Utorak, 11.10.2016.

23:03

Đukanović: Ne može Nikšić pod barjak četničkog vojvode

Crnogorski premijer Milo Đukanović izjavio je u Nikšiću da taj grad na izborima 16. oktobra neće podržati ideološke potomke onih koji su streljali Ljuba Čupića.

Izvor: Beta

Ðukanoviæ: Ne može Nikšiæ pod barjak èetnièkog vojvode IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

73 Komentari

Sortiraj po:

Kole

pre 7 godina

Ljubo Čupić je narodni heroj kojeg su četnici strijeljali pored brda Trebjesa kod Nikšića. Prije toga su ga uhapsili na brdu Kablena glavica i predali Italijanima. Fašisti se nijesu usudili da ga strijeljaju već su to uradili domaći izdajnici. Fotografija na kojoj se Ljubo smije četnicima iz streljačkog voda je obišla svijet I postala simbol borbe protiv okupatora I domaćih izdajnika u Crnoj Gori.

Dukljanin

pre 7 godina

Pobornici srbijanskih cetnika "pucaju po savovima" jer im Crnogorci kvare "istinu" kako su isti bili antifasisti, a kad ono, klali, ubijali i strijeljali. Opasni su ovi Crnogorci jer se usude pamtiti i govoriti istinu koja potire svaku laz i izmisljotinu uvezenu iz Beograda. Neka srbijanski nacionalisti, sovinisti i neo cetnici ostave Crnogorce na miru zer nemaju svojih problema na pretek?

polo

pre 7 godina

Primetismo da u okruzenju, ko god je pokusao da dobije izbore na temu Srba u negativnom kontekstu, izgubi. Svi vide da nisu Srbi problem, nego losi politicari. Vise to ne prolazi, jer narod vidi ko upravljaju njihovim drzavama, a i umorni su od slusanja lazi...

Стара Херцеговина

pre 7 godina

Е мој Мило, бруко и несрећо. Па зар овако да пљунеш на свога ђеда Блажа, који је мучки и на превару убијен од партизана код Острога, по којем си (на томе ти честитам!) свом јединцу дао име! Не иде тако драги мој Мило, предалеко си отишао у неподопштинама и свеколиком злу. Нека ти је Бог у помоћи, наш си, какав год да си. Кајаћеш се једног дана, ако дочекаш пензију. Вртећеш бројаницу у рукама као Темпо у Режевићима и молити Бога за опрост, за сво зло што учиини свом народу! Иди барем запали ђеду свећу, очисти барем мало савест после оваквих прљавих речи.

runner

pre 7 godina

Aferim Milo! Iako se ne slažem s mnogim tvojim političkim stavovima al' ne daj se povampirenom četništvu. Nažalost, Srbija je na tom planu totalno pukla. Četnička ideologija je u svim sferama društva.

Dejan

pre 7 godina

Rece dozivotni predsednik/car/kralj/vodja. Crnoj Gori nisu potrebni cetnici ili rojalisti. Oni imaju svog kralja: Don Milo del Montenegro.

broker

pre 7 godina

Čim se pominju oltari, jasno je da je reč o kolektivističkoj ideologiji, a ne nekom obraćanju slobodnim građanima, kako vrli demokratori vole da predstavljaju. Nije svaki kolektivizam nacionalizam. I ovaj što je streljan sa osmehom je poginuo u ime kolektivističke ideologije. I to da neka "Evropa" nema alternativu, i da ti određuju službenici iz Brisela i da ulaziš u savez koji nema otvoreno definisanog neprijatelja... i to je kolektivizam, dakle nikakvo "otvoreno društvo". A oltari uvek traže žrtve.

objektivan

pre 7 godina

jednostavno,covek je diktator.na vlasti jos malo kao Tito,a od njega daleko. nema tu ni d od demokratije.kakav god da je,odavno je trebalo da se povukao.samo me interesuje kako "demokratski"zapad i usa brane ovu situaciju sa 25 godina vladavine istoga.kao faraon.

djerdapko

pre 7 godina

Đukanović je što bi moji Crnogorci rekli ništa roba, kad god je trebalo da izgubi vlast plašio je građane raznim babarogama poput četnika, Koštunice i tome slično. Nadam se da će napokon u nedelju sići sa vlasti.

Марко

pre 7 godina

Немам ништа против да се неко изјашњава као Црногорац са великим "Ц", ок ако се тако осећа нека му буде, свако има право да се изјасни како жели! Оно што је проблем код ових данашњих Милових монтенигера је то што се њихово црногорство темељи на антисрпству! Па што више пљујеш по српству и Србима то си већи Црногорац! Њих ћете и ретко чути да кажу Црна Гора, много више воле израз Монтенегро, то ваљда звучи лепше и европскије! Погледајте навијаче на утакмицама сви носе шалове на којима пише Монтенегро!

til ojlenšpigel

pre 7 godina

Rođače moj i demagogu. A što ne napišeš zašto je ubijen? Šta ćemo sa selima u Nikšićkoj župi koje nisu ni Talijani ni četnici spalili već oni koju ideologiju zastupaš.U laži su kratke noge.

Zemun grad SPO

pre 7 godina

E druze Milo, u Evropu i NATO vodite Crnu Goru, a upotrebljavate komunisticku retoriku o izdajnicima i patriotama.Ne valja kada predsednik deli svoj narod.Sem pomenutog streljanja, istorija pamti i ,,pasja groblja" i Zidani most.Treba pomiriti , a ne deliti crnogorce.
Ovaj recnik je preovladavao u vreme saveznistva Slobe, Mome i Mila, a nasledili su ga upravo Djukanovicevi politicki protivnici. Danas se Milo spustio na njihov nivo i time potvrdio tezu da bivsi komunisticki lideri bez iskrenog i javnog pokajanja ne mogu voditi drzave ka evropskom standardu i demokratiji.
Ipak Djukamovic je ,,manje" zlo u poredjenju sa opozicijom koja bi da vrati Crnu Goru nazad u devedesete godine proslog veka.

Milan_PT

pre 7 godina

Ljubo Čupić je moj idol još otkako sam video njegovu fotografiju snimljenu pred streljanje, a to je bilo pre više od četvrt veka. Ostale su mi nejasne neke stvari, pa bih molio Nikšićane koji nešto više znaju da mi objasne:
1) Ko je osudio na smrt Ljuba? Italijani ili četnici?
2) Da li su četnici tog maja 1942 mogli da se šetaju nikšičkim ulicama? Ako jesu, kojoj su jedinici pripadali?
3) Ko ga je streljao? Na snimku sa streljanja se vide 6 osoba koje pucaju na njega, ali je teško utvrditi na osnovu kapa da li imaju uniforme i čije su to uniforme. Neki komunistički svedok je izjavio da je rođenim očima video kako ga streljaju 5 četnika, ali dželata je očigledno 6, i za samo jednog (najdaljeg, šestog na slici) bi se moglo reći da bi mogao biti ili četnik ili žandarm. Prvi i četvrti imaju kačkete, što četnici nisu koristili, treći kao da ima fes, peti se slabo vidi, ali i to bi mogao biti kačket; bradu ne vidim ni kod jednog.
Najviše me interesuje čija je jedinica četnika bila u Nikšiću i sarađivala sa Italijanima.
Hvala...

Milan

pre 7 godina

Cudi me da izuzetno spretni real politicar

za izbore 2016te kao opredeljujuci momenat za buducnost -

naredni cetvorogodisnji period, navodi

cetnike i partizane ?

Mislio sam da je on savremeniji i da ima sta drugo ponuditi

narodu u periodu 2016 - 2020te ....

Nikšićanin poreklom

pre 7 godina

Pamtimo mi dobro ko su bili četnici, ko ih je naoružavao i ko im je naređivao. A razumem i potomke njihove, naravno da je teško reći sinu ili unuku da je deda bio izdajnik, da je sarađivao sa Nemcima i Talijanima i zverski ubijao sopstveni narod, ali to je istina koju mi znamo, više nas je, prenosimo deci i ćutke gledamo njihova pravdanja od kafane i ulice do suda. Ali nek i oni znaju da mi pamtimo, želim da znaju da pamtimo, i da znaju da laž izgovorena ma i milion puta ostaje laž. Moja baka je 1923. godište, još je živa i pamti. Pamti i svoju sestru koja je obešena 9.V 1942. godine, isti dan kad je Ljubo Čupić streljan. Imala je samo 18 godina i sama je sebi stavila omču oko vrata da je zveri ne diraju. Mogla je i ona nekom biti majka i baka.

3maj

pre 7 godina

Nekada, za vreme Miloševićeve vlasti, sam zdušno podržavao Mila, a i dugo nakon toga. Ali već par godina sam mišljenja da je vreme da ode, i da je uprkos njegovim naporima da Crnu Goru približi Zapadu i normalnom svetu, njemu jedini cilj što duže zadržavanje gole vlasti. I sada to mislim. Ali šta je, tj. ko je alternativa? Šešeljevi pitomci, poklonici Karadžića i Mladića? Mislim da niko normalan u Crnoj Gori to neće podržati. Normalna, demokratska, proevropska opozicija u Crnoj Gori je slaba i posvađana, kao i naša u Srbiji. Na to Milo i računa. Ali je što se Nikšića tiče u pravu. Revizija istorije na ex YU prostoru koja se dešava poslednjih par godina je opasna i pogubna. I podržavam Mila kada kaže da ne sme četnički barjak da se zaviori nigde. Ne smeju se rehabilitovati oni koji su se borili protiv onih koji su našim narodima doneli slobodu i oslobodili našu zemlju od zla. Partizani i NOV nisu streljali 'Srbe', 'Hrvate', 'Crnogorce', 'Bošnjake' nego su streljali izdajnike, ratne zločince i kolaboracioniste. Naravno da je i tu bilo preterivanja i da su verovatno i nedužni ljudi stradali. Ali alternativa tome nije i ne sme biti revizija istorije.

Драган Савић

pre 7 godina

Црна Гора је тоталитарна држава јер један исти човек влада већ готово 30 година! У демократским системима то је немогуће! Чак су и Путинова Русија и Лукашенкова Белорусија демократичније државе од Миловог монтенегра!

izadje na videlo

pre 7 godina

sta se covece busas u grudi sa tim referendumom o nezavisnosti kada se zna kako je to proslo! Referendum o vaznim pitanjima ne bi trebalo da bude vazeci ako su misljenja podeljenja toliko da je u pitanju nekoliko stotina glasova!A tek brojanje...

vs Milo

pre 7 godina

Ovaj sto je napisao da su cetnici Crne Gore bili antifasisti, ja cu ga samo podsetiti da je vodja tih cetnika "mlad majore" tj Pavle Djujisic odlikovan od Nemaca ordenom Gvozdeni krst.Eto odlikovan je od fasista okupatora,pa neka svako vidi kakav je on antifasista i njegovi cetnici.Inace nadam se da ce Djukanovic izgubiti izbore jer on ne radi u interesu Crne Gore vec svojih gazda sa Zapada.

Pit

pre 7 godina

Milo Djukanovic je bio ratoborniji "cetnicki vojvoda" od Milosevica kada je poceo rat. Tada je pozivao na unistenje ustasa... i nisu mu nimalo smetali cetnici tada sa cijom se ideologijom borio protiv hrvata.

Ne dajte da vas ta zmija prevari.

momcilo

pre 7 godina

Kakva manipulacija! Posle toliko godina, ponovo neko spominje komunizam i četništvo... Ljudi, prošla su ta vremena, razmišljajmo o boljem sutra i slobodnoj volji.. A za mila...ako za ovih 20 godina nismo shvatili kakav je, onda džaba sve.. Neka nam je sa srećom!

NIJE SVE NI CRNO NIJE SVE NI BELO

pre 7 godina

Lepo !!! A šta ćemo sa fotografijama gde su se četnici slikali sa Nemcima i Italijanima ?! I to nije bila jedna nego dosta fotografija, na kojima lepo vidi kako stoje ili leže zajedno !!! A daa to je verovatno sve "namešteno" od strane partizana !!! Uzgred drage moje patrijote kad je bila proslava u Moskvi povodom pobede u II svetskom ratu NAS iz Srbije nije bilo, zato što nismo mogli da pošaljemo one koji su se stvarno borili, a Rusi, gle čuda, nisu priznavali ove druge !!!! Doduše, čini mi se da su Crnogorci bili tamo, jer je eto, Đukanović, poznati izdajnik, poslao je tamo "izdajnike" za koji zna da su se borili !!! Navedite mi neku borbu četnika ?!

Branko

pre 7 godina

"Oni ne mogu dobiti pravo da upravljaju ovim gradom, jer Nikšić nikad ne može podržati tu izdajničku ideologiju", rekao je Đukanović na predizbornom skupu DPS-a u Nikšiću.

A da li je možda i Vaša vlast izdajnička?

Milorad

pre 7 godina

Ideologija bez analize smisla svakog opredeljenja je karakteristika ološa i glupih idealista.Mislim na sve ideologije,pa i relaciju cetnik(borac kraljevine) i partizan(borac neostvarivom ideala).Djukanovic ovu problematiku nije stavio u kontekst smisla.

deda je cinik

pre 7 godina

Citajuci komentare dolazim do zakljucka da su komunisti hteli na kraju da razbucaju Jugu, ali im oslobodioci cetnici, ustase i ostali nacionalisti i kolaboracionisti nacista nisu dali. Ej, koga vi lazete? Ljude ne mozete, mozda sebe. Dok vam je Djujic setao Dubrovnikom, da nije nosio partizansku uniformu? A vidim da su se vec sjatili i botovi da vas dizu u nebesa. Slusajuci vas, sutra cemo se pozdravljati sa auffiderzen, a glumite tu neko srpstvo. More bre decurlijo, niste imali roditelje da vas odgaje pa sad prosipate price iz kafane, a glumite mi porodicu. U stvari ste obicne kabadahije bez casti.

maximus

pre 7 godina

Milo, nekadašnji prijatelj i saradnik Bulatovića i Miloševića i uvaženi član KPJ, danas tajkun, "biznismen" i kapitalista. A po potrebi oboje, kontroverzna ličnost.

Miljan

pre 7 godina

Kakva demagogija... Pa zar ti đed Blažo, četnički vojvoda, nije streljan pod Ostrogom '43 od komunista? Streljali su i komunisti mnogo veće sinove, ali treba jedanput i toj bratoubilačkoj mržnji stati na kraj, dosta je bilo.
VLAST JE PROLAZNA, ALI PODGREVANJE MRŽNJE MEĐU NARODOM JE KRAJNJE LOŠA STVAR ZA BUDUĆA POKOLJENJA.

Petar

pre 7 godina

Druže Tito mi ti se kunemo....E moj Milo.Komunjaro zlikovačka.Koliko je samo ljudi,čestitih porodica pobijeno posle rata.Pod barjakom čuvenog zločinca Kapičića koji je,da ne poveruješ,izjavio kako mu nije žao ni jednog ubijenog posle oslobođenja.Golema mržnja tu izbija.Đukanović čeka da uđe u NATO jer se nada da će onda imati odrešene ruke za obračun.

Pantagruel

pre 7 godina

Слажем се са Ђукановићем да се у Црној Гори бира између издаје и верности традиционалном путу, само мислим да је главни носилац издаје онај ко учи народ да напусти вредности својих предака и прода се за шаку долара.

Branko

pre 7 godina

Ko kaže da je Milo imun na Balkansku predizbornu kampanju u kojoj se razmišlja o prošlosti, a u budućnosti se očekuju dodatna bogaćenja vladajuće elite uz namirivanje nove generacije koja je stasala za dodatnu rasprodaju nacionalnih dobara. Meni sve, sada, a vama čas istorije i malo igara. Za izbore je važna prošlost! Ipak o vašoj prošlosti odlučujete.

Morača Prekomoračka

pre 7 godina

Bogami teško da će dobiti opozicija dps. DF Mandića i Medojevića će biti glavni krivci. Umišljena opozicija koja misli da nasiljem moze do vlasti. To ne prolazi kod naroda. Presuda je u nedjelju. Žao mi je ipak zbog Bečićeve stranke i Ključ koalicije. Možda se moglo nešto dobro napravit.

Mista

pre 7 godina

Srbi su najveci spasitelji i prijatelji crne gore, milo padas ko avion,nemoj svadjati narod vise,procitan si k'o bukvar,dosta je lazi bilo,i da, usput cestitam fudbalerima na pobedi protiv danaca.

milanbg

pre 7 godina

To sto radi Djukanovic je radio i Milosevic, delio svoj narod na izdajnike i branitelje zemlje, muka mi je od takvih predizbornih govora na balkanu!!!

Никола

pre 7 godina

Сусреће се са губитком избора, па му прорадила комунистичка једнопартијска носталгија. Црногорци, никшићани, у Спуж са њим !

Gornjopoljac

pre 7 godina

Nikša iz Boke Kotorske, zet Nemanjića od tih istih Nemanjića je dobio na upravu Onogošt (današnji Nikšić). U Nikšićkom groblju je srpska crkva Sv. Petra iz XII vijeka. U Nikšiću je Rastko Nemanjić stolovao prije nego što je postao Sv. Sava. Osam je vijekova bio u sastavu srpskih država, mnogo prije Čačka, Kraljeva, Užica... o Beogradu da i ne govorimo. Zahumlje je to, stara Hercegovina koju je kralj Nikola 1878. oslobodio od Turaka i tada je pripao Crnoj Gori u kojoj je bio do 1914. kada se Crna Gora ujedinila sa Srbijom. U Crnu Goru se vratio 1945. u Titovoj Jugoslaviji gdje je i danas što niko ne osporava mada su moji tamo od prije Kosova kada od Crnogoraca nije bilo ni C. Kažem, jeste crnogorski i neka mu je alal, ali osporavati njegovu povezanost sa srpstvom i srpskom istorijom, negirati nacionalni osjećaj ljudi koji se tamo osjećaju Srbima, banalna je neistina.

belgrado

pre 7 godina

za mladje citaoce,
ovake se 1990-91 pred izbore,
pricalo,busalo u grudi,obelezavali izdajnici i zaludjivao narod?!

godinu dana posle,
bili smo u ratu,svi protiv svakog....

ne treba deliti narod

pre 7 godina

istoriju treba ostaviti istoricarima, a ljudi treba da zive i rade posteno i prijateljski. ja do skora nisam znala nista o cetnicima i partizanima, i mislila sam da svi imaju dobre namere.

Budućnost

pre 7 godina

Opet su komunisti protiv Srba i pravih crnogoraca, u nedelju pamet u glavu.
Mnogi neduzni su streljani, isto kao sto su Milovi preci, komunisti streljali nedužne ljude posle rata koje su oni zvali "slobodom".

Stojan

pre 7 godina

Četnici u Crnoj Gori su bili antifašisti i najhrabriji borci za slobodu. Ti crnogorski partizani su radili protiv svog naroda i Srba, isto kao danas Đukanović. Bravo za Nikšić, narod je shvatio da ga lažu 70 godina.

Stojan

pre 7 godina

Četnici u Crnoj Gori su bili antifašisti i najhrabriji borci za slobodu. Ti crnogorski partizani su radili protiv svog naroda i Srba, isto kao danas Đukanović. Bravo za Nikšić, narod je shvatio da ga lažu 70 godina.

Budućnost

pre 7 godina

Opet su komunisti protiv Srba i pravih crnogoraca, u nedelju pamet u glavu.
Mnogi neduzni su streljani, isto kao sto su Milovi preci, komunisti streljali nedužne ljude posle rata koje su oni zvali "slobodom".

Gornjopoljac

pre 7 godina

Nikša iz Boke Kotorske, zet Nemanjića od tih istih Nemanjića je dobio na upravu Onogošt (današnji Nikšić). U Nikšićkom groblju je srpska crkva Sv. Petra iz XII vijeka. U Nikšiću je Rastko Nemanjić stolovao prije nego što je postao Sv. Sava. Osam je vijekova bio u sastavu srpskih država, mnogo prije Čačka, Kraljeva, Užica... o Beogradu da i ne govorimo. Zahumlje je to, stara Hercegovina koju je kralj Nikola 1878. oslobodio od Turaka i tada je pripao Crnoj Gori u kojoj je bio do 1914. kada se Crna Gora ujedinila sa Srbijom. U Crnu Goru se vratio 1945. u Titovoj Jugoslaviji gdje je i danas što niko ne osporava mada su moji tamo od prije Kosova kada od Crnogoraca nije bilo ni C. Kažem, jeste crnogorski i neka mu je alal, ali osporavati njegovu povezanost sa srpstvom i srpskom istorijom, negirati nacionalni osjećaj ljudi koji se tamo osjećaju Srbima, banalna je neistina.

til ojlenšpigel

pre 7 godina

Rođače moj i demagogu. A što ne napišeš zašto je ubijen? Šta ćemo sa selima u Nikšićkoj župi koje nisu ni Talijani ni četnici spalili već oni koju ideologiju zastupaš.U laži su kratke noge.

Марко

pre 7 godina

Немам ништа против да се неко изјашњава као Црногорац са великим "Ц", ок ако се тако осећа нека му буде, свако има право да се изјасни како жели! Оно што је проблем код ових данашњих Милових монтенигера је то што се њихово црногорство темељи на антисрпству! Па што више пљујеш по српству и Србима то си већи Црногорац! Њих ћете и ретко чути да кажу Црна Гора, много више воле израз Монтенегро, то ваљда звучи лепше и европскије! Погледајте навијаче на утакмицама сви носе шалове на којима пише Монтенегро!

djerdapko

pre 7 godina

Đukanović je što bi moji Crnogorci rekli ništa roba, kad god je trebalo da izgubi vlast plašio je građane raznim babarogama poput četnika, Koštunice i tome slično. Nadam se da će napokon u nedelju sići sa vlasti.

Pit

pre 7 godina

Milo Djukanovic je bio ratoborniji "cetnicki vojvoda" od Milosevica kada je poceo rat. Tada je pozivao na unistenje ustasa... i nisu mu nimalo smetali cetnici tada sa cijom se ideologijom borio protiv hrvata.

Ne dajte da vas ta zmija prevari.

belgrado

pre 7 godina

za mladje citaoce,
ovake se 1990-91 pred izbore,
pricalo,busalo u grudi,obelezavali izdajnici i zaludjivao narod?!

godinu dana posle,
bili smo u ratu,svi protiv svakog....

milanbg

pre 7 godina

To sto radi Djukanovic je radio i Milosevic, delio svoj narod na izdajnike i branitelje zemlje, muka mi je od takvih predizbornih govora na balkanu!!!

Milan_PT

pre 7 godina

Ljubo Čupić je moj idol još otkako sam video njegovu fotografiju snimljenu pred streljanje, a to je bilo pre više od četvrt veka. Ostale su mi nejasne neke stvari, pa bih molio Nikšićane koji nešto više znaju da mi objasne:
1) Ko je osudio na smrt Ljuba? Italijani ili četnici?
2) Da li su četnici tog maja 1942 mogli da se šetaju nikšičkim ulicama? Ako jesu, kojoj su jedinici pripadali?
3) Ko ga je streljao? Na snimku sa streljanja se vide 6 osoba koje pucaju na njega, ali je teško utvrditi na osnovu kapa da li imaju uniforme i čije su to uniforme. Neki komunistički svedok je izjavio da je rođenim očima video kako ga streljaju 5 četnika, ali dželata je očigledno 6, i za samo jednog (najdaljeg, šestog na slici) bi se moglo reći da bi mogao biti ili četnik ili žandarm. Prvi i četvrti imaju kačkete, što četnici nisu koristili, treći kao da ima fes, peti se slabo vidi, ali i to bi mogao biti kačket; bradu ne vidim ni kod jednog.
Najviše me interesuje čija je jedinica četnika bila u Nikšiću i sarađivala sa Italijanima.
Hvala...

Никола

pre 7 godina

Сусреће се са губитком избора, па му прорадила комунистичка једнопартијска носталгија. Црногорци, никшићани, у Спуж са њим !

Miljan

pre 7 godina

Kakva demagogija... Pa zar ti đed Blažo, četnički vojvoda, nije streljan pod Ostrogom '43 od komunista? Streljali su i komunisti mnogo veće sinove, ali treba jedanput i toj bratoubilačkoj mržnji stati na kraj, dosta je bilo.
VLAST JE PROLAZNA, ALI PODGREVANJE MRŽNJE MEĐU NARODOM JE KRAJNJE LOŠA STVAR ZA BUDUĆA POKOLJENJA.

Petar

pre 7 godina

Druže Tito mi ti se kunemo....E moj Milo.Komunjaro zlikovačka.Koliko je samo ljudi,čestitih porodica pobijeno posle rata.Pod barjakom čuvenog zločinca Kapičića koji je,da ne poveruješ,izjavio kako mu nije žao ni jednog ubijenog posle oslobođenja.Golema mržnja tu izbija.Đukanović čeka da uđe u NATO jer se nada da će onda imati odrešene ruke za obračun.

Nikšićanin poreklom

pre 7 godina

Pamtimo mi dobro ko su bili četnici, ko ih je naoružavao i ko im je naređivao. A razumem i potomke njihove, naravno da je teško reći sinu ili unuku da je deda bio izdajnik, da je sarađivao sa Nemcima i Talijanima i zverski ubijao sopstveni narod, ali to je istina koju mi znamo, više nas je, prenosimo deci i ćutke gledamo njihova pravdanja od kafane i ulice do suda. Ali nek i oni znaju da mi pamtimo, želim da znaju da pamtimo, i da znaju da laž izgovorena ma i milion puta ostaje laž. Moja baka je 1923. godište, još je živa i pamti. Pamti i svoju sestru koja je obešena 9.V 1942. godine, isti dan kad je Ljubo Čupić streljan. Imala je samo 18 godina i sama je sebi stavila omču oko vrata da je zveri ne diraju. Mogla je i ona nekom biti majka i baka.

Milan

pre 7 godina

Cudi me da izuzetno spretni real politicar

za izbore 2016te kao opredeljujuci momenat za buducnost -

naredni cetvorogodisnji period, navodi

cetnike i partizane ?

Mislio sam da je on savremeniji i da ima sta drugo ponuditi

narodu u periodu 2016 - 2020te ....

Драган Савић

pre 7 godina

Црна Гора је тоталитарна држава јер један исти човек влада већ готово 30 година! У демократским системима то је немогуће! Чак су и Путинова Русија и Лукашенкова Белорусија демократичније државе од Миловог монтенегра!

maximus

pre 7 godina

Milo, nekadašnji prijatelj i saradnik Bulatovića i Miloševića i uvaženi član KPJ, danas tajkun, "biznismen" i kapitalista. A po potrebi oboje, kontroverzna ličnost.

Pantagruel

pre 7 godina

Слажем се са Ђукановићем да се у Црној Гори бира између издаје и верности традиционалном путу, само мислим да је главни носилац издаје онај ко учи народ да напусти вредности својих предака и прода се за шаку долара.

momcilo

pre 7 godina

Kakva manipulacija! Posle toliko godina, ponovo neko spominje komunizam i četništvo... Ljudi, prošla su ta vremena, razmišljajmo o boljem sutra i slobodnoj volji.. A za mila...ako za ovih 20 godina nismo shvatili kakav je, onda džaba sve.. Neka nam je sa srećom!

Branko

pre 7 godina

"Oni ne mogu dobiti pravo da upravljaju ovim gradom, jer Nikšić nikad ne može podržati tu izdajničku ideologiju", rekao je Đukanović na predizbornom skupu DPS-a u Nikšiću.

A da li je možda i Vaša vlast izdajnička?

Mista

pre 7 godina

Srbi su najveci spasitelji i prijatelji crne gore, milo padas ko avion,nemoj svadjati narod vise,procitan si k'o bukvar,dosta je lazi bilo,i da, usput cestitam fudbalerima na pobedi protiv danaca.

vs Milo

pre 7 godina

Ovaj sto je napisao da su cetnici Crne Gore bili antifasisti, ja cu ga samo podsetiti da je vodja tih cetnika "mlad majore" tj Pavle Djujisic odlikovan od Nemaca ordenom Gvozdeni krst.Eto odlikovan je od fasista okupatora,pa neka svako vidi kakav je on antifasista i njegovi cetnici.Inace nadam se da ce Djukanovic izgubiti izbore jer on ne radi u interesu Crne Gore vec svojih gazda sa Zapada.

Стара Херцеговина

pre 7 godina

Е мој Мило, бруко и несрећо. Па зар овако да пљунеш на свога ђеда Блажа, који је мучки и на превару убијен од партизана код Острога, по којем си (на томе ти честитам!) свом јединцу дао име! Не иде тако драги мој Мило, предалеко си отишао у неподопштинама и свеколиком злу. Нека ти је Бог у помоћи, наш си, какав год да си. Кајаћеш се једног дана, ако дочекаш пензију. Вртећеш бројаницу у рукама као Темпо у Режевићима и молити Бога за опрост, за сво зло што учиини свом народу! Иди барем запали ђеду свећу, очисти барем мало савест после оваквих прљавих речи.

izadje na videlo

pre 7 godina

sta se covece busas u grudi sa tim referendumom o nezavisnosti kada se zna kako je to proslo! Referendum o vaznim pitanjima ne bi trebalo da bude vazeci ako su misljenja podeljenja toliko da je u pitanju nekoliko stotina glasova!A tek brojanje...

NIJE SVE NI CRNO NIJE SVE NI BELO

pre 7 godina

Lepo !!! A šta ćemo sa fotografijama gde su se četnici slikali sa Nemcima i Italijanima ?! I to nije bila jedna nego dosta fotografija, na kojima lepo vidi kako stoje ili leže zajedno !!! A daa to je verovatno sve "namešteno" od strane partizana !!! Uzgred drage moje patrijote kad je bila proslava u Moskvi povodom pobede u II svetskom ratu NAS iz Srbije nije bilo, zato što nismo mogli da pošaljemo one koji su se stvarno borili, a Rusi, gle čuda, nisu priznavali ove druge !!!! Doduše, čini mi se da su Crnogorci bili tamo, jer je eto, Đukanović, poznati izdajnik, poslao je tamo "izdajnike" za koji zna da su se borili !!! Navedite mi neku borbu četnika ?!

deda je cinik

pre 7 godina

Citajuci komentare dolazim do zakljucka da su komunisti hteli na kraju da razbucaju Jugu, ali im oslobodioci cetnici, ustase i ostali nacionalisti i kolaboracionisti nacista nisu dali. Ej, koga vi lazete? Ljude ne mozete, mozda sebe. Dok vam je Djujic setao Dubrovnikom, da nije nosio partizansku uniformu? A vidim da su se vec sjatili i botovi da vas dizu u nebesa. Slusajuci vas, sutra cemo se pozdravljati sa auffiderzen, a glumite tu neko srpstvo. More bre decurlijo, niste imali roditelje da vas odgaje pa sad prosipate price iz kafane, a glumite mi porodicu. U stvari ste obicne kabadahije bez casti.

3maj

pre 7 godina

Nekada, za vreme Miloševićeve vlasti, sam zdušno podržavao Mila, a i dugo nakon toga. Ali već par godina sam mišljenja da je vreme da ode, i da je uprkos njegovim naporima da Crnu Goru približi Zapadu i normalnom svetu, njemu jedini cilj što duže zadržavanje gole vlasti. I sada to mislim. Ali šta je, tj. ko je alternativa? Šešeljevi pitomci, poklonici Karadžića i Mladića? Mislim da niko normalan u Crnoj Gori to neće podržati. Normalna, demokratska, proevropska opozicija u Crnoj Gori je slaba i posvađana, kao i naša u Srbiji. Na to Milo i računa. Ali je što se Nikšića tiče u pravu. Revizija istorije na ex YU prostoru koja se dešava poslednjih par godina je opasna i pogubna. I podržavam Mila kada kaže da ne sme četnički barjak da se zaviori nigde. Ne smeju se rehabilitovati oni koji su se borili protiv onih koji su našim narodima doneli slobodu i oslobodili našu zemlju od zla. Partizani i NOV nisu streljali 'Srbe', 'Hrvate', 'Crnogorce', 'Bošnjake' nego su streljali izdajnike, ratne zločince i kolaboracioniste. Naravno da je i tu bilo preterivanja i da su verovatno i nedužni ljudi stradali. Ali alternativa tome nije i ne sme biti revizija istorije.

Dejan

pre 7 godina

Rece dozivotni predsednik/car/kralj/vodja. Crnoj Gori nisu potrebni cetnici ili rojalisti. Oni imaju svog kralja: Don Milo del Montenegro.

Branko

pre 7 godina

Ko kaže da je Milo imun na Balkansku predizbornu kampanju u kojoj se razmišlja o prošlosti, a u budućnosti se očekuju dodatna bogaćenja vladajuće elite uz namirivanje nove generacije koja je stasala za dodatnu rasprodaju nacionalnih dobara. Meni sve, sada, a vama čas istorije i malo igara. Za izbore je važna prošlost! Ipak o vašoj prošlosti odlučujete.

Dukljanin

pre 7 godina

Pobornici srbijanskih cetnika "pucaju po savovima" jer im Crnogorci kvare "istinu" kako su isti bili antifasisti, a kad ono, klali, ubijali i strijeljali. Opasni su ovi Crnogorci jer se usude pamtiti i govoriti istinu koja potire svaku laz i izmisljotinu uvezenu iz Beograda. Neka srbijanski nacionalisti, sovinisti i neo cetnici ostave Crnogorce na miru zer nemaju svojih problema na pretek?

Kole

pre 7 godina

Ljubo Čupić je narodni heroj kojeg su četnici strijeljali pored brda Trebjesa kod Nikšića. Prije toga su ga uhapsili na brdu Kablena glavica i predali Italijanima. Fašisti se nijesu usudili da ga strijeljaju već su to uradili domaći izdajnici. Fotografija na kojoj se Ljubo smije četnicima iz streljačkog voda je obišla svijet I postala simbol borbe protiv okupatora I domaćih izdajnika u Crnoj Gori.

runner

pre 7 godina

Aferim Milo! Iako se ne slažem s mnogim tvojim političkim stavovima al' ne daj se povampirenom četništvu. Nažalost, Srbija je na tom planu totalno pukla. Četnička ideologija je u svim sferama društva.

polo

pre 7 godina

Primetismo da u okruzenju, ko god je pokusao da dobije izbore na temu Srba u negativnom kontekstu, izgubi. Svi vide da nisu Srbi problem, nego losi politicari. Vise to ne prolazi, jer narod vidi ko upravljaju njihovim drzavama, a i umorni su od slusanja lazi...

objektivan

pre 7 godina

jednostavno,covek je diktator.na vlasti jos malo kao Tito,a od njega daleko. nema tu ni d od demokratije.kakav god da je,odavno je trebalo da se povukao.samo me interesuje kako "demokratski"zapad i usa brane ovu situaciju sa 25 godina vladavine istoga.kao faraon.

Zemun grad SPO

pre 7 godina

E druze Milo, u Evropu i NATO vodite Crnu Goru, a upotrebljavate komunisticku retoriku o izdajnicima i patriotama.Ne valja kada predsednik deli svoj narod.Sem pomenutog streljanja, istorija pamti i ,,pasja groblja" i Zidani most.Treba pomiriti , a ne deliti crnogorce.
Ovaj recnik je preovladavao u vreme saveznistva Slobe, Mome i Mila, a nasledili su ga upravo Djukanovicevi politicki protivnici. Danas se Milo spustio na njihov nivo i time potvrdio tezu da bivsi komunisticki lideri bez iskrenog i javnog pokajanja ne mogu voditi drzave ka evropskom standardu i demokratiji.
Ipak Djukamovic je ,,manje" zlo u poredjenju sa opozicijom koja bi da vrati Crnu Goru nazad u devedesete godine proslog veka.

broker

pre 7 godina

Čim se pominju oltari, jasno je da je reč o kolektivističkoj ideologiji, a ne nekom obraćanju slobodnim građanima, kako vrli demokratori vole da predstavljaju. Nije svaki kolektivizam nacionalizam. I ovaj što je streljan sa osmehom je poginuo u ime kolektivističke ideologije. I to da neka "Evropa" nema alternativu, i da ti određuju službenici iz Brisela i da ulaziš u savez koji nema otvoreno definisanog neprijatelja... i to je kolektivizam, dakle nikakvo "otvoreno društvo". A oltari uvek traže žrtve.

Milorad

pre 7 godina

Ideologija bez analize smisla svakog opredeljenja je karakteristika ološa i glupih idealista.Mislim na sve ideologije,pa i relaciju cetnik(borac kraljevine) i partizan(borac neostvarivom ideala).Djukanovic ovu problematiku nije stavio u kontekst smisla.

Morača Prekomoračka

pre 7 godina

Bogami teško da će dobiti opozicija dps. DF Mandića i Medojevića će biti glavni krivci. Umišljena opozicija koja misli da nasiljem moze do vlasti. To ne prolazi kod naroda. Presuda je u nedjelju. Žao mi je ipak zbog Bečićeve stranke i Ključ koalicije. Možda se moglo nešto dobro napravit.

ne treba deliti narod

pre 7 godina

istoriju treba ostaviti istoricarima, a ljudi treba da zive i rade posteno i prijateljski. ja do skora nisam znala nista o cetnicima i partizanima, i mislila sam da svi imaju dobre namere.

Stojan

pre 7 godina

Četnici u Crnoj Gori su bili antifašisti i najhrabriji borci za slobodu. Ti crnogorski partizani su radili protiv svog naroda i Srba, isto kao danas Đukanović. Bravo za Nikšić, narod je shvatio da ga lažu 70 godina.

Budućnost

pre 7 godina

Opet su komunisti protiv Srba i pravih crnogoraca, u nedelju pamet u glavu.
Mnogi neduzni su streljani, isto kao sto su Milovi preci, komunisti streljali nedužne ljude posle rata koje su oni zvali "slobodom".

NIJE SVE NI CRNO NIJE SVE NI BELO

pre 7 godina

Lepo !!! A šta ćemo sa fotografijama gde su se četnici slikali sa Nemcima i Italijanima ?! I to nije bila jedna nego dosta fotografija, na kojima lepo vidi kako stoje ili leže zajedno !!! A daa to je verovatno sve "namešteno" od strane partizana !!! Uzgred drage moje patrijote kad je bila proslava u Moskvi povodom pobede u II svetskom ratu NAS iz Srbije nije bilo, zato što nismo mogli da pošaljemo one koji su se stvarno borili, a Rusi, gle čuda, nisu priznavali ove druge !!!! Doduše, čini mi se da su Crnogorci bili tamo, jer je eto, Đukanović, poznati izdajnik, poslao je tamo "izdajnike" za koji zna da su se borili !!! Navedite mi neku borbu četnika ?!

3maj

pre 7 godina

Nekada, za vreme Miloševićeve vlasti, sam zdušno podržavao Mila, a i dugo nakon toga. Ali već par godina sam mišljenja da je vreme da ode, i da je uprkos njegovim naporima da Crnu Goru približi Zapadu i normalnom svetu, njemu jedini cilj što duže zadržavanje gole vlasti. I sada to mislim. Ali šta je, tj. ko je alternativa? Šešeljevi pitomci, poklonici Karadžića i Mladića? Mislim da niko normalan u Crnoj Gori to neće podržati. Normalna, demokratska, proevropska opozicija u Crnoj Gori je slaba i posvađana, kao i naša u Srbiji. Na to Milo i računa. Ali je što se Nikšića tiče u pravu. Revizija istorije na ex YU prostoru koja se dešava poslednjih par godina je opasna i pogubna. I podržavam Mila kada kaže da ne sme četnički barjak da se zaviori nigde. Ne smeju se rehabilitovati oni koji su se borili protiv onih koji su našim narodima doneli slobodu i oslobodili našu zemlju od zla. Partizani i NOV nisu streljali 'Srbe', 'Hrvate', 'Crnogorce', 'Bošnjake' nego su streljali izdajnike, ratne zločince i kolaboracioniste. Naravno da je i tu bilo preterivanja i da su verovatno i nedužni ljudi stradali. Ali alternativa tome nije i ne sme biti revizija istorije.

vs Milo

pre 7 godina

Ovaj sto je napisao da su cetnici Crne Gore bili antifasisti, ja cu ga samo podsetiti da je vodja tih cetnika "mlad majore" tj Pavle Djujisic odlikovan od Nemaca ordenom Gvozdeni krst.Eto odlikovan je od fasista okupatora,pa neka svako vidi kakav je on antifasista i njegovi cetnici.Inace nadam se da ce Djukanovic izgubiti izbore jer on ne radi u interesu Crne Gore vec svojih gazda sa Zapada.

Nikšićanin poreklom

pre 7 godina

Pamtimo mi dobro ko su bili četnici, ko ih je naoružavao i ko im je naređivao. A razumem i potomke njihove, naravno da je teško reći sinu ili unuku da je deda bio izdajnik, da je sarađivao sa Nemcima i Talijanima i zverski ubijao sopstveni narod, ali to je istina koju mi znamo, više nas je, prenosimo deci i ćutke gledamo njihova pravdanja od kafane i ulice do suda. Ali nek i oni znaju da mi pamtimo, želim da znaju da pamtimo, i da znaju da laž izgovorena ma i milion puta ostaje laž. Moja baka je 1923. godište, još je živa i pamti. Pamti i svoju sestru koja je obešena 9.V 1942. godine, isti dan kad je Ljubo Čupić streljan. Imala je samo 18 godina i sama je sebi stavila omču oko vrata da je zveri ne diraju. Mogla je i ona nekom biti majka i baka.

deda je cinik

pre 7 godina

Citajuci komentare dolazim do zakljucka da su komunisti hteli na kraju da razbucaju Jugu, ali im oslobodioci cetnici, ustase i ostali nacionalisti i kolaboracionisti nacista nisu dali. Ej, koga vi lazete? Ljude ne mozete, mozda sebe. Dok vam je Djujic setao Dubrovnikom, da nije nosio partizansku uniformu? A vidim da su se vec sjatili i botovi da vas dizu u nebesa. Slusajuci vas, sutra cemo se pozdravljati sa auffiderzen, a glumite tu neko srpstvo. More bre decurlijo, niste imali roditelje da vas odgaje pa sad prosipate price iz kafane, a glumite mi porodicu. U stvari ste obicne kabadahije bez casti.

Zemun grad SPO

pre 7 godina

E druze Milo, u Evropu i NATO vodite Crnu Goru, a upotrebljavate komunisticku retoriku o izdajnicima i patriotama.Ne valja kada predsednik deli svoj narod.Sem pomenutog streljanja, istorija pamti i ,,pasja groblja" i Zidani most.Treba pomiriti , a ne deliti crnogorce.
Ovaj recnik je preovladavao u vreme saveznistva Slobe, Mome i Mila, a nasledili su ga upravo Djukanovicevi politicki protivnici. Danas se Milo spustio na njihov nivo i time potvrdio tezu da bivsi komunisticki lideri bez iskrenog i javnog pokajanja ne mogu voditi drzave ka evropskom standardu i demokratiji.
Ipak Djukamovic je ,,manje" zlo u poredjenju sa opozicijom koja bi da vrati Crnu Goru nazad u devedesete godine proslog veka.

til ojlenšpigel

pre 7 godina

Rođače moj i demagogu. A što ne napišeš zašto je ubijen? Šta ćemo sa selima u Nikšićkoj župi koje nisu ni Talijani ni četnici spalili već oni koju ideologiju zastupaš.U laži su kratke noge.

Morača Prekomoračka

pre 7 godina

Bogami teško da će dobiti opozicija dps. DF Mandića i Medojevića će biti glavni krivci. Umišljena opozicija koja misli da nasiljem moze do vlasti. To ne prolazi kod naroda. Presuda je u nedjelju. Žao mi je ipak zbog Bečićeve stranke i Ključ koalicije. Možda se moglo nešto dobro napravit.

djerdapko

pre 7 godina

Đukanović je što bi moji Crnogorci rekli ništa roba, kad god je trebalo da izgubi vlast plašio je građane raznim babarogama poput četnika, Koštunice i tome slično. Nadam se da će napokon u nedelju sići sa vlasti.

Марко

pre 7 godina

Немам ништа против да се неко изјашњава као Црногорац са великим "Ц", ок ако се тако осећа нека му буде, свако има право да се изјасни како жели! Оно што је проблем код ових данашњих Милових монтенигера је то што се њихово црногорство темељи на антисрпству! Па што више пљујеш по српству и Србима то си већи Црногорац! Њих ћете и ретко чути да кажу Црна Гора, много више воле израз Монтенегро, то ваљда звучи лепше и европскије! Погледајте навијаче на утакмицама сви носе шалове на којима пише Монтенегро!

runner

pre 7 godina

Aferim Milo! Iako se ne slažem s mnogim tvojim političkim stavovima al' ne daj se povampirenom četništvu. Nažalost, Srbija je na tom planu totalno pukla. Četnička ideologija je u svim sferama društva.

Gornjopoljac

pre 7 godina

Nikša iz Boke Kotorske, zet Nemanjića od tih istih Nemanjića je dobio na upravu Onogošt (današnji Nikšić). U Nikšićkom groblju je srpska crkva Sv. Petra iz XII vijeka. U Nikšiću je Rastko Nemanjić stolovao prije nego što je postao Sv. Sava. Osam je vijekova bio u sastavu srpskih država, mnogo prije Čačka, Kraljeva, Užica... o Beogradu da i ne govorimo. Zahumlje je to, stara Hercegovina koju je kralj Nikola 1878. oslobodio od Turaka i tada je pripao Crnoj Gori u kojoj je bio do 1914. kada se Crna Gora ujedinila sa Srbijom. U Crnu Goru se vratio 1945. u Titovoj Jugoslaviji gdje je i danas što niko ne osporava mada su moji tamo od prije Kosova kada od Crnogoraca nije bilo ni C. Kažem, jeste crnogorski i neka mu je alal, ali osporavati njegovu povezanost sa srpstvom i srpskom istorijom, negirati nacionalni osjećaj ljudi koji se tamo osjećaju Srbima, banalna je neistina.

Mista

pre 7 godina

Srbi su najveci spasitelji i prijatelji crne gore, milo padas ko avion,nemoj svadjati narod vise,procitan si k'o bukvar,dosta je lazi bilo,i da, usput cestitam fudbalerima na pobedi protiv danaca.

Dukljanin

pre 7 godina

Pobornici srbijanskih cetnika "pucaju po savovima" jer im Crnogorci kvare "istinu" kako su isti bili antifasisti, a kad ono, klali, ubijali i strijeljali. Opasni su ovi Crnogorci jer se usude pamtiti i govoriti istinu koja potire svaku laz i izmisljotinu uvezenu iz Beograda. Neka srbijanski nacionalisti, sovinisti i neo cetnici ostave Crnogorce na miru zer nemaju svojih problema na pretek?

ne treba deliti narod

pre 7 godina

istoriju treba ostaviti istoricarima, a ljudi treba da zive i rade posteno i prijateljski. ja do skora nisam znala nista o cetnicima i partizanima, i mislila sam da svi imaju dobre namere.

Pit

pre 7 godina

Milo Djukanovic je bio ratoborniji "cetnicki vojvoda" od Milosevica kada je poceo rat. Tada je pozivao na unistenje ustasa... i nisu mu nimalo smetali cetnici tada sa cijom se ideologijom borio protiv hrvata.

Ne dajte da vas ta zmija prevari.

Petar

pre 7 godina

Druže Tito mi ti se kunemo....E moj Milo.Komunjaro zlikovačka.Koliko je samo ljudi,čestitih porodica pobijeno posle rata.Pod barjakom čuvenog zločinca Kapičića koji je,da ne poveruješ,izjavio kako mu nije žao ni jednog ubijenog posle oslobođenja.Golema mržnja tu izbija.Đukanović čeka da uđe u NATO jer se nada da će onda imati odrešene ruke za obračun.

Никола

pre 7 godina

Сусреће се са губитком избора, па му прорадила комунистичка једнопартијска носталгија. Црногорци, никшићани, у Спуж са њим !

milanbg

pre 7 godina

To sto radi Djukanovic je radio i Milosevic, delio svoj narod na izdajnike i branitelje zemlje, muka mi je od takvih predizbornih govora na balkanu!!!

Стара Херцеговина

pre 7 godina

Е мој Мило, бруко и несрећо. Па зар овако да пљунеш на свога ђеда Блажа, који је мучки и на превару убијен од партизана код Острога, по којем си (на томе ти честитам!) свом јединцу дао име! Не иде тако драги мој Мило, предалеко си отишао у неподопштинама и свеколиком злу. Нека ти је Бог у помоћи, наш си, какав год да си. Кајаћеш се једног дана, ако дочекаш пензију. Вртећеш бројаницу у рукама као Темпо у Режевићима и молити Бога за опрост, за сво зло што учиини свом народу! Иди барем запали ђеду свећу, очисти барем мало савест после оваквих прљавих речи.

Kole

pre 7 godina

Ljubo Čupić je narodni heroj kojeg su četnici strijeljali pored brda Trebjesa kod Nikšića. Prije toga su ga uhapsili na brdu Kablena glavica i predali Italijanima. Fašisti se nijesu usudili da ga strijeljaju već su to uradili domaći izdajnici. Fotografija na kojoj se Ljubo smije četnicima iz streljačkog voda je obišla svijet I postala simbol borbe protiv okupatora I domaćih izdajnika u Crnoj Gori.

Драган Савић

pre 7 godina

Црна Гора је тоталитарна држава јер један исти човек влада већ готово 30 година! У демократским системима то је немогуће! Чак су и Путинова Русија и Лукашенкова Белорусија демократичније државе од Миловог монтенегра!

belgrado

pre 7 godina

za mladje citaoce,
ovake se 1990-91 pred izbore,
pricalo,busalo u grudi,obelezavali izdajnici i zaludjivao narod?!

godinu dana posle,
bili smo u ratu,svi protiv svakog....

Miljan

pre 7 godina

Kakva demagogija... Pa zar ti đed Blažo, četnički vojvoda, nije streljan pod Ostrogom '43 od komunista? Streljali su i komunisti mnogo veće sinove, ali treba jedanput i toj bratoubilačkoj mržnji stati na kraj, dosta je bilo.
VLAST JE PROLAZNA, ALI PODGREVANJE MRŽNJE MEĐU NARODOM JE KRAJNJE LOŠA STVAR ZA BUDUĆA POKOLJENJA.

Branko

pre 7 godina

"Oni ne mogu dobiti pravo da upravljaju ovim gradom, jer Nikšić nikad ne može podržati tu izdajničku ideologiju", rekao je Đukanović na predizbornom skupu DPS-a u Nikšiću.

A da li je možda i Vaša vlast izdajnička?

objektivan

pre 7 godina

jednostavno,covek je diktator.na vlasti jos malo kao Tito,a od njega daleko. nema tu ni d od demokratije.kakav god da je,odavno je trebalo da se povukao.samo me interesuje kako "demokratski"zapad i usa brane ovu situaciju sa 25 godina vladavine istoga.kao faraon.

Pantagruel

pre 7 godina

Слажем се са Ђукановићем да се у Црној Гори бира између издаје и верности традиционалном путу, само мислим да је главни носилац издаје онај ко учи народ да напусти вредности својих предака и прода се за шаку долара.

izadje na videlo

pre 7 godina

sta se covece busas u grudi sa tim referendumom o nezavisnosti kada se zna kako je to proslo! Referendum o vaznim pitanjima ne bi trebalo da bude vazeci ako su misljenja podeljenja toliko da je u pitanju nekoliko stotina glasova!A tek brojanje...

polo

pre 7 godina

Primetismo da u okruzenju, ko god je pokusao da dobije izbore na temu Srba u negativnom kontekstu, izgubi. Svi vide da nisu Srbi problem, nego losi politicari. Vise to ne prolazi, jer narod vidi ko upravljaju njihovim drzavama, a i umorni su od slusanja lazi...

Milan_PT

pre 7 godina

Ljubo Čupić je moj idol još otkako sam video njegovu fotografiju snimljenu pred streljanje, a to je bilo pre više od četvrt veka. Ostale su mi nejasne neke stvari, pa bih molio Nikšićane koji nešto više znaju da mi objasne:
1) Ko je osudio na smrt Ljuba? Italijani ili četnici?
2) Da li su četnici tog maja 1942 mogli da se šetaju nikšičkim ulicama? Ako jesu, kojoj su jedinici pripadali?
3) Ko ga je streljao? Na snimku sa streljanja se vide 6 osoba koje pucaju na njega, ali je teško utvrditi na osnovu kapa da li imaju uniforme i čije su to uniforme. Neki komunistički svedok je izjavio da je rođenim očima video kako ga streljaju 5 četnika, ali dželata je očigledno 6, i za samo jednog (najdaljeg, šestog na slici) bi se moglo reći da bi mogao biti ili četnik ili žandarm. Prvi i četvrti imaju kačkete, što četnici nisu koristili, treći kao da ima fes, peti se slabo vidi, ali i to bi mogao biti kačket; bradu ne vidim ni kod jednog.
Najviše me interesuje čija je jedinica četnika bila u Nikšiću i sarađivala sa Italijanima.
Hvala...

Milan

pre 7 godina

Cudi me da izuzetno spretni real politicar

za izbore 2016te kao opredeljujuci momenat za buducnost -

naredni cetvorogodisnji period, navodi

cetnike i partizane ?

Mislio sam da je on savremeniji i da ima sta drugo ponuditi

narodu u periodu 2016 - 2020te ....

Dejan

pre 7 godina

Rece dozivotni predsednik/car/kralj/vodja. Crnoj Gori nisu potrebni cetnici ili rojalisti. Oni imaju svog kralja: Don Milo del Montenegro.

maximus

pre 7 godina

Milo, nekadašnji prijatelj i saradnik Bulatovića i Miloševića i uvaženi član KPJ, danas tajkun, "biznismen" i kapitalista. A po potrebi oboje, kontroverzna ličnost.

Milorad

pre 7 godina

Ideologija bez analize smisla svakog opredeljenja je karakteristika ološa i glupih idealista.Mislim na sve ideologije,pa i relaciju cetnik(borac kraljevine) i partizan(borac neostvarivom ideala).Djukanovic ovu problematiku nije stavio u kontekst smisla.

momcilo

pre 7 godina

Kakva manipulacija! Posle toliko godina, ponovo neko spominje komunizam i četništvo... Ljudi, prošla su ta vremena, razmišljajmo o boljem sutra i slobodnoj volji.. A za mila...ako za ovih 20 godina nismo shvatili kakav je, onda džaba sve.. Neka nam je sa srećom!

Branko

pre 7 godina

Ko kaže da je Milo imun na Balkansku predizbornu kampanju u kojoj se razmišlja o prošlosti, a u budućnosti se očekuju dodatna bogaćenja vladajuće elite uz namirivanje nove generacije koja je stasala za dodatnu rasprodaju nacionalnih dobara. Meni sve, sada, a vama čas istorije i malo igara. Za izbore je važna prošlost! Ipak o vašoj prošlosti odlučujete.

broker

pre 7 godina

Čim se pominju oltari, jasno je da je reč o kolektivističkoj ideologiji, a ne nekom obraćanju slobodnim građanima, kako vrli demokratori vole da predstavljaju. Nije svaki kolektivizam nacionalizam. I ovaj što je streljan sa osmehom je poginuo u ime kolektivističke ideologije. I to da neka "Evropa" nema alternativu, i da ti određuju službenici iz Brisela i da ulaziš u savez koji nema otvoreno definisanog neprijatelja... i to je kolektivizam, dakle nikakvo "otvoreno društvo". A oltari uvek traže žrtve.