Utorak, 18.10.2016.

07:50

Server: Putin izgubio CG, pokušaće da izazove probleme

Analitičar i profesor na Univerzitetu Džons Hopkins, Danijel Server kaže da posle izbora u Crnoj Gori postoji snažna podrška za pristupanje zemlje NATO-u i EU.

Izvor: B92

Server: Putin izgubio CG, pokušaæe da izazove probleme IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

59 Komentari

Sortiraj po:

DR

pre 7 godina

Gradjani Srbije ne poznaju dovoljno dobro politicke stranke u CG. Sa ovakvom skupstinom, cak i da DPS ne formira vladu, postoje 2/3 poslanika koji ce glasati za ulazak u NATO.

misko

pre 7 godina

"u Crnoj Gori postoji snažna podrška za pristupanje zemlje NATO-u i EU"
Na osnovu čega ste zaključili snažnu poruku NATO ako je izašlo 71% građana a od toga je 41% dobio DPS, da li po vama manje od 30% populacije SNAŽNA PODRŠKA i većina?SAMO TALASATE i angažujete "teroriste".

dragiša petrović,kragujevac

pre 7 godina

Први се огласио НАТО честитајући Милу победу уз констатацију да су изборуи протекли у "демократском духу"! Оних стотинак пријава независних оргнаизација и тела ова војно -политичка организација не зарезује! Ни то да су избори организовани у дану када је покушан државни удар на ЦГ!Сада се јавља са истом реториком Сервер,који каже да је ЦГ за НАТО,а игнорише став опозиције.Није дакле већинска ЦГ ,али пре свега, реч је о захтеву да се иде на референдум.Иначе, Сервер је онај господин који Србији препоручује да призна КиМ ,јер без тога нема ЕУ,тражи одмах столицу за Приштину у УН,а у БиХ промену Дејтонсјог споразума и дистанцирање Београда од Бања Луке.

Иван

pre 7 godina

Što dalje od Rusije. Poljaci, Čehoslovaci, Rumuni, Bugari, Kubanci, Vijetnamci znaju zašto.
(Predrag, 18. oktobar 2016 08:44)

Видим процветали су са западом :) Све дефакто робовласничке колоније. Не буди лицемер, увек кажи истину да краја!

marko

pre 7 godina

podelise narod. rovci sa strane. zao mi je crnogoraca, veliku igru su im spremali i evo izgleda da ce sledeci meseci odisati mrznjom i besom i suludim potezima partija/grupa/pojedinaca. da znam kako bi im se pomoglo tvrdoglavima kakvi jesu (jesmo) to bi vec bilo izreceno.

Volga,Volga

pre 7 godina

Tek ce da izazove Problema,zahvaljujuci lenjosti EU i NATO.
Samo mogu da zamislim sta ce tek da radi po Srbiji zbog predsednickih izbora.
Vec je pocelo,sastavite jucerasnju izjavu Cepurina iskoro svakodnevne izlive ljubavi Nikolica prema Rusiji.

Mozak operacije

pre 7 godina

Blago crnogorskom narodu. Sad su potpuno bezbedni jer će ih u slučaju ruskog napada braniti NATO.
(Samouki analitičar, 18. oktobar 2016 09:07)

Kog ruskog napada? Objasni kako ruska vojska može da dođe do Crne Gore a da ne prođe kroz teritoriju barem jedne zemlje članice NATO?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Ja, 18. oktobar 2016 09:52)


Rusi ce doci iz svemira.

Nenad

pre 7 godina

Što dalje od Rusije. Poljaci, Čehoslovaci, Rumuni, Bugari, Kubanci, Vijetnamci znaju zašto.
(Predrag, 18. oktobar 2016 08:44)

Što dalje od NATO i Amerike! Srbi znaju zašto!

novisad

pre 7 godina

Što dalje od Rusije. Poljaci, Čehoslovaci, Rumuni, Bugari, Kubanci, Vijetnamci znaju zašto.
(Predrag, 18. oktobar 2016 08:44)

A što bliže Americi. Indijanci, Vijetnam, Avganistan, Irak, Egipat, Sirija, Libija, Srbija i mnogi drugi znaju zašto

Langus

pre 7 godina

Nafta poskupi - kod nas gorivo poskupi, nafta pojeftini - kod nas gorivo poskupi. E tako ce uskoro biti i sa NATO. Pobedi Trump - NATO ce u buduce naplacivati usluge clanicama, ne pobedi Tramp - bilo ko da pobedi uzece u obzir ovu Trampovu ideju. A Milo bas sad navalio da udje.

Boka Kotorska

pre 7 godina

"Protivljenje su u velikoj meri podstakli Rusi, koji pokušavaju da spreče pristupanje Crne Gore NATO-u"
Ma nemoj!? A, nisu ga izazvali NATO avioni '99-te i okupacija Kosova?

Igor

pre 7 godina

Hahaha, kakav vic - "NATO JE KLUB DEMOKRATIJA". Prijatelju, u to ni deca više ne veruju.
NATO je klub zapadnih interesa koji nemaju ni D od demokratije. Baš ste demokratski izglasali bombardovanje one jadne i izmučene Srbije 1999, to je baš bio demokratski proces za udžbenike...

milan

pre 7 godina

"Klub demokratija" u to nisu ni sve članice NATO ubeđene da su sve članice tako vezane za pojam demokratije. Ne sme se ni taj detalj zaboraviti da i ako ste kandidat za ulazak u EU ili NATO da niste automatski i sami demokrata što vidimo po Đukanoviću najbolje. Ni oni koji su glasali za njega nisu u to ubeđeni da narod u CG još nije upoznao pravu demokratiju tako da ih samo interesuje mamac EU i NATO zato što se nudi u paketu.

Brano

pre 7 godina

Koja to snažna podrška postoji za NATO, jel to što je za poslednjeg komunističkog diktatora glasalo daleko manje od 50% izašlih na izbore i ko zna koliko manje od ukupnog broja birača?

Ja

pre 7 godina

Blago crnogorskom narodu. Sad su potpuno bezbedni jer će ih u slučaju ruskog napada braniti NATO.
(Samouki analitičar, 18. oktobar 2016 09:07)

Kog ruskog napada? Objasni kako ruska vojska može da dođe do Crne Gore a da ne prođe kroz teritoriju barem jedne zemlje članice NATO?

Mayday

pre 7 godina

(Igor, 18. oktobar 2016 09:00)

Srbija jadna i izmučena? Ovo je opasno rezonovanje koje nas je i uvalilo u sve ratove '90ih, a to je da smo mi Srbi žrtve svuda okolo pa čak i u svojoj Srbiji. To je bio glavni izgovor za pokretanje svih ratova i izgovor za sivu ratno profitersku-sverc zonu onih koji su sa namerom vukli Srbiju u rat jer je njima to odgovaralo da se obogate. Nažalost imali su punu podršku naroda za to baš zato što je taj narod verovao, a koliko i vidim još uvek veruje, da je žrtva nekih drugih organizacija, naroda, manjina ili čega kod. Praktično za naše stanje su uvek drugi bili krivi jer bez razloga su uvek hteli da nas slome.

Jako opasno razmišljanje i jako tragično da i dan danas neko tako razmišlja.

Što se tiče EU i NATO profil ljudi protiv učlanjenja u te organizacije su uglavnom zaposleni u JP (što je smešno jer njihove plate baš dolaze od grantova i kredita EU), nezaposleni (oni koji aktivno dzebalebare po kafićima i kockarnicama) i kriminalaci (da bi mogli da neomatano nastave da rade)

Rapa Nui

pre 7 godina

Neverovatno mi je da jedan profesor ima ovako uske poglede, bez obzira na ciju stranu staje, pogotovo jer je rec o zemlji o kojoj nema pojma. Da se razumemo nisam ni rusofil, ali takvo likovanje i velicanje NATO-a je krajnje degutantno, umesto da je kao ucen covek dao strucnu analizu. U svakom slucaju, male zemlje igraju kako velike zele, srecno braco sta god da odlucite.
(Igor KG, 18. oktobar 2016 08:11)

Nisam primijetio u njegovoj analizi nikakvo likovanje niti veličanje. Čovjek je dao realan pogled na dešavanja u Crnoj Gori u odnosu na svjetsku politiku koja se vodi i apsolutno logično i tačno zvuči sve što je rekao. Međutim jasno mi je da neko ko preferira ruski utjecaj na Balkan može smatrati da njegova analiza ''para uši''.

Marko

pre 7 godina

Ruski faktor je probao da destabilizuje Crnu Goru, isto kao sto destabilizuje Bosnu i Hercegovinu preko Dodika.
Nije njih broga za Srbe, nego preko nekih Srba oni sebi obezbedjuju prisustvo u ovom delu sveta.
U Republici Srbiji su uspeli,a u Crnoj Gori ne jer nemaju kriticnu masu podrske.
Ona staje na nekih 20% koliko dobija Demokratski front,a to nije dovoljno.
Upad teroristicke grupe moze se gledati kroz svetlo destabilizacije Crne Gore.
Inace, sutra ce to raditi i u Srbiji,ako Vucic krene cvrsce i ka NATO integracijama,sto je nepisani uslov za ulazak u EU,ako si na Balkanu.

ckomi

pre 7 godina

Nije pobeda Mila nego pobeda USA koje su mu omogućile sve ovo zarad svojih interesa. Medijska blokada prema Srbiji je neviđena od otcepljenja. Gde god Njegoš pominje nešto srpsko, ta pesma je izbačena iz školskog programa. Raspitajte se malo. Opstaje na glasovima Albanaca, muslimana i Hrvata. Prema njima mema medijsku blokadu.

Gandalf

pre 7 godina

@SVI

Sinoc bese na rts2 "Citizenfour". Ako bilo ko ima bilo kakve dileme o demokratiji neka pogleda ovaj film.

Recenica Zvonka Lepetica iz "Balkanskog Spijuna: Cia snajka, Cia!" vise nije tako smesna, kad ogdledate ovaj film.

Vuk

pre 7 godina

Mislim da su se Crnogorci izvukli i ja im cestitam na tome . Cak i onima koji, opravdano , ne simpatisu Mila.. Ali, buducnost im je osigurana.. Milo ce jednom otici, a ostace zemlja kao clanica EU , NATO, sa definisanim granicama, bez opasnosti da je neko rasparca.

Srbiji neka je Bog u pomoci sa Tomislavom Nikolicem, Dacicem i drugim eksponentima Kraljevstva Tame.. Svi koji su pobegli od Kremlja, postali su normalnije zemlje nego sto su bile.

bpcg

pre 7 godina

ove analize su glupost. Dosta clanova DPS je protiv ulaska u NATO. Ovo nijesu bili izbori za i protiv NATO-a. Jedino referendum bi dao pravo stanje, ali ce ga dps izbjegavat, ne sto ne bi prosao, bec sto bi morali da uloze puno para i energije.

Mediteraneo

pre 7 godina

Ima hiljadu stvari koje mi se ne dopadaju kod EU i Nato-a, ali Crna Gora ide potpuno ispravnim putem. U slucaju da Albanci imaju pretenzije da otmu deo juzne Crne Gore gde ih je sve vise i vise, ko bi CG garantovao teritorijalni integritet? Naravno da kao clanica Nato-a je sigurna po tom pitanju. Druga stvar, Na severu mora Hrvati u Nato-u na jugu Albanija u Nato-u, bio bi potpuni sumanuti i ludacki potez vezivati se za Rusiju u takvom geo polozaju.
Srbija ce jos dugo da se davi u zivom blatu koje sama pravi, jer nasi politicari nisu u stanju da prepoznaju raspored snaga u geopolitickom polozaju i hoce istovremeno da sede na dve stolice. Pukli smo totalno.

veteran

pre 7 godina

Nemozes izgubiti ono sto nisi ni imao.Nije Milo jeste dobio podrsku, ali nikako snaznu. Snazna laz je kad u postizbornom govoru, gospodin kaze da je, Crna Gora uspjela da sacuva tradicionalne vrednosti. Cudne neke vrednosti.

Novosadjanin

pre 7 godina

Kad bi Njegoš vaskrsnuo Crna Gora bi pukla od sramote. Jedan od najponosnijih naroda na svetu gubi svoje dostojanstvo priključenjem zličinačkoj organizaciji NATO paktu. Izbori i režirani " državni udar" su toliko providni da ih mogu komentarisati i nepismeni. Crnoj Gori ne treba ni NATO ni EU već neutralnost i vekovni prijatelji koji su joj omogućili opstanak. Pravi crnogorac se nikada neće pokloniti zapadnim pljačkašima.

psiholog

pre 7 godina

Da jako poznato, kad god smo se kretali ka civilizaciji, demokratiji, boljem zivotu, nevidljiva "bratska" ruka sa istoka nas je u tome sprecila.

Od Obrenovica do Djindjica.

Svaka cast braco crnogorci,a mi Srbi jos jednom da se zamislimo zasto smo najgori i zasto svi beze od nas.

DEDA CVETKO

pre 7 godina

Znaci, posto potpaljivanje vatre u Makedoniji nije uspelo, pa onda nije uspelo u Bosni, sad ce malo da kresnu sibicu u Crnoj Gori. Narode Crne Gore, pamet u glavu i tur uza zid, palikuca vam se uvukao u kucu.

popeye

pre 7 godina

А ко је наручио Диковићево туристичко путовање, биће да није Путин, и то канда није удар на и опструкција демократије?

paznja

pre 7 godina

Putin nije nikada drzao Crnu Goru tako da je nije mogao ni izgubiti. Sada druga je stvar sto je Milo prodaje pricu kako ga rusi ruse a on jadnik kao bori se protiv takve sile. To je prica koja prolazi na zapadu, jer boze moj rusi su losi momci. Sustina je da se ne prica o kriminalu, a ruska drzava ako pozeli da ga srusi nece ga niko spasiti. Mozda i njima odgovara sadasnje stanje u C. Gori.

Sokrat

pre 7 godina

Istorija, evolucija,civilizacija su nas naučili da nikada ništa nije gotovo. Ovo je filozofski pristup svetu I životu, nema dodirnih tačaka sa Putinom,Crnom Gorom, Kubom, Istočnom Nemačkom...

Igor KG

pre 7 godina

Neverovatno mi je da jedan profesor ima ovako uske poglede, bez obzira na ciju stranu staje, pogotovo jer je rec o zemlji o kojoj nema pojma. Da se razumemo nisam ni rusofil, ali takvo likovanje i velicanje NATO-a je krajnje degutantno, umesto da je kao ucen covek dao strucnu analizu. U svakom slucaju, male zemlje igraju kako velike zele, srecno braco sta god da odlucite.

veštak

pre 7 godina

ne verujem da ce praviti velikih problema rusija iz dva razloga prvo novac koji su dali za destabilizaciju u crnoj gori je novac ruskog naroda I tako ne dotice tajkune I vlast u rusiji a drugi razlog je što su njihovi tajkuni pljackajuci sopstvenu zemlju kao koloniju I dolare zarađene u toj pljacki uložili u crnu goru u nekretnine I lako bi mogli ostati bez njih što bi bilo katastrofa pljackali svoje a da ostanu bez toga

Vuk

pre 7 godina

Veoma inteligentna prevara sa ,,uvezenim državnim udarom,, plašenje građana sa penzionisanim generalom policije Srbije, tuče i kupovina glasova a sad dotični preventivno pokušava da opravda moguće nerede od strane opozicije i građana Crne Gore. Providan intervju!

Vuk

pre 7 godina

Veoma inteligentna prevara sa ,,uvezenim državnim udarom,, plašenje građana sa penzionisanim generalom policije Srbije, tuče i kupovina glasova a sad dotični preventivno pokušava da opravda moguće nerede od strane opozicije i građana Crne Gore. Providan intervju!

Igor

pre 7 godina

Hahaha, kakav vic - "NATO JE KLUB DEMOKRATIJA". Prijatelju, u to ni deca više ne veruju.
NATO je klub zapadnih interesa koji nemaju ni D od demokratije. Baš ste demokratski izglasali bombardovanje one jadne i izmučene Srbije 1999, to je baš bio demokratski proces za udžbenike...

Igor KG

pre 7 godina

Neverovatno mi je da jedan profesor ima ovako uske poglede, bez obzira na ciju stranu staje, pogotovo jer je rec o zemlji o kojoj nema pojma. Da se razumemo nisam ni rusofil, ali takvo likovanje i velicanje NATO-a je krajnje degutantno, umesto da je kao ucen covek dao strucnu analizu. U svakom slucaju, male zemlje igraju kako velike zele, srecno braco sta god da odlucite.

DEDA CVETKO

pre 7 godina

Znaci, posto potpaljivanje vatre u Makedoniji nije uspelo, pa onda nije uspelo u Bosni, sad ce malo da kresnu sibicu u Crnoj Gori. Narode Crne Gore, pamet u glavu i tur uza zid, palikuca vam se uvukao u kucu.

Novosadjanin

pre 7 godina

Kad bi Njegoš vaskrsnuo Crna Gora bi pukla od sramote. Jedan od najponosnijih naroda na svetu gubi svoje dostojanstvo priključenjem zličinačkoj organizaciji NATO paktu. Izbori i režirani " državni udar" su toliko providni da ih mogu komentarisati i nepismeni. Crnoj Gori ne treba ni NATO ni EU već neutralnost i vekovni prijatelji koji su joj omogućili opstanak. Pravi crnogorac se nikada neće pokloniti zapadnim pljačkašima.

paznja

pre 7 godina

Putin nije nikada drzao Crnu Goru tako da je nije mogao ni izgubiti. Sada druga je stvar sto je Milo prodaje pricu kako ga rusi ruse a on jadnik kao bori se protiv takve sile. To je prica koja prolazi na zapadu, jer boze moj rusi su losi momci. Sustina je da se ne prica o kriminalu, a ruska drzava ako pozeli da ga srusi nece ga niko spasiti. Mozda i njima odgovara sadasnje stanje u C. Gori.

psiholog

pre 7 godina

Da jako poznato, kad god smo se kretali ka civilizaciji, demokratiji, boljem zivotu, nevidljiva "bratska" ruka sa istoka nas je u tome sprecila.

Od Obrenovica do Djindjica.

Svaka cast braco crnogorci,a mi Srbi jos jednom da se zamislimo zasto smo najgori i zasto svi beze od nas.

popeye

pre 7 godina

А ко је наручио Диковићево туристичко путовање, биће да није Путин, и то канда није удар на и опструкција демократије?

Sokrat

pre 7 godina

Istorija, evolucija,civilizacija su nas naučili da nikada ništa nije gotovo. Ovo je filozofski pristup svetu I životu, nema dodirnih tačaka sa Putinom,Crnom Gorom, Kubom, Istočnom Nemačkom...

Nenad

pre 7 godina

Što dalje od Rusije. Poljaci, Čehoslovaci, Rumuni, Bugari, Kubanci, Vijetnamci znaju zašto.
(Predrag, 18. oktobar 2016 08:44)

Što dalje od NATO i Amerike! Srbi znaju zašto!

veštak

pre 7 godina

ne verujem da ce praviti velikih problema rusija iz dva razloga prvo novac koji su dali za destabilizaciju u crnoj gori je novac ruskog naroda I tako ne dotice tajkune I vlast u rusiji a drugi razlog je što su njihovi tajkuni pljackajuci sopstvenu zemlju kao koloniju I dolare zarađene u toj pljacki uložili u crnu goru u nekretnine I lako bi mogli ostati bez njih što bi bilo katastrofa pljackali svoje a da ostanu bez toga

novisad

pre 7 godina

Što dalje od Rusije. Poljaci, Čehoslovaci, Rumuni, Bugari, Kubanci, Vijetnamci znaju zašto.
(Predrag, 18. oktobar 2016 08:44)

A što bliže Americi. Indijanci, Vijetnam, Avganistan, Irak, Egipat, Sirija, Libija, Srbija i mnogi drugi znaju zašto

Vuk

pre 7 godina

Mislim da su se Crnogorci izvukli i ja im cestitam na tome . Cak i onima koji, opravdano , ne simpatisu Mila.. Ali, buducnost im je osigurana.. Milo ce jednom otici, a ostace zemlja kao clanica EU , NATO, sa definisanim granicama, bez opasnosti da je neko rasparca.

Srbiji neka je Bog u pomoci sa Tomislavom Nikolicem, Dacicem i drugim eksponentima Kraljevstva Tame.. Svi koji su pobegli od Kremlja, postali su normalnije zemlje nego sto su bile.

Boka Kotorska

pre 7 godina

"Protivljenje su u velikoj meri podstakli Rusi, koji pokušavaju da spreče pristupanje Crne Gore NATO-u"
Ma nemoj!? A, nisu ga izazvali NATO avioni '99-te i okupacija Kosova?

Mediteraneo

pre 7 godina

Ima hiljadu stvari koje mi se ne dopadaju kod EU i Nato-a, ali Crna Gora ide potpuno ispravnim putem. U slucaju da Albanci imaju pretenzije da otmu deo juzne Crne Gore gde ih je sve vise i vise, ko bi CG garantovao teritorijalni integritet? Naravno da kao clanica Nato-a je sigurna po tom pitanju. Druga stvar, Na severu mora Hrvati u Nato-u na jugu Albanija u Nato-u, bio bi potpuni sumanuti i ludacki potez vezivati se za Rusiju u takvom geo polozaju.
Srbija ce jos dugo da se davi u zivom blatu koje sama pravi, jer nasi politicari nisu u stanju da prepoznaju raspored snaga u geopolitickom polozaju i hoce istovremeno da sede na dve stolice. Pukli smo totalno.

Mayday

pre 7 godina

(Igor, 18. oktobar 2016 09:00)

Srbija jadna i izmučena? Ovo je opasno rezonovanje koje nas je i uvalilo u sve ratove '90ih, a to je da smo mi Srbi žrtve svuda okolo pa čak i u svojoj Srbiji. To je bio glavni izgovor za pokretanje svih ratova i izgovor za sivu ratno profitersku-sverc zonu onih koji su sa namerom vukli Srbiju u rat jer je njima to odgovaralo da se obogate. Nažalost imali su punu podršku naroda za to baš zato što je taj narod verovao, a koliko i vidim još uvek veruje, da je žrtva nekih drugih organizacija, naroda, manjina ili čega kod. Praktično za naše stanje su uvek drugi bili krivi jer bez razloga su uvek hteli da nas slome.

Jako opasno razmišljanje i jako tragično da i dan danas neko tako razmišlja.

Što se tiče EU i NATO profil ljudi protiv učlanjenja u te organizacije su uglavnom zaposleni u JP (što je smešno jer njihove plate baš dolaze od grantova i kredita EU), nezaposleni (oni koji aktivno dzebalebare po kafićima i kockarnicama) i kriminalaci (da bi mogli da neomatano nastave da rade)

ckomi

pre 7 godina

Nije pobeda Mila nego pobeda USA koje su mu omogućile sve ovo zarad svojih interesa. Medijska blokada prema Srbiji je neviđena od otcepljenja. Gde god Njegoš pominje nešto srpsko, ta pesma je izbačena iz školskog programa. Raspitajte se malo. Opstaje na glasovima Albanaca, muslimana i Hrvata. Prema njima mema medijsku blokadu.

Marko

pre 7 godina

Ruski faktor je probao da destabilizuje Crnu Goru, isto kao sto destabilizuje Bosnu i Hercegovinu preko Dodika.
Nije njih broga za Srbe, nego preko nekih Srba oni sebi obezbedjuju prisustvo u ovom delu sveta.
U Republici Srbiji su uspeli,a u Crnoj Gori ne jer nemaju kriticnu masu podrske.
Ona staje na nekih 20% koliko dobija Demokratski front,a to nije dovoljno.
Upad teroristicke grupe moze se gledati kroz svetlo destabilizacije Crne Gore.
Inace, sutra ce to raditi i u Srbiji,ako Vucic krene cvrsce i ka NATO integracijama,sto je nepisani uslov za ulazak u EU,ako si na Balkanu.

bpcg

pre 7 godina

ove analize su glupost. Dosta clanova DPS je protiv ulaska u NATO. Ovo nijesu bili izbori za i protiv NATO-a. Jedino referendum bi dao pravo stanje, ali ce ga dps izbjegavat, ne sto ne bi prosao, bec sto bi morali da uloze puno para i energije.

Иван

pre 7 godina

Što dalje od Rusije. Poljaci, Čehoslovaci, Rumuni, Bugari, Kubanci, Vijetnamci znaju zašto.
(Predrag, 18. oktobar 2016 08:44)

Видим процветали су са западом :) Све дефакто робовласничке колоније. Не буди лицемер, увек кажи истину да краја!

Mozak operacije

pre 7 godina

Blago crnogorskom narodu. Sad su potpuno bezbedni jer će ih u slučaju ruskog napada braniti NATO.
(Samouki analitičar, 18. oktobar 2016 09:07)

Kog ruskog napada? Objasni kako ruska vojska može da dođe do Crne Gore a da ne prođe kroz teritoriju barem jedne zemlje članice NATO?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Ja, 18. oktobar 2016 09:52)


Rusi ce doci iz svemira.

Rapa Nui

pre 7 godina

Neverovatno mi je da jedan profesor ima ovako uske poglede, bez obzira na ciju stranu staje, pogotovo jer je rec o zemlji o kojoj nema pojma. Da se razumemo nisam ni rusofil, ali takvo likovanje i velicanje NATO-a je krajnje degutantno, umesto da je kao ucen covek dao strucnu analizu. U svakom slucaju, male zemlje igraju kako velike zele, srecno braco sta god da odlucite.
(Igor KG, 18. oktobar 2016 08:11)

Nisam primijetio u njegovoj analizi nikakvo likovanje niti veličanje. Čovjek je dao realan pogled na dešavanja u Crnoj Gori u odnosu na svjetsku politiku koja se vodi i apsolutno logično i tačno zvuči sve što je rekao. Međutim jasno mi je da neko ko preferira ruski utjecaj na Balkan može smatrati da njegova analiza ''para uši''.

veteran

pre 7 godina

Nemozes izgubiti ono sto nisi ni imao.Nije Milo jeste dobio podrsku, ali nikako snaznu. Snazna laz je kad u postizbornom govoru, gospodin kaze da je, Crna Gora uspjela da sacuva tradicionalne vrednosti. Cudne neke vrednosti.

Brano

pre 7 godina

Koja to snažna podrška postoji za NATO, jel to što je za poslednjeg komunističkog diktatora glasalo daleko manje od 50% izašlih na izbore i ko zna koliko manje od ukupnog broja birača?

Ja

pre 7 godina

Blago crnogorskom narodu. Sad su potpuno bezbedni jer će ih u slučaju ruskog napada braniti NATO.
(Samouki analitičar, 18. oktobar 2016 09:07)

Kog ruskog napada? Objasni kako ruska vojska može da dođe do Crne Gore a da ne prođe kroz teritoriju barem jedne zemlje članice NATO?

dragiša petrović,kragujevac

pre 7 godina

Први се огласио НАТО честитајући Милу победу уз констатацију да су изборуи протекли у "демократском духу"! Оних стотинак пријава независних оргнаизација и тела ова војно -политичка организација не зарезује! Ни то да су избори организовани у дану када је покушан државни удар на ЦГ!Сада се јавља са истом реториком Сервер,који каже да је ЦГ за НАТО,а игнорише став опозиције.Није дакле већинска ЦГ ,али пре свега, реч је о захтеву да се иде на референдум.Иначе, Сервер је онај господин који Србији препоручује да призна КиМ ,јер без тога нема ЕУ,тражи одмах столицу за Приштину у УН,а у БиХ промену Дејтонсјог споразума и дистанцирање Београда од Бања Луке.

Gandalf

pre 7 godina

@SVI

Sinoc bese na rts2 "Citizenfour". Ako bilo ko ima bilo kakve dileme o demokratiji neka pogleda ovaj film.

Recenica Zvonka Lepetica iz "Balkanskog Spijuna: Cia snajka, Cia!" vise nije tako smesna, kad ogdledate ovaj film.

Langus

pre 7 godina

Nafta poskupi - kod nas gorivo poskupi, nafta pojeftini - kod nas gorivo poskupi. E tako ce uskoro biti i sa NATO. Pobedi Trump - NATO ce u buduce naplacivati usluge clanicama, ne pobedi Tramp - bilo ko da pobedi uzece u obzir ovu Trampovu ideju. A Milo bas sad navalio da udje.

misko

pre 7 godina

"u Crnoj Gori postoji snažna podrška za pristupanje zemlje NATO-u i EU"
Na osnovu čega ste zaključili snažnu poruku NATO ako je izašlo 71% građana a od toga je 41% dobio DPS, da li po vama manje od 30% populacije SNAŽNA PODRŠKA i većina?SAMO TALASATE i angažujete "teroriste".

Volga,Volga

pre 7 godina

Tek ce da izazove Problema,zahvaljujuci lenjosti EU i NATO.
Samo mogu da zamislim sta ce tek da radi po Srbiji zbog predsednickih izbora.
Vec je pocelo,sastavite jucerasnju izjavu Cepurina iskoro svakodnevne izlive ljubavi Nikolica prema Rusiji.

milan

pre 7 godina

"Klub demokratija" u to nisu ni sve članice NATO ubeđene da su sve članice tako vezane za pojam demokratije. Ne sme se ni taj detalj zaboraviti da i ako ste kandidat za ulazak u EU ili NATO da niste automatski i sami demokrata što vidimo po Đukanoviću najbolje. Ni oni koji su glasali za njega nisu u to ubeđeni da narod u CG još nije upoznao pravu demokratiju tako da ih samo interesuje mamac EU i NATO zato što se nudi u paketu.

DR

pre 7 godina

Gradjani Srbije ne poznaju dovoljno dobro politicke stranke u CG. Sa ovakvom skupstinom, cak i da DPS ne formira vladu, postoje 2/3 poslanika koji ce glasati za ulazak u NATO.

marko

pre 7 godina

podelise narod. rovci sa strane. zao mi je crnogoraca, veliku igru su im spremali i evo izgleda da ce sledeci meseci odisati mrznjom i besom i suludim potezima partija/grupa/pojedinaca. da znam kako bi im se pomoglo tvrdoglavima kakvi jesu (jesmo) to bi vec bilo izreceno.

veštak

pre 7 godina

ne verujem da ce praviti velikih problema rusija iz dva razloga prvo novac koji su dali za destabilizaciju u crnoj gori je novac ruskog naroda I tako ne dotice tajkune I vlast u rusiji a drugi razlog je što su njihovi tajkuni pljackajuci sopstvenu zemlju kao koloniju I dolare zarađene u toj pljacki uložili u crnu goru u nekretnine I lako bi mogli ostati bez njih što bi bilo katastrofa pljackali svoje a da ostanu bez toga

psiholog

pre 7 godina

Da jako poznato, kad god smo se kretali ka civilizaciji, demokratiji, boljem zivotu, nevidljiva "bratska" ruka sa istoka nas je u tome sprecila.

Od Obrenovica do Djindjica.

Svaka cast braco crnogorci,a mi Srbi jos jednom da se zamislimo zasto smo najgori i zasto svi beze od nas.

Novosadjanin

pre 7 godina

Kad bi Njegoš vaskrsnuo Crna Gora bi pukla od sramote. Jedan od najponosnijih naroda na svetu gubi svoje dostojanstvo priključenjem zličinačkoj organizaciji NATO paktu. Izbori i režirani " državni udar" su toliko providni da ih mogu komentarisati i nepismeni. Crnoj Gori ne treba ni NATO ni EU već neutralnost i vekovni prijatelji koji su joj omogućili opstanak. Pravi crnogorac se nikada neće pokloniti zapadnim pljačkašima.

Vuk

pre 7 godina

Veoma inteligentna prevara sa ,,uvezenim državnim udarom,, plašenje građana sa penzionisanim generalom policije Srbije, tuče i kupovina glasova a sad dotični preventivno pokušava da opravda moguće nerede od strane opozicije i građana Crne Gore. Providan intervju!

Igor

pre 7 godina

Hahaha, kakav vic - "NATO JE KLUB DEMOKRATIJA". Prijatelju, u to ni deca više ne veruju.
NATO je klub zapadnih interesa koji nemaju ni D od demokratije. Baš ste demokratski izglasali bombardovanje one jadne i izmučene Srbije 1999, to je baš bio demokratski proces za udžbenike...

Igor KG

pre 7 godina

Neverovatno mi je da jedan profesor ima ovako uske poglede, bez obzira na ciju stranu staje, pogotovo jer je rec o zemlji o kojoj nema pojma. Da se razumemo nisam ni rusofil, ali takvo likovanje i velicanje NATO-a je krajnje degutantno, umesto da je kao ucen covek dao strucnu analizu. U svakom slucaju, male zemlje igraju kako velike zele, srecno braco sta god da odlucite.

paznja

pre 7 godina

Putin nije nikada drzao Crnu Goru tako da je nije mogao ni izgubiti. Sada druga je stvar sto je Milo prodaje pricu kako ga rusi ruse a on jadnik kao bori se protiv takve sile. To je prica koja prolazi na zapadu, jer boze moj rusi su losi momci. Sustina je da se ne prica o kriminalu, a ruska drzava ako pozeli da ga srusi nece ga niko spasiti. Mozda i njima odgovara sadasnje stanje u C. Gori.

Nenad

pre 7 godina

Što dalje od Rusije. Poljaci, Čehoslovaci, Rumuni, Bugari, Kubanci, Vijetnamci znaju zašto.
(Predrag, 18. oktobar 2016 08:44)

Što dalje od NATO i Amerike! Srbi znaju zašto!

DEDA CVETKO

pre 7 godina

Znaci, posto potpaljivanje vatre u Makedoniji nije uspelo, pa onda nije uspelo u Bosni, sad ce malo da kresnu sibicu u Crnoj Gori. Narode Crne Gore, pamet u glavu i tur uza zid, palikuca vam se uvukao u kucu.

popeye

pre 7 godina

А ко је наручио Диковићево туристичко путовање, биће да није Путин, и то канда није удар на и опструкција демократије?

Mediteraneo

pre 7 godina

Ima hiljadu stvari koje mi se ne dopadaju kod EU i Nato-a, ali Crna Gora ide potpuno ispravnim putem. U slucaju da Albanci imaju pretenzije da otmu deo juzne Crne Gore gde ih je sve vise i vise, ko bi CG garantovao teritorijalni integritet? Naravno da kao clanica Nato-a je sigurna po tom pitanju. Druga stvar, Na severu mora Hrvati u Nato-u na jugu Albanija u Nato-u, bio bi potpuni sumanuti i ludacki potez vezivati se za Rusiju u takvom geo polozaju.
Srbija ce jos dugo da se davi u zivom blatu koje sama pravi, jer nasi politicari nisu u stanju da prepoznaju raspored snaga u geopolitickom polozaju i hoce istovremeno da sede na dve stolice. Pukli smo totalno.

Vuk

pre 7 godina

Mislim da su se Crnogorci izvukli i ja im cestitam na tome . Cak i onima koji, opravdano , ne simpatisu Mila.. Ali, buducnost im je osigurana.. Milo ce jednom otici, a ostace zemlja kao clanica EU , NATO, sa definisanim granicama, bez opasnosti da je neko rasparca.

Srbiji neka je Bog u pomoci sa Tomislavom Nikolicem, Dacicem i drugim eksponentima Kraljevstva Tame.. Svi koji su pobegli od Kremlja, postali su normalnije zemlje nego sto su bile.

Rapa Nui

pre 7 godina

Neverovatno mi je da jedan profesor ima ovako uske poglede, bez obzira na ciju stranu staje, pogotovo jer je rec o zemlji o kojoj nema pojma. Da se razumemo nisam ni rusofil, ali takvo likovanje i velicanje NATO-a je krajnje degutantno, umesto da je kao ucen covek dao strucnu analizu. U svakom slucaju, male zemlje igraju kako velike zele, srecno braco sta god da odlucite.
(Igor KG, 18. oktobar 2016 08:11)

Nisam primijetio u njegovoj analizi nikakvo likovanje niti veličanje. Čovjek je dao realan pogled na dešavanja u Crnoj Gori u odnosu na svjetsku politiku koja se vodi i apsolutno logično i tačno zvuči sve što je rekao. Međutim jasno mi je da neko ko preferira ruski utjecaj na Balkan može smatrati da njegova analiza ''para uši''.

Sokrat

pre 7 godina

Istorija, evolucija,civilizacija su nas naučili da nikada ništa nije gotovo. Ovo je filozofski pristup svetu I životu, nema dodirnih tačaka sa Putinom,Crnom Gorom, Kubom, Istočnom Nemačkom...

Marko

pre 7 godina

Ruski faktor je probao da destabilizuje Crnu Goru, isto kao sto destabilizuje Bosnu i Hercegovinu preko Dodika.
Nije njih broga za Srbe, nego preko nekih Srba oni sebi obezbedjuju prisustvo u ovom delu sveta.
U Republici Srbiji su uspeli,a u Crnoj Gori ne jer nemaju kriticnu masu podrske.
Ona staje na nekih 20% koliko dobija Demokratski front,a to nije dovoljno.
Upad teroristicke grupe moze se gledati kroz svetlo destabilizacije Crne Gore.
Inace, sutra ce to raditi i u Srbiji,ako Vucic krene cvrsce i ka NATO integracijama,sto je nepisani uslov za ulazak u EU,ako si na Balkanu.

Boka Kotorska

pre 7 godina

"Protivljenje su u velikoj meri podstakli Rusi, koji pokušavaju da spreče pristupanje Crne Gore NATO-u"
Ma nemoj!? A, nisu ga izazvali NATO avioni '99-te i okupacija Kosova?

novisad

pre 7 godina

Što dalje od Rusije. Poljaci, Čehoslovaci, Rumuni, Bugari, Kubanci, Vijetnamci znaju zašto.
(Predrag, 18. oktobar 2016 08:44)

A što bliže Americi. Indijanci, Vijetnam, Avganistan, Irak, Egipat, Sirija, Libija, Srbija i mnogi drugi znaju zašto

Mayday

pre 7 godina

(Igor, 18. oktobar 2016 09:00)

Srbija jadna i izmučena? Ovo je opasno rezonovanje koje nas je i uvalilo u sve ratove '90ih, a to je da smo mi Srbi žrtve svuda okolo pa čak i u svojoj Srbiji. To je bio glavni izgovor za pokretanje svih ratova i izgovor za sivu ratno profitersku-sverc zonu onih koji su sa namerom vukli Srbiju u rat jer je njima to odgovaralo da se obogate. Nažalost imali su punu podršku naroda za to baš zato što je taj narod verovao, a koliko i vidim još uvek veruje, da je žrtva nekih drugih organizacija, naroda, manjina ili čega kod. Praktično za naše stanje su uvek drugi bili krivi jer bez razloga su uvek hteli da nas slome.

Jako opasno razmišljanje i jako tragično da i dan danas neko tako razmišlja.

Što se tiče EU i NATO profil ljudi protiv učlanjenja u te organizacije su uglavnom zaposleni u JP (što je smešno jer njihove plate baš dolaze od grantova i kredita EU), nezaposleni (oni koji aktivno dzebalebare po kafićima i kockarnicama) i kriminalaci (da bi mogli da neomatano nastave da rade)

Ja

pre 7 godina

Blago crnogorskom narodu. Sad su potpuno bezbedni jer će ih u slučaju ruskog napada braniti NATO.
(Samouki analitičar, 18. oktobar 2016 09:07)

Kog ruskog napada? Objasni kako ruska vojska može da dođe do Crne Gore a da ne prođe kroz teritoriju barem jedne zemlje članice NATO?

Langus

pre 7 godina

Nafta poskupi - kod nas gorivo poskupi, nafta pojeftini - kod nas gorivo poskupi. E tako ce uskoro biti i sa NATO. Pobedi Trump - NATO ce u buduce naplacivati usluge clanicama, ne pobedi Tramp - bilo ko da pobedi uzece u obzir ovu Trampovu ideju. A Milo bas sad navalio da udje.

ckomi

pre 7 godina

Nije pobeda Mila nego pobeda USA koje su mu omogućile sve ovo zarad svojih interesa. Medijska blokada prema Srbiji je neviđena od otcepljenja. Gde god Njegoš pominje nešto srpsko, ta pesma je izbačena iz školskog programa. Raspitajte se malo. Opstaje na glasovima Albanaca, muslimana i Hrvata. Prema njima mema medijsku blokadu.

Иван

pre 7 godina

Što dalje od Rusije. Poljaci, Čehoslovaci, Rumuni, Bugari, Kubanci, Vijetnamci znaju zašto.
(Predrag, 18. oktobar 2016 08:44)

Видим процветали су са западом :) Све дефакто робовласничке колоније. Не буди лицемер, увек кажи истину да краја!

Brano

pre 7 godina

Koja to snažna podrška postoji za NATO, jel to što je za poslednjeg komunističkog diktatora glasalo daleko manje od 50% izašlih na izbore i ko zna koliko manje od ukupnog broja birača?

misko

pre 7 godina

"u Crnoj Gori postoji snažna podrška za pristupanje zemlje NATO-u i EU"
Na osnovu čega ste zaključili snažnu poruku NATO ako je izašlo 71% građana a od toga je 41% dobio DPS, da li po vama manje od 30% populacije SNAŽNA PODRŠKA i većina?SAMO TALASATE i angažujete "teroriste".

veteran

pre 7 godina

Nemozes izgubiti ono sto nisi ni imao.Nije Milo jeste dobio podrsku, ali nikako snaznu. Snazna laz je kad u postizbornom govoru, gospodin kaze da je, Crna Gora uspjela da sacuva tradicionalne vrednosti. Cudne neke vrednosti.

bpcg

pre 7 godina

ove analize su glupost. Dosta clanova DPS je protiv ulaska u NATO. Ovo nijesu bili izbori za i protiv NATO-a. Jedino referendum bi dao pravo stanje, ali ce ga dps izbjegavat, ne sto ne bi prosao, bec sto bi morali da uloze puno para i energije.

Gandalf

pre 7 godina

@SVI

Sinoc bese na rts2 "Citizenfour". Ako bilo ko ima bilo kakve dileme o demokratiji neka pogleda ovaj film.

Recenica Zvonka Lepetica iz "Balkanskog Spijuna: Cia snajka, Cia!" vise nije tako smesna, kad ogdledate ovaj film.

Volga,Volga

pre 7 godina

Tek ce da izazove Problema,zahvaljujuci lenjosti EU i NATO.
Samo mogu da zamislim sta ce tek da radi po Srbiji zbog predsednickih izbora.
Vec je pocelo,sastavite jucerasnju izjavu Cepurina iskoro svakodnevne izlive ljubavi Nikolica prema Rusiji.

dragiša petrović,kragujevac

pre 7 godina

Први се огласио НАТО честитајући Милу победу уз констатацију да су изборуи протекли у "демократском духу"! Оних стотинак пријава независних оргнаизација и тела ова војно -политичка организација не зарезује! Ни то да су избори организовани у дану када је покушан државни удар на ЦГ!Сада се јавља са истом реториком Сервер,који каже да је ЦГ за НАТО,а игнорише став опозиције.Није дакле већинска ЦГ ,али пре свега, реч је о захтеву да се иде на референдум.Иначе, Сервер је онај господин који Србији препоручује да призна КиМ ,јер без тога нема ЕУ,тражи одмах столицу за Приштину у УН,а у БиХ промену Дејтонсјог споразума и дистанцирање Београда од Бања Луке.

milan

pre 7 godina

"Klub demokratija" u to nisu ni sve članice NATO ubeđene da su sve članice tako vezane za pojam demokratije. Ne sme se ni taj detalj zaboraviti da i ako ste kandidat za ulazak u EU ili NATO da niste automatski i sami demokrata što vidimo po Đukanoviću najbolje. Ni oni koji su glasali za njega nisu u to ubeđeni da narod u CG još nije upoznao pravu demokratiju tako da ih samo interesuje mamac EU i NATO zato što se nudi u paketu.

marko

pre 7 godina

podelise narod. rovci sa strane. zao mi je crnogoraca, veliku igru su im spremali i evo izgleda da ce sledeci meseci odisati mrznjom i besom i suludim potezima partija/grupa/pojedinaca. da znam kako bi im se pomoglo tvrdoglavima kakvi jesu (jesmo) to bi vec bilo izreceno.

Mozak operacije

pre 7 godina

Blago crnogorskom narodu. Sad su potpuno bezbedni jer će ih u slučaju ruskog napada braniti NATO.
(Samouki analitičar, 18. oktobar 2016 09:07)

Kog ruskog napada? Objasni kako ruska vojska može da dođe do Crne Gore a da ne prođe kroz teritoriju barem jedne zemlje članice NATO?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Ja, 18. oktobar 2016 09:52)


Rusi ce doci iz svemira.

DR

pre 7 godina

Gradjani Srbije ne poznaju dovoljno dobro politicke stranke u CG. Sa ovakvom skupstinom, cak i da DPS ne formira vladu, postoje 2/3 poslanika koji ce glasati za ulazak u NATO.