Četvrtak, 13.10.2016.

15:28

"Trampovo izvinjenje Srbima novi znak da je ruski igrač"

Britanski profesor Erik Gordi kaže da je izvinjenje Donalda Trampa Srbima zbog bombardovanja još jedan znak da se predsednički kandidat svrstava uz Rusiju.

Izvor: B92

"Trampovo izvinjenje Srbima novi znak da je ruski igraè" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

122 Komentari

Sortiraj po:

Dady

pre 7 godina

Nije on ruski igrac vec igrac za citav svet. On ce normalizovati odnose sa rusijom i resiti probleme u Libiji i Siriji. Zamolio bih da neko ko zna dobro engleski Posalje ovaj kmentar u trampovu partiju. Bolje je da se pregovara i dodje do resenja, nego da se izazivaju sukobi. Pa nek Americki narod odabere sto je bolje. Ovop je kleveta i on mora od nje da se oslobodi da im kaze ili ce te progres ili ovaj corsokak. On nudi resenje za svoj narod a i za svet. Nudio je pomoc siromasnima u crncima u americi i to realnu pa nek kaze da ce stajati iza reci. Poboljsanje u Libiji je moguce uz njegov rad.

LED ZEP

pre 7 godina

Trampova zvaničnica: Nije bilo intervjua sa Trampom o Srbiji

Zvaničnica izborne kampanje republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa iz Indijane izjavila je danas da je srpski list "Nedeljnik" fabrikovao čitav intervju sa Trampom, prenosi portal Politiko.

VladaUSenci

pre 7 godina

Kao da su platili Trampu da se kandiduje i izgubi. On toliko lupa da nekad iznosi potpuno oprečne izjave. Ne želi on da pobedi, očigledno.

Bata Stojkovic

pre 7 godina

Ljudi, ne lozite se intervju je lazni
(Stru, 13. oktobar 2016 19:08) Ako je lazni sta se ovaj profa iz Engleske onda lozi. Reci to njemu a ne nama.

Beba

pre 7 godina

Ma kakav ruski igrac! to sto se izvnio, znaci da mu toliko lose ide da su mu potrebni glasovi srpske dijaspore (koja je zanemarljiv procenat u zemlji od 300 miliona ljudi).

Logika?

pre 7 godina

"Trampovo izvinjenje Srbima novi znak da je ruski igrač"
Čudna neka logika uvaženog profesora. Da li bi iizvinjenje Svetog oca Srbima za zločine počinjene u Jasenovcu bio znak da je ruski igrač?

NY

pre 7 godina

Jeste poslednjih mesec dana pred izbore kada mu gori pod nogama on daje intervju za Nedeljnik hahahahahahah pa ovo samo kod nas moze!
Zemljo otvori se !!

NIKOLA

pre 7 godina

Ljudi sta se lozite,pa jel vi mislite da su oni bitni,postoje likovi koji sve unapred organizuju u narednih mnogo godina, to nisu nikakvi vladari iz senke,to su moćne organizacije da ih tako nazovemo koje funkcionišu po strogim pravilima,koji sve zakuvaju i ohlade,i to sve na ivici atomskog rata,od side u Africi,preko ekonomskih kriza do građanskih ratova,daj bre jel neko misli da rak i sida nisu izlecivi a da za glad nema rešenja,sve su oni proracunali i koliko će da nas odapne od bolesti,ratova itd,ovo je samo šou za narod.

BeKo

pre 7 godina

"Kada heroji siđu sa pozornice, na nju se penju klovnovi".

Heinrich Heine

Ovaj klovn pokušava uz pomoć glasova Srba da se popne na pozornicu, ima smisla jer smo i sami veliki cirkusanti.

Glasac

pre 7 godina

Svi Srbi u SAD koji imaju pravo glasa listom su uz Trampa.Nikada jedinstveniji u podrsci jednom predsednickom kandidatu. To je potvdilo i nedavno sprovedeno istrazivanje. Iskreno, ne zbog njegovih kvalitetu, vec averzije prema "lazljivici" Hilari i omrazenoj familiji Klinton. Od dva losa kandidata,on je, po nas, svakako manje los.

Nikodije IV

pre 7 godina

I pored ovakvih i slicnih izjava "experata" mnogi u Srbiji izgorese od zelje da udju EU. Treba da nas pljuju i ponizavaju i dalje. Mi mozemo da istrpimo sve.

mana

pre 7 godina

Jezim se na pitanje ''a sto Rusija nije sprecila bombardovanje?''
Pa jel su Rusi odgovorni za bombe koje se bacaju? NATO od njih trazi dozvolu? Rusi odlucuju koji narod je zao i bezdusan (po njihovim standardima) i kome treba 'malo demokratije'?

U slucaju da uopste ne pratite desavanja po svetu i ne koristite vijuge, a i dalje vas muci ovo pitanje, Rusija je tada bila na rubu opstanka, jedva su i sami sebe spasili; nikakav zivi uticaj na svetsku politiku nisu imali.

Дража

pre 7 godina

Ах, ништа без британске интерпретације америчке спољне политике. Нисам ни сумњао да ће да коментаришу негативно, посебно што је њихов премијер био главни заговарач бомбардовања.

americki Srbin

pre 7 godina

Ne razumem potrebu komentatora da "svi Srbi mora da glasaju za Trampa". Otkuda vam takva logika i zasto u moje ime tvrdite da ce "svi Srbi da glasaju" za ovog klovna. Evo ja sam Srbin koji zivi u Americi i glasam za Hilari. Za Trampa ne bih glasao ni pred vesalima. Vidim da je mnogima Seselj udario u glavu malo jace, nazalost.

Бојан

pre 7 godina

Зар они мисле да смо ми толики дебили.Подршка Србима након бомбардовања?Па идемо редом.Укидање Војске Републике Српске,укидање платног промета,намезање 147 одлука високих представника на штету Срба,мартовски погром на Косову,смрт жетелаца,растурање Србије и Црне Горе,признавање лажне државе Косово,нелегалан попис у БиХ,утицај на судије Уставног Суда БиХ ,утицај на пресуде хашког суда,....Немојте нас више тако подржавати,кад вас молим.О осиромашеном урану да не говорим...Какав год да је Трамп,бољи је од Клинтоноваца?.Какав год да је Хофер,ЛеПенова, бољи су од учмалих европских назови демократа.Све у што сам вјеровао на западу,они су у ових 25 година довели у најгоре блато.

Dejvid Petreus Junajted grupa KKR

pre 7 godina

Ja ne verujem ovom Trampu, jedini pravi prijatelj srpskog naroda je aktuelna i bivsa politika americke administracije koja je oduvek imala korektan odnos prema narodu u Srbiji.

Saldzo

pre 7 godina

Ja ne verujem ovom Trampu, jedini pravi prijatelj srpskog naroda je aktuelna i bivsa politika americke administracije koja je oduvek imala korektan odnos prema narodu u Srbiji.
(Dejvid Petreus Junajted grupa KKR, 13. oktobar 2016 18:12)

Nalupali vam minuse, a nisu ni pogledali potpis komentara i nisu ni pokusali da shvate sarkazam u komentaru. Nas nepromisljeni narod na delu.

samo kazem...

pre 7 godina

Bar se izvinio, nismo kolateralna steta kao u ocima klintonove, zbog glasova ili ne, bira se izmedju Trampa i klintonove pa vi vidite. Nece se mnogo americka politika prema srbiji menjati ali klintonova mi ne lici kao neko ko ima neke dobre teznje prema srbiji, ne zaboravimo da je bila drzavni sekretar kod obame tako da moj glas ide trampu.

Mirkans

pre 7 godina

Postovani profesor bi trebao znati da su srbi i englezima bili saveznici u dva svetska rata.Vratili su nam tako da viza za engleski kosta 120€,a oni dolaze kod nas bez ikakvih peripetija.Zanimljivo je da kraljevstvo tj.prestolonaslednik ima simpatije prema srbiji iako majka kraljica o tome nikad ne prica.A sad malo o onome da kad su srbi jeli kasikama pola sveta je jelo rukama.Nismo divljaci i ko god dodje u Srbiju odusevi se,pogoyovo omladina kad dolaze na Exit.Dobro nam dosli!

Starac Foco

pre 7 godina

Slika o Trampu milioneru koji je obican covek je sou sa mase. Prvo, Tramp nikad nije bio "obican" covek - rodio se kao milioner i od oca novac nasledio. Otac ga je vadio vise puta iz bankrotstva sto je dokumentovano. Drugo, niti jedan poznatiji poslovni covek/zena u SAD-u ne podrzava Trampa, jer je obican hvalisavac i ne tako uspesan u poslu kao sto on to tvrdi. U prilog tome ide i skandalozan gubitak od 1 milijardu dolara u samo godinu dana. On i danas samo iznajmljuje ime na zgradama, jer se progurao u svet TV-a i zabave i tu on i rotira i moze nekako da prodje, a ne "gradi" sve zgrade. Trece, svo zakonodavstvo koje Republikanska partija gura od doba Regana upravo gusi "malog" coveka i najvise skodi ljudima sa niskim primanjima i bez viseg nivoa obrazovanja. Uprkos tome, to je upravo najvernije glasacko telo Republikanaca (kao, recimo, glasaci SNS, SPS i SRS u Srbiji). To je paradoks koji se menja sa promenom demografije i nivoa obrazovanja, i ako Republikanci ne promene plocu preti im prvo podela i onda polako nestajanje sa politicke mape. Cetvrto, emotivno vezivanje imena Klinton za bombe i ponavljanje te mantre ne cini Srbiji nista dobro. Samo da naglasim da niko, ama bas niko, u oba doma parlamenta nije bio protiv bombardovanja Srbije i svaki predsednik SAD u tom trenutku bi, na nasu zalost, isto uradio. Mozemo da uputimo nase prituzbe na adresu tada vladajucih, koji gle cuda, i dalje jasu po v(n)asim grbacama. Jedino je Hilari kvalifikovana od dva ponudjena kandidata.

nmnjvet

pre 7 godina

Tramp, koji je glavni grad Srbije? Gde se nalazimo? Čekaj da i on onjuši neku Trepču ili nešto slično pa će da okrene priču. Hilari, kakva gnjida.

Dragan

pre 7 godina

Stanite malo prijatelji, pa prst na čelo. Dakle, istorijski gledano, šta bi se desilo da američka administracija nije bombardovala ciljeve u Srbiji i posle izvesnog vremene svrgla Miloševića. Imali bi beskonačan rat niskog intenziteta na Kosovu uz nebrojeno žrtava sa obe strane.Srbija bi, oslabljena, na kraju izgubila Kosovo, a verovatno i delove Vojvodine i Sandžaka. Dalje, političke podele u Srbiji bi dovele do unutrašnjeg gradjanskog sukoba sa vrlo verovatno krvavim ishodom.Sve u svemu, situacija bi bila mnogo gora nego sada. Ne zaboravimo odluku Rusije da NE POMOGNE Srbiji, verovatno donetu uz konsultacije sa zapadnim silama. Kosovo nije izgubljeno u Kumanovu, jer nikada nije bilo ni dobijeno. Od 1918.god. do 1941, te od 1945. do 1981, teško da se može reći da je Kosovo bilo pod srpskom ili jugoslovenskom kontrolom. Tito uopšte nije bio lud što je Šiptarima dao autonomiju, a Makedoncima dražavu, drugačije nije ni moblo biti ako se htelo sačuvati mir. Ostaje problem srpskih spomenika i sigurnosti malobrojnog srpskog življa, ali i to se da pametno rešiti. Sve ostalo je sviranje frule, onako kako se ovde odvajkada radi.

umoran starac sam sad, mada izgledam mlad

pre 7 godina

On samo da se izvini iracanima, libijcima, srbima, persijancima, vjetnamcima, koreancima, japancima, kubancima, rusima, venecuelancima, sirijcima, egipcanima itd. za razne ratove, sankcije I demokratska proleca, I pobedjuje!

lopov: dr'ste lopova!

pre 7 godina

Totalno suprotno:
http://www.nytimes.com/2015/04/24/us/cash-flowed-to-clinton-foundation-as-russians-pressed-for-control-of-uranium-company.html

GetToDaChoppa

pre 7 godina

@Politikologapsolvent evo sutra pobedi Tramp i "vrati" nam Kosovo. I sta onda? Integracija tamosnje zajednice nije posla za rukom ni kralju Aleksandru ni Titu ni Milosevicu. Ili su na FPN uveli predmet deus ex machina pa apsolventi veruju u cuda

Iva Jovanovic

pre 7 godina

Zaboga ljudi pa nije Hilari donosila odluke 90ih - bila je prva dama a ne predsednik SADa... A posto se svi kunete u Ruse onda moje pitanje : a sta su tacno Rusi ucinili da bi sprecili bombardovanje? Ako se neko mozda seca (jer svi imaju memoriju od 15 minuta) Madlin Olbrajt je u Boljsoj teatru obavestila Ivanova (tadasnjeg ministra spoljnih poslova Rusije) da avioni polecu iz Italije i on je samo klimnuo glavom i onda su uzivali u baletu pred sobom... A taj isti Tramp se kleo u Bila Klintona i izjavljivao da je jedan od najvećih predsednika koje su imali!!! Toliko o doslednosti!!

vasilije knezevic

pre 7 godina

Tramp je obican realan covjek.Njegovi milioni kao da ga ne mijenjaju.On ostaje
ono sto je.Ja,licno,sam sin siromasnog seljaka,bezemlasa,i ni u snu nijesam
pomisljao da cu jednog dana biti za mulyibilionera.Demokratska Partija USA
je koeumpirana organizacija koja je, na kraju,novcano orijentisana bez trunke
istine.Plasite se od demokratije koju servara sadasnji establisment.
vasilije knezevic 13 okt. 2016

Vitez

pre 7 godina

Polako i americki mediji hvataju pricu, i naravno da ce "ispriku" koristiti protiv njega, preko ledja Srba. (Spominje se genocid, krvolok Milošević itd.)

Bivsi dizajner tobogana

pre 7 godina

Stvorili su atmosferu linca, i sad ocekuju da ljudi u anketama izjave kako ce glasati za "ruskog coveka" i "silovatelja".
Nemojte da se iznenadite ako ustanete 9. novembra ujutru, a ono Tramp predsednik SAD. Vec smo imali Brexit.

neka hvala

pre 7 godina

Prezirem Klintona, ali ovaj siledzija da mi se izvinjava - ne hvala. Da je bio na vlasti i on bi nas bombardovao nemojte da se zanosite. Lako se izvinjavati za tudje poteze. Neka se on izvinjava svima koje je decenijama ponizavao i vredjao dok se predstavljao kao uspesni biznismen. Koji to uspesni biznismen klema bilion dolara gubitka u jednoj jedinoj godini?

Politika je stvar kompromisa. Jeste Bill je ljigavac, ali on se ne kandiduje. Kada pogledam za sta se Hilari borila tokom svoje karijere - prava dece, zena, skolovanje, zdravstvo... nemam ni najmanje dileme za koga bi glasala da sam Amerikanka.

Beli

pre 7 godina

Ahahahahaha. Naravno, sta bi drugo moglo da znaci. Pa nece valjda stati na stranu pravde. Koji bolidi odlucuju o nasim sudbinama, ovo sad vec stvarno postaje nepodnosljivo.

Ispravno ili podobno ?

pre 7 godina

Ako je neko iskren i posten, zasto ga odmah svrstavati uz Rusiju ili bilo koga ?
Da je rekao da je ispravno bombardovati Srbiju, da je ispravno preko sluzbi i placenika organizovati raspad SFRJ, da je ispravno organizovati ratove i revolucije po Islamskim zemljama i gurnuti ih u dugogodisnja krvoprolica samo zarad okupacije njihove nafte, da je ispravno izvrsiti genocid nad Indijancima...da li bi onda bio po volji demokrata ?

Ivan

pre 7 godina

Ako je ovo danas najveća podrška SAD prema Srbiji i ako se teško može zamisliti veća podrška, onda je patrijarh Pavle bio sigurno u pravu kada im je poručio:"Pomognite nam tako što nam ne odmažete".

generalwar

pre 7 godina

plasiranje ovakvih vesti je siguran znak da hilari gubi i svim anketama!opcija koju ona zastupa je ocajna po balkan i srbe..spc treba da apeluje na srbe da glasaju za trampa kao sto su apelovali da glasaju za busa koji se nije bavio balkanom!!..

Lightbringer

pre 7 godina

Prvo da napomenem, nisam bot, iako ce me smatrati za istog. Ali svaki Srbin sa pravom glasa na izborima u SAD bi trebalo da glasa za Trampa, cak i ako ga mozda ne simpatise. Establisment i njen kandidat Klintonova moraju da odgovaraju za bombardovanje Srbije, cak iako mozda niste vezani za istu, ali vas odgovorno pitam - imate li drugu domovinu sem nase zemlje, kakva god da je? Kaznite ih na izborima glasom za Trampa.

expert

pre 7 godina

"Što se tiče politike SAD prema Balkanu, ona je bila puna podrške prema Srbiji nakon bombardovanja devedesetih. Teško je zamisliti da bi SAD mogle da budu više prosrpski nastrojene nego sada", rekao je Gordi.

Hajde onda za promenu budite malo antisrpski nastrojeni.

Buca Brus

pre 7 godina

Moze da se menjaju predsednici kako hoce..spoljna politika Amerike se nikad ne menja...ma ko da dodje CIA je vec sve isplanirala 50 godina unapred

turgidson

pre 7 godina

Tramp nikad nije prilozio svoje poreske izvestaje. Naravno plasi se da ce se veze sa Rusijom naci i objaviti. Ja glasam za Hilari, Tramp je opasnost za moju porodicu, SAD, i svet.
(americki Srbin, 13. oktobar 2016 16:42)

A Hilari? Po koga je ona opasna? "Samo" svet? Realno, izbor je katastrofalan kako god se okrene, ali lažni moralisti takođe.

Lanna

pre 7 godina

Trump je generalno protiv Nato saveza i americkog vojnog prisustva u svetu. Njegova je logika: "Zasto bi mi branili Nemacku i drazali svoje trupe tamo. Ako hoce da ih branimo neka plate." On je pretnja vladajucoj eliti koja koristi njegove reality show izjave da bi zastrasila narod i prisilila ga da glasa za Hilary Clinton koja je kandidat finanisjke i vojne elite.

Nece proci, ali

pre 7 godina

Jasno je zasto se Tramp izvinjava, par desetina ili stotina hiljada glasova za njega od Srba i potomaka, dobro dodje. Pogotovo od onih koji inace ne bi ni izasli da glasaju .. Ali ok, izvinio se i to je u redu.

Ali da neki profesor iz Engleske izjavi da je to dokaz da je kandidat Republikankse stranke na izborima za predsednika SAD``ruski covek`` ... Ovaj svet se zaista krece ka besmislu i izglednoj apokalipsi !

Vuk

pre 7 godina

Tramp je narodski rečeno "pukao"... Jedna od dobrih strana njegovog izvesnog poraza na izborima je što će to makar na neko vreme da primiri ovdašnje iracionalne putinofile. Dok ne nađu nekog novog "heroja" i saveznika u borbi za "rusku stvar".. Posto sa srpskim patriotizmom imaju veze koliko i ja sa uzgajanjem puževa...

Sing

pre 7 godina

SAD su bile uvek pro srpski nastrojene sve do Mosevica a i tada neko vreme s obzirom da je iz USA i dosao da bude precednik, kada je ih je izdao i oni su okrenuli ledja.

jako i do samog kraja

pre 7 godina

Kakve su ovo nebuloze, mati medena. Znaci analogijom "eksperta" i moje kolege Ameri koji su protiv Nato intervencionizma su ruski igraci?! Svaka cast Putinu, verovatno i on ima Tesline zrake koji remete bistre demokratske umove.

Bata Stojkovic

pre 7 godina

Moze li uvazeni profesor i ekspert za Balkan da objasni ovaj fenomen da covek koga vise glavni americki mediji napadaju i prikazuju u najgorem mogucem svetlu gotovo 24/7, gore cak i od Srbije 90-ih godina proslog veka, ima samo nekoliko procenata manje podrsku od kandidata za koga ti isti tvrde da je medju najboljim kandidatima koje je Amerika imala.

poz

pre 7 godina

Američka politika decenijama je pravila od Amerike svetskog "pandura" i ta politika je došla do toga da svet ne želi toga pandura jer je krvolocan.Svet odbacuje Ameriku kao kancer.
To je ta politika koja se ogleda u Hilari, Onamo,Busu, Bili, ona je oduzela dostojanstvo američkim gradjanima.
Tramp se bori da povrati to dostojanstvo i da načini Amerikance opet slavnim narodom na koji će svet gledati sa postovanjem i priznanjem.

Bata Stojkovic

pre 7 godina

Jedino sto sam ja siguran je to da je ovaj profesor i "strucnjak" za Balkan neprijateljski raspolozen prema Srbiji i da njegov stav nije stav strucnjaka vec stav politikom vodjenog lobiste. I to je toliko lako dokazati da je potrebno samo malo hrabrosti srpskih akadameskih i politickih krugova da dignu svoj glas ali na zalost nas predsednik je poznat po dizanju ruku u vis uz uzvik "Sta da radim!"?

tiket

pre 7 godina

"Što se tiče politike SAD prema Balkanu, ona je bila puna podrške prema Srbiji nakon bombardovanja devedesetih. Teško je zamisliti da bi SAD mogle da budu više prosrpski nastrojene nego sada", rekao je Gordi....U pravu je evo već 17 godina kako nas nisu bombardovali.To je za svaku pohvalu.

Maksim & Divizija

pre 7 godina

Znači ovako:
prvo te nabodem u glavu, pa stomak pa opet u glavu, totalno te povredim.
Pa onda zovem hitnu.
Posle dolazim u bolnicu i donosim ti bajate pomorandže i keks a ti nemaš načina da otvoriš usta jer sam ti ih razvalio.
Ponekad ti kažem da se dobro oporavljaju sve tvoje vitalne funkcije.

Na kraju ti dajem račun za boravak i oporavak u bolnici...

To je suština komentara ovog Britanca...
Daleko ti lepa kuća...
Dolazi vreme kada ćeš za svaku reč morati da odgovaraš...

Ada

pre 7 godina

"Njuzvik" navodi da je bombardovanje "snažan faktor koji drži Srbiju zvanično neutralnu kada su u pitanje vojne alijanse". Znači li ovo...???
Bolje da ne napišem ništa, jer će me popljuvati ovi što se kunu u zapadnu demokratiju.

americki Srbin

pre 7 godina

Tramp nikad nije prilozio svoje poreske izvestaje. Naravno plasi se da ce se veze sa Rusijom naci i objaviti. Ja glasam za Hilari, Tramp je opasnost za moju porodicu, SAD, i svet.

Made in Serbia

pre 7 godina

Ne znam sta ce biti ako Tramp pobedi, nepredvidiv je, ali ovu izjavu ako je stvarno dao, sigurno nije dao da se nekom dodvori jer je broj glasaca srpskog porekla u Americi relativno mali. Nadam se da ce Tramp pobediti, ne zato sto mislim da ce Amerika voditi pravedniju politiku prema svetu, pa i nama, jer verovatno nece, vec zato sto mislim da je Klintonova jastreb koji ce povesti Ameriku u nove ratove i koja ce eliminisati svakog ko joj se nadje na putu. A i da sam americki glasac, ne bih dao glas Klintonovoj ako ni zbog cega drugog, ono zato sto bi mi bilo dosta tih porodicnih predsednika Amerike, kao da je to nasledna funkcija. U poslednjih 30 godina sa izuzetkom Obame, predsednici su bili samo iz familija Bus i Klinton. Pa ako jedna Amerika sa 250 miliona stanovnika nema nikog novog kvalitetnog, nego samo 2 porodice koje daju predsednike, onda je to zaista zalosno. Pre ce biti da je nesto drugo u pitanju.

Анти-бот

pre 7 godina

Из приложеног се види њихова мржња и презир према нама и Русима. И никад то неће престати. Додуше чешкаће нас као куце ако се повинујемо...

lilya

pre 7 godina

Evo ga brilijantan primer gaslightinga. Vidite kako preskace fakt da je bombardovanje bilo ratni zlocin i ilegalno i re-brandira to recima 'Amerikanci su bili veoma prijateljski i pomagali POSLE bombardovanja' i onda nastavlja sa lazima bez blama, kako bi 'bilo tesko zamisliti kako bi Amerika mogla biti vise prosrpski nastrojena' bla bla. Ovo je templejt gaslightinga, kako narcisoidni nasilnici zbunjuju svoje zrtve i ljude oko njih i menjaju laz u istinu, napad u podrsku itd. Ameri zasluzuju Trampa, kao karmu.

politikologapsolvent

pre 7 godina

"Teško je zamisliti da bi SAD mogle da budu više prosrpski nastrojene nego sada" pa evo, da vrate Kosovo i Metohiju i mooožda neku ratnu odštetu i moožda Bila Klintona da nam izruče? No dobro, i ja fantaziram previše, pogotovo za ova dva poslednja. Ovo prvo đene, đene.

Nebojsa

pre 7 godina

Neko ce pomisliti da on ovom izjavom zeli da kupi Srbe da bi ga glasali ali mislim da nisu upravu i da nije dao ovu izjavu srpski narod koji zivi u SAD i ima pravo glasa ne verujem da bi se usudili da dadnu glas osobi ili porodici koja je ucinila zlo krajem 90- tih godina Srbiji Puna podrska sa Trampa do pobede ...

Majski

pre 7 godina

Hahaha, kad se ovako interpepretira ispada da je Tramp ovo rekao da se dodvori šačici srpskih glasača u SAD. Ili to, ili je Putinov čovek. A Srbija nikako ne zaslužuje izvinjenje.
A prosrpska politika SAD?!
Komentar je na nivou kako Perica zamišlja politiku.

Rambuje

pre 7 godina

Idiote,ne nego ce Srbi da se svrstaju na stranu porodice Klinton i da za njih glasaju...??!!
Koliki mentol moras da budes pa da izjavis da Tramp svojim izjavama kupuje Srbe , pa zamisli da pored 40% Amerikanaca koji ce dati svoj glas Trampu ,a koje niko nije bombardovao i koji nemaju taj motiv za glasanje,Srbi trebaju da imaju dilemu.....
Iskreno mislim da Srbi nebi imali dilemu dilemu na glasanju kada bi naspram Hilari stajao Djavo.

Sava

pre 7 godina

Nikad u NATO!
Ta prica o Srbiji u NATO-u se tako perfidno gura po medijama, iz usta pojedinih politicara, novinara, da je za svako gadjenje.
Trampu hvala za reci, izgeda da je onoj staroj pravoj radnickoj fabrickoj americi, dosta ovih neradnika i dr mr marketing strucnjaka i slicnih glupih "zanimanja", raznih neradnickih fantomskih organizaija...

mic po mic

pre 7 godina

Ne bi trebalo ovo sve uzimati za ozbiljno. Trebalo bi proveriti sve informacije, pa polako... pic po mic, graditi neko svoje mišljenje.

Ne može se tvrditi da je Tramp rekao ovo ili ono tek tako.

Nego, polako, mic po mic... pratiti vesti, pa polako, mic po mic formirati neko mišljenje.

Deluje dosta smešno oduševljavanje jednom ili drugom Trampovom izjavom.

Ne zna se baš 100% šta on zaista misli, bez obzira na to šta kaže.

I zato, polako, mic po mic... prikupljati informacije iz različitih izvora i onda polako... mic po mic, formirati mišljenje.

Samo, mic po mic...

Bicu Slobodan

pre 7 godina

"Ova retorika je u skladu i sa ruskom linijom u Srbiji, ali i krajnjom desnicom u SAD koja vidi sukobe u Jugoslaviji kao borbu između hriščanstva i islama. Oni smatraju da su Bosna i Kosovo prva mesta gde je islam zauzeo prostor u Evropi", kaže Gordi.
E tu su pogodili u sam centar.

Sale

pre 7 godina

"Što se tiče politike SAD prema Balkanu, ona je bila puna podrške prema Srbiji nakon bombardovanja devedesetih. Teško je zamisliti da bi SAD mogle da budu više prosrpski nastrojene nego sada", rekao je Gordi.

Oteli Kosovo, gase RS, ostaju slepi na albanske zlocine nad Srbima i sve to smatra prosrpskim. Sta bi bilo da nisu prosrpski orijentisani? Jedini koji su gori od Amerikanaca definitivno su ovi Englezi, zlotvori.

bojana

pre 7 godina

tramp je dao intervju srpskom mediju, pa šta ste očekivali? pored toga, naravno da očekuje glasove srpske dijaspore koja ne voli klintonove.

brm

pre 7 godina

Kakvoj crnoj borbi protiv nacista u 2. sv. ratu sa Rusima. Pa ako je neko bio saveznik Jugoslavije u borbi protiv nacista, to je pre svega Britanija, koja je u dilemi između Draže i Tita odlučila na kraju da stane uz Tita (zbog pogrešnih obaveštajnih izvora od strane svog simpatizera komunizma) i tako odlučili ko će da vodi Jugoslaviju posle rata.

Stefan

pre 7 godina

"Što se tiče politike SAD prema Balkanu, ona je bila puna podrške prema Srbiji nakon bombardovanja devedesetih. Teško je zamisliti da bi SAD mogle da budu više prosrpski nastrojene nego sada", rekao je Gordi.

A priznavanje Kosmeta??

aco

pre 7 godina

Izvino je se za vojnu agresiju od strane NATO. Zao mu je nekoliko hiljada ubijenih civila i bacenog osiromasenog uranijuma. CNN i ostali "nezavisni" mediji su odmah to povezali sa privrzenoscu Rusiji. Ovakav scenario nije smislio ni Orvel u Zivotinjskoj farmi.

50 izmedju zivota i smrti

pre 7 godina

Pa otkud vama superiornima, ruski kanditat na izborima? Ja sam mislio da samo Ameri mogu da se mesaju u tudje izbore, a njima niko?

ilija

pre 7 godina

Ovi britanci su ekstra sorta. Majstori vladanja, šteta što su ljudi imuni na medije to jest ima ih puno pa mogu da biraju šta im se svidja i još više šta ne. Nije dobro da se uopšte pojavljujemo u stranim medijima bez naše kontrole. Ako je "Iceland" patentirano ime supermarketa, treba i mi da zaštitimo upotrebu našeg imena i to u smislu da moraju da traže dozvolu. A za upotrebu našeg imana u nekom drugom konteksu osim definisanog snosiće posledice, pred sudom. Srbija je i intelektualna svojina svojih gradjana. VB će morati da se oduči od ovakvog kolonijalnog vladanja i iskreno se nadam da neće morati da beže kod gospodina Trampa kada nivo mora poraste tih pola metara u narednih 30 godina.

Maja

pre 7 godina

"Što se tiče politike SAD prema Balkanu, ona je bila puna podrške prema Srbiji nakon bombardovanja devedesetih. Teško je zamisliti da bi SAD mogle da budu više prosrpski nastrojene nego sada"............HAHAHAHAHAHA....slatko se nasmejah!

Bicu Slobodan

pre 7 godina

"Teško je zamisliti da bi SAD mogle da budu više prosrpski nastrojene nego sada", rekao je Gordi.
Tesko, da znas. Od vas se moze ocekivati samo neko bombardovanje ili slicno.

disko nindža

pre 7 godina

"Što se tiče politike SAD prema Balkanu, ona je bila puna podrške prema Srbiji nakon bombardovanja devedesetih. Teško je zamisliti da bi SAD mogle da budu više prosrpski nastrojene nego sada", rekao je Gordi.

Da stvarno je teško zamisliti više pro srpsku politiku. Eto nisu je bombardovli Evo 17-ta godina.

50 izmedju zivota i smrti

pre 7 godina

Pa otkud vama superiornima, ruski kanditat na izborima? Ja sam mislio da samo Ameri mogu da se mesaju u tudje izbore, a njima niko?

Bicu Slobodan

pre 7 godina

"Teško je zamisliti da bi SAD mogle da budu više prosrpski nastrojene nego sada", rekao je Gordi.
Tesko, da znas. Od vas se moze ocekivati samo neko bombardovanje ili slicno.

disko nindža

pre 7 godina

"Što se tiče politike SAD prema Balkanu, ona je bila puna podrške prema Srbiji nakon bombardovanja devedesetih. Teško je zamisliti da bi SAD mogle da budu više prosrpski nastrojene nego sada", rekao je Gordi.

Da stvarno je teško zamisliti više pro srpsku politiku. Eto nisu je bombardovli Evo 17-ta godina.

aco

pre 7 godina

Izvino je se za vojnu agresiju od strane NATO. Zao mu je nekoliko hiljada ubijenih civila i bacenog osiromasenog uranijuma. CNN i ostali "nezavisni" mediji su odmah to povezali sa privrzenoscu Rusiji. Ovakav scenario nije smislio ni Orvel u Zivotinjskoj farmi.

Rambuje

pre 7 godina

Idiote,ne nego ce Srbi da se svrstaju na stranu porodice Klinton i da za njih glasaju...??!!
Koliki mentol moras da budes pa da izjavis da Tramp svojim izjavama kupuje Srbe , pa zamisli da pored 40% Amerikanaca koji ce dati svoj glas Trampu ,a koje niko nije bombardovao i koji nemaju taj motiv za glasanje,Srbi trebaju da imaju dilemu.....
Iskreno mislim da Srbi nebi imali dilemu dilemu na glasanju kada bi naspram Hilari stajao Djavo.

Maksim & Divizija

pre 7 godina

Znači ovako:
prvo te nabodem u glavu, pa stomak pa opet u glavu, totalno te povredim.
Pa onda zovem hitnu.
Posle dolazim u bolnicu i donosim ti bajate pomorandže i keks a ti nemaš načina da otvoriš usta jer sam ti ih razvalio.
Ponekad ti kažem da se dobro oporavljaju sve tvoje vitalne funkcije.

Na kraju ti dajem račun za boravak i oporavak u bolnici...

To je suština komentara ovog Britanca...
Daleko ti lepa kuća...
Dolazi vreme kada ćeš za svaku reč morati da odgovaraš...

Lightbringer

pre 7 godina

Prvo da napomenem, nisam bot, iako ce me smatrati za istog. Ali svaki Srbin sa pravom glasa na izborima u SAD bi trebalo da glasa za Trampa, cak i ako ga mozda ne simpatise. Establisment i njen kandidat Klintonova moraju da odgovaraju za bombardovanje Srbije, cak iako mozda niste vezani za istu, ali vas odgovorno pitam - imate li drugu domovinu sem nase zemlje, kakva god da je? Kaznite ih na izborima glasom za Trampa.

tiket

pre 7 godina

"Što se tiče politike SAD prema Balkanu, ona je bila puna podrške prema Srbiji nakon bombardovanja devedesetih. Teško je zamisliti da bi SAD mogle da budu više prosrpski nastrojene nego sada", rekao je Gordi....U pravu je evo već 17 godina kako nas nisu bombardovali.To je za svaku pohvalu.

Nece proci, ali

pre 7 godina

Jasno je zasto se Tramp izvinjava, par desetina ili stotina hiljada glasova za njega od Srba i potomaka, dobro dodje. Pogotovo od onih koji inace ne bi ni izasli da glasaju .. Ali ok, izvinio se i to je u redu.

Ali da neki profesor iz Engleske izjavi da je to dokaz da je kandidat Republikankse stranke na izborima za predsednika SAD``ruski covek`` ... Ovaj svet se zaista krece ka besmislu i izglednoj apokalipsi !

Sale

pre 7 godina

"Što se tiče politike SAD prema Balkanu, ona je bila puna podrške prema Srbiji nakon bombardovanja devedesetih. Teško je zamisliti da bi SAD mogle da budu više prosrpski nastrojene nego sada", rekao je Gordi.

Oteli Kosovo, gase RS, ostaju slepi na albanske zlocine nad Srbima i sve to smatra prosrpskim. Sta bi bilo da nisu prosrpski orijentisani? Jedini koji su gori od Amerikanaca definitivno su ovi Englezi, zlotvori.

expert

pre 7 godina

"Što se tiče politike SAD prema Balkanu, ona je bila puna podrške prema Srbiji nakon bombardovanja devedesetih. Teško je zamisliti da bi SAD mogle da budu više prosrpski nastrojene nego sada", rekao je Gordi.

Hajde onda za promenu budite malo antisrpski nastrojeni.

Бојан

pre 7 godina

Зар они мисле да смо ми толики дебили.Подршка Србима након бомбардовања?Па идемо редом.Укидање Војске Републике Српске,укидање платног промета,намезање 147 одлука високих представника на штету Срба,мартовски погром на Косову,смрт жетелаца,растурање Србије и Црне Горе,признавање лажне државе Косово,нелегалан попис у БиХ,утицај на судије Уставног Суда БиХ ,утицај на пресуде хашког суда,....Немојте нас више тако подржавати,кад вас молим.О осиромашеном урану да не говорим...Какав год да је Трамп,бољи је од Клинтоноваца?.Какав год да је Хофер,ЛеПенова, бољи су од учмалих европских назови демократа.Све у што сам вјеровао на западу,они су у ових 25 година довели у најгоре блато.

bojana

pre 7 godina

tramp je dao intervju srpskom mediju, pa šta ste očekivali? pored toga, naravno da očekuje glasove srpske dijaspore koja ne voli klintonove.

Stefan

pre 7 godina

"Što se tiče politike SAD prema Balkanu, ona je bila puna podrške prema Srbiji nakon bombardovanja devedesetih. Teško je zamisliti da bi SAD mogle da budu više prosrpski nastrojene nego sada", rekao je Gordi.

A priznavanje Kosmeta??

Bata Stojkovic

pre 7 godina

Moze li uvazeni profesor i ekspert za Balkan da objasni ovaj fenomen da covek koga vise glavni americki mediji napadaju i prikazuju u najgorem mogucem svetlu gotovo 24/7, gore cak i od Srbije 90-ih godina proslog veka, ima samo nekoliko procenata manje podrsku od kandidata za koga ti isti tvrde da je medju najboljim kandidatima koje je Amerika imala.

lilya

pre 7 godina

Evo ga brilijantan primer gaslightinga. Vidite kako preskace fakt da je bombardovanje bilo ratni zlocin i ilegalno i re-brandira to recima 'Amerikanci su bili veoma prijateljski i pomagali POSLE bombardovanja' i onda nastavlja sa lazima bez blama, kako bi 'bilo tesko zamisliti kako bi Amerika mogla biti vise prosrpski nastrojena' bla bla. Ovo je templejt gaslightinga, kako narcisoidni nasilnici zbunjuju svoje zrtve i ljude oko njih i menjaju laz u istinu, napad u podrsku itd. Ameri zasluzuju Trampa, kao karmu.

Made in Serbia

pre 7 godina

Ne znam sta ce biti ako Tramp pobedi, nepredvidiv je, ali ovu izjavu ako je stvarno dao, sigurno nije dao da se nekom dodvori jer je broj glasaca srpskog porekla u Americi relativno mali. Nadam se da ce Tramp pobediti, ne zato sto mislim da ce Amerika voditi pravedniju politiku prema svetu, pa i nama, jer verovatno nece, vec zato sto mislim da je Klintonova jastreb koji ce povesti Ameriku u nove ratove i koja ce eliminisati svakog ko joj se nadje na putu. A i da sam americki glasac, ne bih dao glas Klintonovoj ako ni zbog cega drugog, ono zato sto bi mi bilo dosta tih porodicnih predsednika Amerike, kao da je to nasledna funkcija. U poslednjih 30 godina sa izuzetkom Obame, predsednici su bili samo iz familija Bus i Klinton. Pa ako jedna Amerika sa 250 miliona stanovnika nema nikog novog kvalitetnog, nego samo 2 porodice koje daju predsednike, onda je to zaista zalosno. Pre ce biti da je nesto drugo u pitanju.

Ivan

pre 7 godina

Ako je ovo danas najveća podrška SAD prema Srbiji i ako se teško može zamisliti veća podrška, onda je patrijarh Pavle bio sigurno u pravu kada im je poručio:"Pomognite nam tako što nam ne odmažete".

Lanna

pre 7 godina

Trump je generalno protiv Nato saveza i americkog vojnog prisustva u svetu. Njegova je logika: "Zasto bi mi branili Nemacku i drazali svoje trupe tamo. Ako hoce da ih branimo neka plate." On je pretnja vladajucoj eliti koja koristi njegove reality show izjave da bi zastrasila narod i prisilila ga da glasa za Hilary Clinton koja je kandidat finanisjke i vojne elite.

turgidson

pre 7 godina

Tramp nikad nije prilozio svoje poreske izvestaje. Naravno plasi se da ce se veze sa Rusijom naci i objaviti. Ja glasam za Hilari, Tramp je opasnost za moju porodicu, SAD, i svet.
(americki Srbin, 13. oktobar 2016 16:42)

A Hilari? Po koga je ona opasna? "Samo" svet? Realno, izbor je katastrofalan kako god se okrene, ali lažni moralisti takođe.

Maja

pre 7 godina

"Što se tiče politike SAD prema Balkanu, ona je bila puna podrške prema Srbiji nakon bombardovanja devedesetih. Teško je zamisliti da bi SAD mogle da budu više prosrpski nastrojene nego sada"............HAHAHAHAHAHA....slatko se nasmejah!

samo kazem...

pre 7 godina

Bar se izvinio, nismo kolateralna steta kao u ocima klintonove, zbog glasova ili ne, bira se izmedju Trampa i klintonove pa vi vidite. Nece se mnogo americka politika prema srbiji menjati ali klintonova mi ne lici kao neko ko ima neke dobre teznje prema srbiji, ne zaboravimo da je bila drzavni sekretar kod obame tako da moj glas ide trampu.

Majski

pre 7 godina

Hahaha, kad se ovako interpepretira ispada da je Tramp ovo rekao da se dodvori šačici srpskih glasača u SAD. Ili to, ili je Putinov čovek. A Srbija nikako ne zaslužuje izvinjenje.
A prosrpska politika SAD?!
Komentar je na nivou kako Perica zamišlja politiku.

Ada

pre 7 godina

"Njuzvik" navodi da je bombardovanje "snažan faktor koji drži Srbiju zvanično neutralnu kada su u pitanje vojne alijanse". Znači li ovo...???
Bolje da ne napišem ništa, jer će me popljuvati ovi što se kunu u zapadnu demokratiju.

Анти-бот

pre 7 godina

Из приложеног се види њихова мржња и презир према нама и Русима. И никад то неће престати. Додуше чешкаће нас као куце ако се повинујемо...

Bata Stojkovic

pre 7 godina

Jedino sto sam ja siguran je to da je ovaj profesor i "strucnjak" za Balkan neprijateljski raspolozen prema Srbiji i da njegov stav nije stav strucnjaka vec stav politikom vodjenog lobiste. I to je toliko lako dokazati da je potrebno samo malo hrabrosti srpskih akadameskih i politickih krugova da dignu svoj glas ali na zalost nas predsednik je poznat po dizanju ruku u vis uz uzvik "Sta da radim!"?

politikologapsolvent

pre 7 godina

"Teško je zamisliti da bi SAD mogle da budu više prosrpski nastrojene nego sada" pa evo, da vrate Kosovo i Metohiju i mooožda neku ratnu odštetu i moožda Bila Klintona da nam izruče? No dobro, i ja fantaziram previše, pogotovo za ova dva poslednja. Ovo prvo đene, đene.

Bicu Slobodan

pre 7 godina

"Ova retorika je u skladu i sa ruskom linijom u Srbiji, ali i krajnjom desnicom u SAD koja vidi sukobe u Jugoslaviji kao borbu između hriščanstva i islama. Oni smatraju da su Bosna i Kosovo prva mesta gde je islam zauzeo prostor u Evropi", kaže Gordi.
E tu su pogodili u sam centar.

Nebojsa

pre 7 godina

Neko ce pomisliti da on ovom izjavom zeli da kupi Srbe da bi ga glasali ali mislim da nisu upravu i da nije dao ovu izjavu srpski narod koji zivi u SAD i ima pravo glasa ne verujem da bi se usudili da dadnu glas osobi ili porodici koja je ucinila zlo krajem 90- tih godina Srbiji Puna podrska sa Trampa do pobede ...

jako i do samog kraja

pre 7 godina

Kakve su ovo nebuloze, mati medena. Znaci analogijom "eksperta" i moje kolege Ameri koji su protiv Nato intervencionizma su ruski igraci?! Svaka cast Putinu, verovatno i on ima Tesline zrake koji remete bistre demokratske umove.

Glasac

pre 7 godina

Svi Srbi u SAD koji imaju pravo glasa listom su uz Trampa.Nikada jedinstveniji u podrsci jednom predsednickom kandidatu. To je potvdilo i nedavno sprovedeno istrazivanje. Iskreno, ne zbog njegovih kvalitetu, vec averzije prema "lazljivici" Hilari i omrazenoj familiji Klinton. Od dva losa kandidata,on je, po nas, svakako manje los.

Sava

pre 7 godina

Nikad u NATO!
Ta prica o Srbiji u NATO-u se tako perfidno gura po medijama, iz usta pojedinih politicara, novinara, da je za svako gadjenje.
Trampu hvala za reci, izgeda da je onoj staroj pravoj radnickoj fabrickoj americi, dosta ovih neradnika i dr mr marketing strucnjaka i slicnih glupih "zanimanja", raznih neradnickih fantomskih organizaija...

Ispravno ili podobno ?

pre 7 godina

Ako je neko iskren i posten, zasto ga odmah svrstavati uz Rusiju ili bilo koga ?
Da je rekao da je ispravno bombardovati Srbiju, da je ispravno preko sluzbi i placenika organizovati raspad SFRJ, da je ispravno organizovati ratove i revolucije po Islamskim zemljama i gurnuti ih u dugogodisnja krvoprolica samo zarad okupacije njihove nafte, da je ispravno izvrsiti genocid nad Indijancima...da li bi onda bio po volji demokrata ?

poz

pre 7 godina

Američka politika decenijama je pravila od Amerike svetskog "pandura" i ta politika je došla do toga da svet ne želi toga pandura jer je krvolocan.Svet odbacuje Ameriku kao kancer.
To je ta politika koja se ogleda u Hilari, Onamo,Busu, Bili, ona je oduzela dostojanstvo američkim gradjanima.
Tramp se bori da povrati to dostojanstvo i da načini Amerikance opet slavnim narodom na koji će svet gledati sa postovanjem i priznanjem.

generalwar

pre 7 godina

plasiranje ovakvih vesti je siguran znak da hilari gubi i svim anketama!opcija koju ona zastupa je ocajna po balkan i srbe..spc treba da apeluje na srbe da glasaju za trampa kao sto su apelovali da glasaju za busa koji se nije bavio balkanom!!..

Bivsi dizajner tobogana

pre 7 godina

Stvorili su atmosferu linca, i sad ocekuju da ljudi u anketama izjave kako ce glasati za "ruskog coveka" i "silovatelja".
Nemojte da se iznenadite ako ustanete 9. novembra ujutru, a ono Tramp predsednik SAD. Vec smo imali Brexit.

Saldzo

pre 7 godina

Ja ne verujem ovom Trampu, jedini pravi prijatelj srpskog naroda je aktuelna i bivsa politika americke administracije koja je oduvek imala korektan odnos prema narodu u Srbiji.
(Dejvid Petreus Junajted grupa KKR, 13. oktobar 2016 18:12)

Nalupali vam minuse, a nisu ni pogledali potpis komentara i nisu ni pokusali da shvate sarkazam u komentaru. Nas nepromisljeni narod na delu.

Buca Brus

pre 7 godina

Moze da se menjaju predsednici kako hoce..spoljna politika Amerike se nikad ne menja...ma ko da dodje CIA je vec sve isplanirala 50 godina unapred

ilija

pre 7 godina

Ovi britanci su ekstra sorta. Majstori vladanja, šteta što su ljudi imuni na medije to jest ima ih puno pa mogu da biraju šta im se svidja i još više šta ne. Nije dobro da se uopšte pojavljujemo u stranim medijima bez naše kontrole. Ako je "Iceland" patentirano ime supermarketa, treba i mi da zaštitimo upotrebu našeg imena i to u smislu da moraju da traže dozvolu. A za upotrebu našeg imana u nekom drugom konteksu osim definisanog snosiće posledice, pred sudom. Srbija je i intelektualna svojina svojih gradjana. VB će morati da se oduči od ovakvog kolonijalnog vladanja i iskreno se nadam da neće morati da beže kod gospodina Trampa kada nivo mora poraste tih pola metara u narednih 30 godina.

Mirkans

pre 7 godina

Postovani profesor bi trebao znati da su srbi i englezima bili saveznici u dva svetska rata.Vratili su nam tako da viza za engleski kosta 120€,a oni dolaze kod nas bez ikakvih peripetija.Zanimljivo je da kraljevstvo tj.prestolonaslednik ima simpatije prema srbiji iako majka kraljica o tome nikad ne prica.A sad malo o onome da kad su srbi jeli kasikama pola sveta je jelo rukama.Nismo divljaci i ko god dodje u Srbiju odusevi se,pogoyovo omladina kad dolaze na Exit.Dobro nam dosli!

vasilije knezevic

pre 7 godina

Tramp je obican realan covjek.Njegovi milioni kao da ga ne mijenjaju.On ostaje
ono sto je.Ja,licno,sam sin siromasnog seljaka,bezemlasa,i ni u snu nijesam
pomisljao da cu jednog dana biti za mulyibilionera.Demokratska Partija USA
je koeumpirana organizacija koja je, na kraju,novcano orijentisana bez trunke
istine.Plasite se od demokratije koju servara sadasnji establisment.
vasilije knezevic 13 okt. 2016

umoran starac sam sad, mada izgledam mlad

pre 7 godina

On samo da se izvini iracanima, libijcima, srbima, persijancima, vjetnamcima, koreancima, japancima, kubancima, rusima, venecuelancima, sirijcima, egipcanima itd. za razne ratove, sankcije I demokratska proleca, I pobedjuje!

Дража

pre 7 godina

Ах, ништа без британске интерпретације америчке спољне политике. Нисам ни сумњао да ће да коментаришу негативно, посебно што је њихов премијер био главни заговарач бомбардовања.

Dragan

pre 7 godina

Stanite malo prijatelji, pa prst na čelo. Dakle, istorijski gledano, šta bi se desilo da američka administracija nije bombardovala ciljeve u Srbiji i posle izvesnog vremene svrgla Miloševića. Imali bi beskonačan rat niskog intenziteta na Kosovu uz nebrojeno žrtava sa obe strane.Srbija bi, oslabljena, na kraju izgubila Kosovo, a verovatno i delove Vojvodine i Sandžaka. Dalje, političke podele u Srbiji bi dovele do unutrašnjeg gradjanskog sukoba sa vrlo verovatno krvavim ishodom.Sve u svemu, situacija bi bila mnogo gora nego sada. Ne zaboravimo odluku Rusije da NE POMOGNE Srbiji, verovatno donetu uz konsultacije sa zapadnim silama. Kosovo nije izgubljeno u Kumanovu, jer nikada nije bilo ni dobijeno. Od 1918.god. do 1941, te od 1945. do 1981, teško da se može reći da je Kosovo bilo pod srpskom ili jugoslovenskom kontrolom. Tito uopšte nije bio lud što je Šiptarima dao autonomiju, a Makedoncima dražavu, drugačije nije ni moblo biti ako se htelo sačuvati mir. Ostaje problem srpskih spomenika i sigurnosti malobrojnog srpskog življa, ali i to se da pametno rešiti. Sve ostalo je sviranje frule, onako kako se ovde odvajkada radi.

nmnjvet

pre 7 godina

Tramp, koji je glavni grad Srbije? Gde se nalazimo? Čekaj da i on onjuši neku Trepču ili nešto slično pa će da okrene priču. Hilari, kakva gnjida.

Logika?

pre 7 godina

"Trampovo izvinjenje Srbima novi znak da je ruski igrač"
Čudna neka logika uvaženog profesora. Da li bi iizvinjenje Svetog oca Srbima za zločine počinjene u Jasenovcu bio znak da je ruski igrač?

americki Srbin

pre 7 godina

Tramp nikad nije prilozio svoje poreske izvestaje. Naravno plasi se da ce se veze sa Rusijom naci i objaviti. Ja glasam za Hilari, Tramp je opasnost za moju porodicu, SAD, i svet.

GetToDaChoppa

pre 7 godina

@Politikologapsolvent evo sutra pobedi Tramp i "vrati" nam Kosovo. I sta onda? Integracija tamosnje zajednice nije posla za rukom ni kralju Aleksandru ni Titu ni Milosevicu. Ili su na FPN uveli predmet deus ex machina pa apsolventi veruju u cuda

Dejvid Petreus Junajted grupa KKR

pre 7 godina

Ja ne verujem ovom Trampu, jedini pravi prijatelj srpskog naroda je aktuelna i bivsa politika americke administracije koja je oduvek imala korektan odnos prema narodu u Srbiji.

Sing

pre 7 godina

SAD su bile uvek pro srpski nastrojene sve do Mosevica a i tada neko vreme s obzirom da je iz USA i dosao da bude precednik, kada je ih je izdao i oni su okrenuli ledja.

Vuk

pre 7 godina

Tramp je narodski rečeno "pukao"... Jedna od dobrih strana njegovog izvesnog poraza na izborima je što će to makar na neko vreme da primiri ovdašnje iracionalne putinofile. Dok ne nađu nekog novog "heroja" i saveznika u borbi za "rusku stvar".. Posto sa srpskim patriotizmom imaju veze koliko i ja sa uzgajanjem puževa...

Starac Foco

pre 7 godina

Slika o Trampu milioneru koji je obican covek je sou sa mase. Prvo, Tramp nikad nije bio "obican" covek - rodio se kao milioner i od oca novac nasledio. Otac ga je vadio vise puta iz bankrotstva sto je dokumentovano. Drugo, niti jedan poznatiji poslovni covek/zena u SAD-u ne podrzava Trampa, jer je obican hvalisavac i ne tako uspesan u poslu kao sto on to tvrdi. U prilog tome ide i skandalozan gubitak od 1 milijardu dolara u samo godinu dana. On i danas samo iznajmljuje ime na zgradama, jer se progurao u svet TV-a i zabave i tu on i rotira i moze nekako da prodje, a ne "gradi" sve zgrade. Trece, svo zakonodavstvo koje Republikanska partija gura od doba Regana upravo gusi "malog" coveka i najvise skodi ljudima sa niskim primanjima i bez viseg nivoa obrazovanja. Uprkos tome, to je upravo najvernije glasacko telo Republikanaca (kao, recimo, glasaci SNS, SPS i SRS u Srbiji). To je paradoks koji se menja sa promenom demografije i nivoa obrazovanja, i ako Republikanci ne promene plocu preti im prvo podela i onda polako nestajanje sa politicke mape. Cetvrto, emotivno vezivanje imena Klinton za bombe i ponavljanje te mantre ne cini Srbiji nista dobro. Samo da naglasim da niko, ama bas niko, u oba doma parlamenta nije bio protiv bombardovanja Srbije i svaki predsednik SAD u tom trenutku bi, na nasu zalost, isto uradio. Mozemo da uputimo nase prituzbe na adresu tada vladajucih, koji gle cuda, i dalje jasu po v(n)asim grbacama. Jedino je Hilari kvalifikovana od dva ponudjena kandidata.

Iva Jovanovic

pre 7 godina

Zaboga ljudi pa nije Hilari donosila odluke 90ih - bila je prva dama a ne predsednik SADa... A posto se svi kunete u Ruse onda moje pitanje : a sta su tacno Rusi ucinili da bi sprecili bombardovanje? Ako se neko mozda seca (jer svi imaju memoriju od 15 minuta) Madlin Olbrajt je u Boljsoj teatru obavestila Ivanova (tadasnjeg ministra spoljnih poslova Rusije) da avioni polecu iz Italije i on je samo klimnuo glavom i onda su uzivali u baletu pred sobom... A taj isti Tramp se kleo u Bila Klintona i izjavljivao da je jedan od najvećih predsednika koje su imali!!! Toliko o doslednosti!!

Beli

pre 7 godina

Ahahahahaha. Naravno, sta bi drugo moglo da znaci. Pa nece valjda stati na stranu pravde. Koji bolidi odlucuju o nasim sudbinama, ovo sad vec stvarno postaje nepodnosljivo.

neka hvala

pre 7 godina

Prezirem Klintona, ali ovaj siledzija da mi se izvinjava - ne hvala. Da je bio na vlasti i on bi nas bombardovao nemojte da se zanosite. Lako se izvinjavati za tudje poteze. Neka se on izvinjava svima koje je decenijama ponizavao i vredjao dok se predstavljao kao uspesni biznismen. Koji to uspesni biznismen klema bilion dolara gubitka u jednoj jedinoj godini?

Politika je stvar kompromisa. Jeste Bill je ljigavac, ali on se ne kandiduje. Kada pogledam za sta se Hilari borila tokom svoje karijere - prava dece, zena, skolovanje, zdravstvo... nemam ni najmanje dileme za koga bi glasala da sam Amerikanka.

mana

pre 7 godina

Jezim se na pitanje ''a sto Rusija nije sprecila bombardovanje?''
Pa jel su Rusi odgovorni za bombe koje se bacaju? NATO od njih trazi dozvolu? Rusi odlucuju koji narod je zao i bezdusan (po njihovim standardima) i kome treba 'malo demokratije'?

U slucaju da uopste ne pratite desavanja po svetu i ne koristite vijuge, a i dalje vas muci ovo pitanje, Rusija je tada bila na rubu opstanka, jedva su i sami sebe spasili; nikakav zivi uticaj na svetsku politiku nisu imali.

americki Srbin

pre 7 godina

Ne razumem potrebu komentatora da "svi Srbi mora da glasaju za Trampa". Otkuda vam takva logika i zasto u moje ime tvrdite da ce "svi Srbi da glasaju" za ovog klovna. Evo ja sam Srbin koji zivi u Americi i glasam za Hilari. Za Trampa ne bih glasao ni pred vesalima. Vidim da je mnogima Seselj udario u glavu malo jace, nazalost.

Bata Stojkovic

pre 7 godina

Ljudi, ne lozite se intervju je lazni
(Stru, 13. oktobar 2016 19:08) Ako je lazni sta se ovaj profa iz Engleske onda lozi. Reci to njemu a ne nama.

Vitez

pre 7 godina

Polako i americki mediji hvataju pricu, i naravno da ce "ispriku" koristiti protiv njega, preko ledja Srba. (Spominje se genocid, krvolok Milošević itd.)

lopov: dr'ste lopova!

pre 7 godina

Totalno suprotno:
http://www.nytimes.com/2015/04/24/us/cash-flowed-to-clinton-foundation-as-russians-pressed-for-control-of-uranium-company.html

BeKo

pre 7 godina

"Kada heroji siđu sa pozornice, na nju se penju klovnovi".

Heinrich Heine

Ovaj klovn pokušava uz pomoć glasova Srba da se popne na pozornicu, ima smisla jer smo i sami veliki cirkusanti.

brm

pre 7 godina

Kakvoj crnoj borbi protiv nacista u 2. sv. ratu sa Rusima. Pa ako je neko bio saveznik Jugoslavije u borbi protiv nacista, to je pre svega Britanija, koja je u dilemi između Draže i Tita odlučila na kraju da stane uz Tita (zbog pogrešnih obaveštajnih izvora od strane svog simpatizera komunizma) i tako odlučili ko će da vodi Jugoslaviju posle rata.

NY

pre 7 godina

Jeste poslednjih mesec dana pred izbore kada mu gori pod nogama on daje intervju za Nedeljnik hahahahahahah pa ovo samo kod nas moze!
Zemljo otvori se !!

NIKOLA

pre 7 godina

Ljudi sta se lozite,pa jel vi mislite da su oni bitni,postoje likovi koji sve unapred organizuju u narednih mnogo godina, to nisu nikakvi vladari iz senke,to su moćne organizacije da ih tako nazovemo koje funkcionišu po strogim pravilima,koji sve zakuvaju i ohlade,i to sve na ivici atomskog rata,od side u Africi,preko ekonomskih kriza do građanskih ratova,daj bre jel neko misli da rak i sida nisu izlecivi a da za glad nema rešenja,sve su oni proracunali i koliko će da nas odapne od bolesti,ratova itd,ovo je samo šou za narod.

Nikodije IV

pre 7 godina

I pored ovakvih i slicnih izjava "experata" mnogi u Srbiji izgorese od zelje da udju EU. Treba da nas pljuju i ponizavaju i dalje. Mi mozemo da istrpimo sve.

LED ZEP

pre 7 godina

Trampova zvaničnica: Nije bilo intervjua sa Trampom o Srbiji

Zvaničnica izborne kampanje republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa iz Indijane izjavila je danas da je srpski list "Nedeljnik" fabrikovao čitav intervju sa Trampom, prenosi portal Politiko.

mic po mic

pre 7 godina

Ne bi trebalo ovo sve uzimati za ozbiljno. Trebalo bi proveriti sve informacije, pa polako... pic po mic, graditi neko svoje mišljenje.

Ne može se tvrditi da je Tramp rekao ovo ili ono tek tako.

Nego, polako, mic po mic... pratiti vesti, pa polako, mic po mic formirati neko mišljenje.

Deluje dosta smešno oduševljavanje jednom ili drugom Trampovom izjavom.

Ne zna se baš 100% šta on zaista misli, bez obzira na to šta kaže.

I zato, polako, mic po mic... prikupljati informacije iz različitih izvora i onda polako... mic po mic, formirati mišljenje.

Samo, mic po mic...

VladaUSenci

pre 7 godina

Kao da su platili Trampu da se kandiduje i izgubi. On toliko lupa da nekad iznosi potpuno oprečne izjave. Ne želi on da pobedi, očigledno.

Beba

pre 7 godina

Ma kakav ruski igrac! to sto se izvnio, znaci da mu toliko lose ide da su mu potrebni glasovi srpske dijaspore (koja je zanemarljiv procenat u zemlji od 300 miliona ljudi).

Dady

pre 7 godina

Nije on ruski igrac vec igrac za citav svet. On ce normalizovati odnose sa rusijom i resiti probleme u Libiji i Siriji. Zamolio bih da neko ko zna dobro engleski Posalje ovaj kmentar u trampovu partiju. Bolje je da se pregovara i dodje do resenja, nego da se izazivaju sukobi. Pa nek Americki narod odabere sto je bolje. Ovop je kleveta i on mora od nje da se oslobodi da im kaze ili ce te progres ili ovaj corsokak. On nudi resenje za svoj narod a i za svet. Nudio je pomoc siromasnima u crncima u americi i to realnu pa nek kaze da ce stajati iza reci. Poboljsanje u Libiji je moguce uz njegov rad.

americki Srbin

pre 7 godina

Tramp nikad nije prilozio svoje poreske izvestaje. Naravno plasi se da ce se veze sa Rusijom naci i objaviti. Ja glasam za Hilari, Tramp je opasnost za moju porodicu, SAD, i svet.

neka hvala

pre 7 godina

Prezirem Klintona, ali ovaj siledzija da mi se izvinjava - ne hvala. Da je bio na vlasti i on bi nas bombardovao nemojte da se zanosite. Lako se izvinjavati za tudje poteze. Neka se on izvinjava svima koje je decenijama ponizavao i vredjao dok se predstavljao kao uspesni biznismen. Koji to uspesni biznismen klema bilion dolara gubitka u jednoj jedinoj godini?

Politika je stvar kompromisa. Jeste Bill je ljigavac, ali on se ne kandiduje. Kada pogledam za sta se Hilari borila tokom svoje karijere - prava dece, zena, skolovanje, zdravstvo... nemam ni najmanje dileme za koga bi glasala da sam Amerikanka.

Vuk

pre 7 godina

Tramp je narodski rečeno "pukao"... Jedna od dobrih strana njegovog izvesnog poraza na izborima je što će to makar na neko vreme da primiri ovdašnje iracionalne putinofile. Dok ne nađu nekog novog "heroja" i saveznika u borbi za "rusku stvar".. Posto sa srpskim patriotizmom imaju veze koliko i ja sa uzgajanjem puževa...

Dragan

pre 7 godina

Stanite malo prijatelji, pa prst na čelo. Dakle, istorijski gledano, šta bi se desilo da američka administracija nije bombardovala ciljeve u Srbiji i posle izvesnog vremene svrgla Miloševića. Imali bi beskonačan rat niskog intenziteta na Kosovu uz nebrojeno žrtava sa obe strane.Srbija bi, oslabljena, na kraju izgubila Kosovo, a verovatno i delove Vojvodine i Sandžaka. Dalje, političke podele u Srbiji bi dovele do unutrašnjeg gradjanskog sukoba sa vrlo verovatno krvavim ishodom.Sve u svemu, situacija bi bila mnogo gora nego sada. Ne zaboravimo odluku Rusije da NE POMOGNE Srbiji, verovatno donetu uz konsultacije sa zapadnim silama. Kosovo nije izgubljeno u Kumanovu, jer nikada nije bilo ni dobijeno. Od 1918.god. do 1941, te od 1945. do 1981, teško da se može reći da je Kosovo bilo pod srpskom ili jugoslovenskom kontrolom. Tito uopšte nije bio lud što je Šiptarima dao autonomiju, a Makedoncima dražavu, drugačije nije ni moblo biti ako se htelo sačuvati mir. Ostaje problem srpskih spomenika i sigurnosti malobrojnog srpskog življa, ali i to se da pametno rešiti. Sve ostalo je sviranje frule, onako kako se ovde odvajkada radi.

brm

pre 7 godina

Kakvoj crnoj borbi protiv nacista u 2. sv. ratu sa Rusima. Pa ako je neko bio saveznik Jugoslavije u borbi protiv nacista, to je pre svega Britanija, koja je u dilemi između Draže i Tita odlučila na kraju da stane uz Tita (zbog pogrešnih obaveštajnih izvora od strane svog simpatizera komunizma) i tako odlučili ko će da vodi Jugoslaviju posle rata.

americki Srbin

pre 7 godina

Ne razumem potrebu komentatora da "svi Srbi mora da glasaju za Trampa". Otkuda vam takva logika i zasto u moje ime tvrdite da ce "svi Srbi da glasaju" za ovog klovna. Evo ja sam Srbin koji zivi u Americi i glasam za Hilari. Za Trampa ne bih glasao ni pred vesalima. Vidim da je mnogima Seselj udario u glavu malo jace, nazalost.

Iva Jovanovic

pre 7 godina

Zaboga ljudi pa nije Hilari donosila odluke 90ih - bila je prva dama a ne predsednik SADa... A posto se svi kunete u Ruse onda moje pitanje : a sta su tacno Rusi ucinili da bi sprecili bombardovanje? Ako se neko mozda seca (jer svi imaju memoriju od 15 minuta) Madlin Olbrajt je u Boljsoj teatru obavestila Ivanova (tadasnjeg ministra spoljnih poslova Rusije) da avioni polecu iz Italije i on je samo klimnuo glavom i onda su uzivali u baletu pred sobom... A taj isti Tramp se kleo u Bila Klintona i izjavljivao da je jedan od najvećih predsednika koje su imali!!! Toliko o doslednosti!!

Sing

pre 7 godina

SAD su bile uvek pro srpski nastrojene sve do Mosevica a i tada neko vreme s obzirom da je iz USA i dosao da bude precednik, kada je ih je izdao i oni su okrenuli ledja.

Dejvid Petreus Junajted grupa KKR

pre 7 godina

Ja ne verujem ovom Trampu, jedini pravi prijatelj srpskog naroda je aktuelna i bivsa politika americke administracije koja je oduvek imala korektan odnos prema narodu u Srbiji.

mic po mic

pre 7 godina

Ne bi trebalo ovo sve uzimati za ozbiljno. Trebalo bi proveriti sve informacije, pa polako... pic po mic, graditi neko svoje mišljenje.

Ne može se tvrditi da je Tramp rekao ovo ili ono tek tako.

Nego, polako, mic po mic... pratiti vesti, pa polako, mic po mic formirati neko mišljenje.

Deluje dosta smešno oduševljavanje jednom ili drugom Trampovom izjavom.

Ne zna se baš 100% šta on zaista misli, bez obzira na to šta kaže.

I zato, polako, mic po mic... prikupljati informacije iz različitih izvora i onda polako... mic po mic, formirati mišljenje.

Samo, mic po mic...

Starac Foco

pre 7 godina

Slika o Trampu milioneru koji je obican covek je sou sa mase. Prvo, Tramp nikad nije bio "obican" covek - rodio se kao milioner i od oca novac nasledio. Otac ga je vadio vise puta iz bankrotstva sto je dokumentovano. Drugo, niti jedan poznatiji poslovni covek/zena u SAD-u ne podrzava Trampa, jer je obican hvalisavac i ne tako uspesan u poslu kao sto on to tvrdi. U prilog tome ide i skandalozan gubitak od 1 milijardu dolara u samo godinu dana. On i danas samo iznajmljuje ime na zgradama, jer se progurao u svet TV-a i zabave i tu on i rotira i moze nekako da prodje, a ne "gradi" sve zgrade. Trece, svo zakonodavstvo koje Republikanska partija gura od doba Regana upravo gusi "malog" coveka i najvise skodi ljudima sa niskim primanjima i bez viseg nivoa obrazovanja. Uprkos tome, to je upravo najvernije glasacko telo Republikanaca (kao, recimo, glasaci SNS, SPS i SRS u Srbiji). To je paradoks koji se menja sa promenom demografije i nivoa obrazovanja, i ako Republikanci ne promene plocu preti im prvo podela i onda polako nestajanje sa politicke mape. Cetvrto, emotivno vezivanje imena Klinton za bombe i ponavljanje te mantre ne cini Srbiji nista dobro. Samo da naglasim da niko, ama bas niko, u oba doma parlamenta nije bio protiv bombardovanja Srbije i svaki predsednik SAD u tom trenutku bi, na nasu zalost, isto uradio. Mozemo da uputimo nase prituzbe na adresu tada vladajucih, koji gle cuda, i dalje jasu po v(n)asim grbacama. Jedino je Hilari kvalifikovana od dva ponudjena kandidata.

BeKo

pre 7 godina

"Kada heroji siđu sa pozornice, na nju se penju klovnovi".

Heinrich Heine

Ovaj klovn pokušava uz pomoć glasova Srba da se popne na pozornicu, ima smisla jer smo i sami veliki cirkusanti.

GetToDaChoppa

pre 7 godina

@Politikologapsolvent evo sutra pobedi Tramp i "vrati" nam Kosovo. I sta onda? Integracija tamosnje zajednice nije posla za rukom ni kralju Aleksandru ni Titu ni Milosevicu. Ili su na FPN uveli predmet deus ex machina pa apsolventi veruju u cuda

Lightbringer

pre 7 godina

Prvo da napomenem, nisam bot, iako ce me smatrati za istog. Ali svaki Srbin sa pravom glasa na izborima u SAD bi trebalo da glasa za Trampa, cak i ako ga mozda ne simpatise. Establisment i njen kandidat Klintonova moraju da odgovaraju za bombardovanje Srbije, cak iako mozda niste vezani za istu, ali vas odgovorno pitam - imate li drugu domovinu sem nase zemlje, kakva god da je? Kaznite ih na izborima glasom za Trampa.

nmnjvet

pre 7 godina

Tramp, koji je glavni grad Srbije? Gde se nalazimo? Čekaj da i on onjuši neku Trepču ili nešto slično pa će da okrene priču. Hilari, kakva gnjida.

50 izmedju zivota i smrti

pre 7 godina

Pa otkud vama superiornima, ruski kanditat na izborima? Ja sam mislio da samo Ameri mogu da se mesaju u tudje izbore, a njima niko?

Rambuje

pre 7 godina

Idiote,ne nego ce Srbi da se svrstaju na stranu porodice Klinton i da za njih glasaju...??!!
Koliki mentol moras da budes pa da izjavis da Tramp svojim izjavama kupuje Srbe , pa zamisli da pored 40% Amerikanaca koji ce dati svoj glas Trampu ,a koje niko nije bombardovao i koji nemaju taj motiv za glasanje,Srbi trebaju da imaju dilemu.....
Iskreno mislim da Srbi nebi imali dilemu dilemu na glasanju kada bi naspram Hilari stajao Djavo.

Бојан

pre 7 godina

Зар они мисле да смо ми толики дебили.Подршка Србима након бомбардовања?Па идемо редом.Укидање Војске Републике Српске,укидање платног промета,намезање 147 одлука високих представника на штету Срба,мартовски погром на Косову,смрт жетелаца,растурање Србије и Црне Горе,признавање лажне државе Косово,нелегалан попис у БиХ,утицај на судије Уставног Суда БиХ ,утицај на пресуде хашког суда,....Немојте нас више тако подржавати,кад вас молим.О осиромашеном урану да не говорим...Какав год да је Трамп,бољи је од Клинтоноваца?.Какав год да је Хофер,ЛеПенова, бољи су од учмалих европских назови демократа.Све у што сам вјеровао на западу,они су у ових 25 година довели у најгоре блато.

Glasac

pre 7 godina

Svi Srbi u SAD koji imaju pravo glasa listom su uz Trampa.Nikada jedinstveniji u podrsci jednom predsednickom kandidatu. To je potvdilo i nedavno sprovedeno istrazivanje. Iskreno, ne zbog njegovih kvalitetu, vec averzije prema "lazljivici" Hilari i omrazenoj familiji Klinton. Od dva losa kandidata,on je, po nas, svakako manje los.

aco

pre 7 godina

Izvino je se za vojnu agresiju od strane NATO. Zao mu je nekoliko hiljada ubijenih civila i bacenog osiromasenog uranijuma. CNN i ostali "nezavisni" mediji su odmah to povezali sa privrzenoscu Rusiji. Ovakav scenario nije smislio ni Orvel u Zivotinjskoj farmi.

Bicu Slobodan

pre 7 godina

"Teško je zamisliti da bi SAD mogle da budu više prosrpski nastrojene nego sada", rekao je Gordi.
Tesko, da znas. Od vas se moze ocekivati samo neko bombardovanje ili slicno.

vasilije knezevic

pre 7 godina

Tramp je obican realan covjek.Njegovi milioni kao da ga ne mijenjaju.On ostaje
ono sto je.Ja,licno,sam sin siromasnog seljaka,bezemlasa,i ni u snu nijesam
pomisljao da cu jednog dana biti za mulyibilionera.Demokratska Partija USA
je koeumpirana organizacija koja je, na kraju,novcano orijentisana bez trunke
istine.Plasite se od demokratije koju servara sadasnji establisment.
vasilije knezevic 13 okt. 2016

samo kazem...

pre 7 godina

Bar se izvinio, nismo kolateralna steta kao u ocima klintonove, zbog glasova ili ne, bira se izmedju Trampa i klintonove pa vi vidite. Nece se mnogo americka politika prema srbiji menjati ali klintonova mi ne lici kao neko ko ima neke dobre teznje prema srbiji, ne zaboravimo da je bila drzavni sekretar kod obame tako da moj glas ide trampu.

Nebojsa

pre 7 godina

Neko ce pomisliti da on ovom izjavom zeli da kupi Srbe da bi ga glasali ali mislim da nisu upravu i da nije dao ovu izjavu srpski narod koji zivi u SAD i ima pravo glasa ne verujem da bi se usudili da dadnu glas osobi ili porodici koja je ucinila zlo krajem 90- tih godina Srbiji Puna podrska sa Trampa do pobede ...

Dady

pre 7 godina

Nije on ruski igrac vec igrac za citav svet. On ce normalizovati odnose sa rusijom i resiti probleme u Libiji i Siriji. Zamolio bih da neko ko zna dobro engleski Posalje ovaj kmentar u trampovu partiju. Bolje je da se pregovara i dodje do resenja, nego da se izazivaju sukobi. Pa nek Americki narod odabere sto je bolje. Ovop je kleveta i on mora od nje da se oslobodi da im kaze ili ce te progres ili ovaj corsokak. On nudi resenje za svoj narod a i za svet. Nudio je pomoc siromasnima u crncima u americi i to realnu pa nek kaze da ce stajati iza reci. Poboljsanje u Libiji je moguce uz njegov rad.

turgidson

pre 7 godina

Tramp nikad nije prilozio svoje poreske izvestaje. Naravno plasi se da ce se veze sa Rusijom naci i objaviti. Ja glasam za Hilari, Tramp je opasnost za moju porodicu, SAD, i svet.
(americki Srbin, 13. oktobar 2016 16:42)

A Hilari? Po koga je ona opasna? "Samo" svet? Realno, izbor je katastrofalan kako god se okrene, ali lažni moralisti takođe.

Mirkans

pre 7 godina

Postovani profesor bi trebao znati da su srbi i englezima bili saveznici u dva svetska rata.Vratili su nam tako da viza za engleski kosta 120€,a oni dolaze kod nas bez ikakvih peripetija.Zanimljivo je da kraljevstvo tj.prestolonaslednik ima simpatije prema srbiji iako majka kraljica o tome nikad ne prica.A sad malo o onome da kad su srbi jeli kasikama pola sveta je jelo rukama.Nismo divljaci i ko god dodje u Srbiju odusevi se,pogoyovo omladina kad dolaze na Exit.Dobro nam dosli!

disko nindža

pre 7 godina

"Što se tiče politike SAD prema Balkanu, ona je bila puna podrške prema Srbiji nakon bombardovanja devedesetih. Teško je zamisliti da bi SAD mogle da budu više prosrpski nastrojene nego sada", rekao je Gordi.

Da stvarno je teško zamisliti više pro srpsku politiku. Eto nisu je bombardovli Evo 17-ta godina.

generalwar

pre 7 godina

plasiranje ovakvih vesti je siguran znak da hilari gubi i svim anketama!opcija koju ona zastupa je ocajna po balkan i srbe..spc treba da apeluje na srbe da glasaju za trampa kao sto su apelovali da glasaju za busa koji se nije bavio balkanom!!..

Sava

pre 7 godina

Nikad u NATO!
Ta prica o Srbiji u NATO-u se tako perfidno gura po medijama, iz usta pojedinih politicara, novinara, da je za svako gadjenje.
Trampu hvala za reci, izgeda da je onoj staroj pravoj radnickoj fabrickoj americi, dosta ovih neradnika i dr mr marketing strucnjaka i slicnih glupih "zanimanja", raznih neradnickih fantomskih organizaija...

Made in Serbia

pre 7 godina

Ne znam sta ce biti ako Tramp pobedi, nepredvidiv je, ali ovu izjavu ako je stvarno dao, sigurno nije dao da se nekom dodvori jer je broj glasaca srpskog porekla u Americi relativno mali. Nadam se da ce Tramp pobediti, ne zato sto mislim da ce Amerika voditi pravedniju politiku prema svetu, pa i nama, jer verovatno nece, vec zato sto mislim da je Klintonova jastreb koji ce povesti Ameriku u nove ratove i koja ce eliminisati svakog ko joj se nadje na putu. A i da sam americki glasac, ne bih dao glas Klintonovoj ako ni zbog cega drugog, ono zato sto bi mi bilo dosta tih porodicnih predsednika Amerike, kao da je to nasledna funkcija. U poslednjih 30 godina sa izuzetkom Obame, predsednici su bili samo iz familija Bus i Klinton. Pa ako jedna Amerika sa 250 miliona stanovnika nema nikog novog kvalitetnog, nego samo 2 porodice koje daju predsednike, onda je to zaista zalosno. Pre ce biti da je nesto drugo u pitanju.

mana

pre 7 godina

Jezim se na pitanje ''a sto Rusija nije sprecila bombardovanje?''
Pa jel su Rusi odgovorni za bombe koje se bacaju? NATO od njih trazi dozvolu? Rusi odlucuju koji narod je zao i bezdusan (po njihovim standardima) i kome treba 'malo demokratije'?

U slucaju da uopste ne pratite desavanja po svetu i ne koristite vijuge, a i dalje vas muci ovo pitanje, Rusija je tada bila na rubu opstanka, jedva su i sami sebe spasili; nikakav zivi uticaj na svetsku politiku nisu imali.

Bicu Slobodan

pre 7 godina

"Ova retorika je u skladu i sa ruskom linijom u Srbiji, ali i krajnjom desnicom u SAD koja vidi sukobe u Jugoslaviji kao borbu između hriščanstva i islama. Oni smatraju da su Bosna i Kosovo prva mesta gde je islam zauzeo prostor u Evropi", kaže Gordi.
E tu su pogodili u sam centar.

Maksim & Divizija

pre 7 godina

Znači ovako:
prvo te nabodem u glavu, pa stomak pa opet u glavu, totalno te povredim.
Pa onda zovem hitnu.
Posle dolazim u bolnicu i donosim ti bajate pomorandže i keks a ti nemaš načina da otvoriš usta jer sam ti ih razvalio.
Ponekad ti kažem da se dobro oporavljaju sve tvoje vitalne funkcije.

Na kraju ti dajem račun za boravak i oporavak u bolnici...

To je suština komentara ovog Britanca...
Daleko ti lepa kuća...
Dolazi vreme kada ćeš za svaku reč morati da odgovaraš...

Saldzo

pre 7 godina

Ja ne verujem ovom Trampu, jedini pravi prijatelj srpskog naroda je aktuelna i bivsa politika americke administracije koja je oduvek imala korektan odnos prema narodu u Srbiji.
(Dejvid Petreus Junajted grupa KKR, 13. oktobar 2016 18:12)

Nalupali vam minuse, a nisu ni pogledali potpis komentara i nisu ni pokusali da shvate sarkazam u komentaru. Nas nepromisljeni narod na delu.

Beba

pre 7 godina

Ma kakav ruski igrac! to sto se izvnio, znaci da mu toliko lose ide da su mu potrebni glasovi srpske dijaspore (koja je zanemarljiv procenat u zemlji od 300 miliona ljudi).

Stefan

pre 7 godina

"Što se tiče politike SAD prema Balkanu, ona je bila puna podrške prema Srbiji nakon bombardovanja devedesetih. Teško je zamisliti da bi SAD mogle da budu više prosrpski nastrojene nego sada", rekao je Gordi.

A priznavanje Kosmeta??

Анти-бот

pre 7 godina

Из приложеног се види њихова мржња и презир према нама и Русима. И никад то неће престати. Додуше чешкаће нас као куце ако се повинујемо...

Nece proci, ali

pre 7 godina

Jasno je zasto se Tramp izvinjava, par desetina ili stotina hiljada glasova za njega od Srba i potomaka, dobro dodje. Pogotovo od onih koji inace ne bi ni izasli da glasaju .. Ali ok, izvinio se i to je u redu.

Ali da neki profesor iz Engleske izjavi da je to dokaz da je kandidat Republikankse stranke na izborima za predsednika SAD``ruski covek`` ... Ovaj svet se zaista krece ka besmislu i izglednoj apokalipsi !

umoran starac sam sad, mada izgledam mlad

pre 7 godina

On samo da se izvini iracanima, libijcima, srbima, persijancima, vjetnamcima, koreancima, japancima, kubancima, rusima, venecuelancima, sirijcima, egipcanima itd. za razne ratove, sankcije I demokratska proleca, I pobedjuje!

Logika?

pre 7 godina

"Trampovo izvinjenje Srbima novi znak da je ruski igrač"
Čudna neka logika uvaženog profesora. Da li bi iizvinjenje Svetog oca Srbima za zločine počinjene u Jasenovcu bio znak da je ruski igrač?

bojana

pre 7 godina

tramp je dao intervju srpskom mediju, pa šta ste očekivali? pored toga, naravno da očekuje glasove srpske dijaspore koja ne voli klintonove.

Buca Brus

pre 7 godina

Moze da se menjaju predsednici kako hoce..spoljna politika Amerike se nikad ne menja...ma ko da dodje CIA je vec sve isplanirala 50 godina unapred

Bata Stojkovic

pre 7 godina

Moze li uvazeni profesor i ekspert za Balkan da objasni ovaj fenomen da covek koga vise glavni americki mediji napadaju i prikazuju u najgorem mogucem svetlu gotovo 24/7, gore cak i od Srbije 90-ih godina proslog veka, ima samo nekoliko procenata manje podrsku od kandidata za koga ti isti tvrde da je medju najboljim kandidatima koje je Amerika imala.

politikologapsolvent

pre 7 godina

"Teško je zamisliti da bi SAD mogle da budu više prosrpski nastrojene nego sada" pa evo, da vrate Kosovo i Metohiju i mooožda neku ratnu odštetu i moožda Bila Klintona da nam izruče? No dobro, i ja fantaziram previše, pogotovo za ova dva poslednja. Ovo prvo đene, đene.

poz

pre 7 godina

Američka politika decenijama je pravila od Amerike svetskog "pandura" i ta politika je došla do toga da svet ne želi toga pandura jer je krvolocan.Svet odbacuje Ameriku kao kancer.
To je ta politika koja se ogleda u Hilari, Onamo,Busu, Bili, ona je oduzela dostojanstvo američkim gradjanima.
Tramp se bori da povrati to dostojanstvo i da načini Amerikance opet slavnim narodom na koji će svet gledati sa postovanjem i priznanjem.

NIKOLA

pre 7 godina

Ljudi sta se lozite,pa jel vi mislite da su oni bitni,postoje likovi koji sve unapred organizuju u narednih mnogo godina, to nisu nikakvi vladari iz senke,to su moćne organizacije da ih tako nazovemo koje funkcionišu po strogim pravilima,koji sve zakuvaju i ohlade,i to sve na ivici atomskog rata,od side u Africi,preko ekonomskih kriza do građanskih ratova,daj bre jel neko misli da rak i sida nisu izlecivi a da za glad nema rešenja,sve su oni proracunali i koliko će da nas odapne od bolesti,ratova itd,ovo je samo šou za narod.

Maja

pre 7 godina

"Što se tiče politike SAD prema Balkanu, ona je bila puna podrške prema Srbiji nakon bombardovanja devedesetih. Teško je zamisliti da bi SAD mogle da budu više prosrpski nastrojene nego sada"............HAHAHAHAHAHA....slatko se nasmejah!

Ivan

pre 7 godina

Ako je ovo danas najveća podrška SAD prema Srbiji i ako se teško može zamisliti veća podrška, onda je patrijarh Pavle bio sigurno u pravu kada im je poručio:"Pomognite nam tako što nam ne odmažete".

tiket

pre 7 godina

"Što se tiče politike SAD prema Balkanu, ona je bila puna podrške prema Srbiji nakon bombardovanja devedesetih. Teško je zamisliti da bi SAD mogle da budu više prosrpski nastrojene nego sada", rekao je Gordi....U pravu je evo već 17 godina kako nas nisu bombardovali.To je za svaku pohvalu.

Sale

pre 7 godina

"Što se tiče politike SAD prema Balkanu, ona je bila puna podrške prema Srbiji nakon bombardovanja devedesetih. Teško je zamisliti da bi SAD mogle da budu više prosrpski nastrojene nego sada", rekao je Gordi.

Oteli Kosovo, gase RS, ostaju slepi na albanske zlocine nad Srbima i sve to smatra prosrpskim. Sta bi bilo da nisu prosrpski orijentisani? Jedini koji su gori od Amerikanaca definitivno su ovi Englezi, zlotvori.

Majski

pre 7 godina

Hahaha, kad se ovako interpepretira ispada da je Tramp ovo rekao da se dodvori šačici srpskih glasača u SAD. Ili to, ili je Putinov čovek. A Srbija nikako ne zaslužuje izvinjenje.
A prosrpska politika SAD?!
Komentar je na nivou kako Perica zamišlja politiku.

Lanna

pre 7 godina

Trump je generalno protiv Nato saveza i americkog vojnog prisustva u svetu. Njegova je logika: "Zasto bi mi branili Nemacku i drazali svoje trupe tamo. Ako hoce da ih branimo neka plate." On je pretnja vladajucoj eliti koja koristi njegove reality show izjave da bi zastrasila narod i prisilila ga da glasa za Hilary Clinton koja je kandidat finanisjke i vojne elite.

Bata Stojkovic

pre 7 godina

Ljudi, ne lozite se intervju je lazni
(Stru, 13. oktobar 2016 19:08) Ako je lazni sta se ovaj profa iz Engleske onda lozi. Reci to njemu a ne nama.

NY

pre 7 godina

Jeste poslednjih mesec dana pred izbore kada mu gori pod nogama on daje intervju za Nedeljnik hahahahahahah pa ovo samo kod nas moze!
Zemljo otvori se !!

lilya

pre 7 godina

Evo ga brilijantan primer gaslightinga. Vidite kako preskace fakt da je bombardovanje bilo ratni zlocin i ilegalno i re-brandira to recima 'Amerikanci su bili veoma prijateljski i pomagali POSLE bombardovanja' i onda nastavlja sa lazima bez blama, kako bi 'bilo tesko zamisliti kako bi Amerika mogla biti vise prosrpski nastrojena' bla bla. Ovo je templejt gaslightinga, kako narcisoidni nasilnici zbunjuju svoje zrtve i ljude oko njih i menjaju laz u istinu, napad u podrsku itd. Ameri zasluzuju Trampa, kao karmu.

Ispravno ili podobno ?

pre 7 godina

Ako je neko iskren i posten, zasto ga odmah svrstavati uz Rusiju ili bilo koga ?
Da je rekao da je ispravno bombardovati Srbiju, da je ispravno preko sluzbi i placenika organizovati raspad SFRJ, da je ispravno organizovati ratove i revolucije po Islamskim zemljama i gurnuti ih u dugogodisnja krvoprolica samo zarad okupacije njihove nafte, da je ispravno izvrsiti genocid nad Indijancima...da li bi onda bio po volji demokrata ?

Bivsi dizajner tobogana

pre 7 godina

Stvorili su atmosferu linca, i sad ocekuju da ljudi u anketama izjave kako ce glasati za "ruskog coveka" i "silovatelja".
Nemojte da se iznenadite ako ustanete 9. novembra ujutru, a ono Tramp predsednik SAD. Vec smo imali Brexit.

Ada

pre 7 godina

"Njuzvik" navodi da je bombardovanje "snažan faktor koji drži Srbiju zvanično neutralnu kada su u pitanje vojne alijanse". Znači li ovo...???
Bolje da ne napišem ništa, jer će me popljuvati ovi što se kunu u zapadnu demokratiju.

Дража

pre 7 godina

Ах, ништа без британске интерпретације америчке спољне политике. Нисам ни сумњао да ће да коментаришу негативно, посебно што је њихов премијер био главни заговарач бомбардовања.

Nikodije IV

pre 7 godina

I pored ovakvih i slicnih izjava "experata" mnogi u Srbiji izgorese od zelje da udju EU. Treba da nas pljuju i ponizavaju i dalje. Mi mozemo da istrpimo sve.

ilija

pre 7 godina

Ovi britanci su ekstra sorta. Majstori vladanja, šteta što su ljudi imuni na medije to jest ima ih puno pa mogu da biraju šta im se svidja i još više šta ne. Nije dobro da se uopšte pojavljujemo u stranim medijima bez naše kontrole. Ako je "Iceland" patentirano ime supermarketa, treba i mi da zaštitimo upotrebu našeg imena i to u smislu da moraju da traže dozvolu. A za upotrebu našeg imana u nekom drugom konteksu osim definisanog snosiće posledice, pred sudom. Srbija je i intelektualna svojina svojih gradjana. VB će morati da se oduči od ovakvog kolonijalnog vladanja i iskreno se nadam da neće morati da beže kod gospodina Trampa kada nivo mora poraste tih pola metara u narednih 30 godina.

Bata Stojkovic

pre 7 godina

Jedino sto sam ja siguran je to da je ovaj profesor i "strucnjak" za Balkan neprijateljski raspolozen prema Srbiji i da njegov stav nije stav strucnjaka vec stav politikom vodjenog lobiste. I to je toliko lako dokazati da je potrebno samo malo hrabrosti srpskih akadameskih i politickih krugova da dignu svoj glas ali na zalost nas predsednik je poznat po dizanju ruku u vis uz uzvik "Sta da radim!"?

jako i do samog kraja

pre 7 godina

Kakve su ovo nebuloze, mati medena. Znaci analogijom "eksperta" i moje kolege Ameri koji su protiv Nato intervencionizma su ruski igraci?! Svaka cast Putinu, verovatno i on ima Tesline zrake koji remete bistre demokratske umove.

Vitez

pre 7 godina

Polako i americki mediji hvataju pricu, i naravno da ce "ispriku" koristiti protiv njega, preko ledja Srba. (Spominje se genocid, krvolok Milošević itd.)

lopov: dr'ste lopova!

pre 7 godina

Totalno suprotno:
http://www.nytimes.com/2015/04/24/us/cash-flowed-to-clinton-foundation-as-russians-pressed-for-control-of-uranium-company.html

Beli

pre 7 godina

Ahahahahaha. Naravno, sta bi drugo moglo da znaci. Pa nece valjda stati na stranu pravde. Koji bolidi odlucuju o nasim sudbinama, ovo sad vec stvarno postaje nepodnosljivo.

expert

pre 7 godina

"Što se tiče politike SAD prema Balkanu, ona je bila puna podrške prema Srbiji nakon bombardovanja devedesetih. Teško je zamisliti da bi SAD mogle da budu više prosrpski nastrojene nego sada", rekao je Gordi.

Hajde onda za promenu budite malo antisrpski nastrojeni.

VladaUSenci

pre 7 godina

Kao da su platili Trampu da se kandiduje i izgubi. On toliko lupa da nekad iznosi potpuno oprečne izjave. Ne želi on da pobedi, očigledno.

LED ZEP

pre 7 godina

Trampova zvaničnica: Nije bilo intervjua sa Trampom o Srbiji

Zvaničnica izborne kampanje republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa iz Indijane izjavila je danas da je srpski list "Nedeljnik" fabrikovao čitav intervju sa Trampom, prenosi portal Politiko.