Četvrtak, 08.09.2016.

14:49

"Zapad na Krimu negira volju naroda, a na Kosovu priznaje"

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da Zapad u slučaju Krima negira pravo naroda na samoopredeljenje, dok se na primeru Kosova poziva na volju naroda.

Izvor: Beta

"Zapad na Krimu negira volju naroda, a na Kosovu priznaje" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

90 Komentari

Sortiraj po:

Jasdf

pre 7 godina

Zanimljivo da Putin naziva budalastinama strah gradjana pribaltickih drzava od ruske agresije, a u isto vreme imamo situaciju da Rusija vise puta godisnje krsi suverenitet tih drzava. Da nema nikakvih agresivnih namera prema njima ne bi bilo ugrozavanja vazdusnog prostora tih drzava.

Bata Stojkovic

pre 7 godina

Kosovu nije matica Srbija nego Albanija jer na kosovu uvijek je živio 90% albanaca i 6% srba ostalih je bilo oko 4%,tek kad bi bilo obrnuto bila bi im srbija matica
(kosova, 08. septembar 2016 23:18) Tipicno fantaziranje prosecnog albanskog nacionaliste. Ako je na Kosovu oduvek zivelo 90% Albanaca i 6% Srba mora se onda priznati da je pravo cudo da se ta tetitorija zove Kosovo, da je preko 90% toponima srpskog porekla i da toliki Albanci za 2000 godina nisu uspeli da tamo formiraju drzavu i izgrade bar jedan istorijski spomenik. Mene da sam Albanac bilo bi sramota da se u opste javljam.

kosova

pre 7 godina

Kosovu nije matica Srbija nego Albanija jer na kosovu uvijek je živio 90% albanaca i 6% srba ostalih je bilo oko 4%,tek kad bi bilo obrnuto bila bi im srbija matica

GROBARI KNIN

pre 7 godina

Ja ne znam ovi anti rusofili kako oni razmisljaju Putin govori o postupcima zapada ne svoje misljenje zasto mu prepisujete...
osim toga ako necemo za Rusiju a sa kim cemo ocemo s onima koji su bacali uranium po Beogradu... Ili oni koji nam otimaju Kosovo i Metohiju.

nemilosrdni anđeo

pre 7 godina

a da recimo zapad prizna da treba postovati volju naroda krima, sta ce drug putin onda reci za republiku kosovo?
(asteroid, 8. septembar 2016 15:31)

Onda bi taj zapad morao priznati i volju naroda Katalonije, Republike Srpske, neizvesna situacija oko Škotske i ko zna sta mu se jos sprema, a Putin naravno ne bi imao nista protiv. Priznanjem Kosova zapad je sebi presudio.

russia forever

pre 7 godina

Rusofili na patosu. Putin priznao Kosovo.
(Nikola, 08. septembar 2016 14:54)
Da, evo bas jutros. Procitao sam u vicu dana. Pa nije ti on Obama.

Cista glupost

pre 7 godina

(Sasa, 8. septembar 2016 15:54)

Imas pogresne informacije. Kosovo je 1990 odrzalo referendum i na njemu su 99.97% gradjana koji su na njemu ucestvovali glasali za nezavisnost od Srbije. Nazalost, Srbija taj referendum nije priznala.

Ali ako vec insistiras, na Kosovu moze za 2 dana da se organizuje referendu o tome da li treba da bude nezavisno ili ne. Al' ces da se iznenadis rezultatom. 'oces tako? :)

NY

pre 7 godina

Rusofili...vi nikada necete razumeti zapadnu politiku,mi smo usko saradjivala sa zapadom do Milosevica,kada je krenuo da dize Rusiju u nebo i da se protivi novom svetskom poretku i pravilima prvo u ratovima 90tih pa onda pred bombardovanje...da je igrao po pravilima kada je trebao,verujem da bi i dan danas bio ziv i da ne bi bilo toliko rusofila koliko ih sada ima.

ogi

pre 7 godina

Uvijek sam govorio da su Srbija i Ukrajina koletrarna šteta skuba interesa Rusije i USA. A mi što ispljuvašemo Ukrajince (koji su na istome kao što i mi) samo zbog interesa Rusije, ko ja če nam kao i uvjek zabiti nož u leđa zbog svojih ličnih interesa.

Istoricar

pre 7 godina

Pravo je pitanje zasto ima vise albanaca na kosovu nego Srba ? Zato sto su proterani !!! Ukrainci nisu proterani sa Krima i iz Donjecka,vec tu zive uglavnom Rusi vec decenijama...90% Srba je bilo 91' na Kosovu....91' je bilo vise Rusa na Krimu bas kao i danas.O tome se radi.Albanci su oteli drzavu,Rusi NE
(Nemke)

Zaista verujes u to - pogledaj popise. i da napomenem ne navijam za NATO nego za istinu:

https://sh.wikipedia.org/wiki/Demografska_istorija_Kosova#Popis_1921._godine

Uvek su bili vecina i pored pokolja u balkanskim ratovima i masovnog iseljavanja u Tursku. Uzgred u sastavu Srbije su bili samo dva veka i posle Balkanskih ratova. Ne znam koga i zasto lazemo sa tom demografijom.

nebotovan

pre 7 godina

Prosto neverovatno izgleda da ni jedan jedini komentator ovde nije primetio da je razlika izmedju Krima i Kosova u tome da se na Kosovu NIKADA nije organizovao referendum o otcepljenju.
(Sasa, 8. septembar 2016 15:54)
a zasto referendum nije organizovan, siguran sam da bi se mnoge stvari mirno resile da je milosevic devedesetih omogucio gradjanima kosova referendum, kao sto je UK to omogucila skostskoj. doduse i milosevic je znao kakav bi rezultat tog referenduma bio, pa zato nikad nije ni raspisan. sad je kasno za referendume

nele

pre 7 godina

Kosovo je realno izgubljeno. Najbolje sto mozemo dobiti je da se prizna pravo Srbima na Kosovu u opstinama gde su velika vecina isto pravo, da ostanu u Srbiji. Isto je i sa RS. A to dalje povlaci Dombas itd. Opste ludilo. Kosovo je otvorilo Pandoru.
P.S sa druge strane, lako nam se moglo, za 10tak god, desiti da Albanci cine vecinu u Srbiji i da imamo albanca za predsednika.

Nemke

pre 7 godina

Pravo je pitanje zasto ima vise albanaca na kosovu nego Srba ? Zato sto su proterani !!! Ukrainci nisu proterani sa Krima i iz Donjecka,vec tu zive uglavnom Rusi vec decenijama...90% Srba je bilo 91' na Kosovu....91' je bilo vise Rusa na Krimu bas kao i dabas.O tome se radi.Albanci su oteli drzavu,Rusi NE

srb

pre 7 godina

Klasicno izvlacenje iz konkteksta. Ne znam kako se ne razume da je covek hteo da kaze da je Kosovo oteto bez da je ikoga za to pitano. A druga stvar je sto na Krimu ima 70% Rusa, a na Kosovu 2008 Albanaca nije bilo toliko, vise da, ali taj procenat nikako!

Aleksandar

pre 7 godina

A Rusija prihvata volju naroda na Krimu, a ne prihvata na Kosovu.
Sto pre shvatimo da svako gleda samo svoje interese bice nam bolje. I evrofilima i rusofilima.

slepac

pre 7 godina

Valjda ce posle ovoga i poslednjem slepcu biti jasno da kada te neko u medjunarodnim odnosima podrzava, to radi uglavnom zbog sebe. Nema tu bratstvo i jedinstvo, ima moj interes i tvoj, ali samo ako je u funkciji mog interesa. Hvala Putine za ovu poruku.

Nebojša

pre 7 godina

Ne volim nešto Ruse ali nisam budala zapad se ponaša kao siledžija i imaju moto ako nisi sa nama onda si protiv nas ali neće večno moći tako.

Klaus

pre 7 godina

Ok, on se žali na dvostruke aršine i traži jedan. Po svemu sudeći onaj po kome bi Krim bio u Rusiji a Kosovo nezavisno. Kakva crna bratska ljubav, samo interesi...

loki

pre 7 godina

Samo jedno pitanje. Ako Putin smatra aneksiju Krima kao jedan potpuno legitiman demokratski proces i pritom povlaci analogiju sa Kosovom, znaci li to da on smatra da je i Kosovo dobilo nezavisnost na legitiman nacin? Opet, razmislite pre nego se uzbudite sto nas Putin pominje. Svako ima svoje interese, a Putin Kosovo koristi kao svoj sto je opet potpuno legitimno. Samo tu nema nas.

Miloš

pre 7 godina

Mozak na paši.
Putin je upravo zatražio da Zapad ili prizna Krim kao dio Rusije ili da povuče priznanje Kosova*. Zna da neće učiniti niti jedno niti drugo i time je ponovo istaknuo njihovu nedosljednost i licemjernost - jednom rječju lažljivost.
A Srbi nikad zadovoljni - danas traže da o Kosmetu ne govori, a sutra će ga pitati zašto o Kosmetu šuti.
Jasno?

ar ju toke tu mi?

pre 7 godina

Sve se lomi preko malih kao I uvek. Na kraju ce ameri priznati Krim kao deo Rusije, a ruje ce im uzvratiti sa Kosovom. A mi I ukrajinci ima da budemo u soku, misleci da se oni bore za pravdu a ne za sopstveni interes.

superhik

pre 7 godina

Ovaj gospodin(vrlo uslovno)bi mogao da prestane da eksploatise Kosovo i Metohiju u sopstvene politicke svrhe jer je njegova zemlja za ovih 30 godina dovoljno istrgovala sa Zapadom ovim parcetom Srbije,a da Srbiji gotovo nista nije pomogla.

Sava Drugi

pre 7 godina

Izvini Putine nisi u Pravu.

Naš narod je hteo da živi na Kosovu. Verovali smo ti, ali ne verujemo više. Pola Srbije je preplavljeno izbeglicama sa Kosova, ti samo pričaš priče godinama a ništa ne preduzimaš.

Bar nemojte da nam lažnu nadu dajete.

MarkoApis

pre 7 godina

Ova Putinova izjava je u direktnoj suprotnosti sa interesima Srbije. Ako jedna država uzima jedan deo teritorije od druge, susedne države i pritom se pravda pozivajući se na slučaj Kosova, to je implicitno i eksplicitno priznavanje prava stanovnika Kosova na samoopredeljenje izjednačavajući ga sa pravom stanovnika Krima na samoopredeljenje. I Rusija, dakle, igra dvostruke igre, baš kao i SAD i EU.

Sasa

pre 7 godina

Prosto neverovatno izgleda da ni jedan jedini komentator ovde nije primetio da je razlika izmedju Krima i Kosova u tome da se na Kosovu NIKADA nije organizovao referendum o otcepljenju. Kosovo nije drzava, to je protektorat UN. Srbija je PREVARENA Kumanovskim sporazumom jer je jedino Srbija ispostovala svoj deo dogovora. Pa i sam taj sporazum nije sklopljen sa UN vec sa NATO. A sta je NATO ? Vojni blok, koji je u stvari bio agresor. Da li je Rusija ratovala za Krim ? Nije.

Albos

pre 7 godina

Nek nam je sa srecom, to je implicitno priznanje Kosova od strane Rusije:

"Putin je u intervjuu za Blumberg rekao da se ništa ne može uraditi protiv volje naroda"!

Eto Kosova u UN tokom "presednikovanja" predsednika sveta, velikog nam Jeremic Vuka

Sunce Slobode

pre 7 godina

Jeste da ovo prica vec 10 put ali neka kaze jos 110 puta. Za razliku od nasih sitnih politikanata, njegovu rec cuje ceo svet. I sve vise je postuje.

miki

pre 7 godina

posto putin nas koristi za potkusurivanje vreme je da vucic to isto radi sa rusima. Od sad,kada god hrvati nesto naprave mi odmah proglasimo odustajanje od eu i okretanje rusima i eto zapada kako hrvatima zavrcu usi

Igor

pre 7 godina

Rusija priznaje Kosovo kad Zapad prizna Krim, to je trgovina interesima. Samo budale veruju u "bratski odnos" među državama, to su budalaštine..pa mi Srbi ne možemo da se dogovorimo oko nacionalnog interesa već 30 godina, nacija nam je potpuno podeljena na zapad i istok zbog neobrazovanosti i neinformisanosti, a očekujemo da se neko drugi odnosi "bratski" ka nama!? Zbog čega, da nije zbog iste vere? Pre neki dan je Gašić parama platio fresku u Crkvi, jel ste svesni toga?!
Ovde društva nema, raspalo se sve, samo kombinacije i izrabljivanje tupog naroda do besvesti

nothing wrong with me

pre 7 godina

Mene samo zanima sta narodi na Zapadu misle o svemu.
Svi od Austrije i Svedske pa do Kalifornije.

Da li oni vide sta se stvarno radi ili veruju u ono sto im se prica.

ess

pre 7 godina

Tako je, zelimo da se volja naroda prizna i u Dagestanu i u Ceceniji, i u Agigeji, u Ingusetiji, u Baskortostanu i u Tatarstanu.

Ali tako sto ce lokalna vlast uz pomoc susednih drzava preuzeti vlast od Moskve, i onda sto ce naoruzano vodjstvo tih republika organizovati referendume o spajanju sa muslimanskim drzavama u regionu.

U pravu si Putine.

mir svima

pre 7 godina

"Mislim da svi trezveni ljudi uključeni u politiku razumeju da je ideja ruske pretnje, na primer, Baltiku potpuna ludost. Zar ćemo zaista da se borimo protiv NATO? Koliko ljudi živi u NATO? Oko 600 miliona, tačno? U Rusiji ima 146 miliona. Da, mi smo najveća nuklearna sila. Ali da li zaista mislite da ćemo osvojiti Baltik koristeći nuklearno oružje? Otkuda ova ludost", rekao je Putin.

Poenta je u tome sto ozbiljne intervjue pazljivo isprati samo elita medju gledaocima, znaci nekih 5-10%. A preostalih 90-95% isprate samo kratke vesti gde im se servira svakodnevno jedna te ista podvala da ce Rusi napasti balticke republike ili Ukrajinu ili Svedsku ili Poljsku... Propaganda cista. A za to vreme NATO se siri, nekaznjeno bombarduje suverene drzave i slicno. O tome, naravno, ni rec kritike u glavnim medijima na zapadu...

Zen

pre 7 godina

znači to je.... starozavetna trgovina oko za oko. oni tamo sad priznaju Krim i vi ćete braćo priznati Kosovo. A mi roba za potkusurivanje kao i zadnjih 200 godina.

Hoces iskreno?

pre 7 godina

Nuklearno oruzije ce prvi upotrebiti onaj koji se nastanio na drugoj planeti. Niko nije toliko lud da upotrebi nuklearno oruzije jer nikome ne ide u korist da se unisti jedino mesto u Kosmosu gde ljudska rasa moze da zivi. :)

Fandjo

pre 7 godina

Čim se ukaže prilika pustiće nas niz vodu. Samo je zaboravio da napomene kako je došlo do tolike dominacije prisutnosti albanskog stanovništva na Kosovu. Malo je drugačiji scenario nego Krim, i uopšte mi se ne svidja što ih stavlja u isti koš (Kosovo i Krim).

Gilles

pre 7 godina

I on i zapad su licemeri. Zasto zapad ne prizna Krim ili zasto Putin ne prizna Kosovo kad i jedni i drugi postuju volju vecinskog stanovnistva?!

Ivica

pre 7 godina

Ajmo sad putinci, vas veliki vodja je upravo izjednacio Kosovo i Krim, posredno priznao Kosovo rekavsi da mora da se postuje odluka naroda koji je vecinski na datoj teritoriji. Aj cao...

ja

pre 7 godina

Koliko ce se samo zapadu obijati Kosovo o glavu, nisu svesni. Pocelo je sa Krimom, nastavice se i dalje, i uvek mogu da se pozovu na primer Kosova

Za zapad bi najbolje bilo da prizna gresku i da Kosovo vrati matici Srbiji

Sasa

pre 7 godina

Prosto neverovatno izgleda da ni jedan jedini komentator ovde nije primetio da je razlika izmedju Krima i Kosova u tome da se na Kosovu NIKADA nije organizovao referendum o otcepljenju. Kosovo nije drzava, to je protektorat UN. Srbija je PREVARENA Kumanovskim sporazumom jer je jedino Srbija ispostovala svoj deo dogovora. Pa i sam taj sporazum nije sklopljen sa UN vec sa NATO. A sta je NATO ? Vojni blok, koji je u stvari bio agresor. Da li je Rusija ratovala za Krim ? Nije.

ja

pre 7 godina

Koliko ce se samo zapadu obijati Kosovo o glavu, nisu svesni. Pocelo je sa Krimom, nastavice se i dalje, i uvek mogu da se pozovu na primer Kosova

Za zapad bi najbolje bilo da prizna gresku i da Kosovo vrati matici Srbiji

Igor

pre 7 godina

Rusija priznaje Kosovo kad Zapad prizna Krim, to je trgovina interesima. Samo budale veruju u "bratski odnos" među državama, to su budalaštine..pa mi Srbi ne možemo da se dogovorimo oko nacionalnog interesa već 30 godina, nacija nam je potpuno podeljena na zapad i istok zbog neobrazovanosti i neinformisanosti, a očekujemo da se neko drugi odnosi "bratski" ka nama!? Zbog čega, da nije zbog iste vere? Pre neki dan je Gašić parama platio fresku u Crkvi, jel ste svesni toga?!
Ovde društva nema, raspalo se sve, samo kombinacije i izrabljivanje tupog naroda do besvesti

Gilles

pre 7 godina

I on i zapad su licemeri. Zasto zapad ne prizna Krim ili zasto Putin ne prizna Kosovo kad i jedni i drugi postuju volju vecinskog stanovnistva?!

slepac

pre 7 godina

Valjda ce posle ovoga i poslednjem slepcu biti jasno da kada te neko u medjunarodnim odnosima podrzava, to radi uglavnom zbog sebe. Nema tu bratstvo i jedinstvo, ima moj interes i tvoj, ali samo ako je u funkciji mog interesa. Hvala Putine za ovu poruku.

Miloš

pre 7 godina

Mozak na paši.
Putin je upravo zatražio da Zapad ili prizna Krim kao dio Rusije ili da povuče priznanje Kosova*. Zna da neće učiniti niti jedno niti drugo i time je ponovo istaknuo njihovu nedosljednost i licemjernost - jednom rječju lažljivost.
A Srbi nikad zadovoljni - danas traže da o Kosmetu ne govori, a sutra će ga pitati zašto o Kosmetu šuti.
Jasno?

Fandjo

pre 7 godina

Čim se ukaže prilika pustiće nas niz vodu. Samo je zaboravio da napomene kako je došlo do tolike dominacije prisutnosti albanskog stanovništva na Kosovu. Malo je drugačiji scenario nego Krim, i uopšte mi se ne svidja što ih stavlja u isti koš (Kosovo i Krim).

Ivica

pre 7 godina

Ajmo sad putinci, vas veliki vodja je upravo izjednacio Kosovo i Krim, posredno priznao Kosovo rekavsi da mora da se postuje odluka naroda koji je vecinski na datoj teritoriji. Aj cao...

Cista glupost

pre 7 godina

(Sasa, 8. septembar 2016 15:54)

Imas pogresne informacije. Kosovo je 1990 odrzalo referendum i na njemu su 99.97% gradjana koji su na njemu ucestvovali glasali za nezavisnost od Srbije. Nazalost, Srbija taj referendum nije priznala.

Ali ako vec insistiras, na Kosovu moze za 2 dana da se organizuje referendu o tome da li treba da bude nezavisno ili ne. Al' ces da se iznenadis rezultatom. 'oces tako? :)

nebotovan

pre 7 godina

Prosto neverovatno izgleda da ni jedan jedini komentator ovde nije primetio da je razlika izmedju Krima i Kosova u tome da se na Kosovu NIKADA nije organizovao referendum o otcepljenju.
(Sasa, 8. septembar 2016 15:54)
a zasto referendum nije organizovan, siguran sam da bi se mnoge stvari mirno resile da je milosevic devedesetih omogucio gradjanima kosova referendum, kao sto je UK to omogucila skostskoj. doduse i milosevic je znao kakav bi rezultat tog referenduma bio, pa zato nikad nije ni raspisan. sad je kasno za referendume

Istoricar

pre 7 godina

Pravo je pitanje zasto ima vise albanaca na kosovu nego Srba ? Zato sto su proterani !!! Ukrainci nisu proterani sa Krima i iz Donjecka,vec tu zive uglavnom Rusi vec decenijama...90% Srba je bilo 91' na Kosovu....91' je bilo vise Rusa na Krimu bas kao i danas.O tome se radi.Albanci su oteli drzavu,Rusi NE
(Nemke)

Zaista verujes u to - pogledaj popise. i da napomenem ne navijam za NATO nego za istinu:

https://sh.wikipedia.org/wiki/Demografska_istorija_Kosova#Popis_1921._godine

Uvek su bili vecina i pored pokolja u balkanskim ratovima i masovnog iseljavanja u Tursku. Uzgred u sastavu Srbije su bili samo dva veka i posle Balkanskih ratova. Ne znam koga i zasto lazemo sa tom demografijom.

Sunce Slobode

pre 7 godina

Jeste da ovo prica vec 10 put ali neka kaze jos 110 puta. Za razliku od nasih sitnih politikanata, njegovu rec cuje ceo svet. I sve vise je postuje.

nele

pre 7 godina

Kosovo je realno izgubljeno. Najbolje sto mozemo dobiti je da se prizna pravo Srbima na Kosovu u opstinama gde su velika vecina isto pravo, da ostanu u Srbiji. Isto je i sa RS. A to dalje povlaci Dombas itd. Opste ludilo. Kosovo je otvorilo Pandoru.
P.S sa druge strane, lako nam se moglo, za 10tak god, desiti da Albanci cine vecinu u Srbiji i da imamo albanca za predsednika.

Nemke

pre 7 godina

Pravo je pitanje zasto ima vise albanaca na kosovu nego Srba ? Zato sto su proterani !!! Ukrainci nisu proterani sa Krima i iz Donjecka,vec tu zive uglavnom Rusi vec decenijama...90% Srba je bilo 91' na Kosovu....91' je bilo vise Rusa na Krimu bas kao i dabas.O tome se radi.Albanci su oteli drzavu,Rusi NE

Nebojša

pre 7 godina

Ne volim nešto Ruse ali nisam budala zapad se ponaša kao siledžija i imaju moto ako nisi sa nama onda si protiv nas ali neće večno moći tako.

NY

pre 7 godina

Rusofili...vi nikada necete razumeti zapadnu politiku,mi smo usko saradjivala sa zapadom do Milosevica,kada je krenuo da dize Rusiju u nebo i da se protivi novom svetskom poretku i pravilima prvo u ratovima 90tih pa onda pred bombardovanje...da je igrao po pravilima kada je trebao,verujem da bi i dan danas bio ziv i da ne bi bilo toliko rusofila koliko ih sada ima.

Klaus

pre 7 godina

Ok, on se žali na dvostruke aršine i traži jedan. Po svemu sudeći onaj po kome bi Krim bio u Rusiji a Kosovo nezavisno. Kakva crna bratska ljubav, samo interesi...

srb

pre 7 godina

Klasicno izvlacenje iz konkteksta. Ne znam kako se ne razume da je covek hteo da kaze da je Kosovo oteto bez da je ikoga za to pitano. A druga stvar je sto na Krimu ima 70% Rusa, a na Kosovu 2008 Albanaca nije bilo toliko, vise da, ali taj procenat nikako!

superhik

pre 7 godina

Ovaj gospodin(vrlo uslovno)bi mogao da prestane da eksploatise Kosovo i Metohiju u sopstvene politicke svrhe jer je njegova zemlja za ovih 30 godina dovoljno istrgovala sa Zapadom ovim parcetom Srbije,a da Srbiji gotovo nista nije pomogla.

ess

pre 7 godina

Tako je, zelimo da se volja naroda prizna i u Dagestanu i u Ceceniji, i u Agigeji, u Ingusetiji, u Baskortostanu i u Tatarstanu.

Ali tako sto ce lokalna vlast uz pomoc susednih drzava preuzeti vlast od Moskve, i onda sto ce naoruzano vodjstvo tih republika organizovati referendume o spajanju sa muslimanskim drzavama u regionu.

U pravu si Putine.

ar ju toke tu mi?

pre 7 godina

Sve se lomi preko malih kao I uvek. Na kraju ce ameri priznati Krim kao deo Rusije, a ruje ce im uzvratiti sa Kosovom. A mi I ukrajinci ima da budemo u soku, misleci da se oni bore za pravdu a ne za sopstveni interes.

Sava Drugi

pre 7 godina

Izvini Putine nisi u Pravu.

Naš narod je hteo da živi na Kosovu. Verovali smo ti, ali ne verujemo više. Pola Srbije je preplavljeno izbeglicama sa Kosova, ti samo pričaš priče godinama a ništa ne preduzimaš.

Bar nemojte da nam lažnu nadu dajete.

Aleksandar

pre 7 godina

A Rusija prihvata volju naroda na Krimu, a ne prihvata na Kosovu.
Sto pre shvatimo da svako gleda samo svoje interese bice nam bolje. I evrofilima i rusofilima.

Albos

pre 7 godina

Nek nam je sa srecom, to je implicitno priznanje Kosova od strane Rusije:

"Putin je u intervjuu za Blumberg rekao da se ništa ne može uraditi protiv volje naroda"!

Eto Kosova u UN tokom "presednikovanja" predsednika sveta, velikog nam Jeremic Vuka

mir svima

pre 7 godina

"Mislim da svi trezveni ljudi uključeni u politiku razumeju da je ideja ruske pretnje, na primer, Baltiku potpuna ludost. Zar ćemo zaista da se borimo protiv NATO? Koliko ljudi živi u NATO? Oko 600 miliona, tačno? U Rusiji ima 146 miliona. Da, mi smo najveća nuklearna sila. Ali da li zaista mislite da ćemo osvojiti Baltik koristeći nuklearno oružje? Otkuda ova ludost", rekao je Putin.

Poenta je u tome sto ozbiljne intervjue pazljivo isprati samo elita medju gledaocima, znaci nekih 5-10%. A preostalih 90-95% isprate samo kratke vesti gde im se servira svakodnevno jedna te ista podvala da ce Rusi napasti balticke republike ili Ukrajinu ili Svedsku ili Poljsku... Propaganda cista. A za to vreme NATO se siri, nekaznjeno bombarduje suverene drzave i slicno. O tome, naravno, ni rec kritike u glavnim medijima na zapadu...

Zen

pre 7 godina

znači to je.... starozavetna trgovina oko za oko. oni tamo sad priznaju Krim i vi ćete braćo priznati Kosovo. A mi roba za potkusurivanje kao i zadnjih 200 godina.

nemilosrdni anđeo

pre 7 godina

a da recimo zapad prizna da treba postovati volju naroda krima, sta ce drug putin onda reci za republiku kosovo?
(asteroid, 8. septembar 2016 15:31)

Onda bi taj zapad morao priznati i volju naroda Katalonije, Republike Srpske, neizvesna situacija oko Škotske i ko zna sta mu se jos sprema, a Putin naravno ne bi imao nista protiv. Priznanjem Kosova zapad je sebi presudio.

MarkoApis

pre 7 godina

Ova Putinova izjava je u direktnoj suprotnosti sa interesima Srbije. Ako jedna država uzima jedan deo teritorije od druge, susedne države i pritom se pravda pozivajući se na slučaj Kosova, to je implicitno i eksplicitno priznavanje prava stanovnika Kosova na samoopredeljenje izjednačavajući ga sa pravom stanovnika Krima na samoopredeljenje. I Rusija, dakle, igra dvostruke igre, baš kao i SAD i EU.

Hoces iskreno?

pre 7 godina

Nuklearno oruzije ce prvi upotrebiti onaj koji se nastanio na drugoj planeti. Niko nije toliko lud da upotrebi nuklearno oruzije jer nikome ne ide u korist da se unisti jedino mesto u Kosmosu gde ljudska rasa moze da zivi. :)

loki

pre 7 godina

Samo jedno pitanje. Ako Putin smatra aneksiju Krima kao jedan potpuno legitiman demokratski proces i pritom povlaci analogiju sa Kosovom, znaci li to da on smatra da je i Kosovo dobilo nezavisnost na legitiman nacin? Opet, razmislite pre nego se uzbudite sto nas Putin pominje. Svako ima svoje interese, a Putin Kosovo koristi kao svoj sto je opet potpuno legitimno. Samo tu nema nas.

ogi

pre 7 godina

Uvijek sam govorio da su Srbija i Ukrajina koletrarna šteta skuba interesa Rusije i USA. A mi što ispljuvašemo Ukrajince (koji su na istome kao što i mi) samo zbog interesa Rusije, ko ja če nam kao i uvjek zabiti nož u leđa zbog svojih ličnih interesa.

russia forever

pre 7 godina

Rusofili na patosu. Putin priznao Kosovo.
(Nikola, 08. septembar 2016 14:54)
Da, evo bas jutros. Procitao sam u vicu dana. Pa nije ti on Obama.

nothing wrong with me

pre 7 godina

Mene samo zanima sta narodi na Zapadu misle o svemu.
Svi od Austrije i Svedske pa do Kalifornije.

Da li oni vide sta se stvarno radi ili veruju u ono sto im se prica.

GROBARI KNIN

pre 7 godina

Ja ne znam ovi anti rusofili kako oni razmisljaju Putin govori o postupcima zapada ne svoje misljenje zasto mu prepisujete...
osim toga ako necemo za Rusiju a sa kim cemo ocemo s onima koji su bacali uranium po Beogradu... Ili oni koji nam otimaju Kosovo i Metohiju.

Bata Stojkovic

pre 7 godina

Kosovu nije matica Srbija nego Albanija jer na kosovu uvijek je živio 90% albanaca i 6% srba ostalih je bilo oko 4%,tek kad bi bilo obrnuto bila bi im srbija matica
(kosova, 08. septembar 2016 23:18) Tipicno fantaziranje prosecnog albanskog nacionaliste. Ako je na Kosovu oduvek zivelo 90% Albanaca i 6% Srba mora se onda priznati da je pravo cudo da se ta tetitorija zove Kosovo, da je preko 90% toponima srpskog porekla i da toliki Albanci za 2000 godina nisu uspeli da tamo formiraju drzavu i izgrade bar jedan istorijski spomenik. Mene da sam Albanac bilo bi sramota da se u opste javljam.

miki

pre 7 godina

posto putin nas koristi za potkusurivanje vreme je da vucic to isto radi sa rusima. Od sad,kada god hrvati nesto naprave mi odmah proglasimo odustajanje od eu i okretanje rusima i eto zapada kako hrvatima zavrcu usi

kosova

pre 7 godina

Kosovu nije matica Srbija nego Albanija jer na kosovu uvijek je živio 90% albanaca i 6% srba ostalih je bilo oko 4%,tek kad bi bilo obrnuto bila bi im srbija matica

Jasdf

pre 7 godina

Zanimljivo da Putin naziva budalastinama strah gradjana pribaltickih drzava od ruske agresije, a u isto vreme imamo situaciju da Rusija vise puta godisnje krsi suverenitet tih drzava. Da nema nikakvih agresivnih namera prema njima ne bi bilo ugrozavanja vazdusnog prostora tih drzava.

NY

pre 7 godina

Rusofili...vi nikada necete razumeti zapadnu politiku,mi smo usko saradjivala sa zapadom do Milosevica,kada je krenuo da dize Rusiju u nebo i da se protivi novom svetskom poretku i pravilima prvo u ratovima 90tih pa onda pred bombardovanje...da je igrao po pravilima kada je trebao,verujem da bi i dan danas bio ziv i da ne bi bilo toliko rusofila koliko ih sada ima.

Sasa

pre 7 godina

Prosto neverovatno izgleda da ni jedan jedini komentator ovde nije primetio da je razlika izmedju Krima i Kosova u tome da se na Kosovu NIKADA nije organizovao referendum o otcepljenju. Kosovo nije drzava, to je protektorat UN. Srbija je PREVARENA Kumanovskim sporazumom jer je jedino Srbija ispostovala svoj deo dogovora. Pa i sam taj sporazum nije sklopljen sa UN vec sa NATO. A sta je NATO ? Vojni blok, koji je u stvari bio agresor. Da li je Rusija ratovala za Krim ? Nije.

Nemke

pre 7 godina

Pravo je pitanje zasto ima vise albanaca na kosovu nego Srba ? Zato sto su proterani !!! Ukrainci nisu proterani sa Krima i iz Donjecka,vec tu zive uglavnom Rusi vec decenijama...90% Srba je bilo 91' na Kosovu....91' je bilo vise Rusa na Krimu bas kao i dabas.O tome se radi.Albanci su oteli drzavu,Rusi NE

Ivica

pre 7 godina

Ajmo sad putinci, vas veliki vodja je upravo izjednacio Kosovo i Krim, posredno priznao Kosovo rekavsi da mora da se postuje odluka naroda koji je vecinski na datoj teritoriji. Aj cao...

ja

pre 7 godina

Koliko ce se samo zapadu obijati Kosovo o glavu, nisu svesni. Pocelo je sa Krimom, nastavice se i dalje, i uvek mogu da se pozovu na primer Kosova

Za zapad bi najbolje bilo da prizna gresku i da Kosovo vrati matici Srbiji

Sava Drugi

pre 7 godina

Izvini Putine nisi u Pravu.

Naš narod je hteo da živi na Kosovu. Verovali smo ti, ali ne verujemo više. Pola Srbije je preplavljeno izbeglicama sa Kosova, ti samo pričaš priče godinama a ništa ne preduzimaš.

Bar nemojte da nam lažnu nadu dajete.

srb

pre 7 godina

Klasicno izvlacenje iz konkteksta. Ne znam kako se ne razume da je covek hteo da kaze da je Kosovo oteto bez da je ikoga za to pitano. A druga stvar je sto na Krimu ima 70% Rusa, a na Kosovu 2008 Albanaca nije bilo toliko, vise da, ali taj procenat nikako!

Cista glupost

pre 7 godina

(Sasa, 8. septembar 2016 15:54)

Imas pogresne informacije. Kosovo je 1990 odrzalo referendum i na njemu su 99.97% gradjana koji su na njemu ucestvovali glasali za nezavisnost od Srbije. Nazalost, Srbija taj referendum nije priznala.

Ali ako vec insistiras, na Kosovu moze za 2 dana da se organizuje referendu o tome da li treba da bude nezavisno ili ne. Al' ces da se iznenadis rezultatom. 'oces tako? :)

Istoricar

pre 7 godina

Pravo je pitanje zasto ima vise albanaca na kosovu nego Srba ? Zato sto su proterani !!! Ukrainci nisu proterani sa Krima i iz Donjecka,vec tu zive uglavnom Rusi vec decenijama...90% Srba je bilo 91' na Kosovu....91' je bilo vise Rusa na Krimu bas kao i danas.O tome se radi.Albanci su oteli drzavu,Rusi NE
(Nemke)

Zaista verujes u to - pogledaj popise. i da napomenem ne navijam za NATO nego za istinu:

https://sh.wikipedia.org/wiki/Demografska_istorija_Kosova#Popis_1921._godine

Uvek su bili vecina i pored pokolja u balkanskim ratovima i masovnog iseljavanja u Tursku. Uzgred u sastavu Srbije su bili samo dva veka i posle Balkanskih ratova. Ne znam koga i zasto lazemo sa tom demografijom.

nebotovan

pre 7 godina

Prosto neverovatno izgleda da ni jedan jedini komentator ovde nije primetio da je razlika izmedju Krima i Kosova u tome da se na Kosovu NIKADA nije organizovao referendum o otcepljenju.
(Sasa, 8. septembar 2016 15:54)
a zasto referendum nije organizovan, siguran sam da bi se mnoge stvari mirno resile da je milosevic devedesetih omogucio gradjanima kosova referendum, kao sto je UK to omogucila skostskoj. doduse i milosevic je znao kakav bi rezultat tog referenduma bio, pa zato nikad nije ni raspisan. sad je kasno za referendume

ess

pre 7 godina

Tako je, zelimo da se volja naroda prizna i u Dagestanu i u Ceceniji, i u Agigeji, u Ingusetiji, u Baskortostanu i u Tatarstanu.

Ali tako sto ce lokalna vlast uz pomoc susednih drzava preuzeti vlast od Moskve, i onda sto ce naoruzano vodjstvo tih republika organizovati referendume o spajanju sa muslimanskim drzavama u regionu.

U pravu si Putine.

superhik

pre 7 godina

Ovaj gospodin(vrlo uslovno)bi mogao da prestane da eksploatise Kosovo i Metohiju u sopstvene politicke svrhe jer je njegova zemlja za ovih 30 godina dovoljno istrgovala sa Zapadom ovim parcetom Srbije,a da Srbiji gotovo nista nije pomogla.

Gilles

pre 7 godina

I on i zapad su licemeri. Zasto zapad ne prizna Krim ili zasto Putin ne prizna Kosovo kad i jedni i drugi postuju volju vecinskog stanovnistva?!

Fandjo

pre 7 godina

Čim se ukaže prilika pustiće nas niz vodu. Samo je zaboravio da napomene kako je došlo do tolike dominacije prisutnosti albanskog stanovništva na Kosovu. Malo je drugačiji scenario nego Krim, i uopšte mi se ne svidja što ih stavlja u isti koš (Kosovo i Krim).

Igor

pre 7 godina

Rusija priznaje Kosovo kad Zapad prizna Krim, to je trgovina interesima. Samo budale veruju u "bratski odnos" među državama, to su budalaštine..pa mi Srbi ne možemo da se dogovorimo oko nacionalnog interesa već 30 godina, nacija nam je potpuno podeljena na zapad i istok zbog neobrazovanosti i neinformisanosti, a očekujemo da se neko drugi odnosi "bratski" ka nama!? Zbog čega, da nije zbog iste vere? Pre neki dan je Gašić parama platio fresku u Crkvi, jel ste svesni toga?!
Ovde društva nema, raspalo se sve, samo kombinacije i izrabljivanje tupog naroda do besvesti

nele

pre 7 godina

Kosovo je realno izgubljeno. Najbolje sto mozemo dobiti je da se prizna pravo Srbima na Kosovu u opstinama gde su velika vecina isto pravo, da ostanu u Srbiji. Isto je i sa RS. A to dalje povlaci Dombas itd. Opste ludilo. Kosovo je otvorilo Pandoru.
P.S sa druge strane, lako nam se moglo, za 10tak god, desiti da Albanci cine vecinu u Srbiji i da imamo albanca za predsednika.

Miloš

pre 7 godina

Mozak na paši.
Putin je upravo zatražio da Zapad ili prizna Krim kao dio Rusije ili da povuče priznanje Kosova*. Zna da neće učiniti niti jedno niti drugo i time je ponovo istaknuo njihovu nedosljednost i licemjernost - jednom rječju lažljivost.
A Srbi nikad zadovoljni - danas traže da o Kosmetu ne govori, a sutra će ga pitati zašto o Kosmetu šuti.
Jasno?

Albos

pre 7 godina

Nek nam je sa srecom, to je implicitno priznanje Kosova od strane Rusije:

"Putin je u intervjuu za Blumberg rekao da se ništa ne može uraditi protiv volje naroda"!

Eto Kosova u UN tokom "presednikovanja" predsednika sveta, velikog nam Jeremic Vuka

slepac

pre 7 godina

Valjda ce posle ovoga i poslednjem slepcu biti jasno da kada te neko u medjunarodnim odnosima podrzava, to radi uglavnom zbog sebe. Nema tu bratstvo i jedinstvo, ima moj interes i tvoj, ali samo ako je u funkciji mog interesa. Hvala Putine za ovu poruku.

miki

pre 7 godina

posto putin nas koristi za potkusurivanje vreme je da vucic to isto radi sa rusima. Od sad,kada god hrvati nesto naprave mi odmah proglasimo odustajanje od eu i okretanje rusima i eto zapada kako hrvatima zavrcu usi

kosova

pre 7 godina

Kosovu nije matica Srbija nego Albanija jer na kosovu uvijek je živio 90% albanaca i 6% srba ostalih je bilo oko 4%,tek kad bi bilo obrnuto bila bi im srbija matica

Nebojša

pre 7 godina

Ne volim nešto Ruse ali nisam budala zapad se ponaša kao siledžija i imaju moto ako nisi sa nama onda si protiv nas ali neće večno moći tako.

Klaus

pre 7 godina

Ok, on se žali na dvostruke aršine i traži jedan. Po svemu sudeći onaj po kome bi Krim bio u Rusiji a Kosovo nezavisno. Kakva crna bratska ljubav, samo interesi...

MarkoApis

pre 7 godina

Ova Putinova izjava je u direktnoj suprotnosti sa interesima Srbije. Ako jedna država uzima jedan deo teritorije od druge, susedne države i pritom se pravda pozivajući se na slučaj Kosova, to je implicitno i eksplicitno priznavanje prava stanovnika Kosova na samoopredeljenje izjednačavajući ga sa pravom stanovnika Krima na samoopredeljenje. I Rusija, dakle, igra dvostruke igre, baš kao i SAD i EU.

mir svima

pre 7 godina

"Mislim da svi trezveni ljudi uključeni u politiku razumeju da je ideja ruske pretnje, na primer, Baltiku potpuna ludost. Zar ćemo zaista da se borimo protiv NATO? Koliko ljudi živi u NATO? Oko 600 miliona, tačno? U Rusiji ima 146 miliona. Da, mi smo najveća nuklearna sila. Ali da li zaista mislite da ćemo osvojiti Baltik koristeći nuklearno oružje? Otkuda ova ludost", rekao je Putin.

Poenta je u tome sto ozbiljne intervjue pazljivo isprati samo elita medju gledaocima, znaci nekih 5-10%. A preostalih 90-95% isprate samo kratke vesti gde im se servira svakodnevno jedna te ista podvala da ce Rusi napasti balticke republike ili Ukrajinu ili Svedsku ili Poljsku... Propaganda cista. A za to vreme NATO se siri, nekaznjeno bombarduje suverene drzave i slicno. O tome, naravno, ni rec kritike u glavnim medijima na zapadu...

loki

pre 7 godina

Samo jedno pitanje. Ako Putin smatra aneksiju Krima kao jedan potpuno legitiman demokratski proces i pritom povlaci analogiju sa Kosovom, znaci li to da on smatra da je i Kosovo dobilo nezavisnost na legitiman nacin? Opet, razmislite pre nego se uzbudite sto nas Putin pominje. Svako ima svoje interese, a Putin Kosovo koristi kao svoj sto je opet potpuno legitimno. Samo tu nema nas.

russia forever

pre 7 godina

Rusofili na patosu. Putin priznao Kosovo.
(Nikola, 08. septembar 2016 14:54)
Da, evo bas jutros. Procitao sam u vicu dana. Pa nije ti on Obama.

Zen

pre 7 godina

znači to je.... starozavetna trgovina oko za oko. oni tamo sad priznaju Krim i vi ćete braćo priznati Kosovo. A mi roba za potkusurivanje kao i zadnjih 200 godina.

ogi

pre 7 godina

Uvijek sam govorio da su Srbija i Ukrajina koletrarna šteta skuba interesa Rusije i USA. A mi što ispljuvašemo Ukrajince (koji su na istome kao što i mi) samo zbog interesa Rusije, ko ja če nam kao i uvjek zabiti nož u leđa zbog svojih ličnih interesa.

Sunce Slobode

pre 7 godina

Jeste da ovo prica vec 10 put ali neka kaze jos 110 puta. Za razliku od nasih sitnih politikanata, njegovu rec cuje ceo svet. I sve vise je postuje.

Aleksandar

pre 7 godina

A Rusija prihvata volju naroda na Krimu, a ne prihvata na Kosovu.
Sto pre shvatimo da svako gleda samo svoje interese bice nam bolje. I evrofilima i rusofilima.

ar ju toke tu mi?

pre 7 godina

Sve se lomi preko malih kao I uvek. Na kraju ce ameri priznati Krim kao deo Rusije, a ruje ce im uzvratiti sa Kosovom. A mi I ukrajinci ima da budemo u soku, misleci da se oni bore za pravdu a ne za sopstveni interes.

GROBARI KNIN

pre 7 godina

Ja ne znam ovi anti rusofili kako oni razmisljaju Putin govori o postupcima zapada ne svoje misljenje zasto mu prepisujete...
osim toga ako necemo za Rusiju a sa kim cemo ocemo s onima koji su bacali uranium po Beogradu... Ili oni koji nam otimaju Kosovo i Metohiju.

nothing wrong with me

pre 7 godina

Mene samo zanima sta narodi na Zapadu misle o svemu.
Svi od Austrije i Svedske pa do Kalifornije.

Da li oni vide sta se stvarno radi ili veruju u ono sto im se prica.

nemilosrdni anđeo

pre 7 godina

a da recimo zapad prizna da treba postovati volju naroda krima, sta ce drug putin onda reci za republiku kosovo?
(asteroid, 8. septembar 2016 15:31)

Onda bi taj zapad morao priznati i volju naroda Katalonije, Republike Srpske, neizvesna situacija oko Škotske i ko zna sta mu se jos sprema, a Putin naravno ne bi imao nista protiv. Priznanjem Kosova zapad je sebi presudio.

Hoces iskreno?

pre 7 godina

Nuklearno oruzije ce prvi upotrebiti onaj koji se nastanio na drugoj planeti. Niko nije toliko lud da upotrebi nuklearno oruzije jer nikome ne ide u korist da se unisti jedino mesto u Kosmosu gde ljudska rasa moze da zivi. :)

Bata Stojkovic

pre 7 godina

Kosovu nije matica Srbija nego Albanija jer na kosovu uvijek je živio 90% albanaca i 6% srba ostalih je bilo oko 4%,tek kad bi bilo obrnuto bila bi im srbija matica
(kosova, 08. septembar 2016 23:18) Tipicno fantaziranje prosecnog albanskog nacionaliste. Ako je na Kosovu oduvek zivelo 90% Albanaca i 6% Srba mora se onda priznati da je pravo cudo da se ta tetitorija zove Kosovo, da je preko 90% toponima srpskog porekla i da toliki Albanci za 2000 godina nisu uspeli da tamo formiraju drzavu i izgrade bar jedan istorijski spomenik. Mene da sam Albanac bilo bi sramota da se u opste javljam.

Jasdf

pre 7 godina

Zanimljivo da Putin naziva budalastinama strah gradjana pribaltickih drzava od ruske agresije, a u isto vreme imamo situaciju da Rusija vise puta godisnje krsi suverenitet tih drzava. Da nema nikakvih agresivnih namera prema njima ne bi bilo ugrozavanja vazdusnog prostora tih drzava.