Utorak, 20.09.2016.

09:12

Prva vožnja: Kia Niro - hibridni krosover

Izvor: B92

Prva vožnja: Kia Niro - hibridni krosover IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

20 Komentari

Sortiraj po:

djolezloba

pre 7 godina

Nisam nešto upućen u ovu klasu vozila, koja je sada najpopularnija. Ne mogu da zamislim "ovo" sa slika spakovano u dimenzije C-klase. Npr. ima dimenzije kao i moj C-Max (baza Fokus II) kome je motor spakovan ispod šoferke? A još veće međuosovinsko rastojanje 2700mm!
Drugo, jako lepa strategija, uzmu najejftiniji prastari benzinac i pojačaju ga elektromotorom umesto turbinom. A s obzirom na dimenzije (kao što rekoh C-klasa) i motor 1.6b, cena bez elektromotora bi bila 15.000eu maksimalno.Zaradiće oni dobro.
Nezamislivo mi je kako su se brzo probili, ima ih dosta na ulicama i dobro izgledaju, dobro se prodaju. Pogledajte samo kiu rio ili iz C-klase Kiu cerato od pre desetak godina, to su oni korejski automobili koje kao polovne nikad ne bi kupili (jer ih niko ne želi). A danas Kia sigurno ulazi uži izbor (za većinu prosečnih ljudi).

Богдан

pre 7 godina

Мени, барем, је овај модел 3х лепша изведба овог новог Кијиног стила, него што је то случај са новим Спортаџом. Овај ауто је на граници да буде и леп. Хибрид је свакако плус и корак унапред ка потпуно електричним аутомобилима!

МИКИ

pre 7 godina

Možda nisam savremen ali moja multijet croma troši nešto više a pet puta je jeftinija..samo polovno četiri godina staro kupujem pa za četiri godine prodajem kad krene potreba za krupnijim ulaganjem. I da imam viša primanja isto tako bi radio samo mi vozio mečku, bmw ili audi..hibride i električne tek kada budu konkurentni sa cenom i kad budu mogli da pređu veće kilometraže sa jednim punjenjem..mada ta nesrećna cena sve opredeljuje..a živimo u Srbiji..Na stranu realnost, kijica je skroz super da se vidi i čita o njoj..

zvezdan

pre 7 godina

Pogledajte komentare na vestima od drugih marki automobila. Samo na ovoj strani, Honda, Jaguar, Mercedes, Skoda, Opel....... Puno i kritika ima naravno, ali bas nijedan komentar od strane zastupnika. Gospodski, nema sta. Tako se to radi, a sto se garancije tice, ne daju na period od toliko godina, ali daju duze km garancije, ali nije ni tu poenta. Ceo problem je sto je stepen pokrivenosti 7-god Kia garancije nekih mozda 15% automobila, a oni reklamiraju tako dugu garanciju na auto. E, time se casni ljudi ne sluze!!! Kao ni navodno beskamatnim kreditima, i da redjam dalje...

marketing telefon

pre 7 godina

(Petra, 21. septembar 2016 14:00)
@
Kada je tako lako napisati dugu garanciju zašto to ne daju i ostali proizvodjači bilo to samo za delove koji "plivaju u ulju"? Zato što NE SMEJU. Samo honda i kija mogu to da urade ostali se ne usudjuju.
Možda je to marketing ali zašto drugi beže od te vrste marketinga? Možda iz moralnih razloga, gadljivosti na profit? Jednostavno nemaju ni jedan deo automobila za koji bi mogli da garantuju toliko dugo.
Vi ste verovatno osoba koja je najmanje dvadeset puta napisala komentar u kojem se ponavlja da je kod kije garancija na radio godinu dana. Nikada nisam čuo da se nekome u kiji pokvario radio ali znam da pojedini zastupnici za gume i akumulator ne garantuju niti jedan dan i to nikome ne smeta ali radio kod kije vam je ogroman problem. Inače ni jedan zastupnik bilo kog brenda vam garanciju neće priznati tek tako bez ozbiljnog ubedjivanja i rasprave. Ni te dve ili tri godine ne smeju da stanu iza svog proizvoda zato ih kijinih sedam godina jako nervira. KIA marketing je vrlo skroman u odnosu na antipropagandu plasiranu od strane konkurencije koja je daleko agresivnija i zlonamernija.

Petra

pre 7 godina

- Da li je dozvoljeno reći ( a na sajtu KIA.RS to piše ) "Najduža garancija u Evropi. 7-godišnja garancija je najduža evropska garancija među svim velikoserijskim vozilima." Svi znamo da ima još vozila koja se kod nas prodaju sa takvom garacijom BEZ DOPLATE (imate tih reklama koliko hoćete).

Da li mislite da je KIA garancija u trajanju od samo 12 meseci na radio i audio sistem ( i to piše na sajtu ) saglasna našem zakonu ?

Da li je saglasno Zakonu o oglašavanju dozvoljeno reći u oglašavanju samo da je u pitanju "garancija 7 godina ili 150.000 km", a ne reći istovremeno i da to važi "samo za mehaničke delove motora i menjača koji se podmazuju" (radilica,klipovi... i ostalo što se bućka u ulju )? To je ono što KiA na svom sajtu zove „bumper to bumper“ ...

Da ne dužim dalje.

Očito kod nas spavaju oni koji su zaduženi za kontrolu prevarnog oglašavanja.

zvezdan

pre 7 godina

Haha, potpuno razumem Vas komentar, i ocito je da niste zaposleni u trgovini vozilima. Posto Vama, razumljivo, smeta moj i slicni komentari na svakih 7 dana npr, mozete da zamislite kako je nama, koji smo svakodnevno bombardovani "beskamatnim" ponudama, "7 godisnjom garancijom", "izvanrednim cenama", pa tek onda i koliko je, po meni, obesmisljena rubrika o automobilima ako je svako trece test vozilo i svaka treca vest o Kia. Pogledajte malo, tridesetak brendova (napamet) se nudi u Srbiji, a ovi smorovi imaju umesto 3 ili 4% vesti o Kia, barem 25%. Ko bre ovde smara, dragi prijatelju? Pozz svima

Haha

pre 7 godina

@(zvezdan, 20. septembar 2016 20:40)

Nisam siguran sta pokusavas da kazes, ali mogu da ti kazem da batalis komentarisanje, pardon, pljuvanje KIA vozila vise, jer si smorio i ti i mnogi drugi i razni trolovi koji ih dizu u nebesa. Obesmislili ste komentarisanje u ovom delu sajta. Cisto da se bolje razumemo, nisam vlasnik KIA vozila niti sam ikada bio i ne radim za njih niti za neku drugog dilera/uvoznika.

akio toyoda

pre 7 godina

iskopirana toyotina filozofija hibrida. potrosnja za 1 do 2 litra manje na 100km ne opravdava za 10 000 eura visu cenu od benzinca. ovde mislim na aurisa koji kao benzinac krece od 13500 a hibrid je 25000. sada izracunajte koliko km treba preci da bi vratili taj visak ulaganja.

only fools and horses

pre 7 godina

@Pera citac

Covece, ne pravi se pametan. Procitao sam tekst i te kako. I nigde nije naznačeno da ovaj koji su vozili nije Plug-in Hybrid, već klasičan, stariji tip hibridnih auta bez spoljnog punjenja. A tzv. plyg in je tek u planu. A razlika itekako postoji. Da bi napunio baterije kod ovakvog automobila moraš da pređeš poprilično kilometara, što ga čini neprivlačnom opcijom za česte kratke relacije koje su karakteristične za gradsku vožnju. Korišćenje sile kočenja za punjenje je ipak malo i nedovoljno. To u stvari znači da će onaj ko vozi uglavnom po gradu, koristiti više taj motor od 100 ks, a manje će imati pomoć tog električnog motora, i gubi se draž, odnosno ušteda koja se postiže.

zvezdan

pre 7 godina

VW je ugradnjom prevarantnskog softvera zaradio prezir u svetu. Cisto da se podsetimo, i Kia Huyndai grupa je zbog prevare sa izduvnim gasovima i potrosnjom kaznjena ogromnim iznosom odstete i to na istom tj USA trzistu. Ovo se kao zaboravilo i sva zla kob je otisla na racun Nemaca (i zasluzili su!) ali Kia Huyndai su prvi otkriveni u velikoj prevari. Isti su i na lokalu!

dzigi

pre 7 godina

"... jer u suprotnom postoji mnogo jeftinije a podjednako dobre ili bolje konkurencije u tom segmentu."
Baš i ne znam koja mu je konkurencija u segmentu "Kompaktni hibridni krosover" (al su ga nazvali...). Biće da je trenutno jedini, bar za ispod 30.000€.

Onaj Pero

pre 7 godina

KIA/Hyundai grabe krupnim koracima i tehnološki stižu Toyotu. I to jedini. Svako malo izbacuju nove modele, mjenjače, motore i potpuno novu tehnologiju (hybrid) gdje ih do jučer nije bilo.
Ovaj auto je dovoljno velik po svim parametrima - velik međuosovinski razmak, velik gepek, dovoljno jak motor. Uz sve to troši skromno. Čitao sam u drugom testu da troši 5-5,5l u gradu, 4 po regionalnim cestama i 5-6 po autocesti. Test vozač je rekao da su probali prijeći potrošnju od 7l, ali da im nije uspjelo čak i kada su gazili auto po gradu.
Ovo će bit trn u oku Priusu jer izgleda modernije i ljepše uostalom kao i Hyundai Ionic.
Da je staviti na ovoga plin pa da troši 2-2,5€ na 100km...

moron

pre 7 godina

Dizajn mi je ok. I spolja i iznutra.
Veličina OK.
"Tehnički", ovako na prvu loptu, pozdravljam što je 1.6 GDI malo "izduvan"(pa moment više ne ostvaruje na uobičajenih 4.850, već na "simboličnih" 4.000 rpm).
Takodje, dopada mi se što je je uparen sa DSG, a ne sa CVT (nikada nisam bio ljubitelj ni volva 66 "Variomatic").
Ali, buduća cena? KIA svoje tehničke dragulje i inače "veoma ceni", pa je valjda zato ceed sa 1.0 T-GDI skuplji nego bilo šta slično kod drugih brendova, tako da verujem da će i za ovo da odvale "domaćinsku cenu", u odnosu na koju će svaki drugi hibrid da bude džabe. Takvu cenu su u startu "odvalili" i za Carens kada se pojavio (u onom jednom jedinom paketu),pa ih u Srbiji ima koliko i prstiju jedne ruke.
Ali, Bože moj, to je Kia. Na sajtu im lepo piše "Kia, prva po kvalitetu". Zato to tako i košta. Ni kod babe nema džabe.

Pera citac

pre 7 godina

@ http://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1178676#k21506266

Covece ni tekst nisi procitao. Auto je hibrid, tip koji se sam puni tokom voznje odnosno rada motora.
Koncept je predobar, sve deluje pogodno u svakom pogledu ali cena ne i to ne samo za nase trziste, imace prodju samo tamo gde daju ogromne subvencije jer u suprotnom postoji mnogo jeftinije a podjednako dobre ili bolje konkurencije u tom segmentu. Ubice ga cena ako bude nalik ovoj iz najave, kao sto je ubila i soul u Evropi.
Meni jedino nije jasno zasto nisu dizajnirali privlacnije felne od 16" ako su ocigledno bolji izbor, ne zbog potrosnje vec udobnosti pre svega a ne uticu toliko negativno na lezanje sasvim sigurno.

only fools and horses

pre 7 godina

E ovo bi bio za mene bio vrlo poželjan auto. Ali kad bih imao novca da ga kupim i što je još važnije, kad bih imao gde da ga punim. Ne mislim samo na javne punjače, već i na to što živim u zgradi i nemam garažu. Ovo, i svi ostali hibridni i električni automobili su očigledno namenjeni samo onima koji imaju kuću i garažu. Ili možda misle da ako neko živi na prvom/drugom spratu može da razvlači kabal kroz prozor.
I stvarno, zar nisu mogli da tapaciraju vrata, stvarno jeftino izgleda ovako.

Petra

pre 7 godina

- Da li je dozvoljeno reći ( a na sajtu KIA.RS to piše ) "Najduža garancija u Evropi. 7-godišnja garancija je najduža evropska garancija među svim velikoserijskim vozilima." Svi znamo da ima još vozila koja se kod nas prodaju sa takvom garacijom BEZ DOPLATE (imate tih reklama koliko hoćete).

Da li mislite da je KIA garancija u trajanju od samo 12 meseci na radio i audio sistem ( i to piše na sajtu ) saglasna našem zakonu ?

Da li je saglasno Zakonu o oglašavanju dozvoljeno reći u oglašavanju samo da je u pitanju "garancija 7 godina ili 150.000 km", a ne reći istovremeno i da to važi "samo za mehaničke delove motora i menjača koji se podmazuju" (radilica,klipovi... i ostalo što se bućka u ulju )? To je ono što KiA na svom sajtu zove „bumper to bumper“ ...

Da ne dužim dalje.

Očito kod nas spavaju oni koji su zaduženi za kontrolu prevarnog oglašavanja.

Pera citac

pre 7 godina

@ http://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1178676#k21506266

Covece ni tekst nisi procitao. Auto je hibrid, tip koji se sam puni tokom voznje odnosno rada motora.
Koncept je predobar, sve deluje pogodno u svakom pogledu ali cena ne i to ne samo za nase trziste, imace prodju samo tamo gde daju ogromne subvencije jer u suprotnom postoji mnogo jeftinije a podjednako dobre ili bolje konkurencije u tom segmentu. Ubice ga cena ako bude nalik ovoj iz najave, kao sto je ubila i soul u Evropi.
Meni jedino nije jasno zasto nisu dizajnirali privlacnije felne od 16" ako su ocigledno bolji izbor, ne zbog potrosnje vec udobnosti pre svega a ne uticu toliko negativno na lezanje sasvim sigurno.

moron

pre 7 godina

Dizajn mi je ok. I spolja i iznutra.
Veličina OK.
"Tehnički", ovako na prvu loptu, pozdravljam što je 1.6 GDI malo "izduvan"(pa moment više ne ostvaruje na uobičajenih 4.850, već na "simboličnih" 4.000 rpm).
Takodje, dopada mi se što je je uparen sa DSG, a ne sa CVT (nikada nisam bio ljubitelj ni volva 66 "Variomatic").
Ali, buduća cena? KIA svoje tehničke dragulje i inače "veoma ceni", pa je valjda zato ceed sa 1.0 T-GDI skuplji nego bilo šta slično kod drugih brendova, tako da verujem da će i za ovo da odvale "domaćinsku cenu", u odnosu na koju će svaki drugi hibrid da bude džabe. Takvu cenu su u startu "odvalili" i za Carens kada se pojavio (u onom jednom jedinom paketu),pa ih u Srbiji ima koliko i prstiju jedne ruke.
Ali, Bože moj, to je Kia. Na sajtu im lepo piše "Kia, prva po kvalitetu". Zato to tako i košta. Ni kod babe nema džabe.

Onaj Pero

pre 7 godina

KIA/Hyundai grabe krupnim koracima i tehnološki stižu Toyotu. I to jedini. Svako malo izbacuju nove modele, mjenjače, motore i potpuno novu tehnologiju (hybrid) gdje ih do jučer nije bilo.
Ovaj auto je dovoljno velik po svim parametrima - velik međuosovinski razmak, velik gepek, dovoljno jak motor. Uz sve to troši skromno. Čitao sam u drugom testu da troši 5-5,5l u gradu, 4 po regionalnim cestama i 5-6 po autocesti. Test vozač je rekao da su probali prijeći potrošnju od 7l, ali da im nije uspjelo čak i kada su gazili auto po gradu.
Ovo će bit trn u oku Priusu jer izgleda modernije i ljepše uostalom kao i Hyundai Ionic.
Da je staviti na ovoga plin pa da troši 2-2,5€ na 100km...

zvezdan

pre 7 godina

Haha, potpuno razumem Vas komentar, i ocito je da niste zaposleni u trgovini vozilima. Posto Vama, razumljivo, smeta moj i slicni komentari na svakih 7 dana npr, mozete da zamislite kako je nama, koji smo svakodnevno bombardovani "beskamatnim" ponudama, "7 godisnjom garancijom", "izvanrednim cenama", pa tek onda i koliko je, po meni, obesmisljena rubrika o automobilima ako je svako trece test vozilo i svaka treca vest o Kia. Pogledajte malo, tridesetak brendova (napamet) se nudi u Srbiji, a ovi smorovi imaju umesto 3 ili 4% vesti o Kia, barem 25%. Ko bre ovde smara, dragi prijatelju? Pozz svima

akio toyoda

pre 7 godina

iskopirana toyotina filozofija hibrida. potrosnja za 1 do 2 litra manje na 100km ne opravdava za 10 000 eura visu cenu od benzinca. ovde mislim na aurisa koji kao benzinac krece od 13500 a hibrid je 25000. sada izracunajte koliko km treba preci da bi vratili taj visak ulaganja.

only fools and horses

pre 7 godina

@Pera citac

Covece, ne pravi se pametan. Procitao sam tekst i te kako. I nigde nije naznačeno da ovaj koji su vozili nije Plug-in Hybrid, već klasičan, stariji tip hibridnih auta bez spoljnog punjenja. A tzv. plyg in je tek u planu. A razlika itekako postoji. Da bi napunio baterije kod ovakvog automobila moraš da pređeš poprilično kilometara, što ga čini neprivlačnom opcijom za česte kratke relacije koje su karakteristične za gradsku vožnju. Korišćenje sile kočenja za punjenje je ipak malo i nedovoljno. To u stvari znači da će onaj ko vozi uglavnom po gradu, koristiti više taj motor od 100 ks, a manje će imati pomoć tog električnog motora, i gubi se draž, odnosno ušteda koja se postiže.

Haha

pre 7 godina

@(zvezdan, 20. septembar 2016 20:40)

Nisam siguran sta pokusavas da kazes, ali mogu da ti kazem da batalis komentarisanje, pardon, pljuvanje KIA vozila vise, jer si smorio i ti i mnogi drugi i razni trolovi koji ih dizu u nebesa. Obesmislili ste komentarisanje u ovom delu sajta. Cisto da se bolje razumemo, nisam vlasnik KIA vozila niti sam ikada bio i ne radim za njih niti za neku drugog dilera/uvoznika.

marketing telefon

pre 7 godina

(Petra, 21. septembar 2016 14:00)
@
Kada je tako lako napisati dugu garanciju zašto to ne daju i ostali proizvodjači bilo to samo za delove koji "plivaju u ulju"? Zato što NE SMEJU. Samo honda i kija mogu to da urade ostali se ne usudjuju.
Možda je to marketing ali zašto drugi beže od te vrste marketinga? Možda iz moralnih razloga, gadljivosti na profit? Jednostavno nemaju ni jedan deo automobila za koji bi mogli da garantuju toliko dugo.
Vi ste verovatno osoba koja je najmanje dvadeset puta napisala komentar u kojem se ponavlja da je kod kije garancija na radio godinu dana. Nikada nisam čuo da se nekome u kiji pokvario radio ali znam da pojedini zastupnici za gume i akumulator ne garantuju niti jedan dan i to nikome ne smeta ali radio kod kije vam je ogroman problem. Inače ni jedan zastupnik bilo kog brenda vam garanciju neće priznati tek tako bez ozbiljnog ubedjivanja i rasprave. Ni te dve ili tri godine ne smeju da stanu iza svog proizvoda zato ih kijinih sedam godina jako nervira. KIA marketing je vrlo skroman u odnosu na antipropagandu plasiranu od strane konkurencije koja je daleko agresivnija i zlonamernija.

only fools and horses

pre 7 godina

E ovo bi bio za mene bio vrlo poželjan auto. Ali kad bih imao novca da ga kupim i što je još važnije, kad bih imao gde da ga punim. Ne mislim samo na javne punjače, već i na to što živim u zgradi i nemam garažu. Ovo, i svi ostali hibridni i električni automobili su očigledno namenjeni samo onima koji imaju kuću i garažu. Ili možda misle da ako neko živi na prvom/drugom spratu može da razvlači kabal kroz prozor.
I stvarno, zar nisu mogli da tapaciraju vrata, stvarno jeftino izgleda ovako.

zvezdan

pre 7 godina

VW je ugradnjom prevarantnskog softvera zaradio prezir u svetu. Cisto da se podsetimo, i Kia Huyndai grupa je zbog prevare sa izduvnim gasovima i potrosnjom kaznjena ogromnim iznosom odstete i to na istom tj USA trzistu. Ovo se kao zaboravilo i sva zla kob je otisla na racun Nemaca (i zasluzili su!) ali Kia Huyndai su prvi otkriveni u velikoj prevari. Isti su i na lokalu!

dzigi

pre 7 godina

"... jer u suprotnom postoji mnogo jeftinije a podjednako dobre ili bolje konkurencije u tom segmentu."
Baš i ne znam koja mu je konkurencija u segmentu "Kompaktni hibridni krosover" (al su ga nazvali...). Biće da je trenutno jedini, bar za ispod 30.000€.

zvezdan

pre 7 godina

Pogledajte komentare na vestima od drugih marki automobila. Samo na ovoj strani, Honda, Jaguar, Mercedes, Skoda, Opel....... Puno i kritika ima naravno, ali bas nijedan komentar od strane zastupnika. Gospodski, nema sta. Tako se to radi, a sto se garancije tice, ne daju na period od toliko godina, ali daju duze km garancije, ali nije ni tu poenta. Ceo problem je sto je stepen pokrivenosti 7-god Kia garancije nekih mozda 15% automobila, a oni reklamiraju tako dugu garanciju na auto. E, time se casni ljudi ne sluze!!! Kao ni navodno beskamatnim kreditima, i da redjam dalje...

Богдан

pre 7 godina

Мени, барем, је овај модел 3х лепша изведба овог новог Кијиног стила, него што је то случај са новим Спортаџом. Овај ауто је на граници да буде и леп. Хибрид је свакако плус и корак унапред ка потпуно електричним аутомобилима!

djolezloba

pre 7 godina

Nisam nešto upućen u ovu klasu vozila, koja je sada najpopularnija. Ne mogu da zamislim "ovo" sa slika spakovano u dimenzije C-klase. Npr. ima dimenzije kao i moj C-Max (baza Fokus II) kome je motor spakovan ispod šoferke? A još veće međuosovinsko rastojanje 2700mm!
Drugo, jako lepa strategija, uzmu najejftiniji prastari benzinac i pojačaju ga elektromotorom umesto turbinom. A s obzirom na dimenzije (kao što rekoh C-klasa) i motor 1.6b, cena bez elektromotora bi bila 15.000eu maksimalno.Zaradiće oni dobro.
Nezamislivo mi je kako su se brzo probili, ima ih dosta na ulicama i dobro izgledaju, dobro se prodaju. Pogledajte samo kiu rio ili iz C-klase Kiu cerato od pre desetak godina, to su oni korejski automobili koje kao polovne nikad ne bi kupili (jer ih niko ne želi). A danas Kia sigurno ulazi uži izbor (za većinu prosečnih ljudi).

МИКИ

pre 7 godina

Možda nisam savremen ali moja multijet croma troši nešto više a pet puta je jeftinija..samo polovno četiri godina staro kupujem pa za četiri godine prodajem kad krene potreba za krupnijim ulaganjem. I da imam viša primanja isto tako bi radio samo mi vozio mečku, bmw ili audi..hibride i električne tek kada budu konkurentni sa cenom i kad budu mogli da pređu veće kilometraže sa jednim punjenjem..mada ta nesrećna cena sve opredeljuje..a živimo u Srbiji..Na stranu realnost, kijica je skroz super da se vidi i čita o njoj..

only fools and horses

pre 7 godina

E ovo bi bio za mene bio vrlo poželjan auto. Ali kad bih imao novca da ga kupim i što je još važnije, kad bih imao gde da ga punim. Ne mislim samo na javne punjače, već i na to što živim u zgradi i nemam garažu. Ovo, i svi ostali hibridni i električni automobili su očigledno namenjeni samo onima koji imaju kuću i garažu. Ili možda misle da ako neko živi na prvom/drugom spratu može da razvlači kabal kroz prozor.
I stvarno, zar nisu mogli da tapaciraju vrata, stvarno jeftino izgleda ovako.

marketing telefon

pre 7 godina

(Petra, 21. septembar 2016 14:00)
@
Kada je tako lako napisati dugu garanciju zašto to ne daju i ostali proizvodjači bilo to samo za delove koji "plivaju u ulju"? Zato što NE SMEJU. Samo honda i kija mogu to da urade ostali se ne usudjuju.
Možda je to marketing ali zašto drugi beže od te vrste marketinga? Možda iz moralnih razloga, gadljivosti na profit? Jednostavno nemaju ni jedan deo automobila za koji bi mogli da garantuju toliko dugo.
Vi ste verovatno osoba koja je najmanje dvadeset puta napisala komentar u kojem se ponavlja da je kod kije garancija na radio godinu dana. Nikada nisam čuo da se nekome u kiji pokvario radio ali znam da pojedini zastupnici za gume i akumulator ne garantuju niti jedan dan i to nikome ne smeta ali radio kod kije vam je ogroman problem. Inače ni jedan zastupnik bilo kog brenda vam garanciju neće priznati tek tako bez ozbiljnog ubedjivanja i rasprave. Ni te dve ili tri godine ne smeju da stanu iza svog proizvoda zato ih kijinih sedam godina jako nervira. KIA marketing je vrlo skroman u odnosu na antipropagandu plasiranu od strane konkurencije koja je daleko agresivnija i zlonamernija.

Onaj Pero

pre 7 godina

KIA/Hyundai grabe krupnim koracima i tehnološki stižu Toyotu. I to jedini. Svako malo izbacuju nove modele, mjenjače, motore i potpuno novu tehnologiju (hybrid) gdje ih do jučer nije bilo.
Ovaj auto je dovoljno velik po svim parametrima - velik međuosovinski razmak, velik gepek, dovoljno jak motor. Uz sve to troši skromno. Čitao sam u drugom testu da troši 5-5,5l u gradu, 4 po regionalnim cestama i 5-6 po autocesti. Test vozač je rekao da su probali prijeći potrošnju od 7l, ali da im nije uspjelo čak i kada su gazili auto po gradu.
Ovo će bit trn u oku Priusu jer izgleda modernije i ljepše uostalom kao i Hyundai Ionic.
Da je staviti na ovoga plin pa da troši 2-2,5€ na 100km...

zvezdan

pre 7 godina

VW je ugradnjom prevarantnskog softvera zaradio prezir u svetu. Cisto da se podsetimo, i Kia Huyndai grupa je zbog prevare sa izduvnim gasovima i potrosnjom kaznjena ogromnim iznosom odstete i to na istom tj USA trzistu. Ovo se kao zaboravilo i sva zla kob je otisla na racun Nemaca (i zasluzili su!) ali Kia Huyndai su prvi otkriveni u velikoj prevari. Isti su i na lokalu!

МИКИ

pre 7 godina

Možda nisam savremen ali moja multijet croma troši nešto više a pet puta je jeftinija..samo polovno četiri godina staro kupujem pa za četiri godine prodajem kad krene potreba za krupnijim ulaganjem. I da imam viša primanja isto tako bi radio samo mi vozio mečku, bmw ili audi..hibride i električne tek kada budu konkurentni sa cenom i kad budu mogli da pređu veće kilometraže sa jednim punjenjem..mada ta nesrećna cena sve opredeljuje..a živimo u Srbiji..Na stranu realnost, kijica je skroz super da se vidi i čita o njoj..

moron

pre 7 godina

Dizajn mi je ok. I spolja i iznutra.
Veličina OK.
"Tehnički", ovako na prvu loptu, pozdravljam što je 1.6 GDI malo "izduvan"(pa moment više ne ostvaruje na uobičajenih 4.850, već na "simboličnih" 4.000 rpm).
Takodje, dopada mi se što je je uparen sa DSG, a ne sa CVT (nikada nisam bio ljubitelj ni volva 66 "Variomatic").
Ali, buduća cena? KIA svoje tehničke dragulje i inače "veoma ceni", pa je valjda zato ceed sa 1.0 T-GDI skuplji nego bilo šta slično kod drugih brendova, tako da verujem da će i za ovo da odvale "domaćinsku cenu", u odnosu na koju će svaki drugi hibrid da bude džabe. Takvu cenu su u startu "odvalili" i za Carens kada se pojavio (u onom jednom jedinom paketu),pa ih u Srbiji ima koliko i prstiju jedne ruke.
Ali, Bože moj, to je Kia. Na sajtu im lepo piše "Kia, prva po kvalitetu". Zato to tako i košta. Ni kod babe nema džabe.

Petra

pre 7 godina

- Da li je dozvoljeno reći ( a na sajtu KIA.RS to piše ) "Najduža garancija u Evropi. 7-godišnja garancija je najduža evropska garancija među svim velikoserijskim vozilima." Svi znamo da ima još vozila koja se kod nas prodaju sa takvom garacijom BEZ DOPLATE (imate tih reklama koliko hoćete).

Da li mislite da je KIA garancija u trajanju od samo 12 meseci na radio i audio sistem ( i to piše na sajtu ) saglasna našem zakonu ?

Da li je saglasno Zakonu o oglašavanju dozvoljeno reći u oglašavanju samo da je u pitanju "garancija 7 godina ili 150.000 km", a ne reći istovremeno i da to važi "samo za mehaničke delove motora i menjača koji se podmazuju" (radilica,klipovi... i ostalo što se bućka u ulju )? To je ono što KiA na svom sajtu zove „bumper to bumper“ ...

Da ne dužim dalje.

Očito kod nas spavaju oni koji su zaduženi za kontrolu prevarnog oglašavanja.

zvezdan

pre 7 godina

Pogledajte komentare na vestima od drugih marki automobila. Samo na ovoj strani, Honda, Jaguar, Mercedes, Skoda, Opel....... Puno i kritika ima naravno, ali bas nijedan komentar od strane zastupnika. Gospodski, nema sta. Tako se to radi, a sto se garancije tice, ne daju na period od toliko godina, ali daju duze km garancije, ali nije ni tu poenta. Ceo problem je sto je stepen pokrivenosti 7-god Kia garancije nekih mozda 15% automobila, a oni reklamiraju tako dugu garanciju na auto. E, time se casni ljudi ne sluze!!! Kao ni navodno beskamatnim kreditima, i da redjam dalje...

Haha

pre 7 godina

@(zvezdan, 20. septembar 2016 20:40)

Nisam siguran sta pokusavas da kazes, ali mogu da ti kazem da batalis komentarisanje, pardon, pljuvanje KIA vozila vise, jer si smorio i ti i mnogi drugi i razni trolovi koji ih dizu u nebesa. Obesmislili ste komentarisanje u ovom delu sajta. Cisto da se bolje razumemo, nisam vlasnik KIA vozila niti sam ikada bio i ne radim za njih niti za neku drugog dilera/uvoznika.

only fools and horses

pre 7 godina

@Pera citac

Covece, ne pravi se pametan. Procitao sam tekst i te kako. I nigde nije naznačeno da ovaj koji su vozili nije Plug-in Hybrid, već klasičan, stariji tip hibridnih auta bez spoljnog punjenja. A tzv. plyg in je tek u planu. A razlika itekako postoji. Da bi napunio baterije kod ovakvog automobila moraš da pređeš poprilično kilometara, što ga čini neprivlačnom opcijom za česte kratke relacije koje su karakteristične za gradsku vožnju. Korišćenje sile kočenja za punjenje je ipak malo i nedovoljno. To u stvari znači da će onaj ko vozi uglavnom po gradu, koristiti više taj motor od 100 ks, a manje će imati pomoć tog električnog motora, i gubi se draž, odnosno ušteda koja se postiže.

zvezdan

pre 7 godina

Haha, potpuno razumem Vas komentar, i ocito je da niste zaposleni u trgovini vozilima. Posto Vama, razumljivo, smeta moj i slicni komentari na svakih 7 dana npr, mozete da zamislite kako je nama, koji smo svakodnevno bombardovani "beskamatnim" ponudama, "7 godisnjom garancijom", "izvanrednim cenama", pa tek onda i koliko je, po meni, obesmisljena rubrika o automobilima ako je svako trece test vozilo i svaka treca vest o Kia. Pogledajte malo, tridesetak brendova (napamet) se nudi u Srbiji, a ovi smorovi imaju umesto 3 ili 4% vesti o Kia, barem 25%. Ko bre ovde smara, dragi prijatelju? Pozz svima

akio toyoda

pre 7 godina

iskopirana toyotina filozofija hibrida. potrosnja za 1 do 2 litra manje na 100km ne opravdava za 10 000 eura visu cenu od benzinca. ovde mislim na aurisa koji kao benzinac krece od 13500 a hibrid je 25000. sada izracunajte koliko km treba preci da bi vratili taj visak ulaganja.

Pera citac

pre 7 godina

@ http://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1178676#k21506266

Covece ni tekst nisi procitao. Auto je hibrid, tip koji se sam puni tokom voznje odnosno rada motora.
Koncept je predobar, sve deluje pogodno u svakom pogledu ali cena ne i to ne samo za nase trziste, imace prodju samo tamo gde daju ogromne subvencije jer u suprotnom postoji mnogo jeftinije a podjednako dobre ili bolje konkurencije u tom segmentu. Ubice ga cena ako bude nalik ovoj iz najave, kao sto je ubila i soul u Evropi.
Meni jedino nije jasno zasto nisu dizajnirali privlacnije felne od 16" ako su ocigledno bolji izbor, ne zbog potrosnje vec udobnosti pre svega a ne uticu toliko negativno na lezanje sasvim sigurno.

Богдан

pre 7 godina

Мени, барем, је овај модел 3х лепша изведба овог новог Кијиног стила, него што је то случај са новим Спортаџом. Овај ауто је на граници да буде и леп. Хибрид је свакако плус и корак унапред ка потпуно електричним аутомобилима!

dzigi

pre 7 godina

"... jer u suprotnom postoji mnogo jeftinije a podjednako dobre ili bolje konkurencije u tom segmentu."
Baš i ne znam koja mu je konkurencija u segmentu "Kompaktni hibridni krosover" (al su ga nazvali...). Biće da je trenutno jedini, bar za ispod 30.000€.

djolezloba

pre 7 godina

Nisam nešto upućen u ovu klasu vozila, koja je sada najpopularnija. Ne mogu da zamislim "ovo" sa slika spakovano u dimenzije C-klase. Npr. ima dimenzije kao i moj C-Max (baza Fokus II) kome je motor spakovan ispod šoferke? A još veće međuosovinsko rastojanje 2700mm!
Drugo, jako lepa strategija, uzmu najejftiniji prastari benzinac i pojačaju ga elektromotorom umesto turbinom. A s obzirom na dimenzije (kao što rekoh C-klasa) i motor 1.6b, cena bez elektromotora bi bila 15.000eu maksimalno.Zaradiće oni dobro.
Nezamislivo mi je kako su se brzo probili, ima ih dosta na ulicama i dobro izgledaju, dobro se prodaju. Pogledajte samo kiu rio ili iz C-klase Kiu cerato od pre desetak godina, to su oni korejski automobili koje kao polovne nikad ne bi kupili (jer ih niko ne želi). A danas Kia sigurno ulazi uži izbor (za većinu prosečnih ljudi).