Aktuelno

Ponedeljak, 05.09.2016.

08:59

Mel Gibson: Pravi heroji ne nose helanke

Izvor: Guardian

Mel Gibson: Pravi heroji ne nose helanke IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

57 Komentari

Sortiraj po:

DjurdjeleVojvoda

pre 7 godina

@ Preferisco dirti adio

.. ali scena kada mu padajuci pod teretom krsta, prilazi ocajna majka (Bogorodica) na ViaDoloroso, a on njoj smireno kaze:
"Majko, ja na novo stvaram!" .. i dan danas kada se setim i dok ovo pisem, ja ne mogu suze da zaustavim. Najbolji prikaz jednog velicanstvenog, Bozanstvenog akta u istoriji filma!!

Mr White

pre 7 godina

Malo je glumaca sa takvom harizmom pa jos takvim rediteljskim umecem. Steta sto propio pa jos zamerio Jevrejima. Nije kasno za njega, pa Klint Istvud je najbolje filmove rezirao pod kasne dane

Preferisco dirti adio

pre 7 godina

Da, zaboravih Passion of the Crist, mislim da 3 sata poslije filma nisam progovorio ni jednu rijec, toliko je film "jak". Scena kad bicuju Hrista, prvo ga 3-4 vojnika biju palicama a onda onim bicem sa ekserima, a sve to gleda, izmedju ostalih u publici, i Sotona, to je izazvalo u meni nevidjen bijes pomjesan sa tugom, nikad to nisam dozivio gledajuci neki film. Bukvalno sam drao na televizor. Jedna od najvjestije, najefektnije snimljenih scena ikada. Raspece je isto efektno ali ni prici ovome. Mel Gibson je veliki majstor rezije, dokazano

bice cudo da objave komentar

pre 7 godina

@cobra

Mocni feministicki lobi u Holivudu(a vlada svuda takodje) je upropastio akcione filmove.
Zato su danas smorni za gledanje. Neprirodni su.

Zola

pre 7 godina

Mel je jedan od boljih likova u Holivudu spasio je mnogo poznatih od droge a i kao glumac I reziser stvorio je epska djela I ne treba ih nabrajati.Al uvrijedio je jevreje a to nije smio da uradi jer vas odma banuju jer su oni glavni u filmskoj industiji.Osim South Parka.Oni mogu da se zezaju s svakim I da im prodje.

...

pre 7 godina

Da, vi kojima se ne svidja nasilje u ovim Gibsonovim filmovima, i u Spilbergovim koje sam pomenuo (Spašavanje redova Rajana i Šindlerova lista), shvatite te filmove kao veliki "Ludovico Treatment" iz A Clockwork Orange u kome ucestvujete dobrovoljno, a koji ima za cilj da vam ogadi nasilje za sva vremena. To je dobro.

...

pre 7 godina

...Mada je dementan možda odveć jaka reč...
(Low Key Lyesmith, 5. septembar 2016 14:50)
Nije on dementan, nego je čovek bolestan, ima fizilosku bolest zbog koje se ponekad ponasa kako se ponasa, bipolarni poremećaj. Ne dala nikome sveta nauka ili bilo kakav izmišljeni prijatelj tipa bog i ostalo da iz prve ruke saznaju sta je to. Nije on odgovoran za te ispade koje je imao, nego biologija. Kad nije u tim stanjima koje uzrokuje bolest, covek je jedan od careva za filmove. U stvari ima on i o tome film, doduse kao glumac sa licnim iskustom sa mentalnom bolešću, The Beaver.

...

pre 7 godina

Zadnja tri njegova filma su monstruozno nasilna. ni ovaj nije bolji, kažu rane ocjene. zašto jedan 'posvećeni hrišćaninin' ima toliku želju da oslikava gadosti, stvarno ne znam
(autocorrect off, 5. septembar 2016 10:47)
Možda iz istog razloga zbog kog je Spilberg napravio uvodnu scenu za Spašavanje redova Rajana. Ili Šindlerovu listu. Da pokaže "pućanstvu" šta je stvarno nasilje. Npr Tarantino koristi nasilje kao umetnički izraz, pa mu dođe simpatično. Kjubrik u A clockwork orange i Full metal jacket, manje više, tu je nasilje u funkciji opisivanja mentalnih stanja aktera filma. Spilberg u ovim filmovima i Gibson u par tih poslednjih filmova pokazuju auditorijumu kako nasilje stvarno izgleda. A ne sviđa ti se? Pa i ne treba da ti se sviđa. To i jeste cilj autora. Odvratno je. I treba da bude.

Provincijalac

pre 7 godina

Apokalipto je jedan od najboljih filmova koje sam ikada gledao, a gledao sam ih dosta. Covek je samo realan. Da je srece pa da su svi kao on. Kao glumac dosao je do vrha, a verovarno ce i kao reditelj.

autocorrect off

pre 7 godina

i braveheart i apocalypto i passion su bolesno krvožedni filmovi i ako vam se to sviđa trebalo bi da se zamislite nad sobom kao ljudskim bićem

chombe

pre 7 godina

Dobar glumac i pristojan reziser. Voli da je u centru paznje, ali je nesiguran. Pomalo gubitnik, bez obzira na slavu i uspehe, ali meni je drag bas zbog toga. Nije genije.

Tito

pre 7 godina

Jos uvek ima harizmu. Gledao sam Expendable 3. Jedini je on zanimljiv i Banderas. Cak je i zasjenio ukocene Stalonea i Svarcenegera. Ove mlade bezveznjake ne treba ni spominjati.

Low Key Lyesmith

pre 7 godina

@gzola, 5. septembar 2016 11:45
"Apokalipto je za svjetlosnu godinu bolji od npr. Avatara"
Tačno, ali to u biti ne znači ništa - s obzirom na "kvalitet" Avatara.
Apokalipto je ipak, po mnogo čemu, propuštena prilika.

@autocorrect off, 5. septembar 2016 10:47
Monstruozno nasilna po kojim/čijim kriterijumima? Uostalom, kada nasilje nije tu isključivo nasilja radi (dakle, zbog nekakvog shock efekta), već služi priči - kakva god ona bila - mislim da nema mesta zamerkama. Plus aesthetics/aestheticization of violence. Kada se implementira kako treba - a la Quentin Tarantino, Park Chan-wook, Kim Jee-woon, Takashi Miike (to name but few) - nasilan sadržaj u filmovima samo može doprineti njihovom ukupnom kvalitetu.

@aha, 5. septembar 2016 11:25
Pa, to i nije daleko od istine. Mada je dementan možda odveć jaka reč. Gibson je bio vrlo dobar glumac (The Patriot na stranu), i overall prilično solidan režiser/sreenwriter/producent (mada su budulaštine tipa "They can take our lives, but they will never take our FREEDOM" really, really cringeworthy). Recimo da je neka viša srednja klasa. Ali je lik istodobno i outspoken racist/anti-semite. Što naravno ne znači da ga treba bojkotovati/negirati kao umetnika.

Što se Hacksaw Ridge tiče, mogao bi biti zanimljiv film - svakako ima zanimljivu temu - i možda Gibsonov comeback.

Luka

pre 7 godina

Zadnja tri njegova filma su monstruozno nasilna. ni ovaj nije bolji, kažu rane ocjene. zašto jedan 'posvećeni hrišćaninin' ima toliku želju da oslikava gadosti, stvarno ne znam
(autocorrect off, 5. septembar 2016 10:47)

Baci pogled na Bibliju ... imaš dovoljno gadosti za 100 filmova a ne za jedan ..

Marsovac

pre 7 godina

"Zadnja tri njegova filma su monstruozno nasilna. ni ovaj nije bolji, kažu rane ocjene. zašto jedan 'posvećeni hrišćaninin' ima toliku želju da oslikava gadosti, stvarno ne znam
(autocorrect off, 5. septembar 2016 10:47) "
Zato sto vecina u publici to ocekuje da vidi.

crno-belo srce

pre 7 godina

Mel Gibson,Klint Istvud,Alen Delon-bili su vrhunski glumci i pravi lepotani u svoje vreme...Imam utisak ,da jako lose izgledaju u ovim godinama,mnogo gore od ,,prosecnih'' likova...Mozda gresim???

2+2=5

pre 7 godina

sto se tice njegovih ispada pa jos davno je jedan veliki filozof koji je zivio kao podstanar napisao kada je umrla komsinica: "nema babe nema duga".
ocekivati od velikih ljudi neko uzviseno ponasanje je naivno kao sto je naivno glasati za politicare. svi smo mi isti, samo su neki talentovani.

nikola

pre 7 godina

Mislim da niko bolje ne oslikava istoriju od Gibsona. Njegove scene najautenticnije oslikavaju taj i taj period. A jos i lokalni jezik kad dodje uz sve to...

СрбинсонКрусо

pre 7 godina

Требао је да прави филм о викинзима, од кога је одустао Дикаприо (натеран је на то), а кажу да је затим Бред Пит желео да глуми у том филму, да је постојала жеља Гибсона али су разговори спречени од стране великих продуцената у Холивуду. И поред оваквих кочница онје направио интересантан филм, који ја желим да погледам и који, уверен сам, жели да погледа још много људи.

belgrado

pre 7 godina

u danasnjim vrenena nikako nije dobro biti iskren i reci ono sto mislis.
u najmanju ruku mozes povrediti osecanja pingvina sa madagaskara.

veliki glumac i smeker!!

lenko Do

pre 7 godina

Sećam se kad je izašao Mad Max 1 i 2, poslastica za generacije filmofila,dobar je Hardy, ali...Satanizovan i zabranjen zbog svojih stavova,jbg čak i da je bio u pravu,ne seče se grana na koju se sedi.Moras imati moral u toj industriji ko hipsteri antikapitalisti u firmiranoj garderobi iz Ušća.Da je Apocalypto rezirao Injaritu npr danas bi se mnogo drugcije govorilo o tom filmu.Ostali smo verovatno uskraćeni za nekoliko remek dela kinematografije,no dobro.Nadam se da će ovim filmom delimicno ispraviti nepravdu koja mu je naneta,za koju je doduse on sam doprineo svojim alkoholizmom.Pravda za brata Mela.

Marijuana Sniffing Dog

pre 7 godina

Poslednja scena prvog i jedinog Mad Max....
"The chain in those handcuffs is high-tensile steel.
It'd take you ten minutes to hack through it with this
Now, if you're lucky...
...you could hack through your ankle
in five minutes.
Go!"

only fools and horses

pre 7 godina

Film sasvim u skladu sa njegovim ekstremnim religijskim uverenjem. Doduše u umri muški i još nekim je pobio na hiljade ljudi. Ali to je valjda radio za pare.
Inače gotivim ga i kao glumca i kao režisera, dopao mi se i Apokalipto, ali ne i poruka zbog koje je film snimljen.

leandro

pre 7 godina

Neka priča ko šta hoće, ali ovaj lik je velika faca. Uvek je i bio. To niko ne može osporiti. Odličan glumac sa sjajnom karijerom, uprkos pomalo čudnom odabiru uloga I filmova. Pod stare dane me je oduševio sa The Signs, a šta tek reći o Apocalypto koji je režirao...neverovatno ostvarenje. Da je lud u glavu - to stoji. Ali je barem iskren I ne zavlači nikoga. Nešto slično malo starijem kolegi Klint Istvudu koji je takođe bez dlake na jeziku I koji više puta kaže ono što se zatucanoj javnosti nikako ne dopada.

autocorrect off

pre 7 godina

Zadnja tri njegova filma su monstruozno nasilna. ni ovaj nije bolji, kažu rane ocjene. zašto jedan 'posvećeni hrišćaninin' ima toliku želju da oslikava gadosti, stvarno ne znam

leandro

pre 7 godina

Neka priča ko šta hoće, ali ovaj lik je velika faca. Uvek je i bio. To niko ne može osporiti. Odličan glumac sa sjajnom karijerom, uprkos pomalo čudnom odabiru uloga I filmova. Pod stare dane me je oduševio sa The Signs, a šta tek reći o Apocalypto koji je režirao...neverovatno ostvarenje. Da je lud u glavu - to stoji. Ali je barem iskren I ne zavlači nikoga. Nešto slično malo starijem kolegi Klint Istvudu koji je takođe bez dlake na jeziku I koji više puta kaže ono što se zatucanoj javnosti nikako ne dopada.

lenko Do

pre 7 godina

Sećam se kad je izašao Mad Max 1 i 2, poslastica za generacije filmofila,dobar je Hardy, ali...Satanizovan i zabranjen zbog svojih stavova,jbg čak i da je bio u pravu,ne seče se grana na koju se sedi.Moras imati moral u toj industriji ko hipsteri antikapitalisti u firmiranoj garderobi iz Ušća.Da je Apocalypto rezirao Injaritu npr danas bi se mnogo drugcije govorilo o tom filmu.Ostali smo verovatno uskraćeni za nekoliko remek dela kinematografije,no dobro.Nadam se da će ovim filmom delimicno ispraviti nepravdu koja mu je naneta,za koju je doduse on sam doprineo svojim alkoholizmom.Pravda za brata Mela.

belgrado

pre 7 godina

u danasnjim vrenena nikako nije dobro biti iskren i reci ono sto mislis.
u najmanju ruku mozes povrediti osecanja pingvina sa madagaskara.

veliki glumac i smeker!!

...

pre 7 godina

Zadnja tri njegova filma su monstruozno nasilna. ni ovaj nije bolji, kažu rane ocjene. zašto jedan 'posvećeni hrišćaninin' ima toliku želju da oslikava gadosti, stvarno ne znam
(autocorrect off, 5. septembar 2016 10:47)
Možda iz istog razloga zbog kog je Spilberg napravio uvodnu scenu za Spašavanje redova Rajana. Ili Šindlerovu listu. Da pokaže "pućanstvu" šta je stvarno nasilje. Npr Tarantino koristi nasilje kao umetnički izraz, pa mu dođe simpatično. Kjubrik u A clockwork orange i Full metal jacket, manje više, tu je nasilje u funkciji opisivanja mentalnih stanja aktera filma. Spilberg u ovim filmovima i Gibson u par tih poslednjih filmova pokazuju auditorijumu kako nasilje stvarno izgleda. A ne sviđa ti se? Pa i ne treba da ti se sviđa. To i jeste cilj autora. Odvratno je. I treba da bude.

СрбинсонКрусо

pre 7 godina

Требао је да прави филм о викинзима, од кога је одустао Дикаприо (натеран је на то), а кажу да је затим Бред Пит желео да глуми у том филму, да је постојала жеља Гибсона али су разговори спречени од стране великих продуцената у Холивуду. И поред оваквих кочница онје направио интересантан филм, који ја желим да погледам и који, уверен сам, жели да погледа још много људи.

Provincijalac

pre 7 godina

Apokalipto je jedan od najboljih filmova koje sam ikada gledao, a gledao sam ih dosta. Covek je samo realan. Da je srece pa da su svi kao on. Kao glumac dosao je do vrha, a verovarno ce i kao reditelj.

Luka

pre 7 godina

Zadnja tri njegova filma su monstruozno nasilna. ni ovaj nije bolji, kažu rane ocjene. zašto jedan 'posvećeni hrišćaninin' ima toliku želju da oslikava gadosti, stvarno ne znam
(autocorrect off, 5. septembar 2016 10:47)

Baci pogled na Bibliju ... imaš dovoljno gadosti za 100 filmova a ne za jedan ..

nikola

pre 7 godina

Mislim da niko bolje ne oslikava istoriju od Gibsona. Njegove scene najautenticnije oslikavaju taj i taj period. A jos i lokalni jezik kad dodje uz sve to...

Marijuana Sniffing Dog

pre 7 godina

Poslednja scena prvog i jedinog Mad Max....
"The chain in those handcuffs is high-tensile steel.
It'd take you ten minutes to hack through it with this
Now, if you're lucky...
...you could hack through your ankle
in five minutes.
Go!"

2+2=5

pre 7 godina

sto se tice njegovih ispada pa jos davno je jedan veliki filozof koji je zivio kao podstanar napisao kada je umrla komsinica: "nema babe nema duga".
ocekivati od velikih ljudi neko uzviseno ponasanje je naivno kao sto je naivno glasati za politicare. svi smo mi isti, samo su neki talentovani.

Tito

pre 7 godina

Jos uvek ima harizmu. Gledao sam Expendable 3. Jedini je on zanimljiv i Banderas. Cak je i zasjenio ukocene Stalonea i Svarcenegera. Ove mlade bezveznjake ne treba ni spominjati.

...

pre 7 godina

Da, vi kojima se ne svidja nasilje u ovim Gibsonovim filmovima, i u Spilbergovim koje sam pomenuo (Spašavanje redova Rajana i Šindlerova lista), shvatite te filmove kao veliki "Ludovico Treatment" iz A Clockwork Orange u kome ucestvujete dobrovoljno, a koji ima za cilj da vam ogadi nasilje za sva vremena. To je dobro.

Marsovac

pre 7 godina

"Zadnja tri njegova filma su monstruozno nasilna. ni ovaj nije bolji, kažu rane ocjene. zašto jedan 'posvećeni hrišćaninin' ima toliku želju da oslikava gadosti, stvarno ne znam
(autocorrect off, 5. septembar 2016 10:47) "
Zato sto vecina u publici to ocekuje da vidi.

Preferisco dirti adio

pre 7 godina

Da, zaboravih Passion of the Crist, mislim da 3 sata poslije filma nisam progovorio ni jednu rijec, toliko je film "jak". Scena kad bicuju Hrista, prvo ga 3-4 vojnika biju palicama a onda onim bicem sa ekserima, a sve to gleda, izmedju ostalih u publici, i Sotona, to je izazvalo u meni nevidjen bijes pomjesan sa tugom, nikad to nisam dozivio gledajuci neki film. Bukvalno sam drao na televizor. Jedna od najvjestije, najefektnije snimljenih scena ikada. Raspece je isto efektno ali ni prici ovome. Mel Gibson je veliki majstor rezije, dokazano

Zola

pre 7 godina

Mel je jedan od boljih likova u Holivudu spasio je mnogo poznatih od droge a i kao glumac I reziser stvorio je epska djela I ne treba ih nabrajati.Al uvrijedio je jevreje a to nije smio da uradi jer vas odma banuju jer su oni glavni u filmskoj industiji.Osim South Parka.Oni mogu da se zezaju s svakim I da im prodje.

bice cudo da objave komentar

pre 7 godina

@cobra

Mocni feministicki lobi u Holivudu(a vlada svuda takodje) je upropastio akcione filmove.
Zato su danas smorni za gledanje. Neprirodni su.

...

pre 7 godina

...Mada je dementan možda odveć jaka reč...
(Low Key Lyesmith, 5. septembar 2016 14:50)
Nije on dementan, nego je čovek bolestan, ima fizilosku bolest zbog koje se ponekad ponasa kako se ponasa, bipolarni poremećaj. Ne dala nikome sveta nauka ili bilo kakav izmišljeni prijatelj tipa bog i ostalo da iz prve ruke saznaju sta je to. Nije on odgovoran za te ispade koje je imao, nego biologija. Kad nije u tim stanjima koje uzrokuje bolest, covek je jedan od careva za filmove. U stvari ima on i o tome film, doduse kao glumac sa licnim iskustom sa mentalnom bolešću, The Beaver.

crno-belo srce

pre 7 godina

Mel Gibson,Klint Istvud,Alen Delon-bili su vrhunski glumci i pravi lepotani u svoje vreme...Imam utisak ,da jako lose izgledaju u ovim godinama,mnogo gore od ,,prosecnih'' likova...Mozda gresim???

Low Key Lyesmith

pre 7 godina

@gzola, 5. septembar 2016 11:45
"Apokalipto je za svjetlosnu godinu bolji od npr. Avatara"
Tačno, ali to u biti ne znači ništa - s obzirom na "kvalitet" Avatara.
Apokalipto je ipak, po mnogo čemu, propuštena prilika.

@autocorrect off, 5. septembar 2016 10:47
Monstruozno nasilna po kojim/čijim kriterijumima? Uostalom, kada nasilje nije tu isključivo nasilja radi (dakle, zbog nekakvog shock efekta), već služi priči - kakva god ona bila - mislim da nema mesta zamerkama. Plus aesthetics/aestheticization of violence. Kada se implementira kako treba - a la Quentin Tarantino, Park Chan-wook, Kim Jee-woon, Takashi Miike (to name but few) - nasilan sadržaj u filmovima samo može doprineti njihovom ukupnom kvalitetu.

@aha, 5. septembar 2016 11:25
Pa, to i nije daleko od istine. Mada je dementan možda odveć jaka reč. Gibson je bio vrlo dobar glumac (The Patriot na stranu), i overall prilično solidan režiser/sreenwriter/producent (mada su budulaštine tipa "They can take our lives, but they will never take our FREEDOM" really, really cringeworthy). Recimo da je neka viša srednja klasa. Ali je lik istodobno i outspoken racist/anti-semite. Što naravno ne znači da ga treba bojkotovati/negirati kao umetnika.

Što se Hacksaw Ridge tiče, mogao bi biti zanimljiv film - svakako ima zanimljivu temu - i možda Gibsonov comeback.

autocorrect off

pre 7 godina

Zadnja tri njegova filma su monstruozno nasilna. ni ovaj nije bolji, kažu rane ocjene. zašto jedan 'posvećeni hrišćaninin' ima toliku želju da oslikava gadosti, stvarno ne znam

chombe

pre 7 godina

Dobar glumac i pristojan reziser. Voli da je u centru paznje, ali je nesiguran. Pomalo gubitnik, bez obzira na slavu i uspehe, ali meni je drag bas zbog toga. Nije genije.

Mr White

pre 7 godina

Malo je glumaca sa takvom harizmom pa jos takvim rediteljskim umecem. Steta sto propio pa jos zamerio Jevrejima. Nije kasno za njega, pa Klint Istvud je najbolje filmove rezirao pod kasne dane

only fools and horses

pre 7 godina

Film sasvim u skladu sa njegovim ekstremnim religijskim uverenjem. Doduše u umri muški i još nekim je pobio na hiljade ljudi. Ali to je valjda radio za pare.
Inače gotivim ga i kao glumca i kao režisera, dopao mi se i Apokalipto, ali ne i poruka zbog koje je film snimljen.

autocorrect off

pre 7 godina

i braveheart i apocalypto i passion su bolesno krvožedni filmovi i ako vam se to sviđa trebalo bi da se zamislite nad sobom kao ljudskim bićem

DjurdjeleVojvoda

pre 7 godina

@ Preferisco dirti adio

.. ali scena kada mu padajuci pod teretom krsta, prilazi ocajna majka (Bogorodica) na ViaDoloroso, a on njoj smireno kaze:
"Majko, ja na novo stvaram!" .. i dan danas kada se setim i dok ovo pisem, ja ne mogu suze da zaustavim. Najbolji prikaz jednog velicanstvenog, Bozanstvenog akta u istoriji filma!!

autocorrect off

pre 7 godina

i braveheart i apocalypto i passion su bolesno krvožedni filmovi i ako vam se to sviđa trebalo bi da se zamislite nad sobom kao ljudskim bićem

autocorrect off

pre 7 godina

Zadnja tri njegova filma su monstruozno nasilna. ni ovaj nije bolji, kažu rane ocjene. zašto jedan 'posvećeni hrišćaninin' ima toliku želju da oslikava gadosti, stvarno ne znam

only fools and horses

pre 7 godina

Film sasvim u skladu sa njegovim ekstremnim religijskim uverenjem. Doduše u umri muški i još nekim je pobio na hiljade ljudi. Ali to je valjda radio za pare.
Inače gotivim ga i kao glumca i kao režisera, dopao mi se i Apokalipto, ali ne i poruka zbog koje je film snimljen.

crno-belo srce

pre 7 godina

Mel Gibson,Klint Istvud,Alen Delon-bili su vrhunski glumci i pravi lepotani u svoje vreme...Imam utisak ,da jako lose izgledaju u ovim godinama,mnogo gore od ,,prosecnih'' likova...Mozda gresim???

Low Key Lyesmith

pre 7 godina

@gzola, 5. septembar 2016 11:45
"Apokalipto je za svjetlosnu godinu bolji od npr. Avatara"
Tačno, ali to u biti ne znači ništa - s obzirom na "kvalitet" Avatara.
Apokalipto je ipak, po mnogo čemu, propuštena prilika.

@autocorrect off, 5. septembar 2016 10:47
Monstruozno nasilna po kojim/čijim kriterijumima? Uostalom, kada nasilje nije tu isključivo nasilja radi (dakle, zbog nekakvog shock efekta), već služi priči - kakva god ona bila - mislim da nema mesta zamerkama. Plus aesthetics/aestheticization of violence. Kada se implementira kako treba - a la Quentin Tarantino, Park Chan-wook, Kim Jee-woon, Takashi Miike (to name but few) - nasilan sadržaj u filmovima samo može doprineti njihovom ukupnom kvalitetu.

@aha, 5. septembar 2016 11:25
Pa, to i nije daleko od istine. Mada je dementan možda odveć jaka reč. Gibson je bio vrlo dobar glumac (The Patriot na stranu), i overall prilično solidan režiser/sreenwriter/producent (mada su budulaštine tipa "They can take our lives, but they will never take our FREEDOM" really, really cringeworthy). Recimo da je neka viša srednja klasa. Ali je lik istodobno i outspoken racist/anti-semite. Što naravno ne znači da ga treba bojkotovati/negirati kao umetnika.

Što se Hacksaw Ridge tiče, mogao bi biti zanimljiv film - svakako ima zanimljivu temu - i možda Gibsonov comeback.

chombe

pre 7 godina

Dobar glumac i pristojan reziser. Voli da je u centru paznje, ali je nesiguran. Pomalo gubitnik, bez obzira na slavu i uspehe, ali meni je drag bas zbog toga. Nije genije.

leandro

pre 7 godina

Neka priča ko šta hoće, ali ovaj lik je velika faca. Uvek je i bio. To niko ne može osporiti. Odličan glumac sa sjajnom karijerom, uprkos pomalo čudnom odabiru uloga I filmova. Pod stare dane me je oduševio sa The Signs, a šta tek reći o Apocalypto koji je režirao...neverovatno ostvarenje. Da je lud u glavu - to stoji. Ali je barem iskren I ne zavlači nikoga. Nešto slično malo starijem kolegi Klint Istvudu koji je takođe bez dlake na jeziku I koji više puta kaže ono što se zatucanoj javnosti nikako ne dopada.

Marsovac

pre 7 godina

"Zadnja tri njegova filma su monstruozno nasilna. ni ovaj nije bolji, kažu rane ocjene. zašto jedan 'posvećeni hrišćaninin' ima toliku želju da oslikava gadosti, stvarno ne znam
(autocorrect off, 5. septembar 2016 10:47) "
Zato sto vecina u publici to ocekuje da vidi.

belgrado

pre 7 godina

u danasnjim vrenena nikako nije dobro biti iskren i reci ono sto mislis.
u najmanju ruku mozes povrediti osecanja pingvina sa madagaskara.

veliki glumac i smeker!!

...

pre 7 godina

...Mada je dementan možda odveć jaka reč...
(Low Key Lyesmith, 5. septembar 2016 14:50)
Nije on dementan, nego je čovek bolestan, ima fizilosku bolest zbog koje se ponekad ponasa kako se ponasa, bipolarni poremećaj. Ne dala nikome sveta nauka ili bilo kakav izmišljeni prijatelj tipa bog i ostalo da iz prve ruke saznaju sta je to. Nije on odgovoran za te ispade koje je imao, nego biologija. Kad nije u tim stanjima koje uzrokuje bolest, covek je jedan od careva za filmove. U stvari ima on i o tome film, doduse kao glumac sa licnim iskustom sa mentalnom bolešću, The Beaver.

lenko Do

pre 7 godina

Sećam se kad je izašao Mad Max 1 i 2, poslastica za generacije filmofila,dobar je Hardy, ali...Satanizovan i zabranjen zbog svojih stavova,jbg čak i da je bio u pravu,ne seče se grana na koju se sedi.Moras imati moral u toj industriji ko hipsteri antikapitalisti u firmiranoj garderobi iz Ušća.Da je Apocalypto rezirao Injaritu npr danas bi se mnogo drugcije govorilo o tom filmu.Ostali smo verovatno uskraćeni za nekoliko remek dela kinematografije,no dobro.Nadam se da će ovim filmom delimicno ispraviti nepravdu koja mu je naneta,za koju je doduse on sam doprineo svojim alkoholizmom.Pravda za brata Mela.

Luka

pre 7 godina

Zadnja tri njegova filma su monstruozno nasilna. ni ovaj nije bolji, kažu rane ocjene. zašto jedan 'posvećeni hrišćaninin' ima toliku želju da oslikava gadosti, stvarno ne znam
(autocorrect off, 5. septembar 2016 10:47)

Baci pogled na Bibliju ... imaš dovoljno gadosti za 100 filmova a ne za jedan ..

2+2=5

pre 7 godina

sto se tice njegovih ispada pa jos davno je jedan veliki filozof koji je zivio kao podstanar napisao kada je umrla komsinica: "nema babe nema duga".
ocekivati od velikih ljudi neko uzviseno ponasanje je naivno kao sto je naivno glasati za politicare. svi smo mi isti, samo su neki talentovani.

СрбинсонКрусо

pre 7 godina

Требао је да прави филм о викинзима, од кога је одустао Дикаприо (натеран је на то), а кажу да је затим Бред Пит желео да глуми у том филму, да је постојала жеља Гибсона али су разговори спречени од стране великих продуцената у Холивуду. И поред оваквих кочница онје направио интересантан филм, који ја желим да погледам и који, уверен сам, жели да погледа још много људи.

nikola

pre 7 godina

Mislim da niko bolje ne oslikava istoriju od Gibsona. Njegove scene najautenticnije oslikavaju taj i taj period. A jos i lokalni jezik kad dodje uz sve to...

...

pre 7 godina

Da, vi kojima se ne svidja nasilje u ovim Gibsonovim filmovima, i u Spilbergovim koje sam pomenuo (Spašavanje redova Rajana i Šindlerova lista), shvatite te filmove kao veliki "Ludovico Treatment" iz A Clockwork Orange u kome ucestvujete dobrovoljno, a koji ima za cilj da vam ogadi nasilje za sva vremena. To je dobro.

Zola

pre 7 godina

Mel je jedan od boljih likova u Holivudu spasio je mnogo poznatih od droge a i kao glumac I reziser stvorio je epska djela I ne treba ih nabrajati.Al uvrijedio je jevreje a to nije smio da uradi jer vas odma banuju jer su oni glavni u filmskoj industiji.Osim South Parka.Oni mogu da se zezaju s svakim I da im prodje.

bice cudo da objave komentar

pre 7 godina

@cobra

Mocni feministicki lobi u Holivudu(a vlada svuda takodje) je upropastio akcione filmove.
Zato su danas smorni za gledanje. Neprirodni su.

Marijuana Sniffing Dog

pre 7 godina

Poslednja scena prvog i jedinog Mad Max....
"The chain in those handcuffs is high-tensile steel.
It'd take you ten minutes to hack through it with this
Now, if you're lucky...
...you could hack through your ankle
in five minutes.
Go!"

Preferisco dirti adio

pre 7 godina

Da, zaboravih Passion of the Crist, mislim da 3 sata poslije filma nisam progovorio ni jednu rijec, toliko je film "jak". Scena kad bicuju Hrista, prvo ga 3-4 vojnika biju palicama a onda onim bicem sa ekserima, a sve to gleda, izmedju ostalih u publici, i Sotona, to je izazvalo u meni nevidjen bijes pomjesan sa tugom, nikad to nisam dozivio gledajuci neki film. Bukvalno sam drao na televizor. Jedna od najvjestije, najefektnije snimljenih scena ikada. Raspece je isto efektno ali ni prici ovome. Mel Gibson je veliki majstor rezije, dokazano

Tito

pre 7 godina

Jos uvek ima harizmu. Gledao sam Expendable 3. Jedini je on zanimljiv i Banderas. Cak je i zasjenio ukocene Stalonea i Svarcenegera. Ove mlade bezveznjake ne treba ni spominjati.

...

pre 7 godina

Zadnja tri njegova filma su monstruozno nasilna. ni ovaj nije bolji, kažu rane ocjene. zašto jedan 'posvećeni hrišćaninin' ima toliku želju da oslikava gadosti, stvarno ne znam
(autocorrect off, 5. septembar 2016 10:47)
Možda iz istog razloga zbog kog je Spilberg napravio uvodnu scenu za Spašavanje redova Rajana. Ili Šindlerovu listu. Da pokaže "pućanstvu" šta je stvarno nasilje. Npr Tarantino koristi nasilje kao umetnički izraz, pa mu dođe simpatično. Kjubrik u A clockwork orange i Full metal jacket, manje više, tu je nasilje u funkciji opisivanja mentalnih stanja aktera filma. Spilberg u ovim filmovima i Gibson u par tih poslednjih filmova pokazuju auditorijumu kako nasilje stvarno izgleda. A ne sviđa ti se? Pa i ne treba da ti se sviđa. To i jeste cilj autora. Odvratno je. I treba da bude.

Provincijalac

pre 7 godina

Apokalipto je jedan od najboljih filmova koje sam ikada gledao, a gledao sam ih dosta. Covek je samo realan. Da je srece pa da su svi kao on. Kao glumac dosao je do vrha, a verovarno ce i kao reditelj.

Mr White

pre 7 godina

Malo je glumaca sa takvom harizmom pa jos takvim rediteljskim umecem. Steta sto propio pa jos zamerio Jevrejima. Nije kasno za njega, pa Klint Istvud je najbolje filmove rezirao pod kasne dane

DjurdjeleVojvoda

pre 7 godina

@ Preferisco dirti adio

.. ali scena kada mu padajuci pod teretom krsta, prilazi ocajna majka (Bogorodica) na ViaDoloroso, a on njoj smireno kaze:
"Majko, ja na novo stvaram!" .. i dan danas kada se setim i dok ovo pisem, ja ne mogu suze da zaustavim. Najbolji prikaz jednog velicanstvenog, Bozanstvenog akta u istoriji filma!!