Subota, 08.10.2016.

08:01

Zakon o Trepči usvojen pod okriljem noći, bez Srpske liste

Kosovski parlament usvojio je noćas u drugom čitanju zakon o Trepči, javljaju prištinski mediji. Direktor Kancelarije za KiM se danas obraća javnosti.

Izvor: Tanjug

Zakon o Trepèi usvojen pod okriljem noæi, bez Srpske liste IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

32 Komentari

Sortiraj po:

Џејмс 007Bond

pre 7 godina

Имамо толико пуно правника-политичара који уместо да бране српску имовину по Косову - они пишу глупостима по твитеру и прозивају све и сваког,и још мисле да су фаце због тога...А да не говорим о њиховом правном искуству, јер били су 12 година у Хагу, и вратили су се кући...И уместо да припомогну, њих баш брига.

(Мислим на Шешеља, али ни остали ,,политичари,, нису бољи).

Tihomir

pre 7 godina

Podneti zahtev za arbritrazu pred MSP, traziti astronomsku odstetu,i sve sto sleduje, jer jedino sto je amin na zapadu je imovina. Kakva EU i Pristina, obicne lopuze su to. Treba da se ponasamo kao veliki igraci, nema sta da se bojimo, ide se na sve ili nista.

mx

pre 7 godina

@oxen
Al ste vi gospodine pomesali loncice. Kakve ima veze koja drzava polaze pravo na suverenitet nad nekom teritorijom, sa pitanjima imovinsko-pravnih odnosa?! To su potpuno razlicite stvari! Ako je tapija na njivu u vlasnistvu moje porodice, onda je njiva u vlasnistvu moje porodice i u Austrougarskoj i u Kraljevini SHS i u Srbiji.

dorcol

pre 7 godina

sad imate u 11 konferenciju za medije u vladi ,kobinacija serija pozoriste u kuci ,bolji zivot ,dramske pauze ,prekrsteni prstici ,ja se nikog ne plasim ,mi smo za mir ,bla,bla ,sve jedno isto godinama ,,ovce makaze su spremne .........

daddy_cool

pre 7 godina

(Samosvesna građanka, 08. oktobar 2016 09:10)

Kosovo je izgubljeno definitivno onda i samo onda ako Srbija prizna nezavisnost. Sve dotle, nevezano za trenutnu situaciju u pokrajini je iskljucivo status quo koji je potrebno odrzavati pa makar i 1000 godina dok se potpuno ne vratimo dole i uspostavimo kontrolu. Maksimalno koristiti aktuelnu geopoliticku situaciju i jacanje sila koje podrzavaju srpske interese. Da su Jevreji bili samosvesni kao ti, danas ne bi nikad imali drzavu.

Pratio jučerašnju sednicu

pre 7 godina

Simić koji je šef poslaničkog kluba Srpske liste juče na sednici za govornicom jedini je izašao i tražio u ime 3000 radnika Trepče i u ime celokupne Srpske zajednice da se zakon povuče sa dnevnog reda. 78 glasalo protiv 8 glasalo za.
Ovo svim ljidima na Kosovu i Metohiji treba da bude pokazatelj koliko su Albanci zajednička složna interesna grupa kada su u pitanju Srbi.
On je rekao da se jednostranim pravnim osnovana ne može menjati vlasnička struktura.
Šimiću dobro si rekao i dobro se boriš ali nemate snagu momče da se suprotstavite albanskoj mašineriji. Ne može samo jedan poslanik da govori u ime Srba svih osam ili devet koliko ih je bilo trebali su da podignu glas i tih 7 poslanika koji sede sa tobom tamo.

Ivan

pre 7 godina

(Samosvesna građanka, 8. oktobar 2016 09:10) # Link komentara

Kakve veze ima da li je Kosovo nezavisna drzava? Alo, trepca je vlasnistvo Srbije, Srbija je ulagala u trepcu godinama, ne KOSOVO, SRBIJA! Kada kupis nov telefon, on je tvoj, pa bio ti u Tunguziji ili u Srbiji. Ali boli tebe du$%#, tebi je bitno da nas podsetis da je Kosovo nezavisno, a kako je to nezavnisno? A da, primili su ih u FIFA... pazi, NEAVISNO, neZAVISNO... o da daaa haha

marija

pre 7 godina

@Samosvesna gradjanka,

Hajde ne vici ovde,
cuj - gradjanka pa jos samosvesna.
KiM je deo Srbije pod UN i EU po svim vazecim dokumentima. Ako im Srbija dozvoli i koliko im dozvoli bice nezavisni, a ova vlast im dozvoljava mnogo. Tadic je postavio crvene linije koje su naprednjaci izbrisali.
Vreme je da se odustane od EU!!!
Ili odustajemo od Kosova i Metohije?
To nije moguce.

Djenka

pre 7 godina

"Kako kadrira!"

Zamislite "pod okriljem noci"!?
Sto mi nesto poznata ova fraza, bas bezveze ali mi jos rade sive celije u mozgu i vrlo dobro se secam 1999. i bombardovanja i fraze "kukavicki pod okriljem noci" i jos bolje se secam ko je tada vedrio i oblacio.

Nemanja NS

pre 7 godina

Kosovo nije ni nezavisno ni država, tako da ne može ni biti nezavisna država. Za početak nema svoju vojsku već je pod protektoratom stranih sila, nije članica UN i pola sveta je ne priznaje kao državu. Uz to ne kontroliše dobar deo "svoje" teritorije i mora da pregovara sa drugom državom da bi se njene odluke sprovodile na delu "sopstvene teritorije" koji ne kontroliše. Ne znam ni jednu drugu državu koja tako funkcioniše a da nije u ratu. Zamislite da sever Crne Gore ne poštuje zakone iz Podgorice i da CG mora u pregovorima sa Srbijom da dogovara kako će taj deo da funkcioniše, da Beograd raspisuje izbore za opštinske odbornike u Bijelom Polju i Beranama i da se srpska RIK pita ko je na tim izborima dobio. Da je Kosovo prava država, tamo bi postojalo načelo nepovredivosti svojine i jedino što bi mogli da urade je da naplaćuju rudnu rentu Trepči i upotrebu frekvencija Telekomu. Kosovo nije ni nezavisno ni država, već neobično uspešan projekat grupe ratnih zločinaca i trgovaca drogom i ljudskim organima. Nazivati to nezavisnom državom je šamar svemu što se može nazvati ljudskošću i civilizacijom. Da nije ni pod kontrolom Srbije, svakako stoji, ali ako hoće kada porastu da budu prava država onda se tu i mi pitamo.

sigurimi bot na zadatku

pre 7 godina

@jednostavno, istina

Niste vi Albanci sposobni da uradite ni mnogo jednostavnije stvari nego sto je blokiranje srpskih radnika i izvoza iz Trepce, tako da smanji dozivljaj. Ne znam samo odakle bi dosle te dividende kada Trepca na jugu ne radi a na severu bi bio blokiran izvoz i ne bi radili srpski radnici? iz svemira?

kradja pod okriljem humanosti

pre 7 godina

Svi znamo da gradjani Kosova nece videti ni dolara od Trepce. To ide za Ameriku, za politicare pojedine i generale NATO.
Ne pljackaju oni nas zato sto to zele, vec zbog naseg dobra.

Apok

pre 7 godina

Moramo da shvatimo da je ljudima iz Beograda bitan samo Beograd. Zašto neko da se tangira oko kosovskih Srba. Pustite ih niz vodu da na miru ovi piju espreso po kafićima. Pa za 20-30 da pustimo jug Srbije pa sve tako...do Beograda.

Boki

pre 7 godina

Idemo dalje....sledeće je Gazivode. To je i bilo u Ahtisarijevom planu, i primenjuje se do tančina. To što Srpske vlasti nisu prihvatile Ahtisarijev plan, je njihov problem. Postići će da dobiju i manje od toga. Setite se samo plana za Hrvatsku. Srbi nisu prihvatili i nisu dobili ništa. Nisu prihvatili Ahtisarijev plan i open neće dobiti ništa. Samo budala pravi istu grešku dvaput.

Mr. Bojangles

pre 7 godina

@istina, 8. oktobar 2016 08:48
A da li je ta APSOLUTNA večina uložila bilo šta u tu Trepču, ili da li je ta APSOLUTNA večina uzela u obzir bilo kakve pravne norme?

jednostavno

pre 7 godina

vrlo jednostavna stvar. radnici trepče ne dozvole primenu izglasanog i cao. to se i ranije radilo a radi se svuda po svetu.
(ledenjak, 8. oktobar 2016 08:32)

Vrlo jednostavna stvar, vlasti na Kosovo ne daju dozvolu za izvoz ni kilograma rude ili metala sa Kosova, iz Trepče, tako da oni radnici koji "ne dozvoljavaju primenu zakona" ostaju bez posla i bez para. Neka onda nastavljaju i dalje svoj otpor primene zakona.

Ostali radnici "koji dozvoljavaju primenu zakona" nastavljaju normalno svoj rad i primaju platu za sebe i porodicu po i još 20% dividende kao vlasnici Trepče u deonicama od 20%.

Tako je to jednostavno.

Samosvesna građanka

pre 7 godina

Budimo realni: KOSOVO NIJE DEO SRBIJE - KOSOVO JE NEZAVISNA DRŽAVA!
Srbija može do kraja postojanja poslednjeg pripadnika ljudske vrste tvrditi da je Kosovo južna srpska pokrajina, može tvrditi da je Kosovo samoproglašena, samozvana, ilegalna itd država, te tvrdnje zvanične Srbije demantuje realnost koju, da bismo se oslobodili zaglibljenosti u sopstvenim lažima i kao država i kao društvo krenuli napred, treba da prihvatimo i priznamo ono što je priznalo 140 država da: KOSOVO NIJE DEO SRBIJE - KOSOVO JE NEZAVISNA DRŽAVA!

oxen

pre 7 godina

Ovo nekog iznenadjuje? Au al smo naivni..pa drzave nema tamo 17 godina, kakva crna imovina? Znam da je lepo mesetariti sa pdv, imati sivu zonu, itd, ali to je pre ili kasnije moralo da se zavrsi. Uostalom, koji su tacno nasi aduti? Silu imamo taman za postavljanje pontonca do Lida. Jedino da kazemo da necemo u EU. A onda baj baj investicije (ionako nam dolaze jer ih mi kreditiramo), i jedmo veliko 'ok, vasa stvar'.

tosa

pre 7 godina

@jednostavno

Oni deo metala i rude izvoze i bez dozvole tzv. pristinske vlade. Tako da ce uvek biti posla. A uostalom, ni ta tzv. pristinska vlada nece stopirati izvoz rude jer to i njoj koristi.

skeptik

pre 7 godina

Radnici urade tako, onda oni nadju rupu u zakonu i otpuste radnike i zaposle svoje i nista se ne mijenja. A i mislis da bi jedan mali, obicni radnik rizikovao svoj posao? Cisto sumnjam.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Srdjan, 8. oktobar 2016 08:48)
Ti izgleda ne kapiras da oni platu primaju od Republike Srbije. Ako nisu mogli da rese problem mosta bez ucesca Srbije nece moci ni ovo. Radnici nece dati pa neka pokusaju silom da vidimo na sta ce to izaci.

istina

pre 7 godina

"Zakonom o Trepči predviđa se 80 odsto vlasništva vlade u Prištini nad Trepčom i ulazak vlade u moguća partnerstva sa privatnim sektorom."

A preostalih 20% vlasništva je dodeljeno RADNICIMA tj. i srpskim radnicima bilo na jug ili sever Kosova. Dakle ne samo da nije istina da su Srbi "ugroženi" ovim zakonm već postaju i VLASNICI Trepče. Dakle čestitke za srpske, albanske i ostale radnike koji si dobili 20% Trepče.

Što se tiće pretenzijama Beograda nad Trepčom ovo je rešeno odlukama misije Ujedinjenih Nacija, UNMIK, koja delovala po rezoliciji 1244 i koja je PROVM UREDBOM PONIŠTILA SVE odluke Beograda koje su bile diskriminatorske, od Marta 1989 do Juna 1999.

Naravno da odluka vlasti u Beogradu oko Trepče bila DISKRIMINATORSKA jer nije uzela uopšte u obzir stav APSOLUTNE večine na Kosovo.

Srdjan

pre 7 godina

@ledenjak

Radnici urade tako, onda oni nadju rupu u zakonu i otpuste radnike i zaposle svoje i nista se ne mijenja. A i mislis da bi jedan mali, obicni radnik rizikovao svoj posao? Cisto sumnjam.

ledenjak

pre 7 godina

vrlo jednostavna stvar. radnici trepče ne dozvole primenu izglasanog i cao. to se i ranije radilo a radi se svuda po svetu. ali, ali šta ako je nasa ekipa dala zeleno svetlo za to pa je sve obična farsa.

cika Mile

pre 7 godina

@ (ledenjak, 8. oktobar 2016 08:32)
Pa narvno da je farsa, kosovska vlada pada bez srpskih glasova ali oni koliko vidim ne izlaze iz vlade jos. Videcemo, zakuhtava se u svakom slucaju.

Samosvesna građanka

pre 7 godina

Budimo realni: KOSOVO NIJE DEO SRBIJE - KOSOVO JE NEZAVISNA DRŽAVA!
Srbija može do kraja postojanja poslednjeg pripadnika ljudske vrste tvrditi da je Kosovo južna srpska pokrajina, može tvrditi da je Kosovo samoproglašena, samozvana, ilegalna itd država, te tvrdnje zvanične Srbije demantuje realnost koju, da bismo se oslobodili zaglibljenosti u sopstvenim lažima i kao država i kao društvo krenuli napred, treba da prihvatimo i priznamo ono što je priznalo 140 država da: KOSOVO NIJE DEO SRBIJE - KOSOVO JE NEZAVISNA DRŽAVA!

ledenjak

pre 7 godina

vrlo jednostavna stvar. radnici trepče ne dozvole primenu izglasanog i cao. to se i ranije radilo a radi se svuda po svetu. ali, ali šta ako je nasa ekipa dala zeleno svetlo za to pa je sve obična farsa.

Boki

pre 7 godina

Idemo dalje....sledeće je Gazivode. To je i bilo u Ahtisarijevom planu, i primenjuje se do tančina. To što Srpske vlasti nisu prihvatile Ahtisarijev plan, je njihov problem. Postići će da dobiju i manje od toga. Setite se samo plana za Hrvatsku. Srbi nisu prihvatili i nisu dobili ništa. Nisu prihvatili Ahtisarijev plan i open neće dobiti ništa. Samo budala pravi istu grešku dvaput.

oxen

pre 7 godina

Ovo nekog iznenadjuje? Au al smo naivni..pa drzave nema tamo 17 godina, kakva crna imovina? Znam da je lepo mesetariti sa pdv, imati sivu zonu, itd, ali to je pre ili kasnije moralo da se zavrsi. Uostalom, koji su tacno nasi aduti? Silu imamo taman za postavljanje pontonca do Lida. Jedino da kazemo da necemo u EU. A onda baj baj investicije (ionako nam dolaze jer ih mi kreditiramo), i jedmo veliko 'ok, vasa stvar'.

istina

pre 7 godina

"Zakonom o Trepči predviđa se 80 odsto vlasništva vlade u Prištini nad Trepčom i ulazak vlade u moguća partnerstva sa privatnim sektorom."

A preostalih 20% vlasništva je dodeljeno RADNICIMA tj. i srpskim radnicima bilo na jug ili sever Kosova. Dakle ne samo da nije istina da su Srbi "ugroženi" ovim zakonm već postaju i VLASNICI Trepče. Dakle čestitke za srpske, albanske i ostale radnike koji si dobili 20% Trepče.

Što se tiće pretenzijama Beograda nad Trepčom ovo je rešeno odlukama misije Ujedinjenih Nacija, UNMIK, koja delovala po rezoliciji 1244 i koja je PROVM UREDBOM PONIŠTILA SVE odluke Beograda koje su bile diskriminatorske, od Marta 1989 do Juna 1999.

Naravno da odluka vlasti u Beogradu oko Trepče bila DISKRIMINATORSKA jer nije uzela uopšte u obzir stav APSOLUTNE večine na Kosovo.

Apok

pre 7 godina

Moramo da shvatimo da je ljudima iz Beograda bitan samo Beograd. Zašto neko da se tangira oko kosovskih Srba. Pustite ih niz vodu da na miru ovi piju espreso po kafićima. Pa za 20-30 da pustimo jug Srbije pa sve tako...do Beograda.

cika Mile

pre 7 godina

@ (ledenjak, 8. oktobar 2016 08:32)
Pa narvno da je farsa, kosovska vlada pada bez srpskih glasova ali oni koliko vidim ne izlaze iz vlade jos. Videcemo, zakuhtava se u svakom slucaju.

Srdjan

pre 7 godina

@ledenjak

Radnici urade tako, onda oni nadju rupu u zakonu i otpuste radnike i zaposle svoje i nista se ne mijenja. A i mislis da bi jedan mali, obicni radnik rizikovao svoj posao? Cisto sumnjam.

jednostavno

pre 7 godina

vrlo jednostavna stvar. radnici trepče ne dozvole primenu izglasanog i cao. to se i ranije radilo a radi se svuda po svetu.
(ledenjak, 8. oktobar 2016 08:32)

Vrlo jednostavna stvar, vlasti na Kosovo ne daju dozvolu za izvoz ni kilograma rude ili metala sa Kosova, iz Trepče, tako da oni radnici koji "ne dozvoljavaju primenu zakona" ostaju bez posla i bez para. Neka onda nastavljaju i dalje svoj otpor primene zakona.

Ostali radnici "koji dozvoljavaju primenu zakona" nastavljaju normalno svoj rad i primaju platu za sebe i porodicu po i još 20% dividende kao vlasnici Trepče u deonicama od 20%.

Tako je to jednostavno.

Mr. Bojangles

pre 7 godina

@istina, 8. oktobar 2016 08:48
A da li je ta APSOLUTNA večina uložila bilo šta u tu Trepču, ili da li je ta APSOLUTNA večina uzela u obzir bilo kakve pravne norme?

daddy_cool

pre 7 godina

(Samosvesna građanka, 08. oktobar 2016 09:10)

Kosovo je izgubljeno definitivno onda i samo onda ako Srbija prizna nezavisnost. Sve dotle, nevezano za trenutnu situaciju u pokrajini je iskljucivo status quo koji je potrebno odrzavati pa makar i 1000 godina dok se potpuno ne vratimo dole i uspostavimo kontrolu. Maksimalno koristiti aktuelnu geopoliticku situaciju i jacanje sila koje podrzavaju srpske interese. Da su Jevreji bili samosvesni kao ti, danas ne bi nikad imali drzavu.

marija

pre 7 godina

@Samosvesna gradjanka,

Hajde ne vici ovde,
cuj - gradjanka pa jos samosvesna.
KiM je deo Srbije pod UN i EU po svim vazecim dokumentima. Ako im Srbija dozvoli i koliko im dozvoli bice nezavisni, a ova vlast im dozvoljava mnogo. Tadic je postavio crvene linije koje su naprednjaci izbrisali.
Vreme je da se odustane od EU!!!
Ili odustajemo od Kosova i Metohije?
To nije moguce.

Nemanja NS

pre 7 godina

Kosovo nije ni nezavisno ni država, tako da ne može ni biti nezavisna država. Za početak nema svoju vojsku već je pod protektoratom stranih sila, nije članica UN i pola sveta je ne priznaje kao državu. Uz to ne kontroliše dobar deo "svoje" teritorije i mora da pregovara sa drugom državom da bi se njene odluke sprovodile na delu "sopstvene teritorije" koji ne kontroliše. Ne znam ni jednu drugu državu koja tako funkcioniše a da nije u ratu. Zamislite da sever Crne Gore ne poštuje zakone iz Podgorice i da CG mora u pregovorima sa Srbijom da dogovara kako će taj deo da funkcioniše, da Beograd raspisuje izbore za opštinske odbornike u Bijelom Polju i Beranama i da se srpska RIK pita ko je na tim izborima dobio. Da je Kosovo prava država, tamo bi postojalo načelo nepovredivosti svojine i jedino što bi mogli da urade je da naplaćuju rudnu rentu Trepči i upotrebu frekvencija Telekomu. Kosovo nije ni nezavisno ni država, već neobično uspešan projekat grupe ratnih zločinaca i trgovaca drogom i ljudskim organima. Nazivati to nezavisnom državom je šamar svemu što se može nazvati ljudskošću i civilizacijom. Da nije ni pod kontrolom Srbije, svakako stoji, ali ako hoće kada porastu da budu prava država onda se tu i mi pitamo.

kradja pod okriljem humanosti

pre 7 godina

Svi znamo da gradjani Kosova nece videti ni dolara od Trepce. To ide za Ameriku, za politicare pojedine i generale NATO.
Ne pljackaju oni nas zato sto to zele, vec zbog naseg dobra.

skeptik

pre 7 godina

Radnici urade tako, onda oni nadju rupu u zakonu i otpuste radnike i zaposle svoje i nista se ne mijenja. A i mislis da bi jedan mali, obicni radnik rizikovao svoj posao? Cisto sumnjam.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Srdjan, 8. oktobar 2016 08:48)
Ti izgleda ne kapiras da oni platu primaju od Republike Srbije. Ako nisu mogli da rese problem mosta bez ucesca Srbije nece moci ni ovo. Radnici nece dati pa neka pokusaju silom da vidimo na sta ce to izaci.

Pratio jučerašnju sednicu

pre 7 godina

Simić koji je šef poslaničkog kluba Srpske liste juče na sednici za govornicom jedini je izašao i tražio u ime 3000 radnika Trepče i u ime celokupne Srpske zajednice da se zakon povuče sa dnevnog reda. 78 glasalo protiv 8 glasalo za.
Ovo svim ljidima na Kosovu i Metohiji treba da bude pokazatelj koliko su Albanci zajednička složna interesna grupa kada su u pitanju Srbi.
On je rekao da se jednostranim pravnim osnovana ne može menjati vlasnička struktura.
Šimiću dobro si rekao i dobro se boriš ali nemate snagu momče da se suprotstavite albanskoj mašineriji. Ne može samo jedan poslanik da govori u ime Srba svih osam ili devet koliko ih je bilo trebali su da podignu glas i tih 7 poslanika koji sede sa tobom tamo.

Djenka

pre 7 godina

"Kako kadrira!"

Zamislite "pod okriljem noci"!?
Sto mi nesto poznata ova fraza, bas bezveze ali mi jos rade sive celije u mozgu i vrlo dobro se secam 1999. i bombardovanja i fraze "kukavicki pod okriljem noci" i jos bolje se secam ko je tada vedrio i oblacio.

Ivan

pre 7 godina

(Samosvesna građanka, 8. oktobar 2016 09:10) # Link komentara

Kakve veze ima da li je Kosovo nezavisna drzava? Alo, trepca je vlasnistvo Srbije, Srbija je ulagala u trepcu godinama, ne KOSOVO, SRBIJA! Kada kupis nov telefon, on je tvoj, pa bio ti u Tunguziji ili u Srbiji. Ali boli tebe du$%#, tebi je bitno da nas podsetis da je Kosovo nezavisno, a kako je to nezavnisno? A da, primili su ih u FIFA... pazi, NEAVISNO, neZAVISNO... o da daaa haha

dorcol

pre 7 godina

sad imate u 11 konferenciju za medije u vladi ,kobinacija serija pozoriste u kuci ,bolji zivot ,dramske pauze ,prekrsteni prstici ,ja se nikog ne plasim ,mi smo za mir ,bla,bla ,sve jedno isto godinama ,,ovce makaze su spremne .........

mx

pre 7 godina

@oxen
Al ste vi gospodine pomesali loncice. Kakve ima veze koja drzava polaze pravo na suverenitet nad nekom teritorijom, sa pitanjima imovinsko-pravnih odnosa?! To su potpuno razlicite stvari! Ako je tapija na njivu u vlasnistvu moje porodice, onda je njiva u vlasnistvu moje porodice i u Austrougarskoj i u Kraljevini SHS i u Srbiji.

Џејмс 007Bond

pre 7 godina

Имамо толико пуно правника-политичара који уместо да бране српску имовину по Косову - они пишу глупостима по твитеру и прозивају све и сваког,и још мисле да су фаце због тога...А да не говорим о њиховом правном искуству, јер били су 12 година у Хагу, и вратили су се кући...И уместо да припомогну, њих баш брига.

(Мислим на Шешеља, али ни остали ,,политичари,, нису бољи).

sigurimi bot na zadatku

pre 7 godina

@jednostavno, istina

Niste vi Albanci sposobni da uradite ni mnogo jednostavnije stvari nego sto je blokiranje srpskih radnika i izvoza iz Trepce, tako da smanji dozivljaj. Ne znam samo odakle bi dosle te dividende kada Trepca na jugu ne radi a na severu bi bio blokiran izvoz i ne bi radili srpski radnici? iz svemira?

Tihomir

pre 7 godina

Podneti zahtev za arbritrazu pred MSP, traziti astronomsku odstetu,i sve sto sleduje, jer jedino sto je amin na zapadu je imovina. Kakva EU i Pristina, obicne lopuze su to. Treba da se ponasamo kao veliki igraci, nema sta da se bojimo, ide se na sve ili nista.

tosa

pre 7 godina

@jednostavno

Oni deo metala i rude izvoze i bez dozvole tzv. pristinske vlade. Tako da ce uvek biti posla. A uostalom, ni ta tzv. pristinska vlada nece stopirati izvoz rude jer to i njoj koristi.

Samosvesna građanka

pre 7 godina

Budimo realni: KOSOVO NIJE DEO SRBIJE - KOSOVO JE NEZAVISNA DRŽAVA!
Srbija može do kraja postojanja poslednjeg pripadnika ljudske vrste tvrditi da je Kosovo južna srpska pokrajina, može tvrditi da je Kosovo samoproglašena, samozvana, ilegalna itd država, te tvrdnje zvanične Srbije demantuje realnost koju, da bismo se oslobodili zaglibljenosti u sopstvenim lažima i kao država i kao društvo krenuli napred, treba da prihvatimo i priznamo ono što je priznalo 140 država da: KOSOVO NIJE DEO SRBIJE - KOSOVO JE NEZAVISNA DRŽAVA!

istina

pre 7 godina

"Zakonom o Trepči predviđa se 80 odsto vlasništva vlade u Prištini nad Trepčom i ulazak vlade u moguća partnerstva sa privatnim sektorom."

A preostalih 20% vlasništva je dodeljeno RADNICIMA tj. i srpskim radnicima bilo na jug ili sever Kosova. Dakle ne samo da nije istina da su Srbi "ugroženi" ovim zakonm već postaju i VLASNICI Trepče. Dakle čestitke za srpske, albanske i ostale radnike koji si dobili 20% Trepče.

Što se tiće pretenzijama Beograda nad Trepčom ovo je rešeno odlukama misije Ujedinjenih Nacija, UNMIK, koja delovala po rezoliciji 1244 i koja je PROVM UREDBOM PONIŠTILA SVE odluke Beograda koje su bile diskriminatorske, od Marta 1989 do Juna 1999.

Naravno da odluka vlasti u Beogradu oko Trepče bila DISKRIMINATORSKA jer nije uzela uopšte u obzir stav APSOLUTNE večine na Kosovo.

marija

pre 7 godina

@Samosvesna gradjanka,

Hajde ne vici ovde,
cuj - gradjanka pa jos samosvesna.
KiM je deo Srbije pod UN i EU po svim vazecim dokumentima. Ako im Srbija dozvoli i koliko im dozvoli bice nezavisni, a ova vlast im dozvoljava mnogo. Tadic je postavio crvene linije koje su naprednjaci izbrisali.
Vreme je da se odustane od EU!!!
Ili odustajemo od Kosova i Metohije?
To nije moguce.

Nemanja NS

pre 7 godina

Kosovo nije ni nezavisno ni država, tako da ne može ni biti nezavisna država. Za početak nema svoju vojsku već je pod protektoratom stranih sila, nije članica UN i pola sveta je ne priznaje kao državu. Uz to ne kontroliše dobar deo "svoje" teritorije i mora da pregovara sa drugom državom da bi se njene odluke sprovodile na delu "sopstvene teritorije" koji ne kontroliše. Ne znam ni jednu drugu državu koja tako funkcioniše a da nije u ratu. Zamislite da sever Crne Gore ne poštuje zakone iz Podgorice i da CG mora u pregovorima sa Srbijom da dogovara kako će taj deo da funkcioniše, da Beograd raspisuje izbore za opštinske odbornike u Bijelom Polju i Beranama i da se srpska RIK pita ko je na tim izborima dobio. Da je Kosovo prava država, tamo bi postojalo načelo nepovredivosti svojine i jedino što bi mogli da urade je da naplaćuju rudnu rentu Trepči i upotrebu frekvencija Telekomu. Kosovo nije ni nezavisno ni država, već neobično uspešan projekat grupe ratnih zločinaca i trgovaca drogom i ljudskim organima. Nazivati to nezavisnom državom je šamar svemu što se može nazvati ljudskošću i civilizacijom. Da nije ni pod kontrolom Srbije, svakako stoji, ali ako hoće kada porastu da budu prava država onda se tu i mi pitamo.

daddy_cool

pre 7 godina

(Samosvesna građanka, 08. oktobar 2016 09:10)

Kosovo je izgubljeno definitivno onda i samo onda ako Srbija prizna nezavisnost. Sve dotle, nevezano za trenutnu situaciju u pokrajini je iskljucivo status quo koji je potrebno odrzavati pa makar i 1000 godina dok se potpuno ne vratimo dole i uspostavimo kontrolu. Maksimalno koristiti aktuelnu geopoliticku situaciju i jacanje sila koje podrzavaju srpske interese. Da su Jevreji bili samosvesni kao ti, danas ne bi nikad imali drzavu.

Ivan

pre 7 godina

(Samosvesna građanka, 8. oktobar 2016 09:10) # Link komentara

Kakve veze ima da li je Kosovo nezavisna drzava? Alo, trepca je vlasnistvo Srbije, Srbija je ulagala u trepcu godinama, ne KOSOVO, SRBIJA! Kada kupis nov telefon, on je tvoj, pa bio ti u Tunguziji ili u Srbiji. Ali boli tebe du$%#, tebi je bitno da nas podsetis da je Kosovo nezavisno, a kako je to nezavnisno? A da, primili su ih u FIFA... pazi, NEAVISNO, neZAVISNO... o da daaa haha

skeptik

pre 7 godina

Radnici urade tako, onda oni nadju rupu u zakonu i otpuste radnike i zaposle svoje i nista se ne mijenja. A i mislis da bi jedan mali, obicni radnik rizikovao svoj posao? Cisto sumnjam.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Srdjan, 8. oktobar 2016 08:48)
Ti izgleda ne kapiras da oni platu primaju od Republike Srbije. Ako nisu mogli da rese problem mosta bez ucesca Srbije nece moci ni ovo. Radnici nece dati pa neka pokusaju silom da vidimo na sta ce to izaci.

Mr. Bojangles

pre 7 godina

@istina, 8. oktobar 2016 08:48
A da li je ta APSOLUTNA večina uložila bilo šta u tu Trepču, ili da li je ta APSOLUTNA večina uzela u obzir bilo kakve pravne norme?

ledenjak

pre 7 godina

vrlo jednostavna stvar. radnici trepče ne dozvole primenu izglasanog i cao. to se i ranije radilo a radi se svuda po svetu. ali, ali šta ako je nasa ekipa dala zeleno svetlo za to pa je sve obična farsa.

jednostavno

pre 7 godina

vrlo jednostavna stvar. radnici trepče ne dozvole primenu izglasanog i cao. to se i ranije radilo a radi se svuda po svetu.
(ledenjak, 8. oktobar 2016 08:32)

Vrlo jednostavna stvar, vlasti na Kosovo ne daju dozvolu za izvoz ni kilograma rude ili metala sa Kosova, iz Trepče, tako da oni radnici koji "ne dozvoljavaju primenu zakona" ostaju bez posla i bez para. Neka onda nastavljaju i dalje svoj otpor primene zakona.

Ostali radnici "koji dozvoljavaju primenu zakona" nastavljaju normalno svoj rad i primaju platu za sebe i porodicu po i još 20% dividende kao vlasnici Trepče u deonicama od 20%.

Tako je to jednostavno.

Boki

pre 7 godina

Idemo dalje....sledeće je Gazivode. To je i bilo u Ahtisarijevom planu, i primenjuje se do tančina. To što Srpske vlasti nisu prihvatile Ahtisarijev plan, je njihov problem. Postići će da dobiju i manje od toga. Setite se samo plana za Hrvatsku. Srbi nisu prihvatili i nisu dobili ništa. Nisu prihvatili Ahtisarijev plan i open neće dobiti ništa. Samo budala pravi istu grešku dvaput.

sigurimi bot na zadatku

pre 7 godina

@jednostavno, istina

Niste vi Albanci sposobni da uradite ni mnogo jednostavnije stvari nego sto je blokiranje srpskih radnika i izvoza iz Trepce, tako da smanji dozivljaj. Ne znam samo odakle bi dosle te dividende kada Trepca na jugu ne radi a na severu bi bio blokiran izvoz i ne bi radili srpski radnici? iz svemira?

Apok

pre 7 godina

Moramo da shvatimo da je ljudima iz Beograda bitan samo Beograd. Zašto neko da se tangira oko kosovskih Srba. Pustite ih niz vodu da na miru ovi piju espreso po kafićima. Pa za 20-30 da pustimo jug Srbije pa sve tako...do Beograda.

oxen

pre 7 godina

Ovo nekog iznenadjuje? Au al smo naivni..pa drzave nema tamo 17 godina, kakva crna imovina? Znam da je lepo mesetariti sa pdv, imati sivu zonu, itd, ali to je pre ili kasnije moralo da se zavrsi. Uostalom, koji su tacno nasi aduti? Silu imamo taman za postavljanje pontonca do Lida. Jedino da kazemo da necemo u EU. A onda baj baj investicije (ionako nam dolaze jer ih mi kreditiramo), i jedmo veliko 'ok, vasa stvar'.

Tihomir

pre 7 godina

Podneti zahtev za arbritrazu pred MSP, traziti astronomsku odstetu,i sve sto sleduje, jer jedino sto je amin na zapadu je imovina. Kakva EU i Pristina, obicne lopuze su to. Treba da se ponasamo kao veliki igraci, nema sta da se bojimo, ide se na sve ili nista.

kradja pod okriljem humanosti

pre 7 godina

Svi znamo da gradjani Kosova nece videti ni dolara od Trepce. To ide za Ameriku, za politicare pojedine i generale NATO.
Ne pljackaju oni nas zato sto to zele, vec zbog naseg dobra.

cika Mile

pre 7 godina

@ (ledenjak, 8. oktobar 2016 08:32)
Pa narvno da je farsa, kosovska vlada pada bez srpskih glasova ali oni koliko vidim ne izlaze iz vlade jos. Videcemo, zakuhtava se u svakom slucaju.

Srdjan

pre 7 godina

@ledenjak

Radnici urade tako, onda oni nadju rupu u zakonu i otpuste radnike i zaposle svoje i nista se ne mijenja. A i mislis da bi jedan mali, obicni radnik rizikovao svoj posao? Cisto sumnjam.

tosa

pre 7 godina

@jednostavno

Oni deo metala i rude izvoze i bez dozvole tzv. pristinske vlade. Tako da ce uvek biti posla. A uostalom, ni ta tzv. pristinska vlada nece stopirati izvoz rude jer to i njoj koristi.

Џејмс 007Bond

pre 7 godina

Имамо толико пуно правника-политичара који уместо да бране српску имовину по Косову - они пишу глупостима по твитеру и прозивају све и сваког,и још мисле да су фаце због тога...А да не говорим о њиховом правном искуству, јер били су 12 година у Хагу, и вратили су се кући...И уместо да припомогну, њих баш брига.

(Мислим на Шешеља, али ни остали ,,политичари,, нису бољи).

Djenka

pre 7 godina

"Kako kadrira!"

Zamislite "pod okriljem noci"!?
Sto mi nesto poznata ova fraza, bas bezveze ali mi jos rade sive celije u mozgu i vrlo dobro se secam 1999. i bombardovanja i fraze "kukavicki pod okriljem noci" i jos bolje se secam ko je tada vedrio i oblacio.

Pratio jučerašnju sednicu

pre 7 godina

Simić koji je šef poslaničkog kluba Srpske liste juče na sednici za govornicom jedini je izašao i tražio u ime 3000 radnika Trepče i u ime celokupne Srpske zajednice da se zakon povuče sa dnevnog reda. 78 glasalo protiv 8 glasalo za.
Ovo svim ljidima na Kosovu i Metohiji treba da bude pokazatelj koliko su Albanci zajednička složna interesna grupa kada su u pitanju Srbi.
On je rekao da se jednostranim pravnim osnovana ne može menjati vlasnička struktura.
Šimiću dobro si rekao i dobro se boriš ali nemate snagu momče da se suprotstavite albanskoj mašineriji. Ne može samo jedan poslanik da govori u ime Srba svih osam ili devet koliko ih je bilo trebali su da podignu glas i tih 7 poslanika koji sede sa tobom tamo.

mx

pre 7 godina

@oxen
Al ste vi gospodine pomesali loncice. Kakve ima veze koja drzava polaze pravo na suverenitet nad nekom teritorijom, sa pitanjima imovinsko-pravnih odnosa?! To su potpuno razlicite stvari! Ako je tapija na njivu u vlasnistvu moje porodice, onda je njiva u vlasnistvu moje porodice i u Austrougarskoj i u Kraljevini SHS i u Srbiji.

dorcol

pre 7 godina

sad imate u 11 konferenciju za medije u vladi ,kobinacija serija pozoriste u kuci ,bolji zivot ,dramske pauze ,prekrsteni prstici ,ja se nikog ne plasim ,mi smo za mir ,bla,bla ,sve jedno isto godinama ,,ovce makaze su spremne .........