Subota, 24.09.2016.

09:13

Garnet otišao u legendu: Nisam ni pomišljao...

Emotivno NBA leto postalo je još teže za sve one koje obožavaju košarku – posle Kobija Brajanta i Tima Dankana, Kevin Garnet saopštio je da se povlači.

Izvor:

Garnet otišao u legendu: Nisam ni pomišljao... IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

77 Komentari

Sortiraj po:

Nenad

pre 7 godina

Jedan od mojih omiljenih igraca. Posto sam 78.god. kosarku pratim od recimo kraja osamdesetih. 90 tih su bile legende Dzordan , postar Maluon , Pipen , Drazen Petrovic, Rodman , Carls Barkli ,Medzik, Grent Hil,leteci Son Kemp. Kasnije Admiral David Robinson , Tim Dankan , Ajverson , Parker, Jason Kid , Stiv Nesh , Kobi, Gasol, Novicki i naravno Kevin Garnett. Sta reci …uzimao sam ga jos u igrici NBA LIVE 95 cini mi se ,99 i 2001. Zaista sam ga mnogo voleo, njegovi rekordi mnogo govore , svidjao mi se kao igrac i kao covek njegova energija i pristup igri. Pre sam navijao za Bulse ,za cuvenu ekipu sa Dzordanom , Pipenom i Rodmanom. Kasnije krajem devedesetih (mada je i pre bio i SAN ANTONIO) za San Antonio i dan danas za isti SAS al bez obzira na tim oduvek sam voleo KG. Za mene su 3 najbolja Dzordan , Dankan i Kevin Garnett. KG bio i ostao LEGENDA, hvala mu za sve. Zbog njega i jos nekih legendi sam voleo tu igru zvanu kosarka. Srecno mu u zivotu. Pozdrav svim pravim ljubiteljima kosarke .

Neko iz Banata

pre 7 godina

@bogartt
Ima istine u tome da zalimo za mladost,ali pratim i dalje NBA i cinjenica je da je kvalitet u velikom padu,pre svega da fizickom planu(Kari je sad vanzemaljac,a 90-tih bi ga otisao u invalidsku penziju posle 2 sezone),nije bilo super timova sa po 4-5 all-star igraca(tek je tu ogromna razlika u klasi,pa sad imamo da su dominantni igraci od 30+ godina,zato su Novicki,KG,Kobe ... i trajali toliko dugo).Vecina "matoraca" je prestala da prati NBA zbog reklama i marketinga koji nas je ubio u pojam,a kosarka je otisla u drugi plan.Od mladjih igraca se izdvajaju samo Dejvis i KAT,ostali ne bi bili ni za vodonose 90-tih.Igraca kao KG,Ajverson,Artest(World Peace),Valas... vise nema u tom broju(samo mi Rasel pada na pamet),za to si uskracen i nikada neces moci da shvatis u kakvom neznanju zivis,gledas 3-4 kvalitetne ekipe,a nama je bilo bitno samo da ima prenos,svejedno koji tim.

Th3 Answer/183cm,75kg/MVP

pre 7 godina

Mnogo jak i ima strasan mentalitet, danas ako pogledas nekog posle zakucavanja dobijes tehnicku ali pre se igralo muski kao KG, buduci hall of famer sigurno.

Nenad

pre 7 godina

(bogartt, 24. septembar 2016 22:28)

Jedan od tih matoraca sam ja..ali ne da ne mogu da gledam utakmice u 3 ujutru nego ih gledam redovno..pogotovo NFL..a da je NBA izgubio draz jeste..Nekada si imao toliko zvezda i igraca da ti je prosto bilo krivo sto jednu utakmicu gledas a drugu ne prenose jer su igrali majstori poput Mezdika..Dzordana..Divca..Pipena..Kukoca..Melouna..Stoktona..O Nila..Brajanta..Garneta..Marberija..Stojakovica..Barklija..Olajdzuvona..Ajversona..Vebera..Kida..Milera.. Son Kempa..Pejtona..i jos mnogo njih..a koga danas ima pa da gledam? Lebrona Dzejmsa..Stefa Karija..Durenta..I jos mozda dva tri igraca..sve ostalo luk i voda..jedno veliko nista.

bogartt

pre 7 godina

"ima li jos ovakvih igraca nba za mene gubi draz posčednjih 10-15 godina" rece svaki matorac od 35-40 koji vise ne moue fizicki da gleda tekme u 3 ujutru a kamoli da prati ligu i igrace. naravno da ima i naravno da ce biti. isto kao sto je mom caletu kicanovic najbolji kosarkas svih vremena i dzabar iz usa vanzrmaljac. omatorili ste, al ne predajte se kao KG :)

markegiani

pre 7 godina

Možda najbolji PF u istoriji NBA ! Tiho je ušao, a još tiše otišao. Ipak, NBA više neće biti isti bez njega. Kad pogledamo samo statistiku koja stoji iza njega.
Čoveče ....

PrincNaZrnuGraska

pre 7 godina

Jedan od najboljih igraca poslednje dve decenije, najvecih boraca, neko koga je bilo uzivanje gledati. Nije KG bio najbolja cetvorka ni svog vremena (on se isto penzionisao ovog leta,svi znate na koga mislim), ali je bio najdinamicniji i najeksplozivniji. Hvala mu za sve nezaboravne kosarkaske minute koje sam ispratio.

Dušan

pre 7 godina

Čovek koji je imao više energije od Rodmana. Nije prestajao da se dere na terenu, na saigrače, navijače, trenere, protivnike, protivničke trenere. Zapravo se još više drao na treningu. Čuvena izjava koju je preneo neki njegov saigrač tipa Nejt ili Edi Haus, zaboravih: "If you beat my passion and my intensity, you can beat my team. But you better be ready to fight lions, sharks, wolves and bears if you want to make a run at me."

2009. su ga povrede sprečile da osvoji još jednu titulu. 2010. je bio na 4 minuta od pobede kada su sudije odlučile da daju Lejkersima 21 slobodnjak u četvrtini. 2011. su bili jedini tim koji je mogao da pobedi Majami da se nije desio Dvejn Vejd i onaj pad na Rondovu ruku, a imali su čime da se bore protiv Dalasa sigurno. Imali su 3-2 protiv Majamija sledeće godine i desio se sistemski raspad.

4 godine za redom su bili najbolja ekipa u ligi (da da bilo je boljih ali u plejofu se znalo šta su Rondo, Rej, Pirs i KG) i spletom okolnosti su bili sprečeni da osvoje zaslužene titule.

Zamislite da je to bio medijski centar kao Los Anđeles, Majami ili Njujork, pa sudije i liga bi se utrkivali da mu daju prstenje. Ovako je umesto na 5 - gde bi ušao u spiku za top 5 igrača svih vremena, ostao na jednom gde kažu da nije dovoljno dobar ni za top 5 na svojoj poziciji.

Barkley81

pre 7 godina

@joejoe

Dobro si procitao,300 milki :). Usao u ligu sa 18 i manje vise,peglao max ugovor svo vreme ,21 godinu. Namlatio je brat lovu i neka je,potpuno zasluzeno. Secam se kad sam bio u vojsci '03,postrojili se pred paviljonom ujutro,odmah pored je bio stacionar. Neki kralj sa terase stacionara nam vice,hoce neko Garneta i mase sa posterom iz Tempa :)

zzzz

pre 7 godina

(Dušan, 24. septembar 2016 13:07)

Sto sistemski raspad 2012? Desio se Lebron koji uvek poludi u utakmicama kad mu treba pobeda da ne ispadne.

https://www.youtube.com/watch?v=_7kkbpcgXI8

A i ne treba zaboraviti da Bosh nije igrao tu seriju (igrao 5-6 minuta) pa je Boston imao sanse.

Bananamen

pre 7 godina

Један од омиљених, таква лакоћа покрета закуцавања, скока, луцидност. Борац и прави кошаркашки фанатик. Хвала ти КГ што си ми улепшавао вечери, што сам због тебе заволео кошарку. Живео

DWade

pre 7 godina

Au covece kolko volim ovog lika. Veliki majstor kosarke, kakvu zelju za pobedom je imao, veliki borac. Bas tesko leto za sve ljubitelje NBA kosarke, previse je da istog leta odu Kobe, Timi i KG. Jos da odu Vins, Dirk i Pirs i to je to, odlazi jedna generacija u istoriju nazalost. Zelim sve najbolje Garnetu, nadam se da cemo ga jednog dana videti i kao trenera u svojoj Minesoti. Legendarni Big Ticket. Pozdrav

DWade

pre 7 godina

Au covece kolko volim ovog lika. Veliki majstor kosarke, kakvu zelju za pobedom je imao, veliki borac. Bas tesko leto za sve ljubitelje NBA kosarke, previse je da istog leta odu Kobe, Timi i KG. Jos da odu Vins, Dirk i Pirs i to je to, odlazi jedna generacija u istoriju nazalost. Zelim sve najbolje Garnetu, nadam se da cemo ga jednog dana videti i kao trenera u svojoj Minesoti. Legendarni Big Ticket. Pozdrav

Ontario

pre 7 godina

Devedesete se skoro oprostile od nas. Ostala jos samo trojica. Karter, Pirs i Dirk. Hvala ti KG sto si bio jedan od heroja naseg detinjstva! Sledeca stanica Hall Of Fame. Nadam se da ces kupiti Minesotu jer ti volis taj tim vise od bilo koga ko tamo sedi u upravi.

Dilan Dog

pre 7 godina

Da li više ima ovakvih igrača.....ko je sve otišao iz NBA ...takvih sportista više sigurno nema.NBA za mene odavno nema neku draž kao pre nekih 15-10godina,pa i više.Pravih zvezda je sve manje , a i sada slabije pratim basket.Kevin Garnet legenda.

Grunf

pre 7 godina

1996.godina, imao sam 13 godina, ne mogu da se setim naziva kosarkaskog casopisa, tekst o Garnetu i Brajantu, sa naslovom: Da li su pogresili sto su dosli u NBA direktno iz srednje skole? Minutaza nije bila velika u pocetku, ali da li je bila greska? Saznao sam 20 godina kasnije...

Tolle

pre 7 godina

Nazalost oprostio se jedan od najvecih.Takvu posvecenost i emociju verovatno vise nikad necemo videti...
(pera, 24. septembar 2016 09:39)

Gledaš je... Lebron je posvećen igri kao KG!

True Batman Fan

pre 7 godina

Deco, termin "poslednji mohikanac" oznacava osobu koja je poslednji pripadnik neke grupe, organizacije, generacije... Citalac koji ga je okarakterisao kao takvog je mislio na to da je on jedan od poslednjih aktivnih NBA zvezda iz perioda '90-ih. Citajte malo knjige, ne buljite samo u monitore...

pukovnik mortimor

pre 7 godina

Pa on je poslednji. Nema više. Jedino ako računate Kartera ali on je nažalost epizodista sada.... Nba više nije isti...

Kad bi samo opet bili takvi igrači....

Fica

pre 7 godina

Na NBA 2K9 jedna od najjacih ekipabu istoriji
Rondo-Alen-Pirs-Garnet-Perkins kako je ova ekipa igrala to je bilo prosto neverovatno i bilo mi je previse zao kad se ista razisla.
Kobi,Dankan,Garnet tri najbolja ograca kojabsu u poslednjih 15 godina bilibu ovoj ligi sve najbolje!

cvrc milojka

pre 7 godina

Дефинитивно један од најбољих икада. Јединствен, једонставан а опет себи својствен кошаркаш који је био толико посвећен ономе што ради да је то довео до савршенства. Он је онакву Минесоту довео до финала и за то од мене има велико поштовање. Фалио му је прстен, отишао у екипу која му је то омогућила и врстио се кући!!! Некако ми се чини да ће постати фантастичан коуч једног дана.

nista o nicemu

pre 7 godina

Ode legenda i po meni u top5 4-orka zasigurno!
(Znači Haoos (čisto onako komentar), 24. septembar 2016 09:34)

Barkli i Meloun nista? Ma da da

đura krojač

pre 7 godina

Još od onog prvog ugovora sa Minesotom, delovao mi je kao čovek koji je ispred svog vremena. Do kraja karijere, nekako taj utisak mi je ostao.Tek kasnije sam saznao kakav uticaj je imao, ne samo na sigrače, nego i na mlađe generacije.Velemajstor!

Nebojsa

pre 7 godina

stigao je i na filmu da se oproba http://www.beforeafter.rs/sport/top-10-filmova-o-kosarci/ a i voli fudbal, nedostajaće na parketima

NemanjaBB

pre 7 godina

Bukvalno su mi Dankan, Kobi i Garnet najomiljeniji igraci godinama unazad, stara garda.. Dankan i Garnet, jedne od najboljih 4/5 u NBA ikada. Kobi, ni ne treba pricati sta i kako..
Ostaje mi da gledam jos po kojeg iz "stare garde" u NBA, nisam ja za ove nove fensi densi nagruvane zivotinje.

DJ

pre 7 godina

nikada necu zaboraviti utakmicu Minesota - Sakramento (onaj, najbolji) kada je u zadnjih 30 sekundi (Sakramento vodi 8 razlike) dao 8p (2 trojke plus kos za 2p) odveo tekmu u produzetke, i posle i pobedili. Bio sam tuzan zbog poraza Pedje i Divca ali i tada je pokazao kakav je Bog... tad i jos dosta puta.
Ziv bio!

NS BOY

pre 7 godina

Sigurno je da nikada nece biti zaboravljen. Veliki je ograc. Ali, ceka nas jos ovakvih oprostaja sigurno jer i danas ima veoma mnogo vrhunskih kosarkasa.

The Air Up There

pre 7 godina

Još imam album NBA iz 1995,čuvam ga kao oči u glavi.
Te godine je Kevin"Big Ticket"Garnet debitovao.
Još Dirk Nowitzki,Vince Carter i Jermaine O'Neal su ostali iz 90-tih,ako se dobro sećam.
Kako god,hvala ti KG na lepim uspomenama iz detinjstva i uživaj u igračkoj penziji.
Nadam se da ćemo ga videti kao trenera.

Miki28

pre 7 godina

Veliki igrac, jedan od najboljih na svojoj poziciji ikad, veliki takmicar... Ostaje zal sto je najbolje godine proveo u Minesoti bez prave podrske ali ipak je uspio da uzme prsten sa Bostonom, mozda bi jos jedan da se nije povrijedio u plejofu '09! Meni licno ostaje najveci zal sto ga nisam vidio u dresu Lejkersa jer su bili jako blizu da ga dovedu prije odlaska u Boston pa da uzivam gledajuci Kobija i Garneta zajedno, mozda bi uzeli i vise titula ali opet pokazalo se dobro za obojicu, Garnet je uzeo sta je htio u Bostonu a Kobi je dobio Gasola i uzeo jos 2 titule! Sve u svemu, veliki majstor ove igre i hvala mu za sve i srecnobu nastavku zivota... KG

Nemanja

pre 7 godina

Otišao je još jedan od poslednjih mohikanaca ove igre. Uživaj u penziji legendo!
(Picasso, 24. septembar 2016 09:31)

Kakve on veze ima sa mohikancima?

Dag Kristi

pre 7 godina

NBA ove sezone nece biti ista.Jeste da ove 3 legende nisu bile na nivou prosle sezone,ali su na trenutke bljesnuli i stavili nam do znanja da su jos uvek tu.

Miki28

pre 7 godina

Veliki igrac, jedan od najboljih na svojoj poziciji ikad, veliki takmicar... Ostaje zal sto je najbolje godine proveo u Minesoti bez prave podrske ali ipak je uspio da uzme prsten sa Bostonom, mozda bi jos jedan da se nije povrijedio u plejofu '09! Meni licno ostaje najveci zal sto ga nisam vidio u dresu Lejkersa jer su bili jako blizu da ga dovedu prije odlaska u Boston pa da uzivam gledajuci Kobija i Garneta zajedno, mozda bi uzeli i vise titula ali opet pokazalo se dobro za obojicu, Garnet je uzeo sta je htio u Bostonu a Kobi je dobio Gasola i uzeo jos 2 titule! Sve u svemu, veliki majstor ove igre i hvala mu za sve i srecnobu nastavku zivota... KG

Dag Kristi

pre 7 godina

NBA ove sezone nece biti ista.Jeste da ove 3 legende nisu bile na nivou prosle sezone,ali su na trenutke bljesnuli i stavili nam do znanja da su jos uvek tu.

True Batman Fan

pre 7 godina

Deco, termin "poslednji mohikanac" oznacava osobu koja je poslednji pripadnik neke grupe, organizacije, generacije... Citalac koji ga je okarakterisao kao takvog je mislio na to da je on jedan od poslednjih aktivnih NBA zvezda iz perioda '90-ih. Citajte malo knjige, ne buljite samo u monitore...

Grunf

pre 7 godina

1996.godina, imao sam 13 godina, ne mogu da se setim naziva kosarkaskog casopisa, tekst o Garnetu i Brajantu, sa naslovom: Da li su pogresili sto su dosli u NBA direktno iz srednje skole? Minutaza nije bila velika u pocetku, ali da li je bila greska? Saznao sam 20 godina kasnije...

cvrc milojka

pre 7 godina

Дефинитивно један од најбољих икада. Јединствен, једонставан а опет себи својствен кошаркаш који је био толико посвећен ономе што ради да је то довео до савршенства. Он је онакву Минесоту довео до финала и за то од мене има велико поштовање. Фалио му је прстен, отишао у екипу која му је то омогућила и врстио се кући!!! Некако ми се чини да ће постати фантастичан коуч једног дана.

The Air Up There

pre 7 godina

Još imam album NBA iz 1995,čuvam ga kao oči u glavi.
Te godine je Kevin"Big Ticket"Garnet debitovao.
Još Dirk Nowitzki,Vince Carter i Jermaine O'Neal su ostali iz 90-tih,ako se dobro sećam.
Kako god,hvala ti KG na lepim uspomenama iz detinjstva i uživaj u igračkoj penziji.
Nadam se da ćemo ga videti kao trenera.

NemanjaBB

pre 7 godina

Bukvalno su mi Dankan, Kobi i Garnet najomiljeniji igraci godinama unazad, stara garda.. Dankan i Garnet, jedne od najboljih 4/5 u NBA ikada. Kobi, ni ne treba pricati sta i kako..
Ostaje mi da gledam jos po kojeg iz "stare garde" u NBA, nisam ja za ove nove fensi densi nagruvane zivotinje.

DWade

pre 7 godina

Au covece kolko volim ovog lika. Veliki majstor kosarke, kakvu zelju za pobedom je imao, veliki borac. Bas tesko leto za sve ljubitelje NBA kosarke, previse je da istog leta odu Kobe, Timi i KG. Jos da odu Vins, Dirk i Pirs i to je to, odlazi jedna generacija u istoriju nazalost. Zelim sve najbolje Garnetu, nadam se da cemo ga jednog dana videti i kao trenera u svojoj Minesoti. Legendarni Big Ticket. Pozdrav

Dušan

pre 7 godina

Čovek koji je imao više energije od Rodmana. Nije prestajao da se dere na terenu, na saigrače, navijače, trenere, protivnike, protivničke trenere. Zapravo se još više drao na treningu. Čuvena izjava koju je preneo neki njegov saigrač tipa Nejt ili Edi Haus, zaboravih: "If you beat my passion and my intensity, you can beat my team. But you better be ready to fight lions, sharks, wolves and bears if you want to make a run at me."

2009. su ga povrede sprečile da osvoji još jednu titulu. 2010. je bio na 4 minuta od pobede kada su sudije odlučile da daju Lejkersima 21 slobodnjak u četvrtini. 2011. su bili jedini tim koji je mogao da pobedi Majami da se nije desio Dvejn Vejd i onaj pad na Rondovu ruku, a imali su čime da se bore protiv Dalasa sigurno. Imali su 3-2 protiv Majamija sledeće godine i desio se sistemski raspad.

4 godine za redom su bili najbolja ekipa u ligi (da da bilo je boljih ali u plejofu se znalo šta su Rondo, Rej, Pirs i KG) i spletom okolnosti su bili sprečeni da osvoje zaslužene titule.

Zamislite da je to bio medijski centar kao Los Anđeles, Majami ili Njujork, pa sudije i liga bi se utrkivali da mu daju prstenje. Ovako je umesto na 5 - gde bi ušao u spiku za top 5 igrača svih vremena, ostao na jednom gde kažu da nije dovoljno dobar ni za top 5 na svojoj poziciji.

Ontario

pre 7 godina

Devedesete se skoro oprostile od nas. Ostala jos samo trojica. Karter, Pirs i Dirk. Hvala ti KG sto si bio jedan od heroja naseg detinjstva! Sledeca stanica Hall Of Fame. Nadam se da ces kupiti Minesotu jer ti volis taj tim vise od bilo koga ko tamo sedi u upravi.

Fica

pre 7 godina

Na NBA 2K9 jedna od najjacih ekipabu istoriji
Rondo-Alen-Pirs-Garnet-Perkins kako je ova ekipa igrala to je bilo prosto neverovatno i bilo mi je previse zao kad se ista razisla.
Kobi,Dankan,Garnet tri najbolja ograca kojabsu u poslednjih 15 godina bilibu ovoj ligi sve najbolje!

Barkley81

pre 7 godina

@joejoe

Dobro si procitao,300 milki :). Usao u ligu sa 18 i manje vise,peglao max ugovor svo vreme ,21 godinu. Namlatio je brat lovu i neka je,potpuno zasluzeno. Secam se kad sam bio u vojsci '03,postrojili se pred paviljonom ujutro,odmah pored je bio stacionar. Neki kralj sa terase stacionara nam vice,hoce neko Garneta i mase sa posterom iz Tempa :)

PrincNaZrnuGraska

pre 7 godina

Jedan od najboljih igraca poslednje dve decenije, najvecih boraca, neko koga je bilo uzivanje gledati. Nije KG bio najbolja cetvorka ni svog vremena (on se isto penzionisao ovog leta,svi znate na koga mislim), ali je bio najdinamicniji i najeksplozivniji. Hvala mu za sve nezaboravne kosarkaske minute koje sam ispratio.

Dilan Dog

pre 7 godina

Da li više ima ovakvih igrača.....ko je sve otišao iz NBA ...takvih sportista više sigurno nema.NBA za mene odavno nema neku draž kao pre nekih 15-10godina,pa i više.Pravih zvezda je sve manje , a i sada slabije pratim basket.Kevin Garnet legenda.

DJ

pre 7 godina

nikada necu zaboraviti utakmicu Minesota - Sakramento (onaj, najbolji) kada je u zadnjih 30 sekundi (Sakramento vodi 8 razlike) dao 8p (2 trojke plus kos za 2p) odveo tekmu u produzetke, i posle i pobedili. Bio sam tuzan zbog poraza Pedje i Divca ali i tada je pokazao kakav je Bog... tad i jos dosta puta.
Ziv bio!

pukovnik mortimor

pre 7 godina

Pa on je poslednji. Nema više. Jedino ako računate Kartera ali on je nažalost epizodista sada.... Nba više nije isti...

Kad bi samo opet bili takvi igrači....

đura krojač

pre 7 godina

Još od onog prvog ugovora sa Minesotom, delovao mi je kao čovek koji je ispred svog vremena. Do kraja karijere, nekako taj utisak mi je ostao.Tek kasnije sam saznao kakav uticaj je imao, ne samo na sigrače, nego i na mlađe generacije.Velemajstor!

Bananamen

pre 7 godina

Један од омиљених, таква лакоћа покрета закуцавања, скока, луцидност. Борац и прави кошаркашки фанатик. Хвала ти КГ што си ми улепшавао вечери, што сам због тебе заволео кошарку. Живео

NS BOY

pre 7 godina

Sigurno je da nikada nece biti zaboravljen. Veliki je ograc. Ali, ceka nas jos ovakvih oprostaja sigurno jer i danas ima veoma mnogo vrhunskih kosarkasa.

Nebojsa

pre 7 godina

stigao je i na filmu da se oproba http://www.beforeafter.rs/sport/top-10-filmova-o-kosarci/ a i voli fudbal, nedostajaće na parketima

Tolle

pre 7 godina

Nazalost oprostio se jedan od najvecih.Takvu posvecenost i emociju verovatno vise nikad necemo videti...
(pera, 24. septembar 2016 09:39)

Gledaš je... Lebron je posvećen igri kao KG!

markegiani

pre 7 godina

Možda najbolji PF u istoriji NBA ! Tiho je ušao, a još tiše otišao. Ipak, NBA više neće biti isti bez njega. Kad pogledamo samo statistiku koja stoji iza njega.
Čoveče ....

DWade

pre 7 godina

Au covece kolko volim ovog lika. Veliki majstor kosarke, kakvu zelju za pobedom je imao, veliki borac. Bas tesko leto za sve ljubitelje NBA kosarke, previse je da istog leta odu Kobe, Timi i KG. Jos da odu Vins, Dirk i Pirs i to je to, odlazi jedna generacija u istoriju nazalost. Zelim sve najbolje Garnetu, nadam se da cemo ga jednog dana videti i kao trenera u svojoj Minesoti. Legendarni Big Ticket. Pozdrav

Nemanja

pre 7 godina

Otišao je još jedan od poslednjih mohikanaca ove igre. Uživaj u penziji legendo!
(Picasso, 24. septembar 2016 09:31)

Kakve on veze ima sa mohikancima?

Nenad

pre 7 godina

(bogartt, 24. septembar 2016 22:28)

Jedan od tih matoraca sam ja..ali ne da ne mogu da gledam utakmice u 3 ujutru nego ih gledam redovno..pogotovo NFL..a da je NBA izgubio draz jeste..Nekada si imao toliko zvezda i igraca da ti je prosto bilo krivo sto jednu utakmicu gledas a drugu ne prenose jer su igrali majstori poput Mezdika..Dzordana..Divca..Pipena..Kukoca..Melouna..Stoktona..O Nila..Brajanta..Garneta..Marberija..Stojakovica..Barklija..Olajdzuvona..Ajversona..Vebera..Kida..Milera.. Son Kempa..Pejtona..i jos mnogo njih..a koga danas ima pa da gledam? Lebrona Dzejmsa..Stefa Karija..Durenta..I jos mozda dva tri igraca..sve ostalo luk i voda..jedno veliko nista.

Neko iz Banata

pre 7 godina

@bogartt
Ima istine u tome da zalimo za mladost,ali pratim i dalje NBA i cinjenica je da je kvalitet u velikom padu,pre svega da fizickom planu(Kari je sad vanzemaljac,a 90-tih bi ga otisao u invalidsku penziju posle 2 sezone),nije bilo super timova sa po 4-5 all-star igraca(tek je tu ogromna razlika u klasi,pa sad imamo da su dominantni igraci od 30+ godina,zato su Novicki,KG,Kobe ... i trajali toliko dugo).Vecina "matoraca" je prestala da prati NBA zbog reklama i marketinga koji nas je ubio u pojam,a kosarka je otisla u drugi plan.Od mladjih igraca se izdvajaju samo Dejvis i KAT,ostali ne bi bili ni za vodonose 90-tih.Igraca kao KG,Ajverson,Artest(World Peace),Valas... vise nema u tom broju(samo mi Rasel pada na pamet),za to si uskracen i nikada neces moci da shvatis u kakvom neznanju zivis,gledas 3-4 kvalitetne ekipe,a nama je bilo bitno samo da ima prenos,svejedno koji tim.

bogartt

pre 7 godina

"ima li jos ovakvih igraca nba za mene gubi draz posčednjih 10-15 godina" rece svaki matorac od 35-40 koji vise ne moue fizicki da gleda tekme u 3 ujutru a kamoli da prati ligu i igrace. naravno da ima i naravno da ce biti. isto kao sto je mom caletu kicanovic najbolji kosarkas svih vremena i dzabar iz usa vanzrmaljac. omatorili ste, al ne predajte se kao KG :)

Th3 Answer/183cm,75kg/MVP

pre 7 godina

Mnogo jak i ima strasan mentalitet, danas ako pogledas nekog posle zakucavanja dobijes tehnicku ali pre se igralo muski kao KG, buduci hall of famer sigurno.

nista o nicemu

pre 7 godina

Ode legenda i po meni u top5 4-orka zasigurno!
(Znači Haoos (čisto onako komentar), 24. septembar 2016 09:34)

Barkli i Meloun nista? Ma da da

Nenad

pre 7 godina

Jedan od mojih omiljenih igraca. Posto sam 78.god. kosarku pratim od recimo kraja osamdesetih. 90 tih su bile legende Dzordan , postar Maluon , Pipen , Drazen Petrovic, Rodman , Carls Barkli ,Medzik, Grent Hil,leteci Son Kemp. Kasnije Admiral David Robinson , Tim Dankan , Ajverson , Parker, Jason Kid , Stiv Nesh , Kobi, Gasol, Novicki i naravno Kevin Garnett. Sta reci …uzimao sam ga jos u igrici NBA LIVE 95 cini mi se ,99 i 2001. Zaista sam ga mnogo voleo, njegovi rekordi mnogo govore , svidjao mi se kao igrac i kao covek njegova energija i pristup igri. Pre sam navijao za Bulse ,za cuvenu ekipu sa Dzordanom , Pipenom i Rodmanom. Kasnije krajem devedesetih (mada je i pre bio i SAN ANTONIO) za San Antonio i dan danas za isti SAS al bez obzira na tim oduvek sam voleo KG. Za mene su 3 najbolja Dzordan , Dankan i Kevin Garnett. KG bio i ostao LEGENDA, hvala mu za sve. Zbog njega i jos nekih legendi sam voleo tu igru zvanu kosarka. Srecno mu u zivotu. Pozdrav svim pravim ljubiteljima kosarke .

zzzz

pre 7 godina

(Dušan, 24. septembar 2016 13:07)

Sto sistemski raspad 2012? Desio se Lebron koji uvek poludi u utakmicama kad mu treba pobeda da ne ispadne.

https://www.youtube.com/watch?v=_7kkbpcgXI8

A i ne treba zaboraviti da Bosh nije igrao tu seriju (igrao 5-6 minuta) pa je Boston imao sanse.

Nemanja

pre 7 godina

Otišao je još jedan od poslednjih mohikanaca ove igre. Uživaj u penziji legendo!
(Picasso, 24. septembar 2016 09:31)

Kakve on veze ima sa mohikancima?

nista o nicemu

pre 7 godina

Ode legenda i po meni u top5 4-orka zasigurno!
(Znači Haoos (čisto onako komentar), 24. septembar 2016 09:34)

Barkli i Meloun nista? Ma da da

Tolle

pre 7 godina

Nazalost oprostio se jedan od najvecih.Takvu posvecenost i emociju verovatno vise nikad necemo videti...
(pera, 24. septembar 2016 09:39)

Gledaš je... Lebron je posvećen igri kao KG!

bogartt

pre 7 godina

"ima li jos ovakvih igraca nba za mene gubi draz posčednjih 10-15 godina" rece svaki matorac od 35-40 koji vise ne moue fizicki da gleda tekme u 3 ujutru a kamoli da prati ligu i igrace. naravno da ima i naravno da ce biti. isto kao sto je mom caletu kicanovic najbolji kosarkas svih vremena i dzabar iz usa vanzrmaljac. omatorili ste, al ne predajte se kao KG :)

zzzz

pre 7 godina

(Dušan, 24. septembar 2016 13:07)

Sto sistemski raspad 2012? Desio se Lebron koji uvek poludi u utakmicama kad mu treba pobeda da ne ispadne.

https://www.youtube.com/watch?v=_7kkbpcgXI8

A i ne treba zaboraviti da Bosh nije igrao tu seriju (igrao 5-6 minuta) pa je Boston imao sanse.

Miki28

pre 7 godina

Veliki igrac, jedan od najboljih na svojoj poziciji ikad, veliki takmicar... Ostaje zal sto je najbolje godine proveo u Minesoti bez prave podrske ali ipak je uspio da uzme prsten sa Bostonom, mozda bi jos jedan da se nije povrijedio u plejofu '09! Meni licno ostaje najveci zal sto ga nisam vidio u dresu Lejkersa jer su bili jako blizu da ga dovedu prije odlaska u Boston pa da uzivam gledajuci Kobija i Garneta zajedno, mozda bi uzeli i vise titula ali opet pokazalo se dobro za obojicu, Garnet je uzeo sta je htio u Bostonu a Kobi je dobio Gasola i uzeo jos 2 titule! Sve u svemu, veliki majstor ove igre i hvala mu za sve i srecnobu nastavku zivota... KG

NemanjaBB

pre 7 godina

Bukvalno su mi Dankan, Kobi i Garnet najomiljeniji igraci godinama unazad, stara garda.. Dankan i Garnet, jedne od najboljih 4/5 u NBA ikada. Kobi, ni ne treba pricati sta i kako..
Ostaje mi da gledam jos po kojeg iz "stare garde" u NBA, nisam ja za ove nove fensi densi nagruvane zivotinje.

Dag Kristi

pre 7 godina

NBA ove sezone nece biti ista.Jeste da ove 3 legende nisu bile na nivou prosle sezone,ali su na trenutke bljesnuli i stavili nam do znanja da su jos uvek tu.

Fica

pre 7 godina

Na NBA 2K9 jedna od najjacih ekipabu istoriji
Rondo-Alen-Pirs-Garnet-Perkins kako je ova ekipa igrala to je bilo prosto neverovatno i bilo mi je previse zao kad se ista razisla.
Kobi,Dankan,Garnet tri najbolja ograca kojabsu u poslednjih 15 godina bilibu ovoj ligi sve najbolje!

pukovnik mortimor

pre 7 godina

Pa on je poslednji. Nema više. Jedino ako računate Kartera ali on je nažalost epizodista sada.... Nba više nije isti...

Kad bi samo opet bili takvi igrači....

Dušan

pre 7 godina

Čovek koji je imao više energije od Rodmana. Nije prestajao da se dere na terenu, na saigrače, navijače, trenere, protivnike, protivničke trenere. Zapravo se još više drao na treningu. Čuvena izjava koju je preneo neki njegov saigrač tipa Nejt ili Edi Haus, zaboravih: "If you beat my passion and my intensity, you can beat my team. But you better be ready to fight lions, sharks, wolves and bears if you want to make a run at me."

2009. su ga povrede sprečile da osvoji još jednu titulu. 2010. je bio na 4 minuta od pobede kada su sudije odlučile da daju Lejkersima 21 slobodnjak u četvrtini. 2011. su bili jedini tim koji je mogao da pobedi Majami da se nije desio Dvejn Vejd i onaj pad na Rondovu ruku, a imali su čime da se bore protiv Dalasa sigurno. Imali su 3-2 protiv Majamija sledeće godine i desio se sistemski raspad.

4 godine za redom su bili najbolja ekipa u ligi (da da bilo je boljih ali u plejofu se znalo šta su Rondo, Rej, Pirs i KG) i spletom okolnosti su bili sprečeni da osvoje zaslužene titule.

Zamislite da je to bio medijski centar kao Los Anđeles, Majami ili Njujork, pa sudije i liga bi se utrkivali da mu daju prstenje. Ovako je umesto na 5 - gde bi ušao u spiku za top 5 igrača svih vremena, ostao na jednom gde kažu da nije dovoljno dobar ni za top 5 na svojoj poziciji.

DWade

pre 7 godina

Au covece kolko volim ovog lika. Veliki majstor kosarke, kakvu zelju za pobedom je imao, veliki borac. Bas tesko leto za sve ljubitelje NBA kosarke, previse je da istog leta odu Kobe, Timi i KG. Jos da odu Vins, Dirk i Pirs i to je to, odlazi jedna generacija u istoriju nazalost. Zelim sve najbolje Garnetu, nadam se da cemo ga jednog dana videti i kao trenera u svojoj Minesoti. Legendarni Big Ticket. Pozdrav

cvrc milojka

pre 7 godina

Дефинитивно један од најбољих икада. Јединствен, једонставан а опет себи својствен кошаркаш који је био толико посвећен ономе што ради да је то довео до савршенства. Он је онакву Минесоту довео до финала и за то од мене има велико поштовање. Фалио му је прстен, отишао у екипу која му је то омогућила и врстио се кући!!! Некако ми се чини да ће постати фантастичан коуч једног дана.

True Batman Fan

pre 7 godina

Deco, termin "poslednji mohikanac" oznacava osobu koja je poslednji pripadnik neke grupe, organizacije, generacije... Citalac koji ga je okarakterisao kao takvog je mislio na to da je on jedan od poslednjih aktivnih NBA zvezda iz perioda '90-ih. Citajte malo knjige, ne buljite samo u monitore...

Dilan Dog

pre 7 godina

Da li više ima ovakvih igrača.....ko je sve otišao iz NBA ...takvih sportista više sigurno nema.NBA za mene odavno nema neku draž kao pre nekih 15-10godina,pa i više.Pravih zvezda je sve manje , a i sada slabije pratim basket.Kevin Garnet legenda.

DWade

pre 7 godina

Au covece kolko volim ovog lika. Veliki majstor kosarke, kakvu zelju za pobedom je imao, veliki borac. Bas tesko leto za sve ljubitelje NBA kosarke, previse je da istog leta odu Kobe, Timi i KG. Jos da odu Vins, Dirk i Pirs i to je to, odlazi jedna generacija u istoriju nazalost. Zelim sve najbolje Garnetu, nadam se da cemo ga jednog dana videti i kao trenera u svojoj Minesoti. Legendarni Big Ticket. Pozdrav

The Air Up There

pre 7 godina

Još imam album NBA iz 1995,čuvam ga kao oči u glavi.
Te godine je Kevin"Big Ticket"Garnet debitovao.
Još Dirk Nowitzki,Vince Carter i Jermaine O'Neal su ostali iz 90-tih,ako se dobro sećam.
Kako god,hvala ti KG na lepim uspomenama iz detinjstva i uživaj u igračkoj penziji.
Nadam se da ćemo ga videti kao trenera.

đura krojač

pre 7 godina

Još od onog prvog ugovora sa Minesotom, delovao mi je kao čovek koji je ispred svog vremena. Do kraja karijere, nekako taj utisak mi je ostao.Tek kasnije sam saznao kakav uticaj je imao, ne samo na sigrače, nego i na mlađe generacije.Velemajstor!

Grunf

pre 7 godina

1996.godina, imao sam 13 godina, ne mogu da se setim naziva kosarkaskog casopisa, tekst o Garnetu i Brajantu, sa naslovom: Da li su pogresili sto su dosli u NBA direktno iz srednje skole? Minutaza nije bila velika u pocetku, ali da li je bila greska? Saznao sam 20 godina kasnije...

Barkley81

pre 7 godina

@joejoe

Dobro si procitao,300 milki :). Usao u ligu sa 18 i manje vise,peglao max ugovor svo vreme ,21 godinu. Namlatio je brat lovu i neka je,potpuno zasluzeno. Secam se kad sam bio u vojsci '03,postrojili se pred paviljonom ujutro,odmah pored je bio stacionar. Neki kralj sa terase stacionara nam vice,hoce neko Garneta i mase sa posterom iz Tempa :)

PrincNaZrnuGraska

pre 7 godina

Jedan od najboljih igraca poslednje dve decenije, najvecih boraca, neko koga je bilo uzivanje gledati. Nije KG bio najbolja cetvorka ni svog vremena (on se isto penzionisao ovog leta,svi znate na koga mislim), ali je bio najdinamicniji i najeksplozivniji. Hvala mu za sve nezaboravne kosarkaske minute koje sam ispratio.

markegiani

pre 7 godina

Možda najbolji PF u istoriji NBA ! Tiho je ušao, a još tiše otišao. Ipak, NBA više neće biti isti bez njega. Kad pogledamo samo statistiku koja stoji iza njega.
Čoveče ....

Neko iz Banata

pre 7 godina

@bogartt
Ima istine u tome da zalimo za mladost,ali pratim i dalje NBA i cinjenica je da je kvalitet u velikom padu,pre svega da fizickom planu(Kari je sad vanzemaljac,a 90-tih bi ga otisao u invalidsku penziju posle 2 sezone),nije bilo super timova sa po 4-5 all-star igraca(tek je tu ogromna razlika u klasi,pa sad imamo da su dominantni igraci od 30+ godina,zato su Novicki,KG,Kobe ... i trajali toliko dugo).Vecina "matoraca" je prestala da prati NBA zbog reklama i marketinga koji nas je ubio u pojam,a kosarka je otisla u drugi plan.Od mladjih igraca se izdvajaju samo Dejvis i KAT,ostali ne bi bili ni za vodonose 90-tih.Igraca kao KG,Ajverson,Artest(World Peace),Valas... vise nema u tom broju(samo mi Rasel pada na pamet),za to si uskracen i nikada neces moci da shvatis u kakvom neznanju zivis,gledas 3-4 kvalitetne ekipe,a nama je bilo bitno samo da ima prenos,svejedno koji tim.

DJ

pre 7 godina

nikada necu zaboraviti utakmicu Minesota - Sakramento (onaj, najbolji) kada je u zadnjih 30 sekundi (Sakramento vodi 8 razlike) dao 8p (2 trojke plus kos za 2p) odveo tekmu u produzetke, i posle i pobedili. Bio sam tuzan zbog poraza Pedje i Divca ali i tada je pokazao kakav je Bog... tad i jos dosta puta.
Ziv bio!

NS BOY

pre 7 godina

Sigurno je da nikada nece biti zaboravljen. Veliki je ograc. Ali, ceka nas jos ovakvih oprostaja sigurno jer i danas ima veoma mnogo vrhunskih kosarkasa.

Nebojsa

pre 7 godina

stigao je i na filmu da se oproba http://www.beforeafter.rs/sport/top-10-filmova-o-kosarci/ a i voli fudbal, nedostajaće na parketima

Ontario

pre 7 godina

Devedesete se skoro oprostile od nas. Ostala jos samo trojica. Karter, Pirs i Dirk. Hvala ti KG sto si bio jedan od heroja naseg detinjstva! Sledeca stanica Hall Of Fame. Nadam se da ces kupiti Minesotu jer ti volis taj tim vise od bilo koga ko tamo sedi u upravi.

Bananamen

pre 7 godina

Један од омиљених, таква лакоћа покрета закуцавања, скока, луцидност. Борац и прави кошаркашки фанатик. Хвала ти КГ што си ми улепшавао вечери, што сам због тебе заволео кошарку. Живео

Nenad

pre 7 godina

(bogartt, 24. septembar 2016 22:28)

Jedan od tih matoraca sam ja..ali ne da ne mogu da gledam utakmice u 3 ujutru nego ih gledam redovno..pogotovo NFL..a da je NBA izgubio draz jeste..Nekada si imao toliko zvezda i igraca da ti je prosto bilo krivo sto jednu utakmicu gledas a drugu ne prenose jer su igrali majstori poput Mezdika..Dzordana..Divca..Pipena..Kukoca..Melouna..Stoktona..O Nila..Brajanta..Garneta..Marberija..Stojakovica..Barklija..Olajdzuvona..Ajversona..Vebera..Kida..Milera.. Son Kempa..Pejtona..i jos mnogo njih..a koga danas ima pa da gledam? Lebrona Dzejmsa..Stefa Karija..Durenta..I jos mozda dva tri igraca..sve ostalo luk i voda..jedno veliko nista.

Th3 Answer/183cm,75kg/MVP

pre 7 godina

Mnogo jak i ima strasan mentalitet, danas ako pogledas nekog posle zakucavanja dobijes tehnicku ali pre se igralo muski kao KG, buduci hall of famer sigurno.

Nenad

pre 7 godina

Jedan od mojih omiljenih igraca. Posto sam 78.god. kosarku pratim od recimo kraja osamdesetih. 90 tih su bile legende Dzordan , postar Maluon , Pipen , Drazen Petrovic, Rodman , Carls Barkli ,Medzik, Grent Hil,leteci Son Kemp. Kasnije Admiral David Robinson , Tim Dankan , Ajverson , Parker, Jason Kid , Stiv Nesh , Kobi, Gasol, Novicki i naravno Kevin Garnett. Sta reci …uzimao sam ga jos u igrici NBA LIVE 95 cini mi se ,99 i 2001. Zaista sam ga mnogo voleo, njegovi rekordi mnogo govore , svidjao mi se kao igrac i kao covek njegova energija i pristup igri. Pre sam navijao za Bulse ,za cuvenu ekipu sa Dzordanom , Pipenom i Rodmanom. Kasnije krajem devedesetih (mada je i pre bio i SAN ANTONIO) za San Antonio i dan danas za isti SAS al bez obzira na tim oduvek sam voleo KG. Za mene su 3 najbolja Dzordan , Dankan i Kevin Garnett. KG bio i ostao LEGENDA, hvala mu za sve. Zbog njega i jos nekih legendi sam voleo tu igru zvanu kosarka. Srecno mu u zivotu. Pozdrav svim pravim ljubiteljima kosarke .