Nedelja, 16.10.2016.

21:05

Preliminarno: Đukanovićev DPS 36 mandata, DF 18 mandata

Na osnovu 97,7 odsto obrađenog uzorka vladajuća Demokratska partija socijalista osvojila 41,1 odsto glasova, odnosno 36 od 81 mandata u Skupštini Crne Gore.

Izvor: B92

Preliminarno: Ðukanoviæev DPS 36 mandata, DF 18 mandata IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

98 Komentari

Sortiraj po:

Vel Santic

pre 7 godina

samo da u potpunom slaganju i istomišljeništvu kopi pejstujem ovaj komentar u kojem je sve odlično rečeno, sapienti sat.
"Nadam se da Milo dobija... Ne zato sto mi je simpatican, ali samo njegova pobeda moze da spreci dalje divljanje ruskih agenata na ovim prostorima. Njegov poraz bi ohrabrio Nikolica, razne Dveri, Nase, seseljevce da od Srbije opet naprave metu za odstrel.. Ovako ce Vucic, hteo ne hteo morati da ostane na kursu Zapada.. Sve drugo vodi u haos i izolaciju. Iracionalnim putinofilima i ljudima koji su frustrirani nacionalnim porazima u zadnjih 25 godina to nije jasno, ali sta da im radim.."
(Vuk, 16. oktobar 2016 22:41)

upravo tako, kao da sam ja napisao ovaj komentar!

B

pre 7 godina

Daleko najbolja fora je nadati se da je Mila moguce pobediti na izborima. On nije vlast na izborima dobio, na izborima je nece ni izgubiti. Zna se kako se to radilo od pamtiveka u Crnoj Gori, pa i u Srbiji.
Najgori zlotvori za srpski i crnogorski narod nisu Vucic i Milo, nego njihove zapadne gazde, a posle toga medijski lazovi i spin doktori tipa Bebe Popovica. Onda tek idu Vucic i Milo.
I, sto da vi recem: sretna vam sloboda, Crnogorci!!!

EU Citizen

pre 7 godina

Bravo, Milo, majstore, daleko si ti od idealnog, naravno, ali si za ovu prorusku i udbašku boraniju šampion sveta i kralj :)) Kamo sreće da Srbija ima makar takvog, ako ne može da bude normalna država, a ne ovo što nam se, uz častam izuzetak Đinđića, koga je Udba smakla jer je hteo promene, izređalo od Miloševića do ovog sadašnjeg.

stoka

pre 7 godina

Neshvatljivo!!! Ovi rusofili iz Srbije i dalje lazu li lazu.Pa jeli vam jasno koliko su plate rasle u C.Gori u zadnjih deset godina! Kod nas pak su padalle.Zar nije ta cinjenica dovoljna?

bbr

pre 7 godina

Bodibond...ti Crnogorci pod tim Milom zive bolje nego mi,i to mnogo bolje.Pusti ti njih,gledaj ti kako kod nas da podignemo plate koje su istog iznosa kao sto Milo tamo daje socijalnu pomoc,e to je tragedija.

кисела сарма

pre 7 godina

Комшијама честитам победу Мила и његове партије. Мислио сам да је Србија најгора а утешим се кад погледам дешавања у вашој еколошкој држави. Једноставно какви сте тренутно и незаслужујете боље од Мила

Hans

pre 7 godina

Milo je za 27 godina presao put od - pro Ruskog komuniste, preko srpskog nacionaliste, sve do kapitaliste i NATO-fila.
(seljadin, 16. oktobar 2016 22:36)

Težak i možda neobičan put, ali čovek godinama sazreva, shvata... :)

Doktor

pre 7 godina

@b.sce - sada je gotov 100% uzorak. Opozicija ima 40 mandata, i to ako SD predje cenzus - a tu je mogucnost greske 0.5% , sto je jako puno na cenzus od 3%. Dakle, opoziciji fali samo jedan mandat da preuzme vlast, a to ce imati ako SD ostane ispod cenzusa ili ako bilo koji poslanik manjina odluci da mu je dosta Mila!! Zakljucak - nista jos nije gotovo, osim Mila koji je GOTOV jer je izgubio izbore od opozicije i sada mora da pokusa da se hvata za slamku spasa!

brat

pre 7 godina

kao i ranije odlucili kupljeni glasovi. Na snimcima se vidi kako se dogovara poslovni aranzman pare za glas. Dovoljno je 10000 ljudi iz inostranstva da se vrate da se namakne dva do tri potrebna procenta i to je to.Samim ovim dokazima izbori su neregularni ako Milo dobije.Ako dobije opozicija hitno sprovesti istragu.

mali

pre 7 godina

Manje vise isto kao 2012. Tad je DPS u koaliciji imao 39 mandata,a sad samostalno 36,cetiri mandata su uzele Socijaldemokrate,koje su prosli put isle u koaliciji sa DPS-om.

Trip

pre 7 godina

tesko ce skinuti mila, pocice sa njim bosnjaci, pozitivna, socijaldemokrate i to je skoro 47%, plus albanci, moracemo da ih trpimo jos 4 godine!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (bar-hanover, 16. oktobar 2016 21:42) # Link komentara


Ne može Pozitivna, oni neće preći cenzus, a i od 2 albanske partije, jedna je rekla da neće sa njim, tako da će biti čupavo!

ogicg

pre 7 godina

hahaha.Milo je ubedljivi pobjedio.Sa manjinama ima 42 mandata a sva opozicija 38.Reko sam vam da ce imat 2 put vise od drugog a 4 put vise od 3

Arso

pre 7 godina

Neka je bog u pomoci ovim crnogorcima ..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bodibond??????, 16. oktobar 2016 21:15)

E nek je samo nama super sa ovima...bravo

gastro

pre 7 godina

Je li neko iole ozbiljan sumnjao? Milo još nije završio posao, a zapad, znamo, više voli autoritarne konstante od demokratskih varijabli. Naravno da opozicija ne bi menjala kurs njihove države i sigurno će ući u NATO (kao i mi, uostalom), a valjda su svi za EU. Ali njegova žvaka da brani državu od Rusa i Srba je upalila. Da apsurd bude veći, zvanična SRbija je potpuno stala uz njega, što mnogi ovi "milovci" što ostavljaju komentare i ne znaju. O Crnoj Gori ima vesti kao o Zanzibaru, niko nema pojma ni ko je ni šta je opozicija, ali zato Mila ima svuda. I ova šarada od danas je deo šire priče. Neverovatno kakav su ideološki i politički put prošle dve bratske zemlje od ujedinjenja, a posebno od dolaska Miloševića i dva mladića s puloverima iz Titograda.

Ojha

pre 7 godina

DPS+BS+SD+HGI+Albanci= vise od 50% u parlamentu. Opozicija taman da se cela ujedini i da stave po strani sve ideoloske razlike (sto je u praksi nemoguce) i dalje ne bi mogla da parira samostalnom DPS-u. Mislim da je sve jasno...

BND

pre 7 godina

Otkud ovoliko neznanja o crnogorskoj političkoj sceni?Pa da Milo ima i samo 20% glasova opet bi bio na vlasti.Od svih ovih partija i koalicija samo je DF protiv NATO i EU,i to ni ceo DF.Ima još nekih malih stranki koje su protiv ali nisu ni blizu cenzusa.

Pikoza

pre 7 godina

Velike cestitke ljudima Crne Gore koju su danas izabrali Evropu i NATO a odbacili Rusiju. Veliki pozdrav iz Vojvodine, nadam se da cemo i mi uskoro vasim putem!

abc

pre 7 godina

Ne znam kako ocekuju da ce ga skinuti kad moze da kupi sve ove ispod 10%... da se ne lazemo. Populacija - broj stanovnika je srazmenran parama potrebnim za manipulaciju - a rang manipulacije je mnozilac.
Milo ima dovoljno i za ovaj rang tako da tesko ce to smenjivanje ici.

b.sce.

pre 7 godina

@doktor
NIJE GOTOV nego GOTOVO JE.
Milo sa koalicionim partnerima ima 42 poslanicka mjesta,a za formiranje Vlade mu je potrebno 41.
Ne znam cega ste vi doktor,ali matematike niste sigurno.

kole

pre 7 godina

Milo vlada jednostavnom tehnikom. Na sve pozicije u drzavi i institucijama je zaposlio svoje clanove ili simpatizere. Kada dodje do glasanja, oni disciplinovano kao vojska idu na biralista i to je garantovanih 30%. Nesto se jos namakne agresivnom reklamom, nesto prilikom brojanja glasova i vlada se vecno. Istu strategiju sprovodi i AV jer u javnim preduzecima u Srbiji se potpuno menja krvna slika zaposlenih. Svi koji dodju na mesta onih koji odu u penziju se za sada samo namrste kada kazete nesto lose o vodji. Kad budu vecina, mrsticemo se mi.

Peki

pre 7 godina

@Nije vazno ko glasa, nego ko glasove broji.

Na svakom birackom mestu imate predstavnike svih partija koji zajedno broje glasove. Dakle tu foru batalite, trula je i neosnovana.

Vuk

pre 7 godina

Nadam se da Milo dobija... Ne zato sto mi je simpatican, ali samo njegova pobeda moze da spreci dalje divljanje ruskih agenata na ovim prostorima. Njegov poraz bi ohrabrio Nikolica, razne Dveri, Nase, seseljevce da od Srbije opet naprave metu za odstrel.. Ovako ce Vucic, hteo ne hteo morati da ostane na kursu Zapada.. Sve drugo vodi u haos i izolaciju. Iracionalnim putinofilima i ljudima koji su frustrirani nacionalnim porazima u zadnjih 25 godina to nije jasno, ali sta da im radim..

croak

pre 7 godina

Neverovatna zemlja. OK, ima tu kraduckanja, medijskog mraka, zastrašivanja (i mi smo se toga nagledali). Ali stvarno, kakva je to zemlja u kojoj se nije razvila svest o potrebi promene? Kakvi bre Rusi, Srbi, kakva "odbrana referenduma" kad je CG u Srbiji postala zaista strana zemlja s kojom je žurka gotova. I kakve priče Nato-Eu, kad dobar deo opozicije sam to želi. A promena je normalnoj zemlji neophodna da se protrese piramida moći, javni sektor, da se izvrši dekriminalizacija.

mladen

pre 7 godina

42 poslanika nije nikakva vecina,ta vlada je nestabilna moze da padne sa 500 hiljada evra "donacije"... Bar 50 i jednima i drugima treba

nemanja

pre 7 godina

Milu uspjeva da pobjedjuje zato sto ima partijski aparat, ima drzavni aparat, administraciju zaposlenu preko stranke, korupcije i nepotizma, i nazalost, CG je toliko mala da kad ovi glasaci izadju, prvenstveno kako bi zastitili sebe i svoj polozaj, nemoguce je da oni neopredijeljeni smijene vlast. Tako i Dodik u Banjaluci uvijek dobija izbore zahvaljujuci drzavnoj administraciji...

Realno

pre 7 godina

Milo i DPS padaju čim Crna Gora uđe u NATO jer onda gube kartu čuvara državnosti i ostaje gola ekonomija i egzistencija, dakle poraz zbog poražavajućeg stanja(na žalost i takvi su ekonomski bolji od nas).

kolinda i spojeni prsti su to dvoje

pre 7 godina

nije to bas tako kako izgleda! i meni se cinilo da je milo tradicionalno odneo pobedu. sto na kradju, sto na klasicnu prevrtljivost /cg kad su u srbiji srbuju, kad odu u duklju, postaju milovci/. ipak, sada je iz izbornog staba opozicije receno da ovo sto pricaju na tv cg su projekcije cemija i ostalih, koji se zna ciji su /setimo se cesdivoh prognoza posle nasih izbora/. a prema 50 odsto IZBROJANIH, dakle jedino relevantnih, milo ima 34 odsto, a kad se to pretvori u mandate opozicija ima 42, koliko im treba za vecinu. videcemo na kraju, ali sa "prolaznim vremenom" IZBROJANIH, a ne proijekcija, uzoraka, slucajnih, ovakvih, onakvih, ima sanse da milo padne. licno, ne verujem da ce on to dopustiti. znam bar jednu veliku silu i dvojicu suseda crne gore koji ga zele na vlasti.

Doktor

pre 7 godina

Al najbolji je ovaj iz dps- mučenik se sav preznojio i sve guta knedle dok proglašava pobedu. I to sve bez cifara i procenata, nego čovek odma podelio mandate kako mu odgovara! To me "malo" podseca na jos nekoga ko je tako proglašavao pobedu, samo pre 16 godina...

Mozak operacije

pre 7 godina

Upravo javljaju da SD mozda nije presao cenzus... U tom slucaju umesto 42:39 bice samo 41:40 za Mila i manjine, naspram opozicije!

Sve je moguce u narednim satima.

Samir, Sarajevo

pre 7 godina

Bas me interesuje hocete li isto zlurado komentarisati nekad tamo dvijehiljade trideset i neke kada Vucic osvoji svoje desete izbore. Rugate se Crnogorcima i Milu, a isto to radi i on, demagogijom i populizmom upravlja narodnim mijenjem u Srbiji kako god zeli i kako mu odgovara...

nenad 12

pre 7 godina

Biće gusto.....
Ukoliko Milo padne ispod 40% postoji mogućnost da će izgubiti izbore ako padne na 35% gubi ih 100%.
(nenad 12, 16. oktobar 2016 21:18)

I sta onda? Bolje je za CG i da ostane milo nego da imaju vladu od 15 stranaka, koje dok se sve namire. Uostalom videli smo to u Srbiji od 2000-2003. Seti se Djindjica sa 9 potpredsednika vlade.
(Baxuz, 16. oktobar 2016 21:40)

Delimično si upravu ali suština toga je nešto drugo.Recimo da se ta koalicija raspadne već za godinu dana ali za tih godinu dana će Milo ostati bez 60-70% članova - glasača svoje stranke jer su u njoj samo iz interesa. Seti se SPS -a iz 2000 god ili DS -a od pre par godina kada su imali skoro 40 % a danas se bore za cenzus. Milo ako izgubi vlast na samo 6 meseci nikad se više neće oporaviti.

Alek

pre 7 godina

Ovakva opozicija u CG ne može nikada pobediti sve dok o ključnim pitajnima imaju totalno suprostavljena mišljenja. Čak da čitava opozicija osvoji 60% glasova, oni ne bi bili u stanju da formiraju vladu i za tri meseca u CG bi imali nove izbore. Četničke vojvode, Šešeljevi radikali, crnogorski federalisti (independisti), rusofili, natofili su mnogo teža (nemoguća) kombinacija nego ona koju je imao Zoran Đinđić.

bar-hanover

pre 7 godina

tesko ce skinuti mila, pocice sa njim bosnjaci, pozitivna, socijaldemokrate i to je skoro 47%, plus albanci, moracemo da ih trpimo jos 4 godine!

Srki

pre 7 godina

Nisam najupuceniji u njihovu politicku scenu, ali bi trebalo da su svi protiv dps-a. Barem sam tako nesto slusao poslednjih dana u njihovim kampanjama. Tako da pretpostavljam da je danas srusen jedan rezim, koji je vladao dve decenije u Crnoj Gori. To je svakako dobra vest za njih, s obzirom da jednoumlje nikom nista dobro nije donelo. A nesto mi se cini da bi njihov vladar mogao da zapali odmah posle izbora u neku Juznoamericku zemlju, ako ne dobije vecinu... Nadam da nama u Srbiji nece trebati da cekamo dve decenije pa da menjamo vlast

Baxuz

pre 7 godina

Biće gusto.....
Ukoliko Milo padne ispod 40% postoji mogućnost da će izgubiti izbore ako padne na 35% gubi ih 100%.
(nenad 12, 16. oktobar 2016 21:18)

I sta onda? Bolje je za CG i da ostane milo nego da imaju vladu od 15 stranaka, koje dok se sve namire. Uostalom videli smo to u Srbiji od 2000-2003. Seti se Djindjica sa 9 potpredsednika vlade.

poz

pre 7 godina

Ovi izbori su pokazali na šta je sve spremna vlast Crne Gore.
Otvorena opcija za opoziciju jeste zahtev za ponavljanje celog izbornog procesa u CG.

sempervivum

pre 7 godina

Mislio sam da je narodu u Srbiji najviše ispran mozak...
Sad vidim da ima i gorih!
Kad narod dobrovoljno dozvoli da ga četvrt veka jašu jedni te isti, eeeej...

Doktor

pre 7 godina

Kako vodi DPS?! Opozicija je u prednosti vise od 5%!! DF + kljuc + demokrate + sdp imaju preko 45%. Mila ni manjine ne spasavaju!

Cak i sami df + kljuc + demokrate (bez sdp) su jaci od dps-a!

GOTOV JE!!!

Doktor

pre 7 godina

Kako vodi DPS?! Opozicija je u prednosti vise od 5%!! DF + kljuc + demokrate + sdp imaju preko 45%. Mila ni manjine ne spasavaju!

Cak i sami df + kljuc + demokrate (bez sdp) su jaci od dps-a!

GOTOV JE!!!

bar-hanover

pre 7 godina

tesko ce skinuti mila, pocice sa njim bosnjaci, pozitivna, socijaldemokrate i to je skoro 47%, plus albanci, moracemo da ih trpimo jos 4 godine!

sempervivum

pre 7 godina

Mislio sam da je narodu u Srbiji najviše ispran mozak...
Sad vidim da ima i gorih!
Kad narod dobrovoljno dozvoli da ga četvrt veka jašu jedni te isti, eeeej...

Srki

pre 7 godina

Nisam najupuceniji u njihovu politicku scenu, ali bi trebalo da su svi protiv dps-a. Barem sam tako nesto slusao poslednjih dana u njihovim kampanjama. Tako da pretpostavljam da je danas srusen jedan rezim, koji je vladao dve decenije u Crnoj Gori. To je svakako dobra vest za njih, s obzirom da jednoumlje nikom nista dobro nije donelo. A nesto mi se cini da bi njihov vladar mogao da zapali odmah posle izbora u neku Juznoamericku zemlju, ako ne dobije vecinu... Nadam da nama u Srbiji nece trebati da cekamo dve decenije pa da menjamo vlast

Pikoza

pre 7 godina

Velike cestitke ljudima Crne Gore koju su danas izabrali Evropu i NATO a odbacili Rusiju. Veliki pozdrav iz Vojvodine, nadam se da cemo i mi uskoro vasim putem!

Hans

pre 7 godina

Milo je za 27 godina presao put od - pro Ruskog komuniste, preko srpskog nacionaliste, sve do kapitaliste i NATO-fila.
(seljadin, 16. oktobar 2016 22:36)

Težak i možda neobičan put, ali čovek godinama sazreva, shvata... :)

nenad 12

pre 7 godina

Biće gusto.....
Ukoliko Milo padne ispod 40% postoji mogućnost da će izgubiti izbore ako padne na 35% gubi ih 100%.
(nenad 12, 16. oktobar 2016 21:18)

I sta onda? Bolje je za CG i da ostane milo nego da imaju vladu od 15 stranaka, koje dok se sve namire. Uostalom videli smo to u Srbiji od 2000-2003. Seti se Djindjica sa 9 potpredsednika vlade.
(Baxuz, 16. oktobar 2016 21:40)

Delimično si upravu ali suština toga je nešto drugo.Recimo da se ta koalicija raspadne već za godinu dana ali za tih godinu dana će Milo ostati bez 60-70% članova - glasača svoje stranke jer su u njoj samo iz interesa. Seti se SPS -a iz 2000 god ili DS -a od pre par godina kada su imali skoro 40 % a danas se bore za cenzus. Milo ako izgubi vlast na samo 6 meseci nikad se više neće oporaviti.

EU Citizen

pre 7 godina

Bravo, Milo, majstore, daleko si ti od idealnog, naravno, ali si za ovu prorusku i udbašku boraniju šampion sveta i kralj :)) Kamo sreće da Srbija ima makar takvog, ako ne može da bude normalna država, a ne ovo što nam se, uz častam izuzetak Đinđića, koga je Udba smakla jer je hteo promene, izređalo od Miloševića do ovog sadašnjeg.

Baxuz

pre 7 godina

Biće gusto.....
Ukoliko Milo padne ispod 40% postoji mogućnost da će izgubiti izbore ako padne na 35% gubi ih 100%.
(nenad 12, 16. oktobar 2016 21:18)

I sta onda? Bolje je za CG i da ostane milo nego da imaju vladu od 15 stranaka, koje dok se sve namire. Uostalom videli smo to u Srbiji od 2000-2003. Seti se Djindjica sa 9 potpredsednika vlade.

Samir, Sarajevo

pre 7 godina

Bas me interesuje hocete li isto zlurado komentarisati nekad tamo dvijehiljade trideset i neke kada Vucic osvoji svoje desete izbore. Rugate se Crnogorcima i Milu, a isto to radi i on, demagogijom i populizmom upravlja narodnim mijenjem u Srbiji kako god zeli i kako mu odgovara...

bbr

pre 7 godina

Bodibond...ti Crnogorci pod tim Milom zive bolje nego mi,i to mnogo bolje.Pusti ti njih,gledaj ti kako kod nas da podignemo plate koje su istog iznosa kao sto Milo tamo daje socijalnu pomoc,e to je tragedija.

кисела сарма

pre 7 godina

Комшијама честитам победу Мила и његове партије. Мислио сам да је Србија најгора а утешим се кад погледам дешавања у вашој еколошкој држави. Једноставно какви сте тренутно и незаслужујете боље од Мила

stoka

pre 7 godina

Neshvatljivo!!! Ovi rusofili iz Srbije i dalje lazu li lazu.Pa jeli vam jasno koliko su plate rasle u C.Gori u zadnjih deset godina! Kod nas pak su padalle.Zar nije ta cinjenica dovoljna?

kole

pre 7 godina

Milo vlada jednostavnom tehnikom. Na sve pozicije u drzavi i institucijama je zaposlio svoje clanove ili simpatizere. Kada dodje do glasanja, oni disciplinovano kao vojska idu na biralista i to je garantovanih 30%. Nesto se jos namakne agresivnom reklamom, nesto prilikom brojanja glasova i vlada se vecno. Istu strategiju sprovodi i AV jer u javnim preduzecima u Srbiji se potpuno menja krvna slika zaposlenih. Svi koji dodju na mesta onih koji odu u penziju se za sada samo namrste kada kazete nesto lose o vodji. Kad budu vecina, mrsticemo se mi.

nemanja

pre 7 godina

Milu uspjeva da pobjedjuje zato sto ima partijski aparat, ima drzavni aparat, administraciju zaposlenu preko stranke, korupcije i nepotizma, i nazalost, CG je toliko mala da kad ovi glasaci izadju, prvenstveno kako bi zastitili sebe i svoj polozaj, nemoguce je da oni neopredijeljeni smijene vlast. Tako i Dodik u Banjaluci uvijek dobija izbore zahvaljujuci drzavnoj administraciji...

Vuk

pre 7 godina

Nadam se da Milo dobija... Ne zato sto mi je simpatican, ali samo njegova pobeda moze da spreci dalje divljanje ruskih agenata na ovim prostorima. Njegov poraz bi ohrabrio Nikolica, razne Dveri, Nase, seseljevce da od Srbije opet naprave metu za odstrel.. Ovako ce Vucic, hteo ne hteo morati da ostane na kursu Zapada.. Sve drugo vodi u haos i izolaciju. Iracionalnim putinofilima i ljudima koji su frustrirani nacionalnim porazima u zadnjih 25 godina to nije jasno, ali sta da im radim..

Arso

pre 7 godina

Neka je bog u pomoci ovim crnogorcima ..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bodibond??????, 16. oktobar 2016 21:15)

E nek je samo nama super sa ovima...bravo

Alek

pre 7 godina

Ovakva opozicija u CG ne može nikada pobediti sve dok o ključnim pitajnima imaju totalno suprostavljena mišljenja. Čak da čitava opozicija osvoji 60% glasova, oni ne bi bili u stanju da formiraju vladu i za tri meseca u CG bi imali nove izbore. Četničke vojvode, Šešeljevi radikali, crnogorski federalisti (independisti), rusofili, natofili su mnogo teža (nemoguća) kombinacija nego ona koju je imao Zoran Đinđić.

abc

pre 7 godina

Ne znam kako ocekuju da ce ga skinuti kad moze da kupi sve ove ispod 10%... da se ne lazemo. Populacija - broj stanovnika je srazmenran parama potrebnim za manipulaciju - a rang manipulacije je mnozilac.
Milo ima dovoljno i za ovaj rang tako da tesko ce to smenjivanje ici.

croak

pre 7 godina

Neverovatna zemlja. OK, ima tu kraduckanja, medijskog mraka, zastrašivanja (i mi smo se toga nagledali). Ali stvarno, kakva je to zemlja u kojoj se nije razvila svest o potrebi promene? Kakvi bre Rusi, Srbi, kakva "odbrana referenduma" kad je CG u Srbiji postala zaista strana zemlja s kojom je žurka gotova. I kakve priče Nato-Eu, kad dobar deo opozicije sam to želi. A promena je normalnoj zemlji neophodna da se protrese piramida moći, javni sektor, da se izvrši dekriminalizacija.

gastro

pre 7 godina

Je li neko iole ozbiljan sumnjao? Milo još nije završio posao, a zapad, znamo, više voli autoritarne konstante od demokratskih varijabli. Naravno da opozicija ne bi menjala kurs njihove države i sigurno će ući u NATO (kao i mi, uostalom), a valjda su svi za EU. Ali njegova žvaka da brani državu od Rusa i Srba je upalila. Da apsurd bude veći, zvanična SRbija je potpuno stala uz njega, što mnogi ovi "milovci" što ostavljaju komentare i ne znaju. O Crnoj Gori ima vesti kao o Zanzibaru, niko nema pojma ni ko je ni šta je opozicija, ali zato Mila ima svuda. I ova šarada od danas je deo šire priče. Neverovatno kakav su ideološki i politički put prošle dve bratske zemlje od ujedinjenja, a posebno od dolaska Miloševića i dva mladića s puloverima iz Titograda.

b.sce.

pre 7 godina

@doktor
NIJE GOTOV nego GOTOVO JE.
Milo sa koalicionim partnerima ima 42 poslanicka mjesta,a za formiranje Vlade mu je potrebno 41.
Ne znam cega ste vi doktor,ali matematike niste sigurno.

brat

pre 7 godina

kao i ranije odlucili kupljeni glasovi. Na snimcima se vidi kako se dogovara poslovni aranzman pare za glas. Dovoljno je 10000 ljudi iz inostranstva da se vrate da se namakne dva do tri potrebna procenta i to je to.Samim ovim dokazima izbori su neregularni ako Milo dobije.Ako dobije opozicija hitno sprovesti istragu.

Ojha

pre 7 godina

DPS+BS+SD+HGI+Albanci= vise od 50% u parlamentu. Opozicija taman da se cela ujedini i da stave po strani sve ideoloske razlike (sto je u praksi nemoguce) i dalje ne bi mogla da parira samostalnom DPS-u. Mislim da je sve jasno...

Doktor

pre 7 godina

Al najbolji je ovaj iz dps- mučenik se sav preznojio i sve guta knedle dok proglašava pobedu. I to sve bez cifara i procenata, nego čovek odma podelio mandate kako mu odgovara! To me "malo" podseca na jos nekoga ko je tako proglašavao pobedu, samo pre 16 godina...

Realno

pre 7 godina

Milo i DPS padaju čim Crna Gora uđe u NATO jer onda gube kartu čuvara državnosti i ostaje gola ekonomija i egzistencija, dakle poraz zbog poražavajućeg stanja(na žalost i takvi su ekonomski bolji od nas).

mali

pre 7 godina

Manje vise isto kao 2012. Tad je DPS u koaliciji imao 39 mandata,a sad samostalno 36,cetiri mandata su uzele Socijaldemokrate,koje su prosli put isle u koaliciji sa DPS-om.

poz

pre 7 godina

Ovi izbori su pokazali na šta je sve spremna vlast Crne Gore.
Otvorena opcija za opoziciju jeste zahtev za ponavljanje celog izbornog procesa u CG.

Peki

pre 7 godina

@Nije vazno ko glasa, nego ko glasove broji.

Na svakom birackom mestu imate predstavnike svih partija koji zajedno broje glasove. Dakle tu foru batalite, trula je i neosnovana.

BND

pre 7 godina

Otkud ovoliko neznanja o crnogorskoj političkoj sceni?Pa da Milo ima i samo 20% glasova opet bi bio na vlasti.Od svih ovih partija i koalicija samo je DF protiv NATO i EU,i to ni ceo DF.Ima još nekih malih stranki koje su protiv ali nisu ni blizu cenzusa.

ogicg

pre 7 godina

hahaha.Milo je ubedljivi pobjedio.Sa manjinama ima 42 mandata a sva opozicija 38.Reko sam vam da ce imat 2 put vise od drugog a 4 put vise od 3

mladen

pre 7 godina

42 poslanika nije nikakva vecina,ta vlada je nestabilna moze da padne sa 500 hiljada evra "donacije"... Bar 50 i jednima i drugima treba

Trip

pre 7 godina

tesko ce skinuti mila, pocice sa njim bosnjaci, pozitivna, socijaldemokrate i to je skoro 47%, plus albanci, moracemo da ih trpimo jos 4 godine!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (bar-hanover, 16. oktobar 2016 21:42) # Link komentara


Ne može Pozitivna, oni neće preći cenzus, a i od 2 albanske partije, jedna je rekla da neće sa njim, tako da će biti čupavo!

Doktor

pre 7 godina

@b.sce - sada je gotov 100% uzorak. Opozicija ima 40 mandata, i to ako SD predje cenzus - a tu je mogucnost greske 0.5% , sto je jako puno na cenzus od 3%. Dakle, opoziciji fali samo jedan mandat da preuzme vlast, a to ce imati ako SD ostane ispod cenzusa ili ako bilo koji poslanik manjina odluci da mu je dosta Mila!! Zakljucak - nista jos nije gotovo, osim Mila koji je GOTOV jer je izgubio izbore od opozicije i sada mora da pokusa da se hvata za slamku spasa!

kolinda i spojeni prsti su to dvoje

pre 7 godina

nije to bas tako kako izgleda! i meni se cinilo da je milo tradicionalno odneo pobedu. sto na kradju, sto na klasicnu prevrtljivost /cg kad su u srbiji srbuju, kad odu u duklju, postaju milovci/. ipak, sada je iz izbornog staba opozicije receno da ovo sto pricaju na tv cg su projekcije cemija i ostalih, koji se zna ciji su /setimo se cesdivoh prognoza posle nasih izbora/. a prema 50 odsto IZBROJANIH, dakle jedino relevantnih, milo ima 34 odsto, a kad se to pretvori u mandate opozicija ima 42, koliko im treba za vecinu. videcemo na kraju, ali sa "prolaznim vremenom" IZBROJANIH, a ne proijekcija, uzoraka, slucajnih, ovakvih, onakvih, ima sanse da milo padne. licno, ne verujem da ce on to dopustiti. znam bar jednu veliku silu i dvojicu suseda crne gore koji ga zele na vlasti.

Mozak operacije

pre 7 godina

Upravo javljaju da SD mozda nije presao cenzus... U tom slucaju umesto 42:39 bice samo 41:40 za Mila i manjine, naspram opozicije!

Sve je moguce u narednim satima.

Vel Santic

pre 7 godina

samo da u potpunom slaganju i istomišljeništvu kopi pejstujem ovaj komentar u kojem je sve odlično rečeno, sapienti sat.
"Nadam se da Milo dobija... Ne zato sto mi je simpatican, ali samo njegova pobeda moze da spreci dalje divljanje ruskih agenata na ovim prostorima. Njegov poraz bi ohrabrio Nikolica, razne Dveri, Nase, seseljevce da od Srbije opet naprave metu za odstrel.. Ovako ce Vucic, hteo ne hteo morati da ostane na kursu Zapada.. Sve drugo vodi u haos i izolaciju. Iracionalnim putinofilima i ljudima koji su frustrirani nacionalnim porazima u zadnjih 25 godina to nije jasno, ali sta da im radim.."
(Vuk, 16. oktobar 2016 22:41)

upravo tako, kao da sam ja napisao ovaj komentar!

B

pre 7 godina

Daleko najbolja fora je nadati se da je Mila moguce pobediti na izborima. On nije vlast na izborima dobio, na izborima je nece ni izgubiti. Zna se kako se to radilo od pamtiveka u Crnoj Gori, pa i u Srbiji.
Najgori zlotvori za srpski i crnogorski narod nisu Vucic i Milo, nego njihove zapadne gazde, a posle toga medijski lazovi i spin doktori tipa Bebe Popovica. Onda tek idu Vucic i Milo.
I, sto da vi recem: sretna vam sloboda, Crnogorci!!!

Pikoza

pre 7 godina

Velike cestitke ljudima Crne Gore koju su danas izabrali Evropu i NATO a odbacili Rusiju. Veliki pozdrav iz Vojvodine, nadam se da cemo i mi uskoro vasim putem!

Baxuz

pre 7 godina

Biće gusto.....
Ukoliko Milo padne ispod 40% postoji mogućnost da će izgubiti izbore ako padne na 35% gubi ih 100%.
(nenad 12, 16. oktobar 2016 21:18)

I sta onda? Bolje je za CG i da ostane milo nego da imaju vladu od 15 stranaka, koje dok se sve namire. Uostalom videli smo to u Srbiji od 2000-2003. Seti se Djindjica sa 9 potpredsednika vlade.

Doktor

pre 7 godina

Kako vodi DPS?! Opozicija je u prednosti vise od 5%!! DF + kljuc + demokrate + sdp imaju preko 45%. Mila ni manjine ne spasavaju!

Cak i sami df + kljuc + demokrate (bez sdp) su jaci od dps-a!

GOTOV JE!!!

EU Citizen

pre 7 godina

Bravo, Milo, majstore, daleko si ti od idealnog, naravno, ali si za ovu prorusku i udbašku boraniju šampion sveta i kralj :)) Kamo sreće da Srbija ima makar takvog, ako ne može da bude normalna država, a ne ovo što nam se, uz častam izuzetak Đinđića, koga je Udba smakla jer je hteo promene, izređalo od Miloševića do ovog sadašnjeg.

Vuk

pre 7 godina

Nadam se da Milo dobija... Ne zato sto mi je simpatican, ali samo njegova pobeda moze da spreci dalje divljanje ruskih agenata na ovim prostorima. Njegov poraz bi ohrabrio Nikolica, razne Dveri, Nase, seseljevce da od Srbije opet naprave metu za odstrel.. Ovako ce Vucic, hteo ne hteo morati da ostane na kursu Zapada.. Sve drugo vodi u haos i izolaciju. Iracionalnim putinofilima i ljudima koji su frustrirani nacionalnim porazima u zadnjih 25 godina to nije jasno, ali sta da im radim..

stoka

pre 7 godina

Neshvatljivo!!! Ovi rusofili iz Srbije i dalje lazu li lazu.Pa jeli vam jasno koliko su plate rasle u C.Gori u zadnjih deset godina! Kod nas pak su padalle.Zar nije ta cinjenica dovoljna?

кисела сарма

pre 7 godina

Комшијама честитам победу Мила и његове партије. Мислио сам да је Србија најгора а утешим се кад погледам дешавања у вашој еколошкој држави. Једноставно какви сте тренутно и незаслужујете боље од Мила

Srki

pre 7 godina

Nisam najupuceniji u njihovu politicku scenu, ali bi trebalo da su svi protiv dps-a. Barem sam tako nesto slusao poslednjih dana u njihovim kampanjama. Tako da pretpostavljam da je danas srusen jedan rezim, koji je vladao dve decenije u Crnoj Gori. To je svakako dobra vest za njih, s obzirom da jednoumlje nikom nista dobro nije donelo. A nesto mi se cini da bi njihov vladar mogao da zapali odmah posle izbora u neku Juznoamericku zemlju, ako ne dobije vecinu... Nadam da nama u Srbiji nece trebati da cekamo dve decenije pa da menjamo vlast

bar-hanover

pre 7 godina

tesko ce skinuti mila, pocice sa njim bosnjaci, pozitivna, socijaldemokrate i to je skoro 47%, plus albanci, moracemo da ih trpimo jos 4 godine!

Hans

pre 7 godina

Milo je za 27 godina presao put od - pro Ruskog komuniste, preko srpskog nacionaliste, sve do kapitaliste i NATO-fila.
(seljadin, 16. oktobar 2016 22:36)

Težak i možda neobičan put, ali čovek godinama sazreva, shvata... :)

Doktor

pre 7 godina

@b.sce - sada je gotov 100% uzorak. Opozicija ima 40 mandata, i to ako SD predje cenzus - a tu je mogucnost greske 0.5% , sto je jako puno na cenzus od 3%. Dakle, opoziciji fali samo jedan mandat da preuzme vlast, a to ce imati ako SD ostane ispod cenzusa ili ako bilo koji poslanik manjina odluci da mu je dosta Mila!! Zakljucak - nista jos nije gotovo, osim Mila koji je GOTOV jer je izgubio izbore od opozicije i sada mora da pokusa da se hvata za slamku spasa!

brat

pre 7 godina

kao i ranije odlucili kupljeni glasovi. Na snimcima se vidi kako se dogovara poslovni aranzman pare za glas. Dovoljno je 10000 ljudi iz inostranstva da se vrate da se namakne dva do tri potrebna procenta i to je to.Samim ovim dokazima izbori su neregularni ako Milo dobije.Ako dobije opozicija hitno sprovesti istragu.

bbr

pre 7 godina

Bodibond...ti Crnogorci pod tim Milom zive bolje nego mi,i to mnogo bolje.Pusti ti njih,gledaj ti kako kod nas da podignemo plate koje su istog iznosa kao sto Milo tamo daje socijalnu pomoc,e to je tragedija.

sempervivum

pre 7 godina

Mislio sam da je narodu u Srbiji najviše ispran mozak...
Sad vidim da ima i gorih!
Kad narod dobrovoljno dozvoli da ga četvrt veka jašu jedni te isti, eeeej...

Samir, Sarajevo

pre 7 godina

Bas me interesuje hocete li isto zlurado komentarisati nekad tamo dvijehiljade trideset i neke kada Vucic osvoji svoje desete izbore. Rugate se Crnogorcima i Milu, a isto to radi i on, demagogijom i populizmom upravlja narodnim mijenjem u Srbiji kako god zeli i kako mu odgovara...

poz

pre 7 godina

Ovi izbori su pokazali na šta je sve spremna vlast Crne Gore.
Otvorena opcija za opoziciju jeste zahtev za ponavljanje celog izbornog procesa u CG.

b.sce.

pre 7 godina

@doktor
NIJE GOTOV nego GOTOVO JE.
Milo sa koalicionim partnerima ima 42 poslanicka mjesta,a za formiranje Vlade mu je potrebno 41.
Ne znam cega ste vi doktor,ali matematike niste sigurno.

Realno

pre 7 godina

Milo i DPS padaju čim Crna Gora uđe u NATO jer onda gube kartu čuvara državnosti i ostaje gola ekonomija i egzistencija, dakle poraz zbog poražavajućeg stanja(na žalost i takvi su ekonomski bolji od nas).

ogicg

pre 7 godina

hahaha.Milo je ubedljivi pobjedio.Sa manjinama ima 42 mandata a sva opozicija 38.Reko sam vam da ce imat 2 put vise od drugog a 4 put vise od 3

Peki

pre 7 godina

@Nije vazno ko glasa, nego ko glasove broji.

Na svakom birackom mestu imate predstavnike svih partija koji zajedno broje glasove. Dakle tu foru batalite, trula je i neosnovana.

Trip

pre 7 godina

tesko ce skinuti mila, pocice sa njim bosnjaci, pozitivna, socijaldemokrate i to je skoro 47%, plus albanci, moracemo da ih trpimo jos 4 godine!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (bar-hanover, 16. oktobar 2016 21:42) # Link komentara


Ne može Pozitivna, oni neće preći cenzus, a i od 2 albanske partije, jedna je rekla da neće sa njim, tako da će biti čupavo!

mladen

pre 7 godina

42 poslanika nije nikakva vecina,ta vlada je nestabilna moze da padne sa 500 hiljada evra "donacije"... Bar 50 i jednima i drugima treba

Ojha

pre 7 godina

DPS+BS+SD+HGI+Albanci= vise od 50% u parlamentu. Opozicija taman da se cela ujedini i da stave po strani sve ideoloske razlike (sto je u praksi nemoguce) i dalje ne bi mogla da parira samostalnom DPS-u. Mislim da je sve jasno...

croak

pre 7 godina

Neverovatna zemlja. OK, ima tu kraduckanja, medijskog mraka, zastrašivanja (i mi smo se toga nagledali). Ali stvarno, kakva je to zemlja u kojoj se nije razvila svest o potrebi promene? Kakvi bre Rusi, Srbi, kakva "odbrana referenduma" kad je CG u Srbiji postala zaista strana zemlja s kojom je žurka gotova. I kakve priče Nato-Eu, kad dobar deo opozicije sam to želi. A promena je normalnoj zemlji neophodna da se protrese piramida moći, javni sektor, da se izvrši dekriminalizacija.

Doktor

pre 7 godina

Al najbolji je ovaj iz dps- mučenik se sav preznojio i sve guta knedle dok proglašava pobedu. I to sve bez cifara i procenata, nego čovek odma podelio mandate kako mu odgovara! To me "malo" podseca na jos nekoga ko je tako proglašavao pobedu, samo pre 16 godina...

kolinda i spojeni prsti su to dvoje

pre 7 godina

nije to bas tako kako izgleda! i meni se cinilo da je milo tradicionalno odneo pobedu. sto na kradju, sto na klasicnu prevrtljivost /cg kad su u srbiji srbuju, kad odu u duklju, postaju milovci/. ipak, sada je iz izbornog staba opozicije receno da ovo sto pricaju na tv cg su projekcije cemija i ostalih, koji se zna ciji su /setimo se cesdivoh prognoza posle nasih izbora/. a prema 50 odsto IZBROJANIH, dakle jedino relevantnih, milo ima 34 odsto, a kad se to pretvori u mandate opozicija ima 42, koliko im treba za vecinu. videcemo na kraju, ali sa "prolaznim vremenom" IZBROJANIH, a ne proijekcija, uzoraka, slucajnih, ovakvih, onakvih, ima sanse da milo padne. licno, ne verujem da ce on to dopustiti. znam bar jednu veliku silu i dvojicu suseda crne gore koji ga zele na vlasti.

Mozak operacije

pre 7 godina

Upravo javljaju da SD mozda nije presao cenzus... U tom slucaju umesto 42:39 bice samo 41:40 za Mila i manjine, naspram opozicije!

Sve je moguce u narednim satima.

nenad 12

pre 7 godina

Biće gusto.....
Ukoliko Milo padne ispod 40% postoji mogućnost da će izgubiti izbore ako padne na 35% gubi ih 100%.
(nenad 12, 16. oktobar 2016 21:18)

I sta onda? Bolje je za CG i da ostane milo nego da imaju vladu od 15 stranaka, koje dok se sve namire. Uostalom videli smo to u Srbiji od 2000-2003. Seti se Djindjica sa 9 potpredsednika vlade.
(Baxuz, 16. oktobar 2016 21:40)

Delimično si upravu ali suština toga je nešto drugo.Recimo da se ta koalicija raspadne već za godinu dana ali za tih godinu dana će Milo ostati bez 60-70% članova - glasača svoje stranke jer su u njoj samo iz interesa. Seti se SPS -a iz 2000 god ili DS -a od pre par godina kada su imali skoro 40 % a danas se bore za cenzus. Milo ako izgubi vlast na samo 6 meseci nikad se više neće oporaviti.

gastro

pre 7 godina

Je li neko iole ozbiljan sumnjao? Milo još nije završio posao, a zapad, znamo, više voli autoritarne konstante od demokratskih varijabli. Naravno da opozicija ne bi menjala kurs njihove države i sigurno će ući u NATO (kao i mi, uostalom), a valjda su svi za EU. Ali njegova žvaka da brani državu od Rusa i Srba je upalila. Da apsurd bude veći, zvanična SRbija je potpuno stala uz njega, što mnogi ovi "milovci" što ostavljaju komentare i ne znaju. O Crnoj Gori ima vesti kao o Zanzibaru, niko nema pojma ni ko je ni šta je opozicija, ali zato Mila ima svuda. I ova šarada od danas je deo šire priče. Neverovatno kakav su ideološki i politički put prošle dve bratske zemlje od ujedinjenja, a posebno od dolaska Miloševića i dva mladića s puloverima iz Titograda.

Alek

pre 7 godina

Ovakva opozicija u CG ne može nikada pobediti sve dok o ključnim pitajnima imaju totalno suprostavljena mišljenja. Čak da čitava opozicija osvoji 60% glasova, oni ne bi bili u stanju da formiraju vladu i za tri meseca u CG bi imali nove izbore. Četničke vojvode, Šešeljevi radikali, crnogorski federalisti (independisti), rusofili, natofili su mnogo teža (nemoguća) kombinacija nego ona koju je imao Zoran Đinđić.

nemanja

pre 7 godina

Milu uspjeva da pobjedjuje zato sto ima partijski aparat, ima drzavni aparat, administraciju zaposlenu preko stranke, korupcije i nepotizma, i nazalost, CG je toliko mala da kad ovi glasaci izadju, prvenstveno kako bi zastitili sebe i svoj polozaj, nemoguce je da oni neopredijeljeni smijene vlast. Tako i Dodik u Banjaluci uvijek dobija izbore zahvaljujuci drzavnoj administraciji...

Arso

pre 7 godina

Neka je bog u pomoci ovim crnogorcima ..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bodibond??????, 16. oktobar 2016 21:15)

E nek je samo nama super sa ovima...bravo

abc

pre 7 godina

Ne znam kako ocekuju da ce ga skinuti kad moze da kupi sve ove ispod 10%... da se ne lazemo. Populacija - broj stanovnika je srazmenran parama potrebnim za manipulaciju - a rang manipulacije je mnozilac.
Milo ima dovoljno i za ovaj rang tako da tesko ce to smenjivanje ici.

kole

pre 7 godina

Milo vlada jednostavnom tehnikom. Na sve pozicije u drzavi i institucijama je zaposlio svoje clanove ili simpatizere. Kada dodje do glasanja, oni disciplinovano kao vojska idu na biralista i to je garantovanih 30%. Nesto se jos namakne agresivnom reklamom, nesto prilikom brojanja glasova i vlada se vecno. Istu strategiju sprovodi i AV jer u javnim preduzecima u Srbiji se potpuno menja krvna slika zaposlenih. Svi koji dodju na mesta onih koji odu u penziju se za sada samo namrste kada kazete nesto lose o vodji. Kad budu vecina, mrsticemo se mi.

Vel Santic

pre 7 godina

samo da u potpunom slaganju i istomišljeništvu kopi pejstujem ovaj komentar u kojem je sve odlično rečeno, sapienti sat.
"Nadam se da Milo dobija... Ne zato sto mi je simpatican, ali samo njegova pobeda moze da spreci dalje divljanje ruskih agenata na ovim prostorima. Njegov poraz bi ohrabrio Nikolica, razne Dveri, Nase, seseljevce da od Srbije opet naprave metu za odstrel.. Ovako ce Vucic, hteo ne hteo morati da ostane na kursu Zapada.. Sve drugo vodi u haos i izolaciju. Iracionalnim putinofilima i ljudima koji su frustrirani nacionalnim porazima u zadnjih 25 godina to nije jasno, ali sta da im radim.."
(Vuk, 16. oktobar 2016 22:41)

upravo tako, kao da sam ja napisao ovaj komentar!

BND

pre 7 godina

Otkud ovoliko neznanja o crnogorskoj političkoj sceni?Pa da Milo ima i samo 20% glasova opet bi bio na vlasti.Od svih ovih partija i koalicija samo je DF protiv NATO i EU,i to ni ceo DF.Ima još nekih malih stranki koje su protiv ali nisu ni blizu cenzusa.

B

pre 7 godina

Daleko najbolja fora je nadati se da je Mila moguce pobediti na izborima. On nije vlast na izborima dobio, na izborima je nece ni izgubiti. Zna se kako se to radilo od pamtiveka u Crnoj Gori, pa i u Srbiji.
Najgori zlotvori za srpski i crnogorski narod nisu Vucic i Milo, nego njihove zapadne gazde, a posle toga medijski lazovi i spin doktori tipa Bebe Popovica. Onda tek idu Vucic i Milo.
I, sto da vi recem: sretna vam sloboda, Crnogorci!!!

mali

pre 7 godina

Manje vise isto kao 2012. Tad je DPS u koaliciji imao 39 mandata,a sad samostalno 36,cetiri mandata su uzele Socijaldemokrate,koje su prosli put isle u koaliciji sa DPS-om.