane I pored gomile dokaza protiv Tudjmana,Izetbegovica,Tacija optuznice nikada nisu podignute.Pogledaj odnos oslobadjajucih presuda,u vecini slucajeva hrvati,muslimani I albanci,I pored dokaza protiv njih bivaju oslobodjeni.Agim Ceku I Ramus Haradinaj bili I premijeri.
U Hrvatskoj ubistvo 2000 I proterivanje 250 000 ljudi slave kao dan pobede,negiraju Jasenovac,Stepinca proglasavaju svecem,U Bosni negiraju Bratunac,u Sarajevu na prste mozes izbrojati srbe.Na KiM 250 000 srba I dalje ne moze da se vrati svojim kucama,spaljeno I unisteno preko 150 crkava I manastira,deca ubijana a ona koja su ziva u skolu idu transporterima,groblja unistena,na ostacima crkava deponije I javni toaleti,manastir Visoki Decani opasan bodljikavom zicom I cuvaju ga italijani,inace bi bio sravnjen sa zemljom,u Pristini nema srba.
Nikada rec izvinjenja srbima.
Po licu nam urinira kako ko stigne.Jedinu katarzu koju srbi trebaju da dozive je ona koja ce nam ispraviti kicmu,podici vrat,pojacati glas u grlu,udahnuti vazduh u pluca,ohrabriti srce,ojacati misice,probuditi razum,koja ce nas osvestiti da pocnemo svi od reda I zajedno da vodimo racuna o svojoj zemlji I narodu.

sercan

pre 7 godina

@milan pilan mladji
Pogresno je sto smo se ujedinili sa Hrvatima i Slovencima. Makedonija je bila svakako Srbija pre ujedinjenja, CG nikada od nas ne bi otisla da su okolnosti bile drugacije i da se nismo ujedinjavali sa Cro - Slo.
A to sto indirektno opravdavas protivzakonito bombardovanje tj. nasilje nad suverenom drzavom koja je mala, osiromašena i izmučena na sve načine dovoljno govori o tvom zdravom razumu.

Marko

pre 7 godina

Nije problem što je glumio u njenom filmu....daleko od toga.Nisam gledao film,niti želim jer nije objektivan.Ne moze se crniti samo jedna strana.Za gradjanski rat koji je bio u bivšoj Jugi su svi krivi,a nsjviše njeni predsednici..aludiram na poznatu trojicu.U tom ratu su svi bili krivi i svi su počinili zločine.I to svi treba da prihvate.
Čuo sam da je i Rade Šerbedžija glumio u tom filmu što me je još više iznenadilo.Jer Je gospodja nižerazredna glumica a daleko od režisera.Ona je samo iskoristila ono što je plasirano u medijima i opa...eto mi ideje za film...a pojma nema šta je izvor sukoba na Balkanu i kako je do svega uopšte tako lako došlo.Iole ozbiljan režiser bi se prvo ozbiljno pozabavio Balkanom,naučio o tim ljudima...pokušao da razume srž pa tek onda napravio film o ratu koji se dogodio na ovim prostorima.A ne kao Andjelina putem vesti CNN-eja ;) Zar ne?Nit je smatram za ozbiljnog režisera,niti za neku glumicu(sem u filmu Sakupljač kostiju) niti za neku lepoticu...a i luda je 100%

Nikodije IV

pre 7 godina

Dobro Djuricko, ne uzbudjuj se. Igrajuci u Andjelininom filmu samo si ponovio ono sto je Juda uradio pre vise od dve hiljade godina.

Gavra

pre 7 godina

@Bersi,zemljace u belome svetu,Milosevic,Karadjic,Mladic,Seselj,Biljana Plavsic,Koljevic,Sljivancanin I jos bezbroj drugih svi isporuceni Hagu of Srbije,Sa izuzetkom Seselja svi ili pomrli pre presude,osudjeni na visegodisnje robije ili su procesi jos u toku.Tadic I Vucic se izvinjavali I kome je trebalo I kome nije.Sa druge strane I pored gomile dokaza protiv Tudjmana,Izetbegovica,Tacija optuznice nikada nisu podignute.Pogledaj odnos oslobadjajucih presuda,u vecini slucajeva hrvati,muslimani I albanci,I pored dokaza protiv njih bivaju oslobodjeni.Agim Ceku I Ramus Haradinaj bili I premijeri.
U Hrvatskoj ubistvo 2000 I proterivanje 250 000 ljudi slave kao dan pobede,negiraju Jasenovac,Stepinca proglasavaju svecem,U Bosni negiraju Bratunac,u Sarajevu na prste mozes izbrojati srbe.Na KiM 250 000 srba I dalje ne moze da se vrati svojim kucama,spaljeno I unisteno preko 150 crkava I manastira,deca ubijana a ona koja su ziva u skolu idu transporterima,groblja unistena,na ostacima crkava deponije I javni toaleti,manastir Visoki Decani opasan bodljikavom zicom I cuvaju ga italijani,inace bi bio sravnjen sa zemljom,u Pristini nema srba.
Nikada rec izvinjenja srbima.
Po licu nam urinira kako ko stigne.Jedinu katarzu koju srbi trebaju da dozive je ona koja ce nam ispraviti kicmu,podici vrat,pojacati glas u grlu,udahnuti vazduh u pluca,ohrabriti srce,ojacati misice,probuditi razum,koja ce nas osvestiti da pocnemo svi od reda I zajedno da vodimo racuna o svojoj zemlji I narodu.

Someone

pre 7 godina

Bože, koliko komentara! Zakačili ste se samo za Đurickovu ulogu u Anđelininom filmu i ni mrvicu dalje. Da li je film poprilično loš -jeste. Ali vi ne penite zbog lošeg filma nego zbog "srbomrzacke " poruke? A "Lepa sela lepo gore" ? Ili "Srpski film"

QR

pre 7 godina

Kao da starlete ne čitaju Sekspira i Tolstojevskog?! Kakav je to glup komentar? Moraš ti brale još dosta da čitaš i da razmišljaš da bi prestao da praviš takve homofobne komentare...

don zajeb

pre 7 godina

@Sofija A ti bi mogla da pročitaš npr. Crnjanskog i Seobe, pa da vidiš kako smo prošli sa rusima... Toliko o tvom čitanju srpske literarure...

Prevodilac

pre 7 godina

(DaLanik, 26. oktobar 2016 21:53)

Da li vi to uporedjujete profesiju glumca i rezisera? Gluma je interpretativna umetnost, kao i prevodilastvo, pa da li to onda znaci da ja ne mogu da prevodim Hitlerov Mein kampf, jer ako to ucinim proglasice me za nacistu? Ne bih ga prevodila jer mi je to dosadno, ali bih svakako prevodila knjigu pisca ili teoreticara sa cijim se stavovima ne slazem ukoliko bi mi to bio prevodilacki izazov. Rezija je s druge strane stvaralastvo, kao pisanje, slikanje itd. Reziser u filmu iznosi svoje stavove, a glumac to ne cini, valjda vam je to jasno, pobogu.

Petar

pre 7 godina

treba da shvati da nije problem sto je glumio u nekom filmu, problem je sto je to politicki antisrpski film veoma niskog kvaliteta. Na taj nacin ti si se priklonio antisrpskoj propagandi.
I josh nesto: nije dovoljno procitati treba i shvatiti to sto si procitao, a neka moralne norme i prihvatiti. Batali price o slobodi govora jednostavno, krenuo si za parama, bez obzira kakvu stetu tvoje glumatanje ima po Srbiju. Ili kako narod kaze: gledao si svoje du**.

lale

pre 7 godina

Bersi,pročitaj malo.Mi ne negiramo zločine tkz.naših,mi smo sudili ratnim zločincima.Problem je što se negiraju Srpske žrtve,a ne sudi zloćincima.

kojot

pre 7 godina

@milan pilan mladji
1989te je srusen Berlinski zid,i Nemacka je postala najveca Evropska sila,pola veka ranije njeni saveznici su bili upravo Albanci,Hrvati i muslimani,a Srbi protivnici koji su uz to i "mali Rusi",eto zato je tako kako je,ako toliko ne valjamo zasto su svi hteli sa nama cetrdesetpete?

lemi

pre 7 godina

dalje, ako pogledamo istini u oci, od nas su pobegli slovenci... pobili smo se sa hrvatima... istrebljivali smo se sa muslimanima... sa siptarima isto... makedonci su pobegli, a crnogorci nas otkacili. ostatak planete nas je bombardovao... da li vam je palo na pamet da smo nesto ocigledno mi radili nesto pogresno cim su svi bili protiv nas? osvestite se...
(milan pilan mladji, 26. oktobar 2016 22:03)

Osvesti se ti. Pametni ljudi, ili da kazem konkretno Srbi u ovom slucaju, znaju istoriju i istorijske prilike. Verujem da takvi ne brane Milosevica, i da se stide Srebrenice. Ali si ti otisao predaleko. Pominjes Slovence, pa oni nikada nisu ni hteli u Jugoslaviju, gledali su pogodan trenutak da i iz nje izadju, nema to veze sa nama, ni mi nismo zeleli YU. Hrvati takodje nisu zeleli YU. Da li cuo za MasPok? Verujem da nisi. Crnogorcima smo svi davali od plate skoro dve decenije posto se dogodio jedan strasan zemljotres tamo. Da nije bilo Mila oni se nebi ni otcepili. Promasio si skroz. Ali najveci samar je ovo za bombardovanje, tera na plakanje zaista. Sta drugo da kazem sem da te drma stokholmski sindrom.

Sergio

pre 7 godina

Stvarno mi je muka od poređenja Srba sa Nemcima, Japancima i sličnima i od pozivanja na njihovu katarzu. Zaključak bi trebao da bude da su "naši" zločini isti, a da smo manje moralni i manje sposobni da prihvatimo da su naši sunarodnici činili zločine. Nemci i Japanci su bili okupirani. Denacifikacija i pacifikacija su vršene nasilno sa idejom da se celo društvo, "resetuje". Ne kažem da se pojedinci nisu osvestili, ali ceo plan saveznika je da se naredna generacija vaspitava na drugačiji način, dok je postojeću nije moguće promeniti. Saveznici su bili dobvoljno inteligentni da shvate da stalni pritisci, retorzija kroz loše uslove života može biti "okidač" ili "seme" budućeg zla.
Primera radi, Vili Brandt je prvi nemački kancelar koji se pokonio, odnosno kleknuo pred žrtvama holokausta. To se, podsećanja radi, desilo početkom sedamdesetih godina prošlog veka, gotovo trideset godina nakon rata.
Ne negiram ničije zločine, ponajmanje "naše", ali to ne znači da treba u svemu da preterujemo.

Bane

pre 7 godina

Starleta je, po definiciji, mlada filmska ili pozorisna glumica. Znaci zvezda u usponu. A ti si svezda u padu cim si morao da nam spomenes da si pametniji od starleta. Jesi li siguran u to? Kao u fazonu one su peglu a ti si ipak procitao dve knjige? Hajde iskreno, zasto bi tim devojka trebalo zabraniti da daju svoje misljenje? Bez obzira sta mislim o starletama u Srbiji, to sto si izjavio zvuci sovinisticki druze. Ima mnogo mladih pametnih glimica, tvojih kolega koje spadaju pod starlete, koje si ovim totalno spustio i uvredio.

Трећи а уз то и лош

pre 7 godina

...da li vam je palo na pamet da smo nesto ocigledno mi radili nesto pogresno cim su svi bili protiv nas? osvestite se...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (milan pilan mladji, 26. oktobar 2016 22:03)

А да ли си некад чуо за ону: 2 лоша убише Милоша?

A.

pre 7 godina

Ne bih da budem ničiji 'drveni advokat', ali sam Đuričkovu izjavu (u naslovu) shvatila drugačije od nekih komentatora. Mi na starlete gledamo kao na osobe koje su više obdarene fizički nego umno. I zato mislimo da ne misle baš preterano, pa je bolje da i ne kažu to što misle.

Što se tiče filma, on je bio samo glumac (ni producent, ni scenarista) u tom ostvarenju. Da li neko misli da među nama nema onih koji su činili zločine u ratu 90-ih? I zbog takvih pojedinaca smo svi 'obeleženi'. Da li neko misli da srpskog zločinca (ako postoji) treba da glumi hrvatski ili albanski glumac ili ko god, samo ne Srbin?

Bad Spenser

pre 7 godina

Moracu da pogledam taj film i tek onda dam svoj sud o njemu, ovako je bezveze da pricam. Djuricko je dobar glumac, kakav je kao covek ne znam. A sto se mene tice rat u Bosni je zavrsen pre vise od 20 godina.Tacka. Predugo sam ziveo pod sankcijama i Slobom da bih se sada vracao u to vreme a pride nisam ni ratovao i nisam iz Bosne. Znaci tema me bas i ne pogadja previse.

kobac

pre 7 godina

Đuričko glumio u antisrpskom filmu, uzgred lošem filmu i sad zbog toga treba da dobije u najmanju ruku poziv za stalnog člana SANU. Pitaj Glogovca nek ti objasni neke stvari koje ti nisu jasne, valjda je i on čitao neke knjige.

Mandrak

pre 7 godina

Koliko vidim Ti i dalje misliš da si u pravu što si prihvatio da učestvuješ u stvaranju jednog lošeg i na našu sreću u svakom pogledu propalog filma o srpskim zločinima. Ne navijam više za tebe, ali Ti želim svu sreću i uspeh u životu.

rahan

pre 7 godina

zanimljivo mi je citati komentare vecine ovde... ako je rekao nesto protiv nase drzave odmah ga svi kritikuju da nije bio objektivan i da je film jednostrano ocrnio srbe... pa ako smo svi mi srbi, kako smo onda objektivni u ocenjivanju tog filma? dalje, ako pogledamo istini u oci, od nas su pobegli slovenci... pobili smo se sa hrvatima... istrebljivali smo se sa muslimanima... sa siptarima isto... makedonci su pobegli, a crnogorci nas otkacili. ostatak planete nas je bombardovao... da li vam je palo na pamet da smo nesto ocigledno mi radili nesto pogresno cim su svi bili protiv nas? osvestite se...
(milan pilan mladji, 26. oktobar 2016 22:03)

e samo sam cekao komentar o "bezanju od nas", koliko ja vidim svi su tu, Slovenci i Hrvati i vise nego za vreme SFRJ, o Crnogorcima necu ni da pocinjem, politika, sport, glumci, muzicari... da je srece da su stvarno otisli, nego zasto nisu pobegli od nas 1918.?

ApsolutnoSvoj

pre 7 godina

dalje, ako pogledamo istini u oci, od nas su pobegli slovenci... pobili smo se sa hrvatima... istrebljivali smo se sa muslimanima... sa siptarima isto... makedonci su pobegli, a crnogorci nas otkacili. ostatak planete nas je bombardovao... da li vam je palo na pamet da smo nesto ocigledno mi radili nesto pogresno cim su svi bili protiv nas? osvestite se...
(milan pilan mladji, 26. oktobar 2016 22:03).... prvo da kazem da podrzavam Djuricka i neka je snimio taj film, ako njemu ne smeta, meni jos manje! A tebi prijatelju na ovaj komentar mogu samo da dodam da se sve ovo sto si ti napisao desilo i daleke 1941! Svi su nas bombardovali a i sve komsije su nas napustile i jos se izivljavale nad nama! I tada smo radili nesto lose po tvojim i Hitlerovim standardima!

andreas kisser

pre 7 godina

Djuricko ima pravo na svoje misljenje ali izgleda niko nema prava misliti drugacije od njega jer sledi etiketa.Kao drugo odakle mu pravo da tako vredja starlete , u osnovi i one su samo zene drugacijih shvatanja i nezasluzuju da ih Djuricko javno ponizava.
(kolin, 26. oktobar 2016 16:03)

alo genije, nisi mnogo pametan: jedini koji je etiketiran ovde je upravo djuricko; da je izdajnik, jer ima drugacije misljenje od vecine. imajuci u vidu da je to na zalost nasa, srpska vecina, o kvalitetu cijeg politickog suda najbolje svedoci stanje u ovoj napacenoj drzavi tokom poslednjih 25 godina, djuricko moze da bude zadovoljan sto su njegovi stavovi potpuno drugaciji od 90 posto komentara na ovu vest! apsolutno nema vece potvrde od toga koliko su njegove reci realne i tvrdnje istinite od toga da ga srbi danas nazovu izdajnikom. a sto se tice starleta, za cije se misljenje i zdravlje svi vi dvolicni cinici odmah uplasiste, iako vam je u svim drugim komentarima najveca uvreda upravo uporediti nekog sa satrletom, meni je prosto neverovatno da niste u stanju da shvatite kontekst u koji je stavio sebe i starlete. ali dobro, da ste iole pametni da to shvatite, srbija danas ne bi bila tu gde jeste, pa za ovakvim djurickovim izjavama ne bi ni bilo potrebe. dakle, sto bi rekli englezi 'what goes around, comes around'! na zalost, kada je slucaj srbije u pitanju.

Gg

pre 7 godina

Konacno jedan glumac da ne kuka za pare. Svaka cast...radi...zaradjuj...to je tvoje pravo...a ovi sto zive ko lordovi a kukaju narodu koji nema hleba da jede neka se stide

Sofija

pre 7 godina

С обзиром да је Ђуричко прихватио улогу у антисрпском филму " У земљи крви и меда " , очигледно је да књижевна дела српских писаца није прочитао, чак ни лектиру у основној школи.

milan pilan mladji

pre 7 godina

zanimljivo mi je citati komentare vecine ovde... ako je rekao nesto protiv nase drzave odmah ga svi kritikuju da nije bio objektivan i da je film jednostrano ocrnio srbe... pa ako smo svi mi srbi, kako smo onda objektivni u ocenjivanju tog filma?

dalje, ako pogledamo istini u oci, od nas su pobegli slovenci... pobili smo se sa hrvatima... istrebljivali smo se sa muslimanima... sa siptarima isto... makedonci su pobegli, a crnogorci nas otkacili. ostatak planete nas je bombardovao... da li vam je palo na pamet da smo nesto ocigledno mi radili nesto pogresno cim su svi bili protiv nas? osvestite se...

Lazar

pre 7 godina

Đurička i tako kvalitetnih glumaca, na sreću imamo stvarno dosta. Svaka čast. Ipak, nemamo mnogo karaktera i kvalitetnih ljudi. Novac i politika su prejak magnet. Jedan je NEBOJŠA GLOGOVAC.

Pravda

pre 7 godina

Није суштина прочитати неко дело, суштина је разумети га, што Ђуричко очигледно не може.

Kosta

pre 7 godina

I njemu nije dovoljan pokazatelj to što niko od njegovih kolega nije stao na njegovu stranu po pitanju tog po meni skaradnog filma, kad je reč o srpskom narodu.

Mikiveliki

pre 7 godina

Читаву ствар, око глуме на филму АЏ, по мом скромном мишљењу требало би посматрати из следећег угла. Ако се размишља професионално, односно ,ускључиво са глумачке стране, он није урадио ништа што би требало осудити. Проблем настаје због онога што нема везе са филмом, као уметношћу, већ са ствраношћу. Наравно, он има довољно година и памети да сам пресуди, и да сноси све последице које из тога произилазе. Уметност не би требало мешати са политиком, али притом треба знати да такво резоновање највећи број људи не разуме и не оправдава. Он је ипак погрешио, сигуран сам да је тога и сам свестан.

Tata spalio Đenku

pre 7 godina

...mislite da bi serbedzija pristao da glumi hrvatskog negativca u filmu gde su samo hrvati prikazani kao krvoloci...ne bih bas rekao. sto bi radio to kad moze lepo da glumi srbe
(Shone, 26. oktobar 2016 15:30)

Mislimo da bi trebao da ideš u školu, da barem pravopis naučiš. A što se Šerbedžije tiče, on je Srbin.

Andjelina je super osoba i hrabra zena

pre 7 godina

Evo i iz ove gomile komentara imam utisak da bi vecina pobegla sa bioskopskih sedista da se pojavi lokomotiva na ekranu. Strasno koliko ovaj narod mrzi obrazovane, normalne ljude. Funkcionalno nepismeno 80% stanovnistva a svi strucnjaci za svetsku politiku sa platom od 200e. Bravo Nikola, treba biti hrabar pored ovakvih ljudi pa pricati istinu i ziveti svoj zivot. Ziveo!

Miki

pre 7 godina

@Ana
"...to je kao kada biste zamerali nekom advokatu sto brani serijskog ubicu."
Strasno je sto ovaj post ima toliko "pluseva". Da je samo misljenje jedne osobe, bilo bi mi lakse...
Ana, da li ti mozes da shvatis, da je pravo na odbranu i fer sudjenje, osnova svakog civilizovanog drustva?
Porediti pravo na odbranu, sa necijim pravom da izabere ovu ili onu ulogu je pokazatelj koliko ljudi ove generalno nemaju saznanja o opstim pravima i slobodama...
Ako toliko zelite da branite odluku Djuricka, najblize poredjenje je sa odbranom onog civila koji je radio u gasnim komorama - to je za mene bio posao, da ga nisam ja obavljao, radio bi ga neko drugi... U tom smislu i Djuricko bi bio u pravu... Cas posla bi se pojavila neka nova Mirjana Karanovic...

2+2=5

pre 7 godina

svako ima pravo da kaze sta misli samo sto inteligentni ljudi znaju kada da cute.
a svako moze za par stotina dinara da se uclani u gradsku biblioteku i da procita klasike.
Vi g.Djuricko ste glumac ali ja vise verujem Hickokovom misljenju o glumcima.

Delije Čikago

pre 7 godina

Sine moj i Ja sam čitao ceo život, i šta sad?! Nisi batice trebao da se pojaviš u tom filmu, ma koliko gluma bila slobodnog izbora bez predrasuda, jednostavno nisi smeo, razumem Ja lova, Anđa i to, ali...

zoran975

pre 7 godina

Naravno da svaki slobodan gradjanin ove zemlje moze da iznese svoj stav o politici. neki su cak glumci poceli da se bave politikom, samo ne znam da li su tu bili iz ubedjena ili su i tu glumili

Ps

pre 7 godina

Ma svi imaju sva prava, bla,bla,bla... moderno doba, bla truć, 21 vek, trt prd...
Iza nas ostaju naše odluke i naša dela. Ona pokazuju ko smo bili za života.
Misli šta želiš, voli koga želiš, imaj ideologije po tvom karakteru, ali
kad se ovaj večni znak pitanja koji nazivamo životom završi, o tebi će govoriti
tvoji postupci a ne tvoje izjave.
Dakle uzeo si lovu za taj nakaradni film i to je tvoje delo. Drugi o tom delu sude, ne ti.
Ti sad možeš da napišeš roman o tome zašto si pristao da snimiš takav film, ali on je snimljen i tu je kraj svake filozofije.
Ja nisam neki patriota i to, ali ne mrzim svoju kulturu, zemlju, svoj narod.
Pa ako ne želim, ili čak ne mogu da mu pomognem, jedno sigurno mogu, a to je bar da mu ne odmažem na bilo koji način.

ljubisa

pre 7 godina

Nije svacije kroz selo pjevati .
Inace , kad vec tracamo covjeka , da i ja ponesto pridodam ..
Daleko je on od Pavla Vujisica .
A za prihvatanje uloge u Andjinom filmu ,neka ga je sramota.
Jer ako se stidi , i ima neke sanse , a ako ne , nema od njega nista .

Goran

pre 7 godina

Ajnstajn je jednom rekao da "vecina ljudi misli da intelekt cini coveka velikim. Oni nisu u pravu, to je karakter". Upravo je to ono sto Djuricko nije imao kada je pristao da glumi u takvom filmu. Nije stos u Sekspiru i Dostojevskom. Treba pre svega imati karakter.

DaLanik

pre 7 godina

Ne slazem se sa misljenjem da je glumac samo glumac i da je sve jedno koga glumi, kao sto je napisalo par komentatora. Ako idemo takvom logikom, i reziser je samo reziser, pa su neki rezirali "Blejd Ranera", a neki filmove Hitlerove nacisticke propagande. Pa sta, oni su samo umetnici? Jel'? Nije bas tako. Glumac JESTE ono sto glumi. Nije bitno kakav je njegov LIK u filmu (inace niko ne bi glumio zlikovce ili naciste npr.) ale kakvu PORUKU film nosi. A Andjelinin film nosi srbofobicnu poruku u kojoj satanizuje samo jednu stranu u gradjanskom ratu. Drugo, nisi ti druze bas TOLIKO dobar glumac. Ti si "Momo Kapor" glumaca, onako lako stivo, smesan zanimljiv, naravno da imas talenta ali da si bas neki Dastin Hofman ili Dzek Nikolson, daleko od toga. E, sad sto s citao Sejkspira, to je mozda u Srbiji gde je 70% nepismenog naroda velika stvar, ali ima i drugih nacitanh ljudi. Ti si ga citao verovatno jer si morao pri studijama, ne zato sto si ga razumeo ili zeleo da citas. I na kraju, naravno da glumac kao i svako moze i treba da ima misljenje o necemu pa i o politici. Ali ne treba da bude aktivan u politickom zivotu jer onda to postaje degutantno. Pogledajte sve te glumce koji se mesaju u predsednicku trku u Americi... Da mi se zgadi bre Klint Istvud, postaje predmet raskusuravanja glupih politicara.... Znaci INTEGRITET. A ti to nemas, cim si se prodao da glumis u takvom (umetnicki gledano) djubretu koje je Andjelina snimila.

bersi

pre 7 godina

Davno sam otišao iz Srbije, između ostalog i zbog ovakvih komentara koji pokazuju prevalentno mišljenje ljudi. Niko jednostavno nije spreman da sagleda i prizna zločine "naše" strane , nego kao preosetljiva nezrela deca burno reaguju kada se na to ukaže. Film sam gledao i žešće je sranje što se tiče kinematografske strane , ali to što vam je izneo na videlo prljav veš ne znači da treba da svi sada burno reagujete kako je jednostran, bla bla bla i sve to što se ponavlja već godinama. Hajde da vidim da neko ustane i kaže da jeste, srpska strana je pravila užase ovakve i jeste mi smo svoje zločince ganjali, našli i osudili. Tek kada se to desi, jedna nacionalna katarza kao što su je Nemci i Japanci prošli , tek onda možemo da napravimo pravi progres. Pustite vi druge , Hrvate i Bosance, gledajte kako svoje dvorište da počistite. Btw, svaka javna ličnost bi trebala da ima moralnu obavezu da iznese svoje mišljenje u vezi ovakvih stvari. Dosta mi idu na nerve ti koji se klone iznošenja svojih stavova pod izgovorom "ja sam sportista/glumac/starleta" etc.

urke

pre 7 godina

Djuro a bio si mi tako drag :) pa jedino si ti faul napravio, faul prema svom narodu, nešto slično kao kada se omiljen sportista umesa u politiku, uspešan i ostvaren i onda tako naivno baci bisere svinjama. Ti si zabavljač i ne precenjuj se, niti sebe niti profesiju, bio bi faca da si ispao covek sad si niko i ništa ni ovde a u svetu te ni ne znaju. Tuzno

Laki

pre 7 godina

Naravno da svi imaju pravo na misljenje i na svoje politicke stavove, zar bi neko dobijao prostora u medijima a daje kritike koje daje,toliko o cenzuri medija u ovom trenutku i uopste u Srbiji.

zena-zmaj

pre 7 godina

pa nije to lijepa izjava, gos'n Djuricko. imaju i starlete pravo na slobodu izrazavanja, imaju pravo i da kazu sta zele, imaju cak i pravo da misle, samo ovo zadnje - nece.

pobro

pre 7 godina

@Ana
"On ne mora i ne treba da vodi racuna o politickoj ili moralnoj poruci filma, on je samo glumac."

Provuci ovo sto si napisala kroz kategoricki imperativ.
Ali dobro, ajde da kazemo da moze da se gleda i iz tvog ugla. U tom slučaju onda, on nema pravo da deli moralne pridike drustvu i politicarima, jer sto bi politicari vodili racuna o politickoj i moralnoj poruci njihovog ponašanja i delovanja? Oni su samo politicari.

Jao Bože

pre 7 godina

Nikola je između ostalih uloga glumio u filmu Milovana Vitezovića „Lajanje na zvezde“ i u filmu Anđeline Džoli „Lajanje na Srbe“.

zigot

pre 7 godina

teska srca (u vezi Andje) mislim da je u pravu... ja bar ne mogu da budem hipokrit jer zivim i radim u USA... on je profesionalni glumac i ne treba da se stidi svoje odluke zarad neciji laznih principa (90% ljudi bi da pali) ... moze jedino da ga bude malo blam sto je izabrao UZASNO los americki film

Hedona

pre 7 godina

Meni je žao što naši glumci imaju honrar visok za ovakve filmove koje UN finansira i da smo mi Srbi uvek za sve krivi. Srbija je na pravom putu razvoja i napretka i razvoja. Srbiji su potrebni ljudi koji će nas ojačati.

Powerslave

pre 7 godina

Kaže da svako ima pravo da kaže šta misli (sa čim se slažem), ali pre toga kako on nije starleta pa da ga učutkuju. Znači starlete nemaju pravo da kažu šta misle, njihovo mišljenje nije bitno?
On je čitao Šekspira, starlete nisu, pa je on automatski pametniji? Ne mora da znači, čitanje i razumevanje su dve različite stvari. Možda je neko starleta jer je inteligentno procenio da će tako lakše proći u životu, a možda i zato što nema nijedan drugi kvalitet.

Ono što me nervira kod liberala je upravo to licemerje, stav da svi imaju pravo da kažu šta žele.... OSIM AKO... se taj stav ne poklapa sa njihovim stavom.
U tom slučaju ste zatucani, nazadni, konzervativni, seljačine, fašisti itd. Svako ko ne misli kao oni dobije gomilu etiketa protiv kojih se oni, tobož, bore.

Zare

pre 7 godina

Djuricko, mnogo si bolji glumac nego politicar. Nemoj da te zloupotrebe neki, a onda sutnu. Nisi upucen u mnoga drustvena zbivanja i gledaj glumu.

Gile

pre 7 godina

Rodjo, mnogo si mi gotivan kao glumac i uopste intelektualac. To je nesporno. Jos uvek tesko prihvatamo cinjenicu da nas je zapad izjednacio sa fasistima pri tome okrecuci glavu kada se radi o srpskim zrtvama. To nikako da prihvatimo. Npr. Hrvati ne pominju Jasenovac, znaju za Ovcaru, Bosnjaci znaju za Srebrenicu, ne znaju za Bratunac i sl. i vekovno ugnjetavanje pravoslavlja, Albanci znaju za Racak al ne znaju za Staro Gradsko, milosrdni Ameri? Pa to je tek licemerstvo. Eto to malo boli...

THIS IS SPARTA

pre 7 godina

E care, nista ti nisi razumeo. Vidis da je sada misljenje starleta bitnije od bilo cijeg, tvog, mog, Nikolinog... Starlete su zastupljene u medijima vise nego politicari. Toliko o jednakosti.

Boki

pre 7 godina

Naravno da imas pravo na svoje misljenje. Niko tebi nije zabranio da glumis u Andjinom filmo. Samo sada nemoj da se ljtis sto vecina u Srbiji drugacije misli od tebe i nije spremna da te gleda kao sto te gledala pre tvoje slobodne odluke.
Moje misljenje je da vise u Srbiji niko ne treba da te angazuje, idi kod Andje neka ti ona trazi posla.

nerazumestito

pre 7 godina

Nikola, ništa ti ne razumeš. Džaba ti toliko čitanje kada nasedaš na stvari koje ti poturaju. Čist primer ti je uloga u tom filmu. Nije nam dovoljno što nas crne i na filmu na zapadu, još i ti prihvataš tu njihovu teoriju da smo negativni u svakom kontekstu. Dajte se jednom otrgnite od toga i radite na tome da se za promenu jednom predstavimo pozitivni. Tako ćeš najbolje pokazati ko si zapravo.

Videtipogresno

pre 7 godina

Čitajući ove komentare i Đuričkovu izjavu moram reći bar nešto. Glumac ne treba da bude političar, jer onda više nije glumac. Kao drugo treba da razume svoju zemlju i da pazi šta vani uzima kao uloge. Jer mi smo ma zapadu postali tema koja se prikazuje i na filmu i na serijama u negativnom kontekstu. To je jasno svakome ko je pratio to počev od 2000 godine, pa na ovamo. Gde god nešto loše treba pikazati nas ubace tu. I šta to govori da je i tu politika prisutna. Ne kažem da nemaš Đuričko pravo na svoje mišljenje, ali isto tako treba da vodiš računa da li tim svojim ulogama ugrožavaš nas još više u svetu. Džaba ti čitanje toliko ako nisi ništa naučio iz toga Nikola.

veteran

pre 7 godina

Pa gospodine Djuricko, ne ulazeci u tvoje glumacke kvalitete, koji su nesumnjivi, pitam te znas li sta se stvarno desavalo u BiH. Obicno glumci malo istrazuju pre prihvatanja uloge, a ti nisi.A zlocine nije cinila samo jedna, nego sve zaracene strane. Ni to sad za tebe nije bitno jer ti si iskoristen od Andjelije.Njoj je trebao legitimitet za ulaz u srpske bioskope.Ne mislis valjda da nije u Bosni i Hrvatskoj mogla naci glumca za " tvoju" ulogu.E pa niste u tome uspeli.

Marko

pre 7 godina

Kaže ovako: "Što se tiče finansija, ne smem da se žalim, ja radim." Pa radim i ja gospodine glumac i to kao univerzitetski profesor već 27 godina. Ipak, ne mogu da kažem tako olako kao vi da se ne žalim. Nešto nas razdvaja izgleda, a čini mi se da je to ta strana valuta!

Dali bocek

pre 7 godina

Naravno da ima pravo na misljenje. Ali i nije bas neka preporuka da je covek bistar, to sto je citao Sekspira ili Dostojevskog. Vise zivotne logike donosi Alan Ford.

Prle & Tihi

pre 7 godina

Botovi se raspisali u odbranu svog prava da budu starlete. Nema problema ljudi, ne uzbuđujte se. Znamo svi da je to vaš nivo i niko od vas ništa drugo ne očekuje. Niko vam ne može oduzeti pravo da budete nepismeni.

West Didsbury

pre 7 godina

Mnogo vas je izvuklo I konteksta sta je "pisac hteo da kaze". Kaže da to što je čitao nesto i učio škole ipak znaci nesto i daje mu širu sliku kao građaninu da kaže svoje mišljenje. Nista drugo. Naravno da neko obrazovan malo bolje može da shvati šta se dešava u drugom sferama društva nego neko ko pije po splavovima i jedino interesovanje u životu mu je da ima silikone i dobro se proda (starleta). Nadam se da se niste uvredili jer NISTE čitali Hemingveja recimo nego da samo niste shvatili šta je rekao. A svi imaju pravo da kažu mišljenje (bar u slobodnom društvu) i on kaže samo da neće da ćuti. Nista drugo. Ajmo sad svi minus koji nisu prošli kroz lektire osnovne i srednje :)

mmmmmm

pre 7 godina

1. glumac si vrhunski
2. ako zelis da budes glumacka legenda onda moras da ramisljas sta glumis i poruku koju saljes.
To je to. Ostali su vec sve rekli pa ne bih ponavljao, ali svakako da si u debelom minisu.

Ana

pre 7 godina

(pobro, 26. oktobar 2016 15:55)

Vi, kao i velika vecina ovde prisutnih komentatora, ocigledno ne shvatate profesiju glumca. Glumac ne mora i ne treba da vodi racuna da li igra pripadnika svoje nacije koja je u doticnom filmu prikazana negativno. On nije taj koji treba da promislja o tome. O tome treba da promisljaju kriticari koji daju ocenu samog filma, odnosno koji ocenjuju njegovu vrednost i kredibilitet. Jedna uloga nekom glumcu moze biti zanimljiva i glumac moze zeleti da je prihvati bez obzira na to da li je ta uloga tacno odslikava pripadnika ove ili one nacije, ili ove ili one licnosti (kad je rec o stvarno postojecim licnostima). Takodje, sasvim je legitimno da jedan glumac igra u filmu za koji proceni da ce biti od koriti u njegovoj daljoj karijeri. On ne mora i ne treba da vodi racuna o politickoj ili moralnoj poruci filma, on je samo glumac. Licnost koju glumac glumi se ne moze i ne sme identifikovati sa privatnom liscnoscu glumca. Pitam se da li biste jednako zamerili i kamermanu ili kostimografu da su kojim slucajem bili Srbi (mozda i jesu?).

Mozda nema direktne slicnosti, ali to je kao kada biste zamerali nekom advokatu sto brani serijskog ubicu.

Nisam pandur

pre 7 godina

@Juhu

A ko ti kaže da su političari najbolji u politici? I objasni mi kako se postaje isti, kod nas?

Ideš na sastanke, i što se glasnije dereš, što glasnije tapšeš, što si bahatiji i bezobzirniji, to su veće šanse da ćeš sutra biti npr.presednik opštine. I ti kažeš da to tako treba? A ja sad, pošto nisam "političar", ne smem da dam svoje mišljenje o stanju te opštine, iako sam u svakom pogledu bolji čovek / pošteniji / pametniji / načitaniji / obrazovaniji / sa više radnog iskustva i boljim poslovnim rezultatima... Zato što nisam hteo da idem na sastanke i tapšem gorima od sebe, zato ne smem da kažem ništa loše o predsedniku opštine?!

samo kažem

pre 7 godina

Koliko vidim po komentarima uvredio je mnogo starleta svojim intervjuom.
U svakom slučaju čovek je koji misli svojom glavom bez nacionalističke ostrašćenosti što je sve redji slučaj u nas i to izgleda mnoge boli, jer kako kad je samo nacija važna a ne čovek a ne individua.

x

pre 7 godina

I starleta je slobodni građanin. Upao si sam sebi u usta. I kakav je to komentar čitao sam Šekspira i blah blah a starleta nije pa nema kao pravo da iznese svoje mišljenje. Razočara me, Vojkane!

ID

pre 7 godina

Da li znaš Đuričko kolike honorare su odbili Dragan Nikolić i Miki Manojlović za film Mirotvorac?
Voleo bi da kaže za koliko je igrao u onom propagandnom filmu.
Istina on je to radio iz ubeđenja.
Od tada mi se gadi.

Mane

pre 7 godina

Najbolji su naši botovi, koji će svaki put da nam objasne kako se politikom bave samo "stručnjaci za politiku".
Dragi moji naprdni, recimo da ste u pravu. U tom slučaju možete odmah da razmontirate stranku i da se svi kolektivno vratite na njive gde vam je i mesto. Pustite pismene ljude da se bave državom, umesto vaših segamega piljara i švercera.

Maksa

pre 7 godina

Podržavam ga jer u svetu je političar dokazani stručnjak u nekom polju a kod nas prvo radno mesto! Možda se ne slažem sa njegovim mišljenjem i svako ima pravo na svoje, ali nama upravljaju ljudi takvih profila da ga i nemaju već funkciju ovce koja diže ruke po direktivi... Mi nemamo zdrave debate na medijima koje kada čovek sluša izgradi svoje mišljenje o nekim stvarima na osnovu tih suprotstavljanih ličnosti, pa bar po neki komentar o politici ne vidim kao lošu stvar...

Budi bre dosledan

pre 7 godina

To sto si citao Sekspira i Dostojevskog ne znaci da si strucnjak za politiku kao ni da si izvukao najbolje iz njihovih dela.
Uzeo lovu za ulogu i sad se vadi.

Washington

pre 7 godina

Druze imas ti pravo da kazes sto pozelis a ja imam pravo da to osudjujem i komentarisem kako ja zelim. Kao i drugi ljudi sto imaju pravo da komentarisu tvoj stav.

Zivim u vremenu u kom je Srebrenica veci zlocin od Jasenovca a Milosevic ispade gori od Hitlera. Manite me vise tog forsiranja da je samo jedna strana kriva za sve.

Jim Beam

pre 7 godina

Ne znam koliko vas je gledalo taj Anđelinin film, ja jesam. Osim utiska da je film čista glupost, drugi utisak je da film uopšte nije toliko obojen kao što ga mediji predstavljaju. To što su određeni političari okolnih zemalja (pa i kod nas) pokušali da naprave priču kako im odgovara pa se ljudi iz regiona primili je nešto drugo. Ako se odlučite da pogledate film, nakon filma ćete biti sigurni da ste bacili vreme, ali i gledali filmove gde smo mi ili neko drugi 10x više satanizovani. Suviše se digla prašina ni oko čega.

xyz

pre 7 godina

Baš me razočarao...čitao sam Šekspira i Dostojevskog...ja sam dobar glumac...pametan sam...blah!!!
Traži za sebe ono što nije spreman da da drugima. Šta je starleta? Niže biće od njega. Uzašno ponašanje za nekog ko glumi pamet.

Ana

pre 7 godina

Volim ove likove koji su se tako uzbunili i uzbudili sto je Andjelina Dzoli u svom filmu prikazala Srbe kao zveri a pri tom im ne smeta sto se u americkim filmovima bezbroj nekih drugih nacija prikazuju takodje kao zveri, stavise, sa zadovoljstvom gledaju te neopisivo glupave filmove. Imai svest da neko diskriminise tvoju naciju a nemati svest da su diskriminisane druge nacije je znak gluposti.

kolin

pre 7 godina

Djuricko ima pravo na svoje misljenje ali izgleda niko prava misliti drugacije od njega jer sledi etiketa.Kao drugo odakle mu pravo da tako vredja starlete , u osnovi i one su samo zene drugacijih shvatanja i nezasluzuju da ih Djuricko javno ponizava.

rango

pre 7 godina

Zivim u vremenu u kom je Srebrenica veci zlocin od Jasenovca a Milosevic ispade gori od Hitlera. Manite me vise tog forsiranja da je samo jedna strana kriva za sve.
(Washington, 26. oktobar 2016 16:20)

Nitko i nikada to nije rekao...osim da je Srebrenica sramota Srbije i novije historije.

Koala na šljivi

pre 7 godina

Proverite koji društveni status je Rimsko Carstvo dodeljivalo glumcima? Gledajući 2 milenijuma kasnije i ponašanje današnjih razumem njihov stav.

Zoki

pre 7 godina

O tvojoj inteligenciji govori sve to da samo tvoja istina je prava a to sto te kolege nisu podrzale je rezultat toga koliko si u pravu..Verujem i da medju starletama ima obrazovanijih od tebe..

toza

pre 7 godina

Iskoristi to svoje pravo pa se malo zauzmi za pobijene,ranjene,mučene Srbe.Izgleda da se naše žrtve tretiraju kao zečevi ili veprovi pa čak i ovi imaju neka prava samo Srbi ne.Nije problem tvoja gluma u tom filmu,već što nema nijedna uloga ili tvoja rečenica koja bi pokazala imalo razumevanja.

Saša

pre 7 godina

Svako ima pravo da misli šta hoće, ali isto svako ima obevezu znati i biti svestan o onom o čemu govori, biti objektivan, iskren, dobronameran, pošten, itd. I ima obvezu da poštuje svoj narod i svoju državu.To se nemože naučiti to je deo karaktera i duha, nažalost vi se gosp. Djuričko ne možete pohvaliti sa istim.

Era

pre 7 godina

Djuricko,
nastavi da citas i mani se komentara o ratu u Bosni, o kom nemas pojma.
Za pomenuti film su svi dali ocenu da je obican pamflet bez umetnickih vrednosti. Zamisli se za sto su neke tvoje kolege odbili da igraju u njemu.

Shone

pre 7 godina

Nije sporno da je gomila zlocina pocinjena sa srpske strane. Ono sto je problema kod Djuricka je ucestovanje u filmu koje ne samo da je jednostrano predstavio srbe kao jedine zlocince i vec i na vrlo perfidan nacin mnogostruko preuvelicalo uzasnu statistiku rata koja je pripisana samo srpskoj strani. nepojmljivo mi je da je on za saku dolara i par ruckova sa andjom i bredom pristao na ovo. i onda se posle kao pravda da je to da bi se ljudima otvorile oci. ma da , vaazi. pri tom da se razumemo on je i pre toga ucestvovao u jednom francuskom ostavrenju gde su srbi takodje prikazani kao zveri. mislite da bi serbedzija pristao da glumi hrvatskog negativca u filmu gde su samo hrvati prikazani kao krvoloci...ne bih bas rekao. sto bi radio to kad moze lepo da glumi srbe

RX

pre 7 godina

Ne, care ti si glumac, a ne politikolog. Nemas obrazovanje da bi imao misljenje o politici koje ces da iznosis u medijskom prostoru. Izmedju 4 zida slobodno, u krugu prijatelja, kafani... ali pred kamerama glumi smotane likove, a ne izigravaj analiticara.

karma

pre 7 godina

Pristalica sam da su ljudska prava osnova svega, apsolutna su i svakako pripadaju svima ali pravo na slobodu izrazavanja je najveca zabluda drustva. Ajmo sad svi da iznosimo misljenje o necemu u sta se apsolutno ne razumemo, ajmo da se mesamo u politiku, trenerski posao... Ne ide to tako.

matriks

pre 7 godina

Djuricko pripada krugu liberala,oni dozovljavaju razgovor samo ako ide u njihovom pravcu.Ako je suprotno njihovom misljenju odmah lepe etikete.Danas u Srbiji svako moze da kaze sta god misli.

Alex

pre 7 godina

Iznenađen sam koliko zatucanog naroda komentariše da čovek u demokratskoj državi nema pravo da iznosi svoje političko mišljenje. To je osnovno ljudsko pravo da ima političko mišljenje i da ga javno iznese (bez posledica po sebe ili bližnje). To što je pomenuo šta je čitao, samo govori da je svaki glumac daleko obrazovaniji i ima kvalitetnije mišljenje od većine vas, ali nažalost i od većine političara. Daleko smo mi od demokratije; ona se ne uteruje silom, već se osvaja.

Perica

pre 7 godina

Nikad mi nije bilo jasno zasto uspesni ljudi ili oni koji imaju sanse da budu uspesni idu linijom manjeg otpora i pljuju u svoj bunar, tako i doticni gospodin imao je sve sanse da se doskolovavao da ucio jezike da se borio mogao je da bude i u Holivudu ne on je odlucio da za male pare pljuje sve odakle je poteko , meni licno cudno ?

milan

pre 7 godina

@ I ima obvezu da poštuje svoj narod i svoju državu.

Ne druze, ima obavezu da pokaze prstom i kaze - ovo je trulo. Ovo smrdi. Ovo ne valja. Kako ce inace biti bolje? Jel' treba svi da vicemo kao premijer da je odlicno? Da nam je drzava majka a ne, zapravo, losa maceha? Nemam ja nikakvu obavezu prema nekome ko prema meni nema obavezu, prijatelju. Pusti ti te sitne nacinalisticke fazonu. Onog momenta kada policija nije dosla po pozivu gradjana ova drzava je prestala za mene da postoji.

pobro

pre 7 godina

Svaki covek ima pravo glasa. Ali takodje, ponekad se desava i da covek izgubi kredibilitet pa njegove reci postanu blede i nistavne ma koliko pametne bile.
Tacno je da su pripadnici srpskog naroda pravili zlocine, ali ja ne prihvatam kolektivnu krivicu, ja ne prihvatam da se meni pripisuje klanje u Srebrenici. Klali su zlocinci koji su nazalost Srbi.
Ti si momce prodao svoj kredibilitet jednostranom kolektivizacijom krivice.
I nisi ti dobio ulogu u tom smecu od filma zato sto si dobar glumac. Ti si dobio ulogu, zato sto je Srbin, svojim ucescem u tom projektu trebao da da legitimitet tom sadrzaju.
Blede su ti reci Nikola. Blede kao da ih je izgovorio Nebojsa iz Beograda ili Bata Gasic. Tako negde.

Era

pre 7 godina

Djuricko,
nastavi da citas i mani se komentara o ratu u Bosni, o kom nemas pojma.
Za pomenuti film su svi dali ocenu da je obican pamflet bez umetnickih vrednosti. Zamisli se za sto su neke tvoje kolege odbili da igraju u njemu.

Washington

pre 7 godina

Druze imas ti pravo da kazes sto pozelis a ja imam pravo da to osudjujem i komentarisem kako ja zelim. Kao i drugi ljudi sto imaju pravo da komentarisu tvoj stav.

Zivim u vremenu u kom je Srebrenica veci zlocin od Jasenovca a Milosevic ispade gori od Hitlera. Manite me vise tog forsiranja da je samo jedna strana kriva za sve.

Shone

pre 7 godina

Nije sporno da je gomila zlocina pocinjena sa srpske strane. Ono sto je problema kod Djuricka je ucestovanje u filmu koje ne samo da je jednostrano predstavio srbe kao jedine zlocince i vec i na vrlo perfidan nacin mnogostruko preuvelicalo uzasnu statistiku rata koja je pripisana samo srpskoj strani. nepojmljivo mi je da je on za saku dolara i par ruckova sa andjom i bredom pristao na ovo. i onda se posle kao pravda da je to da bi se ljudima otvorile oci. ma da , vaazi. pri tom da se razumemo on je i pre toga ucestvovao u jednom francuskom ostavrenju gde su srbi takodje prikazani kao zveri. mislite da bi serbedzija pristao da glumi hrvatskog negativca u filmu gde su samo hrvati prikazani kao krvoloci...ne bih bas rekao. sto bi radio to kad moze lepo da glumi srbe

matriks

pre 7 godina

Djuricko pripada krugu liberala,oni dozovljavaju razgovor samo ako ide u njihovom pravcu.Ako je suprotno njihovom misljenju odmah lepe etikete.Danas u Srbiji svako moze da kaze sta god misli.

x

pre 7 godina

I starleta je slobodni građanin. Upao si sam sebi u usta. I kakav je to komentar čitao sam Šekspira i blah blah a starleta nije pa nema kao pravo da iznese svoje mišljenje. Razočara me, Vojkane!

Budi bre dosledan

pre 7 godina

To sto si citao Sekspira i Dostojevskog ne znaci da si strucnjak za politiku kao ni da si izvukao najbolje iz njihovih dela.
Uzeo lovu za ulogu i sad se vadi.

Gile

pre 7 godina

Rodjo, mnogo si mi gotivan kao glumac i uopste intelektualac. To je nesporno. Jos uvek tesko prihvatamo cinjenicu da nas je zapad izjednacio sa fasistima pri tome okrecuci glavu kada se radi o srpskim zrtvama. To nikako da prihvatimo. Npr. Hrvati ne pominju Jasenovac, znaju za Ovcaru, Bosnjaci znaju za Srebrenicu, ne znaju za Bratunac i sl. i vekovno ugnjetavanje pravoslavlja, Albanci znaju za Racak al ne znaju za Staro Gradsko, milosrdni Ameri? Pa to je tek licemerstvo. Eto to malo boli...

RX

pre 7 godina

Ne, care ti si glumac, a ne politikolog. Nemas obrazovanje da bi imao misljenje o politici koje ces da iznosis u medijskom prostoru. Izmedju 4 zida slobodno, u krugu prijatelja, kafani... ali pred kamerama glumi smotane likove, a ne izigravaj analiticara.

Marko

pre 7 godina

Kaže ovako: "Što se tiče finansija, ne smem da se žalim, ja radim." Pa radim i ja gospodine glumac i to kao univerzitetski profesor već 27 godina. Ipak, ne mogu da kažem tako olako kao vi da se ne žalim. Nešto nas razdvaja izgleda, a čini mi se da je to ta strana valuta!

xyz

pre 7 godina

Baš me razočarao...čitao sam Šekspira i Dostojevskog...ja sam dobar glumac...pametan sam...blah!!!
Traži za sebe ono što nije spreman da da drugima. Šta je starleta? Niže biće od njega. Uzašno ponašanje za nekog ko glumi pamet.

Jao Bože

pre 7 godina

Nikola je između ostalih uloga glumio u filmu Milovana Vitezovića „Lajanje na zvezde“ i u filmu Anđeline Džoli „Lajanje na Srbe“.

milan pilan mladji

pre 7 godina

zanimljivo mi je citati komentare vecine ovde... ako je rekao nesto protiv nase drzave odmah ga svi kritikuju da nije bio objektivan i da je film jednostrano ocrnio srbe... pa ako smo svi mi srbi, kako smo onda objektivni u ocenjivanju tog filma?

dalje, ako pogledamo istini u oci, od nas su pobegli slovenci... pobili smo se sa hrvatima... istrebljivali smo se sa muslimanima... sa siptarima isto... makedonci su pobegli, a crnogorci nas otkacili. ostatak planete nas je bombardovao... da li vam je palo na pamet da smo nesto ocigledno mi radili nesto pogresno cim su svi bili protiv nas? osvestite se...

Sofija

pre 7 godina

С обзиром да је Ђуричко прихватио улогу у антисрпском филму " У земљи крви и меда " , очигледно је да књижевна дела српских писаца није прочитао, чак ни лектиру у основној школи.

Saša

pre 7 godina

Svako ima pravo da misli šta hoće, ali isto svako ima obevezu znati i biti svestan o onom o čemu govori, biti objektivan, iskren, dobronameran, pošten, itd. I ima obvezu da poštuje svoj narod i svoju državu.To se nemože naučiti to je deo karaktera i duha, nažalost vi se gosp. Djuričko ne možete pohvaliti sa istim.

ID

pre 7 godina

Da li znaš Đuričko kolike honorare su odbili Dragan Nikolić i Miki Manojlović za film Mirotvorac?
Voleo bi da kaže za koliko je igrao u onom propagandnom filmu.
Istina on je to radio iz ubeđenja.
Od tada mi se gadi.

mmmmmm

pre 7 godina

1. glumac si vrhunski
2. ako zelis da budes glumacka legenda onda moras da ramisljas sta glumis i poruku koju saljes.
To je to. Ostali su vec sve rekli pa ne bih ponavljao, ali svakako da si u debelom minisu.

Zoki

pre 7 godina

O tvojoj inteligenciji govori sve to da samo tvoja istina je prava a to sto te kolege nisu podrzale je rezultat toga koliko si u pravu..Verujem i da medju starletama ima obrazovanijih od tebe..

Goran

pre 7 godina

Ajnstajn je jednom rekao da "vecina ljudi misli da intelekt cini coveka velikim. Oni nisu u pravu, to je karakter". Upravo je to ono sto Djuricko nije imao kada je pristao da glumi u takvom filmu. Nije stos u Sekspiru i Dostojevskom. Treba pre svega imati karakter.

DaLanik

pre 7 godina

Ne slazem se sa misljenjem da je glumac samo glumac i da je sve jedno koga glumi, kao sto je napisalo par komentatora. Ako idemo takvom logikom, i reziser je samo reziser, pa su neki rezirali "Blejd Ranera", a neki filmove Hitlerove nacisticke propagande. Pa sta, oni su samo umetnici? Jel'? Nije bas tako. Glumac JESTE ono sto glumi. Nije bitno kakav je njegov LIK u filmu (inace niko ne bi glumio zlikovce ili naciste npr.) ale kakvu PORUKU film nosi. A Andjelinin film nosi srbofobicnu poruku u kojoj satanizuje samo jednu stranu u gradjanskom ratu. Drugo, nisi ti druze bas TOLIKO dobar glumac. Ti si "Momo Kapor" glumaca, onako lako stivo, smesan zanimljiv, naravno da imas talenta ali da si bas neki Dastin Hofman ili Dzek Nikolson, daleko od toga. E, sad sto s citao Sejkspira, to je mozda u Srbiji gde je 70% nepismenog naroda velika stvar, ali ima i drugih nacitanh ljudi. Ti si ga citao verovatno jer si morao pri studijama, ne zato sto si ga razumeo ili zeleo da citas. I na kraju, naravno da glumac kao i svako moze i treba da ima misljenje o necemu pa i o politici. Ali ne treba da bude aktivan u politickom zivotu jer onda to postaje degutantno. Pogledajte sve te glumce koji se mesaju u predsednicku trku u Americi... Da mi se zgadi bre Klint Istvud, postaje predmet raskusuravanja glupih politicara.... Znaci INTEGRITET. A ti to nemas, cim si se prodao da glumis u takvom (umetnicki gledano) djubretu koje je Andjelina snimila.

pobro

pre 7 godina

Svaki covek ima pravo glasa. Ali takodje, ponekad se desava i da covek izgubi kredibilitet pa njegove reci postanu blede i nistavne ma koliko pametne bile.
Tacno je da su pripadnici srpskog naroda pravili zlocine, ali ja ne prihvatam kolektivnu krivicu, ja ne prihvatam da se meni pripisuje klanje u Srebrenici. Klali su zlocinci koji su nazalost Srbi.
Ti si momce prodao svoj kredibilitet jednostranom kolektivizacijom krivice.
I nisi ti dobio ulogu u tom smecu od filma zato sto si dobar glumac. Ti si dobio ulogu, zato sto je Srbin, svojim ucescem u tom projektu trebao da da legitimitet tom sadrzaju.
Blede su ti reci Nikola. Blede kao da ih je izgovorio Nebojsa iz Beograda ili Bata Gasic. Tako negde.

veteran

pre 7 godina

Pa gospodine Djuricko, ne ulazeci u tvoje glumacke kvalitete, koji su nesumnjivi, pitam te znas li sta se stvarno desavalo u BiH. Obicno glumci malo istrazuju pre prihvatanja uloge, a ti nisi.A zlocine nije cinila samo jedna, nego sve zaracene strane. Ni to sad za tebe nije bitno jer ti si iskoristen od Andjelije.Njoj je trebao legitimitet za ulaz u srpske bioskope.Ne mislis valjda da nije u Bosni i Hrvatskoj mogla naci glumca za " tvoju" ulogu.E pa niste u tome uspeli.

Mane

pre 7 godina

Najbolji su naši botovi, koji će svaki put da nam objasne kako se politikom bave samo "stručnjaci za politiku".
Dragi moji naprdni, recimo da ste u pravu. U tom slučaju možete odmah da razmontirate stranku i da se svi kolektivno vratite na njive gde vam je i mesto. Pustite pismene ljude da se bave državom, umesto vaših segamega piljara i švercera.

Pravda

pre 7 godina

Није суштина прочитати неко дело, суштина је разумети га, што Ђуричко очигледно не може.

nerazumestito

pre 7 godina

Nikola, ništa ti ne razumeš. Džaba ti toliko čitanje kada nasedaš na stvari koje ti poturaju. Čist primer ti je uloga u tom filmu. Nije nam dovoljno što nas crne i na filmu na zapadu, još i ti prihvataš tu njihovu teoriju da smo negativni u svakom kontekstu. Dajte se jednom otrgnite od toga i radite na tome da se za promenu jednom predstavimo pozitivni. Tako ćeš najbolje pokazati ko si zapravo.

Boki

pre 7 godina

Naravno da imas pravo na svoje misljenje. Niko tebi nije zabranio da glumis u Andjinom filmo. Samo sada nemoj da se ljtis sto vecina u Srbiji drugacije misli od tebe i nije spremna da te gleda kao sto te gledala pre tvoje slobodne odluke.
Moje misljenje je da vise u Srbiji niko ne treba da te angazuje, idi kod Andje neka ti ona trazi posla.

Perica

pre 7 godina

Nikad mi nije bilo jasno zasto uspesni ljudi ili oni koji imaju sanse da budu uspesni idu linijom manjeg otpora i pljuju u svoj bunar, tako i doticni gospodin imao je sve sanse da se doskolovavao da ucio jezike da se borio mogao je da bude i u Holivudu ne on je odlucio da za male pare pljuje sve odakle je poteko , meni licno cudno ?

Videtipogresno

pre 7 godina

Čitajući ove komentare i Đuričkovu izjavu moram reći bar nešto. Glumac ne treba da bude političar, jer onda više nije glumac. Kao drugo treba da razume svoju zemlju i da pazi šta vani uzima kao uloge. Jer mi smo ma zapadu postali tema koja se prikazuje i na filmu i na serijama u negativnom kontekstu. To je jasno svakome ko je pratio to počev od 2000 godine, pa na ovamo. Gde god nešto loše treba pikazati nas ubace tu. I šta to govori da je i tu politika prisutna. Ne kažem da nemaš Đuričko pravo na svoje mišljenje, ali isto tako treba da vodiš računa da li tim svojim ulogama ugrožavaš nas još više u svetu. Džaba ti čitanje toliko ako nisi ništa naučio iz toga Nikola.

Gg

pre 7 godina

Konacno jedan glumac da ne kuka za pare. Svaka cast...radi...zaradjuj...to je tvoje pravo...a ovi sto zive ko lordovi a kukaju narodu koji nema hleba da jede neka se stide

urke

pre 7 godina

Djuro a bio si mi tako drag :) pa jedino si ti faul napravio, faul prema svom narodu, nešto slično kao kada se omiljen sportista umesa u politiku, uspešan i ostvaren i onda tako naivno baci bisere svinjama. Ti si zabavljač i ne precenjuj se, niti sebe niti profesiju, bio bi faca da si ispao covek sad si niko i ništa ni ovde a u svetu te ni ne znaju. Tuzno

Zare

pre 7 godina

Djuricko, mnogo si bolji glumac nego politicar. Nemoj da te zloupotrebe neki, a onda sutnu. Nisi upucen u mnoga drustvena zbivanja i gledaj glumu.

kolin

pre 7 godina

Djuricko ima pravo na svoje misljenje ali izgleda niko prava misliti drugacije od njega jer sledi etiketa.Kao drugo odakle mu pravo da tako vredja starlete , u osnovi i one su samo zene drugacijih shvatanja i nezasluzuju da ih Djuricko javno ponizava.

zena-zmaj

pre 7 godina

pa nije to lijepa izjava, gos'n Djuricko. imaju i starlete pravo na slobodu izrazavanja, imaju pravo i da kazu sta zele, imaju cak i pravo da misle, samo ovo zadnje - nece.

2+2=5

pre 7 godina

svako ima pravo da kaze sta misli samo sto inteligentni ljudi znaju kada da cute.
a svako moze za par stotina dinara da se uclani u gradsku biblioteku i da procita klasike.
Vi g.Djuricko ste glumac ali ja vise verujem Hickokovom misljenju o glumcima.

THIS IS SPARTA

pre 7 godina

E care, nista ti nisi razumeo. Vidis da je sada misljenje starleta bitnije od bilo cijeg, tvog, mog, Nikolinog... Starlete su zastupljene u medijima vise nego politicari. Toliko o jednakosti.

ljubisa

pre 7 godina

Nije svacije kroz selo pjevati .
Inace , kad vec tracamo covjeka , da i ja ponesto pridodam ..
Daleko je on od Pavla Vujisica .
A za prihvatanje uloge u Andjinom filmu ,neka ga je sramota.
Jer ako se stidi , i ima neke sanse , a ako ne , nema od njega nista .

Dali bocek

pre 7 godina

Naravno da ima pravo na misljenje. Ali i nije bas neka preporuka da je covek bistar, to sto je citao Sekspira ili Dostojevskog. Vise zivotne logike donosi Alan Ford.

Andjelina je super osoba i hrabra zena

pre 7 godina

Evo i iz ove gomile komentara imam utisak da bi vecina pobegla sa bioskopskih sedista da se pojavi lokomotiva na ekranu. Strasno koliko ovaj narod mrzi obrazovane, normalne ljude. Funkcionalno nepismeno 80% stanovnistva a svi strucnjaci za svetsku politiku sa platom od 200e. Bravo Nikola, treba biti hrabar pored ovakvih ljudi pa pricati istinu i ziveti svoj zivot. Ziveo!

pobro

pre 7 godina

@Ana
"On ne mora i ne treba da vodi racuna o politickoj ili moralnoj poruci filma, on je samo glumac."

Provuci ovo sto si napisala kroz kategoricki imperativ.
Ali dobro, ajde da kazemo da moze da se gleda i iz tvog ugla. U tom slučaju onda, on nema pravo da deli moralne pridike drustvu i politicarima, jer sto bi politicari vodili racuna o politickoj i moralnoj poruci njihovog ponašanja i delovanja? Oni su samo politicari.

Delije Čikago

pre 7 godina

Sine moj i Ja sam čitao ceo život, i šta sad?! Nisi batice trebao da se pojaviš u tom filmu, ma koliko gluma bila slobodnog izbora bez predrasuda, jednostavno nisi smeo, razumem Ja lova, Anđa i to, ali...

Ana

pre 7 godina

Volim ove likove koji su se tako uzbunili i uzbudili sto je Andjelina Dzoli u svom filmu prikazala Srbe kao zveri a pri tom im ne smeta sto se u americkim filmovima bezbroj nekih drugih nacija prikazuju takodje kao zveri, stavise, sa zadovoljstvom gledaju te neopisivo glupave filmove. Imai svest da neko diskriminise tvoju naciju a nemati svest da su diskriminisane druge nacije je znak gluposti.

Jim Beam

pre 7 godina

Ne znam koliko vas je gledalo taj Anđelinin film, ja jesam. Osim utiska da je film čista glupost, drugi utisak je da film uopšte nije toliko obojen kao što ga mediji predstavljaju. To što su određeni političari okolnih zemalja (pa i kod nas) pokušali da naprave priču kako im odgovara pa se ljudi iz regiona primili je nešto drugo. Ako se odlučite da pogledate film, nakon filma ćete biti sigurni da ste bacili vreme, ali i gledali filmove gde smo mi ili neko drugi 10x više satanizovani. Suviše se digla prašina ni oko čega.

rango

pre 7 godina

Zivim u vremenu u kom je Srebrenica veci zlocin od Jasenovca a Milosevic ispade gori od Hitlera. Manite me vise tog forsiranja da je samo jedna strana kriva za sve.
(Washington, 26. oktobar 2016 16:20)

Nitko i nikada to nije rekao...osim da je Srebrenica sramota Srbije i novije historije.

milan

pre 7 godina

@ I ima obvezu da poštuje svoj narod i svoju državu.

Ne druze, ima obavezu da pokaze prstom i kaze - ovo je trulo. Ovo smrdi. Ovo ne valja. Kako ce inace biti bolje? Jel' treba svi da vicemo kao premijer da je odlicno? Da nam je drzava majka a ne, zapravo, losa maceha? Nemam ja nikakvu obavezu prema nekome ko prema meni nema obavezu, prijatelju. Pusti ti te sitne nacinalisticke fazonu. Onog momenta kada policija nije dosla po pozivu gradjana ova drzava je prestala za mene da postoji.

Kosta

pre 7 godina

I njemu nije dovoljan pokazatelj to što niko od njegovih kolega nije stao na njegovu stranu po pitanju tog po meni skaradnog filma, kad je reč o srpskom narodu.

Prle & Tihi

pre 7 godina

Botovi se raspisali u odbranu svog prava da budu starlete. Nema problema ljudi, ne uzbuđujte se. Znamo svi da je to vaš nivo i niko od vas ništa drugo ne očekuje. Niko vam ne može oduzeti pravo da budete nepismeni.

Powerslave

pre 7 godina

Kaže da svako ima pravo da kaže šta misli (sa čim se slažem), ali pre toga kako on nije starleta pa da ga učutkuju. Znači starlete nemaju pravo da kažu šta misle, njihovo mišljenje nije bitno?
On je čitao Šekspira, starlete nisu, pa je on automatski pametniji? Ne mora da znači, čitanje i razumevanje su dve različite stvari. Možda je neko starleta jer je inteligentno procenio da će tako lakše proći u životu, a možda i zato što nema nijedan drugi kvalitet.

Ono što me nervira kod liberala je upravo to licemerje, stav da svi imaju pravo da kažu šta žele.... OSIM AKO... se taj stav ne poklapa sa njihovim stavom.
U tom slučaju ste zatucani, nazadni, konzervativni, seljačine, fašisti itd. Svako ko ne misli kao oni dobije gomilu etiketa protiv kojih se oni, tobož, bore.

zigot

pre 7 godina

teska srca (u vezi Andje) mislim da je u pravu... ja bar ne mogu da budem hipokrit jer zivim i radim u USA... on je profesionalni glumac i ne treba da se stidi svoje odluke zarad neciji laznih principa (90% ljudi bi da pali) ... moze jedino da ga bude malo blam sto je izabrao UZASNO los americki film

Koala na šljivi

pre 7 godina

Proverite koji društveni status je Rimsko Carstvo dodeljivalo glumcima? Gledajući 2 milenijuma kasnije i ponašanje današnjih razumem njihov stav.

Mikiveliki

pre 7 godina

Читаву ствар, око глуме на филму АЏ, по мом скромном мишљењу требало би посматрати из следећег угла. Ако се размишља професионално, односно ,ускључиво са глумачке стране, он није урадио ништа што би требало осудити. Проблем настаје због онога што нема везе са филмом, као уметношћу, већ са ствраношћу. Наравно, он има довољно година и памети да сам пресуди, и да сноси све последице које из тога произилазе. Уметност не би требало мешати са политиком, али притом треба знати да такво резоновање највећи број људи не разуме и не оправдава. Он је ипак погрешио, сигуран сам да је тога и сам свестан.

Ana

pre 7 godina

(pobro, 26. oktobar 2016 15:55)

Vi, kao i velika vecina ovde prisutnih komentatora, ocigledno ne shvatate profesiju glumca. Glumac ne mora i ne treba da vodi racuna da li igra pripadnika svoje nacije koja je u doticnom filmu prikazana negativno. On nije taj koji treba da promislja o tome. O tome treba da promisljaju kriticari koji daju ocenu samog filma, odnosno koji ocenjuju njegovu vrednost i kredibilitet. Jedna uloga nekom glumcu moze biti zanimljiva i glumac moze zeleti da je prihvati bez obzira na to da li je ta uloga tacno odslikava pripadnika ove ili one nacije, ili ove ili one licnosti (kad je rec o stvarno postojecim licnostima). Takodje, sasvim je legitimno da jedan glumac igra u filmu za koji proceni da ce biti od koriti u njegovoj daljoj karijeri. On ne mora i ne treba da vodi racuna o politickoj ili moralnoj poruci filma, on je samo glumac. Licnost koju glumac glumi se ne moze i ne sme identifikovati sa privatnom liscnoscu glumca. Pitam se da li biste jednako zamerili i kamermanu ili kostimografu da su kojim slucajem bili Srbi (mozda i jesu?).

Mozda nema direktne slicnosti, ali to je kao kada biste zamerali nekom advokatu sto brani serijskog ubicu.

West Didsbury

pre 7 godina

Mnogo vas je izvuklo I konteksta sta je "pisac hteo da kaze". Kaže da to što je čitao nesto i učio škole ipak znaci nesto i daje mu širu sliku kao građaninu da kaže svoje mišljenje. Nista drugo. Naravno da neko obrazovan malo bolje može da shvati šta se dešava u drugom sferama društva nego neko ko pije po splavovima i jedino interesovanje u životu mu je da ima silikone i dobro se proda (starleta). Nadam se da se niste uvredili jer NISTE čitali Hemingveja recimo nego da samo niste shvatili šta je rekao. A svi imaju pravo da kažu mišljenje (bar u slobodnom društvu) i on kaže samo da neće da ćuti. Nista drugo. Ajmo sad svi minus koji nisu prošli kroz lektire osnovne i srednje :)

bersi

pre 7 godina

Davno sam otišao iz Srbije, između ostalog i zbog ovakvih komentara koji pokazuju prevalentno mišljenje ljudi. Niko jednostavno nije spreman da sagleda i prizna zločine "naše" strane , nego kao preosetljiva nezrela deca burno reaguju kada se na to ukaže. Film sam gledao i žešće je sranje što se tiče kinematografske strane , ali to što vam je izneo na videlo prljav veš ne znači da treba da svi sada burno reagujete kako je jednostran, bla bla bla i sve to što se ponavlja već godinama. Hajde da vidim da neko ustane i kaže da jeste, srpska strana je pravila užase ovakve i jeste mi smo svoje zločince ganjali, našli i osudili. Tek kada se to desi, jedna nacionalna katarza kao što su je Nemci i Japanci prošli , tek onda možemo da napravimo pravi progres. Pustite vi druge , Hrvate i Bosance, gledajte kako svoje dvorište da počistite. Btw, svaka javna ličnost bi trebala da ima moralnu obavezu da iznese svoje mišljenje u vezi ovakvih stvari. Dosta mi idu na nerve ti koji se klone iznošenja svojih stavova pod izgovorom "ja sam sportista/glumac/starleta" etc.

djuro

pre 7 godina

@(milan pilan mladji, 26. oktobar 2016 22:03)

tuku nas i napadaju vijekovima.. ne uđosmo u tuđu kuću nikome.. . kažeš drugi pobjegli od nas!? ne kažeš kako su cviljeli da se ujedinimo!? Kralj se odriče srpske države, zarad jugoslovenstva... pobjegli, da kad su dobili sve.. kad su postali veći, no što su ikad bili. svi, osim Crne Gore su prvi put dobili državu. istoriju i jezik izmišljaju!! većina naših poturčenih i pokatoličenih sad nam soli pamet! isto kao i ovi naši među nama što pozivaju da se urazumimo i legnemo na rudu..

Nisam pandur

pre 7 godina

@Juhu

A ko ti kaže da su političari najbolji u politici? I objasni mi kako se postaje isti, kod nas?

Ideš na sastanke, i što se glasnije dereš, što glasnije tapšeš, što si bahatiji i bezobzirniji, to su veće šanse da ćeš sutra biti npr.presednik opštine. I ti kažeš da to tako treba? A ja sad, pošto nisam "političar", ne smem da dam svoje mišljenje o stanju te opštine, iako sam u svakom pogledu bolji čovek / pošteniji / pametniji / načitaniji / obrazovaniji / sa više radnog iskustva i boljim poslovnim rezultatima... Zato što nisam hteo da idem na sastanke i tapšem gorima od sebe, zato ne smem da kažem ništa loše o predsedniku opštine?!

Laki

pre 7 godina

Naravno da svi imaju pravo na misljenje i na svoje politicke stavove, zar bi neko dobijao prostora u medijima a daje kritike koje daje,toliko o cenzuri medija u ovom trenutku i uopste u Srbiji.

toza

pre 7 godina

Iskoristi to svoje pravo pa se malo zauzmi za pobijene,ranjene,mučene Srbe.Izgleda da se naše žrtve tretiraju kao zečevi ili veprovi pa čak i ovi imaju neka prava samo Srbi ne.Nije problem tvoja gluma u tom filmu,već što nema nijedna uloga ili tvoja rečenica koja bi pokazala imalo razumevanja.

Tata spalio Đenku

pre 7 godina

...mislite da bi serbedzija pristao da glumi hrvatskog negativca u filmu gde su samo hrvati prikazani kao krvoloci...ne bih bas rekao. sto bi radio to kad moze lepo da glumi srbe
(Shone, 26. oktobar 2016 15:30)

Mislimo da bi trebao da ideš u školu, da barem pravopis naučiš. A što se Šerbedžije tiče, on je Srbin.

samo kažem

pre 7 godina

Koliko vidim po komentarima uvredio je mnogo starleta svojim intervjuom.
U svakom slučaju čovek je koji misli svojom glavom bez nacionalističke ostrašćenosti što je sve redji slučaj u nas i to izgleda mnoge boli, jer kako kad je samo nacija važna a ne čovek a ne individua.

Alex

pre 7 godina

Iznenađen sam koliko zatucanog naroda komentariše da čovek u demokratskoj državi nema pravo da iznosi svoje političko mišljenje. To je osnovno ljudsko pravo da ima političko mišljenje i da ga javno iznese (bez posledica po sebe ili bližnje). To što je pomenuo šta je čitao, samo govori da je svaki glumac daleko obrazovaniji i ima kvalitetnije mišljenje od većine vas, ali nažalost i od većine političara. Daleko smo mi od demokratije; ona se ne uteruje silom, već se osvaja.

my way

pre 7 godina

Jedno je govoriti o ratu u Bosni i zlocinima, moze se po meni pricati i o zlocinima saveznika u Drugom svetskom ratu koliko god to u svetu bilo tabu, ali se istorija ne moze falsifikovati, ne mogu se uloge izokretati za 180. Pa Srbi su u Lisabonu prihvatili Kutiljerov plan po kojem su prihvatili sto niko na kugli zemaljskoj ne bi, a to je da nemaju daleko manje pravo, da ostanu u svojoj drzavi Jugoslaviji sa svojim sunarodnicima, vec da budu deo celovite BiH. No, ni to nije bilo dovoljno Aliji, tacnije njegovim gazdama, vec su poceli rat. I sta sad, ja treba da prihvatim okretanje istorije na glavu, gazim po istini, pravdi, zrtvama, lupam o velikosrpskom nacionalizmu, agresiji JNA na Jugoslaviju, srpskom okupiranju sopstvenih ognjista... i jos to da predstavljam kao nesto moralno uzviseno? Zao mi je, moral, inteligencina i znanje mi ne dozvoljavaju, gospodine Djuricko, a pravo je dvosmerna ulica, pa tako kao sto vi imate pravo da uzmete novac za snimanje cega god zelite, da pricate sta god zelite, tako i drugi imaju pravo na svoj sud i misljenje o tome.

CATAPA

pre 7 godina

Nikada film nije "samo film". Slučajno, nisam gledao film Anđeline Džoli, ali grdno bih se iznenadio da nije propaganda jer već dugi niz godina američki film je isključivo propagandni, bar onaj visokobudžetna produkcija.
Za glumca koji drži do sebe, sramotno je da reklamira i deterdžent, kamoli ideologiju. No, živimo u svetu u kom je sramota umrla kao žrtva besomučne propagande i reklamokratije. Sramota je umrla odmah nakon istine jer nije mogla da izdrži.

Đuričku nije trebalo da čita Šekspira, nego scenario.

Јабучило

pre 7 godina

dalje, ako pogledamo istini u oci, od nas su pobegli slovenci... pobili smo se sa hrvatima... istrebljivali smo se sa muslimanima... sa siptarima isto... makedonci su pobegli, a crnogorci nas otkacili. ostatak planete nas je bombardovao... da li vam je palo na pamet da smo nesto ocigledno mi radili nesto pogresno cim su svi bili protiv nas? osvestite se...
(milan pilan mladji, 26. oktobar 2016 22:03)

Милане,
Словенци су побегли из Југославије јер су наслутили шта ће бити.
Хрвати Србима нису хтели да дају право које су тражили за себе, приде су те исте Србе још од 1941. до 1945. истребљивали.
За муслимане важи исто.
За Шиптаре такође, уз додатак да још од 1878. и Призренске лиге раде на затирању Срба и стварању Велике Албаније. Сада то осећају и Црна Гора и Македонија (Македонци су имали и омањи рат против њих).
Црна Гора и Македонија су нације признате државним декретом 1946. године. Природно је да теже државности и самосталности, нарочито Македонија, која није желела да учествује и долазећем рату са Хрватима и муслиманима.
Коначно, није нас бомбардовао ЦЕО свет, него доказано освајачко-империјалистички савез НАТО и то без мандата Уједињених нација, првенствено дугорочно рушећи руски утицај на Балкану.
Наша кобна грешка је што нисмо знали шта хоћемо, ни војно, ни политички и нисмо имали јаког савезника.

zoran975

pre 7 godina

Naravno da svaki slobodan gradjanin ove zemlje moze da iznese svoj stav o politici. neki su cak glumci poceli da se bave politikom, samo ne znam da li su tu bili iz ubedjena ili su i tu glumili

Djenka

pre 7 godina

Bože, koliko komentara! Zakačili ste se samo za Đurickovu ulogu u Anđelininom filmu i ni mrvicu dalje. Da li je film poprilično loš -jeste. Ali vi ne penite zbog lošeg filma nego zbog "srbomrzacke " poruke? A "Lepa sela lepo gore" ? Ili "Srpski film"
(Someone, 27. oktobar 2016 01:00)

Au brate, al si omasio poentu price!! Nisam hteo da se mesam, slazem se da svako ima pravo na svoje misljenje, na pravo da to misljenje javno iznese, i na pravo da zbog misljenja ne propati fizicki. Necemo se tuci zbog stavova. Ali uporediti "Srpski film" sa "Lepa sela lepo gore" je kulturoloski zlocin. A Djuricku porucujem samo jedno: Sloboda izrazavanja je neotudjiva. Ali javne licnosti moraju da budu spremne na posledice javnog nastupa. Naravno ne fizicke, ponavljam jos jednom da je primitivizam tuci ljude koji se vama ne slazu, bilo politicki bilo po seksualnoj orijentaciji. A i krivicno je kaznjivo, sto potpuno pozdravljam. Ali ako se opredelis za neko "delo" koje vredja (bez obzira na razlog) deo publike mozes slobodno da ocekujes da izgubis te ljude kao publiku zauvek. Ako vec ti nisi bio uvredjen filmom ne mozes zabraniti ljudima da ga dozive kao nesto lose. Ziveli i srecno.

Hedona

pre 7 godina

Meni je žao što naši glumci imaju honrar visok za ovakve filmove koje UN finansira i da smo mi Srbi uvek za sve krivi. Srbija je na pravom putu razvoja i napretka i razvoja. Srbiji su potrebni ljudi koji će nas ojačati.

veteran

pre 7 godina

bersi: Postovani gospodine, ocito je da niste u toku.Srpska strana je priznala zlocine.Narod veoma dobro zna da su pojedinci cinili zlocine i slaze se da budu kaznjeni.Dakle mi cistimo svoje dvoriste.Pitam se kad ce poceti drugi da ciste svoja.Srpski narod je prtrpeo dva, slobodno mogu reci genocida u dvadesetom veku, zar smo trebali i treci. Ako nisi upucen i Hrvati i tadasnji muslimani su nas ubijali kao pripadnici Austrougarske vojske.O Jasenovcu i jamama valjda ne treba da pisem.Najcasnije srpske oficire smo isporucili da bi im se sudilo po komandnoj odgovornosti, kao da drugi nisu imali komandante.I Srpkinje su silovane, a mudzahedini se slikali sa odsecenim Srpskim glavama.Kazes svi pobegli od nas.Nasa je greska sto su nam preci stvarali tu drzavu.Tada smo mogli Srbiji pripojiti krajeve naseljene Srbima i kraj.Istina kralj je bio previse ambiciozan.

Maksa

pre 7 godina

Podržavam ga jer u svetu je političar dokazani stručnjak u nekom polju a kod nas prvo radno mesto! Možda se ne slažem sa njegovim mišljenjem i svako ima pravo na svoje, ali nama upravljaju ljudi takvih profila da ga i nemaju već funkciju ovce koja diže ruke po direktivi... Mi nemamo zdrave debate na medijima koje kada čovek sluša izgradi svoje mišljenje o nekim stvarima na osnovu tih suprotstavljanih ličnosti, pa bar po neki komentar o politici ne vidim kao lošu stvar...

Zoki

pre 7 godina

@Andjelina je super osoba i hrabra zena - Angelina je gov** i to polako izlazi na videlo, gov** imaju tendenciju da isplivaju na površinu. Sve to nema veze sa njenim pokušajem da se igra režisera sa tim njenim filmom o ratu u Bosni, nego sa puno važnijim stvarima koje izlaze na površinu. Obratite pažnju na njen razvod i stvari oko njega.
A što se tiče samog filma, potrošila je 13 miliona dolara da bi na domaćem (američkom) tržištu zaradila 300 hiljada. Širom sveta film je zaradio 1,1 milion dolara.

Да те питам

pre 7 godina

@milan pilan mladji, морам да те питам неке ствари...
1. Ми зли Срби смо са свима заратили. Остали су брали љубичице? Хрватска је напала БиХ, зар не? А, тога се не сећаш? Добро, добро.
2. Са Србима нико неће, сви су откачили Србе. Добро. А ко је од бивших СФРЈ република ушао у било какву државну заједницу са било којом републиком из СФРЈ ере? Ни једна? А што ако су само Срби и Србија били проблем?
3. Ми напали Албанце? Када? 1998 су дневно у просеку убијали по 1 полицајца. Иди молим те у Немачку уби 7 полицајаца недељно у име самосталности, да видим шта ће ти се десити. Ништа лепо, зар не?
4. Нас је бомбардовао СВЕТ? Нисам обавештен да су нас напале Кина, Индија, Пакистан, Русија, Индонезија, Јапан, Судан, Јемен, Либија... Знаш, нису НАТО фашисти СВЕТ. Они су само оно најгоре у свету. Али нису цео свет, зар не?
5. Да смо ми криви - јесмо. Требали смо да оставимо 500.000 Срба у Хрватској да им се репризирају геноциди из два светска рата. Је л` тако? А у Босни смо требали да пређемо у ислам и променимо имена, је л` да? И на Косову смо требали да напустимо своја имања, цркве и манастире, јер су албански, а не наши, је л` тако?

Стиди се. Ако имаш чиме!

Vukašin

pre 7 godina

Mišljenje jednog glumca, koji se inače školuju da budu lažovi ne treba nikoga da interesuje. Po čemu se ti razlikuješ od starlete? Sada kada je takva anti propaganda protiv naše zemlje, ti dolivaš ulje na vatru. Samo kada sam te video u čemu si se pojavio na premijeri tog smeća od filma nisam znao da li si Đuričko ili Dzoni Dep.

shoah

pre 7 godina

dalje, ako pogledamo istini u oci, od nas su pobegli slovenci... pobili smo se sa hrvatima... istrebljivali smo se sa muslimanima... sa siptarima isto... makedonci su pobegli, a crnogorci nas otkacili. ostatak planete nas je bombardovao... da li vam je palo na pamet da smo nesto ocigledno mi radili nesto pogresno cim su svi bili protiv nas? osvestite se...
(milan pilan mladji, 26. oktobar 2016 22:03)

Da je srece da su svi ti "pobegli" tamo 1914., na Zemlji bi danas zivelo dva miliona Srba vise.

32K

pre 7 godina

Hmmm, po toj logici mogao sam i ja da snimim film gde se glorifikuje Hitler ili Ante Pavelić, mislim to je umetničko delo? Bez obzira da li sam pročitao Šekspira i Dostojevskog. On je u domaćim okvirima ostvaren glumac a dotični film mi je bilo klasično kupovanje mesta kod svestrane "umetnice" i UN ambasadorke. Kako je Glogovac odio slične angažmane? Jednostavno, dobri glumci glume sve a vrhunski biraju. Za mene je on bio vrhunski, posle tog filma opšte me ne zanima šta i gde glumi. To filozofiranje bez nacionalnog cilja i indetitet a nas je i dovelo tu gde jesmo. Onaj iz vrha policije špijunira za CIA onaj Go... ne glasa protiv prijema Kosova u svetski rukometni savez, ovaj glumi u anti-srpskim filmovima. Sami sebi smo dovoljni. Mislite o tome.

Don Kihot

pre 7 godina

Film nisam gledao, odavno me ne lože ekranizacije balkanske mržnje - domaće ili strane produkcije. Živeo sam je, neću da trošim vreme na tudje percepcije stvari kroz koje sam i sam prošao... Ali da mrzim Djurička što je igrao u tom filmu? To mi je još apsurdnije trošenje energije.

zex1

pre 7 godina

milan pilan mladji, pogledaj sve te zemlje i njihove gradjanr kako se ophode prema svojoj drzavi. Oni ne izdaju svoje, veliki su nacionalisti, interes otadzbine im je na prvom mestu, bar velikoj vecini... svima dto si nabrojao... a mi samo kukamo kako nase ne valja, kako smo zlocinci, ugnjetavali smo pola balkana, nadajuci se kako ce neko da se sazali i potapse nas, nebeski narod preposteni kome tudja sreca i pravda na prvom ,drugom i trecem mestu... takve osobe i drzave retko ko moze da trpi, a ne da voli... cenio sam Djuricka sve do ovog filma... Glogovac je odbio ulogu i svaka mu cast i njemu slicnima,sto se mene tice...

karma

pre 7 godina

Pristalica sam da su ljudska prava osnova svega, apsolutna su i svakako pripadaju svima ali pravo na slobodu izrazavanja je najveca zabluda drustva. Ajmo sad svi da iznosimo misljenje o necemu u sta se apsolutno ne razumemo, ajmo da se mesamo u politiku, trenerski posao... Ne ide to tako.

Mikele

pre 7 godina

Maznuo si lovu, šta te sada briga ko šta govori. Šta god ti rekao neće promeniti stav zapada o nama kao o Hutu ratnicima, koji su divlji, neobrazovani, ubice, silovatelji. Tako je i sa Angelinom Jolie, pokušala da otvori ozbiljnu remu na pristrasan i na zapadu popularan i opšteprihvaćen način Srbi kao negativnci i tako stekne popularnost kao režiser, ali joj zbog nedostatka umeća to nije pošlo za rukom i pored svih Bredovih para. Na svetu uvek mora da postoji negativac i to najčešće isfabrikovan i izmišljen, pa zamislite film bez negativca. U jednom istorijskom trenutku to smo bili mi, sada je to neko drugi (Gadafi, Asad itd...). A ti sine Nikola maznuo si lovu, odradio te strance trećerazrednom glumom, i sada nama guslaš o otvaranju očiju o ratu u Bosni, ma daj majstore mojne te fore, pravi šibicari maznu lovu i zapale, ne objašnjavaju kako su imali časne namere. Mada ako je bilo upućeno pojedinim starletama onda.....

viki55

pre 7 godina

Djuricko, ovi komentari , koji su upuceni tebi, nisu zbog toga sto ne pricas istinu, vec zbog toga sto si obrazovaniji, skolovaniji i HRABRIJI od ovih koji te ne vole i SMES da javno iskazes Istinu koja kukavice zdravo boli !

Gavra

pre 7 godina

@Bersi,zemljace u belome svetu,Milosevic,Karadjic,Mladic,Seselj,Biljana Plavsic,Koljevic,Sljivancanin I jos bezbroj drugih svi isporuceni Hagu of Srbije,Sa izuzetkom Seselja svi ili pomrli pre presude,osudjeni na visegodisnje robije ili su procesi jos u toku.Tadic I Vucic se izvinjavali I kome je trebalo I kome nije.Sa druge strane I pored gomile dokaza protiv Tudjmana,Izetbegovica,Tacija optuznice nikada nisu podignute.Pogledaj odnos oslobadjajucih presuda,u vecini slucajeva hrvati,muslimani I albanci,I pored dokaza protiv njih bivaju oslobodjeni.Agim Ceku I Ramus Haradinaj bili I premijeri.
U Hrvatskoj ubistvo 2000 I proterivanje 250 000 ljudi slave kao dan pobede,negiraju Jasenovac,Stepinca proglasavaju svecem,U Bosni negiraju Bratunac,u Sarajevu na prste mozes izbrojati srbe.Na KiM 250 000 srba I dalje ne moze da se vrati svojim kucama,spaljeno I unisteno preko 150 crkava I manastira,deca ubijana a ona koja su ziva u skolu idu transporterima,groblja unistena,na ostacima crkava deponije I javni toaleti,manastir Visoki Decani opasan bodljikavom zicom I cuvaju ga italijani,inace bi bio sravnjen sa zemljom,u Pristini nema srba.
Nikada rec izvinjenja srbima.
Po licu nam urinira kako ko stigne.Jedinu katarzu koju srbi trebaju da dozive je ona koja ce nam ispraviti kicmu,podici vrat,pojacati glas u grlu,udahnuti vazduh u pluca,ohrabriti srce,ojacati misice,probuditi razum,koja ce nas osvestiti da pocnemo svi od reda I zajedno da vodimo racuna o svojoj zemlji I narodu.

CATAPA

pre 7 godina

dalje, ako pogledamo istini u oci, od nas su pobegli slovenci...
(milan pilan mladji, 26. oktobar 2016 22:03)
Ako još malo detaljnije pogledamo, niko nije bežao od Srbije nego od Beograda, parazita i rasadnika arogantnog primitivizma koji je uzurpirao interese Srbije u svoje sopstvene i prdtavlja sebe kao Srbiju.
I Srbija danas bi najradije da pobegne od tog i takvog Beograda, jednako u svakom delu Srbije, Vranju, Pazaru, Kikindi, Nišu, Zrenjaninu... svuda. Niko me neće ubediti da su Slovenci (...) hteli da pobegnu od recimo Užica ili Sombora.

lemi

pre 7 godina

Nakon svega deci osavljamo ojadjenu I razorenu zemlju, koju svi hoce da napuste I ljude indoktrinirane teorijom zavere. Ovakvi kakvi smo ni ne mozemo da opstanemo. Ni bioloski ni civilizacijski. Kaze se da je budala onaj koji svaki put radi isto nadajuci se drugacijem ishodu. Ja nasu naconalnu politiku samo tako dozivljavam. Kao veeeeeliku budalastinu.
(Drugi su krivi, 27. oktobar 2016 11:44)

Aman covece, kako ne shvatas da ni taj tvoj rezon ne valja jer je takodje ekstreman i iskljuciv. Bombardovanje je bila najveca greska koju je napravio Milosevic, ali to nikako ne umanjuje gresku NATO-a. Mnoge zemlje clanice nato-a, moguce i sam nato su priznali da je to bila greska. O cemu sad trabunjas ti? Da uocimo greske i da ih ne pravimo? Apsolutno se slazem, ali moze to i na drugaciji nacin, a ne ovako detinjasto "ti si kriv, ti si kriv, ti si kriv". Ako me je nesto zivot naucio to je da nije ni crn ni beo vec siv.

EU Citizen

pre 7 godina

Nije problem što glumci govore ono što misle, nego što zloupitrebljavaju svoju medijsku popularnost stečenu zbog prijatne fizionomije ili talenta za igrarije, uz koje vrlo retko idu inteligencija i znanje, da popuju i šire svoje obično maloumne plitičke stavove. Ljudi su time sasvim prirodno revoltirani, jer većina tih likova možda nisu starlete, ali, uključujući i ovog, nisu ni daleko od toga...

fenix

pre 7 godina

nikola nije bog zna kakav glimac, prosecan. ne verujem da bi ispeo da odglumi iole zahtevniju ulogu. opet ima nekog urbanog smeka i ima svoje mesto. sto se tice andje, moze se reci da se prodao za male "pare". prvo film jako los, a drugo njegova uloga krajnje nebitna. epilog, niti mu je donela neku afirmaciju da bi mogao napraviti neku karijeru vani, osim sto je vozio avion u world war z, a ovde je sebi pritvorio neka vrata. manojlovicu su nudjene velike pare i visokobudjetnom filmu pa je odbio ulogu.
dzaba sekspir i dostojevski kada mudrosti nema, seljak sa planine verovatno nije ni cuo za dostojevskog, ali je mnogo mudriji od njega, a sigurno ima mudrijih i starleta. xx

Јабучило

pre 7 godina

Заправо, баш се старлете понајвише утркују да кажу шта мисле. А наравно да свако има право да каже шта мисли.

brdo

pre 7 godina

prodao si se za manje nego starleta..smatram da svi imaju pravo da rade sta hoce.ali postoji i neka granica..novac je nazalost postao najvazniji

zlatousti

pre 7 godina

A da je glumio Hitlera,da li bi i njega posle branio?Ovo je glupost i Đuričko nije snimio film zato što ima neki politički stav u vezi sa Bosnom,već je dobio veliki honorar,a i ponadao se da će napraviti karijeru u inostranstvu.Bolje je da zaboravi na tu ulogu.Ne vidim da je na nekim zabranjenim listama,jer i dalje snima kao i pre.

Drugi su krivi

pre 7 godina

@Јабучило, Sve sto je rekao Milan Pilan je 100% tacno. Mozemo mi naravno da nadjemo opravdanje za sve sto nam se desava I da krivimo druge. Mislim to naveliko radimo evo vec 25 godina, a propadamo intenzivno, sve pametno I obrazovano je otislo iz zemlje ili planira da ode. Sve nas je manje a I oni koji zive su ispod granica ljudskog dostojanstva.

I tacno je da nas je bombardovalo pola sveta. Mozes proveriti 1999-e je okupljena najbrojnija vojna alijansa u istoriji planete zemlje. Niko, nikada nije navukao toliko protivnika u jednom trenutku. Jeste to bio NATO u prosirenom sasavu, ali bilo je NATO intervencija I pre I posle, ama ni jedna sa tako plebiscitarnom pordskom u celom svetu.

Nakon svega deci osavljamo ojadjenu I razorenu zemlju, koju svi hoce da napuste I ljude indoktrinirane teorijom zavere. Ovakvi kakvi smo ni ne mozemo da opstanemo. Ni bioloski ni civilizacijski. Kaze se da je budala onaj koji svaki put radi isto nadajuci se drugacijem ishodu. Ja nasu naconalnu politiku samo tako dozivljavam. Kao veeeeeliku budalastinu.

Lana d

pre 7 godina

Sta god vi ovde pisali- čovek je sjajan glumac! Ko mi ne veruje, nek proba da nadje karte za ,,Slucajnu smrt jednog anarhiste" u Jugoslovenskom dramskom pozoristu... Pa onda nek proba da priča....

psycho-path

pre 7 godina

@milan pilan mladji
vidis, sinovce, ja to ne gledam tako...
po toj logici, ako svi skacu u bunar i mi moramo za njima...
onog momenta kad ukapiras da ne moras i da mozes(moras) da kazes NE, postajes slobodan covek...
u suprotnom si samo jedan zatvorenik malo doteranog konc. logora koji se zove Balkan...
ajde sad kuci na ucenje...

tajo

pre 7 godina

Imaš pravo i priliku,i umesto da ih iskoristiš za pravdu i pomirenje ti ovako arogantno.Sram te bilo,potrudi se malo da razumiš običan narod.

brdo

pre 7 godina

globalno gledajuci nista on nije kriv..ne znam i dal mu je neko zamerio jel sto bi neko zamerio nekom glumcu koji glumi hitlera..glumci su kao i svi ostali poslovi na ovom svetu..placaju se vise ili manje..imao je priliku da uzme parw i uzeo je. a sad sta je njemu u glavi . to je pitanje mada i to je njegova stvar. zivi i pusti druge da zive..npr.moje misljenje da bi 99% srba odigralo sta god ta pare jer sno jadni po tom pitanju.

Doktor

pre 7 godina

Na žalost, shodno filmovima u kojima glume, današnji glumci su više starlete i politički asistenti, nego umetnici. Ja se nešto ne sećam ulogo doričnog u delima Šekspira i Dostojevskog.

Marko

pre 7 godina

@milan pilan mladji
Jesmo i tokom Drugog svetskog rata takođe nešto pogrešno radili kada su nas svi otkačili ili bili protiv nas?

Nikodije IV

pre 7 godina

Dobro Djuricko, ne uzbudjuj se. Igrajuci u Andjelininom filmu samo si ponovio ono sto je Juda uradio pre vise od dve hiljade godina.

sercan

pre 7 godina

@milan pilan mladji
Pogresno je sto smo se ujedinili sa Hrvatima i Slovencima. Makedonija je bila svakako Srbija pre ujedinjenja, CG nikada od nas ne bi otisla da su okolnosti bile drugacije i da se nismo ujedinjavali sa Cro - Slo.
A to sto indirektno opravdavas protivzakonito bombardovanje tj. nasilje nad suverenom drzavom koja je mala, osiromašena i izmučena na sve načine dovoljno govori o tvom zdravom razumu.

Mile

pre 7 godina

Tacno je da su Hitlerovi zlocini mnogostruko veci od Milosevicevih a da smo mi oficijalno krivi za sve ratove na ovim prostorima unazad 30 godina. Razlog zasto je to tako je jer dilejuemo sa Rusima. Politika. Dok se ne uzmemo u pameti Zapad ce nas kriviti. Djuricko nije trebao da igra u takvom filmu ali Djuricko ima prava da kaze sta misli i dobro je da on to hoce. Ako svi zacutimo (kao sto i jesmo) onda ce nas srpske velmoze kroz formu patriotizma gaziti jos 100 godina. Kao sto nas sada gaze. Svi vi koji ste protiv Djuricka setite se da imate decu koja zbog naseg nacionalizma i cutnje zivi u bedi.

Komša

pre 7 godina

Narod voli da stvara mitove,pa je tako opšte prihvaćena "istina" o vrhunskoj umetnosti iznad politike.
Mit.Ispratimo samo od srednjeg veka sve veće umetnike i naučnike - svi do jednog su radili pod pokroviteljstvom nekog vladara,visokog sveštenstva itd.
Većina njih je prihvatala glavni pravac mišljenja oličen u hrišćanskoj religiji (vladajućoj ideologiji tog vremena) i tek po neki je pokazao neke sitne disidentske ispade a upadljiva većina otvoren oportunizam.
Tek razvojem gradjanskog društva pojavljuju se ljudi sa integritetom u pravom smislu te reči.
Glumac,umetnik,pa i bilo ko drugi ima pravo na svoje mišljenje,ima pravo da se bavi politikom aktivno ili da podržava neku ideju.On to pravo mora da ima i njegove aktivnosti ne bi smele da ugrožavaju njegovu fizičku i materijalnu bezbednost ni pravnu sigurnost ali isto tako ne bi smeo da traži da ta njegova aktivnost bude izuzeta od kavne kritike ili političke reakcije druge strane.
Niko nije sveta krava.

Džo

pre 7 godina

Nekada su domaćini i pametni ljudi bili poslanici birani direktno od naroda. Danas narod glasa za sranku i lidera a od poltronstva ( nema veze koja je sranka) zavisi koji ćes biti na toj listi i da li ćes ući u parlament. Onda isti taj kaze mene je narod izglasao. A narod ga prvi put video i cuo kod overe mandata. Ne treba da se nerviras Nikola u ovoj zemlji su gdin Legija i Arkan heroji kakvi verovatno treba svi da budemo. U ovoj zemlji je zabranjeno ( ma ko bio na vlasti) imati stav i svoje misljenje.

Tijana

pre 7 godina

Ne treba glumce omalovazavati. Obrazovaniji su i upuceniji u nasu istoriju i politiku od pojedinih politicara.Naravno da treba da iznesu svoje misljenje, kao i svaki gradjanin nase zemlje.

obad

pre 7 godina

Nikola ti si u pravu.Što se tiče ovih drugih komentara oni potiču od onih koji kažu,,mora da bude po našemu i kad nismo u pravu,,verovatno od,,braće,,iz RS.Živim u Sremu dobro ih znam.

Gavra

pre 7 godina

@Bersi,zemljace u belome svetu,Milosevic,Karadjic,Mladic,Seselj,Biljana Plavsic,Koljevic,Sljivancanin I jos bezbroj drugih svi isporuceni Hagu of Srbije,Sa izuzetkom Seselja svi ili pomrli pre presude,osudjeni na visegodisnje robije ili su procesi jos u toku.Tadic I Vucic se izvinjavali I kome je trebalo I kome nije.Sa druge strane I pored gomile dokaza protiv Tudjmana,Izetbegovica,Tacija optuznice nikada nisu podignute.Pogledaj odnos oslobadjajucih presuda,u vecini slucajeva hrvati,muslimani I albanci,I pored dokaza protiv njih bivaju oslobodjeni.Agim Ceku I Ramus Haradinaj bili I premijeri.
U Hrvatskoj ubistvo 2000 I proterivanje 250 000 ljudi slave kao dan pobede,negiraju Jasenovac,Stepinca proglasavaju svecem,U Bosni negiraju Bratunac,u Sarajevu na prste mozes izbrojati srbe.Na KiM 250 000 srba I dalje ne moze da se vrati svojim kucama,spaljeno I unisteno preko 150 crkava I manastira,deca ubijana a ona koja su ziva u skolu idu transporterima,groblja unistena,na ostacima crkava deponije I javni toaleti,manastir Visoki Decani opasan bodljikavom zicom I cuvaju ga italijani,inace bi bio sravnjen sa zemljom,u Pristini nema srba.
Nikada rec izvinjenja srbima.
Po licu nam urinira kako ko stigne.Jedinu katarzu koju srbi trebaju da dozive je ona koja ce nam ispraviti kicmu,podici vrat,pojacati glas u grlu,udahnuti vazduh u pluca,ohrabriti srce,ojacati misice,probuditi razum,koja ce nas osvestiti da pocnemo svi od reda I zajedno da vodimo racuna o svojoj zemlji I narodu.

zalojin

pre 7 godina

A ko mu to brani da priva sta hoce? Jeste situacija crna, losa, zalosna. Ali makar u kafani mogu da pricam sta hocu, u drustvu i gde hocu. Ako mu fali hrabrosti, neka se ugleda na Kesica. Ne cenim ga ko glumca, manje vise zbog tog izuzetno loseg filma Andjeline, vise zbog nekako usiljene glume. Da budem iskren, ni ne secam se nekog filma gde on glumi, osim "vratice se rode", premda je i to serija.

glasnik

pre 7 godina

Svako od nas ima pravo na svoje misljenje i to je dobro kad mozes da kazes ono sto i drugi ne misle ali da nemas posledice vezano za svoje misljenje a ovde ipak malo preterujemo vezano za Djurickovu ulogu u filmu poznate holivudske glumice.On je svoj cilj ostvario tako sto je preko ovog filma dobio sansu da ode dalje i snima preko jer ipak to je njegov zanat.Da ga osudjujemo zato sto on igra u jednom filmu koji jeste pristrasno odradjen ali samo zato sto je Andjelina imala takve podatke o tome i za nju je to sasvim dovoljno da snimi film. Ali mi smo trebali sasvim drugaciji pristup tom filmu imati, napraviti premijeru pozvati i Breda i Andjelinu pustiti film koji i onako ne bi imao uspeha ali onda njih dvoje upoznati i sa sudbinom drugih naroda u tom ratu i mozda nekoga zainteresovati da snimi i film koliko toliko nepristrasan. Ali mi smo odmah sve to odbacili, glumce sa nase strane stavili na crnu listu i sta smo dobili. Uglavnom cemo cuti sto se tice rata pa dobro i oni su nasem narodu cinili zlocine a niko ne odgovara za to i dok oni ne osude svoje zlocine necemo ni mi nase i tako u nedogled. Katarza gospodo , jedini nacin da ucinimo sebe boljim, sagledavanje cinjenica a ne samo odbacivanje pa kako one lose bile.

LondonCalling

pre 7 godina

@Gavra

Potpisujem sve sto si napisao!!!
Razmisljao sam da li da PONOVO, po ko zna koji put, napisem komentar povodom desavanja 90ih ali si mi ti olaksao posao. Hvala ti!

P.S. Srbi, shvatite vec jednom da NIJE sve vasa greska. SVI su krivi i SVE strane su cinile zlocine. Prestanite da se izvinjavate. Mozete da se stidite gadosti koje su vasi idioti cinili u vase ime i to je u redu. Nije sramota stideti se svojih zlocinaca, to je cak i ispravno. Ali nemojte se izvinjavati druguma, onima koji se svojih zlocinaca ne stide i njihova nedela ne priznaju, vec ih cak zovu i herojima?!
Sto rece Gavra: Uspravite se i volite svoju zemlju!!!

Marko

pre 7 godina

Nije problem što je glumio u njenom filmu....daleko od toga.Nisam gledao film,niti želim jer nije objektivan.Ne moze se crniti samo jedna strana.Za gradjanski rat koji je bio u bivšoj Jugi su svi krivi,a nsjviše njeni predsednici..aludiram na poznatu trojicu.U tom ratu su svi bili krivi i svi su počinili zločine.I to svi treba da prihvate.
Čuo sam da je i Rade Šerbedžija glumio u tom filmu što me je još više iznenadilo.Jer Je gospodja nižerazredna glumica a daleko od režisera.Ona je samo iskoristila ono što je plasirano u medijima i opa...eto mi ideje za film...a pojma nema šta je izvor sukoba na Balkanu i kako je do svega uopšte tako lako došlo.Iole ozbiljan režiser bi se prvo ozbiljno pozabavio Balkanom,naučio o tim ljudima...pokušao da razume srž pa tek onda napravio film o ratu koji se dogodio na ovim prostorima.A ne kao Andjelina putem vesti CNN-eja ;) Zar ne?Nit je smatram za ozbiljnog režisera,niti za neku glumicu(sem u filmu Sakupljač kostiju) niti za neku lepoticu...a i luda je 100%

ApsolutnoSvoj

pre 7 godina

dalje, ako pogledamo istini u oci, od nas su pobegli slovenci... pobili smo se sa hrvatima... istrebljivali smo se sa muslimanima... sa siptarima isto... makedonci su pobegli, a crnogorci nas otkacili. ostatak planete nas je bombardovao... da li vam je palo na pamet da smo nesto ocigledno mi radili nesto pogresno cim su svi bili protiv nas? osvestite se...
(milan pilan mladji, 26. oktobar 2016 22:03).... prvo da kazem da podrzavam Djuricka i neka je snimio taj film, ako njemu ne smeta, meni jos manje! A tebi prijatelju na ovaj komentar mogu samo da dodam da se sve ovo sto si ti napisao desilo i daleke 1941! Svi su nas bombardovali a i sve komsije su nas napustile i jos se izivljavale nad nama! I tada smo radili nesto lose po tvojim i Hitlerovim standardima!

Двопрсти лењивац

pre 7 godina

Драги Ђуро, огради се од тог филма, сазови конференцију за новинаре и реци да ти је жао, изрази неслагање са пропагандним карактером филма, твој уметнички рад би у неку руку био сачуван, а имиџ поправљен пред домаћом публиком. Људи су овде злопамтила, штета би била велика за једну дивну каријеру, као што је твоја, да остане умрљана улогом далеко испод твог уметничког нивоа и сензибилитета.
Разменимо заставице, не мењајмо дресове. Другарски поздрав из белог света.

nbc

pre 7 godina

Sjajan glumac kao i mnogi drugi koji su prodali dušu đavlu. Ovdje nije riječ o kvalitetu, nije riječ ni o toj ulozi, svako ima pravo da radi i zaradi kako on misli. Problem je u obrazloženjima. Još veći nikogović je Šerbedžija koji vrlo lako pljuje po svojima a tamo se ulizuje i postaje advokat Džolijeve koja je simbol jednog razvratnog društva. I sama je priznala o raznim skandalima, nosila je krv oko vrata od svog ljubavnika i slično, da li je ta osoba pogodna da bude ambasador UNICEF-a? Naravno da nije kao ni Balašević. I svi oni imaju jako veliku slobodu da rade kod nas šta ih je volja. I radi to i budi to što jesi ali molim te da nas poštede svojih glupih pravdanja. Na žalost, naši umjetnici su se pokazali kao potpuno neosviješteni. Kako smo imali početkom dvadesetog vijeka izuzetne umjetnike i nacionalno svjesne, tako ih sada imamo u potpunoj suprotnosti (šta reći za Karanovićku). I takvim umjetnicima i dajemo toliki prostor i poslove? Simbol toga je Karanovićka koja je svugdje pljunula po svom narodu a za uzvrat dobija najznačajniju ulogu u Srpskom glumištu. I dosta mi je više priče "znate li šta se desilo u Bosni?". Ja znam jer sam proveo 4 godine rata u svom kraju i znam koliko su Srbi stradali. A ne vjerujem da bilo ko od njih išta zna. Znaju samo CNN informacije za koje su se na žalost zalijepile mnoge protuve u Srbiji.

rahan

pre 7 godina

zanimljivo mi je citati komentare vecine ovde... ako je rekao nesto protiv nase drzave odmah ga svi kritikuju da nije bio objektivan i da je film jednostrano ocrnio srbe... pa ako smo svi mi srbi, kako smo onda objektivni u ocenjivanju tog filma? dalje, ako pogledamo istini u oci, od nas su pobegli slovenci... pobili smo se sa hrvatima... istrebljivali smo se sa muslimanima... sa siptarima isto... makedonci su pobegli, a crnogorci nas otkacili. ostatak planete nas je bombardovao... da li vam je palo na pamet da smo nesto ocigledno mi radili nesto pogresno cim su svi bili protiv nas? osvestite se...
(milan pilan mladji, 26. oktobar 2016 22:03)

e samo sam cekao komentar o "bezanju od nas", koliko ja vidim svi su tu, Slovenci i Hrvati i vise nego za vreme SFRJ, o Crnogorcima necu ni da pocinjem, politika, sport, glumci, muzicari... da je srece da su stvarno otisli, nego zasto nisu pobegli od nas 1918.?

Трећи а уз то и лош

pre 7 godina

...da li vam je palo na pamet da smo nesto ocigledno mi radili nesto pogresno cim su svi bili protiv nas? osvestite se...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (milan pilan mladji, 26. oktobar 2016 22:03)

А да ли си некад чуо за ону: 2 лоша убише Милоша?

kojot

pre 7 godina

@milan pilan mladji
1989te je srusen Berlinski zid,i Nemacka je postala najveca Evropska sila,pola veka ranije njeni saveznici su bili upravo Albanci,Hrvati i muslimani,a Srbi protivnici koji su uz to i "mali Rusi",eto zato je tako kako je,ako toliko ne valjamo zasto su svi hteli sa nama cetrdesetpete?

lemi

pre 7 godina

dalje, ako pogledamo istini u oci, od nas su pobegli slovenci... pobili smo se sa hrvatima... istrebljivali smo se sa muslimanima... sa siptarima isto... makedonci su pobegli, a crnogorci nas otkacili. ostatak planete nas je bombardovao... da li vam je palo na pamet da smo nesto ocigledno mi radili nesto pogresno cim su svi bili protiv nas? osvestite se...
(milan pilan mladji, 26. oktobar 2016 22:03)

Osvesti se ti. Pametni ljudi, ili da kazem konkretno Srbi u ovom slucaju, znaju istoriju i istorijske prilike. Verujem da takvi ne brane Milosevica, i da se stide Srebrenice. Ali si ti otisao predaleko. Pominjes Slovence, pa oni nikada nisu ni hteli u Jugoslaviju, gledali su pogodan trenutak da i iz nje izadju, nema to veze sa nama, ni mi nismo zeleli YU. Hrvati takodje nisu zeleli YU. Da li cuo za MasPok? Verujem da nisi. Crnogorcima smo svi davali od plate skoro dve decenije posto se dogodio jedan strasan zemljotres tamo. Da nije bilo Mila oni se nebi ni otcepili. Promasio si skroz. Ali najveci samar je ovo za bombardovanje, tera na plakanje zaista. Sta drugo da kazem sem da te drma stokholmski sindrom.

evrolicemeri

pre 7 godina

Imas ti pravo da uzmes 40 000 evra od Drzavne lutrije za samo 1 reklamu za Loto. A onda da sebe proglasavas za zrtvu i borca za demokratiju. Ti si sebicni nemoralni licemer koji misli samo na svoj interes. Nemoralni licemer nema pravo da deli lekcije o moralu.

Ps

pre 7 godina

Ma svi imaju sva prava, bla,bla,bla... moderno doba, bla truć, 21 vek, trt prd...
Iza nas ostaju naše odluke i naša dela. Ona pokazuju ko smo bili za života.
Misli šta želiš, voli koga želiš, imaj ideologije po tvom karakteru, ali
kad se ovaj večni znak pitanja koji nazivamo životom završi, o tebi će govoriti
tvoji postupci a ne tvoje izjave.
Dakle uzeo si lovu za taj nakaradni film i to je tvoje delo. Drugi o tom delu sude, ne ti.
Ti sad možeš da napišeš roman o tome zašto si pristao da snimiš takav film, ali on je snimljen i tu je kraj svake filozofije.
Ja nisam neki patriota i to, ali ne mrzim svoju kulturu, zemlju, svoj narod.
Pa ako ne želim, ili čak ne mogu da mu pomognem, jedno sigurno mogu, a to je bar da mu ne odmažem na bilo koji način.

btw

pre 7 godina

@(milan pilan mladji, 26. oktobar 2016 22:03) mi smo prijatelju samo u sredini, ti drugi nisu nista bolji, to je cela poenta. te je i njegov stav da ucestvuje u projektima drugih koji nas ocrnjuju licemeran, a on misli da je moralniji od svih nas ostalih jer to radi, uopste nije pitanje nacionalizma...

gari

pre 7 godina

(Washington, 26. oktobar 2016 16:20)

Kaži nam gde je rekao da je samo jedna strana kriva? Znaš dva jezika, verovatno si školovan, živiš preko kod "neprijatelja", pa valjda možeš da nam kažeš gde je to rekao.

nbc

pre 7 godina

Kada pročitam kako je neko hrabar kada nešto ovako kaže u Srbiji. Pa ako igdje smije da pljune na zemlju u kojoj živi to je u Srbiji. A i izgleda da se isplati. Pitajte Kandićku, Biserko, Karanovićku, Latinku i slične.

Mirjana K

pre 7 godina

Mnogo vas je izvuklo I konteksta sta je "pisac hteo da kaze". Kaže da to što je čitao nesto i učio škole ipak znaci nesto i daje mu širu sliku kao građaninu da kaže svoje mišljenje. Nista drugo. Naravno da neko obrazovan malo bolje može da shvati šta se dešava u drugom sferama društva nego neko ko pije po splavovima i jedino interesovanje u životu mu je da ima silikone i dobro se proda (starleta). Nadam se da se niste uvredili jer NISTE čitali Hemingveja recimo nego da samo niste shvatili šta je rekao. A svi imaju pravo da kažu mišljenje (bar u slobodnom društvu) i on kaže samo da neće da ćuti. Nista drugo. Ajmo sad svi minus koji nisu prošli kroz lektire osnovne i srednje :)
(West Didsbury, 26. oktobar 2016 17:32


Znači, kolege koje ga nisu podržale su pijandrure sa splavova ili šta je poenta tvog komentara ? Braniš neodbranjivo, na isti način je pukao Panonski...Hoće li neko da me natera da ih ponovo poštujem? Nema šanse jer ne poštuju svoju državu, ćao zdravo !

Јабучило

pre 7 godina

@ Drugi su krivi
Одговорност на ратовима деведесетих не лежи на Србији, иако ни ми нисмо били мале маце.
Подсетићу те на 1812, када је дотад највећа коалиција, под Наполеоном, напала Русију.
Деведесетих се догодило слично. Главни удар у тада монополарном свету је претрпела Србија, традиционални руски савезник, али је удар био намењен одсецању православне Русије са Балкана и каснијем наставку продора ка руским земљама. Срећом, нису успели, а Русија се враћа у игру. А са Русијом и Србија.

Bane

pre 7 godina

Starleta je, po definiciji, mlada filmska ili pozorisna glumica. Znaci zvezda u usponu. A ti si svezda u padu cim si morao da nam spomenes da si pametniji od starleta. Jesi li siguran u to? Kao u fazonu one su peglu a ti si ipak procitao dve knjige? Hajde iskreno, zasto bi tim devojka trebalo zabraniti da daju svoje misljenje? Bez obzira sta mislim o starletama u Srbiji, to sto si izjavio zvuci sovinisticki druze. Ima mnogo mladih pametnih glimica, tvojih kolega koje spadaju pod starlete, koje si ovim totalno spustio i uvredio.

kobac

pre 7 godina

Đuričko glumio u antisrpskom filmu, uzgred lošem filmu i sad zbog toga treba da dobije u najmanju ruku poziv za stalnog člana SANU. Pitaj Glogovca nek ti objasni neke stvari koje ti nisu jasne, valjda je i on čitao neke knjige.

A.

pre 7 godina

Ne bih da budem ničiji 'drveni advokat', ali sam Đuričkovu izjavu (u naslovu) shvatila drugačije od nekih komentatora. Mi na starlete gledamo kao na osobe koje su više obdarene fizički nego umno. I zato mislimo da ne misle baš preterano, pa je bolje da i ne kažu to što misle.

Što se tiče filma, on je bio samo glumac (ni producent, ni scenarista) u tom ostvarenju. Da li neko misli da među nama nema onih koji su činili zločine u ratu 90-ih? I zbog takvih pojedinaca smo svi 'obeleženi'. Da li neko misli da srpskog zločinca (ako postoji) treba da glumi hrvatski ili albanski glumac ili ko god, samo ne Srbin?

Prevodilac

pre 7 godina

(DaLanik, 26. oktobar 2016 21:53)

Da li vi to uporedjujete profesiju glumca i rezisera? Gluma je interpretativna umetnost, kao i prevodilastvo, pa da li to onda znaci da ja ne mogu da prevodim Hitlerov Mein kampf, jer ako to ucinim proglasice me za nacistu? Ne bih ga prevodila jer mi je to dosadno, ali bih svakako prevodila knjigu pisca ili teoreticara sa cijim se stavovima ne slazem ukoliko bi mi to bio prevodilacki izazov. Rezija je s druge strane stvaralastvo, kao pisanje, slikanje itd. Reziser u filmu iznosi svoje stavove, a glumac to ne cini, valjda vam je to jasno, pobogu.

Petar

pre 7 godina

treba da shvati da nije problem sto je glumio u nekom filmu, problem je sto je to politicki antisrpski film veoma niskog kvaliteta. Na taj nacin ti si se priklonio antisrpskoj propagandi.
I josh nesto: nije dovoljno procitati treba i shvatiti to sto si procitao, a neka moralne norme i prihvatiti. Batali price o slobodi govora jednostavno, krenuo si za parama, bez obzira kakvu stetu tvoje glumatanje ima po Srbiju. Ili kako narod kaze: gledao si svoje du**.

Simon

pre 7 godina

Kako je naivan ovaj Djurcko! Kao da nije citao ni Sekspira ni Dostojevskog. Nije on ni los covek ni los glumac. Naprotiv. Odlican je. Ali je naivan do bola. Sama crkva u kojoj kuka ili u kojoj se moli pojacava taj osecaj njegove stravicne naivnosti. Steta.

Mika

pre 7 godina

zanimljivo mi je citati komentare vecine ovde... ako je rekao nesto protiv nase drzave odmah ga svi kritikuju da nije bio objektivan i da je film jednostrano ocrnio srbe... pa ako smo svi mi srbi, kako smo onda objektivni u ocenjivanju tog filma?

dalje, ako pogledamo istini u oci, od nas su pobegli slovenci... pobili smo se sa hrvatima... istrebljivali smo se sa muslimanima... sa siptarima isto... makedonci su pobegli, a crnogorci nas otkacili. ostatak planete nas je bombardovao... da li vam je palo na pamet da smo nesto ocigledno mi radili nesto pogresno cim su svi bili protiv nas? osvestite se...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (milan pilan mladji, 26. oktobar 2016 22:03)
o
Pa dobro prijatelju jel i Gadafi radio nesto pogresno,pa su velike civilizovane zemlje zapada razrusile jedan od najbolje stvorenih drzavnih sistema ikada...ne razumes neke stvari,ekonomija ne trpi sve to,politika proglasava sta je dobro,a sta ne,a vojska resava...tako je i sa nama bio slucaj,razlog raspada SFRJ je isti onaj kao i SSSR,ko poznaje istoriju zna o cemu je rec...a da li je u nama problem i da li mi radimo nesto pogresno to bas nisam siguran....

Sergio

pre 7 godina

Stvarno mi je muka od poređenja Srba sa Nemcima, Japancima i sličnima i od pozivanja na njihovu katarzu. Zaključak bi trebao da bude da su "naši" zločini isti, a da smo manje moralni i manje sposobni da prihvatimo da su naši sunarodnici činili zločine. Nemci i Japanci su bili okupirani. Denacifikacija i pacifikacija su vršene nasilno sa idejom da se celo društvo, "resetuje". Ne kažem da se pojedinci nisu osvestili, ali ceo plan saveznika je da se naredna generacija vaspitava na drugačiji način, dok je postojeću nije moguće promeniti. Saveznici su bili dobvoljno inteligentni da shvate da stalni pritisci, retorzija kroz loše uslove života može biti "okidač" ili "seme" budućeg zla.
Primera radi, Vili Brandt je prvi nemački kancelar koji se pokonio, odnosno kleknuo pred žrtvama holokausta. To se, podsećanja radi, desilo početkom sedamdesetih godina prošlog veka, gotovo trideset godina nakon rata.
Ne negiram ničije zločine, ponajmanje "naše", ali to ne znači da treba u svemu da preterujemo.

Someone

pre 7 godina

Bože, koliko komentara! Zakačili ste se samo za Đurickovu ulogu u Anđelininom filmu i ni mrvicu dalje. Da li je film poprilično loš -jeste. Ali vi ne penite zbog lošeg filma nego zbog "srbomrzacke " poruke? A "Lepa sela lepo gore" ? Ili "Srpski film"

Mika

pre 7 godina

Tri pogresne stvari radimo, ali to nije vekovima, nego samop dva veka, a to su> Rusofilstvo, Rusofilstvo i Rusofilstvo. Da toga nije, bolelo bi zapad uvo i za kosovkse albance, i za bosance islamske provinijencije. Jednostavno, ne trebaju im ruski sputnjici na raskrsnici puteva. Ko to ne vidi, taj je slepo zaljubljen u mit i vredja ga istina.
(Stubborn Truth, 28. oktobar 2016 12:23)

Raspad i jedne i druge drzave desio pod dejstvom i zagovaranjem clanica tih drzava od strane zapada,a zasto je Rusofilstvo nesto negativno i zasto to znaci da je zapad nesto pozitivno i treba tome da tezimo? isti ti Rusi nisu hteli da saviju kicmu pred globalnom ekonomijom zapada i oni su omrazeni,ali su sacuvali ono sto oni jesu,zapadna ideja je globalizacija i gubljenje kulture i tradicije svake drzave ponaosob,a mi ako se izgubimo tako,kako kaze prorocanstvo stacemo svi pod jedno drvo...

andreas kisser

pre 7 godina

Djuricko ima pravo na svoje misljenje ali izgleda niko nema prava misliti drugacije od njega jer sledi etiketa.Kao drugo odakle mu pravo da tako vredja starlete , u osnovi i one su samo zene drugacijih shvatanja i nezasluzuju da ih Djuricko javno ponizava.
(kolin, 26. oktobar 2016 16:03)

alo genije, nisi mnogo pametan: jedini koji je etiketiran ovde je upravo djuricko; da je izdajnik, jer ima drugacije misljenje od vecine. imajuci u vidu da je to na zalost nasa, srpska vecina, o kvalitetu cijeg politickog suda najbolje svedoci stanje u ovoj napacenoj drzavi tokom poslednjih 25 godina, djuricko moze da bude zadovoljan sto su njegovi stavovi potpuno drugaciji od 90 posto komentara na ovu vest! apsolutno nema vece potvrde od toga koliko su njegove reci realne i tvrdnje istinite od toga da ga srbi danas nazovu izdajnikom. a sto se tice starleta, za cije se misljenje i zdravlje svi vi dvolicni cinici odmah uplasiste, iako vam je u svim drugim komentarima najveca uvreda upravo uporediti nekog sa satrletom, meni je prosto neverovatno da niste u stanju da shvatite kontekst u koji je stavio sebe i starlete. ali dobro, da ste iole pametni da to shvatite, srbija danas ne bi bila tu gde jeste, pa za ovakvim djurickovim izjavama ne bi ni bilo potrebe. dakle, sto bi rekli englezi 'what goes around, comes around'! na zalost, kada je slucaj srbije u pitanju.

Lazar

pre 7 godina

Đurička i tako kvalitetnih glumaca, na sreću imamo stvarno dosta. Svaka čast. Ipak, nemamo mnogo karaktera i kvalitetnih ljudi. Novac i politika su prejak magnet. Jedan je NEBOJŠA GLOGOVAC.

Miki

pre 7 godina

@Ana
"...to je kao kada biste zamerali nekom advokatu sto brani serijskog ubicu."
Strasno je sto ovaj post ima toliko "pluseva". Da je samo misljenje jedne osobe, bilo bi mi lakse...
Ana, da li ti mozes da shvatis, da je pravo na odbranu i fer sudjenje, osnova svakog civilizovanog drustva?
Porediti pravo na odbranu, sa necijim pravom da izabere ovu ili onu ulogu je pokazatelj koliko ljudi ove generalno nemaju saznanja o opstim pravima i slobodama...
Ako toliko zelite da branite odluku Djuricka, najblize poredjenje je sa odbranom onog civila koji je radio u gasnim komorama - to je za mene bio posao, da ga nisam ja obavljao, radio bi ga neko drugi... U tom smislu i Djuricko bi bio u pravu... Cas posla bi se pojavila neka nova Mirjana Karanovic...

lale

pre 7 godina

Bersi,pročitaj malo.Mi ne negiramo zločine tkz.naših,mi smo sudili ratnim zločincima.Problem je što se negiraju Srpske žrtve,a ne sudi zloćincima.

Stubborn Truth

pre 7 godina

"razlog raspada SFRJ je isti onaj kao i SSSR,ko poznaje istoriju zna o cemu je rec...a da li je u nama problem i da li mi radimo nesto pogresno to bas nisam siguran.... (Mika), ahh, vidi gledaj, pazi, SFRJ nije ni u kom slucaju bila SSSR, a njen raspad je zapoceo pre nego sto se SSSR, ali i Berlinski zid srusio. Raspad SFRJ je poceo Memorandumom SANU, mitinzima voistine, i ustavnim udarom iz marta 1989, a Berlinski zid, i gvozedena zavesa pali su krajem te godine, Sovjetski savez je srusen u vreme kada smo se mi vec ubijali i klali yardjalim kasikama u odbrani balvan bedema i nejaci. A da cinimo pogresno, pa cinimo, ali to je sa svakim zaljubljenim tako, blene u namigusu, sanja da joj se uvuce, na samu pomen njenogg imena pada u trans, i tako to. Tri pogresne stvari radimo, ali to nije vekovima, nego samop dva veka, a to su> Rusofilstvo, Rusofilstvo i Rusofilstvo. Da toga nije, bolelo bi zapad uvo i za kosovkse albance, i za bosance islamske provinijencije. Jednostavno, ne trebaju im ruski sputnjici na raskrsnici puteva. Ko to ne vidi, taj je slepo zaljubljen u mit i vredja ga istina.

QR

pre 7 godina

Kao da starlete ne čitaju Sekspira i Tolstojevskog?! Kakav je to glup komentar? Moraš ti brale još dosta da čitaš i da razmišljaš da bi prestao da praviš takve homofobne komentare...

Mandrak

pre 7 godina

Koliko vidim Ti i dalje misliš da si u pravu što si prihvatio da učestvuješ u stvaranju jednog lošeg i na našu sreću u svakom pogledu propalog filma o srpskim zločinima. Ne navijam više za tebe, ali Ti želim svu sreću i uspeh u životu.

Bad Spenser

pre 7 godina

Moracu da pogledam taj film i tek onda dam svoj sud o njemu, ovako je bezveze da pricam. Djuricko je dobar glumac, kakav je kao covek ne znam. A sto se mene tice rat u Bosni je zavrsen pre vise od 20 godina.Tacka. Predugo sam ziveo pod sankcijama i Slobom da bih se sada vracao u to vreme a pride nisam ni ratovao i nisam iz Bosne. Znaci tema me bas i ne pogadja previse.

popeye

pre 7 godina

У ствари, више јеси него што ниси. Глумио си негде из идеала, упркос новцу или некој другој користи? Не, то се не зове професионализам...

don zajeb

pre 7 godina

@Sofija A ti bi mogla da pročitaš npr. Crnjanskog i Seobe, pa da vidiš kako smo prošli sa rusima... Toliko o tvom čitanju srpske literarure...

RX

pre 7 godina

Ne, care ti si glumac, a ne politikolog. Nemas obrazovanje da bi imao misljenje o politici koje ces da iznosis u medijskom prostoru. Izmedju 4 zida slobodno, u krugu prijatelja, kafani... ali pred kamerama glumi smotane likove, a ne izigravaj analiticara.

milan pilan mladji

pre 7 godina

zanimljivo mi je citati komentare vecine ovde... ako je rekao nesto protiv nase drzave odmah ga svi kritikuju da nije bio objektivan i da je film jednostrano ocrnio srbe... pa ako smo svi mi srbi, kako smo onda objektivni u ocenjivanju tog filma?

dalje, ako pogledamo istini u oci, od nas su pobegli slovenci... pobili smo se sa hrvatima... istrebljivali smo se sa muslimanima... sa siptarima isto... makedonci su pobegli, a crnogorci nas otkacili. ostatak planete nas je bombardovao... da li vam je palo na pamet da smo nesto ocigledno mi radili nesto pogresno cim su svi bili protiv nas? osvestite se...

Era

pre 7 godina

Djuricko,
nastavi da citas i mani se komentara o ratu u Bosni, o kom nemas pojma.
Za pomenuti film su svi dali ocenu da je obican pamflet bez umetnickih vrednosti. Zamisli se za sto su neke tvoje kolege odbili da igraju u njemu.

Sofija

pre 7 godina

С обзиром да је Ђуричко прихватио улогу у антисрпском филму " У земљи крви и меда " , очигледно је да књижевна дела српских писаца није прочитао, чак ни лектиру у основној школи.

matriks

pre 7 godina

Djuricko pripada krugu liberala,oni dozovljavaju razgovor samo ako ide u njihovom pravcu.Ako je suprotno njihovom misljenju odmah lepe etikete.Danas u Srbiji svako moze da kaze sta god misli.

rango

pre 7 godina

Zivim u vremenu u kom je Srebrenica veci zlocin od Jasenovca a Milosevic ispade gori od Hitlera. Manite me vise tog forsiranja da je samo jedna strana kriva za sve.
(Washington, 26. oktobar 2016 16:20)

Nitko i nikada to nije rekao...osim da je Srebrenica sramota Srbije i novije historije.

Mane

pre 7 godina

Najbolji su naši botovi, koji će svaki put da nam objasne kako se politikom bave samo "stručnjaci za politiku".
Dragi moji naprdni, recimo da ste u pravu. U tom slučaju možete odmah da razmontirate stranku i da se svi kolektivno vratite na njive gde vam je i mesto. Pustite pismene ljude da se bave državom, umesto vaših segamega piljara i švercera.

Pravda

pre 7 godina

Није суштина прочитати неко дело, суштина је разумети га, што Ђуричко очигледно не може.

Ana

pre 7 godina

Volim ove likove koji su se tako uzbunili i uzbudili sto je Andjelina Dzoli u svom filmu prikazala Srbe kao zveri a pri tom im ne smeta sto se u americkim filmovima bezbroj nekih drugih nacija prikazuju takodje kao zveri, stavise, sa zadovoljstvom gledaju te neopisivo glupave filmove. Imai svest da neko diskriminise tvoju naciju a nemati svest da su diskriminisane druge nacije je znak gluposti.

Saša

pre 7 godina

Svako ima pravo da misli šta hoće, ali isto svako ima obevezu znati i biti svestan o onom o čemu govori, biti objektivan, iskren, dobronameran, pošten, itd. I ima obvezu da poštuje svoj narod i svoju državu.To se nemože naučiti to je deo karaktera i duha, nažalost vi se gosp. Djuričko ne možete pohvaliti sa istim.

Ana

pre 7 godina

(pobro, 26. oktobar 2016 15:55)

Vi, kao i velika vecina ovde prisutnih komentatora, ocigledno ne shvatate profesiju glumca. Glumac ne mora i ne treba da vodi racuna da li igra pripadnika svoje nacije koja je u doticnom filmu prikazana negativno. On nije taj koji treba da promislja o tome. O tome treba da promisljaju kriticari koji daju ocenu samog filma, odnosno koji ocenjuju njegovu vrednost i kredibilitet. Jedna uloga nekom glumcu moze biti zanimljiva i glumac moze zeleti da je prihvati bez obzira na to da li je ta uloga tacno odslikava pripadnika ove ili one nacije, ili ove ili one licnosti (kad je rec o stvarno postojecim licnostima). Takodje, sasvim je legitimno da jedan glumac igra u filmu za koji proceni da ce biti od koriti u njegovoj daljoj karijeri. On ne mora i ne treba da vodi racuna o politickoj ili moralnoj poruci filma, on je samo glumac. Licnost koju glumac glumi se ne moze i ne sme identifikovati sa privatnom liscnoscu glumca. Pitam se da li biste jednako zamerili i kamermanu ili kostimografu da su kojim slucajem bili Srbi (mozda i jesu?).

Mozda nema direktne slicnosti, ali to je kao kada biste zamerali nekom advokatu sto brani serijskog ubicu.

zigot

pre 7 godina

teska srca (u vezi Andje) mislim da je u pravu... ja bar ne mogu da budem hipokrit jer zivim i radim u USA... on je profesionalni glumac i ne treba da se stidi svoje odluke zarad neciji laznih principa (90% ljudi bi da pali) ... moze jedino da ga bude malo blam sto je izabrao UZASNO los americki film

Andjelina je super osoba i hrabra zena

pre 7 godina

Evo i iz ove gomile komentara imam utisak da bi vecina pobegla sa bioskopskih sedista da se pojavi lokomotiva na ekranu. Strasno koliko ovaj narod mrzi obrazovane, normalne ljude. Funkcionalno nepismeno 80% stanovnistva a svi strucnjaci za svetsku politiku sa platom od 200e. Bravo Nikola, treba biti hrabar pored ovakvih ljudi pa pricati istinu i ziveti svoj zivot. Ziveo!

Shone

pre 7 godina

Nije sporno da je gomila zlocina pocinjena sa srpske strane. Ono sto je problema kod Djuricka je ucestovanje u filmu koje ne samo da je jednostrano predstavio srbe kao jedine zlocince i vec i na vrlo perfidan nacin mnogostruko preuvelicalo uzasnu statistiku rata koja je pripisana samo srpskoj strani. nepojmljivo mi je da je on za saku dolara i par ruckova sa andjom i bredom pristao na ovo. i onda se posle kao pravda da je to da bi se ljudima otvorile oci. ma da , vaazi. pri tom da se razumemo on je i pre toga ucestvovao u jednom francuskom ostavrenju gde su srbi takodje prikazani kao zveri. mislite da bi serbedzija pristao da glumi hrvatskog negativca u filmu gde su samo hrvati prikazani kao krvoloci...ne bih bas rekao. sto bi radio to kad moze lepo da glumi srbe

samo kažem

pre 7 godina

Koliko vidim po komentarima uvredio je mnogo starleta svojim intervjuom.
U svakom slučaju čovek je koji misli svojom glavom bez nacionalističke ostrašćenosti što je sve redji slučaj u nas i to izgleda mnoge boli, jer kako kad je samo nacija važna a ne čovek a ne individua.

West Didsbury

pre 7 godina

Mnogo vas je izvuklo I konteksta sta je "pisac hteo da kaze". Kaže da to što je čitao nesto i učio škole ipak znaci nesto i daje mu širu sliku kao građaninu da kaže svoje mišljenje. Nista drugo. Naravno da neko obrazovan malo bolje može da shvati šta se dešava u drugom sferama društva nego neko ko pije po splavovima i jedino interesovanje u životu mu je da ima silikone i dobro se proda (starleta). Nadam se da se niste uvredili jer NISTE čitali Hemingveja recimo nego da samo niste shvatili šta je rekao. A svi imaju pravo da kažu mišljenje (bar u slobodnom društvu) i on kaže samo da neće da ćuti. Nista drugo. Ajmo sad svi minus koji nisu prošli kroz lektire osnovne i srednje :)

Prle & Tihi

pre 7 godina

Botovi se raspisali u odbranu svog prava da budu starlete. Nema problema ljudi, ne uzbuđujte se. Znamo svi da je to vaš nivo i niko od vas ništa drugo ne očekuje. Niko vam ne može oduzeti pravo da budete nepismeni.

milan

pre 7 godina

@ I ima obvezu da poštuje svoj narod i svoju državu.

Ne druze, ima obavezu da pokaze prstom i kaze - ovo je trulo. Ovo smrdi. Ovo ne valja. Kako ce inace biti bolje? Jel' treba svi da vicemo kao premijer da je odlicno? Da nam je drzava majka a ne, zapravo, losa maceha? Nemam ja nikakvu obavezu prema nekome ko prema meni nema obavezu, prijatelju. Pusti ti te sitne nacinalisticke fazonu. Onog momenta kada policija nije dosla po pozivu gradjana ova drzava je prestala za mene da postoji.

Washington

pre 7 godina

Druze imas ti pravo da kazes sto pozelis a ja imam pravo da to osudjujem i komentarisem kako ja zelim. Kao i drugi ljudi sto imaju pravo da komentarisu tvoj stav.

Zivim u vremenu u kom je Srebrenica veci zlocin od Jasenovca a Milosevic ispade gori od Hitlera. Manite me vise tog forsiranja da je samo jedna strana kriva za sve.

bersi

pre 7 godina

Davno sam otišao iz Srbije, između ostalog i zbog ovakvih komentara koji pokazuju prevalentno mišljenje ljudi. Niko jednostavno nije spreman da sagleda i prizna zločine "naše" strane , nego kao preosetljiva nezrela deca burno reaguju kada se na to ukaže. Film sam gledao i žešće je sranje što se tiče kinematografske strane , ali to što vam je izneo na videlo prljav veš ne znači da treba da svi sada burno reagujete kako je jednostran, bla bla bla i sve to što se ponavlja već godinama. Hajde da vidim da neko ustane i kaže da jeste, srpska strana je pravila užase ovakve i jeste mi smo svoje zločince ganjali, našli i osudili. Tek kada se to desi, jedna nacionalna katarza kao što su je Nemci i Japanci prošli , tek onda možemo da napravimo pravi progres. Pustite vi druge , Hrvate i Bosance, gledajte kako svoje dvorište da počistite. Btw, svaka javna ličnost bi trebala da ima moralnu obavezu da iznese svoje mišljenje u vezi ovakvih stvari. Dosta mi idu na nerve ti koji se klone iznošenja svojih stavova pod izgovorom "ja sam sportista/glumac/starleta" etc.

Jim Beam

pre 7 godina

Ne znam koliko vas je gledalo taj Anđelinin film, ja jesam. Osim utiska da je film čista glupost, drugi utisak je da film uopšte nije toliko obojen kao što ga mediji predstavljaju. To što su određeni političari okolnih zemalja (pa i kod nas) pokušali da naprave priču kako im odgovara pa se ljudi iz regiona primili je nešto drugo. Ako se odlučite da pogledate film, nakon filma ćete biti sigurni da ste bacili vreme, ali i gledali filmove gde smo mi ili neko drugi 10x više satanizovani. Suviše se digla prašina ni oko čega.

Budi bre dosledan

pre 7 godina

To sto si citao Sekspira i Dostojevskog ne znaci da si strucnjak za politiku kao ni da si izvukao najbolje iz njihovih dela.
Uzeo lovu za ulogu i sad se vadi.

THIS IS SPARTA

pre 7 godina

E care, nista ti nisi razumeo. Vidis da je sada misljenje starleta bitnije od bilo cijeg, tvog, mog, Nikolinog... Starlete su zastupljene u medijima vise nego politicari. Toliko o jednakosti.

x

pre 7 godina

I starleta je slobodni građanin. Upao si sam sebi u usta. I kakav je to komentar čitao sam Šekspira i blah blah a starleta nije pa nema kao pravo da iznese svoje mišljenje. Razočara me, Vojkane!

Marko

pre 7 godina

Kaže ovako: "Što se tiče finansija, ne smem da se žalim, ja radim." Pa radim i ja gospodine glumac i to kao univerzitetski profesor već 27 godina. Ipak, ne mogu da kažem tako olako kao vi da se ne žalim. Nešto nas razdvaja izgleda, a čini mi se da je to ta strana valuta!

Nisam pandur

pre 7 godina

@Juhu

A ko ti kaže da su političari najbolji u politici? I objasni mi kako se postaje isti, kod nas?

Ideš na sastanke, i što se glasnije dereš, što glasnije tapšeš, što si bahatiji i bezobzirniji, to su veće šanse da ćeš sutra biti npr.presednik opštine. I ti kažeš da to tako treba? A ja sad, pošto nisam "političar", ne smem da dam svoje mišljenje o stanju te opštine, iako sam u svakom pogledu bolji čovek / pošteniji / pametniji / načitaniji / obrazovaniji / sa više radnog iskustva i boljim poslovnim rezultatima... Zato što nisam hteo da idem na sastanke i tapšem gorima od sebe, zato ne smem da kažem ništa loše o predsedniku opštine?!

Jao Bože

pre 7 godina

Nikola je između ostalih uloga glumio u filmu Milovana Vitezovića „Lajanje na zvezde“ i u filmu Anđeline Džoli „Lajanje na Srbe“.

Zoki

pre 7 godina

O tvojoj inteligenciji govori sve to da samo tvoja istina je prava a to sto te kolege nisu podrzale je rezultat toga koliko si u pravu..Verujem i da medju starletama ima obrazovanijih od tebe..

DaLanik

pre 7 godina

Ne slazem se sa misljenjem da je glumac samo glumac i da je sve jedno koga glumi, kao sto je napisalo par komentatora. Ako idemo takvom logikom, i reziser je samo reziser, pa su neki rezirali "Blejd Ranera", a neki filmove Hitlerove nacisticke propagande. Pa sta, oni su samo umetnici? Jel'? Nije bas tako. Glumac JESTE ono sto glumi. Nije bitno kakav je njegov LIK u filmu (inace niko ne bi glumio zlikovce ili naciste npr.) ale kakvu PORUKU film nosi. A Andjelinin film nosi srbofobicnu poruku u kojoj satanizuje samo jednu stranu u gradjanskom ratu. Drugo, nisi ti druze bas TOLIKO dobar glumac. Ti si "Momo Kapor" glumaca, onako lako stivo, smesan zanimljiv, naravno da imas talenta ali da si bas neki Dastin Hofman ili Dzek Nikolson, daleko od toga. E, sad sto s citao Sejkspira, to je mozda u Srbiji gde je 70% nepismenog naroda velika stvar, ali ima i drugih nacitanh ljudi. Ti si ga citao verovatno jer si morao pri studijama, ne zato sto si ga razumeo ili zeleo da citas. I na kraju, naravno da glumac kao i svako moze i treba da ima misljenje o necemu pa i o politici. Ali ne treba da bude aktivan u politickom zivotu jer onda to postaje degutantno. Pogledajte sve te glumce koji se mesaju u predsednicku trku u Americi... Da mi se zgadi bre Klint Istvud, postaje predmet raskusuravanja glupih politicara.... Znaci INTEGRITET. A ti to nemas, cim si se prodao da glumis u takvom (umetnicki gledano) djubretu koje je Andjelina snimila.

xyz

pre 7 godina

Baš me razočarao...čitao sam Šekspira i Dostojevskog...ja sam dobar glumac...pametan sam...blah!!!
Traži za sebe ono što nije spreman da da drugima. Šta je starleta? Niže biće od njega. Uzašno ponašanje za nekog ko glumi pamet.

Gg

pre 7 godina

Konacno jedan glumac da ne kuka za pare. Svaka cast...radi...zaradjuj...to je tvoje pravo...a ovi sto zive ko lordovi a kukaju narodu koji nema hleba da jede neka se stide

Maksa

pre 7 godina

Podržavam ga jer u svetu je političar dokazani stručnjak u nekom polju a kod nas prvo radno mesto! Možda se ne slažem sa njegovim mišljenjem i svako ima pravo na svoje, ali nama upravljaju ljudi takvih profila da ga i nemaju već funkciju ovce koja diže ruke po direktivi... Mi nemamo zdrave debate na medijima koje kada čovek sluša izgradi svoje mišljenje o nekim stvarima na osnovu tih suprotstavljanih ličnosti, pa bar po neki komentar o politici ne vidim kao lošu stvar...

Zare

pre 7 godina

Djuricko, mnogo si bolji glumac nego politicar. Nemoj da te zloupotrebe neki, a onda sutnu. Nisi upucen u mnoga drustvena zbivanja i gledaj glumu.

ID

pre 7 godina

Da li znaš Đuričko kolike honorare su odbili Dragan Nikolić i Miki Manojlović za film Mirotvorac?
Voleo bi da kaže za koliko je igrao u onom propagandnom filmu.
Istina on je to radio iz ubeđenja.
Od tada mi se gadi.

Alex

pre 7 godina

Iznenađen sam koliko zatucanog naroda komentariše da čovek u demokratskoj državi nema pravo da iznosi svoje političko mišljenje. To je osnovno ljudsko pravo da ima političko mišljenje i da ga javno iznese (bez posledica po sebe ili bližnje). To što je pomenuo šta je čitao, samo govori da je svaki glumac daleko obrazovaniji i ima kvalitetnije mišljenje od većine vas, ali nažalost i od većine političara. Daleko smo mi od demokratije; ona se ne uteruje silom, već se osvaja.

mmmmmm

pre 7 godina

1. glumac si vrhunski
2. ako zelis da budes glumacka legenda onda moras da ramisljas sta glumis i poruku koju saljes.
To je to. Ostali su vec sve rekli pa ne bih ponavljao, ali svakako da si u debelom minisu.

nerazumestito

pre 7 godina

Nikola, ništa ti ne razumeš. Džaba ti toliko čitanje kada nasedaš na stvari koje ti poturaju. Čist primer ti je uloga u tom filmu. Nije nam dovoljno što nas crne i na filmu na zapadu, još i ti prihvataš tu njihovu teoriju da smo negativni u svakom kontekstu. Dajte se jednom otrgnite od toga i radite na tome da se za promenu jednom predstavimo pozitivni. Tako ćeš najbolje pokazati ko si zapravo.

ljubisa

pre 7 godina

Nije svacije kroz selo pjevati .
Inace , kad vec tracamo covjeka , da i ja ponesto pridodam ..
Daleko je on od Pavla Vujisica .
A za prihvatanje uloge u Andjinom filmu ,neka ga je sramota.
Jer ako se stidi , i ima neke sanse , a ako ne , nema od njega nista .

Goran

pre 7 godina

Ajnstajn je jednom rekao da "vecina ljudi misli da intelekt cini coveka velikim. Oni nisu u pravu, to je karakter". Upravo je to ono sto Djuricko nije imao kada je pristao da glumi u takvom filmu. Nije stos u Sekspiru i Dostojevskom. Treba pre svega imati karakter.

viki55

pre 7 godina

Djuricko, ovi komentari , koji su upuceni tebi, nisu zbog toga sto ne pricas istinu, vec zbog toga sto si obrazovaniji, skolovaniji i HRABRIJI od ovih koji te ne vole i SMES da javno iskazes Istinu koja kukavice zdravo boli !

Perica

pre 7 godina

Nikad mi nije bilo jasno zasto uspesni ljudi ili oni koji imaju sanse da budu uspesni idu linijom manjeg otpora i pljuju u svoj bunar, tako i doticni gospodin imao je sve sanse da se doskolovavao da ucio jezike da se borio mogao je da bude i u Holivudu ne on je odlucio da za male pare pljuje sve odakle je poteko , meni licno cudno ?

Boki

pre 7 godina

Naravno da imas pravo na svoje misljenje. Niko tebi nije zabranio da glumis u Andjinom filmo. Samo sada nemoj da se ljtis sto vecina u Srbiji drugacije misli od tebe i nije spremna da te gleda kao sto te gledala pre tvoje slobodne odluke.
Moje misljenje je da vise u Srbiji niko ne treba da te angazuje, idi kod Andje neka ti ona trazi posla.

karma

pre 7 godina

Pristalica sam da su ljudska prava osnova svega, apsolutna su i svakako pripadaju svima ali pravo na slobodu izrazavanja je najveca zabluda drustva. Ajmo sad svi da iznosimo misljenje o necemu u sta se apsolutno ne razumemo, ajmo da se mesamo u politiku, trenerski posao... Ne ide to tako.

Videtipogresno

pre 7 godina

Čitajući ove komentare i Đuričkovu izjavu moram reći bar nešto. Glumac ne treba da bude političar, jer onda više nije glumac. Kao drugo treba da razume svoju zemlju i da pazi šta vani uzima kao uloge. Jer mi smo ma zapadu postali tema koja se prikazuje i na filmu i na serijama u negativnom kontekstu. To je jasno svakome ko je pratio to počev od 2000 godine, pa na ovamo. Gde god nešto loše treba pikazati nas ubace tu. I šta to govori da je i tu politika prisutna. Ne kažem da nemaš Đuričko pravo na svoje mišljenje, ali isto tako treba da vodiš računa da li tim svojim ulogama ugrožavaš nas još više u svetu. Džaba ti čitanje toliko ako nisi ništa naučio iz toga Nikola.

kolin

pre 7 godina

Djuricko ima pravo na svoje misljenje ali izgleda niko prava misliti drugacije od njega jer sledi etiketa.Kao drugo odakle mu pravo da tako vredja starlete , u osnovi i one su samo zene drugacijih shvatanja i nezasluzuju da ih Djuricko javno ponizava.

pobro

pre 7 godina

Svaki covek ima pravo glasa. Ali takodje, ponekad se desava i da covek izgubi kredibilitet pa njegove reci postanu blede i nistavne ma koliko pametne bile.
Tacno je da su pripadnici srpskog naroda pravili zlocine, ali ja ne prihvatam kolektivnu krivicu, ja ne prihvatam da se meni pripisuje klanje u Srebrenici. Klali su zlocinci koji su nazalost Srbi.
Ti si momce prodao svoj kredibilitet jednostranom kolektivizacijom krivice.
I nisi ti dobio ulogu u tom smecu od filma zato sto si dobar glumac. Ti si dobio ulogu, zato sto je Srbin, svojim ucescem u tom projektu trebao da da legitimitet tom sadrzaju.
Blede su ti reci Nikola. Blede kao da ih je izgovorio Nebojsa iz Beograda ili Bata Gasic. Tako negde.

Delije Čikago

pre 7 godina

Sine moj i Ja sam čitao ceo život, i šta sad?! Nisi batice trebao da se pojaviš u tom filmu, ma koliko gluma bila slobodnog izbora bez predrasuda, jednostavno nisi smeo, razumem Ja lova, Anđa i to, ali...

Gile

pre 7 godina

Rodjo, mnogo si mi gotivan kao glumac i uopste intelektualac. To je nesporno. Jos uvek tesko prihvatamo cinjenicu da nas je zapad izjednacio sa fasistima pri tome okrecuci glavu kada se radi o srpskim zrtvama. To nikako da prihvatimo. Npr. Hrvati ne pominju Jasenovac, znaju za Ovcaru, Bosnjaci znaju za Srebrenicu, ne znaju za Bratunac i sl. i vekovno ugnjetavanje pravoslavlja, Albanci znaju za Racak al ne znaju za Staro Gradsko, milosrdni Ameri? Pa to je tek licemerstvo. Eto to malo boli...

Dali bocek

pre 7 godina

Naravno da ima pravo na misljenje. Ali i nije bas neka preporuka da je covek bistar, to sto je citao Sekspira ili Dostojevskog. Vise zivotne logike donosi Alan Ford.

Mile

pre 7 godina

Tacno je da su Hitlerovi zlocini mnogostruko veci od Milosevicevih a da smo mi oficijalno krivi za sve ratove na ovim prostorima unazad 30 godina. Razlog zasto je to tako je jer dilejuemo sa Rusima. Politika. Dok se ne uzmemo u pameti Zapad ce nas kriviti. Djuricko nije trebao da igra u takvom filmu ali Djuricko ima prava da kaze sta misli i dobro je da on to hoce. Ako svi zacutimo (kao sto i jesmo) onda ce nas srpske velmoze kroz formu patriotizma gaziti jos 100 godina. Kao sto nas sada gaze. Svi vi koji ste protiv Djuricka setite se da imate decu koja zbog naseg nacionalizma i cutnje zivi u bedi.

veteran

pre 7 godina

Pa gospodine Djuricko, ne ulazeci u tvoje glumacke kvalitete, koji su nesumnjivi, pitam te znas li sta se stvarno desavalo u BiH. Obicno glumci malo istrazuju pre prihvatanja uloge, a ti nisi.A zlocine nije cinila samo jedna, nego sve zaracene strane. Ni to sad za tebe nije bitno jer ti si iskoristen od Andjelije.Njoj je trebao legitimitet za ulaz u srpske bioskope.Ne mislis valjda da nije u Bosni i Hrvatskoj mogla naci glumca za " tvoju" ulogu.E pa niste u tome uspeli.

Vukašin

pre 7 godina

Mišljenje jednog glumca, koji se inače školuju da budu lažovi ne treba nikoga da interesuje. Po čemu se ti razlikuješ od starlete? Sada kada je takva anti propaganda protiv naše zemlje, ti dolivaš ulje na vatru. Samo kada sam te video u čemu si se pojavio na premijeri tog smeća od filma nisam znao da li si Đuričko ili Dzoni Dep.

urke

pre 7 godina

Djuro a bio si mi tako drag :) pa jedino si ti faul napravio, faul prema svom narodu, nešto slično kao kada se omiljen sportista umesa u politiku, uspešan i ostvaren i onda tako naivno baci bisere svinjama. Ti si zabavljač i ne precenjuj se, niti sebe niti profesiju, bio bi faca da si ispao covek sad si niko i ništa ni ovde a u svetu te ni ne znaju. Tuzno

Kosta

pre 7 godina

I njemu nije dovoljan pokazatelj to što niko od njegovih kolega nije stao na njegovu stranu po pitanju tog po meni skaradnog filma, kad je reč o srpskom narodu.

obad

pre 7 godina

Nikola ti si u pravu.Što se tiče ovih drugih komentara oni potiču od onih koji kažu,,mora da bude po našemu i kad nismo u pravu,,verovatno od,,braće,,iz RS.Živim u Sremu dobro ih znam.

djuro

pre 7 godina

@(milan pilan mladji, 26. oktobar 2016 22:03)

tuku nas i napadaju vijekovima.. ne uđosmo u tuđu kuću nikome.. . kažeš drugi pobjegli od nas!? ne kažeš kako su cviljeli da se ujedinimo!? Kralj se odriče srpske države, zarad jugoslovenstva... pobjegli, da kad su dobili sve.. kad su postali veći, no što su ikad bili. svi, osim Crne Gore su prvi put dobili državu. istoriju i jezik izmišljaju!! većina naših poturčenih i pokatoličenih sad nam soli pamet! isto kao i ovi naši među nama što pozivaju da se urazumimo i legnemo na rudu..

EU Citizen

pre 7 godina

Nije problem što glumci govore ono što misle, nego što zloupitrebljavaju svoju medijsku popularnost stečenu zbog prijatne fizionomije ili talenta za igrarije, uz koje vrlo retko idu inteligencija i znanje, da popuju i šire svoje obično maloumne plitičke stavove. Ljudi su time sasvim prirodno revoltirani, jer većina tih likova možda nisu starlete, ali, uključujući i ovog, nisu ni daleko od toga...

Tata spalio Đenku

pre 7 godina

...mislite da bi serbedzija pristao da glumi hrvatskog negativca u filmu gde su samo hrvati prikazani kao krvoloci...ne bih bas rekao. sto bi radio to kad moze lepo da glumi srbe
(Shone, 26. oktobar 2016 15:30)

Mislimo da bi trebao da ideš u školu, da barem pravopis naučiš. A što se Šerbedžije tiče, on je Srbin.

Koala na šljivi

pre 7 godina

Proverite koji društveni status je Rimsko Carstvo dodeljivalo glumcima? Gledajući 2 milenijuma kasnije i ponašanje današnjih razumem njihov stav.

Lana d

pre 7 godina

Sta god vi ovde pisali- čovek je sjajan glumac! Ko mi ne veruje, nek proba da nadje karte za ,,Slucajnu smrt jednog anarhiste" u Jugoslovenskom dramskom pozoristu... Pa onda nek proba da priča....

toza

pre 7 godina

Iskoristi to svoje pravo pa se malo zauzmi za pobijene,ranjene,mučene Srbe.Izgleda da se naše žrtve tretiraju kao zečevi ili veprovi pa čak i ovi imaju neka prava samo Srbi ne.Nije problem tvoja gluma u tom filmu,već što nema nijedna uloga ili tvoja rečenica koja bi pokazala imalo razumevanja.

Drugi su krivi

pre 7 godina

@Јабучило, Sve sto je rekao Milan Pilan je 100% tacno. Mozemo mi naravno da nadjemo opravdanje za sve sto nam se desava I da krivimo druge. Mislim to naveliko radimo evo vec 25 godina, a propadamo intenzivno, sve pametno I obrazovano je otislo iz zemlje ili planira da ode. Sve nas je manje a I oni koji zive su ispod granica ljudskog dostojanstva.

I tacno je da nas je bombardovalo pola sveta. Mozes proveriti 1999-e je okupljena najbrojnija vojna alijansa u istoriji planete zemlje. Niko, nikada nije navukao toliko protivnika u jednom trenutku. Jeste to bio NATO u prosirenom sasavu, ali bilo je NATO intervencija I pre I posle, ama ni jedna sa tako plebiscitarnom pordskom u celom svetu.

Nakon svega deci osavljamo ojadjenu I razorenu zemlju, koju svi hoce da napuste I ljude indoktrinirane teorijom zavere. Ovakvi kakvi smo ni ne mozemo da opstanemo. Ni bioloski ni civilizacijski. Kaze se da je budala onaj koji svaki put radi isto nadajuci se drugacijem ishodu. Ja nasu naconalnu politiku samo tako dozivljavam. Kao veeeeeliku budalastinu.

Hedona

pre 7 godina

Meni je žao što naši glumci imaju honrar visok za ovakve filmove koje UN finansira i da smo mi Srbi uvek za sve krivi. Srbija je na pravom putu razvoja i napretka i razvoja. Srbiji su potrebni ljudi koji će nas ojačati.

Јабучило

pre 7 godina

dalje, ako pogledamo istini u oci, od nas su pobegli slovenci... pobili smo se sa hrvatima... istrebljivali smo se sa muslimanima... sa siptarima isto... makedonci su pobegli, a crnogorci nas otkacili. ostatak planete nas je bombardovao... da li vam je palo na pamet da smo nesto ocigledno mi radili nesto pogresno cim su svi bili protiv nas? osvestite se...
(milan pilan mladji, 26. oktobar 2016 22:03)

Милане,
Словенци су побегли из Југославије јер су наслутили шта ће бити.
Хрвати Србима нису хтели да дају право које су тражили за себе, приде су те исте Србе још од 1941. до 1945. истребљивали.
За муслимане важи исто.
За Шиптаре такође, уз додатак да још од 1878. и Призренске лиге раде на затирању Срба и стварању Велике Албаније. Сада то осећају и Црна Гора и Македонија (Македонци су имали и омањи рат против њих).
Црна Гора и Македонија су нације признате државним декретом 1946. године. Природно је да теже државности и самосталности, нарочито Македонија, која није желела да учествује и долазећем рату са Хрватима и муслиманима.
Коначно, није нас бомбардовао ЦЕО свет, него доказано освајачко-империјалистички савез НАТО и то без мандата Уједињених нација, првенствено дугорочно рушећи руски утицај на Балкану.
Наша кобна грешка је што нисмо знали шта хоћемо, ни војно, ни политички и нисмо имали јаког савезника.

Mikiveliki

pre 7 godina

Читаву ствар, око глуме на филму АЏ, по мом скромном мишљењу требало би посматрати из следећег угла. Ако се размишља професионално, односно ,ускључиво са глумачке стране, он није урадио ништа што би требало осудити. Проблем настаје због онога што нема везе са филмом, као уметношћу, већ са ствраношћу. Наравно, он има довољно година и памети да сам пресуди, и да сноси све последице које из тога произилазе. Уметност не би требало мешати са политиком, али притом треба знати да такво резоновање највећи број људи не разуме и не оправдава. Он је ипак погрешио, сигуран сам да је тога и сам свестан.

zex1

pre 7 godina

milan pilan mladji, pogledaj sve te zemlje i njihove gradjanr kako se ophode prema svojoj drzavi. Oni ne izdaju svoje, veliki su nacionalisti, interes otadzbine im je na prvom mestu, bar velikoj vecini... svima dto si nabrojao... a mi samo kukamo kako nase ne valja, kako smo zlocinci, ugnjetavali smo pola balkana, nadajuci se kako ce neko da se sazali i potapse nas, nebeski narod preposteni kome tudja sreca i pravda na prvom ,drugom i trecem mestu... takve osobe i drzave retko ko moze da trpi, a ne da voli... cenio sam Djuricka sve do ovog filma... Glogovac je odbio ulogu i svaka mu cast i njemu slicnima,sto se mene tice...

tajo

pre 7 godina

Imaš pravo i priliku,i umesto da ih iskoristiš za pravdu i pomirenje ti ovako arogantno.Sram te bilo,potrudi se malo da razumiš običan narod.

my way

pre 7 godina

Jedno je govoriti o ratu u Bosni i zlocinima, moze se po meni pricati i o zlocinima saveznika u Drugom svetskom ratu koliko god to u svetu bilo tabu, ali se istorija ne moze falsifikovati, ne mogu se uloge izokretati za 180. Pa Srbi su u Lisabonu prihvatili Kutiljerov plan po kojem su prihvatili sto niko na kugli zemaljskoj ne bi, a to je da nemaju daleko manje pravo, da ostanu u svojoj drzavi Jugoslaviji sa svojim sunarodnicima, vec da budu deo celovite BiH. No, ni to nije bilo dovoljno Aliji, tacnije njegovim gazdama, vec su poceli rat. I sta sad, ja treba da prihvatim okretanje istorije na glavu, gazim po istini, pravdi, zrtvama, lupam o velikosrpskom nacionalizmu, agresiji JNA na Jugoslaviju, srpskom okupiranju sopstvenih ognjista... i jos to da predstavljam kao nesto moralno uzviseno? Zao mi je, moral, inteligencina i znanje mi ne dozvoljavaju, gospodine Djuricko, a pravo je dvosmerna ulica, pa tako kao sto vi imate pravo da uzmete novac za snimanje cega god zelite, da pricate sta god zelite, tako i drugi imaju pravo na svoj sud i misljenje o tome.

CATAPA

pre 7 godina

dalje, ako pogledamo istini u oci, od nas su pobegli slovenci...
(milan pilan mladji, 26. oktobar 2016 22:03)
Ako još malo detaljnije pogledamo, niko nije bežao od Srbije nego od Beograda, parazita i rasadnika arogantnog primitivizma koji je uzurpirao interese Srbije u svoje sopstvene i prdtavlja sebe kao Srbiju.
I Srbija danas bi najradije da pobegne od tog i takvog Beograda, jednako u svakom delu Srbije, Vranju, Pazaru, Kikindi, Nišu, Zrenjaninu... svuda. Niko me neće ubediti da su Slovenci (...) hteli da pobegnu od recimo Užica ili Sombora.

CATAPA

pre 7 godina

Nikada film nije "samo film". Slučajno, nisam gledao film Anđeline Džoli, ali grdno bih se iznenadio da nije propaganda jer već dugi niz godina američki film je isključivo propagandni, bar onaj visokobudžetna produkcija.
Za glumca koji drži do sebe, sramotno je da reklamira i deterdžent, kamoli ideologiju. No, živimo u svetu u kom je sramota umrla kao žrtva besomučne propagande i reklamokratije. Sramota je umrla odmah nakon istine jer nije mogla da izdrži.

Đuričku nije trebalo da čita Šekspira, nego scenario.

glasnik

pre 7 godina

Svako od nas ima pravo na svoje misljenje i to je dobro kad mozes da kazes ono sto i drugi ne misle ali da nemas posledice vezano za svoje misljenje a ovde ipak malo preterujemo vezano za Djurickovu ulogu u filmu poznate holivudske glumice.On je svoj cilj ostvario tako sto je preko ovog filma dobio sansu da ode dalje i snima preko jer ipak to je njegov zanat.Da ga osudjujemo zato sto on igra u jednom filmu koji jeste pristrasno odradjen ali samo zato sto je Andjelina imala takve podatke o tome i za nju je to sasvim dovoljno da snimi film. Ali mi smo trebali sasvim drugaciji pristup tom filmu imati, napraviti premijeru pozvati i Breda i Andjelinu pustiti film koji i onako ne bi imao uspeha ali onda njih dvoje upoznati i sa sudbinom drugih naroda u tom ratu i mozda nekoga zainteresovati da snimi i film koliko toliko nepristrasan. Ali mi smo odmah sve to odbacili, glumce sa nase strane stavili na crnu listu i sta smo dobili. Uglavnom cemo cuti sto se tice rata pa dobro i oni su nasem narodu cinili zlocine a niko ne odgovara za to i dok oni ne osude svoje zlocine necemo ni mi nase i tako u nedogled. Katarza gospodo , jedini nacin da ucinimo sebe boljim, sagledavanje cinjenica a ne samo odbacivanje pa kako one lose bile.

Powerslave

pre 7 godina

Kaže da svako ima pravo da kaže šta misli (sa čim se slažem), ali pre toga kako on nije starleta pa da ga učutkuju. Znači starlete nemaju pravo da kažu šta misle, njihovo mišljenje nije bitno?
On je čitao Šekspira, starlete nisu, pa je on automatski pametniji? Ne mora da znači, čitanje i razumevanje su dve različite stvari. Možda je neko starleta jer je inteligentno procenio da će tako lakše proći u životu, a možda i zato što nema nijedan drugi kvalitet.

Ono što me nervira kod liberala je upravo to licemerje, stav da svi imaju pravo da kažu šta žele.... OSIM AKO... se taj stav ne poklapa sa njihovim stavom.
U tom slučaju ste zatucani, nazadni, konzervativni, seljačine, fašisti itd. Svako ko ne misli kao oni dobije gomilu etiketa protiv kojih se oni, tobož, bore.

Да те питам

pre 7 godina

@milan pilan mladji, морам да те питам неке ствари...
1. Ми зли Срби смо са свима заратили. Остали су брали љубичице? Хрватска је напала БиХ, зар не? А, тога се не сећаш? Добро, добро.
2. Са Србима нико неће, сви су откачили Србе. Добро. А ко је од бивших СФРЈ република ушао у било какву државну заједницу са било којом републиком из СФРЈ ере? Ни једна? А што ако су само Срби и Србија били проблем?
3. Ми напали Албанце? Када? 1998 су дневно у просеку убијали по 1 полицајца. Иди молим те у Немачку уби 7 полицајаца недељно у име самосталности, да видим шта ће ти се десити. Ништа лепо, зар не?
4. Нас је бомбардовао СВЕТ? Нисам обавештен да су нас напале Кина, Индија, Пакистан, Русија, Индонезија, Јапан, Судан, Јемен, Либија... Знаш, нису НАТО фашисти СВЕТ. Они су само оно најгоре у свету. Али нису цео свет, зар не?
5. Да смо ми криви - јесмо. Требали смо да оставимо 500.000 Срба у Хрватској да им се репризирају геноциди из два светска рата. Је л` тако? А у Босни смо требали да пређемо у ислам и променимо имена, је л` да? И на Косову смо требали да напустимо своја имања, цркве и манастире, јер су албански, а не наши, је л` тако?

Стиди се. Ако имаш чиме!

brdo

pre 7 godina

globalno gledajuci nista on nije kriv..ne znam i dal mu je neko zamerio jel sto bi neko zamerio nekom glumcu koji glumi hitlera..glumci su kao i svi ostali poslovi na ovom svetu..placaju se vise ili manje..imao je priliku da uzme parw i uzeo je. a sad sta je njemu u glavi . to je pitanje mada i to je njegova stvar. zivi i pusti druge da zive..npr.moje misljenje da bi 99% srba odigralo sta god ta pare jer sno jadni po tom pitanju.

sercan

pre 7 godina

@milan pilan mladji
Pogresno je sto smo se ujedinili sa Hrvatima i Slovencima. Makedonija je bila svakako Srbija pre ujedinjenja, CG nikada od nas ne bi otisla da su okolnosti bile drugacije i da se nismo ujedinjavali sa Cro - Slo.
A to sto indirektno opravdavas protivzakonito bombardovanje tj. nasilje nad suverenom drzavom koja je mala, osiromašena i izmučena na sve načine dovoljno govori o tvom zdravom razumu.

32K

pre 7 godina

Hmmm, po toj logici mogao sam i ja da snimim film gde se glorifikuje Hitler ili Ante Pavelić, mislim to je umetničko delo? Bez obzira da li sam pročitao Šekspira i Dostojevskog. On je u domaćim okvirima ostvaren glumac a dotični film mi je bilo klasično kupovanje mesta kod svestrane "umetnice" i UN ambasadorke. Kako je Glogovac odio slične angažmane? Jednostavno, dobri glumci glume sve a vrhunski biraju. Za mene je on bio vrhunski, posle tog filma opšte me ne zanima šta i gde glumi. To filozofiranje bez nacionalnog cilja i indetitet a nas je i dovelo tu gde jesmo. Onaj iz vrha policije špijunira za CIA onaj Go... ne glasa protiv prijema Kosova u svetski rukometni savez, ovaj glumi u anti-srpskim filmovima. Sami sebi smo dovoljni. Mislite o tome.

2+2=5

pre 7 godina

svako ima pravo da kaze sta misli samo sto inteligentni ljudi znaju kada da cute.
a svako moze za par stotina dinara da se uclani u gradsku biblioteku i da procita klasike.
Vi g.Djuricko ste glumac ali ja vise verujem Hickokovom misljenju o glumcima.

Nikodije IV

pre 7 godina

Dobro Djuricko, ne uzbudjuj se. Igrajuci u Andjelininom filmu samo si ponovio ono sto je Juda uradio pre vise od dve hiljade godina.

brdo

pre 7 godina

prodao si se za manje nego starleta..smatram da svi imaju pravo da rade sta hoce.ali postoji i neka granica..novac je nazalost postao najvazniji

zalojin

pre 7 godina

A ko mu to brani da priva sta hoce? Jeste situacija crna, losa, zalosna. Ali makar u kafani mogu da pricam sta hocu, u drustvu i gde hocu. Ako mu fali hrabrosti, neka se ugleda na Kesica. Ne cenim ga ko glumca, manje vise zbog tog izuzetno loseg filma Andjeline, vise zbog nekako usiljene glume. Da budem iskren, ni ne secam se nekog filma gde on glumi, osim "vratice se rode", premda je i to serija.

lemi

pre 7 godina

Nakon svega deci osavljamo ojadjenu I razorenu zemlju, koju svi hoce da napuste I ljude indoktrinirane teorijom zavere. Ovakvi kakvi smo ni ne mozemo da opstanemo. Ni bioloski ni civilizacijski. Kaze se da je budala onaj koji svaki put radi isto nadajuci se drugacijem ishodu. Ja nasu naconalnu politiku samo tako dozivljavam. Kao veeeeeliku budalastinu.
(Drugi su krivi, 27. oktobar 2016 11:44)

Aman covece, kako ne shvatas da ni taj tvoj rezon ne valja jer je takodje ekstreman i iskljuciv. Bombardovanje je bila najveca greska koju je napravio Milosevic, ali to nikako ne umanjuje gresku NATO-a. Mnoge zemlje clanice nato-a, moguce i sam nato su priznali da je to bila greska. O cemu sad trabunjas ti? Da uocimo greske i da ih ne pravimo? Apsolutno se slazem, ali moze to i na drugaciji nacin, a ne ovako detinjasto "ti si kriv, ti si kriv, ti si kriv". Ako me je nesto zivot naucio to je da nije ni crn ni beo vec siv.

Двопрсти лењивац

pre 7 godina

Драги Ђуро, огради се од тог филма, сазови конференцију за новинаре и реци да ти је жао, изрази неслагање са пропагандним карактером филма, твој уметнички рад би у неку руку био сачуван, а имиџ поправљен пред домаћом публиком. Људи су овде злопамтила, штета би била велика за једну дивну каријеру, као што је твоја, да остане умрљана улогом далеко испод твог уметничког нивоа и сензибилитета.
Разменимо заставице, не мењајмо дресове. Другарски поздрав из белог света.

Simon

pre 7 godina

Kako je naivan ovaj Djurcko! Kao da nije citao ni Sekspira ni Dostojevskog. Nije on ni los covek ni los glumac. Naprotiv. Odlican je. Ali je naivan do bola. Sama crkva u kojoj kuka ili u kojoj se moli pojacava taj osecaj njegove stravicne naivnosti. Steta.

Zoki

pre 7 godina

@Andjelina je super osoba i hrabra zena - Angelina je gov** i to polako izlazi na videlo, gov** imaju tendenciju da isplivaju na površinu. Sve to nema veze sa njenim pokušajem da se igra režisera sa tim njenim filmom o ratu u Bosni, nego sa puno važnijim stvarima koje izlaze na površinu. Obratite pažnju na njen razvod i stvari oko njega.
A što se tiče samog filma, potrošila je 13 miliona dolara da bi na domaćem (američkom) tržištu zaradila 300 hiljada. Širom sveta film je zaradio 1,1 milion dolara.

zlatousti

pre 7 godina

A da je glumio Hitlera,da li bi i njega posle branio?Ovo je glupost i Đuričko nije snimio film zato što ima neki politički stav u vezi sa Bosnom,već je dobio veliki honorar,a i ponadao se da će napraviti karijeru u inostranstvu.Bolje je da zaboravi na tu ulogu.Ne vidim da je na nekim zabranjenim listama,jer i dalje snima kao i pre.

Laki

pre 7 godina

Naravno da svi imaju pravo na misljenje i na svoje politicke stavove, zar bi neko dobijao prostora u medijima a daje kritike koje daje,toliko o cenzuri medija u ovom trenutku i uopste u Srbiji.

Someone

pre 7 godina

Bože, koliko komentara! Zakačili ste se samo za Đurickovu ulogu u Anđelininom filmu i ni mrvicu dalje. Da li je film poprilično loš -jeste. Ali vi ne penite zbog lošeg filma nego zbog "srbomrzacke " poruke? A "Lepa sela lepo gore" ? Ili "Srpski film"

Tijana

pre 7 godina

Ne treba glumce omalovazavati. Obrazovaniji su i upuceniji u nasu istoriju i politiku od pojedinih politicara.Naravno da treba da iznesu svoje misljenje, kao i svaki gradjanin nase zemlje.

Mikele

pre 7 godina

Maznuo si lovu, šta te sada briga ko šta govori. Šta god ti rekao neće promeniti stav zapada o nama kao o Hutu ratnicima, koji su divlji, neobrazovani, ubice, silovatelji. Tako je i sa Angelinom Jolie, pokušala da otvori ozbiljnu remu na pristrasan i na zapadu popularan i opšteprihvaćen način Srbi kao negativnci i tako stekne popularnost kao režiser, ali joj zbog nedostatka umeća to nije pošlo za rukom i pored svih Bredovih para. Na svetu uvek mora da postoji negativac i to najčešće isfabrikovan i izmišljen, pa zamislite film bez negativca. U jednom istorijskom trenutku to smo bili mi, sada je to neko drugi (Gadafi, Asad itd...). A ti sine Nikola maznuo si lovu, odradio te strance trećerazrednom glumom, i sada nama guslaš o otvaranju očiju o ratu u Bosni, ma daj majstore mojne te fore, pravi šibicari maznu lovu i zapale, ne objašnjavaju kako su imali časne namere. Mada ako je bilo upućeno pojedinim starletama onda.....

Doktor

pre 7 godina

Na žalost, shodno filmovima u kojima glume, današnji glumci su više starlete i politički asistenti, nego umetnici. Ja se nešto ne sećam ulogo doričnog u delima Šekspira i Dostojevskog.

zena-zmaj

pre 7 godina

pa nije to lijepa izjava, gos'n Djuricko. imaju i starlete pravo na slobodu izrazavanja, imaju pravo i da kazu sta zele, imaju cak i pravo da misle, samo ovo zadnje - nece.

pobro

pre 7 godina

@Ana
"On ne mora i ne treba da vodi racuna o politickoj ili moralnoj poruci filma, on je samo glumac."

Provuci ovo sto si napisala kroz kategoricki imperativ.
Ali dobro, ajde da kazemo da moze da se gleda i iz tvog ugla. U tom slučaju onda, on nema pravo da deli moralne pridike drustvu i politicarima, jer sto bi politicari vodili racuna o politickoj i moralnoj poruci njihovog ponašanja i delovanja? Oni su samo politicari.

QR

pre 7 godina

Kao da starlete ne čitaju Sekspira i Tolstojevskog?! Kakav je to glup komentar? Moraš ti brale još dosta da čitaš i da razmišljaš da bi prestao da praviš takve homofobne komentare...

shoah

pre 7 godina

dalje, ako pogledamo istini u oci, od nas su pobegli slovenci... pobili smo se sa hrvatima... istrebljivali smo se sa muslimanima... sa siptarima isto... makedonci su pobegli, a crnogorci nas otkacili. ostatak planete nas je bombardovao... da li vam je palo na pamet da smo nesto ocigledno mi radili nesto pogresno cim su svi bili protiv nas? osvestite se...
(milan pilan mladji, 26. oktobar 2016 22:03)

Da je srece da su svi ti "pobegli" tamo 1914., na Zemlji bi danas zivelo dva miliona Srba vise.

Petar

pre 7 godina

treba da shvati da nije problem sto je glumio u nekom filmu, problem je sto je to politicki antisrpski film veoma niskog kvaliteta. Na taj nacin ti si se priklonio antisrpskoj propagandi.
I josh nesto: nije dovoljno procitati treba i shvatiti to sto si procitao, a neka moralne norme i prihvatiti. Batali price o slobodi govora jednostavno, krenuo si za parama, bez obzira kakvu stetu tvoje glumatanje ima po Srbiju. Ili kako narod kaze: gledao si svoje du**.

fenix

pre 7 godina

nikola nije bog zna kakav glimac, prosecan. ne verujem da bi ispeo da odglumi iole zahtevniju ulogu. opet ima nekog urbanog smeka i ima svoje mesto. sto se tice andje, moze se reci da se prodao za male "pare". prvo film jako los, a drugo njegova uloga krajnje nebitna. epilog, niti mu je donela neku afirmaciju da bi mogao napraviti neku karijeru vani, osim sto je vozio avion u world war z, a ovde je sebi pritvorio neka vrata. manojlovicu su nudjene velike pare i visokobudjetnom filmu pa je odbio ulogu.
dzaba sekspir i dostojevski kada mudrosti nema, seljak sa planine verovatno nije ni cuo za dostojevskog, ali je mnogo mudriji od njega, a sigurno ima mudrijih i starleta. xx

kobac

pre 7 godina

Đuričko glumio u antisrpskom filmu, uzgred lošem filmu i sad zbog toga treba da dobije u najmanju ruku poziv za stalnog člana SANU. Pitaj Glogovca nek ti objasni neke stvari koje ti nisu jasne, valjda je i on čitao neke knjige.

Gavra

pre 7 godina

@Bersi,zemljace u belome svetu,Milosevic,Karadjic,Mladic,Seselj,Biljana Plavsic,Koljevic,Sljivancanin I jos bezbroj drugih svi isporuceni Hagu of Srbije,Sa izuzetkom Seselja svi ili pomrli pre presude,osudjeni na visegodisnje robije ili su procesi jos u toku.Tadic I Vucic se izvinjavali I kome je trebalo I kome nije.Sa druge strane I pored gomile dokaza protiv Tudjmana,Izetbegovica,Tacija optuznice nikada nisu podignute.Pogledaj odnos oslobadjajucih presuda,u vecini slucajeva hrvati,muslimani I albanci,I pored dokaza protiv njih bivaju oslobodjeni.Agim Ceku I Ramus Haradinaj bili I premijeri.
U Hrvatskoj ubistvo 2000 I proterivanje 250 000 ljudi slave kao dan pobede,negiraju Jasenovac,Stepinca proglasavaju svecem,U Bosni negiraju Bratunac,u Sarajevu na prste mozes izbrojati srbe.Na KiM 250 000 srba I dalje ne moze da se vrati svojim kucama,spaljeno I unisteno preko 150 crkava I manastira,deca ubijana a ona koja su ziva u skolu idu transporterima,groblja unistena,na ostacima crkava deponije I javni toaleti,manastir Visoki Decani opasan bodljikavom zicom I cuvaju ga italijani,inace bi bio sravnjen sa zemljom,u Pristini nema srba.
Nikada rec izvinjenja srbima.
Po licu nam urinira kako ko stigne.Jedinu katarzu koju srbi trebaju da dozive je ona koja ce nam ispraviti kicmu,podici vrat,pojacati glas u grlu,udahnuti vazduh u pluca,ohrabriti srce,ojacati misice,probuditi razum,koja ce nas osvestiti da pocnemo svi od reda I zajedno da vodimo racuna o svojoj zemlji I narodu.

Džo

pre 7 godina

Nekada su domaćini i pametni ljudi bili poslanici birani direktno od naroda. Danas narod glasa za sranku i lidera a od poltronstva ( nema veze koja je sranka) zavisi koji ćes biti na toj listi i da li ćes ući u parlament. Onda isti taj kaze mene je narod izglasao. A narod ga prvi put video i cuo kod overe mandata. Ne treba da se nerviras Nikola u ovoj zemlji su gdin Legija i Arkan heroji kakvi verovatno treba svi da budemo. U ovoj zemlji je zabranjeno ( ma ko bio na vlasti) imati stav i svoje misljenje.

andreas kisser

pre 7 godina

Djuricko ima pravo na svoje misljenje ali izgleda niko nema prava misliti drugacije od njega jer sledi etiketa.Kao drugo odakle mu pravo da tako vredja starlete , u osnovi i one su samo zene drugacijih shvatanja i nezasluzuju da ih Djuricko javno ponizava.
(kolin, 26. oktobar 2016 16:03)

alo genije, nisi mnogo pametan: jedini koji je etiketiran ovde je upravo djuricko; da je izdajnik, jer ima drugacije misljenje od vecine. imajuci u vidu da je to na zalost nasa, srpska vecina, o kvalitetu cijeg politickog suda najbolje svedoci stanje u ovoj napacenoj drzavi tokom poslednjih 25 godina, djuricko moze da bude zadovoljan sto su njegovi stavovi potpuno drugaciji od 90 posto komentara na ovu vest! apsolutno nema vece potvrde od toga koliko su njegove reci realne i tvrdnje istinite od toga da ga srbi danas nazovu izdajnikom. a sto se tice starleta, za cije se misljenje i zdravlje svi vi dvolicni cinici odmah uplasiste, iako vam je u svim drugim komentarima najveca uvreda upravo uporediti nekog sa satrletom, meni je prosto neverovatno da niste u stanju da shvatite kontekst u koji je stavio sebe i starlete. ali dobro, da ste iole pametni da to shvatite, srbija danas ne bi bila tu gde jeste, pa za ovakvim djurickovim izjavama ne bi ni bilo potrebe. dakle, sto bi rekli englezi 'what goes around, comes around'! na zalost, kada je slucaj srbije u pitanju.

lemi

pre 7 godina

dalje, ako pogledamo istini u oci, od nas su pobegli slovenci... pobili smo se sa hrvatima... istrebljivali smo se sa muslimanima... sa siptarima isto... makedonci su pobegli, a crnogorci nas otkacili. ostatak planete nas je bombardovao... da li vam je palo na pamet da smo nesto ocigledno mi radili nesto pogresno cim su svi bili protiv nas? osvestite se...
(milan pilan mladji, 26. oktobar 2016 22:03)

Osvesti se ti. Pametni ljudi, ili da kazem konkretno Srbi u ovom slucaju, znaju istoriju i istorijske prilike. Verujem da takvi ne brane Milosevica, i da se stide Srebrenice. Ali si ti otisao predaleko. Pominjes Slovence, pa oni nikada nisu ni hteli u Jugoslaviju, gledali su pogodan trenutak da i iz nje izadju, nema to veze sa nama, ni mi nismo zeleli YU. Hrvati takodje nisu zeleli YU. Da li cuo za MasPok? Verujem da nisi. Crnogorcima smo svi davali od plate skoro dve decenije posto se dogodio jedan strasan zemljotres tamo. Da nije bilo Mila oni se nebi ni otcepili. Promasio si skroz. Ali najveci samar je ovo za bombardovanje, tera na plakanje zaista. Sta drugo da kazem sem da te drma stokholmski sindrom.

Gavra

pre 7 godina

@Bersi,zemljace u belome svetu,Milosevic,Karadjic,Mladic,Seselj,Biljana Plavsic,Koljevic,Sljivancanin I jos bezbroj drugih svi isporuceni Hagu of Srbije,Sa izuzetkom Seselja svi ili pomrli pre presude,osudjeni na visegodisnje robije ili su procesi jos u toku.Tadic I Vucic se izvinjavali I kome je trebalo I kome nije.Sa druge strane I pored gomile dokaza protiv Tudjmana,Izetbegovica,Tacija optuznice nikada nisu podignute.Pogledaj odnos oslobadjajucih presuda,u vecini slucajeva hrvati,muslimani I albanci,I pored dokaza protiv njih bivaju oslobodjeni.Agim Ceku I Ramus Haradinaj bili I premijeri.
U Hrvatskoj ubistvo 2000 I proterivanje 250 000 ljudi slave kao dan pobede,negiraju Jasenovac,Stepinca proglasavaju svecem,U Bosni negiraju Bratunac,u Sarajevu na prste mozes izbrojati srbe.Na KiM 250 000 srba I dalje ne moze da se vrati svojim kucama,spaljeno I unisteno preko 150 crkava I manastira,deca ubijana a ona koja su ziva u skolu idu transporterima,groblja unistena,na ostacima crkava deponije I javni toaleti,manastir Visoki Decani opasan bodljikavom zicom I cuvaju ga italijani,inace bi bio sravnjen sa zemljom,u Pristini nema srba.
Nikada rec izvinjenja srbima.
Po licu nam urinira kako ko stigne.Jedinu katarzu koju srbi trebaju da dozive je ona koja ce nam ispraviti kicmu,podici vrat,pojacati glas u grlu,udahnuti vazduh u pluca,ohrabriti srce,ojacati misice,probuditi razum,koja ce nas osvestiti da pocnemo svi od reda I zajedno da vodimo racuna o svojoj zemlji I narodu.

psycho-path

pre 7 godina

@milan pilan mladji
vidis, sinovce, ja to ne gledam tako...
po toj logici, ako svi skacu u bunar i mi moramo za njima...
onog momenta kad ukapiras da ne moras i da mozes(moras) da kazes NE, postajes slobodan covek...
u suprotnom si samo jedan zatvorenik malo doteranog konc. logora koji se zove Balkan...
ajde sad kuci na ucenje...

Don Kihot

pre 7 godina

Film nisam gledao, odavno me ne lože ekranizacije balkanske mržnje - domaće ili strane produkcije. Živeo sam je, neću da trošim vreme na tudje percepcije stvari kroz koje sam i sam prošao... Ali da mrzim Djurička što je igrao u tom filmu? To mi je još apsurdnije trošenje energije.

veteran

pre 7 godina

bersi: Postovani gospodine, ocito je da niste u toku.Srpska strana je priznala zlocine.Narod veoma dobro zna da su pojedinci cinili zlocine i slaze se da budu kaznjeni.Dakle mi cistimo svoje dvoriste.Pitam se kad ce poceti drugi da ciste svoja.Srpski narod je prtrpeo dva, slobodno mogu reci genocida u dvadesetom veku, zar smo trebali i treci. Ako nisi upucen i Hrvati i tadasnji muslimani su nas ubijali kao pripadnici Austrougarske vojske.O Jasenovcu i jamama valjda ne treba da pisem.Najcasnije srpske oficire smo isporucili da bi im se sudilo po komandnoj odgovornosti, kao da drugi nisu imali komandante.I Srpkinje su silovane, a mudzahedini se slikali sa odsecenim Srpskim glavama.Kazes svi pobegli od nas.Nasa je greska sto su nam preci stvarali tu drzavu.Tada smo mogli Srbiji pripojiti krajeve naseljene Srbima i kraj.Istina kralj je bio previse ambiciozan.

evrolicemeri

pre 7 godina

Imas ti pravo da uzmes 40 000 evra od Drzavne lutrije za samo 1 reklamu za Loto. A onda da sebe proglasavas za zrtvu i borca za demokratiju. Ti si sebicni nemoralni licemer koji misli samo na svoj interes. Nemoralni licemer nema pravo da deli lekcije o moralu.

Stubborn Truth

pre 7 godina

"razlog raspada SFRJ je isti onaj kao i SSSR,ko poznaje istoriju zna o cemu je rec...a da li je u nama problem i da li mi radimo nesto pogresno to bas nisam siguran.... (Mika), ahh, vidi gledaj, pazi, SFRJ nije ni u kom slucaju bila SSSR, a njen raspad je zapoceo pre nego sto se SSSR, ali i Berlinski zid srusio. Raspad SFRJ je poceo Memorandumom SANU, mitinzima voistine, i ustavnim udarom iz marta 1989, a Berlinski zid, i gvozedena zavesa pali su krajem te godine, Sovjetski savez je srusen u vreme kada smo se mi vec ubijali i klali yardjalim kasikama u odbrani balvan bedema i nejaci. A da cinimo pogresno, pa cinimo, ali to je sa svakim zaljubljenim tako, blene u namigusu, sanja da joj se uvuce, na samu pomen njenogg imena pada u trans, i tako to. Tri pogresne stvari radimo, ali to nije vekovima, nego samop dva veka, a to su> Rusofilstvo, Rusofilstvo i Rusofilstvo. Da toga nije, bolelo bi zapad uvo i za kosovkse albance, i za bosance islamske provinijencije. Jednostavno, ne trebaju im ruski sputnjici na raskrsnici puteva. Ko to ne vidi, taj je slepo zaljubljen u mit i vredja ga istina.

Mika

pre 7 godina

Tri pogresne stvari radimo, ali to nije vekovima, nego samop dva veka, a to su> Rusofilstvo, Rusofilstvo i Rusofilstvo. Da toga nije, bolelo bi zapad uvo i za kosovkse albance, i za bosance islamske provinijencije. Jednostavno, ne trebaju im ruski sputnjici na raskrsnici puteva. Ko to ne vidi, taj je slepo zaljubljen u mit i vredja ga istina.
(Stubborn Truth, 28. oktobar 2016 12:23)

Raspad i jedne i druge drzave desio pod dejstvom i zagovaranjem clanica tih drzava od strane zapada,a zasto je Rusofilstvo nesto negativno i zasto to znaci da je zapad nesto pozitivno i treba tome da tezimo? isti ti Rusi nisu hteli da saviju kicmu pred globalnom ekonomijom zapada i oni su omrazeni,ali su sacuvali ono sto oni jesu,zapadna ideja je globalizacija i gubljenje kulture i tradicije svake drzave ponaosob,a mi ako se izgubimo tako,kako kaze prorocanstvo stacemo svi pod jedno drvo...

don zajeb

pre 7 godina

@Sofija A ti bi mogla da pročitaš npr. Crnjanskog i Seobe, pa da vidiš kako smo prošli sa rusima... Toliko o tvom čitanju srpske literarure...

Marko

pre 7 godina

@milan pilan mladji
Jesmo i tokom Drugog svetskog rata takođe nešto pogrešno radili kada su nas svi otkačili ili bili protiv nas?

gari

pre 7 godina

(Washington, 26. oktobar 2016 16:20)

Kaži nam gde je rekao da je samo jedna strana kriva? Znaš dva jezika, verovatno si školovan, živiš preko kod "neprijatelja", pa valjda možeš da nam kažeš gde je to rekao.

nbc

pre 7 godina

Kada pročitam kako je neko hrabar kada nešto ovako kaže u Srbiji. Pa ako igdje smije da pljune na zemlju u kojoj živi to je u Srbiji. A i izgleda da se isplati. Pitajte Kandićku, Biserko, Karanovićku, Latinku i slične.

Трећи а уз то и лош

pre 7 godina

...da li vam je palo na pamet da smo nesto ocigledno mi radili nesto pogresno cim su svi bili protiv nas? osvestite se...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (milan pilan mladji, 26. oktobar 2016 22:03)

А да ли си некад чуо за ону: 2 лоша убише Милоша?

btw

pre 7 godina

@(milan pilan mladji, 26. oktobar 2016 22:03) mi smo prijatelju samo u sredini, ti drugi nisu nista bolji, to je cela poenta. te je i njegov stav da ucestvuje u projektima drugih koji nas ocrnjuju licemeran, a on misli da je moralniji od svih nas ostalih jer to radi, uopste nije pitanje nacionalizma...

zoran975

pre 7 godina

Naravno da svaki slobodan gradjanin ove zemlje moze da iznese svoj stav o politici. neki su cak glumci poceli da se bave politikom, samo ne znam da li su tu bili iz ubedjena ili su i tu glumili

Lazar

pre 7 godina

Đurička i tako kvalitetnih glumaca, na sreću imamo stvarno dosta. Svaka čast. Ipak, nemamo mnogo karaktera i kvalitetnih ljudi. Novac i politika su prejak magnet. Jedan je NEBOJŠA GLOGOVAC.

Bane

pre 7 godina

Starleta je, po definiciji, mlada filmska ili pozorisna glumica. Znaci zvezda u usponu. A ti si svezda u padu cim si morao da nam spomenes da si pametniji od starleta. Jesi li siguran u to? Kao u fazonu one su peglu a ti si ipak procitao dve knjige? Hajde iskreno, zasto bi tim devojka trebalo zabraniti da daju svoje misljenje? Bez obzira sta mislim o starletama u Srbiji, to sto si izjavio zvuci sovinisticki druze. Ima mnogo mladih pametnih glimica, tvojih kolega koje spadaju pod starlete, koje si ovim totalno spustio i uvredio.

A.

pre 7 godina

Ne bih da budem ničiji 'drveni advokat', ali sam Đuričkovu izjavu (u naslovu) shvatila drugačije od nekih komentatora. Mi na starlete gledamo kao na osobe koje su više obdarene fizički nego umno. I zato mislimo da ne misle baš preterano, pa je bolje da i ne kažu to što misle.

Što se tiče filma, on je bio samo glumac (ni producent, ni scenarista) u tom ostvarenju. Da li neko misli da među nama nema onih koji su činili zločine u ratu 90-ih? I zbog takvih pojedinaca smo svi 'obeleženi'. Da li neko misli da srpskog zločinca (ako postoji) treba da glumi hrvatski ili albanski glumac ili ko god, samo ne Srbin?

Marko

pre 7 godina

Nije problem što je glumio u njenom filmu....daleko od toga.Nisam gledao film,niti želim jer nije objektivan.Ne moze se crniti samo jedna strana.Za gradjanski rat koji je bio u bivšoj Jugi su svi krivi,a nsjviše njeni predsednici..aludiram na poznatu trojicu.U tom ratu su svi bili krivi i svi su počinili zločine.I to svi treba da prihvate.
Čuo sam da je i Rade Šerbedžija glumio u tom filmu što me je još više iznenadilo.Jer Je gospodja nižerazredna glumica a daleko od režisera.Ona je samo iskoristila ono što je plasirano u medijima i opa...eto mi ideje za film...a pojma nema šta je izvor sukoba na Balkanu i kako je do svega uopšte tako lako došlo.Iole ozbiljan režiser bi se prvo ozbiljno pozabavio Balkanom,naučio o tim ljudima...pokušao da razume srž pa tek onda napravio film o ratu koji se dogodio na ovim prostorima.A ne kao Andjelina putem vesti CNN-eja ;) Zar ne?Nit je smatram za ozbiljnog režisera,niti za neku glumicu(sem u filmu Sakupljač kostiju) niti za neku lepoticu...a i luda je 100%

Јабучило

pre 7 godina

Заправо, баш се старлете понајвише утркују да кажу шта мисле. А наравно да свако има право да каже шта мисли.

Mirjana K

pre 7 godina

Mnogo vas je izvuklo I konteksta sta je "pisac hteo da kaze". Kaže da to što je čitao nesto i učio škole ipak znaci nesto i daje mu širu sliku kao građaninu da kaže svoje mišljenje. Nista drugo. Naravno da neko obrazovan malo bolje može da shvati šta se dešava u drugom sferama društva nego neko ko pije po splavovima i jedino interesovanje u životu mu je da ima silikone i dobro se proda (starleta). Nadam se da se niste uvredili jer NISTE čitali Hemingveja recimo nego da samo niste shvatili šta je rekao. A svi imaju pravo da kažu mišljenje (bar u slobodnom društvu) i on kaže samo da neće da ćuti. Nista drugo. Ajmo sad svi minus koji nisu prošli kroz lektire osnovne i srednje :)
(West Didsbury, 26. oktobar 2016 17:32


Znači, kolege koje ga nisu podržale su pijandrure sa splavova ili šta je poenta tvog komentara ? Braniš neodbranjivo, na isti način je pukao Panonski...Hoće li neko da me natera da ih ponovo poštujem? Nema šanse jer ne poštuju svoju državu, ćao zdravo !

Miki

pre 7 godina

@Ana
"...to je kao kada biste zamerali nekom advokatu sto brani serijskog ubicu."
Strasno je sto ovaj post ima toliko "pluseva". Da je samo misljenje jedne osobe, bilo bi mi lakse...
Ana, da li ti mozes da shvatis, da je pravo na odbranu i fer sudjenje, osnova svakog civilizovanog drustva?
Porediti pravo na odbranu, sa necijim pravom da izabere ovu ili onu ulogu je pokazatelj koliko ljudi ove generalno nemaju saznanja o opstim pravima i slobodama...
Ako toliko zelite da branite odluku Djuricka, najblize poredjenje je sa odbranom onog civila koji je radio u gasnim komorama - to je za mene bio posao, da ga nisam ja obavljao, radio bi ga neko drugi... U tom smislu i Djuricko bi bio u pravu... Cas posla bi se pojavila neka nova Mirjana Karanovic...

Bad Spenser

pre 7 godina

Moracu da pogledam taj film i tek onda dam svoj sud o njemu, ovako je bezveze da pricam. Djuricko je dobar glumac, kakav je kao covek ne znam. A sto se mene tice rat u Bosni je zavrsen pre vise od 20 godina.Tacka. Predugo sam ziveo pod sankcijama i Slobom da bih se sada vracao u to vreme a pride nisam ni ratovao i nisam iz Bosne. Znaci tema me bas i ne pogadja previse.

Prevodilac

pre 7 godina

(DaLanik, 26. oktobar 2016 21:53)

Da li vi to uporedjujete profesiju glumca i rezisera? Gluma je interpretativna umetnost, kao i prevodilastvo, pa da li to onda znaci da ja ne mogu da prevodim Hitlerov Mein kampf, jer ako to ucinim proglasice me za nacistu? Ne bih ga prevodila jer mi je to dosadno, ali bih svakako prevodila knjigu pisca ili teoreticara sa cijim se stavovima ne slazem ukoliko bi mi to bio prevodilacki izazov. Rezija je s druge strane stvaralastvo, kao pisanje, slikanje itd. Reziser u filmu iznosi svoje stavove, a glumac to ne cini, valjda vam je to jasno, pobogu.

Djenka

pre 7 godina

Bože, koliko komentara! Zakačili ste se samo za Đurickovu ulogu u Anđelininom filmu i ni mrvicu dalje. Da li je film poprilično loš -jeste. Ali vi ne penite zbog lošeg filma nego zbog "srbomrzacke " poruke? A "Lepa sela lepo gore" ? Ili "Srpski film"
(Someone, 27. oktobar 2016 01:00)

Au brate, al si omasio poentu price!! Nisam hteo da se mesam, slazem se da svako ima pravo na svoje misljenje, na pravo da to misljenje javno iznese, i na pravo da zbog misljenja ne propati fizicki. Necemo se tuci zbog stavova. Ali uporediti "Srpski film" sa "Lepa sela lepo gore" je kulturoloski zlocin. A Djuricku porucujem samo jedno: Sloboda izrazavanja je neotudjiva. Ali javne licnosti moraju da budu spremne na posledice javnog nastupa. Naravno ne fizicke, ponavljam jos jednom da je primitivizam tuci ljude koji se vama ne slazu, bilo politicki bilo po seksualnoj orijentaciji. A i krivicno je kaznjivo, sto potpuno pozdravljam. Ali ako se opredelis za neko "delo" koje vredja (bez obzira na razlog) deo publike mozes slobodno da ocekujes da izgubis te ljude kao publiku zauvek. Ako vec ti nisi bio uvredjen filmom ne mozes zabraniti ljudima da ga dozive kao nesto lose. Ziveli i srecno.

Јабучило

pre 7 godina

@ Drugi su krivi
Одговорност на ратовима деведесетих не лежи на Србији, иако ни ми нисмо били мале маце.
Подсетићу те на 1812, када је дотад највећа коалиција, под Наполеоном, напала Русију.
Деведесетих се догодило слично. Главни удар у тада монополарном свету је претрпела Србија, традиционални руски савезник, али је удар био намењен одсецању православне Русије са Балкана и каснијем наставку продора ка руским земљама. Срећом, нису успели, а Русија се враћа у игру. А са Русијом и Србија.

Ps

pre 7 godina

Ma svi imaju sva prava, bla,bla,bla... moderno doba, bla truć, 21 vek, trt prd...
Iza nas ostaju naše odluke i naša dela. Ona pokazuju ko smo bili za života.
Misli šta želiš, voli koga želiš, imaj ideologije po tvom karakteru, ali
kad se ovaj večni znak pitanja koji nazivamo životom završi, o tebi će govoriti
tvoji postupci a ne tvoje izjave.
Dakle uzeo si lovu za taj nakaradni film i to je tvoje delo. Drugi o tom delu sude, ne ti.
Ti sad možeš da napišeš roman o tome zašto si pristao da snimiš takav film, ali on je snimljen i tu je kraj svake filozofije.
Ja nisam neki patriota i to, ali ne mrzim svoju kulturu, zemlju, svoj narod.
Pa ako ne želim, ili čak ne mogu da mu pomognem, jedno sigurno mogu, a to je bar da mu ne odmažem na bilo koji način.

Mandrak

pre 7 godina

Koliko vidim Ti i dalje misliš da si u pravu što si prihvatio da učestvuješ u stvaranju jednog lošeg i na našu sreću u svakom pogledu propalog filma o srpskim zločinima. Ne navijam više za tebe, ali Ti želim svu sreću i uspeh u životu.

rahan

pre 7 godina

zanimljivo mi je citati komentare vecine ovde... ako je rekao nesto protiv nase drzave odmah ga svi kritikuju da nije bio objektivan i da je film jednostrano ocrnio srbe... pa ako smo svi mi srbi, kako smo onda objektivni u ocenjivanju tog filma? dalje, ako pogledamo istini u oci, od nas su pobegli slovenci... pobili smo se sa hrvatima... istrebljivali smo se sa muslimanima... sa siptarima isto... makedonci su pobegli, a crnogorci nas otkacili. ostatak planete nas je bombardovao... da li vam je palo na pamet da smo nesto ocigledno mi radili nesto pogresno cim su svi bili protiv nas? osvestite se...
(milan pilan mladji, 26. oktobar 2016 22:03)

e samo sam cekao komentar o "bezanju od nas", koliko ja vidim svi su tu, Slovenci i Hrvati i vise nego za vreme SFRJ, o Crnogorcima necu ni da pocinjem, politika, sport, glumci, muzicari... da je srece da su stvarno otisli, nego zasto nisu pobegli od nas 1918.?

ApsolutnoSvoj

pre 7 godina

dalje, ako pogledamo istini u oci, od nas su pobegli slovenci... pobili smo se sa hrvatima... istrebljivali smo se sa muslimanima... sa siptarima isto... makedonci su pobegli, a crnogorci nas otkacili. ostatak planete nas je bombardovao... da li vam je palo na pamet da smo nesto ocigledno mi radili nesto pogresno cim su svi bili protiv nas? osvestite se...
(milan pilan mladji, 26. oktobar 2016 22:03).... prvo da kazem da podrzavam Djuricka i neka je snimio taj film, ako njemu ne smeta, meni jos manje! A tebi prijatelju na ovaj komentar mogu samo da dodam da se sve ovo sto si ti napisao desilo i daleke 1941! Svi su nas bombardovali a i sve komsije su nas napustile i jos se izivljavale nad nama! I tada smo radili nesto lose po tvojim i Hitlerovim standardima!

lale

pre 7 godina

Bersi,pročitaj malo.Mi ne negiramo zločine tkz.naših,mi smo sudili ratnim zločincima.Problem je što se negiraju Srpske žrtve,a ne sudi zloćincima.

nbc

pre 7 godina

Sjajan glumac kao i mnogi drugi koji su prodali dušu đavlu. Ovdje nije riječ o kvalitetu, nije riječ ni o toj ulozi, svako ima pravo da radi i zaradi kako on misli. Problem je u obrazloženjima. Još veći nikogović je Šerbedžija koji vrlo lako pljuje po svojima a tamo se ulizuje i postaje advokat Džolijeve koja je simbol jednog razvratnog društva. I sama je priznala o raznim skandalima, nosila je krv oko vrata od svog ljubavnika i slično, da li je ta osoba pogodna da bude ambasador UNICEF-a? Naravno da nije kao ni Balašević. I svi oni imaju jako veliku slobodu da rade kod nas šta ih je volja. I radi to i budi to što jesi ali molim te da nas poštede svojih glupih pravdanja. Na žalost, naši umjetnici su se pokazali kao potpuno neosviješteni. Kako smo imali početkom dvadesetog vijeka izuzetne umjetnike i nacionalno svjesne, tako ih sada imamo u potpunoj suprotnosti (šta reći za Karanovićku). I takvim umjetnicima i dajemo toliki prostor i poslove? Simbol toga je Karanovićka koja je svugdje pljunula po svom narodu a za uzvrat dobija najznačajniju ulogu u Srpskom glumištu. I dosta mi je više priče "znate li šta se desilo u Bosni?". Ja znam jer sam proveo 4 godine rata u svom kraju i znam koliko su Srbi stradali. A ne vjerujem da bilo ko od njih išta zna. Znaju samo CNN informacije za koje su se na žalost zalijepile mnoge protuve u Srbiji.

Mika

pre 7 godina

zanimljivo mi je citati komentare vecine ovde... ako je rekao nesto protiv nase drzave odmah ga svi kritikuju da nije bio objektivan i da je film jednostrano ocrnio srbe... pa ako smo svi mi srbi, kako smo onda objektivni u ocenjivanju tog filma?

dalje, ako pogledamo istini u oci, od nas su pobegli slovenci... pobili smo se sa hrvatima... istrebljivali smo se sa muslimanima... sa siptarima isto... makedonci su pobegli, a crnogorci nas otkacili. ostatak planete nas je bombardovao... da li vam je palo na pamet da smo nesto ocigledno mi radili nesto pogresno cim su svi bili protiv nas? osvestite se...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (milan pilan mladji, 26. oktobar 2016 22:03)
o
Pa dobro prijatelju jel i Gadafi radio nesto pogresno,pa su velike civilizovane zemlje zapada razrusile jedan od najbolje stvorenih drzavnih sistema ikada...ne razumes neke stvari,ekonomija ne trpi sve to,politika proglasava sta je dobro,a sta ne,a vojska resava...tako je i sa nama bio slucaj,razlog raspada SFRJ je isti onaj kao i SSSR,ko poznaje istoriju zna o cemu je rec...a da li je u nama problem i da li mi radimo nesto pogresno to bas nisam siguran....

Sergio

pre 7 godina

Stvarno mi je muka od poređenja Srba sa Nemcima, Japancima i sličnima i od pozivanja na njihovu katarzu. Zaključak bi trebao da bude da su "naši" zločini isti, a da smo manje moralni i manje sposobni da prihvatimo da su naši sunarodnici činili zločine. Nemci i Japanci su bili okupirani. Denacifikacija i pacifikacija su vršene nasilno sa idejom da se celo društvo, "resetuje". Ne kažem da se pojedinci nisu osvestili, ali ceo plan saveznika je da se naredna generacija vaspitava na drugačiji način, dok je postojeću nije moguće promeniti. Saveznici su bili dobvoljno inteligentni da shvate da stalni pritisci, retorzija kroz loše uslove života može biti "okidač" ili "seme" budućeg zla.
Primera radi, Vili Brandt je prvi nemački kancelar koji se pokonio, odnosno kleknuo pred žrtvama holokausta. To se, podsećanja radi, desilo početkom sedamdesetih godina prošlog veka, gotovo trideset godina nakon rata.
Ne negiram ničije zločine, ponajmanje "naše", ali to ne znači da treba u svemu da preterujemo.

kojot

pre 7 godina

@milan pilan mladji
1989te je srusen Berlinski zid,i Nemacka je postala najveca Evropska sila,pola veka ranije njeni saveznici su bili upravo Albanci,Hrvati i muslimani,a Srbi protivnici koji su uz to i "mali Rusi",eto zato je tako kako je,ako toliko ne valjamo zasto su svi hteli sa nama cetrdesetpete?

Komša

pre 7 godina

Narod voli da stvara mitove,pa je tako opšte prihvaćena "istina" o vrhunskoj umetnosti iznad politike.
Mit.Ispratimo samo od srednjeg veka sve veće umetnike i naučnike - svi do jednog su radili pod pokroviteljstvom nekog vladara,visokog sveštenstva itd.
Većina njih je prihvatala glavni pravac mišljenja oličen u hrišćanskoj religiji (vladajućoj ideologiji tog vremena) i tek po neki je pokazao neke sitne disidentske ispade a upadljiva većina otvoren oportunizam.
Tek razvojem gradjanskog društva pojavljuju se ljudi sa integritetom u pravom smislu te reči.
Glumac,umetnik,pa i bilo ko drugi ima pravo na svoje mišljenje,ima pravo da se bavi politikom aktivno ili da podržava neku ideju.On to pravo mora da ima i njegove aktivnosti ne bi smele da ugrožavaju njegovu fizičku i materijalnu bezbednost ni pravnu sigurnost ali isto tako ne bi smeo da traži da ta njegova aktivnost bude izuzeta od kavne kritike ili političke reakcije druge strane.
Niko nije sveta krava.

popeye

pre 7 godina

У ствари, више јеси него што ниси. Глумио си негде из идеала, упркос новцу или некој другој користи? Не, то се не зове професионализам...

LondonCalling

pre 7 godina

@Gavra

Potpisujem sve sto si napisao!!!
Razmisljao sam da li da PONOVO, po ko zna koji put, napisem komentar povodom desavanja 90ih ali si mi ti olaksao posao. Hvala ti!

P.S. Srbi, shvatite vec jednom da NIJE sve vasa greska. SVI su krivi i SVE strane su cinile zlocine. Prestanite da se izvinjavate. Mozete da se stidite gadosti koje su vasi idioti cinili u vase ime i to je u redu. Nije sramota stideti se svojih zlocinaca, to je cak i ispravno. Ali nemojte se izvinjavati druguma, onima koji se svojih zlocinaca ne stide i njihova nedela ne priznaju, vec ih cak zovu i herojima?!
Sto rece Gavra: Uspravite se i volite svoju zemlju!!!