Ponedeljak, 17.10.2016.

15:26

Tinejdžeri najviše vole ovaj telefon

Izvor: zimo.dnevnik.hr

Tinejdžeri najviše vole ovaj telefon IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

73 Komentari

Sortiraj po:

Zoki

pre 7 godina

Evo kako to izgleda u praksi. Klinci obično dobiju kao prve telefone stare modele iPhona koje su koristili njihovi roditelji. Veoma često se to događa pre nego što postanu teens, znači pre 13 rođendana. Taj telefon im nije ništa novo, pre njega su imali iPod, a često i iPad. Kada nakon par godina dobiju novi iPhone, njega će otplaćivati njihovi roditelji, dvadesetak dolara mesečno. Većina roditelja zaradi to za sat vremena ili manje.

Beli

pre 7 godina

Kada je iPhone 5S bio aktuelan dosao sam na razgovor za posao iOS developera. Dobio posao, poceo da radim, dobio iPhone 5S za rad od firme uz reci "slobodno ga koristi u privatne svrhe samo nemoj nista da mu se dogodi" (valjda su se sazalili na mene jer nemam iPhone, sta li...). Ja sam se samo slatko nasmejao i konstatovao da taj film nece gledati (posle cega me pogledase zbunjeno). I dan danas sam na istom tom radnom mestu i ni dan danas nemam svoj iPhone niti cu ga imati, a takodje sluzbene iPhoneove nisam bukvalno ni minut koristio u privatne svrhe. Sefovima i dalje nije nista jasno... Sa druge strane, imam na raspolaganju i iPad i njega koristim uzduz i popreko i gotovo je na izdisaju sta je sve prosao ali i dalje radi kao prvog dana (osim sto su aplikacije zahtevnije pa se pomalo muci sa nekima). Naravno, njega koristim jer je odlican tablet, a sigurno necu nikada dati pare za bilo koji tablet jer mi ne treba. Ako neko moze nesto da izvuce pametno iz ovog komentara, super, a ako ne moze, zaobidjite me, ne zelim da slusam zasto je i kako iPhone najbolji smartfon koji postoji i kako ga nikad nisam drzao u ruci niti imam para da ga kupim pa mi krivo... Vi balavci te pare sigurno nemate, to su pare vasih roditelja, za razliku od mene koji te pare zapravo imam.

Beli

pre 7 godina

Vest vezana za Apple? Idemo hejteri, hvalite se vasim telefonima iz 2002.(#taraba, 18. oktobar 2016 09:49)Ne nego cemo se hvaliti ekranom od 750*1334 326ppi (iphone 7)a svaki android koji je 4x puta jeftiniji 
(Zeljko, 18. oktobar 2016 14:36) - Jadan si ti Zeljko sto mesas babe i zabe; sta vredi megalomanski ekran kada je kvalitet smeće. Svaki android sa vremenom se koči i na kraju ga baciš jer je neupotrebljiv. IPHONE ne gasiš ni 4-5 godina, sem kod Update. O čemu pričate ljudi?
(Ana, 18. oktobar 2016 19:37)

Uzmi bilo koji android uredjaj danas skuplji od 200 i uporedi njegov ekran sa ekranom iPhone 7, pa onda dodji da nam prdis o kvalitetu. O bagovanju androida tek nema sta da pricas jer treba biti genije pa porediti rad iPhonea sa radom androida od 100 eura (jer samo tada moze da se prica o bagovanju i svim ostalim glupostima kojima je iSheepu ispran mozak.). Ej bre, na telefonu od 800 eura ekran koji je losiji od bilo kog drugog na trzistu. Mene bi zaista bilo sramota da bilo sta da kazem...

Beli

pre 7 godina

Vest vezana za Apple? Idemo hejteri, hvalite se vasim telefonima iz 2002.
(#taraba, 18. oktobar 2016 09:49)

Svako ko se hvali bilo kojim telefonom ili ima zescih problema u glavi ili ima do 15 godina...

Snapt

pre 7 godina

Koristio sam android od 2007 , zadnjih mesec dana sam na iphone 6s . Mogu samo da navedem prednosti i mane u odnosu na android . Prvo paljenje telefona log in i cloud za 10 sek. Prvo fabricko restartovanje na iphonu sa sinhronizacijom slika muzike kontakti za 20 sek.Nema updajtova kao na androidu google service ,nema updajta aplikacija na svakih 7 dana ko na androidu.Jednostavno sistem je optimizovan i to je to .Sto se tice rada telefona radi besprekorno , nema grejanja procesora na ledjima ispod kamere kao kod bilo kog android uredjaja. Vecini korisnika u Srbiji je iphone skup preko je to najnormalnija stvar sa njihovim platama i standardima.Prednost androida Nfc google tap to je ono sto iphonu fali . Meni lcno je apple bolji izbor .

kam

pre 7 godina

bio bi i kod nas iphone da ga mogu kupiti.
(petar, 18. oktobar 2016 13:13)
ŠTOS JE U TOME ŠTO SVI ANDROIDOVCI DIBRO ZNAJU DA JE IPHONE VRHUNAC, ALI SE STIDE DA KAZU JER NOSE NEŠTO SLABO.
(Milivoje, 18. oktobar 2016 19:43)

Ne kapiram ovakve komentare, koristim s7 edge i mogu sebi da priuštim iPhone, ali telefon mi se jednostavno NE DOPADA i to je to. Ne leži mi dizajn, prebacivanje slika, muzike i back dugme gore levo. Naravno da je glupo porediti iPhone i android od 200eur, ali po meni nema šta da traži IP7 pored s7edge. Uzmeš ih i ruku, dva sveta, a to što će ovaj da štuca za 2 godine, pa ako imaš za s7 ili iphone danas, imaces i za dve godine za neku devetku.

AlienShooter

pre 7 godina

@Ana Gresis evo ja sam uzeo htc wildfire a3333 jos kad je izasao u prodaji kod nas evo i dan danas radi ko zmaj nikad mi nije zakocio i pravio problema u radu itd......

Terenac

pre 7 godina

Dokaz da su ovakve ankete glupost po ovoj anketi kao većina želi iPhone u zemlji gde lako mogu da ga priušte lakše nego u Srbiji a u stvarnosti oko 60-65% amerikanaca koristi Android.
(Nebojša, 18. oktobar 2016 11:33)

Nemoj lupati. Nisam čuo za jednog Amera ili Kanadjanina koji ne koristi ajfon.
Koristim Samsung A3 (2016), bukvalno prema performansama i ceni stvoren za studente koji neće ajfon 6.

samsung s

pre 7 godina

citam ove komentare i gomila poznavalaca koji su probali android od 200 i porede sa iphone koji kosta 600e....drzim dva servisa za mobilne evo 5-ta godina....niste svesni koliko iphon-a 6s i 6 dolazi na servis jer zabaguje....jakp dosadan i monoton telefon koji sam nosio 15 dana i jedva docekao da se vratim na galaxy S7....i verujte mi da ni android koji platis isto 600e koliko kosta iphone ne zabaguje ni posle 3-4 godine

Replay

pre 7 godina

@xdc
Kakvi bagovi, je li ti zivis u 2011. godini. Uporedi iPhone sa S7 Edge i ostalim flagship telefonima pa ces da vidis koliko je ispod u svakom pogledu...

ghjhftg

pre 7 godina

šta se tripujete pa ne mora svi da kupe iPhone 7 on je najskuplji tek izašao, ima 5s iPhone 6 za svakog po nešto, svaki pomenuti je bolji od bilo kog androida to je poenta.sta se svadjate kad android u bilo kojoj klasi ne valja zbog samog operativnog sistema ne hardvera.

srb

pre 7 godina

@realnost e, nisam, stvarno...ok, moja greska onda, ne verujem da ce mnogo tinejdzera kupiti iphone ali poznajem nekog lika koji prodaje telefone preko oglasa, znas u kakav delirijum deca upadaju kada zele iphone, strasno

O čemu mi onda pričamo?

pre 7 godina

Dodajmo još i činjenicu da mnogi u SAD ne razlikuju "ajfon" od "smartfon". To je jedan od razloga zašto postoji snimak uličnog anketiranja, koji ide ovako nekako:
"Dobar dan, koji telefon koristite?"
"Dobar dan, ajfon"
"Koji model?"
"Motorola"

Milivoje

pre 7 godina

bio bi i kod nas iphone da ga mogu kupiti.
(petar, 18. oktobar 2016 13:13)
ŠTOS JE U TOME ŠTO SVI ANDROIDOVCI DIBRO ZNAJU DA JE IPHONE VRHUNAC, ALI SE STIDE DA KAZU JER NOSE NEŠTO SLABO.

realnost

pre 7 godina

@srb - nisi čitao tekst, nego samo naslov. Pitanje nije bilo "Koji telefon više volite?", nego "Koji je sledeći telefon koji ćete da kupite?". Tako stoji u tekstu.
A čisto sumnjam da će veliki broj tinejdžera u Srbiji da kupi iPhone.

Ana

pre 7 godina

Vest vezana za Apple? Idemo hejteri, hvalite se vasim telefonima iz 2002.(#taraba, 18. oktobar 2016 09:49)Ne nego cemo se hvaliti ekranom od 750*1334 326ppi (iphone 7)a svaki android koji je 4x puta jeftiniji
(Zeljko, 18. oktobar 2016 14:36) - Jadan si ti Zeljko sto mesas babe i zabe; sta vredi megalomanski ekran kada je kvalitet smeće. Svaki android sa vremenom se koči i na kraju ga baciš jer je neupotrebljiv. IPHONE ne gasiš ni 4-5 godina, sem kod Update. O čemu pričate ljudi?

Bozidar

pre 7 godina

Jedno je ime
Samsung Galaxy 7 Edge,sve ostalo je klasa ispod.Ali neka se spremi Aple za novi tehnoloski udarac u vidu dizajna,performansi,kamere i td kada u 2017 izadje do marta otprilike
Samsung Galaxy 8.

adriano_galliani

pre 7 godina

Šta bi drugo Amerikanci obožavali, to je njihov brend i najbolje se prodaje na njihovom tržištu, i tako će i ostati.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Lincoln, 18. oktobar 2016 09:48)

Па нису они комунисти па да се баве питањима попут "заштите домаће производње". Пример - сваки трећи аутомобил у САД је неки јапански бренд, њихова индустрија одавно на коленима. iPhone и јесте замишљен као уређај за тинејџере, жене и старије људе који не воле много да компликују. Сви остали користе Android.

Трлаја

pre 7 godina

Stupid phone for stupid people...
(Nije sandžak nego Raška, 18. oktobar 2016 15:23)Кисело грожђе, а? Хоће то,хоће.

Zoki

pre 7 godina

Relativno lako mogu da ga priušte, jednostavno ga menjaju novim, uklapa se u postojeće Apple okruženje i servise. Iz srpske perspektive je možda teže za razumeti, ali iz američke je veoma jednostavno. Pustiš muziku preko AirPorta. Komuniciraš preko FaceTime. Koristiš aplikacije, igrice i muziku koje već imaš na iPodu koji si dobio za Božić pre 3 godine.
Deo razloga leži i u mentalitetu grupe, čemu su mladi skloni.

Neko je pomenuo rutovanje. Ljudi kako ne shvatate da je toj generaciji smartphone ono na šta pomisle kada kažu telefon. Uređaj koji treba da radi i ne zahteva puno, frižider. Usput, mladi Amerilanci neće da idu u programere, zato ih toliko i uvoze. Posao nije dovoljno dobro plaćen u odnosu na druge.

Djordje Stanojevic

pre 7 godina

Ne radi se ni o reklami ni o standardu, jednostavno svako zainteresovan dobije telefon ili dva na racun od providera ali bez ucesca kao kod nas od 500eu.

drvobradi

pre 7 godina

@Teglica
Ni tu nista bolje nije. I tom LinkedInu se desio narod, pa sad lici na FB. Kad krenu devojke iz HR da te smaraju za kontakt, a svaka slika u fazonu Instagrama, jos malo pa ce poceti u bikiniju da se slikaju.

tehnomaniak

pre 7 godina

@Nikola
OS je jedino sto stvarno valja i po cemu je apple unikatan, samo aplikacije nedostaju u poredjenju sa Androidom ako si na to mislio, ali opet su to dve potpuno razlicite stvari.

Marko Kraljević - Musina noćna mora

pre 7 godina

Svako ko ima iole mozga neće kupiti detetu crappphone jer je preskup, a i svaki je isti počev od prvog pa do poslednjeg, samo im se menja ime. I na kraju krajev ako ti treba dozvola od Steve blow Džobsa da promeniš melodiju na telefonu, takav telefon ne zaslužuje da se nađe u mojim rukama, kao ni u rukama mog deteta.

joca

pre 7 godina

kod nas ta anketa nije radjena, od recimo mojih prijatelja i rodbine niko nema iphone, jedan drugar drugara ima ali taj tip ne zali para za bacanje tako da ....

Zeljko

pre 7 godina

Vest vezana za Apple? Idemo hejteri, hvalite se vasim telefonima iz 2002.
(#taraba, 18. oktobar 2016 09:49)

Ne nego cemo se hvaliti ekranom od 750*1334 326ppi (iphone 7)a svaki android koji je 4x puta jeftiniji tera 1080*1920. To je bukvalno smesno uredjaj od 800e sa tako smesnim ekranom.

Swedenonline

pre 7 godina

Samo jedan procenat tinejdzera u Svedskoj ima iPhone, ostali su na Androidu.
Verovatno i ovde ekonomija?
Mi ovde znamo zasto ali razlog nbije relevantan za vas u Srbiji pa necu da vas davim.

kk

pre 7 godina

Zasto ne uradite neko istrazivanje koje je vezano za Srbiju.
Sve neke vesti,ankete,istrazivanja,iz okruzenja ili iz USA.
Mi zivimo u Srbiji,sta nama znaci anketa koja je radjena za USA.
Ako mozete uradite tako nesto,ovo za USA nas ne interesuje,kao i iz okruzenja.Hvala.

Nebojša

pre 7 godina

Šta bi drugo Amerikanci obožavali, to je njihov brend i najbolje se prodaje na njihovom tržištu, i tako će i ostati.
(Lincoln, 18. oktobar 2016 09:48)

Dokaz da su ovakve ankete glupost po ovoj anketi kao većina želi iPhone u zemlji gde lako mogu da ga priušte lakše nego u Srbiji a u stvarnosti oko 60-65% amerikanaca koristi Android.

ја

pre 7 godina

прави доказ да су од своје омладине направили послушне потрошаче.
деца као деца треба да теже андроиду који има више занимљивих и маштовитих апликација на маркету а и пружа више могућности кад се рутује што клинци треба да раде и експериментишу са софтвером и уче а не да купе готов производ (ајфон) са пар уобичајених апликација...
тужно...

master

pre 7 godina

Šta bi drugo Amerikanci obožavali, to je njihov brend i najbolje se prodaje na njihovom tržištu, i tako će i ostati.
(Lincoln, 18. oktobar 2016 09:48)

Veruj ti meni, u Srbiji da se vršilo ovo ispitivanje, isti bi rezultat bio.

master

pre 7 godina

Šta bi drugo Amerikanci obožavali, to je njihov brend i najbolje se prodaje na njihovom tržištu, i tako će i ostati.
(Lincoln, 18. oktobar 2016 09:48)

Veruj ti meni, u Srbiji da se vršilo ovo ispitivanje, isti bi rezultat bio.

ја

pre 7 godina

прави доказ да су од своје омладине направили послушне потрошаче.
деца као деца треба да теже андроиду који има више занимљивих и маштовитих апликација на маркету а и пружа више могућности кад се рутује што клинци треба да раде и експериментишу са софтвером и уче а не да купе готов производ (ајфон) са пар уобичајених апликација...
тужно...

Zeljko

pre 7 godina

Vest vezana za Apple? Idemo hejteri, hvalite se vasim telefonima iz 2002.
(#taraba, 18. oktobar 2016 09:49)

Ne nego cemo se hvaliti ekranom od 750*1334 326ppi (iphone 7)a svaki android koji je 4x puta jeftiniji tera 1080*1920. To je bukvalno smesno uredjaj od 800e sa tako smesnim ekranom.

kk

pre 7 godina

Zasto ne uradite neko istrazivanje koje je vezano za Srbiju.
Sve neke vesti,ankete,istrazivanja,iz okruzenja ili iz USA.
Mi zivimo u Srbiji,sta nama znaci anketa koja je radjena za USA.
Ako mozete uradite tako nesto,ovo za USA nas ne interesuje,kao i iz okruzenja.Hvala.

Nebojša

pre 7 godina

Šta bi drugo Amerikanci obožavali, to je njihov brend i najbolje se prodaje na njihovom tržištu, i tako će i ostati.
(Lincoln, 18. oktobar 2016 09:48)

Dokaz da su ovakve ankete glupost po ovoj anketi kao većina želi iPhone u zemlji gde lako mogu da ga priušte lakše nego u Srbiji a u stvarnosti oko 60-65% amerikanaca koristi Android.

O čemu mi onda pričamo?

pre 7 godina

Dodajmo još i činjenicu da mnogi u SAD ne razlikuju "ajfon" od "smartfon". To je jedan od razloga zašto postoji snimak uličnog anketiranja, koji ide ovako nekako:
"Dobar dan, koji telefon koristite?"
"Dobar dan, ajfon"
"Koji model?"
"Motorola"

Zoki

pre 7 godina

Relativno lako mogu da ga priušte, jednostavno ga menjaju novim, uklapa se u postojeće Apple okruženje i servise. Iz srpske perspektive je možda teže za razumeti, ali iz američke je veoma jednostavno. Pustiš muziku preko AirPorta. Komuniciraš preko FaceTime. Koristiš aplikacije, igrice i muziku koje već imaš na iPodu koji si dobio za Božić pre 3 godine.
Deo razloga leži i u mentalitetu grupe, čemu su mladi skloni.

Neko je pomenuo rutovanje. Ljudi kako ne shvatate da je toj generaciji smartphone ono na šta pomisle kada kažu telefon. Uređaj koji treba da radi i ne zahteva puno, frižider. Usput, mladi Amerilanci neće da idu u programere, zato ih toliko i uvoze. Posao nije dovoljno dobro plaćen u odnosu na druge.

Трлаја

pre 7 godina

Stupid phone for stupid people...
(Nije sandžak nego Raška, 18. oktobar 2016 15:23)Кисело грожђе, а? Хоће то,хоће.

Djordje Stanojevic

pre 7 godina

Ne radi se ni o reklami ni o standardu, jednostavno svako zainteresovan dobije telefon ili dva na racun od providera ali bez ucesca kao kod nas od 500eu.

drvobradi

pre 7 godina

@Teglica
Ni tu nista bolje nije. I tom LinkedInu se desio narod, pa sad lici na FB. Kad krenu devojke iz HR da te smaraju za kontakt, a svaka slika u fazonu Instagrama, jos malo pa ce poceti u bikiniju da se slikaju.

Swedenonline

pre 7 godina

Samo jedan procenat tinejdzera u Svedskoj ima iPhone, ostali su na Androidu.
Verovatno i ovde ekonomija?
Mi ovde znamo zasto ali razlog nbije relevantan za vas u Srbiji pa necu da vas davim.

Milivoje

pre 7 godina

bio bi i kod nas iphone da ga mogu kupiti.
(petar, 18. oktobar 2016 13:13)
ŠTOS JE U TOME ŠTO SVI ANDROIDOVCI DIBRO ZNAJU DA JE IPHONE VRHUNAC, ALI SE STIDE DA KAZU JER NOSE NEŠTO SLABO.

Marko Kraljević - Musina noćna mora

pre 7 godina

Svako ko ima iole mozga neće kupiti detetu crappphone jer je preskup, a i svaki je isti počev od prvog pa do poslednjeg, samo im se menja ime. I na kraju krajev ako ti treba dozvola od Steve blow Džobsa da promeniš melodiju na telefonu, takav telefon ne zaslužuje da se nađe u mojim rukama, kao ni u rukama mog deteta.

joca

pre 7 godina

kod nas ta anketa nije radjena, od recimo mojih prijatelja i rodbine niko nema iphone, jedan drugar drugara ima ali taj tip ne zali para za bacanje tako da ....

Bozidar

pre 7 godina

Jedno je ime
Samsung Galaxy 7 Edge,sve ostalo je klasa ispod.Ali neka se spremi Aple za novi tehnoloski udarac u vidu dizajna,performansi,kamere i td kada u 2017 izadje do marta otprilike
Samsung Galaxy 8.

adriano_galliani

pre 7 godina

Šta bi drugo Amerikanci obožavali, to je njihov brend i najbolje se prodaje na njihovom tržištu, i tako će i ostati.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Lincoln, 18. oktobar 2016 09:48)

Па нису они комунисти па да се баве питањима попут "заштите домаће производње". Пример - сваки трећи аутомобил у САД је неки јапански бренд, њихова индустрија одавно на коленима. iPhone и јесте замишљен као уређај за тинејџере, жене и старије људе који не воле много да компликују. Сви остали користе Android.

realnost

pre 7 godina

@srb - nisi čitao tekst, nego samo naslov. Pitanje nije bilo "Koji telefon više volite?", nego "Koji je sledeći telefon koji ćete da kupite?". Tako stoji u tekstu.
A čisto sumnjam da će veliki broj tinejdžera u Srbiji da kupi iPhone.

Ana

pre 7 godina

Vest vezana za Apple? Idemo hejteri, hvalite se vasim telefonima iz 2002.(#taraba, 18. oktobar 2016 09:49)Ne nego cemo se hvaliti ekranom od 750*1334 326ppi (iphone 7)a svaki android koji je 4x puta jeftiniji
(Zeljko, 18. oktobar 2016 14:36) - Jadan si ti Zeljko sto mesas babe i zabe; sta vredi megalomanski ekran kada je kvalitet smeće. Svaki android sa vremenom se koči i na kraju ga baciš jer je neupotrebljiv. IPHONE ne gasiš ni 4-5 godina, sem kod Update. O čemu pričate ljudi?

tehnomaniak

pre 7 godina

@Nikola
OS je jedino sto stvarno valja i po cemu je apple unikatan, samo aplikacije nedostaju u poredjenju sa Androidom ako si na to mislio, ali opet su to dve potpuno razlicite stvari.

Beli

pre 7 godina

Kada je iPhone 5S bio aktuelan dosao sam na razgovor za posao iOS developera. Dobio posao, poceo da radim, dobio iPhone 5S za rad od firme uz reci "slobodno ga koristi u privatne svrhe samo nemoj nista da mu se dogodi" (valjda su se sazalili na mene jer nemam iPhone, sta li...). Ja sam se samo slatko nasmejao i konstatovao da taj film nece gledati (posle cega me pogledase zbunjeno). I dan danas sam na istom tom radnom mestu i ni dan danas nemam svoj iPhone niti cu ga imati, a takodje sluzbene iPhoneove nisam bukvalno ni minut koristio u privatne svrhe. Sefovima i dalje nije nista jasno... Sa druge strane, imam na raspolaganju i iPad i njega koristim uzduz i popreko i gotovo je na izdisaju sta je sve prosao ali i dalje radi kao prvog dana (osim sto su aplikacije zahtevnije pa se pomalo muci sa nekima). Naravno, njega koristim jer je odlican tablet, a sigurno necu nikada dati pare za bilo koji tablet jer mi ne treba. Ako neko moze nesto da izvuce pametno iz ovog komentara, super, a ako ne moze, zaobidjite me, ne zelim da slusam zasto je i kako iPhone najbolji smartfon koji postoji i kako ga nikad nisam drzao u ruci niti imam para da ga kupim pa mi krivo... Vi balavci te pare sigurno nemate, to su pare vasih roditelja, za razliku od mene koji te pare zapravo imam.

Beli

pre 7 godina

Vest vezana za Apple? Idemo hejteri, hvalite se vasim telefonima iz 2002.
(#taraba, 18. oktobar 2016 09:49)

Svako ko se hvali bilo kojim telefonom ili ima zescih problema u glavi ili ima do 15 godina...

Replay

pre 7 godina

@xdc
Kakvi bagovi, je li ti zivis u 2011. godini. Uporedi iPhone sa S7 Edge i ostalim flagship telefonima pa ces da vidis koliko je ispod u svakom pogledu...

samsung s

pre 7 godina

citam ove komentare i gomila poznavalaca koji su probali android od 200 i porede sa iphone koji kosta 600e....drzim dva servisa za mobilne evo 5-ta godina....niste svesni koliko iphon-a 6s i 6 dolazi na servis jer zabaguje....jakp dosadan i monoton telefon koji sam nosio 15 dana i jedva docekao da se vratim na galaxy S7....i verujte mi da ni android koji platis isto 600e koliko kosta iphone ne zabaguje ni posle 3-4 godine

Zoki

pre 7 godina

Evo kako to izgleda u praksi. Klinci obično dobiju kao prve telefone stare modele iPhona koje su koristili njihovi roditelji. Veoma često se to događa pre nego što postanu teens, znači pre 13 rođendana. Taj telefon im nije ništa novo, pre njega su imali iPod, a često i iPad. Kada nakon par godina dobiju novi iPhone, njega će otplaćivati njihovi roditelji, dvadesetak dolara mesečno. Većina roditelja zaradi to za sat vremena ili manje.

AlienShooter

pre 7 godina

@Ana Gresis evo ja sam uzeo htc wildfire a3333 jos kad je izasao u prodaji kod nas evo i dan danas radi ko zmaj nikad mi nije zakocio i pravio problema u radu itd......

Beli

pre 7 godina

Vest vezana za Apple? Idemo hejteri, hvalite se vasim telefonima iz 2002.(#taraba, 18. oktobar 2016 09:49)Ne nego cemo se hvaliti ekranom od 750*1334 326ppi (iphone 7)a svaki android koji je 4x puta jeftiniji 
(Zeljko, 18. oktobar 2016 14:36) - Jadan si ti Zeljko sto mesas babe i zabe; sta vredi megalomanski ekran kada je kvalitet smeće. Svaki android sa vremenom se koči i na kraju ga baciš jer je neupotrebljiv. IPHONE ne gasiš ni 4-5 godina, sem kod Update. O čemu pričate ljudi?
(Ana, 18. oktobar 2016 19:37)

Uzmi bilo koji android uredjaj danas skuplji od 200 i uporedi njegov ekran sa ekranom iPhone 7, pa onda dodji da nam prdis o kvalitetu. O bagovanju androida tek nema sta da pricas jer treba biti genije pa porediti rad iPhonea sa radom androida od 100 eura (jer samo tada moze da se prica o bagovanju i svim ostalim glupostima kojima je iSheepu ispran mozak.). Ej bre, na telefonu od 800 eura ekran koji je losiji od bilo kog drugog na trzistu. Mene bi zaista bilo sramota da bilo sta da kazem...

ghjhftg

pre 7 godina

šta se tripujete pa ne mora svi da kupe iPhone 7 on je najskuplji tek izašao, ima 5s iPhone 6 za svakog po nešto, svaki pomenuti je bolji od bilo kog androida to je poenta.sta se svadjate kad android u bilo kojoj klasi ne valja zbog samog operativnog sistema ne hardvera.

kam

pre 7 godina

bio bi i kod nas iphone da ga mogu kupiti.
(petar, 18. oktobar 2016 13:13)
ŠTOS JE U TOME ŠTO SVI ANDROIDOVCI DIBRO ZNAJU DA JE IPHONE VRHUNAC, ALI SE STIDE DA KAZU JER NOSE NEŠTO SLABO.
(Milivoje, 18. oktobar 2016 19:43)

Ne kapiram ovakve komentare, koristim s7 edge i mogu sebi da priuštim iPhone, ali telefon mi se jednostavno NE DOPADA i to je to. Ne leži mi dizajn, prebacivanje slika, muzike i back dugme gore levo. Naravno da je glupo porediti iPhone i android od 200eur, ali po meni nema šta da traži IP7 pored s7edge. Uzmeš ih i ruku, dva sveta, a to što će ovaj da štuca za 2 godine, pa ako imaš za s7 ili iphone danas, imaces i za dve godine za neku devetku.

Snapt

pre 7 godina

Koristio sam android od 2007 , zadnjih mesec dana sam na iphone 6s . Mogu samo da navedem prednosti i mane u odnosu na android . Prvo paljenje telefona log in i cloud za 10 sek. Prvo fabricko restartovanje na iphonu sa sinhronizacijom slika muzike kontakti za 20 sek.Nema updajtova kao na androidu google service ,nema updajta aplikacija na svakih 7 dana ko na androidu.Jednostavno sistem je optimizovan i to je to .Sto se tice rada telefona radi besprekorno , nema grejanja procesora na ledjima ispod kamere kao kod bilo kog android uredjaja. Vecini korisnika u Srbiji je iphone skup preko je to najnormalnija stvar sa njihovim platama i standardima.Prednost androida Nfc google tap to je ono sto iphonu fali . Meni lcno je apple bolji izbor .

Terenac

pre 7 godina

Dokaz da su ovakve ankete glupost po ovoj anketi kao većina želi iPhone u zemlji gde lako mogu da ga priušte lakše nego u Srbiji a u stvarnosti oko 60-65% amerikanaca koristi Android.
(Nebojša, 18. oktobar 2016 11:33)

Nemoj lupati. Nisam čuo za jednog Amera ili Kanadjanina koji ne koristi ajfon.
Koristim Samsung A3 (2016), bukvalno prema performansama i ceni stvoren za studente koji neće ajfon 6.

srb

pre 7 godina

@realnost e, nisam, stvarno...ok, moja greska onda, ne verujem da ce mnogo tinejdzera kupiti iphone ali poznajem nekog lika koji prodaje telefone preko oglasa, znas u kakav delirijum deca upadaju kada zele iphone, strasno

ја

pre 7 godina

прави доказ да су од своје омладине направили послушне потрошаче.
деца као деца треба да теже андроиду који има више занимљивих и маштовитих апликација на маркету а и пружа више могућности кад се рутује што клинци треба да раде и експериментишу са софтвером и уче а не да купе готов производ (ајфон) са пар уобичајених апликација...
тужно...

adriano_galliani

pre 7 godina

Šta bi drugo Amerikanci obožavali, to je njihov brend i najbolje se prodaje na njihovom tržištu, i tako će i ostati.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Lincoln, 18. oktobar 2016 09:48)

Па нису они комунисти па да се баве питањима попут "заштите домаће производње". Пример - сваки трећи аутомобил у САД је неки јапански бренд, њихова индустрија одавно на коленима. iPhone и јесте замишљен као уређај за тинејџере, жене и старије људе који не воле много да компликују. Сви остали користе Android.

Milivoje

pre 7 godina

bio bi i kod nas iphone da ga mogu kupiti.
(petar, 18. oktobar 2016 13:13)
ŠTOS JE U TOME ŠTO SVI ANDROIDOVCI DIBRO ZNAJU DA JE IPHONE VRHUNAC, ALI SE STIDE DA KAZU JER NOSE NEŠTO SLABO.

Ana

pre 7 godina

Vest vezana za Apple? Idemo hejteri, hvalite se vasim telefonima iz 2002.(#taraba, 18. oktobar 2016 09:49)Ne nego cemo se hvaliti ekranom od 750*1334 326ppi (iphone 7)a svaki android koji je 4x puta jeftiniji
(Zeljko, 18. oktobar 2016 14:36) - Jadan si ti Zeljko sto mesas babe i zabe; sta vredi megalomanski ekran kada je kvalitet smeće. Svaki android sa vremenom se koči i na kraju ga baciš jer je neupotrebljiv. IPHONE ne gasiš ni 4-5 godina, sem kod Update. O čemu pričate ljudi?

Marko Kraljević - Musina noćna mora

pre 7 godina

Svako ko ima iole mozga neće kupiti detetu crappphone jer je preskup, a i svaki je isti počev od prvog pa do poslednjeg, samo im se menja ime. I na kraju krajev ako ti treba dozvola od Steve blow Džobsa da promeniš melodiju na telefonu, takav telefon ne zaslužuje da se nađe u mojim rukama, kao ni u rukama mog deteta.

Трлаја

pre 7 godina

Stupid phone for stupid people...
(Nije sandžak nego Raška, 18. oktobar 2016 15:23)Кисело грожђе, а? Хоће то,хоће.

master

pre 7 godina

Šta bi drugo Amerikanci obožavali, to je njihov brend i najbolje se prodaje na njihovom tržištu, i tako će i ostati.
(Lincoln, 18. oktobar 2016 09:48)

Veruj ti meni, u Srbiji da se vršilo ovo ispitivanje, isti bi rezultat bio.

Zeljko

pre 7 godina

Vest vezana za Apple? Idemo hejteri, hvalite se vasim telefonima iz 2002.
(#taraba, 18. oktobar 2016 09:49)

Ne nego cemo se hvaliti ekranom od 750*1334 326ppi (iphone 7)a svaki android koji je 4x puta jeftiniji tera 1080*1920. To je bukvalno smesno uredjaj od 800e sa tako smesnim ekranom.

Bozidar

pre 7 godina

Jedno je ime
Samsung Galaxy 7 Edge,sve ostalo je klasa ispod.Ali neka se spremi Aple za novi tehnoloski udarac u vidu dizajna,performansi,kamere i td kada u 2017 izadje do marta otprilike
Samsung Galaxy 8.

O čemu mi onda pričamo?

pre 7 godina

Dodajmo još i činjenicu da mnogi u SAD ne razlikuju "ajfon" od "smartfon". To je jedan od razloga zašto postoji snimak uličnog anketiranja, koji ide ovako nekako:
"Dobar dan, koji telefon koristite?"
"Dobar dan, ajfon"
"Koji model?"
"Motorola"

tehnomaniak

pre 7 godina

@Nikola
OS je jedino sto stvarno valja i po cemu je apple unikatan, samo aplikacije nedostaju u poredjenju sa Androidom ako si na to mislio, ali opet su to dve potpuno razlicite stvari.

Nebojša

pre 7 godina

Šta bi drugo Amerikanci obožavali, to je njihov brend i najbolje se prodaje na njihovom tržištu, i tako će i ostati.
(Lincoln, 18. oktobar 2016 09:48)

Dokaz da su ovakve ankete glupost po ovoj anketi kao većina želi iPhone u zemlji gde lako mogu da ga priušte lakše nego u Srbiji a u stvarnosti oko 60-65% amerikanaca koristi Android.

Swedenonline

pre 7 godina

Samo jedan procenat tinejdzera u Svedskoj ima iPhone, ostali su na Androidu.
Verovatno i ovde ekonomija?
Mi ovde znamo zasto ali razlog nbije relevantan za vas u Srbiji pa necu da vas davim.

joca

pre 7 godina

kod nas ta anketa nije radjena, od recimo mojih prijatelja i rodbine niko nema iphone, jedan drugar drugara ima ali taj tip ne zali para za bacanje tako da ....

kk

pre 7 godina

Zasto ne uradite neko istrazivanje koje je vezano za Srbiju.
Sve neke vesti,ankete,istrazivanja,iz okruzenja ili iz USA.
Mi zivimo u Srbiji,sta nama znaci anketa koja je radjena za USA.
Ako mozete uradite tako nesto,ovo za USA nas ne interesuje,kao i iz okruzenja.Hvala.

Djordje Stanojevic

pre 7 godina

Ne radi se ni o reklami ni o standardu, jednostavno svako zainteresovan dobije telefon ili dva na racun od providera ali bez ucesca kao kod nas od 500eu.

Zoki

pre 7 godina

Relativno lako mogu da ga priušte, jednostavno ga menjaju novim, uklapa se u postojeće Apple okruženje i servise. Iz srpske perspektive je možda teže za razumeti, ali iz američke je veoma jednostavno. Pustiš muziku preko AirPorta. Komuniciraš preko FaceTime. Koristiš aplikacije, igrice i muziku koje već imaš na iPodu koji si dobio za Božić pre 3 godine.
Deo razloga leži i u mentalitetu grupe, čemu su mladi skloni.

Neko je pomenuo rutovanje. Ljudi kako ne shvatate da je toj generaciji smartphone ono na šta pomisle kada kažu telefon. Uređaj koji treba da radi i ne zahteva puno, frižider. Usput, mladi Amerilanci neće da idu u programere, zato ih toliko i uvoze. Posao nije dovoljno dobro plaćen u odnosu na druge.

samsung s

pre 7 godina

citam ove komentare i gomila poznavalaca koji su probali android od 200 i porede sa iphone koji kosta 600e....drzim dva servisa za mobilne evo 5-ta godina....niste svesni koliko iphon-a 6s i 6 dolazi na servis jer zabaguje....jakp dosadan i monoton telefon koji sam nosio 15 dana i jedva docekao da se vratim na galaxy S7....i verujte mi da ni android koji platis isto 600e koliko kosta iphone ne zabaguje ni posle 3-4 godine

ghjhftg

pre 7 godina

šta se tripujete pa ne mora svi da kupe iPhone 7 on je najskuplji tek izašao, ima 5s iPhone 6 za svakog po nešto, svaki pomenuti je bolji od bilo kog androida to je poenta.sta se svadjate kad android u bilo kojoj klasi ne valja zbog samog operativnog sistema ne hardvera.

Snapt

pre 7 godina

Koristio sam android od 2007 , zadnjih mesec dana sam na iphone 6s . Mogu samo da navedem prednosti i mane u odnosu na android . Prvo paljenje telefona log in i cloud za 10 sek. Prvo fabricko restartovanje na iphonu sa sinhronizacijom slika muzike kontakti za 20 sek.Nema updajtova kao na androidu google service ,nema updajta aplikacija na svakih 7 dana ko na androidu.Jednostavno sistem je optimizovan i to je to .Sto se tice rada telefona radi besprekorno , nema grejanja procesora na ledjima ispod kamere kao kod bilo kog android uredjaja. Vecini korisnika u Srbiji je iphone skup preko je to najnormalnija stvar sa njihovim platama i standardima.Prednost androida Nfc google tap to je ono sto iphonu fali . Meni lcno je apple bolji izbor .

Beli

pre 7 godina

Kada je iPhone 5S bio aktuelan dosao sam na razgovor za posao iOS developera. Dobio posao, poceo da radim, dobio iPhone 5S za rad od firme uz reci "slobodno ga koristi u privatne svrhe samo nemoj nista da mu se dogodi" (valjda su se sazalili na mene jer nemam iPhone, sta li...). Ja sam se samo slatko nasmejao i konstatovao da taj film nece gledati (posle cega me pogledase zbunjeno). I dan danas sam na istom tom radnom mestu i ni dan danas nemam svoj iPhone niti cu ga imati, a takodje sluzbene iPhoneove nisam bukvalno ni minut koristio u privatne svrhe. Sefovima i dalje nije nista jasno... Sa druge strane, imam na raspolaganju i iPad i njega koristim uzduz i popreko i gotovo je na izdisaju sta je sve prosao ali i dalje radi kao prvog dana (osim sto su aplikacije zahtevnije pa se pomalo muci sa nekima). Naravno, njega koristim jer je odlican tablet, a sigurno necu nikada dati pare za bilo koji tablet jer mi ne treba. Ako neko moze nesto da izvuce pametno iz ovog komentara, super, a ako ne moze, zaobidjite me, ne zelim da slusam zasto je i kako iPhone najbolji smartfon koji postoji i kako ga nikad nisam drzao u ruci niti imam para da ga kupim pa mi krivo... Vi balavci te pare sigurno nemate, to su pare vasih roditelja, za razliku od mene koji te pare zapravo imam.

drvobradi

pre 7 godina

@Teglica
Ni tu nista bolje nije. I tom LinkedInu se desio narod, pa sad lici na FB. Kad krenu devojke iz HR da te smaraju za kontakt, a svaka slika u fazonu Instagrama, jos malo pa ce poceti u bikiniju da se slikaju.

realnost

pre 7 godina

@srb - nisi čitao tekst, nego samo naslov. Pitanje nije bilo "Koji telefon više volite?", nego "Koji je sledeći telefon koji ćete da kupite?". Tako stoji u tekstu.
A čisto sumnjam da će veliki broj tinejdžera u Srbiji da kupi iPhone.

Beli

pre 7 godina

Vest vezana za Apple? Idemo hejteri, hvalite se vasim telefonima iz 2002.(#taraba, 18. oktobar 2016 09:49)Ne nego cemo se hvaliti ekranom od 750*1334 326ppi (iphone 7)a svaki android koji je 4x puta jeftiniji 
(Zeljko, 18. oktobar 2016 14:36) - Jadan si ti Zeljko sto mesas babe i zabe; sta vredi megalomanski ekran kada je kvalitet smeće. Svaki android sa vremenom se koči i na kraju ga baciš jer je neupotrebljiv. IPHONE ne gasiš ni 4-5 godina, sem kod Update. O čemu pričate ljudi?
(Ana, 18. oktobar 2016 19:37)

Uzmi bilo koji android uredjaj danas skuplji od 200 i uporedi njegov ekran sa ekranom iPhone 7, pa onda dodji da nam prdis o kvalitetu. O bagovanju androida tek nema sta da pricas jer treba biti genije pa porediti rad iPhonea sa radom androida od 100 eura (jer samo tada moze da se prica o bagovanju i svim ostalim glupostima kojima je iSheepu ispran mozak.). Ej bre, na telefonu od 800 eura ekran koji je losiji od bilo kog drugog na trzistu. Mene bi zaista bilo sramota da bilo sta da kazem...

srb

pre 7 godina

@realnost e, nisam, stvarno...ok, moja greska onda, ne verujem da ce mnogo tinejdzera kupiti iphone ali poznajem nekog lika koji prodaje telefone preko oglasa, znas u kakav delirijum deca upadaju kada zele iphone, strasno

Terenac

pre 7 godina

Dokaz da su ovakve ankete glupost po ovoj anketi kao većina želi iPhone u zemlji gde lako mogu da ga priušte lakše nego u Srbiji a u stvarnosti oko 60-65% amerikanaca koristi Android.
(Nebojša, 18. oktobar 2016 11:33)

Nemoj lupati. Nisam čuo za jednog Amera ili Kanadjanina koji ne koristi ajfon.
Koristim Samsung A3 (2016), bukvalno prema performansama i ceni stvoren za studente koji neće ajfon 6.

AlienShooter

pre 7 godina

@Ana Gresis evo ja sam uzeo htc wildfire a3333 jos kad je izasao u prodaji kod nas evo i dan danas radi ko zmaj nikad mi nije zakocio i pravio problema u radu itd......

Beli

pre 7 godina

Vest vezana za Apple? Idemo hejteri, hvalite se vasim telefonima iz 2002.
(#taraba, 18. oktobar 2016 09:49)

Svako ko se hvali bilo kojim telefonom ili ima zescih problema u glavi ili ima do 15 godina...

Replay

pre 7 godina

@xdc
Kakvi bagovi, je li ti zivis u 2011. godini. Uporedi iPhone sa S7 Edge i ostalim flagship telefonima pa ces da vidis koliko je ispod u svakom pogledu...

kam

pre 7 godina

bio bi i kod nas iphone da ga mogu kupiti.
(petar, 18. oktobar 2016 13:13)
ŠTOS JE U TOME ŠTO SVI ANDROIDOVCI DIBRO ZNAJU DA JE IPHONE VRHUNAC, ALI SE STIDE DA KAZU JER NOSE NEŠTO SLABO.
(Milivoje, 18. oktobar 2016 19:43)

Ne kapiram ovakve komentare, koristim s7 edge i mogu sebi da priuštim iPhone, ali telefon mi se jednostavno NE DOPADA i to je to. Ne leži mi dizajn, prebacivanje slika, muzike i back dugme gore levo. Naravno da je glupo porediti iPhone i android od 200eur, ali po meni nema šta da traži IP7 pored s7edge. Uzmeš ih i ruku, dva sveta, a to što će ovaj da štuca za 2 godine, pa ako imaš za s7 ili iphone danas, imaces i za dve godine za neku devetku.

Zoki

pre 7 godina

Evo kako to izgleda u praksi. Klinci obično dobiju kao prve telefone stare modele iPhona koje su koristili njihovi roditelji. Veoma često se to događa pre nego što postanu teens, znači pre 13 rođendana. Taj telefon im nije ništa novo, pre njega su imali iPod, a često i iPad. Kada nakon par godina dobiju novi iPhone, njega će otplaćivati njihovi roditelji, dvadesetak dolara mesečno. Većina roditelja zaradi to za sat vremena ili manje.