Utorak, 18.10.2016.

12:37

Kula na Novom Beogradu dobila dozvolu/FOTO

Kula u Bloku 65 dobila dozvolu. Pregovara se s nekoliko hotelskih grupacija zainteresovanih za projekat.

Izvor: Beobuild

Kula na Novom Beogradu dobila dozvolu/FOTO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

Meister Jakob

pre 7 godina

Nonstop kukate kako se grade zgradurine i shopping centri a da nema jednog drveta.
E pa to su država i grad krivi, oni kad izdaju dozvolu onda odrede koliki dio mora biti zelena površina. Na primjer kad je moj deda gradio kuću u Zagrebu na periferiji u tzv. "zelenom pojasu" uslov mu je bio da smije izgraditi samo 1/3 parcele, ostalo mora biti zelenilo.

Trta

pre 7 godina

Novom Beogradu bolje pristaju zgrade do 10-12 spratova koje se prostiru u dužinu i zatvaraju blokove spolja jer imaju dvorišta zaštićena od Košave. Pričam o normalnim zgradama koje je Tito pravio kada se nije štedelo na igralištima za decu, parkovima, drveću. Usamljeni soliteri su nepraktični jer deca nemaju gde da se igraju kad dune malo jači vetar.

Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez

pre 7 godina

Atina nema visoke zgrade zbog trusnog podneblja. Srednja ili osnovna skola
(baki, 18. oktobar 2016 14:41)
Objasni to Japancima. Ili bilo kome iz Kalifornije, dobice lutajuci bubreg od smeha...

zoran

pre 7 godina

@hm, covek mora stvarno da ima petlju da se useli na 25 sprat takvog "japijevskog" bloka iznad soping mola i pored pruge i unutrasnjeg magistralnog prstena, pa da vozi decu u tu pomenutu privatnu skolu ili da ide u igraonicu. I deca ce to obozavati, a i on. Oni sto su prekoputa u npr bloku 70 i gde deca idu peske u skolu a posle igraju basket ispred kuce, mora da ce se osecati inferiorno.

Dr. Nebojsa iz Beograda

pre 7 godina

U Parizu nema nebodera osim jednog na Mon Parnasu. Svi ostali neboderi su u okolini Pariza - odnosno ne nalaze se u 20 arondismana nego van njih.
Novi Beograd, opet, nije Pariz i mogu i neboderi da se grade - imas dva odmah s druge strane pruge ("Mercedes" zgrade).
Dijagonalno od ovoga, preko puta FDU, postoji projekat za kulu od 45 spratova ako se ne varam, tako da ni to nije problem. Problem je sto se gradi bez plana i ideje. Nigde parka, parkinga i skole. Trzni centri i stanovi, nista drugo nama ne treba izgleda.

Zoran

pre 7 godina

... Ja na srecu kupio stan u starom novobeogradskom bloku sa velikim travnatim pojasom i zelenilom oko zgrada.
(zoran, 18. oktobar 2016 18:28)

Imenjače, nemoj da se iznenadiš da prekosutra, kad dođeš s'posla, pred kućom i oko kuće zatekneš buldozere, rovokopaše i bagere kako ravnaju teren, čupaju drveće i ruše ljuljaške i klackalice! Nepredni su to, prika, napredni! Sve zavisi koliki im je tal i "gde su tu oni"... A što se tebe i tvoje dece tiče, preslušaj ponovo Premijerovo izlaganje iz Niša u vezi prinadležnosti za porodilje i majke sa deom i sve će da ti bude jasno.

hm

pre 7 godina

Ovaj blok i nije gradjen za obicne porodice sa decom gde ljudi izadju da prosetaju a deca peske idu u skolu i u parkic vec za ljude koji su iz stana u kola (pa u privatnu skolu, grad, posao, igraonicu), iz kola u stan. To je pravi blok za japije, klasicne nejapijevske porodice sa decom i penzosi imaju prakticnije i jeftinije opcije.

Milena

pre 7 godina

Na Novom Beogradu odavno je zabranjeno gradjenje zgrada visih od 11 spratova, zbog zemljista, jer ce sa takvim zgradama taj deo poceti da tone. Na zalost, ovo je vreme amaterizma i neodgovorniih olosa koji samo gledaju da skupe one koji ce im davati mito, i tako sada dobijamo ovakva ;cudesa' koja niti znace lepotu, niti vrednost, vec samo stetu.

zoran

pre 7 godina

Jeste li primetili da svi gradjevinari prvo naprave stanove, a onda prilepe "komercijalne" objekte? I A-blok, Central Garden, Stepa Stepanovic i sada West (blok 65). Narod kupi stanove, a onda dobiju urbanisticki krkljanac i benziske pumpe i haos umesto nekoga parka i igralista oko zgrada. Ja na srecu kupio stan u starom novobeogradskom bloku sa velikim travnatim pojasom i zelenilom oko zgrada.

Marko

pre 7 godina

Ovo je privatna investicija, na privatnom zemljistu, sa izdatim dozvolama na osnovu propisa i urbanistickog plana koji dozvoljavaju da se ovakve zgrade na tim mestima i grade. Zgrada izgleda onako kao je vlasnik zeleo, cena stanova ce biti paprena, ima kupaca ne plasite se za to, a ako ih i ne bude bilo, nemojte se previse sekirati zbog toga, ovo je privatna investicija, to ce biti na stetu privatnog vlasnika, a ne budzeta grada. Kome se ne svidja moze slobodno da se vrati u mesto odakle je u Bg i dosao, meni se dopada i jedva cekam da u gradu bude sto vise ovakvih nebodera, Beograd je evropska i svetska metropola, a ne sumadijska palanka (bez uvrede) kako ga mnogi od-nedavno-novi-beogradjani i dozivljavaju. Pozdrav

Mare

pre 7 godina

U Parizu, ispred crkve Sakr Ker, videćeš samo jedan jedini neboder.
(Idea je iz Cacka)

Pariz ima mnogo nebodera a ne samo jedan, mi na Novom Beogradu imamo komunisticke betonjerke od 20 do 30 spratova i one nazalost dominiraju, umesto da nove zgrade dominiraju, ali za to je potrebna veca spratnost novih zgrada. Ovo su neboderi u Parizu https://youtu.be/6BYF_uh6Fns

samo tolıko

pre 7 godina

Super, konačno i Beograd postaje normalan grad sa visokim zgradama, a ne provincijalna palanka.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (EU Citizen, 18. oktobar 2016 12:53)

A sta ces sa neplanski i bez dozvola gradjenim favelama koje zatvaraju Beograd sa svih strana. Verovatno se nece videti od tih visokih zgrada. Najsiri ulaz-izlaz iz Beograda je autoput. Ostalo su sokaci koji krivudaju izmedju kuca. A od rusenja nema nista - to je glasacko telo koje odzava na vlasti sve one sa mantrom o legalizaciji. Znaci Novi Beograd kao normalan grad, a okolo palanka.

zoran

pre 7 godina

Atina je ružniji grad od Beograda, kao prvo. Po nečijem kriterijumu lepote, najmanje 70% zgrada u Dubaiju bi bilo ruglo. Investitor je uzeo da radi ceo blok i zbog ovog sadržaja koji mu donosi bolju zaradu. On nije socijalna majka da obezbedje svojim kupcima stanova bilo šta nije ugovoreno. A svi su znali šta će biti sadržaj celog bloka, jer je on novi, kada su kupovali stanove.

Asdf

pre 7 godina

@realno trebali su da racunaju da ce se desiti ovako nesto.
Beograd na zalost ne poseduje lepote koje krase skoro sve ostale evropske prestonice, tako da nam preostaju ovakve kreacije. Niko vam nece graditi zgrade u klasicnom evropskom stilu u 2016-oj.

storm light

pre 7 godina

Samo se izgleda u Beogradu arhitekte takmice ko ce vise da odstupi od sustine struke. Na kraju cemo svi da pobegnemo u unutrasnjost, a Beograd ce , tako prazan, da postane muzej svih ljudskih gluposti. Nema veze, prodavace se karte i punice se budzet.

Dz

pre 7 godina

Cekaj Atina je prelepa??da li si ti bio slucajno u jos nekom evropskom gradu...da nema antickih gradjevina Atina bi bila rupa jedna najobicnija sa kucama natrpanim jedne preko drugih da imas utisak da si na bliskom istoku...a da Beograd kao metropola i treba da ima solitere jer je poslednji napravljen pre 50 godina,a NBG je jedina lokacija za to...

realno

pre 7 godina

Kako ce sada objasniti stanarima bloka 65 da su preplatili stan u komsiluku ogromne zgradetine koja nije bila u planu i kome ce prodati preostalih 6 lamela gde je kvadrat vec preskup i izvan garaza nema ni jedno slobodno parking mesto

Hiljadu lajkova

pre 7 godina

Mislim da postojeci kapaciteti trasa u O brigada i Jurija Gagarina ovo nece izdrzati. Vec danas je tamo havarija svaki dan posle posla. Zamislite jos ovu kulu kad usele + autobuska stanica. Opste poginuce. Mora se pod hitno dodati jos po jedna traka u obe ulice!

...

pre 7 godina

Arhitekte su sigurno, 100%, planirale da naprave i školu u okviru bloka, vrtić, teren za basket, stazu za trčanje, za bajs, trg, ali za to nisu dobili građevinsku dozvolu pa su morali sve da promene u garažu, tržni centar i maxi...

I što je još najgore od svega, svi te ubeđuju da je to SUPER mesto za život, da tu odgajaš dete i Bog da te vidi... tj svaki put kad ti se dete vrati iz škole da se zahvališ njemu jer ti je sačuvao dete preko velikih bulevara, kojim je ceo blok okružen...

Vukobratic

pre 7 godina

@Danko Ne mozes da poredis navedene gradove sa Beogradom posto svaki od tih gradova ima veliki broj kulturnih spomenika dok su Beogradu samo ostali spomenici iz vremena socijalizma koji su samo prepuni betona i ne ostavljaju nazalost nikakav utisak. Da ne govorimo o prihodu tih gradova od turizma kakve mi nikada necemo imati. Nazalost nismo kao oni pa moramo da trazimo sansu u ovakvim arhitektonskim resenjima.

ha,ha,ha

pre 7 godina

(EU Citizen, 18. oktobar 2016 12:53)
E bas da mi objasnis sta je to dobro i lepo u tim visokim objektima, da, to su objekti a ne zgrade, zgrade su nesto drugo.

Idea je iz Čačka

pre 7 godina

Super, konačno i Beograd postaje normalan grad sa visokim zgradama, a ne provincijalna palanka.
(EU Citizen, 18. oktobar 2016 12:53)

Hoćeš da kažeš da su Atina i Pariz provincijske palanke?

U Atini ne sme da se gradi visko zgrada, jer Akropolj mora da se vidi iz bilo kog dela grada. Atina je kolevka prave demokratije.
U Parizu, ispred crkve Sakr Ker, videćeš samo jedan jedini neboder, i njima je poenta da se znamenitosti što bolje vide.

E sad, porediti veličinu i broj stanovnika Atine i Pariza sa Beogradom je smešno. Tako da ono, previše glup bot komentar. Bolje da si samo napisao Beograd je evropski grad sa najboljom Vladom na svetu.

мн

pre 7 godina

Макните те 3спратне зградице на НБГД где су булевари широки и ставите зграде од по барем 20 спратова да Београд не личи на паланку.

Idea je iz Čačka

pre 7 godina

Super, konačno i Beograd postaje normalan grad sa visokim zgradama, a ne provincijalna palanka.
(EU Citizen, 18. oktobar 2016 12:53)

Hoćeš da kažeš da su Atina i Pariz provincijske palanke?

U Atini ne sme da se gradi visko zgrada, jer Akropolj mora da se vidi iz bilo kog dela grada. Atina je kolevka prave demokratije.
U Parizu, ispred crkve Sakr Ker, videćeš samo jedan jedini neboder, i njima je poenta da se znamenitosti što bolje vide.

E sad, porediti veličinu i broj stanovnika Atine i Pariza sa Beogradom je smešno. Tako da ono, previše glup bot komentar. Bolje da si samo napisao Beograd je evropski grad sa najboljom Vladom na svetu.

ha,ha,ha

pre 7 godina

(EU Citizen, 18. oktobar 2016 12:53)
E bas da mi objasnis sta je to dobro i lepo u tim visokim objektima, da, to su objekti a ne zgrade, zgrade su nesto drugo.

...

pre 7 godina

Arhitekte su sigurno, 100%, planirale da naprave i školu u okviru bloka, vrtić, teren za basket, stazu za trčanje, za bajs, trg, ali za to nisu dobili građevinsku dozvolu pa su morali sve da promene u garažu, tržni centar i maxi...

I što je još najgore od svega, svi te ubeđuju da je to SUPER mesto za život, da tu odgajaš dete i Bog da te vidi... tj svaki put kad ti se dete vrati iz škole da se zahvališ njemu jer ti je sačuvao dete preko velikih bulevara, kojim je ceo blok okružen...

zoran

pre 7 godina

Jeste li primetili da svi gradjevinari prvo naprave stanove, a onda prilepe "komercijalne" objekte? I A-blok, Central Garden, Stepa Stepanovic i sada West (blok 65). Narod kupi stanove, a onda dobiju urbanisticki krkljanac i benziske pumpe i haos umesto nekoga parka i igralista oko zgrada. Ja na srecu kupio stan u starom novobeogradskom bloku sa velikim travnatim pojasom i zelenilom oko zgrada.

Hiljadu lajkova

pre 7 godina

Mislim da postojeci kapaciteti trasa u O brigada i Jurija Gagarina ovo nece izdrzati. Vec danas je tamo havarija svaki dan posle posla. Zamislite jos ovu kulu kad usele + autobuska stanica. Opste poginuce. Mora se pod hitno dodati jos po jedna traka u obe ulice!

Milena

pre 7 godina

Na Novom Beogradu odavno je zabranjeno gradjenje zgrada visih od 11 spratova, zbog zemljista, jer ce sa takvim zgradama taj deo poceti da tone. Na zalost, ovo je vreme amaterizma i neodgovorniih olosa koji samo gledaju da skupe one koji ce im davati mito, i tako sada dobijamo ovakva ;cudesa' koja niti znace lepotu, niti vrednost, vec samo stetu.

Dz

pre 7 godina

Cekaj Atina je prelepa??da li si ti bio slucajno u jos nekom evropskom gradu...da nema antickih gradjevina Atina bi bila rupa jedna najobicnija sa kucama natrpanim jedne preko drugih da imas utisak da si na bliskom istoku...a da Beograd kao metropola i treba da ima solitere jer je poslednji napravljen pre 50 godina,a NBG je jedina lokacija za to...

samo tolıko

pre 7 godina

Super, konačno i Beograd postaje normalan grad sa visokim zgradama, a ne provincijalna palanka.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (EU Citizen, 18. oktobar 2016 12:53)

A sta ces sa neplanski i bez dozvola gradjenim favelama koje zatvaraju Beograd sa svih strana. Verovatno se nece videti od tih visokih zgrada. Najsiri ulaz-izlaz iz Beograda je autoput. Ostalo su sokaci koji krivudaju izmedju kuca. A od rusenja nema nista - to je glasacko telo koje odzava na vlasti sve one sa mantrom o legalizaciji. Znaci Novi Beograd kao normalan grad, a okolo palanka.

hm

pre 7 godina

Ovaj blok i nije gradjen za obicne porodice sa decom gde ljudi izadju da prosetaju a deca peske idu u skolu i u parkic vec za ljude koji su iz stana u kola (pa u privatnu skolu, grad, posao, igraonicu), iz kola u stan. To je pravi blok za japije, klasicne nejapijevske porodice sa decom i penzosi imaju prakticnije i jeftinije opcije.

Zoran

pre 7 godina

... Ja na srecu kupio stan u starom novobeogradskom bloku sa velikim travnatim pojasom i zelenilom oko zgrada.
(zoran, 18. oktobar 2016 18:28)

Imenjače, nemoj da se iznenadiš da prekosutra, kad dođeš s'posla, pred kućom i oko kuće zatekneš buldozere, rovokopaše i bagere kako ravnaju teren, čupaju drveće i ruše ljuljaške i klackalice! Nepredni su to, prika, napredni! Sve zavisi koliki im je tal i "gde su tu oni"... A što se tebe i tvoje dece tiče, preslušaj ponovo Premijerovo izlaganje iz Niša u vezi prinadležnosti za porodilje i majke sa deom i sve će da ti bude jasno.

Vukobratic

pre 7 godina

@Danko Ne mozes da poredis navedene gradove sa Beogradom posto svaki od tih gradova ima veliki broj kulturnih spomenika dok su Beogradu samo ostali spomenici iz vremena socijalizma koji su samo prepuni betona i ne ostavljaju nazalost nikakav utisak. Da ne govorimo o prihodu tih gradova od turizma kakve mi nikada necemo imati. Nazalost nismo kao oni pa moramo da trazimo sansu u ovakvim arhitektonskim resenjima.

zoran

pre 7 godina

@hm, covek mora stvarno da ima petlju da se useli na 25 sprat takvog "japijevskog" bloka iznad soping mola i pored pruge i unutrasnjeg magistralnog prstena, pa da vozi decu u tu pomenutu privatnu skolu ili da ide u igraonicu. I deca ce to obozavati, a i on. Oni sto su prekoputa u npr bloku 70 i gde deca idu peske u skolu a posle igraju basket ispred kuce, mora da ce se osecati inferiorno.

Marko

pre 7 godina

Ovo je privatna investicija, na privatnom zemljistu, sa izdatim dozvolama na osnovu propisa i urbanistickog plana koji dozvoljavaju da se ovakve zgrade na tim mestima i grade. Zgrada izgleda onako kao je vlasnik zeleo, cena stanova ce biti paprena, ima kupaca ne plasite se za to, a ako ih i ne bude bilo, nemojte se previse sekirati zbog toga, ovo je privatna investicija, to ce biti na stetu privatnog vlasnika, a ne budzeta grada. Kome se ne svidja moze slobodno da se vrati u mesto odakle je u Bg i dosao, meni se dopada i jedva cekam da u gradu bude sto vise ovakvih nebodera, Beograd je evropska i svetska metropola, a ne sumadijska palanka (bez uvrede) kako ga mnogi od-nedavno-novi-beogradjani i dozivljavaju. Pozdrav

Trta

pre 7 godina

Novom Beogradu bolje pristaju zgrade do 10-12 spratova koje se prostiru u dužinu i zatvaraju blokove spolja jer imaju dvorišta zaštićena od Košave. Pričam o normalnim zgradama koje je Tito pravio kada se nije štedelo na igralištima za decu, parkovima, drveću. Usamljeni soliteri su nepraktični jer deca nemaju gde da se igraju kad dune malo jači vetar.

Dr. Nebojsa iz Beograda

pre 7 godina

U Parizu nema nebodera osim jednog na Mon Parnasu. Svi ostali neboderi su u okolini Pariza - odnosno ne nalaze se u 20 arondismana nego van njih.
Novi Beograd, opet, nije Pariz i mogu i neboderi da se grade - imas dva odmah s druge strane pruge ("Mercedes" zgrade).
Dijagonalno od ovoga, preko puta FDU, postoji projekat za kulu od 45 spratova ako se ne varam, tako da ni to nije problem. Problem je sto se gradi bez plana i ideje. Nigde parka, parkinga i skole. Trzni centri i stanovi, nista drugo nama ne treba izgleda.

zoran

pre 7 godina

Atina je ružniji grad od Beograda, kao prvo. Po nečijem kriterijumu lepote, najmanje 70% zgrada u Dubaiju bi bilo ruglo. Investitor je uzeo da radi ceo blok i zbog ovog sadržaja koji mu donosi bolju zaradu. On nije socijalna majka da obezbedje svojim kupcima stanova bilo šta nije ugovoreno. A svi su znali šta će biti sadržaj celog bloka, jer je on novi, kada su kupovali stanove.

realno

pre 7 godina

Kako ce sada objasniti stanarima bloka 65 da su preplatili stan u komsiluku ogromne zgradetine koja nije bila u planu i kome ce prodati preostalih 6 lamela gde je kvadrat vec preskup i izvan garaza nema ni jedno slobodno parking mesto

мн

pre 7 godina

Макните те 3спратне зградице на НБГД где су булевари широки и ставите зграде од по барем 20 спратова да Београд не личи на паланку.

storm light

pre 7 godina

Samo se izgleda u Beogradu arhitekte takmice ko ce vise da odstupi od sustine struke. Na kraju cemo svi da pobegnemo u unutrasnjost, a Beograd ce , tako prazan, da postane muzej svih ljudskih gluposti. Nema veze, prodavace se karte i punice se budzet.

Mare

pre 7 godina

U Parizu, ispred crkve Sakr Ker, videćeš samo jedan jedini neboder.
(Idea je iz Cacka)

Pariz ima mnogo nebodera a ne samo jedan, mi na Novom Beogradu imamo komunisticke betonjerke od 20 do 30 spratova i one nazalost dominiraju, umesto da nove zgrade dominiraju, ali za to je potrebna veca spratnost novih zgrada. Ovo su neboderi u Parizu https://youtu.be/6BYF_uh6Fns

Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez

pre 7 godina

Atina nema visoke zgrade zbog trusnog podneblja. Srednja ili osnovna skola
(baki, 18. oktobar 2016 14:41)
Objasni to Japancima. Ili bilo kome iz Kalifornije, dobice lutajuci bubreg od smeha...

Asdf

pre 7 godina

@realno trebali su da racunaju da ce se desiti ovako nesto.
Beograd na zalost ne poseduje lepote koje krase skoro sve ostale evropske prestonice, tako da nam preostaju ovakve kreacije. Niko vam nece graditi zgrade u klasicnom evropskom stilu u 2016-oj.

Meister Jakob

pre 7 godina

Nonstop kukate kako se grade zgradurine i shopping centri a da nema jednog drveta.
E pa to su država i grad krivi, oni kad izdaju dozvolu onda odrede koliki dio mora biti zelena površina. Na primjer kad je moj deda gradio kuću u Zagrebu na periferiji u tzv. "zelenom pojasu" uslov mu je bio da smije izgraditi samo 1/3 parcele, ostalo mora biti zelenilo.

мн

pre 7 godina

Макните те 3спратне зградице на НБГД где су булевари широки и ставите зграде од по барем 20 спратова да Београд не личи на паланку.

Marko

pre 7 godina

Ovo je privatna investicija, na privatnom zemljistu, sa izdatim dozvolama na osnovu propisa i urbanistickog plana koji dozvoljavaju da se ovakve zgrade na tim mestima i grade. Zgrada izgleda onako kao je vlasnik zeleo, cena stanova ce biti paprena, ima kupaca ne plasite se za to, a ako ih i ne bude bilo, nemojte se previse sekirati zbog toga, ovo je privatna investicija, to ce biti na stetu privatnog vlasnika, a ne budzeta grada. Kome se ne svidja moze slobodno da se vrati u mesto odakle je u Bg i dosao, meni se dopada i jedva cekam da u gradu bude sto vise ovakvih nebodera, Beograd je evropska i svetska metropola, a ne sumadijska palanka (bez uvrede) kako ga mnogi od-nedavno-novi-beogradjani i dozivljavaju. Pozdrav

Idea je iz Čačka

pre 7 godina

Super, konačno i Beograd postaje normalan grad sa visokim zgradama, a ne provincijalna palanka.
(EU Citizen, 18. oktobar 2016 12:53)

Hoćeš da kažeš da su Atina i Pariz provincijske palanke?

U Atini ne sme da se gradi visko zgrada, jer Akropolj mora da se vidi iz bilo kog dela grada. Atina je kolevka prave demokratije.
U Parizu, ispred crkve Sakr Ker, videćeš samo jedan jedini neboder, i njima je poenta da se znamenitosti što bolje vide.

E sad, porediti veličinu i broj stanovnika Atine i Pariza sa Beogradom je smešno. Tako da ono, previše glup bot komentar. Bolje da si samo napisao Beograd je evropski grad sa najboljom Vladom na svetu.

storm light

pre 7 godina

Samo se izgleda u Beogradu arhitekte takmice ko ce vise da odstupi od sustine struke. Na kraju cemo svi da pobegnemo u unutrasnjost, a Beograd ce , tako prazan, da postane muzej svih ljudskih gluposti. Nema veze, prodavace se karte i punice se budzet.

Dz

pre 7 godina

Cekaj Atina je prelepa??da li si ti bio slucajno u jos nekom evropskom gradu...da nema antickih gradjevina Atina bi bila rupa jedna najobicnija sa kucama natrpanim jedne preko drugih da imas utisak da si na bliskom istoku...a da Beograd kao metropola i treba da ima solitere jer je poslednji napravljen pre 50 godina,a NBG je jedina lokacija za to...

Vukobratic

pre 7 godina

@Danko Ne mozes da poredis navedene gradove sa Beogradom posto svaki od tih gradova ima veliki broj kulturnih spomenika dok su Beogradu samo ostali spomenici iz vremena socijalizma koji su samo prepuni betona i ne ostavljaju nazalost nikakav utisak. Da ne govorimo o prihodu tih gradova od turizma kakve mi nikada necemo imati. Nazalost nismo kao oni pa moramo da trazimo sansu u ovakvim arhitektonskim resenjima.

Milena

pre 7 godina

Na Novom Beogradu odavno je zabranjeno gradjenje zgrada visih od 11 spratova, zbog zemljista, jer ce sa takvim zgradama taj deo poceti da tone. Na zalost, ovo je vreme amaterizma i neodgovorniih olosa koji samo gledaju da skupe one koji ce im davati mito, i tako sada dobijamo ovakva ;cudesa' koja niti znace lepotu, niti vrednost, vec samo stetu.

zoran

pre 7 godina

Atina je ružniji grad od Beograda, kao prvo. Po nečijem kriterijumu lepote, najmanje 70% zgrada u Dubaiju bi bilo ruglo. Investitor je uzeo da radi ceo blok i zbog ovog sadržaja koji mu donosi bolju zaradu. On nije socijalna majka da obezbedje svojim kupcima stanova bilo šta nije ugovoreno. A svi su znali šta će biti sadržaj celog bloka, jer je on novi, kada su kupovali stanove.

Mare

pre 7 godina

U Parizu, ispred crkve Sakr Ker, videćeš samo jedan jedini neboder.
(Idea je iz Cacka)

Pariz ima mnogo nebodera a ne samo jedan, mi na Novom Beogradu imamo komunisticke betonjerke od 20 do 30 spratova i one nazalost dominiraju, umesto da nove zgrade dominiraju, ali za to je potrebna veca spratnost novih zgrada. Ovo su neboderi u Parizu https://youtu.be/6BYF_uh6Fns

ha,ha,ha

pre 7 godina

(EU Citizen, 18. oktobar 2016 12:53)
E bas da mi objasnis sta je to dobro i lepo u tim visokim objektima, da, to su objekti a ne zgrade, zgrade su nesto drugo.

realno

pre 7 godina

Kako ce sada objasniti stanarima bloka 65 da su preplatili stan u komsiluku ogromne zgradetine koja nije bila u planu i kome ce prodati preostalih 6 lamela gde je kvadrat vec preskup i izvan garaza nema ni jedno slobodno parking mesto

Trta

pre 7 godina

Novom Beogradu bolje pristaju zgrade do 10-12 spratova koje se prostiru u dužinu i zatvaraju blokove spolja jer imaju dvorišta zaštićena od Košave. Pričam o normalnim zgradama koje je Tito pravio kada se nije štedelo na igralištima za decu, parkovima, drveću. Usamljeni soliteri su nepraktični jer deca nemaju gde da se igraju kad dune malo jači vetar.

...

pre 7 godina

Arhitekte su sigurno, 100%, planirale da naprave i školu u okviru bloka, vrtić, teren za basket, stazu za trčanje, za bajs, trg, ali za to nisu dobili građevinsku dozvolu pa su morali sve da promene u garažu, tržni centar i maxi...

I što je još najgore od svega, svi te ubeđuju da je to SUPER mesto za život, da tu odgajaš dete i Bog da te vidi... tj svaki put kad ti se dete vrati iz škole da se zahvališ njemu jer ti je sačuvao dete preko velikih bulevara, kojim je ceo blok okružen...

Asdf

pre 7 godina

@realno trebali su da racunaju da ce se desiti ovako nesto.
Beograd na zalost ne poseduje lepote koje krase skoro sve ostale evropske prestonice, tako da nam preostaju ovakve kreacije. Niko vam nece graditi zgrade u klasicnom evropskom stilu u 2016-oj.

hm

pre 7 godina

Ovaj blok i nije gradjen za obicne porodice sa decom gde ljudi izadju da prosetaju a deca peske idu u skolu i u parkic vec za ljude koji su iz stana u kola (pa u privatnu skolu, grad, posao, igraonicu), iz kola u stan. To je pravi blok za japije, klasicne nejapijevske porodice sa decom i penzosi imaju prakticnije i jeftinije opcije.

zoran

pre 7 godina

Jeste li primetili da svi gradjevinari prvo naprave stanove, a onda prilepe "komercijalne" objekte? I A-blok, Central Garden, Stepa Stepanovic i sada West (blok 65). Narod kupi stanove, a onda dobiju urbanisticki krkljanac i benziske pumpe i haos umesto nekoga parka i igralista oko zgrada. Ja na srecu kupio stan u starom novobeogradskom bloku sa velikim travnatim pojasom i zelenilom oko zgrada.

samo tolıko

pre 7 godina

Super, konačno i Beograd postaje normalan grad sa visokim zgradama, a ne provincijalna palanka.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (EU Citizen, 18. oktobar 2016 12:53)

A sta ces sa neplanski i bez dozvola gradjenim favelama koje zatvaraju Beograd sa svih strana. Verovatno se nece videti od tih visokih zgrada. Najsiri ulaz-izlaz iz Beograda je autoput. Ostalo su sokaci koji krivudaju izmedju kuca. A od rusenja nema nista - to je glasacko telo koje odzava na vlasti sve one sa mantrom o legalizaciji. Znaci Novi Beograd kao normalan grad, a okolo palanka.

Zoran

pre 7 godina

... Ja na srecu kupio stan u starom novobeogradskom bloku sa velikim travnatim pojasom i zelenilom oko zgrada.
(zoran, 18. oktobar 2016 18:28)

Imenjače, nemoj da se iznenadiš da prekosutra, kad dođeš s'posla, pred kućom i oko kuće zatekneš buldozere, rovokopaše i bagere kako ravnaju teren, čupaju drveće i ruše ljuljaške i klackalice! Nepredni su to, prika, napredni! Sve zavisi koliki im je tal i "gde su tu oni"... A što se tebe i tvoje dece tiče, preslušaj ponovo Premijerovo izlaganje iz Niša u vezi prinadležnosti za porodilje i majke sa deom i sve će da ti bude jasno.

Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez

pre 7 godina

Atina nema visoke zgrade zbog trusnog podneblja. Srednja ili osnovna skola
(baki, 18. oktobar 2016 14:41)
Objasni to Japancima. Ili bilo kome iz Kalifornije, dobice lutajuci bubreg od smeha...

Dr. Nebojsa iz Beograda

pre 7 godina

U Parizu nema nebodera osim jednog na Mon Parnasu. Svi ostali neboderi su u okolini Pariza - odnosno ne nalaze se u 20 arondismana nego van njih.
Novi Beograd, opet, nije Pariz i mogu i neboderi da se grade - imas dva odmah s druge strane pruge ("Mercedes" zgrade).
Dijagonalno od ovoga, preko puta FDU, postoji projekat za kulu od 45 spratova ako se ne varam, tako da ni to nije problem. Problem je sto se gradi bez plana i ideje. Nigde parka, parkinga i skole. Trzni centri i stanovi, nista drugo nama ne treba izgleda.

Hiljadu lajkova

pre 7 godina

Mislim da postojeci kapaciteti trasa u O brigada i Jurija Gagarina ovo nece izdrzati. Vec danas je tamo havarija svaki dan posle posla. Zamislite jos ovu kulu kad usele + autobuska stanica. Opste poginuce. Mora se pod hitno dodati jos po jedna traka u obe ulice!

zoran

pre 7 godina

@hm, covek mora stvarno da ima petlju da se useli na 25 sprat takvog "japijevskog" bloka iznad soping mola i pored pruge i unutrasnjeg magistralnog prstena, pa da vozi decu u tu pomenutu privatnu skolu ili da ide u igraonicu. I deca ce to obozavati, a i on. Oni sto su prekoputa u npr bloku 70 i gde deca idu peske u skolu a posle igraju basket ispred kuce, mora da ce se osecati inferiorno.

Meister Jakob

pre 7 godina

Nonstop kukate kako se grade zgradurine i shopping centri a da nema jednog drveta.
E pa to su država i grad krivi, oni kad izdaju dozvolu onda odrede koliki dio mora biti zelena površina. Na primjer kad je moj deda gradio kuću u Zagrebu na periferiji u tzv. "zelenom pojasu" uslov mu je bio da smije izgraditi samo 1/3 parcele, ostalo mora biti zelenilo.