Aktuelno

Sreda, 07.09.2016.

10:05

Zbog čega su milenijalci depresivna generacija?

Izvor: Business Insider

Zbog èega su milenijalci depresivna generacija? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

19 Komentari

Sortiraj po:

Stetocina

pre 7 godina

.., smiri zivce. Nikoga nije briga kako si ti skidao pantalone i zbog cega su tebe tvoji lesili pa se sada praznis na drugima. Odgovorno tvrdim da se deca mogu podici bez batina. Nemam potrebe da lupam glavom o zid jer su me moji na vreme naucili i kako da se ponasam, i da treba sa ucim i radim. Podigla sam isto tako normalnu decu, i nemam pojma o cemu ti tripujes. Nista ne fali danasnjim generacijama, uce, rade, bas kao i svi pre njih. To sto si ti odlucio da primecujes smo najgore primerke nije moj problem. Ja sam na moju decu ponosna, a ti leci komplekse na nekom drugom

pametnjakovici na sve strane

pre 7 godina

Mene na primer zanima zasto su ovi silni pljuvaci danasnje dece, toliko nezadovoljni sa sopstvenom? Ili su njihova savrsena, a sva druga boze me sacuvaj? U svakom slucaju tolika kolicina mrznje nije normalna. Zapitajte se malo nad sobom, ako celu jednu generaciju trpate u isti kos?

Ili vam, kao ..., fali jedan dobar anger management? Ili nemate svoje porodice, dosli ste do 50 i sada sami sa sobom mrzite ceo svet? U svakom slucaju, resavajte sopstvene probleme, pustitie nove generacije da sazrevaju kao sto smo i mi.

Maja

pre 7 godina

.., ne znam koliko si star i da li uopste imas svoju decu, ali ja se kao majka savrseno normalne studentkinje, ni malo ne slazem s' tobom. Sa komentarom o pantalonama (koji mi priznajem nije jasan) si me podsetio na mog pokojnog dedu. On se zgrazavao svaki puta kada sam ja obukla pantalone - "cemu ide ovaj svet kada zenskinja nosi pantalone?" Posto vidim da ti izvlacenje poente nije jaca strana da prevedem - ono nad cime su se generacije pre nas zgrazavale se ispostavilo da je sasvim trivijano.

Niti su danasnja deca monstrumi kakvim im tebi slicni predstavljaju, niti smo mi bili olicenje savrsenstva. Sasvim je normalno da mladi pokusavaju da pomeraju granice, i da jednog dana sazreju u ljude koji shvataju da se svet ne vrti oko njihovih zelja.

Kao majka ne mislim da je deci potrebna celicna disciplina, vec vreme provedeno sa njima. Od malih nogu slusaj o cemu pricaju i sta ih zanima i usmeravaj ih da toga nisu ni svesni. Celicna disciplina ce imati potpuno suprotne efekte, govorim iz iskustva. Deca koja nisu smela da pisnu u kuci, su pobegla glavom bez obzira cim se ukazala prilika. Meni je to tuzno. Vise volim da mi dete juri pokemone dve nedelje, dok sama ne ukapira da je to glupost, nego da je drzim na lancu i da me zove jednom godisnje kada odraste.

Otplacujemo tudje dugove

pre 7 godina

Ne moze neko ko je odrastao u socijalizmu da drzi pridike nekome koga je snasao tranzicioni divljacki kapitalizam.

...

pre 7 godina

Ovi koji zagovaraju stav da je prihvatljivo da se naredna generacija ponasa isto kao prethodna, to je posebna vrsta stetocina. Alo, naredna generacija treba da bude bolja od prethodne, a sto vi nista niste naucili iz gluposti koje ste radili, pa sad zagovarate da i oni isto rade, to je vas problem, ali nemojte da tu patologiju zagovarate kao nesto drustveno prihvatljivo. Treba uvestio neki zakon protiv te pojave. Ko upotrebi recenicu "a kako si ti ovo a kako si ono" prvo 25 po turu zbog krajnje nekulture i svodjenja opsteg na licno, a onda kao u Singapuru, 1000 evra kazna zato sto zagovara nesto sto je neprimereno i cak bih rekao nenormalno, da naredna generacija ponavlja obrazac ponasanja prethodne generacije. To nije normalno, to nema nigde osim na Papua Novoj Gvineji i ovde, zato tako i ide tim teritorijama. Gde se ne samo insistira na tome da naredna generacija ponavlja obrazac ponasanja prethodne, nego se insistira i na ponavljanju "obicaja" i slicnih budalastina koji su em anahroni, em neprimereni urbanom okruzenju. To je neprirodno, to je nenormalno, to nije prirodno. Samo da se kaznjava.

I znate sta jos? Markus Aurelius u Gladijatoru je u pravu, njihov neuspeh kao potomaka, to je vas neuspeh kao roditelja. Vi ste bili slabi da radite kako je ispravno, lakse vam je bilo da sebe zamenite telefonima i TVom. Sad kusajte sto ste zakuvali, samo mene i slicne ostavite na miru, jer cemo se braniti od tog otrova. Red mora da postoji.

...

pre 7 godina

Ja ne znam kojom ste vi decom okruzeni,ali drustvo moje dece je manje vise isto kao sto je bilo i moje.Uce,rade,izlaze ...Nadje se po neki kukolj,kao i svugde,ali prosek je sasvim normalan.
(Svastara,7.septembar 2016 23:43)
Mozda je tebi normalno,meni nije normalno da neko ni jednom nije skinuo pantalone kako se skidaju nego ih uvek izvrne naopacke.U zivotu nisam tako skinuo pantalone,ni ja ni bilo koji moj drugar,cimer itd.Nikad nisam ostavio sijalice da neko ide i gasi ih za mnom.Ormane sam zatvarao.

I nije tacna ni ta relativizacija.Nije isto,drugacije je,niti je mrznja,samo tvrdim da je potrebno mamuzanje i disciplina zbog tehnologije za koju ova rasa nije zrela.Ne mozes da budes poslednji klineski car zato sto si obuzet tapkanjem i pokretnim slikama.Prvo ce te rad osloboditi,a onda kad sve uradis sto je normalno,ako ti ostane slobodno vreme,onda tapkaj.Ne svidja ti se moja diktatura,jedva cekas da odes od mene? Odlicno,to je dobro.To jeste cilj.Bato,cim dobijes zelje da samoupravljas,da ti ja smetam sto te teram da se ponasas normalno,to ti priroda kaze da je vreme da polako pakujes prnje da se iselis.Ja ti nisam rob,a ti nisi car.Kad postanes urcevit,mi smo u najmanju ruku cimeri,i ja necu da idem za tobom kao sluga dok ti tapkas.A ako hoces orden sto ucis,pa za mene ne ucis.Ja sam moje izucio.Znaci,paljba.Pa kad lupis glavom o zid,ako se opametis opametio si se,ako ne nista,takva ti karma.Tapkaj opet,mozda te nece boleti glava.

EU Citizen

pre 7 godina

Produkti su bolesnog ultraliberalnog vaspitanja koje ih je postavilo u centar sveta i nije im razvilo osećaj za meru, poštovanje i pristojnost, s jedne strane, a s druge strane, stvarni svet se, naravno , nije povinovao levičarskim ideološlim lažima na kojima je to vaspitanje bilo utemeljeno, i stavio je pred njih jednako teške izazove kao i pred prethodne generacije koje nisu imale taj hendikep razmaženosti, iskvarenosti i nerealnih očekivanja, i zbog čvršćeg karaktera su bile bolje opremljene da se nose s tim izazovima. Prirodan proizvod tog raskoraka je depresija, a mogu da krive pre svega svoje roditelje i njihove pogrešne životne principe i vrednosti.

Svastara

pre 7 godina

Osim mobilnog telefona, bukvalno sve prethodne generacije su prolazile kroz sve to, ne preterujte. Jedina razlika je u tome sto sam ja dovukla zicani telefon do moje sobe, i pricala satima ...

Ja ne znam kojom ste vi decom okruzeni, ali drustvo moje dece je manje vise isto kao sto je bilo i moje. Uce, rade, izlaze ... Nadje se po neki kukolj, kao i svugde, ali prosek je sasvim normalan.

Cemu tolika mrznja prema novome? I nasi zivoti su se razlikovali od zivota nasih roditelja, i tako unazad. Ok, sada je tehnologija malo eksplodirala, ali sve je to normalno.

...

pre 7 godina

Sve je to u redu, ama sve to moze da izleci jedan dobar "arbajt maht fraj". Rekli huinhmi u poslednjem delu Guliverovih putovanja. I oni imaju takve bezvoljne jahue, pa kad ih upregnu i zamamuzaju da rmbaju teske fizicke poslove, za čas postanu voljni. Imam ja takve, provereno deluje lek. Samo mamuzanje, nema druge.

dex

pre 7 godina

Depresivni su izmedju ostalog i zato sto danas decu od malena vec usmeravaju na danasnji vrlo brzi poslovni svet, da apliciraju na 1000 adresa dok dobiju praksu ili posao, i oni umesto da budu deca, mediji i okruzenje ih tera da sto pre sazrevaju.

Jelka

pre 7 godina

Predlazem citanje "Borilackog kluba" od Caka Palahnjuka. Ako bas ne volite da citate mozete pogledati film sa Norton Edvardom i Pit Bredom. Delo daje neobicnu mogucu posledicu masovne bezvoljnosti.

my way

pre 7 godina

Zato sto niko ne zna ni kud ide, ni da li ide, ni zasto ide, ni da li ce i kada stici. Depresivan je ovaj svet koji diktitira da nam svima treba mnogo, a realno ni za sta.

kafedžija

pre 7 godina

Kafa u SAD ne može ništa da izazove jer je neopisivo đubre. Sve je samo ne kafa. Nek se deca presele u Italiju pa nek vide šta je kafa.

dedo

pre 7 godina

Ovo istrazivanje ko da je radio neko kome je cera "milenijak". Mi kao da nismo brinuli kao studenti, kao da nismo radili paralelno dva posla, spavali u razlicita vremena itd..

Milan

pre 7 godina

Pre bih rekao da društvene mreže, pa i sam internet izazivaju anksioznost i depresiju. Svi predstavljaju svoj život mnogo bolje pred drugima nego što stvarno jeste i to kod svih stvara utisak da njihov život nije dovoljno lep, zanimljiv. Kod osetljivih osoba izaziva loše raspoloženje koje vremenom preraste u psihički problem. A kao dodatak na sve - svuda su dostupne stvari koje jako lako izazivaju osećaj zadovoljstva. Kao i sve u životu, čovek se lako navikne na to pa mu nakon nekog vremena ni te stvari ne izazivaju zadovoljstvo kao nekada. Sada su mu potrebne da bi se osećao iole normalno, a bez njih se oseća loše. Sve u svemu, balansirati sa aktivnostima i stvarima koje radimo, internet koristiti pametno i sve će biti u redu...

Ispravljač krivina

pre 7 godina

Nemaju svoj sistem prirodnih vrednosti, koje dele sa roditeljima, u porodici, komunikacijom emocijama, vremenom učenja, duhovnim vrednostima, prenetih vaspitanjem. Jer su im roditelji bili zauzeti kreditima, karijerama, autima, kozmetikom, golf štapovima, putovanjima, hipotekama, plastičnim operacijama, kompjuterima, berzama, štiklama, satovima, lusterima, bazenima, letnjikovcima, travnjacima, nakitom, umetničkim slikama, skulpturama... Njih su prepustili siterkama, kucama, najboljim vrtićima, najboljim pedagozima... Ali duša prazna, ne lati se takvih vrednosti, koje su ih suštinski ispraznile i iscedile do zadnje kapi. Oni koji su nastavili, puteve svojih roditelja su starlete, biznis bezdušnici, karijeristi, IQ genijalci, psihopate odrođeni i od prirode i vez duše, za korak bliži veštačkoj inteligenciji, čije će, uskoro, postati integralni deo. Kao jedine globalne vrednosti.

my way

pre 7 godina

Zato sto niko ne zna ni kud ide, ni da li ide, ni zasto ide, ni da li ce i kada stici. Depresivan je ovaj svet koji diktitira da nam svima treba mnogo, a realno ni za sta.

Milan

pre 7 godina

Pre bih rekao da društvene mreže, pa i sam internet izazivaju anksioznost i depresiju. Svi predstavljaju svoj život mnogo bolje pred drugima nego što stvarno jeste i to kod svih stvara utisak da njihov život nije dovoljno lep, zanimljiv. Kod osetljivih osoba izaziva loše raspoloženje koje vremenom preraste u psihički problem. A kao dodatak na sve - svuda su dostupne stvari koje jako lako izazivaju osećaj zadovoljstva. Kao i sve u životu, čovek se lako navikne na to pa mu nakon nekog vremena ni te stvari ne izazivaju zadovoljstvo kao nekada. Sada su mu potrebne da bi se osećao iole normalno, a bez njih se oseća loše. Sve u svemu, balansirati sa aktivnostima i stvarima koje radimo, internet koristiti pametno i sve će biti u redu...

dex

pre 7 godina

Depresivni su izmedju ostalog i zato sto danas decu od malena vec usmeravaju na danasnji vrlo brzi poslovni svet, da apliciraju na 1000 adresa dok dobiju praksu ili posao, i oni umesto da budu deca, mediji i okruzenje ih tera da sto pre sazrevaju.

Jelka

pre 7 godina

Predlazem citanje "Borilackog kluba" od Caka Palahnjuka. Ako bas ne volite da citate mozete pogledati film sa Norton Edvardom i Pit Bredom. Delo daje neobicnu mogucu posledicu masovne bezvoljnosti.

dedo

pre 7 godina

Ovo istrazivanje ko da je radio neko kome je cera "milenijak". Mi kao da nismo brinuli kao studenti, kao da nismo radili paralelno dva posla, spavali u razlicita vremena itd..

kafedžija

pre 7 godina

Kafa u SAD ne može ništa da izazove jer je neopisivo đubre. Sve je samo ne kafa. Nek se deca presele u Italiju pa nek vide šta je kafa.

Ispravljač krivina

pre 7 godina

Nemaju svoj sistem prirodnih vrednosti, koje dele sa roditeljima, u porodici, komunikacijom emocijama, vremenom učenja, duhovnim vrednostima, prenetih vaspitanjem. Jer su im roditelji bili zauzeti kreditima, karijerama, autima, kozmetikom, golf štapovima, putovanjima, hipotekama, plastičnim operacijama, kompjuterima, berzama, štiklama, satovima, lusterima, bazenima, letnjikovcima, travnjacima, nakitom, umetničkim slikama, skulpturama... Njih su prepustili siterkama, kucama, najboljim vrtićima, najboljim pedagozima... Ali duša prazna, ne lati se takvih vrednosti, koje su ih suštinski ispraznile i iscedile do zadnje kapi. Oni koji su nastavili, puteve svojih roditelja su starlete, biznis bezdušnici, karijeristi, IQ genijalci, psihopate odrođeni i od prirode i vez duše, za korak bliži veštačkoj inteligenciji, čije će, uskoro, postati integralni deo. Kao jedine globalne vrednosti.

Svastara

pre 7 godina

Osim mobilnog telefona, bukvalno sve prethodne generacije su prolazile kroz sve to, ne preterujte. Jedina razlika je u tome sto sam ja dovukla zicani telefon do moje sobe, i pricala satima ...

Ja ne znam kojom ste vi decom okruzeni, ali drustvo moje dece je manje vise isto kao sto je bilo i moje. Uce, rade, izlaze ... Nadje se po neki kukolj, kao i svugde, ali prosek je sasvim normalan.

Cemu tolika mrznja prema novome? I nasi zivoti su se razlikovali od zivota nasih roditelja, i tako unazad. Ok, sada je tehnologija malo eksplodirala, ali sve je to normalno.

Otplacujemo tudje dugove

pre 7 godina

Ne moze neko ko je odrastao u socijalizmu da drzi pridike nekome koga je snasao tranzicioni divljacki kapitalizam.

...

pre 7 godina

Ovi koji zagovaraju stav da je prihvatljivo da se naredna generacija ponasa isto kao prethodna, to je posebna vrsta stetocina. Alo, naredna generacija treba da bude bolja od prethodne, a sto vi nista niste naucili iz gluposti koje ste radili, pa sad zagovarate da i oni isto rade, to je vas problem, ali nemojte da tu patologiju zagovarate kao nesto drustveno prihvatljivo. Treba uvestio neki zakon protiv te pojave. Ko upotrebi recenicu "a kako si ti ovo a kako si ono" prvo 25 po turu zbog krajnje nekulture i svodjenja opsteg na licno, a onda kao u Singapuru, 1000 evra kazna zato sto zagovara nesto sto je neprimereno i cak bih rekao nenormalno, da naredna generacija ponavlja obrazac ponasanja prethodne generacije. To nije normalno, to nema nigde osim na Papua Novoj Gvineji i ovde, zato tako i ide tim teritorijama. Gde se ne samo insistira na tome da naredna generacija ponavlja obrazac ponasanja prethodne, nego se insistira i na ponavljanju "obicaja" i slicnih budalastina koji su em anahroni, em neprimereni urbanom okruzenju. To je neprirodno, to je nenormalno, to nije prirodno. Samo da se kaznjava.

I znate sta jos? Markus Aurelius u Gladijatoru je u pravu, njihov neuspeh kao potomaka, to je vas neuspeh kao roditelja. Vi ste bili slabi da radite kako je ispravno, lakse vam je bilo da sebe zamenite telefonima i TVom. Sad kusajte sto ste zakuvali, samo mene i slicne ostavite na miru, jer cemo se braniti od tog otrova. Red mora da postoji.

...

pre 7 godina

Ja ne znam kojom ste vi decom okruzeni,ali drustvo moje dece je manje vise isto kao sto je bilo i moje.Uce,rade,izlaze ...Nadje se po neki kukolj,kao i svugde,ali prosek je sasvim normalan.
(Svastara,7.septembar 2016 23:43)
Mozda je tebi normalno,meni nije normalno da neko ni jednom nije skinuo pantalone kako se skidaju nego ih uvek izvrne naopacke.U zivotu nisam tako skinuo pantalone,ni ja ni bilo koji moj drugar,cimer itd.Nikad nisam ostavio sijalice da neko ide i gasi ih za mnom.Ormane sam zatvarao.

I nije tacna ni ta relativizacija.Nije isto,drugacije je,niti je mrznja,samo tvrdim da je potrebno mamuzanje i disciplina zbog tehnologije za koju ova rasa nije zrela.Ne mozes da budes poslednji klineski car zato sto si obuzet tapkanjem i pokretnim slikama.Prvo ce te rad osloboditi,a onda kad sve uradis sto je normalno,ako ti ostane slobodno vreme,onda tapkaj.Ne svidja ti se moja diktatura,jedva cekas da odes od mene? Odlicno,to je dobro.To jeste cilj.Bato,cim dobijes zelje da samoupravljas,da ti ja smetam sto te teram da se ponasas normalno,to ti priroda kaze da je vreme da polako pakujes prnje da se iselis.Ja ti nisam rob,a ti nisi car.Kad postanes urcevit,mi smo u najmanju ruku cimeri,i ja necu da idem za tobom kao sluga dok ti tapkas.A ako hoces orden sto ucis,pa za mene ne ucis.Ja sam moje izucio.Znaci,paljba.Pa kad lupis glavom o zid,ako se opametis opametio si se,ako ne nista,takva ti karma.Tapkaj opet,mozda te nece boleti glava.

Stetocina

pre 7 godina

.., smiri zivce. Nikoga nije briga kako si ti skidao pantalone i zbog cega su tebe tvoji lesili pa se sada praznis na drugima. Odgovorno tvrdim da se deca mogu podici bez batina. Nemam potrebe da lupam glavom o zid jer su me moji na vreme naucili i kako da se ponasam, i da treba sa ucim i radim. Podigla sam isto tako normalnu decu, i nemam pojma o cemu ti tripujes. Nista ne fali danasnjim generacijama, uce, rade, bas kao i svi pre njih. To sto si ti odlucio da primecujes smo najgore primerke nije moj problem. Ja sam na moju decu ponosna, a ti leci komplekse na nekom drugom

EU Citizen

pre 7 godina

Produkti su bolesnog ultraliberalnog vaspitanja koje ih je postavilo u centar sveta i nije im razvilo osećaj za meru, poštovanje i pristojnost, s jedne strane, a s druge strane, stvarni svet se, naravno , nije povinovao levičarskim ideološlim lažima na kojima je to vaspitanje bilo utemeljeno, i stavio je pred njih jednako teške izazove kao i pred prethodne generacije koje nisu imale taj hendikep razmaženosti, iskvarenosti i nerealnih očekivanja, i zbog čvršćeg karaktera su bile bolje opremljene da se nose s tim izazovima. Prirodan proizvod tog raskoraka je depresija, a mogu da krive pre svega svoje roditelje i njihove pogrešne životne principe i vrednosti.

Maja

pre 7 godina

.., ne znam koliko si star i da li uopste imas svoju decu, ali ja se kao majka savrseno normalne studentkinje, ni malo ne slazem s' tobom. Sa komentarom o pantalonama (koji mi priznajem nije jasan) si me podsetio na mog pokojnog dedu. On se zgrazavao svaki puta kada sam ja obukla pantalone - "cemu ide ovaj svet kada zenskinja nosi pantalone?" Posto vidim da ti izvlacenje poente nije jaca strana da prevedem - ono nad cime su se generacije pre nas zgrazavale se ispostavilo da je sasvim trivijano.

Niti su danasnja deca monstrumi kakvim im tebi slicni predstavljaju, niti smo mi bili olicenje savrsenstva. Sasvim je normalno da mladi pokusavaju da pomeraju granice, i da jednog dana sazreju u ljude koji shvataju da se svet ne vrti oko njihovih zelja.

Kao majka ne mislim da je deci potrebna celicna disciplina, vec vreme provedeno sa njima. Od malih nogu slusaj o cemu pricaju i sta ih zanima i usmeravaj ih da toga nisu ni svesni. Celicna disciplina ce imati potpuno suprotne efekte, govorim iz iskustva. Deca koja nisu smela da pisnu u kuci, su pobegla glavom bez obzira cim se ukazala prilika. Meni je to tuzno. Vise volim da mi dete juri pokemone dve nedelje, dok sama ne ukapira da je to glupost, nego da je drzim na lancu i da me zove jednom godisnje kada odraste.

pametnjakovici na sve strane

pre 7 godina

Mene na primer zanima zasto su ovi silni pljuvaci danasnje dece, toliko nezadovoljni sa sopstvenom? Ili su njihova savrsena, a sva druga boze me sacuvaj? U svakom slucaju tolika kolicina mrznje nije normalna. Zapitajte se malo nad sobom, ako celu jednu generaciju trpate u isti kos?

Ili vam, kao ..., fali jedan dobar anger management? Ili nemate svoje porodice, dosli ste do 50 i sada sami sa sobom mrzite ceo svet? U svakom slucaju, resavajte sopstvene probleme, pustitie nove generacije da sazrevaju kao sto smo i mi.

...

pre 7 godina

Sve je to u redu, ama sve to moze da izleci jedan dobar "arbajt maht fraj". Rekli huinhmi u poslednjem delu Guliverovih putovanja. I oni imaju takve bezvoljne jahue, pa kad ih upregnu i zamamuzaju da rmbaju teske fizicke poslove, za čas postanu voljni. Imam ja takve, provereno deluje lek. Samo mamuzanje, nema druge.

Ispravljač krivina

pre 7 godina

Nemaju svoj sistem prirodnih vrednosti, koje dele sa roditeljima, u porodici, komunikacijom emocijama, vremenom učenja, duhovnim vrednostima, prenetih vaspitanjem. Jer su im roditelji bili zauzeti kreditima, karijerama, autima, kozmetikom, golf štapovima, putovanjima, hipotekama, plastičnim operacijama, kompjuterima, berzama, štiklama, satovima, lusterima, bazenima, letnjikovcima, travnjacima, nakitom, umetničkim slikama, skulpturama... Njih su prepustili siterkama, kucama, najboljim vrtićima, najboljim pedagozima... Ali duša prazna, ne lati se takvih vrednosti, koje su ih suštinski ispraznile i iscedile do zadnje kapi. Oni koji su nastavili, puteve svojih roditelja su starlete, biznis bezdušnici, karijeristi, IQ genijalci, psihopate odrođeni i od prirode i vez duše, za korak bliži veštačkoj inteligenciji, čije će, uskoro, postati integralni deo. Kao jedine globalne vrednosti.

kafedžija

pre 7 godina

Kafa u SAD ne može ništa da izazove jer je neopisivo đubre. Sve je samo ne kafa. Nek se deca presele u Italiju pa nek vide šta je kafa.

...

pre 7 godina

Ja ne znam kojom ste vi decom okruzeni,ali drustvo moje dece je manje vise isto kao sto je bilo i moje.Uce,rade,izlaze ...Nadje se po neki kukolj,kao i svugde,ali prosek je sasvim normalan.
(Svastara,7.septembar 2016 23:43)
Mozda je tebi normalno,meni nije normalno da neko ni jednom nije skinuo pantalone kako se skidaju nego ih uvek izvrne naopacke.U zivotu nisam tako skinuo pantalone,ni ja ni bilo koji moj drugar,cimer itd.Nikad nisam ostavio sijalice da neko ide i gasi ih za mnom.Ormane sam zatvarao.

I nije tacna ni ta relativizacija.Nije isto,drugacije je,niti je mrznja,samo tvrdim da je potrebno mamuzanje i disciplina zbog tehnologije za koju ova rasa nije zrela.Ne mozes da budes poslednji klineski car zato sto si obuzet tapkanjem i pokretnim slikama.Prvo ce te rad osloboditi,a onda kad sve uradis sto je normalno,ako ti ostane slobodno vreme,onda tapkaj.Ne svidja ti se moja diktatura,jedva cekas da odes od mene? Odlicno,to je dobro.To jeste cilj.Bato,cim dobijes zelje da samoupravljas,da ti ja smetam sto te teram da se ponasas normalno,to ti priroda kaze da je vreme da polako pakujes prnje da se iselis.Ja ti nisam rob,a ti nisi car.Kad postanes urcevit,mi smo u najmanju ruku cimeri,i ja necu da idem za tobom kao sluga dok ti tapkas.A ako hoces orden sto ucis,pa za mene ne ucis.Ja sam moje izucio.Znaci,paljba.Pa kad lupis glavom o zid,ako se opametis opametio si se,ako ne nista,takva ti karma.Tapkaj opet,mozda te nece boleti glava.

...

pre 7 godina

Sve je to u redu, ama sve to moze da izleci jedan dobar "arbajt maht fraj". Rekli huinhmi u poslednjem delu Guliverovih putovanja. I oni imaju takve bezvoljne jahue, pa kad ih upregnu i zamamuzaju da rmbaju teske fizicke poslove, za čas postanu voljni. Imam ja takve, provereno deluje lek. Samo mamuzanje, nema druge.

dedo

pre 7 godina

Ovo istrazivanje ko da je radio neko kome je cera "milenijak". Mi kao da nismo brinuli kao studenti, kao da nismo radili paralelno dva posla, spavali u razlicita vremena itd..

EU Citizen

pre 7 godina

Produkti su bolesnog ultraliberalnog vaspitanja koje ih je postavilo u centar sveta i nije im razvilo osećaj za meru, poštovanje i pristojnost, s jedne strane, a s druge strane, stvarni svet se, naravno , nije povinovao levičarskim ideološlim lažima na kojima je to vaspitanje bilo utemeljeno, i stavio je pred njih jednako teške izazove kao i pred prethodne generacije koje nisu imale taj hendikep razmaženosti, iskvarenosti i nerealnih očekivanja, i zbog čvršćeg karaktera su bile bolje opremljene da se nose s tim izazovima. Prirodan proizvod tog raskoraka je depresija, a mogu da krive pre svega svoje roditelje i njihove pogrešne životne principe i vrednosti.

...

pre 7 godina

Ovi koji zagovaraju stav da je prihvatljivo da se naredna generacija ponasa isto kao prethodna, to je posebna vrsta stetocina. Alo, naredna generacija treba da bude bolja od prethodne, a sto vi nista niste naucili iz gluposti koje ste radili, pa sad zagovarate da i oni isto rade, to je vas problem, ali nemojte da tu patologiju zagovarate kao nesto drustveno prihvatljivo. Treba uvestio neki zakon protiv te pojave. Ko upotrebi recenicu "a kako si ti ovo a kako si ono" prvo 25 po turu zbog krajnje nekulture i svodjenja opsteg na licno, a onda kao u Singapuru, 1000 evra kazna zato sto zagovara nesto sto je neprimereno i cak bih rekao nenormalno, da naredna generacija ponavlja obrazac ponasanja prethodne generacije. To nije normalno, to nema nigde osim na Papua Novoj Gvineji i ovde, zato tako i ide tim teritorijama. Gde se ne samo insistira na tome da naredna generacija ponavlja obrazac ponasanja prethodne, nego se insistira i na ponavljanju "obicaja" i slicnih budalastina koji su em anahroni, em neprimereni urbanom okruzenju. To je neprirodno, to je nenormalno, to nije prirodno. Samo da se kaznjava.

I znate sta jos? Markus Aurelius u Gladijatoru je u pravu, njihov neuspeh kao potomaka, to je vas neuspeh kao roditelja. Vi ste bili slabi da radite kako je ispravno, lakse vam je bilo da sebe zamenite telefonima i TVom. Sad kusajte sto ste zakuvali, samo mene i slicne ostavite na miru, jer cemo se braniti od tog otrova. Red mora da postoji.

Jelka

pre 7 godina

Predlazem citanje "Borilackog kluba" od Caka Palahnjuka. Ako bas ne volite da citate mozete pogledati film sa Norton Edvardom i Pit Bredom. Delo daje neobicnu mogucu posledicu masovne bezvoljnosti.

dex

pre 7 godina

Depresivni su izmedju ostalog i zato sto danas decu od malena vec usmeravaju na danasnji vrlo brzi poslovni svet, da apliciraju na 1000 adresa dok dobiju praksu ili posao, i oni umesto da budu deca, mediji i okruzenje ih tera da sto pre sazrevaju.

Milan

pre 7 godina

Pre bih rekao da društvene mreže, pa i sam internet izazivaju anksioznost i depresiju. Svi predstavljaju svoj život mnogo bolje pred drugima nego što stvarno jeste i to kod svih stvara utisak da njihov život nije dovoljno lep, zanimljiv. Kod osetljivih osoba izaziva loše raspoloženje koje vremenom preraste u psihički problem. A kao dodatak na sve - svuda su dostupne stvari koje jako lako izazivaju osećaj zadovoljstva. Kao i sve u životu, čovek se lako navikne na to pa mu nakon nekog vremena ni te stvari ne izazivaju zadovoljstvo kao nekada. Sada su mu potrebne da bi se osećao iole normalno, a bez njih se oseća loše. Sve u svemu, balansirati sa aktivnostima i stvarima koje radimo, internet koristiti pametno i sve će biti u redu...

my way

pre 7 godina

Zato sto niko ne zna ni kud ide, ni da li ide, ni zasto ide, ni da li ce i kada stici. Depresivan je ovaj svet koji diktitira da nam svima treba mnogo, a realno ni za sta.

Svastara

pre 7 godina

Osim mobilnog telefona, bukvalno sve prethodne generacije su prolazile kroz sve to, ne preterujte. Jedina razlika je u tome sto sam ja dovukla zicani telefon do moje sobe, i pricala satima ...

Ja ne znam kojom ste vi decom okruzeni, ali drustvo moje dece je manje vise isto kao sto je bilo i moje. Uce, rade, izlaze ... Nadje se po neki kukolj, kao i svugde, ali prosek je sasvim normalan.

Cemu tolika mrznja prema novome? I nasi zivoti su se razlikovali od zivota nasih roditelja, i tako unazad. Ok, sada je tehnologija malo eksplodirala, ali sve je to normalno.

Otplacujemo tudje dugove

pre 7 godina

Ne moze neko ko je odrastao u socijalizmu da drzi pridike nekome koga je snasao tranzicioni divljacki kapitalizam.

Maja

pre 7 godina

.., ne znam koliko si star i da li uopste imas svoju decu, ali ja se kao majka savrseno normalne studentkinje, ni malo ne slazem s' tobom. Sa komentarom o pantalonama (koji mi priznajem nije jasan) si me podsetio na mog pokojnog dedu. On se zgrazavao svaki puta kada sam ja obukla pantalone - "cemu ide ovaj svet kada zenskinja nosi pantalone?" Posto vidim da ti izvlacenje poente nije jaca strana da prevedem - ono nad cime su se generacije pre nas zgrazavale se ispostavilo da je sasvim trivijano.

Niti su danasnja deca monstrumi kakvim im tebi slicni predstavljaju, niti smo mi bili olicenje savrsenstva. Sasvim je normalno da mladi pokusavaju da pomeraju granice, i da jednog dana sazreju u ljude koji shvataju da se svet ne vrti oko njihovih zelja.

Kao majka ne mislim da je deci potrebna celicna disciplina, vec vreme provedeno sa njima. Od malih nogu slusaj o cemu pricaju i sta ih zanima i usmeravaj ih da toga nisu ni svesni. Celicna disciplina ce imati potpuno suprotne efekte, govorim iz iskustva. Deca koja nisu smela da pisnu u kuci, su pobegla glavom bez obzira cim se ukazala prilika. Meni je to tuzno. Vise volim da mi dete juri pokemone dve nedelje, dok sama ne ukapira da je to glupost, nego da je drzim na lancu i da me zove jednom godisnje kada odraste.

pametnjakovici na sve strane

pre 7 godina

Mene na primer zanima zasto su ovi silni pljuvaci danasnje dece, toliko nezadovoljni sa sopstvenom? Ili su njihova savrsena, a sva druga boze me sacuvaj? U svakom slucaju tolika kolicina mrznje nije normalna. Zapitajte se malo nad sobom, ako celu jednu generaciju trpate u isti kos?

Ili vam, kao ..., fali jedan dobar anger management? Ili nemate svoje porodice, dosli ste do 50 i sada sami sa sobom mrzite ceo svet? U svakom slucaju, resavajte sopstvene probleme, pustitie nove generacije da sazrevaju kao sto smo i mi.

Stetocina

pre 7 godina

.., smiri zivce. Nikoga nije briga kako si ti skidao pantalone i zbog cega su tebe tvoji lesili pa se sada praznis na drugima. Odgovorno tvrdim da se deca mogu podici bez batina. Nemam potrebe da lupam glavom o zid jer su me moji na vreme naucili i kako da se ponasam, i da treba sa ucim i radim. Podigla sam isto tako normalnu decu, i nemam pojma o cemu ti tripujes. Nista ne fali danasnjim generacijama, uce, rade, bas kao i svi pre njih. To sto si ti odlucio da primecujes smo najgore primerke nije moj problem. Ja sam na moju decu ponosna, a ti leci komplekse na nekom drugom