Četvrtak, 22.09.2016.

13:15

Teo: Želim u NBA, ali da tamo budem svoj

Plejmejker reprezentacija Srbije i CSKA Miloš Teodosić kaže da bi otišao u NBA ligu, ali u tim u kojem bi dobio dovoljno prostora.

Izvor: SO

Teo: Želim u NBA, ali da tamo budem svoj IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

72 Komentari

Sortiraj po:

d

pre 7 godina

On ne moze da cuva nijednog pleja u nba a u napadu tek ne bi mogao da mrdne od njih. Bio bi velika rupa sa 30 godina i svi koji prate nba to znaju. Za Evropu je dobar jos 2 3 godine.

blinkibile

pre 7 godina

U Atlantu,ode im Tig,tamo je sad Sroder glavni plej, ima mesta a ekipa koja igra najbolju timsku kosarku.Leglo bi ko budali samar

MD

pre 7 godina

Teo brate tesko bi ti u NBA preveo loptu preko centra. Ako se to ipak desi tvoj raskosni talenat bi bilo lepo za gledati i ovde. Pozdrav iz US.

klark

pre 7 godina

Cist primer jedno vreme sam i ja tako mislio ali evo primera u evroligi vims je zver u nba nema minuta, bjekica zver u nba prosek, ajde nastavicu jos peti mils iz san antonija prosek u Rio sipa odakle stigne mnogo velika je razlika nba i evropa to ljudi nikako da shvate.. Kvinsi zvezda evrolige mesta nema ni na klupi u nba.

papaja

pre 7 godina

Teo je nesto kao misica univerzuma koja zna da odgovori na sva postavljena pitanja zirija :)

Tesko je takvu devojku osvojiti i kupiti ali vredi svaki dinar.

Filip998

pre 7 godina

Njega mrzi da trenira, tamo je tempo neverovatan, ocigledno je da moze da ode kad hoce, ima to znanje, ali pitanje je samo kolko mu se ide tamo

negrobonbon

pre 7 godina

Sve je ovo lepo napisao, ali je za NBA zakasnio, jedini igrac koji je tamo otisao sa 30 godina i dobio prostor da igra je Sabonis. Teo je strasan igrac, ali je Sabonis centar koji se rodi jednom u 20-30 godina

Th3 Answer/183cm,75kg/MVP

pre 7 godina

Mozda ne bi bio spreman da igra 80 utakmica ali bi se snasao sasvim normalno. Nema cemu da ga nauce on je formiran igrac i svoju ulogu bi radio dobro. Postoji jedan Curry koji igra odbranu isto kao Teo znaci nista posebno ali zato se broji koliko moze da uradi u napadu.

Blabla

pre 7 godina

Izvukli ste iz konteksa, rekao je zapravo da ne zeli da ode u bilo koji klub, cisto da se kaze da je bio u NBA, vec u klub u kome ce da bude veoma koristan!

m.l.

pre 7 godina

Majstore, ja sam se iskreno nadao da ces posle osvajanja EL otici preko bare i tamo pokazati svoje vrhunsko umece i nevidjenu kosarkasku intelegenciju, po mom skromnom misljenju najvecoj na svetu. Ovde nemas sta i kome dokazivati, plej broj 1 Evrope si odavno, ali godine prolaze, zato legendo sto pre idi kako bi svoj vrhunac karijere iskoristio na pravi nacin !

MvpofNba

pre 7 godina

@Robin Hood Po mom misljenu, kada bi otisao u Sparse, Parker bi samo njemu mogao da bude zamena. Parker se raspada poslednje 2 sezone

b

pre 7 godina

Kakvih pljuvača ovde ??! "pojeli bi ga, slab je..."

Teo je igrač koji nosi pola tima, pravi razliku. Da smo imali još jednog na tom nivou u reprezentaciji, bili bi teži zalogaj za amere... Ali nema.
Teo je vrehunski igrač posle duuugo godina iz Srbije.

Mikoli

pre 7 godina

Sto se odbrane tice Teodosic igra veoma solidno. Nije njegov zastitni znak ali nije bas ni katastrofa. Pogledajte Hardena kako igra odbranu, a tamo uzima milione i milione dolara i pri tom je glavna zvezda svog tima. Ako se poredi doprinos u odbrani mislim da Teo tu ima mnogo vise prednosti u odnosu na bradu. Samo jedan primer, a ima ih mnogo. Svojim ludim asistencijama (sto Amere zanima vise od svega jer je njima to iiskljucivo zabava) i eventualno poenima, svaki NBA tim bi mu gledao kroz prste za tu odbranu, koja opet ja mislim nije toliko strasna. Pri tom on ce sledece godine napuniti 30 godina, pa i ako ode u NBA ici ce na 3-4 sezone i sledi kraj karijere. Da napravi bum dve sezone i da se malo prica o njemu i to je sasvim dovoljno :)

Kikiriki

pre 7 godina

Ovo je ona tipicna situacija,kada pametan nema dovoljno samopouzdanja. Godinama se plasio da ce propasti u NBA, ali sada je spremniji nego ikada i napokon veruje u sebe koliko je zasluzio. Srecno Teo!

iga

pre 7 godina

Nisi ti dovoljno dobar za nba ligu sine.
Mozda bi mogao dobit neki negarantirani veteransi minumum.
Ako te rice vozao ko na ringispilu sta bi ti tek oni tamo radili.

Amon Sul

pre 7 godina

Realno gledano on nema odbranu na NBA nivou. Tu bi ga kecevi redom kaznjavali, a pitanje je koliko pouzdano moze da kaznjava sutem sa NBA trojke (jer na ulaz moze da zaboravi)? Ostalo definitivno ima u malom prstu i tu je on NBA klasa.

Mislim da je evropa bolja opcija za njega.
Prosto, steta bi bilo da mase peskirom preko bare poput Djordjevica, kad ovde moze da igra kao car za svoju dusu!

aaaa

pre 7 godina

Moze da bude rezerva ali startni plej nema sanse.... Videli smo ga protiv startnih plejeva u finalu SP 2014. i u finalu OI ove godine. Nije se video. Ali protiv rezervi svakako moze da dominira sto smo videli protiv Australije (rezerva Delly)

MJ23

pre 7 godina

Teo jedino moze da igra u ekipi ca izuzetno pokretnom peticom koja la lako preuzima sve.To su igraci tipa gober, jordan, noa i njima slicni..u memfisu mislim da bi sa njim prelaki pukla njihova prepoznatljiva odbrana..uz to mislim da ne bi znao veliki broj treneta da ga koristi kako treba..

zarko

pre 7 godina

@Mr_Melbourne ima negde 37-38 procenat za tri kroz karijeru, a ne 32 sto si ti napisao. to je odlican procenat, nije elitni, ali je odlican. pritom mu je u porastu poslednjih godina.
@dzoni pokidao je protiv minesote koja je bila i uvek ce biti raspad, ali ga je onda djinobili dohvatio kad su igrali protiv SAS, i imao je mozda 7p i 4as...manje hajpa, vise realnosti.

ako ne ide u neki ode tih klubova bolje da ostane

pre 7 godina

Pa ono, Netsi bi te primili oberučke. I verovatno bi ti dali 30 miliona godišnje s ovim užasnim novim platama
(Dušan, 22. septembar 2016 13:32) # Link komentara
Nije tu samo plata bitna nego je mnogo bitniji grad i klub koliko je brendiran najvise igraci ne zaradju od ugovora nego od remklama najveci grad za to je Los Andjeles ,a odmah posle njega Njujork i za kosarku Cikago.Sta mislite da je Rouz dolazio zbog kvaliteta ili sponzora u Srbiju

dzoni

pre 7 godina

Za sve one sto misle da Teo ne može da igra odgledajte kako je CSKA igrao protiv NBA timova i to na njihovom terenu u americi.. Pa Teo ih je izlučivao.. Uopšte nisu mogli da ga čuvaju i u svakoj je imao extra prosek

My 2 cents

pre 7 godina

@Simon - negativno ocenjen komentar, a 100% je u pravu. Nema to mnogo veze sa time koliko je Teodosic dobar igrac, a zaista jeste izuzetan, nepisana pravila u NBA su takva kakva su. Ili cuti, prihvati i prikloni se, ili nemoj da se upustas. Na osnovu ovoga recenog, vrlo male su sanse da ce biti dobar fit za timove tamo. To je i ocekivano jer je on izgradjen igrac, a tesko da ga oni tamo mogu oblikovati i "ubaciti" u slot kojinjima odgovara (ko daje pare definise i pravila). Ja licno mislim da je to bolje za njega i kao igraca i coveka. Mada je NBA interesantna za gledanje, meni licno je bliza evropska kosarka i stil igre (cisto subjektivno).

JeRemija

pre 7 godina

Još je rano, tek je ušao u 30.godinu
Treba da se strpi do 34.godine pa neka onda izvaga ponude...
Strašan igrač ali nije imao herca da ode ranije u NBA. Sada je kasno.
Jokić je uradio pravu stvar što se tiče NBA, nema tu mnogo femkanja i vremena za bacanje. Ili jesi ili nisi.

Glavni arhivator

pre 7 godina

Ja Tea mogu da zamislim kao prvog organizatora npr. Denvera, ekipe koja ima veoma perspektivan sastav, ekipe koja ce u narednim sezonama biti non stop u playoff-u, ekipe kojoj plej kao sto je Milos bas fali. Ili da u Sparsima deli minutazu sa nekim plejmejkerom, to su dve ekipe u kojima mogu da ga zamislim (igraju timsku kosarku)

Robin Hood

pre 7 godina

Pogresno sve tumacite, on zeli da igra pare mu nisu bitne, a sam je posle Ria izjavio da moze da bira da bi igrao u Sparsima ili u Juti to su timovi po njemu koji furaju evropski stil kosarke i gde bi on voleo da igra. Kako je rekao Juta mu se svidja kao fransiza zbog trebera sa kojim je radio u CSKA i zbog prospekta sa mladim igracima, a Juta realno ima par dobrih igraca. Gordon je i tek ce postati pakleni igrac. Naravno postoji tu jos timova gde bi on igrao, ali ova dva je posebno izdvojio. Za Sparse ne treba trositi reci zasto je njih izabrao i zbog koga. Po meni licno, njima bi legao kao budali samar kao zamena za Parkera.

Mr_Melbourne

pre 7 godina

Kao prvo ti si niko i nista za njih kad dolazis kao ruki. Jedan Kukoc i Drazen koji su za tebe izmislili kosarku su bili niko i nista a u Evropi najbolji. Nisi skocan i nisi prodoran i ne mozes probiti jedan na jedan, bez pik- rol igre mucis se. Sut za 3 poena ti je kroz karijeru 32% sto znaci da nisi neki suter, 2 partije sve zivo pogodjas a onda 5 ne mozes bazen. Dobar igrac za za evrope u nba je takvoh bruku a jos si ruki sto znaci da bi vise peskir drzao u ruci nego loptu.

Petar

pre 7 godina

Zasto opet maliciozni komentari na jedan lep i smislen intervju?Ko bi nama ugodio...Milos je sve lepo rekao - zeli da ode u NBA,misli da ima kvalitet,ali ne pod bilo kojim uslovima.To ne znaci da ocekuje da se NBA prilagodi njemu,vec da je svestan da ima sta da ponudi pa ako se poklope kockice ok,ako ne sta ga briga,svakako je u Evropi car.Nama treba da je najbitnije sto se vidi da mu je igranje za Srbiju i dalje u planu.

Hmm

pre 7 godina

Kako bih voleo bar jednu sezonu da igra tamo.
Kao najbolji plejmejker evrope zasluzuje to i zasluzuje dobru minutazu,ali pitanje je koliko on to fizicki moze da izdrzi.Nadam se da moze.

Laki

pre 7 godina

Dragi Teo,dođi u NBA ligu i nemoj previše razmišljati.
Nivo tvoje igre je prevazišao ambijent u kome trenutno igraš košarku.Kontraproduktivno je za košarkaša tvog kalibra da nastavi i završi karijeru u takvom ambijentu.
Ali moraš imati u vidu da je NBA liga odraz američkog načina života,razmišljanja i životne borbe.To sve se dijametralno razlikuje od evropskih shvatanja.To je borba neprestana.
U NBA sistemu se očekuje od pojedinca igrača da pokrene i promeni tim i celu franšizu.U većini slučajeva ključni igrači koji su doneli titule i slavu svojim klubovima u njima su se zatekli sasvim spontano.
Džordan je govorio da je košarka najveći individualni sport jer je jedan igrač toliko često ključan za ceo tim.A svoje saigrače je u šali nazivao pomoćnim osobljem.
Kobi je došao u Lejkerse bez postavljanja bilo kakvih uslova nakon razmene igrača,preporodio celu organizaciju i postao legenda.
U NBA pojedinac izgrađuje tim a ne obrnuto.
Talentovan individualac poput tebe ima taj potencijal,i zato donesi odluku i dođi.
Ali nemoj očekivati ništa više od šanse,sve ostalo je na tebi.
I neke od najvećih NBA zvezda su završili svoje karijere bez osvojene titule,i ti to znaš.
Nema garancija za titulu u NBA.
Dođi i svojim talentom i umećem pokušaj da od nekog tima napraviš šampionski.To se od tebe očekuje i ti to možeš.

xd

pre 7 godina

Mislim da bi bio dobar u Klipersima, imajuci u vidu koliko Dzordan i Grifin cene dobru asistenciju. Naravno ako je u pitanju lob tu nema govora.

timika

pre 7 godina

na kraju nece ni otici,ima malo nerealne zahteve, ni dejvis nije hteo u pelikane,pa ko ga je pitao. idi tamo gde te hoce,gurajte svi zajedno pa sta bude

Simon

pre 7 godina

Teo, u NBA može biti samo jedan svoj. Trenutno je to Lebron. Tako da, ili igraš, treniraš i radiš kako ti se kaže ili nisi NBA igrač. Surovo ali je tako.

biraj hoces u legende ili u prosek

pre 7 godina

Los Andjeles,Njujork,Cikago i Texsas i nista drugo sve drugo je korak unazad i snizavanje tvog imena i klubovi za mkojde nimko nijde cuo mko nde pgrati NBA i mkoswagrmku uopswtde.Ko je cuo za Filadelfiju,Pistonse ili Jutu

Jim Beam

pre 7 godina

Teo je spreman za NBA odavno, ali ne za svaki tim. Lucidan je, ali škripi često u odbrani, a s obziron na godine teško će se promeniti. Zato je idealan za Nikse, Kingse, Hjuston i takve timove koje igraju brže. Vidim da ovde mnogi spominju Memfis, ali njegova igra se nikako ne uklapa u njihovu koncepciju, niti je to dobar tim za njega pogotovo posle novog ugovora za Konlija. U svakom slučaju, gde god da ode, publika će uživati.

Kokuz

pre 7 godina

Teo u najjačim ekipama NBA lige koji se bore za prsten nema mesta eventualno na klupi, u osrednjim ekipama koje se bore za plej of a ako uđu tamo ispadnu u prvoj eventualno u drugoj rundi u takvim ekipama ima mesta na klupi a negde možda za prvog pleja, u desetak najlošijih ekipa može bez problema da bude prvi plej.

s

pre 7 godina

Koji je Teo doktor pa to je strašno,definitivno naslednik Bodiroge i Djordjevića jer ne samo da razume igru nego ima i viziju kad i kako može bolje,definitivno NBA ekipe propuštaju da uključe u pogon budućeg prvog asistenta lige a nisam jedini koji to misli jer je to isto rekao Greg Popovic pre koji dan na NBC!

bg

pre 7 godina

NBA je druga dimenzija, skup najboljih igrača na svetu. Neki igrači koji su imali sapaženu ulogu u Evropi u NBA nemaju bitnu ulogu.
Ali važno je otići što ranije kao Jokić, Teo je tu pogrešio, sad kad bi otišao sa 30.g ne bi uradio ništa, neki bek-ap plej maksimum 10 minuta...
Tamo se zna ko je prva violina, ko druga, treća...tamo su timovi podredjeni zvezdama i oni imaju maksimalnu slobodu u igri.
Pitanje je koliko bi on mogao da čuva NBA plejmejkere koji su jaki, skočni i brzi, mislim da bi ga pretrčavali bez problema.
Ali ipak pogrešiće ako ne proba, poenta je da se kidaš sa najjačima ako možeš, NBA je svet za sebe, svaki tim ima svoj avion, uslovi su neverovatni...

Hmm

pre 7 godina

Kako bih voleo bar jednu sezonu da igra tamo.
Kao najbolji plejmejker evrope zasluzuje to i zasluzuje dobru minutazu,ali pitanje je koliko on to fizicki moze da izdrzi.Nadam se da moze.

Robin Hood

pre 7 godina

Pogresno sve tumacite, on zeli da igra pare mu nisu bitne, a sam je posle Ria izjavio da moze da bira da bi igrao u Sparsima ili u Juti to su timovi po njemu koji furaju evropski stil kosarke i gde bi on voleo da igra. Kako je rekao Juta mu se svidja kao fransiza zbog trebera sa kojim je radio u CSKA i zbog prospekta sa mladim igracima, a Juta realno ima par dobrih igraca. Gordon je i tek ce postati pakleni igrac. Naravno postoji tu jos timova gde bi on igrao, ali ova dva je posebno izdvojio. Za Sparse ne treba trositi reci zasto je njih izabrao i zbog koga. Po meni licno, njima bi legao kao budali samar kao zamena za Parkera.

Petar

pre 7 godina

Zasto opet maliciozni komentari na jedan lep i smislen intervju?Ko bi nama ugodio...Milos je sve lepo rekao - zeli da ode u NBA,misli da ima kvalitet,ali ne pod bilo kojim uslovima.To ne znaci da ocekuje da se NBA prilagodi njemu,vec da je svestan da ima sta da ponudi pa ako se poklope kockice ok,ako ne sta ga briga,svakako je u Evropi car.Nama treba da je najbitnije sto se vidi da mu je igranje za Srbiju i dalje u planu.

s

pre 7 godina

Koji je Teo doktor pa to je strašno,definitivno naslednik Bodiroge i Djordjevića jer ne samo da razume igru nego ima i viziju kad i kako može bolje,definitivno NBA ekipe propuštaju da uključe u pogon budućeg prvog asistenta lige a nisam jedini koji to misli jer je to isto rekao Greg Popovic pre koji dan na NBC!

b

pre 7 godina

Kakvih pljuvača ovde ??! "pojeli bi ga, slab je..."

Teo je igrač koji nosi pola tima, pravi razliku. Da smo imali još jednog na tom nivou u reprezentaciji, bili bi teži zalogaj za amere... Ali nema.
Teo je vrehunski igrač posle duuugo godina iz Srbije.

dzoni

pre 7 godina

Za sve one sto misle da Teo ne može da igra odgledajte kako je CSKA igrao protiv NBA timova i to na njihovom terenu u americi.. Pa Teo ih je izlučivao.. Uopšte nisu mogli da ga čuvaju i u svakoj je imao extra prosek

Jim Beam

pre 7 godina

Teo je spreman za NBA odavno, ali ne za svaki tim. Lucidan je, ali škripi često u odbrani, a s obziron na godine teško će se promeniti. Zato je idealan za Nikse, Kingse, Hjuston i takve timove koje igraju brže. Vidim da ovde mnogi spominju Memfis, ali njegova igra se nikako ne uklapa u njihovu koncepciju, niti je to dobar tim za njega pogotovo posle novog ugovora za Konlija. U svakom slučaju, gde god da ode, publika će uživati.

Kikiriki

pre 7 godina

Ovo je ona tipicna situacija,kada pametan nema dovoljno samopouzdanja. Godinama se plasio da ce propasti u NBA, ali sada je spremniji nego ikada i napokon veruje u sebe koliko je zasluzio. Srecno Teo!

xd

pre 7 godina

Mislim da bi bio dobar u Klipersima, imajuci u vidu koliko Dzordan i Grifin cene dobru asistenciju. Naravno ako je u pitanju lob tu nema govora.

Mikoli

pre 7 godina

Sto se odbrane tice Teodosic igra veoma solidno. Nije njegov zastitni znak ali nije bas ni katastrofa. Pogledajte Hardena kako igra odbranu, a tamo uzima milione i milione dolara i pri tom je glavna zvezda svog tima. Ako se poredi doprinos u odbrani mislim da Teo tu ima mnogo vise prednosti u odnosu na bradu. Samo jedan primer, a ima ih mnogo. Svojim ludim asistencijama (sto Amere zanima vise od svega jer je njima to iiskljucivo zabava) i eventualno poenima, svaki NBA tim bi mu gledao kroz prste za tu odbranu, koja opet ja mislim nije toliko strasna. Pri tom on ce sledece godine napuniti 30 godina, pa i ako ode u NBA ici ce na 3-4 sezone i sledi kraj karijere. Da napravi bum dve sezone i da se malo prica o njemu i to je sasvim dovoljno :)

bg

pre 7 godina

NBA je druga dimenzija, skup najboljih igrača na svetu. Neki igrači koji su imali sapaženu ulogu u Evropi u NBA nemaju bitnu ulogu.
Ali važno je otići što ranije kao Jokić, Teo je tu pogrešio, sad kad bi otišao sa 30.g ne bi uradio ništa, neki bek-ap plej maksimum 10 minuta...
Tamo se zna ko je prva violina, ko druga, treća...tamo su timovi podredjeni zvezdama i oni imaju maksimalnu slobodu u igri.
Pitanje je koliko bi on mogao da čuva NBA plejmejkere koji su jaki, skočni i brzi, mislim da bi ga pretrčavali bez problema.
Ali ipak pogrešiće ako ne proba, poenta je da se kidaš sa najjačima ako možeš, NBA je svet za sebe, svaki tim ima svoj avion, uslovi su neverovatni...

Laki

pre 7 godina

Dragi Teo,dođi u NBA ligu i nemoj previše razmišljati.
Nivo tvoje igre je prevazišao ambijent u kome trenutno igraš košarku.Kontraproduktivno je za košarkaša tvog kalibra da nastavi i završi karijeru u takvom ambijentu.
Ali moraš imati u vidu da je NBA liga odraz američkog načina života,razmišljanja i životne borbe.To sve se dijametralno razlikuje od evropskih shvatanja.To je borba neprestana.
U NBA sistemu se očekuje od pojedinca igrača da pokrene i promeni tim i celu franšizu.U većini slučajeva ključni igrači koji su doneli titule i slavu svojim klubovima u njima su se zatekli sasvim spontano.
Džordan je govorio da je košarka najveći individualni sport jer je jedan igrač toliko često ključan za ceo tim.A svoje saigrače je u šali nazivao pomoćnim osobljem.
Kobi je došao u Lejkerse bez postavljanja bilo kakvih uslova nakon razmene igrača,preporodio celu organizaciju i postao legenda.
U NBA pojedinac izgrađuje tim a ne obrnuto.
Talentovan individualac poput tebe ima taj potencijal,i zato donesi odluku i dođi.
Ali nemoj očekivati ništa više od šanse,sve ostalo je na tebi.
I neke od najvećih NBA zvezda su završili svoje karijere bez osvojene titule,i ti to znaš.
Nema garancija za titulu u NBA.
Dođi i svojim talentom i umećem pokušaj da od nekog tima napraviš šampionski.To se od tebe očekuje i ti to možeš.

Glavni arhivator

pre 7 godina

Ja Tea mogu da zamislim kao prvog organizatora npr. Denvera, ekipe koja ima veoma perspektivan sastav, ekipe koja ce u narednim sezonama biti non stop u playoff-u, ekipe kojoj plej kao sto je Milos bas fali. Ili da u Sparsima deli minutazu sa nekim plejmejkerom, to su dve ekipe u kojima mogu da ga zamislim (igraju timsku kosarku)

Simon

pre 7 godina

Teo, u NBA može biti samo jedan svoj. Trenutno je to Lebron. Tako da, ili igraš, treniraš i radiš kako ti se kaže ili nisi NBA igrač. Surovo ali je tako.

ako ne ide u neki ode tih klubova bolje da ostane

pre 7 godina

Pa ono, Netsi bi te primili oberučke. I verovatno bi ti dali 30 miliona godišnje s ovim užasnim novim platama
(Dušan, 22. septembar 2016 13:32) # Link komentara
Nije tu samo plata bitna nego je mnogo bitniji grad i klub koliko je brendiran najvise igraci ne zaradju od ugovora nego od remklama najveci grad za to je Los Andjeles ,a odmah posle njega Njujork i za kosarku Cikago.Sta mislite da je Rouz dolazio zbog kvaliteta ili sponzora u Srbiju

MvpofNba

pre 7 godina

@Robin Hood Po mom misljenu, kada bi otisao u Sparse, Parker bi samo njemu mogao da bude zamena. Parker se raspada poslednje 2 sezone

MJ23

pre 7 godina

Teo jedino moze da igra u ekipi ca izuzetno pokretnom peticom koja la lako preuzima sve.To su igraci tipa gober, jordan, noa i njima slicni..u memfisu mislim da bi sa njim prelaki pukla njihova prepoznatljiva odbrana..uz to mislim da ne bi znao veliki broj treneta da ga koristi kako treba..

JeRemija

pre 7 godina

Još je rano, tek je ušao u 30.godinu
Treba da se strpi do 34.godine pa neka onda izvaga ponude...
Strašan igrač ali nije imao herca da ode ranije u NBA. Sada je kasno.
Jokić je uradio pravu stvar što se tiče NBA, nema tu mnogo femkanja i vremena za bacanje. Ili jesi ili nisi.

Blabla

pre 7 godina

Izvukli ste iz konteksa, rekao je zapravo da ne zeli da ode u bilo koji klub, cisto da se kaze da je bio u NBA, vec u klub u kome ce da bude veoma koristan!

My 2 cents

pre 7 godina

@Simon - negativno ocenjen komentar, a 100% je u pravu. Nema to mnogo veze sa time koliko je Teodosic dobar igrac, a zaista jeste izuzetan, nepisana pravila u NBA su takva kakva su. Ili cuti, prihvati i prikloni se, ili nemoj da se upustas. Na osnovu ovoga recenog, vrlo male su sanse da ce biti dobar fit za timove tamo. To je i ocekivano jer je on izgradjen igrac, a tesko da ga oni tamo mogu oblikovati i "ubaciti" u slot kojinjima odgovara (ko daje pare definise i pravila). Ja licno mislim da je to bolje za njega i kao igraca i coveka. Mada je NBA interesantna za gledanje, meni licno je bliza evropska kosarka i stil igre (cisto subjektivno).

Mr_Melbourne

pre 7 godina

Kao prvo ti si niko i nista za njih kad dolazis kao ruki. Jedan Kukoc i Drazen koji su za tebe izmislili kosarku su bili niko i nista a u Evropi najbolji. Nisi skocan i nisi prodoran i ne mozes probiti jedan na jedan, bez pik- rol igre mucis se. Sut za 3 poena ti je kroz karijeru 32% sto znaci da nisi neki suter, 2 partije sve zivo pogodjas a onda 5 ne mozes bazen. Dobar igrac za za evrope u nba je takvoh bruku a jos si ruki sto znaci da bi vise peskir drzao u ruci nego loptu.

Kokuz

pre 7 godina

Teo u najjačim ekipama NBA lige koji se bore za prsten nema mesta eventualno na klupi, u osrednjim ekipama koje se bore za plej of a ako uđu tamo ispadnu u prvoj eventualno u drugoj rundi u takvim ekipama ima mesta na klupi a negde možda za prvog pleja, u desetak najlošijih ekipa može bez problema da bude prvi plej.

zarko

pre 7 godina

@Mr_Melbourne ima negde 37-38 procenat za tri kroz karijeru, a ne 32 sto si ti napisao. to je odlican procenat, nije elitni, ali je odlican. pritom mu je u porastu poslednjih godina.
@dzoni pokidao je protiv minesote koja je bila i uvek ce biti raspad, ali ga je onda djinobili dohvatio kad su igrali protiv SAS, i imao je mozda 7p i 4as...manje hajpa, vise realnosti.

m.l.

pre 7 godina

Majstore, ja sam se iskreno nadao da ces posle osvajanja EL otici preko bare i tamo pokazati svoje vrhunsko umece i nevidjenu kosarkasku intelegenciju, po mom skromnom misljenju najvecoj na svetu. Ovde nemas sta i kome dokazivati, plej broj 1 Evrope si odavno, ali godine prolaze, zato legendo sto pre idi kako bi svoj vrhunac karijere iskoristio na pravi nacin !

Th3 Answer/183cm,75kg/MVP

pre 7 godina

Mozda ne bi bio spreman da igra 80 utakmica ali bi se snasao sasvim normalno. Nema cemu da ga nauce on je formiran igrac i svoju ulogu bi radio dobro. Postoji jedan Curry koji igra odbranu isto kao Teo znaci nista posebno ali zato se broji koliko moze da uradi u napadu.

klark

pre 7 godina

Cist primer jedno vreme sam i ja tako mislio ali evo primera u evroligi vims je zver u nba nema minuta, bjekica zver u nba prosek, ajde nastavicu jos peti mils iz san antonija prosek u Rio sipa odakle stigne mnogo velika je razlika nba i evropa to ljudi nikako da shvate.. Kvinsi zvezda evrolige mesta nema ni na klupi u nba.

papaja

pre 7 godina

Teo je nesto kao misica univerzuma koja zna da odgovori na sva postavljena pitanja zirija :)

Tesko je takvu devojku osvojiti i kupiti ali vredi svaki dinar.

negrobonbon

pre 7 godina

Sve je ovo lepo napisao, ali je za NBA zakasnio, jedini igrac koji je tamo otisao sa 30 godina i dobio prostor da igra je Sabonis. Teo je strasan igrac, ali je Sabonis centar koji se rodi jednom u 20-30 godina

timika

pre 7 godina

na kraju nece ni otici,ima malo nerealne zahteve, ni dejvis nije hteo u pelikane,pa ko ga je pitao. idi tamo gde te hoce,gurajte svi zajedno pa sta bude

aaaa

pre 7 godina

Moze da bude rezerva ali startni plej nema sanse.... Videli smo ga protiv startnih plejeva u finalu SP 2014. i u finalu OI ove godine. Nije se video. Ali protiv rezervi svakako moze da dominira sto smo videli protiv Australije (rezerva Delly)

Amon Sul

pre 7 godina

Realno gledano on nema odbranu na NBA nivou. Tu bi ga kecevi redom kaznjavali, a pitanje je koliko pouzdano moze da kaznjava sutem sa NBA trojke (jer na ulaz moze da zaboravi)? Ostalo definitivno ima u malom prstu i tu je on NBA klasa.

Mislim da je evropa bolja opcija za njega.
Prosto, steta bi bilo da mase peskirom preko bare poput Djordjevica, kad ovde moze da igra kao car za svoju dusu!

blinkibile

pre 7 godina

U Atlantu,ode im Tig,tamo je sad Sroder glavni plej, ima mesta a ekipa koja igra najbolju timsku kosarku.Leglo bi ko budali samar

iga

pre 7 godina

Nisi ti dovoljno dobar za nba ligu sine.
Mozda bi mogao dobit neki negarantirani veteransi minumum.
Ako te rice vozao ko na ringispilu sta bi ti tek oni tamo radili.

Filip998

pre 7 godina

Njega mrzi da trenira, tamo je tempo neverovatan, ocigledno je da moze da ode kad hoce, ima to znanje, ali pitanje je samo kolko mu se ide tamo

biraj hoces u legende ili u prosek

pre 7 godina

Los Andjeles,Njujork,Cikago i Texsas i nista drugo sve drugo je korak unazad i snizavanje tvog imena i klubovi za mkojde nimko nijde cuo mko nde pgrati NBA i mkoswagrmku uopswtde.Ko je cuo za Filadelfiju,Pistonse ili Jutu

MD

pre 7 godina

Teo brate tesko bi ti u NBA preveo loptu preko centra. Ako se to ipak desi tvoj raskosni talenat bi bilo lepo za gledati i ovde. Pozdrav iz US.

d

pre 7 godina

On ne moze da cuva nijednog pleja u nba a u napadu tek ne bi mogao da mrdne od njih. Bio bi velika rupa sa 30 godina i svi koji prate nba to znaju. Za Evropu je dobar jos 2 3 godine.

Simon

pre 7 godina

Teo, u NBA može biti samo jedan svoj. Trenutno je to Lebron. Tako da, ili igraš, treniraš i radiš kako ti se kaže ili nisi NBA igrač. Surovo ali je tako.

Mr_Melbourne

pre 7 godina

Kao prvo ti si niko i nista za njih kad dolazis kao ruki. Jedan Kukoc i Drazen koji su za tebe izmislili kosarku su bili niko i nista a u Evropi najbolji. Nisi skocan i nisi prodoran i ne mozes probiti jedan na jedan, bez pik- rol igre mucis se. Sut za 3 poena ti je kroz karijeru 32% sto znaci da nisi neki suter, 2 partije sve zivo pogodjas a onda 5 ne mozes bazen. Dobar igrac za za evrope u nba je takvoh bruku a jos si ruki sto znaci da bi vise peskir drzao u ruci nego loptu.

iga

pre 7 godina

Nisi ti dovoljno dobar za nba ligu sine.
Mozda bi mogao dobit neki negarantirani veteransi minumum.
Ako te rice vozao ko na ringispilu sta bi ti tek oni tamo radili.

biraj hoces u legende ili u prosek

pre 7 godina

Los Andjeles,Njujork,Cikago i Texsas i nista drugo sve drugo je korak unazad i snizavanje tvog imena i klubovi za mkojde nimko nijde cuo mko nde pgrati NBA i mkoswagrmku uopswtde.Ko je cuo za Filadelfiju,Pistonse ili Jutu

aaaa

pre 7 godina

Moze da bude rezerva ali startni plej nema sanse.... Videli smo ga protiv startnih plejeva u finalu SP 2014. i u finalu OI ove godine. Nije se video. Ali protiv rezervi svakako moze da dominira sto smo videli protiv Australije (rezerva Delly)

Kokuz

pre 7 godina

Teo u najjačim ekipama NBA lige koji se bore za prsten nema mesta eventualno na klupi, u osrednjim ekipama koje se bore za plej of a ako uđu tamo ispadnu u prvoj eventualno u drugoj rundi u takvim ekipama ima mesta na klupi a negde možda za prvog pleja, u desetak najlošijih ekipa može bez problema da bude prvi plej.

Amon Sul

pre 7 godina

Realno gledano on nema odbranu na NBA nivou. Tu bi ga kecevi redom kaznjavali, a pitanje je koliko pouzdano moze da kaznjava sutem sa NBA trojke (jer na ulaz moze da zaboravi)? Ostalo definitivno ima u malom prstu i tu je on NBA klasa.

Mislim da je evropa bolja opcija za njega.
Prosto, steta bi bilo da mase peskirom preko bare poput Djordjevica, kad ovde moze da igra kao car za svoju dusu!

timika

pre 7 godina

na kraju nece ni otici,ima malo nerealne zahteve, ni dejvis nije hteo u pelikane,pa ko ga je pitao. idi tamo gde te hoce,gurajte svi zajedno pa sta bude

MD

pre 7 godina

Teo brate tesko bi ti u NBA preveo loptu preko centra. Ako se to ipak desi tvoj raskosni talenat bi bilo lepo za gledati i ovde. Pozdrav iz US.

JeRemija

pre 7 godina

Još je rano, tek je ušao u 30.godinu
Treba da se strpi do 34.godine pa neka onda izvaga ponude...
Strašan igrač ali nije imao herca da ode ranije u NBA. Sada je kasno.
Jokić je uradio pravu stvar što se tiče NBA, nema tu mnogo femkanja i vremena za bacanje. Ili jesi ili nisi.

bg

pre 7 godina

NBA je druga dimenzija, skup najboljih igrača na svetu. Neki igrači koji su imali sapaženu ulogu u Evropi u NBA nemaju bitnu ulogu.
Ali važno je otići što ranije kao Jokić, Teo je tu pogrešio, sad kad bi otišao sa 30.g ne bi uradio ništa, neki bek-ap plej maksimum 10 minuta...
Tamo se zna ko je prva violina, ko druga, treća...tamo su timovi podredjeni zvezdama i oni imaju maksimalnu slobodu u igri.
Pitanje je koliko bi on mogao da čuva NBA plejmejkere koji su jaki, skočni i brzi, mislim da bi ga pretrčavali bez problema.
Ali ipak pogrešiće ako ne proba, poenta je da se kidaš sa najjačima ako možeš, NBA je svet za sebe, svaki tim ima svoj avion, uslovi su neverovatni...

d

pre 7 godina

On ne moze da cuva nijednog pleja u nba a u napadu tek ne bi mogao da mrdne od njih. Bio bi velika rupa sa 30 godina i svi koji prate nba to znaju. Za Evropu je dobar jos 2 3 godine.

Filip998

pre 7 godina

Njega mrzi da trenira, tamo je tempo neverovatan, ocigledno je da moze da ode kad hoce, ima to znanje, ali pitanje je samo kolko mu se ide tamo

Hmm

pre 7 godina

Kako bih voleo bar jednu sezonu da igra tamo.
Kao najbolji plejmejker evrope zasluzuje to i zasluzuje dobru minutazu,ali pitanje je koliko on to fizicki moze da izdrzi.Nadam se da moze.

klark

pre 7 godina

Cist primer jedno vreme sam i ja tako mislio ali evo primera u evroligi vims je zver u nba nema minuta, bjekica zver u nba prosek, ajde nastavicu jos peti mils iz san antonija prosek u Rio sipa odakle stigne mnogo velika je razlika nba i evropa to ljudi nikako da shvate.. Kvinsi zvezda evrolige mesta nema ni na klupi u nba.

negrobonbon

pre 7 godina

Sve je ovo lepo napisao, ali je za NBA zakasnio, jedini igrac koji je tamo otisao sa 30 godina i dobio prostor da igra je Sabonis. Teo je strasan igrac, ali je Sabonis centar koji se rodi jednom u 20-30 godina

dzoni

pre 7 godina

Za sve one sto misle da Teo ne može da igra odgledajte kako je CSKA igrao protiv NBA timova i to na njihovom terenu u americi.. Pa Teo ih je izlučivao.. Uopšte nisu mogli da ga čuvaju i u svakoj je imao extra prosek

Petar

pre 7 godina

Zasto opet maliciozni komentari na jedan lep i smislen intervju?Ko bi nama ugodio...Milos je sve lepo rekao - zeli da ode u NBA,misli da ima kvalitet,ali ne pod bilo kojim uslovima.To ne znaci da ocekuje da se NBA prilagodi njemu,vec da je svestan da ima sta da ponudi pa ako se poklope kockice ok,ako ne sta ga briga,svakako je u Evropi car.Nama treba da je najbitnije sto se vidi da mu je igranje za Srbiju i dalje u planu.

Laki

pre 7 godina

Dragi Teo,dođi u NBA ligu i nemoj previše razmišljati.
Nivo tvoje igre je prevazišao ambijent u kome trenutno igraš košarku.Kontraproduktivno je za košarkaša tvog kalibra da nastavi i završi karijeru u takvom ambijentu.
Ali moraš imati u vidu da je NBA liga odraz američkog načina života,razmišljanja i životne borbe.To sve se dijametralno razlikuje od evropskih shvatanja.To je borba neprestana.
U NBA sistemu se očekuje od pojedinca igrača da pokrene i promeni tim i celu franšizu.U većini slučajeva ključni igrači koji su doneli titule i slavu svojim klubovima u njima su se zatekli sasvim spontano.
Džordan je govorio da je košarka najveći individualni sport jer je jedan igrač toliko često ključan za ceo tim.A svoje saigrače je u šali nazivao pomoćnim osobljem.
Kobi je došao u Lejkerse bez postavljanja bilo kakvih uslova nakon razmene igrača,preporodio celu organizaciju i postao legenda.
U NBA pojedinac izgrađuje tim a ne obrnuto.
Talentovan individualac poput tebe ima taj potencijal,i zato donesi odluku i dođi.
Ali nemoj očekivati ništa više od šanse,sve ostalo je na tebi.
I neke od najvećih NBA zvezda su završili svoje karijere bez osvojene titule,i ti to znaš.
Nema garancija za titulu u NBA.
Dođi i svojim talentom i umećem pokušaj da od nekog tima napraviš šampionski.To se od tebe očekuje i ti to možeš.

xd

pre 7 godina

Mislim da bi bio dobar u Klipersima, imajuci u vidu koliko Dzordan i Grifin cene dobru asistenciju. Naravno ako je u pitanju lob tu nema govora.

zarko

pre 7 godina

@Mr_Melbourne ima negde 37-38 procenat za tri kroz karijeru, a ne 32 sto si ti napisao. to je odlican procenat, nije elitni, ali je odlican. pritom mu je u porastu poslednjih godina.
@dzoni pokidao je protiv minesote koja je bila i uvek ce biti raspad, ali ga je onda djinobili dohvatio kad su igrali protiv SAS, i imao je mozda 7p i 4as...manje hajpa, vise realnosti.

Jim Beam

pre 7 godina

Teo je spreman za NBA odavno, ali ne za svaki tim. Lucidan je, ali škripi često u odbrani, a s obziron na godine teško će se promeniti. Zato je idealan za Nikse, Kingse, Hjuston i takve timove koje igraju brže. Vidim da ovde mnogi spominju Memfis, ali njegova igra se nikako ne uklapa u njihovu koncepciju, niti je to dobar tim za njega pogotovo posle novog ugovora za Konlija. U svakom slučaju, gde god da ode, publika će uživati.

s

pre 7 godina

Koji je Teo doktor pa to je strašno,definitivno naslednik Bodiroge i Djordjevića jer ne samo da razume igru nego ima i viziju kad i kako može bolje,definitivno NBA ekipe propuštaju da uključe u pogon budućeg prvog asistenta lige a nisam jedini koji to misli jer je to isto rekao Greg Popovic pre koji dan na NBC!

Mikoli

pre 7 godina

Sto se odbrane tice Teodosic igra veoma solidno. Nije njegov zastitni znak ali nije bas ni katastrofa. Pogledajte Hardena kako igra odbranu, a tamo uzima milione i milione dolara i pri tom je glavna zvezda svog tima. Ako se poredi doprinos u odbrani mislim da Teo tu ima mnogo vise prednosti u odnosu na bradu. Samo jedan primer, a ima ih mnogo. Svojim ludim asistencijama (sto Amere zanima vise od svega jer je njima to iiskljucivo zabava) i eventualno poenima, svaki NBA tim bi mu gledao kroz prste za tu odbranu, koja opet ja mislim nije toliko strasna. Pri tom on ce sledece godine napuniti 30 godina, pa i ako ode u NBA ici ce na 3-4 sezone i sledi kraj karijere. Da napravi bum dve sezone i da se malo prica o njemu i to je sasvim dovoljno :)

b

pre 7 godina

Kakvih pljuvača ovde ??! "pojeli bi ga, slab je..."

Teo je igrač koji nosi pola tima, pravi razliku. Da smo imali još jednog na tom nivou u reprezentaciji, bili bi teži zalogaj za amere... Ali nema.
Teo je vrehunski igrač posle duuugo godina iz Srbije.

Th3 Answer/183cm,75kg/MVP

pre 7 godina

Mozda ne bi bio spreman da igra 80 utakmica ali bi se snasao sasvim normalno. Nema cemu da ga nauce on je formiran igrac i svoju ulogu bi radio dobro. Postoji jedan Curry koji igra odbranu isto kao Teo znaci nista posebno ali zato se broji koliko moze da uradi u napadu.

Robin Hood

pre 7 godina

Pogresno sve tumacite, on zeli da igra pare mu nisu bitne, a sam je posle Ria izjavio da moze da bira da bi igrao u Sparsima ili u Juti to su timovi po njemu koji furaju evropski stil kosarke i gde bi on voleo da igra. Kako je rekao Juta mu se svidja kao fransiza zbog trebera sa kojim je radio u CSKA i zbog prospekta sa mladim igracima, a Juta realno ima par dobrih igraca. Gordon je i tek ce postati pakleni igrac. Naravno postoji tu jos timova gde bi on igrao, ali ova dva je posebno izdvojio. Za Sparse ne treba trositi reci zasto je njih izabrao i zbog koga. Po meni licno, njima bi legao kao budali samar kao zamena za Parkera.

My 2 cents

pre 7 godina

@Simon - negativno ocenjen komentar, a 100% je u pravu. Nema to mnogo veze sa time koliko je Teodosic dobar igrac, a zaista jeste izuzetan, nepisana pravila u NBA su takva kakva su. Ili cuti, prihvati i prikloni se, ili nemoj da se upustas. Na osnovu ovoga recenog, vrlo male su sanse da ce biti dobar fit za timove tamo. To je i ocekivano jer je on izgradjen igrac, a tesko da ga oni tamo mogu oblikovati i "ubaciti" u slot kojinjima odgovara (ko daje pare definise i pravila). Ja licno mislim da je to bolje za njega i kao igraca i coveka. Mada je NBA interesantna za gledanje, meni licno je bliza evropska kosarka i stil igre (cisto subjektivno).

Kikiriki

pre 7 godina

Ovo je ona tipicna situacija,kada pametan nema dovoljno samopouzdanja. Godinama se plasio da ce propasti u NBA, ali sada je spremniji nego ikada i napokon veruje u sebe koliko je zasluzio. Srecno Teo!

MvpofNba

pre 7 godina

@Robin Hood Po mom misljenu, kada bi otisao u Sparse, Parker bi samo njemu mogao da bude zamena. Parker se raspada poslednje 2 sezone

papaja

pre 7 godina

Teo je nesto kao misica univerzuma koja zna da odgovori na sva postavljena pitanja zirija :)

Tesko je takvu devojku osvojiti i kupiti ali vredi svaki dinar.

ako ne ide u neki ode tih klubova bolje da ostane

pre 7 godina

Pa ono, Netsi bi te primili oberučke. I verovatno bi ti dali 30 miliona godišnje s ovim užasnim novim platama
(Dušan, 22. septembar 2016 13:32) # Link komentara
Nije tu samo plata bitna nego je mnogo bitniji grad i klub koliko je brendiran najvise igraci ne zaradju od ugovora nego od remklama najveci grad za to je Los Andjeles ,a odmah posle njega Njujork i za kosarku Cikago.Sta mislite da je Rouz dolazio zbog kvaliteta ili sponzora u Srbiju

m.l.

pre 7 godina

Majstore, ja sam se iskreno nadao da ces posle osvajanja EL otici preko bare i tamo pokazati svoje vrhunsko umece i nevidjenu kosarkasku intelegenciju, po mom skromnom misljenju najvecoj na svetu. Ovde nemas sta i kome dokazivati, plej broj 1 Evrope si odavno, ali godine prolaze, zato legendo sto pre idi kako bi svoj vrhunac karijere iskoristio na pravi nacin !

blinkibile

pre 7 godina

U Atlantu,ode im Tig,tamo je sad Sroder glavni plej, ima mesta a ekipa koja igra najbolju timsku kosarku.Leglo bi ko budali samar

Glavni arhivator

pre 7 godina

Ja Tea mogu da zamislim kao prvog organizatora npr. Denvera, ekipe koja ima veoma perspektivan sastav, ekipe koja ce u narednim sezonama biti non stop u playoff-u, ekipe kojoj plej kao sto je Milos bas fali. Ili da u Sparsima deli minutazu sa nekim plejmejkerom, to su dve ekipe u kojima mogu da ga zamislim (igraju timsku kosarku)

MJ23

pre 7 godina

Teo jedino moze da igra u ekipi ca izuzetno pokretnom peticom koja la lako preuzima sve.To su igraci tipa gober, jordan, noa i njima slicni..u memfisu mislim da bi sa njim prelaki pukla njihova prepoznatljiva odbrana..uz to mislim da ne bi znao veliki broj treneta da ga koristi kako treba..

Blabla

pre 7 godina

Izvukli ste iz konteksa, rekao je zapravo da ne zeli da ode u bilo koji klub, cisto da se kaze da je bio u NBA, vec u klub u kome ce da bude veoma koristan!