Ponedeljak, 10.10.2016.

14:43

Đurić: Albanci jedinstveni, a ovde se mešetari oko Trepče

Šef Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je da se, za razliku od albanske strane, u Srbiji "politički mešetari" na osetljivoj temi kakav je slučaj Trepča.

Izvor: B92

Ðuriæ: Albanci jedinstveni, a ovde se mešetari oko Trepèe IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

Aspirin

pre 7 godina

(Pantagruel, 10. oktobar 2016 16:44)

Bravo "junace", tako treba.

Ima samo mali malecki prakticni problem.

Ako srbija okupira severni deo Kosova tj objavljuje rat Kosovu onda nijedan srbin juzno od ibra (a njih ima vise nego na severu) nece opstati. Vecina ce "nestati" a oni "srecniji" ce jedva izvuci zivu glavu sa Kosova.

A postoji i jedan mali malecki pravni problem.

Okupiranje severa Kosova od strane srbije bi znacilo grubo i direktno krsenje rezolucije 1244 po kojoj se zabranjuje ulazak srpskih vojno-policijskih snaga na Kosovu bez saglasnosti KFOR-a. To bi nateralo srbiju ne samo da se odmah povlaci sa severa Kosova vec bi se odmah povratila cuvena "kopnena zona bezbednosti" NATO-a po kojoj nijedan srpski policajac i vojnik ne sme da se priblizi granici Kosova na manje od 5km. A svi znamo sta to znaci, novi Albanski ustanak na Presevskoj dolini kao u 2001 i tako krug naukrug do beskrajnosti.

Srbija jednostavno mora da priznaje da je oko Kosova sve bitke i rat izgubila. Sto ranije to shvati to bolje sa nju i njen narod.

Bata Stojkovic

pre 7 godina

Obradovic iz Dveri je sve lepo objasnio i izveo SNS na cistinu. To sto ovde njihovi dele minuse na zahteve za objavljivanje briselskog sporazuma ne moze sakriti istinu.

goran

pre 7 godina

""Постоји једноставно решење: Урадите нешто радикално што ће створити ново стање на терену и приморати Савет безбедности УН да се хитно састане. Докле год будете молили за сазивање седнице СБ, а три сталне чланице наставе да вас игноришу, остаћете у позицији губитника. Према томе, заузмите Север и Трепчу и нека онда Албанци плачу да буду враћени њима, а не ми као до сада.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Pantagruel, 10. oktobar 2016 16:44)""
================================

Dali ti zaista mislis da bi Srbija tako lako "zauzela" sever Kosova kada NATO (naravno u manjem obimu) vec ima snage na tom Kosovu??Pa Pre bi na Kosovo dosle interventne NATO snage iz recimo Engleske dosle NATO snage nego nasa vojska iz Nisa.
A da ne govorimo kako bi se proveli Srbi juzno opd Ibra.
Plus time bi se na meti NATOa ciljeviu sirom Srbije jer bi nasi napadom na sever Kosova, morali napasti teritoriju koju po 1244 brani NATO Znaci za NATO bi teritorija cele Srbija postala legitimni cilj - isto kao 1999
Izvini ali ja imam osecaj da bi ti 'navijao' iz sigurnosti svoje kuce koja je negde na zapadu

Mirjana

pre 7 godina

Albanci su jedinstveni u pljacki a kada su u pitanju vladavina prava i sloboda svih gradjana onda su jedinstveni u degradaciji i opstrukciji i stvaranju najsurovijih uslova za zivot.

Branko Savić

pre 7 godina

Svi nali luderi stranaka pozicje i opozicije tačno znaju šta je potpisano Briselskim sporazumom, dve trećine Briselskog sporazuma odnose na Zajednicu srpskih opština, dok se ostatak odnosi na sudske i policijske organe i nigde ni jednim članom nije predviđena obaveza za gašenje neke naše institucije, naprotiv one su sporazumom potvrjene.

Rade

pre 7 godina

Marko, i ako se Srbi sloze i budu jedinstveni, tu je opet Faktor SAD u Igri i velika Britanija, sto pregovaraju za Pristinu zbog licni Interesa. Ovo sto se dogadja na Kosovu je bruka za celi Svet i Savet Bezbednosti UN!

Cika Ramadan

pre 7 godina

* Nama albancima je jasno o dogovoru u Briselu.
* U Brisel nece se dogovoriti nista sto se tice imovine Kosova.
* To je jasno i za Beograd odavno.
* Beograd u Briselu nisu potpisali nista sto se tice imovine jer takvo nesto ni Brisel se be bavi tim pitanjom za to sto i oni znaju da je to inovina Kosova.
* Briselu je jasno da ta prasina koje se dize od strana Beograda je pokusaj da se i inovina kosova ubaci u dnevni red u Briselu.
* Beograd koristio svoja prava da otvori poglavlje pre izbora da bi dobio izbore ponovo bez popunjenje uslovova koji je imao prema Kosovu sa namerom da to ucini kasno na primer telekom.
A sada za to kazu da je EU dao ultimatum a nije istina...nego doslo vreme za to.
Manipulura svoj narod a naj gore je za srbski narod u kosovu koji postao taoci politicara vec 30 godina...

Tex

pre 7 godina

1. dajte Briselski sporazum na videlo pa puklo da puklo
2. a to da smo nejedistveni to je potpuno u pravu, idite na kosovske portale necete naci 1 politicara i medij koji ce bilo sta reci negativno o tome sta oni rade. A kod nas imate gomilu. A sutra ce opet neki amnesty reci kako su srpski mediji cenzurisani. Pa idite pogledate N1, i komentare. I onda se neko pita sto nam je ovako. Pa skontao zapad kod srba ces uvek naci onih koji ce za tapsanje po ramenu sve svoje prodati. PA bolje onda njih terate na ustupke nego albance koji su potpuno jedinstveni.

Velibor

pre 7 godina

Naravno da kod nas uvek postoje ljudi koji ce da se mesaju, da daju savete, a niko ih ne pita. Kroz celu nasu istoriju je tako bilo. Zato nikada nije postojala sloga niti saradnja, uvek je bilo onih koji su zarad svojih ciljeva i interesa zabijali noz u ledja partnerima.

djoka

pre 7 godina

Ne razumem tuzbu protiv Kosova koje ne priznajemo?
Zar nije uputnije tuziti EU administraciju za potsticanje neleganog preuzimanja vlasnistva? Za EU nije preuzela obavezu sprovodjenja zakljucaka o ZSO?
Za pocetak bi bilo dobro da Ustavi sud proglesi neustavnom odluku tzv Kosovskkog parlamenta... a zatim idemo dalje i trazimo sprovodjenje 1244 toj policiju koje treba da obezbedi Rudnike Trepce
To je put, a ne tuzba protiv fantomske drzave!

2+2=5

pre 7 godina

kako da se ti i ja slozimo?
ja se ni sa tadicem nisam slagao, ni sa djindjicem a ni sa slobom.
slozicemo se tek onda kada priznas da smo kao zemlja aneksirani, pod protektoratom kao i bih, sve do tada da nista od toga.
i rusofili i natofili imaju istu zabludu a to je da mi mozemo da odlucimo gde da idemo kao zemlja. prihvatite realnost na terenu. zivela srbija.

Aleksandar

pre 7 godina

Glavni krivac je Boris Tadic. Om je prebacio svojim potpisom nadleznost iz UN na EU i time zapecatio sudbinu Kosova. Trampio je vrapca u ruci za goluba na grani !!! Svi ostali potpisi posle toga su beznacajni.

Bata Stojkovic

pre 7 godina

Znaci opet kasno Marko na Kosovo stize, uz to je i odbio da kaze sta je potpisano a zaboravlja da ce istina kad tad izaci na videlo. Sta ce on i Vuci da rade onda?

?

pre 7 godina

@sdf

Svi su protiv nas, ceo svet se vrti oko nas samo nama da napokoste.
Zele da guraju njihove klipove u tockove nasih pravednickih kocija.
Kada ste slali Albance peske prugom za Albaniju i etnicki ocistili taj prostor, tada ste trebali razmisljati da i od jaceg ima jaci. Ali vas nije bilo briga. Ubijali ste vi i neistomisljenike po Srbiji, novinarima se ni grobovi ne poznaju.
Racunate na protok vremena i zaborav? Sada pozivate na jedinstvo, iste te koje ste progonili i ubijali po Srbiji?
Jeste li vi uopste svesni cinjenice da ste rat na KiM izgubili i da je to sada nama susedna drzava sa svim pravnim elementima i institucijama.
Tu drzavu priznaju svi oni koji imaju moc uticaja i odlucivanja tamo.
Treba li vam jos 50 godina da trunite da postanete svesni svoje nesvesti?

Горан Баџић

pre 7 godina

Где се налази Бриселски споразум? Може ли да се преузме у електронском формату са било које државне веб странице? Хоћу да га видим, да га прочитам, да видим ко га је потписао, да поразговарам са пријатељима о њему ... Где је Бриселски споразум?

Savamala

pre 7 godina

Djuric "zaboravlja" notornu cinjenicu a to je da je Vucic potpisao Briselski sporazum, Vucic i njegovi neoradikalski puleni pregovaraju, znaci oni su za to odgovorni!

Mislim da Djuric mesetari jer ne znaju kako da prikazu narodu da smo izgubili Trepcu!!! Sve je po principu - lopov vice "drz'te lopova!"

?

pre 7 godina

Pozivanje na jedinstvo (jednoumlje i kritika kritike) je najnizi oblik demagogije i jeftinog populizma.
Nemas ti politiku majstore, jasan smer kretanja a ni pravo nije na tvojoj strani pa arbitrazu oko Trepce koristis da ublazis posledice katastrofalne politike, za koju je i tvoja stranka kriva delimicno.

DEJAN

pre 7 godina

Ovom odlukom nelegalne Kosovske vlade bice pogodjeni i Albanci i Srbi. Jer ne treba zaboraviti da je veliki broj Albanaca zaposlen u Trepci, koji zajedno sa Srbima rade. sama cinjenica je da i oni zive od svega toga, tako da ni Albancima ne odgovara nejasna situacija. Kao krajnji potrez koji Srbija moze preduzeti u krajnjoj liniji je sabotaza rada Trepce, radi tudjih interesa.

Rovinj

pre 7 godina

Koliko je meni poznato međunarodno pravo, arbitražni postupak bi u biti značio da Srbija prizna nezavisnost Kosova. Stoga, savjet bi bio : oprezno oko iniciranja arbitražnog postupka.

Pantagruel

pre 7 godina

Постоји једноставно решење: Урадите нешто радикално што ће створити ново стање на терену и приморати Савет безбедности УН да се хитно састане. Докле год будете молили за сазивање седнице СБ, а три сталне чланице наставе да вас игноришу, остаћете у позицији губитника. Према томе, заузмите Север и Трепчу и нека онда Албанци плачу да буду враћени њима, а не ми као до сада.

asteroid

pre 7 godina

o imovini srbije na kosovu su trebali voditi racuna oni koji su potpisali kumanovski sporazum, odnosno kapitulaciju 1999. nije tu kriv ni vucic, ni tadic ni vojislav kostunica. zna se ko je dogovorio odlazak srpske drzave sa teritorije kosova

sdf

pre 7 godina

Sve sve ali ovde je u pravu, i to je najveci problem Srbije, sto smo uvek podeljeni pola-pola... Zapad uvek vidi ako jedni nece da slusaju da su drugi spremni, i onda nam rade vec 30 godina sta hoce... Drugi oko nas su 100% jedinstveni kada je na stetu Srba i Srbije... To nasi "pametni" nikako da shvate... Dok je tako, verujte 100% da nam nece biti ni malo bolje, ko god da je na vlasti... Samo smo sebe upropastili ....

Neko iz mase

pre 7 godina

Na pitanje šta su potpisali u Briselu o Trepči on odgovara da je problem u mešetarima u Srbiji!? Ispekao je zanat kod šefa alal mu vera!

pera

pre 7 godina

ajde bre glumac,nama prodajes maglu. Sve ste to vec potpisalu s vasim drugarima iz Eu a sad dobijate na vremenu ovakvim izjavama. Koga bre vise zamajavate?

29

pre 7 godina

kako da se ne mešetari kada vladu postavlja mmf i evropska unija koji su otvoreno protiv srpskih interesa...ai da nisu opet bi se kao narod mi posvađali...zato je Srbija sve manja a njene vodje sve bogatije

DEJAN

pre 7 godina

Ovom odlukom nelegalne Kosovske vlade bice pogodjeni i Albanci i Srbi. Jer ne treba zaboraviti da je veliki broj Albanaca zaposlen u Trepci, koji zajedno sa Srbima rade. sama cinjenica je da i oni zive od svega toga, tako da ni Albancima ne odgovara nejasna situacija. Kao krajnji potrez koji Srbija moze preduzeti u krajnjoj liniji je sabotaza rada Trepce, radi tudjih interesa.

Neko iz mase

pre 7 godina

Na pitanje šta su potpisali u Briselu o Trepči on odgovara da je problem u mešetarima u Srbiji!? Ispekao je zanat kod šefa alal mu vera!

pera

pre 7 godina

ajde bre glumac,nama prodajes maglu. Sve ste to vec potpisalu s vasim drugarima iz Eu a sad dobijate na vremenu ovakvim izjavama. Koga bre vise zamajavate?

Rovinj

pre 7 godina

Koliko je meni poznato međunarodno pravo, arbitražni postupak bi u biti značio da Srbija prizna nezavisnost Kosova. Stoga, savjet bi bio : oprezno oko iniciranja arbitražnog postupka.

goran

pre 7 godina

""Постоји једноставно решење: Урадите нешто радикално што ће створити ново стање на терену и приморати Савет безбедности УН да се хитно састане. Докле год будете молили за сазивање седнице СБ, а три сталне чланице наставе да вас игноришу, остаћете у позицији губитника. Према томе, заузмите Север и Трепчу и нека онда Албанци плачу да буду враћени њима, а не ми као до сада.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Pantagruel, 10. oktobar 2016 16:44)""
================================

Dali ti zaista mislis da bi Srbija tako lako "zauzela" sever Kosova kada NATO (naravno u manjem obimu) vec ima snage na tom Kosovu??Pa Pre bi na Kosovo dosle interventne NATO snage iz recimo Engleske dosle NATO snage nego nasa vojska iz Nisa.
A da ne govorimo kako bi se proveli Srbi juzno opd Ibra.
Plus time bi se na meti NATOa ciljeviu sirom Srbije jer bi nasi napadom na sever Kosova, morali napasti teritoriju koju po 1244 brani NATO Znaci za NATO bi teritorija cele Srbija postala legitimni cilj - isto kao 1999
Izvini ali ja imam osecaj da bi ti 'navijao' iz sigurnosti svoje kuce koja je negde na zapadu

sdf

pre 7 godina

Sve sve ali ovde je u pravu, i to je najveci problem Srbije, sto smo uvek podeljeni pola-pola... Zapad uvek vidi ako jedni nece da slusaju da su drugi spremni, i onda nam rade vec 30 godina sta hoce... Drugi oko nas su 100% jedinstveni kada je na stetu Srba i Srbije... To nasi "pametni" nikako da shvate... Dok je tako, verujte 100% da nam nece biti ni malo bolje, ko god da je na vlasti... Samo smo sebe upropastili ....

asteroid

pre 7 godina

o imovini srbije na kosovu su trebali voditi racuna oni koji su potpisali kumanovski sporazum, odnosno kapitulaciju 1999. nije tu kriv ni vucic, ni tadic ni vojislav kostunica. zna se ko je dogovorio odlazak srpske drzave sa teritorije kosova

Aleksandar

pre 7 godina

Glavni krivac je Boris Tadic. Om je prebacio svojim potpisom nadleznost iz UN na EU i time zapecatio sudbinu Kosova. Trampio je vrapca u ruci za goluba na grani !!! Svi ostali potpisi posle toga su beznacajni.

Branko Savić

pre 7 godina

Svi nali luderi stranaka pozicje i opozicije tačno znaju šta je potpisano Briselskim sporazumom, dve trećine Briselskog sporazuma odnose na Zajednicu srpskih opština, dok se ostatak odnosi na sudske i policijske organe i nigde ni jednim članom nije predviđena obaveza za gašenje neke naše institucije, naprotiv one su sporazumom potvrjene.

Velibor

pre 7 godina

Naravno da kod nas uvek postoje ljudi koji ce da se mesaju, da daju savete, a niko ih ne pita. Kroz celu nasu istoriju je tako bilo. Zato nikada nije postojala sloga niti saradnja, uvek je bilo onih koji su zarad svojih ciljeva i interesa zabijali noz u ledja partnerima.

Savamala

pre 7 godina

Djuric "zaboravlja" notornu cinjenicu a to je da je Vucic potpisao Briselski sporazum, Vucic i njegovi neoradikalski puleni pregovaraju, znaci oni su za to odgovorni!

Mislim da Djuric mesetari jer ne znaju kako da prikazu narodu da smo izgubili Trepcu!!! Sve je po principu - lopov vice "drz'te lopova!"

Mirjana

pre 7 godina

Albanci su jedinstveni u pljacki a kada su u pitanju vladavina prava i sloboda svih gradjana onda su jedinstveni u degradaciji i opstrukciji i stvaranju najsurovijih uslova za zivot.

29

pre 7 godina

kako da se ne mešetari kada vladu postavlja mmf i evropska unija koji su otvoreno protiv srpskih interesa...ai da nisu opet bi se kao narod mi posvađali...zato je Srbija sve manja a njene vodje sve bogatije

Горан Баџић

pre 7 godina

Где се налази Бриселски споразум? Може ли да се преузме у електронском формату са било које државне веб странице? Хоћу да га видим, да га прочитам, да видим ко га је потписао, да поразговарам са пријатељима о њему ... Где је Бриселски споразум?

?

pre 7 godina

Pozivanje na jedinstvo (jednoumlje i kritika kritike) je najnizi oblik demagogije i jeftinog populizma.
Nemas ti politiku majstore, jasan smer kretanja a ni pravo nije na tvojoj strani pa arbitrazu oko Trepce koristis da ublazis posledice katastrofalne politike, za koju je i tvoja stranka kriva delimicno.

?

pre 7 godina

@sdf

Svi su protiv nas, ceo svet se vrti oko nas samo nama da napokoste.
Zele da guraju njihove klipove u tockove nasih pravednickih kocija.
Kada ste slali Albance peske prugom za Albaniju i etnicki ocistili taj prostor, tada ste trebali razmisljati da i od jaceg ima jaci. Ali vas nije bilo briga. Ubijali ste vi i neistomisljenike po Srbiji, novinarima se ni grobovi ne poznaju.
Racunate na protok vremena i zaborav? Sada pozivate na jedinstvo, iste te koje ste progonili i ubijali po Srbiji?
Jeste li vi uopste svesni cinjenice da ste rat na KiM izgubili i da je to sada nama susedna drzava sa svim pravnim elementima i institucijama.
Tu drzavu priznaju svi oni koji imaju moc uticaja i odlucivanja tamo.
Treba li vam jos 50 godina da trunite da postanete svesni svoje nesvesti?

Pantagruel

pre 7 godina

Постоји једноставно решење: Урадите нешто радикално што ће створити ново стање на терену и приморати Савет безбедности УН да се хитно састане. Докле год будете молили за сазивање седнице СБ, а три сталне чланице наставе да вас игноришу, остаћете у позицији губитника. Према томе, заузмите Север и Трепчу и нека онда Албанци плачу да буду враћени њима, а не ми као до сада.

Cika Ramadan

pre 7 godina

* Nama albancima je jasno o dogovoru u Briselu.
* U Brisel nece se dogovoriti nista sto se tice imovine Kosova.
* To je jasno i za Beograd odavno.
* Beograd u Briselu nisu potpisali nista sto se tice imovine jer takvo nesto ni Brisel se be bavi tim pitanjom za to sto i oni znaju da je to inovina Kosova.
* Briselu je jasno da ta prasina koje se dize od strana Beograda je pokusaj da se i inovina kosova ubaci u dnevni red u Briselu.
* Beograd koristio svoja prava da otvori poglavlje pre izbora da bi dobio izbore ponovo bez popunjenje uslovova koji je imao prema Kosovu sa namerom da to ucini kasno na primer telekom.
A sada za to kazu da je EU dao ultimatum a nije istina...nego doslo vreme za to.
Manipulura svoj narod a naj gore je za srbski narod u kosovu koji postao taoci politicara vec 30 godina...

Tex

pre 7 godina

1. dajte Briselski sporazum na videlo pa puklo da puklo
2. a to da smo nejedistveni to je potpuno u pravu, idite na kosovske portale necete naci 1 politicara i medij koji ce bilo sta reci negativno o tome sta oni rade. A kod nas imate gomilu. A sutra ce opet neki amnesty reci kako su srpski mediji cenzurisani. Pa idite pogledate N1, i komentare. I onda se neko pita sto nam je ovako. Pa skontao zapad kod srba ces uvek naci onih koji ce za tapsanje po ramenu sve svoje prodati. PA bolje onda njih terate na ustupke nego albance koji su potpuno jedinstveni.

2+2=5

pre 7 godina

kako da se ti i ja slozimo?
ja se ni sa tadicem nisam slagao, ni sa djindjicem a ni sa slobom.
slozicemo se tek onda kada priznas da smo kao zemlja aneksirani, pod protektoratom kao i bih, sve do tada da nista od toga.
i rusofili i natofili imaju istu zabludu a to je da mi mozemo da odlucimo gde da idemo kao zemlja. prihvatite realnost na terenu. zivela srbija.

Aspirin

pre 7 godina

(Pantagruel, 10. oktobar 2016 16:44)

Bravo "junace", tako treba.

Ima samo mali malecki prakticni problem.

Ako srbija okupira severni deo Kosova tj objavljuje rat Kosovu onda nijedan srbin juzno od ibra (a njih ima vise nego na severu) nece opstati. Vecina ce "nestati" a oni "srecniji" ce jedva izvuci zivu glavu sa Kosova.

A postoji i jedan mali malecki pravni problem.

Okupiranje severa Kosova od strane srbije bi znacilo grubo i direktno krsenje rezolucije 1244 po kojoj se zabranjuje ulazak srpskih vojno-policijskih snaga na Kosovu bez saglasnosti KFOR-a. To bi nateralo srbiju ne samo da se odmah povlaci sa severa Kosova vec bi se odmah povratila cuvena "kopnena zona bezbednosti" NATO-a po kojoj nijedan srpski policajac i vojnik ne sme da se priblizi granici Kosova na manje od 5km. A svi znamo sta to znaci, novi Albanski ustanak na Presevskoj dolini kao u 2001 i tako krug naukrug do beskrajnosti.

Srbija jednostavno mora da priznaje da je oko Kosova sve bitke i rat izgubila. Sto ranije to shvati to bolje sa nju i njen narod.

Rade

pre 7 godina

Marko, i ako se Srbi sloze i budu jedinstveni, tu je opet Faktor SAD u Igri i velika Britanija, sto pregovaraju za Pristinu zbog licni Interesa. Ovo sto se dogadja na Kosovu je bruka za celi Svet i Savet Bezbednosti UN!

Bata Stojkovic

pre 7 godina

Znaci opet kasno Marko na Kosovo stize, uz to je i odbio da kaze sta je potpisano a zaboravlja da ce istina kad tad izaci na videlo. Sta ce on i Vuci da rade onda?

Bata Stojkovic

pre 7 godina

Obradovic iz Dveri je sve lepo objasnio i izveo SNS na cistinu. To sto ovde njihovi dele minuse na zahteve za objavljivanje briselskog sporazuma ne moze sakriti istinu.

djoka

pre 7 godina

Ne razumem tuzbu protiv Kosova koje ne priznajemo?
Zar nije uputnije tuziti EU administraciju za potsticanje neleganog preuzimanja vlasnistva? Za EU nije preuzela obavezu sprovodjenja zakljucaka o ZSO?
Za pocetak bi bilo dobro da Ustavi sud proglesi neustavnom odluku tzv Kosovskkog parlamenta... a zatim idemo dalje i trazimo sprovodjenje 1244 toj policiju koje treba da obezbedi Rudnike Trepce
To je put, a ne tuzba protiv fantomske drzave!

pera

pre 7 godina

ajde bre glumac,nama prodajes maglu. Sve ste to vec potpisalu s vasim drugarima iz Eu a sad dobijate na vremenu ovakvim izjavama. Koga bre vise zamajavate?

Neko iz mase

pre 7 godina

Na pitanje šta su potpisali u Briselu o Trepči on odgovara da je problem u mešetarima u Srbiji!? Ispekao je zanat kod šefa alal mu vera!

Горан Баџић

pre 7 godina

Где се налази Бриселски споразум? Може ли да се преузме у електронском формату са било које државне веб странице? Хоћу да га видим, да га прочитам, да видим ко га је потписао, да поразговарам са пријатељима о њему ... Где је Бриселски споразум?

Savamala

pre 7 godina

Djuric "zaboravlja" notornu cinjenicu a to je da je Vucic potpisao Briselski sporazum, Vucic i njegovi neoradikalski puleni pregovaraju, znaci oni su za to odgovorni!

Mislim da Djuric mesetari jer ne znaju kako da prikazu narodu da smo izgubili Trepcu!!! Sve je po principu - lopov vice "drz'te lopova!"

29

pre 7 godina

kako da se ne mešetari kada vladu postavlja mmf i evropska unija koji su otvoreno protiv srpskih interesa...ai da nisu opet bi se kao narod mi posvađali...zato je Srbija sve manja a njene vodje sve bogatije

?

pre 7 godina

Pozivanje na jedinstvo (jednoumlje i kritika kritike) je najnizi oblik demagogije i jeftinog populizma.
Nemas ti politiku majstore, jasan smer kretanja a ni pravo nije na tvojoj strani pa arbitrazu oko Trepce koristis da ublazis posledice katastrofalne politike, za koju je i tvoja stranka kriva delimicno.

2+2=5

pre 7 godina

kako da se ti i ja slozimo?
ja se ni sa tadicem nisam slagao, ni sa djindjicem a ni sa slobom.
slozicemo se tek onda kada priznas da smo kao zemlja aneksirani, pod protektoratom kao i bih, sve do tada da nista od toga.
i rusofili i natofili imaju istu zabludu a to je da mi mozemo da odlucimo gde da idemo kao zemlja. prihvatite realnost na terenu. zivela srbija.

Pantagruel

pre 7 godina

Постоји једноставно решење: Урадите нешто радикално што ће створити ново стање на терену и приморати Савет безбедности УН да се хитно састане. Докле год будете молили за сазивање седнице СБ, а три сталне чланице наставе да вас игноришу, остаћете у позицији губитника. Према томе, заузмите Север и Трепчу и нека онда Албанци плачу да буду враћени њима, а не ми као до сада.

Bata Stojkovic

pre 7 godina

Obradovic iz Dveri je sve lepo objasnio i izveo SNS na cistinu. To sto ovde njihovi dele minuse na zahteve za objavljivanje briselskog sporazuma ne moze sakriti istinu.

Aspirin

pre 7 godina

(Pantagruel, 10. oktobar 2016 16:44)

Bravo "junace", tako treba.

Ima samo mali malecki prakticni problem.

Ako srbija okupira severni deo Kosova tj objavljuje rat Kosovu onda nijedan srbin juzno od ibra (a njih ima vise nego na severu) nece opstati. Vecina ce "nestati" a oni "srecniji" ce jedva izvuci zivu glavu sa Kosova.

A postoji i jedan mali malecki pravni problem.

Okupiranje severa Kosova od strane srbije bi znacilo grubo i direktno krsenje rezolucije 1244 po kojoj se zabranjuje ulazak srpskih vojno-policijskih snaga na Kosovu bez saglasnosti KFOR-a. To bi nateralo srbiju ne samo da se odmah povlaci sa severa Kosova vec bi se odmah povratila cuvena "kopnena zona bezbednosti" NATO-a po kojoj nijedan srpski policajac i vojnik ne sme da se priblizi granici Kosova na manje od 5km. A svi znamo sta to znaci, novi Albanski ustanak na Presevskoj dolini kao u 2001 i tako krug naukrug do beskrajnosti.

Srbija jednostavno mora da priznaje da je oko Kosova sve bitke i rat izgubila. Sto ranije to shvati to bolje sa nju i njen narod.

Bata Stojkovic

pre 7 godina

Znaci opet kasno Marko na Kosovo stize, uz to je i odbio da kaze sta je potpisano a zaboravlja da ce istina kad tad izaci na videlo. Sta ce on i Vuci da rade onda?

Tex

pre 7 godina

1. dajte Briselski sporazum na videlo pa puklo da puklo
2. a to da smo nejedistveni to je potpuno u pravu, idite na kosovske portale necete naci 1 politicara i medij koji ce bilo sta reci negativno o tome sta oni rade. A kod nas imate gomilu. A sutra ce opet neki amnesty reci kako su srpski mediji cenzurisani. Pa idite pogledate N1, i komentare. I onda se neko pita sto nam je ovako. Pa skontao zapad kod srba ces uvek naci onih koji ce za tapsanje po ramenu sve svoje prodati. PA bolje onda njih terate na ustupke nego albance koji su potpuno jedinstveni.

Rade

pre 7 godina

Marko, i ako se Srbi sloze i budu jedinstveni, tu je opet Faktor SAD u Igri i velika Britanija, sto pregovaraju za Pristinu zbog licni Interesa. Ovo sto se dogadja na Kosovu je bruka za celi Svet i Savet Bezbednosti UN!

djoka

pre 7 godina

Ne razumem tuzbu protiv Kosova koje ne priznajemo?
Zar nije uputnije tuziti EU administraciju za potsticanje neleganog preuzimanja vlasnistva? Za EU nije preuzela obavezu sprovodjenja zakljucaka o ZSO?
Za pocetak bi bilo dobro da Ustavi sud proglesi neustavnom odluku tzv Kosovskkog parlamenta... a zatim idemo dalje i trazimo sprovodjenje 1244 toj policiju koje treba da obezbedi Rudnike Trepce
To je put, a ne tuzba protiv fantomske drzave!

?

pre 7 godina

@sdf

Svi su protiv nas, ceo svet se vrti oko nas samo nama da napokoste.
Zele da guraju njihove klipove u tockove nasih pravednickih kocija.
Kada ste slali Albance peske prugom za Albaniju i etnicki ocistili taj prostor, tada ste trebali razmisljati da i od jaceg ima jaci. Ali vas nije bilo briga. Ubijali ste vi i neistomisljenike po Srbiji, novinarima se ni grobovi ne poznaju.
Racunate na protok vremena i zaborav? Sada pozivate na jedinstvo, iste te koje ste progonili i ubijali po Srbiji?
Jeste li vi uopste svesni cinjenice da ste rat na KiM izgubili i da je to sada nama susedna drzava sa svim pravnim elementima i institucijama.
Tu drzavu priznaju svi oni koji imaju moc uticaja i odlucivanja tamo.
Treba li vam jos 50 godina da trunite da postanete svesni svoje nesvesti?

Cika Ramadan

pre 7 godina

* Nama albancima je jasno o dogovoru u Briselu.
* U Brisel nece se dogovoriti nista sto se tice imovine Kosova.
* To je jasno i za Beograd odavno.
* Beograd u Briselu nisu potpisali nista sto se tice imovine jer takvo nesto ni Brisel se be bavi tim pitanjom za to sto i oni znaju da je to inovina Kosova.
* Briselu je jasno da ta prasina koje se dize od strana Beograda je pokusaj da se i inovina kosova ubaci u dnevni red u Briselu.
* Beograd koristio svoja prava da otvori poglavlje pre izbora da bi dobio izbore ponovo bez popunjenje uslovova koji je imao prema Kosovu sa namerom da to ucini kasno na primer telekom.
A sada za to kazu da je EU dao ultimatum a nije istina...nego doslo vreme za to.
Manipulura svoj narod a naj gore je za srbski narod u kosovu koji postao taoci politicara vec 30 godina...

Aleksandar

pre 7 godina

Glavni krivac je Boris Tadic. Om je prebacio svojim potpisom nadleznost iz UN na EU i time zapecatio sudbinu Kosova. Trampio je vrapca u ruci za goluba na grani !!! Svi ostali potpisi posle toga su beznacajni.

DEJAN

pre 7 godina

Ovom odlukom nelegalne Kosovske vlade bice pogodjeni i Albanci i Srbi. Jer ne treba zaboraviti da je veliki broj Albanaca zaposlen u Trepci, koji zajedno sa Srbima rade. sama cinjenica je da i oni zive od svega toga, tako da ni Albancima ne odgovara nejasna situacija. Kao krajnji potrez koji Srbija moze preduzeti u krajnjoj liniji je sabotaza rada Trepce, radi tudjih interesa.

asteroid

pre 7 godina

o imovini srbije na kosovu su trebali voditi racuna oni koji su potpisali kumanovski sporazum, odnosno kapitulaciju 1999. nije tu kriv ni vucic, ni tadic ni vojislav kostunica. zna se ko je dogovorio odlazak srpske drzave sa teritorije kosova

sdf

pre 7 godina

Sve sve ali ovde je u pravu, i to je najveci problem Srbije, sto smo uvek podeljeni pola-pola... Zapad uvek vidi ako jedni nece da slusaju da su drugi spremni, i onda nam rade vec 30 godina sta hoce... Drugi oko nas su 100% jedinstveni kada je na stetu Srba i Srbije... To nasi "pametni" nikako da shvate... Dok je tako, verujte 100% da nam nece biti ni malo bolje, ko god da je na vlasti... Samo smo sebe upropastili ....

Velibor

pre 7 godina

Naravno da kod nas uvek postoje ljudi koji ce da se mesaju, da daju savete, a niko ih ne pita. Kroz celu nasu istoriju je tako bilo. Zato nikada nije postojala sloga niti saradnja, uvek je bilo onih koji su zarad svojih ciljeva i interesa zabijali noz u ledja partnerima.

Mirjana

pre 7 godina

Albanci su jedinstveni u pljacki a kada su u pitanju vladavina prava i sloboda svih gradjana onda su jedinstveni u degradaciji i opstrukciji i stvaranju najsurovijih uslova za zivot.

Branko Savić

pre 7 godina

Svi nali luderi stranaka pozicje i opozicije tačno znaju šta je potpisano Briselskim sporazumom, dve trećine Briselskog sporazuma odnose na Zajednicu srpskih opština, dok se ostatak odnosi na sudske i policijske organe i nigde ni jednim članom nije predviđena obaveza za gašenje neke naše institucije, naprotiv one su sporazumom potvrjene.

Rovinj

pre 7 godina

Koliko je meni poznato međunarodno pravo, arbitražni postupak bi u biti značio da Srbija prizna nezavisnost Kosova. Stoga, savjet bi bio : oprezno oko iniciranja arbitražnog postupka.

goran

pre 7 godina

""Постоји једноставно решење: Урадите нешто радикално што ће створити ново стање на терену и приморати Савет безбедности УН да се хитно састане. Докле год будете молили за сазивање седнице СБ, а три сталне чланице наставе да вас игноришу, остаћете у позицији губитника. Према томе, заузмите Север и Трепчу и нека онда Албанци плачу да буду враћени њима, а не ми као до сада.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Pantagruel, 10. oktobar 2016 16:44)""
================================

Dali ti zaista mislis da bi Srbija tako lako "zauzela" sever Kosova kada NATO (naravno u manjem obimu) vec ima snage na tom Kosovu??Pa Pre bi na Kosovo dosle interventne NATO snage iz recimo Engleske dosle NATO snage nego nasa vojska iz Nisa.
A da ne govorimo kako bi se proveli Srbi juzno opd Ibra.
Plus time bi se na meti NATOa ciljeviu sirom Srbije jer bi nasi napadom na sever Kosova, morali napasti teritoriju koju po 1244 brani NATO Znaci za NATO bi teritorija cele Srbija postala legitimni cilj - isto kao 1999
Izvini ali ja imam osecaj da bi ti 'navijao' iz sigurnosti svoje kuce koja je negde na zapadu