Četvrtak, 15.09.2016.

10:40

"Građani neće da plaćaju EPS, Telekom, Lutriju..."

Najmanje razvijeni delovi Srbije zaslužuju da se u njih ulaže, što nije moguće ukoliko nema novca.

Izvor: Tanjug

"Graðani neæe da plaæaju EPS, Telekom, Lutriju..." IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

91 Komentari

Sortiraj po:

navijac

pre 7 godina

@Nikako ne mogu da ukapiram kako je moguce da drzavna lutrija srbije bude neprofitabilna.
(stanoje, 15. septembar 2016 18:58)

Pa tako sto kao i svako drzavno preduzece imaju par hiljada partijskih radnika koji ne rade nista, a primaju visoke plate!

Anana

pre 7 godina

(stanoje, 15. septembar 2016 18:58)

opala im popularnost posle one prevare sa lottom. Sad ne znam ni ko više uplaćuje lutriju.

Možda sad izglasaju zakon da uz račun za struju, osim RTS-a, moramo da kupimo loz ili igramo loto.

boban

pre 7 godina

Petu godinu slušamo iste priče i nikada se ništa ne menja. Naša javna preduzeća su u isto vreme monopolisti, gubitaši i sponzori. Siguran sam da ne postoji sličan slučaj na svetu.
(SNS=DS)

Da li ovo treba dokazivati?
Svaka cast!
To je to.

nemir

pre 7 godina

@bolt zato se u tih 50% za nagradni fond redovno dostampavaju serije greb srecaka bez vecih dobitaka i time izvlaci zivi kes. Procitajte kada su plasirane pojedine kartice, velika je to prevara

Kiza

pre 7 godina

Sve to treba privatizovati, jer bez gazde samo se unistavaju te firme, a drzava zaduzuje nasu decu i unuke.
Sve ostlo je demagogija samoupravljaca.
Ovi sto pricaju eps nije gubitas, nije poenata da eps radi u plusu, to je lako jer eksploatise drzavne resurse, vec je pitanje da li se to radi sa maksimalnom efikasnoscu, a to se ne radi jer se namestaju tenderi, radna mesta i arce pare na razne druge nacine.

Opetja

pre 7 godina

Ovi koji se nadaju da drzavna firma moze da radi kako treba i bez kradje, neka znaju da u Nemackoj, Danskoj, Finskoj, sve je to u privatnim rukama. A u Srbini tek, gde je korupcija skoro deo kulture, pa tu nema sanse. Samo privatno moze da radi, u suprotnom raspad sistema, razni Bahatovici i kumovski tenderi. Kad sazremo kao narod, onda mozemo da imamo drzavne firme.

milko

pre 7 godina

Nista u EPS-u nisu uradili na stednji i racionalizaciji. U Pozeskoj na B Brdu gledao kako na 1 spratu neke radnice setaju amo tamo sa soljama za kafu. Neuredne, u patikama, prlljave kose i odvratnog recnika... "reci onom ma....ku da me pozove". Sedim i gledam neverovatno desavanje a stranka sam.
Ma nije vazno...to je u Serbisen zemlji normalno. Srecom te ne zivim ovde.

Kiza

pre 7 godina

Sve to treba privatizovati, jer bez gazde samo se unistavaju te firme, a drzava zaduzuje nasu decu i unuke.
Sve ostlo je demagogija samoupravljaca.
Ovi sto pricaju eps nije gubitas, nije poenata da eps radi u plusu, to je lako jer eksploatise drzavne resurse, vec je pitanje da li se to radi sa maksimalnom efikasnoscu, a to se ne radi jer se namestaju tenderi, radna mesta i arce pare na razne druge nacine.

zemunac

pre 7 godina

Voleo bih da vidim da bilo ko od ovih politickih demagoga koji se predstavljaju kao uspesni otvori svoju firmu i posteno radi bez politicke pomoci i politickih veza, vec iskljucivo znanjem i tudom.
Mislim da za hleb ne bi imali.
A kada smo kod hleba: Ciko jel sav ovaj hleb Vas. pa sto ga ne jedete?

stoper4

pre 7 godina

Ne znam šta to fali Telekomu, on je najprofitabilnija firma u zemlji.
A i kako lutrija može biti neprofitabilna, oni najmanje pola prihoda zadrže za sebe. Izgleda da vi hoćete da ih prodate pa pravite priču za javnost i zati ih svrstavate u koš sa EPS-om i ostalima

kaj delas

pre 7 godina

ajde prvo da se vi iz vlasti dogovorite i potpisete da ko krade ide u zatvor. onaj ko ne vodi dobro preduzece, nek ide da trazi posao. ko oslobadja one koje imaju po 10, 20, pa i 30 prijava vise ne moze da radi u sudstvu. vrlo je sve prosto. mozda cemo onda da zalicimo na ozbiljnu drzavu. e, onda, ti lepo kreni u penziju i nemoj da nam prodajes m.da za bubrege, nego lepo pecanje ili sahic na Kalisu. ovako se cini da se jos nisi dovoljno nadrpao sa toliko godina koliko imas, pa ti je kredibilitet ravan nuli.

Stevan

pre 7 godina

Ma niste ni svesni šta ćete još plaćati u naredne dve godine do izbora pa još u naredne dve godine do novih izbora, jer su kod nas izbori svake dve godine da bi se vlast produžila za još dve godine, sve dok nam ne bude bolje što će se desiti jer je gospodar Vučić obećao. A RTS će u međuvremenu poskupeti na 300,00 dinara jer su puno imali troškova oko olimpiade a i Nikolići su se baškarili na Kopakabani jedno nedelju dana, treba to pravdati državničkom posetom Brazilu posebno je Dragica imala značajne bilateralne razgovore.

Aria

pre 7 godina

Gresis, Krkobabicu!

Naravno da HOCU da placam ono sto mi obezbedjuje struju, grejanje, telefon...

Ono sto NECU da placam su:
- ministri bez portfelja i njihova familija,
- 250 poslanika i njihov besplatan rucak u skupstini,
- hiljade sluzbenih automobila koje voze zene, deca i muzevi drzavnih sluzbenika, i narocito,
- necu da placam direktore koji NISU izabrani na konkursu.

Nadam se da sam bila jasna. Idi u penziju, covece.

novica

pre 7 godina

reče gdin.Krkobabić i ostade živ, a pre neki dan baš on postavio direktora Pošte ...neka rođaka.ma ne,šta ja to pričam ovde nema ništa preko veze...

Vladimir Milošević

pre 7 godina

Do juče taj isti Telekom plaća godišnje milione evra PTT-u na ime zakupa i profitabilan je, a sad planira dubinsku reformu. OK, njemu treba sređivanje, ali ODAKLE DA JE TELEKOM NA BUDŽETU i NEPROFITABILAN?
Ah, da, sad nema interes....

ivan

pre 7 godina

pa ko ti puni budzet ako to ne radi EPS !
energente kopamo iz zemlje i proizvodimo gotov novac ! vodi brigu o penzionerima jer ste jadnim ljudima koji su ceo zivot crncili smanjili penzije sramote jedne belosvetske!!!!

Bob

pre 7 godina

Hoce li neko da napise nesto na temu gubitaka Komercijalne banke neposredno pre najavljene privatizacije, tj prodaje strancima? U stvari ko izvlaci i na koji nacin novac iz banke.

Srrrrrdjan

pre 7 godina

Tako je Krko, objasni im da ne mogu da budu direktori po partijskoj ili rodjackoj liniji, da moraju da imaju iza sebe neke rezultate, skole, karijeru... Uh, pa otkud onda ti postade prvo direktor poste a onda i ministar necega...pa onda tvoji unuci...pa tvoj bivsi koalocioni drug, Bajatovic...pa onaj sto je imao pecenjaru a sad je direktor Obrenovca...pa tek onaj Saban sto je direktor RTB Bora...
Pa posle kazu da nije dobra ekonomska situacija u Srbiji. Ejjjj, pa mi smo super kako opstajemo sa ovim (???? ne znam kako da ih nazovem!!!). Pa sa njima bi i Svajcarska bankrotirala a jos bi sa sobom u ponor povukla i Luksemburg.
Pa dodaj tu jos proverene eksperte: dacica, selakovica, dinkica, martinovica, maju, .... uh, ko objasni svetu kako uopste opstajemo kao drzava dobice Nobelove nagrade za ekonomiju, mir, fiziku i medicinu!!! Sve odjednom.

bolt

pre 7 godina

@kobster.....Lutrija ne posluje sa gubitkom....od ukupne uplate 50% ide u fond za nagrade,a 32% ide direktno u budžet....proverite.....

generalwar

pre 7 godina

mi decenijama odvajamo pare za te drzavne firme placamo racune i ondw odu u privatizaciju ili prodaju strancima a mi od toga dobijemo sipak i vece racune a poglavice debele provizije.bussines made by communists

nidža

pre 7 godina

To možeš da ložiš maloumnike koji se pale na tvoje priče. Što bi rekao brat Najdžel u evropskom parlamentu, "prilično sam siguran da niko od vas prisutnih nije radio nijedan pravi posao". A ti Krkobabiću? Jesi li ga radio? Ili ti je glavna referenca u cv-ju "izdanak disnastije krkobabić".

Daca

pre 7 godina

"da javna preduzeća postanu profitabilna, da pune budžet i da njihovi direktori napuste logiku otuđenih indijanskih poglavica, izjavio je ministar bez portfelja Milan Krkobabić."
Kad ti ovo kaze ministar bez portfelja pa jos Krkobabic... samo da se ubijes.

Djuka

pre 7 godina

A ti si napravio kompaniju Telekom ubilo se .juce mi kazu za telefonsku liniju da uvucem i kopam Sam 50 metara i da kupim Sam kabel ako hocu da imam Telefon.Em vas platim prikljucak broj pa i da kopam jadnice fosilni stoko .

Nenad Pozarevac

pre 7 godina

Dajte bre plate redovne, donesite zakon da privatnici moraju redovno da isplacuju plate, minimalce za koje radimo pa cemo redovno da placamo racune! Secete, iskljucujete za racun, dva a plata nema po par meseci! Pa odakle, skoluj dva deteta i sta da ostane za racune?

Optimista

pre 7 godina

Reče veliki stručnjak Krkobabić. Blago ovoj državi sa ovakvim stručnjacima. Nisam ni znao da je ministar dok sad ne pročitah. Čestitam mu na izboru.

Gledač

pre 7 godina

Državna preduzeća nisu osnovana niti postoje zbog profita. Ona su osnovana da u posebnim delatnostima omoguće održiv rad i razvoj po najpovoljnijim cenama a u interesu svih nas građana zemlje. To je stvar mere i odluke. Ako samo profit bude merilo onda nema svrhe da su državna samo da bi se smeštalo po političkoj liniju u njih. Kome je samo do profita neka se prebaci u preduzetnike ali ne sa državnim ulaganjem već ličnim. Krkobabić a i ostali bi trebali da malo razmisle o tome a ne da zajaše državnu imovinu pa se onda sete da jure profit. Što bi Dragan Torbica rekao: Lako je tuđim fenderom gotiku svirat.
Ovakve izjave su dokaz da oni koji su na vlasti zapravo pojma nemaju čemu i kome služe. Potpuna konfuzija u glavi koja se izliva iz njih u zavisnosti da li su izbori uskoro ili su tek prošli. Iz ovoga se vidi da mi nemamo čemu boljem da se nadamo. Nije poenta da mi iz svoje zemlje proizvodimo jeftino struju koju građani skupo plaćaju da bi se novcem koji je presut više punio budžet. Bar ne bi trebalo samo to da je cilj državnog preduzeća. Pitanje plana, budućnosti i balansa između toga je stvar koju naši političari-direktori nikako da odgovore.

Investitor

pre 7 godina

Nema ulaganja ako nema para? Zapanjen sam ovim otkrićem. Izgledalo je kao da nije tako, otkud sada da to da su za ulaganja potrebne još i pare?

Seljak-penzos

pre 7 godina

Koja doživotna demagogija.
A tek penzionerima što si "pomogao" sa 20%.I još uvek si tu.I još napreduješ.
Valjda zbog toga "što su se penzioneri sami fiskalno konsolidovali i niko ništa im nije oduzeo ni oteo".
Ko proda penzionere, dobije mesto ministra, koji nema nikakve obaveze, već kao samostalni slobodni strelac u safariju na naivne birače.

;)

pre 7 godina

Ne želim da obezbeđujem platu penzionerima koji, pored penzije, rade po javnim preduzećima u javnom sektoru i javnoj upravi. Ako nešto ne varim, to su matore hobotnice koji se do poslednjeg daha bore za fotelju, dok mladi moraju da pakuju kofere.

zeki of belgrade

pre 7 godina

necu da placam ni rts,ni zvezdu,ni partizan,250 poslanika,ima jos ali moram da radim kako sam privatnik i niko mi neplaca doprinose iz budzeta.

Kobster

pre 7 godina

Moze li mi neko objasniti, kako je moguce da Lutrija Srbije pisluje sa gubitkom? Pitam i za ostala ponenuta preduzeca, ali ovo posebno. Fond za sedmicu je, mislim, oko 60% uplacenih para, ne verujem da je sa drugim igrama drugacije. Sve ostalo, bez ikakvog rada ili cimanja ide njima. Dok se ne uvede zakon da je pronevera drzavnih para izdaja drzave, necemo daleko dogurati.

бт

pre 7 godina

Кад човек чује шта овај прича а онда види његове досадашње резултате одмах препозна великог Вучићевог стручњака.

N

pre 7 godina

Ne ne ne... Vecu korist od EPS i Telekoma imamo i uz kradje nego da se prodaju. Muka mi je vise od lupetanja glupost. Samo se okreniti pa vidite kako prolaze zemlje gde je EPS privatna firma. Ili su bez struje ili uz mnogo mnogo vecu cenu. Nemojmo vise padati na fazone Djelica, Dinkica, Vlahovica i drugih lopurda posto vidimo sta su uradili od zemlje posle 5. oktobra. Sutra ce EU traziti da vratimo imovinu pravim vlasnicima a setimo se sta su Dinkic i Vlahovic pricali dok rasprodavali tudju imovinu: Isplaticemo prave vlasnike iz budzeta? Iz kog budzeta? Budzeta Dinkica i Vlahovica?

negrobonbon

pre 7 godina

A zasto najmanje razvijeni delovi zasluzuju da su u njih ulaze? Zato sto imaju najmanje kvalifikovane radne snaga ili zato sto imaju najgoru infrastrukturu? Kretenska politikantska demagogija.

Petor

pre 7 godina

Ko se imalo razume u ekonomsku nauku, jasno zna, da samo izrazito talentovana budala moze da od monopoliste napravi gubitasa!
Za to treba biti talentovan.

Kulturo eve me

pre 7 godina

Sama činjenica da se ovaj matuzalem nešto pita u ovoj raspaloj burazerskoj državi govori mnogo o njoj i ljudima koji u njoj žive. Izgleda da im je lepo da rade za 193€ mesečno i da ih vodi ovaj što nikada ništa u životu nije radio.

Boban

pre 7 godina

Telekom plaća zakup Pošti za sve objekte u kojim sa nalazi oprema Telekoma a objekti su nastali pre odvajanja Telekoma. Cena zakupa je previsoka jer isto se plaća kvadrat u Beogradu, Nišu ili Subotici kao i u svakom selu u Srbiji. Verujem da više od pola profita Pošte nastaje od ovog zakupa. A država se trudi da ne dozvoli Telekomu da izađe iz tih objekata.

penzos

pre 7 godina

Gde je konkurs kkoji je" objavljen" za direktora poste? Doveo svoju drugaricu bez konkursa koje ima svuda sa 213000 hiljade dinara prihoda. Hoce li i nju da ispituje?

Pedja

pre 7 godina

(lovernj, 15. septembar 2016 12:36)

Gresis MNOGO. Ne sme da bude privatno. A direktor koji je napravio stetan dil za firmu treba da robija i vrati stetu koju je napravio. Brkas pravosudje koje treba da sankcionise kriminalce i lopovski sistem. Nije kriva drzavna firma ako je direktor lopov. Inace, ko je postavio tog direktora? Pa vlada koja ga i brani kada krade. A privatnik... od privatnika ces uzeti samo onoliko para koliko prijavi da je napravio dobiti i to mizeriju na konto poreza. U drazvnim firmama SVE ide u kasu od privatnika samo mali deo od poreza. A ko ce da kontrolise privatnika koliko ce prometa da prikaze? Poreznici, policija, tuzilastvo. E pa kada bi ti organi radili svoj posao ni u drzavnim firmama ne bi bilo kradje.

popeye

pre 7 godina

Али зато плаћају плату за унука, који је без дипломе и дана радног стажа постао саветник у тим истим Поштама, вероватно за позамашну а ничим заслужену плату...

Šta pričaš stručnjače

pre 7 godina

Zamolio bih gospodina Krkobaća da pre nego što kaže nešto za Telekom stavi prst na čelo i dobro rasmisli.
Od dobiti koju Pošta ima 30.000.000 eura kako je naveo 24.000.000 eura imaju zaradu samo od Telekom-a jer obavljaju primarnu delatnost iznajmljivanje nekretnina.

Puno pozdrava iz dijaspore

pre 7 godina

Znali ipak da se naprave "lične karte" za preduzeća u državnom vlasništvu kao što je naložio Saša Radulović pre 200 godina?

Srbija je postala kao onaj lik iz filma "Memento" što se svakog jutra budi bez sećanja na prethodni dan.

Tempo

pre 7 godina

Loš primer je naveden, pošto je kroz istoriju EPS oduvek bilo profitabilno preduzeće, koje je isplaćivalo pomoć svim zaposlenima, 13-tu platu, i nije bilo problema.
Dolaskom na vlast garniture koja i danas vlada, i primenom "naprednih" metoda u upravljanju EPS-om dobili smo gubitaša, gde treba otpuštati ljude, i koga treba dotirati?!
Suština je da trenutno ni jedno Javno preduzeće nije profitabilno, a svi direktori su u strankama na vlasti.
Telekom i EPS su profitabilna preduzeća koja su u blatu kao i svi građani Srbije, jer državom upravlja grupa nepismenih prevaranata i varalica.
Dovoljno je samo pogledati sva predizborna obećanja koja nisu ispunjena, da bi utvrdili ko i koliko laže.
Krkobabić mora razmisliti koja je razlika između privatizacije i rasprodaje preduzeća!

Aleksa

pre 7 godina

Telekomov profit u zadnjih nekoliko godina prelazi 500mil. evra,15000 zaposlenih,sponzorstva. Najkvalitetnije preduzece koje trenutno imamo. Drzavna lutrija Srbije ne sme biti neprofitabilna jer je to i teoretski nemoguce.

Pedja

pre 7 godina

Jedina pametna stvar koju je neki politicar rekao u poslednje 4 godina. Drzavna preduzeca TREBA da pune budzet a ne da se finansiraju iz dzepova gradjana. To je jedini put ka uspehu a ne prodaja tih preduzeca. Kao narkomani koji kriziraju, ova vlast prodaje sve sto moze za jos jedan fiks (jos jedan kredit). Tako se ne vodi drzava. Sva drzavna preduzeca upregnuti za zaradjuju pare, parazite tipa BusPlus i ostale agencije koje oduzimaju pare firmama, ukloniti. Uloziti u poljoprivredu i stocarstvo a ne dovoditi stranke koji ce da ubiju naseg poljoprivrednika.

Gotta luv ya

pre 7 godina

E kad mamut priča o mamutskim firmama!!!! A sta je PTT????? Jos uvek imate dvojnike u 21. veku!

Ne kažem da nema dobrih stvari u PTTu, čak i to je "preuzeto" od Zapada ali vi da imate megalomanske projekte i da ćutite o "point&click" uslugama, kataklizma!!!

Muzicar

pre 7 godina

Ali ono kad je lutrija u minusu
(Doktor, 15. septembar 2016 12:08)

Prijatelju, kako da bude u plusu, pa znas li ti koliko kosta krecenje??? I to nocu, to je jos dodatnih 26% na cenu zbog nocnog rada...

lovernj

pre 7 godina

Jedina pametna stvar koju je neki politicar rekao u poslednje 4 godina. Drzavna preduzeca TREBA da pune budzet a ne da se finansiraju iz dzepova gradjana. To je jedini put ka uspehu a ne prodaja tih preduzeca. Kao narkomani koji kriziraju, ova vlast prodaje sve sto moze za jos jedan fiks (jos jedan kredit). Tako se ne vodi drzava. Sva drzavna preduzeca upregnuti za zaradjuju pare, parazite tipa BusPlus i ostale agencije koje oduzimaju pare firmama, ukloniti. Uloziti u poljoprivredu i stocarstvo a ne dovoditi stranke koji ce da ubiju naseg poljoprivrednika.
(Pedja, 15. septembar 2016 12:03)
E vidiš druže na dobrom si putu, ali si promašio srž problema...državna preduzeća ako ih vodi država propadaju iz prostog razloga jer nikog nije briga, direktor ima fiksnu platu iz budžeta, ako mu neko plati da napravi dil na štetu firme on prihvata jer šteta se ne odbija od njegove plate... Ali gde si video da privatnik napravi dil na svoju štetu... Zato sve i treba da bude privatno, jer privatnik je taj koji preuzima rizik a država svakako ubira porez bez rizika kako i treba da bude... Eps, pošta, telekom su firme za zapošljavanje partijskih kadrova jer ako političar hoće da svom kumu zaposli dete on ga ugura u državnu firmu... Na taj način on ispadne dobar a pritom ga ne košta ništa,plus je kumče okačio državi na vrat... Zato u EPS-u pet ljudi u smeni a posla ima za jednog...

boban

pre 7 godina

Ne bacaj prasinu u oci.
To su predizeca koja vec donose dobit.
Hocete da ih prodate po necijem nalogu spolja I jos da prikazete rast bdp.
Mars!

Savo iz Kikinde

pre 7 godina

EPS, Telekom i Narodna Lutrija NISU GUBITASKA PREDUZECA! Namerno se predstavljaju kao takva, da bi se lakse raskrcmila uz sveopste odobravanje krezubog dela stanovnistva! Nabrojana preduzeca, a posebno EPS, pune budzet Srbije i bukvalno KUPUJU SOCIJALNI MIR!

SNS=DS

pre 7 godina

Petu godinu slušamo iste priče i nikada se ništa ne menja. Naša javna preduzeća su u isto vreme monopolisti, gubitaši i sponzori. Siguran sam da ne postoji sličan slučaj na svetu.

l

pre 7 godina

Znamo svi da su javna preduzeća glavni sponzori partije/partija i baš i zbog toga se partije bore za njih a direktori su uvek partijski botovi vladajuće stranke bez obzira dali su predhodni direktori dobro ili loše obavljali svoju funkciju. Ne čudimo se da su ova preduzeća u gubitku pošto se sav profit ide u partijsku kasu pa ne ostane novca za održavanje infrastrukture npr. vodovod,putevi, železnica, kanalizacije itd....

Internista

pre 7 godina

Sve napisani ne važi za Telekom. U pitanju je AD, a ne JP, ima svoj budžet, ne finansiraju ga građani, i jedna je od najprofitabilnijih firmi u Srbiji. Na stranu to što država postavlja nestručan/neobrazovan kadara na rukovodeće pozicije, inače bi profit bio još veći. I to što država preko Telekoma finansira i sponzoriše razne sportskokulturnoumetničke manifestacije. Matematika je jasna, prodaja Telekoma = manje novca u budžetu + stopiranje finansiranja + nemogućnost uhlebljavanja visokih funkcionera. I pored sve te nezavisnosti od budžeta, telekomovim zaposlenima je plata uredno smanjena 10%, protivustavno. Rezultat toga je manji iznos poreza koji Telekom uplaćuje državi, što dalje implicira manje socijalnih davanja, manje investicija, itd itd. Dakle, direktno su oštećeni građani Srbije.

Laufer

pre 7 godina

Otkud Telekom na listi državnih preduzeća?Niti ga plaćaju građani niti košta državu ni dinara dok redovno puni budžet a zaposlenima je otkinuto od plate za porez a verovali su da rade u firmi koja u nazivu ima AD a ne JP..Naprotiv,država najviše izvlači para iz Telekoma i tera ga u finansiranje sportskih klubova,raznih manifestacija i drugo.Da ne kažem da uvaljuje stranačke funkcionere na funkcije u Telekomu.I da se ne lažemo,to radi svaka vlast od komunista na ovamo.Telekom samo obavlja poslove od javnog značaja i to je jedina veza sa ,,javnim,,,

SNS=DS

pre 7 godina

Petu godinu slušamo iste priče i nikada se ništa ne menja. Naša javna preduzeća su u isto vreme monopolisti, gubitaši i sponzori. Siguran sam da ne postoji sličan slučaj na svetu.

Laufer

pre 7 godina

Otkud Telekom na listi državnih preduzeća?Niti ga plaćaju građani niti košta državu ni dinara dok redovno puni budžet a zaposlenima je otkinuto od plate za porez a verovali su da rade u firmi koja u nazivu ima AD a ne JP..Naprotiv,država najviše izvlači para iz Telekoma i tera ga u finansiranje sportskih klubova,raznih manifestacija i drugo.Da ne kažem da uvaljuje stranačke funkcionere na funkcije u Telekomu.I da se ne lažemo,to radi svaka vlast od komunista na ovamo.Telekom samo obavlja poslove od javnog značaja i to je jedina veza sa ,,javnim,,,

Savo iz Kikinde

pre 7 godina

EPS, Telekom i Narodna Lutrija NISU GUBITASKA PREDUZECA! Namerno se predstavljaju kao takva, da bi se lakse raskrcmila uz sveopste odobravanje krezubog dela stanovnistva! Nabrojana preduzeca, a posebno EPS, pune budzet Srbije i bukvalno KUPUJU SOCIJALNI MIR!

boban

pre 7 godina

Ne bacaj prasinu u oci.
To su predizeca koja vec donose dobit.
Hocete da ih prodate po necijem nalogu spolja I jos da prikazete rast bdp.
Mars!

Internista

pre 7 godina

Sve napisani ne važi za Telekom. U pitanju je AD, a ne JP, ima svoj budžet, ne finansiraju ga građani, i jedna je od najprofitabilnijih firmi u Srbiji. Na stranu to što država postavlja nestručan/neobrazovan kadara na rukovodeće pozicije, inače bi profit bio još veći. I to što država preko Telekoma finansira i sponzoriše razne sportskokulturnoumetničke manifestacije. Matematika je jasna, prodaja Telekoma = manje novca u budžetu + stopiranje finansiranja + nemogućnost uhlebljavanja visokih funkcionera. I pored sve te nezavisnosti od budžeta, telekomovim zaposlenima je plata uredno smanjena 10%, protivustavno. Rezultat toga je manji iznos poreza koji Telekom uplaćuje državi, što dalje implicira manje socijalnih davanja, manje investicija, itd itd. Dakle, direktno su oštećeni građani Srbije.

l

pre 7 godina

Znamo svi da su javna preduzeća glavni sponzori partije/partija i baš i zbog toga se partije bore za njih a direktori su uvek partijski botovi vladajuće stranke bez obzira dali su predhodni direktori dobro ili loše obavljali svoju funkciju. Ne čudimo se da su ova preduzeća u gubitku pošto se sav profit ide u partijsku kasu pa ne ostane novca za održavanje infrastrukture npr. vodovod,putevi, železnica, kanalizacije itd....

Aria

pre 7 godina

Gresis, Krkobabicu!

Naravno da HOCU da placam ono sto mi obezbedjuje struju, grejanje, telefon...

Ono sto NECU da placam su:
- ministri bez portfelja i njihova familija,
- 250 poslanika i njihov besplatan rucak u skupstini,
- hiljade sluzbenih automobila koje voze zene, deca i muzevi drzavnih sluzbenika, i narocito,
- necu da placam direktore koji NISU izabrani na konkursu.

Nadam se da sam bila jasna. Idi u penziju, covece.

popeye

pre 7 godina

Али зато плаћају плату за унука, који је без дипломе и дана радног стажа постао саветник у тим истим Поштама, вероватно за позамашну а ничим заслужену плату...

бт

pre 7 godina

Кад човек чује шта овај прича а онда види његове досадашње резултате одмах препозна великог Вучићевог стручњака.

Muzicar

pre 7 godina

Ali ono kad je lutrija u minusu
(Doktor, 15. septembar 2016 12:08)

Prijatelju, kako da bude u plusu, pa znas li ti koliko kosta krecenje??? I to nocu, to je jos dodatnih 26% na cenu zbog nocnog rada...

Kulturo eve me

pre 7 godina

Sama činjenica da se ovaj matuzalem nešto pita u ovoj raspaloj burazerskoj državi govori mnogo o njoj i ljudima koji u njoj žive. Izgleda da im je lepo da rade za 193€ mesečno i da ih vodi ovaj što nikada ništa u životu nije radio.

Šta pričaš stručnjače

pre 7 godina

Zamolio bih gospodina Krkobaća da pre nego što kaže nešto za Telekom stavi prst na čelo i dobro rasmisli.
Od dobiti koju Pošta ima 30.000.000 eura kako je naveo 24.000.000 eura imaju zaradu samo od Telekom-a jer obavljaju primarnu delatnost iznajmljivanje nekretnina.

Tempo

pre 7 godina

Loš primer je naveden, pošto je kroz istoriju EPS oduvek bilo profitabilno preduzeće, koje je isplaćivalo pomoć svim zaposlenima, 13-tu platu, i nije bilo problema.
Dolaskom na vlast garniture koja i danas vlada, i primenom "naprednih" metoda u upravljanju EPS-om dobili smo gubitaša, gde treba otpuštati ljude, i koga treba dotirati?!
Suština je da trenutno ni jedno Javno preduzeće nije profitabilno, a svi direktori su u strankama na vlasti.
Telekom i EPS su profitabilna preduzeća koja su u blatu kao i svi građani Srbije, jer državom upravlja grupa nepismenih prevaranata i varalica.
Dovoljno je samo pogledati sva predizborna obećanja koja nisu ispunjena, da bi utvrdili ko i koliko laže.
Krkobabić mora razmisliti koja je razlika između privatizacije i rasprodaje preduzeća!

Petor

pre 7 godina

Ko se imalo razume u ekonomsku nauku, jasno zna, da samo izrazito talentovana budala moze da od monopoliste napravi gubitasa!
Za to treba biti talentovan.

Daca

pre 7 godina

"da javna preduzeća postanu profitabilna, da pune budžet i da njihovi direktori napuste logiku otuđenih indijanskih poglavica, izjavio je ministar bez portfelja Milan Krkobabić."
Kad ti ovo kaze ministar bez portfelja pa jos Krkobabic... samo da se ubijes.

penzos

pre 7 godina

Gde je konkurs kkoji je" objavljen" za direktora poste? Doveo svoju drugaricu bez konkursa koje ima svuda sa 213000 hiljade dinara prihoda. Hoce li i nju da ispituje?

Aleksa

pre 7 godina

Telekomov profit u zadnjih nekoliko godina prelazi 500mil. evra,15000 zaposlenih,sponzorstva. Najkvalitetnije preduzece koje trenutno imamo. Drzavna lutrija Srbije ne sme biti neprofitabilna jer je to i teoretski nemoguce.

nidža

pre 7 godina

To možeš da ložiš maloumnike koji se pale na tvoje priče. Što bi rekao brat Najdžel u evropskom parlamentu, "prilično sam siguran da niko od vas prisutnih nije radio nijedan pravi posao". A ti Krkobabiću? Jesi li ga radio? Ili ti je glavna referenca u cv-ju "izdanak disnastije krkobabić".

Boban

pre 7 godina

Telekom plaća zakup Pošti za sve objekte u kojim sa nalazi oprema Telekoma a objekti su nastali pre odvajanja Telekoma. Cena zakupa je previsoka jer isto se plaća kvadrat u Beogradu, Nišu ili Subotici kao i u svakom selu u Srbiji. Verujem da više od pola profita Pošte nastaje od ovog zakupa. A država se trudi da ne dozvoli Telekomu da izađe iz tih objekata.

Puno pozdrava iz dijaspore

pre 7 godina

Znali ipak da se naprave "lične karte" za preduzeća u državnom vlasništvu kao što je naložio Saša Radulović pre 200 godina?

Srbija je postala kao onaj lik iz filma "Memento" što se svakog jutra budi bez sećanja na prethodni dan.

Seljak-penzos

pre 7 godina

Koja doživotna demagogija.
A tek penzionerima što si "pomogao" sa 20%.I još uvek si tu.I još napreduješ.
Valjda zbog toga "što su se penzioneri sami fiskalno konsolidovali i niko ništa im nije oduzeo ni oteo".
Ko proda penzionere, dobije mesto ministra, koji nema nikakve obaveze, već kao samostalni slobodni strelac u safariju na naivne birače.

Kobster

pre 7 godina

Moze li mi neko objasniti, kako je moguce da Lutrija Srbije pisluje sa gubitkom? Pitam i za ostala ponenuta preduzeca, ali ovo posebno. Fond za sedmicu je, mislim, oko 60% uplacenih para, ne verujem da je sa drugim igrama drugacije. Sve ostalo, bez ikakvog rada ili cimanja ide njima. Dok se ne uvede zakon da je pronevera drzavnih para izdaja drzave, necemo daleko dogurati.

boban

pre 7 godina

Petu godinu slušamo iste priče i nikada se ništa ne menja. Naša javna preduzeća su u isto vreme monopolisti, gubitaši i sponzori. Siguran sam da ne postoji sličan slučaj na svetu.
(SNS=DS)

Da li ovo treba dokazivati?
Svaka cast!
To je to.

lovernj

pre 7 godina

Jedina pametna stvar koju je neki politicar rekao u poslednje 4 godina. Drzavna preduzeca TREBA da pune budzet a ne da se finansiraju iz dzepova gradjana. To je jedini put ka uspehu a ne prodaja tih preduzeca. Kao narkomani koji kriziraju, ova vlast prodaje sve sto moze za jos jedan fiks (jos jedan kredit). Tako se ne vodi drzava. Sva drzavna preduzeca upregnuti za zaradjuju pare, parazite tipa BusPlus i ostale agencije koje oduzimaju pare firmama, ukloniti. Uloziti u poljoprivredu i stocarstvo a ne dovoditi stranke koji ce da ubiju naseg poljoprivrednika.
(Pedja, 15. septembar 2016 12:03)
E vidiš druže na dobrom si putu, ali si promašio srž problema...državna preduzeća ako ih vodi država propadaju iz prostog razloga jer nikog nije briga, direktor ima fiksnu platu iz budžeta, ako mu neko plati da napravi dil na štetu firme on prihvata jer šteta se ne odbija od njegove plate... Ali gde si video da privatnik napravi dil na svoju štetu... Zato sve i treba da bude privatno, jer privatnik je taj koji preuzima rizik a država svakako ubira porez bez rizika kako i treba da bude... Eps, pošta, telekom su firme za zapošljavanje partijskih kadrova jer ako političar hoće da svom kumu zaposli dete on ga ugura u državnu firmu... Na taj način on ispadne dobar a pritom ga ne košta ništa,plus je kumče okačio državi na vrat... Zato u EPS-u pet ljudi u smeni a posla ima za jednog...

novica

pre 7 godina

reče gdin.Krkobabić i ostade živ, a pre neki dan baš on postavio direktora Pošte ...neka rođaka.ma ne,šta ja to pričam ovde nema ništa preko veze...

N

pre 7 godina

Ne ne ne... Vecu korist od EPS i Telekoma imamo i uz kradje nego da se prodaju. Muka mi je vise od lupetanja glupost. Samo se okreniti pa vidite kako prolaze zemlje gde je EPS privatna firma. Ili su bez struje ili uz mnogo mnogo vecu cenu. Nemojmo vise padati na fazone Djelica, Dinkica, Vlahovica i drugih lopurda posto vidimo sta su uradili od zemlje posle 5. oktobra. Sutra ce EU traziti da vratimo imovinu pravim vlasnicima a setimo se sta su Dinkic i Vlahovic pricali dok rasprodavali tudju imovinu: Isplaticemo prave vlasnike iz budzeta? Iz kog budzeta? Budzeta Dinkica i Vlahovica?

Vladimir Milošević

pre 7 godina

Do juče taj isti Telekom plaća godišnje milione evra PTT-u na ime zakupa i profitabilan je, a sad planira dubinsku reformu. OK, njemu treba sređivanje, ali ODAKLE DA JE TELEKOM NA BUDŽETU i NEPROFITABILAN?
Ah, da, sad nema interes....

Nenad Pozarevac

pre 7 godina

Dajte bre plate redovne, donesite zakon da privatnici moraju redovno da isplacuju plate, minimalce za koje radimo pa cemo redovno da placamo racune! Secete, iskljucujete za racun, dva a plata nema po par meseci! Pa odakle, skoluj dva deteta i sta da ostane za racune?

;)

pre 7 godina

Ne želim da obezbeđujem platu penzionerima koji, pored penzije, rade po javnim preduzećima u javnom sektoru i javnoj upravi. Ako nešto ne varim, to su matore hobotnice koji se do poslednjeg daha bore za fotelju, dok mladi moraju da pakuju kofere.

Optimista

pre 7 godina

Reče veliki stručnjak Krkobabić. Blago ovoj državi sa ovakvim stručnjacima. Nisam ni znao da je ministar dok sad ne pročitah. Čestitam mu na izboru.

Srrrrrdjan

pre 7 godina

Tako je Krko, objasni im da ne mogu da budu direktori po partijskoj ili rodjackoj liniji, da moraju da imaju iza sebe neke rezultate, skole, karijeru... Uh, pa otkud onda ti postade prvo direktor poste a onda i ministar necega...pa onda tvoji unuci...pa tvoj bivsi koalocioni drug, Bajatovic...pa onaj sto je imao pecenjaru a sad je direktor Obrenovca...pa tek onaj Saban sto je direktor RTB Bora...
Pa posle kazu da nije dobra ekonomska situacija u Srbiji. Ejjjj, pa mi smo super kako opstajemo sa ovim (???? ne znam kako da ih nazovem!!!). Pa sa njima bi i Svajcarska bankrotirala a jos bi sa sobom u ponor povukla i Luksemburg.
Pa dodaj tu jos proverene eksperte: dacica, selakovica, dinkica, martinovica, maju, .... uh, ko objasni svetu kako uopste opstajemo kao drzava dobice Nobelove nagrade za ekonomiju, mir, fiziku i medicinu!!! Sve odjednom.

Gotta luv ya

pre 7 godina

E kad mamut priča o mamutskim firmama!!!! A sta je PTT????? Jos uvek imate dvojnike u 21. veku!

Ne kažem da nema dobrih stvari u PTTu, čak i to je "preuzeto" od Zapada ali vi da imate megalomanske projekte i da ćutite o "point&click" uslugama, kataklizma!!!

Pedja

pre 7 godina

(lovernj, 15. septembar 2016 12:36)

Gresis MNOGO. Ne sme da bude privatno. A direktor koji je napravio stetan dil za firmu treba da robija i vrati stetu koju je napravio. Brkas pravosudje koje treba da sankcionise kriminalce i lopovski sistem. Nije kriva drzavna firma ako je direktor lopov. Inace, ko je postavio tog direktora? Pa vlada koja ga i brani kada krade. A privatnik... od privatnika ces uzeti samo onoliko para koliko prijavi da je napravio dobiti i to mizeriju na konto poreza. U drazvnim firmama SVE ide u kasu od privatnika samo mali deo od poreza. A ko ce da kontrolise privatnika koliko ce prometa da prikaze? Poreznici, policija, tuzilastvo. E pa kada bi ti organi radili svoj posao ni u drzavnim firmama ne bi bilo kradje.

zeki of belgrade

pre 7 godina

necu da placam ni rts,ni zvezdu,ni partizan,250 poslanika,ima jos ali moram da radim kako sam privatnik i niko mi neplaca doprinose iz budzeta.

Djuka

pre 7 godina

A ti si napravio kompaniju Telekom ubilo se .juce mi kazu za telefonsku liniju da uvucem i kopam Sam 50 metara i da kupim Sam kabel ako hocu da imam Telefon.Em vas platim prikljucak broj pa i da kopam jadnice fosilni stoko .

negrobonbon

pre 7 godina

A zasto najmanje razvijeni delovi zasluzuju da su u njih ulaze? Zato sto imaju najmanje kvalifikovane radne snaga ili zato sto imaju najgoru infrastrukturu? Kretenska politikantska demagogija.

Gledač

pre 7 godina

Državna preduzeća nisu osnovana niti postoje zbog profita. Ona su osnovana da u posebnim delatnostima omoguće održiv rad i razvoj po najpovoljnijim cenama a u interesu svih nas građana zemlje. To je stvar mere i odluke. Ako samo profit bude merilo onda nema svrhe da su državna samo da bi se smeštalo po političkoj liniju u njih. Kome je samo do profita neka se prebaci u preduzetnike ali ne sa državnim ulaganjem već ličnim. Krkobabić a i ostali bi trebali da malo razmisle o tome a ne da zajaše državnu imovinu pa se onda sete da jure profit. Što bi Dragan Torbica rekao: Lako je tuđim fenderom gotiku svirat.
Ovakve izjave su dokaz da oni koji su na vlasti zapravo pojma nemaju čemu i kome služe. Potpuna konfuzija u glavi koja se izliva iz njih u zavisnosti da li su izbori uskoro ili su tek prošli. Iz ovoga se vidi da mi nemamo čemu boljem da se nadamo. Nije poenta da mi iz svoje zemlje proizvodimo jeftino struju koju građani skupo plaćaju da bi se novcem koji je presut više punio budžet. Bar ne bi trebalo samo to da je cilj državnog preduzeća. Pitanje plana, budućnosti i balansa između toga je stvar koju naši političari-direktori nikako da odgovore.

Investitor

pre 7 godina

Nema ulaganja ako nema para? Zapanjen sam ovim otkrićem. Izgledalo je kao da nije tako, otkud sada da to da su za ulaganja potrebne još i pare?

Bob

pre 7 godina

Hoce li neko da napise nesto na temu gubitaka Komercijalne banke neposredno pre najavljene privatizacije, tj prodaje strancima? U stvari ko izvlaci i na koji nacin novac iz banke.

Anana

pre 7 godina

(stanoje, 15. septembar 2016 18:58)

opala im popularnost posle one prevare sa lottom. Sad ne znam ni ko više uplaćuje lutriju.

Možda sad izglasaju zakon da uz račun za struju, osim RTS-a, moramo da kupimo loz ili igramo loto.

Stevan

pre 7 godina

Ma niste ni svesni šta ćete još plaćati u naredne dve godine do izbora pa još u naredne dve godine do novih izbora, jer su kod nas izbori svake dve godine da bi se vlast produžila za još dve godine, sve dok nam ne bude bolje što će se desiti jer je gospodar Vučić obećao. A RTS će u međuvremenu poskupeti na 300,00 dinara jer su puno imali troškova oko olimpiade a i Nikolići su se baškarili na Kopakabani jedno nedelju dana, treba to pravdati državničkom posetom Brazilu posebno je Dragica imala značajne bilateralne razgovore.

navijac

pre 7 godina

@Nikako ne mogu da ukapiram kako je moguce da drzavna lutrija srbije bude neprofitabilna.
(stanoje, 15. septembar 2016 18:58)

Pa tako sto kao i svako drzavno preduzece imaju par hiljada partijskih radnika koji ne rade nista, a primaju visoke plate!

milko

pre 7 godina

Nista u EPS-u nisu uradili na stednji i racionalizaciji. U Pozeskoj na B Brdu gledao kako na 1 spratu neke radnice setaju amo tamo sa soljama za kafu. Neuredne, u patikama, prlljave kose i odvratnog recnika... "reci onom ma....ku da me pozove". Sedim i gledam neverovatno desavanje a stranka sam.
Ma nije vazno...to je u Serbisen zemlji normalno. Srecom te ne zivim ovde.

nemir

pre 7 godina

@bolt zato se u tih 50% za nagradni fond redovno dostampavaju serije greb srecaka bez vecih dobitaka i time izvlaci zivi kes. Procitajte kada su plasirane pojedine kartice, velika je to prevara

generalwar

pre 7 godina

mi decenijama odvajamo pare za te drzavne firme placamo racune i ondw odu u privatizaciju ili prodaju strancima a mi od toga dobijemo sipak i vece racune a poglavice debele provizije.bussines made by communists

ivan

pre 7 godina

pa ko ti puni budzet ako to ne radi EPS !
energente kopamo iz zemlje i proizvodimo gotov novac ! vodi brigu o penzionerima jer ste jadnim ljudima koji su ceo zivot crncili smanjili penzije sramote jedne belosvetske!!!!

zemunac

pre 7 godina

Voleo bih da vidim da bilo ko od ovih politickih demagoga koji se predstavljaju kao uspesni otvori svoju firmu i posteno radi bez politicke pomoci i politickih veza, vec iskljucivo znanjem i tudom.
Mislim da za hleb ne bi imali.
A kada smo kod hleba: Ciko jel sav ovaj hleb Vas. pa sto ga ne jedete?

Pedja

pre 7 godina

Jedina pametna stvar koju je neki politicar rekao u poslednje 4 godina. Drzavna preduzeca TREBA da pune budzet a ne da se finansiraju iz dzepova gradjana. To je jedini put ka uspehu a ne prodaja tih preduzeca. Kao narkomani koji kriziraju, ova vlast prodaje sve sto moze za jos jedan fiks (jos jedan kredit). Tako se ne vodi drzava. Sva drzavna preduzeca upregnuti za zaradjuju pare, parazite tipa BusPlus i ostale agencije koje oduzimaju pare firmama, ukloniti. Uloziti u poljoprivredu i stocarstvo a ne dovoditi stranke koji ce da ubiju naseg poljoprivrednika.

bolt

pre 7 godina

@kobster.....Lutrija ne posluje sa gubitkom....od ukupne uplate 50% ide u fond za nagrade,a 32% ide direktno u budžet....proverite.....

stoper4

pre 7 godina

Ne znam šta to fali Telekomu, on je najprofitabilnija firma u zemlji.
A i kako lutrija može biti neprofitabilna, oni najmanje pola prihoda zadrže za sebe. Izgleda da vi hoćete da ih prodate pa pravite priču za javnost i zati ih svrstavate u koš sa EPS-om i ostalima

kaj delas

pre 7 godina

ajde prvo da se vi iz vlasti dogovorite i potpisete da ko krade ide u zatvor. onaj ko ne vodi dobro preduzece, nek ide da trazi posao. ko oslobadja one koje imaju po 10, 20, pa i 30 prijava vise ne moze da radi u sudstvu. vrlo je sve prosto. mozda cemo onda da zalicimo na ozbiljnu drzavu. e, onda, ti lepo kreni u penziju i nemoj da nam prodajes m.da za bubrege, nego lepo pecanje ili sahic na Kalisu. ovako se cini da se jos nisi dovoljno nadrpao sa toliko godina koliko imas, pa ti je kredibilitet ravan nuli.

Kiza

pre 7 godina

Sve to treba privatizovati, jer bez gazde samo se unistavaju te firme, a drzava zaduzuje nasu decu i unuke.
Sve ostlo je demagogija samoupravljaca.
Ovi sto pricaju eps nije gubitas, nije poenata da eps radi u plusu, to je lako jer eksploatise drzavne resurse, vec je pitanje da li se to radi sa maksimalnom efikasnoscu, a to se ne radi jer se namestaju tenderi, radna mesta i arce pare na razne druge nacine.

Opetja

pre 7 godina

Ovi koji se nadaju da drzavna firma moze da radi kako treba i bez kradje, neka znaju da u Nemackoj, Danskoj, Finskoj, sve je to u privatnim rukama. A u Srbini tek, gde je korupcija skoro deo kulture, pa tu nema sanse. Samo privatno moze da radi, u suprotnom raspad sistema, razni Bahatovici i kumovski tenderi. Kad sazremo kao narod, onda mozemo da imamo drzavne firme.

Kiza

pre 7 godina

Sve to treba privatizovati, jer bez gazde samo se unistavaju te firme, a drzava zaduzuje nasu decu i unuke.
Sve ostlo je demagogija samoupravljaca.
Ovi sto pricaju eps nije gubitas, nije poenata da eps radi u plusu, to je lako jer eksploatise drzavne resurse, vec je pitanje da li se to radi sa maksimalnom efikasnoscu, a to se ne radi jer se namestaju tenderi, radna mesta i arce pare na razne druge nacine.

Pedja

pre 7 godina

Jedina pametna stvar koju je neki politicar rekao u poslednje 4 godina. Drzavna preduzeca TREBA da pune budzet a ne da se finansiraju iz dzepova gradjana. To je jedini put ka uspehu a ne prodaja tih preduzeca. Kao narkomani koji kriziraju, ova vlast prodaje sve sto moze za jos jedan fiks (jos jedan kredit). Tako se ne vodi drzava. Sva drzavna preduzeca upregnuti za zaradjuju pare, parazite tipa BusPlus i ostale agencije koje oduzimaju pare firmama, ukloniti. Uloziti u poljoprivredu i stocarstvo a ne dovoditi stranke koji ce da ubiju naseg poljoprivrednika.

lovernj

pre 7 godina

Jedina pametna stvar koju je neki politicar rekao u poslednje 4 godina. Drzavna preduzeca TREBA da pune budzet a ne da se finansiraju iz dzepova gradjana. To je jedini put ka uspehu a ne prodaja tih preduzeca. Kao narkomani koji kriziraju, ova vlast prodaje sve sto moze za jos jedan fiks (jos jedan kredit). Tako se ne vodi drzava. Sva drzavna preduzeca upregnuti za zaradjuju pare, parazite tipa BusPlus i ostale agencije koje oduzimaju pare firmama, ukloniti. Uloziti u poljoprivredu i stocarstvo a ne dovoditi stranke koji ce da ubiju naseg poljoprivrednika.
(Pedja, 15. septembar 2016 12:03)
E vidiš druže na dobrom si putu, ali si promašio srž problema...državna preduzeća ako ih vodi država propadaju iz prostog razloga jer nikog nije briga, direktor ima fiksnu platu iz budžeta, ako mu neko plati da napravi dil na štetu firme on prihvata jer šteta se ne odbija od njegove plate... Ali gde si video da privatnik napravi dil na svoju štetu... Zato sve i treba da bude privatno, jer privatnik je taj koji preuzima rizik a država svakako ubira porez bez rizika kako i treba da bude... Eps, pošta, telekom su firme za zapošljavanje partijskih kadrova jer ako političar hoće da svom kumu zaposli dete on ga ugura u državnu firmu... Na taj način on ispadne dobar a pritom ga ne košta ništa,plus je kumče okačio državi na vrat... Zato u EPS-u pet ljudi u smeni a posla ima za jednog...

Savo iz Kikinde

pre 7 godina

EPS, Telekom i Narodna Lutrija NISU GUBITASKA PREDUZECA! Namerno se predstavljaju kao takva, da bi se lakse raskrcmila uz sveopste odobravanje krezubog dela stanovnistva! Nabrojana preduzeca, a posebno EPS, pune budzet Srbije i bukvalno KUPUJU SOCIJALNI MIR!

Laufer

pre 7 godina

Otkud Telekom na listi državnih preduzeća?Niti ga plaćaju građani niti košta državu ni dinara dok redovno puni budžet a zaposlenima je otkinuto od plate za porez a verovali su da rade u firmi koja u nazivu ima AD a ne JP..Naprotiv,država najviše izvlači para iz Telekoma i tera ga u finansiranje sportskih klubova,raznih manifestacija i drugo.Da ne kažem da uvaljuje stranačke funkcionere na funkcije u Telekomu.I da se ne lažemo,to radi svaka vlast od komunista na ovamo.Telekom samo obavlja poslove od javnog značaja i to je jedina veza sa ,,javnim,,,

Opetja

pre 7 godina

Ovi koji se nadaju da drzavna firma moze da radi kako treba i bez kradje, neka znaju da u Nemackoj, Danskoj, Finskoj, sve je to u privatnim rukama. A u Srbini tek, gde je korupcija skoro deo kulture, pa tu nema sanse. Samo privatno moze da radi, u suprotnom raspad sistema, razni Bahatovici i kumovski tenderi. Kad sazremo kao narod, onda mozemo da imamo drzavne firme.

N

pre 7 godina

Ne ne ne... Vecu korist od EPS i Telekoma imamo i uz kradje nego da se prodaju. Muka mi je vise od lupetanja glupost. Samo se okreniti pa vidite kako prolaze zemlje gde je EPS privatna firma. Ili su bez struje ili uz mnogo mnogo vecu cenu. Nemojmo vise padati na fazone Djelica, Dinkica, Vlahovica i drugih lopurda posto vidimo sta su uradili od zemlje posle 5. oktobra. Sutra ce EU traziti da vratimo imovinu pravim vlasnicima a setimo se sta su Dinkic i Vlahovic pricali dok rasprodavali tudju imovinu: Isplaticemo prave vlasnike iz budzeta? Iz kog budzeta? Budzeta Dinkica i Vlahovica?

Tempo

pre 7 godina

Loš primer je naveden, pošto je kroz istoriju EPS oduvek bilo profitabilno preduzeće, koje je isplaćivalo pomoć svim zaposlenima, 13-tu platu, i nije bilo problema.
Dolaskom na vlast garniture koja i danas vlada, i primenom "naprednih" metoda u upravljanju EPS-om dobili smo gubitaša, gde treba otpuštati ljude, i koga treba dotirati?!
Suština je da trenutno ni jedno Javno preduzeće nije profitabilno, a svi direktori su u strankama na vlasti.
Telekom i EPS su profitabilna preduzeća koja su u blatu kao i svi građani Srbije, jer državom upravlja grupa nepismenih prevaranata i varalica.
Dovoljno je samo pogledati sva predizborna obećanja koja nisu ispunjena, da bi utvrdili ko i koliko laže.
Krkobabić mora razmisliti koja je razlika između privatizacije i rasprodaje preduzeća!

Kiza

pre 7 godina

Sve to treba privatizovati, jer bez gazde samo se unistavaju te firme, a drzava zaduzuje nasu decu i unuke.
Sve ostlo je demagogija samoupravljaca.
Ovi sto pricaju eps nije gubitas, nije poenata da eps radi u plusu, to je lako jer eksploatise drzavne resurse, vec je pitanje da li se to radi sa maksimalnom efikasnoscu, a to se ne radi jer se namestaju tenderi, radna mesta i arce pare na razne druge nacine.

Kiza

pre 7 godina

Sve to treba privatizovati, jer bez gazde samo se unistavaju te firme, a drzava zaduzuje nasu decu i unuke.
Sve ostlo je demagogija samoupravljaca.
Ovi sto pricaju eps nije gubitas, nije poenata da eps radi u plusu, to je lako jer eksploatise drzavne resurse, vec je pitanje da li se to radi sa maksimalnom efikasnoscu, a to se ne radi jer se namestaju tenderi, radna mesta i arce pare na razne druge nacine.

SNS=DS

pre 7 godina

Petu godinu slušamo iste priče i nikada se ništa ne menja. Naša javna preduzeća su u isto vreme monopolisti, gubitaši i sponzori. Siguran sam da ne postoji sličan slučaj na svetu.

Internista

pre 7 godina

Sve napisani ne važi za Telekom. U pitanju je AD, a ne JP, ima svoj budžet, ne finansiraju ga građani, i jedna je od najprofitabilnijih firmi u Srbiji. Na stranu to što država postavlja nestručan/neobrazovan kadara na rukovodeće pozicije, inače bi profit bio još veći. I to što država preko Telekoma finansira i sponzoriše razne sportskokulturnoumetničke manifestacije. Matematika je jasna, prodaja Telekoma = manje novca u budžetu + stopiranje finansiranja + nemogućnost uhlebljavanja visokih funkcionera. I pored sve te nezavisnosti od budžeta, telekomovim zaposlenima je plata uredno smanjena 10%, protivustavno. Rezultat toga je manji iznos poreza koji Telekom uplaćuje državi, što dalje implicira manje socijalnih davanja, manje investicija, itd itd. Dakle, direktno su oštećeni građani Srbije.

Pedja

pre 7 godina

(lovernj, 15. septembar 2016 12:36)

Gresis MNOGO. Ne sme da bude privatno. A direktor koji je napravio stetan dil za firmu treba da robija i vrati stetu koju je napravio. Brkas pravosudje koje treba da sankcionise kriminalce i lopovski sistem. Nije kriva drzavna firma ako je direktor lopov. Inace, ko je postavio tog direktora? Pa vlada koja ga i brani kada krade. A privatnik... od privatnika ces uzeti samo onoliko para koliko prijavi da je napravio dobiti i to mizeriju na konto poreza. U drazvnim firmama SVE ide u kasu od privatnika samo mali deo od poreza. A ko ce da kontrolise privatnika koliko ce prometa da prikaze? Poreznici, policija, tuzilastvo. E pa kada bi ti organi radili svoj posao ni u drzavnim firmama ne bi bilo kradje.

milko

pre 7 godina

Nista u EPS-u nisu uradili na stednji i racionalizaciji. U Pozeskoj na B Brdu gledao kako na 1 spratu neke radnice setaju amo tamo sa soljama za kafu. Neuredne, u patikama, prlljave kose i odvratnog recnika... "reci onom ma....ku da me pozove". Sedim i gledam neverovatno desavanje a stranka sam.
Ma nije vazno...to je u Serbisen zemlji normalno. Srecom te ne zivim ovde.

boban

pre 7 godina

Ne bacaj prasinu u oci.
To su predizeca koja vec donose dobit.
Hocete da ih prodate po necijem nalogu spolja I jos da prikazete rast bdp.
Mars!

Djuka

pre 7 godina

A ti si napravio kompaniju Telekom ubilo se .juce mi kazu za telefonsku liniju da uvucem i kopam Sam 50 metara i da kupim Sam kabel ako hocu da imam Telefon.Em vas platim prikljucak broj pa i da kopam jadnice fosilni stoko .

ivan

pre 7 godina

pa ko ti puni budzet ako to ne radi EPS !
energente kopamo iz zemlje i proizvodimo gotov novac ! vodi brigu o penzionerima jer ste jadnim ljudima koji su ceo zivot crncili smanjili penzije sramote jedne belosvetske!!!!

negrobonbon

pre 7 godina

A zasto najmanje razvijeni delovi zasluzuju da su u njih ulaze? Zato sto imaju najmanje kvalifikovane radne snaga ili zato sto imaju najgoru infrastrukturu? Kretenska politikantska demagogija.

Gotta luv ya

pre 7 godina

E kad mamut priča o mamutskim firmama!!!! A sta je PTT????? Jos uvek imate dvojnike u 21. veku!

Ne kažem da nema dobrih stvari u PTTu, čak i to je "preuzeto" od Zapada ali vi da imate megalomanske projekte i da ćutite o "point&click" uslugama, kataklizma!!!

Aleksa

pre 7 godina

Telekomov profit u zadnjih nekoliko godina prelazi 500mil. evra,15000 zaposlenih,sponzorstva. Najkvalitetnije preduzece koje trenutno imamo. Drzavna lutrija Srbije ne sme biti neprofitabilna jer je to i teoretski nemoguce.

Nenad Pozarevac

pre 7 godina

Dajte bre plate redovne, donesite zakon da privatnici moraju redovno da isplacuju plate, minimalce za koje radimo pa cemo redovno da placamo racune! Secete, iskljucujete za racun, dva a plata nema po par meseci! Pa odakle, skoluj dva deteta i sta da ostane za racune?

l

pre 7 godina

Znamo svi da su javna preduzeća glavni sponzori partije/partija i baš i zbog toga se partije bore za njih a direktori su uvek partijski botovi vladajuće stranke bez obzira dali su predhodni direktori dobro ili loše obavljali svoju funkciju. Ne čudimo se da su ova preduzeća u gubitku pošto se sav profit ide u partijsku kasu pa ne ostane novca za održavanje infrastrukture npr. vodovod,putevi, železnica, kanalizacije itd....

Šta pričaš stručnjače

pre 7 godina

Zamolio bih gospodina Krkobaća da pre nego što kaže nešto za Telekom stavi prst na čelo i dobro rasmisli.
Od dobiti koju Pošta ima 30.000.000 eura kako je naveo 24.000.000 eura imaju zaradu samo od Telekom-a jer obavljaju primarnu delatnost iznajmljivanje nekretnina.

generalwar

pre 7 godina

mi decenijama odvajamo pare za te drzavne firme placamo racune i ondw odu u privatizaciju ili prodaju strancima a mi od toga dobijemo sipak i vece racune a poglavice debele provizije.bussines made by communists

stoper4

pre 7 godina

Ne znam šta to fali Telekomu, on je najprofitabilnija firma u zemlji.
A i kako lutrija može biti neprofitabilna, oni najmanje pola prihoda zadrže za sebe. Izgleda da vi hoćete da ih prodate pa pravite priču za javnost i zati ih svrstavate u koš sa EPS-om i ostalima

nemir

pre 7 godina

@bolt zato se u tih 50% za nagradni fond redovno dostampavaju serije greb srecaka bez vecih dobitaka i time izvlaci zivi kes. Procitajte kada su plasirane pojedine kartice, velika je to prevara

бт

pre 7 godina

Кад човек чује шта овај прича а онда види његове досадашње резултате одмах препозна великог Вучићевог стручњака.

Boban

pre 7 godina

Telekom plaća zakup Pošti za sve objekte u kojim sa nalazi oprema Telekoma a objekti su nastali pre odvajanja Telekoma. Cena zakupa je previsoka jer isto se plaća kvadrat u Beogradu, Nišu ili Subotici kao i u svakom selu u Srbiji. Verujem da više od pola profita Pošte nastaje od ovog zakupa. A država se trudi da ne dozvoli Telekomu da izađe iz tih objekata.

Gledač

pre 7 godina

Državna preduzeća nisu osnovana niti postoje zbog profita. Ona su osnovana da u posebnim delatnostima omoguće održiv rad i razvoj po najpovoljnijim cenama a u interesu svih nas građana zemlje. To je stvar mere i odluke. Ako samo profit bude merilo onda nema svrhe da su državna samo da bi se smeštalo po političkoj liniju u njih. Kome je samo do profita neka se prebaci u preduzetnike ali ne sa državnim ulaganjem već ličnim. Krkobabić a i ostali bi trebali da malo razmisle o tome a ne da zajaše državnu imovinu pa se onda sete da jure profit. Što bi Dragan Torbica rekao: Lako je tuđim fenderom gotiku svirat.
Ovakve izjave su dokaz da oni koji su na vlasti zapravo pojma nemaju čemu i kome služe. Potpuna konfuzija u glavi koja se izliva iz njih u zavisnosti da li su izbori uskoro ili su tek prošli. Iz ovoga se vidi da mi nemamo čemu boljem da se nadamo. Nije poenta da mi iz svoje zemlje proizvodimo jeftino struju koju građani skupo plaćaju da bi se novcem koji je presut više punio budžet. Bar ne bi trebalo samo to da je cilj državnog preduzeća. Pitanje plana, budućnosti i balansa između toga je stvar koju naši političari-direktori nikako da odgovore.

bolt

pre 7 godina

@kobster.....Lutrija ne posluje sa gubitkom....od ukupne uplate 50% ide u fond za nagrade,a 32% ide direktno u budžet....proverite.....

boban

pre 7 godina

Petu godinu slušamo iste priče i nikada se ništa ne menja. Naša javna preduzeća su u isto vreme monopolisti, gubitaši i sponzori. Siguran sam da ne postoji sličan slučaj na svetu.
(SNS=DS)

Da li ovo treba dokazivati?
Svaka cast!
To je to.

Muzicar

pre 7 godina

Ali ono kad je lutrija u minusu
(Doktor, 15. septembar 2016 12:08)

Prijatelju, kako da bude u plusu, pa znas li ti koliko kosta krecenje??? I to nocu, to je jos dodatnih 26% na cenu zbog nocnog rada...

;)

pre 7 godina

Ne želim da obezbeđujem platu penzionerima koji, pored penzije, rade po javnim preduzećima u javnom sektoru i javnoj upravi. Ako nešto ne varim, to su matore hobotnice koji se do poslednjeg daha bore za fotelju, dok mladi moraju da pakuju kofere.

Anana

pre 7 godina

(stanoje, 15. septembar 2016 18:58)

opala im popularnost posle one prevare sa lottom. Sad ne znam ni ko više uplaćuje lutriju.

Možda sad izglasaju zakon da uz račun za struju, osim RTS-a, moramo da kupimo loz ili igramo loto.

popeye

pre 7 godina

Али зато плаћају плату за унука, који је без дипломе и дана радног стажа постао саветник у тим истим Поштама, вероватно за позамашну а ничим заслужену плату...

penzos

pre 7 godina

Gde je konkurs kkoji je" objavljen" za direktora poste? Doveo svoju drugaricu bez konkursa koje ima svuda sa 213000 hiljade dinara prihoda. Hoce li i nju da ispituje?

zeki of belgrade

pre 7 godina

necu da placam ni rts,ni zvezdu,ni partizan,250 poslanika,ima jos ali moram da radim kako sam privatnik i niko mi neplaca doprinose iz budzeta.

Kobster

pre 7 godina

Moze li mi neko objasniti, kako je moguce da Lutrija Srbije pisluje sa gubitkom? Pitam i za ostala ponenuta preduzeca, ali ovo posebno. Fond za sedmicu je, mislim, oko 60% uplacenih para, ne verujem da je sa drugim igrama drugacije. Sve ostalo, bez ikakvog rada ili cimanja ide njima. Dok se ne uvede zakon da je pronevera drzavnih para izdaja drzave, necemo daleko dogurati.

Aria

pre 7 godina

Gresis, Krkobabicu!

Naravno da HOCU da placam ono sto mi obezbedjuje struju, grejanje, telefon...

Ono sto NECU da placam su:
- ministri bez portfelja i njihova familija,
- 250 poslanika i njihov besplatan rucak u skupstini,
- hiljade sluzbenih automobila koje voze zene, deca i muzevi drzavnih sluzbenika, i narocito,
- necu da placam direktore koji NISU izabrani na konkursu.

Nadam se da sam bila jasna. Idi u penziju, covece.

navijac

pre 7 godina

@Nikako ne mogu da ukapiram kako je moguce da drzavna lutrija srbije bude neprofitabilna.
(stanoje, 15. septembar 2016 18:58)

Pa tako sto kao i svako drzavno preduzece imaju par hiljada partijskih radnika koji ne rade nista, a primaju visoke plate!

Puno pozdrava iz dijaspore

pre 7 godina

Znali ipak da se naprave "lične karte" za preduzeća u državnom vlasništvu kao što je naložio Saša Radulović pre 200 godina?

Srbija je postala kao onaj lik iz filma "Memento" što se svakog jutra budi bez sećanja na prethodni dan.

Petor

pre 7 godina

Ko se imalo razume u ekonomsku nauku, jasno zna, da samo izrazito talentovana budala moze da od monopoliste napravi gubitasa!
Za to treba biti talentovan.

Kulturo eve me

pre 7 godina

Sama činjenica da se ovaj matuzalem nešto pita u ovoj raspaloj burazerskoj državi govori mnogo o njoj i ljudima koji u njoj žive. Izgleda da im je lepo da rade za 193€ mesečno i da ih vodi ovaj što nikada ništa u životu nije radio.

Seljak-penzos

pre 7 godina

Koja doživotna demagogija.
A tek penzionerima što si "pomogao" sa 20%.I još uvek si tu.I još napreduješ.
Valjda zbog toga "što su se penzioneri sami fiskalno konsolidovali i niko ništa im nije oduzeo ni oteo".
Ko proda penzionere, dobije mesto ministra, koji nema nikakve obaveze, već kao samostalni slobodni strelac u safariju na naivne birače.

Investitor

pre 7 godina

Nema ulaganja ako nema para? Zapanjen sam ovim otkrićem. Izgledalo je kao da nije tako, otkud sada da to da su za ulaganja potrebne još i pare?

Srrrrrdjan

pre 7 godina

Tako je Krko, objasni im da ne mogu da budu direktori po partijskoj ili rodjackoj liniji, da moraju da imaju iza sebe neke rezultate, skole, karijeru... Uh, pa otkud onda ti postade prvo direktor poste a onda i ministar necega...pa onda tvoji unuci...pa tvoj bivsi koalocioni drug, Bajatovic...pa onaj sto je imao pecenjaru a sad je direktor Obrenovca...pa tek onaj Saban sto je direktor RTB Bora...
Pa posle kazu da nije dobra ekonomska situacija u Srbiji. Ejjjj, pa mi smo super kako opstajemo sa ovim (???? ne znam kako da ih nazovem!!!). Pa sa njima bi i Svajcarska bankrotirala a jos bi sa sobom u ponor povukla i Luksemburg.
Pa dodaj tu jos proverene eksperte: dacica, selakovica, dinkica, martinovica, maju, .... uh, ko objasni svetu kako uopste opstajemo kao drzava dobice Nobelove nagrade za ekonomiju, mir, fiziku i medicinu!!! Sve odjednom.

kaj delas

pre 7 godina

ajde prvo da se vi iz vlasti dogovorite i potpisete da ko krade ide u zatvor. onaj ko ne vodi dobro preduzece, nek ide da trazi posao. ko oslobadja one koje imaju po 10, 20, pa i 30 prijava vise ne moze da radi u sudstvu. vrlo je sve prosto. mozda cemo onda da zalicimo na ozbiljnu drzavu. e, onda, ti lepo kreni u penziju i nemoj da nam prodajes m.da za bubrege, nego lepo pecanje ili sahic na Kalisu. ovako se cini da se jos nisi dovoljno nadrpao sa toliko godina koliko imas, pa ti je kredibilitet ravan nuli.

Stevan

pre 7 godina

Ma niste ni svesni šta ćete još plaćati u naredne dve godine do izbora pa još u naredne dve godine do novih izbora, jer su kod nas izbori svake dve godine da bi se vlast produžila za još dve godine, sve dok nam ne bude bolje što će se desiti jer je gospodar Vučić obećao. A RTS će u međuvremenu poskupeti na 300,00 dinara jer su puno imali troškova oko olimpiade a i Nikolići su se baškarili na Kopakabani jedno nedelju dana, treba to pravdati državničkom posetom Brazilu posebno je Dragica imala značajne bilateralne razgovore.

zemunac

pre 7 godina

Voleo bih da vidim da bilo ko od ovih politickih demagoga koji se predstavljaju kao uspesni otvori svoju firmu i posteno radi bez politicke pomoci i politickih veza, vec iskljucivo znanjem i tudom.
Mislim da za hleb ne bi imali.
A kada smo kod hleba: Ciko jel sav ovaj hleb Vas. pa sto ga ne jedete?

Vladimir Milošević

pre 7 godina

Do juče taj isti Telekom plaća godišnje milione evra PTT-u na ime zakupa i profitabilan je, a sad planira dubinsku reformu. OK, njemu treba sređivanje, ali ODAKLE DA JE TELEKOM NA BUDŽETU i NEPROFITABILAN?
Ah, da, sad nema interes....

nidža

pre 7 godina

To možeš da ložiš maloumnike koji se pale na tvoje priče. Što bi rekao brat Najdžel u evropskom parlamentu, "prilično sam siguran da niko od vas prisutnih nije radio nijedan pravi posao". A ti Krkobabiću? Jesi li ga radio? Ili ti je glavna referenca u cv-ju "izdanak disnastije krkobabić".

Daca

pre 7 godina

"da javna preduzeća postanu profitabilna, da pune budžet i da njihovi direktori napuste logiku otuđenih indijanskih poglavica, izjavio je ministar bez portfelja Milan Krkobabić."
Kad ti ovo kaze ministar bez portfelja pa jos Krkobabic... samo da se ubijes.

Optimista

pre 7 godina

Reče veliki stručnjak Krkobabić. Blago ovoj državi sa ovakvim stručnjacima. Nisam ni znao da je ministar dok sad ne pročitah. Čestitam mu na izboru.

Bob

pre 7 godina

Hoce li neko da napise nesto na temu gubitaka Komercijalne banke neposredno pre najavljene privatizacije, tj prodaje strancima? U stvari ko izvlaci i na koji nacin novac iz banke.

novica

pre 7 godina

reče gdin.Krkobabić i ostade živ, a pre neki dan baš on postavio direktora Pošte ...neka rođaka.ma ne,šta ja to pričam ovde nema ništa preko veze...